CORES Magazine 6 - Najaar 2015

Page 1

URBAN LANDSCAPERS

INVESTEREN MET DE CORES GARANTIE

CORES Development is verhuisd:

DE MEEST BETROUWBARE WEG NAAR EEN TOPRENDEMENT

2 / 2015

5%

ZEKERHEID VAN LOCATIE Bij de keuze van een locatie spelen ook het potentieel en perspectieven op meerwaarde mee, bv. gunstige evoluties op GARANTIE vlak van bereikbaarheid, werkgelegenheid, herontwikkeling, overheidsinvesteringen, enz.

RENDEMENT ZEKERHEID VAN RENDEMENT Investeren in vastgoed kan al vanaf

GARANTIE

ZEKERHEID DOOR EIGEN VERHUUR- & BEHEERDIENST

€ 156.000 excl. kosten. Bovendien garandeert CORES Development een toprendement van 5%

02

Door als verbindingspersoon tussen huurder en verhuurder te werken, wil CORES Development langetermijnrelaties opbouwen volgens het ‘one-stopshop’ principe. De huurder huurt en de GARANTIE verhuurder koopt bij eenzelfde partij wat alleen maar voordelen biedt voor een snelle en correcte opvolging.

12% BTW-TARIEF

MEER INFO? Vraag onze infobrochure aan of contacteer ons voor een persoonlijk gesprek.

03 820 82 82

INVESTEREN IN ERKENDE ASSISTENTIEWONINGEN? Investeer nu in onze erkende assistentiewoningen en geniet van een verlaagd btw-tarief van 12% (i.p.v. 21%) op constructie, een toprendement en vrijstelling van onroerende voorheffing!

info@coresdevelopment.be www.coresdevelopment.be Mechelsesteenweg 176 2018 Antwerpen

URBAN LANDSCAPERS ® SINCE 2006

VAN OUD NAAR NIEUW COMFORT ASSIST

1+1=3

WONEN AAN HET WATER

In Antwerpen, Duffel, Diest en Kortrijk


SUPPLIERS OF NATURE

MENEN Hogeweg 245 8930 Menen

SUPPLIERS OF NATURE

KORTRIJK Noordstraat 5 8500 Kortrijk

ROESELARE Westlaan 142 8800 Roeselare

MENEN Hogeweg 245 8930 Menen

KORTRIJK Noordstraat 5 8500 Kortrijk

ROESELARE Westlaan 142 8800 Roeselare


INHOUD

EDITO In deze 6de editie van CORES Magazine komen we met groot nieuws. Sinds eind oktober zijn we verhuisd naar ‘t Stad! Het histo- Peter Leyssens & Jurgen Van Bogaert risch pand aan de Mechelsesteenweg staat er prachtig gerenoveerd bij, nog bereikbaarder en nog meer gericht op onze klantenservice. Net zoals in Wilrijk, staan ook hier onze deuren open voor iedereen. Met nog meer ruimte om u te ontvangen. Reden te meer dus om ons (nog) eens te komen bezoeken! Verder hebben we in deze editie veel aandacht voor ons Assisted Living concept en onze erkende assistentiewoningen. Voor die laatste hebben we trouwens met Assist als partner de beheersassistentie COMFORT Assist opgericht. Dat we onze vleugels meer en meer uitspreiden over heel Vlaanderen, leest u in de verschillende artikels over onze projecten die in de steigers staan of binnenkort van start zullen gaan. Van het project aan de Reepkaai in Kortrijk, prachtig gelegen aan de vernieuwde Leieoevers, tot het project WEST in de opkomende Hasseltse wijk Runkst dat volop in ontwikkeling is. En in de rest van Vlaanderen? Daar zijn we ook alom aanwezig. Getuige de leuke adresjes die we u meegeven in onze lifestyleartikelen over Sint-Niklaas, over het Antwerpse Eilandje en de Mechelsesteenweg of over enkele onvermoede pareltjes in Duffel en Diest. CORES Development investeert in een betere toekomst, dat staat als een paal boven water. Efficienter, duurzamer bouwen, is steeds onze missie geweest. Dat we daarbij meegaan in de plannen van de overheid over energiezuinige woningen, blijkt uit de aandacht die we op dat vlak schenken aan ons project Groen Zuid in Hoboken. En dat we vinden dat de overheid best een stapje verder mag gaan, leest u duidelijk tussen de regels van de column, ditmaal van de hand van Jurgen Van Bogaert! Beleef mee hoe de dag van een van onze collega’s eruitziet, geniet van een lekker visreceptje en voel de wind in uw haren bij het lezen over ons team event. Kortom, geniet van het leven en geniet van het lezen! Het CORES Development Team

7

47 22 05

CORES DEVELOPS MORE

38

07

ON SITE

Reepkaai

12

THE CITY

Mechelsesteenweg

16

COMING UP

Duffel & Diest

21

C-COLUMN

Jurgen Van Bogaert

22

CORES IN THE PICTURE

Nieuwe kantoren

26

ON SITE

Hasselt

30

FINANCE

o.a. successierechten

35

THE CITY

Sint-Niklaas

INVESTORS

CORES Rental & Resale Service

Assisted Living

43

PARTNERS

Assist

47

THE CITY

Cadiz

51

LIFESTYLE

CORES in the kitchen

53

CORES CONCEPTS

o.a. Smart City Living

60

CORES IN THE PICTURE

Team event

62

CORES LOVES ART

Ziebel

65

IN THE PICTURE

Nathalie Flour

66

ADRESSENLIJST

The City & Coming Up

COLOFON - CCO: Sophie Deprez & Marketing Manager Nathalie Flour • Gicom www.gicom.be • Algemene Directie Gicom: Gisèle Speaker & Yoram Speaker • Productie: Danielle Knops Vormgeving: Gert Muller & Caroline De Cock • Redactie: Philippe Bruel • CORES Development NV Mechelsesteenweg 176 - 2018 Antwerpen 03 820 82 82 - info@CORESdevelopment.be MAGAZINE

3


U U

K E U I N T E

K E N S R I E U R

productie in eigen atelier I volledig maatwerk I vakkundige plaatsing I gecertificeerd Corian速 verwerker

w w w. a u g u s t i j n s k e u k e n s . b e TOONZALEN: WUUSTWEZEL Kalmthoutsesteenweg 193 T.03/669.60.84 openingsuren: maandag tem vrijdag van 09u tot 18u

ADV 02.indd 4

I AARTSELAAR I

Kontichsesteenweg 35 T.03/877.96.00

zaterdag en zondag van 10u tot 17u

9/11/15 16:59


CORES DEVELOPS MORE

De erkende assistentiewoning, huisvesting in combinatie met diensten- en zorggarantie op maat.

WONEN EN INVESTEREN IN DE TOEKOMST: erkende assistentiewoningen en Assisted Living by CORES Development De vergrijzing van de bevolking, overvolle wachtlijsten, torenhoge dagvergoedingen voor de aangepaste woningen ... Om aan deze veelbesproken feiten daadwerkelijk iets te doen, besloot CORES Development eerder al het Assisted Living pakket te ontwikkelen. Ondertussen is de wetgever met een inhaalbeweging gestart, waarbij in het Vlaams woondecreet de term serviceflats verdwijnt. In de wetteksten wordt deze vervangen door assistentiewoningen.

van de technieken en sanitaire toestellen. De mogelijkheid om een woonassistente te raadplegen en het aanleggen van een spreek/luisterverbinding via een noodoproepsysteem, maken deel uit van het aanbod vaste diensten. Tenslotte zijn er nog de facultatieve diensten. Uit het aanbod kiezen de bewoners zelf de diensten waarvan ze gebruik willen maken. Deze diensten omvatten onder meer maaltijdenservice, poets-, strijk- en kookhulp, persoonlijke service, thuisverpleging en noodverpleging.

ASSISTED LIVING

Bij het Assisted Living pakket van CORES Development ligt het accent op een comfortabele en ruime woonoplossing, waarbij de klant 100% eigenaar wordt. Bovendien krijgt de toekomstige bewoner de mogelijkheid om zijn of haar appartement uit te rusten met een Assisted Living pakket dat uit 3 onderdelen bestaat, nl. een infrastructurele optimalisatie, vaste diensten en facultatieve comfort- en zorgdiensten. Bij de infrastructurele aanpassingen bieden we het noodoproepsysteem, de optimalisatie van de circulatie in het appartement, de toonzaalbegeleiding en een upgrade

ASSISTENTIEWONINGEN

Het nieuwe Vlaams woondecreet introduceerde de term assistentiewoning en de mogelijkheid tot een officiĂŤle erkenning ervan. Waar een appartement met Assisted Living pakket tussen andere appartementen in een gebouw kan liggen, maakt een erkende assistentiewoning deel uit van een gebouw dat enkel bestaat uit assistentiewoningen. Deze woningen zijn uitsluitend bedoeld voor 65-plussers, ze zijn rolstoeltoegankelijk en worden gebouwd en uitgerust volgens de bepalingen van het Vlaams woondecreet.

Daarenboven stipuleert de wetgeving dat de huisvesting moet gebeuren in combinatie met diensten- en zorggarantie op maat van de bewoners. Met andere woorden, een erkende assistentiewoning moet bijvoorbeeld een welbepaalde oppervlakte hebben en er moeten georganiseerde zorgdiensten beschikbaar zijn. De wetgever verplicht ook dat er met een beheersinstantie wordt gewerkt. Deze beheersinstantie zorgt voor de aanwezigheid van een woonassistente, het aanbod van de basisdienstverlening, de organisatie van de facultatieve diensten en het uitvoeren van bepaalde administratieve taken. Als je de dingen goed wil doen, kan je ze vaak best zelf doen. Daarom besloot CORES Development om, samen met zijn partner Assist, een eigen beheersinstantie op te richten, COMFORT Assist. Assist levert trouwens ook de woon- en zorgdiensten binnen het Assisted Living concept. Over dit samengaan van twee partners met een jarenlange ervaring in hun specifiek vakgebied leest u meer in het Partnerartikel in dit magazine.

MAGAZINE

03 cores develops more.indd 5

5

17/11/15 15:28


VOSSAL NV - Ambachtstraat 19 - 2340 Beerse - T 014/61.52.80 - info@vossal.be

ADV 03.indd 6

9/11/15 17:01


ON SITE

1

3

1 Vlot teamwerk is een must!

Reepkaai

2 Bram Messiaen, van tekentafel naar werfvergadering om de klanten zo goed mogelijk te begeleiden.

2

3 Een niet-aflatende concentratie.

SAMEN EEN MOOI EN KWALITEITSVOL PROJECT BOUWEN Kortrijk is een stad in volle evolutie. Niet alleen is het een designhotspot, met de wereldberoemde BiĂŤnnale Interieur die in 2016 haar 25ste editie viert, het is ook een stad waar het rustig en aangenaam vertoeven is, met pareltjes van architectuur, erfgoed en groen leven. Een kleine 20 jaar geleden besloot het stadsbestuur om een grootschalig project uit te voeren rond de Leie. De optiek was om de inwoners meer bij de rivier te betrekken, een rivier die ook een behoorlijke metamorfose moest ondergaan. De Leie werd verbreed, er kwamen nieuwe bruggen, aangename groenzones langs het water en verlaagde oevers om het contact met de stad en haar inwoners te verhogen. Met het project Reepkaai, werkt CORES Development mee aan deze evolutie. Deze exclusieve residentie met zicht op de Leie en de stad, zal mee het nieuwe imago van Kortrijk bepalen.

4 Werfleider Arnold Van De Poele zorgt ervoor dat de planning op het terrein tot in de puntjes wordt uitgevoerd.

4

MAGAZINE

04 On site reepkaai.indd 7

7

26/11/15 10:20


ON SITE

Reepkaai: 38 appartementen en 9 penthouses met zuidelijke orientatie in tijdloze architectuur (M2 architecten) aan de oevers van de Leie.

VERRUKKELIJK WONEN LANGS DE LEIE

M

et het project Reepkaai wil CORES Development mee de evolutie van deze stad volgen en er een eigen invulling aan geven. Residentie Reepkaai wordt een nieuwe landmark, een schitterend gebouw dat zich uitstrekt langs de Leie. 38 appartementen en 9 penthouses in een tijdloze architectuur, gebouwd met kwalitatief hoogstaande materialen, zuidgericht en met een binneninrichting die volledig naar wens van de bewoner wordt uitgevoerd. Voor dit project werkt CORES Development samen met aannemer Heijmans Bouw Kortrijk, onderdeel van de Heijmans Holding. Projectleider en klantenbegeleider Bram Messiaen: “De samenwerking tussen CORES Development en Heijmans verloopt

8

04 On site reepkaai.indd 8

vanaf het begin al heel vlot en spontaan. CORES tekende een draaiboek uit en wij implementeren het op de werf. Heijmans koos er ook voor om zowel de projectleider

De combinatie klantenbegeleider en projectleider heeft zijn voordelen

als de werfleider exclusief te verbinden met dit project. Dat toont wel degelijk hoeveel belang alle partijen hechten aan dit project.”

HOE SNELLER DE KLANTENBEGELEIDING START, HOE BETER

Bram Messiaen: “De combinatie klantenbegeleider en projectleider heeft zijn voordelen. Als projectleider ben je dagdagelijks intensief met alle aspecten van het project bezig. Je hebt een perfect overzicht van waar en wanneer bepaalde accenten moeten gelegd worden. Zo kan je ook meteen ingrijpen, zowel naar de werken als naar de klanten toe.” Een snelle opstart van de klantenbegeleiding, die ondertussen op volle toeren draait, is voor Bram een must. Hoewel ze soms pas veel later hun impact hebben, moeten bepaalde keuzes snel gemaakt worden. De impact ervan kan immers van cruciaal belang zijn om de vlotte voortgang van de werken te garanderen.

MAGAZINE

26/11/15 10:20


ON SITE

Bram Messiaen: “Eigenlijk is de eerste brief die we naar de klanten sturen al meteen de belangrijkste. Daarin leggen we immers de verschillende stappen van het bouwproces uit en bepalen we de deadlines die moeten gerespecteerd worden. De brief bespreekt in 5 stappen hoe we het bouwproces voor onze klanten begeleiden. Buiten de keuzes van de materialen, waarbij de klanten naar de verschillende toonzalen kunnen gaan om hun eigen keuze te bepalen, zijn het voornamelijk begeleidingsgesprekken. We willen het contact met de klant immers zo direct mogelijk houden tijdens alle fases van het werk. Later in het bouwproces zijn er ook bezoeken aan de werf voorzien. Zo kunnen klanten ter plekke alles rustig en grondig

bekijken. Alle laatste details kunnen dan besproken worden en er kan nog opgetreden worden om de eventuele onduidelijkheden uit te klaren. Zo garanderen we dat de appartementen volledig naar de gemaakte keuzes van de klanten worden afgewerkt!” VAN DE GESPREKKEN NAAR DE PRAKTIJK

Werfleider Arnold Van De Poele is de man van de praktijk. Wat met de klanten besproken wordt tijdens de verschillende gesprekken zet hij om in praktische oplossingen op het terrein. Arnold Van De Poele: “Ik zorg voor de planning en de uitvoering van de werken. Een deel van de tijd zit ik samen met Bram Messiaen aan tafel om de praktische kant

van de zaken te regelen. Dat betekent in de eerste plaats goed plannen en daarna zorgen dat die planning ook op het terrein wordt uitgevoerd. Ik verdeel dus mijn tijd netjes tussen het kantoor en de werf. Waar Bram Messiaen het contactpunt is voor de klanten, ben ik dat voor de arbeiders op de werf. Het is belangrijk om snel en adequaat te kunnen ingrijpen op het moment dat er onverwachte dingen gebeuren. De werf is geen statisch gegeven, je kan alles dan wel mooi plannen, maar toch kunnen er altijd onverwachte dingen gebeuren. Op dat ogenblik moet ik kunnen ingrijpen met kennis van zaken. Daarom ook dat de samenspraak tussen projectleider en werfleider zo belangrijk is.”

MAGAZINE

04 On site reepkaai.indd 9

9

26/11/15 10:20


Touchscreen

Niko Home Control

de nieuwe elektrische installatie Niko Home Control overstijgt de mogelijkheden van de traditionele elektrische installatie. Je bespaart actief energie en tegelijkertijd woon je veiliger en comfortabeler. Bovendien bouw je de installatie verder uit in functie van je behoeften, budget en levensfase. Komt er een baby bij, start je thuis je eigen zaak of word je een dagje ouder? Niko Home Control groeit mee met je gezin en je woning. Je bedient Niko Home Control met gewone drukknoppen (met of zonder display), een touchscreen of je smartphone of tablet.

ADV 04.indd 10

PA-735-01

nikohomecontrol.eu

9/11/15 17:01


ON SITE

Reepkaai: Inrichting volledig naar wens van de klant.

WERFVERGADERINGEN, EEN ONONTBEERLIJK ONDERDEEL VAN HET BOUWPROCES

Ons gesprek met Arnold Van De Poele en Bram Messiaen gebeurt vlak voor een van de tweewekelijkse werfvergaderingen. Die vergaderingen vormen een uitermate belangrijk onderdeel van het bouwproces. Arnold Van De Poele: “Tijdens de werfvergaderingen zijn alle betrokken partijen aanwezig. Dat directe overleg, samen rond de tafel zitten en de gebeurtenissen op de werf met zijn allen kunnen bespreken zorgen ervoor dat de bouw zo vlot mogelijk kan verlopen. Op die manier houdt iedereen de vinger aan de pols en kan er

op tijd ingegrepen worden.� Ondertussen gaat iedereen stilaan aan de tafel zitten en begint de geplande werfvergadering. Al snel blijkt dat zelfs tijdens de beginfase van de werken alles gedetailleerd wordt besproken. Plots komen enkele arbeiders van de werf het kantoor binnen en moet Arnold Van De Poele de vergadering even verlaten. Meteen ingrijpen, meteen oplossingen kunnen bieden. Zo gaat het er immers aan toe op een bouwwerf. Althans als je net zoals Heijmans en CORES Development hetzelfde doel voor ogen hebt: een zo mooi mogelijk project, zo goed en kwaliteitsvol mogelijk bouwen!

