Page 1

2 /2016 URBA N L A NDSCA PERS ® SINCE 20 06

Midcore

EEN NIEUW HOOFDSTUK VOOR CORES 10 jaar CORES

Met open vizier naar de toekomst Groen Zuid

Unieke stadsuitbreiding

CORES-CRS:

De perfecte tandem


Ouder worden voor levensgenieters Topzorg op maat, en dat in de meest trendy wijk van Antwerpen: welkom op woonzorgcampus Cadiz. Ingebed in een innoverend nieuwbouwproject aan de waterkant met flats, winkels en restaurants bieden we u niet alleen een professionele zorg maar ook al het comfort van een hedendaagse woning aan. Ons woonzorgcentrum telt 116 woongelegenheden. In 4 daarvan kunt u gerust met uw partner terecht. Onze 48 assistentiewoningen (voorheen serviceflats genoemd) vormen een ideale oplossing voor levensgenieters die graag, net zoals thuis, hun volledige vrijheid behouden. U leeft er onafhankelijk maar kunt steeds rekenen op onze warme zorg en assistentie. We zijn immers de hele tijd vlakbij. Cadiz is de nieuwste woonzorgcampus van GZA Zorg en Wonen. De groep telt momenteel acht woonzorgcampussen in de brede Antwerpse regio en biedt zorg en een thuis aan een duizendtal ouderen. Bent u geĂŻnteresseerd in onze nieuwe campus? We geven u graag meer informatie of een afspraak voor een rondleiding op 03 231 79 25. Woonzorgcentrum Cadiz Napelstraat 70 2000 Antwerpen


EDITO CORES Development blaast dit jaar tien kaarsjes uit. We vieren deze verjaardag met een boek, waarin we onze visie op stadsontwikkeling uit de doeken doen, met daaraan gekoppeld een grootschalige corporate campagne, #whatmakesyourcitygreat. Met 10 jaar op de teller is CORES Development stilaan de opstartjaren ontgroeid. Toch gaan we er nog altijd met jeugdig enthousiasme tegenaan. Met de aankoop van de Markland-portefeuille zetten we bijvoorbeeld onze eerste stappen als vastgoedinvesteerder. Ook met de verhuurdienst CORES Rental & Resale Service denken we out of the box. CRS vormt de perfecte aanvulling voor wie bij CORES vastgoed koopt om te verhuren. Twee verhuurders lichten toe waarom ze er gebruik van maken. We blijven op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen. Onze corebusiness blijft natuurlijk ‘urban landscaping’. Met Groen Zuid in Hoboken realiseren we een ambitieuze woonomgeving met een blik op de toekomst. We namen een kijkje op de werf. Een andere werf waar duurzaamheid centraal staat is De Weverij in Sint-Niklaas. Tijdens een plechtig moment legde schepen van ruimtelijke ordening Christel Geerts er de officiële eerste steen. Geen sterke concepten zonder sterke partners, natuurlijk. Een van onze partners in o.a Groen Zuid is Crepain Binst Architecture, een belangrijke speler in het (inter)nationale architectuurlandschap. Maar naast een visie en sterke partners heb je ook medewerkers nodig die uit het juiste hout gesneden zijn om je projecten tot een goed einde te brengen. Naar goede gewoonte zetten we een departement van het CORES-team in de kijker. We klopten dit keer aan bij de Technische afdeling. Verder volgen we CFO/Partner Hans Van Gestel gedurende een werkdag en laat Business Developer Griet Trekels zien dat ze ook in de keuken haar mannetje staat.

COLOFON - CCO Sophie Deprez & Marketing Manager Nathalie Flour CORES Development NV • Mechelsesteenweg 176 - 2018 Antwerpen • 03 820 82 82 • info@CORESdevelopment.be Eindeloos. www.eindeloos-communicatie.be • Productie: Danielle Knops • Vormgeving: Gert Muller • Redactie: Filip Leloup Fotografie: Alexandre van Battel • Coverbeeld: Jef Flour

EDITO

3


INHOUDSTAFEL

07

-11

OP DE WERF Groen Zuid in Hoboken krijgt stilaan vorm. Wij wilden weten hoe je een project van dergelijke omvang in goede banen leidt.

12

-13

EERSTESTEENLEGGING DE WEVERIJ Op 27 oktober legde schepen van ruimtelijke ordening Christel Geerts de officiële eerste steen van De Weverij in Sint-Niklaas.

15

-17

PARTNER Crepain Binst Architecture coördineert de architectenbureaus die betrokken zijn bij Groen Zuid. Maar ook voor ons project Dorpserf in Humbeek deden we een beroep op hen. Luc Binst doet zijn visie uit de doeken.

23

-25

HASSELT WEST In Hasselt WEST vond op 18 november de officiële inhuldiging van het gemeenschappelijke binnengebied plaats. Schepen van ruimtelijke ordening Tom Vandeput en architect Sam De Ridder namen de honneurs waar. Wij waren erbij.

29

-37

4

19

-21

10 JAAR CORES CORES Development bestaat 10 jaar. Om dat te vieren brachten we een boek uit waarin we duidelijk maken what makes us tick.

MIDCORE Met de Markland-portefeuille zet CORES zijn eerste stappen als vastgoedinvesteerder. Het gaat om een aankoop van maar liefst acht kantoorgebouwen, verspreid over Antwerpen. Een roundup.

Met #whatmakesyourcitygreat lanceren we ook een grootschalige campagne, waarin stadsbewoners te kennen geven wat hun stad boeiend maakt.


LIFESTYLE: THE CITY

39

-42

Residentie Burbure bevindt zich in één van de hipste buurten van Antwerpen, het Zuid. Nog niet zo heel lang geleden was dat een verwaarloosde wijk. We gingen een kijkje nemen.

44

47

-45

LIFESTYLE: PHILIPPE STARCK

-50

Een kantoor als dat van CORES vraagt om mooie meubels. Met de Costes-stoelen van Philippe Starck zitten we alvast goed - ook letterlijk. Wie is de man achter dit en andere iconische ontwerpen?

TEAM IN DE KIJKER De ingenieurs van de Technische afdeling zorgen ervoor dat onze werven tot in de puntjes voorbereid zijn, zodat de werken kunnen uitgevoerd worden.

54

52

-56

-53

DE BLEKERIJ

CRS

Voor De Blekerij is de opwaardering van de stationsomgeving van Diest meer dan goed nieuws. Katrien Putzeys, Diensthoofd ruimtelijke planning van de Provincie Vlaams-Brabant, doet het ambitieuze project uit de doeken.

Steeds meer investeerders maken gebruik van de voordelen die de tandem CORES-CORES Rental & Resale Service biedt.

IN THE KITCHEN

60

-61

CORES GOES MADRID

Omdat het leven meer is dan werken alleen trokken we een weekend naar de Spaanse hoofdstad. Het werd een geanimeerde uitstap waarin we het aangename aan het nuttige koppelden.

63

We brachten een bezoekje aan de keuken van Business Developer Griet Trekels. Ze liet ons proeven van haar lievelingsgerecht: bouillabaisse ...

65

EEN DAG IN HET LEVEN VAN … CFO/Partner Hans Van Gestel combineert een drukke job met een gevuld gezinsleven. We mochten het een dag meemaken.

INHOUDSTAFEL

5


welkom in onze toonzalen wij nodigen u graag uit voor een inspirerend bezoek www.desco.be


WERF

Groen Zuid Vlakbij het centrum van Hoboken, op de voormalige Scanfil-site, krijgt Groen Zuid stilaan vorm. Met zijn combinatie van huizen, appartementen, assisted living flats en een nieuw buurtpark van 4 ha vormt Groen Zuid een uit de kluiten gewassen nieuwe wijk. 

GROEN ZUID

7


GROEN ZUID

Diversiteit in de eenheid We gingen een kijkje nemen op de werf van Groen Zuid en vroegen aan Chief Technical Officer van CORES Steven Adams en Hoofdprojectleider Tim Jacobs van aannemer Vanhout hoe ze een project van deze schaal in goede banen leiden.

In totaal zal Groen Zuid ongeveer 480 wooneenheden en 120 serviceflats tellen, waarvan CORES Development 320 appartementen en 70 woningen ontwikkelt. Indrukwekkende cijfers, weet ook Tim Jacobs: “Je moet weten dat hier elke dag gemiddeld 150 man aan het werk is. Dat loopt in drukke periodes zelfs op tot bijna 200. Ook de diversiteit van het concept is niet alledaags. Dat komt onder andere doordat er vijf architectenbureaus bij betrokken zijn: Crepain Binst Architecture, META Architectuurbureau, STAM, BOB361 en Stramien. Allemaal hebben ze hun eigen keuzes en manier van werken. In vergelijking met gelijkaardige nieuwbouwprojecten werken wij hier veel meer op maat van de particuliere klant. Maar de werken verlopen vrij vlot. Ondanks de meer dan 100 weerverletdagen van de afgelopen twee jaar zitten de werken nog op schema. We zijn nu eenmaal harde werkers, hé. (lacht).”

8


Goodwill van de buurt Bij een project als Groen Zuid, dat naadloos aansluit op de omgeving, is een goede communicatie met de buurt een must. Daar wordt dan ook bijzondere aandacht aan besteed.

Steven Adams: “Je hebt altijd een aantal mensen die gekant zijn tegen een grootschalig project als dit, maar door bijvoorbeeld infomomenten in te lassen proberen we zo goed mogelijk te communiceren. Nu, een groot deel van de kopers komt uit de onmiddellijke omgeving. Er bestaat dus sowieso al een zekere goodwill tegenover het project. Maar dat neemt niet weg dat het niet altijd leuk is om naast zo een werf te wonen. Maar we proberen zo open en transparant mogelijk te communiceren.”

