__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Klubbladet Æ R

ORENI NG T SF

F FJO

I

EN

ID

25. udgave - Juni 2020

F

RDE N

IF Fjorden -Tid til sport-Tæt på dig!

Nyt MTB-Track i ØT

Træning i en Corona tid

SE HISTORIERNE I

KLUBBL ADET

ORENI NG T SF

F FJO

I

EN

ID

...og pokalen går til

F

RDE N

IF Fjorden Fjorden --Tid Tid til sport-Tæt sport-Tætpå på dig!


Indhold Side 3.......

Formandens side

Side 30.....

Guldsponsor -

Side 4....

Ommersyssel IF

Side 5 .....

Pokal gymnastik

Side 31.....

Sponsorer

Side 6......

Aktive familier i det fri

Side 32.....

Seniorinstruktør Kaj Bør-

Side 7.......

Guldsponsor -

Randers Fjord Færgefart

resen

Entreprenør Søren Bertelsen

Side 33.....

Guldsponsor MH Byg

Side 8-9.....

E-sport

Side 29.....

Sponsorer

Side 10-14..

Mountainbike spor

Side 34.....

Bestyrelsen

Side 15.....

Guldsponsor JWA

Side 35.....

Guldsponsor - Nørhald Auto

Side 16.....

Guldsponsor BMA

Side 36.....

Guld sponsor - XL-byg

Side 17.....

Sponsorer

Side 37.....

Guldsponsor Knud Jørgensen

Side 18.....

Guldsponsor SSA Auto

Side 38.....

Guldsponsor SPAR

Side 19.....

Guldsponsor - Woodstep

Side 39.....

Sponsorer

Side 20.....

Guldsponsor - OK

Side 40.....

Guldsponsor - B-free

Side 21.....

Guldsponsor Slawteren

Side 41.....

Guldsponsor - Dalbyover kro

Side 22-27

Træning i en Cronoa-tid

Side 42.....

Guldsponsor - Tækkemanden

Side 28.....

Guldsponsor -

Side 29.....

i kæret

Knud Sørensen

Side 43.....

Sponsorer

Guldsponsor Christensen

Side 44.....

Guldsponsor - Sparekassen

Fotografi

Kronjylland Side 45.....

Nyheder

CHRISTENSEN DES IG N


DET HAR VÆRET ET UNDERLIGT OG TRIST SPORTSFORÅR Alle indendørsaktiviteterne måtte brat lukkes ned 11. marts og der var mange, der ikke fik mulighed for at holde den afslutning, der ellers er normalt efter en dejlig sæson. Der blev ikke mulighed for at vise alt det man havde gået og øvet i gymnastik til gymnastikopvisning, og der blev ikke muligt at uddele diverse pokaler, medaljer og hæder til håndbold og fodboldspillere og trænere. Opstart for udendørs aktiviteter har været sat på hold. MEN nu lysner det, og der er så småt ved at åbne op for aktiviteter udenfor. Fitness, fodbold og tennis er i gang, og selvfølgelig efter de retningslinjer, der er givet fra Sundhedsmyndighederne, DIF og DGI.

Instruktører og trænere glæder sig alle til at give den gas med træning sammen men hver for sig. Efter sommerferien er det forhåbentligt mere normale tilstande. Vi vil selvfølgelig informere direkte til medlemmer, men hold også øje med facebooksiderne for de forskellige idrætter. Nu er det tid til at komme op af coronasofaen eller hængekøjen og komme i gang med træningen igen. IF Fjorden vil gerne sige tak for den støtte og opbakning fra medlemmer og sponsorer har udvist. God og aktiv sommer til jer alle

Tekst: Sanne andersen Foto: Poul Christensen

3


40.000 kroner til ungdomsafdelingen i Ommersyssel IF ..af Gjerlev-Enslev Sparekasses Fond -medejer af Jutlander Bank

4

Ungdomsspillerne i Ommersyssel IF fik sidste sommer nye spillertrøjer mm., da klubben modtog en større donation på 90.000 kr. fra Gjerlev-Enslev Sparekasses Fond. Ommersyssel IF har her i foråret søgt Fonden om en donation til indkøb af forskellige materialer og udstyr til holdene. Fonden har valgt at støtte med et beløb på kr. 40.000. Fonden har samtidig valgt at overlade sponsorpladsen til Jutlander Bank, som den er medejer af, og det betyder, at Jutlander Bank har forlænget hovedsponsoraftalen med Ommersyssel IF i yderlig et år. ”Baggrunden for, at vi i Fonden har valgt at støtte Ommersyssel IF, er, at vi ønsker at styrke fritidsaktiviteterne for børn og unge i lokalområdet.

Vi ønsker samtidig at understøtte det store arbejde som foreningens mange frivillige laver,” siger Fondens formand, Erik Pedersen. Donationen vækker glæde hos alle i foreningen, da en del af klubbens materialer trænger til at blive udskiftet. ”Vi sætter stor pris på, at der er nogle fra lokalområdet, der vil give penge til vores lille forening, for det betyder, at vi nu kan gå glade på sommerferie med visheden om, at vi fortsat kan tilbyde medlemmerne gode faciliteter og muligheder for at udvikle sig,” siger René Jensen, medlem af Ommersyssel IF samarbejdsudvalg.