Laatste 4 gelijkvloersappartementen! Bekijk het aanbod op www.reepkaai.be Interesse? Contacteer ons via 011/21.32.32 of info@CORESdevelopment.be

MAGAZINE

04 On site reepkaai.indd 11

11

26/11/15 10:20


THE CITY

1

Mechelsesteenweg

EEN STRAAT MET TOEKOMST! 2

Eind oktober was het zover. CORES Development heeft centrum Wilrijk verlaten voor een statig pand aan een van de bekendste invalsstraten richting centrum Antwerpen: de Mechelsesteenweg. Van oudsher een chique straat, met enkele uitzonderlijk mooie huizen en heel wat klassevolle appartementen. Maar zo’n tiental jaar geleden kende de Mechelsesteenweg een terugval. Winkels trokken weg, door de mobiliteitsingrepen werd de Mechelsesteenweg almaar drukker bereden, zodat ook de interesse in de buurt wat verdween. Ondertussen is hierin heel wat verandering gekomen. Er komen leuke winkels, interessante cafés en andere hotspots bij. Het is duidelijk, CORES Development koos voor een locatie met toekomst!

HET HARMONIEPARK

O

p een boogscheut van de nieuwe kantoren ligt het Harmoniepark. In mei werd het park heropend na een grondige restyling. Een heerlijke plek om te gaan zonnen, lunchen, brunchen of gewoon te genieten! De Oranjerie van het park, op zich een schitterend gebouw vol nostalgie uit het verleden, is omgetoverd tot een … living. Sinds 30 juli is de nieuwe bar de Living open, uitgebaat

12

05 the city antwerpen.indd 12

3

1 Plekjes genoeg om de bloemetjes buiten te zetten, maar slechts 1 adres om ze te gaan kopen: Flor Artes! 2 Een ‘Living’ die uitkijkt op het Harmoniepark, heerlijk ... 3 Net zo heerlijk trouwens als snuisteren tussen de tijdloze kleedjes van Chris Janssens.

door vier jonge, sympathieke en uiterst gepassioneerde mensen. De naam de Living is een zinspeling op de huiskamer van de buurtbewoners. De nieuwe buurtbar wordt als het ware een tweede ‘thuis’, een gezellige achtertuin voor zowel de allerkleinsten, jonge mensen, 40-plussers, senioren als voor zakenmensen uit de buurt. Naast heerlijk vertoeven met een koffietje of wijntje en lekkere hapjes kan u genieten van de warme,

gemoedelijke sfeer die deze toplocatie met zich meebrengt. EEN LEUKE OVERBUUR

Het is altijd een pluspunt om leuke buren te hebben. En die krijgt CORES Development er alvast zomaar bij. Vlak tegenover de nieuwe kantoren ligt een opmerkelijk versierd huis. Aan de balkons hangen pakjes en een hip geklede modepop

MAGAZINE

17/11/15 16:06


THE CITY

4 5

6

kijkt elke voorbijganger begeerlijk uitnodigend aan. Boven een van de ramen prijkt de naam ‘Chris Janssens’. Deze Belgische modeontwerpster heeft door de jaren heen een eigen signatuur ontwikkeld die herkenbaar is uit de duizend. Chris Janssens ontwerpt vanuit haar buikgevoel, maar verliest nooit de realiteit van de mode uit het oog. Haar eerste eigen collectie dateert uit 1994 en ondertussen heeft ze heel wat modepaden bewandeld. Enkele jaren geleden besloot Chris Janssens nog enkel vanuit haar outletstore aan de Mechelsesteenweg te werken. Sinds dit jaar heeft ze opnieuw een eigen collectie, ‘All because of LOVE’. Omdat liefde de kracht geeft alles te realiseren, uit liefde voor het vak, uit respect

4 In de Art Bar smaakt kunst heerlijk bij een lekker glas wijn. 5 Fiets niet te snel voorbij het Antwerps Art & Antiques Center, loop er eerder even binnen. 6 Geen betere plek om naar het blikken harmonieorkest te luisteren dan in het Harmoniepark! 7 Floow, voor een vloeiende interieurinrichting.

7

voor de sierlijke arbeid. Alvast buren met eenzelfde state of mind! In het huis van Chris Janssens is iedereen welkom. Zo heeft Karolien De Beck in de achtertuin van het pand haar plek gevonden voor de charmante yogastudio Yoga Zuid. Midden in het drukke stadsleven is het de ideale plek om even helemaal tot jezelf te komen. De yogalessen voor jong en oud worden er in een persoonlijke, huiselijke sfeer gegeven, in kleine groepjes, perfect afgestemd op ieders persoonlijke behoefte en ontwikkeling. En op de eerste verdieping van het pand kan u aan bodystyling gaan doen om een slank, gezond en vitaal lichaam te behouden of (nog) te verbeteren!

VOOR BINNENHUISDECORATIE BENT U OP DE MECHELSESTEENWEG OOK AAN HET JUISTE ADRES!

Langs de Mechelsesteenweg zijn er ook een flink aantal interieurwinkels, met voor ieder wat wils. Houdt u van antiek, dan bent u aan het goede adres in het Antwerps Art & Antiques Center, waar meer dan 20 antiekverkopers hun vaste plek hebben gevonden. Dit centrum, opgericht door Danny Verbruggen, biedt meer dan 1800 m² kwaliteitsvolle antiek, kunstvoorwerpen en decoratiestukken. U kunt er stukken kopen of verkopen! En als u uw inboedel kwijt wilt, kunt u hem ook laten ophalen en hier verkopen.

MAGAZINE

05 the city antwerpen.indd 13

13

17/11/15 16:06


THE CITY

1

2

4 3

1

Velodome, alles voor de fiets ... 2 In Vintage Wooninrichting begon het allemaal. 3,4 BLT, brunch, lunch en tapas, meer moet dat niet zijn. 5 De Pelgrim, waar het Bolleke Koninck is. 6 Caffènation, een 2de thuis waar de koffie even (h)eerlijk is als het personeel.

5

Naast de klassieke en minder klassieke antiekw inkels v indt u op de Mechelsesteenweg zeker ook interieurwinkels die een andere stijl hanteren. Zo is er de shop Vintage Wooninrichting van Michel Marcy. De komst van die winkel was voor sommige winkeliers in de buurt het begin van de heropleving van de Mechelsesteenweg. Dat vindt alvast de eigenaar van Floow, die een frisse, trendy winkel uitbaat vol met diverse en duurzame objecten. Floow is hét adres voor zetels, tafels, stoelen, salontafels, spiegels, wand- en vitrinekasten. Volgens

14

05 the city antwerpen.indd 14

6

een van de regelmatige klanten biedt Floow supermooie collecties, snelle en correcte service en is het vooral de vriendelijkheid van de eigenaars die wonderen doet! VLAKBIJ DE MECHELSESTEENWEG

Maar ook in de onmiddellijke buurt van de Mechelsesteenweg zijn er interessante adresjes. Zo is de Velodome in de Boomgaardstraat de perfecte plek als u van fietsen houdt. Daarenboven deelt Velodome zijn ruimte en parking met het legendarische café van Brouwerij De Koninck, De Pelgrim. Hier tapt men het beste bolleke van ‘t Stad!

Voor een klein of groot ontbijt, heerlijke broodjes met bacon, kip of vis, salades met verse groenten en een ruime keuze aan koffie en thee, moet u in de Lange Lozanastraat zijn. Daar vindt u BLT, het nieuwste, heerlijke eet- en drinkadres in de buurt. En als u na een brunch in de BLT nog snakt naar een andere koffie, is Caffènation aan het andere eind van de Mechelsesteenweg de place to be! Hier stapt u regelrecht in de wondere wereld van de specialty coffee. Kijk snel op pagina 66 voor alle adressen.

MAGAZINE

17/11/15 16:06


Wijnegem 2110 Bijkhoevelaan 2 T 03 326 33 33 F 03 326 26 07 info@desco.be

w elkom in ĂŠĂŠn van onze toonzalen Wij nodigen u graag uit voor een inspirerend bezoek.

andere desco verkooppunten vind je op www.desco.be

adv desco cores 15 magazine 2015.indd 1 ADV 05.indd

5/10/2015 11:10:12 9/11/15 17:03


COMING UP

1

DUFFEL,

gezellig leven in een groene omgeving In Duffel start CORES Development binnenkort met een nieuw project. Het tweede in deze rustige gemeente, waar meer te beleven valt dan u op het eerste gezicht zou zeggen. Perfect gelegen tussen Antwerpen en Brussel is het hier genieten van de omringende natuur, verkwikkende fietstochten langs de Nete en gezellige winkels vol heerlijke aroma’s en kleurrijke verhalen. EEN UNIEKE KIJK OP DE NETE

DUFFEL, ACTIEVER EN ANDERS DAN VERWACHT!

iet alleen langs de oevers van de Leie bouwt CORES Development een opmerkelijk appartementsgebouw. Ook het nieuwe project in Duffel ligt aan de oevers van een rivier, namelijk de Nete. Een belangrijk deel van de appartementen zullen dus kunnen genieten van een prachtig zicht op het water en de achtergelegen groengebieden. Het project zal 36 appartementen en 4 penthouses, 2 commerciële ruimtes, 42 ondergrondse parkeerplaatsen, bergingen en fietsstaanplaatsen omvatten. De appartementen aan de waterkant en de penthouses worden ruim opgevat en hebben een ruim oostelijk georiënteerd terras met zicht op het water. Centraal zal er zich een gemeenschappelijke binnenruimte met groenaccenten bevinden en het binnenplein zal verhoogd tegenover de straat liggen om de privacy te garanderen.

Het eerste wat opvalt als men de Uit-kalender van Duffel bekijkt, is wat er hier allemaal georganiseerd wordt. Duffel heeft een actief verenigingsleven, op vele vlakken. En af en toe ook een beetje anders dan elders in het land. Zo is

N

16

In Duffel nemen de winkeliers nog de tijd om een gezellige babbel te slaan

er het sportcentrum Spring. In een gewoon rijhuis, maar dan met uitgeslagen binnenmuren om grote ruimtes te creëren, kan u naar

hartenlust gaan … springen op trampolines, klimmen in de rekken en op muren, hangen aan palen, maar ook tai-chiën en lessen gaan volgen in de yogapsychologie, yogafilosofie en meditatie. Toch wel een beetje anders dan anders. Net zoals bij Joleen, in de Kiliaanstraat, waar Katleen Hellemans haar passies volgde en naast kinderkleding ook chocolade en snoep verkoopt. “Een aparte combinatie”, geeft Katleen grif toe. “Na 24 jaar exclusief in de kleding te hebben gezeten, kon ik het niet langer laten om ook aan mijn onverbeterlijke passie voor chocola toe te geven. Door een interne reorganisatie van de winkel kwam er plaats vrij en die benutte ik om er chocola en allerhande snoep te verkopen. Zo gek is dat trouwens niet. Ook het ambachtelijk familiebedrijf Pralines Devina uit de streek kwam met een combinatie van chocolade en kleding

MAGAZINE

06 Coming up duffel_diest.indd 16

27/11/15 11:04


COMING UP

3

1 Binnenkort een nieuw project van CORES aan de oever van de Nete in Duffel. 2 De ambachtelijk geteelde koffie vloeit rijkelijk bij Aroma’s. 3 Juwelen, vooral voor haar, maar ook een beetje voor zijn schoonheid, bij Belle en Beau.

2

op de markt, namelijk de duffelcoatpraline. Duffel staat immers bekend als de geboorteplaats van de duffelcoat. Uiteraard kan u deze overheerlijke praline ook bij mij kopen.” Voor kinderkleding van 0-16 jaar en voor heerlijk herfst-, winter- of zomersnoep bent u dus bij Joleen aan het juiste adres. Rustig genieten en een leuke babbel slaan, dat doet u perfect bij Greet Engels in haar knaloranje winkel Aroma’s wat verder in de Kiliaanstraat. Ze baatte 17 jaar lang een chambre d’hôte uit in Frankrijk, maar moest door omstandigheden terug naar België. “Op je 56 nog een job vinden, is niet eenvoudig,” zegt Greet, “vandaar dat ik besloot om een winkeltje hier in Duffel te openen. Een winkeltje dat men niet vaak ziet in België, niet echt gespecialiseerd in één enkel product. Neen, ik wilde verscheidenheid en kleur, geïnspireerd op wat ik in Frankrijk zoveel had gezien. Ambachtelijk geteelde koffies,

biologische thee, maar ook kleurige kleding en leuke geschenken rechtstreeks van bij de producenten. Kwalitatief en ethisch. Om mij een goed gevoel te geven. Een goed gevoel dat ik graag met mijn klanten deel, tijdens een leuke babbel. Want bij mij kunt u ook altijd terecht voor een lange of korte babbel. Gewoon wat u verkiest. En als u dan een pakje koffie of wat thee mee naar huis neemt, dan kunt u nog lekker nagenieten!” En wilt u uw geliefde laten schitteren én genieten, dan kunt u best even bij Belle en Beau, in de Kerkstraat, langslopen. Geen kleding hier, neen, bij Christel van Rompaey gaat het om de pracht van de juwelen, voornamelijk voor vrouwen, hoewel u hier ook leuke kleinoden kan vinden die de mannelijke schoonheid extra in de verf zetten. “Ik ben hier al sinds 1979 en wilde altijd al een winkel openen,” klinkt het uit de mond van de enthousiaste Christel Van Rompaey. “Zoals

zovele vrouwen spraken juwelen me enorm aan. Daarenboven hou ik van het contact met mensen. Hier in Duffel kan men nog de tijd nemen om een praatje te slaan met de mensen. Het hoeft allemaal niet zo razendsnel te gaan. Genieten van het groen en de natuur langs de Nete, van het verenigingsleven en van de toch wel vele activiteiten.” In haar winkel zoekt Christel maar al te graag samen met u naar het ideale juweeltje. Een juweel is immers altijd een mooi en geapprecieerd geschenk! Duffel is een gemeente die u veel kan schenken. Misschien daarom dat chef Thierry Theys Duffel uitkoos om er zijn inmiddels met twee sterren beloonde restaurant te vestigen. Restaurant Nuance vindt u ook aan de Kiliaanstraat, zonder meer een boeiende en verfijnde eetgelegenheid in een onvermoed interessante gemeente! Kijk snel op pagina 66 voor alle adressen.

MAGAZINE

06 Coming up duffel_diest.indd 17

17

27/11/15 11:04


COMING UP

2

1

DIEST,

een pareltje om te koesteren Diest, een plek vol nostalgie, overblijfselen van een roemrijk verleden. Een mooie stad ook, vol charmante steegjes, eeuwenoude doorsteekjes en avontuurlijke ruĂŻnes. En de kleuren van Diest, het oranje dat herinnert aan de band met het huis van Oranje, het groen in de parken, op en rond de Demer en het blauw van een charmant winkeltje dat we hier ontdekten. Een stadje waar CORES Development u binnenkort een mooie stek geeft om tot rust te komen. Een stek bij het water, want Diest wil de band tussen de stad en het water opnieuw versterken. Er komt een nieuwe verbinding naar het centrum via een wandel- en fietsbrug over de rivier en een heel deel van de oude waterlopen in het centrum worden terug opengelegd.

EEN PROJECT MET ZICHT OP HET WATER

H

et perceel waarop CORES Development bouwt, situeert zich tussen het station en de Demer en past in een stadsontwikkelingsproject waarbij het stationsplein volledig heraangelegd wordt. Het nieuwe project zal zich rondom een verkeersluw straatje organiseren en zal twee gebouwen omvatten. Het eerste gebouw zal uit 38 appartementen (waaronder 3 dakappartementen) bestaan, waarvan een aantal met zicht op de Demer. Er worden ook 2 commerciĂŤle panden voorzien. Dit alles zal rondom een

18

collectieve binnentuin liggen en nog eens aangevuld worden met 2 eengezinswoningen met tuin, zuidgericht terras en garage. Het tweede gebouw zal op de dijk aan de kant van de Demer liggen met zuidelijk zicht op de rivier en het stadscentrum. Dit zal bestaan uit 30 units, waarvan er 18 rechtstreeks zicht op de de Demer en de stad hebben. Elk appartement zal beschikken over een terras of een tuin. Er zijn zowel ondergrondse parkingen als staanplaatsen op openbaar domein voorzien.