Tim Jacobs pikt in: “Dat doen we bijvoorbeeld door de overlast tot een minimum te beperken. Als de weg vol modder ligt door de werken maken we hem schoon. Als we lawaaierige werken plannen waarschuwen we op voorhand. Omgekeerd heeft iedereen onze contactgegevens, zodat ze ons snel kunnen bereiken als dat nodig is.”   GROEN ZUID

9


Minivoetbal Een werf van deze omvang in goede banen leiden is niet niets. Toch kan de boog niet altijd gespannen staan. “Af en toe organiseren we activiteiten om de sfeer er een beetje in te houden,“ zegt Tim Jacobs. “We hebben onlangs bijvoorbeeld een minivoetbaltoernooi gespeeld, tussen CORES, de ontwerpers en wijzelf. Wie gewonnen heeft? De klant natuurlijk, zoals het hoort (lacht). Nu, onze sterspeler had zijn gewrichtsbanden gescheurd, dus de strijd was niet helemaal eerlijk. De uitslag ben ik vergeten.” Steven Adams: “Die help ik je graag herinneren: het was 5-1 voor ons! Nu, de eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat we een beetje valsgespeeld hebben. Onze topspits was geen medewerker van CORES. Niet iedereen in ons team was dus 100% speelgerechtigd.”

Een stand van zaken Gezien de omvang van de werf gebeuren de werken in Groen Zuid in verschillende fasen. Steven Adams: “Blokken 1 en 2 – samen fase 1 – zitten al in een vergevorderd stadium. Ze worden voorjaar 2017 opgeleverd. Fase 2a is ondertussen opgestart en bevindt zich volop in de ruwbouwfase. Het gaat om 71 appartementen met een, twee of drie slaapkamers, een of twee verdiepingen en van verschillende grootte. Ook deze fase krijgt dus stilaan vorm. Ze zal tegen het bouwverlof van volgend jaar klaar zijn, de oplevering start in najaar 2017. Nadien volgen nog de 151 units van blok 3 en blok 4, die nu in aanbesteding zijn. Ik vermoed dat we medio 2019 blok 3 kunnen opleveren en blok 4 medio 2020. Dat betekent dus dat tegen het einde van 2020 alles opgeleverd zal zijn.”

10


Vertrouwenspersoon

V.l.n.r.: Steven Adams, Tim Jacobs & Anke van Rompaey

Anke Van Rompaey werkt bij Vanhout, waar ze de klantenbegeleiding voor Groen Zuid voor haar rekening neemt. Nieuwe eigenaars kunnen bij haar terecht voor de opvolging van hun aankoop. “Er zijn verschillende types kopers. Sommigen willen gewoon hun plan, de formaliteiten regelen en gedaan. Anderen willen op de hoogte blijven van elke stap die we zetten. Er zijn ook eigenaars die me vragen om te helpen met het invullen van hun papieren.”

Een tijdje zoet  “Ik ben leerkracht van opleiding. Op het eerste zicht ligt dat mijlenver af van wat ik hier doe, maar ik merk toch overeenkomsten. De aankoop van een woning is voor veel mensen complexe materie. Een lastenboek is bijvoorbeeld Chinees voor de doorsnee koper. Ik leg dat dan uit in mensentaal, zodat iedereen begrijpt hoe de vork in de steel zit. Ik heb al koekjes gekregen, een fles wijn, maar ook heel wat uitnodigingen om op bezoek te komen in hun nieuwe woning als het zover is. Ik ga een tijdje zoet zijn als ik op alle uitnodigingen moet ingaan (lacht).”

Allerlaatste appartementen en eengezinswoningen van Fase 1 te koop! Oplevering voorjaar 2017. Bekijk het aanbod via www.groenzuid.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@CORESdevelopment.be

GROEN ZUID

11


SINT-NIKLAAS

Eerstesteenlegging De Weverij

CORES Development ontwikkelt met De Wever ij e en wooner f met een mix van verschillende woningtypes en een groen buurtpark, in het hart van Sint-Niklaas. Schepen van ruimtelijke ordening Christel Geer ts metste de eerste gevelsteen.

Sophie Deprez, Chief Commercial Officer van CORES, had het in haar welkomstwoord over het vlotte verloop en de al even vlotte verkoop van het project. Ze vestigde de aandacht op een aantal klemtonen, zoals het intergenerationele en autoluwe karakter van de wijk of de inbedding van de site in de omgeving. Ook de schepen zelf, architect Eileen Mertens van Inarco en Dirk Van Campenhout, algemeen directeur van aannemer E. Rombaut, namen het woord. Na een korte rondleiding op de werf was het dan zover: Christel Geerts kreeg een truweel in de hand gestopt en mocht aan de slag. Onder het goedkeurende oog van een van de werkmannen kwijtte ze zich feilloos van haar taak.

12


Alle uitgangspunten gerealiseerd Ook Eileen Mertens van architectenbureau Inarco is enthousiast. “Het bijzondere aan dit project is dat we alle uitgangspunten op vlak van gebieds- en stadsontwikkeling konden realiseren. Denk maar aan de toegankelijkheid voor de omwonenden en de bewoners, de centrale plaats van de fiets, de uitwerking van de parking of de leefbaarheid voor alle bewonersgroepen. Ook de kwaliteit van het publieke domein - maar liefst de helft van de oppervlakte bestaat uit park - is niet alledaags. Wat ons betreft dus zeker een geslaagde opdracht!”

EEN OPSTEKER VOOR DE STAD De stad Sint-Niklaas heeft een uitgesproken visie over ruimtelijke planning. Schepen Christel Geerts kan zich dan ook ten zeerste vinden in de insteek van De Weverij. “De Weverij past in onze zoektocht naar groene binnenlobben en een kwalitatieve verdichting. De aandacht voor duurzaamheid en het groene, autoluwe karakter spelen daar perfect op in. Ik was ook blij om te horen dat er hier veel mensen uit pakweg Lokeren of Beveren komen wonen en ook het intergenerationele is een surplus. Het bewijst dat kwalitatieve ontwikkeling in de stadskern mogelijk is. Voor ons is dat een opsteker, want het toont aan dat onze visie in de praktijk kan omgezet worden. Daarvoor heb je wel een partner nodig die meedenkt. Met CORES is dat zeker het geval.”

Appartementen, eengezinswoningen én de laatste fase erkende assistentiewoningen. Bekijk het aanbod op www.woonerfdeweverij.be

Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@CORESdevelopment.be Schepen van ruimelijke ordening Christel Geerts legde op 27 oktober de symbolische eerste steen van woonerf De Weverij in Sint-Niklaas.

Of kom langs in ons plaatselijke verkoopkantoor in de Stationsstraat 98 na afspraak.

DE WEVERIJ

13


For classic and not so classic

ANTWERPEN • MECHELSESTEENWEG 270 • 2520 KONTICH • TEL: 03/870.63.40 OPEN VAN DINSDAG T/M ZATERDAG : 9U30 – 18U

BRUGGE • GENT • GROOT-BIJGAARDEN • SINT-STEVENS-WOLUWE • WAVRE www.intercarro.be


E R U T C E IT H ARC

w u e i n l a n a e E verh

N I A P E R C

T S BIN

Crepain Binst Architecure heeft een aantal bewogen jaren achter de rug. Na het overlijden van oprichter Jo Crepain in 2008, nam zijn partner Luc Binst de fakkel over. Hij gaf het bureau een nieuwe impuls, en met succes, want CBA is ontegensprekelijk uitgegroeid tot een ‘vernieuwde vaste waarde’ binnen het architectuurlandschap. CORES ging met hen in zee voor Groen Zuid en het nieuwe project Dorpserf in Humbeek. Wij gingen op bezoek in hun kantoor in de Vlaanderenstraat in Antwerpen, voor een ge sprek met een bevlogen Luc Binst. CREPAIN BINST ARCHITECTURE

15


Mogen we stellen dat CBA een tweede jeugd beleeft? Luc Binst: “Ongetwijfeld. We willen echt een nieuw verhaal brengen. Dat verhaal hebben we in 2015 ook letterlijk verwoord, in ons boek ‘United’. We werken vanuit een visionair perspectief en willen mee nadenken over ons medium en de rol ervan in de toekomstige maatschappij. Het zijn boeiende tijden en de actuele vraagstukken rond huisvesting, diversifiëring, hoogbouw enzovoort houden ons echt bezig.” Hoe uit zich dat in jullie werk? Luc Binst: “Onze architectuur moet in de eerste plaats zeer ontvankelijk en kenmerkend zijn en een toegevoegde waarde bieden. Geen anonieme, afwezige architectuur, wel een die verweven is met de context en die ook versterkt. Architectuur is een motor die kan aanzetten tot verandering. Dat betekent helemaal niet dat je steeds extravagant uit de hoek moet komen. Integendeel, je kan best ambitieus zijn maar toch een zekere bescheidenheid en geraffineerdheid aan de dag leggen. Die maatschappelijk versterkende rol van architectuur - zowel met een kleine als een grote ‘A’ - is voor ons heel belangrijk.”

In Groen Zuid namen jullie een deel van het ontwerp, het masterplan en de coördinatie voor jullie rekening. Kon je die filosofie daarin kwijt? Luc Binst: “Toch wel, ja. Zoals altijd gezien worden. De vier betrokken kwam het er ook hier op aan om bureaus gaven elk hun eigen intereen gulden middenweg te vinden pretatie aan de mix van woningtypotussen de ambities en de eisen van logieën - grondgebonden woningen, de verschillende partijen. Vanuit de appar tementen van verschillende stad kwam bijvoorbeeld de wens om grootte, een rijblok. Maar toch hebben met verschillende bureaus en archiwe er als supervisor over gewaakt tectuurlijnen te werken. Dat maakte dat er een zekere eenheid was. de opdracht er niet makkelijker op, Die krijg je bijvoorbeeld door de maar het resultaat - een actueel eenvoudige gevelrastermethodiek wijkconcept met verschillende archidie overal terugkomt of het beheerst tecturen naast elkaar - mag zeker kleurenpalet.” 16


Eenheid in de verscheidenheid, dus? Luc Binst: “Inderdaad. Het mocht geen ’mannekesblad’ worden, maar zeker ook geen eenheidsworst. De gezonde mix van tinten heeft daar bijvoorbeeld mee voor gezorgd. We hebben gewerkt met een heel lichte, aangename architectuur van parktinten, bruintinten, grijs, wit en hier en daar een accent. Dat sluit perfect aan bij het parkgegeven, met de groene vingers die vanuit het park de residentiële buurt infiltreren. We hebben er ook voor gezorgd dat er een zeker ritme in het geheel zit – hoog en laag, smal en breed als interessant gabariet. We hebben veel baksteen gebruikt, maar evengoed architectonisch beton, met hier en daar een erkerconcept, een lijst, een dakprofiel, een accentkleur voor een frisse toets. We wilden vooral een beheerste uitstraling, een organische inbedding in Hoboken.”

