CORES Magazine 12 - Najaar 2018

Page 1

2 /2018

W E CRE ATE URBA N SPACE S TH AT M A K E PEOPLE H A PPY

ØSLOSTRAAT GENT

OP HET RITME VAN DE VOORHAVEN

LOUISE MARIE

Op stap met social influencers C-HIVE

Futureproof ondernemen

“HET OUD-INDUSTRIËLE KARAKTER BLEEF BEHOUDEN.” p. 51


Menen | Roeselare | Sijsele | Sint-Martens-Latem | Zingem | Boortmeerbeek finesse in keuken en interieur www.dekeyzer.be

Menen | Industrielaan 55 8930 Menen, +32 (0)56 52 13 40 Roeselare | Diksmuidsesteenweg 370c, +32 (0)51 26 06 80 Sijsele | Dorpstraat 175a, +32 (0)50 73 46 17 Sint-Martens-Latem | Kortrijksesteeenweg 1, +32 (0)9 241 54 54 Zingem | Kruishoutemsesteenweg 267, +32 (0)9 398 74 90 Boortmeerbeek | Leuvensesteenweg 74a, +32 (0)15 67 64 01 www.dekeyzer.be


EDITO Beste lezer, In dit nummer van CORES Magazine gaan we naar de bron, de plek ‘waar het allemaal begint’ bij projectontwikkeling: de prospectie van nieuwe gronden. De leden van het prospectieteam vertellen ons hoe ze er telkens weer in slagen om sites met veel potentieel te vinden. Als point in case brengen we een bezoekje aan drie van zulke nieuwe sites, in de noordoostelijke rand van Brussel. In onze eigen stad, Antwerpen, staat alles dan weer in het teken van Louise Marie. Dit ambitieuze woonconcept hebben we ondertussen officieel gelanceerd tijdens een persmoment. Enkele bekende social influencers trokken van tevoren alvast op verkenning in de buurt. Interieurdesigner Anouk Taeymans ontwierp twee interieurstijlen op maat van de appartementen van Louise Marie en we houden de nakende overkapping van de nabijgelegen ring onder de loep. In Gent werken we dan weer naarstig verder aan twee veelbelovende projecten: Rinkkaai in de buurt van Station Gent-Sint-Pieters en Øslo aan de oude Voorhaven. Beide zullen ongetwijfeld een nieuwe dynamiek geven aan hun omgeving. Dat geldt ook voor De Varens in Hove, dat mooi aansluit op zijn groene context en die zelf ook versterkt. We laten je eveneens kennismaken met twee vernieuwende CORES-concepten, c-hive en c-space, respectievelijk het kantoor en het buurthuis van de toekomst. We proberen ICT-Coördinator Stein Goetschalckx een dagje bij te benen en als dessert schotelen we je de chocoladetaart van CFO Michael Poesen voor. Veel leesplezier!

COLOFON - CCO: Sophie Deprez • CORES Development NV Mechelsesteenweg 176 - 2018 Antwerpen • 03 820 82 82 • info@coresdevelopment.be Productie: Eindeloos • www.eindeloos-communicatie.be • Danielle Knops Vormgeving: Gert Muller • Redactie: Filip Leloup • Fotografie: Alexandre van Battel • Coverbeeld: Jonas Vandecasteele


Inhoudstafel 27 07 LOUISE MARIE Met de officiële lancering van ons prestigieuze project Louise Marie achter de rug, zoomen we nog eens in op wat dit concept zo uniek maakt.

C-SPACE

17

OVERKAPPING

CORES geeft met zijn vooruitstrevende c-spaceconcept een boost aan de wijkdynamiek in zijn projecten. Ook in Groen Zuid in Hoboken komt zo een ‘buurthuis 2.0’.

De overkapping van de Antwerpse ring is goed nieuws voor de toekomstige bewoners van Louise Marie, dat in de onmiddellijke nabijheid ligt. We hadden het erover met Luk Lemmens, eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen.

32 12 SOCIAL INFLUENCERS De buurt van Louise Marie biedt voor elk wat wils. Het bewijs: drie vooraanstaande bloggers zijn razend enthousiast, elk vanuit een verschillende invalshoek.

21 RINKKAAI Aan het station Sint-Pieters in Gent krijgt woonconcept Rinkkaai vorm. Verbondenheid – met de andere bewoners maar ook met de omgeving – is er geen loos begrip. Een gesprek met de architect.

PROSPECTIETEAM Alles begint bij CORES met de ‘ontdekking’ van een nieuwe projectgrond. We vroegen een aantal medewerkers van het prospectieteam hoe ze daarbij te werk gaan.


DRIE IN ÉÉN

37

Maak kennis met onze drie nieuwe projectgronden in de noordoostelijke rand van Brussel: Tremelo, Kalmthout en Sint-Katelijne-Waver.

60 51

41 DE VARENS

ØSLOSTRAAT

IN THE KITCHEN

57 C-HIVE Met het nieuwe concept c-hive zet CORES in op futureproof ondernemen. Het eerste gebouw ligt aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Een kennismaking.

We kennen designer Anouk Taeymans onder andere van haar succesvolle ‘Myshelf’. Ze wierp een blik op Louise Marie en werkte twee interieurstijlen uit die het concept als gegoten zitten.

Woonconcept Øslo, in de buurt van het andere Gentse project København, legt de focus op ruime gezinsappartementen. We gingen op ontdekkingstocht in de buurt.

Architect Ortwin Speybrouck van NOORD Architecten vertelt ons hoe project De Varens in Hove een impuls betekent voor zijn omgeving.

46

ANOUK TAEYMANS

14 VANSCHOONBEKE Met de nadruk op luxueus en levensbestendig wonen, speelt CORES in op de vraag naar grotere appartementen in 14 Van Schoonbeke. We vertellen je hoe we dat aanpakken.

63

CFO Michael Poesen hecht veel belang aan gezonde voeding, maar af en toe zondigt hij wel eens met een zoet dessertje. Zijn chocoladetaart met Oreo-koekjes is zo een zoete zonde waaraan hij maar moeilijk kan weerstaan.

66

EEN DAG IN HET LEVEN VAN ... We volgden een dag in de voetsporen van ICT-Coördinator en kersverse papa Stein Goetschalckx. De tocht ging langs computers, computers … en CORES Gym.


PUB2

VOSSAL VOSSAL VOSSAL NV - NV Ambachtstraat NV- Ambachtstraat - Ambachtstraat 19 - 2340 1919- 2340 - Beerse 2340Beerse Beerse - T 014/61.52.80 - T- 014/61.52.80 T 014/61.52.80 - info@vossal.be - info@vossal.be - info@vossal.be VOSSAL VOSSAL VOSSAL NV - NV Ambachtstraat NV- Ambachtstraat - Ambachtstraat 19 - 2340 1919- 2340 - Beerse 2340Beerse Beerse - T 014/61.52.80 - T- 014/61.52.80 T 014/61.52.80 - info@vossal.be - info@vossal.be - info@vossal.be


LOUISE MARIE Tijdens het weekend van 15 en 16 september vond de officiĂŤle lancering van ons ambitieuze Antwerpse woonconcept Louise Marie plaats. Daarmee maakten we de komst van dit prestigieuze project op de hoek van de Desguinlei en de Karel Oomsstraat bekend. Het wordt een concept dat maximaal inzet op bereikbaarheid en topkwaliteit voor de meerwaardezoeker.

7


Louise Marie nu ook officieel gelanceerd Het woonproject ontleent zijn naam aan het kinderziekenhuis dat hier in de vorige eeuw gevestigd was. De nieuwe stadsontwikkeling zal bestaan uit twee imposante gebouwen. De eyecatcher wordt ongetwijfeld het indrukwekkende glazen scherm dat beide gebouwen met elkaar verbindt. Dit scherm, samen met de overkapping van de Antwerpse Ring, zal er voor zorgen dat Louise Marie een centraal gelegen oase van rust wordt op een strategische ligging aan de rand van de stad. Uitvalsbasis De ligging vlak bij de Singel biedt bewoners onmiddellijk toegang tot de ring van Antwerpen en de E19. Met andere woorden: het vormt de gedroomde uitvalsbasis voor wie naar onder andere Gent, Brussel of Breda wil. Maar ook bewoners die de stad in willen, genieten van een vlotte verbinding met tram, trein, bus of fiets. De toekomstige overkapping van de Antwerpse Ring zal daarnaast heel wat extra voordelen meebrengen voor de buurt rondom Louise Marie.

“LOUISE MARIE IS EEN SCHOOLVOORBEELD VAN HOE WE IN DE TOEKOMST MET STEDELIJKE VERDICHTING EN MOBILITEIT ZULLEN OMGAAN.�

8


PENTHOUSE Op de bovenste verdieping van Louise en Marie komen luxueuze penthouses met een genereuze oppervlakte. In het interieur staan kwaliteit en design centraal.

Stadsoase “Louise Marie is een schoolvoorbeeld van hoe we in de toekomst met stedelijke verdichting en mobiliteit zullen omgaan,” stelt Sophie Deprez, CCO van CORES. “Heel wat mensen zijn op professioneel vlak afhankelijk van hun wagen, maar kiezen er bewust voor om autoloos de stad in te trekken. En terecht, want leefbare, gezondere steden zijn de toekomst. Om tegemoet te komen aan de bevolkingsgroei is de verdichting van de stadsrand de oplossing. Doordachte woonconcepten zoals Louise Marie spelen daar ook architecturaal op in. Bij de inplanting van de gebouwen en het ontwerp werd met alle aspecten van de omgeving rekening gehouden, waardoor de gebouwen niet alleen een nieuw landmark aan de zuidrand worden, maar ook meteen een doorgedreven functionele waarde hebben. Ze creëren een nieuwe oase in de stad.”

9


Inwonende conciërge en dienstenapp Het project omvat 207 appartementen en penthouses, verdeeld over 2 gebouwen. Kwaliteit en standing zijn de sleutelwoorden, en dat geldt voor alle aspecten van het concept: de architectuur, het interieur en het landschap, met een mooie, rustgevende parktuin als kers op de taart. Verder bevorderen een hele reeks voorzieningen de levenskwaliteit van de bewoners. Zo komt er een fitnessruimte en is er een inwonende conciërge. De dienstenapp voorziet in een heleboel praktische diensten, die het leven van de bewoners makkelijker maken. Momenteel is reeds 30% van het beschikbare aanbod verkocht. De bouwwerkzaamheden starten in het voorjaar van 2019, de oplevering is voorzien voor eind 2022.

Aanbod: 1 slpk vanaf € 169.500*, 2 slpk vanaf € 219.500*, 3 slpk vanaf € 299.500*. Penthouses: prijzen op aanvraag * excl. BTW, notaris- en registratiekosten www.louisemarie-antwerpen.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@coresdevelopment.be

10


Woodstoxx staat voor eigen productie ĂŠn plaatsing van parket, houten terras, gevel-, plafond- en wandbekleding. We controleren van stam tot afgewerkt product, met een voorkeur voor FSC of PEFC gelabeld hout. Grote of kleine projecten, wij denken vooral in termen van geslaagde projecten.

instagram.com/woodstoxxbe


&

SOCIAL

GILLES VAN BOUWEL ANOUK TAEYMANS VALERIE BREMS

Op ontdekkingstocht in de buurt In het kader van onze social mediacampagne rond het Antwerpse woonconcept Louise Marie, lieten drie bekende social influencers hun licht schijnen op de buurt. Een bloemlezing van hun bevindingen. ‘Slimste mens ter wereld’ Gilles van Bouwel schrijft veel over sport en is zelf ook een verwoed sporter. Zo heeft hij bijvoorbeeld al een heuse marathon achter de kiezen. De ideale man dus om uit te spitten of ook de sportieve bewoner van Louise Marie aan zijn trekken komt in de buurt. Hij trok trainingspak en sportschoenen aan en ging op onderzoek uit. “Wat me onmiddellijk opviel, was het ongelooflijk groene karakter van de omgeving. Louise Marie ligt vlak bij het centrum, maar toch zijn er heel wat parken die zich perfect lenen tot een verkwikkend loopje ’s ochtends of ’s avonds. Het Nachtegalenpark is mijn favoriet. Met een totale omtrek van ongeveer 6 kilometer is dit perfect voor wie geen 15 keer langs dezelfde plek wil passeren als hij aan het joggen is. In het Middelheimpark biedt de beeldentuin vol kunstwerken een subliem decor voor je looptochtjes.”

12


INFLUENCERS Campagne

Interieurexperte Anouk Taeymans woont zelf in de onmiddellijke buurt van Louise Marie en kent de omgeving dus als haar broekzak. Ze is dan ook de aangewezen persoon om ons een rondleiding te geven vanuit haar perspectief als creatief manusje-van-alles.

Leuk weerzien De enige ‘bekende’ uit de buurt voor Gilles Van Bouwel was olympisch zwembad Wezenberg, recht tegenover Louise Marie. Hij legt uit: “Ik trainde ooit voor een triatlon en kwam hier altijd oefenen voor de zwemproef. Maar ook zwembad Groenenhoek, op nog geen 4 km van Louise Marie, is ideaal voor de recreatieve zwemmer.” Een andere sportieve hobby van Gilles Van Bouwel is fitnessen. Hij was dan ook blij verrast met de fitnessruimte die Louise Marie op het gelijkvloers voorziet. “Een eigen fitnessruimte op de plek waar je woont, wat kan je nog meer wensen? Zo verlies je geen kostbare tijd als je een uurtje naar de sportschool wil. Alweer een excuus minder om niet te sporten, dus! (lacht)”

“Ik ben misschien een beetje bevooroordeeld, maar wat mij betreft is de locatie van Louise Marie een schot in de roos! (lacht) De laatste drie plekken waar ik woonde, lagen allemaal binnen een straal van 800 m van het project. Er zijn ontelbare redenen waarom ik niet meer weg wil uit deze buurt en waarom mijn vriend en ik vorig jaar hebben beslist om in deze buurt een woning te kopen. De charmante restaurants en bars op wandelafstand zijn niet op één hand te tellen. Onze topfavoriet is de rooftopbar van Black Smoke. Maar ook de bereikbaarheid is top.” Boost voor je wooncomfort “Ik ben meteen gewonnen voor de dienstenapp, de inwonende conciërge en de fitness op het gelijkvloers. Beeld je in: een conciërge die jouw postpakketjes in ontvangst neemt wanneer je er niet bent. Of nog vlug even naar de fitness voor het werk, zónder dat je je daarvoor hoeft te verplaatsen.” Prachtige buurt “Louise Marie bevindt zich in een van de mooiste buurten van Antwerpen. Op weg naar huis passeer je prachtige art-nouveau-herenhuizen, met in zowat elke straat bomenrijen of zelfs kleine parkjes. Ook de site zelf is een esthetische hoogvlieger, met zijn glooiende, mooi aangelegde parktuin met rustgevende waterpartijen die reflecteren in het grote glazen scherm tussen de twee torens.”

13


Mama en fashionblogger Valerie Brems spendeerde een dag in de buurt van Louise Marie met haar zoontje Christian, om uit te vinden hoe ‘kidsproof’ de omgeving is. Ze ging meer specifiek op zoek naar leuke adresjes voor kinderen, waar als het even kan ook de ouders een leuke tijd kunnen doorbrengen. Frisse buitenlucht Het eerste dat Valerie Brems opviel was het overvloedige groen in de buurt van Louise Marie. “Dat is ideaal om tot rust te komen als gezin. Ik geniet van uitjes in de frisse buitenlucht. Louise Marie biedt de gulden middenweg, met haar centrale ligging vlak bij de stad en de talrijke parken in de buurt. Daar kan je met het hele gezin picknicken of spelen op een van de speelpleintjes in de omgeving.”

Qualitytime Tot slot is het ook belangrijk om als ouder over je eigen qualitytime te waken, weet Valerie Brems. “Af en toe eens met z’n tweetjes op stap kan deugd doen. Louise Marie heeft een dienstenapp ontwikkeld, waarmee je een strijkdienst kan inschakelen of een babysit boeken. Te veel werk of een gebrek aan opvang zullen je dus niet meer tegenhouden voor dat romantische dinertje met twee!”

Onderwijs & hobby’s Als ouder wil je natuurlijk dat je kind alle kansen krijgt om zich te ontplooien. Valerie Brems: “Als je ergens je intrek neemt, wil je dat er voldoende mogelijkheden zijn op vlak van onderwijs en hobby’s. Ook wat dat betreft zit het hier snor. Op nauwelijks 5 à 15 minuten wandelen, bevinden zich twee kleuter- en lagere scholen, De Kolibri en Kosmos. Je brengt je spruiten dus makkelijk met de fiets of te voet naar school. Ook voor de naschoolse activiteiten hoef je niet ver te lopen. Op anderhalve kilometer ligt MA’GO!, een muziekacademie met opleidingen woord, muziek en dans. Voeg daar de jeugdbewegingen en sportcentra in de buurt aan toe en je hebt alles wat je nodig hebt om hier een onvergetelijke jeugd te beleven.”

INSTA(ART)GRAM Dankzij de social mediacampagne voor Louise Marie behaalde CORES de kaap van 1.000 volgers op Instagram. Dit moest gevierd worden met deze - toch wel Instagramwaardige - taart.

BEN JE NOG GEEN TROUWE CORES-VOLGER? Breng daar dan snel verandering in en volg onze activiteiten op de voet via @cores_development. Ook onze enthousiaste Louise Mariebloggers kan je volgen via @gillesvanbouwel, @byanouk_ en @valeriebrems.

14


Buitengewone momenten beleeft u in een omgeving waar alles klopt. Met vormen die eenvoudig en helder zijn.

b metropool bvba jordaenskaai 2 2000 antwerpen tel +32 3 234 01 80 info@bmetropool.be bmetropool.bulthaup.be


WERKEN GESTART

*excl. BTW, registratie- en notariskosten

REEDS 65% VERKOCHT

LUXUEUS WOONPLEZIER OP MAAT VAN LEVENSGENIETERS Levensbestendige appartementen met 1 of 2 slpk en ruime terrassen Gelegen midden in de Harmoniewijk, op wandelafstand van parken, winkels, horeca en cultuur Ondergrondse parking en fietsenstalling Zorg- en comfortdiensten op vraag Rendabele investering met verlaagd BTW-tarief van 12% 1 slpk app vanaf € 229.500* I 2 slpk app vanaf € 309.500* www.14vanschoonbeke.be

INFO & VERKOOP

03 820 82 82

info@coresdevelopment.be Steeds telefonisch bereikbaar van ma tot za van 9u tot 21u.

Volg ons via

@coresdevelopment en

@cores_development


INTERVIEW OVERKAPPING

ZUURSTOF VOOR DE STAD Het ‘dak’ boven de Antwerpse ring komt er. Dat is goed nieuws voor de toekomstige bewoners van ons nabijgelegen woonconcept Louise Marie. Niet alleen de stress en (geluids)overlast van de eeuwige files verdwijnt ermee, er komt ook meer plaats voor groen. Voor eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen, Luk Lemmens, beantwoorden zowel de overkapping als Louise Marie perfect aan de toekomstvisie op ruimtegebruik van de provincie.

17


Een visie op lange termijn Luk Lemmens: “Met ons nieuwe structuurplan, de Nota Ruimte, streven we naar een toekomstgerichte visie. Onze eerste doelstelling is het behoud van de open ruimte. Als je dat wil realiseren, moet je ook streven naar woonverdichting in de kernen. Dat moet dan wel kwalitatief gebeuren. Louise Marie is een mooi voorbeeld van verdichting op een zuinige, duurzame en respectvolle manier. Ook qua bereikbaarheid zit het hier snor, bijvoorbeeld op vlak van openbaar vervoer, nabijheid van het station …”

“LOUISE MARIE IS EEN MOOI VOORBEELD VAN DUURZAME VERDICHTING.”

Boost voor de stad Ook het respect voor de eigenheid van de omgeving is een pluspunt. Luk Lemmens: “Er wordt rekening gehouden met de bestaande parken en bovendien komt er een surplus aan natuur op de site zelf. Dat groene element zal bovendien mooi aansluiten op het extra groen dat er komt met de overkapping van de ring. Met andere woorden, het zijn twee projecten die een boost zullen geven aan de stad en waarvan de positieve effecten elkaar nog zullen versterken.”

Een nieuwe visie op ruimtelijke planning De ontwerpversie van de Nota Ruimte werd goedgekeurd door de provincieraad op 26 april 2018. Het is het resultaat van de samenwerking tussen de provincie Antwerpen en een hele reeks diverse partners, zoals de gemeentebesturen, Natuurpunt, Universiteit Antwerpen … © Britt Guns

18


MADRID: HET GROTE VOORBEELD De gedeeltelijke overkapping van de ringweg van Madrid, langs de oevers van de rivier Manzanares, is het grote voorbeeld voor de initiatiefnemers van Ringland in Antwerpen. Het bewijst de meerwaarde van een ondergrondse verbinding voor het leven in de stad. Net zoals in Antwerpen het geval zal zijn, kreeg de buurt rondom deze ‘overkapping’ een opwaardering op vlak van wonen, werken en ontspanning. De M30 is een van de drukste snelwegen ter wereld. Hij loopt recht door Madrid. Onleefbaar, zo vonden de Madrilenen, en dus werd een deel van de snelweg overkapt, een werk dat acht jaar geduurd heeft. De ingreep is een echt succesverhaal: het aantal ongevallen daalde en de geluidsoverlast nam af, net als de luchtvervuiling en de files. Een bijkomend positief gevolg voor de buurtbewoners is dat ze de waarde van hun woningen exponentieel zagen toenemen. Stadspark De gewonnen ruimte aan de oevers van de Manzanares werd aangewend voor de aanleg van een reusachtig park, Madrid Río, van 6 kilometer lang en 30 meter breed. Er kwamen fietspaden, tientallen terreinen voor schaatsers en skaters, BMX-parken, klimmuren en voetbalvelden. Tijdens de weekends is het de favoriete pleisterplek geworden van talloze Madrilenen.

DE NOTA VERTREKT VANUIT 4 RUIMTELIJKE PRINCIPES: Zuinig ruimtegebruik: meer doen met dezelfde ruimte Veerkracht: flexibiliteit bij onverwachte gebeurtenissen, zoals overstromingen Nabijheid en bereikbaarheid: zodat duurzaam verplaatsen mogelijk wordt Eigenheid: rekening houden met de specifieke kenmerken van de gemeenten

19


BUILDING SKYLINES

www.interbuild.be 20


RINKKAAI

VERBONDEN MET DE OMGEVING In het gebied tussen station Gent-Sint-Pieters en de Blaarmeersen, ter hoogte van Koningin Fabiolalaan en Snepkaai, krijgt het ambitieuze Rinkkaaiproject vorm. Dat omvat 6 gebouwen met 308 woningen, aangevuld met een buurthuis, commerciĂŤle ruimtes, een publiek park en een aansluiting op de toekomstige fietsersbrug over de Leie. CORES ging voor Rinkkaai in zee met het ontwerpteam EVR-KCAP-Omgeving. Architect Jan Van Den Broeke van het Gentse bureau EVR-architecten geeft tekst en uitleg bij de visie achter het vooruitstrevende concept.

21


“Verbondenheid is een centraal begrip bij Rinkkaai,” steekt Jan Van Den Broeke van wal. “Met zijn uitgebreide oppervlakte en honderden woningen is het een uit de kluiten gewassen project en een aanzienlijke aanvulling op het aanbod van de stad Gent. Ondanks die proporties hebben we er echter naar gestreefd om geen losstaand eiland in de stad te creëren. Het moest echt een onderdeel worden van zijn context.”

“DE GEBOUWEN DELEN EEN ZEKER DNA, MAAR BEHOUDEN HUN EIGENHEID.”

Wijkgevoel Die verbondenheid met de omgeving situeert zich op meerdere niveaus. Jan Van Den Broeke: “Rinkkaai maakt deel uit van het project Sint-Pieters en met zijn ligging aan de Blaarmeersen, wordt het een onderdeel van het grote park dat in die zone ontstaat. Maar ook op kleinere schaal wil Rinkkaai zich integreren in de onmiddellijke omgeving en de wijk waar het ingeplant wordt. Vanuit die ambitie hebben we op een aantal strategische plaatsen, ontmoetingsplekken gecreëerd. Die zijn niet alleen bedoeld voor de bewoners van het nieuwe project zelf, maar ook voor de mensen uit de buurt. Het respect voor de bestaande wijk uit zich verder ook in het materiaalgebruik, dat we deels overnemen van de wijk. Ik denk bijvoorbeeld aan de typische Scheldesteen. Daarnaast komt er een buurtondersteunend programma, met onder andere handelszaken, restaurants en nog een aantal later te bepalen kleinere zaken, zoals bijvoorbeeld een bakker. Daarbij is het altijd de bedoeling dat ook de bewoners van de wijk er baat bij hebben. Er komt ook een buurthuis, een gegeven dat CORES wil integreren om het wijkgevoel te bevorderen.”

22


Paviljoenmodel Op architecturaal vlak wordt Rinkkaai gekenmerkt door een heel diverse mix aan woontypologieën. Jan Van Den Broeke: “Het project is niet afgestemd op één type bewoner, zoals dikwijls het geval is. Er komen budgetwoningen, een gebouw voor groepswonen, assistentiewoningen … Die mix is heel belangrijk. Meer nog: volgens ons is het een absolute voorwaarde om een wijk te laten slagen. Er komen twee hoogbouwvolumes met een twintigtal verdiepingen en vier lagere volumes met zes à zeven lagen, geconcipieerd als paviljoenen: losstaande volumes in een parkomgeving. Het zijn allemaal alzijdige gebouwen, wat betekent dat ze geen echte voor- of achterzijde hebben. Elke zijde biedt een mooi uitzicht: op het park, op het water of op de stad. Elke kant heeft zijn kwaliteiten.”

Gedeeld DNA Ondanks deze verscheidenheid aan woontypes is er toch duidelijk sprake van een samenhangend geheel. “We hadden het wel eens over een broer en zus met hun neefjes en nichtjes,” aldus Jan Van Den Broeke. “Je ziet dat de gebouwen een zeker DNA met elkaar delen, maar toch hun eigenheid behouden. Dat zorgt ook voor een grote herkenbaarheid van de gebouwen. Wat op zijn beurt weer bijdraagt aan de kindvriendelijkheid van het concept. Het zorgt er ook voor dat de mensen zich beter kunnen identificeren met het gebouw waarin ze wonen. Dat zijn allemaal zaken die ervoor zorgen dat mensen zich ergens thuis voelen, dus het is heel belangrijk.”

23


Duurzaamheid centraal Een andere belangrijke klemtoon is de duurzaamheid. Rinkkaai wordt een bijna-energieneutrale (BEN-)wijk. Jan Van Den Broeke legt uit: “We worden wettelijk verplicht om een aantal maatregelen te nemen, en ook de stad Gent stelde een aantal eisen. Wat ons betreft zijn die meer dan welkom, want wij leggen als bureau de lat hoog wat duurzaamheid betreft. Dat verhaal is trouwens een pak breder dan energiezuinigheid. Het gaat ook om het materiaalgebruik, het waterverhaal … Zo halen we onder andere een deel van onze warmte uit de naburige rivier De Leie en doen we aan grijswaterzuivering. De daken zijn voorzien van pv-panelen voor elektriciteitsopwekking en thermische zonnecollectoren voor de opwarming van het sanitair warm water. De neerslag wordt zo lang mogelijk vastgehouden, herbruikt en gebufferd vooraleer we het terug afvoeren.”

Blijf je graag op de hoogte van dit project? Neem een kijkje en registreer je via

www.rinkkaai.be

“RINKKAAI WORDT EEN BIJNA-ENERGIENEUTRALE (BEN-)WIJK.”

24


WERKEN GESTART REEDS 65% VERKOCHT

ALLERLAATSTE FASE NU IN VERKOOP

*excl. BTW, registratie- en notariskosten

INFORMEER OOK NAAR ONS INSTAPKLAAR AANBOD

EEN GROENE, BETAALBARE WOONWIJK VOOR IEDEREEN Unieke woon- en investeringsopportuniteit I Gevarieerd en betaalbaar woonaanbod Autoluwe woonwijk en afsluitbaar binnengebied I Toparchitectuur I Buurtpark met speeltuin 1 slpk app vanaf € 149.500* 2 slpk app vanaf € 182.500* 3 slpk app vanaf € 219.500* Woningen vanaf € 249.500* Erkende assistentiewoningen vanaf € 197.500* Ook erkende assistentiewoningen te huur www.groenzuid.be INFO & VERKOOP

03 820 82 82

info@coresdevelopment.be Steeds telefonisch bereikbaar van ma tot za van 9u tot 21u.

Volg ons via

@coresdevelopment en

@cores_development


PUB 8

EXCLUSIEVE VERDELER VAN TOUCHSTONES, ECCENTRICO, PORCELAINGRES,...

ANTWERPEN - BRUGGE - GENT - GROOT-BIJGAARDEN - SINT-STEVENS-WOLUWE - WAVRE 26

WWW.INTERCARRO.BE


C-SPACE / GROEN ZUID

c-space: BUURTHUIS 2.0 Toegegeven, alle technologische en virtuele communicatiesnufjes maken het leven van alledag een pak makkelijker. Soms heb je na alle Skype-calls, online shoppingsessies, Whatsappgroepjes en berichten op Facebook echter behoefte aan een echt gesprek. Het mag dan ook niet verbazen dat allerlei initiatieven de kop opsteken waarbij mensen elkaar in levende lijve ontmoeten. c-space van CORES is er zo een. Maak kennis met het buurthuis anno 2018.

27


Product/Business Developer Michael Janssens: “Met c-space willen we de bewoners van onze projecten gemeenschappelijke ruimte bieden, die ze kunnen gebruiken voor yogasessies, feestjes, om te kaarten … Dat past perfect in de nieuwe deeltrend, waarbij delen belangrijker wordt dan bezitten. Dat merk je aan duizend-en-één dingen: autodelen, coworking, kledingruil … Met c-space trekken we die lijn door naar onze woonprojecten. In de wooncontext heb je bovendien te maken met het fenomeen dat we steeds compacter gaan wonen. Dat is onder andere het gevolg van het toenemende aantal singles en het gebrek aan betaalbaar vastgoed. Door die trend hebben de mensen in hun woning minder plaats om allerlei activiteiten te organiseren. c-space biedt hier het perfecte alternatief.” Sociale dynamiek Het nieuwe concept van CORES biedt buurtbewoners de ruimte die ze nodig hebben, waar en wanneer ze die nodig hebben, zonder de negatieve aspecten van bezit. Michael Janssens: “We willen de diensten en activiteiten die c-space aanbiedt, uitbouwen op basis van de specifieke noden of vragen van de buurtbewoners. Op die manier dragen we ons steentje bij aan de sociale dynamiek en binding binnen de buurt.”

“DELEN WORDT BELANGRIJKER DAN BEZITTEN.”

Lokale ambassadeurs Niet alleen particulieren hebben trouwens nood aan ruimte. Dat geldt evenzeer voor lokale zelfstandigen, freelancers en bijberoepers. Michael Janssens: “Het aantal startende ondernemers en zelfstandigen in bijberoep scheert hoge toppen. Lokaal ondernemen was nog nooit zo populair. We bieden ook aan deze lokale ambassadeurs de mogelijkheid om hun producten en diensten vlotter aan de man te brengen én hun bedrijf te laten groeien. Je mag dus stellen dat c-space op een heel brede doelgroep mikt. Experimentele en creatieve mensen, sportliefhebbers en rustzoekers, buurtbewoners en ondernemers: ze krijgen er allemaal de kans om elkaar te ontmoeten en te versterken.”

28


“THE SPACE TO CONNECT” VISIENOTA C-SPACE

Ook Groen Zuid gaat voor c-space Ook inHetGroen Zuid, de nieuwe wijk in nieuwe buurthuis op maat van de gemeenschap als stimulans van een nieuwe sociale dynamiek en buurtwerking. Hoboken, krijgt het c-spaceconcept een belangrijke plaats. Michael Janssens: “c-space wordt het buurthuis van de wijk. Er is ruimte voor initiatieven die van het concept zelf uitgaan, maar ook de buurtbewoners krijgen de mogelijkheid om ideeën uit te werken. c-space initieert zelf een vrij toegankelijke coworkingspace, kleinschalige feestlocatie, entertainmentroom voor Netflix-bingewatching of de wekelijkse pokeravond, een guestroom voor familie of vrienden, een vergaderplek of ‘dedicated’ werkplekken. Naast deze initiatieven krijgt ook de buurt de kans om de ruimte af te huren. Dat geldt trouwens ook voor de tuin. Dat kunnen zowel bewoners van Groen Zuid zijn als andere buurtbewoners. De locatie aan de Berkenrodelei maakt dit toegankelijker en zichtbaarder voor de rest van de buurt. Enkele voorbeelden van activiteiten: een wekelijkse kookstudio, een etalageruimte voor handelszaken uit de buurt, een rustgevende sportruimte voor yoga of mindfulness, knutselnamiddagen voor kinderen, een atelier voor kunstenaars. Er wordt eveneens een permanent toegankelijke ruimte voorzien die niet moet gereserveerd worden, om een gezellige babbel te doen met de buren, te coworken of gezamenlijk te studeren. Kortom, de mogelijkheden zijn legio!”

c-space in de praktijk In ruil voor een laag vast maandelijks bedrag word je lid van de community. Dat biedt een heleboel voordelen: KORTINGEN OP PRODUCTEN VAN C-SPACEPARTNERS VRIJE TOEGANG TOT DE ‘HUB’ (VOOR BIJV. COWORKING) V ERLAAGD LEDENTARIEF

29


“C-SPACE WORDT HET BUURTHUIS VAN DE WIJK.”

Groen Zuid: een stand van zaken Op Groen Zuid is hoofdaannemer en bouwheer Vanhout momenteel bezig met het optrekken van het voorlaatste bouwblok, tussen de straten Roodenbekehoek, Halmaelshof en de nog aan te leggen Ganzendries. Project manager Katrien van Moer: “De werken lopen voor op schema en deze gebouwen zullen klaar zijn voor het bouwverlof in de zomer van 2019. Meer dan de helft van deze appartementen en woningen zijn al verkocht. Vanaf november 2018 zal ook de verkoop van het laatste bouwblok starten, tussen de straten Schaapskooi, Halmaelshof en de nog aan te leggen Ganzendries. In januari 2019 start de bouw van het laatste bouwblok. Hier komen nog eens 80 appartementen en 7 woningen. Het einde van deze werken is gepland voor het najaar van 2020. Op het einde van de bouwwerken zal ook de aanleg van de groene parkzone tussen sporthal Extra-Time en het woonzorgcentrum gefinaliseerd worden. Ook het fietspad tussen de Louisalei en de spoorwegtunnel wordt verbonden en afgewerkt, waardoor de fietscurve in zijn geheel bruikbaar wordt.”

Aanbod: 1 slpk vanaf € 149.500* 2 slpk vanaf € 182.500* 3 slpk vanaf € 219.500* Woningen vanaf € 249.500* Erkende assistentiewoningen vanaf € 197.500* Vraag ook naar ons instapklaar woonaanbod van de vorige fases in Groen Zuid. * excl. BTW, notaris- en registratiekosten www.groenzuid.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@coresdevelopment.be

30


Eén Eén bouwgroep. bouwgroep. Oneindig Oneindig veel veel expertise. expertise. Eén bouwgroep. Oneindig veel expertise. Eén bouwgroep. Oneindig veel expertise.

| Genk | Genk La Biomista La Biomista | Antwerpen ||Antwerpen Het MIMA-project Het MIMA-project La Biomista Genk La Biomista | Genk Het MIMA-project | Antwerpen Het MIMA-project | Antwerpen

| Tielt-Winge | Tielt-Winge Winge Winge Golf Golf & Country & Country ClubClub Winge Golf & Country Club | Tielt-Winge Winge Golf & Country Club | Tielt-Winge

ThysThys Bouwprojecten Bouwprojecten is een is een gerenommeerde gerenommeerde aannemer aannemer met met jarenjarenlange lange ervaring ervaring en tonnen en tonnen expertise. expertise. OnsOns teamteam van van professionals professionals Thys Bouwprojecten is een gerenommeerde aannemer met jarenbegeleidt begeleidt u doorheen u doorheen het volledige het bouwproces, bouwproces, van van voorontwerp voorontwerp Thys Bouwprojecten eenvolledige gerenommeerde aannemer met jarenlange ervaring en tonnenis expertise. Ons team van professionals tot en tot met en met oplevering. oplevering. Bij elk Bij project elk project streven streven wij naar wij naar competitieve competitieve lange ervaring en tonnen expertise. Ons team van professionals begeleidt u doorheen het volledige bouwproces, van voorontwerp prijzen, prijzen, een een stipte stipte oplevering oplevering optimaal en optimaal rendement. rendement. voorontwerp begeleidt u doorheen heten volledige bouwproces, tot en met oplevering. Bij elk project streven wij naar van competitieve tot en oplevering. Bijen elkoptimaal project streven wij naar competitieve prijzen, eenmet stipte oplevering rendement. prijzen, een stipte oplevering en optimaal rendement. | Nijverheidsstraat | Nijverheidsstraat | 2260 | 2260 | info@thysbp.be | info@thysbp.be | +32(0)14 | +32(0)14 ThysThys Bouwprojecten Bouwprojecten 10 10 Oevel Oevel - Westerlo - Westerlo 57 46 57 01 46 01 | Reg. | Reg. | Erk. | Erk. | BTW | BTW RPRRPR Turnhout Turnhout nr. 02 nr. 11 02 11 11 11 aann. aann. Klasse Klasse 6D nr. 6D 19611 nr. 19611 BE 0447 BE 0447 500 500 095 095 Thys Bouwprojecten | Nijverheidsstraat 10 | 2260 Oevel - Westerlo | info@thysbp.be | +32(0)14 57 46 01 Thys Bouwprojecten | Nijverheidsstraat 10 | 2260 Oevel - Westerlo | info@thysbp.be | +32(0)14 57 46 01 RPR Turnhout | Reg. nr. 02 11 11 | Erk. aann. Klasse 6D nr. 19611 | BTW BE 0447 500 095 RPR Turnhout | Reg. nr. 02 11 11 | Erk. aann. Klasse 6D nr. 19611 | BTW BE 0447 500 095


TEAM IN DE KIJKER

MEER DAN GRONDEN AANBRENGEN

De prospectie van nieuwe sites was bij CORES altijd de taak van oprichters Jurgen Van Bogaert en Peter Leyssens. Met de exponentiële groei van het bedrijf werd het voor hen echter steeds moeilijker om deze taak alleen tot een goed einde te brengen. Er werd dan ook gezocht naar versterking. Die kwam er met Nadège Vervoort en Pieterjan Lamote, die eerder dit jaar de CORES-rangen vervoegden. Ze vertellen ons wat er allemaal komt kijken bij de zoektocht naar nieuwe projectsites.

32


“Nieuwe projectmogelijkheden bieden zich op veel verschillende manieren aan,” steekt Pieterjan Lamote van wal. “In de meeste gevallen detecteren we eerst de potentiële projectsites in het stedelijk weefsel, waarna we contact opnemen met de privé-eigenaars.” Nadège Vervoort pikt in: “Verder onderhouden we goede contacten met steden en gemeenten, zodat we snel kunnen inspelen op PPS-procedures en dergelijke meer. Het komt er vooral op aan om ons netwerk van contacten goed te onderhouden, zodat we kort op de bal kunnen spelen.” Uitgebreide taak Prospectie houdt echter heel wat meer in dan het zoeken van sites. Vanaf de ‘scouting’ tot de eigenlijke aankoop, wanneer de eigenlijke projectteams in actie schieten, staat er nog heel wat op het programma. Pieterjan Lamote: “We bepalen de grondwaarde, voeren haalbaarheidsstudies en risicoanalyses uit, doen de onderhandelingen met verschillende actoren ...”

“DE KAT UIT DE BOOM KIJKEN IS GEEN OPTIE.”

33


Nadège Vervoort Spontane dame, die een hekel heeft aan rond de pot draaien, zowel op privé- als professioneel vlak. Bij haar weet je waar je staat. Heeft een uitgebreide ervaring in de vastgoedsector en daardoor ook een indrukwekkend netwerk. Sporten vormt voor haar de ideale uitlaatklep. Ze bracht kwarttriathlons tot een goed einde, maar je treft haar ook in de sportzaal van CORES voor een relaxerende yogasessie.

Pieterjan Lamote Man van vele targets, zowel professioneel als privé. Authentiek, sterk gedreven en direct. Hij heeft reeds enkele honderden uiteenlopende dossiers geanalyseerd en verschillende parels verzilverd. ‘Action is the foundational key to success’, luidt zijn favoriete quote. Vaak op restaurant te vinden, maar je kan hem ook calorieën zien verbranden in de sportzaal van CORES.

Ben je grondeigenaar en ben je op zoek naar een ontwikkelingspartner? Kom gerust eens langs of neem contact op via 03/820.82.82 of via info@coresdevelopment.be

34


Complementair Als medewerker van het prospectteam moet je vooral zelfstandig kunnen werken en een beetje van alle markten thuis zijn. Nadège Vervoort: “We werken vooral individueel aan onze dossiers. Er zijn wel voldoende overlegmomenten en we kunnen altijd bij elkaar aankloppen met vragen. Dat is handig, want we hebben elk onze eigen achtergrond en vullen elkaar goed aan op bepaalde vlakken.” Veerkracht De grootste uitdaging bij prospectie is op de juiste plaats zijn, op het juiste moment. Pieterjan Lamote: “Wanneer een opportuniteit zich voordoet, moet je die met beide handen grijpen. De kat uit de boom kijken, kun je je als prospecteur niet permitteren. Proactief te werk gaan, keer op keer, daar hou ik van. Daarmee samenhangend moet je een zekere veerkracht aan de dag leggen, want het gebeurt dat je maanden aan een dossier werkt en het dan op het laatste nippertje afspringt. Dat is part of the job. Het geeft je heel veel voldoening als het wél lukt én als het eindresultaat later zichtbaar wordt.”

Jurgen Van Bogaert

Peter Leyssens 20 jaar ondernemerschap in de vastgoedwereld op de teller. Zijn drive: meebouwen aan de steden van morgen. No-nonsensepersoonlijkheid en een sterk karakter. Volhardend en gefocust maar altijd menselijk. Stelt rechtvaardigheid, eerlijkheid en openheid zeer op prijs. Is best trots op wat CORES tot nu toe bereikt heeft en kijkt al uit naar wat de toekomst in petto heeft. Ziet de sterke opkomst van de deeltechnologie en de nieuwe technologieën als grote, maar boeiende uitdagingen voor de sector. Na de werkuren draait bij hem alles rond zijn partner, zijn drie kinderen en zijn honden. Trekt er met hen graag op uit, in alle windrichtingen. In de zomer gaat het richting de zon en het Griekse eiland Paros in de Egeïsche Zee, maar ook Cambodja en Kenia stonden al op het menu. Streeft naar een gezonde geest in een gezond lichaam. Trekt dus regelmatig de loopschoenen aan en je kan hem ook vinden op de golfcourt of op het strand (met de kite).

Prospectie is al sinds dag één van het ontstaan van CORES zijn dada. Houdt van de uitdaging om interessante opportuniteiten te ontdekken en die te matchen met de geschikte gebruiker. De operationele uitwerking laat hij dan weer liever aan anderen over. Gelukkig beschikt CORES over de juiste mensen om dat tot een goed einde te brengen. Denkt out of the box, heeft een dosis gezond verstand en bijt zich graag vast in een dossier. Zijn drijfveer: de maatschappelijke rol van projectontwikkeling. Ziet het als de taak van CORES om buurten nieuw leven in te blazen en echt het verschil te maken op het privatieve domein. Streeft naar een gezonde work-lifebalans. Regelmatig joggen, zwemmen, yoga en fietsen moeten daar voor zorgen, alsook - sporadisch - een partijtje golf, tennis of tafeltennis. Is ook altijd te vinden voor een portie hedendaagse kunst, theater of een ontspannende city trip.

35


Bouwen op

hoog niveau

www.benr.be


DRIE IN ÉÉN CORES HAALT DRIE GRONDEN BINNEN AAN RAND VAN BRUSSEL

De afgelopen maanden was het een drukte van jewelste op de expansieafdeling van CORES. Er werden maar liefst drie nieuwe projecten vastgelegd in de noordoostelijke rand van Brussel, meer bepaald in de gemeentes Kampenhout, Tremelo en Sint-Katelijne-Waver. We nemen ze even onder de loep met CDO Thomas de Jong.

De regio in de noordoostelijke rand van Brussel heeft veel potentieel. De drie projecten hebben een uitgekiende strategische ligging, met een verbinding naar de hoofdstad, maar ook steden zoals Leuven en Mechelen. Ze mikken alle op een breed en intergenerationeel publiek. Met deze drie nieuwe projecten is CORES allesbehalve aan zijn proefstuk toe in deze regio. Thomas de Jong: “Met De Mouterij in Haacht zetten we in 2017 onze eerste stappen in de streek. We zijn blij dat we deze drie nieuwe ontwikkelingen mogen aankondigen. Zoals altijd focussen we in de ontwikkelingsfase op de maatschappelijke meerwaarde van een project, voor de toekomstige bewoners, maar ook voor de buurt. Maatwerk is een must, want elke wijk is uniek.”

37


Sint-Katelijne-Waver Oppervlakte: 30.000 m2 (excl. zorgontwikkeling) Naast de ontwikkeling van onder meer een nieuwe zorgcampus voor vzw Borgerstein, staat ook de uitbouw van een gevarieerd woonlandschap rond het bestaande park op de planning. Dat zal appartementen en verschillende buurtfuncties in het oude seminariegebouw en de kapel omvatten. Thomas de Jong: “Het project is om te beginnen al heel goed gelegen: dicht bij Mechelen, op fietsafstand van station Nekkerspoel en met een heel goede bereikbaarheid van de E19 Antwerpen-Brussel. De site zelf heeft ook heel wat moois te bieden, zoals het aangename park.“

Tremelo Oppervlakte: 23.000 m2

Kampenhout Oppervlakte: 11.000 m2

Kampenhout is een geografisch heel gunstig gelegen dorp tussen Leuven, Mechelen en Brussel met een aangenaam landelijk karakter. Thomas de Jong: “Voor wie in die grootsteden werkt, is hier wonen nog betaalbaar. Het betreft een site vlak naast de kerktoren en we geloven echt dat we de dorpskern kunnen versterken. Dat realiseren we niet alleen met het woningaanbod, maar ook door een aantal andere ingrepen, zoals het investeren in parkeermogelijkheden die een duidelijke meerwaarde bieden voor het hele dorp.”

38

Ook de site in Tremelo profiteert van een absolute topligging, pal in het centrum. Het toekomstige project koppelt een sterk commercieel aanbod op wandelafstand aan het kwalitatieve groene karakter van het centrum. “Het project sluit mooi aan op het gemeentelijke beleidsplan. We voorzien bijvoorbeeld een aantal woningen voor specifieke doelgroepen,” zegt Thomas de Jong. “Zo komt er een lot sociale woningen bij de appartementen, alsook een aantal bejaardenflats met aangepaste voorzieningen én budgetwoningen.”


KREDO KEUKENDESIGN LA POSTA MAGAZINE // 109

VIER REDENEN OM TE KIEZEN VOOR KREDO KEUKENDESIGN Meer dan 20 jaar ervaring Kredo Keukendesign ging van start in 1995 met een bescheiden schrijnwerkerij in Lummen, Limburg. In 2002 verhuisde het bedrijf naar een groter pand in Zolder. Dankzij de mond-tot-mondreclame groeide Kredo al snel uit tot een begrip in de verre regio voor alle interieurprojecten op maat. Naast particulieren richten ze zich al enkele jaren op de markt van projectontwikkeling en kantoorgebouwen. Sinds begin 2012 heet Kredo Keukendesign u welkom in hun nieuw bedrijfspand in Lummen waar het nog steeds streeft naar beter.

Persoonlijke aanpak Kredo Keukendesign is een familiebedrijf waar de klant centraal staat. Elke klant wordt voorzien van een totaalbegeleiding voor zijn of haar keuzes. Wat begint met een fijn gesprek en een tas koffie of thee mondt uit in het samen ontwerpen van uw droomkeuken. U kunt dit met een gerust hart overlaten aan de creativiteit en het vakmanschap van de keukenadviseurs. Ook na de realisatie van uw project of tijdens de montage, blijft uw persoonlijke adviseur uw aanspreekpunt. Zelfs als het gaat over de oplevering of een service nadien, het KREDO-team staat altijd voor u klaar.

Topkwaliteit Daarnaast staat KREDO Keukendesign in voor de volledige realisatie van uw project, van ontwerp tot voorbereiding en de uiteindelijke plaatsing. “Enkel zo kunnen we garant staan voor een uitmuntende kwaliteit” vertelt oprichtster Diane Truyers. “Zowel onze vakmensen in het atelier als de vaste plaatsingsteams nemen geen genoegen met half werk. Alles moet tot in de details perfect zijn”.

KREDO KEUKENDESIGN

Maatwerk & vakmanschap

De grote kracht van KREDO Keukendesign schuilt in hun eigen schrijnwerkerij waar gestart wordt met het basismateriaal om uw volledige maatproject te realiseren. Vakmensen bereiden met de modernste machines alles tot in de puntjes voor. Deze eigen schrijnwerkerij geeft bovendien alle nodige flexibiliteit om tijdens de plaatsing snel de nodige aanpassingen en laatste verfijningen uit te voeren.

realiseer de keuken van uw dromen

Nog niet overtuigd? Bezoek dan zeker hun toonzaal van maar liefst 1000m² gelegen in de Bosstraat 77 te Lummen. Hier vindtDOordacht u een modelappartement, KREDO Keukendesign staat voor KREatief Keukendesign. kookstudio en de laatste nieuwe keuken- en interieurtrends! Begonnen met schrijnwerkerij en maatwerk is KREDO uitgegroeid tot een bedrijf dat op een creatieve manier leefkeukens, badkamers en interieur op maat bouwt. In 2015 werd ons vakmanschap bekroond met een eerste plaats op de European Kitchen Of The Year Award. Twijfel dus niet langer en kies voor KREDO keukendesign!

KEUKENDESIGN

KREDO Keukendesign Bosstraat 77 // 3650 Lummen Tel. 013 550 330 // info@kredokeukendesign.be www.kredokeukendesign.be


B E LBGEILSGCI H S CVHA K VM AK AM NA SC NH SC AH P AP

TOTAALINRICHTING TOTAALINRICHTING • PRODUCTIE • PRODUCTIE IN EIGEN IN EIGEN ATELIER ATELIER • PROFESSIONEEL • PROFESSIONEEL ADVIES ADVIES • VAKKUNDIGE • VAKKUNDIGE PLAATSING PLAATSING • CORIAN® • CORIAN® VERWERKING VERWERKING

Wuustwezel Wuustwezel - Kalmthoutsesteenweg - Kalmthoutsesteenweg 193 193 - 03 - 03 669 669 6060 8484 Aartselaar Aartselaar - Kontichsesteenweg - Kontichsesteenweg 3535 - 03 - 03 877 877 9696 0000 Lochristi Lochristi - Antwerpsesteenweg - Antwerpsesteenweg 8484 - 09 - 09 274 274 0404 8484

OPEN OPENOP OPZONDAG ZONDAG www.augustijnskeukens.be www.augustijnskeukens.be


DE VARENS

EEN GROENE IMPULS Tussen Hove en Boechout, aan de Boechoutsesteenweg, realiseert CORES De Varens. Er komen 2 gebouwen met telkens 15 appartementen en een penthouse, in een uitgesproken groen kader. Het nieuwe project zal door zijn ligging en kwaliteiten een heuse boost geven aan het woonaanbod in de omgeving. Architect Ortwin Speybrouck van Noord Architecten vertelt ons waarom.

41


De ontwikkeling van De Varens in Hove wordt gerealiseerd op een vrij moeilijk terrein, te midden van een dense bebouwing. Vroeger stond op deze site een oudere villa, die niet meer voldeed aan de hedendaagse woonnormen. CORES besloot dan ook om hem af te breken en plaats te maken voor een vernieuwend, hedendaags woonconcept. Ortwin Speybrouck: “Het concept sluit naadloos aan bij het ruimtelijk beleid van de gemeente Hove, dat momenteel in opmaak is. De focus ligt daarbij op kernverdichting met een maximaal behoud van open ruimte, om de woonkwaliteit optimaal te houden. Met De Varens spelen we daar perfect op in. Het project bevindt zich pal tussen de centra - en de stations - van Hove en Boechout, die perfect bereikbaar zijn met de fiets. Qua mobiliteit en bereikbaarheid kan je dus niet beter wensen.”

“DE BEBOUWING STAAT IN HET TEKEN VAN HET GROENE KARAKTER VAN DE SITE.” 42


Een gedeelde visie op wonen De Varens is niet het eerste project waarrond CORES en Noord Architecten samenwerken, en wat betreft Ortwin Speybrouck ook zeker niet het laatste. “In alle eerlijkheid: alle projecten die wij doen voor CORES geven ons als architecten heel veel voldoening,” weet hij. “Dat heeft veel te maken met een grotendeels gedeelde visie op wonen, maar ook met onze aanpak of manier van communiceren. Net als bij de andere projecten waar we samenwerkten, zoals Hortensiahof, eveneens in Hove, was er ook hier sprake van een vrij lange voorbereidingstijd. Dat heeft te maken met de eis van CORES dat een project breed gedragen wordt vooraleer het er effectief komt, zowel door de gemeentelijke overheid als door de omgeving. Het grote voordeel is dat je sneller aan de slag kunt eenmaal het project is ingediend.”

DE VARENS Aanbod: 2 slpk app vanaf € 339.500* * excl. BTW, notaris- en registratiekosten www.devarenshove.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@coresdevelopment.be

Groen centraal Hove en Boechout zijn gemeenten waar meer dan 50% van de oppervlakte nog groene ruimte is. Het gebied achter het project is heel open en nauwelijks bebouwd. Dat levert een prachtig, rustgevend zicht op voor de toekomstige bewoners. Maar ook de inplanting van het project zelf doet allerminst afbreuk aan het groene karakter van de omgeving, wel integendeel. Ortwin Speybrouck: “Vanaf dag één hebben we het groen centraal gesteld. De tuinaanleg gebeurde reeds lang voor de aanvang van het project. Op het moment dat de bewoners hun intrek nemen, zal het groen dus al in volle glorie aanwezig zijn. Ze zullen er meteen volop van kunnen genieten. Verder zijn we te werk gegaan met het allergrootste respect voor het bestaande groen én hebben we zelfs voor een extra impuls gezorgd. Het park wordt bijvoorbeeld volledig heraangelegd, met boomversterking. We behouden de hoogstammen en leilinden, verdichten de groenbuffers aan de randen en planten ze opnieuw aan. Ook de bebouwing zelf staat in het teken van het groene karakter van de site. De bebouwde oppervlakte en de bouwhoogte worden zoveel mogelijk beperkt, zodat de gebouwen perfect aansluiten bij zowel de parktuin op de site als de ruimere groene omgeving.”

43


Unieke appartementen Dat zijn echter niet de enige kwaliteiten waarmee de gebouwen uitpakken. Ortwin Speybrouck: “We hebben de appartementen ook ontworpen met speciale aandacht voor de privacy van de bewoners en de omgeving. Geen twee appartementen zijn hetzelfde. Ze zijn stuk voor stuk uniek en de plaatsing en oriëntatie is zodanig dat er geen inkijk is. Verder zijn ze allemaal rolstoeltoegankelijk en beschikken ze over ruime terrassen. Door de inplanting van de terrassen en de grote raampartijen, kunnen de bewoners ten volle van de omgeving en het zonlicht genieten. Er is in elk gebouw slechts één centrale kern, waarrond per bouwlaag vijf appartementen geconstrueerd zijn. Zo komt er maximaal ruimte vrij voor het bewonersgedeelte en wordt de centrale ruimte, met bijvoorbeeld de traphal, tot een absoluut minimum herleid. Door die aanpak is er niet alleen meer oppervlakte beschikbaar om te wonen, maar ook meer ruimte voor de groene buitenruimte, wandelpaden … omdat de footprint automatisch kleiner wordt.”

44


CREËER JE EIGEN URBAN JUNGLE Het mag duidelijk zijn: de toekomstige bewoner van De Varens zal volop profiteren van de overvloedige natuur op de site en in de omgeving. Om die groene lijn helemaal door te trekken, kunnen ze ook inspelen op de huidige trend en hun interieur naar een hoger niveau tillen met planten. Dankzij de grote raampartijen zal een gebrek aan lichtinval alleszins geen problemen opleveren. Een streepje groen is niet alleen gezellig, het is ook rustgevend, gezond én het stimuleert je goede humeur - dat laatste is wetenschappelijk bewezen. Bovendien hoeft het onderhoud helemaal niet veel tijd in beslag te nemen, dus groene vingers zijn ook al geen must. Er bestaan talrijke plantensoorten die ook zonder veel zorgen uitbundig bloeien. Denk maar aan cactussen, vetplanten, grote bladplanten (zoals de Monstera) ... Dat zijn stuk voor stuk soorten die best tegen een stootje kunnen en er nog leuk uitzien ook.

“ ER IS NIET ALLEEN MEER RUIMTE OM TE WONEN, MAAR OOK VOOR GROEN.“ 45


c-hive Futureproof ondernemen CORES Development en Crelan ondertekenden in juni 2015 een overeenkomst voor de overname van 5 kantoorgebouwen, 1 magazijn en 2 huizen in de Harmoniewijk. Vandaag lanceren we het nieuwe kantoorconcept c-hive in het gerenoveerde pand op de hoek tussen ons hoofdkantoor aan de Mechelsesteenweg en ons woonproject 14 Van Schoonbeke in de Van Schoonbekestraat. Het Crelan-kantoor blijft op het gelijkvloers gevestigd. Het c-hiveconcept is een toekomstgericht concept dat verder gaat dan coworking of de anonieme flexdesks van grote bedrijven. Ook die bieden een zekere flexibiliteit, maar c-hive legt andere accenten. Het collectieve speelt een belangrijkere rol en de inrichting straalt elegantie en topkwaliteit uit, die voor een positieve eerste indruk zorgen. Tweede jeugd De ligging van c-hive is er een om u tegen te zeggen. Vlak bij het Harmoniepark en de leuke winkels in de omgeving, de talloze horecazaken, musea en andere culturele trekpleisters is deze locatie meer dan ideaal voor de professional die na zijn uren even tot rust wil komen, nog snel een boodschapje wil doen of een hapje eten. De Mechelsesteenweg is een straat waar de vroegere grandeur nog voelbaar is en die momenteel een tweede jeugd beleeft, dankzij de komst van leuke horecazaken en trendy hotspots. Ook de klassieke en minder klassieke antiekzaken en interieurwinkels springen in het oog.

46


“C-HIVE BIEDT DE IDEALE OMGEVING OM BUSINESS EN PLEASURE AAN ELKAAR TE KOPPELEN.”

Werk + ontspanning = 1 Ook binnen het gebouw zelf is er geen tekort aan ontspanningsmogelijkheden, zoals het hedendaagse kantoor vereist. Een greep uit het aanbod: Fitness@Work en de mogelijkheid om gebruik te maken van een personal coach. Het aantal uren dat werknemers wekelijks op kantoor spenderen, is vaak meer dan dat ze in hun eigen woonkamer doorbrengen. Ze moeten zich dan ook thuis voelen in hun werkomgeving en er van het nodige comfort kunnen genieten. Een element van c-hive waar werk en ontspanning mooi in elkaar overvloeien, is c-roof. In deze trendy ‘rooftop bar’ kan je terecht voor ontbijt, lunch en een ontspannend aperitiefje. c-hive biedt dus de ideale omgeving om business en pleasure aan elkaar te koppelen!

47


Mobiliteit troef De Singel, de Antwerpse Ring en de uitvalswegen naar Brussel, Gent en Hasselt bevinden zich op enkele minuten van het kantoor, zodat de bedrijven die hier gevestigd zijn uiterst vlot bereikbaar zijn. Bovendien bevindt het metronet van Antwerpen zich vlakbij, met een directe verbinding naar onder andere het Centraal Station (van waaruit je naar heel Vlaanderen, Brussel en Parijs spoort), de Diamantwijk, de Groenplaats en de Haven (via de Noorderlijn). Voeg daar de centrale ligging nabij het stadscentrum, de goede ontsluiting en het openbaar vervoer op wandelafstand aan toe en je krijgt een topper op vlak van mobiliteit. In de ondergrondse parking zijn zowel staanplaatsen als fietsenstallingen voorzien. Ook als je je - ecologisch verantwoorde - vervoermiddel wilt huren, ben je hier aan het goede adres. Er is een station van fietsdienst Vélo Antwerpen voor de deur, er staan fietsen ter beschikking, je kunt elektrische auto’s huren … De lijst is eindeloos. De parkeerruimte, fietsenstallingen en elektrische oplaadpunten maken het plaatje compleet. Kortom, c-hive, dat is werken en leven in een échte stadsomgeving, in een doorleefde en leefbare wijk, op een boogscheut van een park waar het zalig uitblazen is, ver weg van de artificiële betonnen blokkendozen. Het mag dus niet verbazen dat steeds meer kantoorgebouwen de weg vinden naar deze buurt.

48

Slimme diensten op de werkvloer C-app maakt u het privé- en/of professioneel leven een pak gemakkelijker! De was en strijk laten ophalen en bezorgen op kantoor, je kleren, schoenen, gsm of tablet laten herstellen ... het kan allemaal in een handomdraai met deze handige tool. What’s in a name? De naam c-hive is een knipoog naar het woord beehive of bijenkorf. Ook daar vormen veel ondernemende bewoners samen één dynamisch geheel, terwijl ze toch hun eigen plekje hebben. Zo trekt CORES met c-hive het Living Apart Together-verhaal van de residentiële markt door naar de kantoormarkt en combineert het de voordelen van nieuwe werkvormen zoals flexplekken met een bewuste investering in een hoogwaardige inrichting. First impressions count!

Interesse om in c-hive een kantoorruimte te huren? Contacteer ons voor meer informatie op 03/820.82.82 of via info@coresdevelopment.be.


speciaal voor jou Wijnegem Aalst Aartselaar Antwerpen Brugge Diest Dison Gent GrivegnĂŠe Habay Kuurne Lier Lummen Malmedy Mechelen Rocourt Temse Turnhout Zele www.desco.be


groep

tegels - natuursteen - parket

“Dankzij onze 3 inspirerende showrooms vinden uw klanten steeds een showroom bij hen in de buurt!” Christophe, account manager christophe.depreter@steylaerts.be

“Klantenbegeleiding op topniveau, daar gaan we voor!”

“Een uitgebreid gamma is absoluut onze sterkte!”

“We inspireren klanten dagelijks dankzij prachtige presentaties”

Camille, showroom manager Lier

Galina, showroom manager Wijnegem

Davy, showroom manager Temse

showroom Lier Schollebeekstraat - 2500 Lier 03 482 13 53

showroom Wijnegem Vosveld 11d - 2110 Wijnegem 03 327 99 77

showroom Temse Hoogkamerstraat 308 - 9140 Temse 03 711 04 04

www.steylaerts.be

www.azuleo.be

www.steylaerts.be


GENT

ØSLOSTRAAT In de Øslostraat rijst - na København - een tweede Gents project uit de grond, met de naam Øslo. Dit project bevindt zich in de Voorhaven, te midden van de wijk Muide-Meulestede. Dit is de best bewaarde 19de eeuwse haven van Europa en met 15 geklasseerde monumenten het grootste beschermde stadsgezicht van Gent. Maar ook de toekomst komt er tot leven!

De vorige decennia ging de wijk er een beetje op achteruit, maar hij vond een tweede adem. Dat is bijvoorbeeld te danken aan ontwikkelingen als København, maar ook aan de talrijke start-ups en andere ondernemers die er zich vestigden. Daarnaast zet de Stad Gent in op de heraanleg van het openbaar domein. Zo evolueerde de wijk tot een buurt met veel groen en ademruimte om te wonen én te ondernemen. Bedrijvige wijk Het minste dat je van de wijk kan zeggen, is dat hij bruist van het ondernemerschap. Talrijke technologiebedrijfjes vestigden er zich bijvoorbeeld in de kantoren van Loods23, dat uitgroeide tot een hotspot voor een aantal innovatieve ICT- en new economybedrijven. In de New Yorkstraat vind je het Big Ben Lofthouse, een vroegere stapelplaats voor vlas, en het Big Apple Lofthouse, waar een aantal hippe bedrijfjes hun intrek hebben genomen in het zogenaamde New York Office, een creatieve coworkingspot. Je vindt er naast Jules August Photography en architectuurbureau OYO ook de innovatieve technologiebedrijfjes Dev+ en Circuits.

51


De talrijke bedrijfjes in de buurt, bijvoorbeeld in Loods23, vormen een belangrijke stimulans voor de wijkdynamiek. Een heel verschil met de situatie in de vorige eeuw, toen de wijk en zijn industriĂŤle erfgoed volop stonden te verkommeren. Het scheelde zelfs niet veel of de historische gebouwen belandden allemaal onder de sloophamer.

23

LOODS

Gelukkig kon men daar een stokje voor steken. Meer nog: de Voorhaven - inclusief gebouwen als Loods23 - werd een beschermd stadsgezicht. De deur stond open voor de restyling van de buurt die zich nu, met de hulp van vooruitstrevende partners als CORES, volop voltrekt.

52


Een vleugje nostalgie De Voorhaven is de laatste oude haven die Vlaanderen rijk is. Het stadsbestuur doet er dan ook alles aan om dit unieke stuk erfgoed te behouden. Zo blijven de kasseien en treinsporen liggen en werd het historische hekwerk gerestaureerd. Ook oude treinwagons versterken het oud-industriële karakter. Die komen op de oude sporen en staan open voor de buurtbewoners om er allerlei activiteiten te organiseren.

“HET OUD-INDUSTRIËLE KARAKTER BLEEF BEHOUDEN.”

53


Øslo: op maat van de stadsmus Øslo wordt het broertje (of zusje) van dat andere CORES-woonconcept in de buurt, København. Het bestaat uit drie gebouwen met in totaal 70 appartementen die in een U-vorm gepositioneerd zijn rond een groene buitenruimte. Die opstelling zorgt voor een gevoel van geborgenheid en ‘luwte in de stad’. De klemtoon in Øslo ligt op ruime gezinsappartementen, met drie slaapkamers, alle comfort en twee sanitaire ruimtes. Maar er is ook plaats voor kleinere appartementen, waarvan een deel geoptimaliseerd is voor de huurmarkt. Het overgrote deel van de appartementen hebben een aangename zuid/zuidwestoriëntatie en er is een elegante overgang tussen de privatieve terrassen en het groene binnengebied. Øslo mikt op jonge gezinnen van stadsmussen, die er bewust voor kiezen om in een dynamische stadsomgeving als deze te wonen. We bieden hen een betaalbare woonoplossing in een buurt in volle opwaardering. De nieuwe initiatieven (pop-up-bars, artisanale bakkerijtjes …) schieten als paddenstoelen uit de grond en we geloven dat er een mooie wisselwerking kan ontstaan als dat mee gesteund wordt door de toekomstige bewoners van Øslo.

54

Aanbod: 1 slpk vanaf € 169.500* 2 slpk vanaf € 219.500* 3 slpk vanaf € 289.500* Penthouses vanaf € 379.500* * excl. BTW, notaris- en registratiekosten www.oslo-gent.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@coresdevelopment.be


KALMTHOUT B ras s c h aatstee nweg 2 9 0 - 0 3 6 6 6 6 3 9 6

WI LRI JK B o o m s e stee nweg 8 9 2 - 0 3 8 7 7 0 9 7 0 w w w. ke u ke n sva s co . b e


foto : Grohe

Uw partner voor sanitair, verwarming en hernieuwbare energie Hoge kwaliteit

Passie

vind je bij Schrauwen! Met een uitgebreid productaanbod en onze jarenlange ervaring met de betere merken en leveranciers staan wij elke dag opnieuw garant voor HOGE KWALITEIT!

vind je bij Schrauwen! Met een team van ervaren interieur adviseurs helpen wij u elke dag opnieuw om uw droombadkamer te realiseren, ONZE PASSIE!

www.schrauwen.be Brasschaat

-

Genk

-

Herentals

-

Sint-Niklaas

-

Turnhout

-

Wilrijk

-

Zandhoven


DE METAMORFOSE VAN EEN WOONCONCEPT 14 Van Schoonbeke, ons woonconcept te midden van de bloeiende Antwerpse Harmoniewijk, krijgt een upgrade. De klemtoon ligt er voortaan op luxueuze, levensbestendige appartementen op maat van de actieve senior. CCO Sophie Deprez schetst het verhaal achter deze heroriĂŤntering.

57


“De wijziging kwam er in de eerste plaats op vraag van de markt zelf,” aldus Sophie Deprez. “De nadruk lag aanvankelijk op compactere appartementen, met de klemtoon op betaalbaarheid. Bij de opstart van de verkoop merkten we echter al vlug dat er vooral vraag was naar luxueuzere, ruimere appartementen. Vandaar het idee om de lat nog een beetje hoger te leggen.” Living apart together Sophie Deprez: “Naast het gemeenschappelijke buitenterras, dat al voorzien was, realiseren we ook inpandige terrassen bij alle appartementen. In eerste instantie waren die er enkel op de hoogste verdieping. We koppelen de reeds aanwezige gemeenschappelijke component, die centraal staat bij assistentieappartementen, dus aan meer nadruk op het privatieve. We noemen het een ‘living apart together’-verhaal. Er zijn heel wat mogelijkheden tot ontmoeting en sociaal contact, maar als de bewoners zich willen terugtrekken in de privacy van hun appartement, kan dat evengoed. Daarnaast viel ook de vraag naar ruimere appartementen op. Die hebben we eveneens meegenomen in dit hernieuwde verhaal.”

Winterpatio Op elke verdieping komt ook een ‘salon’, waar de bewoners gezellig kunnen keuvelen, een gezelschapsspel spelen, een glas drinken … Sophie Deprez legt uit: “Dit maakt deel uit van onze missie om het gemeenschapsleven te bevorderen. We willen mensen bij elkaar brengen. De bewoners hoeven dankzij deze winterpatio’s niet per se bij hun buren over de vloer als ze iemand willen zien. Het leek ons een leuk idee om op elke verdieping kleinschalige ontmoetingsplekken te installeren.”

58

“JE MERKT AAN ALLES DAT DE BUURT HERLEEFT.”


Harmoniewijk: living up to its name De Harmoniewijk leeft op, dat mag duidelijk zijn. Met de exponentiële toename van leuke adresjes in de buurt, om nog niet te spreken over de ingrijpende facelift van het Harmoniepark, is deze buurt anno 2018 uitgegroeid tot een bruisende hotspot. Een gedroomde leefomgeving voor de kenmerkende mix van jonge en oudere bewoners, met andere woorden. Nico Canale, kantoorhouder van de Crelan-bank op de hoek van de Mechelsesteenweg en de Harmoniestraat, is uitstekend geplaatst om de evolutie van de wijk in te schatten. “Je merkt aan alles dat de buurt heropleeft,” weet hij. “Er zijn talrijke nieuwe horecazaken bijgekomen, zoals Brasserie De Harmonie, Black Smoke, Bistro Chicane … Te veel om op te noemen, eigenlijk. Het Harmoniepark blijft natuurlijk een topper. Verder heb je cultuur- en ontmoetingscentrum Koetshuis, waar allerlei activiteiten georganiseerd worden door en voor buurtbewoners, van een rommelmarkt tot buurtfeesten. Ook de nieuwe woonprojecten, zoals 14 Van Schoonbeke, zullen naar de toekomst toe een nieuwe prikkel geven aan de omgeving.”

Aanbod: 1 slpk vanaf € 229.500* 2 slpk vanaf € 309.500* * excl. BTW, notaris- en registratiekosten www.14vanschoonbeke.be Interesse? Contacteer ons via 03/820.82.82 of info@coresdevelopment.be Winterpatio in 14 Van Schoonbeke

59


Anouk Taeymans

Interieurs met een ziel Bij interieurdesigner Anouk Taeymans, die je misschien kent van een aantal programma’s op Vier, staat de kruisbestuiving tussen creativiteit en technologie centraal. Een stijlvolle symbiose is het resultaat. Deze veelzijdige dame ontwierp juwelen en kleding, maar vond ook de vernieuwende, in de lengte aanpasbare Myshelf-wandplanken uit. Zoals je elders in dit magazine kunt lezen, is ze helemaal weg van Louise Marie. Exclusief voor dit woonconcept werkte ze twee interieurstijlen uit. “Beide stijlen sluiten mooi aan op de huidige trends. De tijd van het witte, steriele interieur is passé. We kiezen voor subtiele kleurtinten en warme interieurs met een ziel,” aldus Anouk Taeymans. Natural Soul Bij de eerste stijl - Natural Soul - staat de terugkeer naar de natuur centraal. Anouk Taeymans: “Het natuurlijke kleurenpalet creëert een gevoel van warmte en geborgenheid. Je kunt rustige kleuren zoals zachtgrijs, greige en zandtinten combineren met meer opvallende accessoires in currygeel, messing of goud. De ideale tafellamp in deze setting is zonder twijfel de iconische gouden Atollolamp van Oluce. Maar ook de Myshelf-wandplank in zijn oorspronkelijke, naturel eiken uitvoering past perfect in deze gezellige setting. Voor de vloer denk ik hier aan een dik, geweven, ivoorkleurig wollen tapijt in de woonkamer en een ruwer, steviger tapijt van seagrass, jute of sisal onder de eettafel.” Black & Bright “De tweede stijl, die ik Black & Bright noem, straalt een zekere luchtigheid en strakke stoerheid uit,” vervolgt ze. “Je geeft de ruimte onmiddellijk extra uitstraling door de muren van een subtiele textuur te voorzien, bijvoorbeeld met kalkverf. Het wolkerige effect van de kalkverf zorgt bovendien voor een zachte sfeer. Mijn favoriete kleur voor deze stijl is silverplate van Pure & Original, een lichte warmgrijze tint met blauwgroene ondertoon.”

60

Een streepje groen Planten in huis zijn een van dé interieurtrends van het moment. Ook hier vormen ze de perfecte finishing touch. Anouk Taeymans: “Je hoeft helemaal geen groene vingers te hebben om planten in huis te halen, want er bestaan tal van onderhoudsvriendelijke planten. De grondregel: hoe dikker het blad, hoe gemakkelijker te onderhouden! Mijn favorieten: de Philodendron Xanadu, Monstera, Ficus Lyrata en Clusia Rosea. Ik ben fan van grote planten in al even grote potten. De grote betonnen Worthy-potten van D&M Depot zijn bijvoorbeeld top. Ze hebben een ruwe structuur en geven meer pit aan een ruimte dan veel kleine potjes samen. Plastieken en blinkende kunststoffen varianten laat ik liever links liggen.”


WEDSTRIJD: Ook altijd al zo een exclusieve en veelzijdige Myshelf-wandplank (t.w.v. â‚Ź 448) in huis willen halen, die zich probleemloos aanpast aan je interieur? Dankzij CORES krijg je de kans om een gratis exemplaar te scoren. Geef het juiste antwoord op onderstaande vraag en win een Myshelf van 100 cm. Waar in de buurt van Louise Marie trainde blogger Gilles Van Bouwel voor de triatlon die hij van plan was af te werken? Olympisch Zwembad Wezenberg

Zwembad Plantin Moretus

Zwembad Ieperman

Stuur het antwoord voor 31 december 2018 naar marketing@coresdevelopment.be

Tip: je vindt het antwoord op onze socialemediakanalen.

61


Een ras apart. Vanhout is meer dan een aannemer. Het is een bedrijf met een uniek temperament. Bij alle werknemers heerst een aanstekelijk enthousiasme, gestimuleerd door een ongebreidelde dynamiek. Sommigen spreken zelfs van het Vanhout-virus, dat iedereen positief besmet. Ook u, let op onze woorden.

62


IN THE KITCHEN CHOCOLADETAART MET OREO-KOEKJES CHEF: CFO MICHAEL POESEN BEREIDING: Ingrediënten (voor 2 pers.): 24 Oreo-koekjes (twee pakjes), 100 g boter, 40 zachte caramelsnoepjes (bijv. Werther’s Original), 200 ml room, 100 g pecannoten, 200 à 400 g zwarte chocolade, snufje fleur de sel. 1. Neem een springvorm en wrijf de bodem en de zijwanden in met wat boter. 2. Maal de Oreo-koekjes fijn, laat de boter smelten en meng met de koekjes. 3. Stort dit mengsel uit in de bakvorm en spreid het uit over de bodem en de zijwanden. Duw aan met een vork. Zet even in de koelkast. 4. Smelt de caramelsnoepjes in een pan op het vuur, samen met de helft van de room. Roer tot je een egaal, vloeibaar mengsel hebt, giet dit uit over de Oreo-bodem en smeer uit tot een platte laag.

5. Maal de pecannoten grof en strooi ze erover. 6. S melt de chocolade en voeg de tweede helft van de room toe. Roer tot je een egaal mengsel hebt en giet dit als laatste laag over de Oreo-caramelbodem. Smeer uit tot een platte laag. 7. S trooi een snufje fleur de sel over het oppervlak. 8. Z et de taart in de koelkast gedurende minstens 2 uur, verwijder de springvorm en dien koud op.

63


Waar heeft de buurt nood aan?

Kernversterking en inbreiding

Nog vóór de allereerste schets op papier staat, maken we een grondige analyse van de huidige en toekomstige noden van de buurt. Enkel op die manier zijn we in staat om duurzaam en innovatief vastgoed te realiseren waar de buurt en de toekomstige bewoners beter van worden.

CORES gelooft in het optimaal benutten van de beschikbare ruimte in verstedelijkte omgevingen. Een doordachte keuze van locatie in het dorps- of stadscentrum draagt bij tot een betere mobiliteit (minder woon-werkverkeer) en houdt de waardevolle rand rond onze steden en gemeenten zo groen mogelijk.


Š Bart Gosselin

Meer weten over onze aanpak? CORES als bemiddelaar

De CORES-ombudsman

Kom gerust langs of neem contact op

Als ontwikkelaar balanceren we tussen de eisen en ambities van de overheid, de wensen van de buurtbewoners, de creativiteit van de architect en het realisme van het bouwbedrijf. We proberen steeds voor een gezonde compromis te gaan waarbij alle partijen zich erkend en gehoord voelen.

De maatschappelijke meerwaarde van onze projecten uit zich in het geluk van de gebruikers en buurtbewoners. CORES Development heeft als enige ontwikkelaar in BelgiĂŤ een ombudsman in dienst, Sophie Engels. Zij praat zowel met onze klanten als met de overheden, lokale instanties en buurtbewoners.

info@coresdevelopment.be

03 820 82 82


Een dag in het leven van

12u00

Stein Goetschalckx ICT Coördinator

Woont in Boechout met zijn vrouw Karolyne, zoontje Liam & hond Sammy. Je kan hem vinden in de buurt van computers, printers en servers of in de CORES Gym.

06u30

03u00 Uit de veren om zoontje Liam te laten drinken bij de mama! Boertje en terug in slaap sussen. 06u30 De wekker ‘enkele minuutjes’ laten snoozen en dan de douche in. Luier verversen, aankleden, Sammy eten geven en al vlug enkele mailtjes beantwoorden terwijl de koffie loopt. Kusjes aan iedereen en weg ermee!

16u30

08u00 Naar ons verkoopskantoor in Herenthout om een technisch probleempje op te lossen. Kwestie dat de verkopers online kunnen en kunnen printen, mocht een klant meteen zijn contract willen tekenen! 09u30 E-mails instellen, rechten toekennen op onze netwerkschijf, collega’s helpen met Word of Excel, nieuwe hardware bestellen, printers herstellen, toners vervangen, it’s all part of the job. Love it!

08u00

12u00 Naar de CORES Gym! Die zwangerschapskilo’s terug proberen weg te trainen. Nét iets te solidair geweest met de mama. Daarna weer energie opdoen met een welverdiend smoske met kaas en hesp.

18u00

13u30 De CRM Kick-Off-workshop gaat van start. Ik speel een grote rol in de migratie naar de nieuwe omgeving. Nog even nabespreken en alle info opsturen naar de genodigden.

9u30

16u30 Bezoek van Liam! Bij CORES kan ik ook mijn hobby uitoefenen en word ik af en toe ingeschakeld als fotograaf. Enkele leden van de nieuwste CORES-generatie mogen op de foto! 18u00 Tijd om te kokkerellen! Superhandig, zo een Marley Spoon-pakket. Minder tijd in de winkel = meer tijd voor het gezinnetje! 19u00 Bad- en bedtijd voor Liam. Daarna tijd voor enkele afleveringen van ‘Suits’ op Netflix. Beter niet te laat maken, want om 3 uur loopt onze kleine wekker Liam weer af ...

66

19u00


GROEN ZUID โ ข HOBOKEN

in opdracht van CORES Development

Oplossingen op maat van uw bedrijf betreffende energie, veiligheid, technieken en stabiliteit Peritas Advies- en ingenieursbureau is sinds 2010 gespecialiseerd in EPB-verslaggeving, energieprojecten, studies speciale technieken en stabiliteit en veiligheidscoรถrdinatie. Peritas werkt in opdracht van particulieren, projectontwikkelaars, aannemers, architecten, bedrijven, sociale huisvestingsmaatschappijen en steden. Voor meer info omtrent onze dienstverlening en referentiecases verwijzen we je graag door naar onze vernieuwde website www.peritas.be.

2610 ANTWERPEN 03 500 93 34

1000 BRUSSEL 02 880 85 08

9050 GENT 09 277 00 99

8400 OOSTENDE 059 36 99 64


P E N T H O U S E S

TOPLIGGING IN ANTWERPEN

I

ROYALE LEEFRUIMTES

DOORDACHTE ARCHITECTUUR BY POLO ARCHITECTS

I

I

FENOMENALE ZICHTEN

I

STATE-OF-THE-ART DOMOTICA

HIGH-END FACILITEITEN: CONCIËRGE, FITNESS, HANDIGE DIENSTENAPP

LOUISEMARIE-ANTWERPEN.BE

I

03 820 82 82