DIEST, EEN STAD VAN AMBACHTEN EN RUSTIGE SCHOONHEID

Genesteld in de provincie VlaamsBrabant, tussen Kempen en Hageland, trekken het Begijnhof, de kleine gezellige straatjes en de mooie groene hoekjes jaarlijks heel wat toeristen. De toeristische dienst is er heel actief en de stadsgidsen laten u maar al te graag de lokale eetgelegenheden en ambachtelijke winkeltjes zien. Zoals de KNOP in de Ketelstraat. Neen, geen winkel die knopen of kleding verkoopt, maar wel aparte glaskunst in de etalage heeft

MAGAZINE

06 Coming up duffel_diest.indd 18

27/11/15 11:04


COMING UP

4

3

5

1 De Demer inspireert, het is zelfs een stijlrichting van de gotiek. De Sint-Sulpitiuskerk is een prachtvoorbeeld van deze demergotiek. 2 Diest kleurt oranje, groen én Blauw. 3 KNOP, zo klein en frêle. 4 De begijntjes van Diest in brons vereeuwigd. 5 Niets leuker dan een vlotte wandeling op de Demer.

staan. “Een kleine etalage, voor misschien wel het kleinste winkeltje van Diest,” merkt Tim Willems op. Klein en fijn, want hier kan u schitterend fragiele objecten in glas kopen. “Ik vind glas gewoon een zeer mooie materie,” gaat Tim verder. “Ik heb zelf cursussen gevolgd voor glasfuseren en glasblazen. Ik verkoop hier van het meest eenvoudige glas tot het waardevolste kristal. Gewoon omdat het allemaal zo mooi is. En ambachtelijk gemaakt, uiteraard. Geen industrieel glas, enkel collecties van ambachtslui die leven voor hun (kunst)werk.” Een bezoek meer dan waard, maar wees voorzichtig, glas is zo fragiel! In Diest is er het begijnhof en in dat begijnhof is er Gasthof 1618. Het begijnhof van Diest is een van de weinige begijnhoven die volledig omringd zijn. Hier leefden ooit 800 begijnen en in een van hun gebouwen, naast de begijnen, is nu Brasserie Restaurant Gasthof 1618 gevestigd. In Gasthof 1618 geniet u van de charme van de omgeving. U kan er een snelle hap of een volwaardig diner komen nuttigen, met streekgerechten en streekbieren, uiteraard. In dat begijnhof kan u trouwens ook eten en genieten van de kookkunsten van chef Felix Alen. Samen

met de vzw Xaverius organiseert hij er elke eerste zondag van de maand, tijdens de boekenmarkt, zijn Kookhappenings. Ambachten is duidelijk het kernwoord in Diest. Zo ook bij Dédé Becquaert van Atelier Dédé in de Koning Albertstraat. “Ik heb 3 jaar pottenbakken en 3 jaar keramiek gestudeerd. Het was een passie en ik kon niet wachten om die passie

De band tussen de stad en het water opnieuw versterken

met anderen te delen,” zegt Dédé. “Ik heb deze winkel nu 7 jaar en kom er elke dag met plezier naartoe. Ik denk niet dat er op veel plekken in België nog winkels zijn waar men een pottenbakster live aan het werk kan zien. Wel, hier kan dat, hier in Diest, een stad waar ambachten nog heilig zijn. Ik maak zelf mijn beeldjes, mijn potjes en serviesgoed. Leuk, kwalitatief en zeker niet

alledaags, zo denk ik erover althans.” Karaktervolle mensen in Diest, mensen met een uitgesproken mening die gaan voor wat ze in hun hoofd hebben. Dat is ook het geval voor An Mathys van Blauw in de Schotelstraat. Boven de winkel hangt een opschrift: “Blauw, een manier van leven”. “Ik hou van de kleur blauw,” verklaart An. “Voor mij is het een echte levensstijl. Ik werk al 40 jaar in de kledingbranche en heb hier sinds 1993 mijn eigen winkel. Ik hou alles zo blauw mogelijk. De kleding en de accessoires die ik verkoop zijn voornamelijk blauw. Het is een kleur stof die men overal ter wereld vindt. Tijdloos, grenzeloos genieten. Blauw doet me denken aan mooie luchten, warme temperaturen en eindeloze rust. Als ik dat via de kleding die ik verkoop kan overbrengen naar mijn klanten, dan ben ik een zeer gelukkig mens!” Een ding is duidelijk, in Diest is het gezellig en leuk leven. Niet moeilijk dat CORES Development dit stadje koos voor een nieuw project! Kijk snel op pagina 66 voor alle adressen.

MAGAZINE

06 Coming up duffel_diest.indd 19

19

27/11/15 11:05


Kies de keuken en het interieur dat je échtwil!

TOONZAAL KALMTHOUT Brasschaatsteenweg 290 03 666 63 96 TOONZAAL WILRIJK Boomsesteenweg 892 03 877 09 70

Open van maandag tot vrijdag van 9 tot 18u, zaterdag én zondag van 10 tot 17u

ADV 06.indd 20

9/11/15 17:08


C-COLUMN

DURF VERDER TE KIJKEN! Meer dan ooit focussen tal van projectontwikkelaars zich op grote binnenstedelijke totaalprojecten. Ook hierin willen wij, CORES Development, graag ons steentje bijdragen. Jurgen Van Bogaert, Managing Partner

VOOR IEDER EEN EIGEN WOON- EN WERKPLEK

V

erloederde buurten, industriële sites en gebouwen worden aangepakt om plaats te maken voor nieuwe ontwikkelingen. Vandaag zijn deze plekken vaak in handen van één eigenaar, maar finaal zijn ze wel bestemd voor een veelvoud aan individuele eigenaars en gebruikers. Daarom wil ik graag wijzen op onze verantwoordelijkheid om zuinig en beredeneerd met deze schaarse ruimte om te springen. Eens de nieuwe ontwikkelingen in handen zijn van honderden individuele eigenaars, wordt het voor onze opvolgers quasi onmogelijk om deze gebieden opnieuw een impuls te geven. Het is onze taak om visionair te kijken naar de samenleving van morgen. Niet alleen ruimtelijk en architecturaal maar ook gebruiksmatig moeten we rekening houden met de toekomstige generatie(s). Functies als wonen, werken en zorgen dienen flexibel te zijn door de tijd heen. Onze nieuwe stadsgezichten moeten ruimtelijke en architecturale statements zijn die de tijd kunnen trotseren. Het is fantastisch dat er ganse bouwblokken aangepakt worden, alleen moeten we er wel voor

kunnen zorgen dat deze blokken later onafhankelijk van de parkeerkelder fragmentair kunnen herbekeken worden. Deze ingrepen kosten uiteraard handenvol geld en vormen vaak een bugettair struikelblok.

Het is onze taak om visionair te kijken naar de samenleving van morgen

Vandaar zou ik graag expliciet een oproep willen doen aan de vergunnende overheid om pragmatisch met ons in dialoog te gaan en verder te durven kijken dan de heersende stedenbouwkundige krijtlijnen. Geef ons de mogelijkheid om buiten deze lijnen te kleuren, indien het ruimtelijk verantwoord is! Laat ons hoger bouwen, laat ons nieuwe invullingen onderzoeken, laat ons out of the box denken! Geef ons de financiële ruimte zodat wij, in ruil, meer publieke ruimte in

onze projecten kunnen teruggeven, zodat wij meer groen in onze projecten kunnen verwerken en zodat wij naar meer flexibele en duurzame oplossingen kunnen zoeken. Niet om onze rendementen op deze projecten te verhogen, maar wel om meer ademruimte te hebben en verder te kunnen inspelen op de wijzigende maatschappij.

Jurgen Van Bogaert is Managing Partner bij CORES Development. Voor de rubriek ‘De Pen’ van het vaktijdschrift voor de bouwsector ‘Bouwen aan Vlaanderen’, schreef hij in mei 2015 de bovenstaande tekst. Jurgen heeft 15 jaar ervaring in de vastgoedsector. Hij houdt van lopen, zwemmen, yoga en moderne kunst (lees verder in het magazine over Carole Czopp). Jurgen is een perfectionist, die naar eigen zeggen de laatste jaren al veel heeft trachten los te laten. Uit deze bezielde tekst blijkt duidelijk dat hij niets liever wil dan dat zijn motto ‘Carpe Diem’ ook voor de volgende generaties kan blijven gelden.

MAGAZINE

07 C column.indd 21

21

17/11/15 14:14


IN THE PICTURE

Nieuwe kantoren

EEN KLASSIEK PAND MET EEN VISIE Op 27 oktober was het zover. CORES Development verliet zijn moderne pand aan de Wilrijkse Bist voor een statig herenhuis in neorococostijl aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Een hele verandering en toch ook weer niet. De omgeving is anders, de kantoren zijn onvergelijkbaar maar de spirit die erbinnen heerst is dezelfde gebleven. De deur staat nog altijd voor u open, alleen wordt u in een enigszins andere omgeving ontvangen.

1

22

MAGAZINE

08 cores in the picture.indd 22

17/11/15 14:16


IN THE PICTURE

1 Quotes op de muren en opvallende architecturale aandachtspunten, zoals de kapstokken van Wabbes, reflecteren de spirit van CORES Development. 2 In de balieruimte is het gezellig wachten in de Cowrie Chairs. 3 Samen tafelen in het CORES CafĂŠ.

2

3

EEN INGRIJPENDE VERANDERING

WIT EN ZWART OM HET ZONLICHT OPTIMAAL

ls voormalige Antwerpse zetel van de Crelan-bank had het interieur een zeer klassieke en ietwat donkere uitstraling. Voornaam zoals het vroeger hoorde te zijn. En compleet tegengesteld aan de visie van CORES Development. Hier moest licht kunnen binnenvallen, hier moest een frisse wind waaien, zodat de huisstijl van CORES Development vanaf de eerste stap in het kantoorgebouw duidelijk kon overkomen. Gaan voor een tijdloze, hedendaagse architectuur is de boodschap voor de projecten die CORES Development alom uitvoert, dat was dus ook de drive bij de toch wel ingrijpende hertekening van de nieuwe kantoren.

TE BENUTTEN

A

Bij het binnenkomen vallen meteen de grote witte balie en het achterliggende, overkoepelde atrium op. Wit, veel wit en

In dit gebouw komt meteen de huisstijl van CORES Development naar voren

licht, ook veel licht. Natuurlijk licht optimaal gebruiken betekent ook af en toe zwarte accenten leggen. Daar waar het kan,

daar waar de toestroom van buitenlicht voldoende groot is om het te temperen, in de juiste richting te sturen. Daarom werden alle raamkozijnen en het metaalwerk van de koepel boven het atrium zwart geschilderd. De ramen van de kantoren die op het atrium uitgeven kregen helder glas om de openheid van het gebouw, de openheid van CORES Development extra te onderlijnen. Het atrium is informeel, met op maat gemaakte lage stoffen banken en rugloze zeteltjes door Living Projects, die uitnodigen tot een informele babbel met de bezoeker. Het atrium is de perfecte overgang tussen de kantoren en de informelere ruimtes en het terras. Een zuidgericht terras, waar het in de zomer heerlijk toeven zal zijn. En op het atrium komt ook het CORES CafĂŠ

MAGAZINE

08 cores in the picture.indd 23

23

17/11/15 14:16


IN THE PICTURE

1 Het atrium, met de opvallende palm, de rugloze zeteltjes en de terrazzovloer, nodigt uit tot een informele babbel. 2 Moderne en klassieke toetsen, zoals kuipstoelen van Starck naast een klassieke schouw, een juiste mix doorgevoerd in het hele gebouw.

1

2

uit, waar alle medewerkers gezellig samen aan een grote lange tafel kunnen eten. Een café waar gedronken kan worden, gerelaxt, ontspannen na een intensieve werkdag. Een ruimte waar eveneens een lounge-hoek werd voorzien, om even te chillen tussendoor. Maar een café dat ook voorzien werd van aparte tafeltjes, met aansluitingen voor pc en internet. Om even in afzondering te werken. OPVALLENDE LICHTPUNTEN

Niet alleen aan het natuurlijk licht werd veel aandacht geschonken. Ook de verschillende kunstlichtpunten doorheen het gebouw vallen op. Vooral omdat het letterlijk ‘kunst-lichtpunten’ zijn, toonbeelden van modern design, een zoveelste bewijs dat CORES Development verleden, heden en toekomst zo perfect mogelijk wil verenigen. De ragfijne luchters in het

24

atrium (Wiref low van Vibia), de ronde en de langwerpige lampen (respectievelijk Glorious van Prolicht en United van Modular) boven de bureaus vallen op door hun superhedendaags concept. Schoonheid gecombineerd met functionaliteit, het werkt. En niet alleen voor de lichtpunten. Tussen de cubicles in de 2 zalen voor de salesmedewerkers en tussen de bureaus in de hall op de eerste verdieping werden groene schotten geplaatst. Het zijn geen gewone tussenwanden, maar dikke, malse, geluidsabsorberende schotten van het merk Bulo. Mooi en praktisch. Groen en opvallend. DE SCHOONHEID VAN HET VERLEDEN

Het huis aan de Mechelsesteenweg is onmiskenbaar mooi. Een topontwerp van het architectenduo Joseph Hertogs en Gerard De Ridder uit het begin van

de 20ste eeuw. Dat er knappe staaltjes van binnenhuisarchitectuur uit die tijd in het gebouw verwerkt zijn, is alleen maar logisch. Even logisch om ook waar mogelijk deze prachtige restanten uit het verleden te behouden. Zo valt de prachtige stenen trap naar de eerste verdieping op, of de schitterende schoorstenen her en der verdeeld over de verschillende kantoren. Al die getuigenissen uit een vroegere periode werden behouden en komen misschien nog beter uit, nu ze ingewerkt zijn in de hedendaagse, felwitte omgeving die CORES Development hier gecreëerd heeft. Een omgeving die op een evenwichtige manier het mooie en het aangename aan het functionele koppelt. Een omgeving die heden en verleden op de juiste manier verbindt. Een omgeving die gewoonweg perfect past bij alles waar CORES Development voor staat!

MAGAZINE

08 cores in the picture.indd 24

17/11/15 14:16


ADV 08.indd 25

9/11/15 17:10


ON SITE

Hasselt

GOEDE COMMUNICATIE HELPT 2

In Hasselt loopt het project WEST op rolletjes. Tussen de Hendrik Van Veldekesingel en de Sint-Servaasstraat, in het stadsdeel Runkst, bouwt CORES Development een project met betaalbare appartementen in een rustige en groene buurt. Runkst ligt op wandelafstand van het Hasseltse stadscentrum en trekt opnieuw heel wat jonge gezinnen aan. We gingen er even een kijkje nemen naar de activiteiten op en naast de werf. 1

26

09 on site Hasselt.indd 26

MAGAZINE

17/11/15 17:40


ON SITE

1 De laatste ‘loodjes’ van Fase 1 van WEST. 2 Een dynamische bouwstijl dankzij de verspringende kroonlijsten.

EEN DYNAMISCHE WERF

ALLES KLIKT IN ELKAAR

ase 1 van het project WEST in Hasselt zit in een finale fase. Er wordt aan de technieken begonnen en de eindafwerking komt bijna in zicht. Christophe Vanherf, werfleider van het project: “Zoals alles nu loopt, zullen we de einddatum van begin mei 2016 zeker halen. Natuurlijk is een werf altijd een dynamisch gegeven. Verschillende ploegen van verschillende onderaannemers wisselen mekaar hier constant af naargelang de stand van de werken. Er is dus altijd iets te beleven, want je werkt immers met mensen. En dan kunnen er al eens detailproblemen ontstaan. Maar daarvoor hebben we de werfvergaderingen en ook een zeer goede communicatielijn tussen alle betrokken partijen.”

Om een werf zo vlot mogelijk te laten verlopen, moet de werfleider ervoor zorgen dat alles goed in elkaar klikt. “Eens je de

F

De werfleider moet ervoor zorgen dat alles goed in elkaar klikt

organisatie van de opeenvolgende ploegen goed op elkaar hebt afgestemd, dan vlotten

de werken snel,” vervolgt Christophe Vanherf. “Na een tijdje kennen de verschillende ploegen de gang van zaken, kunnen ze de werken goed opvolgen en weten ze met een half woord hoe ze de werken verder moeten aanpakken. Als er echter in het traject vertraging wordt opgelopen, moet er soms in laatste instantie een nieuwe ploeg opgetrommeld worden. Dat gebeurde bij het begin van de werken hier ook. Als je dan aan de kopers duidelijk uitlegt hoe het allemaal gelopen is en je toont dat je er alles aan doet om de verloren tijd weer in te halen, dan is er uiteindelijk geen vuiltje aan de lucht. Vandaar dat we nu ook weer volledig op schema zitten.”

MAGAZINE

09 on site Hasselt.indd 27

27

17/11/15 17:40


ON SITE

Goede communicatie is de bouwsteen van elke werf. Tussen klantenbegeleidster Shana Tock en werfleider Christophe Vanherf, loopt die alvast prima.

“Naar de buurt toe loopt ook alles perfect,” verzekert Christophe Vanherf ons. “Er zijn amper klachten geweest en het contact met de inwoners in de buurt verloopt heel vlot. We zorgen er natuurlijk voor dat iedereen op tijd wordt verwittigd wanneer er werken zijn die geluidshinder kunnen veroorzaken. De nodige vergunningen worden steevast opgevraagd zodat ook dat geen probleem oplevert. Zolang je blijft communiceren, zowel op de werf als naar buiten toe, dan klikt alles vanzelf in elkaar en loopt het op rolletjes.”

klantenbegeleiding van bouwprojecten. “Ons bedrijf werd aangesteld door de aannemer omdat wij gespecialiseerd zijn in externe klantenbegeleiding,” vertelt Shana Tock. “De bedoeling is om vanaf de verkoop de klanten onder meer te begeleiden

Communicatielijnen open houden is bij de klantenbegeleiding een topprioriteit

EEN KLANTENBEGELEIDING DIE VER GAAT

De communicatielijnen openhouden is ook bij de k lantenbegeleiding een must. Shana Tock is klantenbegeleidster voor WEST. Zij werkt voor Securum, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de

28

09 on site Hasselt.indd 28

in hun keuzes voor de binnenafwerking van hun appartement. In de eerste plaats ga ik met de aannemer precies bepalen wat de

mogelijkheden zijn. Daarna neem ik contact op met de klant en geef ik hem een lijst met de toonzalen die hij kan bezoeken. Ik blijf daarbij het centraal aanspreekpunt tussen de aannemer en de toonzalen. Zelf ga ik niet mee naar de toonzalen, maar ik blijf wel steeds bereikbaar zodat de klanten mij altijd kunnen contacteren voor vragen of details.” EEN LAAGDREMPELIGE KLANTENBEGELEIDING

Voor Shana Tock is het belangrijk dat het contact met de klanten zo soepel mogelijk verloopt. “Ik probeer de mensen op een zo duidelijk mogelijke manier uit te leggen hoe ze het best te werk gaan om binnen de grenzen van het mogelijke hun droomappartement te verwezenlijken. Ik vind het belangrijk om ze zo snel mogelijk na de aankoop te contacteren en hun een duidelijke brief te sturen waarin alle stappen

MAGAZINE

17/11/15 17:40


ON SITE

Eens de organisatie van de opeenvolgende ploegen op elkaar is afgestemd, dan loopt alles op rolletjes.

van het bouwproces worden uitgelegd. Ik ben geen verkoopster, wel een begeleidster die neutrale informatie geeft en in een begrijpelijke taal uitlegt wat mogelijk is, maar ook wat de begrenzingen zijn van die mogelijkheden. Ik probeer zoveel mogelijk te bereiken, maar ik laat de mensen ook beseffen dat die limieten er zijn. En dat er deadlines zijn. Want als de koper zich niet houdt aan die deadlines, riskeert het hele bouwproces er de gevolgen van te ondervinden. En dat is zeker niet de bedoeling.”

op alle brieven zodat ze me altijd kunnen bereiken. Maar ook voor de aannemer moet ik te allen tijde het aanspreekpunt blijven. Daarom zijn er ook aparte vergaderingen op regelmatige tijdstippen. Dan kunnen we samen bespreken hoe de stand van zaken is, wat er nog te doen staat en waar we moeten optreden. Die opvolging is cruciaal, want zo kan ik ook telkens weer die up-to-date informatie naar de klanten terugkoppelen. Zo weten ook zij hoe het proces verloopt en waar ze eventueel zelf nog mogen of kunnen ingrijpen.”