Ondertussen deed CORES ook een beroep op jullie voor het Dorpserf in Humbeek? Luc Binst: “Inderdaad. De vergunning is ingediend en we starten in het voorjaar met de werf. De straat in kwestie is een typische blinde vlek vlakbij het dorpscentrum, een gedroomde opportuniteit om te ontwikkelen. Opnieuw vanuit onze visie dat architectuur een positief infuus kan vormen voor de omgeving. We hebben gekozen voor een grondgebonden woningtypologie, gekaderd in een frisse verkavelingsattitude, met vier woningstrips van 3 eengezinswoningen die op een leuke manier de straat afbakenen. De combinatie van geschakelde architectuur met witte bakstenen en bruin schrijnwerk zorgt voor een jeugdige, bijna Scandinavische uitstraling. Een actuele en aantrekkelijke invulling met duurzame materialen die – niet onbelangrijk – betaalbaar blijft.”

12 eengezinswoningen in het hartje van Humbeek.

www.dorpserf.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@CORESdevelopment.be

CREPAIN BINST ARCHITECTURE

17


[ Kwalitatief

wonen in een groen woonerf ]

Maak kennis met Dorpserf, het beste van twee werelden. In de dorpskern van het gemoedelijke Humbeek liggen 12 aangename ééngezinswoningen. Rust gegarandeerd, want de woningen bevinden zich in een woonerf, grenzend aan tuinen, een weiland en stille straten. Tegelijk woont u dichtbij de A12 en alle andere belangrijke invalswegen naar Brussel, Antwerpen en Mechelen.

www.dorpserf.be

[ INFO & VERKOOP ] 12 COMFORTABELE EENGEZINSWONINGEN 3 SLAAPKAMERS INRICHTBARE ZOLDER GROTE TUIN GARAGE OF CARPORT

03 820 82 82

info@coresdevelopment.be Steeds telefonisch bereikbaar van ma tot za van 9u tot 21u.


10 JAAR CORES

CORES bestaat dit jaar tien jaar en dat moet gevierd worden! Om deze gebeurtenis extra in de verf te zetten besloten we om een boek uit te brengen waarin we de visie van ons bedrijf uit de doeken doen. Een terugblik, maar ook een blik vooruit. We stellen er de vraag wat van een stad een aangename plek om te wonen maakt. En het blijft niet bij een boek: binnenkort lanceren we ook de #whatmakesyourcitygreat-campagne. Chief Commercial Officer Sophie Deprez vertelt er ons meer over. 

#WHATMAKESYOURCITYGREAT

19


10 JAAR CORES

Een open

boek Sophie Deprez: “We wilden de buitenwereld laten kennismaken met onze aanpak en de breedte van ons kader. Het mocht wel geen me, myself and I-show worden. Er komt veel meer aan bod dan alleen maar onze projecten. We besteden ook aandacht aan onze inspiratiebronnen en de uitdagingen voor grootstedelijke ontwikkeling. Denk maar aan de bevolkingstoename, de evolutie van de vastgoedprijzen, de schaarste van groen en buitenruimte, enzovoort. Op basis van die kapstokken hebben we een aantal onderwerpen geselecteerd. �

20

Projectontwikkeling is meer dan bakstenen op elkaar stapelen. We kijken verder dan onze neus lang is.


#whatmakesyourcitygreat

Sophie Deprez: “Het boek mikt op een breed publiek. In eerst instantie denken we aan onze directe klanten. Het leek ons interessant om hen te laten kennismaken met onze brede manier van denken. We hebben bewust geopteerd voor kleine stukjes tekst, veel foto’s, een internationale scope. Zo beklemtonen we dat projectontwikkeling veel meer is dan wat bakstenen op elkaar stapelen. We kijken verder dan onze neus lang is. We halen soms ideeën uit heel andere sectoren, want net daardoor kom je soms op nieuwe zaken uit. Een tweede doelgroep zijn de steden en gemeenten. Die willen we ertoe aanzetten om niet bij de pakken te blijven zitten en kankervlekken daadwerkelijk aan te pakken. Niet uitsluitend met nieuw residentieel vastgoed, maar ook met andere buurtondersteunende functies die een meerwaarde genereren. We hopen dat het boek hen een beetje kan wakkerschudden.”

Parallel met het boek lanceert CORES een campagne rond de hashtag #whatmakesyourcitygreat. Ook daarmee willen we aanzetten tot een nieuwe impuls in de grootstedelijke ontwikkeling. Sophie Deprez: “Het wordt een grootschalige enquête, waarin we aan de stadsbewoners vragen wat hun stad leuk maakt, wat voor hen het verschil maakt. Op basis daarvan willen we aan de gemeentelijke overheden duidelijk maken wat er leeft bij hun inwoners. We willen hen doen inzien dat er naast wetten en voorschriften ook andere belangrijke parameters zijn waar we rekening mee moeten houden.”

Representatieve selectie “De campagne, die we in een aantal Vlaamse steden voeren, zal een aantal maanden in beslag nemen. Het is de bedoeling dat we de enquête laten invullen door een representatieve selectie van inwoners. Daarnaast gaan we een online applicatie lanceren om meningen en stellingen rond stedelijke ont wikkeling te verzamelen. Via de online applicatie kan iedereen voorstellen doen om de woonkwaliteit van zijn of haar stad te verbeteren en kan men reageren op de voorstellen van andere deelnemers.

#WHATMAKESYOURCITYGREAT

21


HASSELT WEST

Een wijk komt tot leven

HASSELT WEST

23


Persmoment Hasselt WEST Op 18 november trokken we naar woonwijk WEST in Hasselt voor de plechtige inhuldiging van de tuin en de collectieve buitenruimte. Na een korte verwelkoming door Commercial Developer Sophie Deprez van CORES ging het richting binnentuin, waar schepen van ruimtelijke ordening Tom Vandeput de eer te beurt viel om de grootste boom te planten. Hij kreeg daarbij assistentie van Sam De Ridder van M2 Architecten.

Voor het Hasseltse stadsbestuur past het concept van Hasselt WEST in hun streven naar een mix in het woonaanbod. Schepen Tom Vandeput: “We mikken bewust op een combinatie van verkavelingen, appartementen en een meer residentieel gamma. Zo hopen we verschillende types bewoners aan

Hasselt WEST mikt vooral op de jonge starter.

te trekken. Niet alleen op basis van budget, maar ook op basis van leeftijd. Met Hasselt WEST mikken we vooral op het jongere segment, de starter die hier

Harmonie

een eerste eigen woning koopt.”

Ondanks de omvang van de woonwijk - 125 units - oogt Hasselt WEST verras-

24

Troeven

send luchtig. Dat is onder andere het

Het verkoopsucces van de eerste fase

werk van M2 Architecten. Zij wilden

maakt alleszins duidelijk dat Hasselt

vooral vermijden dat het een mono-

WEST inspeelt op een behoefte. Maar

toon blok werd. “Vandaar ook de keuze

niet alleen dat stemt de schepen tevre-

voor drie fasen, elk met hun eigenheid,”

den. Tom Vandeput: “Hasselt WEST is

aldus Sam De Ridder van M2 Architec-

ook een mooi verhaal, met troeven

ten. “Anderzijds wilden we ook niet in

zoals het centrale park of de nabijheid

het andere uiterste vervallen. Daarom

van het stadscentrum en het station.

hebben we er bijvoorbeeld voor gekozen

Dat is ideaal voor wie bijvoorbeeld in

om slechts met vier standaardmate-

Brussel of Antwerpen werkt. En het

rialen te werken. Of met tonen die tot

ziet er allemaal ook goed uit. Kortom,

dezelfde familie behoren en naar elkaar

we zijn blij dat deze wijk een nieuwe

verwijzen. Zo creëer je een bepaalde

impuls krijgt.”

harmonie in de verscheidenheid.”


Mooi product Over de samenwerking met CORES zijn zowel de schepen als de architect zeer te spreken. Sam De Ridder: “Het is een ontwikkelaar met een visie die echt inzet op de architectuur. We kunnen ons als architecten heel goed vinden in hun ambitie om voor een beheersbaar budget een mooi product te bieden. Hier in Hasselt levert dat een project op waar we best trots op zullen zijn als we er in de toekomst nog eens langskomen!�

Reeds 75% van de appartementen in Fase 2 is verkocht en de verkoop van de laatste fase start nu! www.deanderestad.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@ CORESdevelopment.be Welkom in ons lokaal verkoopkantoor aan de Hendrik Van Veldekessingel na afspraak.

