Sargo Explorer fi

Page 1

Kaikilla keleillä, vesillä kuin vesillä.


Uusi Sargo Explorer: Tarina suomalaisesta terveestä järjestä ja sen jalostamisesta vientituotteeksi kaiken maailman vesille. Useimmat asiat tässä maailmassa ovat sekä perimän että kasvuympäristön muovaamia. Uuden Sargo-venemerkin geenit ovat peräisin Suomen luonnonkauniin länsirannikon voimakkaasta veneenrakennuksen perinteestä. Myös Sargo Explorerin kohdalla tämä on totta. Voimmekin ylpeinä esitellä urheilullisten monitoimiveneiden malliston kokoluokassa 25-36 jalkaa. Kysymyksessä on kattava kotimainen mallisto, joka perustuu lähes 50-vuotiseen kokemukseen. Sargo Explorerin DNA:ssa näkyy suora linja Minor-edelläkävijämerkin perinteeseen. Tietotaidon takana on yksi ja sama Sarinin yrittäjäperhe, joka jatkaa kansainvälistyvää menestystarinaansa nyt jo kolmannessa polvessa. Sargo Explorerin vahvojen geenien lisäksi on hyvä muistaa se kasvuympäristö, jolla on ollut vaikutuksensa veneenrakennusfilosofiamme syntymiseen. Sargo-veneiden koti on Pohjanmaan rannikolla, jonka asukkaat ovat tunnettuja peräänantamattomuudestaan, käytännöllisyydestään, itsenäisyydestään ja kekseliäisyydestään. Täällä veneenrakennus, kalastus ja merenkulku ovat olleet tärkeitä elinkeinoja jo vuosisatoja. Sargo Explorerilla on siis verenperintönä terve järki ja vaativan ympäristön karaisema luonne. Jo useamman vuosikymmenen nämä taustatekijät ovat muovanneet veneemme omintakeisiksi. Missä päin kotivetesi sitten ovatkin, lupaamme, että jo lyhyt koeajo uuden Explorerin ruorissa antaa tuntuman siitä, mistä Sargo-asenteessa on kysymys. Sargo Explorer on veistetty vaativalle veneilijälle. Vesille kuin vesille, kaikille keleille.

”Noin puoli vuosisataa sitten aloitin veneenrakentajan urani nikkaroimalla puisia sisustuksia seudun veneveistämöille ja sitten eräänä päivänä rakensin ensimmäisen puuveneeni. Tinkimättömän laadun ajatus on ollut ohjenuoranamme siitä asti.” Edy Sarin, Sarins Båtar Oy Ab:n perustaja (tunnettu venemerkillä Minor vuosina 1967-2014)Puhtaat linjat, käytännöllisyys ja materiaalien harmonia ovat leimaaantavia Sargon pohjoismaiselle sisustukselle.

Vuosikymmenien tutkimus- ja kehitystoimintamme on opettanut meille ainakin yhden totuuden: muoto on aina seurausta tehtävästä, ei suinkaan päinvastoin. Mitä enemmän tutkit Sargon yksityiskohtia, sitä vakuuttuneemmaksi tulet sisätilojemme käyttäjäystävällisyydestä. Sargo Explorerin sisätilat ja cockpit edustavat pohjoismaista tyylitajua: puhtaita linjoja, testattua ergonomiaa, hillittyjä värejä ja runsaasti fiksuja käytännön yksityiskohtia. Tämä sisustus antaa hyvän mielen ei vain katsojalleen, vaan myös käyttäjälleen. Haluamme miellyttää merenkävijän järkeä tarjoamalla sopivasti silmänruokaa.


”Kieltämättä jotakin erityistä meilläpäin Suomea ’veistetyissä’ veneissä vain on. Ehkä se on tuo pohjalainen luonne, niin suunnittejoidemme kuin ammattimiestemmekin luova osaaminen, joka selittää tuotteemme robustin kestävyyden. Me olemme hyvin ylpeitä lujan luotettavasta Sargoveneestä.” Thomas Sarin, Oy Sarins Båtar Ab:n toimitusjohtaja, Edyn poika.Jopa kovalla kelillä Sargon kyyti on kaikkea muuta kuin kovaa. Lujaksi rakennettu runko ei pidä ääntä itsestään. Sargo Explorerin kotivedet ovat Pohjanlahdella. Nämä liki arktiset leveyspiirit ovat kuuluja äkäisistä myrskyistään, terävistä aalloistaan ja vaarallisista karikoistaan. Talvikuukausiksi lahti ja sen rannat usein jäätyvät. Pohjanmaan veneenrakentajat ovatkin oppineet läksynsä näissä rankoissa olosuhteissa. Ei siis ihme, että Sargo Explorer on joka vuodenajan vene, jonka nopeus, käsiteltävyys ja ajo-ominaisuudet ovat kuin kotonaan myös ”hyvän sään” mukavuusalueen tuolla puolen. Juhannuksen auringonpaiste muuttuu ennen pitkää syysmyrskyksi. Siksi Sargon runko on suunniteltu ja rakennettu pärjäämään kovassakin kelissä. Sen paksuus ja tukirakenne on mitoitettu turvallisuutta silmälläpitäen. Tuhdin rungon painopiste on riittävän alhaalla tasapainon ja kestävyyden takaamiseksi.