HET AANSPREEKPUNT VAN ALLE PARTIJEN

“Uiteindelijk ben je als klantenbegeleidster het aanspreekpunt van alle partijen die een rol spelen in het bouwproces,” vindt Shana Tock. “Het contact met de klant probeer ik zo direct mogelijk te houden. Mijn e-mailadres en gsm-nummer staan

Klantenbegeleiding is dus in de eerste plaats een communicatiegegeven. Alle partijen zo goed mogelijk informeren, de kopers geruststellen, de mogelijke problemen op voorhand trachten te vermijden.

Fase 1 uitverkocht! Verkoop Fase 2 is gestart.

Profiteer tot 31/12 van onze lanceringsactie: GRATIS PARKET in de woonkamer! Bekijk het aanbod op www.deanderestad.be Interesse? Contacteer ons via 011/21.32.32 of info@CORESdevelopment.be

MAGAZINE

09 on site Hasselt.indd 29

29

17/11/15 17:40


FINANCE

2

1

ASSISTENTIEWONINGEN IN DE LIFT Wat is een erkende assistentiewoning?

S

inds de aanpassing van het woonzorgdecreet in januari 2013 is de term ‘servicef lats’ vervangen door het begrip ‘erkende assistentiewoningen’. Toch gaat het hier om meer dan een naamsverandering. In de volksmond worden echter al te vaak en onterecht deze twee benamingen door elkaar gebruikt. Een erkende assistentiewoning is namelijk veel meer dan een serviceflat. VERSCHIL TUSSEN SERVICEFLAT EN ERKENDE ASSISTENTIEWONING

Beide woonvormen bestaan uit individuele, aangepaste wooneenheden waar diensten worden aangeboden waarop de bewoner een beroep kan doen naar eigen vraag en behoeften. Maar de erkende assistentiewoning vertoont wel degelijk verbeteringen. In de eerste plaats is de minimumoppervlakte van de appartementen ruim hoger, namelijk 40 m²

tegenover 24 m² voor de serviceflats. Hoewel de minimumleeftijd voor de erkende assistentiewoning 65 jaar bedraagt (tegenover 60 jaar bij de serviceflats), laat het decreet toe om maximaal 25% van de totaal erkende assistentiewoningen aan te bieden aan gebruikers jonger dan 65 jaar. Daarenboven moet de erkende assistentiewoning zich in een kwalitatieve, hedendaagse woonsetting bevinden. De huisvesting moet gecombineerd worden met diensten- en zorggarantie op maat en er moet een sociale netwerkvorming tot stand komen. Maar het belangrijkste verschil is misschien wel de verplichte beheersinstantie. Die moet zorgen voor de aanwezigheid van een woonassistent, het aanbod van de basisdienstverlening, de organisatie van facultatieve diensten en het uitvoeren van bepaalde administratieve taken.

*ROI: return on investment, of het rendement op investering. 30

10 finance.indd 30

MAGAZINE

17/11/15 16:16


FINANCE

3

1,2 Instapklare woningen, 100% afgewerkt. 3 Assistentiewoningen, een zorgeloze investering.

INVESTEREN IN EEN ASSISTENTIEWONING IS SLIM

De statistieken liegen er niet om: volgens de prognoses van de FOD zal in de komende 5 jaar het aantal 65-plussers tot 19% van de totale bevolking stijgen. Dat betekent dat men verwacht dat er tegen dan 2,16 miljoen inwoners in België ouder zullen zijn dan 65 jaar. Hierdoor zal het tekort aan aangepaste woningen in België alleen maar blijven stijgen. Precies daarom bouwt CORES Development erkende assistentiewoningen op locaties waar de nood het hoogst is. Daarenboven zijn deze woningen instapklaar en 100% afgewerkt. Ook het financieel klimaat is uitermate gunstig voor dit soort investeringen. Investeerders genieten sinds 2013 van een verlaagd BTW-tarief van 12% en van een vrijstelling van onroerende voorheffing. CORES Development zorgt dat de voorwaarden hiervoor te allen tijde gerespecteerd worden. En dat het om een zorgeloze investering gaat, staat vast. De huurgarantie verjaagt elke twijfel. Naast een verzekerd toprendement van 5%, zorgt de beheersinstantie voor de juiste huurder en beheert ze de wachtlijst. Met andere woorden, de return on investment is gegarandeerd.

assistentiewoning willen uiteraard dat de dienstverlening vlekkeloos verloopt. Die dienstverlening ligt volgens de wet in handen van de beheersinstantie. Om daarbij zo kwalitatief mogelijk te werk te kunnen gaan, hebben CORES Development en Assist hun beider ervaringen gekoppeld. Zo werd de beheersinstantie COMFORT Assist geboren. COMFORT Assist werkt volgens het kwaliteitslabel ‘Assist Approved’, uitgereikt door Vinçotte. Dit label wil de kwaliteit van de dienstverlening waarborgen, met de Vlaamse wetgeving als basis. Over de werking van COMFORT Assist leest u op pagina 43.

EEN BETROUWBARE PARTNER

Ontdek onze ruime eengezinswoningen, erkende assistentiewoningen én budgetvriendelijke appartementen in het centrum van Sint-Niklaas. Mis dit woonaanbod niet!

De juiste keuzes van CORES Development qua locaties, de gunstige financiële voorwaarden en de huurgarantie zorgen zeker voor uw gemoedsrust als investeerder. Maar de bewoners van een erkende

Bekijk het aanbod op www.woonerfdeweverij.be of contacteer ons via 03/820.82.82 of info@CORESdevelopment.be

MAGAZINE

10 finance.indd 31

31

17/11/15 16:16


FINANCE

SUCCESSIERECHTEN, HOE VERMIJDT U ZE BEST! Via de techniek van de gesplitste aankoop kan u bijvoorbeeld de successierechten op onroerende goederen aanzienlijk reduceren. Maar dan moet u de spelregels wel respecteren.* DE GESPLITSTE AANKOOP, HOE WERKT HET?

B

ij dit type van aankoop worden de eigendomsrechten gesplitst: de ouders verwerven het vruchtgebruik, de kinderen de blote eigendom. De ouders kunnen in het onroerend goed wonen en het verhuren. Als ze overlijden, dooft het vruchtgebruik uit en gaat het automatisch over op de kinderen, zonder dat die successierechten hoeven te betalen. Daarvoor is wel vereist dat ze kunnen aantonen dat ze de correcte waarde van de blote eigendom zelf hebben betaald. Als de kinderen daar niet toe in staat zijn, lossen de ouders dat vaak op door eerst geld te schenken. Let wel op, de fiscus staat enkel in 2 gevallen toe dat een gesplitste aankoop wordt voorafgegaan door een schenking.

DE VOORAFGAANDE SCHENKINGEN

In de eerste plaats heeft de fiscus geen problemen met een gesplitste aankoop als op de voorafgaande schenking schenkingsrechten zijn betaald. Dit is de zogenaamde geregistreerde schenking, die via een notaris gebeurt en waarop in Vlaanderen 3% schenkingsrecht wordt betaald. Om notariskosten te vermijden kan dit ook gebeuren via een geregistreerde hand- of bankgift, waarop ook 3% schenkingsrecht wordt afgedragen. Anderzijds wordt een voorafgaande schenking ook aanvaard als de begunstigden kunnen aantonen dat ze vrij over dit geld kunnen beschikken. Dat is het geval als ze bewijzen dat de schenking niet specifiek bestemd is om de blote eigendom te kopen. Een tip: hoe meer tijd er verstrijkt tussen

de schenking en de gesplitste aankoop, hoe moeilijker het wordt voor de fiscus om bezwaren te formuleren. Ook als het geschonken bedrag niet overeenkomt met de aankoopprijs van de blote eigendom of als de voorafgaande schenking via een versnipperde bankgift gebeurt, kan de fiscus moeilijker problemen maken. MARKTCONFORME OPSPLITSING

Een volgend punt waarop u goed moet letten, is dat de opsplitsing van de aankoopprijs marktconform moet zijn. De ouders mogen het vruchtgebruik niet te hoog en de blote eigendom niet te laag waarderen. Hoe ouder de ouders zijn, hoe duurder de blote eigendom wordt. De omzettingstabellen hiervoor verschijnen in het Belgisch Staatsblad en worden jaarlijks aangepast. NOG ENKELE TIPS

Bij de meeste verkopen van een onroerend goed moet een voorschot worden betaald. Ofwel voldoen de ouders hun deel van het voorschot en de kinderen betalen zelf de rest. Ofwel nemen de ouders het voorschot helemaal op zich, waarbij ze in de verkoopovereenkomst bepalen dat “dit voorschot moet worden aangerekend op het prijsaandeel van de vruchtgebruiker�. De ouders kunnen eventueel ook een aankoopoptie en een voorkooprecht op de blote eigendom bedingen om problemen te vermijden als de verstandhouding met de kinderen zou verslechteren. Veel ouders laten ook het vruchtgebruik aanwassen bij de langstlevende. Als een partner overlijdt, valt zijn deel van het vruchtgebruik toe aan de andere partner. Op die manier beschikt de langstlevende over het hele vruchtgebruik en behoudt hij of zij de controle.

*Bron: Uit Trends, Moneytalk - 19/02/2015 - Johan Adriaens en Johan Steenackers.

32

10 finance.indd 32

MAGAZINE

17/11/15 16:16


FINANCE

MEDE-EIGENDOM, HOE HET SAMEN LEVEN ONDER ÉÉN DAK JURIDISCH IS GEREGELD De Belg heeft een baksteen in zijn maag. Dat weten we ondertussen heel goed! Maar die droom om een eigen woning te bezitten, kan af en toe ook iets neteliger zijn dan verwacht. Vaak maakt de eigen woning deel uit van een groter geheel. Dat betekent dat u mede-eigenaar bent en dat u met andere mede-eigenaars rekening moet houden. Dat kan dus problemen opleveren. Om u daarbij te helpen, raden we u de recent verschenen, superhandige gids van de Koning Boudewijnstichting aan.

HET LEVEN IN EEN MEDE-EIGENDOM IS BIJ WET GEREGLEMENTEERD

D

e algemene vergadering neemt de belangrijkste beslissingen over het gebouw. Het dagelijks beheer wordt toevertrouwd aan de syndicus, de manager van het gebouw. De controle op de syndicus wordt in principe uitgeoefend door de algemene vergadering. Het is zeer belangrijk dat er een sfeer van onderling vertrouwen heerst in een mede-eigendom. Een efficiënte en goed gecontroleerde syndicus, is al een goede troef. Die syndicus moet uiterst georganiseerd zijn, op de hoogte van de wetgeving en van de praktijk. Daarnaast moet hij ook psycholoog zijn en diplomaat. Elke professionele syndicus moet een erkenning hebben van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) en zich strikt aan de deontologische code houden.

UW AANDEEL IN DE MEDE-EIGENDOM

Het aantal duizendsten dat u bezit in een mede-eigendom is van groot belang en is bepalend voor het aantal stemmen waarover u beschikt in de algemene vergadering en dus het gewicht dat u kan hebben in beslissingen. Het bepaalt ook uw bijdrage aan de kosten van wederopbouw of reparatie, het deel dat u moet betalen bij een eventuele veroordeling van de mede-eigendom, bij de eventuele aankoop van een nieuw gemeenschappelijk goed en bij de algemene kosten van de mede-eigendom. Die algemene kosten bevatten ook de dagelijkse kosten zoals het gebruik van elektriciteit of verwarming in de algemene delen. De vereniging van mede-eigenaars kan echter besluiten om bepaalde kosten toe te wijzen op basis van het nut dat gemeenschappelijke goederen of diensten hebben voor een bepaald privatief deel. Het typische voorbeeld is de lift voor mensen die op de begane grond wonen. Enkele tienduizendsten meer of minder kan dus een heel verschil maken als het om uw maandelijkse kosten gaat. Let er dus goed op dat dit aandeel juist berekend wordt. Als mede-eigenaar moet u dus altijd bewust blijven van het collectieve aspect van een flatgebouw, van een mede-eigendom. Deze tips en nog meer handige informatie kan u dus lezen in de gids van de Koning Boudewijnstichting, die u ook gratis kan downloaden op de website, www.kbs-frb.be. Het is een echte aanrader!

MAGAZINE

10 finance.indd 33

33

17/11/15 16:16


KIES VOOR EEN GEZOND EN ENERGIEZUINIG APPARTEMENT We brengen heel veel tijd binnen door. Daarom is het zo belangrijk rekening te houden met die factoren die het binnenklimaat beïnvloeden, zoals verse lucht, zon en licht, beperking van geluid, … Het Healthy Apartment Concept ® van RENSON® wil de mens van een gezond en aangenaam appartement laten genieten. Het systeem steunt op drie elemen-

Dynamische CO2- en vochtsensoren en het revolutionaire SmartZone-principe zorgen voor een intelligente ventilatie, aangepast aan uw leefpatroon. Er wordt immers automatisch meer geventileerd in die ruimtes, waar u zich bevindt. En de vervuilde lucht wordt afgevoerd in de vochtige ruimtes, maar ook in de slaapkamers. Resultaat: een optimale luchtkwaliteit in elke ruimte. Gezond ventileren doe je natuurlijk met RENSON®.

Vraaggestuurde basisventilatie

Ventilatiesysteem C+®EVO II combineert de continue toevoer van verse lucht dankzij zelfregelende ventilatieroosters en de doorvoer via vaste deurroosters met de mechanische afvoer van vervuilde lucht door de Healthbox® II. Deze afvoerventilator wordt per appartement aangesloten op een centrale koker, de Triple Flow, waardoor veel ruimte en geld gespaard wordt. In het appartement zelf ziet u enkel de design afvoermonden en de TouchDisplay. Deze unieke bediening toont hoe het ventilatiesysteem de luchtkwaliteit in een appartement verbetert.

Externe zonwering voor glasgevels

Intensieve nachtventilatie (Nightcooling)

Koelen zonder energieverslindende airco’s. Grote natuurlijke luchtstromen koelen het gebouw en de binnenlucht ’s nachts af via speciale roosters met hoge luchtdoorlaat. De koelte wordt in het beton van muren en plafonds opgeslagen en zorgt voor een aangename temperatuur overdag.

Om het rendement van de intensieve nachtventilatie te verbeteren, mogen de temperaturen overdag niet naar onplezierige hoogtes stijgen. Appartementen worden immers vaak gekenmerkt door grote glaspartijen, wat de kans op opwarming verhoogt. Buitenzonwering houdt de warmte buiten, zonder het contact met de omgeving te beperken. Architecturale aluminium zonweringsystemen - luifels boven de ramen, Loggia®-schuifpanelen - of windvaste screens (Fixscreen®) weren tijdens de zomermaanden de zon uit het appartement en voorkomen op die manier oververhitting. Vaak worden zonweringsystemen pas nadien geplaatst, eens duidelijk wordt dat de individuele appartementen en het complete gebouw bij veel zonneschijn sterk opwarmen.

Het Healthy Apartment Concept® denkt aan de consument. Het garandeert een goede luchtkwaliteit en aangename temperaturen op elk moment en zorgt voor een aanzienlijke verlaging van het E-peil. Meer info? www.renson.be

ADV 09.indd 34

17/11/15 14:40


THE CITY

1 Gotisch, historisch, het Stadhuis aan de grootste markt van België. 2 Verrassend, futuristisch, het vernieuwde Stationsplein. 3 Kunstig en van alle tijden, concertzaal De Casino.

