Page 1

N E V E L HET ITEN! IS BU L C I A S P E R O D O O U T

n e t r o p s n Buite Gruyaert met Evy e e zom fit d

r in

t tuinse n e e W in relax! n i u T n va


BATIBOUW speciale

VIS DE BESTE KOOPJES ERUIT!

EURO KITC HEN WORDT 18 JAAR

CONDITIES

NU KOPEN = VEEL GELD VERDIENEN

2

EXTRA

EERSTE 5 VOOR DE SLISSERS E ELLE B

OOPP G ENN AAG PPE DD OO ZOONN Z

tijdens

HOU VAN SOBER HOU JE VANJESOBER, DUURZAAM & NATUURLIJK? DUURZAAM & NATUURLIJK?

SN

MONTAGE

GRATIS

Je vindt het allemaal bij Euro Kitchen! Euro Kitchen heeft het meest complete aanbod keukens in België, mét

Je vindt het allemaal bij Euro gamma Kitchen! materialen. We bouwen duurzame keukens met de het grootste

natuur als inspiratiebron. Warm. Vertrouwd. Eerlijk.

Euro Kitchen heeft het meest complete aanbod keukens in België, mét het grootste gamma materialen. Keukens met ecologisch We bouwen duurzame keukens met de natuurverantwoorde als inspiratiebron.materialen Warm. Vertrouwd. Eerlijk.

en energiezuinige toestellen.

Keukens metMet ecologisch materialen Euro verantwoorde Kitchen investeer jeen inenergiezuinige levenslang toestellen. keukenplezier. Met Euro Kitchen investeer je in levenslang keukenplezier.

Scan de QR-code of surf naar www.eurokitchen.be/materialen.

Scan de QR-code of surf naar www.eurokitchen.be/materialen. *Aanbieding onder voorwaarden. Info en voorwaarden te bekomen in dit winkelpunt

EURO KITCHEN LIER

DONK 54 - 4 | LANGS DE RING IN LIER | T. 03 488 10 13

ALLE DAGEN OPEN VAN 10U - 18U • ZONDAG VAN 13U TOT 18U • GESLOTEN OP WOENSDAG

WWW.EUROKITCHEN.BE

ZOVEEL MENSEN. ZOVEEL KEUKENS


inhoud

Vertrouwen in kwaliteit

deze maand IN JET!

hout en aluminium

Als het zonnetje schijnt en de temperaturen klimmen, willen we zoveel mogelijk buiten leven. Deze Jet! staat in het teken van outdoor: wandelen in de natuur, maar ook buiten koken en genieten! Zo vertelt Evy Gruyaert over haar favoriete buitensporten en -plekjes en vind je de laatste snufjes op het vlak van barbecues. En natuurlijk ontdek je zoals steeds heel veel leuke shoppingtips!

JoBo90214981.08

Veel lees- en shopplezier!

Droomt u ook van zo’n prachtige tuinkamer, met respect voor de architectuur, met garantie gebouwd uit de allerbeste materialen, verzorgd afgewerkt van fundering tot lakwerk... dan moet u beslist eens praten met Gesbo. Met 30 jaar ervaring in de verandasector, hebben we vast wel goede ideeën om dit samen te bespreken.

Buiten sporten met Evy Gruyaert

04

Mooiste wandelingen in de provincie

06

JetSet

08

Recept voor kip met venkel

10

Hippe en sportieve outfits

15

Lezerswedstrijd

20

Puzzels & Co

22

Agility... Outdoor fun voor hond én baasje

24

Handige barbecues

26

Tijd voor een streepje cultuur

28

30

VERANDA’S & ORANJERIES 10 jaar garantie • Rechtstreeks van fabrikant Eigen plaatsing in heel België en Nederland. Hulsen 113 • 2490 Balen Tel. 014-30 32 21 • Fax 014-30 32 20 i n f o @ g e s b o. b e   •   w w w. g e s b o. b e Toonzaal met 10 modelveranda’s: open van 10.00 tot 17.00 uur. Zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Zon- en feestdagen gesloten.

colofon

24 april 2013

Kantoor: Adverteren: Lezersvragen: E-mail: Website: Verantwoordelijke uitgever:

Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen 03 210 02 27 – 03 210 02 65 03/210 06 16 gvathema@concentra.be www.jetmagazine.be Mieke Berendsen, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen

Jet! Antwerpen verschijnt 18 keer per jaar. Dit magazine is een uitgave van DE VLIJT NV en wordt gratis huis-aan-huis bedeeld in de regio’s Antwerpen Noord, Antwerpen Zuid, Waasland, Turnhout, Lier-Herentals en Geel/Mol. Cover: fotograaf Luc Daelemans – styliste Laura Van Der Borght: www.fashionated.be Hair & Make-up: Adelien De Puysseleyr : www.adelien.be – model Marie Alec Molenaers Met dank aan : www.dakine.com - www.aigleboots.com - AN-AZ-LH-TU-WL Niets in deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden dmv fotokopie, druk, microfilm en welke andere wijze ook zonder de voorafgaande toestemming van de uitgever.

3


interview

4

“Sporten moét niet, het is pure me-time” Fit de zomer in met Evy Gruyaert Met de lente in het land is ook het nieuwe loopseizoen begonnen. Fijn, want eind maart trakteerde Evy Gruyaert ons op een gloednieuw Start to Run-boek. Wij polsten naar het geheim achter deze succesformule en hoe Evy zelf fit de zomer ingaat. Red. Ilse Prinsen Foto links VRT - Bart Musschoot Foto rechts Lannoo

Start to Run, daar zal jij altijd mee geassocieerd blijven. Zopas verscheen een nieuwe versie van boek en podcast. Wat zijn de nieuwigheden? Er werd een hoofdstuk toegevoegd, voor mensen die al 5 km kunnen lopen en dat ook willen blijven doen. Daar was vraag naar, want velen zijn al zover geraakt dankzij het loopschema van de vorige uitgave. Dus geef ik nu ook info over hoe deze conditie te onderhouden. Verder staan er nieuwe receptjes en adresjes in. En in de podcast werd de muziek veranderd, maar die blijft natuurlijk uitgekiend met de juiste beats voor elk loop- en stapritme.

Lopen is een echte hype geworden. Heb jij zelf een verklaring voor het gigantische succes van Start to Run? Het enorme succes had ik zelf ook niet verwacht. Ik denk dat het veel te maken heeft met op het juiste moment met het juiste ding af te komen. Kijk, het boek en de podcast zijn gewoonweg superhandige tools, die gemakkelijk in gebruik zijn. Alles is hapklaar, zodat je zelf niet teveel meer moet nadenken, gewoon go with the flow. En het wérkt ook echt: als je het schema volgt, dan lukt het en kan iedereen vijf kilometer lopen. Ook in Nederland beginnen ze nu trouwens storm te lopen voor Start to Run.

Het blijft dus goed - tja - lopen. Loop jij zelf eigenlijk nog? Natuurlijk!! (lacht). I’m doomed om te blijven lopen, hé. Ik blijf het ook heel erg leuk vinden. Vroeger was ik veel meer een sprinter. Ik was één van de velen die zoiets hadden van: lopen is niks voor mij. En of dat veranderd is! Lopen vormt nu voor mij puur een moment voor mezelf, even alles loslaten, je hoofd helemaal leegmaken en je lichaam laten bewegen. Zalig! Zeker nu mijn me-time sterk is beperkt sinds ik mama ben geworden. Neen, ik luister niet naar mezelf tijdens het lopen (lacht). Ik loop zonder muziek. Geef mij maar het geluid van de natuur.


als volwassene. Ik trek die lijn verder: Alec zijn eerste sportschoentjes staan al klaar (lacht). Ik heb veel goede herinneringen aan Beernem bos bijvoorbeeld. Ik weet het, dat klinkt niet exotisch maar het is er mooi. En een pannenkoek toe maakte het plaatje compleet. Ik ben ook een fietser. Toegegeven, niet in de winter. Ook daarvoor woon ik in een toffe regio: ik fiets naar Oudenaarde of naar het centrum van Gent langs het water. Ik heb ook een mountainbike, maar dat is voor als ik echt tijd over heb. Ik ben meer een recreatieve fietser. Ook dat groeide van thuis uit: op zondag een fietstocht met tantes en nonkels en neven: dolle pret!

