CORES Magazine 7 - Voorjaar 2016

Page 1

URBAN L ANDSCAPERS ® SINCE 20 06

1 / 2016

Crelan-site

NIEUWE BUURT IN DE MAAK CADIZ

Unieke integratie zorg & wonen CRS

Laat je belegging renderen!

001_Cover.indd 1

07/06/16 15:14


Heijmans Bouw uw partner om op te bouwen —

www.heijmansbouw.be

ADVERT_Heijmans.indd 2

03/06/16 10:54


EDITO Met de zomer voor de deur leek het ons een ideaal moment om een bezoekje te brengen aan enkele van onze projecten. We namen een kijkje op de site van Woonerf De Weverij in Sint-Niklaas, waar de werken volop aan de gang zijn. In Hove kregen we, nu alles in bloei staat, een voorsmaakje van hoe de Engelse tuin van de prestigieuze Villa Hortensiahof er zal uitzien. Daarna trokken we richting Haacht, dat de thuisbasis wordt van nieuwe ontwikkeling De Mouterij. Dichter bij huis laten we ons licht schijnen op de Crelan-site, waar ons nieuwe kantoor deel van uitmaakt. We laten je kennismaken met de vier projecten die er op stapel staan. Op kantoor zelf stonden we stil bij een uniek designstuk van ontwerper Jules Wabbes, waarna we op de koffie gingen bij het concept team. Zij vertellen ons meer over de werking van hun afdeling. Vervolgens klopten we nog even aan bij onze CORES Rental & Resale Service, die investeerders helpt bij het verhuren van hun eigendom. Verder in dit nummer zet Chief Development Officer Thomas de Jong zijn visie uiteen over het belang van een goede samenwerking, zowel intern als extern. Van die samenwerking met externe partners krijg je ook een aantal mooie voorbeelden. De Architecten NV uit Lier werkt mee aan nieuwe ontwikkeling De Blekerij in Diest en met GasthuisZusters Antwerpen gingen we in zee voor de uitbating van erkende assistentiewoningen in het ambitieuze Cadiz-project op het Antwerpse Eilandje. Ten slotte lees je hoe een werkdag van Head of Sales Johan Aerts eruitziet, zetten we een aantal Hasseltse hotspots op een rijtje – je kan zelfs een exclusieve prijs winnen! – en toont Office Manager Iris Snoeck toont hoe je bananenbrood bakt. Veel leesplezier!

COLOFON - CCO: Sophie Deprez & Marketing Manager Nathalie Flour • Gicom www.gicom.be • Algemene Directie Gicom: Gisèle Speaker • Productie: Danielle Knops Vormgeving: Gert Muller & Caroline De Cock • Redactie: Filip Leloup • CORES Development NV Mechelsesteenweg 176 - 2018 Antwerpen 03 820 82 82 • info@CORESdevelopment.be

EDITO

02_Edito.indd 3

3

07/06/16 14:55


INHOUDSTAFEL

07 Haacht Gelegen in het groene hart van VlaamsBrabant vormt Haacht de ideale setting voor ons nieuwe project De Mouterij. Maar vergis je niet: ondanks zijn rustige karakter heeft deze gemeente heel wat te bieden, van een wereldvermaard arboretum tot een al even beroemde brouwerij!

13

17 Woonerf De Weverij Sint-Niklaas Met respect voor het industriĂŤle verleden van de site toveren we in Sint-Niklaas een ambitieus woonproject uit de grond, dat voldoet aan de hoogste eisen. Een stand van zaken, live vanop de werf.

21

28 C-Column Chief Development Officer Thomas de Jong kent het klappen van de zweep in de bouw- en ontwikkelingssector. Hij heeft het in zijn column over het belang van samenwerking en communicatie, beide van onschatbare waarde om tot puike resultaten te komen.

31

Villa Hortensiahof in Hove In Hove krijgen we het voorrecht om de prachtige Villa Hortensiahof en de al even indrukwekkende landschapstuin errond in ere te herstellen. Dat gebeurt in perfecte symbiose met de appartementen die we er bouwen. Project Manager Tom Van Royen zorgt ervoor dat we up-to-date zijn.

De Groene Lis Duffel In De Groene Lis in Duffel zijn alle 20 appartementen, die reeds tijdens de voorverkoopfase de deur uitgingen, ondertussen bewoond. We vroegen aan Conversation Manager Werner Lauwers waarom dit project volgens hem zo een overweldigend succes was.

26 Partner – De Architecten NV We werken niet samen met de eerste de beste voor onze projecten. Voor De Blekerij in Diest doen we een beroep op De Architecten NV, een bedrijf dat net als CORES de lat hoog legt. We trokken naar hun kantoor in Lier voor een babbel.

4

02_Edito.indd 4

07/06/16 14:55


41

43

Lifestyle – Jules Wabbes

The City – Hasselt

Bij CORES hebben we een voorliefde voor interieurdesign. In de vernieuwde Lifestyle-rubriek plaatsen we dan ook elke keer een designer in de spotlight. De spits wordt afgebeten door Jules Wabbes, de ontwerper van 2 opmerkelijke kapstokken bij ons op kantoor.

Toekomstige bewoners van ons Hasseltse West-project profiteren van een overvloed aan leuke adresjes in de buurt. De Limburgse hoofdstad is dan ook de gedroomde plek voor elke zichzelf respecterende shopaholic en lekkerbek. We zetten een aantal leuke hotspots op een rijtje.

49 Woonzorgcampus Cadiz Voor de unieke integratie van een woonzorgcentrum en erkende assistentiewoningen in het Cadiz-project op het Antwerpse Eilandje, ging CORES een partnership aan met GasthuisZusters Antwerpen. Geert Staelens, Woonzorgmanager bij GZA, vertelt er ons meer over.

De Crelan-site Nadat we onze intrek namen in het kantoor aan de Mechelsesteenweg richtten we onze pijlen op de realisatie van onze andere projecten op de vroegere Crelan-site. We nemen 23 Peter Benoit, Harmoniestraat en Van Schoonbekestraat onder de loep.

57 Team in de kijker De conceptafdeling is een belangrijke schakel binnen CORES. Maak kennis met Thomas De Jong, Ilse Mertens en Griet Boodts.

63 CORES in the kitchen Zoet en toch gezond: zo hebben we het graag! Iris Snoeck ziet zichzelf niet meteen als een keukenprinses, maar het bananenbrood dat ze voor ons bereidde, is niet te versmaden.

54

65

CORES Rental & Resale Service

Een dag in het leven van...

Met een heuse verhuur- en resale service maakt CORES het makkelijker voor investeerders om hun belegging te laten renderen. We leggen je uit wat de voordelen zijn en schetsen de werking van de dienst.

Head of Sales Johan Aerts legde een werkdag vast in foto’s. We volgen hem van Antwerpen naar Hasselt en terug én hij legt ons uit waarom hij niet langer een wekker nodig heeft.

INHOUDSTAFEL

02_Edito.indd 5

5

07/06/16 14:55


DE MOUTERIJ:

Het beste van twee werelden Als je dit magazine in handen houdt, is de verkoopsfase van ons nieuwbouwproject in het landelijke Haacht in opstart. De groene gemeente is de ideale plek voor deze mix van appartementen, die mikt op jong en oud. Project Developer Griet Boodts: “Haacht is de gedroomde uitvalsbasis voor wie in Leuven, Mechelen of Brussel werkt, maar toch landelijk wil wonen. Je hebt er een echt dorpsgevoel. Het project bevindt zich in het centrum van Haacht, net naast de hoofdstraat. Ideaal dus voor gezinnen met kinderen, maar ook voor oudere mensen, want je bent overal dichtbij.�

6

03_Haacht.indd 6

06/06/16 16:19


Groene sfeer Haacht mag dan een kleine gemeente zijn, aan het winkelaanbod valt dat niet echt te merken. Griet Boodts: “Je vindt er alles wat je doordeweeks nodig hebt. Eigenlijk biedt de ligging van het complex het beste van twee werelden. De Mouterij ligt in het centrum, maar het is er toch rustig. Om dat rustgevende aspect te beklemtonen zetten we ook in op het groene karakter van de site. De binnentuin bij de appartementen zorgt bijvoorbeeld voor een heel groene sfeer.”

Demografische mix Het project mikt op een breed publiek. Het residentiële gedeelte zal jonge gezinnen met kinderen en jonge starters aantrekken. Maar ook ouderen zullen zich hier perfect thuis voelen. De bewoners zullen dus een echte demografische mix vormen. Griet Boodts legt uit: “De aanwezigheid van een grote parking, autoboxen, bergingen en tuintjes voor de gelijkvloerse appar tementen zijn ongetwijfeld troeven om een breed publiek aan te trekken. De penthouses lijken me dan weer in de smaak te vallen bij een oudere doelgroep. Uit studies blijkt dat Haacht gemiddeld een sterke vergrijzingsgraad heeft. Heel wat van die mensen willen hun grotere huis inruilen voor een meer compacte maar comfortabele woonvorm, die echter wel dezelfde kwaliteit biedt. Voor die groep vormen deze penthouses de ideale oplossing.”

RONDOM CENTRALE BINNENTUIN De bouw zelf is gepland voor het einde van 2016. Griet Boodts: “In een eerste fase wordt het noordblok, waar de residentiële units komen, verkocht. Dit gedeelte zal 54 klassieke een-, twee- en drieslaapkamerappartementen tellen, die in een U-vorm rond een centrale binnentuin staan. De meeste hebben twee slaapkamers, de luxueuze penthouses op het dak tellen er drie. Het eigen tuintje van de appartementen op het gelijkvloers grenst aan de gemeenschappelijke binnentuin. Dat maakt ze ideaal voor gezinnen met kinderen.”

Daktuin Het project biedt trouwens nog een aantal andere pluspunten. Griet Boodts: “We voorzien heel wat natuur, bijvoorbeeld via de grote gemeenschappelijke tuin die door iedereen kan gebruikt worden. De gelijkvloerse appartementen hebben bovendien een eigen tuin en de bewoners van de penthouses kunnen genieten van een royale daktuin. Dat is interessant voor de iets oudere bewoners die hun grote woning met tuin hebben ingeruild voor deze kleinere woonst. Op die manier hebben ze nog altijd een groen uitzicht én een grote daktuin ter beschikking. Ons aanbod is op dat vlak vrij exclusief voor Haacht.”

Appartementen en penthouses rond een groen binnengebied. Bekijk het aanbod op www.woonerfdemouterij.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@CORESdevelopment.be Of maak een afspraak in ons lokale verkoopkantoor Markt 3 te Haacht.

HAACHT

03_Haacht.indd 7

7

06/06/16 16:19


THE CITY HAACHT

Verrassend Haacht De omgeving van De Mouterij in het Vlaams-Brabantse Haacht straalt rust uit. Toch heeft de landelijke gemeente heel wat te bieden voor een leuk dagje uit. We verkenden de buurt en ontdekten een aantal leuke adresjes, die we natuurlijk graag met je delen.

Arboretum Herkenrode - Botanische wereldtop Toen de botanische verzameling van van houtachtige planten uit de gematigde streken van Philippe de Spoelberch, de bewoner van de wereld’. En dat wordt naar waarde geschat, want het kasteel van Wespelaar, te groot werd voor zijn onlangs behaalde het arboretum niveau 4 – het hoogst – nochtans flink uit de kluiten gewassen – privétuin, haalbare – in het prestigieuze ArbNet Arboretum zag hij zich genoodzaakt om ze op een andere plek Accreditatieprogramma, een wereldwijde rangschikonder te brengen. Zo ontstond halverwege de jaren king van arboreta. 80 van de vorige eeuw het arboretum. Dat is onderGrote Baan 63, 3150 Haacht tussen uitgegroeid tot een plantenverzameling van www.arboretumwespelaar.be wereldformaat, in functie van ‘de kennis en studie

8

03_Haacht.indd 8

06/06/16 16:19


Brouwerij Haacht - Ridderlijke pils De Primuspils hoeven we je niet meer voor te stellen. Maar wist je ook dat die zijn naam ontleent aan Jan Primus, hertog van Brabant in de 13de eeuw? Als je er zijn bio op naleest, leer je dat de man een soort Rode Ridder moet geweest zijn, maar dan in het echt. Hij stond ten dienste van zijn volk, won het ene toernooi na het andere en was dan ook zeer geliefd bij zijn onderdanen. Daarnaast was hij een verstokt bierliefhebber en levensgenieter pur sang. De ideale figuur om een bier naar te vernoemen, moeten ze gedacht hebben toen het eerste flesje Primusbier in 1974 van de band rolde. Dankzij Primus groeide Brouwerij Haacht, die eigenlijk al in 1898 het levenslicht zag, uit tot een vaste waarde op de Belgische biermarkt. Zeker een bezoekje waard! Provinciesteenweg 28, 3190 Boortmeerbeek www.haacht.com Restaurant Engelenburcht My Resto - Gezegende gastronomie In 2007 sloot het Ursulinenklooster de deuren. De laatste zusters trokken weg en het gebouw werd geschonken aan Ons, het vroegere KVLV. Die bliezen de campus nieuw leven in, met onder andere een gastronomisch restaurant in de geklasseerde neogotische kloosterkapel, Engelenburcht My Resto. Je tafelt er tussen de authentieke kerkbanken en heiligenbeelden, met zicht op het 200 jaar oude tabernakel. Maar niet alleen de unieke setting, ook de gerechten zelf zijn de moeite. Die worden zoveel mogelijk samengesteld met streekproducten en groenten uit de kloostertuin. Voor de dagmenu’s haalt de chef-kok zijn inspiratie – of wat had je gedacht – uit het klassieke “Ons Kookboek” van KVLV. Kruineikestraat 5, 3150 Tildonk www.engelenburchtmyresto.be