HASSELT WEST

25


g jaar ervarin 5 2 n a d r e e M enit ritn rvaaaliri gg jaoaarrrkeew rv 2t55vo a a n g a d S ja r M e S e 2 A M n r it Meer da0a0 pweaarlilija tteeait 1gaaattgvveoovooerrlskkw S im M u S R A g a S jaarr ASM 00 gevels ppeerr ja ls 1 e v e im g u R 0 Ruim 10

Totale gevelrenovatie & binnenschilderwerken Totale gevelrenovatie & binnenschilderwerken Alle binnenschilderwerken, lakwerk Alle binnenschilderwerken, binnenschilderwerken, lakwerk lakwerk Alle

RENOVATIE HERENHUIZEN RENOVATIE RENOVATIE HERENHUIZEN HERENHUIZEN

GEVELREINIGING GEVELREINIGING GEVELREINIGING

RESTAURATIE RESTAURATIE RESTAURATIE

Torbo en nevelstralen Torbo en en nevelstralen nevelstralen Torbo Ibixstralen Ibixstralen Ibixstralen Stralen houtwerk Stralen houtwerk houtwerk Stralen Chemisch reinigen Chemisch reinigen reinigen Chemisch Decaperen gevels zonder schade Decaperen gevels gevels zonder zonder schade schade Decaperen Waterdichting Waterdichting Waterdichting

Herstellen arduin en franse steen Herstellen arduin arduin en en franse franse steen steen Herstellen Steenverharder Steenverharder Steenverharder Voegwerk Voegwerk Voegwerk Injecteren tegen opstijgend vocht Injecteren tegen tegen opstijgend opstijgend Injecteren vocht vocht Renovatie schoorstenen Renovatie schoorstenen schoorstenen Renovatie Gevelbepleisteringen Gevelbepleisteringen Gevelbepleisteringen Plaatsen van gevelleien Plaatsen van van gevelleien gevelleien Plaatsen Kleine renovatiewerken Kleine renovatiewerken renovatiewerken Kleine

VOOR VOOR VOOR NA NA NA

Origineel herstellen Origineel herstellen herstellen Origineel Glasvliessysteem met 10 jaar garantie op scheuren Glasvliessysteem met 10 10 jaar jaar Glasvliessysteem met garantie op scheuren garantie op scheuren Plaatsen moluren Plaatsen moluren moluren Plaatsen Plaatsen ornamenten Plaatsen ornamenten ornamenten Plaatsen Creëren van cassettes Creëren van van cassettes cassettes Creëren Kaleien Kaleien Kaleien

Ter Heydelaan 7 - 2100 Deurne - 0495/ 32 29 61 - info@asms.be Ter Heydelaan Heydelaan 77 -- 2100 2100 Deurne Deurne -- 0495/ 0495/ 32 32 29 29 61 61 -- info@asms.be info@asms.be Ter

www.asms.be www.asms.be www.asms.be


[ Het beste van

twee werelden ]

DE BLEKERIJ DIEST

EEN GREEP UIT ONS AANBOD: BETAALBARE WONINGEN Z-ORIËNTATIE AANGELEGDE TUIN ENERGIEZUINIG VANAF € 349.500*

REEDS 65% VERKOCHT

*prijzen exclusief BTW, registratie- en notariskosten

2 SLPK APPARTEMENT Z-ORIËNTATIE ROND GROEN BINNENGEBIED TERRAS ENERGIEZUINIG VANAF € 179.500*

Maak kennis met De Blekerij. 70 appartementen en 2 woningen, vlak aan de Demer en bij het centrum van Diest en in de stationsomgeving die helemaal opgewaardeerd wordt. Hier woont u rustig. En tegelijk hebt u alles voor een actief leven.

START AFBRAAKWERKEN DECEMBER 2016 www.blekerij.be

[ INFO & VERKOOP ]

03 820 82 82

info@coresdevelopment.be Steeds telefonisch bereikbaar van ma tot za van 9u tot 21u.

3 SLPK APPARTEMENT Z-ORIËNTATIE ROND GROEN BINNENGEBIED TERRAS ENERGIEZUINIG

PENTHOUSES VANAF € 289.500*, 2 HANDELSPANDEN VANAF € 119.500*

Welkom in ons verkoopkantoor: Turnhoutsebaan 9, Diest. Enkel op afspraak.


[ Woonplezier

op maat van levensgenieters ]

In hartje Antwerpen, vlak bij het Harmoniepark, stelt CORES Development u ‘14 Van Schoonbeke’ voor, een woonproject met 74 eigentijdse erkende assistentiewoningen waar u zich als actieve levensgenieter helemaal thuis zult voelen. Bovendien zijn de erkende assistentiewoningen een topopportuniteit voor investeerders. Het is een zorgeloze, veilige en rendabele belegging met een aanzienlijk hoger huurrendement dan bij klassiek residentieel vastgoed.

www.14vanschoonbeke.be

[ INFO & VERKOOP ] ERKENDE ASSISTENTIEWONINGEN 1 OF 2 SLAAPKAMERS NOODHULP GEGARANDEERD ENERGIEZUINIG MINIMUM 4% NETTO RENDEMENT HUURGARANTIE

03 820 82 82

info@coresdevelopment.be Steeds telefonisch bereikbaar van ma tot za van 9u tot 21u.


MIDCORE

Investeren in de toekomst Het verhaal van Midcore is een ‘specialleke’. Het betreft de aankoop van een portefeuille van acht verschillende gebouwen, verspreid over het Antwerpse grondgebied. Alles bij elkaar zijn die goed voor maar liefst 58.000 m2 kantoor- en retailruimte, 4.000 m2 archiefruimte en bijna 1.000 parkeerplaatsen. De aankoop is ook uniek omdat het voor CORES de eerste stap als vastgoedinvesteerder betekent.

Managing Partner Peter Leyssens: “Het is inderdaad de bedoeling om een aantal gebouwen in eigen bezit te houden en te verhuren. Die gebouwen geven we een update om ze klaar te maken voor nieuwe kantoorfuncties, in overeenstemming met de nieuwste visies op werken. Er komt steeds meer vraag naar gemengde projecten, waarbij wonen en werken nauwer met elkaar verweven zijn. Innovaties in werkvormen, mobiliteit en informatica versnellen de vraag naar nieuwe of grondig aangepaste kantoorruimtes. Bovendien werden ook veel verouderde kantoorruimtes geconverteerd naar residentiële ontwikkelingen, waardoor de vraag naar nieuwe kantoorruimtes in de stad is toegenomen. Met een aantal gebouwen uit de Midcore-portefeuille spelen wij in op die evoluties.”

MIDCORE

29


EEN GROTE TROEF VAN DE NORTH TRADE BUILDING IS ZIJN UNIEKE LIGGING IN HET HAVENGEBIED.

30


NORTH TRADE BUILDING Een van de gebouwen uit de Midcore-portefeuille die CORES als investering ziet is de North Trade Building. Dat is een gebouw met ongeveer 12.000 m2 aan kantoorruimte in de haven van Antwerpen. Na een opfrisbeurt wordt die kantoorruimte te huur aangeboden.

Business Developer Eric Claessens: “We gaan eerst en vooral de gemeenschappelijke delen onder handen nemen. We denken daarbij aan de inkomhal, alle sanitair en liftlandingen, nieuwe camerabewaking en parkingbarelen, enzovoort. Dat moet tegen het einde van dit jaar gerealiseerd zijn. North Trade is momenteel voor 90% verhuurd, maar ook de kantoorruimte die op dit moment leegstaat - ongeveer 2.000 m2 - wordt gerenoveerd. Over de verhuur van die beschikbare ruimte zijn momenteel al gesprekken aan de gang met een aantal geïnteresseerde partijen.”

Canary Wharf Een grote troef van de North Trade Building is zijn unieke ligging in het havengebied. Business Developer Griet Trekels: “Dat biedt heel wat mogelijkheden naar de toekomst toe. De stad Antwerpen speelt bijvoorbeeld met het idee om van het havengebied rond de Building een levendig stadsdeel te maken, naar het voorbeeld van de Londense Canary Wharf. Dat zou voor ons als eigenaar - maar eigenlijk voor alle betrokken partijen - prachtig nieuws zijn. Dat potentieel is misschien zelfs interessanter dan het verhuurgegeven op zich. Maar of dat gebeurt en wat er precies zal gebeuren hangt van veel factoren af die wij niet altijd zelf in handen hebben.”

MIDCORE

31


FRIENDSHIP Het Friendship-gebouw is een naam die klinkt als een klok in het Antwerpse. Het is uiterst zeldzaam dat je een gebouw van deze omvang en op zo een locatie op de kop kan tikken. Meer nog, het is één van de laatste nog te herontwikkelen toplocaties van dit kaliber in Antwerpen. Een buitenkansje, dus, dat CORES met beide handen greep!

Griet Trekels: “Het verhaal van Friendship is een heel ander verhaal dan dat van de North Trade Building. Dit gebouw gaan we zelf herontwikkelen en een nieuwe, hoofdzakelijk residentiële bestemming geven. Die keuze ligt voor de hand. Ten eerste is er het RUP – Ruimtelijk Uitvoeringsplan – ‘Eilandje’ dat bepaalt wat we daar wel en niet mogen doen. Ten tweede is die ligging meer in trek om te wonen dan als kantoor.”

Herontwikkelingsscenario’s Het gebouw wordt op dit moment nog gedeeltelijk verhuurd. “We voeren er een aantal lichte opfrissingswerken uit om het leven van de huidige huurders zo aangenaam mogelijk te maken,” weet Managing Partner Jurgen Van Bogaert. “Die huurders blijven er tot eind 2018. Daarna gaan we van start met de eigenlijke herontwikkeling. We overwegen momenteel een aantal mogelijke scenario’s. Een volgende stap is dan de uitwerking van de plannen en de aanvraag van de vergunning. Dat is gepland voor eind 2018. We hebben dus nog twee jaar de tijd. Dat is geen overbodige luxe om een project van deze omvang en complexiteit en op die plaats in Antwerpen goed voor te bereiden.”