Waar ga jij lopen? Heb je favoriete loopplekjes? Ik woon in de streek van De Pinte en heb daar veel geluk. Het is een erg groene regio, die bovendien vlakbij de Schelde ligt. Niet ver van mijn huis zijn paden langs het water, die alleen voor fietsers en wandelaars toegankelijk zijn. Super om te lopen, natuurlijk!

Welke tips kan jij de lezers geven om fit de zomer in te gaan?

Heb jij met je drukke bezigheden en moederschap nog tijd voor andere sporten?

Er is geen wonderrecept voor. In de zomer is het gewoon heel fijn om te sporten in de natuur. Hoewel ik ook in de winter blijf lopen. Dat heeft iets heroïsch. Nadien voel ik me een miniheldin. Ik heb vaak op voorhand geen zin, maar als ik bezig ben denk ik allright en achteraf nog meer allright. En dan trakteer ik mij op een snack. Zelfs niet altijd een gezonde (lacht). Als je alles al moet combineren: carrière, moederschap, de hele ratrace .. dan mag je af en toe best wel eens zondigen, maar geniet er dan ook wel van! Dat geldt ook voor sport. Sport moet vooral leuk blijven. Bekijk het niet als een verplichting, het is een pure traktatie voor jezelf. Niets van moÊten, want je moet al genoeg in je leven!

De laatste tijd niet. Ik ben al heel tevreden als ik enkele keren per week kan gaan lopen. Na mijn bevalling heb ik wel een fitnesskuur gedaan met een personal trainer. Dat klinkt veel chiquer dan het is: ik kreeg begeleiding van een meisje, dat me alle oefeningen zeer goed aanleerde. En verder ga ik nu veel wandelen met mijn zoontje Alec in de koets: uitwaaien aan zee in Nieuwpoort of in het bos, dat is gewoon ontspannend. Ik heb die liefde voor wandelingen met de paplepel meegekregen. Vroeger met mijn ouders trokken we elke zondag wel naar het bos, Brugge of de zee en dat neem je ook mee

interview

Fluitende vogels, ritselende bladeren en wind. Ik loop graag alleen, zonder te praten, maar er zijn ook mensen die liever gezelschap hebben. Voor hen is de nieuwe podcast een goede oplossing, want daarmee heb je het gevoel niet allĂŠĂŠn te lopen.

START TO RUN - EDITIE 2013

Fit & gezond in 10 weken Evy Gruyaert

Uitgegeven bij Lannoo Gloednieuwe editie van dÊ handleiding voor elke beginnende loper. Start to run met Evy Gruyaert is een hippe en overzichtelijke leidraad met eenvoudige oefeningen, heldere loopschema’s, nuttige gezondheidstips en nieuwe heerlijke recepten. Een uitgelezen team van professionals staat je bij om stap voor stap je conditie op te bouwen. Het hele verhaal is doorweven met persoonlijke blogs van Evy Gruyaert, die als presentatrice van Vlaanderen Sportland zelf de loopschoenen aanbond en dus ervaringsdeskundige bij uitstek is. Op de site www.starttorun.be kan je voor 12,95 euro de allernieuwste bijbehorende podcast downloaden, ingesproken door Evy en met nieuwe leuke uptempomuziek. Loop 5 km in 10 weken en houd vol! Fit & gezond in 10 weken Prijs ₏ 19,99,Verkrijgbaar via de website van Lannoo (www.lannoo.be), in de boekhandel en als e-boek.

SPECIALE VOORWAARDEN: Alles e 995 MasterForm

iddeld * ijn gem * Wij z % goedkoper 0 7 t o t 50%

kwaliteit met klasse!

sterForm

a Relaxzetels M

H KBBSXBBSCPS Â…5PQMFEFSNFU Â…NPUPSJTDI PPGETUFVO Â…7FSTUFMCBSFI OEFQPNQ MF Â…*OHFCPVXEF PGMBSHF N Â…4NBMM NFEJV H S UJTMFWFSJO Â…(SB

-

boxspring 180 x 200 met hoofdbord beklede pocketverenmatras met 7 zones topper: keuze uit latex, traagschuim of koudschuim GRATIS levering en vakkundige montage

GARANTIE

5 jaar op matrassen

GARANTIE Openingsuren: maandag t/m vrijdag: 9.30 tot 18.30u zaterdag: 10.00 tot 18.00u zon- en feestdagen: 11.00 tot 18.00u woensdag gesloten

25 jaar

op frame- en draadbreuk

GARANTIE

AH93034898.20

Alles â‚Ź995

Complete Boxspring voor 995 euro

5


wandelen

GROTE NETEWOUD, BELSBROEK EN HEIDE Tussen Meerhout en Geel ontdek je een verbazend stukje Kempen: hectaren ongerepte landduinen. Je kunt er wandelen, van de natuur genieten en zelfs zandkastelen bouwen. In de lente geuren de witte bloemen van de kamperfoelie. In de laaggelegen delen vallen de elzen en dotterbloemen op. Op de landduinen voel je de kracht van het zand. Kortom, een avontuurlijk decor voor deze bos- en natuurwandeling. Afstand: 10,5 km Vertrekplaats: Taverne Luihoeve, Bredestraat 62, Meerhout www.antwerpsekempen.be

6

SCHIPKESPAD Rond 1900 combineerde ’t Schipke in Herenthout de functie van veer, herberg en boerderij. Regisseur Roland Verhavert maakte er opnamen voor de film ‘Pallieter’ en heel wat kunstenaars vonden er inspiratie aan de oevers van de Grote Nete. Anno 2013 heeft de omgeving van ’t Schipke nog steeds charme te over. De historische afspanning Prinsenhof, natuurgebied Kruiskensberg en de imposante Merodebossen vormen drie andere blikvangers op deze wandeling. Afstand: 11 km Vertrekplaats: ’t Schipke, Niemandshoek 12, Herenthout www.antwerpsekempen.be

de mooiste wandeling

Elk jaar bekroont Toerisme Provincie Antwerpen de knapste wandelingen. Een jury stelde ook dit jaar een shortlist van vijf wandelroutes samen. Tot 15 augustus kan je de trajecten uitproberen en je voorkeurstem uitbrengen. Wij zetten de kanshebbers even op een rijtje. Red. Ilse Prinsen www.wandelingvanhetjaar.be

GROENE LONGENWANDELING Boom ligt in het hart van de Rupelstreek. De eeuwenlange kleiontginning drukte er haar stempel op het landschap. Tussen de industriële archeologie geniet je van knappe stukjes natuur. Deze wandeling verbindt de vier groene longen van Boom: het gemeentelijk park, de Kleine Steylen, de twee kleiputten in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre en het natuurgebied Bos N. Op de infoborden langs het traject lees je interessante weetjes over fauna en flora. Afstand: 10 km Vertrekplaats: Ecohuis ‘t Kleibrood, ’s Herenbaan 129, Boom www.scheldeland.be

MONUMENTENWANDELING VORSELAAR Vorselaar koestert zijn verrassend rijk erfgoed. Met voorop het kasteel, de kaak (schandpaal), het klooster en de kerk. Kasteel de Borrekens behoort tot de indrukwekkendste waterburchten van Vlaanderen. Geen wonder dat deze opduikt in de tv-reeks Parade’s End. In de knap gerestaureerde Schranshoeve groeide kardinaal Van Roey op. De borden onderweg combineren informatie en oude foto’s van de monumenten. Je kan deze wandeling ook verkennen met behulp van een iPod. Afstand: 7 km Vertrekplaats: Marktplein, Vorselaar www.antwerpsekempen.be

GEVANGEN TUSSEN GRENS EN GROEN De Kempense landloperskolonies (foto links) hopen in 2018 Unesco werelderfgoed te worden. Wortel-Kolonie in Hoogstraten is er één van. Je stapt er in een beschermd natuurgebied met een mix van fraai groen en goed bewaard erfgoed. Verder op deze wandeling: eindeloze dreven, het woeste heidegebied rond het Bootjesven, de ontroerende begraafplaats van de landlopers en de vallei van Het Merkske, de natuurlijke grens met Nederland. In Bezoekerscentrum De Klapekster verneem je meer over het bijzondere verhaal en dito landschap van Wortel-Kolonie. Afstand: 12,5 km Vertrekplaats: Bezoekerscentrum De Klapekster, Kolonie 41, Wortel-Hoogstraten www.antwerpsekempen.be


VOOR PRIJS & & KWALITEIT KWALITEIT VOOR DE DE BESTE BESTE PRIJS KOOPT ONS !! KOOPT U U BIJ BIJ ONS

30 jaar

Maak uw dromen werkelijkheid en bestel de beste ramen en deuren van Bruynseels Vochten

7

Veranda’s, De mooiste euren Ramen & D m & PVC in aluminiu ieuwbouw tie & n voor renova

ur e d n e Op dagen 20 & 21 april 10-17u

BESTE PRIJS • BESTE KWALITEIT

Maatwerk alle veranda’s zowel modern als klassiek Fabricatie van ramen & deuren in pvc en aluminium Alles in eigen beheer sinds 1983 10 jaar waarborg • Geen voorschot • Nieuwbouw • Renovaties Alle RAL-kleuren • Volledige afwerking • Geplaatst door vakmensen

Wij werken op vertrouwen, daarom geen voorschot Bezoek onze showroom BEZOEK ONZE SHOWROOM of bel gratisOFFERTE offerte OF BEL voor VOOR een EEN GRATIS VERANDA’S • RAMEN • DEUREN in ALUMINIUM & PVC

Meer dan 30 jaar ervaring!