Dienstencentrum Den Breughel Meer dan een gemeentehuis In Haacht nemen ze geen genoegen met een doordeweeks gemeentehuis. Hier wordt de administratie gekoppeld aan een hele reeks andere diensten: repetitieruimtes, vergaderlokalen, een polyvalente cultuurzaal, enzovoort. Architecturaal is het dienstencentrum een hoogvlieger. Centraal staat een kasteel, waaraan een nieuwbouw werd toegevoegd. Het Leuvense architectencollectief Lava wou het ritme van het gerestaureerde kasteel in die nieuwbouw laten doorlopen. Dat uit zich onder andere in het donkere beton en de luiken in vuurkleurig hout. Binnen wordt die belijning doorgetrokken door middel van licht zichtbeton en luiken in esdoorn. Een atrium zorgt voor een lichte toets. Wespelaarsesteenweg, 3150 Haacht www.haacht.be/gcdenbreughel HAACHT

03_Haacht.indd 9

9

06/06/16 16:19


[ Het ideale

[

wonen, vandaag en morgen

DE MOUTERIJ HAACHT

In Haacht (Klapgat) voelt u zich altijd thuis. Zeker als u woont in De Mouterij, centraal gelegen in de dorpskern. De 54 appartementen en penthouses liggen rond een groot centraal binnengebied, en de ruime omgeving biedt u aangename rust.

EEN GREEP UIT ONS AANBOD:

*prijzen exclusief BTW, registratie- en notariskosten

www.woonerfdemouterij.be

PENTHOUSES

1 SLPK APPARTEMENT

ROND GROEN BINNENGEBIED RUIM DAKTERRAS ENERGIEZUINIG

ROND GROEN BINNENGEBIED TERRAS OF TUINTJE ENERGIEZUINIG

[ INFO & VERKOOP ]

03 820 82 82

info@coresdevelopment.be Steeds telefonisch bereikbaar van ma tot za van 9u tot 21u.

2 SLPK APPARTEMENT

3 SLPK APPARTEMENT

ROND GROEN BINNENGEBIED TERRAS OF TUINTJE ENERGIEZUINIG

ROND GROEN BINNENGEBIED TERRAS OF TUINTJE ENERGIEZUINIG

ADVERT_15_.indd 10

Welkom in ons verkoopkantoor: Markt 3, Haacht. Maak gerust een afspraak.

07/06/16 15:19


GROENE LIS DUFFEL

Less is more Het verhaal van de Groene Lis in Duffel is een echt succesverhaal. Alle 20 appartementen gingen reeds in de voorverkoopfase in najaar 2013 de deur uit. Ondertussen zijn de appartementen, die in het begin van dit jaar opgeleverd werden, bewoond.

GROENE LIS

04_Duffel.indd 11

11

07/06/16 14:53


Alle terrassen en open leefruimtes bevinden zich aan de zuidkant. Zon gegarandeerd!

Een van de belangrijkste redenen waarom we de nieuwbouwappartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers zo snel van de hand konden doen is ongetwijfeld de strakke prijs-kwaliteitverhouding. Conversation Manager Werner Lauwers: “De bouwkost lag lager dan die van

Er is ook een stukje gemeenschappelijke tuin, wat voor veel mensen een belangrijke meerwaarde is.

vergelijkbare projecten, bijvoorbeeld omdat er geen ondergrondse garage voorzien is. Zo konden we de prijs drukken. Dat betekent niet dat we ingeboet hebben op kwaliteit, wel integendeel. We gebruikten duurzame, onderhoudsvriendelijke materialen.”

Potentieel Een tweede reden voor het succes is de beperkte activiteit op de bouwmarkt in Duffel. Dat zorgt ervoor dat de vraag het aanbod overstijgt. Werner Lauwers: “Dat merken we ook bij ons tweede project in Duffel, Netedijk. Ook daar loopt de verkoop als een trein. Dat project is iets meer high-end. Zowel de ligging als de afwerking zijn wat duurder. Maar je merkt ook hier dat er veel vraag is naar vastgoed in de streek. Dat betekent ook dat er zeker nog potentieel is voor bouwprojecten in de regio. We sluiten dus niets uit voor de toekomst.” Frisse uitstraling Last but not least is het natuurlijk ook een heel aangename plek om te wonen. “Alle terrassen en open leefruimtes bevinden zich aan de zuidkant”, legt Werner Lauwers uit. “Er is ook een stukje gemeenschappelijke tuin, wat voor veel mensen een belangrijke meerwaarde is. Zeker als de zon schijnt, heeft deze site een heel frisse uitstraling. Je mag dus stellen dat we het maximum uit dit project gehaald hebben met een vrij beperkte bouwkost per vierkante meter.”

ZIJN NAAM WAARDIG De Groene Lis heeft zijn naam allesbehalve gestolen, met een gemeenschapstuin van 3000 m² met een overvloed aan bomen, struiken en grassen. De tuin is bovendien heel onderhoudsvriendelijk en ecologisch opgevat.

Ook geïnteresseerd om in Duffel te wonen? Momenteel is CORES bezig aan zijn tweede project in Duffel: Netedijk in de Gemeentestraat. Laatste appartementen en handelspand nog te koop. Bekijk het aanbod op www.netedijk.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@CORESdevelopment.be

12

04_Duffel.indd 12

07/06/16 14:53


totaalinrichting productie in eigen atelier vakkundige plaatsing

gecertificeerd corian® verwerker

U U

K E U I N T E

K E N S R I E U R

www.augustijnskeukens.be I T 03/669 60 84 WUUSTWEZEL kalmthoutsesteenweg 193 AARTSELAAR kontichsesteenweg 35 maandag tem vrijdag van 9u tot 18u zaterdag en zondag van 10u tot 17u

[ Het ultieme

PETER BENOIT ANTWERPEN

woonplezier voor stadsmussen ]

Eigentijdse nieuwbouwappartementen, vlak bij het Harmoniepark, met alle troeven die stadsmussen als muziek in de oren zullen klinken: zuidelijk georiënteerde terrassen, een ondergrondse parking en alles tot in de puntjes afgewerkt.

www.23peterbenoit.be

*prijzen exclusief BTW, registratie- en notariskosten

EEN GREEP UIT ONS AANBOD:

REEDS 50% VERKOCHT

[ INFO & VERKOOP ]

03 820 82 82

1 SLAAPKAMER

2 SLAAPKAMERS

3 SLAAPKAMERS

VANAF € 149.500*

VANAF € 229.500*

VANAF € 259.500*

ADVERT_augustijns.indd 13

info@coresdevelopment.be Steeds telefonisch bereikbaar van ma tot za van 9u tot 21u.

06/06/16 15:52


[ Woon

verweven in het hart van het Waasland

[ WOONERF

DE WEVERIJ SINT-NIKLAAS

WERKEN GESTART ! EEN GREEP UIT ONS AANBOD: BETAALBARE STADSWONINGEN ZO- OF ZW-ORIËNTATIE 3 SLAAPKAMERS 2 BERGINGEN AANGELEGDE TUIN ENERGIEZUINIG VANAF € 234.500 excl. BTW & kosten VANAF € 283.696 incl. BTW & kosten

BUDGETVRIENDELIJKE APPARTEMENTEN

REEDS 50% VERKOCHT

ADVERT_13_.indd 14

ZO-ORIËNTATIE 2 SLAAPKAMERS 1 BERGING AANGELEGDE TUIN OF ZONNETERRAS ENERGIEZUINIG VANAF € 169.500 excl. BTW & kosten VANAF € 206.709 incl. BTW & kosten

Op de terreinen van de vroegere textielweverij aan de Antwerpsesteenweg in het centrum van Sint-Niklaas bouwt CORES Development Woonerf De Weverij. Naast budgetvriendelijke appartementen en betaalbare eengezinswoningen vindt u in Woonerf De Weverij ook 49 erkende assistentiewoningen. www.woonerfdeweverij.be

4

LAATSTE ASSISTENTIEWONINGEN

[ INFO & VERKOOP ]

03 820 82 82

info@coresdevelopment.be Steeds telefonisch bereikbaar van ma tot za van 9u tot 21u. Welkom in ons verkoopkantoor: Stationsstraat 98, Sint-Niklaas. Elke donderdag en zaterdag van 11u00 tot 17u30 of maak een afspraak.

06/06/16 10:49


WOONERF DE WEVERIJ SINT-NIKLAAS

Verankerd in de buurt

Siska Beghin / CORES Development - Project Manager Sander Van Steenberge / Verplancke NV - Projectleider

DE WEVERIJ

05_Sint Niklaas.indd 15

15

07/06/16 14:53


Sander Van Steenberge: “In januari zijn we begonnen met de voorbereidingswerken. Ondertussen is de effectieve bouw gestart. We verwachten dat de woningen in najaar 2017 klaar zijn, voor de assistentiewoningen wordt dat voorjaar 2018. CORES gaat ervan uit dat het overgrote deel in 2020 bewoond is.” Op één lijn Bij een grootschalig project als De Weverij is het essentieel dat de aannemer en de opdrachtgever op één lijn zitten. Sander Van Steenberge: “Siska, de architect en ikzelf zitten wekelijks of om de 2 weken samen. Soms schuift ook een andere partij aan, zoals de stabiliteitsingenieur of een onderaannemer. De situatie op een werf kan heel snel veranderen en het komt erop aan om zo snel mogelijk in te spelen op nieuwe omstandigheden. Bij uitgravingen kunnen we bijvoorbeeld op een onverwachte bodemlaag stoten. Dan halen we er zo snel mogelijk de stabiliteitsingenieur bij en lossen we het op. Treuzelen is geen optie.” Vragen uit de buurt Siska Beghin pikt in: “De communicatie bij een project als dit is inderdaad heel belangrijk, niet in het minst omdat we van nul beginnen en er veel betrokken partijen zijn. Ook de communicatielijnen met de buurt moeten openblijven. Het is

niet meer dan normaal dat je vragen hebt als er naast je deur een project als dit uit de grond verrijst. Voor vragen hebben we bij CORES een ombudsman, maar ze kunnen ook altijd bij mij aankloppen.” Betrokken partij Ook de stad Sint-Niklaas zelf was vanaf het prille begin een belangrijke gesprekspartner. De stad had een duidelijk beeld van waar ze naartoe wilden met het project. Concreet vertaalt dat zich in veel gemeenschappelijke ruimte. Ook op vlak van kwaliteit had de stad een aantal eisen. Siska Beghin: “Ze wilden het

opdracht om een aantal industriële elementen van vroeger over te nemen”, zegt Siska Beghin. “Dat hebben we gerealiseerd door een aantal appartementen te voorzien van sheddaken, zoals bij de vroegere fabriek. Ook de luifelconstructie bij de grote overdekte buitenruimte herneemt dat zaagtanddakprofiel. Verder werken we aan de ene kant met dezelfde rode steen als in de oude fabrieksgebouwen en de kasseien die hier vroeger lagen keren terug in de voetgangerstoegang aan de Antwerpse Steenweg.”

De interne communicatie bij een project is heel belangrijk. domein bijvoorbeeld autoluw houden, met 3 doodlopende straten. We moesten het gebied wel toegankelijk houden voor voetgangers en fietsers. Dat bevordert de verankering in de buurt.” Industriële elementen Zoals de naam doet vermoeden was dit vroeger een textielfabriek. Ook het respect voor de geschiedenis van de site was een aandachtspunt. “We kregen de

Budgetvriendelijke appartementen & betaalbare stadswoningen. Bekijk het aanbod op www.woonerfdeweverij.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@CORESdevelopment.be

EEN DEMOGRAFISCHE MIX De Weverij zal een mix van woonvormen bieden, met woningen, appartementen en assistentiewoningen. Siska Beghin: “De assistentiewoningen zijn bijna allemaal de deur uit en ook voor de woningen en de appar tementen neemt de interesse toe. De spreekwoordelijke ‘eerste spadesteek’ is daar niet vreemd aan: als de mensen merken dat de werken effectief bezig zijn, wekt dat automatisch meer interesse op. Voor de compact opgevatte woningen met 2 bouwlagen en 3 slaapkamers mikken we vooral op jonge gezinnen. Het privétuintje is hier zeker een pluspunt. Ook leuk: achter de woningen loopt een pad, waarlangs je met de fiets tot aan je huis kan rijden. Zo hoef je niet door de woning als je je fiets wil stallen.

