__MAIN_TEXT__

Page 1

SEIZOEN 2017–2018 IN EEN NOTENDOP


inhoud

ERVAAR DE METAMORFOSE

FESTIVALS P.03 WAT TE KIEZEN? P.06 TOPSTUKWEKEN P.08 HUISARTIESTEN P.010 AANBOD VOOR FAMILIES P.012 KALENDER P.013 Coördinatie en eindredactie Lotte De Coene Redactie Jan De Moor, Albert Edelman, Samme Raeymaekers, Jeroen Vanacker, Bert Vanlaere Vormgeving skinn branding agency Druk Roularta Printing Coverbeeld © Emilie Lauwers / architectuur: © Filip Dujardin Dit magazine is een uitgave van Concertgebouw Brugge vzw, ’t Zand 34, 8000 Brugge, +32 50 47 69 99, V.U. Katrien Van Eeckhoutte Het Concertgebouw verzamelt publieksgegevens bij het reserveren van tickets en het aanvragen van informatie. Die gegevens worden gebruikt om het publiek op de hoogte te houden van het programma en andere activiteiten. Ze kunnen in heel uitzonderlijke gevallen ook worden doorgegeven aan derden die ze kunnen gebruiken voor marketing- of wetenschappelijke doeleinden. Indien u dit niet wenst, brengt u ons daarvan het best op de hoogte. Het beheer van de adresgegevens gebeurt conform de wet van 8 december 1992 in verband met de bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

festivals

FESTIVALS Tijdens seizoen 20172018 krijgt u – hoe kan het ook anders met ‘Metamorfose’ als seizoensthema – het Concertgebouw in een nieuwe gedaante te zien. Met nieuwe thema’s voor de succesvolle festivals December Dance, Bach Academie Brugge, MAfestival en Budapest Festival én het gloednieuwe polyfoniefestival Gold bieden we u opnieuw onschatbare momenten van vervoering en verrassing. Maar we willen jullie ook verwonderen met nieuwe creaties, onder meer tijdens het festival Beat it! en tijdens Opera21, dat voor het eerst ook in Brugge neerstrijkt.

12 — 19 nov 2017

BEAT IT! Percussiefestival zonder grenzen 04 — 13 aug 2017

MA — FESTIVAL

Laat u imponeren!

La Divina Commedia

‘Laat varen alle hoop, gij die hier binnentreedt!’ Zo luidt het omineuze opschrift van de hellepoort in La Divina Commedia. Het meesterwerk van Dante Alighieri (1265-1321) is het relaas van een denkbeeldige reis door het hiernamaals. In honderd canto’s doorkruist Dante de hel (Inferno), de louteringsberg (Purgatorio) en het paradijs (Paradiso). MAfestival 2017 treedt in zijn voetsporen voor een muzikale pelgrimage van de Hades naar de hemel. organisatie: MAfestival Brugge copresentatie: Concertgebouw Brugge

03

Elke mens wordt blind geboren, maar horen doen we al lang vóór onze geboorte. In de baarmoeder is het kind ondergedompeld in een sonoor continuüm beheerst door de stem en vooral de stevige hartslag van de moeder. Zes dagen lang keren we terug naar onze vroegste muzikale herinneringen en leggen percussie en beats de link tussen oude en nieuwe muziek, tussen westerse en buiten-Europese muziek en dans. Iconische werken van Stockhausen en Dufourt, percussiegrootmeesters als Keiko Abe en Martin Grubinger, maar ook gloednieuwe werken van Serge Verstockt en Wim Henderickx vormen het kloppende hart in dit percussiefestival.


festivals

festivals

24 — 28 jan 2018

16 — 19 mei 2018

BACH ACADEMIE BRUGGE

BUDAPEST FESTIVAL Mahlers monumenten

Bach bewerkt

07 — 17 dec 2017

DECEMBER DANCE 17 Curated by Christian Rizzo

27 — 28 apr 2018

OPERA 21

© Rune Guneriussen

Met onder meer het kruim van de Franse danswereld

© Marc Coudrais

Artistieke duizendpoot Christian Rizzo is van vele markten thuis. Hij startte als rockmuzikant en modeontwerper en danste bij grote namen als Mathilde Monnier en Vera Montero, maar met zijn eigen choreografische werk was het pas echt raak. Sinds 2015 is hij de artistiek leider van het Institut Chorégraphique International - Centre Chorégraphique National de Montpellier (ICI-CCN), het belangrijkste choreografisch centrum in Frankrijk. Deze December Dance is de keuze van Christian Rizzo. Elk van de artiesten vult zijn visie over lichamen in transformatie aan, of zet er andere vraagtekens bij. December Dance wordt dit jaar gegarandeerd een trip vol gedaanteverwisselingen, ook over de grenzen van de dans heen.