POKAL TIL STORSPRINGER Der er en gammel tradition i gymnastikforeningen, der går ud på, at der hvert år til vores gymnastikopvisning er en gymnast fra det største hold, storspringerne, der får en pokal med hjem. Nu hvor Corona satte en stopper for den sidste del af gymnastiksæsonen og vores opvisning, syntes vi da ikke, at det er helt fair, hvis der er en, der skal snydes for at få pokalen. Pokalen går hvert år til en gymnast vi trænere syntes gør det helt fantastisk, som altid bringer en god og positiv stemning til træningen og sidst men ikke mindst til den gymnast, der har udviklet sig mest i løbet af sæsonen. Dette er lige præcis grunden til at den gymnast, der modtager pokalen i år, fortjener den.

Overvandt frygten Den gymnast der får den i år hedder Silje Kjær, og hun opfylder alle kravene 110%. Silje begyndte året med at overhovedet ikke at turde springe, men overvandt hurtigt frygten og blev faktisk ret dygtig med tiden. Det er en af de største ting man kan opnå som gymnast, nemlig at overkomme frygten og så bare gøre det og derfor syntes vi, at Silje fortjener pokalen.

Tekst: Lise Fuhr Foto: Lise Fuhr

5


AKTIVE FAMILIER I DET FRI

Aktive familier i det fri er alletiders mulighed for at kombinere familien og kvalitetstid med træning og leg. Det foregår udendørs og udover røde kinder og vind i håret kommer der sved på panden og smil på læben. Man behøver ikke at have kendskab til eller erfaring med idræt, alle kan være med, man skal blot have lyst til at lege/træne i naturen. Det er for hele familien med børn i alderen 4-10 år, så mor, far, bedsteforældre og børn kan være sammen om motion ude i naturen. Vi tilpasser aktiviteterne, så alle uanset om man er barn eller voksen kan få masser af motion. Tekst: Lise Fuhr Foto: Sanne Andersen

6

Vores plan var at starte Aktive familier i det fri op til april, men som med så mange andre ting, så satte Corona en stopper for det. Efter planen starter vi op i juni med 4 træningsgange mandage fra kl. 17.00 – 18.00 og vi er meget spændte på at møde aktive børn og deres voksne. På den anden side af sommerferien starter vi op igen og der vil komme information ud på vores facebookside – så hold dig orienteret her.


Entreprenør Søren Bertelsen Alt i jord · kloak & belægning udføres

Ring & få et godt tilbud

tlf. 86 47 22 03

www.ent-sb-sodring.dk Under Søren Bakken 9 · Sødring · 8970 Havndal • Entreprenør Bertelsen udfører alle større og • mindre opgaver inden for byggeri og anlægsarbejder. • Vi lægger vægt på, at kvaliteten er i top hele vejen, og at vores kunder oplever en god service med klare aftaler. Igennem mange år har vi løst opgaver for både offentlige og private virksomheder, der ønsker et funktionelt og æstetisk byggeri i kvalitetsmaterialer. Vi indgår altid en klar skriftlig aftale med vores kunder, så alle er indforstået med opgaverne og planerne og vi undgår misforståelser. Vi holder vores ord, og en aftale er en aftale - både mundtligt og skriftligt.

7 7


E-sport i IFFjorden og B65 Det er nu er realitet, at E-sport starter op til august. Vi var klar til opstart i april, men blev stoppet af corona-nedlukning. Takket være økonomisk opbakning fra B65 og IF Fjorden og et flot tilskud fra Jutlander Bank er det nu muligt at tilbyde børn og unge i klubbernes distrikt esport. Klubben får navnet Leprechaun E-sport og har fået lavet dette flotte logo. Vi glæder os til at starte op.

8


CSGO i Fjorden/B65 Vi starter så småt op med e-sport i Fjorden/B65 og tilbyder fra d. 24. august 2 hold i Counter-Strike: Global Offensive. Målgruppen er til at begynde med drenge og piger i alderen 10-14. Der vil være træning tirsdag og torsdag kl. 17:0018:30 og 19:00-20:30 begge dage. Der er plads til 10 spillere på hvert af de to hold. Prisen for sæsonen august-december er 400 kr. og tilmelding foregår via www. iffjorden.dk/esport

Spilleregler og værdier: I Fjorden/B65 har vi fokus på teamwork, kommunikation og strategisk indsigt i de spil vi træner i. Vi vil både udvikle os som spillere og som mennesker. Vi har et sundt forhold til spil- og sportskultur, og vi taler ordentligt og respektfuldt til hinanden. Vi har plads til alle – både gamere, der nyder at være sociale sammen og gamere, der vil udvikle deres in-game kompetencer og alt derimellem.

Mathias Precht

Steffen S. Christensen

Jeg har 7 års erfaring med spillet, og har spillet på 3 amatør-hold. Jeg har opbygget en god forståelse for spillet, samt diverse strategier og taktikker.

Jeg har flere års erfaring med spillet. Jeg lægger vægt på undervisningsrammerne og det gode fællesskab

Andreas Høegh

Frederik K. Pedersen

Jeg har 8 års erfaring med CS og LoL, hvor jeg har spillet på højt niveau og har dyrket det som sport i mange år.