16

05_Sint Niklaas.indd 16

07/06/16 14:53


ZELF DE KLANT OPZOEKEN Met onze lokale kantoren willen we de (potentiële) klant een extra service bieden. In Sint-Niklaas kunnen geïnteresseerden terecht in het CORES-kantoor in de Stationsstraat, de drukke winkelstraat op een boogscheut van de Grote Markt. Head of Sales Johan Aerts staat er belangstellenden met raad en daad bij. Johan Aerts: “Een kantoor als dit is een handig instrument om de mensen warm te maken voor onze projecten. Als we geïnteresseerde kopers meenemen naar de werf zoals hij er nu bij ligt, valt er daar weinig te beleven. Dankzij de maquette in ons kantoor krijgen ze wel een idee van hoe het er zal uitzien. Dat maakt het tastbaarder.”

NUTTIG Een kantoor in de buurt verlaagt ook de drempel om bij ons langs te komen. “Dit is een project waar de kopers vooral uit de omgeving zelf komen en voor wie een contactpunt in de nabijheid heel nuttig is”, aldus Johan Aerts. “Zo hoeven ze niet naar Antwerpen af te zakken. Bovendien trekken we bij CORES voluit de kaart van de communicatie, en een kantoor in de buurt past perfect in dat plaatje.”

PRAKTISCH Geïnteresseerde klanten kunnen altijd een afspraak maken voor een bezoekje aan het kantoor. Op donderdag en zaterdag is er permanentie van 11 u. tot 17.30 u. Je vindt het kantoor in Stationsstraat 98, 9100 SintNiklaas. Telefonisch contact opnemen kan via het nummer 03/820.82.82.

DE WEVERIJ

05_Sint Niklaas.indd 17

17

07/06/16 14:53


Project ‘West’ - Hasselt Project ‘West’ - Hasselt

Project ‘The‘The Mills’Edegem Project Mills’Edegem

Project ‘Zilvervesten’ - Lier Project ‘Zilvervesten’ - Lier

Hooyberghs Hooyberghs Investeert Investeertininde detoekomst, toekomst, bouwt bouwtaan aansucces succes Hooyberghs Hooyberghs nv |nvHoge | Hoge Mauw Mauw 1510 1510 | 2370 | 2370 Arendonk Arendonk info@hooyberghsbouw.be info@hooyberghsbouw.be | www.hooyberghsbouw.be | www.hooyberghsbouw.be 2016_mei_adv 2016_mei_adv cores_hooyberghs.indd cores_hooyberghs.indd 1 1 ADVERT_Hooyberhgs BR.indd 18

18/05/2016 18/05/2016 10:19:54 10:19:54 06/06/16 14:17


HORTENSIAHOF HOVE

Juweeltje in ere hersteld

Het Hortensiahof in Hove is een onvervalst juweeltje. Met zijn oude lusthof en statige villa biedt het de ideale context voor een prestigieus nieuwbouwproject, met respect voor de geschiedenis. “Er komen 32 units, verdeeld over 2 gebouwen”, zegt Project manager Tom Van Royen. “Die zijn nu volop in uitvoering. De ruwbouw staat er, momenteel werken ze aan de binnenafwerking. We zitten dus al in een vergevorderd stadium en gaan ervan uit dat de oplevering eind 2016

Tom Van Royen - Project Manager

plaatsvindt. Het overgrote deel is ondertussen trouwens al verkocht; momenteel zijn enkel de laatste 3 appartementen nog te koop.” HORTENSIAHOF

06_Villa Hortensiahof.indd 19

19

06/06/16 11:04


Een streepje geschiedenis Het Hortensiahof is een site met een rijke geschiedenis.

Tom Van Royen: “De villa in cottagestijl dateert waarschijnlijk uit 1900. In 1910 werd er een stuk aangebouwd. Omdat we de villa in zijn oorspronkelijke staat willen herstellen gaan we dat deel opnieuw verwijderen. De villa met lusthof – een poëtische benaming voor een park – was een soort buitenverblijf in het groen voor stadsbewoners die de drukte van de stad wilden ontvluchten. Dat gevoel van ontspanning willen we met de heraangelegde tuin opnieuw oproepen. Het is alleszins de bedoeling dat de bewoners van de appartementen er gebruik van kunnen maken.”

-

-

Tierlantijntjes De aanwezigheid van een lusthof met villa – die we beide in ere herstellen – geeft deze ontwikkeling een heel apar t cachet. Tom Van Royen: “In april zijn we begonnen met de renovatie van de villa. Momenteel zijn we bezig met het vernieuwen van het dak en het reinigen en herschilderen van de gevels. Ook de ramen en het buitenschrijnwerk worden onder handen genomen. Als alles goed gaat, zijn de werken aan de villa tegen het zomerbouwverlof afgerond. We willen het landhuis herstellen zoals het was, want het is natuurlijk een prachtig gebouw. Het is de bedoeling om het terug de uitstraling te geven die het verdient. De detaillering is

daarbij heel belangrijk. We gaan er wel geen overbodige tierlantijntjes aan toevoegen, want die zouden er alleen maar afbreuk aan doen.”

Kinepraktijk De precieze bestemming van de villa is nog een beetje een vraagteken. “We denken vooral – op vraag van de gemeente – in de richting van diensten voor de bewoners van het Hortensiahof of van Hove in het algemeen”, zegt Tom Van Royen. “Er kan bijvoorbeeld een kinepraktijk, een wellnesscentrum, een kapperszaak of een was- en strijkatelier komen.”

Een stukje Engeland in Hove Naast het landhuis zelf is ook de omringende Engelse landschapstuin een pareltje van (tuin)architectuur, met zijn glooiende grasvelden, organische padenstructuur en verrassende perspectieven. Net als de villa wordt ook het park in ere hersteld met respect voor het historische karakter. Ook hier zijn de voorbereidende werken reeds gestart. Tuinarchitect Koen Mennes: “We zijn natuurlijk afhankelijk van het plantseizoen, maar we willen toch al een beetje duidelijk maken waar het naartoe gaat.”

20

06_Villa Hortensiahof.indd 20

06/06/16 11:04


De Engelse landschapstuin is een pareltje van (tuin)architectuur.

Geslaagde symbiose

Marktstudie

Een tuin aanleggen op een bouwwerf is geen sinecure. Koen Mennes: “Ten eerste is het opletten geblazen om de tuin ongeschonden te houden te midden van de werken. Het is kwestie van hem goed af te bakenen en te beschermen. Bovendien zijn er ook naar het ontwerp toe een aantal specifieke voorschriften door de aanwezigheid van het bouwproject. Zo moeten we een openbaar wandel- en fietspad integreren in de tuin, net als bijvoorbeeld een toegangsweg naar de ondergrondse garage en naar de appartementen. Verder moeten we rekening houden met het brandweertracé, enzovoort. Maar ik denk dat de symbiose tussen nieuwbouwproject en tuin geslaagd is.”

Met de appartementen zelf mikken we op een iets ouder publiek. Tom Van Royen: “We maken altijd een uitgebreide marktstudie voor we aan een nieuwbouwproject beginnen. Daarin onderzoeken we wat er reeds aanwezig is in de buurt, wat de afwerkingsgraad en de gemiddelde oppervlakte is, enzovoort. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de behoeften in een bepaalde regio. Op basis daarvan maken we een ontwerp. Uit onze studie bleek dat we in Hove de lat iets hoger mochten leggen op vlak van afwerking. We merken dat er heel wat mensen komen wonen die vroeger in een villa met een grote tuin woonden, maar die nu iets kleiners zoeken, weliswaar met behoud van kwaliteit.”

Laatste 3 appartementen te koop www.coresdevelopment.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@CORESdevelopment.be

HORTENSIAHOF

06_Villa Hortensiahof.indd 21

21

06/06/16 11:04


DONUM_Adv_Maart_2016_420x280_Layout 1 12/05/16 09:03 Page 1

ADVERT_Donum_links.indd 22

03/06/16 11:04


WELKOM I N DE WERELD VAN DONUM Met de beste interieurcollecties zoals B&B Italia, Vitra, Cassina, Flexform en Knoll creĂŤren onze interieurarchitecten een interieur dat perfect is afgestemd op uw levensstijl. Meer nog dan in mooie producten, voorziet Donum in een levenswijze. Het goede leven hangt samen met een levensstijl waarin kwaliteit en vakmanschap naar waarde worden geschat. Kwaliteitsdesign maakt in die visie altijd het verschil, of het nu om architectuur of dagdagelijkse gebruiksvoorwerpen gaat.

w w w. d o n u m . b e

Donum Antwerpen Frankrijklei 64-68 2000 Antwerpen 03/231.39.18 Donum Hasselt Havermarkt 31-33 3500 Hasselt 011/22.83.36

ADVERT_Donum_links.indd 23

03/06/16 11:04


DE ARCHITECTEN NV

Nadenken over

bouwen Voor de ontwikkeling van ons ambitieuze project De Blekerij in Diest sloegen we de handen in elkaar met De Architecten NV uit Lier. Medestichter Koen Van Orshaegen en architect Sofie Pittoors vertellen ons meer over het bureau en over de uitdagingen van het project.

Laten we beginnen bij het begin... Hoe ontstond De Architecten NV? Koen Van Orshaegen (links): “De Architecten NV is een samensmelting van het kantoor van mezelf en Sven De Hoef en het grotere kantoor van Stijn Peeters. Ondertussen heeft Stijn een stapje teruggezet en bouwen wij verder op de bestaande structuur. We werken momenteel met 15 mensen, zonder al te veel hiërarchie. We hebben een aantal leuke realisaties op ons palmares, zoals de Westkaaitorens aan het Kattendijkdok in Antwerpen of de Oude Gasfabriek hier in Lier, om maar enkele te noemen.”

Koen Van Orshaegen en Sofie Pittoors Architecten bij De Architecten NV 24

07_Partner Diest.indd 24

07/06/16 14:52


Zijn grootschalige woonprojecten jullie specialisatie? Koen Van Orshaegen: “Ze vormen inderdaad steeds meer de hoofdmoot. Er wordt soms een beetje neerbuigend over gedaan, maar voor mij is het een van de belangrijkste zaken die een architect kan doen. We streven daarbij ook echt naar kwaliteit. Gelukkig is dat ook steeds meer het geval bij de opdrachtgevers zelf. De prijs blijft belangrijk, maar dat sluit niet uit dat je toch heel kwaliteitsgericht kan denken. Het tijdperk van de fermette of de grenzeloze verkavelingen is voorbij. Er wordt meer nagedacht over bouwen. Dat was duidelijk ook het geval bij De Blekerij.” Hoe hebben jullie dat project aangepakt? Sofie Pittoors (rechts): “In grote lijnen zijn we vertrokken van de bestaande percelering van de grond, op basis van de doorsteken die al aanwezig waren. Daarbij hebben we de architectuur opgesplitst in een stijl voor het stationsplein, dat om een solide stadsarchitectuur vraagt, en een stijl voor de Demerzijde. De rivier vraagt om meer openheid. De locatie van de gebouwen zorgde dus al voor een eerste variatie in de architectuur. Daarnaast vroeg de stad Diest om bij de combinatie van eengezinswo-

door horizontale en verticale lijnen aan te brengen in het metselwerk van de gebouwen aan het Stationsplein. Het is een soort grid die ook de inkomzones markeert. Elke unit krijgt op die manier zijn eigen ‘fotokadertje’. Dankzij die interne verdeling krijgen de woningen een individueel aspect. Aan de Demerkant hebben we hetzelfde principe toegepast, maar daar hebben we de verticale pijler van de grid weggelaten. Zo krijg je een uitgestrekter beeld. Er is dus variatie, maar je voelt wel dat alle blokken tot dezelfde familie behoren.” Jullie hebben ook een aparte visie op duurzaamheid. Hoe hebben jullie die verwerkt in dit project? Koen Van Orshaegen: “Duurzaamheid zit dit project eigenlijk in de genen. Het gaat om compact, gestapeld wonen, een combinatie van verschillende woonvormen zodat je een woonomgeving krijgt met een gemengd publiek, én het bevindt zich op een steenworp van het station en het centrum. Ook de toegankelijkheid of de aanwezigheid van gemeenschappelijke ruimte speelt hier een belangrijke rol. Duurzaamheid draait voor mij meer om dat soort zaken dan het nieuwste E-peil. De ene bewoner zet zijn verwarming op 17°C, de andere op 22°C, dus daar heb je niet veel controle over. De materialen zijn belangrijk, maar ik ben bang dat duurzaamheid te veel een kwestie van regeltjes wordt. We moeten daar als sector, maar ook als overheid, voor oppassen. Zuinig energiegebruik mag niet ten koste gaan van de woonkwaliteit.”

Zuinig energiegebruik mag niet ten koste gaan van de woonkwaliteit.