In een wereld zonder radio, cd’s of streaming klonk muziek vaak maar één keer. Elke uitvoering was een haast hartverscheurende luxe. Logisch dus dat componisten graag hun hits hergebruikten. In deze achtste Bach Academie Brugge is niets wat het lijkt. Luister hoe Bach zichzelf en anderen bewerkt, en hoe avontuurlijke musici zich later door het erfgoed van de Thomascantor hebben laten inspireren. Een verdraaid verrassende Bachvijfdaagse, met centrale gasten Collegium Vocale Gent en Philippe Herreweghe. TIP: Beleef Bach anders: in dans, jazz of helemaal in de diepte tijdens een open repetitie, luistercursus of muziekles.

In samenwerking met Cultuurcentrum Brugge www.decemberdance.be

04

Muziektheaterfestival

Beleef het verhaal van Calamity Jane en Billy the Kid in opera

Sinds de late middeleeuwen schittert Brugge op het wereldtoneel als een stad waar kunst en cultuur, als nergens anders, kan worden beleefd en begrepen vanuit de context waarin ze ontstond. Die glans werd met de eeuwen wel wat doffer, maar wordt tijdens Gold weer volop opgewreven door de warme handen van de Musea Brugge en het Concertgebouw.

07 — 13 mei 2018

GOLD Brugse stemmen uit de renaissance

— Ruud Priem, hoofdconservator Hospitaalmuseum

Opera21 laat u de hartslag van het nieuwe muziektheater voelen. Vanaf deze zesde editie wordt Opera21 een jaarlijks festival, het ene jaar in Antwerpen en het andere jaar in Gent en Brugge. Meer dan ooit wordt het festival een internationale broedhaard dat de definitie van muziektheater verlegt: van opera tot hybride scenische experimenten, installaties, performances en beeldende concerten. Voor de editie van 2018 gooien Concertgebouw Brugge, de Bijloke, NTGent, Handelbeurs Concertzaal en Opera Gent hun deuren open om de wereld te laten zien hoe fantastisch muziektheater is.

Een nieuw tweejaarlijks festival voor Brugge – stad van muziek, stad van verhalen – verbindt het mooiste uit de Brugse Gouden Eeuw: de fascinerende geschiedenis, het onroerend erfgoed, de kunstschatten en bovenal de muziek, die eeuwenlang de toon zette van Scandinavië tot het puntje van Italië, van Engeland tot Polen. De eerste festivaleditie, rond de jaarlijkse Heilige Bloedprocessie, vertelt het verhaal van de Brugse pelshandelaar en bestuurder Donaas de Moor, opgehangen aan Jacob Obrechts opmerkelijke Missa de Sancto Donatiano. TIP: Stap mee in de voetsporen van de geschiedenis tijdens de Obrechtof Donaaswandeling.

05

Founding father Iván Fischer dirigeerde zijn Budapest Festival Orchestra in geen tijd naar de top tien van de beste orkesten ter wereld. Hoewel deze Hongaarse musici van alle markten thuis zijn, verdienden ze toch vooral hun sporen in het laatromantische en vroegmoderne repertoire. Tijdens deze vijfde editie van het Budapest Festival staat de muziek van Gustav Mahler centraal, een componist met wie Fischer een bijzondere band heeft, getuige zijn met prijzen overladen opnames van enkele Mahlersymfonieën. Mahler is een meester van de muzikale transformatie. Luister maar welke gedaanteverwisseling de poëzie uit Des Knaben Wunderhorn ondergaat! Eenvoudige liederen die de Duitse volksaard weerspiegelen, worden in zijn handen sublieme symfonische scheppingen, die de tragiek en de schaduwzijde van het menselijk bestaan verklanken. Iván Fischer en zijn Budapest Festival Orchestra blinken uit in deze vier klinkende beschouwingen over de betekenis van het mens-zijn.


wat te kiezen?

Kiezen is verliezen, maar meteen ook een beetje winnen, zeker met deze tips! Volg het pad van uw hart of hoofd naar een voorstelling die ongetwijfeld nog lange tijd zal blijven nazinderen.

wat te kiezen?

VLINDERS

VAN DE DAKEN

DO 19 APR 2018 Swedish Chamber Orchestra Isabelle Faust speelt Sibelius

HAMER

INSTRUMENT

WO 11 OKT 2017 Abdel Rahman El Bacha Chopin

VR 22 DEC 2017 Cappella Mediterranea & Leonardo García Alarcón Kerstconcert. Carmina Latina

ZA 09 SEP 2017 Orkest van de Achttiende Eeuw Maria João Pires ZA 25 NOV 2017 Hallé Orchestra & Sir Mark Elder Sabine Meyer speelt Mozart

VERLIEFD STRIJKSTOK

SCHATEREN

ZA 20 JAN 2018 Quatuor Zaïde & Anneleen Lenaerts Frans impressionisme

MINI

STER

ZA 04 NOV 2017 Salagon Quartett Schubert & Dvořák

ZA 18 NOV 2017 deFilharmonie & Martin Grubinger Bernstein, Prokofiev, Eötvös & Tan Dun

ZANG

VROLIJK ZA 26 MEI 2018 Le Concert Spirituel Vivaldi. Gloria

WO 29 NOV 2017 The Sixteen Et exultavit spiritum meum

MAXI

LACH

BEGINNER GLIMLACH SAMENSPEL ZA 09 DEC 2017 Second Detail / TURNING_motion sickness version Ballet de l'Opéra de Lyon

STIL VERDRIET HART

DO 28 SEP 2017 Miklós Perényi & Dénes Várjon Brahms & Kurtág

DO 10 MEI 2018 The Tallis Scholars Obrecht. Missa de Sancto Donatiano

WAT TE KIEZEN?

