Page 1

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΦΩΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ» ΔΑΣΟΥΣ ΑΧΝΑΣ

ΕΠΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ!

Έτος 2, τεύχος 4

Ημερ. 19.12.2013

Εγγραφές μαθητών για τη σχολικη χρονια 2013-2014

Πέριέχομένα Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες, τέύχούς: Σας πληροφορούμε, ότι οι εγγραφές των μαθητών/τριών σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, για τη σχολική χρονιά 2014-2015 θα πραγματοΈξι πράγμα- 2 ποιηθούν από τις 08/01/14 μέχρι 3 τα που θα ήθελε από και τις 09/01/14. εσάς ο/η δάσκαλος/ δασκάλα του παιδιού σας.

Εγγραφές Μαθητών/ τριών για τη σχολική χρονιά 20142015

4

Οι εγγραφές για όλες τις τάξεις θα ολοκληρωθούν μέσα σ’ αυτή την περίοδο και δε θα υπάρξει νέα περίοδος εγγραφών. Νέες εγγραφές/ μετεγγραφές θα γίνονται δεκτές "μόνο για παιδιά που για αποδεδειγμένους λόγους ήταν αδύνατο να εγγραφούν κατά τον πιο πάνω χρόνο ". Όσοι γονείς/ κηδεμόνες παρουσιαστούν για εγγραφή/ μετεγγραφή μετά το διήμερο εγγραφών, θα πρέπει να αποταθούν στο οικείο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας.Οι εγγραφές των μαθητών/τριών που φοιτούν ήδη και θα συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Σχολείο μας κατά την επόμενη σχολική χρονιά, θα γίνουν από το Σχολείο, χωρίς να χρειάζεται να παρευρεθούν οι γονείς/ κηδεμόνες. (Συνέχεια σελ. 4)


Σελίδα 2

ΕΠΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

6 πραγματα πού θα ηθέλέ απο έσας ο/η δασκαλος/δασκαλα τού παιδιού σας

«Δείξτε έμπρακτα στο παιδί σας ότι δεν σας απογοητεύει όταν κάνει λάθη »

1. Να μην κάνετε τις εργασίες του Αντισταθείτε στον πειρασμό να ολοκληρώσετε ή να διορθώσετε την ορθογραφία του μόλις το παιδί πέσει για ύπνο, προκειμένου να μη «γίνει ρεζίλι» την επόμενη μέρα στην τάξη. Οι εργασίες που δίνονται για το σπίτι έχουν στόχο να βοηθήσουν το παιδί να κατανοήσει καλύτερα όσα έμαθε μέσα στη μέρα και δεν χρειάζεται να είναι αλάνθαστες. Αν δυσκολεύεται να καταλάβει κάτι, βοηθήστε το, αλλά σε καμία περίπτωση μην αναλάβετε εσείς τις υποχρεώσεις του. Αν διαπιστώσετε ότι οι εργασίες τού φαίνονται συστηματικά πάρα πολύ δύσκολες, ενημερώστε το δάσκαλο ή τη δασκάλα του. 2. Να μην απαιτείτε να είναι πάντα «τέλειο» Τα παιδιά μαθαίνουν εξίσου από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους. Δείξτε έμπρακτα στο παιδί σας ότι δεν σας απογοητεύει όταν κάνει λάθη και εκμεταλλευτείτε τέτοιες ευκαιρίες για να του διδάξετε τι μπορεί να μάθει μέσα από κάθε λάθος και ότι πρέπει να προσπαθεί περισσότερο για να το διορθώσει. Ένα παιδί το οποίο δέχεται συνεχώς αρνητική κριτική για τα λάθη του, παραιτείται από τη διαδικασία της μάθησης και αποκτά χαμηλή αυτοεκτίμηση. Επίσης, δεν είναι ποτέ ευχαριστημένο με τον εαυτό του και αγχώνεται πολύ εύκολα με καθετί που σχετίζεται με τη μάθηση. 3. Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες Όσο έξυπνο, ετοιμόλογο και ταλαντούχο κι αν σας φαίνεται το παιδί σας, πρέπει να παραδεχτείτε ότι οι πιθανότητες να μεγαλώνετε τον επόμενο Αϊνστάιν είναι μικρές. Μην εκνευρίζεστε εάν δυσκολεύεται στα Μαθηματικα και μην αντιμετωπίζετε με καχυποψία τους εκπαιδευτικούς εάν σας πουν ότι το παιδί σας είναι ένας μέτριος μαθητής. Είναι ωραίο να περιμένει κανείς το καλύτερο από το παιδί του, αλλά είναι ακόμα σπουδαιότερο να είναι ρεαλιστής και να μη συγκρίνει το παιδί του με άλλα. Κάθε παιδί έχει τα δικά του ταλέντα και αυτά πρέπει να αναπτύξει, πάντα με γνώμονα την αγάπη και την ενθάρρυνση και όχι την καταπίεση και τον εξαναγκασμό.