Wonen aan de Demer vlak bij het station? Bekijk het aanbod op www.blekerij.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@CORESdevelopment.be

ningen en appartementen een zekere hoogtewerking te integreren. Door de aanwezigheid van de Demer en de dijk heb je al een natuurlijk spel van hoogtes en laagtes op deze site, dus dat was al meegenomen.” Waren er nog specifieke eisen op het vlak van de architectuur? Sofie Pittoors: “De stad wou een echt verhaal, een echte Demerarchitectuur. Dat hebben we geprobeerd te realiseren

PARTNER DIEST

07_Partner Diest.indd 25

25

07/06/16 14:52


C-COLUMN

Een goede samenwerking als basis van alles Om goed te functioneren binnen CORES kan je niet als een einzelgänger door het leven. Een doorgedreven samenwerking op alle vlakken is een voorwaarde om tot goede resultaten te komen. En laat dat nu net het stokpaardje zijn van Chief Development Officer Thomas de Jong. Alles staat of valt met een goede samenwerking, en dat op alle niveaus: intern binnen de teams en tussen de verschillende afdelingen en projectmatig met de ver schillende betrokken par tijen. Binnen de afdelingen is het essentieel dat elk teamlid op de hoogte blijft van alle projecten en dat we elkaar stimuleren. De medewerkers zijn weliswaar stuk voor stuk deskundigen die best hun mannetje kunnen staan en het is zeker niet de bedoeling dat we elkaars handje vasthouden. We moeten elkaar echter wel helpen om eventuele valkuilen te vermijden. Iedereen heeft zijn specialiteiten en zijn minpuntjes. Het komt er dus op aan om elkaar aan te vullen. Ook over de grenzen van de verschillende afdelingen heen is overleg een must. Bij een project zijn er altijd verschillende stappen – hoe groter het project hoe meer – en er gaat onderweg altijd wel wat informatie verloren. Dankzij een goede communicatie tussen de departementen beperken we dat

verlies tot een minimum. Die communicatie maakt bij CORES gelukkig deel uit van de bedrijfscultuur. Het zit er echt ingebakken. Ten slotte werken we bij onze verschillende projecten ook intensief samen met externe partners, die van project tot project veranderen. We krijgen altijd te maken met andere architecten, andere overheden, andere studiebureaus, een andere omgeving, enzovoort. Het betreft dus heel uiteenlopende instanties, die allemaal hun eigen agenda hebben. Met al die partijen schrijven wij een samenhangend verhaal waarmee iedereen – ook wij – tevreden is. Er zijn soms spanningsvelden, bijvoorbeeld tussen de visie van de architecten en de soms heel strikte voorwaarden op stedenbouwkundig vlak. Daardoor blijft er dikwijls heel weinig speelruimte over. Het intelligent en creatief verwerken van al deze randvoorwaarden leidt ons naar een optimaal eindresultaat.De ervaring leert echter dat we dat uiteindelijk altijd tot een goed einde brengen, net door die focus op communicatie en samenwerking.

Ook over de grenzen van de verschillende afdelingen heen is overleg een must.

26

08_C Column.indd 26

06/06/16 11:22


“

Communicatie maakt bij CORES deel uit van de bedrijfscultuur. Het zit er echt ingebakken.

Thomas de Jong, Chief Development Officer

C-COLUMN

08_C Column.indd 27

27

06/06/16 11:22


[ Het beste [

van twee werelden

DE BLEKERIJ DIEST EEN GREEP UIT ONS AANBOD: BETAALBARE WONINGEN Z-ORIËNTATIE AANGELEGDE TUIN ENERGIEZUINIG

Maak kennis met De Blekerij. 68 appartementen en 2 woningen, vlak aan de Demer en vlak bij het centrum van Diest. Hier woont u rustig. En tegelijk hebt u alles voor een actief leven. www.blekerij.be

*prijzen exclusief BTW, registratie- en notariskosten

2 SLPK APPARTEMENT

INFO CORES_Backcover.indd 28

Z-ORIËNTATIE ROND GROEN BINNENGEBIED TERRAS ENERGIEZUINIG

[ INFO & VERKOOP ]

03 820 82 82

3 SLPK APPARTEMENT Z-ORIËNTATIE ROND GROEN BINNENGEBIED TERRAS ENERGIEZUINIG

info@coresdevelopment.be Steeds telefonisch bereikbaar van ma tot za van 9u tot 21u. Welkom in ons verkoopkantoor: Turnhoutsebaan 9, Diest. Maak gerust een afspraak.

07/06/16 15:18


DE CRELAN-SITE

De kiem van een nieuwe buurt In juni 2015 kocht CORES Development 8 gebouwen in de Antwerpse Harmoniewijk. Het betrof de vroegere site van de coöperatieve bank Crelan, met een grootte van bijna 18.000 m². De site bevat 5 kantoorgebouwen, een magazijn en 2 huizen. CORES nam zelf zijn intrek in de stadsvilla aan de Mechelsesteenweg, de rest van de site wordt in verschillende fasen herontwikkeld. Het oog van CORES Development viel op de site toen vastgoedmakelaar JLL ze te koop aanbood in opdracht van Crelan, dat naar Post X in Berchem verhuisde. Managing Partner Jurgen Van Bogaert zag meteen het potentieel van de site: “Door de schaal en de ligging in de stad boden zich heel wat mogelijkheden aan voor een reconversie naar een aantal complementaire functies. En laat dat nu net ons stokpaardje zijn: stadsdelen een nieuwe impuls geven, ze benaderen als een kiem waaruit nieuwe buurten kunnen groeien!”

Kruisbestuiving Al vrij snel na aankoop vatte CORES het plan op om de site om te vormen tot een mix van klassieke woonfuncties, assistentiewoningen en kantoren. Jurgen Van Bogaert: “Dat gemengde functiegebruik – wonen, zorg en werk – én de kruisbestuiving daar tussen is belangrijk voor ons. In dat opzicht plannen we trouwens in het kantoorgebouw zelf een dienstencentrum met losse werkplekken, waar beginnende zelfstandigen en groeibedrijven een stek kunnen huren en gebruikmaken van tal van ondersteunende diensten. Die zullen trouwens ook ter beschikking staan van de toekomstige bewoners.”

CORES Development HQ

DE CRELAN-SITE

09_Crelan Site.indd 29

29

07/06/16 15:11


DE CRELAN-SITE

23 Peter Benoit 23 Peter Benoit, in de gelijknamige eenrichtingsstraat, vormt met zijn ligging in het hart van de Harmoniewijk en vlak bij het centrum van Antwerpen het perfecte huwelijk tussen rust en het bruisende stadsleven. We staken ons licht op bij Project Developer Ilse Mertens.

Ilse Mertens: “Dit project is de eerste stap in de ontwikkeling van de volledige Crelan-site. Het gebouw staat momenteel al leeg en is ondertussen ook in verkoop gegaan. Het is de bedoeling om medio 2016 met de afbraak te beginnen. We streven ernaar om al in de zomervakantie te starten en zo de hinder voor het verkeer in de buurt tot een minimum te beperken. Onmiddellijk daarna volgt de eigenlijke bouw. Midden 2018 willen we het nieuwe gebouw opleveren. De residentie telt 24 appartementen en 2 penthouses op een terugspringende daklaag. De appartementen tellen 1, 2 en 3 slaapkamers.”

Zuidelijk terras Elk appartement op de verdiepingen heeft een terras aan de voorzijde – waar het door de zuidelijke oriëntatie aangenaam toeven is – én een extra terras achteraan. Ilse Mertens: “De zuidgerichtheid van de voorzijde was zowel een voor- als een nadeel. Het is namelijk niet vanzelfsprekend om terrassen aan de straatzijde te voorzien. De inpandige terrassen zorgen voor geborgenheid en bieden de nodige privacy en zon. De penthouses beschikken aan voor- en achterzijde van het gebouw over 2 royale zonovergoten dakterrassen.“

Hedendaagse appartementen in de Harmoniewijk. Reeds 50% verkocht. Bekijk het aanbod op www.23peterbenoit.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@CORESdevelopment.be

30

09_Crelan Site.indd 30

07/06/16 15:11


Eigen karakter Op architecturaal vlak sluiten de nieuwe appartementen naadloos aan bij de buurt. “Je vindt in deze straat voornamelijk zeer grote herenwoningen. De architect is er perfect in geslaagd om daarop in zijn eigen stijl een antwoord te bieden, rekening houdend met alle randvoorwaarden en zonder afbreuk te doen aan de harmonie van de straat”, vervolgt Ilse Mertens. “De voor- en achtergevel worden opgetrokken in metselwerk met betonnen elementen en een natuurstenen plint. Het materiaalgebruik en de vormentaal refereren naar de gevels van de woningen die typerend zijn voor deze buurt. De 2 erkers, verbonden door de deels inpandige terrassen, geven de voorgevel een eigen karakter.”

DE CRELAN-SITE

09_Crelan Site.indd 31

31

07/06/16 15:11


DE CRELAN-SITE

Van Schoonbekestraat Het woonproject in de Van Schoonbekestraat – het vroegere Crelan-kantoor - zal 74 assistentiewoningen met een gemeenschappelijke ruimte huisvesten. De voorbereiding van de werken is volop aan de gang. Project Developer Griet Boodts vertelt er ons meer over.

Griet Boodts: “De 74 erkende assistentiewoningen worden opgedeeld in 50 eenslaapkamerappartementen en 24 appartementen met twee slaapkamers. Het worden levensbestendige appartementen met een maximum aan

Om het sociale aspect te bevorderen maken we ook plaats voor 2 grote gemeenschappelijke ruimtes op het gelijkvloers. comfort. Hun ligging, midden in de stad, is een extra troef voor de bewoners. Alle woningen zijn bovendien aangepast voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.” Eigen terras “De gelijk vloerse appar tementen aan de achtergevel beschikken ook over een eigen terras,” vervolgt Griet Boodts. “Dat is ook het geval voor de 8 penthouses, waar we een ruim dakterras voorzien. Verder komt er op

de bovenste verdieping een extra zuidgericht dakterras.” Babbeltje slaan Om het sociale aspect te bevorderen maken we ook plaats voor 2 grote gemeenschappelijke ruimtes op het gelijkvloers. Griet Boodts legt uit: “Daar kunnen de bewoners een feestje geven voor de familie, een gezellige babbel slaan met de buren en is er de mogelijkheid om gemeenschappelijke activiteiten te organiseren. Een van deze ruimtes wordt bovendien uitgerust met een keuken en kan – als er bijvoorbeeld terzelfdertijd meerdere activiteiten plaatshebben - in twee delen opgesplitst worden. De tweede gemeenschappelijke ruimte grenst aan de achtergevel, wat als extra voordeel heeft dat ze aansluit op de gemeenschappelijke buitenruimte in het binnengebied. Daar vind je een groot terras en een petanquebaan, met groen afgeschermd van de rest van het binnengebied. Op die manier garanderen we het groene karakter én de privacy.”

32

09_Crelan Site.indd 32

07/06/16 15:11


Extra ruimtes En dat is nog niet alles. Op het gelijkvloers komt er ook een kantoor en een balie voor de woonassistent. Verder zijn er op elke verdieping nog eens 2 extra gemeenschappelijke ruimtes. Griet Boodts: “Die liggen telkens naast de trappen en liften. Dat zijn plaatsen waar de mensen elkaar kruisen – we noemen dat de circulatiezones – en het is precies daarom dat we er de mogelijkheid willen bieden om samen te verpozen, een babbeltje te slaan, enzovoort. Kortom, aan gemeenschappelijke binnenruimtes is er alleszins geen gebrek. We zijn ervan overtuigd dat dit een aanzienlijke meerwaarde betekent voor de bewoners.”

DE CRELAN-SITE

09_Crelan Site.indd 33

33

07/06/16 15:11


DE CRELAN-SITE

Harmoniestraat In de Harmoniestraat staan twee projecten op stapel die begin 2017 vrijkomen. Het betreft de vroegere Fourment- en Gounodgebouwen, die zich respectievelijk op nrs. 3-5 en 9 bevinden. De afbraak is gepland voor midden of eind 2017. De Harmoniestraat is een groene straat, en ook het voorziene binnengebied zal het rustige karakter van dit project beklemtonen.

zuiden gericht terras, aan de andere een groen terras dat aansluit op die gemeenschappelijke tuin. Die tuin kan de bewoners een pak voordelen opleveren. Als ze dat willen, hoeven ze bijvoorbeeld maar 1 grasmachine of 1 trampoline te kopen voor de 4 gezinnen. Zo houden we ook rekening met de huidige tijdsgeest waarin duurzaamheid in de vorm van deelcultuur belangrijk is. In de tuin staat ook een prachtige monumentale boom.

De gemeenschappelijke tuin is een extra troef voor de bewoners van de woningen. Deelcultuur Voor Harmoniestraat 9 voorzien we 14 appartementen, met een mix van grotere en kleinere units, en 4 eengezinswoningen. Ilse Mertens: “Die laatste bezitten een stuk privétuin, naast een gemeenschappelijke tuin. Aan de ene kant hebben deze woningen een naar het

aat astr ozan ge L Lan

“De randvoorwaarden voor oppervlaktes en volumes van gebouwen op de 2 locaties was vooraf vastgelegd door de stad, ”steekt Project Developer Ilse Mertens van wal. “Naast 12 appartementen – vooral kleinere units – voorzien we aan de voorzijde van Harmoniestraat 3-5 ook drie patiowoningen op gelijkvloers niveau in het binnengebied. Het worden dus niet uitsluitend appartementen van 5 hoog aan de straatzijde. Dat zorgt voor een leuke extra woonvorm.”