32


Marktonderzoek Concreet mag CORES in het Friendship-gebouw volgens het Gemeentelijk RUP ‘Eilandje’ 20.000 m2 ontwikkelen. “Als je een eenvoudige rekensom maakt en dat pakweg door honderd deelt kom je aan 200 units,” zegt Griet Trekels. “Maar op dit moment is dat nog helemaal niet aan de orde. Wat ons nu bezighoudt, is de exacte invulling van het programma. Worden het grote of kleine units, een combinatie van de twee, komen er ook assistentiewoningen, enzovoort. Dan is er ook de vraag of we een aantal andere functies aan het gebouw zullen geven naast het residentiële. Dat zal onder andere afhangen van de resultaten van het grondige marktonderzoek dat we nog gaan uitvoeren.”

De unieke ligging op het Eilandje, met zicht op het water en op het MAS, geven het een apart cachet.

In de kijker Als je een opper vlakte van 20.000 m² een make-over bezorgt, drukt dat ontegensprekelijk een grote stedenbouwkundige en architecturale stempel op de omgeving. Maar de herontwikkeling van Friendship is niet alleen door zijn omvang een bijzondere uitdaging. Jurgen Van Bogaert: “Ook het feit dat we hier met een iconisch gebouw te maken hebben maakt het speciaal. De meningen zijn verdeeld - sommigen vinden het oerlelijk, anderen vinden het prachtig - maar iedereen in Antwerpen kent ’de Chiquita’, zoals het gebouw in de volksmond heet. Met een project als dit loop je dus meer in de kijker dan met een doorsnee herontwikkeling. Ook de unieke ligging op het Eilandje, met zicht op het water en op het MAS, geven het een apart cachet.” MIDCORE

33


DE KANTOREN

KRIJGEN EEN VOLLEDIG NIEUWE,

TRENDY

EN INDUSTRIËLE LOOK.

34


HARDY BUILDING Net zoals de North Trade Building, is de aankoop van de Hardy Building aan de Frankrijklei een investering in kantoorruimte. De werken die CORES hier plant en die het gebouw aantrekkelijker moeten maken voor verhuur gaan echter een stuk verder dan bij North Trade het geval is.

Eric Claessens: “Het gelijkvloers en de eerste verdieping worden momenteel verhuurd aan Deutsche Bank. Wij gaan een renovatie uitvoeren in de lege kantoorverdiepingen erboven, van de tweede tot de zesde verdieping. We nemen er de technieken, het sanitair en de afwerking onder handen. Het gaat hier om een ingrijpende renovatie, een zogenaamde ‘full refurb’. De kantoren krijgen een volledig nieuwe, trendy en industriële look.”

Lange termijn De gerenoveerde kantoren, allemaal samen goed voor een oppervlakte van 1.900 m2, komen tegen de lente van 2017 op de markt. Eric Claessens: “Het gelijkvloers en de eerste verdieping - ongeveer 1.100 m2 - verhuren we nadien gewoon verder aan Deutsche Bank. Ondertussen denken we ook na over een plan op lange termijn voor Hardy. Er zijn verschillende pistes - een van de opties is om het gebouw verder te verkopen - maar die beslissing is nog niet voor morgen.”

MIDCORE

35


VERKOCHT! Naast de North Trade Building, het Friendship-gebouw en de Hardy Building bevatte de Midcore-portefeuille vijf gebouwen die CORES ondertussen weer van de hand gedaan heeft. Dat is het geval voor het CLB-gebouw aan de Lange Gasthuisstraat, Carlton, Twin, Rijnpoort en Mechelsesteenweg.

“Sommige van die gebouwen, zoals het gebouw waar het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) huist, bevinden zich nochtans op een heel interessante locatie voor bijvoorbeeld een residentiële herontwikkeling,” aldus Griet Trekels. “We hebben dan ook grondig overwogen om er een aantal zelf te herontwikkelen en gebouw per gebouw afgewogen wat voor ons het beste scenario was. Uiteindelijk hebben we besloten om ze toch te verkopen. Het feit dat dat zo vlot ging toont aan dat het om interessante gebouwen op een goede locatie gaat.”

Verschillende types Er is sprake van verschillende types kopers bij de verschillende gebouwen. Griet Trekels: “In bepaalde gevallen betreft het een eindgebruiker, die het bijvoorbeeld koopt om er zijn kantoren in te vestigen. Dat is bijvoorbeeld zo voor Carlton en het CLBgebouw. In sommige gevallen gaat het om een collega-ontwikkelaar, die bijvoorbeeld niet de ambitie of middelen had om de volledige portefeuille te kopen. Dat geldt voor het gebouw aan de Mechelsesteenweg, Twin en Rijnpoort.”

RIJNPOORT 36


MIDCORE

37


uitgevoerd met uitgevoerd met miniature Bruin-grijs miniature Bruin-grijs

meer info op www.vandemoortel.be meer info op www.vandemoortel.be


LIFESTYLE

: d i u Z n t a v e H evivalurt u r b De een

In 2006 – CORES bestond nog maar net – ontdekten Managing Partners Jurgen Van Bogaert en Peter Leyssens een verouderde ijzerwinkel te midden van het Zuid. In die periode was dat nog een wijk met veel verwaarloosde gebouwen. Toch zagen de oprichters van CORES al een aantal tekenen die op een revival wezen. Toen bleek dat de ijzerhandelaar er weg wou, besloten ze dan ook om de zaak over te kopen. Tegen de tijd dat residentie Burbure er uit de grond rees waren er al een heleboel trendy zaken te vinden. De voorspelling klopte: het Zuid was uitgegroeid tot een van de hipste plekken van de stad. Anno 2016 is dat nog meer het geval. Hoog tijd voor een bezoekje, dus. ANTWERPEN ZUID EDITO

39


e l y t s e f i l n g e n i E var ENES

er

Zeg nooit zomaar shoppen tegen winkelen bij Enes in de Volkstraat. Een bezoek is een allround-belevenis, zeg maar een uitstap. Het majestueuze herenhuis waar de winkel zijn intrek nam is omgetoverd tot een heus lifestylehuis waar je naast mode ook verzorgingsproducten en juwelen vindt, maar ook een bar. En alsof dat niet genoeg is zijn er ook plannen voor een b&b. Stof genoeg dus voor een babbel met uitbaatster Muriel Van Nieuwenhove.

Laten we beginnen bij het begin: hoe ontstond Enes? Muriel Van Nieuwenhove: “Mijn zoon heet Enes. Zestien jaar geleden besloot ik die naam ook te gebruiken voor mijn leder- en pelscollectie. Na verloop van tijd voelde ik de behoefte om ook een winkel op te starten. Zo kon ik de volledige collectie aan de eindconsument laten zien. Maar een winkel met uitsluitend lederwaren was me een beetje te beperkt. Vandaar de evolutie naar de ‘multibrandwinkel’ die Enes nu is.”

40

Waarom die evolutie naar een conceptstore? Muriel Van Nieuwenhove: “Mode blijft onze corebusiness, maar de laatste jaren is het gegeven winkelen enorm veranderd. De hedendaagse klant is op zoek naar authenticiteit en wil echt het gevoel hebben iets te ‘ontdekken’. Ze willen niet alleen een jas of een kleedje vinden, maar ook de bijpassende handtas, leuke schoenen én als het even kan een cadeautje voor de gastvrouw van het diner die avond. Vandaar dat we ons pand in verschillende ‘corners’ hebben ingedeeld, zoals het ‘skin care depar tment’, de ‘shoe corner’ of de ‘sportswear section’. En vergeten we zeker ook de ‘hubby bar’ niet, waar de mannen een glas kunnen drinken terwijl vrouwlief aan het shoppen is.”


Hoe ontstond het idee om de shop als een huis in te richten, met badkamer, keuken, enzovoort? Muriel Van Nieuwenhove: “Ik wou om te beginnen absoluut de authenticiteit van het pand bewaren en de indeling leende zich perfect tot het concept zoals het nu is. De adembenemende badkamer of de Cubex-keuken waren er al en ik heb besloten om ze in te passen in de winkel. De producten die we in de verschillende kamers aanbieden sluiten er thematisch bij aan. In de badkamer vindt de klant organische huidverzorgingsproducten, in de keuken tref je allerlei decoratiespullen.”

Volkstraat 58 – 2000 Antwerpen www.enes.be

ANTWERPEN ZUID

41


BAR BURBURE

NORDIC DESIGN ORIGINALS

Cocktails en meer

Tweedehandstoppers

BY GEERT DE BRUYCKER

Sinds juni van dit jaar kan je aan de Vlaamsekaai terecht in Bar

Gediplomeerd filosoof Geert De Bruycker reist maandelijks

Burbure, een uitbreiding van restaurant The Glorious. Klanten

naar het Hoge Noorden, op zoek naar vintage topspullen

kunnen er een glaasje drinken in het luxueuze, gezellige

voor zijn shop in de Volkstraat. Je treft er dan ook prachtige

interieur. Naast cocktails staat een brede waaier aan likeur,

stukken - van kastjes tot verlichting - uit de jaren ’40, ’50 en

cognac en whiskey op de kaart, alsook een aantal seizoens-

’60 van de vorige eeuw. Zeggen dat Nordic Design Originals

gebonden wijnen en topbieren. Zo vind je er gerstenat uit het

inspeelt op de huidige Scandinavische hype, is Geert De

gerenommeerde Westvleteren-gamma of hét oerbier uit het

Bruycker onrecht aandoen. Hij was een voorloper, die nu

Tsjechische Pilzen, de beroemde Plzenský Prazdroj. Als klap

verdiend de vruchten plukt van het succes!

op de vuurpijl zorgt chef Johan Van Raes van The Glorious voor

www.geertdebruycker.com

dagverse hapjes en fingerfood. www.barburbure.be

42

ESPOO

RESTAURANT L’ÉPICERIE DU CIRQUE

Scandinavië met een twist

Een ster met een vleugje rock’n’roll

espoo. dompelt je onder in de Scandinavische lifestyle, waar

“Geniet van smaak in al zijn eenvoud: geen tierlantijntjes,

het met zijn collectie eigenzinnige meubels en accessoires

maar een keuken op basis van pure producten.” Niet onze

een eigen twist aan geeft. Dat doen ze al sinds 2009, als

woorden, wel die van de Michelingids van dit jaar, waar het

eerste Scandinavische designwinkel in België. De oorspron-

restaurant opnieuw een ster in de wacht sleepte. Verwacht je

kelijke klemtoon op all things scandinavian is er nog altijd,

echter niet aan een chique bedoening, want als er een ding is

maar ondertussen schenkt de winkel ook aandacht aan

waar uitbaters Dennis Broeckx en Ellen Destuyver een hekel

merken uit de rest van de wereld. Bij espoo. is het sleutel-

aan hebben is het wel dat. Bij hen draait alles om de liefde

woord duurzaamheid, maar ook het plezier dat design in het

voor lekker eten en ongedwongenheid, geserveerd met een

dagelijks leven van iedereen kan brengen. www.espoo.be

streepje rock’n’roll. www.lepicerieducirque.be

ANTWERPEN ZUID


r e t s n p ig o

LIFESTYLE

s p e e D et d h n

a v

Wie ons nieuwe kantoor aan de Mechelsesteenweg bezocht heeft er misschien al gebruik van gemaakt: onze Costes-stoelen van Driade. Het zitcomfort dat deze stoelen bieden is top. Dat ze er ook fantastisch uitzien en perfect aansluiten bij de stijl van ons nieuwe gebouw is dan leuk meegenomen.