DO 15 MAA 2018 Fauré Quartett Rachmaninov, Schumann & Mussorgsky

VETERAAN

TRAAN ZWELGEN

VERRASSEND

VERTROUWD

METAAL ZA 07 OKT 2017 Brussels Philharmonic & Gautier Capuçon Lalo, Ravel & Turnage

TROOSTEN

BELOFTE

DARM

BEWEZEN

PILLEN

PRATEN

VR 18 MEI 2018 Budapest Festival Orchestra Mahler. Das Lied von der Erde

VR 02 MAA 2018 Metamorfosen Ferrabosco, Strauss & Cage

DO 14 DEC 2017 Last Work Ohad Naharin & Batsheva Dance Company DO 24 MEI 2018 Betroffenheit Kidd Pivot / Crystal Pite & Electric Company Theatre / Jonathon Young

VR 23 MAA 2018 Anima Eterna Brugge Strauss. Till Eulenspiegel

KAMER

ZA 10 MAA 2018 Vox Luminis & L'Achéron Stabat Mater

HYSTERISCH SCHREEUWEN

ORKEST

HOOFD

ZA 27 JAN 2018 Oxalys & Dietrich Henschel Schemelli's Gesangbuch

VR 03 NOV 2017 Belgian Rules / Belgium Rules Jan Fabre & Troubleyn

06

VR 27 APR 2018 L'Inconnue de la Seine LOD muziektheater

DO 19 OKT 2017 Peripheral Thinking Lecture-performance door William Kentridge

ZO 08 OKT 2017 Felix & Fauve Vermeirsch Debussy, Stravinsky, Prokofiev & Vermeirsch

ZA 14 APR 2018 Sutra / Sidi Larbi Cherkaoui Sadler's Wells (Londen)

ZA 10 FEB 2018 B’Rock & Dmitry Sinkovsky Vivaldi's Vier seizoenen DI 24 OKT 2017 Bach. Cellosuiten (werktitel) Anne Teresa De Keersmaeker, Jean-Guihen Queyras / Rosas

07


topstukweken

TOPSTUK WEKEN

topstukweken

08 — 11 nov 2017

22 — 25 feb 2018

WAR REQUIEM

SYMFONIE NR. 9

Benjamin Britten

Ludwig van Beethoven

www.concertgebouw.be/topstuk

Vijf Topstukken uit vijf eeuwen, vijf meesterwerken uit de muziekgeschiedenis. We nodigen u uit om uw muzikale kennis te verdiepen of om de muziek eens op een andere manier te beleven in tal van activiteiten, die finaal bekroond worden met een uitvoering van het Topstuk op topniveau.

18 — 21 okt 2017

VESPRO DELLA BEATA VERGINE Claudio Monteverdi

• samengesteld in 1610 in Mantua • voor 10 stemmen en een bont instrumentaal ensemble • virtuoos spel tussen stemmen en instrumenten, bol van de afwisseling • ontroerende solo’s die direct tot het hart spreken • Monteverdi maakte op basis van een ‘ouderwetse’ stijl de meest moderne muziek • opgedragen aan paus Paulus V bij wijze van sollicitatie, een stunt die vervolgens op niets uitliep • een werk vol citaten met hits als de opening van Orfeo en de hymne Ave maris stella

08

07 — 12 mei 2018 • de Britse pacifist Benjamin Britten componeerde het werk in 1961-62 • voor de première koos Britten bewust voor een Russische, Britse en Duitse solist • de muziek is gezet op traditionele misteksten en gedichten van ‘war poet’ Wilfred Owen • na de première van het werk applaudisseerde er op verzoek van Britten niemand • voor een monsterbezetting: sopraan, tenor en bariton, koor, jongenskoor, orgel, orkest en kamerorkest • in 1967, dus exact vijftig jaar na de slag bij Passendaele, dirigeerde Britten zelf het werk in Ieper, in aanwezigheid van koning Boudewijn en koningin Fabiola

Rosas danste ooit op Monteverdi. Ik was op slag verliefd. Sindsdien is zijn muziek pure pop voor mij. — Yves De Bruyckere, productieleider Concertgebouw

29 nov — 02 dec 2017

MAGNIFICAT Johann Sebastian Bach

• de tekst werd traditioneel gezongen tijdens de vespers op zondagnamiddag. Een vroegere versie met blokfluiten klonk rond Kerstmis 1723, toen Bach net in Leipzig was aangekomen • de bekende versie in D dateert van 1733, toen Bach er cantor was van de Leipziger Thomaskirche • voor een volle bezetting met vijfstemmig vocaal ensemble, solisten, en een orkest met fluiten, hobo’s, fagotten, trompetten en pauken • compacte aria’s, snelle afwisseling en verrassende effecten doen denken aan Bachs vroege cantates