2

1 3

Sint-Niklaas

MOBIELER, GROENER EN KLANTVRIENDELIJKER DAN OOIT! Sint-Niklaas was lang gekend om het Waasland Shopping Center, het grootste marktplein van België en de druk bereden binnenstad. Ondertussen is er heel wat veranderd in Sint-Niklaas. De stad is groener geworden, nieuwe bouwprojecten steken de kop op en de mobiliteit is fel verbeterd. Minder auto’s en meer fietsen, autovrije straten om het winkelen aangenamer en veiliger te maken, zijn eveneens thema’s die het stadsbestuur hoog in het vaandel draagt. Met De Weverij, bouwt CORES Development hier een oude industriële site om tot een woonerf met groene zones, fietspaden en duurzame

woningen. Geheel in lijn met het nieuwe stadsbeleid en tot grote voldoening van de inwoners. Wij zetten alvast enkele leuke adresjes voor de toekomstige nieuwe inwoners en de bezoekers van deze boeiende stad op een rijtje. DE CASINO

H

ier zijn er geen geldverslindende machines, het is hier geen gokpaleis. Neen, De Casino is wel een paleis maar dan van de kunsten. In De Casino vindt u naast een levendige en leuke bar ook een concert- en evenementenzaal. “De Casino is een erkende muziekclub en als dusdanig brengt het een mix van zowel minder

bekende als populairdere muziek,” zegt artistiek en zakelijk leider Piet Breda. “De Casino behoort als neoromaans gebouw met neoclassicistische elementen onmiskenbaar tot het stedelijke, architecturale erfgoed van Sint-Niklaas. Het gebouw kende in de loop van zijn bestaan verschillende bestemmingen, van feestzaal van de liberale partij tot cinemazaal in de eerste helft van vorige eeuw. Het gebouw werd tussen 2009 en 2011 volledig gerenoveerd. De concertzaal op de eerste verdieping is bewust polyvalent gehouden om ze ook te kunnen verhuren. Als gesubsidieerde club, wil De Casino ook zijn steentje bijdragen om de organisatie financieel gezond te houden.

MAGAZINE

11 the city sint niklaas.indd 35

35

17/11/15 16:17


THE CITY

1

3

2

DE STATIONSSTRAAT AUTOVRIJ, EEN GOUDEN KANS VOOR DE HANDELSZAKEN!

Daarom worden ook sponsors aangetrokken en is het café beneden permanent open.” De Casino is als muziektempel en als café dus beslist de moeite van een of meerdere bezoeken waard! EVEN BIJPRATEN NA EEN DAGJE SHOPPEN?

“Praat u graag bij na een middagje shoppen? Of hebt u zin in een gezonde lunch met koffie als afsluiter?” De website van Soep&Zoet zegt meteen waar het om gaat. Eva Van Osselaer koos resoluut voor gezonde en lokaal geproduceerde voeding in haar eethuis, dat ze sind februari 2014 uitbaat in de vernieuwde Stationsstraat. Het interieur is supergezellig, een combinatie van retro en trendy, authentiek en modern, vroeger en nu. “Omdat ook het interieur uw eetbeleving compleet maakt,” vindt Eva. En het eten? Dat is hier zalig gezond

36

en bereid met ingrediënten uit de stad/streek, zoals de Klaartjeskaas, het boerenbrood uit de steenoven van Bakkerij Wauters of het ijs van Crèmerie François. Bovendien biedt de kaart een uitgebreid aanbod aan gluten- en lactosevrije producten. En voor het zoet zijn er de ambachtelijke koekjes en de zelfgemaakte taarten. Een zoete zonde mag u hier beslist af en toe begaan! En wat met de soep? Die is er in overvloed, uiteraard. Elke dag een andere vegetarische soep op basis van glutenvrije bouillon en qua ingrediënten afhankelijk van het marktaanbod. Daarenboven kan u de soep ter plekke oplepelen of bestellen en meenemen. Net als alle andere gerechten, trouwens. Gezond gezellig eten, dat doet u bij Soep&Zoet, of thuis natuurlijk, maar dan ook af en toe met een meeneemgerecht van Soep&Zoet!

Mr. Men, de winkel van Charlotte De Waele ligt in de vernieuwde en autovrije Stationsstraat. “Voor mij en voor vele andere handelszaken in de straat was dit een geschenk uit de hemel. Sindsdien zijn er niet alleen meer klanten over de vloer gekomen, ook het aanbod van leuke en toffe handelszaken groeit met de dag,” verklaart een enthousiaste Charlotte De Waele. “Ik wil vooral een winkel

In Sint-Niklaas groeit het aanbod van leuke handelszaken met de dag

hebben waar de klanten zich thuis voelen, een winkel waar vooral de persoonlijke aanpak een rol speelt. We zijn enorm klantgericht. Niet alleen kan u hier op afspraak komen winkelen met assistentie van een verkoopster, we organiseren ook late night openings tot 10 uur ‘s avonds, allemaal voor onze klanten die

MAGAZINE

11 the city sint niklaas.indd 36

17/11/15 16:17


THE CITY

1 Mr. Men, de persoonlijke aanpak. 2 Even bijpraten onder vriendinnen bij Soep&Zoet. 3 Heerlijk vers ijs vindt u bij Crèmerie François. 4,5 Ante, passie voor sterk design.

5 4

zich moeilijk kunnen vrijmaken tijdens de klassieke openingsuren. We zorgen er ook voor dat er altijd iets te beleven valt, iets dat niet noodzakelijk gebonden is aan de klassieke kledingverkoop. Allereerst is er de bar in de winkel zelf, dan zijn er de evenementen zoals een bierproefavond of de weekends met een live dj die de muziek verzorgt. En dat aanbod kan alleen maar groter worden in de toekomst.” Maar op kledinggebied is Mr. Men ook verre van een alledaagse winkel. “We zorgen voor een aanbod dat u maar weinig elders in het land vindt. Daarvoor ga ik zelf beurzen in Duitsland en Scandinavië bezoeken, zodat ik er zeker van kan zijn dat mijn aanbod zo uniek mogelijk blijft. Ook dat appreciëren de klanten. En dat is nu precies wat mij en mijn team elke dag motiveert en enthousiasmeert!” Even verder in de Stationsstraat valt ook de interieur- en lifstyleshop Ante op. Gegroeid vanuit een passie voor sterk design van eigen bodem en voor de eenvoud van puur design met Scandinavische roots, brengt Ante een

mix van oud en nieuw design. Hier vindt u niets dan mooie, zachte en kwaliteitsvolle materialen aangevuld met enkele merken die ambacht en duurzaamheid uitstralen. Voor interieuradvies op maat van elk project, bent u hier beslist aan het juiste adres. Een wandeling door de Stationsstraat is dus best de moeite waard. Vooral nu de straat zo voetgangersvriendelijk is geworden.

Een echt spektakel voor het oog en een ware smaaksensatie! Het concept van Crèmerie François draait rond pure originele producten, gezondheid en een persoonlijke aanpak. “We doen dan ook alles zelf met een jong, opgeleid en dynamisch team,” zegt Christophe Penneman van Crèmerie François. ‘s Morgens het ijs maken, overdag verkopen, ’s avonds opruimen en voorbereiden voor de volgende dag. Bij Crèmerie François is het inderdaad werken geblazen. Maar het resultaat is er ook likkebaardend naar. Sint-Niklaas is dus duidelijk van alle markten thuis. U vindt er een ruim aanbod aan winkels, eet- en drankgelegenheden én uiteraard ook heel wat culturele evenementen. Wonen in het hart van het Waasland is echt leuk en boeiend! Kijk snel op pagina 66 voor alle adressen.

EEN WARME DAG AFSLUITEN MET EEN HEERLIJK IJSJE?

Elke stad heeft zo wel haar speciale ‘ijsadresjes’. Voor Sint-Niklaas is dat Crèmerie François aan de Ankerstraat. Als beste ijssalon van België, is de missie van Crèmerie François ijsjes produceren van topkwaliteit. Hier worden pure smaken en een fijne textuur gecombineerd met een vleugje creativiteit! Al 87 jaar lang is Crèmerie François een ambachtelijk ijssalon en wil dat ook blijven. Het is één van de enige en oudste ijssalons in België dat zelf zijn rauwe, volle melk pasteuriseert in een open atelier. Ook alle verfijnde ijscoupes worden in een open keuken bereid.

Ontdek onze ruime eengezinswoningen, erkende assistentiewoningen én budgetvriendelijke appartementen in het centrum van SintNiklaas. Mis dit woonaanbod niet! Bekijk het aanbod op www.woonerfdeweverij.be of contacteer ons via 03/820.82.82 of info@CORESdevelopment.be

MAGAZINE

11 the city sint niklaas.indd 37

37

17/11/15 16:17


INVESTORS

CORES Rental & Resale Service

DE EIGEN AANPAK WERKT HET BEST! Als u investeert in vastgoed, wilt u vooral dat deze investering zo goed mogelijk rendeert. Het bouwen van mooie, duurzame woningen op de beste locaties is een eerste stap in die richting. Maar eens dat de woning er staat, moet uw investering uiteraard zo snel en zo lang mogelijk blijven renderen. Met andere woorden, ze moet binnen de kortste tijd kunnen verhuurd worden. En daarin kunnen we, met onze CORES Rental & Resale Service, opnieuw een prima partner voor u zijn.

CORES RENTAL & RESALE SERVICE, EEN IN-HOUSE VERHUURDIENST

E

erlijkheid duurt het langst. Bij elke infosessie, tijdens elke beleggingsavond tonen we aan hoe precies we te werk gaan om een accuraat beeld te geven van de waarde van het vastgoed waarin u investeert. Als het dan gaat over de toekomstige huuropbrengsten, dan zorgen we er steevast voor dat die gebaseerd zijn op reële huurwaarden die gestaafd kunnen worden aan de hand van concrete cijfers. Dankzij onze onmiddellijke en realistische raming van de maandelijkse kosten, komt u dan ook meteen te weten wat u de huurder kunt doorrekenen en wat uw eigen extra kosten zijn. Maar sinds kort gaan we zelfs nog een stapje verder. Met de CORES Rental & Resale Service, hebben we

38

12 Investors.indd 38

besloten om een eigen verhuurservice in het leven te roepen die u nog meer beslommeringen bespaart. Zodat u elke maand gewoon uw investering quasi moeiteloos ziet renderen. SNEL RESULTATEN BOEKEN

Bij CORES Development kennen we zowel de vragen van de investeerders als die van de toekomstige huurders. De huurder wil zich nestelen op een plek waar hij zich goed voelt, met het vertrouwen dat hij er niet snel zal moeten weggaan. Anderzijds wil u als verhuurder niets liever dan een blijvend en zorgeloos rendement van uw investering. En daar zorgt de CORES Rental & Resale Service nu precies voor. Kent u de verhuurwereld, dan kan u met een gerust gemoed in zee gaan

met een gelijkwaardige partner met ervaring. Bent u nieuw in de verhuursector, dan is de Cores Rental & Resale Service er om u te steunen bij uw eerste stappen en u heel wat werk te besparen in uw zoektocht naar een goede huurder. Bij het verhuren van een woning komt er immers heel wat kijken. Een goede huurder vinden, zo snel mogelijk, is geen lichte taak. Dus, als de CORES Rental & Resale Service al na één maand zoeken, de ideale huurder voor u heeft gevonden, dan is dat mooi meegenomen. Het zal misschien niet altijd zo snel zijn, maar binnen de wooncontext en de gegeven omstandigheden zal de Rental Service u toch altijd een extra voorsprong geven om uw investering sneller te laten renderen.

MAGAZINE

17/11/15 15:30


INVESTORS

TE HUUR

Antwerpen - Cadiz

Duffel - De Groene Lis

2-slaapkamerappartement op de zesde verdieping

2-slaapkamerappartement met zuidelijk gelegen terras

Mortsel - Residentie Parkzicht Gelijkvloers handelspand in Mortsel met zuidelijk gelegen terras

meer info op onze website www.coresdevelopment.be/tehuur

EEN LOGISCHE KEUZE

De Groene Lis ligt in een rustige straat in Duffel-West. 20 nieuwbouwappartementen opgetrokken uit duurzame kwaliteitsmaterialen volgens een uiterst prijsbewust ontwerp, liggen er aan een gemeenschapstuin van 3.000 m² waarbij het tuinconcept zo onderhoudsvriendelijk en ecologisch mogelijk is opgevat. Het echtpaar Van Craen-Van den Broeck kocht er een appartement als investering en met het idee om het te verhuren. Margaretha Van den Broeck: “Het project De Groene Lis trok ons erg aan. Daarenboven vielen de eerste contacten met CORES Development zo goed mee, dat we besloten om er effectief een appartement te kopen. Buiten enkele niet noemenswaardige

details waren we supertevreden met de aanpak van CORES Development. De vergaderingen waren interessant en constructief. De appartementen waren duidelijk heel kwalitatief en mooi gebouwd. CORES

Kopen en verhuren volgens het one-stop-shop principe

Development was effectief een zeer betrouwbare partner.” Stilaan eindigden de bouwwerken en in het gezin Van Craen-Van den Broeck

begon men te denken aan de volgende fase, de verhuur. “Voor het verhuren van het appartement hadden we wel één probleem, namelijk het feit dat we geen ervaring hadden op dat vlak,” gaat Margaretha Van den Broeck verder. “We maakten er ons wel wat zorgen over. Maar toen we in CORES magazine lazen dat CORES Development een eigen verhuurservice had opgericht, waren we overtuigd dat we de oplossing voor dat probleem hadden gevonden. Het was immers logisch om voor CORES Rental & Resale Service te kiezen. We waren al zeer tevreden over het bouwtraject, dus leek het vanzelfsprekend dat CORES Rental & Resale Service ook op het vlak van de verhuur mooie resultaten zou neerzetten.”

MAGAZINE

12 Investors.indd 39

39

17/11/15 15:30


Design voor elke dag. Bij Van Marcke houden we van mooie dingen en nieuwe technologieÍn. Badkamers en keukens die in het oog springen en matchen met je interieur. Vernieuwende technieken voor verwarming en watergebruik. Maar dat is niet alles‌ We vinden ook dat ze milieuvriendelijk moeten zijn, praktisch in gebruik, en perfect moeten passen bij je dagelijkse gewoontes. Ja, bij Van Marcke vinden we design pas echt mooi als het duurzaam is en jou ook elke dag thuis doet voelen.

www.vanmarcke.com

ADV 10.indd 40

9/11/15 17:17


INVESTORS

TE HUUR Edegem - The Mills Lisbeth in gesprek met twee potentiële huurders.

Het vertrouwen bleek meteen gerechtvaardigd te zijn. “We hadden nog maar net beslist om voor de huurservice van CORES te kiezen, toen Lisbeth van CORES Rental & Resale Service ons zelf contacteerde,” zegt Margaretha Van den Broeck. “Het leek alsof ze onze gedachten had geraden. Het contact was meteen aangenaam en professioneel. Toen we ons gebrek aan ervaring aanhaalden, heeft Lisbeth ons met de juiste argumenten volledig gerustgesteld. Ons probleem was daarmee helemaal van de baan geschoven. Dat was eind augustus. Eind september kregen we plots een telefoontje. Het was Lisbeth die ons vertelde dat ze een huurder had gevonden en dat het huurcontract getekend was. U kunt u indenken hoe blij verrast we waren. We zitten immers vaak in het buitenland en dan vragen we ons toch af of het aan het thuisfront wel prima loopt. En dan bij onze terugkeer zo snel

Bekijk ons volledig huuraanbod via de website www.coresdevelopment.be/tehuur

horen dat alles al in kannen en kruiken is, dat gaf ons nog extra gemoedsrust en vertrouwen in de toekomst.”

Een aangenaam en professioneel contact

Ook Jo Joosen deed een beroep op de CORES Rental & Resale Service: “Ik leerde CORES Development via mond-tot-mondreclame kennen. Mijn zoons en ik kochten een appartement in Cadiz, zij om er te wonen en ik als investering. Hun correcte werkwijze doorheen het bouwproces gaf me veel vertrouwen. Omdat het een gebouw is van CORES Development zelf, dacht ik

bij mezelf dat ze er zeker veel reclame voor zouden maken. Het leek dus duidelijk dat ik de meeste kans zou maken om snel mijn investering te zien renderen, als ik ook voor de verhuur met hen in zee ging.” CORES Resale & Rental Service werkt en bouwt elke dag zijn dienstverlening verder uit.

Interesse in onze verhuurservice? Contacteer ons via 03/820.82.62 of info@CORESdevelopment.be

MAGAZINE

12 Investors.indd 41

41

17/11/15 15:30


*prijzen exclusief BTW, registratie- en notariskosten

by Cores Development - Urban Landscapers® since 2006

Ruime eengezinswoningen vanaf € 234.500*

Erkende assistentiewoningen vanaf € 156.000*

Budgetvriendelijke appten vanaf € 129.500*

3 slaapkamers 2 bergingen aangelegde ZO- of ZW-tuin

Investeer nu in onze erkende assistentiewoningen en geniet van een verlaagd btw-tarief van 12% (i.p.v. 21%) op constructie, een toprendement en vrijstelling van onroerende voorheffing!

1 of 2 slaapkamers zonneterrassen aangelegde ZW-tuin

Woon verweven in het hart van het Waasland

Wilt u dit aanbod niet missen?

Op de terreinen van de vroegere textielweverij aan de Antwerpsesteenweg in het centrum van Sint-Niklaas bouwt CORES Development woonerf De Weverij. Naast budgetvriendelijke appartementen en eengezinswoningen vindt u in De Weverij ook 49 erkende assistentiewoningen.

Welkom in ons verkoopkantoor: Stationsstraat 98, Sint-Niklaas. Elke donderdag en zaterdag van 11u00 tot 17u30 of maak een afspraak. Steeds telefonisch bereikbaar op 03 820 82 82 van ma tot za van 9u tot 21u. info@coresdevelopment.be www.woonerfdeweverij.be URBAN LANDSCAPERS ® SINCE 2006

ADV 11.indd 42

17/11/15 12:08


PARTNERS

1+1=3 S

inds kort legt CORES Development voor een deel van zijn projecten de focus op erkende assistentiewoningen. Sinds begin 2015 heeft de Vlaamse overheid het woondecreet aangepast, waarbij de vroegere serviceflats vanaf nu vervangen worden door erkende assistentiewoningen. Daarbij zijn de voorwaarden om als assistentiewoning erkend te worden, lichtelijk verscherpt ten overstaan van de vroegere serviceflats (lees meer hierover op p. 30). Een van de voorwaarden om erkend te worden als assistentiewoning is de verplichte aanwezigheid van een beheersinstantie. CORES Development werkte al geruime tijd voor het Assisted Living concept om een aantal assistentiediensten te leveren. Nu hebben beide bedrijven besloten om de handen in elkaar te slaan en uit dit partnerschap ontstond COMFORT Assist. Als directeur bij Assist is Katrien Lauwers de uitgelezen persoon om een en ander te vertellen over het nieuwe COMFORT Assist.