Iconisch ontwerper, iconische ontwerpen Starck vertrekt dikwijls van een traditionele vorm, waar hij een persoonlijke, moderne twist aan geeft. Dat is bijvoorbeeld ook zo bij zijn legendarische badontwerp, de Philippe Starck Edition 1. Hij baseerde zich voor dit individuele bad op de ultieme oervorm, de tobbe. Die houten kuip transporteerde hij naar de moderniteit. Ook de Juicy Salif, die hij ontwierp voor Alessi, is wereldberoemd. Je vindt deze fruitpers zelfs in designmuseums over de hele wereld, zoals het MOMA in New York. Eigenaren van dit cultvoorwerp hebben dus een heus kunstwerkje in hun keuken! Of het ook echt handig is om fruit mee te persen is een andere vraag … 44

De stoel die je bij ons op kantoor vindt is één van de talrijke ontwerpen van designer Philippe Starck. Hij ontwierp de fauteuil in 1985 voor Hotel Costes in Parijs. Het heeft een houten zitkuip met een vast leren kussen, gemonteerd op een stalen pootstel. Het item straalt sobere klasse uit, zonder overdreven streng over te komen. En het zit geweldig!


Een traditionele vorm met een moderne twist.

Van vele markten thuis Philippe Starck (°18 januari 1949) is veel meer dan een van de beroemdste ontwerpers van onze tijd. Hij is een uitzonderlijke mix van designer, architect, popartiest, uitvinder en romantisch filosoof. Deze onvervalste ‘uomo universale’ is van vele markten thuis en je kan het zo gek niet bedenken of hij waagde er zich aan: het beroemde Café Costes, de privévertrekken van François Mitterand in het Elysée, een afvalverbrandingsoven, bedden, een teddybeer, een telefoontoestel, motoren, horloges, wc-borstels, een tafellamp …

PHILIPPE STARCK

45


TEAM IN DE KIJKER

De Technische afdeling In het vorige nummer van CORES Magazine brachten we een bezoek aan de Conceptafdeling. Om de chronologie van een bouwproject te respecteren kloppen we deze keer aan bij de volgende schakel in de ketting: de Technische afdeling. Siska Beghin, Tom Van Royen en Steven Adams doen de aanbestedingen voor de aannemers en de kwaliteitsopvolging, coรถrdineren de aannemers en de werven, enzovoort. We gingen op zoek naar wat hen drijft.

TEAM IN DE KIJKER EDITO

47


Tom Van Royen De rust zelve. Combineert dat met oog voor detail en een positieve ingesteldheid. Een werkpuntje: zijn bureau ligt er soms nogal slordig bij. Vindt vooral de afwisseling tussen werken op kantoor en de werfbezoeken leuk. “Tijdens werfvergaderingen ben je soms een beetje de scheidsrechter tussen de verschillende partijen. Het is een hele opgave maar tegelijkertijd een boeiende uitdaging om die allemaal op dezelfde lijn te krijgen.�

48


TEAM

Steven Adams Een van de anciens van CORES Development. Is vrij direct en heeft een hekel aan nodeloos gepalaver. Zou aan de andere kant soms liever eens tot tien tellen voor hij zijn mening ventileert. Probeert als teamleider altijd vanuit helikopterperspectief te werken. “Het leuke - en verbazingwekkende - aan CORES is dat het een superdynamische organisatie blijft, ondanks de groei. De dossiers krijgen evenveel aandacht als in de beginperiode. De essentie is nog altijd om een goed product af te leveren.”

Siska Beghin Geboren bemiddelaar die altijd voor de gulden middenweg gaat. Was voordien actief bij een aannemer, maar ook bij Scholen van Morgen. Daar werkte ze nauw samen met de overheid. Dat helpt haar dikwijls om de andere partijen rond tafel beter te begrijpen. “Tijdens de uitvoering van een project kunnen hindernissen opduiken. Het komt er dan op aan om die met iedereen samen op te lossen. Niet met een conflictmodel, want het komt de kwaliteit ten goede als je alle neuzen in dezelfde richting krijgt via overleg.”

TEAM IN DE KIJKER

49


Zorgen dat de

CORES-machine

WEDSTRIJD

geolied loopt

De uitvoerders van CORES Development vind je bij het Technisch team. Dat staat onder leiding van Chief Technical Officer Steven Adams. Hij vertelt ons meer over de werking van het team.

Wat is de grootste uitdaging voor jullie team? Steven Adams: “Onze dossiers op tijd klaar hebben. Het is minder belang-

Steven Adams Chief Technical Officer

rijk dat alles op dat moment tot op de laatste eurocent uitgewerkt is. Wat telt is dat we verder kunnen en dat

Wat is de rol van het Technisch team

de verkoop kan opgestart wordt. De

binnen CORES?

hele CORES-machine wacht bij wijze

Steven Adams: “We sluiten aan op

van spreken op ons, dus wij moeten

de Conceptafdeling en schieten uit

er voor zorgen dat zij aan de slag

Omdat een gezonde geest nu eenmaal

de startblokken op het moment dat

kunnen. Maar het is ook belangrijk

om een gezond lichaam vraagt

de bouwaanvraag is ingediend. De

dat we een goed uitgewerkt dossier

lieten we een heus CORES-wieler-

eerste stap is de uitwerking van het

hebben om te kunnen bouwen. Soms

pak ontwerpen voor onze fietsende

aanbestedingsdossier. We nemen

is dat een evenwichtsoefening.”

medewerkers. Flits jij binnenkort

de prijsonderhandelingen met de

ook als een pro over de wegen? Geef

aannemers voor onze rekening

Onder druk kunnen werken is dus

het juiste antwoord op onderstaande

en geven het dossier door op het

een must?

vraag en misschien ben jij een van de

moment van de oplevering van het

Steven Adams: “ We mo eten er

5 gelukkigen die deze spetterende

gebouw. Dat is een traject dat gemid-

alleszins voor zorgen dat we tijdig

outfit in de bus krijgt.

deld een tweetal jaar duurt. Na ons

en binnen het budget een aanne-

komt de commerciële afdeling, maar

mer vastleggen. Dat kan inderdaad

Voor welke Fr anse president

eigenlijk loopt het werk van die afde-

gepaard gaan met een zekere tijds-

ontwierp designer Philippe Starck

ling parallel met wat wij doen. Er is

druk. Op het moment dat de verkoop

een privé-appar tement op het

een grote wisselwerking. Zij starten

star t moeten wij een aannemer

Elysée?

de verkoop op op het moment dat de

aangeduid hebben. Dat is de essen-

bouwaanvraag bijna binnen is. Maar

tie van onze job. Eenmaal de werf

-Jacques Chirac

ook met de conceptafdeling werken

aan de gang is hebben we wat meer

-François Mitterand

we samen. Het gebeurt dat wij een

tijd. Dan gaan we, afhankelijk van de

-Nicolas Sarkozy

dossier van hen al eens screenen

omvang en de fase van de werken,

vanuit technisch perspectief. De rol

wekelijks of om de paar weken langs

Mail je antwoord naar 

van de verschillende afdelingen loopt

op de werf. Op dat moment moeten

marketing@coresdevelopment.be

dus een beetje door elkaar, het zijn

we vooral in de gaten houden dat

zeker geen eilandjes.”

de aannemer zijn opdracht tijdig en binnen het budget vervult.”

50

Win een wieleroutfit van CORES

TEAM IN DE KIJKER

DE WINNARES VAN DE VORIGE WEDSTRIJD IS

VERONIQUE THIELMAN-VAN PETEGHEM. VEEL PLEZIER MET HET HAY-BIJZETTAFELTJE!


Woodstoxx brengt de warmte van hout op een innovatieve manier in uw project. Vanuit onze passie inspireren wij u om de juiste houten vloer- of muurbekleding te kiezen.


CRS

“Efficiëntie troef” Steeds meer investeerders vinden de weg naar CORES Rental & Resale Service voor de verhuur van hun vastgoedaankoop bij CORES. Op die manier profiteren ze optimaal van de voordelen die de tandem CORES-CRS hen biedt. Wij praatten met Katia Mannaerts en Ellen Arts, die beiden een appartement kochten bij CORES en dat nadien via CRS verhuurden.