Jeg har god erfaring med at spille holdspil, og ved hvad der skal til for at skabe et godt miljø på holdet.

9


NYT MOUNTAINBIKE-SPOR STÅR KLAR TIL BRUGERNE Men den officielle indvielse må vente, indtil corona-risikoen er drevet over.

Foruden den flotte økonomiske støtte, der er blevet doneret af de forskellige fonde, så har dette projekt ikke kunne blive realiseret uden den store frivillige arbejdskraft, der er bidraget med. Arbejdsgruppen er yderst taknemmelig for den store opbakning og det store arbejde som mange frivillige og lokale ildsjæle har deltaget med ved de arrangerede sporbyggerdage. Desuden har flere lokale virksomheder og private, som ikke har tilknytning til

10

Øster Tørslev cykelmotion ligeledes bidraget med bl.a. maskiner og materialer. ”Hvor er det fantastisk, at man som en lille forening og arbejdsgruppe får positiv respons og bliver bakket op af private, lokale virksomheder og fonde, når man ønsker at optimere tilbuddene for motion og friluftsliv i lokalområdet”. Tak for det.


tekst: Niels Bo Mandrup FOTO: Poul Christensen

Fritid Øster Tørslev: Med solid fondsstøtte i ryggen og med anvendelse af masser af timers frivillig arbejdskraft har foreningen Øster Tørslev Cykelmotion (ØTC) i samarbejde med Randers Kommune nu fået skabt et nyt mountainbike-spor i en forholdsvis nyetableret, kommunal skovbeplantning ved Bakkegårdsvej i Øster Tørslev. Indvielsen var planlagt til at finde sted midt i marts, men den er på grund af corona-situationen udskudt på ubestemt tid. Men mtb-sporet er klar til brug, og det er der mange, der allerede har fundet ud af. - Det er det eneste officielle mtb-spor mellem Randers og Rold Skov bortset fra Ørsted, fortæller Ole Kannegaard, Øster Tørslev. Han er medlem af den fire mand store arbejdsgruppe fra Øster Tørslev Cykelmotion, der for flere år siden begyndte overvejelserne om et mtb-spor, og som siden stod i spidsen for at få planerne ført ud i livet. Kommunal skov Der er ingen bjerge i området. Men en række andre forhindringer på det kuperede, tre kilometer lange spor kan nok give cyklister sved på panden og mælkesyre i benmusklerne. Det går op og ned, der er både bløde og skarpe sving til begge sider, der er bump og huller, sten, træer og færiste - og så er der i et afgrænset område af sporet oven i købet en flok får, som de cyklende skal tage sig i agt for.

Det var Randers Kommune, der i 2015 gennemførte en skovrejsning i det nordvestlige hjørne af Øster Tørslev. Efterfølgende blev foreninger, skole, børnehave og andre interessenter inviteret til en snak om, hvad det nye skovområde skulle bruges til, og i den forbindelse lagde ØTC billet ind på et område til klubbens mtbaktiviteter. I forvejen havde klubbens medlemmer benyttet en del af området med kørsel langs nogle læhegn, men ellers var de henvist til at tage udenbys for at dyrke deres sport. I dialog med Randers Kommune og med gode råd fra DGI blev planlægningen sat i gang, og ØTC nedsatte en fire mand stor gruppe til at arbejde med sagen: Ole Kannegaard, Henrik Jørgensen, Kim Sørensen og Klaus Jensen. - Vi ville gerne skabe nogle rammer, hvor motion, rekreation, socialt samvær og naturoplevelser kan forenes og gå op i en højere enhed, forklarer Ole Kannegaard. Fondsstøtte De allierede sig med erfarne banebyggere og fik lagt en plan for, hvordan man kunne få det bedst mulige ud af det areal, der var til rådighed. - Vi kunne jo ikke bare søge om penge, fordi vi havde en idé. Vi skulle jo have et projekt at præsentere, fortæller Henrik Jørgensen.

11


12

Det lykkedes, og alt i alt er der skudt omkring 450.000 kroner ind i det nye mtbspor. Det er penge fra Randers Kommunes breddeidrætspulje, fra Gjerlev-Enslev Sparekasses Fond, Elro Fonden, Friluftsrådet og Nordea Fonden. Også ØTC har skudt penge i projektet.Dertil kommer mange, mange timers frivilligt arbejde, udført af cykleklubbens medlemmer. Pengene er dels brugt på projektering, dels på materialer og arbejdsløn til den del af arbejdet, der er udført af professionelle. Selv om det er ØTC, der har stået fadder til mtb- sporet, understreger de fire repræsentanter for klubben, at sporet er åbent for alle, der har lyst til at bruge det og fremhæver samtidig vigtigheden af, at alle tager hensyn til hinanden. - Sporet er jo også et supplement til de andre aktivitetsmuligheder, der er i området, pointerer Ole Kannegaard, der sammen med resten af gruppen håber, at også skolen og andre institutioner vil benytte sig af de muligheder, som det nye spor byder

på. ØTC har også overfor Randers Kommune, der ejer arealet, forpligtet sig til at forestå den fremtidige vedligeholdelse af mtb-sporet.