CORES Development staat in voor het architecturale aspect van de assistentiewoningen.

DE BEHEERSINSTANTIE COMFORT ASSIST

Katrien Lauwers gelooft sterk in de samenwerking tussen de 2 partners in COMFORT Assist.

Katrien Lauwers: “COMFORT Assist verenigt de expertise van CORES Development en Assist, waarbij CORES Development instaat voor het architecturale aspect en Assist zorgt voor de dienstverlening. COMFORT Assist werd opgericht als beheersinstantie bij erkende assistentiewoningen. Buiten de wettelijk verplichte basisdienstverlening, staat COMFORT Assist ook in voor een deel van de administratie en het beheer van de gemeenschappelijke delen. Dit laatste is een specifieke taak voor de beheersinstantie. Het omvat niet alleen de maandelijkse facturatie, de verhuur van de appartementen en het contact met huurders en eigenaars, maar ook het schoonmaken van de gemeenschappelijke delen, het onderhoud en de keuring van de liften en de brandblusapparaten. We werken daarbij samen met de syndicus. We nemen echter nooit de taak van de syndicus over. Buiten de wettelijk verplichte taken die we als beheersinstantie hebben, nemen we telkens in samenspraak met de syndicus een variabel aantal taken over. We blijven echter altijd controleren of alle taken goed zijn uitgevoerd.�

MAGAZINE

13 partners.indd 43

43

17/11/15 12:10


PARTNERS

terrein hebben opgebouwd, samengebracht tot een geheel dat sneller, efficiënter en dus ook kostenbesparend werkt. Zo kom je tot een resultaat dat op het einde van het traject iedereen ten goede komt, ook en vooral de eigenaars of huurders van de assistentiewoningen.” EEN À LA CARTE DIENSTVERLENING

Als beheersinstantie ben je verplicht een minimaal aantal diensten te leveren. Maar dat belet niet dat je het gamma aan diensten maximaal kan uitbreiden. Een optie waar COMFORT Assist duidelijk voor koos. “Voor die extra dienstverlening vinden we dat alles kan en niets moet,” vat Katrien Lauwers het samen. “Mensen krijgen bij ons de vrije keuze. Wij stellen

Het gamma aan diensten van COMFORT Assist kan maximaal uitgebreid worden.

COMFORT Assist verenigt expertises

ASSIST APPROVED

De aandacht die de vergrijzing in de loop van de afgelopen jaren kreeg, heeft ondertussen tot een wildgroei van serviceflats en erkende en niet-erkende assistentiewoningen geleid. Niet altijd eenvoudig dus om op dat vlak het kaf van het koren te scheiden. “Assistentiewoningen rijzen de laatste tijd inderdaad als paddenstoelen uit de grond,” bevestigt Katrien Lauwers. “Om de kopers en huurders van een erkende assistentiewoning de zekerheid te geven dat ze met een volledig betrouwbare partner in zee gaan, die conform de wetgeving werkt, hebben we het Assist Approved Label in het leven geroepen. Dit label is ontwikkeld in samenspraak met het kabinet van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen. Op die manier willen we ons op de markt profileren als een volledig betrouwbare partner.”

hen ons volledig gamma voor, maar als ze voor bepaalde diensten met een partij van hun keuze willen (verder)werken, dan respecteren we dat. Onze dienstverlening is à la carte. Maar waar we wel voor zorgen, is dat al die diensten perfect op elkaar worden afgestemd, of het nu onze eigen diensten zijn of die van een andere partij. We letten er bijvoorbeeld op dat de

EEN SYMBIOSE DIE VERSTERKEND WERKT

Katrien Lauwers gelooft sterk in de samenwerking tussen de 2 partners binnen COMFORT Assist: “Het is een symbiose die versterkend werkt, bijvoorbeeld tijdens het voortraject van de bouw. Bij de locaties die CORES Development uitkiest voor het bouwen van assistentiewoningen gaan wij samen kijken of er wel degelijk een behoefte is aan dit type woning. Hoe zit het met de vergrijzing in de buurt, wat is er reeds aanwezig, hoe zit het met de welvaartsgraad? Daarnaast gaan we ook samen bestuderen hoe we die appartementen kunnen inrichten. Wat moet er aanwezig zijn qua gemeenschappelijke ruimten, hoe moeten we conform de wetgeving de appartementen inrichten, hoe willen we dat de appartementen er eruitzien? De bouw van assistentiewoningen vereist ook heel wat extra papierwerk. Ook daarin hebben we perfect samengewerkt en hebben we de ervaring die we ieder op ons eigen

44

13 partners.indd 44

MAGAZINE

17/11/15 12:10


PARTNERS

kapster niet tegelijk met de poetsvrouw komt, of dat de verschillende diensten netjes verdeeld worden over een hele week. Op die manier blijven de mensen constant sociaal contact behouden en raken ze niet geïsoleerd. Wanneer onze klanten opteren om met onze eigen diensten te werken, garanderen we ze de professionaliteit van die diensten. Zo zijn onze poetshulpdiensten enkel bemand met speciaal opgeleide mensen. Zij weten perfect hoe ze moeten omgaan met oudere mensen en kunnen ook zeer snel bepaalde ziektesymptomen detecteren. Omdat ze elke dag enkele uren in huis doorbrengen en dankzij hun specifieke vorming, kunnen ze bijvoorbeeld zeer snel beginnende vormen van dementie ontdekken. En hoe sneller die ontdekt worden, hoe efficiënter de behandeling achteraf is. Kortom, we verplichten onszelf om de beste kwaliteit te leveren, zodanig dat de klanten uit zichzelf voor onze diensten kiezen!” WAT MET DE TOEKOMST EN DE TOENEMENDE VERGRIJZING?

De vergrijzing gaat de eerstvolgende jaren exponentieel toenemen. Als dienstverlenend bedrijf in die sector moet je dan ook voorbereid zijn op de toekomst. “Wij zijn volledig voorbereid op de groei van ons bedrijf,” verzekert Katrien Lauwers. “Op dit ogenblik hebben we 18 kantoren, verdeeld over heel Vlaanderen. Maar dat aantal kan nog toenemen. Door onze banden met Vebego, een internationaal opererend familiebedrijf actief in facility services, publieke sector en gezondheidszorg dat een jaarlijkse omzet heeft van meer dan 1 miljard euro, staan we ook financieel zeer sterk. Daarenboven hebben we ook banden met producenten van medische materialen waardoor we die materialen snel kunnen leveren én voor zeer competitieve prijzen. Ik vermeldde al dat we bij de thuiszorg met perfect opgeleide mensen werken, maar dat is eigenlijk zo voor het geheel

Als beheersdienst zorgt COMFORT Assist ook voor het onderhoud van de gemene delen van woonerf De Weverij.

van onze diensten. We trachten steeds zoveel mogelijk mensen aan te trekken met een hogere opleiding, ervaring en kennis op het terrein. Maar ook logistiek staan we sterk. De leveranciers met wie we werken hebben webshops, directe leveringsdiensten en uiteraard competitieve prijzen. We werken voor onze dienstverlening ook met zogenaamde ‘vlinders’. Dat zijn mensen die constant inzetbaar zijn bij ziekte of afwezigheid van de reguliere medewerkers. En mochten er dan nog problemen ontstaan, dan kunnen we terugvallen op de diensten van partnerbedrijven met wie we soliede afspraken hebben gemaakt. Kortom, we kunnen en willen in de komende jaren zeker nog groeien!” COMFORT Assist is dus duidelijk klaar voor de toekomst. Enerzijds staat Assist sterk in zijn schoenen. Het is er leuk werken, getuige het lage personeelsverloop, wat zeer positief is voor het succes van een bedrijf. En het bedrijf kan steunen op de best mogelijke reclame, gezien 90% van zijn groei via mond-tot-mond reclame gebeurt. Anderzijds kijkt ook CORES Development met vertrouwen naar de toekomst. De verschillende projecten met erkende assistentiewoningen die in de steigers staan, zijn het bewijs dat dat vertrouwen ook letterlijk en figuurlijk gegrond is! Een partnerschap tussen twee zulke bedrijven kan dus alleen maar een groeiend succes kennen.

De poetsdienst van COMFORT Assist zorgt telkens weer voor een kraaknet interieur. MAGAZINE

13 partners.indd 45

45

17/11/15 12:10


... meer dan een aannemer! www.vanhout.be

ADV 12.indd 46

9/11/15 17:17


THE CITY

Cadiz

ALLES EN DAT TIKKELTJE MEER! U kan in Antwerpen geen evenementenmagazine meer openslaan of er staat wel iets in over het Eilandje. Een buurt in opkomst, dat is verleden tijd. Het Eilandje is nu ‘the place to be’!

1 Het MAS, de meest opvallende architecturale landmark van het Eilandje. 2 Een prachtig zicht op Cadiz vanuit de opvallend golvende ramen van het MAS. 3 Het MAS linkt water en land, cultuur en architectuur. 4 Wie wil er nu niet wonen met zo’n jachthaven in zijn achtertuin?

1

2

3

4

MAGAZINE

14 the city cadiz.indd 47

47

10/11/15 14:18


THE CITY

1 Goed leven bij een heerlijk kopje koffie in de Roode Pelikaan. 2 Huisdokter, personal stylingadviseur, fashionista en winkeldesigner, Monique Stam verenigt het allemaal In haar Antwerpse concept store. 3 Food events en gezellig samenzijn onder het goedkeurend oog van het statige MAS. 4 Zacht fluistert hij uw boodschap over de stad.

3

2

1

WINKELTJES OM VAN TE DROMEN!

G

edaan met het verwijt dat het Eilandje een nijpend gebrek aan winkels heeft. Integendeel, binnenkort opent Delhaize een nieuwe supermarkt in het Cadiz-complex. En ook steeds meer nichewinkels openen er hun deuren. Zo is er bijvoorbeeld de nieuwe winkel voor interieurdesign en styling van Monique Stam. Maar u kan ook betaalbare Dries Van Notenkleding kopen tijdens de stockverkoop in het Godefriduspakhuis. Of loop even binnen bij warme bakker Toon De Klerck, ooit patissier bij het Hof van Cleve en nu warme bakker en leverancier van verschillende klasserestaurants. En als u op zondagochtend uw broodjes bent gaan halen, ga dan even langs bij de Pelican Rouge of Roode Pelikaan voor heerlijke koffie. De Roode Peli kaa n is een bekend Antwerps koffiemerk dat al meer dan 150 jaar oud is maar waarvan de branderij in de jaren 1980 uit Antwerpen wegtrok.

48

14 the city cadiz.indd 48

Sindsdien kende het merk een internationale expansie, de reden waarom de naam is omgedoopt tot Pelican Rouge. En nu is deze Roode Pelikaan terug neergestreken in Antwerpen, op het eilandje. Een leuke shop, met uiteraard een mooie zitruimte met expressobar, een vergaderzaal en een terrasje. KUNST EN CULTUUR

Het Eilandje kent ondertussen ook al enkele kunst- en cultuurtempels. Het MAS en ook het Red Star Line Museum zijn ondertussen al wereldbekend en trekken dagelijks tal van bezoekers uit binnen- en buitenland. Het zijn deze musea die duidelijk de eerste belangrijke aantrekkingspolen waren van dit Antwerpse stadsdeel. Sinds juni is er nu een nieuwe kunstpool in het straatbeeld opgedoken. Uit het niets kroop de Antwerpse Fluisteraar de gevel van een van de pakhuizen aan de Godefriduskaai op en nestelde zich op het

4

dak. Waar hij vandaan komt, weet niemand. Wat hij komt doen, is duidelijk: luisteren en fluisteren. Wat hem wordt toevertrouwd in de stad aan de stroom, verwoordt hij in een fluistering. Al het opgevangen moois blaast hij weer de stad in, zodat iedere voorbijganger er even bij stilstaat, nadenkt of glimlacht. En dankzij een speciale app (kijk voor meer details op www.deantwerpsefluisteraar.be/nl/message) kan u ook zelf een boodschap inspreken en de wereld insturen. De Antwerpse Fluisteraar is een kunstwerk van Daisy Boman. Ze creĂŤerde Bomannen die 200 maal groter zijn dan haar vertrouwde kleifiguurtjes. Rudy Stevens, de bezieler van het project, bewoog hemel en aarde om De Antwerpse Fluisteraar van een unieke identiteit en plek te verzekeren, op het Eilandje. Hij kreeg tientallen sympathisanten aan zijn zijde, die het mede mogelijk maakten zijn droom te realiseren.

MAGAZINE

10/11/15 14:18


THE CITY

7 6

5 Chicchidoro: Italiaanse koffie op drie wielen, la dolce vita! 6 Een prachtig stukje Antwerpen aan het water, by night. 7,8 Món, een wereld van perfect gegrild rundsvlees.

5

FOOD, LEKKER GEZELLIG ETEN EN DRINKEN OP HET EILANDJE!

Natuurlijk is het Eilandje ook een uitstekende plek om lekker te eten en gezellig te drinken. Het waren immers de bars en de restaurants die als eerste het meeste volk naar dit stukje Antwerpen aan het water trokken. Met unieke concepten natuurlijk. Zo is er het Felix Pakhuis dat zijn lichtstraat openstelde voor diMange, een zondags concept waar foodtrucks de hoofdrol spelen. Foodtrucks rijzen als paddenstoelen uit de grond, en zo ook de evenementen waar u de creatieve restaurants op wielen in alle kleuren en geuren kan afschuimen. En dat het een succes is, tonen de bijgevoegde foto’s duidelijk. Foodtrucks strijken regelmatig in alle hoeken van Antwerpen neer en trekken heel wat aandacht. Kijk maar even naar de schattige mobiele espressobar van Chicchidoro. Sandra en Mirjan bouwden deze Italiaanse driewieler om tot

8

een rijdende koffiebar. Het chroom blinkt als van oudsher en de rood oplichtende espressomachine steekt fel af tegen het Vespawitte koetswerk. De originele kwaliteit van Italiaanse koffie!

De bars en de restaurants trokken als eerste het meeste volk naar dit stukje Antwerpen aan het water

Maar ook de restaurants op het Eilandje hebben allemaal wel een tikkeltje meer. Neem nu de Món, Inspired by Josper®. Een vreemde naam voor een prachtig ogend restaurant. Manager Jamal Rahou

legt uit: “Món is het Catalaans woord voor wereld. Dit verwijst naar de verschillende werelden die harmonieus samenkomen in onze Antwerpse haven, met een knipoog naar onze wereldvermaarde Josper®-oven uit Barcelona. Deze houtskooloven die een temperatuur genereert tot wel 400°C, zorgt voor een unieke textuur en sappigheid van de gegrilde producten. Bovendien wordt hier rundsvlees geserveerd van eigen kweek!” Món dingt trouwens ook mee naar de monumentenprijs Het Schoonste Gebouw. Met deze prijs wil de stad het Antwerpse erfgoed in de schijnwerpers plaatsen. De foto’s tonen dat het gebouw zeker een goede kans maakt! Het Eilandje leeft, dat is duidelijk. Op een steenworp van het Cadiz-project valt er echt wel wat te beleven! Kijk snel op pagina 66 voor alle adressen.

MAGAZINE

14 the city cadiz.indd 49

49

10/11/15 14:18


Hooyberghs Investeert in de toekomst, bouwt aan succes. Hoge Mauw 460 • 2370 Arendonk • info@hooyberghsbouw.be • www.hooyberghsbouw.be

ADV 13.indd 50

9/11/15 17:18


LIFESTYLE

CORES In the kitchen SNEL EN GEZOND!

Thaise visschotel in de oven voor 2 personen

R

onny Daelman kreeg van kindsbeen af de passie voor architectuur en vastgoed mee van zijn vader. Hij is ook graag met mensen bezig en houdt van afwisseling zijn zijn job. Op regelmatige basis verzorgt hij presentaties voor CORES Development. “Als zelfstandig makelaar was ik al een achttal jaar professioneel bezig met vastgoed. Maar ik zocht nieuwe uitdagingen. Die kreeg ik bij CORES Development. Zij zijn bezig over heel Vlaanderen, met leuke en gevarieerde projecten. En het zijn juist die verschillen tussen de regio’s en de types projecten die mij erg aanspreken.” Veel op weg zijn, op onregelmatige uren eten, is niet altijd gezond. Om dat te compenseren, sport Ronny regelmatig en eet hij thuis zo gezond mogelijk. “Ik koos voor deze visschotel omdat hij

snel klaar is en ook heel licht en gezond is. Ik probeer toch zoveel mogelijk zelf te koken als ik thuis ben. Ik betrek ook graag mijn kinderen Axel en Maxim bij het koken. Daarom kook ik ook vaak internationaal. Ik leer ze graag de wereldkeuken kennen.” Ronny maakt er zelfs een spel van. De kinderen laten lukraak hun vinger op de wereldbol vallen en dan krijgen ze wat achtergrondinformatie over dat land mee. Als de vinger op Thailand valt, dan wordt het steevast deze visschotel in de oven. “Het is een eenvoudig gerecht, boordevol vitaminen en snel klaar te maken. Je kan er ook variatie inbrengen. Zo gebruik ik verschillende soorten trostomaatjes in plaats van de voorgeschreven rode. Dat brengt extra kleur en dynamiek in de schotel en het geeft extra smaak!”