Het gemeenschappelijke aspect biedt ook hier een voordeel. Je kan die boom namelijk moeilijk in het tuintje van 1 gezin plaatsen en hen er alleen voor laten zorgen. Dankzij deze oplossing kunnen ze er allemaal van genieten.”

34

09_Crelan Site.indd 34

07/06/16 15:11


es hels Mec weg teen

Een gedroomde ligging De Crelan-site biedt zijn toekomstige bewoners een fantastische omgeving, waar jong en minder jong, single en gezin zich helemaal thuis zullen voelen. Parken, scholen, winkels, cultuur: alles bevindt zich hier op wandelafstand.

B ter Pe

Shoppers kunnen hun hartje ophalen in de vlakbij gelegen Mechelsesteenweg. Deze van oudsher chique straat onderging een heuse facelift met de komst van een aantal verrassende horecazaken, klassieke en minder klassieke antiekGZA Ziekenhuis zaken en trendy interieurwinkels. Verder zit je hier op een boogscheut van het Harmoniepark. Dit park werd dankzij een grondige restyling een heerlijke plek om te ontspannen, te brunchen of af te spreken met vrienden, bijvoorbeeld in de gezellige buurtbar De Living. Ten slotte is ook het kwalitatieve scholenaanbod in de buurt een pluspunt, net als de vlotte bereikbaarheid dankzij de ontsluiting naar de E19, de Ring en de Singel en het ruime aanbod op vlak van openbaar vervoer.

at tra its eno

CORES Development

S Van

estr bek n o cho

aat

Vinkenhof

Be lg iĂŤ le i

aat str nie mo Har

AZ Monica Antwerpen Harmoniepark

Koning Albertpark DE CRELAN-SITE

09_Crelan Site.indd 35

35

07/06/16 15:11


DE CRELAN-SITE

Groene transformatie binnenplein De link tussen een aantal gebouwen op de Crelan-site wordt gevormd door de ondergrondse parkeerruimte. Die zal beschikbaar zijn voor de medewerkers van de kantoren en de nieuwe bewoners. De parking op het binnenplein blijft voorbehouden aan de medewerkers van CORES, maar ondergaat een – groene – transformatie.

“Het aantal parkeerplaatsen op het binnenplein wordt gehalveerd. We houden een dertigtal plaatsen over voor ons kantoor”, zegt Chief Development Officer Thomas de Jong. “De rest vormen we om tot tuintjes. Maar ook de parking zelf willen we een groenere uitstraling geven, bijvoorbeeld met nieuwe bomen in bakken en een groene overkapping. Dat wordt een soort pergola waarlangs planten kunnen groeien. Zo krijg je een aangenamer zicht vanuit ons kantoor en de woningen errond. We plaatsen de bomen zodanig dat je van alle kanten een maximaal groen gevoel krijgt.” Goede beslissing Project Developer Ilse Mertens pikt in: “We hebben er ook voor gekozen om een aantal monumentale bomen te behouden die zich reeds op de parking bevinden. Dat betekent voor ons als projectontwikkelaar een investering. Logischerwijze creëer je een rechte parking, maar die bomen nemen daar

dus een serieuze hap uit. Ook naar de uitwerking toe is het niet evident, maar het geeft wel een meerwaarde aan het geheel. En dat wordt ook gewaardeerd door de mensen uit de buurt! Nadat we de bouwaanvraag hadden ingediend hebben een aantal mensen me gecontacteerd om me te bedanken omdat we die bomen behouden hebben. Het was dus duidelijk een goede beslissing!” Petanquebaantje Een eerste stuk krijgt een nieuwe bestemming als tuin voor de assistentiewoningen en de appartementen in de Van Schoonbekestraat. Thomas de Jong: “Het wordt een gemeenschappelijke tuin die aansluit op de gemeenschappelijke ruimte. Er komt bijvoorbeeld ook een petanquebaantje. Het tweede stuk zal deel uitmaken van 23 Peter Benoit. De gelijkvloerse appartementen krijgen zo een terras en een doorgang naar het middenplein.”

36

09_Crelan Site.indd 36

07/06/16 15:11


Een aantal mensen contacteerden me om ons te bedanken omdat we die bomen behouden hebben.

Voldoende toegang Op verdieping -2 van de ondergrondse parking komen plaatsen voor de kantoren – onder andere dat van CORES – in de Mechelsesteenweg. Op -1 komen de residentiële parkings voor de appartementen en de assistentiewoningen van de Peter Benoitstraat en de Van Schoonbekestraat. Thomas de Jong: “Het had heel wat voeten in de aarde om die ondergrondse parking te integreren in het geheel. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat je voor iedereen voldoende toegang voorziet. De Antwerpse bouwcode is ook vrij streng op dat vlak, met andere normen voor de assistentiewoningen, de appartementen en de kantoren. Gelukkig vielen de stukken mooi in elkaar en konden we het zonder al te veel problemen in lagen opdelen.”

DE CRELAN-SITE

09_Crelan Site.indd 37

37

07/06/16 15:11


LIFESTYLE De tijdloze elegantie van

Jules Wabbes

Dat we trots zijn op ons nieuwe kantoor aan de Mechelsesteenweg hoeven we je niet meer te vertellen. Het herenhuis in neorococostijl is een absolute topper en ook de inrichting mag er zijn, al zeggen we het zelf. Voortaan belichten we in deze rubriek telkens een interieurstuk ĂŠn de kunstenaar die het ontwierp. Deze keer viel ons oog op 2 kapstokken van de Belgische topontwerper Jules Wabbes.

De kapstokken waar onze medewerkers en bezoekers hun jas aan ophangen, lijken in niets op hun klassieke soortgenoten. Het zijn aan de muur bevestigde wandkapstokken, die bestaan uit 17 geprofileerde latten van massief

Onze landgenoot wou met zijn meubelen het leven mooier maken en zoveel mogelijk mensen toegang geven tot kwaliteit. wengĂŠhout en 2 metalen stijlen. Je jas kan je kwijt aan verplaatsbare haakjes. Wabbes ontwierp de gelatte

Vestiaire Horizon

38

10_Design_Meubelstuk.indd 38

07/06/16 14:51


kapstok op het einde van de jaren 50. Onze exemplaren komen uit de uitgebreide Wabbescollectie die de Mechelse meubelfabrikant Bulo in 2010 lanceerde. Revival Het werk van Wabbes verzeilde na zijn dood een beetje in de vergetelheid, maar de laatste jaren is er een heuse Wabbesrevival aan de gang. De Bulocollectie is daar zeker niet vreemd aan, maar ook een grote expo in 20122013 in de Brusselse Bozar plaatste zijn werk opnieuw in de schijnwerpers. En terecht. Het werk van de Brusselaar was namelijk heel vernieuwend, niet in het minst op vlak van de gebruikte materialen. Duurzame, hoogwaardige materialen stonden bij hem centraal, en dat in een periode waarin plastic heilig was. Idealist Onze landgenoot wou met zijn meubelen het leven mooier maken en zoveel mogelijk mensen toegang geven tot kwaliteit. Je kan hem gerust een idealist noemen. Jules Wabbes was alleszins een perfectionist, die een veeleisende materiaalkeuze combineerde met een onophoudelijke zoektocht naar vereenvoudiging. De sobere vormen geven zijn ontwerpen een tijdloze elegantie, zijn meubelen zijn verfijnd zonder franjes. Een meer dan interessant kunstenaar dus. Wij zijn fan!

Zeshoekige kroonluchter Osaka

WIE WAS WABBES? Jules Wabbes (18 maart 1919 – 29 januari 1974) die van

opleiding fotograaf was, is een van de belangrijkste naoorlogse Belgische interieur- en meubelontwerpers. Hij is vooral bekend voor zijn kantoormeubelen. Maar ook scholen, privéwoningen of studentenverblijven nam hij voor zijn rekening en richtte hij in met zijn typische, makkelijk monteerbare meubelen.

Bureau Gérard Philipe JULES WABBES

10_Design_Meubelstuk.indd 39

39

07/06/16 14:51


Aus Liebe zum Duschen Unlimited// Grenzeloos douchen met bodemvrije douches van Kermi

Uw partner voor sanitair, verwarming en hernieuwbare energie Hoge kwaliteit

Passie

vind je bij Schrauwen! Met een uitgebreid productaanbod en onze jarenlange ervaring met de betere merken en leveranciers staan wij elke dag opnieuw garant voor HOGE KWALITEIT!

vind je bij Schrauwen! Met een team van ervaren interieur adviseurs helpen wij u elke dag opnieuw om uw droombadkamer te realiseren, ONZE PASSIE!

www.schrauwen.be Brasschaat

Schrauwen-Kermi.indd 1 40 ADVERT_Schrauwen.indd

-

Genk

-

Herentals

-

Sint-Niklaas

-

Turnhout

-

Wilrijk

-

Zandhoven

17/05/16 14:13 17:40 06/06/16


THE CITY HASSELT

Een dagje uit in de Hoofdstad van de Smaak THE CITY HASSELT

11_The City Hasselt.indd 41

41

7/06/16 19:38


La Bottega

Sladerij

Donum

Ogst

42

11_The City Hasselt.indd 42

7/06/16 19:38


Voor elk wat wils! De fashionista’s, fijnproevers en designliefhebbers onder de toekomstige bewoners van ons WEST-project hebben het meer dan getroffen. In Hasselt wemelt het namelijk van de leuke adresjes, van hippe kledingwinkels tot restaurants om – letterlijk – duimen en vingers bij af te likken. Alvast een beetje inspiratie voor een dagje uit.

La Bottega - Wie het schoentje past … Er was eens … een schoenwinkel. 25 jaar na zijn ontstaan is dat winkeltje uitgegroeid tot een heuse ‘Luxury and Lifestyle’-shop van maar liefst 2000 m². De transformatie vond plaats toen de eigenaars in 2009 de oude jeneverstokerij Smeets in de Raamstraat kochten en ze omtoverden tot een unieke conceptstore. Dat gebeurde met respect voor

Sinds kort geniet je hier van de verse en gezonde producten uit de open keuken van Bistro Bottega. het authentieke karakter van de oude stokerij. De ruwe betonnen pilaren of de smeedijzeren trappen getuigen van dat industriële verleden. Met een Mens Store, Womens Store en Kids Store vindt het hele gezin hier zijn gading. Wie van al dat shoppen een hongertje heeft gekregen hoeft evenmin andere oorden op te zoeken. Sinds kort geniet je hier van de verse en gezonde producten uit de open keuken van Bistro Bottega. Paardsdemerstraat 9, 3500 Hasselt www.labottega.be

De Sladerij - Knutselen met salades Gek op gezonde salades, maar ook verslingerd aan zoete desserts? Dan is De Sladerij jou op het lijf geschreven! De focus ligt hier op lekkere, maar gezonde en evenwichtige voeding. Onder het motto ‘heerlijk hakvers’ knutsel je er als je dat wil je eigen salade in elkaar met de ingrediënten die jij het lekkerst vindt. Vegetarisch of met vlees, met of zonder bulgur, tarwekiemen, rijst of pasta, aan jou de keuze. Maar je kan natuurlijk ook gewoon de dagsalade kiezen. Als dessert kunnen we ten zeerste de cheesecake aanbevelen, en verder staat er altijd dagsoep en tapas op het menu. Vroege vogels kunnen hier ook voor een lekker ontbijt terecht. Pompoenbrood met banaan en pindakaas of confituur, gebakken appeltjes met Griekse yoghurt of huisgemaakte granola: het is eens iets anders dan een boterham met choco, niet? Havermarkt 39, 3500 Hasselt www.desladerij.be Donum - Design dat het verschil maakt ‘Donum’ betekent in het Latijn zoveel als ‘cadeau’. Cadeaus, in de vorm van leuke accessoires en meubelen, vind je dan ook in overvloed in deze interieurwinkel. Perfect voor bijvoorbeeld een huwelijkslijst of om een hippe toets te geven aan je moderne interieur. Van keukenbeno-

DE HOTSPOTS VAN EEN LOCAL Emma Haex (29) is geboren en getogen in de Limburgse hoofdstad. Haar favoriete tijdverdrijf in het weekend: shoppen met v r iendinnen, gevolgd door een lekkere hap in een van de talloze eetadresjes. Een ervaringsdeskundige, en dus de ideale persoon om ons enkele tips te geven voor een geslaagd dagje Hasselt.