• enthousiast begonnen in 1822, afgerond in 1824 • première in een concert met voorts nog de ouverture Die Weihe des Hauses en Kyrie, Credo en Agnus Dei uit de Missa solemnis, én met een volkomen dove Beethoven op de bok • Beethoven kreeg in 1793 al het idee om Schillers Ode an die Freude op muziek te zetten en waagde in 1798 en 1812 al een poging • voor het eerst gebruikt een componist stemmen in een symfonie • mijlpaal en toetssteen, waardoor zelfs het getal 9 een diepe symbolische betekenis kreeg voor latere componisten

Bachs Magnificat is zonder twijfel een van mijn favoriete werken. Bach brengt de toehoorder met enkel de Latijnse tekst naadloos van de ene emotie naar de andere, puur vanuit de toonzetting. Zowel koor als solisten worden opgetild en meegedragen door deze sprankelende, vurige parel uit de muziek. — Pieter Depraetere, 31 jaar, contratenor en Bachfanaat

09

MISSA DE SANCTO DONATIANO Jacob Obrecht

• gecomponeerd tussen 1485 en 1487 in de meerstemmige stijl van de late renaissance • bestelling van Adriana de Moor om jaarlijks te laten zingen bij het graf van haar man Donaas in de Sint-Jacobskerk • Obrecht verwerkte in de verschillende misdelen vijf liederen, waarvan een zelfs in het Nederlands • het werk werd in 1487 of een jaar later al gekopieerd in Rome • de heilige Donaas staat als Brugges stadsheilige afgebeeld op schilderijen van Van Eyck, Gossaert en de Meester van de Lucia-legende.


huisartiesten

huisartiesten

HUIS — ARTIESTEN

ANIMA ETERNA BRUGGE Anima Eterna Brugge begon in 1987 als levend laboratorium voor onderzoek in de barokmuziek. In de volgende 30 jaar, waarvan de helft in het Concertgebouw, evolueerde dat compacte strijkersensemble tot volbloed symfonisch orkest, steeds op passende historische instrumenten.

© Pressiana

“De honger van het publiek blijkt nog lang niet gestild.”

VOX LUMINIS

“De belangrijkste inspiratiebron is dikwijls de muziek.”

© David Samyn

ECCE Claire Croizé en Etienne Guilloteau werken als individuele choreografen, maar zijn daarnaast betrokken bij elkaars creaties. In 2017 richtten ze hun eigen dansgezelschap op, ECCE, en vanaf 2017-2018 zijn ze huisartiesten van het Concertgebouw. ‘We spiegelen ons aan elkaar. En daarnaast is muziek dikwijls de belangrijkste inspiratiebron.’

010

NADAR ENSEMBLE Nadar Ensemble staat voor een avontuurlijke en multidisciplinaire geest. Muziek, video en technologie smelten samen in hun voorstellingen die zowel het karakter van een concert, performance als installatie kunnen aannemen.

“Het werd tijd voor een echte thuis.” “Een trouw en evenwichtig partnerschap.”

© Hugo Glendinning

Vox Luminis groeide sinds 2004 uit tot een van dé oude-muziekensembles van nu. Intussen zijn ze vaste gast op alle belangrijke podia van Europa, Azië en de Verenigde Staten. ‘Het werd tijd voor een echte thuis’, aldus artistiek leider Lionel Meunier. ‘We waren al geregeld in Brugge te gast, en werden telkens door het publiek en het Concertgebouwteam warm onthaald.’

ROSAS Anne Teresa De Keersmaeker is danseres en choreografe. Als artistiek leider van het dansgezelschap Rosas creëerde ze een omvangrijk oeuvre dat gebruikmaakt van muzikale structuren en partituren uit verschillende tijdperken, van oude muziek tot hedendaagse composities en popmuziek. Al sinds 2009 steunt het Concertgebouw Rosas als coproducent.

“Muziek, video en technologie smelten samen in onze voorstellingen.” 011

© David Samyn

Naast de vertrouwde gezichten van Anima Eterna Brugge en Rosas, krijgt het Concertgebouw er vanaf 2017-2018 drie nieuwe huisartiesten bij. Tijd voor een eerste kennismaking.

© David Samyn

www.concertgebouw.be/huisartiesten


AANBOD VOOR FAMILIES 04 NOV 2017

04 NOV 2017

17 DEC 2017

kalender

© Foto’s: Emilie Vercruysse

aanbod voor families

€ 6 (-26 jaar) € 12 (volwassenen)