400 g stevige witte visfilet 15 kleine trostomaatjes 4 el kokosmelk 2 limoenen 1 grote bos verse kruiden: peterselie, dille, koriander ... 1 knoflookteentje Olijfolie 1. Meng de kokosmelk met het sap van één limoen en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout en de fijngesnipperde knoflook. 2. Hak de kruiden fijn. Halveer de tomaatjes. Snijd de andere limoen in plakjes. 3. Neem een vuurvaste schaal, leg er een eerste deel van de visfilet in, strooi hierover een deel van de kruiden en een deel van het sausje. Ga zo verder en eindig met de kruiden en het sausje. 4. Leg de tomaatjes en de plakjes limoen eromheen. Zet ongeveer 30 minuten in de oven op 180°C.

MAGAZINE

15 lifestyle cores.indd 51

51

17/11/15 16:21


ADV 14 PUBLIREPORTAGE TCC - RIPA

uitgevoerd met linea 3016

meer info op www.vandemoortel.be Hand-made 210x280mm okt 2015.indd521 ADV_16_PUBLI_TCC_RIPA.indd

29/10/2015 13:07:55 9/11/15 17:24


CORES CONCEPTS

SMART CITY LIVING - HASSELT Runkst, de wijk waar het gebeurt!

“Ik ben hier druk bezig met een gevel- en dakrenovatie,” roept Patrick Kesters vanop het dak van zijn bestelwagen. Ik ben hier in de buurt trouwens al een tijdje bezig. Er wordt hier veel gerenoveerd, zowel door de mensen zelf als door aannemers zoals ik. Ja, Runkst verandert en dat is maar goed ook!”

a een periode van langzame neergang, gaat het nu definitief de goede richting uit voor de Hasseltse wijk Runkst, waar de eerste fase van het project WEST van Cores Development wordt afgewerkt! Steeds meer jonge gezinnen trekken naar deze opkomende wijk met betaalbare woningen.

N

oefenen op dertigers met jonge kinderen. De reden: waar in het centrum van Hasselt de prijzen van de woningen bijna met de dag stijgen, kan u in de wijk Runkst nog heel wat betaalbare woningen vinden. Zowel te renoveren woningen als nieuwbouw trouwens.

EEN TOTALE OMMEKEER

OOK DE STAD DOET MEE

Bij elk gesprek in de buurt van het project WEST van CORES Development valt het op. De mensen spreken over de verloedering van de wijk, het wegtrekken van de bewoners. Maar daar komt nu duidelijk verandering in. Ook tijdens een wandeling in de wijk valt dit op. Overal ziet u bouwaanvragen achter ramen kleven. Her en der zijn mensen bezig met een huis te verbouwen. En die verbouwingen kunnen gaan van een dak- en gevelrenovatie tot het volledig leeghalen en heropbouwen van een huis. Runkst zit de jongste tijd serieus in de lift! Die totale ommekeer kwam er door de aantrekkingskracht die de wijk begon uit te

Runkst is aan een serieuze inhaalbeweging bezig, klinkt het bij de Hasseltse stadsdiensten. Hier werd lang weinig geïnvesteerd door projectontwikkelaars. Maar nadat het stadsbestuur onder meer investeerde in een nieuw gerechtsgebouw en de aanleg van het openbaar domein, volgden heel wat nieuwe woonontwikkelingen. Er komt een nieuwe, bovengrondse verbinding tussen het stadscentrum en Runkst, dat zo nog beter wordt ontsloten. En de stad Hasselt investeert in Runkst in de aanleg van een nieuw stadspark. Dat stadspark komt trouwens in de buurt van het project WEST te liggen. Een goede keuze dus van CORES Development om juist hier met dit project te zijn gestart. En

voor de toekomstige inwoners van de appartementen een hele geruststelling dat ze in een wijk in volle opmars komen wonen!

Fase 1 uitverkocht! Verkoop Fase 2 is gestart.

Profiteer tot 31/12 van onze lanceringsactie: GRATIS PARKET in de woonkamer! Bekijk het aanbod op www.deanderestad.be Interesse? Contacteer ons via 011/21.32.32 of info@CORESdevelopment.be

MAGAZINE

17 concept assisted.indd 53

53

17/11/15 16:25


CORES CONCEPTS

ASSISTED LIVING

Zalig leven in een assistentiewoning dankzij COMFORT Assist! O

m voor de bewoners van een assistentiewoning een optimale dienstverlening te garanderen, richtten CORES Development en Assist sa men de beheersinsta nt ie COMFORT Assist op (lees meer hierover op p. 42 e.v.). Een deel van de woningen in woonerf De Weverij in Sint-Niklaas zijn erkende assistentiewoningen. Wendy Lysak (projectmanager, Assist) en Marleen Gillen (consulente huishoudhulp met dienstencheques, Assist at Home) vertellen ons meer over de dienstverlening van COMFORT Assist naar de bewoners toe. FLEXIBEL EN UITGEBREID

“Als beheersinstantie voor erkende assistentiewoningen bieden wij uiteraard alle diensten die wettelijk verplicht zijn,” zegt projectmanager Wendy Lysak. “Maar we bieden nog heel wat meer. Onze eerste bekommernis is de 65-plussers zo lang mogelijk thuis te houden, in een vertrouwde omgeving en binnen een actief sociaal netwerk. Omdat sommige 65+’ers actiever zijn dan anderen zorgen we voor een dienstverlening die zo flexibel en uitgebreid mogelijk is. De keuze laten we volledig aan de klant. Groendienst, klusjesdienst, glaswas, chemoreiniging, onderhoud van de gemeenschappelijke delen, levering van maaltijden, het aanbod is zeer uitgebreid en er kan voor elk van die diensten afzonderlijk gekozen worden. Via Assist at Home bieden we ook huishoudhulp aan. Maar daar kan Marleen Gillen meer over vertellen.”

54

17 concept assisted.indd 54

Marleen Gillen (l) en Wendy Lysak (r) in een enthousiast gesprek over de uitgebreide dienstverlening van COMFORT Assist.

ALLE BEGIN IS BELANGRIJK

Consulente Marleen Gillen: “Voor de huishoudhulp doet COMFORT Assist beroep op het dienstenchequebedrijf Assist at Home. Ook wij bieden een keuze aan verschillende diensten aan, maar dan enkel op het vlak van huishoudelijk werk. We beschikken over een pool van 70 huishoudhelpers die boodschappen doen, eten halen, wassen, strijken en ook het nodige gezelschap bieden aan alleenstaanden. Als wij gecontacteerd worden, gaan we als consulente eerst ter plaatse kijken hoe de situatie is. Voor ons is de beginfase van de samenwerking de meest belangrijke. We praten met en luisteren naar de mensen die onze hulp vragen. Op basis van dat gesprek kijken we wie van onze huishoudhelpers het beste geschikt is. Assist at Home werkt met jobcoaches. Zij hebben een dubbele taak. Enerzijds zorgen ze voor de algemene opleiding van de nieuwe huishoudhelpers. Anderzijds gaan ze op de eerste werkdag mee met de huishoudhulp om de laatste details te regelen en te kijken hoe vlot het contact met de klant verloopt. Voor ons is het uiteraard belangrijk dat het tussen klant en huishoudhulp perfect klikt. De jobcoach kijkt toe, praat met de klant en geeft nog extra tips mee om de samenwerking zo succesvol mogelijk te laten verlopen.” Een assistentiewoning aanbieden die zowel op het vlak van de architectuur als op het vlak van de dienstverlening aan alle eisen van de klant voldoet is de eerste en grootste zorg voor COMFORT Assist. Het bundelen van de kennis en ervaring van CORES Development en van Assist maakt dit perfect mogelijk.

Een zeer geslaagde infoavond vond plaats in Sint-Niklaas. INFO ASSISTENTIEWONINGEN

Om zoveel mogelijk informatie te verschaffen over het wonen en investeren in assistentiewoningen, organiseert CORES Development op regelmatige tijdstippen infosessies. Voor de assistentiewoningen in woonerf De Weverij werden in oktober reeds 2 infoavonden georganiseerd. Het succes was groot, zoals u kan zien op de foto, en de talrijke aanwezigen waren achteraf zeer tevreden.

Bekijk het aanbod op www.woonerfdeweverij.be of contacteer ons via 03/820.82.82 of info@CORESdevelopment.be

MAGAZINE

17/11/15 16:25


WERKEN GESTART!

REEDS 75% APPARTEMENTEN VERKOCHT! FASE 2 IN VERKOOP!

GROEN ZUID DA’S HEERLIJK THUISKOMEN... IN DE GROENSTE WOONWIJK VAN ANTWERPEN Een greep uit ons kwalitatief woonaanbod: APPARTEMENTEN DE PRAKTIJK

SLAAPKAMERS: 2 OPPERVLAKTE: 63 m² TERRAS: 15 m²

HET ENTREPOT

PRIJS: vanaf 129.500 €*

‘T ZUIDZICHT

SLAAPKAMERS: 2 OPPERVLAKTE: vanaf 77 m² TUIN EN TERRAS: vanaf 16 m²

SLAAPKAMERS: 1 OPPERVLAKTE: 59 m² TERRAS: 6 m²

DE KLEINE POORT

PRIJS: vanaf 134.500 €*

HET MOTIEF

PRIJS: vanaf 179.500 €*

SLAAPKAMERS: 2 OPPERVLAKTE: 88 m²

SLAAPKAMERS: 2 OPPERVLAKTE: 75 m² TERRAS: 6 m² PRIJS: vanaf 169.500 €* SLAAPKAMERS: 2 OPPERVLAKTE: 79 m² TERRAS: 7 m²

DE LOGE

PRIJS: vanaf 149.500 €*

PRIJS: vanaf 149.500 €*

WONINGEN

*prijzen exclusief BTW, registratie- en notariskosten

DE ENTREES

NIEUW!

DE CORNICHEN

NIEUW!

SLAAPKAMERS: 3 OPPERVLAKTE: 108 m² TUIN EN TERRAS: vanaf 24 m² PRIJS: vanaf 234.500 €* SLAAPKAMERS: 3 OPPERVLAKTE: 110 m² TUIN EN TERRAS: 27 m² PRIJS: vanaf 199.500 €*

DE PORTOBELLO’S

NIEUW!

DE COMBO’S

SLAAPKAMERS: 3 OPPERVLAKTE: 157 m² TUIN EN TERRAS: vanaf 18 m² PRIJS: vanaf 279.500 €* SLAAPKAMERS: 3 OPPERVLAKTE: 165 m² TUIN EN TERRAS: 72 m² PRIJS: vanaf 299.500 €*

DE PATIO’S

SLAAPKAMERS: 3 OPPERVLAKTE: 134 m² TUIN EN TERRAS: vanaf 47 m² PRIJS: vanaf 229.500 €*

INFO & VERKOOP

03 820 82 82

info@coresdevelopment.be Steeds telefonisch bereikbaar van ma tot za van 9u tot 21u.

Bekijk het volledige aanbod APPARTEMENTEN & WONINGEN op www.groenzuid.be

ADV 15.indd 55

URBAN LANDSCAPERS ® SINCE 2006

9/11/15 17:19


CORES CONCEPTS

BETAALBARE OPLOSSINGEN VOOR ENERGIEZUINIG WONEN BEN-STANDAARD VANAF 2021

H

oewel van fundamenteel belang voor de bouw in de loop van de volgende jaren, is BEN een afkorting die nog niet zo erg is ingeburgerd. BEN staat voor bijna-energieneutraal. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard in Vlaanderen, in heel Europa zelfs. Om in 2021 uiteindelijk tot de BEN-standaard te komen, stippelde de wetgever een traject uit in verschillende stappen. En binnen dat stappenplan zit CORES Development voor fase 2 van het project Groen Zuid in Hoboken alvast op schema. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. En de energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. Voor Groen Zuid fase 2 werden dus de meest energiezuinige keuzes gemaakt voor de thermische isolatie, de energieprestatie en het binnenklimaat. Daarenboven opteerde CORES Development doelbewust voor een kwalitatief, duurzaam en betaalbaar aanbod. Een bewijs dat de my the

56

17 concept assisted.indd 56

over de schier onbetaalbare energiezuinige woningen kan ontkracht worden! IN SAMENSPRAAK MET ADVIESBUREAU PERITAS

Peritas is een dynamisch adviesbureau, onder meer gespecialiseerd in energieprojecten. Het verstrekt concrete, meetbare en kwalitatief hoogstaande oplossingen voor

Bij dit project hebben we hoog ingezet op het vlak van isolatie

efficiënter energiegebruik. Duurzaam ondernemen, respect voor zowel mens als milieu en realistische financiële oplossingen bieden zijn de kernwoorden waarmee u Peritas kan beschrijven. Voor CORES Development verzorgt Peritas onder meer de EPB-berekeningen, de veiligheids-

coördinatie en de overkoepelende stabiliteit en technieken bij verschillende projecten. Ook aan Fase 2 van Groen Zuid werken ze samen. GROEN ZUID EN DE ENERGIEZUINIGE OPLOSSINGEN

“Voor Fase 2 van het project Groen Zuid in Hoboken hebben we gezocht naar betaalbare oplossingen voor energiezuinig wonen die in de lijn lagen van de vereisten van het stappenplan naar de BEN-norm van 2021”, legt Elke Pollier van adviesbureau Peritas uit. “Bij dit project hebben we hoog ingezet op het vlak van isolatie. Zo hebben we gezorgd voor een doorlopende isolatie van fundering tot dak en voor een efficiënte plaatsing van de isolatie zodat koudebruggen en transmissieverliezen worden vermeden. Transmissieverliezen zijn warmteverliezen

MAGAZINE

17/11/15 16:25


CORES CONCEPTS

Groen Zuid, een project met betaalbare oplossingen voor energiezuinig wonen.

via de scheiding tussen het gebouw en de buitenomgeving, de bodem en de aangrenzende onverwarmde ruimten. In diezelfde geest hebben we ook gezorgd voor een zeer grote luchtdichtheid van de woningen. Hoewel de BEN-norm hier geen regels oplegt, helpt de luchtdichtheid van een woning heel wat energie te bezuinigen.” Goed geïsoleerde en luchtdichte woningen mogen dan wel energiezuinig zijn, er moet wel voldoende frisse, gezonde lucht aanwezig zijn in huis. “Om voor voldoende frisse lucht in huis te zorgen, zonder dat je energiefactuur meteen door het dak gaat, hebben we gekozen voor ventilatie met vraaggestuurde regeling,” verduidelijkt Elke Pollier. “Door de luchthoeveelheid te verminderen wanneer er geen mensen aanwezig zijn of door de luchtstroom af te

stemmen op de vraag, kan men de energie voor de verwarming van de buitenlucht besparen en ook het energieverbruik van de ventilator verlagen. Het zijn ingrepen die automatisch gebeuren en ook weer extra energiebezuiniging opleveren.” ®

En wat met de in België vaak zo noodzakelijke verwarming, zelfs in tijden van k limaatveranderingen? “Voor de verwarming werd nog wel gekozen voor een CV-ketel, maar dan wel een energievriendelijke en kostenbesparende ketel,” verk laart Elke Pollier. “Toch hebben we daarnaast ook nog naar extra bezuinigingsmaatregelen gezocht. Voor Groen Zuid was de plaatsing van collectieve zonneboilers de beste oplossing om extra te bezuinigen op het verbruik van de individuele CV-ketel.”

Fase 2 gestart! Reeds 80% van de woningen verkocht! Bekijk het aanbod op www.groenzuid.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@CORESdevelopment.be

MAGAZINE

17 concept assisted.indd 57

57

17/11/15 16:25


CORES CONCEPTS

1

2

1 Viviane Botterman testte met veel plezier de wellness van Berckendael uit. 2 Het heerlijke zwembad viel duidelijk in de smaak. 3 Verkwikken onder stoom in de hammam. 4 Het clubhouse, een gezellige ontmoetingsplek voor alle inwoners van Berckendael.

3

BERCKENDAEL Zalig buiten ĂŠn binnen! E

xclusief wonen, midden in een oase van groen en toch dichtbij de belangrijkste ontsluitingswegen, in nauw contact met een dynamisch sociaal leven. Actief genieten en zorgen voor de spreekwoordelijke gezonde geest in het gezonde lichaam zonder uw vertrouwde omgeving te moeten verlaten, ook dat is leven in Berckendael, op een boogscheut van het levendige centrum van Brasschaat.

58

17 concept assisted.indd 58

INSTAPKLARE APPARTEMENTEN MET EEN GROTE PLUS

Wat Berckendael net dat tikkeltje meer exclusiviteit geeft, zijn de instapklare appartementen met een topafwerking. CORES Development zocht immers naar het beste onder de zon en zette daarvoor ook in op een actief en gezond leven. Met een park van 17.000 m² waar bomen, planten en waterpartijen elkaar afwisselen, is het heerlijk genieten van de gezonde buitenlucht. Maar

ook binnen werd gezorgd voor gezonde ontspanning. GEZOND EN RELAX

Binnen is er immers de uitgebreide fitnessruimte met de nieuwste fitnesstoestellen om uw conditie op peil te houden. Daarnaast verenigen het beste uit Noord en Zuid zich in de sauna en de hammam om u echt goed in uw huid te doen voelen. En na

MAGAZINE

17/11/15 16:25


CORES CONCEPTS

4

dit alles is het lekker even zwemmen in het luxueuze indoorzwembad, zonnen op het terras of relax samenkomen met de buren in het gezellige clubhouse. EEN TEST

Om de proef op de som te nemen, organiseerde CORES Development een heuse test met een kenner. Het ging van de sauna naar het zwembad, van het terras naar het clubhouse en van de fitnessruimte naar de indoor relaxzetels. Alles werd uitgebreid getest, scores werden opgenomen en uiteindelijk viel er ook een finaal oordeel. Het indoorzwembad met de grote glaspartijen erboven haalde een

topscore. Leuk om in te zwemmen en vooral fantastisch om nadien nog te genieten van de zon op het buitenterras. En de hammam werd ook gelauwerd. Zoals u kan zien op de foto’s liep ons bevallig proefkonijn vol enthousiasme de hammam binnen en kwam er later superverkwikt terug buiten!