Wat hebben jullie precies gekocht? Katia Mannaerts: “Ik heb geïnvesteerd in een eenslaapkamerappartement in Cadiz, in de Napelsstraat. Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwbouwproject en toen ik in de krant een advertentie van CORES zag ben ik o nmid del l ijk in actie geschoten. Ik heb eigenlijk geluk gehad. Alles was al verkocht, maar door omstandigheden kon de verkoop van ‘mijn’ appar tement niet doorgaan en kwam het opnieuw op de markt.” Ellen Arts: “Ik heb twee jaar geleden een tweeslaapkamerappartement gekocht in The Mills in Edegem. Ik ken Edegem heel goed, want ik heb er mijn jeugd doorgebracht. Toen ik vernam dat CORES er woningen verkocht heb ik dan ook niet lang getwijfeld.”

Waarom de keuze voor Cadiz en The Mills? Katia Mannaerts: “Mijn oog viel op Cadiz omdat ik echt geloof in dat project. De fantastische ligging op het Eilandje, een buurt die de laatste tijd enorm opgewaardeerd is, is een droom. Je hebt er alle voor zieningen die je kan wensen: scholen, een ziekenhuis, w i n ke l s , e n zo voort. Het is een buur t die echt leeft.” Ellen Arts: “Mij sprak vooral de ligging aan. The Mills ligt dicht bij Antwerpen en Brussel. Qua bereikbaarheid is dat ideaal. Bovendien ligt het project dus in het dorp waar ik zelf heel gelukkig geweest ben als kind. Wat wil je nog meer?”

De samenwerking met CRS verliep uiterst vlot.

CORES RENTAL & RESALE SERVICE

Meer info over het aanbod vind je op www.coresrentalservice.be Tel: 03/820.82.62 52


Hoe hebben jullie de stap naar CORES Rental & Resale Service gezet? Katia Mannaerts: “Het waren de medewerkers van CORES zelf die me in contact brachten met CRS. Ik heb minder positieve ervaringen met verhuurdiensten en was op zoek naar een nieuwe partner. Nadat ik CRS een mailtje gestuurd had zaten we bij wijze van spreken de dag erna al samen. De samenwerking verliep uiterst vlot. Ook de verhuur zelf was snel in kannen en kruiken. CRS had een aantal bezoeken gepland met geschikte huurders en uiteindelijk hebben we gekozen voor iemand waar ik persoonlijk ook een goed gevoel bij heb. Dat vind ik toch belangrijk als ik een woning verhuur.” Ellen Arts: “Ook bij mij waren het de medewerkers van CORES die me in contact brachten met CRS. Ik was overtuigd van de kwaliteit die ze zouden leveren, temeer omdat ik een van de medewerkers persoonlijk ken. Door de link met CORES waren ze ook helemaal op de hoogte van het dossier. Het lag bij wijze van spreken al op tafel toen ik aanschoof voor een gesprek. Dat is toch een heel effici.. ënte manier van werken.”

CORES RENTAL & RESALE SERVICE

53


MAKE-OVER VOOR DE STATIONSOMGEVING VAN DIEST

Op het

goede spoor!

Gelegen op een terrein tussen het station en de Demer profiteren de toekomstige bewoners van De Blekerij in Diest van de rust van de Demerdijk én de nabijheid van het station en het centrum van Diest. Bovendien zal de herwaardering van de stationsomgeving de woonkwaliteit nog verhogen. Katrien Putzeys, Diensthoofd ruimtelijke planning van de Provincie Vlaams-Brabant, schetst de plannen.

Vanwaar de beslissing om dit gebied te herontwikkelen? Katrien Putzeys: “De stationsomgeving is het transferpunt bij uitstek voor de openbaarvervoergebruiker van Diest en omgeving. Ze was echter niet mee geëvolueerd met de noden van de hedendaagse reiziger. Ook de relatie tussen het station en het centrum vormde een knelpunt. Vandaar de beslissing om de omgeving te ontwikkelen tot gemengd gebied, met ruimte voor kantoor- en woningprojecten en bedrijvigheid. Studies tonen aan dat het gebied zich perfect leent tot een mix van die functies.”

54


De fietser neemt een belangrijke plaats in bij de nieuwe plannen.

In welk stadium bevindt de herwaardering zich? Katrien Putzeys: “Momenteel voeren we een update en uitbreiding van de oorspronkelijke verkeersstudie uit. Dat is nodig omdat het aantal treinreizigers de laatste jaren sterk gestegen is. We willen vermijden dat de wegen in de omgeving van het station dichtslibben én garanderen dat de bussen vlot het station kunnen bereiken. Bovendien voorziet het ruimtelijk masterplan voor de stationsomgeving in Diest ook in een aantal nieuwe accenten, waaraan volop gewerkt wordt. De belangrijke plaats die de fiets inneemt is daar een voorbeeld van, met onder andere het Demerpad langs de Demer. Ter hoogte van de stationswijk voorzien we ook een brug voor fietsers en voetgangers. Zo ontstaat een route naar het stadscentrum.”

Planning De werkzaamheden aan woonproject De Blekerij gaan van start in januari 2017. Er komen 63 appartementen, 5 penthouses, 2 eengezinswoningen en 2 handelspanden. Na enkele beperkte afbraakwerken wordt begonnen met het uitgraven van de ondergrondse parking en de constructie van de nieuwe gebouwen. Het project bestaat uit twee delen: in eerste instantie de gebouwen aan de kant van het station, daarna de gebouwen aan de Demerkant. De oplevering van de eerste fase - de 2 gebouwen aan de kant van het station - is voorzien voor begin 2019.

DE BLEKERIJ

55


Wat is de meerwaarde van een partner als CORES in deze context? Katrien Putzeys: “Om te beginnen is het onmogelijk om een herontwikkeling als deze uitsluitend met overheidsmiddelen te realiseren. Als overheid proberen we zoveel mogelijk privéprojecten te faciliteren door een duidelijk ruimtelijk kader aan te bieden (masterplan, RUP, inrichtingsplan). Maar we hebben ook private partners als CORES nodig om samen met ons de stationsomgeving nieuw leven in te blazen. De ontwikkeling van het eerste deel van de stations-

wijk is hier een mooi voorbeeld van. Dat wordt een heel belangrijke plek in de stationsomgeving. Het kan immers een katalysator vormen voor de ontwikkeling van de rest van de wijk. Zo creëer je win-winsituaties: de gewenste kwalitatieve ruimtelijke ontwikkeling wordt werkelijkheid op het terrein en private ontwikkelaars kunnen vooraf goed de haalbaarheid van hun projectvoorstel inschatten. Een mooi voorbeeld van publiek-private samenwerking, dus!”

EEN BREDERE VISIE De plannen voor de stationsomgeving van Diest kaderen in de algemene doelstellingen voor de provincie. Katrien Putzeys: “In het structuurplan Vlaanderen en het structuurplan Vlaams-Br abant (en addendum) wordt inderdaad aandacht gevraagd voor de ruimtelijke mogelijkheden van de stationsomgevingen als regionale aantrekkingspunten. Daarbij streven we naar een grotere integratie tussen ruimtelijke structuur en duurzame mobiliteit. Naar de toekomst toe willen we nieuwe ontwikkelingen koppelen aan hoogwaardige openbaarvervoersknooppunten. We zetten daarbij in op zowel de economische als de ruimtelijke ontwikkeling van de stationsomgevingen. Wat we doen in Diest past helemaal in dat plaatje.”

Appartementen en twee eengezinswoningen te koop. Bekijk het aanbod via www.blekerij.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@ CORESdevelopment.be

56

DE BLEKERIJ


Kalmthout - Brasschaatsteenweg 290 - 03 666 63 96 Wilrijk - Boomsesteenweg 892 - 03 877 09 70

Kies de keuken & het interieur dat je écht wil! www.keukensvasco.be


Virtual Reality De nieuwe, ultieme digitale ervaring voor uw klanten!

3D Visuals High-end renders voor projectontwikkelaars, architecten en fabrikanten.

Ontdek samen met ons een nieuwe wereld. Guido Gezellelaan 18, 8800 Roeselare / +32 (0) 51 62 64 69 / www.nanopixel.be


[ Woon verweven

in het hart van het Waasland ]

WOONERF

DE WEVERIJ SINT-NIKLAAS EEN GREEP UIT ONS AANBOD:

REEDS 65% VERKOCHT

BUDGETVRIENDELIJKE APPARTEMENTEN ZO-ORIËNTATIE 2 SLAAPKAMERS 1 BERGING AANGELEGDE TUIN OF ZONNETERRAS ENERGIEZUINIG VANAF € 174.500*

*prijzen exclusief BTW, registratie- en notariskosten

BETAALBARE STADSWONINGEN ZO- OF ZW-ORIËNTATIE 3 SLAAPKAMERS 2 BERGINGEN AANGELEGDE TUIN ENERGIEZUINIG VANAF € 239.500*

ERKENDE ASSISTENTIEWONINGEN

LAATSTE FASE

1 OF 2 SLAAPKAMERS NOODHULP GEGARANDEERD ENERGIEZUINIG NETTO RENDEMENT 4% HUURGARANTIE VANAF € 169.900*

Op de terreinen van de vroegere textielweverij aan de Antwerpsesteenweg in het centrum van Sint-Niklaas bouwt CORES Development Woonerf De Weverij. Naast budgetvriendelijke appartementen en betaalbare eengezinswoningen vindt u in Woonerf De Weverij ook erkende assistentiewoningen.

WERKEN GESTART! www.woonerfdeweverij.be

[ INFO & VERKOOP ]

03 820 82 82

info@coresdevelopment.be Steeds telefonisch bereikbaar van ma tot za van 9u tot 21u. Welkom in ons verkoopkantoor: Stationsstraat 98, Sint-Niklaas. Elke donderdag en zaterdag van 11u00 tot 17u30 of maak een afspraak.


CORES

GOES

MADRID De boog kan niet altijd gespannen staan. Dat beseffen we bij CORES maar al te goed. Daarom ook dat we er af en toe opuit trekken. Een leuke traditie op dat vlak zijn onze citytrips. In het verleden stonden al uitstapjes naar Marrakech of Kopenhagen op het programma, deze keer was Madrid aan de beurt. Marketing Manager Nathalie Flour doet verslag.