17 & 18 FEB 2018

KALENDER AUGUSTUS 2017 MAfestival 2017

La Divina Commedia

vr

04.08.2017 - 13.08.2017 04.08.2017

20.00

Cappella Mediterranea & Leonardo García Alarcón

Monteverdi’s Orfeo

za

05.08.2017

20.00

B’Rock

La casa del diavolo

di

08.08.2017

11.30

Jury Jam

Telemann & co

wo

09.08.2017

18.00

Finale Internationale Wedstrijd

Melodie-instrumenten

do

10.08.2017

11.30

Katrien Kolenberg

Cosmic Sounds

vr

11.08.2017

20.00

Muziektheater Transparant

Earth Diver

za

12.08.2017

20.00

Hofkapelle München & Vocalconsort Berlin

C.P.E. Bach. Die Auferstehung

SEPTEMBER 2017 za

09.09.2017

20.00

Orkest van de Achttiende Eeuw

Maria João Pires

za

16.09.2017

20.00

Alicja Gescinska, Emilie Lauwers en Tmesis

Metamorfose in muziek, filosofie en beeldende kunst

zo

17.09.2017

10.00

Concertgebouw Circuit

Openingsfeest

vr

22.09.2017

20.00

deFilharmonie & Philippe Herreweghe

Brahms & Schumann

wo

27.09.2017

20.00

Dansen op polyfonie

Lecture-performance door Claire Croizé & Etienne Guilloteau

do

28.09.2017

20.00

Miklós Perényi & Dénes Várjon

Brahms & Kurtág

za

30.09.2017

20.00

Mer-

Claire Croizé & Etienne Guilloteau / ECCE

OKTOBER 2017

Glimp Oorkaan Peuters ontdekken hoe kleur transformeert in klanken en beelden.

VAN 2 TOT 4 JAAR

Ik herinner me een leuk concert met een raket en gekke mannetjes. Wat ook nog super was? De tattoo die ik kreeg op mijn arm tijdens het KRIKRAKfestival. —

Andreas Barbier, 8 jaar

Salon Salagon Tussen het strijksextet van Antonín Dvorák

D’à côté Christian Rizzo / ICI – CCN Montpellier

Vier muzikanten en een illustrator brengen een sprookjeswereld tot leven.

Bizarre droomwezentjes betoveren jong en oud.

VAN 6 TOT 8 JAAR

VANAF 9 JAAR

25 FEB 2018

9-12 APR 2018

Caban Theater De Spiegel Ontdekken, spelen, bouwen in een klankdoolhof.

zo

01.10.2017

11.00

Lees meer!

Literatuurgesprek op zondag

do

05.10.2017

19.30

Mozart. Così fan tutte

Le Concert d’Astrée

do

05.10.2017

20.00

Pecha Kucha-architectuuravond

Inspirerende metamorfoses in Brugge

za

07.10.2017

20.00

Brussels Philharmonic & Gautier Capuçon

Lalo, Ravel & Turnage

zo

08.10.2017

15.00

Felix & Fauve Vermeirsch

Debussy, Stravinsky, Prokofiev & Vermeirsch

wo

11.10.2017

20.00

Abdel Rahman El Bacha

Chopin

vr

13.10.2017

20.00

Salon Libeer

Gatto speelt Beethovens vioolsonates

Topstukweek Claudio Monteverdi

Vespro della Beata Vergine

18.10.2017 - 21.10.2017

VAN 3 MAANDEN TOT 3 JAAR

21 APR 2018

wo

18.10.2017

20.00

Waar te beginnen?

Lezing over Monteverdi’s Mariavespers

do

19.10.2017

19.00

Peripheral Thinking

Lecture-performance door William Kentridge

vr

20.10.2017

20.00

Anima Eterna Brugge

Monteverdi’s grootste hits

za

21.10.2017

10.30

450 jaar Monteverdi. De Mariavespers

Luistercursus

za

21.10.2017

17.00

Monteverdi, l’inventeur de l’opéra

Documentaire

za

21.10.2017

20.00

Collegium Vocale Gent

Monteverdi’s Mariavespers

di

24.10.2017

14.00

Van postmoderne dans uit de VS naar hedendaagse dans in Vlaanderen Open Universiteit

di

24.10.2017

20.00

Bach. Cellosuiten (werktitel)

Anne Teresa De Keersmaeker, Jean-Guihen Queyras / Rosas

do

26.10.2017

19.30

CLUB Surround

Symfonieorkest Vlaanderen

do

26.10.2017

21.00

CLUB Surround

Symfonieorkest Vlaanderen

za

28.10.2017

10.30

Iedereen Klassiek

Hét feest van de klassieke muziek

NOVEMBER 2017 02.11.2017 - 05.11.2017

9 KOPERGIETERY & Cas Public Wervelende dans op Beethovens Negende symfonie.

Het huis van de maffe muziekjes Muzikale ontdekkingstocht door het Concertgebouw Super Mario en de kinderen lossen het raadsel van de Ding Dong op.

MOL Nationaal Orkest van België Interactief concert met muziek van Dirk Brossé en illustraties van Carll Cneut. (€ 7,5 voor -26 jaar / € 15 voor volwassenen)

VANAF 9 JAAR

VANAF 6 JAAR

012

VANAF 5 JAAR

KRIKRAK

Kunstkrakers in de stad

do

02.11.2017

14.00

1, 2, 3 dans!