2013

Brasschaatsesteenweg 292 • 2920Kalmthout Kalmthout • • Tel. 03-666 57 86 44 41 44 41 Brasschaatsesteenweg 292 • 2920 Tel. 03-666 57• Fax 86 •03-666 Fax 03-666 Alle dagen open van 10u tot 17u • zondag van 14u tot 17u • www.bruvo.be Alle dagen open van 10u tot 17u • zondag van 14u tot 17u • www.bruvo.be

JoBo93120041.17

BRUYNSEELS-VOCHTEN NV


Wil jij je woning verbouwen, je interieur aanpassen of je tuin onder handen nemen? Of hou je meer van hippe kledij en kookproducten? In de JetSet richten wij de schijnwerpers op enkele handelaars, die je altijd iets te bieden hebben. Breng hen gerust een bezoekje!

LENTE-ACTIES IN TUINMACHINES

GESBO VERANDA’S De naam Gesbo staat voor jarenlange ervaring, gedegen vakkennis, degelijke materialen, de modernste fabricagetechnieken en bouwmethoden als het om veranda’s gaat. Je verhoogt het woongenot en geniet van extra comfort dankzij een multifunctionele aanbouw en je bespaart ook nog eens aanzienlijk op de verwarmingskosten. Gesbo laat je ‘buiten beleven’ in zijn meest aantrekkelijke vorm en op het allerhoogste kwaliteitsniveau. Op zoek naar een veranda? Neem dan zeker contact op of breng een bezoekje aan de indrukwekkende showroom in Balen. Op de foto herken je de heer Van gestel en zijn team van vakmensen. Ze staan klaar om jou met raad en daad bij te staan!

WILLEMEN Chris Willemen en zijn team dragen kwaliteit, kennis en service hoog in het vaandel. Zij stellen alles in het werk om in te spelen op de specifieke wensen van hun klanten, die op zoek zijn naar de beste land- en tuinbouwmachines. Zowel voor de bezitter van een stadstuin als voor de eigenaar van een kasteelpark leveren zij service op maat. Je kunt hier ook steeds terecht voor een uitgebreid aanbod van huurmachines. Professionele service voor particulieren en professionals. Kom gerust langs voor de lenteacties! Herman De Nayerstraat 2 2550 Kontich www.willemen-nv.be

Hulsen 113 2490 Balen www.gesbo.com

Zomerhappening!

Liersesteenweg 6 • 2590 Berlaar 03 482 14 34

Markt 50 • 2590 Berlaar • 03 482 13 75 www.lingeriechristel.be

JoBo93114695.03

Vrijdag 3 mei open van 9u30 tot 18u30 Zaterdag 4 mei open van 9u30 tot 18u00 Zondag 5 mei open van 10u00 tot 6u00

Lingerie

JetSet 8

deze maand IN DE KIJKER

DE SPECIALIST IN ALLE VERANDA’S


PLACE TO BE ALS HET OM KOI GAAT!

VAN KOOKSPULLEN TOT INTERIEURADVIES

JetSet

DE HIPSTE JEANS & LEISURE WEAR

9 M@NI@ Sinds 2002 hebben ze in Nijlen een eigen jeansstore: M@NI@. Intussen is deze geëvolueerd tot een zaak met veel meer dan alleen jeans. Je vindt hier leuke, trendy mode met bijpassende accessoires en schoenen die je outfit compleet maken. Deze hippe winkel staat voor een mix van stijlen en invloeden, bereikt door het aanbod van verschillende merken. Elke maand hebben ze nieuwe leveringen, zo blijft je kleerkast steeds up-to-date. Kom zeker een kijkje nemen in deze boetiek. Ann helpt je graag verder met fashionadvies. Van speels tot chique ... maar altijd hip! Albertkanaalstraat 2 25660 Nijlen 03 215 12 23

NIPPON KOI GARDEN Al meer dan twintig jaar is Nippon Koi Garden een begrip in de vijverwereld. Bij dit gezellige familiebedrijf vind je zowat alles om van je vijver het mooiste juweel in de tuin te maken. Hier krijg je vakkundige begeleiding en de beste service. Gedreven medewerkers zullen je inspireren en bijstaan, zodat je nooit de verkeerde of overbodige producten koopt. Van de modernste vijver- en filtertechnieken, over pompen en luchtpompen, de beste koivoeders, algenbestrijders, onderhouds- en verzorgingsproducten, ze hebben het hier allemaal. Bij Nippon Koi Garden mag je altijd binnenlopen om even te komen wegdromen bij de vijvers vol met kleurrijke juweeltjes. Prachtige Japanse Koi, van baby tot jumbo, in alle kleuren en formaten en voor ieders beurs.

MM_INT_ Mm_int_ staat voor Mieke Mertens Interieur. Deze zaak is sinds 2,5 jaar gevestigd in Brasschaat en groeide toch al uit tot een bekendheid in de regio. De core business van Mieke Mertens Interieur zijn kookproducten, gaande van potten en pannen tot servies. Qua prijs gaat dit van 1 euro tot 500 euro, voor ieder wat wils. Naast kookproducten geeft Mieke ook interieuradvies voor decoratie, variërend van zetels tot theelichtjes. Bij Mm_int_ vind je dus alles om mooier te wonen en beter te koken. Bredabaan 435 2930 Brasschaat www.miekemertens.be

Kapelstraat 45 2960 Brecht www.deltapetcare.be www.nipponkoigarden.com

vind ons op facebook

Domein Byckhove Wijnegem

ALLES VOOR HET LANDELIJKE INTERIEUR, DE TUIN EN VOOR WIE VAN MOOIE DINGEN HOUDT

26 tot 28 april van 10 tot 18 uur

www.lifestylebeurzen.be

Geef deze strook ingevuld af aan de kassa, betaal met 2 personen uw ticket voor het event en krijg aan de kassa een bon voor een POP-UP TUINTAS ter waarde van € 8 ! Actie enkel geldig aan de kassa bij aankoop van tickets, één bon per 2 betalende personen, niet cumuleer baar. Naam: .................................................. ............................................................. Email: .................................................. ............................................................. .............................................................

ism


smullen

KIP met venkel Venkel is een heel fisse groente, die bij tal van bereidingen past. Toch wagen we ons er niet zo vaak aan. Gewoon eens proberen! Dit gerechtje met kip is alvast een aanrader!

10

Gemiddelde moeilijkheidsgraad

35 minuten

Voor 4 personen 800 g kipfilets zout , vers gemalen witte peper 1 snuifje cayennepeper 2 venkelknollen

1/8 l kippenbouillon 2 citroenen 2 eetlepels groene olijfolie 1 snuifje Provençaalse kruiden

Maak de venkel schoon: snij de onderkant eraf en verwijder de stengels en het bladgroen. Bewaar het fijne venkelgroen voor de garnering. Snij de venkel in repen.

Pers het sap van een citroen en klop het op met de olijfolie en de Provençaalse kruiden. Giet over de kip en de venkel en garneer met citroenschijfjes

Verdeel de kipfilets in blokjes of reepjes en pocheer samen met de venkel gaar in de kippenbouillon. Laat uitlekken en lichtjes afkoelen. Kruid met peper en cayennepeper.

Tip: Het kooknat van de kip en de venkel kan worden gebruikt als basis voor een pittige soep. Smakelijk!