”Sargon runko on rakennettu kestämään ja suoriutumaan. Sen ylimitoitettu rakenne on tosi luja ja luonteeltaan ehdottomasti ”heavyduty”. Laipiot ja välitilat on täytetty vaahdolla. Lopputuloksena on Sargolle ominainen hiljainen ja pehmeä kyyti.” David Sarin, Sargo-tuotannon johtaja, Edyn poika.

Sargon luja ja hydrodynaamisesti nerokas runko on kuulu hiljaisuudestaan kaikilla keleillä. Testikuljettajamme ovat ajaneet tuntikausia kovassa aallokossa varmistaakseen, että Sargo on maineensa veroinen. Sargon omistajana voit olla hyvillä mielin siitä, että uusi Explorer tarjoaa enemmän turvamarginaalia kuin mitä luultavimmin koskaan tarvitset. Tämä asiaintila on myös virallisesti todistettu. Explorerin ominaisuudet jokasään All-season -veneenä on kansainvälisesti dokumentoitu, sillä koko Sargo-tuoteperheemme (25-36 jalkaa) on sertifioitu arvostettuun B-Offshore -luokkaan. Faktat puhuvat puolestaan. Eikä meidän tarvitse pitää asiasta sen suurempaa ääntä.


Jos tähän mennessä tuntuu, että vene on jo päätetty hankkia, kysymys kuuluu: oletteko jo valmiita Sargo-luokkaan?

Useimmille vapaa-ajan kippareille moottoriveneily edustaa hienointa laatuaikaa perheen ja ystävien seurassa. Tämä on harvinaisen selvä asia. Mutta kannattaisiko sittenkin sijoittaa venemerkkiin, joka on tavanomaisuuden yläpuolella? Sargo on näet harvoin vertailun halvin vaihtoehto. Siksi puhummekin järkiperäisestä investoinnista. Uusi Sargo Explorer -vene säilyttää arvonsa. Se on haluttu vene, jonka korkea laatu merkitsee ongelmattomia veneilynautintoja vuosiksi eteenpäin. Kuten Sargo-veneilijät, mekään emme pidä turhista kompromisseista.Yksityiskohtiin paneutumisessa menemme pintaa syvemmälle. Tässäkin suhteessa Sargo yllättää omistajansa.

Jokainen valmistamamme Sargo Explorer on testattu merellä. Jokainen tarkkaan valittu komponentti on tehty kestämään vuosien käyttöä ja kulutusta. Explorer-malliston kustomoidut yksityiskohdat henkivät tyylitajuista urheilullisuutta, kuten kaiteiden ja ikkunapuitteiden mattamusta viimeistely. Joka kerta, kun valmistamme uuden Sargon, tähtäämme parempaan kuin vain osiensa summaan. Tuotekehittelymme on jatkuvaa evoluutiota tarkkaan harkituin kehitysaskelin. Jokaisen Sargo-veneen sielu on pintaa syvemmällä. Ja niin ovat syyt sen hankintaan.


”Meri on meillä verissä, eikä vain perheellämme, vaan yhteistyökumppaneillamme, alihankkijoillamme ja työntekijöillämme. Suomen länsirannikolla ei asu vain veneenrakentajia, vaan ihmisiä, joiden toinen luonto on nauttia merestä kaikkina vuodenaikoina. Tiedämme, mitä odottaa hyvältä veneeltä. Ja miten se rakennetaan.” Lillemor Sarin, Sarins Båtar Oy Ab:n toimitusjohtaja 2005-2011; Edyn vaimo, Thomaksen, Davidin, Johanneksen ja Susannen äiti.Tulipa sadetta tai aurinkoa, kaikki hyvin. Sargolla pääset turvallisesti ulapalle ja takaisin.

