__MAIN_TEXT__

Page 1

agenda

cultural

abril maig juny

2017

Foto © Carlos Rodríguez

En Josep Maria Espinàs respon


El nostre

dia del llibre

Porta’ns el teu llibre Si ets un metge apassionat per les lletres i has escrit un llibre, ja sigui una novel·la, narracions curtes, poesia, relats de viatges, assajos, biografies, història o ciències naturals, porta’ns el teu llibre i li donarem difusió. Al web del CoMB, Metges i Literatura recull de forma perma-

Abril

nent totes aquelles publicacions realitzades per metges. Queden exclosos els llibres de medicina científica. A més, el 25 d’abril tindrà lloc una breu presentació dels llibres publicats durant el darrer any a la celebració de Sant Jordi. Si vols conèixer els llibres publicats pels teus companys, visita el web http://areasociocultural.comb.cat

A la Sala d’actes del CoMB Entrada gratuïta

1 dissabte | 17 h | XV Acte acadèmic de Montserrat Una nova classe de fàrmacs per a tractar malalties autoimmunes. A càrrec de Pere Santamaria, catedràtic d’Immunologia de la Universitat de Calgary. A Montserrat, a la Sala de la Façana de l’Abadia.


ElCant odel asneur onas. Acàr r ecd’ Enr i queRubi oGar cí acapdelSer veide Neur oci r ur gi adel ’ Hos pi t alVal ld’ Hebr onipr of es s or al aUni ver s i t atAut ònomadeBar cel ona.


Buscantl al l i ber t at AcĂ r r ecdeManelSans,met ge.


Visites i excursions d’un dia

Organitzat per la Secció de Metges Jubilats. Obert a tota la col·legiació

19 d’abril Visita guiada al Palau Baró de Quadras L’industrial Manuel de Quadras va encarregar a Josep Puig i Cadafalch el projecte per reformar una antiga casa situada a l’avinguda Diagonal entre 1902-1904. Actualment és la seu de l’Institut Ramon Llull. Preu: 13 €. Trobada: av. Diagonal, 373 a les 10.45 h.

27 d’abril Ruta de la dermatologia En commemoració de l’Any Dr. Joaquim Piñol. Ruta a peu guiada per un historiador. Des de la plaça del Padró, Raval, antic Museu Roca i Roca, carrer Rauric, l’Hospital de la Santa Creu i monument a Fleming fins arribar a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Preu: gratuït. Trobada: plaça del Padró, al peu del monument de Sta. Eulàlia, a les 17.30 h. Arribada: a RAMC a les 19 h. Durada: 2 h. Grup màxim: 15 persones. Altres sortides previstes: 8 de juny, 28 de setembre i 15 de desembre.

17 de maig Jornada Cultural a Girona El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya organitza la 7a edició de la Jornada Cultural. Visita en trenet per la fira Girona Temps de Flors. Acte de lliurament de premis dels Concursos Artístics i dinar a l’hotel Carlemany. Preu: 35 €. Inclou autocar i dinar. Trobada: plaça Francesc Macià davant Cafè Sandor a les 9 h. Grup màxim: 50 persones.

27 de juny Dinar de germanor Dinar anual i assemblea general de la Secció de Metges Jubilats. Donarem la benvinguda als nous col·legiats honorífics. És una bona ocasió per retrobar-se amb companys i companyes amb qui haurem compartit les activitats del curs. Hi trobaràs antics i nous companys. Preu: 28 €, amb reserva prèvia. Trobada: sala panoràmica del restaurant

del CoMB. Imprescindible retirar els tiquets al Departament d’Activitats i Congressos. Places limitades a grups entre 20 i 50 assistents. Per a inscripcions i més informació, podeu adreçar-vos al Dept. d’Activitats i Congressos al telèfon 93 567 88 60 o per correu electrònic a congres@comb.cat


Viatges Viatges organitzats per la Secció de Metges Jubilats. Oberts a tota la col·legiació

9 de maig Costa Amalfitana, la regió dels blaus intensos Durada: 6 dies / 5 nits. Preu: 1.290 € Viatge en avió a la Costa Amalfitana on visitarem les ciutats i els pobles més emblemàtics de la zona. Començarem pel centre històric de Nàpols, continuarem per Pompeia, una ciutat destruïda l’any 79 dC. També visitarem els pobles pesquers de Positano i Ravello per acabar a les excavacions de Paestrum. Un viatge per descobrir.

16 de juny Castells del Loire, el territori dels castells Durada: 5 dies / 4 nits. Preu: 1.590 € Sortida en TGV amb destinació a la Vall del Loire, un viatge per gaudir dels castells més emblemàtics de la zona. Començarem visitant la ciutat de Tours i el castell de Chanonceau, una joia coneguda com el “Castell de les sis dames”. Continuarem el viatge visitant els castells de Chambord, Cheverny i Amboise. Per acabar, visitarem els castells de Villandry, d’Azay-li-Rideau i el de l’Aulee on gaudirem d’un tast de vins d’excel·lent qualitat.

20 d’octubre Toledo, la ciutat de les tres cultures Durada: 5 dies / 4 nits. Preu: 970 € Toledo, la ciutat de les tres cultures com a resultat de la convivència entre jueus, musulmans i cristians al segle iv, amb un nucli històric que ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Visitarem la catedral, l’alcàsser, el barri jueu i nombrosos convents. Passarem també per Talavera de la Reina i el poble medieval d’Oropesa. Per acabar, ens arribarem a la serra d’Àvila per visitar els pintorescs pobles d’Arenas de San Pedro i Guisando. Per a més informació i reserves sobre aquests viatges i d’altres, podeu adreçar-vos a Mediviatges, al telèfon 93 567 88 05 o per correu electrònic a mediviatges@med.es o consultar el web www.mediviatges.com


Taller de cuina: fusió mediterrània-cantonesa En els Tallers de Cuina, el xef Toni Wong elaborarà plats tradicionals xinesos barrejats amb ingredients i sabors mediterranis, fusionant sabors de tradició mil·lenària amb sabors més actuals i aconseguint així uns resultats més que exquisits. Reunits al voltant dels fogons, podreu veure l’elaboració del menú i participar-hi, seguir les explicacions i resoldre directament amb el xef tots els vostres dubtes. Toni Wong, a més de ser un cuiner expert, és un gran coneixedor de les arts culinàries asiàtiques. Acabarem amb la degustació i valoració dels plats cuinats, en un ambient col·loquial en què el tema gastronòmic serà el prioritari.

Exposicions

Data: 19 de maig, a les 20 h. Preu: 35 € tot inclòs. Grup màxim: 12 persones. Per a més informació i inscripcions podeu adreçar-vos al Departament d’Activitats i Congressos al telèfon 93 567 88 60 o per correu electrònic a congres@comb.cat.

A l’espai d’exposicions del CoMB, planta baixa. Entrada gratuïta.

Del 3 al 15 d’abril Marisa Azón Pintura a l’oli. Concursos Artístics Pintures i fotografies dels concursos. Enric Pou

Marisa Azón

Del 8 al 31 de maig

Activitats organitzades per:

Passeig de la Bonanova, 47, 08017 Barcelona Tel. 93 567 88 88 - areacultural@comb.cat http://cultura.comb.cat

Del 15 juny al 15 de juliol Enric Pou Pintura a l’oli. Amb el suport de:

Profile for Col·legi de Metges de Barcelona

Agenda Cultural CoMB abril-maig-juny 2017  

Agenda Cultural CoMB abril-maig-juny 2017

Agenda Cultural CoMB abril-maig-juny 2017  

Agenda Cultural CoMB abril-maig-juny 2017

Profile for comb