1 OGST “Een van dé culinaire trends is bistronomie: lekker, licht en betaalbaar eten. In Hasselt kan je daarvoor nergens beter terecht dan bij Ogst. Hier krijg je creatieve eenvoud en intensiteit op het bord, met een klemtoon op het hoofdproduct. En dat in combinatie met de lekkerste natuurwijnen.” Ridder Portmansstraat 4, 3500 Hasselt

2 CLINIC “Deze winkel is mijn m o d e d o k t e r. H e t i s e e n all-in-one conceptstore – ze noemen het zelf een ‘denim and stuff supermarket’ - met kledij, schoenen, beautyproducten, design, lifestyleboeken en leuke decoratiespulletjes. Ook het interieur is uniek.” Demerstraat 73, 3500 Hasselt

digdheden tot meubelen, van porselein THE CITY HASSELT

11_The City Hasselt.indd 43

43

7/06/16 19:38


[ Uniek

woonaanbod in de hotspot van Hasselt

AD 16

[

WEST

HASSELT (Tussen de Hendrik Van Veldekesingel en de Sint-Servaasstraat, vlakbij het station.)

*prijzen exclusief BTW, registratie- en notariskosten

Runkst werd in de Netto Vastgoedgids van De Tijd uitgeroepen tot één van de hotspots van Hasselt! In deze trendy wijk bouwt CORES Development met WEST, De Andere Stad, mee aan een woonwijk voor jonge gezinnen, hippe vogels en levensgenieters. www.deanderestad.be

EEN GREEP UIT ONS AANBOD:

FASE 2:

30% VERKOCHT

WERKEN GESTART FASE 1: UITVERKOCHT 2 SLPK APPARTEMENT

3 SLPK APPARTEMENT

MET ZUID GEORIËNTEERD TERRAS OF TUIN VANAF € 194.500*

MET ZUID GEORIËNTEERD TERRAS VANAF € 209.500*

[ INFO & VERKOOP ]

03 820 82 82

info@coresdevelopment.be Steeds telefonisch bereikbaar van ma tot za van 9u tot 21u.

ADVERT_16_.indd 44

07/06/16 15:20


tot radio’s en zelfs huisparfums, je vindt het hier allemaal. Maar Donum is meer dan dat: de interieur-architecten die verbonden zijn aan de shop werken als je dat wenst je volledige interieur uit, rekening houdend met jouw stijl. Donum zorgt dus niet alleen voor de producten, maar kan je hele leefomgeving in een nieuw kleedje steken. Daarbij staan kwaliteit en vakmanschap centraal en vertrekken ze altijd van de visie dat ook het design van doordeweekse voorwerpen het verschil maakt. Havermarkt 33, 3500 Hasselt www.donum.be

Hay - Design voor happy people Mooi, duurzaam en toegankelijk: dat zijn de kernwoorden van het Deense designmerk van Mette en Rolf Hay. Het bedrijf ontstond in 2002 en groeide pijlsnel uit tot een trendsetter op het vlak van meubelen en interieurspullen met een Scandinavische toets. Het hippe merk koos voor Hasselt om er – na Antwerpen – zijn tweede Belgische brandstore te openen. Hun oog viel daarbij op het gebouw van het bekende volkscafé Café Concordia. Die locatie sluit naadloos aan bij de missie van het merk om hoogwaardig design toegankelijk te maken voor iedereen die een passie heeft voor mooie vormgeving.

Onder het motto ‘betaalbaar en happy design voor happy people’ vind je hier dan ook alles w at je har tje

WEDSTRIJD

begeer t op het vl ak van designmeubelen, servies, textiel en interieuraccessoires. Betaalbaar en duurzaam vakmanschap dat zeker een ommetje waard is! Havermarkt 40, 3500 Hasselt www.haystore.be

Søndag - Een tweede leven voor je meubelen Lekker luieren op zondag is geen optie voor Ali Osman Tugla en Hanna Simons. Elke zevende dag van de week – vandaar ook de naam van hun zaak – duiken ze enthousiast hun atelier in. Daar gaan ze helemaal op in hun gedeelde passies, interieur vormgeving en duurzaam ontwerp. The name of the game: upcycling. Dat betekent dat ze oude meubelen nieuw leven inblazen, met behulp van strakke grafische lijnen en colourdips. Na al dat schuur-, bleeken verfwerk bieden ze de herboren items aan in hun webshop. Wil je dat oude kastje dat niet helemaal meer bij je interieur past ook in een trendy Søndag-jasje steken? 1 adres! Als je dat wenst, neemt dit duo trouwens ook je hele binnenhuisinrichting onder handen, voor een volledige Søndag-make-over.

Win een exclusief HAY-bijzettafeltje! Exclusief voor de lezers van CORES Magazine geven we een poederroze DLM-bijzettafeltje van Hay ter waarde van € 156,weg. Ideaal voor thuis of op kantoor en dankzij het handige hand v at uiter st makkelijk verplaatsbaar. Je neemt het tafeltje gewoon mee naar waar je het op dat moment nodig hebt. Het heeft zijn naam (DLM staat voor ‘don’t leave me’) dus niet gestolen! Wil je kans maken op dit hippe meubelstuk? Geef dan het juiste antwoord op de volgende vraag: Wat was de beroemde Belgische interieur- en meubelontwerper Jules Wabbes van opleiding? a) kunstschilder b) fotograaf c) loodgieter Mail je antwoord naar

SØNDAG

marketing@CORESdevelopment.be

THE CITY HASSELT

11_The City Hasselt.indd 45

45

7/06/16 19:38


g jaar ervarin Meer dan 25 eit voor kwalit ASMS gaat ar evels per ja Ruim 100 g

Totale gevelrenovatie & binnenschilderwerken Alle binnenschilderwerken, lakwerk

RENOVATIE HERENHUIZEN

GEVELREINIGING

RESTAURATIE

VOOR NA

Herstellen arduin en franse steen Steenverharder Voegwerk

Origineel herstellen

Torbo en nevelstralen Ibixstralen

Injecteren tegen opstijgend vocht

Stralen houtwerk

Renovatie schoorstenen

Plaatsen ornamenten

Chemisch reinigen

Gevelbepleisteringen

CreĂŤren van cassettes

Decaperen gevels zonder schade

Plaatsen van gevelleien

Kaleien

Waterdichting

Kleine renovatiewerken

Glasvliessysteem met 10 jaar garantie op scheuren Plaatsen moluren

www.asms.be Ter Heydelaan 7 - 2100 Deurne - 0495/ 32 29 61 - info@asms.be

ADVERT_07_.indd 46

07/06/16 14:15


CADIZ

Geen eilandje Woonzorggroep GasthuisZusters Antwerpen is een van de grootste Antwerpse zorgverstrekkers. Ze mikken specifiek op ouderen, een doelgroep waarvoor ze een breed gamma aan zorgoplossingen aanbieden. Voor de ontwikkeling van hun nieuwe woonzorgcentrum in het ambitieuze Cadiz-project gingen ze in zee met CORES Development.

CADIZ

12_GZA.indd 47

47

07/06/16 14:46


Op schema

De realisatie van het woonzorgcentrum zit mooi op schema. Geert Staelens: “De modellenkamer is bijna klaar. We moeten nog een aantal definitieve keuzes maken, bijvoorbeeld welke handgrepen we gebruiken voor de schuifwanden in de woningen. Het is belangrijk dat die veilig en ergonomisch zijn, zowel voor de bewoners als voor onze medewerkers. Momenteel staan de wanden op de tweede verdieping er en is men naar beneden toe verder aan het afwerken. Het eindresultaat begint dus vorm te krijgen. We mikken erop om begin 2017 operationeel te zijn. De assistentiewoningen zijn voor iets later gepland. Die willen we vanaf de zomer van 2017 uitbaten.”

Geert Staelens, Woonzorgmanager van GZA, schetst de voorgeschiedenis van het project: “Een van onze woonzorgafdelingen, de Eeckhof, situeert zich al een dertigtal jaar in het centrum van Antwerpen. Om deze infrastructuur conform de richtlijnen van de Vlaamse overheid te houden, stonden we voor een keuze: ons woonzorgcentrum verbouwen of op zoek gaan naar een nieuwe locatie. We hebben gekozen voor dat laatste. Toen de kans zich aanbood om mee te stappen in het Cadiz-project van CORES op het Eilandje, hebben we ze met beide handen gegrepen.” Woonzorgcampus In eerste instantie was het de bedoeling dat GZA enkel een woonzorgcentrum zou laten bouwen. Maar die plannen werden uiteindelijk gewijzigd. Geert Staelens: “Op een bepaald moment lanceerde CORES de piste van de assistentiewoningen. We konden ons daar wel in vinden en uiteindelijk zijn we geëvolueerd van een woonzorgcentrum naar een heuse woonzorgcampus, die verschillende mogelijkheden rond ouderenzorg biedt. Het unieke is dat we met dit woonzorgcomplex deel kunnen uitmaken van een nieuw ‘dorp’. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor een nieuwe dynamiek zal zorgen, zowel voor onze residenten als

voor de andere bewoners en gebruikers van de site. De tijd dat een ‘rusthuis’ zich op een geïsoleerd eilandje bevond, is voorbij.” Uitbreiding Dankzij dit nieuwe verhaal kan GZA zijn diensten gevoelig uitbreiden. “Woonzorgcentrum de Eeckhof – de term RVT of rust- en verzorgingstehuis mogen we niet meer gebruiken – heeft een capaciteit van 108 bedden. Met de verhuis naar Cadiz worden dat er alleen al voor het centrum zelf 120.

De ervaring leert me dat de bewoners van een centrum zich niet willen afgesloten voelen van de buitenwereld. Op een plek als het Eilandje lijkt me dat alleszins geen probleem. Die zijn verdeeld over 116 eenpersoonskamers en 4 tweepersoonskamers voor koppels. Daarnaast komen er nog 48 assistentiewoningen. 10 daarvan zijn eigendom van GZA, de andere 38

GZA in Cadiz

48 120 116 7

Assistentiewoningen Bedden Eenpersoonskamers Leefgroepen

48

12_GZA.indd 48

07/06/16 14:46


VEEL VAN ELKAAR OPGESTOKEN

worden door CORES aangeboden aan bewoners of investeerders. GZA zal bij alle 48 assistentiewoningen fungeren als beheersinstantie.” Heterogeen Met de nieuwe woonzorgcampus wil GZA 65-plussers een kwalitatieve zorgverlening, ondersteuning en begeleiding bieden. Geert Staelens legt uit: “We splitsen het centrum op in 7 kleinere leefgroepen van 11 à 15 bewoners. Die leefgroepen worden heel heterogeen samengesteld. We geven wel bijzondere aandacht aan mensen met dementie, maar we richten ons niet uitsluitend op deze groep. Op het gelijkvloers brengen we wel een specifieke leefgroep onder. We onderzoeken of we deze leefgroep van 11 kamers kunnen openstellen voor jongere bewoners. Daarbij willen we extra aandacht geven aan mensen met jongdementie. In het zorgaanbod in de Antwerpse regio is hier een lacune.“ Comfort centraal Gezien de specifieke noden van de bewoners zijn er een aantal voorzieningen waarmee je in een doorsnee bouwproject geen rekening hoeft te houden. “Ook hier volgen we de Vlaamse richtlijnen, maar we gaan uit eigen initiatief een

stuk verder“, vervolgt Geert Staelens. “Dat geldt eigenlijk voor al onze centra. Comfort en veiligheid zijn bij ons sleutelwoorden. Voor Cadiz voorzien we bijvoorbeeld hoge ramen, zodat de bewoners kunnen genieten van een maximum aan lichtinval. We zorgen ook voor een permanente aangename temperatuur en een binnenklimaat met voldoende luchtverversing. Elke kamer is voorzien van een eigen badkamer, maar op elke verdieping vind je ook 2 gemeenschappelijke badkamers die een wellness-sfeer uitademen. Wie dat wenst, kan er zijn badervaring verrijken met licht-, aroma- of muziektherapie.” Laagdrempelig Naast die faciliteiten heeft het woonzorgcentrum ook op technisch vlak enkele typische kenmerken. Geert Staelens: “Omdat we veel dementerende bewoners huisvesten, besteden we ook veel aandacht aan de dooldetectie, voor mensen die de neiging hebben om het gebouw te verlaten. We voorzien ook heel wat andere technologische snufjes, zoals een eigen televisietoestel met een programmatie die afgestemd is op onze bewoners. Verder willen we onze activiteiten, zoals animatie, kinesitherapie en ergotherapie ook naar

Over de samenwerking met CORES is GZA zeer te spreken. Geert Staelens: “Voor ons is het heel belangrijk bij de samenwerking met een externe partner dat we de 2 benaderingen kunnen verzoenen. Wij hebben onze insteek vanuit de zorgsector, CORES vanuit de ontwikkelingssector. Het komt erop aan om die 2 visies op elkaar af te stemmen. Wat het extra interessant maakt, is dat beide partijen in de loop van dit project veel van elkaar