Fremtiden Selve sporet er færdigt og klart til brug. Men arbejdsgruppen bag det har tænkt videre. Næste skridt vil dreje sig om at få etableret parkeringspladser i tilknytning til mtb-sporet.Desuden er der planer om at få bygget en slags madpakkehus, så både mtb-cyklister og andre, der benytter sig af det nye skovområde kan sætte sig og hygge sig sammen uanset vejret. Udover mtb-sporet er der i området en hundeskov, en natursti, en undervisningsskov, et område med krolf- og petanquebaner med videre. Tekst: Niels Bo Mandrup Foto: Poul Christensen


13


KORT OVER DE NYE SPOR I ØT

14


JWA-Byg tilbyder bl.a.:

• • • • • • •

Ny-om-tilbygning Bygningsrenovering Totalentrepriser Montagearbejde Gulve Tagarbejde Døre & vinduer

Vi lægger vægt på at tilbyde vores kunder en skræddersyet løsning tilpasset økonomi, kvalitet og omfang - Således De får det fulde udbytte af Deres byggebudget. Vi bistår i alle byggeriets faser, herunder rådgivning, projektering, tegning, myndighedsspørgsmål og tilladelser m.m. og sikrer bygherren det ønskede resultat afleveret til den aftalte tid. Udover tømrerarbejde har vi specialiseret os i bygning & renovering af bådebroer & bolværker.

www.jwa-byg.dk JWA Byg - Demstrupvej 1, Råbykær - 8970 Havndal - Telefon: 86 47 20 85 Fax: 86 47 20 84 Mail: jwilliam@mail.dk 15 11


KONTAKT OS PÃ…

2929 0350 16


Med Sense får du redskaber til at få et normaliseret forhold til mad Lad os kigge på dine vaner Sense er uden kalorietælling og vejning af mad Bodil Cramer, Socialformidler, Premium Sensekonsulent, Vane- og overspisningscoach, Mentor i Mad & Psyke – med speciale i Sense. Havnevej 22 C, Udbyhøj, 8970 Havndal. Tlf. 40 82 10 22 Bodil.Cramer@Bodil-Cramer.dk

www.sensekost.dk www.Bodil-Cramer.dk

‘VWM\VN% %ROLJ ( (UKYHUYVXGOHMQLQJ WOI

ZZZRHEHGN

Lej din næste bolig hos os! Find os på www.oebe.dk E-mail os på kontakt@oebe.dk Ring til os på tlf. 8649 5777 el. 29 903 903

17


SSA Auto V/Søren `Super` Andersen Alt i Reparationer

29266217 18 20


WOOD STEP.DK Quality since 1991

RING 86 47 66 66 eller besøg os

Hvilhusevej 36 · 8970 Havndal

19


30 % ekstra i klubkassen

Vi giver 30 % ekstra i sponsorstøtte Vi ved, at mange klubber og foreninger er udfordret i den her særlige coronatid. Sammen med vores forhandlere giver vi nu 30 % ekstra på næste afregning, så din forening lidt hurtigere kan få fyldt klubkassen op. For vi ved, at hver en krone tæller. Se mere på ok.dk/30ekstra 1818 20 20


slawteren.dk

30 22 28 15

i Tørring

S aWteren

Åbningstider 1. januar - 31. marts Torsdag Fredag Lørdag

15.00-17.00 13.00-17.00 09.00-13.00

1. april - 31. december Torsdag Fredag Lørdag

16.00-18.00 14.00-18.00 09.00-13.00

TØRRINGVEJ 25, Tørring · 8983 Gjerlev

21


CORONA FIK SADT GANG I DE GAMLE CYKEL BEN

22


Det er jo meget det sociale til træning man savner og selvfølgelig kampe, men vi har holdt det lidt ved lige med trænings turnering online, hvor vi løb og cyklede mod hinanden, vi har været 14 mand tilmeldt og blev delt op i 4 hold fra start, som senere blev lavet om til 3 hold (pga skade mv), hvor vi så kunne motivere hindanden i små grupper på socialemedier. Reglerne var, at vi skulle løbe eller cykle en tur, og dokumentere det med billede af GPSur eller endemondo app etc til Brian Sommer, så talte han sammen på diverse hold, og lagde det op på en fælles gruppe. Det blev lavet sådan, at holdene kæmpede mod hinanden 3 dage af gangen, og så skulle nå flest km. Cyklede km blev divideret med 4,5 så det passede med løb, så cyklede man 45 km svarede det til 10 km løb.

Vi er nu begyndt at træne i grupper af maks 10, til første træning var vi 24 mand samlet og trænede i 3 grupper, så folk trængte til at mødes og få noget socialt igen. I skrivende stund ser det ud til det bliver mulighed for træningskampe i næste weekend. Vores serie 4 er meldt DBU træningsturnering på 3 kampe inden sommerferien, og vi arrangerer selv kampe for serie 6, så håber vi på normale forhold/turneringer efter sommerferien.

Det fik ihverfald konkurrencegenet op i mig, så der blev givet gas især på cyklen, det kan min aldrende krop (39år) bedre holde til i forhold til løb. Dog når en af de unge knejter skriver ’hvem er Søren Super??’ efter og havde løbet 21,12 km, det gik jeg og tyggede på det et par dage, så på sidste dagen af konkurrencen, så blev løbeskoene for alvor snøret, det blev til mit længste løb nogensinde, det tog dog noget længere tid end Hoe, men målet var 21 km plus, så jeg endte på 23,14 km, men så skal jeg også love for benene var brugte. Det kunne mærkes en uges tid, hvor det ikke blev til noget motion. Jeg fik cyklet 484,15 km og løbet 55,6 km på de 18 dage vi dystede, jeg var dog ikke den med længste km antal Karsten ‘Mini’ Pedersen (47år) cyklede længst 559,92 km og Jonas ‘KC’ løb længst 116,42 km, Uno Pedersen (47år) cyklede 306,7 km og løb imponerende 116,06 km. Så vi gamle omkring holdet fik godt med km på, og prøvede så godt vi kunne at få knejterne med.

Mini: Løb: 17,67 km., Cykling: 559,92 km

Vil lige indtaste hvad hver enkelt der var med i løbe/cykling har opnået på de 18 dage Super: Løb: 55,60 km., Cykling: 484,15 km. Stig: Løb: 62,98 km. Minel; Løb: 17,84 km.

KC: Løb: 116,42 km. Mads E: Løb: 62,11 km. Koch: Løb: 20,19 km., Cykling: 84,29 km. F. Hoe: Løb: 61,06 kim., Cykling: 33,37 km. Birkkjær: Løb: 9,01 km. N. Hoe: Løb: 91,46 km. Uno: Løb: 116,06 km., Cykling: 306,70 km. Brixen: Løb: 64,45 km., Cykling: 90,97 km. HC: Løb: 4,88 km Sebber: Løb 10,10 km. Nogen har ikke haft tid til så meget, og nogen har døjet med skader mm.

23


Træning i en coronatid Mange danskere har været udfordret i forhold til at holde motion og sport ved lige under Corona-krisen. Det har også været en udfordring for mig selv, da jeg er vant til at træne fodbold to gange om ugen plus en fodboldkamp med alle fodboldkammeraterne. Vores fodboldtræning blev fra den ene dag til den anden aflyst på ubestemt tid og vores træningsturnering og forårsturnering blev desværre aflyst. Jeg skulle derfor på en anden måde sørge for at få min motion på. Jeg begynde derfor at løbe nogle ture selv nede ved Randers fjord. Det kan være svært at finde motivation til at løbe og især hvis man løber alene. Heldigvis fandt min træner, Brian Sommer, inspiration hos DBU omkring en løbe og cykel-turnering, hvor man dyster i hold på 3-5 personer om at cykle eller løbe længst i 3 dage ad gangen. Kort tid efter jeg var begyndt at løbe selv, kunne jeg nu løbe sammen og mod de andre på holdet som deltog. Jeg begyndte at løbe med min gode fodboldkammerat Mads Esbensen. Vi startede med at løbe ca. 5 km tre gange om ugen. Det var fedt at have en at sparre med og holde konkurrenceniveauet oppe,

24

som vi er vant til fra fodbolden. Mads og jeg kunne efter bare et par uger mærke stor forskel og begyndte derfor at løbe næsten hver anden dag og øge vores løbetider. Vi begyndte også at øge løbedistancen en gang imellem og løb op mod 10 km et par gange. Jeg begyndte at løbe lidt ekstra kilometer selv ved siden af og løb nogle gange lidt længere efter min løbetur med Mads. På en god runde på tre dage kunne jeg løbe ca. 23 km. Under hele konkurrencen, som varede 18 dage, løb jeg 116,42 km, hvilket er næsten 6,5 km om dagen. Min bedste tid på 5 km er 21:07 og min bedste tid på 10 km er 44:30. Nu er turneringen slut og fodboldtræningen er startet igen, men udover træningen løber jeg stadig mellem 5-10 km 3-4 gange om ugen. Der-udover har jeg meldt mig til mit første officielle halvmaraton sammen med to kollegaer bland andet for at kunne holde motivationen oppe for min nye løbevane og virkelig få testet mig selv.


25


Træning i en coronatid Marc Jeg blev nødt til at tænke i nye baner, efter coronavirusen lukkede alle landets fitnesscentre. Jeg har altid trænet med vægte, gerne tunge vægte og få gentagelser. Dette var ikke muligt længere, og jeg har givet mig i kast med calistenic istedet. Calistenic er træning med kropsvægt, og ligger langt fra hvad jeg var vant til. Men jeg søgte nettet tyndt for træningsprogrammer, som jeg fandt sjove og spændende. Jeg havde det lidt hårdt, da virussen ramte, jeg havde ikke noget sted at bruge min energi, og begyndte at spise alt for meget og bevægede mig for lidt. Det er jeg kommet efter igen, og træner når vejret tillader det. Formår at træne stort set hver dag i et eller andet omfang.

26


IVAN NIELSEN I RASK TRAV

I 2016 deltog jeg for første gang i Ommersyssel på vægten sammen med et hold af deltidsbrandmænd. Her tabte jeg 28 kg i løbet af 8 uger. Jeg tabte mig bla. ved at gå lange ture i et raskt tempo, samt cykle lange ture. I efteråret 2016 styrtede jeg på cykel og brækkede mit kraveben. I den efterfølgende periode var jeg ret inaktiv og vægten steg igen. Så jeg deltog igen i Ommersyssel på vægten i starten af 2017. For at fasthholde de sunde vaner tilbød IF Fjorden og Sundhedshøjskolen Randers et træningsforløb for rigtige mænd. Træningsforløbet bestod i at prøve de forskellige motionsformer som I F Fjorden tilbyder. Her blev jeg bidt af indoor cycling - så meget, så jeg tog instruktøruddannelsen som spinninginstruktør. IF Fjorden har nu 4 instruktører, hvor jeg er den ene af dem. I 2018 overtog vi selv “Rigtige mænd” holdet fra Sundshedshøjskolen. Her var jeg og Per Kock instruktører. Jeg har senere fået et kursus, kaldet “you Turn”. Det består af forskelige cirkeltræningsøvelser. Jeg kører nu både indendørs og udendørs cirkeltræning. Jeg er også trviselsambassadør og står for 5 minutters motion hver dag på min arbejdsplads. Tilbuddet er frivilligt og der deltager omkring 10 hver dag. Her i Coronatiden, hvor alle træningsfaciliteter har været lukket er det kun bleve til lange gåture, samt ture på cyklen.

LONNIE KROGH, FITNESS MED EFFEKT: Jeg har gået nogle lange ture i det dejlige forår. Det hele ligger lige uden for døren og jeg nyder dyrelivet i naturen og de smukke omgivelser og man glemmer også corona lidt når man går i disse omgivelser.

27


Fra kælder

Til kvist Din lokale tømrer bygger på godt håndværk – og altid til aftalt tid og pris

Kontakt os uforpligtende for et godt tilbud, uanset om opgaven er stor eller lille: · Nybyggeri – også i totalentreprise · Ombygning og tilbygning af enhver art · Skræddersyede trappeløsninger · Energioptimering (certificeret energivejleder) Vi er naturligvis medlem af BYG. Det betyder, at du får 5-års garanti på den håndværksmæssige udførelse.

Tømrer og Snedker Knud Sørensen Kærvejen 30 DK-8983 Gjerlev J. T 86 47 64 23 M 21 26 47 34 ks.knud.soerensen@mail.dk www.knud-s.dk

28


TAK TIL ALLE VORES KUNDER SOM STØTTEDE OS i 2020 CHRISTENSEN fotografi

GODE BILLEDER HANDLER OM GODT SAMARBEJDE

CHRISTENSEN FOTOGRAFI

21798674

29


Fartplan Uafbrudt sejlads i nedennævnte sejltider.

Overfartstid: ca. 4 min. — ventetid: 0-15

1. Maj— 31. August Færgested

1. September — 30. April

Mandag – Fredag

Lør-/Søn-/og helligdag

Mandag – Fredag

Lør-/Søn-/og helligdag

Udbyhøj Kabelfærge

07:00 - 19:50

08:00 - 19:50

07:00 - 17:50

08:00* - 17:50*

Ragna

07:00 - 17:50

08:00 - 17:50

07:00 - 16:50

08:00 - 16:50

*24-25-26-31 dec. fra kl. 10:00—16:00 *1 nytårsdag 10:00-16:00

Kontakt: Udbyhøj Kabelfærge

+45 20 78 51 32

Mellerup-Voer, m/f Ragna +45 21 24 81 78 Færgeriet

+45 51 86 14 88

Randers Fjords Færgefart Færgevej 80—Udbyhøj, 8970 Havndal www.randersfjord-faerger.dk 30

mail: post@randersfjord-faerger.dk


Støtte der gør forskel IF Fjorden har mange lokale sponsorer, og deres støtte gør en stor forskel for arbejdet i foreningen. Sponsorerne lever måske lidt et anonymt liv, men de bliver synlige i klubbladet og på stadion i Dalbyover. Støtten fra vores sponsorer gør det f.eks. muligt, at de enkelte afdelinger har mulighed for at købe smårekvisitter til deres aktiviteter. Støtten giver også luft til at gå i gang med lidt større projekter, hvor støtten gør det muligt lige at gøre noget færdigt, som klubben ellers har fået tilskud til hos fonde. Et aktuelt eksempel er opstart af E-sport eller det nye fodboldsamarbejde på seniorsiden. Begge tiltag har brug for en lille opstartskapital, og det har hovedbestyrelsen så

mulighed for at give af de sponsormidler, der hvert år gives af vores lokale sponsorer. Et sponsorat hos IF Fjorden skal gerne være en win-win for begge parter. Foreningen får en sum penge vi kan arbejde med til gavn for klubbens medlemmer, og foreningens medlemmer handler hos sponsorerne. Vi er også hinandens ambassadører. Vi kan anbefale og italesætte hinandens kvaliteter, der hvor vi færdes. Det korte af de lange er, at støtten til foreningen fra vores lokale sponsorer er uvurderlig, og foreningen sætter stor pris på den og det glemmer vi måske at give udtryk for.

STØT VORES SPONSORER DE STØTTER OS

Ingen analyseomk. Og op til 2 % rens på foderkorn info@overgaardas.com Tlf. 86470333

31


Sommerfugle i maven

DET AT VÆRE NY GYMNASTIK INSTRUKTØR Tekst: Lise Fuhr Foto: arkiv

At jeg skulle blive instruktør for IF. Fjordens seniorgymnaster, var ikke en tanke jeg havde tænkt. Men pludselig havde jeg sagt ja. Vor dygtige instruktør Dorthe havde ikke tiden længere og spurgte om jeg ville ta’ opgaven. Jeg var ikke stolt af mig selv, da jeg senere tænkte det igennem. Godt nok havde jeg deltaget i seniorgymnastik i 6 år. De fysiske øvelser vi lavede havde jeg blot udført uden tanke om tid, indhold og udførelse af øvelserne. Du har et stort problem Kaj tænkte jeg. Men holddeltagerne mente jo, at det var en god ide’, at jeg tog opgaven, så det var blot om at få tænkt indhold til opgaven. Svigtede jeg mine holdkammerater, ville jeg blive plaget af dårlig samvittighed, der ville bide i mig længe. Jeg havde fra april til oktober, og var helt tom for ideer, men måtte ind i kampen og komme i gang.

Lise Fuhr hjalp mig til to kurser. Hjemme hjalp vi hinanden med stikord til de øvelser vi kunne huske. Internettet var også en hjælp. Så nu havde jeg indhold, der skulle samles til brugbare enheder. Egne krav til indhold var, at det skulle være sjovt, varierende, give mening og styrke deltagernes fysik. Jeg havde mange sommerfugle i maven, da jeg i oktober 2019, første gang stod foran Seniorerne. De første gange var da også en prøvelse for mig. Men seniorerne er tålmodige, de har givet mig mange positive tilkendegivelser, det varmer og giver vilje til at komme videre. Alle har været positiv engagerede. Ellen har hjulpet med alt det praktiske. Vi har alle, føler jeg, et fælles ejerskab til gymnastikken, samtidig er vi hinandens sparringspartnere. Alle har viljen til at bevare seniorgymnastikken i IF. Fjorden. Sociale samvær og positive relationer Jeg er alle dybt taknemlig. Vi manglede to gange, da Corona virusset stoppede os. Vi fik ikke den afslutning vi glædede os til med smørebrød en øl/ vand/ snaps, lotteri, kaffe og fællessang og det vigtige sociale samvær. Det koster meget arbejde at planlægge programmer der er varierende i indhold, men de positive relationer vi har med hinanden er arbejdet værd. Glæder mig til vi ses igen. Jeg holder mig i form ved hver morgen at lave 100 hælspark med armsving - 20 squat - 10 armsving frem og bagud, og hver anden dag 5 km gang og løb. Håber det giver inspiration til din fysiske aktivitet. Mange har selv et program der ligner mit. Jeg glæder mig til gensynet med jer alle. Kærlig hilsen Kaj.

32


21 48 47 08

MH BYG ApS er et tømrerfirma der har fokus på høj kvalitet i alt hvad vi laver – fra enkeltopgaver til totalentrepriser

G

MH BYG ApS · mh@mhbyg.dk Udbyhøjvej 546, Øster Tørslev · 8983 Gjerlev

33


IF FJORDENS BESTYRELSE

Hovedformand Sanne Andersen Dalsvinget 10 Øster Tørslev 8983 Gjerlev Tlf. 5190 6513 sa.dalsvinget@gmail.com

Seniorformand fodbold Torben Birkkjær Udsigten 5 Øster Tørslev, 8983 Gjerlev 29138314 Torben.b@fiberpost.dk

Tennis Søren Jensen Elmegårdsvej 11 8983 Gjerlev Tlf. 8647 6442 degnebakken@mail.tele.dk

Støtteforeningen Søren Jensen Elmegårdsvej 11 8983 Gjerlev Tlf. 8647 6442 degnebakken@mail.tele.dk

Kasserer Karina Møller Tørringvej 11 Øster Tørslev 8983 Gjerlev Tlf. 6013 1168 iffjorden1@gmail.com

Fodbold ungdom Jan Estrup Ved Åen 1, Øster Tørslev 8983 Gjerlev 60184608 janandersen181@gmail.com

Håndbold

Senioridræt Erik Fuhr Østergade 19, Øster Tørslev 8983 Gjerlev Tlf. 2462 6321

Badminton Jeppe Andersen Toften Øster Tørslev 8983 Gjerlev Tlf. 5129 7783 jeppeais@gmail.com

Gymnastik og sekretær Lise Fuhr Stoubyvej 2 Øster Tørslev 8983 Gjerlev Tlf. 2763 4387 hoejtofte@hotmail.com

Line Mikkelsen 26 36 99 35 line_mikkelsendk@yahoo.dk

Bygmester Bjarne Tovgaard ”Højmark” Skelvangsvej 205 8900 Randers

34


Nørhald Auto - BEDRE KØ

RENDE

Vi servicerer og reparerer alle biler, uanset mærke og årgang. Det gælder også i garantiperioden på nye biler

Østergade 2a Øster Tørslev 8983 Gjerlev J

T: 8647 6111 Find os på Facebook

Aut. serviceværksted og forhandler af CUB Cadet, MTD og Alko havemaskiner. Service og reparation på alle have- og parkmaskiner

Ring eller kig ind

35


- så er du godt igang

XL-BYG Ø. TØRSLEV GOD TIL PROFESSIONEL OG GØR DET SELV

Mandag-torsdag Fredag . . . . . . . Lørdag . . . . . . .

kl. 9.00-17.30 kl. 9.00-18.00 kl. 9.00-13.00

Tømmerh. åbner dog man-fre kl. 7.00

36

Ø.TØRSLEV TØMMERHANDEL OG BYGGECENTER

Dalbyovervej 9 • 8983 Gjerlev • Tlf. 86 47 63 00 • www. vorupgruppen.dk


Tlf.: 8644 1322 www.knud-jorgensen.dk Elektriker med fokus på høj kvalitet • El-arbejde • Alarm & overvågning • Hvidevareservice & salg • Belysning & styring • Varmepumpe salg & service

37


Ø. TØRSLEV - det er nærliggende

VIL DU HAVE LOKALE BUTIKKER I MORGEN SÅ BRUG DEN IDAG

Åbningstider:

Alle dage kl. 7.00 – 21.00 Udbyhøjvej 570 8983 Gjerlev Tlf. 86476029 Telefax: 86476260 e-mail: oster.torslev@spar.dk

38


Bygmester Bjarne Tovgaard ”Højmark” Skelvangsvej 205 8900 Randers

Vognmandsgården Steen Busk Hedevej 35 8970 Havndal 40 57 30 54 steenbusk@mail.dk

Dalbyover Møbler Kronborgvej 43 Dalbyover 8970 Havndal Tlf. 86 47 30 11

39


B-free -Funktionelt enkelt design Nyd din morgenkaffe i ro og mag

Spis din mad i fred for insekter

Insektnet med integreret pollen dug

Undgå søvnløse nætter

k

no t r o

st ed. n e m økk familie k t in di Er jeg m er

g - ta

Allerede nu kan du forebygge begivenhedernes gang og få råd og vejledning om B.free’s insekt- og pollennet. Mød os på www.b-free.dk

RING I DAG 86 47 68 11

40


Kronborgvej 41 · Dalbyover · 8970 Havndal 8647 3001 · jette@dalbyoverkro.dk

dalbyoverkro.dk

Jette 41


Tækkemanden i kæret www.taekkeren.dk

Demstrupvej 5 - Råby kær - 8970 Havndal T: 86 47 34 18 - M: 40 53 34 18

Ring og bestil idag

www.taekkeren.dk 42


KLUBMEDLEM FOR

700 kr.

......og deltage på alle de hold du ønsker

Anders Kristian Andersen

53 55 3354 Tørringvej 41, Tørring 8983 Gjerlev 43


Vil du ha´et godt tilbud? Vi har Danmarks mest tilfredse kunder. Blandt andet fordi vi tager os tid til at finde den rigtige løsning til den rigtige pris. Ring eller skriv til os og hør, hvad vi kan tilbyde dig.

Michael Nielsen

Casper B. Østergaard

Søren Schrøder-Wedel

afdelingsdirektør

souschef

kunderådgiver

Dorthe Maabjerg

Carina Gregersen

kundemedarbejder

Finans Trainee

Øster Tørslev afdeling Udbyhøjvej 563 | tlf. 86 47 64 77 oestertoerslev@sparkron.dk

44


NYHEDER Når vi uddeler pokalen i gymnastik til en ny gymnast hvert år, så skal den tidligere modtager jo give pokalen videre. Derfor har Sidste års modtager Victoria fået en erindringspokal til minde.

Der er dømt rappe fødder på parkeringspladsen ved Ommersysselhallen, når der sættes gang i udendørstræningen. Vi starter op igen efter sommerferien - så hold øje med IF Fjordens facebook side.

KROLF OG PETANQUE SÆSON 2020 Sæson for krolf og petanque starter så småt sommersæsonen op. Aktiviteterne bliver selvfølgelig efter myndighedernes retningslinjer. Kontakt Erik Fuhr hvis du vil vide mere om petanque og Agner hvis du vil vide mere om Krolf Erik: 24626321

· Agner: 24785278

45


R Å B Y Åbent Alle dage 8 - 20 kontakt: 86 47 30 84

Steens Skrotservice Stoubyvej 29 Øster Tørslev 8983 Gjerlev Tlf. 86 47 63 63

www.daglibrugsen.dk Ved Dammen 31 Råby 8970 Havndal

UDBYHØJVEJ 517 8983 Gjerlev 8647 6070

HUSK at bestil din Bryllupsfotograf i god tid 2179 8674 - 2174 4408 Christensen fotografi v. Poul Christensen

46

Østjydsk Kalkleje V/Peter Mikkelsen Kronborgvej 26 Dalbyover 8970 Havndal Tlf. 86 47 30 21


47


Koncept, design, tryk, layout og produktion

www.iffjorden.dk

C

POUL CHRISTENSEN - CHRISTENSEN FOTOGRAFI - CHRISTENSEN DESIGN 25. udgave - Juni 2020

IF Fjorden - Stadionvej 39 - 8970 Havndal

Profile for CHRISTENSEN DESIGN

IF Fjordens klubblad juni 2020  

IF Fjordens klubblad juni 2020

IF Fjordens klubblad juni 2020  

IF Fjordens klubblad juni 2020

Profile for coril

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded