Page 1


välkommen hem! till EN PLATS FÖR LIVET, DÄR MAN HÄMTAR NY ENERGI OCH INSPIRATION, DÄR MAN MÖTS TILL FEST OCH GLÄDJE, DÄR MAN DELAR VARDAGEN MED DEM MAN ÄLSKAR MEST, DÄR MAN BARA KAN VARA. DÄR IDEER FÖDS, DÄR MAN ÄLSKAR OCH NJUTER, EN PLATS SOM ÅTERSPEGLAR DE SOM BOR DÄR, INTRESSE, VÄRDERINGAR OCH LIVSSTIL, DET ÄR DÄR SOM ÄR HEMMA. DET ÄR DESSA MILJÖER SOM WILLA NORDIC SKAPAR. ALLA LIV ÄR OLIKA DÄRFÖR ÄR VARJE WILLA NORDIC UNIKT. För din inspiration har vi samlat några av de mest omtalade privatbostäderna vi skapat i deTTA MINIMAGASIN. men bara för inspiration DÅ det perfekta huset för dig och din familj ännu inte är byggt. det vill vi bygga tillsammans med dig.


med en touch av asien �Vi ville ha funkishusets formsprük och praktiska funktionalitet kombinerat med den asiatiska stillheten.�


Att besöka Villa Johansen är en upplevelse för alla sinnen. Trädgården är tydligt inspirerad av den japanska och kinesiska trädgårdsskolan med vatten och sten. De figurklippta barrträden sprider en fräsch doft. Den vackra dammen bildar en stor vattenspegel och guldfiskar rör sig i stim strax under ytan. Från taket på en bod porlar ett stillsamt vattenfall längs ena väggen. Marken är täckt av vit marmorkross med polerade svarta stenar att gå på. Husets fasad är putsad och vackert vit med svarta träpartier som ger kontrast och karaktär åt huset. Inredningen är snyggt stram i svart kombinerat med mörkbruna nyanser. Väggarna är vita i hela huset och de mörka golven håller ihop rummen och gör att rummen bottnar. Den dramatiska trappan i svart metall skär från den ljusa hallen med sitt eleganta marmorgolv upp till andra våningen. Den generösa hallen har också en vacker eldstad där flammorna över dekorationsstenarna förstärker känslan av renhet. Rymd är något som är genomgående i det vackra huset. Generösa glaspartier och frikostig takhöjd kombinerat med de vita väggarna ger ett fräscht och rymligt intryck. Sovrummen på andra våningen är stora och luftiga, sparsmakat möblerade med möbler i mörka färger. Huset andas renhet och stillhet i all sin modernitet, precis som familjen ville ha det. Det är just detta Willa Nordic handlar om – att skapa livsmiljöer som människor känner sig riktigt hemma i.

med en touch av asien

Läs mer om detta hus på willanordic.se


Med inspiration från

HolLywood text: mikael torstensson Foto: erik lefvander

Hillside Homes i Kalifornien är ritade av den legendariske arkitekten William Sutherland Beckett.

Hade det inte varit för de ursvenska tallarna in på husknuten och den prunkande

Klas och Astrid i sitt nya hus på Hölö.

funderade på hur han skulle förverkliga sin dröm om ett Hillside Home-inspirerat hus i skärgården.

svenska sommargrönskan som bäddar in huset så kunde det lika gärna varit ett av de berömda husen på sluttningarna vid Hollywood. Och mycket riktigt, det är från Kalifornien som Klas Holm hämtat inspirationen till familjens nya hus. – Jag har alltid varit intresserad av arkitektur och det var en dröm att någon gång få rita och bygga ett hus. Jag har länge varit fascinerad av Hillside Homes i Kalifornien med sina utskjutande hus med raka linjer och stora glaspartier. Vi hade ett mindre sommarhus på Hölö i Stockholms skärgård och på tomten vid sommarhuset fanns det en bergsknalle som skulle passa för ett sådant hus, förklarar Klas. Med den stilen i sinnet ritade Klas ett hus till bergsknallen i skärgården. – Vi sprängde bort ganska mycket så huset skjuter inte ut så mycket som många av dem i Kalifornien men stilen kommer därifrån. Klas jobbade mycket vid denna tid och familjen bodde vid Stureplan där även Klas kontor låg. Han

Någon att lita på till 100 % – Jag kunde inte ta på mig rollen som projektledare för bygget utan kände att jag behövde hjälp från någon jag kunde lita på till 100 % och därför kontaktade jag Willa Nordic. Jag hade ritat huset efter mina idéer i ett av programmen jag använde på reklambyrån. Willa Nordic tog mina ritningar och gjorde om dem till kompletta byggritningar, förklarar Klas. – Willa Nordic var oerhört lyhörda i processen och jag känner stort förtroende för dem. De rekommenderade en byggare som de ofta jobbade med och tog tag i hela projektet. När vi inledde samarbetet så lovade Willa Nordic att vi skulle kunna flytta in den 18 december, så vi skulle kunna fira jul i det nya huset. På utlovat datum, den 18 december, fick vi nycklarna till det inflyttningsklara huset. Sådant imponerar och gör att förtroendet växer, menar Klas, och tillägger att hela byggprocessen fungerade mycket bra.


Med inspiration från

HolLywood

I badrummet har vi betongplattor på väggarna och takfönster då det ligger mitt i huset. Det ger ett fint ljus och härlig rymd. Kommoden specialbeställde vi i corian som är en gjuten och hopsvetsad plast . Den är en av husets specialbeställda detaljer.