Dansworkshop

vr

03.11.2017

14.00

De lichamelijkheid van Jan Fabre

Open Universiteit

vr

03.11.2017

20.00

Belgian Rules / Belgium Rules

Jan Fabre & Troubleyn

za

04.11.2017

10.00, 11.30 & 16.00

Glimp

Oorkaan

za

04.11.2017

15.00

Salon Salagon

Tussen het strijksextet van Antonín Dvořák

za

04.11.2017

20.00

Salagon Quartett

Schubert & Dvořák

zo

05.11.2017

10.00

Pimp je portret

Workshop foto’s bewerken voor kinderen

zo

05.11.2017

15.00

Erik Bosgraaf & Francesco Corti

Telemann. Blokfluitsonates

di

07.11.2017

14.00

Het vocale oeuvre van Bach

Luistercursus

Topstukweek Benjamin Britten

War Requiem

08.11.2017 - 11.11.2017 wo

08.11.2017

20.00

Past & present

Debat over WO I

vr

10.11.2017

20.00

Bochumer Symphoniker

Britten. War Requiem

vr

10.11.2017

22.00

FRONT

©urated by Soundcast

za

11.11.2017

20.00

Bochumer Symphoniker

Britten. War Requiem

Beat it!

Percussiefestival zonder grenzen

12.11.2017 - 19.11.2017 zo

12.11.2017

15.00

Stockhausens Zyklus

Lecture-performance door Tom De Cock

di

14.11.2017

14.00

Het vocale oeuvre van Bach

Luistercursus

wo

15.11.2017

20.00

KASK & Koninklijk Conservatorium Gent

Erewhon. Symfonie voor percussie en visuals

do

16.11.2017

20.00

Medium & Losari Maskerdans

Rianto & Nani Topeng Losari Cirebon

vr

17.11.2017

20.00

Beat that!

Percussie versus elektronica

za

18.11.2017

20.00

deFilharmonie & Martin Grubinger

Bernstein, Prokofiev, Eötvös & Tan Dun

013


kalender

kalender

zo

19.11.2017

11.00

Goldbergvariaties op marimba

Koen Plaetinck & Miyoune Kim

MAART 2018

zo

19.11.2017

14.00

Flamer

Femke & Lander Gyselinck

vr

02.03.2018

20.00

Metamorfosen

Ferrabosco, Strauss & Cage

zo

19.11.2017

15.30

Mohammad Reza Mortazavi

Virtuoze Iraanse percussiemuziek

za

03.03.2018

20.00

Brussels Philharmonic

Filmconcert Modern Times

zo

19.11.2017

17.00

Keiko World

Keiko Abe & Keiko Abe Marimba Orchestra

zo

04.03.2018

11.00

Lees meer!

Literatuurgesprek op zondag

di

21.11.2017

14.00

Het vocale oeuvre van Bach

Luistercursus

di

06.03.2018

13.30

Ludwig van Beethoven en ’zijn Negende’

Luistercursus

do

23.11.2017

20.00

Ensembl’Arenski

Shostakovich & Piazzolla

za

10.03.2018

20.00

Vox Luminis & L’Achéron

Stabat Mater

za

25.11.2017

20.00

Hallé Orchestra & Sir Mark Elder

Sabine Meyer speelt Mozart

zo

11.03.2018

15.00

HOMEJACKING

Nadar Ensemble

di

28.11.2017

14.00

Het vocale oeuvre van Bach

Luistercursus

ma

12.03.2018

19.00

Dansworkshop Achterland

Rosas

Topstukweek Johann Sebastian Bach

Magnificat

di

13.03.2018

20.00

Achterland

Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas

The Sixteen

Et exultavit spiritum meum

wo

14.03.2018

20.00

Achterland

Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas

do

15.03.2018

20.00

Fauré Quartett

Rachmaninov, Schumann & Mussorgsky

zo

18.03.2018

15.00

BarrocoTout

Brussel in beweging

vr

23.03.2018

20.00

Anima Eterna Brugge

Strauss. Till Eulenspiegel

do

29.03.2018

20.00

Doppelgänger

Nadar Ensemble

29.11.2017 - 02.12.2017 wo

29.11.2017

20.00

DECEMBER 2017 01.12.2017 - 07.01.2018

Brugge Foto 17

Fotografietentoonstellingen in de Brugse Binnenstad

vr

01.12.2017

20.00

Freut euch und jubiliert

Workshop barokke kerstkoralen

za

02.12.2017

20.00

Vox Luminis

Bach. Magnificat

za

02.12.2017

22.00

APRIL 2018

Dating the artist

Tussen droom en uitvoering

07.12.2017 - 17.12.2017

December Dance 17

Curated by Christian Rizzo

06.12.2017 - 28.01.2018

La respiration des yeux dans le cadre

Tentoonstelling door Christian Rizzo

wo

04.04.2018

20.00

04.04.2018 - 07.04.2018

More Music! SUNNY

Emanuel Gat / Awir Leon

do

07.12.2017

20.00

Le syndrome ian

Christian Rizzo / ICI - CCN Montpellier

ma

09.04.2018

11.00 & 16.00

Het huis van de maffe muziekjes

vr

20.00

Muzikale ontdekkingstocht door het Concertgebouw

08.12.2017

Blanc

Vania Vaneau

vr

08.12.2017

21.30

Eraserhead (David Lynch)

di

10.04.2018

11.00 & 16.00

Het huis van de maffe muziekjes

Muzikale ontdekkingstocht door het Concertgebouw

Film met live soundtrack door Cercueil

za

09.12.2017

December Dance Platform

wo

11.04.2018

11.00 & 16.00

Het huis van de maffe muziekjes

Muzikale ontdekkingstocht door het Concertgebouw

Vier jonge wolven

za

09.12.2017

Second Detail / TURNING_motion sickness version

do

12.04.2018

11.00 & 16.00

Het huis van de maffe muziekjes

Muzikale ontdekkingstocht door het Concertgebouw

Ballet de l’opéra de Lyon

zo

10.12.2017

December Dance Platform

za

14.04.2018

20.00

Sutra

Sidi Larbi Cherkaoui / Sadler’s Wells (Londen)

Vier jonge wolven

zo

10.12.2017

20.00

Jaguar

Marlene Monteiro Freitas

do

19.04.2018

20.00

Swedish Chamber Orchestra

Isabelle Faust speelt Sibelius

di

12.12.2017

20.00

iFeel2

Marco Berrettini

za

21.04.2018

15.00

MOL

Nationaal Orkest van België

wo

13.12.2017

20.00

Adieu et Merci

Latifa Laâbissi

Opera21

Muziektheaterfestival

do

14.12.2017

11.00

Gaga Workshop

Batsheva Dance Company

do

14.12.2017

20.00

Last Work

Ohad Naharin & Batsheva Dance Company

vr

15.12.2017

20.00

Hauts cris (miniature)

Vincent Dupont

za

16.12.2017

20.00

ELEMENTEN I Room / Le Surréalisme au service de la Révolution

CCN Ballet de Lorraine

zo

17.12.2017

15.00

D’à côté

Christian Rizzo / ICI - CCN Montpellier

do

21.12.2017

20.00

De Donkerste Kamer

Kijken en luisteren naar fotografie

vr

22.12.2017

20.00

Cappella Mediterranea & Leonardo García Alarcón

Kerstconcert. Carmina Latina

20.00

JANUARI 2018 zo

07.01.2018

15.00

Nieuwjaarsconcert

Brussels Philharmonic & Giancarlo Guerrero

za

13.01.2018

20.00

Arne Deforce & Benjamin Dieltjens

Pascal Dusapin: metamorfose van een oeuvre

do

18.01.2018

20.00

In het hoofd van een componist

Lecture-performance door Frederik Neyrinck

za

20.01.2018

20.00

Quatuor Zaïde & Anneleen Lenaerts

Frans impressionisme

zo

21.01.2018

15.00

Lux Beata

The Musical Orchard

Bach Academie Brugge

Bach bewerkt

Open repetities

Collegium Vocale Gent

Mass B

Béatrice Massin & Compagnie Fêtes galantes

Open repetities

Collegium Vocale Gent

24.01.2018 - 28.01.2018 wo

24.01.2018

wo

24.01.2018

do

25.01.2017

do

25.01.2018

20.30

Bram De Looze

Bach en jazz

vr

26.01.2018

10.30

Bach bewerkt

Luistercursus

Blik op Bach

Tentoonstelling door Johan Huys

20.00

26.01.2018 - 28.01.2018 vr

26.01.2018

20.00

Collegium Vocale Gent

Gottes Glanz und Ebenbild

vr

26.01.2018

22.00

Wintergasten

Het hart vol muziek

za

27.01.2018

11.00

But is it Bach?

Benjamin Glorieux, Heleen Van Haegenborgh & Christian Mendoza

27.04.2018 - 28.04.2018 vr

27.04.2018

20.00

L’Inconnue de la Seine

LOD muziektheater

za

28.04.2018

20.00

Calamity/Billy

Muziektheater Transparant & Théâtre de la Croix-Rousse

zo

29.04.2018

11.00

Lees meer!