Weetje: Venkel heeft een heel aparte smaak, fris en licht anijsachtig. Door verhitting wordt de smaak zachter. Venkel is caloriearm maar vezelrijk en een goede bron van vitamine C. Bewaar best in het groentevak in de koelkast.

Aluminium carports & terrasoverkappingen

Maak van je terras dé ontmoetingsplaats deze zomer!

Boomsesteenweg 41/2 • 2630 Aartselaar Tel.: 03-455 90 67 • E: info@bozarc.be Toonzaal: weekdagen na afspraak Zaterdag: van 10u00 - 16u00

Voor een gratis offerte: www.bozarc.be Ontdek nu ook de BOzARC zonneluifels ! WoDe93114699.05


11


12

e P e l l a Op

30 april en 1 mei zijn wij geopend van 9.00 tot 18.00 uur

Meer info op www.pelckmans.net!


Geldig van 24 april t.e.m. 6 mei

n e t n a l rkp

-20%

Nog geen pas? Vraag ‘m aan op www.pelckmans.net

Met de s n a m k c l e P s a p s g n i t r Ko !!! Meer promoties op onze website ! werKPlaatseN 1 3920 lOMMel (B) ParKlaaN 2 2300 turNhOut (B)

www.pelckmans.net

ALLE DAGEN OPEN 9 - 18 u. ZON- & FEEsTDAGEN 9 - 16 u. DINsDAG GEsLOTEN.

Aanbiedingen geldig in al onze vestigingen van 24/04/’13 24/06/’12 t.e.m. 06/05/’13 16/07/’12 of zolang de voorraad strekt. Foto’s Niet zijn niet op debindend. openbare Prijzen weg werpen. onder voorbehoud Foto’s zijn niet van drukfouten. bindend. Prijzen Prijzen onder incl.voorbehoud BTW, incl. van recupel drukfouten. en afgehaald. Prijzen incl. BTW, incl. Verantwoordelijke recupel en afgehaald uitgever: - Verantwoordelijke Pelckmans Holding uitgever: NV, Pelckmans Turnhout. Holding NV, Turnhout.

GaMMel 77 2310 rIJKeVOrsel (B)

*Niet cumuleerbaar met andere kortingen of promoties. Geen prijzen via mail of telefoon

*


Kiwi

14

Speedo

Zin in zon en water

¤5

p nkoo ij aa dpak, b * ba ing kort n bikini, ankini t e f e o dere van hort rbaar met an s m e . t le n u zwe m kla

Speedo Beachlife

Roxy

STRIJDERSSTRAAT 29-33 • DOELVELDSTRAAT 38 • EDEGEM

et service, al

cu er niet on p ig s, 1 b geld actie tie is c a 13. 0 2 Deze i 1 me tot 3

Anita

Speedo

*Actie

a r• www.belvu.be 103 0457 0 00j a-3718.30 Ma: 13.30 u. • Di tot vrij: 9.30 - 18.30 u. • Za: 9.30 - 18 u.

www.belvu.be

A AT 2 9- 33 • DO ELVE LDSTRAAT 38 • E D EGEM


mode

FIT EN IN BALANS Deze top van Reebok werd ontworpen als yoga-T-shirt, want het is los genoeg zonder slobberig te zijn en heeft ook voldoende lengte. Maar door de snit, de comfortabele ruguitsnijding en de goede vochtabsorptie kan je het echt voor al je workouts gebruiken. Met leuk opschrift: ‘who made the rules’. Ook verkrijgbaar in zwart. richtprijs € 35,- www.reebok.be (webshop) Dit merk is o.a. te koop bij United Brands, Leliestraat 70a, Sint-Katelijne-Waver

KLAAR OM TE STAPPEN! Wie helemaal klaar is voor het zomerse gevoel en er graag op uit trekt in de natuur, vindt zeker een geknipte wandeloutfit bij Regatta. Met een lekker zittende short, een fris hemdje, maar toch nog een warmere vest in een leuk kleurtje en stevige schoenen, die je voorbereiden op onverwachte modder, ben je helemaal klaar om het bos in te trekken. Geniet van je tocht!

15

richtprijs jasje € 60,- www.regatta.com Dit merk is o.a. te koop bij In Het Parapluke, Kruishuisstraat 5 , Turnhout

FIT de zomer in!

Joggen, wandelen, fietsen, klimmen ... het is allemaal zoveel leuker in deze tijd van het jaar! Maar aangepaste kledij maakt het ook nog eens comfortabel. Voorzie je dus van lichte regenjasjes, gestroomlijnde topjes en sweaters, om je bezwete lichaam te beschermen tegen de nog wat frisse lentebries. Zo wordt ons winterbody in een mum weer helemaal fit! Red. Ilse Prinsen

VOOR EEN PERFECTE WENDBAARHEID Eigenlijk werd hij ontwikkeld om te gaan klimmen, maar ook als je gaat wandelen, fietsen of joggen zit deze Dream’s Crux Top van Millet mooi gestroomlijnd aan je lichaam, zonder dat je last hebt van afzakkende bandjes of ander ongemak, met een ingewerkte beha. De top is vervaardigd uit lichte stretchkatoen, zodat deze supercomfortabel draagt. Ook verkrijgbaar in groen, wit en zwart. Telkens met een voering, bandjes en boorden in een andere kleur, wat voor een mooi kleuraccent zorgt. richtprijs € 34,90,- www.millet.fr Dit merk is o.a. te koop bij Sea’zons, Heilige-Kruisstraat 6, Mortsel

COMBINEREN MAAR! Lopen is dé hype van het moment en ODLO richt zich hierbij tot vrouwen. Uit het verlangen naar afwisseling én mode ontstond de trendy Convertible-lijn. Deze werd speciaal ontworpen voor vrouwelijke lopers en laat zelfs de meest ambitieuze sportsters zich volkomen vrouwelijk voelen. Het Convertibleshirt, een lichte runningtop met geïntegreerde beha en een bolero met lange mouwen kunnen als combinatie of apart worden gedragen. En een dubbelzijdig draagbare jack en shorts zorgen voor constante afwisseling. richtprijs top € 80,- shorts € 50,- www.odlo.com (webshop) Dit merk is o.a. te koop bij Fietsen Saman, Bredabaan 673 , Wuustwezel

KLEURIG EN FUNCTIONEEL Met dezeTARGET jas in drie lagen van Eider worden je fiets- of wandeltochten nooit vergald door onvoorziene weersomstandigheden. Het merk is een vaste waarde voor outdoorliefhebbers en gebruikt steeds lichtgewicht, waterproof en perfect ademende materialen, zoals Gore-Tex®. De jas heeft handige zijzakken en een aanpasbare polssluiting. En de trendy kleuren geven de collectie een heel modieus tintje. Ook verkrijgbaar in andere kleuren. richtprijs € 299,90,- www.eider.com Dit merk is o.a. te koop bij Horizon Buitensport, Stationsstraat 58, Sint-Niklaas


“ Tevreden over onze service? Geef me dan jouw stem.”

16

BJoh93114698.04

Stem via www.primadonna.eu! Zo winnen wij dankzij jou wel de eerste prima Donna Award. Bovendien maak jij kans op een lingeriesetje (twv. e125)

Bredabaan 180 I 2930 Brasschaat I tel. 03-651 49 71 www.lingeriean.be I gesloten op maandag

Lingerie korsetterie badmode en nachtLingerie

OPENDEUR WEEKEND 3-4-5 MEI

Zagerijstraat 26 • 2275 Lille • tel. 014-88 03 35

O PENIN GSUREN • maandag 13.00-18.30 u. • dinsdag t.e.m. zaterdag 10.00-18.30 u. • zondag 10.00-13.00 u.

WD94012918.02

• feestdagen gesloten.

www.fashionstoopen.be

ALLE AANKOPEN DUBBEL OP KLANTENKAART

Zondag 5 mei EXTRA LANG OPEN tot 17u.