Klas och Astrid Holm i huset på Hölö.

Läs mer om detta hus på willanordic.se

Klas valde ett epoxygolv vilket blev väldigt lyckat. Epoxy är en rinnande plastmassa som gjuts direkt på golvet.

“På utlovat datum, den 18 december, fick vi nycklarna till det inflyttningsklara huset. Sådant imponerar, menar Klas”


Text: Mikael Torstensson Foto: Richard Lindor

limhamn eller london Följ med till ett willa nordic där det internationella möter det svenska. ett hus helt anpassat för de som bor i det och tomten det är byggt på. stramt och funkisinspirerat mot gatan. på trädgårdssidan öppnar en makalös innergård upp sig med en känsla av internationell flärd. de stora glaspartierna gör att ljuset och trädgården bjuds in i de stilsäkra miljöerna.


Innergården öppnar upp sig majestätiskt mot fonden av de upplysta glaspartierna. cederträet från fasaden kommer igen i de stilrena solrastren. Allt är genomtänkt in i minsta detalj, stramt, snyggt och symmetriskt. Golvets nivåskillnader ger en spännande och levande effekt i den stilsäkra miljön.

Läs mer om detta hus på willanordic.se

Kubistiska former. putsade murar och oljad ceder. Den vita nedervåningen bryts effektfullt av fasadens överdel i vacker liggande oljad cederpanel. Träpanelen kragar ut över den vitputsade nederdelen.

Entré med klassisk känsla i nymodern tappning. Det utskjutande entretaket av oljat cederträ ger karaktär.

Trappstegen är infästa i väggen vilket ger ett svävande intryck. Glasskivan gör trappan säker.


Med inspiration från

new england

När familjen Helen och Thomas Smith efter drygt två år i USA kom tillbaka till Sverige och Hovås utanför Göteborg ville de bygga ett riktigt New England hus. Paret kontaktade olika husföretag och förhörde sig om möjligheten att bygga sitt drömhus. Helen och Thomas blev besvikna över alla restriktioner och begränsningar som de mötte. – Vi ville ha vårt hus på det sätt som vi sett i New England och inte anpassa det efter husfabrikantens begränsningar, förklarar Helen. En affärsbekant till Thomas tipsade om Willa Nordic. Makarna kontaktade företaget.

Läs mer om detta hus på willanordic.se


“Vi ville ha vårt hus på det sätt som vi sett i New England och inte anpassa det efter husfabrikantens begränsningar, förklarar Helen.”

“Hos Willa Nordic fanns det inga begränsningar utan allt tycktes vara möjligt.”

Inspitationsbilder från några av de New England hus Willa Nordic skapat. – Hos Willa Nordic fanns det inga begränsningar utan allt tycktes vara möjligt, utbrister Helen. Det var en befrielse att upptäcka att någon kunde ta våra amatörmässiga skisser och få dem att bli byggbara ritningar utan att kompromissa med det som vi ville ha och som vi var väldigt tydliga med. Projektledare Michael Hjälmeby och arkitekt Peo Oskarsson hjälpte paret att konkretisera de drömmar och skisser de hade. Drömmar baserade på bilder från deras tid i New England och artiklar i olika amerikanska inredningsmagasin som inhandlats under deras USA-tid. – Resultatet blev fantastiskt, så nära den amerikanska östkusten man kan komma på den svenska västkusten, säger Helen.


SMART – STARK – TRYGG – TYST NYA NIBE™ F1255 – BERGVÄRMEPUMP Den självklara vinnaren i Energimyndighetens test SMART – En varvtalsstyrd pump som anpassar sig automatiskt till husets effektbehov, resultatet blir ett jämnt inomhusklimat. STARK – Imponerande effektiv och energisnål. TRYGG – Integrerad varmvattenberedare och marknadens bästa årsvärmefaktor. TYST

– Värmepumpen är tystgående och har utrustats med maximal ljuddämpning.

NIBE™ F1255 är med sin unika teknik det självklara valet för en tryggare vardag och en god nattsömn. Dessutom kan du fjärrstyra den med din smartphone/surfplatta. Läs mer om den nya tekniken på www.nibe.se

BÄSTA VALET

enligt Energimyndighetens test

ENDAST TRÄ SEDAN 1857 Hantverkstradition. Respekt för råvaran. Innovation. Det har präglat familjen Kährs arbete med trä sedan starten för mer än 150 år sedan. Det är också grunden till företagets unika känsla för trägolv. www.kahrs.com

NIBE Energy Systems Box 14, 285 21 Markaryd Tel 0433 - 73 000 www.nibe.se


A2635

A2310

A2413

A2601

L채s mer om dessa inspirationshus p책 willanordic.se


A2900

A2604

A1942

A2413

L채s mer om dessa inspirationshus p책 willanordic.se


SnickarPer Classic Doors

Vi ser dörren som en del av husets själ, ett grundämne i husets arkitektur. Våra ytterdörrar fyller funktion, väcker känslor och berättar något om dess ägare. Vi har tillverkat dem under hantverksmässiga former, i Småland, ända sedan 1935. www.snickarper.se

THE BEST OF NORDIC BATHROOM CRAFTSMANSHIP

FÖNSTER • DÖRRAR • SKJUTDÖRRAR

|

HAJOM.COM


Willa Nordic Premium minimagasin 2  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you