Έτος 2, τεύχος 4 4. Να κλείσετε την τηλεόραση Δεν είναι ότι κάνει κακό στο παιδί, απλά ο χρόνος που περνάει μπροστά στην οθόνη είναι χαμένος χρόνος. Περιορίστε τον στις δύο το πολύ ώρες την ημέρα και εκμεταλλευτείτε τις υπόλοιπες για να παίξετε, να διαβάσετε βιβλία, να κάνετε βόλτες μαζί με το παιδί. Προσέξτε ιδιαίτερα τι βλέπει στην τηλεόραση το βράδυ, γιατί έχει παρατηρηθεί ότι οι έντονες ή βίαιες σκηνές μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο του και ένας μαθητής που δεν έχει κοιμηθεί καλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αποδώσει καλά την επόμενη μέρα στην τάξη. 5. Να μην στερείτε τον ελεύθερο χρόνο του Σίγουρα θέλετε το καλύτερο για το παιδί σας, όμως με το να το γράψετε ταυτόχρονα σε δύο ξένες γλώσσες, κολυμβητήριο, πιάνο και ζωγραφική δεν θα του προσφέρετε περισσότερα εφόδια για τη ζωή. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να έχετε ένα παιδί που τρέχει από τη μία δραστηριότητα στην άλλη μετά το σχολείο, με αποτέλεσμα στο τέλος της μέρας να είναι κουρασμένο, εκνευρισμένο και αγχωμένο. Να θυμάστε ότι στα πρώτα χρόνια του σχολείου ο ελεύθερος χρόνος και το δημιουργικό παιχνίδι είναι πιο πολύτιμα από οποιαδήποτε έξτρα γνώση. 6. Να έχετε εμπιστοσύνη στους δασκάλους του Σίγουρα, δεν θα εκτιμούσατε ιδιαίτερα ένα δάσκαλο που στην καθιερωμένη συνάντησή σας, για να συζητήσετε την πρόοδο του παιδιού σας, έπαιρνε την πρωτοβουλία να σας κάνει υποδείξεις για το πώς να «κάνετε τη δουλειά σας». Το ίδιο ακριβώς ισχύει και αντίστροφα. Κανένας δάσκαλος δεν περιμένει από εμάς να μάθει πώς να κάνει τη δική του δουλειά. Ευτυχώς, έχουν όλοι λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση, πολλοί έχουν ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία και οι περισσότεροι αγαπούν τόσο τη δουλειά τους ώστε να μπορούν να την κάνουν με συνέπεια, ευαισθησία και εξαιρετικά αποτελέσματα. Μαρία Σκαπέρα (M. Ed. ψυχοπαιδαγωγός – εκπαιδευτική σύμβουλος)

Σελίδα 3

«Στα πρώτα χρόνια του σχολείου ο ελεύθερος χρόνος και το δημιουργικό παιχνίδι είναι πιο πολύτιμα από οποιαδήποτε έξτρα γνώση»


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΦΩΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ» ΔΑΣΟΥΣ ΑΧΝΑΣ

Γρίβα Διγενή 23 Δασάκι Άχνας, 5523 Phone: 24 721130 Fax: 24 720286 E-mail: dim-dasosachnasamm@schools.ac.cy

Web: http://dim-dasosachnas-amm.schools.ac.cy/

«Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2014!»

... εγγραφές μαθητών/μαθητριών ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΟΝΙΟΣ ΔΕ ΘΑ ΕΓΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 09/01/2014 (Τηλ. Επικοινωνίας: 24-721130). Δεκτά για εγγραφή στην Α΄ τάξη θα γίνουν παιδιά που θα συμπληρώνουν τα 5 χρόνια και 8 μήνες πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, δηλαδή όσα γεννήθηκαν από 1η Ιανουαρίου 2008 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2008. Για τα παιδιά που θα εγγραφούν για πρώτη φορά, απαιτείται επίσημο πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό φοίτησης σε εγκεκριμένο νηπιαγωγείο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και δύο πρόσφατους διαφορετικούς λογαριασμούς (νερού, τηλεφώνου ή ρεύματος) που αποδεικνύουν τη διεύθυνση κατοικίας. Κατά τη διάρκεια της εγγραφής, οι γονείς/ κηδεμόνες θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο ΥΠΠ.11, γι’ αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (τηλέφωνα, διευθύνσεις, κατάσταση υγείας του παιδιού, προσφυγική ταυτότητα κ.λπ.). Σε περίπτωση που οι γονείς είναι διαζευγμένοι ή βρίσκονται σε διάσταση και η επιμέλεια του παιδιού έχει καθοριστεί με απόφαση του δικαστηρίου, παρακαλείστε όπως προσκομίσετε το σχετικό Διάταγμα Δικαστηρίου. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Επι κοινωνια 2013-14 αρ.4  

Ενημερωτικο Δελτιο για Γονεις

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you