Belgische topkwaliteit 17

sR a a j R VOO Salons-Eetkamers Boxsprings-Slaapkamers Lattenbodems-Matrassen

e i t ac ra

ext len voorde

meubelen

van ballaer

Herentalsesteenweg 19 | 2460 LichtaartHerentalsesteenweg | Tel. 014 55 41 09 www.meubelenvanballaer.be 19 | 2460 Lichtaart | Tel. 014 55 41 09 | www.meubelenva alle dagen open van 10-12 & 13-18.30 alle | zaterdag 10-18uvan| zondag | woensdag dagen open 10-12 &11-18u 13-18.30 | zaterdaggesloten 10-18u | zondag 11-18u | woens


SUPERMARKT

• Dagelijks doorlopend open van 9.00 - 19.00 u. • Zaterdag doorlopend open van 9.00 - 18.00 u. • Wekelijks reclame in De Streekkrant • 14-daagse nationale ALVO-folder • Ruime keuze

Molenstraat 15 • 014-51 13 19 • HERENTHOUT Geldig van 24 april t.em. 5 mei 2013 bij Poelmans Herenthout

e

5,00

Bij afgifte van deze bon aan de beenhouwerij

Straat: .......................................................................................................................................... Gemeente:

1 kg zelfbereide goulash

(1 bon per klant)

1 kg zwarte pensen + 1 pot Alvo appelcompote 580 ml Straat: .......................................................................................................................................... Gemeente:

................................................................................................................................

................................................................................................................................

Geldig van 6 mei t.e.m. 12 mei 2013 bij Poelmans Herenthout

Geldig van 24 april t.em. 5 mei 2013 bij Poelmans Herenthout

Gratis

Bij afgifte van deze bon

Straat: ..........................................................................................................................................

(1 bon per klant)

karnemelk, honing of vanille - 1 l Straat: .......................................................................................................................................... Gemeente:

................................................................................................................................

................................................................................................................................

Geldig van 24 april t.em. 5 mei 2013 bij Poelmans Herenthout

Gratis

3,00

Bij afgifte van deze bon

2 Melkmeisje badcreme

bij aankoop van 1 kg tomaten Gemeente:

e

(1 bon per klant)

1 krop sla

Geldig van 6 mei t.e.m. 12 mei 2013 bij Poelmans Herenthout

Bij afgifte van deze bon aan de beenhouwerij

e

1,50

Bij afgifte van deze bon (1 bon per klant)

(1 bon per klant)

3 flappen naar keuze

bij aankoop 250 g hesp naar keuze Straat: ..........................................................................................................................................

250 g vleessalade Gemeente:

Geldig van 24 april t.em. 5 mei 2013 bij Poelmans Herenthout

Bij afgifte van deze bon (1 bon per klant)

Gemeente:

................................................................................................................................

Deze acties zijn geldig vanaf 24 april t.e.m. 5 mei 2013

Geldig van 6 mei t.e.m. 12 mei 2013 bij Poelmans Herenthout

Gratis

Bij afgifte van deze bon (1 bon per klant)

bij aankoop van 15 euro Straat: .......................................................................................................................................... Gemeente:

................................................................................................................................

Deze acties zijn geldig vanaf 6 mei t.e.m. 12 mei 2013

Jobo93118264.05

bij aankoop van 15 euro

................................................................................................................................

1 bus Eres afwasmiddel 1l

1 pakje Fort Record koffie 250 g Straat: ..........................................................................................................................................

appel/kers/abrikoos Straat: .......................................................................................................................................... Gemeente:

................................................................................................................................

Gratis

(1 bon per klant)

5,00

Geldig van 6 mei t.e.m. 12 mei 2013 bij Poelmans Herenthout

e

Bij afgifte van deze bon aan de beenhouwerij

18

• Groot assortiment vers en bieren


Sanitair zonder omwegen TOTAALRENOVATIE

BADKAMER

TOILET

UW DROOMBADKAMER OP MINDER DAN 2 WEKEN Uw service in drie stappen

19

t! e J w ou j s e e L e! n i l n o nu ook

Glanzend design of oase van rust? Saninetto geeft u de badkamer die bij uw levensstijl past. 1. Al uw wensen komen aan bod tijdens een uitgebreide bespreking. 2. Op basis van uw voorkeur en budget stellen wij u een 3D-ontwerp voor. 3. Professionele installateurs plaatsen uw badkamer en werken ze nauwkeurig af.

.be

zine a g a m jet

www.

wd

rnieu e v e g i volled

Ook voor de zelfplaatser kwaliteit & service tegen de beste prijs! WD93115415.06

Kapelstraat 109 • 9100 Sint-Niklaas Tel: +32 3 777 86 00 • www.saninetto.be

opendeur maand van

15 april

tot

1I4_stopper_2013_JeTA.indd 1

maak kennis met onzenieuwste lentecollecties! BABYKAMERS -

15 mei

KINDERKAMERS-

LENTEAC TIE:

JEUGDKAMERS

1k 0% or ting*

nu o o k geboorte lijsten en bugg y’s * 10% KORTING IN DE VORM VAN EEN CADEAUBON TE SPENDEREN AAN DECORATIE. NIET CUMULEERBAAR MET ANDERE ACTIES OF KORTINGEN, ZIE VOORWAARDEN WINKEL. GELDIG VAN 15 APRIL T.E.M. 15 MEI

16/04/13 13:08

eigentijdse meubelen voor piepjong tot jong volwassenen Geel | zondag OPEN | Herentalseweg 62 — B-2440 — 014 21 45 07 Hemiksem | Lindelei 164 — B-2620 — 03 887 46 09

info@deboomhut.be www.deboomhut.be


Wedstrijd_Tuinrelax_jet.indd 1

Masterform

NG VOLLEDIGE BOXSPRI inclusief Solar • • hoofdbord Larso • box • pocketmatras • de prijs Breedte 160 of 180 zelf ge Gratis levering en monta Uit voorraad leverbaar De grootste collectie

gen

ple te raad lement g e r d ij wedstr e Volledig tmagazine.b .je w w w op

ARKN94022936.04

edstrijd w / e b e. agazin m t je . w ar ww Surf na

16/04/13 13:21

ALLES e995,-

Topleder met 5 jaar waarborg, 2-motorisch, lendenpomp, Verstelbare hoofdsteun Verkrijgbaar : Small, Medium en Large, Gratis leverbaar in gans belgiĂŤ

JoBo 90126764.03

wedstrijd 20

et s n i u t n e e n i x W a l e r n i u T n a v

laxen erlijk re an Tuinrelax e h n a v er d tuinset tijl! Speel snel er zalig et een s M Wat is in ? s in n een g ee en tu o ig n e n kans op je ie k d in a n a e v m o n dat b strijd e doe je ze wed Tuinrelax! n o t e mee m et van ve tuins ie s vraag lu c x e edstrijd w e d p oord o te antw Het juis deze Jet!. in vind je

0QFOJOHTVSFO

AH93034908.21

NBBOEBHUNWSJKEBH UPUV [BUFSEBHUPUV [POFOGFFTUEBHFO UPUV XPFOTEBHHFTMPUFO


COOSAN SANITAIR & VERWARMING

AAN DE BESTE PRIJS-KWALITEITSVERHOUDING TOPMERKEN AAN BODEMPRIJZEN

ZONNIGE LENTE-ACTIES! 21 % btw inbegrepen - Geldig tot 31/05/2013

Toonzaal vol budgetvriendelijke badkamers tegen de beste prijs-kwaliteitsverhouding! Nu SUPERKORTINGEN voor zelfplaatsers!

Complete hangwc bestaande uit: * Geberit Systemfix inbouwsysteem * Duwplaat Sigma 01 wit * hangwc Villeroy & Boch wit * wc-zit Pressalit type 500 wit

Combi condensatie-gaswandketel type Ecotec pro vcw 286, 24 kw-cv, 28 kw-warm water, inclusief aansluitset met gaskraan

€ 1.095,-

€ 295,-

Grohtherm 1000

Douchethermostaat type 34.143.000

Bad/Douche thermostaat type 34.155.000

Grohe Euphoria

€ 143,95 € 169,90

Douchesysteem type 27.296.001 met thermostatische mengkraan

EURO-ECO

Wastafelkraan met automatische lediging type 23.262.000

€ 483,70 € 59,00

Bad/Douchekraan zonder badgarnituur Type: 32.743.000

€ 70,00

Smallandlaan 29 B - Industriezone POLDERSTAD - 2660 HOBOKEN Tel. 03 288 50 51 / 52 - Fax 03 288 50 53

Open: dins- t.e.m. vrijdag 8-12 u. en 13-17.30 u. Zaterdag 9-13 u. MAANDAG GESLOTEN. Bereikbaar met De Lijn bus 13 en bus 38. * Aanbiedingen niet cumuleerbaar met andere promoties.