Nog enkele instapklare appartementen beschikbaar! Bezoek ons modelappartement!

OOK ZIN GEKREGEN OM TE GENIETEN VAN BERCKENDAEL?

In het totaal afgewerkte en gemeubelde appartement kan u met eigen ogen ontdekken hoe exclusief en gezellig het in Berckendael echt is. Een afspraak is zo geregeld! Laat u verleiden en neem de proef op de som.

Bekijk het aanbod op www.berckendael.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@CORESdevelopment.be

MAGAZINE

17 concept assisted.indd 59

59

17/11/15 16:25


IN THE PICTURE

1

22

TEAM EVENT

CORES in de wolken EEN TEAM EVENT WAAR U IN DE WOLKEN VAN BENT!

De sfeer zit goed bij CORES! De teamspirit is superpositief. Niet nodig om een ballonnetje op te laten om daar achter te komen. Of toch?

60

A

fspraa k was na het werk aa n de K a st a nje d re ef op de A nt wer ps e Linkeroever. Op een boogscheut van de Schelde en het Sint-Annekestrand en vlakbij het openluchtzwembad. Zou het iets met water te maken hebben? Niet echt, neen! Bij aankomst op het

groene veld langs de Kastanjedreef, stonden er tafels opgesteld met veel lekkers om te eten en te drinken. En toen het eventteam er aankwam, bleek duidelijk waarom er zo’n versterkend ‘tussendoortje’ werd geserveerd. Het CORES-team ging namelijk de lucht in. Letterlijk dus. Uit de aangekomen wagens kwamen 3 ballonnen tevoorschijn

MAGAZINE

18 cores In the picture(luchtballon).indd 60

17/11/15 16:37


IN THE PICTURE

4

5

1 Geen eenvoudige klus om zo’n ballon vertrekkensklaar te maken. 2 Opgepast, want hier wordt behoorlijk gas gegeven. 3 Het openluchtdiner kwam als geroepen. 4 Een ballon in de CORES kleur. 5 En dan kwam het afscheid, moe maar gelukkig en volledig in de wolken.

3 3

die het team mee moest helpen opblazen en de lucht in krijgen. Een behoorlijke taak, maar het resultaat was de moeite waard. Op een heerlijk zonnige dag trok het CORES-team aan boord van 3 heteluchtballons over Antwerpen en omstreken. Prachtige zichten, bekende CORES-sites, maar dan vanuit een totaal ander perspectief

bekeken. Het was gewoonweg zalig! Later op de avond besloten de windgoden dat de tocht in Kontich zou eindigen, in een afgelegen weiland … waar de wagens van de late namiddag wonderlijk genoeg stonden te wachten. Toen was het nog even werken geblazen! Opnieuw behoorlijk intensief. Ballonnen terug in een vervoerbare vorm

krijgen, bleek ook weer een zeer arbeidsintensieve klus te zijn. Maar toen het gedaan was, kregen we heerlijke hapjes voorgeschoteld, met aangepaste drankjes uiteraard. De après-ballonvaart was er eentje om u tegen de zeggen. En toen was het tijd om weer huiswaarts te keren. Moe, gelukkig en volledig in de wolken, uiteraard!

MAGAZINE

18 cores In the picture(luchtballon).indd 61

61

17/11/15 16:37


CORES LOVES ART

NOOIT STOPPEN MET TEKENEN! Ziebel© is het pseudoniem van Carole Czopp, een opmerkelijke kunstenares die stilaan doorbreekt. Hoewel zeer actief op de sociale mediasites Instagram en Facebook, heeft ze moeten vechten om een plek te vinden waar ze ook daadwerkelijk kon exposeren. Dat lukte uiteindelijk toch begin dit jaar. Managing partner Jurgen Van Bogaert was ook aanwezig tijdens die eerste tentoonstelling en was meteen enthousiast. Reden genoeg dus voor een gesprek bij de opening van haar tweede tentoonstelling eind september 2015.

Carole Czopp, een ontembare passie voor tekenen.

PARIS TEXAS ANTWERP!

A

fspraak is in evenementengalerij Paris Texas. Een mythische naam, sinds Wim Wenders er midden jaren 1980 een opmerkelijke film over maakte. De Antwerpse versie van Paris Texas is een evenementengalerij, uitgebaat door 2 kunstenaars die opmerkelijk genoeg uit Parijs en uit Texas komen. Carole Czopp stelt er haar laatste kunstwerken voor. De perfecte plek voor een vlot gesprek met een bezielde vrouw!

en in een omgeving vol design en kunst. Dat heeft me gevormd. Dat fascineerde

Alles wat je ziet komt recht uit het hart, zoals ik het voel, zo teken ik het

legt vast wat ze ziet op een blad papier. “Alle tekeningen die ik hier tentoonstel zijn mijn indrukken, mijn ervaringen uitgedrukt in tekeningen. Ik schets in mijn blocnote, dat is de eerste aanzet. De tekeningen rondom ons zijn daar de expressie van op canvas. Ik ga voor het witte doek zitten en begin te tekenen. In felle kleuren, want stiften zijn er alleen in felle kleuren. Alles wat je ziet komt recht uit het hart, zoals ik het voel, zo teken ik het.”

VAN KINDSBEEN AF

Geboren uit een Belgische vader en een Finse moeder kreeg Carole Czopp al van kindsbeen af te maken met kunst. “Mijn moeder was Finse en een fervente aanhangster van het Scandinavische, minimalistische design en van de popart,” vertelt Carole. “In die tijd had het grote publiek in België nog maar weinig interesse voor deze kunstvorm. Maar bij ons thuis was het wel anders. Ik ben opgegroeid met Keith Haring, die regelmatig op bezoek kwam,

62

19 cores loves art.indd 62

EEN MOEIZAME TOCHT NAAR HET TENTOONSTELLEN

mij. Al heel snel begon ik te tekenen. Constant, tijdens elk vrij moment. Ik heb altijd een blocnote en stiften bij. Want ik teken het liefst met stiften, uit de losse hand.” SPONTAAN

Carole Czopp heeft geen opleiding gevolgd aan een academie. Wat ze tekent komt spontaan in haar op, ze kijkt rond en

Carole Czopp heeft veel gereisd in haar leven. Ze leefde als een gipsy, zegt ze zelf. Maar toen ze moeder werd, kwam de realiteit aankloppen. “Ik ben goed in cijferwerk, ik kon er mijn beroep van maken. De kinderen waren er en dan heb je vastheid, financiële zekerheid, kortom een job nodig. Het tekenen bleef aanwezig, ik stopte nooit, maar ik geraakte op dat vlak het geloof in mezelf wat kwijt. Toen ik bij SD Worx werkte, zag ik dat er in het kantoorgebouw

MAGAZINE

17/11/15 16:40


CORES LOVES ART

“Mijn kunst naar buiten brengen, blijft me verder drijven en ik zie wel hoever ik kom.”

mooie, waardevolle dingen te doen. Logisch dan dat ik zo iemand zo goed mogelijk probeer te steunen. Vooral omdat ook in de kunst alle begin moeilijk is.” STILAAN GROEIEN

een expositieruimte voorzien was. Maar het toenmalige management vond dat de ruimte bedoeld was voor externe kunstenaars en niet voor het eigen personeel. Hoe dikwijls ik ook probeerde, ik kreeg nooit gehoor. Dat heeft het geloof in mezelf als kunstenares in die tijd geen deugd gedaan. Maar toen er een nieuwe verantwoordelijke kwam, heb ik mijn stoute schoenen toch weer aangetrokken en ben ik opnieuw gaan pleiten voor mijn zaak. En ik kreeg gehoor.

Uiteindelijk kon ik mijn eerste tentoonstelling organiseren.” De tentoonstelling was een succes. Een van de bezoekers toen was Jurgen Van Bogaert, Managing Partner bij CORES Development. “Ik was meteen gewonnen voor het werk van Carole Czopp. Toen ik met haar sprak, viel mij haar enthousiasme op, haar wil om verder te gaan in het tekenen. Die bezieling sprak me aan, deed me ook denken aan mijn eigen wil om

Alle begin is inderdaad moeilijk, maar voor Carole Czopp is deze tweede tentoonstelling alvast een stap in de richting die ze vanaf nu wil uitgaan. “Ik wil uiteraard groeien, maar ik blijf realistisch. Het hoeft niet te snel te gaan. Ik ben blij dat ik dit nu, naast mijn dagelijkse werk, verder kan uitbouwen. Het tentoonstellen is een extra in mijn leven. Mijn kunst naar buiten brengen, blijft me verder drijven en ik zie wel waar ik daarmee kom. Zolang ik dat kan blijven doen, ben ik een gelukkig mens!”

www.facebook.com/pages/Ziebel instagram.com/ziebel.me/ www.paristexasantwerp.com http://www.paristexasantwerp.com

MAGAZINE

19 cores loves art.indd 63

63

17/11/15 16:40


Onze partner voor douchedeuren

Uw partner voor sanitair, verwarming en hernieuwbare energie Hoge kwaliteit

Passie

vind je bij Schrauwen! Met een uitgebreid productaanbod en onze jarenlange ervaring met de betere merken en leveranciers staan wij elke dag opnieuw garant voor HOGE KWALITEIT!

vind je bij Schrauwen! Met een team van ervaren interieur adviseurs helpen wij u elke dag opnieuw om uw droombadkamer te realiseren, ONZE PASSIE!

www.schrauwen.be Brasschaat

Schrauwen-Kermi.indd 1 ADV 16.indd 64

-

Genk

-

Herentals

-

Sint-Niklaas

-

Turnhout

-

Wilrijk

-

Zandhoven

3/11/15 9/11/15 17:15 17:20


IN THE PICTURE

[7u30] Ik kleed mij aan, maar ondertussen vraagt er iemand om aandacht.

Een dag in het leven van …

NATHALIE FLOUR

[7u00] De wekker gaat af. Ik ben geen ochtendmens … dus minstens 1 keer op snooze drukken (op een goede dag).

[8u50] Hier ben ik dan! Neen, echt geen ochtendmens! Dus eerst even acclimatiseren en ontbijten in het CORES Café terwijl in mijn mails check. Eerste hap binnen, ik kom op kruissnelheid. Mails lezen, sociale media van CORES bekijken. Wist je dat CORES actief is op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram? Best wel wat kanalen te monitoren dus.

Marketing Manager 9 jaar ervaring in de marketing Kent alles van Amerikaanse TV-series Is er graag bij als er gedanst wordt

[10u30] Ik moet stilaan vertrekken richting Brasschaat. Vandaag hebben we een fotoshoot georganiseerd voor ons nieuwe CORES magazine en zullen we de wellness van Berckendael in de kijker zetten.

[18u15] Honger! Ik probeer elke avond te koken en als het kan ook een beetje gezond. Maar vanavond liefst niet te zwaar, want ik moet nog sporten.

[8u00] Ik woon in het mooie Lier, dus ik moet stilaan vertrekken om op tijd op CORES HQ te zijn.

[13u00] Terug op kantoor, net op tijd voor een snelle lunch met de collega’s. [14u00] Tijd voor de marketingmeeting met collega’s Sophie en Werner. Wij hebben een wekelijkse afspraak om alle marketing- en PR- gerelateerde zaken door te praten en de projecten op te volgen.

[19u00] In de winter huur ik met enkele vriendinnen een tennisterrein. Zo blijven we ook tijdens het winterseizoen bezig en kunnen we topfit aan het zomerseizoen beginnen.

[15u30] Deze week hebben we een infoavond over investeren in assistentiewoningen in Sint-Niklaas. Hier gaat de nodige voorbereiding aan vooraf: ik maak de goodiebags, bekijk of we genoeg brochures hebben en overloop nog een laatste keer de presentatie die we zullen geven.

[21u00] Snel in de douche en nog even wat TV of Netflix kijken. [22u30] Ik kruip mijn bed in en lees nog wat in een boek. Een goede manier om je gedachten te verzetten en snel in slaap te vallen.

MAGAZINE

20 cores in the picture.indd 65

65

17/11/15 16:47


Adressenlijst CORES The City & Coming Up MECHELSESTEENWEG

Art Bar • Mechelsesteenweg 113, 2018 Antwerpen Art & Antiques Center • Mechelsesteenweg 123, 2000 Antwerpen BLT • Lange Lozanastraat 292, 2018 Antwerpen Café De Pelgrim • Boomgaardstraat 6-12, 2600 Antwerpen Caffènation • Mechelsesteenweg 16, 2000 Antwerpen Chris Janssens • Mechelsesteenweg 161, 2000 Antwerpen De Living • Harmoniestraat 25, 2018 Antwerpen Floow • Mechelsesteenweg 67, 2000 Antwerpen Flor Artes • Mechelsesteenweg 159, 2018 Antwerpen Velodome • Boomgaardstraat 14, 2600 Berchem Vintage Wooninrichting • Mechelsesteenweg 48, 2018 Antwerpen Yoga Zuid • Mechelsesteenweg 161, 2018 Antwerpen

DUFFEL

Aroma’s • Kiliaanstraat 65, 2570 Duffel Belle en Beau • Kerkstraat 3, 2570 Duffel Joleen • Kiliaanstraat 51, 2570 Duffel Nuance • Kiliaanstraat 6, 2570 Duffel Spring • Winkelstraat 7, 2570 Duffel

DIEST

Atelier DéDé • Koning Albertstraat 64, 3290 Diest Biscuiterie Stuckens • Zoutstraat 5, 3290 Diest Blauw • Schotelstraat 9, 3290 Diest

Gasthof 1618 • Kerkstraat 18, 3290 Diest Het Begijnhof • Begijnenstraat z/n, 3290 Diest Knop • Ketelstraat 1a, 3290 Diest Stuckens • Zoutstraat 5, 3290 Diest The Lodge • M. Theysstraat 6, 3290 Diest Xaverius Kookhappenings • Rodestraat 7, 3290 Diest

SINT-NIKLAAS

Ante • Stationsstraat 76, 9100 Sint-Niklaas Bakkerij Wauters • Kiemerstraat 2, 9100 Sint-Niklaas De Casino • Stationsstraat 104, 9100 Sint-Niklaas Crèmerie François • Ankerstraat 34, 9100 Sint-Niklaas Chavino • Mercatorstraat 3, 9100 Sint-Niklaas Mr. Men • Stationsstraat 56, 9100 Sint-Niklaas Soep & Zoet • Stationsstraat 16, 9100 Sint-Niklaas

CADIZ

Chicchidoro • Bourlastraat 3, 5 2000 Antwerpen Felix Pakhuis • Godefriduskaai 30, 2000 Antwerpen MAS • Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen Mòn • Sint-Aldegondiskaai 30, 2000 Antwerpen Monique Stam • Nassaustraat 38, 2000 Antwerpen Pelican Rouge • Sint-Aldegondiskaai 36 , 2000 Antwerpen Red Star Line Museum • Montevideostraat 3, 2000 Antwerpen Toon De Klerck • Kattendijkdok-Westkaai 28, 2000 Antwerpen Urban Story Deli Shop • Godefriduskaai 2, 2000 Antwerpen

CORES Development NV | Mechelsesteenweg 176 | 2018 Antwerpen | 03 820 82 82 | info@CORESdevelopment.be | www.CORESdevelopment.be


SUPPLIERS OF NATURE

MENEN Hogeweg 245 8930 Menen

SUPPLIERS OF NATURE

KORTRIJK Noordstraat 5 8500 Kortrijk

ROESELARE Westlaan 142 8800 Roeselare

MENEN Hogeweg 245 8930 Menen

KORTRIJK Noordstraat 5 8500 Kortrijk

ROESELARE Westlaan 142 8800 Roeselare


URBAN LANDSCAPERS

INVESTEREN MET DE CORES GARANTIE

CORES Development is verhuisd:

DE MEEST BETROUWBARE WEG NAAR EEN TOPRENDEMENT

2 / 2015

5%

ZEKERHEID VAN LOCATIE Bij de keuze van een locatie spelen ook het potentieel en perspectieven op meerwaarde mee, bv. gunstige evoluties op GARANTIE vlak van bereikbaarheid, werkgelegenheid, herontwikkeling, overheidsinvesteringen, enz.

RENDEMENT ZEKERHEID VAN RENDEMENT Investeren in vastgoed kan al vanaf

GARANTIE

ZEKERHEID DOOR EIGEN VERHUUR- & BEHEERDIENST

€ 156.000 excl. kosten. Bovendien garandeert CORES Development een toprendement van 5%

02

Door als verbindingspersoon tussen huurder en verhuurder te werken, wil CORES Development langetermijnrelaties opbouwen volgens het ‘one-stopshop’ principe. De huurder huurt en de GARANTIE verhuurder koopt bij eenzelfde partij wat alleen maar voordelen biedt voor een snelle en correcte opvolging.

12% BTW-TARIEF

MEER INFO? Vraag onze infobrochure aan of contacteer ons voor een persoonlijk gesprek.

03 820 82 82

INVESTEREN IN ERKENDE ASSISTENTIEWONINGEN? Investeer nu in onze erkende assistentiewoningen en geniet van een verlaagd btw-tarief van 12% (i.p.v. 21%) op constructie, een toprendement en vrijstelling van onroerende voorheffing!

info@coresdevelopment.be www.coresdevelopment.be Mechelsesteenweg 176 2018 Antwerpen

URBAN LANDSCAPERS ® SINCE 2006

VAN OUD NAAR NIEUW COMFORT ASSIST

1+1=3

WONEN AAN HET WATER

In Antwerpen, Duffel, Diest en Kortrijk