Meri näyttää joskus rajumman olemuksensa. Juuri siksi merenkävijän turvallisuus ei saa koskaan olla läpihuutojuttu. Sargossa turvallisuus on aina vakiovaruste. Joskus Sargon perusvarustus voi olla miltei yhtä kattava kuin kilpailijan lisävarusteineen. Jokainen Sargo Explorer on vakiovarustettu useilla turvallisuusratkaisuilla: täydelliset hallintalaitteet ja navigointi-instrumentit karttaplottereineen, keulapotkuri (28’ & 36’), perävetolaitteen automaattinen trimmi (PTA) sekä huurteenpoistajat ikkunoissa. Vakio-Explorereissa (28’ & 36’) on lisäturvana kolme akkua (omissa osastoissaan), jotka antavat virtaa erikseen huollolle, moottorikäynnistykselle ja keulapotkurille. Jokainen Sargo tarjoaa sertifioituna tehdasasennuksena maailmankuulun Volvo Penta -dieselmoottorin, mikä varmistaa yhteensopivuuden perävetolaitteen, itse moottorin ja Sargo-rungon välillä.

”Mitä tarkoittaa Sargon urheilullisuus? Kaikki mallimme ovat nopeita (ainakin 40 solmua) sekä merikelpoisia. Sargo tunnetaan ajokäyttäytymisestään, mukavuudestaan aallokossa sekä tasapainoisesta ohjauksestaan. Sargo on sporttinen ja fiksu vene nautiskeluun.” Johannes Sarin, talouspäällikkö, Edyn poika.

Erittäin kattavan vakiovarustuksen lisäksi tarjoamme pitkän listan lisävarusteita, jotka sallivat Sargo-veneesi räätälöinnin omien toiveittesi mukaisesti. Useimmat toimituksemme ovatkin ”kustomoituja”. Tiukan laadunvalvonnan kannalta on aina suositeltavaa tehdä lisävarusteiden asennus jo tehtaalla. Kun valintasi on Sargo Explorer, ei Sinun juuri tarvitse tehdä kompromisseja veneesi varustuksesta. Pääset aina satamasta ulapalle poikkeuksellisen turvallisella veneellä.


SARGO 25

SARGO 28

SARGO 31

MITAT Kokonaispituus 7,85 m Rungon pituus 7,15 m Leveys 2,70 m Syväys 1,05 m Kuivapaino * 3200 kg Kuivapaino** – Korkeus vesilinjasta tutkakaareen 2,45 m Makuupaikat 2+2 TILAVUUDET / AKKUVARAUKSET Polttoainesäiliö * 300 l Polttoainesäiliö ** – Makeavesisäiliö 30 l Septitankki 40 l Käynnistysakku 1 x AGM 95 Ah Käyttöakku 1 x AGM 95 Ah Keulapotkuriakku – SUORITUSKYKY Tehosuositus * 225-300 hv Tehosuositus ** – Huippunopeus 33-38 solmua Polttoainekulutus (25 kn) 0,95 l/nm Suurin toimintasäde/-aika 315 nm/12,6 h Suurin sallittu hyötykuorma 800 kg CE-luokitus B-Offshore

MITAT Kokonaispituus 8,80 m Rungon pituus 7,99 m Leveys 2,98 m Syväys 1,05 m Kuivapaino * 4200 kg Kuivapaino ** 4400 kg Korkeus vesilinjasta tutkakaareen 2,70 m Makuupaikat 2+2 TILAVUUDET / AKKUVARAUKSET Polttoainesäiliö * 375 l Polttoainesäiliö ** 375 l Makeavesisäiliö 100 l Septitankki 80 l Käynnistysakku 1*(2**)x AGM 95 Ah Käyttöakkus 1 x AGM 95 Ah Keulapotkuriakku 1 x AGM 95 Ah SUORITUSKYKY Tehosuositus * 260-370 hv Tehosuositus ** 2 x 220 hv Huippunopeus 33-39 solmua Polttoainekulutus (25 kn) * 1,46 l/nm Suurin toimintasäde/-aika * 258 nm/9,0 h Suurin sallittu hyötykuorma 1000 kg CE-luokitus B-Offshore