Literatuurgesprek op zondag

20.00

MEI 2018 vr

04.05.2018

il Gardellino

Telemann. Der Tag des Gerichts

07.05.2018 - 13.05.2018

Gold

Brugse stemmen uit de renaissance

07.05.2018 - 12.05.2018

Topstukweek Jacob Obrecht

Missa de Sancto Donatiano

07.05.2018 - 13.05.2018

Handmade in Brugge

Kabinetexpo Meester van de Heilige Lucialegende

ma

07.05.2018

10.00

Jacob Obrecht. Topmusicus in het 15e-eeuwse Brugge

Luistercursus

wo

09.05.2018

20.00

Solidariteit vroeger en nu

Panelgesprek

do

10.05.2018

15.00

Obrechtwandeling

In het voetspoor van de muziek

do

10.05.2018

20.00

The Tallis Scholars

Obrecht. Missa de Sancto Donatiano

vr

11.05.2018

10.30

Obrechtwandeling

In het voetspoor van de muziek

vr

11.05.2018

15.00

Obrechtwandeling

In het voetspoor van de muziek

vr

11.05.2018

20.00

Psallentes

Obrecht. Missa de Sancto Martino

za

12.05.2018

10.30

Obrechtwandeling

In het voetspoor van de muziek

za

12.05.2018

15.00

Take Out Obrecht

Concertparcours met Frederik Neyrinck

za

12.05.2018

20.00

Huelgas Ensemble

Clement. Missa Gaude lux Donatiane

zo

13.05.2018

11.00

De lokroep van de muze

Architectuurlezing

zo

13.05.2018

11.00

Concertmis

Currende

zo

13.05.2018

15.00

Donaaswandeling

Pop-upconcerten op historische locaties

Budapest Festival

Mahlers monumenten

16.05.2018 - 19.05.2018 wo

16.05.2018

20.00

Dénes Várjon, Izabella Simon & musici van het Budapest Festival Orchestra

Mahler. Kamermuziek

do

17.05.2018

20.00

Budapest Festival Orchestra & Christiane Karg

Mahler. Symfonie nr. 4

vr

18.05.2018

20.00

Budapest Festival Orchestra

Mahler. Das Lied von der Erde

za

19.05.2018

10.30

Zingende symfonieën en orkestrale liederen van Gustav Mahler

Luistercursus

za

19.05.2018

20.00

Budapest Festival Orchestra & Czech Philharmonic Choir Brno

Mahler. Symfonie nr. 2

do

24.05.2018

20.00

Betroffenheit

Kidd Pivot / Crystal Pite & Electric Company Theatre / Jonathon Young

za

27.01.2018

15.00

Oxalys & Dietrich Henschel

Schemelli’s Gesangbuch

za

27.01.2018

17.00

Christine Busch & Jörg Halubek

Bach. Vioolsonates

za

27.01.2018

20.00

Ricercar Consort

Bachs Stabat Mater

za

27.01.2018

22.30

Stephane Ginsburgh

Preludes & fuga’s

zo

28.01.2018

11.00

Reitze Smits

Bach & Mendelssohn

zo

28.01.2018

13.30

Fuga’s voor dummies

Muziekles met Frank Agsteribbe

za

26.05.2018

20.00

Le Concert Spirituel

Vivaldi. Gloria

zo

28.01.2018

15.15

Il Suonar Parlante

B-A-C-H

zo

27.05.2018

15.00

WÖR

Back to the 1780s!

zo

28.01.2018

17.00

Bojan Cicic

Wegen naar Bach

do

31.05.2018

20.00

Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd

Nationaal Orkest van België

zo

28.01.2018

20.00

Collegium Vocale Gent

So singen wir recht das Gratias JUNI 2018

FEBRUARI 2018

03.06.2018

15.00

BBC Scottish Symphony Orchestra

Elgars hits

vr

02.02.2018

20.00

La Valse

Raimund Hoghe

do

07.06.2018

20.00

Open Call 2018

Muziek op het scherpst van de snede

za

10.02.2018

20.00

B’Rock & Dmitry Sinkovsky

Vivaldi’s Vier seizoenen

vr

08.06.2018

20.00

Salon Libeer

Volkse wortels in de muziek van Bartók & Kodály

vr

16.02.2018

14.00

Dansworkshop

Compagnie Olivier Dubois

do

21.06.2018

20.00

De Donkerste Kamer

Kijken en luisteren naar fotografie

za

17.02.2018

Caban

Theater De Spiegel

za

17.02.2018

10.00, 14.00 & 16.00 20.00

Auguri

Olivier Dubois

zo

18.02.2018

10.00, 14.00 & 16.00

Caban

Theater De Spiegel

Topstukweek Ludwig van Beethoven

Symfonie nr. 9

di

22.02.2018 - 25.02.2018 20.02.2018

13.30

Ludwig van Beethoven en ’zijn Negende’

Luistercursus

do

22.02.2018

20.00

Lounge Ludwig

Een bonte ode aan Ludwig van Beethoven

vr

23.02.2018

20.00

Anima Eterna Brugge

Beethoven. Symfonie nr. 9

za

24.02.2018

19.00

Beethoven H❤rtz

Muziek in je binnenste

za

24.02.2018

20.00

Anima Eterna Brugge

Beethoven. Symfonie nr. 9

zo

25.02.2018

15.00

9

KOPERGIETERY & Cas Public

014

zo

Info & tickets: +32 70 22 33 02 / concertgebouw.be In&Uit: ‘t Zand 34, Brugge 015


VANAF 17 SEPTEMBER 2017!

A tour triggered by art and architecture. Vanaf september 2017 zet het Concertgebouw zijn deuren open en geeft het cultuurhuis ook overdag zijn geheimen prijs. Ontdek dit bijzondere gebouw tijdens een origineel belevingsparcours. Verken de opmerkelijke eigentijdse architectuur

meer info op concertgebouw.be

en laat u imponeren door de beroemde akoestiek. Kijk uw ogen uit op de kunstcollectie of ga zelf aan de slag met klankkunst. Bovendien krijgt u de kans om ook eens achter de schermen van een concertzaal te piepen.

Profile for Concertgebouw Brugge

Seizoen 2017-2018 in een notendop  

Seizoen 2017-2018 in een notendop  

Advertisement