W W W . C O O S A N . B E

21


puzzel & co

muziekinstrument

zwaarlijvig

slecht

soort broodje

Bijbelse vrouw bruikbaar

maand

hetzelfde

2 en dergelijke

8

gedekte tafel

22

symbool nikkel

klip

familielid verbond gekkekoeienziekte

maanstand

aantrekken

klein

4

deel v.e. boom

melkklier

dampig

wettig

Je camera buddy op reis

hard vet

6 bij geen gehoor

gezond maken

vaartuig van Noach

1

wild zwijn

zode

stalen ros

weelderig

star

turntoestel wintersportartikel

wig

rijs

achtervolger

landbewerking

per jaar

Ondanks zijn dun & klein formaat is de Olympus SP-620uz uit de Traveller-serie exact dat wat je nodig hebt als je op zoek bent naar een veelzijdige digitale camera! De Olympus SP-620uz heeft een ongelooflijk krachtige zoomkracht met maar liefst 21x groothoekzoom en een 16 megapixel CCD-sensor. Of je nu dat schitterende landschap of het interieur van een imposant historisch gebouw wilt vastleggen; de Olympus SP-620uz kan het allemaal aan! www.olympus.be

3

vlakgom

slok

Met de genummerde vakjes uit het kruiswoordraadsel kan je het sleutelwoord vormen

eb en vloed

7

1

eenheid

4

5

6

7

8

SMS het gevonden sleutelwoord naar het nummer 6683 of BEL het sleutelwoord door via uw vast telefoontoestel naar 0905 23 333

monnikskleed

keukenkruid

3

Oplossing gevonden?

5 jaargang

2

PUZZEL MEE EN WIN 2

A

9 8 6 7 8 2 1 5 SUDOKU

Gemaakt om te bewegen

3 9 6 5 7 7 1 B 8 5 3 2 4

6 4 1 8 7 4 6 3 7 9 5 1 C

Vertrek van de cijfers die al ingevuld zijn en zorg ervoor dat ... op elke horizontale lijn, elke verticale lijn, en in elk blok ... de cijfers van 1 tot 9 slecht één keer voorkomen.

Lopen, zwemmen, boksen, mountainbiken… : met de nieuwe waterbestendige Walkman W273 van Sony wordt sporten eenvoudig! Met deze Walkman hoef je niet langer bezorgd te zijn om loshangende kabels. Je steekt hem gewoon in je oor! Het 4 GB geheugen biedt voldoende ruimte om al je favoriete muziek op te slaan. Een snelle laadbeurt van 3 minuten volstaat al om 60 minuten muziek te beluisteren. De Sony Walkman is het ideale maatje voor je muzikale conditietraining! www.sony.be

Breng de cijfers van de vakjes a, b, c naar de onderstaande balk

J T 1 7

a

b

c

Oplossing gevonden? SMS JT17 spatie en dan de 3 cijfers naar het nummer 6683 of BEL de oplossing door via een vast telefoontoestel naar 0905 23 334

Reglement en info:

6683

verzonden /ontvangen € 0,80 / SMS

WINNAARS JET 03/03/13 Zweedse puzzel: WIJNKAART, Wint een Philips Original radio: Dirk Dekens / 3583 Paal-Beringen Sudoku oplossing: JT07 739, Wint een Bugatti Juicer: Karen Vanbuel / 3940 Hechtel

De wedstrijden lopen t/m 12/05/13 tot 23.59 uur - Deelnamekost: Per oproep: €2,00 - Per sms: €0,80 max. 4 verzonden/ontvangen berichten, volledige sms deelname €3,20 - Enkel deelname via deze kanalen is geldig - De winnaars worden getrokken uit de juiste inzendingen, persoonlijk verwittigd en vermeld in JET Magazine - Per gezin of adres wordt slechts één prijs per wedstrijd toegekend - De prijzen zijn niet uitkeerbaar in speciën of omruilbaar - De prijzen blijven na afsluiting twee maanden ter beschikking De verstrekte gegevens worden opgenomen in een gegevensbestand van MConcept bvba en zijn bestemd voor de organisatie en afhandeling van deze wedstrijden. U heeft steeds recht op inzage, verbetering en schrapping van uw gegevens - Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan derden tenzij u zich daartegen verzet - De verwerking van deze gegevens is onderworpen aan de bepalingen van de wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van 8 december 1992 Helpdesk: info@mconcept.be - tel. 03/226 07 02 Deze wedstrijden worden georganiseerd en technisch ondersteund door MConcept bvba, Ond. nr. 0479.648.568, te 2018 Antwerpen, Desguinlei 90/12B


23

Geniet een jaar lang van uitzonderlijke kortingen op RAAMDECORATIE, ZONNEWERING, VERF, BEHANG en VLOERBEKLEDING.

Potterstraat 179 - 9170 Sint-Pauwels - Tel. 03.777 11 69 - Fax 03.777 53 13 Openingsuren: Ma-Vrij : 10.00 - 12.00 13.30 - 18.00 Zaterdag doorlopend 10.00 - 17.00 Woensdagnamiddag en zondag gesloten


Agility is oorspronkelijk gebaseerd op de paardenspringsport, maar bij agility is er sprake van meer dan alleen maar in de hoogte of in de breedte springen. De honden moeten ook over obstakels klauteren, door tunnels rennen en tussen paaltjes door slingeren. De toestellen worden steeds weer in een andere volgorde neergezet, zodat het noodzakelijk is dat de hond goed gestuurd kan worden en volgens de voorgeschreven volgorde het parcours kan afleggen. Geen enkele andere vorm van hondensport combineert werken en trainen met de hond op een positieve, uitbundige manier. Agility is niet alleen voor baas en hond, maar ook voor de toeschouwer een spannende belevenis.

Agility is een hondensport in volle opmars, waarbij de hond zo snel mogelijk een hindernissenparcours moet afleggen. 24

Deze behendigheidsport is voor veel honden en hun baasje een leuke vrijetijdsbesteding. Bij agility gaat het erom dat de hond een parcours, bestaande uit verschillende hindernissen, in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt. De begeleider mag de hond tijdens het lopen van het parcours met de stem en door middel van gebaren aanwijzingen geven. Hij mag de hond of de hindernissen echter niet aanraken. De hond moet dus heel goed leren om op gesproken aanwijzingen en op lichaamssignalen snel en op de juiste manier te reageren.

De hindernissen doen beroep op zowel de snelheid als het atletisch vermogen van de hond. Durf en doorzettingsvermogen zijn belangrijk en de aangeboren leergierigheid van de hond wordt door deze sport gestimuleerd. Agility doen met je hond is niet alleen leuk, maar zorgt ook voor heel wat voordelen: • Je hond leert je heel vlug los van de lijn vertrouwen. • Je bouwt een nog sterkere band met je hond op. • Voor hond en baas vergt het heel wat concentratie, zodat je als het ware een team gaat vormen met je hond. • Voor veel honden is het de ideale uitlaatklep om een groot deel van hun energie kwijt te kunnen, waardoor ze een stuk rustiger worden!

op een fietsmand of -kar Naam: .......................................

Eén van de grootste dierenspeciaalzaken in België!

Openingsuren:

dinsdag t.e.m. vrijdag: 9u30 - 18u30 zaterdag: 10u00 - 18u00 zondag: 10u00 - 16u00 gesloten op maandag en feestdagen

Postcode: ................................... E-mailadres: ............................... .................................................

* Deze bon geeft recht op 15% korting bij aankoop van een fietsmand of een fietskar. Actie niet cumuleerbaar met promoties en/of acties. Niet omwisselbaar in geld. Bon geldig t.e.m. 24/05/2013, zolang de voorraad strekt, op vertoon van de volledig ingevulde bon.

JET! Magazine - 24/04/2013

troeteldier

Agility … Outdoor fun voor hond én baasje

Mechelsesteenweg 272 2550 Kontich T: 03 451 95 95 Ook zondag open (10u-16u)


DAM E S

Albert Kanaalstraat 2 n 2560 Nijlen n di - wo - vr 10.00-12.00 u. & 13.30-18.00 u. do 14.00-18.00 u. za 10.00-18.00 u. vindt ons op facebook

AMÉLIE & AMÉLIE BJÖRN BORG CARS DEPT FANCY FRIDAY’S LA FÉE MARABOUTÉE tel. 03-464 27 20 ONLY TRIPPER TONALA (nieuw) SOAKED IN LUXURY (nieuw)

n n n n n n n n n n

HEREN ANTWRP BJÖRN BORG CARS DR UNKNMUNKY REPLAY TIMEZONE FRESH BRAND (nieuw)

n n n n n n n

SC HO EN EN BJÖRN BORG NOË SIXTYSEVEN (nieuw)

n n n

JoBo93114685.03

HANDTA SSEN BJÖRN BORG BULAGGI NICA

n n n

Spetterende APRIL-ACTIES Laatste dagen 25 26 27 28 29 30 april

Luxebed Herentals

Bezoek onze nieuwe toonzaal

Fraikinstraat 36 - 2200 Herentals - 014 84 22 44

www.luxebed.be

Maandag: gesloten dinsdag - vrijdag: 11u00 - 18u00 zaterdag: 10u00 - 18u00 - zondag 13u00 - 17u00 - feestdagen gesloten

GRATIS parking achteraan de winkel

25


wonen

BARBECUEËN OP TAFEL Heb je geen tuin, maar enkel een klein terrasje ter beschikking? Geen nood! Ook jij kan genieten van een gezellige barbecue! De elektrische tafelbarbecue ‘Colormania’ van Tefal heeft een vermogen van 2100W, een verstelbaar rooster, een afneembare grill en een opvangbak voor bakvocht. Ideaal voor een leuk en lekker onderonsje met familie of vrienden! richtprijs € 54,94,- www.tefal.be o.a. te koop bij Makro, Krijgsbaan 1a, Deurne

26 BBQ DELUXE De echte liefhebber van buiten koken haalt met dit luxe model van KitchenAid pas écht een beleving in huis. De buitenkeuken is uitgevoerd in bijzonder zware, duurzame materialen, maar je verplaatst de barbecue heel eenvoudig dankzij de vier zwenkwieltjes met rem. Op de drie zeer krachtige branders kan je al je potten en creativiteit kwijt. Er is ook een zijbrander voor bijgerechten en een professionele infraroodbrander om vlees zeer snel dicht te schroeien. richtprijs € 3.299,- www.kitchenaid.be o.a. te koop bij Verlo Keukens, Provinciesteenweg 569, Boechout

De zonnestraaltjes laten zich eindelijk zien en de temperaturen klimmen de hoogte in. En welk culinair moment mag dan niet ontbreken? Barbecueën natuurlijk! Ruik je die heerlijke geur al? Zalig toch, buiten koken!

tijd om weer buiten te koken!

Red. Eveline Dillen

DE OUTDOOR KEUKENKAMPIOEN Met de stoere Bernini Outdoor Kitchen van Boretti tover je in een handomdraai een compleet feestmaal op tafel. Hij is uitgerust met 2 krachtige branders en nog een extra zijbrander waarop gerechten in een pan bereid kunnen worden. Het deksel kan ook worden gesloten, waardoor de warmte perfect circuleert. Zo was buiten koken nog nooit zo gemakkelijk en aantrekkelijk! richtprijs € 429,- www.boretti.com o.a. te koop via www.beslist.be

BAKKEN MET JOE De Smokey Joe van Weber in een lagunablauw kleurtje is zo hyperelegant en trendy dat hij perfect op elk terras, balkon en in ieder stadstuintje past. Hij is niet alleen praktisch en mobiel, maar ook betrouwbaar en veilig. Met zijn vermogen van 2,2 kW staat de Smokey Joe in voor een geleidelijke en gelijkmatig verdeelde temperatuurstijging. Dankzij het gesloten deksel worden alle producten perfect aangebraden, om ze daarna te grillen of te bakken. Een aanwinst voor de zomer! richtprijs € 269,- www.barbecueweber.be o.a. te koop bij het Antwerps Kookhuis, Terninckstraat 1, Antwerpen

KIP AAN HET SPIT De nieuwe Fyrkat houtskoolbarbecue van Bodum ziet er gewoonweg subliem uit met zijn retro-ontwerp. Daarnaast is het echt heerlijk grillen, braden en roken op deze handige barbecue. Hij heeft twee grillroosters voor extra plaats, een draaispit voor een lekker stukje kip en een uitneembare opvangbak voor assen. richtprijs € 129,- www.bodum.be o.a. te koop bij Soly, Kasteelpleinstraat 65, Antwerpen


Ontdek tijdens onze opendeurdagen het ultieme buitengevoel binnen. 27

Veranda’s

open

deurdagen 18/19 & 25/26 mei

Hoog tijd om uw dromen te realiseren. Een goed begin is om langs te komen tijdens één van onze twee opendeur weekends. U kan er zich laten inspireren door verschillende stijlen veranda’s gaande van klassiek, victoriaans tot modern minimalisme. Wij verwennen u bovendien met een kleine attentie en niet te vergeten onze speciale aanbiedingen. Tijdens de opendeurdagen zijn wij open van 10 tot 17u.

www.veranda-janssens.be

Eigen Belgisch fabrikaat

Mechelsesteenweg 388A, 2500 Lier T. 015 31 29 53, info@veranda-janssens.be


ontdekken 28

BELEEF DE TIJD VAN ANNE FRANK Het Anne Frank Huis is een monument ter nagedachtenis aan Anne Frank en haar familie. Het museum staat helemaal in het teken van het uit Duitsland afkomstige Joodse meisje, bekend geworden door het dagboek dat ze schreef tijdens WOII, toen ze ondergedoken zat in Amsterdam. De kamers in het Anne Frank Huis ademen nog steeds de sfeer uit de onderduikperiode. Citaten uit het dagboek, foto’s, filmbeelden en originele voorwerpen van de onderduikers en de helpers illustreren de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld.

BAUHAUS Berlijn is de stad voor museumliefhebbers en het Bauhaus-Archiv springt er zeker uit. Het Bauhaus was een opleiding voor beeldende kunstenaars, ambachtslieden en architecten in de periode rond 1919. De modernistische stroming kreeg in Berlijn vanaf 1979 een eigen museum. In het Bauhaus-Archiv zijn er afdelingen met kunst, fotografie en voorbeelden van architectuur. Het gebouw zelf werd gedeeltelijk ontworpen door de Bauhaus-directeur Walter Gropius. Zeker de moeite voor liefhebbers van kunst en architectuur!

Het Anne Frank Huis ligt in het centrum van Amsterdam op de Prinsengracht 263-267. +31.(0)20.556.71.00 www.annefrank.org

Klingelhöferstrasse 14, 10785 Berlin +49.30.254.00.20 bauhaus@bauhaus.de www.bauhaus.de

tijd voor cultuur !

Of het buiten nu warm of koud is, een museum bezoeken is altijd fijn én leerrijk! Snuif cultuur op, verdiep je in de (recente) geschiedenis en laat je wegvoeren naar (lang) vervlogen tijden, zoals bijvoorbeeld de Franse Revolutie of WOII. Red. Eveline Dillen

CACAO EN CHOCOLADE Niet alleen in Brugge is er een chocolademuseum, ook in Parijs kunnen ze van onze heerlijke Belgische chocolade genieten. De Franse Choco-Story heeft hetzelfde opzet als dat in Brugge: een overzicht geven van de 4000 jaar oude geschiedenis van chocolade. Je kan er ook proeven en demonstraties bijwonen. Elke dag open van 10u tot 18u. When in Paris: een verplichte stopplaats voor jong en oud! Le musée gourmand du chocolat - ChocoStory, 28 bd de Bonne Nouvelle, 75010 Paris 33.(0)1.42.29.68.60 info@museeduchocolat.fr www.museeduchocolat.fr

VIVE NAPOLEON ?! Tussen 1794 en 1814 viel Antwerpen onder Frans bestuur, wat een grote impact heeft gehad op de Scheldestad. Zeker wanneer de kleine korporaal Napoleon zich vanaf 1803 met de zaak ging bemoeien. Hij gaf Antwerpen een cruciale plek binnen zijn Europese veroveringsplannen. ‘Bonaparte aan de Schelde’ puzzelt de bijzondere erfenis samen aan de hand van schilderijen, prenten, kaarten, scheepsmodellen en archiefstukken. Van 23 maart tot 30 juni 2013 in het MAS, Museum aan de Stroom. Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen 03.338.44.00 www.mas.be

KUNST UIT ONZE TIJD Wie van moderne kunst houdt, mag het MUDAM museum zeker niet overslaan tijdens een stedentrip in Luxemburg. Gesitueerd op de Kirchberg, waar ook moderne bouwwerken van de EU te bezichtigen zijn, qua klasse vergelijkbaar met het Centre Pompidou in Parijs. In de tuin heb je een prachtig uitzicht over de stad en in het museum zie je de meest uiteenlopende moderne kunstcreaties. In het lichte museumcafé kan je alle indrukken op je in laten werken. Gesloten op dinsdag. Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean 3, Park Dräi Eechelen L-1499 Luxembourg Kirchberg +35.24.53.78.51 www.mudam.lu


bij meubelen van Verberckmoes

Al meer dan 60 jaar lang staat Meubelen Verberckmoes garant voor meubelen van een uitstekende kwaliteit en een service die echt het verschil maakt. Met de gedrevenheid die een familiezaak kenmerkt. Met het enthousiasme en de deskundigheid van een team experts op het vlak van interieur en lifestyle. Wij verplaatsen ons in jouw stijl en smaak. Zo kunnen we jouw interieur inrichten zoals het hoort. ONS ADVIES BEGINT IN DE SHOWROOM Jouw stijl en smaak verschillen van die van je buren. En er is zo veel om uit te kiezen: vormen, kleuren, sferen en materialen. Hoe vind je het interieur dat echt bij je past? De interieuradviseurs van Verberckmoes willen niets liever dan jou daarbij helpen. Door eerst te luisteren naar wat je wil, wenst, zoekt of droomt. Door je alvast wat raad mee te geven zodat je gedachten vorm krijgen. Zodat je dromen concreet worden. Daarom alvast een handige tip. Breng een foto of plan mee. Zo kunnen we beter de situatie inschatten en je meteen goeie raad geven.

het er aanvoelt. Doe daarom zoals stefan en karolien en vraag interieuradvies bij jouw thuis. Alleen zo kunnen we het beste advies geven. samen bekijken we de ruimtes die je (opnieuw) wil inrichten. ondertussen praten we over wat je wil en welke voorkeuren je hebt. En zien we de stijl van je huis, waar het licht invalt, hoe groot de kamers zijn, … karolien: ”stefan en ik zijn beiden zelfstandigen met weinig tijd. We kennen onze smaak voor meubels en interieur wel, maar vroegen ons af of alles wat we mooi vinden, wel te combineren is. Vooral in ons bureel wilden we de beschikbare ruimte optimaal benutten. onze twee kinderen moeten er over enkele jaren hun huiswerk kunnen maken. In de showroom kwamen wij te weten dat je bij Verberckmoes gebruik kan maken van een zeer interessante service. Vanaf de aankoop van een bepaald bedrag, komt er een interieurarchitect bij je langs om de bestaande situatie te bekijken. Daarop kan hij zijn advies baseren. Precies wat wij nodig hadden! De interieurarchitect kreeg snel inzicht in wat we wilden. De voorgestelde oplossing voor het bureel viel zelfs zo goed mee, dat stefan met het idee kwam om meteen ook de leef-en woonruimte aan te pakken. Het resultaat mag gezien worden, zeker nadat de styliste van Verberckmoes ons thuis toonde hoe we alles kunnen aankleden en decoreren.” INFO Wil je meer informatie over deze service of wil je meteen een afspraak maken? stuur dan een mail naar jan.goossens@verberckmoes.be. Hij laat je graag kennis maken met onze personal shopping service. Je kan ook telefonisch inlichtingen vragen (03 727 13 27) of tijdens je bezoek een verkoper aanspreken en een afspraak bij je thuis voorstellen. Graag tot binnenkort!

OF GEWOON BIJ JOU THUIS… Je kan wel uitleggen hoe het er bij jou thuis uitziet, maar misschien niet hoe (je wil dat)

MEUBELEN VErBErckMoEs: Meubelplein De Piramiden kemphoekstraat 56 - 9170 st-Gillis-Waas Elke dag open van 9u30 tot 18u30 - za van 10u tot 18u. Zon- en feestdagen open van 13u tot 18u - gesloten op dinsdag. info@verberckmoes.be

publireportage

ONS TEAM GEEFT JE INSPIRATIE EN DENKT MET JE MEE

29


OPENDEUR in Wommelgem

30

Poolhouse XL Barcelona • 398 x 296 cm • luifel 600cm • GEIMPREGNEERD

Buitenverblijf • 313 x 358 cm • incl. wanden Incl. EPDM Gratis thuisbezorgd

Blokhut Dahlia 2 • 496 x 396 cm

Lariks/Douglas Terrasoverkapping • 400 x 300 cm

Speciale prijs:

5 2.250,-

Normale prijs: 5 1.925,Speciale prijs:

5 1.479,-

Normale prijs: 5 2.499,Speciale prijs:

5 2.250,-

Grillkota • 9 m² • incl. banken en grill Incl. daksingles Gratis thuisbezorgd

Normale prijs: 5 3.499,Speciale prijs:

5 2.750,-

Normale prijs: 5 4.395,Speciale prijs:

5 3.499,-

Normale prijs:

5 4.199,Blokhut Groenland • 440x340 cm + luifel 200 cm Speciale prijs: • zijaanbouw • dubbelglas 5 3.499,Gratis daksingles Gratis thuisbezorgd

Normale prijs:

5 899,Speeltoestel Corner Speciale prijs: • met dak (exclusief glijbaan) 5 766,-

Blokhut Yasmina • 745x326 cm • wanddikte 28 mm Gratis dakleer Gratis thuisbezorgd

Blokhut Zutphen • 500x300 cm • wanddikte 28 mm Gratis dakleer Gratis thuisbezorgd

Blokhut Luna • 400x400 cm • wanddikte 34 mm Gratis daksingles Gratis bezorgd

Speeltoestel Snoepie (exclusief glijbaan)

Normale prijs: 5 2.499,Speciale prijs:

5 1.899,-

Normale prijs: 5 1.999,Speciale prijs:

5 1.699,-

Normale prijs: 5 2.150,Speciale prijs:

5 1.599,-

Normale prijs: 5 899,Speciale prijs:

5 730,-

Autolei 315 2160 Wommelgem Tel. 033 - 552 555 • Fax. 033 - 552 550 e-mail: info@vankootentuinmaterialen.be

Prieel Classico • 430x430 cm Gratis daksingles Gratis thuisbezorgd

Barrelsauna • Ø190 x 250 cm • 42 mm vurenhout Gratis daksingles Gratis bezorgd

Normale prijs: 5 1.499,Speciale prijs:

5 1.049,-

Normale prijs: 5 3.475,Speciale prijs:

5 2.999,-

Normale prijs:

5 2.699,Blokhut Piet • 595x300 cm + luifel 200 cm Speciale prijs: • wanddikte 34 mm 5 2.399,Gratis daksingles Gratis bezorgd

Normale prijs:

5 7.450,Blokhut Baranquilla Speciale prijs: • 869x504 cm

5 6.999,-

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.30 uur zaterdag van 09.00 - 16.00 uur

w w w. v a n ko o t e n t u i n m a t e r i a l e n . b e

Actieveranda

Actieprijs v.a.

y 798,-

Luxe veranda

Actieprijs v.a.

y 1.248,-

Tuinkamer

Actieprijs v.a.

y 7.499,-

Bestel online via www.vankootentuinmaterialen.be of kom langs in onze overdekte showroom.


BATIBOUW-voorwaarden! 31

n met en keuke angt u nu: e n a v p o Bij aankol 5 toestellen ontv RATIS  toestel G te s p minimaa o o k d oe rste en g •  het duu drag van  1.500  be erkblad   tot een ranieten w  g IS T A R  G •  én een

Wij maken van uw keukendroom een droomkeuken ! 7 goede redenen om voor VERLO KEUKENS te kiezen: 1.

Ruime keuze uit meer dan 200 verschillende fronten en kleuren.

2. 3. 4.

Gratis offerte.

5.

Renovatie: wij zorgen voor het afbreken van oude keukens, wij vloeren, betegelen, leggen elektriciteit, waterleiding, enz...

6.

Kwaliteit: alle geleverde keukens zijn van hoogstaande kwaliteit en voorzien van de allernieuwste telescopische laden.

7.

Goede prijs-kwaliteitverhouding.

Vakkundig advies.

JoBo93116726.04

Plaatsing door eigen vakmensen met meer dan 15 jaar ervaring.

2460 Kasterlee

2530 Boechout

2930 Brasschaat

Algemeen telnr.

Lichtaartsebaan 1 fax 014-85 38 65

Provinciestwg. 569 fax 03-454 19 45

Kapelsesteenweg 490 fax 03-609 56 53

070-750 060

Openingsuren: maandag t.e.m. vrijdag van 09.30 tot 18.30 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en na afspraak.


JET ANTWERPEN: Antwerpen Noord