MITAT Kokonaispituus 9,96 m Rungon pituus 8,80 m Leveys 3,30 m Syväys 1,05 m Kuivapaino * 5100 kg Kuivapaino ** 5500 kg Korkeus vesilinjasta tutkakaareen 2,95 m Makuupaikat 2+2 TILAVUUDET / AKKUVARAUKSET Polttoainesäiliö * 500 l Polttoainesäiliö ** 700 l Makeavesisäiliö 120 l Septitankki 80 l Käynnistysakku 1*(2**)x AGM 95 Ah Käyttöakkus 2 x AGM 95 Ah Keulapotkuriakku 1 x AGM 956 Ah SUORITUSKYKY Tehosuositus * 330-400 hv Tehosuositus ** 2 x 225-300 hv Huippunopeus 32-42 solmua Polttoainekulutus (25 kn) * 1,50 l/nm Suurin toimintasäde/-aika * 333 nm/13,3 h Suurin sallittu hyötykuorma 1500 kg CE-luokitus B-Offshore

* Yhdellä moottorilla

** Kahdella moottorilla


SARGO 33

SARGO 36

SARGO 36 FLY

MITAT alustava Kokonaispituus 11,03 m Rungon pituus 9,88 m Leveys 3,45 m Syväys 1,1 m Kuivapaino * 6700 kg Kuivapaino ** 7200 kg Korkeus vesilinjasta tutkakaareen 3,10 m Makuupaikat 2+3 TILAVUUDET / AKKUVARAUKSET alustava Polttoainesäiliö * 600 l Polttoainesäiliö ** 800 l Makeavesisäiliö 260 l Septitankki 100 l Käynnistysakku 1*(2**)x AGM 95 Ah Käyttöakkus 2 x AGM 95 Ah Keulapotkuriakku 1 x AGM 95 Ah SUORITUSKYKY alustava Tehosuositus * 1x400 hv Tehosuositus ** 2x300-400 hv Huippunopeus 28-43 solmua Polttoainekulutus (25 kn) * 2,05 l/nm Suurin toimintasäde/-aika * 298 nm/11,7 h Suurin sallittu hyötykuorma 1800 kg CE-luokitus B-Offshore

MITAT Kokonaispituus 11,80 m Rungon pituus 10,67 m Leveys 3,60 m Syväys 1,10 m Kuivapaino * 7900 kg Kuivapaino ** 8400 kg Korkeus vesilinjasta tutkakaareen 3,19 m Makuupaikat 2+3 TILAVUUDET / AKKUVARAUKSET Polttoainesäiliö * 600 l Polttoainesäiliö ** 860 l Makeavesisäiliö 300 l Septitankki 100 l Käynnistysakku 1*(2**)x AGM 95 Ah Käyttöakkus 2 x AGM 95 Ah Keulapotkuriakku 1 x AGM 95 Ah SUORITUSKYKY Tehosuositus * 400 hv Tehosuositus ** 2 x 300-400 hv Huippunopeus 28-42 solmua Polttoainekulutus (25 kn) * 2,15 l/nm Suurin toimintasäde/-aika ** 400 nm/16 h Suurin sallittu hyötykuorma 2000 kg CE-luokitus B-Offshore

MITAT Kokonaispituus 11,80 m Rungon pituus 10,67 m Leveys 3,60 m Syväys 1,10 m Kuivapaino* 8300 kg Kuivapaino ** 8800 kg Korkeus vesilinjasta tutkakaareen 4,10 m Makuupaikat 2+3 TILAVUUDET / AKKUVARAUKSET Polttoainesäiliö * 600 l Polttoainesäiliö ** 860 l Makeavesisäiliö 300 l Septitankki 100 l Käynnistysakku 1*(2**)x AGM 95 Ah Käyttöakkus 2 x AGM 95 Ah Keulapotkuriakku 1 x AGM 95 Ah SUORITUSKYKY Tehosuositus * 400 hv Tehosuositus ** 2 x 300-400 hv Huippunopeus 28-42 solmua Polttoainekulutus (25 kn) * 2,15 l/nm Suurin toimintasäde/-aika ** 400 nm/16 h Suurin sallittu hyötykuorma 2000 kg CE-luokitus B-Offshore


SMART COMMUNICATION / CREAMEDIA / FRAM / 2017 / 1

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kuvien veneet ovat erikoisvarusteisia. Kaikki tekninen tieto koskee kevyesti kuormitettuja veneitä ja on ainoastaan suuntaa-antavaa.

Sarins Båtar Oy Ab

JÄLLEENMYYJÄ:

Isokarintie 4 FI-67900 Kokkola, Finland www.sargoboats.fi

For the Exploring Kind.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.