Page 1


HISTORIEN

En lang tradisjon Pastore & Lombardi ble grunnlagt på begynnelsen av 1900-tallet som en liten jernvarebutikk. Eierne vendte umiddelbart oppmerksomheten over mot tekniske nyvinninger og de har dermed omsatt komponenter til biler, lastebiler og busser helt fra begynnelsen av forrige århundre. Den første registreringen hos Chamber av Commerce i Bologna spores tilbake til 1914, Pastore & Lombardi ble et ordentlig selskap. Allerede før den andre verdenskrig importerte Pastore & Lombardi produkter fra store merkevarer fra utlandet og fikk- i sin tur - eksportert mesteparten av sin egen serie. Den andre verdenskrig stoppet aktiviteten midlertidig, den startet igjen og vokste under den økonomiske oppgangstiden på 50- og 60-tallet. Det tradisjonelle samarbeidet med selskapet Rhibo, Bologna ble startet takket være forholdet mellom familiene som eier de to selskapene. I løpet av 70 årene startet innføringen av de første låsene spesielt utviklet for isotermiske kjøretøyer. Kaldbearbeiding av stål, Rhibos spesifikke aktivitet, blir det elementet som karakteriserer den tekniske kompetansen til Pastore & Lombardi - spesialister i behandlingen av rustfritt stål.

2

Produksjonsaktivitet Som alltid bundet til Rhibo, som produserte ulike komponenter fra dets sortiment, slapp Pastore & Lombardi å dele samme skjebne under den andre verdenskrig. Rhibo ble ødelagt under et bombeangrep, mens Pastore & Lombardi, som ligger i det historiske sentrum av byen, ble ikke blir skadet. Raskt blir presser og støpformer reddet ut, produksjonen begynner umiddelbart igjen etter krigens slutt. Deretter realiserers produksjonverktøy direkte hos Pastore & Lombardi, som i dag eier mange hundre, og de tilbyr et så bredt spekter at det aldri har blitt overgått.


Kataloger Pastore & Lombardis kataloger har alltid vært en av selskapets store styrker. Bildene, tekniske data og det brede utvalget som vises har alltid vært et eksempel til etterfølgelse innen verdenen for komponentleveranser til industrielle kjøretøy. Fra Sonnendach åpnende tak for busser på 1930-tallet til hele lær- bilsetetrekk har Pastore & Lombardis katalog alltid tilbudt et ekstraordinært utvalg.

Evolusjonen Fra 80-tallet har selskapet i økende grad fokusert på industriell kroppsbygging, og gradvis forlatt grenen av reservedeler for bil og buss. Utviklingen av transport med kontrollert temperatur tillot en sterk utvidelse av etterspørselen etter komponenter i rustfritt stål. Den progressive økningen i etterspørsel fra utlandet førte til at selskapet ble den viktigste produsenten av rustfrie stålkomponenter til industrielle kjøretøy i Europa og i MidtØsten, dermed satte de den standard for teknikk og kvalitet som nå representerer referansen i anvendelsen av disse komponentene. På slutten av 90-tallet var det ikke èn produsent av nyttekjøretøyer i verden som ikke kjente Pastore & Lombardis- produkter og eksportforsyninger nådde det fjerne Østen, Australia og Sør-Amerika. I dag eksporterer selskapet over 80% av sin produksjon.

3


PRODUKTENE Rustfritt stål

Hengsler

Blant alle komponenter som tilbys, er det viktigste låser og beslag i rustfritt stål AISI 304. Dette metallet - takket være sine antikorrosjonsegenskaper og sin elastisitet - tillater en svært tung bruk under forhold som er veldig vanskelig å forutsi og beregne, for eksempel kjøreturen til et industrielt kjøretøy.

Serien tilbyr et meget bredt spekter av løsninger, både for bak- og sidedører. Den utenpåliggende hengslen er klart den mest populære, men katalogen inneholder også skjulte og innfelte hengsler.Alle hengslene har ulike størrelser og gjøre det mulig for byggherren å finne den ideelle kombinasjonen for sin bruk. På forespørsel, er personlige tilpasninger og produksjoner tilgjengelig etter kundens spesifikasjoner.

Låser Pastore & Lombardi låser har alltid vært selve referansen for denne bransjen. Som den første i historien til å introdusere rustfritt stål, har selskapet alltid innovert utvalget sitt, og slik satt og oppdatert både de tekniske- og kvalitetsmessigestandarder for denne type produkt. Utvalget er svært bredt, og dekker alle mulige byggekrav. I tillegg til spaker, foreslås mer sofistikerte låser med nøkkel. De tilbys i forskjellige diameter, både for utvendig og innfelt montering. Den kontinuerlige utviklingen av disse komponentene foregår også takket være våre kunders erfaring, en utvikling som i dag baseres både på svært ordentlig design og en grundig og nøyaktig testing. Foruten simulering gjennom digitale systemer, periodiske laboratorieprøver og tester hos forskjellige kunder, er designet basert på et halvt århundres erfaring med disse komponentene.

4


Design Fra for over 10 år siden har all design kun blitt realisert gjennom solid 3D modellering. Disse instrumentene tillater bruk av materialer på best mulig måte for å redusere de totale dimensjonene og for å realisere formene hurtig. Videre er Pastore & Lombardi det mest fleksible selskapet i markedet med tanke på personalisering av egne produkter, mange av dem er realisert i samarbeid med de største kundene og basert på deres spesifikasjoner. Faktisk utviklet Pastore & Lombardi sin design i retning teknisk partnerskap, og for mange kunder er Pastore & Lombardi en partner for co-designing av systemer som kan være mer komplekse enn låsesystemer. En viktig del av omsetningen stammer faktisk fra disse komponentene og den ekstraordinære produksjonsfleksibiliteten gjør denne tilnærmingen mulig også for mellom-store kunder og produksjonsvolumer.


PRODUKTENE Redskapene Mange hundrede former, en betydelig mengde teknisk dokumentasjon, høyt spesialiserte ansatte garanterer en kompleks og avansert produksjonsaktivitet. Et nettverk av leverandører, alle plassert bare noen få kilometer fra hovedkvarteret, gjør det mulig å få en bred og meget fleksibel produksjonskapasitet basere på oppdatert utstyr og en sterk spesialisering i produksjonsprosedyrer. Dette systemet gir et bredt grunnlag for spesifikk teknisk kompetanse, prosesser uavhengig fra hverandre og en høy effektivitet i nyttegjøring av produksjonskapasiteten.


Produksjonsledelsen, Kvaliteten Produksjonens kompleksitet innebærer en detaljert styring av kontrollprosedyrene. Leverandørene - nesten alle av dem sertifiserte - har en viktig erfaring spesifikk til sitt felt, og garanterer høye standarder for kontroll og kompetanse. Ansatte fra Pastore & Lombardi gjennomfører tilsyn med disse prosessene, de kontrollerer og rapporterer fra de viktigste stadiene, i følge med et eksternt overvåkingssystem for å hindre feil eller unøyaktigheter. Hver eneste produserte del har - foruten en oppdatert teknisk tegning - en prosess fil og en kvalitetskontroll syklus. En siste test før bitene blir tilgjengelig for salg fullbyrder et svært detaljert kontrollsystem under hver produksjonsfase. Råstoffet er alltid sertifisert av stålverket. Pastore & Lombardi er sertifiserte i henhold til ISO 9001.

Produksjonsprosessen Hver dag samarbeider Pastore & Lombardi med leverandører som spesialiserer seg på kaldbearbeiding av metallplater, smiing og alle typer nødvendige overflatebehandlinger. Plateforedlingen er utført på automatiserte produksjonslinjer, det er et resultat av betydelige investeringer i svært kompliserte former.


Pastore & Lombardi 2014 - Tutti i diritti riservati

PASTORE & LOMBARDI S.p.A. Via Don Minzoni 3, 40057 Cadriano di Granarolo Emilia (Bologna) - Italy Tel. +39 051 764111 - Fax +39 051 765414 Capitale Sociale â‚Ź 468.000 i.v. - R.I. Bologna, C.F. e P.IVA 03276650375 R.E.A. della C.C.I.A.A. di Bologna 277528 www.pastorelombardi.com - info@pastorelombardi.com

Brochure norvegese per web  
Brochure norvegese per web