Voor ons is het heel belangrijk bij de samenwerking met een externe partner dat we 2 benaderingen kunnen verzoenen. opgestoken hebben. Wij kunnen als organisatie nog heel wat leren over marketing en profilering. Aan de andere kant kunnen wij met onze expertise input geven over de kwaliteitsvoorwaarden en afwerkingsgraden in de ouderenzorg. Nu, CORES heeft natuurlijk zelf een uitgebreid aanbod aan erkende assistentiewoningen, dus ze zijn zeker op de hoogte. Maar ik ben ervan overtuigd dat we elkaar goed aanvullen.” CADIZ

12_GZA.indd 49

49

07/06/16 14:46


Het unieke is dat we deel kunnen uitmaken van een nieuw ‘dorp’. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor een nieuwe dynamiek zal zorgen, zowel voor onze residenten als voor de andere bewoners. Geert Staelens Woonzorgmanager GZA

de verdiepingen brengen. Er komt een binnenruimte waar we dagelijks een ruim aanbod aan activiteiten met laagdrempelig karakter aanbieden. Dat heeft dus ook zijn gevolgen voor bijvoorbeeld de bouwindeling.” Dorpsgevoel Een van de grote troeven van het nieuwe project is de wisselwerking tussen het woonzorgcentrum en de nieuwe woonwijk. Geert Staelens: “Dat is een hele uitdaging: hoe brengen wij de buitenwereld bij ons naar binnen en hoe brengen wij onze mensen naar buiten? Het gebeurt wel meer dat verschillende zorgcomponenten op 1 site te vinden zijn, maar hier heb je een heel ander verhaal. Die zorgcomponent in een ‘gewone’ woonwijk zal volgens mij een echt dorpsgevoel creëren. We voelen ons dus wel een beetje pioniers op het Eilandje, ja. De ervaring leert me dat de bewoners van een centrum willen blijven zien wat er rondom hen gebeurt en zich niet afgesloten willen voelen van

de buitenwereld. Op een plek als het Eilandje, met zijn culturele aanbod, het water, enzovoort lijkt me dat alleszins geen probleem.” In de buurt De integratie van een woonzorgcentrum in een ‘gewone’ wijk lijkt goed op weg om een succesverhaal te worden. “Een leuke anekdote, die het beste laat vermoeden voor de kruisbestuiving, is dat een gezin dat een appartement kocht in een van de torengebouwen de bejaarde moeder van een van de partners in het woonzorgcentrum ingeschreven heeft,” weet Geert Staelens. “Dat was voor mij een mooi voorbeeld van de troeven van dit project. Families zoeken vaak een geschikt woonzorgcentrum of een geschikte assistentiewoning in hun directe omgeving. Zo kunnen ze vaker op bezoek komen, uitstapjes maken, enzovoort. De situatie in Cadiz biedt dus in beide richtingen een meerwaarde.”

Bekijk het beperkte aanbod erkende assistentiewoningen - 70% is reeds verkocht - op www.slimmerwonen.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@CORESdevelopment.be

50

12_GZA.indd 50

07/06/16 14:46


ADVERT_TTC_RiPa.indd 51

06/06/16 11:55


CORES RENTAL & RESALE SERVICE OP VOLLE TOEREN

Op maat

van de investeerder Omdat we bij CORES steeds meer investeerders over de vloer krijgen, besloten we om onze service uit te breiden met een heuse in-house verhuuren herverkoopdienst. CORES Rental & Resale Service was geboren. Customer Service Manager Tasia Smolders, een van de medewerkers van de nieuwe afdeling, licht een tip van de sluier op.

We merken dat steeds meer investeerders, maar ook mensen op zoek naar een huurwoning, ons weten te vinden.

Tasia Smolders: “CRS is een totaalpakket voor investeerders die zorgeloos hun eigendom willen verhuren. Wij regelen alles, van a tot z. Voor de klant is het een absolute meerwaarde dat hij daarvoor ook bij ons terechtkan. Omdat alles bij CORES onder een dak zit, hoeft hij niet naar een externe makelaar. Er zijn minder tussenstappen, en dat werkt drempelverlagend.” Vlotter Het gemak voor de klant is niet het enige voordeel van CRS. Tasia Smolders: “Een bijkomende troef is dat we zelf over alle nodige info beschikken. Ik denk bijvoorbeeld aan afwerkingsdossiers voor publiciteit. We weten dus zelf vooraleer het appartement opgeleverd wordt hoe de badkamer of de keuken ingericht wordt, welke vloer er zal liggen, enzovoort.”

Tasia Smolders Customer Service Manager Bewijs Het succes van de nog jonge afdeling bewijst dat de klanten die voordelen naar waarde weten te schatten. Tasia Smolders: “We merken inderdaad dat steeds meer investeerders, maar ook mensen op zoek naar een huurwoning,

ons weten te vinden. Eenmaal de bal aan het rollen ging, ging het heel snel. Zo snel zelfs dat we ons team al hebben uitgebreid. De mond-tot-mondreclame doet dus zijn werk. Dat is meteen het beste bewijs dat we goed bezig zijn!”

52

13_Cores_Rental Service.indd 52

07/06/16 16:51


CORES Rental & Resale Service in 8 stappen 1

Info: Bij de aankoop van een nieuwe eigendom informeren we de klant over de

7

mogelijkheden van CRS. Verder maken we reclame voor de service via nieuwsbrieven, mailings, onze blog of op de infoavonden die we organiseren.

um neemt de potentiële huurder telefonisch contact op met de eigenaar. In sommige gevallen regelen we ook een ontmoeting tussen eigenaar en huurkandidaat. Dat laatste gebeurt op vraag van de eigenaar.

8

2

3

Registratie: De laatste stap voor ons – naast de effectieve overhandiging van de sleutels en een korte afrondende bespreking – is de registratie van het huurcontract. De regeling van de waarborg gebeurt via een externe partner, net als de plaatsbeschrijving.

Persoonlijk contact: Onze commerciële medewerkers nemen contact op met de geïnteresseerde investeerders. Ze bespreken dan de huurwaarde en de commercialisering van hun eigendom. Als specialist ter zake hebben wij een realistisch beeld van de huurwaarde van een woning.

Mandaat: Als een eigenaar

4

gebruik wil maken van onze diensten stellen we een mandaat op. Daarin leggen we vast wat er van ons verwacht wordt en tegen welke prijs we mogen verhuren. Het mandaat geeft ons de bevoegdheid om in naam van de eigenaar te handelen.

5

Contact: In een volgend stadi-

Contact met huurder: We hebben een klantenbestand met mensen die op zoek zijn naar een huurwoning. Als we een pand aan onze portefeuille toevoegen dat aansluit bij de wensen van een klant, nemen we contact op.

Publicatie: We publiceren de panden die te huur staan – of doorverkocht worden – op de gebruikelijke vastgoedwebsites en op de CORES-website. We houden de eigenaar maandelijks op de hoogte van de activiteiten rond zijn pand.

6

Informatie inwinnen: Als zich een geïnteresseerde huurder aanbiedt, regelen we een bezoek aan het pand. Bij concrete interesse verzamelen we ook een beetje achtergrondinformatie over de persoon in kwestie.

Meer info over het aanbod vind je op www.coresrentalservice.be

CORES RENTAL & RESALE

13_Cores_Rental Service.indd 53

53

07/06/16 16:51


woonassistent help “Als ik de bewoners met het dagelijks leven in en rond hun appartement. Het regelen van huishoudhulp, warme maaltijden aan huis, afspraken met de bakker voor een zondags ontbijt, … Maar ook sociale contacten tussen de mensen zijn heel belangrijk. Mieke Konings

ZORGELOOS LANGER THUIS WONEN

DE LEVENSVERWACHTING VAN DE BELGISCHE BEVOLKING NEEMT OPVALLEND SNEL TOE. WIE VANDAAG ALS 65+ER VAN ZIJN PENSIOEN GENIET, IS NOG LANG DYNAMISCH EN LEVENSLUSTIG. EN UITERAARD WIL JE DAN HET LIEFST IN DE VERTROUWDE WOONOMGEVING BLIJVEN WONEN. MET DE GOEDE ZORGEN VAN ASSIST WORDT DEZE WENS WERKELIJKHEID!

Nergens voelt men zich beter dan thuis, maar naarmate men ouder wordt of meer zorgen nodig heeft, worden bepaalde dagelijkse taken wat lastiger. Dat betekent niet dat een rust- en verzorgingstehuis (RVT) de enige optie is. Integendeel! Een organisatie als Assist verzekert de nodige diensten en zorgen aan huis. Op die manier lukt het perfect om zo lang mogelijk comfortabel thuis te blijven wonen. Assist legt de nadruk op individuele en flexibele dienstverlening. De organisatie daarvan verloopt volledig in samenspraak met u, als cliënt.

Mané om taken uit te voeren bij cliënten met een grotere zorgbehoefte.

WELGEKOMEN HULP IN HET HUISHOUDEN

Onze zorgpartner Mané en onze thuisverplegingsdienst Assist for You doen er alles aan om u ook onder moeilijke omstandigheden thuis te laten wonen. Mané coördineert het gespecialiseerd personeel van verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesisten, ergotherapeuten en logopedisten zijn gespecialiseerd in de verzorging van personen met een niet-aangeboren fysiek hersenletsel, fysieke handicaps, secundaire revalidatie, palliatieve zorgen, …

Schoonmaken van de woning, boodschappen, wassen en strijken… Assist at Home ondersteunt waar nodig. Ook gezelschap of vervoer naar de dokter kunnen door ons georganiseerd worden. De betaling van deze diensten gebeurt met fiscaal interessante dienstencheques. Assist at Home beschikt naast gewone huishoudhulpen ook over een team huishoudhulpen specifiek opgeleid door onze zorgpartner

AD_CORES_210X280_2.indd 1 ADVERT_Assist.indd 54

BIJ DEZE CLIËNTEN KWAM DE HULP ALS GEROEPEN!

“De huishoudhulpen van Assist at Home zijn allemaal lief, bezorgd en gedienstig. Ze leiden alles in goede banen en maken het ons zo comfortabel mogelijk. Gelukkig kunnen wij op hen rekenen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.” Victoire ZORG IN DIALOOG

AANGENAMER WONEN IN EEN ASSISTENTIEWONING

Assist Home Services zorgt in groepen van assistentiewoningen voor aangenaam en zorgeloos wonen. We zorgen namelijk voor het onderhoud van de gemeenschappelijke delen en voor een klusjesdienst. Naast het wegnemen van de zorgen voor het wonen, organiseren we ook de diensten voor bewoners die dat nodig hebben. Van een noodoproepsysteem, een verhuisdienst of interieuradvies tot een kapper aan huis. Tot slot kan Assist alle bewoners van een assistentiewoning ook thuiszorgmateriaal aanbieden tegen zeer aantrekkelijke prijzen en op discrete wijze aan huis geleverd. Assist gaat op zoek naar de mens achter de bewoner of patiënt, en bekijkt samen met hem waar hij behoefte aan heeft.

T. 03 286 68 82 | info@assistzorg.be | www.assistzorg.be | www.facebook.com/assisthomeservices

17/05/16 11:16 09:23 03/06/16


TEAM IN DE KIJKER

De conceptafdeling De conceptafdeling is binnen CORES de tweede schakel bij de realisatie van een project. Nadat het oog van de prospectafdeling op een stuk grond viel, ze het bestudeerd hebben en er een optie op genomen hebben, schieten Thomas, Ilse en Griet uit de startblokken. Zij nemen de nodige architecten en technische experten onder de arm om het project in zijn concrete vorm te gieten. Het eindpunt voor het team is de aflevering van de bouwvergunning. Dan geven ze de fakkel door aan de technische afdeling en het commerciĂŤle team. Die werken het vergunde project commercieel en technisch verder uit.

TEAM IN DE KIJKER

14_Team in de kijker.indd 55

55

06/06/16 16:17


Geen zwart-witverhaal Let wel: die ‘scheiding’ tussen de verschillende afdelingen is zeker geen zwart-witverhaal. De commerciële en de technische afdeling zijn al eerder betrokken bij het dossier, en omgekeerd volgt de conceptafdeling het nog een stuk mee op nadat ze het hebben doorgegeven. Dat is zeker het geval bij grote projecten. Af en toe verandert er ook nog wel iets aan de vergunning of gaat er iemand in beroep. In dat geval buigt de conceptafdeling zich er opnieuw over.

Thomas de Jong Chief Development Officer Hoofd van de conceptafdeling. Wil zijn team sturen, steunen en stimuleren. Details zijn niet zijn sterkste punt, het overzicht bewaren des te meer. Voelt zich soms een beetje als een goochelaar die verschillende borden op een stokje in de lucht houdt.

“Het is telkens weer een uitdaging om de puzzelstukjes van een project in elkaar te passen. Maar die complexiteit maakt het net boeiend. Het is geen exacte wetenschap maar we streven naar de best mogelijke keuze.”

“Wat we doen heeft ook binnen 50 of 100 jaar een impact.” “Wat we doen heeft ook binnen vijftig of honderd jaar een impact. Daar moeten we ons altijd bewust van blijven. Ook als we na 10 jaar voorbij een gebouw komen, moeten we er nog trots op zijn. Het gaat nooit om het plan op papier, wel om het uiteindelijke gebouw.”

56

14_Team in de kijker.indd 56

06/06/16 16:17


Ilse Mertens Project Developer Werkt ondertussen twee jaar bij CORES. Doorzwom daarvoor heel wat andere vastgoedwatertjes en heeft dus ervaring zat. Wil altijd bijleren en noemt zichzelf een allrounder met een open blik, wat haar goed van pas komt in deze job. “Elk project is uniek: andere context, andere randvoorwaarden, andere mensen. Het is altijd een leerproces. Dikwijls halen nieuwe projecten je uit je comfortzone, maar dat maakt het net boeiend!”

“Elk project is uniek.” “Een beetje mensenkennis is geen overbodige luxe in onze job. We werken immers samen aan een project, met architecten, ingenieurs, overheden, mogelijke kopers of huurders, buurtbewoners, enz. Al die neuzen moeten in dezelfde richting, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Daarvoor moet je een beetje een diplomaat zijn.”

Griet Boodts Project Developer Griet is van opleiding architect en ruimtelijk planner. Vindt het leuk dat ze zich als Project Manager van nabij betrokken voelt bij het uiteindelijke resultaat. Houdt van de afwisseling en de onvoorspelbaarheid van de job. “We werken mee aan een heel belangrijk element in het leven van de mensen. Wonen is een basisbehoefte en bepaalt voor een groot deel je levenskwaliteit. Mee nadenken over hoe andere mensen aangenaam kunnen wonen geeft veel voldoening.”

“Ik probeer altijd te bemiddelen en te verzoenen, om alle blikken in dezelfde richting te krijgen.” “We moeten heel wat puzzelstukken in elkaar passen en verschillende partijen samenbrengen. Het uiteindelijke doel is om op basis van alle parameters een sterk project te ontwikkelen. Ik probeer daarbij altijd te bemiddelen en te verzoenen, om alle blikken in dezelfde richting te krijgen.”

TEAM IN DE KIJKER

14_Team in de kijker.indd 57

57

06/06/16 16:17


Opties openhouden Thomas de Jong staat als Chief Development Officer aan het hoofd van deze compacte, maar daarom niet minder krachtdadige afdeling. Hij vormt een tandem met Concept Developers Ilse Mertens en Griet Boodts. Jullie zijn een klein team. Het is dus belangrijk dat jullie goed op elkaar ingespeeld zijn? “Dat klopt. Iedereen heeft zijn sterke en zwakke punten en we vullen elkaar goed aan. We zitten wekelijks samen om onze dossiers te bespreken en eventuele leemtes aan te vullen. Ik ben zelf bijvoorbeeld minder sterk in details, maar dat wordt dan gelukkig gecompenseerd door collega’s die dat net wel zijn. Maar het blijft belangrijk dat iedereen in ons team altijd het overzicht bewaart. Anders loop je verloren in het kluwen dat je bij elk project op je bord krijgt. Wat dan weer niet betekent dat die kleinere aspecten futiliteiten zijn, integendeel zelfs. Daarom is het dus meegenomen dat sommige van mijn collega’s daar sterker in zijn dan ikzelf (lacht).”

Welke kwaliteiten moet een medewerker nog hebben? “Op de conceptafdeling moet je in de eerste plaats optiegericht denken. Er komt heel veel kijken bij de uitwerking van een project en het is essentieel om verschillende opties open te houden. Als je er niet in slaagt om drie stappen vooruit te denken ben je eigenlijk niet geschikt voor deze job. Verder is een brede kennis cruciaal. Je krijgt te maken met verschillende gesprekspartners en het is de bedoeling dat je met iedereen kan meepraten. Dat heeft ook met ervaring te maken. Voor iemand die net van de schoolbanken komt, is dit moeilijk.” Die verschillende gesprekspartners vragen ook heel wat flexibiliteit? “Je moet inderdaad heel uiteenlopende belangen in overweging nemen en proberen te verzoenen. De wensen of eisen van pakweg de brandweer, de architecten of de gemeentelijke overheden liggen zeker niet altijd op één lijn. En dat is een understatement. We proberen uit alle visies het beste te halen en dat samen te voegen tot een solide project op commercieel en architecturaal vlak. Let wel: het is zeker niet

de bedoeling om daarbij kort door de bocht te gaan of fletse compromissen te sluiten. Nee, iedereen moet zich

Iedereen moet zich volledig kunnen vinden in de uiteindelijke oplossing. volledig kunnen vinden in de uiteindelijke oplossing. Dat loopt niet altijd van een leien dakje, maar de voldoening is nadien des te groter!” Optimistisch blijven is dus de boodschap? “Je moet er inderdaad altijd in blijven geloven. De ervaring leert me dat alles – ondanks alle obstakels die je soms tegenkomt – uiteindelijk op zijn pootjes terechtkomt. Dat vertrouwen is ook nodig. Nu, als je een tijdje meedraait in dit team voel je ook snel aan of een concept of bepaalde opties snor zitten.“

Het team van de conceptafdeling aan de vergadertafel, tijdens een van hun regelmatige meetings. Van links naar rechts: Griet Boodts, Thomas de Jong en Ilse Mertens.

58

14_Team in de kijker.indd 58

06/06/16 16:17


Wijnegem 2110 Bijkhoevelaan 2 T 03 326 33 33 F 03 326 26 07 info@desco.be

w elkom in ĂŠĂŠn van onze toonzalen Wij nodigen u graag uit voor een inspirerend bezoek.

andere desco verkooppunten vind je op www.desco.be

adv desco cores magazine 59 2015.indd 1 ADVERT_Desco.indd

5/10/2015 11:10:12 06/06/16 11:57


[ Groen Zuid... [

dichterbij dan je denkt

GROEN ZUID HOBOKEN

Groen Zuid is er voor iedereen: (jonge) gezinnen, actieve senioren, starters… Er is een hele waaier aan woonmogelijkheden van woningen tot appartementen met of zonder de Assisted Living optie.

EEN GREEP UIT ONS AANBOD:

*prijzen exclusief BTW, registratie- en notariskosten

WONINGEN FASE 1

APPARTEMENTEN FASE 1

FASE 2 IN VERKOOP • WERKEN GESTART !

DE COMBO’S

‘T PROFIEL

3 SLAAPKAMERS TUIN EN TERRAS VANAF € 299.500*

2 SLAAPKAMERS TERRAS VANAF € 164.500*

WONINGEN FASE 2

LAATSTE WONINGEN FASE 1 !

APPARTEMENTEN FASE 2

Bekijk het volledige aanbod appartementen & woningen op www.groenzuid.be

[ INFO & VERKOOP ]

03 820 82 82

info@coresdevelopment.be Steeds telefonisch bereikbaar van ma tot za van 9u tot 21u.

DE PORTOBELLO’S

‘T ZUIDZICHT

3 SLAAPKAMERS TUINTJE EN TERRAS VANAF € 279.500*

1 SLAAPKAMER TERRAS VANAF € 129.500*

ADVERT_18_.indd 60

07/06/16 15:20


CORES IN THE KITCHEN

Zoet &

gezond

HET BANANENBROOD VAN IRIS SNOECK

Iris Snoeck is Office Manager bij CORES. Wij vroegen ons af of Iris na haar werkuren ook een goede Kitchen Manager is. Iris Snoeck: “Ik ben helemaal geen keukenprinses! Gelukkig heb ik een man die lekker kookt (lacht). Maar mijn bananenbrood mag er best zijn! Dat is een combinatie van cake en brood. Het is heerlijk en je maakt het in een wip klaar. Bovendien is het nog gezond ook, wat niet vanzelfsprekend is voor een zoet gerecht.“

RECEPT - BANANENBROOD Ingrediënten: 5 heel rijpe bananen • 1 kop amandelen • 1 ei • 2 koppen pecannoten • 1 kop bloem (bijvoorbeeld boekweit) • 8 eetlepels ahornsiroop • 2 eetlepels kaneel • een handvol walnoten

1. Mix de amandelen en pecannoten fijn. Doe deze mengeling in een kom en voeg de bloem, de ahornsiroop, het losgeklopte ei en de kaneel toe. Meng goed tot je een dik beslag krijgt. 2. Plet de bananen en voeg ze toe.Je verkrijgt een heel kleverig mengsel.

3. Giet dit mengsel in een ingevette cakebakvorm en leg er wat walnoten bovenop. 4. Bak gedurende 50 à 60 min. in een op 145°C voorverwarmde oven. Om te weten of je bananenbrood klaar is, prik je even met een mes in het gebak.

CORES IN THE KITCHEN

15_Cores in the kitchen.indd 61

61

06/06/16 12:54


Een dag in het leven van JOHAN AERTS Head of Sales De eerste werkgever van Johan Aerts had niets met immobiliën te maken. Hij werkte in een vorig leven namelijk bij de verkoopafdeling van de BMW Group, waar hij achtereenvolgens MINIambassadeur, verkoper bij BMW en fleet manager was. In juni 2014 verhuisde hij naar CORES als Head of Sales. Onder het motto ‘al doende leert men’ deed hij in die paar jaar al een pak vastgoedervaring op. Na zijn werkuren spendeert hij vooral tijd met

Onder het motto ‘al doende leert men’ deed hij in die paar jaar al een pak vastgoedervaring op. zijn dochtertje – zoals je hiernaast kan lezen – of kijkt hij voetbal. Zijn favoriete club: KV Mechelen. Je treft Johan dan ook regelmatig in het AFASStadion (in de volksmond beter gekend als Achter de Kazerne).

Tijd om op te staan! Ik heb zonder twijfel de aangenaamste wekker van het land. Ik word elke dag gewekt door mijn fantastische dochter Alessia. Sinds zij er is, hebben we onze wekker buiten dienst gesteld!

Tijdens de salesmeeting op kantoor behandelen we de vaste agendapunten. Welke verkopen hebben plaatsgevonden, welke moeten nog afgehandeld worden en hoe zit het met de nieuwe projecten?

Na de meeting gaat het richting Hasselt West, waar enkele gesprekken met potentiële kopers op het programma staan.

In de namiddag keer ik terug naar Antwerpen. In Groen Zuid ontmoet ik enkele investeerders.

Het zit erop voor vandaag. Het ideale moment om even te bekomen met een drankje en wat bij te praten met de collega’s in het wekelijkse CORES Café.

En we zijn weer thuis. Niets leuker dan verwelkomd worden door je dochtertje! Met zo een schat in huis valt de stress meteen van je schouders!

62

16_Cores in the picture.indd 62

07/06/16 14:44


Kalmthout - Brasschaatsteenweg 290290 - 03 -666 96 63 96 Kalmthout - Brasschaatsteenweg 0363666 Wilrijk - Boomsesteenweg 892 - 03 877 09 70

Wilrijk - Boomsesteenweg 892 - 03 877 09 70 Kalmthout - Brasschaatsteenweg 290 - 03 666 63 96 Wilrijk - Boomsesteenweg 892 - 03 877 09 70

Kies de keuken & het interieur dat je écht wil! www.keukensvasco.be

Adv Cores magazine mei 2016.indd 1

Kiesde dekeuken keuken Kies hetinterieur interieur &&het t wil! datjejeécéhcthwil! dat 17/05/2016 14:31:55

www.keukensvasco.be www.keukensvasco.be

Adv Cores magazine mei 2016.indd 1

Adv Cores magazine mei 2016.indd 1 ADVERT_Vasco.indd 63

17/05/2016 14:31:55

17/05/2016 14:31:55 06/06/16 14:17


INVESTEREN MET DE CORES GARANTIE DE MEEST BETROUWBARE WEG NAAR EEN TOPRENDEMENT

5%

ZEKERHEID VAN LOCATIE Bij de keuze van een locatie spelen ook het potentieel en perspectieven op meerGARANTIE waarde mee, bv. gunstige evoluties op vlak van bereikbaarheid, werkgelegenheid, herontwikkeling, overheidsinvesteringen, enz.

RENDEMENT ZEKERHEID VAN RENDEMENT GARANTIE

ZEKERHEID DOOR EIGEN VERHUUR- & BEHEERDIENST

Aan CORES Development hebt u een betrouwbare partner die u garanties biedt voor een maximale return van uw investering.

02

Door als verbindingspersoon tussen huurder en verhuurder te werken, wil CORES Development langetermijnrela- GARANTIE ties opbouwen volgens het ‘one-stopshop’ principe. De huurder huurt en de verhuurder koopt bij eenzelfde partij wat alleen maar voordelen biedt voor een snelle en correcte opvolging.

12% BTW-TARIEF

MEER INFO? Vraag onze infobrochure aan of contacteer ons voor een persoonlijk gesprek.

03 820 82 82

INVESTEREN IN ERKENDE ASSISTENTIEWONINGEN? Investeer nu in onze erkende assistentiewoningen en geniet van een verlaagd btw-tarief van 12% (i.p.v. 21%) op constructie, een toprendement en vrijstelling van onroerende voorheffing!

ADVERT_20_.indd 64

info@coresdevelopment.be www.coresdevelopment.be Mechelsesteenweg 176 2018 Antwerpen

06/06/16 13:05


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.