“Op vrijdag werden we om 5 u ‘s ochtends aan de Mechelsesteenweg verwacht. Dat was voor de ene al een grotere opgave dan voor de andere. Gelukkig konden we op de luchthaven van Zaventem genieten van een lekker ontbijt en een kop Starbuckskoffie. Kwestie van korte metten te maken met eventuele ochtendhumeurtjes.” “Trips als deze zijn ideaal om elkaar in een relaxte sfeer beter te leren kennen en om even de druk van de ketel te halen. Een stad als Madrid is daar natuurlijk de ideale plek voor: mooie gebouwen en parken, lekker eten, cultuur. Ook onze uitvalsbasis, het Dear Hotel, een mooi boetiekhotel, was een topper.” 60


“We kregen een uitgebreid programma voorgeschoteld. Zo deden we bijvoorbeeld een tapastour of bezochten we een overdekte foodmarket, zoals de Mercado de San Miguel en de Mercado San Ildefonso. We hebben zelfs een tochtje door de binnenstad gemaakt, sommigen gingen met de Segway, anderen met een gemotoriseerde gocart. Sommigen hadden na het gevulde dagprogramma zelfs nog energie over om ‘s avonds een feestje te bouwen.”

“Maar we zouden natuurlijk geen geboren ‘urban landscapers’ zijn mochten we geen oog hebben voor de stadsontwikkeling in Madrid. We hebben dus tijdens ons verblijf het nuttige aan het aangename gepaard, bijvoorbeeld met een architectuurtour. We brachten een bezoek aan een aantal nieuwe projecten, zoals Matadero en Go Madrid. Een gids met kennis van zaken leerde ons een pak bij over hoe ze de zaken in Madrid aanpakken. Heel interessant om terug mee te nemen naar Antwerpen als inspiratie!”

CORES GOES MADRID

61


foto: serie Halo

Uw partner voor sanitair, verwarming en hernieuwbare energie Hoge kwaliteit

Passie

vind je bij Schrauwen! Met een uitgebreid productaanbod en onze jarenlange ervaring met de betere merken en leveranciers staan wij elke dag opnieuw garant voor HOGE KWALITEIT!

vind je bij Schrauwen! Met een team van ervaren interieur adviseurs helpen wij u elke dag opnieuw om uw droombadkamer te realiseren, ONZE PASSIE!

www.schrauwen.be Brasschaat

-

Genk

-

Herentals

-

Sint-Niklaas

-

Turnhout

-

Wilrijk

-

Zandhoven


CORES IN THE KITCHEN

Bouillabaisse met pastis

Business Developer Griet Trekels is helemaal weg van bouillabaisse. Toen ze het bouillabaisserecept van televisiekok Jeroen Meus ontdekte was er geen houden meer aan en ging ze direct aan de slag.

BEREIDING: Ingrediënten (voor 4 personen): 1 l visfumet, 500 g vaste vis (rode poon, zalm, zeeduivel …), 8 grote gamba’s, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 venkel, 1 preistronk, 4 grote tomaten, tomatenconcentraat, bloem, tijm, laurier, saffraanpoeder, olijfolie, pastis, peper en zout, rouille.

1. Fruit de halve uiringen en het geplette teentje knoflook op een matig vuur in een scheut olijfolie.

6. Strooi wat bloem over de groenten, giet er een flinke scheut pastis over en flambeer (niet onder de dampkap!).

2. Stoof de stukken venkel en preiringen mee.

7. Giet er de visfumet over, voeg tijm en laurier toe en laat 45 min sudderen op een laag vuurtje.

3. V  oeg het saffraanpoeder toe aan de gestoofde groenten. 4. Snijd de tomaten in grote stukken en stoof ze mee. 5. Voeg het tomatenconcentraat toe.

8. Voeg de in grote stukken gesneden vis en gamba’s toe en laat een paar min koken.  ien op met geroosterd stokbrood en de rouille. 9. D

CORES IN THE KITCHEN

63


Project ‘West’ - Hasselt

Project ‘The Mills’- Edegem

Project ‘Zilvervesten’ - Lier

Hooyberghs Investeert in de toekomst, bouwt aan succes Hooyberghs nv | Hoge Mauw 1510 | 2370 Arendonk info@hooyberghsbouw.be | www.hooyberghsbouw.be


EEN DAG IN HET LEVEN VAN ...

Hans Van Gestel

CFO/Partner Hans Van Gestel leidt mee het dagelijkse reilen en zeilen van het bedrijf in goede banen. Een drukke job, maar dat betekent niet dat hij zijn privéleven uit het oog verliest. Hij probeert zoveel mogelijk tijd door te brengen met zijn “twee schatten van kinderen en fantastische vrouw”. Als er dan nog tijd overblijft brengt hij die graag sportief door.

6u00 Opstaan. Een wekker heb ik niet nodig: mijn dochter staat altijd - weliswaar net iets te vroeg - aan ons bed.

8u10 Aankomst bij CORES. Snel een douche en aan het werk. #EnergieBoost 8u30 Overleg met Kim over de financiële afhandeling van een project.

12u00 Verse soep en sushi in het CORES Café. Als sushifan kan je me daar altijd een plezier mee doen! Meteen de ideale gelegenheid om wat bij te praten met de collega’s. #Lekker 15u00 De meeting gaat niet door. Geen erg, want er staat genoeg op mijn to-dolijstje. Een presentatie voor banken voorbereiden, bijvoorbeeld. 17u30 Met de fiets terug naar huis. Perfect om even te ontstressen én als brainstormmoment! #FreeYourMind

7u00 Met de fiets naar het werk. Afstand: 40 km. Met de wagen schommelt de reistijd naar Antwerpen tussen 45 min en 2 u. Onzekerheid troef, dus. Met de fiets ben ik zekerder van mijn stuk. Dan bedraagt de reistijd 1 u 05. #LoveSpeedEbike

10u00 Maandelijks overleg met Cathérine over legal & contracting. 11u00 Tijd om mijn mails te checken en wat administratief werk te doen. Pfff … #MailsZijnHetMeestMisbruikteCommunicatieMiddelOoit 13u00 Eventjes sporten in onze eigen work-outruimte. Jumping Jacks, Squats, Burpees en Crunches hebben geen geheimen meer voor me. Hier doe ik ook energie op om een namiddagdipje te vermijden. #RechargeBatteries 18u55 Even meehelpen met het huiswerk. 19u30 Bedtimestory nummer 1

20u30 Nog een beetje werken en onze citytrip plannen. 22u30 Even zappen naar Discovery Channel, waar ik een groot fan van ben.

20u00 Bedtimestory nummer 2

23u00 Eindelijk onder de wol! #OverdosisSelfies

EEN DAG IN HET LEVEN VAN ...

65


Cores Magazine.pdf 1 23/10/2016 17:28:16

Foto Jo Pauwels

www.dekeyzer.be Menen Roeselare Sijsele Sint-Martens-Latem Beveren-Waas Boortmeerbeek


Uw bedrijf op deze pagina? Loop in de kijker en adverteer in CORES Magazine! CORES magazine verschijnt 2 keer per jaar – in juni en november – en wordt naar uw doelpubliek verspreid op 10.000 exemplaren.

MEER MET DE FORMULE PLUS+ Optimaliseer uw aanwezigheid met PLUS+. Met die formule heeft u het voordeel dat u in samenspraak met CORES een artikel mag plaatsen op onze blog. Zo profileert u uw bedrijf als actieve partner van CORES Development en krijgt u de kans om een bijzonder product, een bepaalde techniek … extra in de kijker te zetten. Bovendien bereikt u langs deze weg nog een pak meer potentiële klanten.

Meer info over de verschillende formules en tarieven? Stuur een mailtje naar marketing@coresdevelopment.be of bel 03/820 82 87.


INVESTEREN MET DE CORES GARANTIE DE MEEST BETROUWBARE WEG NAAR EEN TOPRENDEMENT

4%

ZEKERHEID VAN LOCATIE

MIN RENDEMENT

Bij de keuze van een locatie spelen ook het potentieel en perspectieven op meerGARANTIE waarde mee, bv. gunstige evoluties op vlak van bereikbaarheid, werkgelegenheid, herontwikkeling, overheidsinvesteringen, enz.

ZEKERHEID VAN RENDEMENT GARANTIE

ZEKERHEID DOOR EIGEN VERHUUR- & BEHEERDIENST

Aan CORES Development hebt u een betrouwbare partner die u garanties biedt voor een maximale return van uw investering.

02

Door als verbindingspersoon tussen huurder en verhuurder te werken, wil CORES Development langetermijnrela- GARANTIE ties opbouwen volgens het ‘one-stopshop’ principe. De huurder huurt en de verhuurder koopt bij eenzelfde partij wat alleen maar voordelen biedt voor een snelle en correcte opvolging.

12% BTW-TARIEF

MEER INFO? Vraag onze infobrochure aan of contacteer ons voor een persoonlijk gesprek.

03 820 82 82

INVESTEREN IN ERKENDE ASSISTENTIEWONINGEN? Investeer nu in onze erkende assistentiewoningen en geniet van een verlaagd btw-tarief van 12% (i.p.v. 21%) op constructie, een toprendement en vrijstelling van onroerende voorheffing!

info@coresdevelopment.be www.coresdevelopment.be Mechelsesteenweg 176 2018 Antwerpen

Profile for Cores Development

CORES Magazine 8 - Najaar 2016  

In deze editie: MIDCORE - een nieuw hoofdstuk voor CORES; 10 jaar CORES - met een open vizier naar de toekomst; Groen Zuid - unieke stadsuit...

CORES Magazine 8 - Najaar 2016  

In deze editie: MIDCORE - een nieuw hoofdstuk voor CORES; 10 jaar CORES - met een open vizier naar de toekomst; Groen Zuid - unieke stadsuit...

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded