CPH STAGE 2019 i tal og billeder

Page 1


NØGLETAL 2019: 19.000 publikummer 100 forestillinger 25 publikumsevents 30 brancheevents 50 forestillinger tilgængelige for engelsktalende 85 deltagende teatre og grupper 57 venues

Forsidefoto  Frida Gregersen

50 frivillige

2

58 internationale professionelle gæster fra 26 lande 1260 følgere på Instagram 7500 følgere på Facebook

CPH STAGE 2019 For syvende år i træk fyldte CPH STAGE byen med scenekunst fra hele landet. I løbet af de ti dage festivalen varer kan gæster og deltagere boltre sig i et mangfoldigt udbud af teateroplevelser fra ind- og udland. CPH STAGE er Danmarks største festival for professionelt voksenteater og blev i 2019 afholdt den 23. maj - 2. juni. Forestillingsprogrammet CPH STAGE er en åben festival, og i år tilmeldte 85 grupper/teatre sig festivalen og vi kunne præsentere samlet 100 forestillinger for publikum.

Eventprogrammet Som noget nyt kunne vi i år tilbyde 25 publikumsevents, som på forskellig vis bragte vores gæster sammen om at reflektere over kunsten.

Brancheprogrammet Årets brancheprogram bestod af ikke mindre end 30 arrangementer for scenekunstudøvere med fagligt input, udvikling og netværksdannelse som sigte.

Det internationale program Herudover faciliterer CPH STAGE tre internationale dage, hvor de internationale branchedeltagere bliver præsenteret for dansk scenekunst og -kunstnere. 3


CPH STAGE for publikum CPH STAGE arbejder for at få dansk scenekunst ud til et bredt publikum og vi er derfor glade for at kunne tilbyde et mangfoldigt og varieret program, hvor alle vil kunne finde noget for deres smag. Vi gør samtidig en ekstra indsats for at være tilgængelige, synlige og relevante for publikummer, der ellers ikke ville finde vej til teatret. Dette er en indsats, vi også fremover vil prioritere og styrke yderligere.

Tilgængelighed Vi har i år arrangereret teaterture for ensomme gamle og udsatte unge. Vi har kunnet tilbyde hele 50 forestillinger til ikke-dansktalende og hørehæmmede. Vi har igen i år handicapmærket scenerne på årets festival. Og som noget nyt har vi fået produceret en festival app, der gør det nemt at orientere sig i f estivalens tilbud og købe billetter på farten.

4

Synlighed

Relevans

Op til og under festivalen var CPH STAGE som vanligt markant til stede i gadebilledet, i dagbladene og på de sociale medier. I år startede vi tidligere med en early bird kampagne, vi skabte mere indhold at kommunikere i optakten blandt andet et programlanceringsevent, og vi skruede op for omfanget fx med daglige nyhedsmails under festivalen.

Vi ønsker at møde vores gæster, hvor de er. Derfor producerer vi guides ud fra publikumsbehov: ”Gratis oplevelser”, ”Forestillinger om dagen”, ”Egnet for børn og unge” mv., anbefalingsvideoer med kendte, og vi lader et fagudvalg highlighte forestillinger. Dertil lavede vi også i år et omfattende eventprogram, der satte forestillingerne i samfundsrelevant eller kunstnerisk kontekst. Eventprogrammet muliggjorde samtidig samarbejder, som udover spændende indhold også gav os adgang til nye publikumsgrupper. 5


CPH STAGE for branchen CPH STAGE er et årligt mødested og udviklingsrum for teaterbranchen og havde i år et fagligt program med 30 workshops, seminarer, netværksmøder og events, skabt i tæt samarbejde med branchen selv. Tre af årets væsentlige branche-aktiviteter var:

Ungedag Festivalen stod i år bag et heldagsseminar for unge studerende og nye scenekunstnere med fokus på konceptudvikling og et øget kendskab til, hvordan man finder vej fra vækstlag til at etablere sig i scenekunstlandskabet.

Scenekunstens Årsmøde Under titlen ”Nye teknologier – nye muligheder” samledes scenekunstnere fra hele landet om en dag i teknologiens tegn, der via inputs fra internationale digitale frontløbere præsenterede bud på, hvordan de nyeste udviklinger kan inddrages i teateroplevelsen

Årets Reumert CPH STAGE indgik i samarbejdet om at sikre Reumert-prisuddelingens overlevelse og afsluttede CPH STAGE 2019 med Årets Reumert og en fejring af dansk scenekunst og -kunstnere. 6

7


CPH STAGE internationalt At fremvise dansk scenekunst af høj kvalitet er grundlaget for, at den kommer ud i verden. En af CPH STAGEs kernevisioner er at promovere dansk scenekunst i en international kontekst. Det gør vi helt konkret med vores internationale arbejde, der har 4 indsatsområder. CPH STAGE’s festivalplatform har bidraget til internationale turné- og samarbejdsaftaler med bl.a. Rusland, England, Skotland, Litauen, Spanien, Norge, Korea og Kina.

Showcase for dansk kunst 58 teaterprofessionelle fra 26 lande festivalen besøgte CPH STAGE 2019, hvor de blev præsenteret for et udvalg danske forestillinger med internationalt potentiale.

Platform for netværk I løbet af tre dage deltager de internationale gæster sammen med danske scenekunstnere i sociale og faglige arrangementer, der både resulterer i vidensdeling og samarbejder.

Inspiration udefra Vi åbnede årets festival med den tyske forestilling 50 GRADES OF SHAME af den prisbelønnede performancegruppe She She Pop. Derudover tiltrak festivalen i år også forestillinger fra bl.a. Taiwan, Spanien, Norge og Frankrig af højt niveau til inspiration for den danske branche og til fornøjelse for publikum.

CPH STAGE i udlandet Vi har udvidet vores indsats til også at opsøge samarbejde med fremtrædende internationale aktører, og vi har besøgt festivaler i Antwerp, Avignon og Edinburgh. Som nyt medlem af Nordic Fringe Network bidrog vi i år i Nordic Season på Brighton Fringe.

Den litauiske festival PLATFORMA deltog på CPH STAGE 2018 og 2019. Dette efterår er 3 danske forestillinger fra CPH STAGEs internationale program udvalgt til at spille på festivalen.

8

9


CPH STAGE 2019 er støttet af A.P. Møller Fonden Augustinus Fonden Bikubenfonden Frederiksberg Kommune Københavns Kommune Nørrebro Lokaludvalg Spar Nord Fonden Statens Kunstfond En stor tak også for samarbejdet til alle involverede teatre, grupper og scener herunder Teater Grob og Nørrebro Teater, der i år var festivalcentrum.

Enkeltaktiviteter på CPH STAGE 2019 er støttet af Auswärtiges Amt BUPL Dansk Artist Forbund Danske Dramatikere Dansk Skuespillerforbund Dansk Teater

10

Den Danske Scenekunstskole Efter- og Videruddannelse Ensomme Gamles Værn Foreningen af Danske Dramaturger

Goethe-Institut Dänemark Scenit Teknisk Landsforbund Udviklingsplatformen for Scenekunst Scenet

Samarbejdspartnere CPH STAGE 2019 Alhambra - Museet for humor og satire Applaus Billetten A/S Boblberg CLICK Festival Copenhagen Pride CPH Volunteers Danmarks Teaterforeninger Danske Dramatikere

Dansk Flygtningehjælp Dansk Kulturinstitut Dansk Teater Den 4 Væg Dramatiker Væksthus Handicaprådet HAUT Have Kommunikation Ilt Festival Iscene.dk

Kulturværftet MICO Nord Litteratur Festival Performing Arts Platform Roskilde Festival Scenit Teaterbilletter Udviklingsplatformen for Scenekunst

11


VI SES NÆSTE ÅR 28. maj –– 6. juni 2020 CPH STAGE

CPH STAGE er støttet af:


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.