Page 1

Ondernemers in duurzame energie


Specialist in duurzame energie Eoly is de energiespecialist van Colruyt Group. We produceren en leveren 100 % groene stroom. De energie die we zelf produceren, komt van windturbines, zonnepanelen en warmtekrachtkoppeling. Daarnaast kopen we alleen maar 100 % groene stroom aan op de groothandelsmarkt.

Uw energiepartner in de bedrijfswereld Eoly levert 100% gegarandeerd duurzame energie voor bedrijven met een verbruik vanaf 50 MWh/jaar. Als leverancier willen we ons onderscheiden door een eenvoudig productaanbod, transparante communicatie en samenwerking in vertrouwen. Als ondernemers in 100% duurzame energie, werken we als echte partner en ondernemer samen aan dezelfde ambitie: de energievoorziening verduurzamen en de kosten verlagen.

2


Geïnspireerd door Colruyt Group Als dochterbedrijf van Colruyt Group hechten we veel belang aan duurzaam ondernemen. Die traditie gaat meer dan 50 jaar terug en is vandaag een constante in alles wat we doen. Colruyt Group en Eoly willen verantwoord omgaan met grondstoffen, energie en menselijk kapitaal en zo meewerken aan een betere wereld. Bij Colruyt Group willen we onze ecologische impact zoveel mogelijk beperken. Daarom proberen we zoveel mogelijk energie te besparen, gaan we kostenefficiënt te werk en investeren we in hernieuwbare energiebronnen. Zo bouwden we expertise op in het omgaan, produceren en leveren van energie.

Maatschappelijk geëngageerd We streven naar een duurzame relatie met de mensen die in de buurt van onze windturbines wonen. We geven hen de mogelijkheid om mee te investeren in onze projecten. Participanten krijgen jaarlijks een financiële vergoeding en helpen tegelijk mee duurzame energie realiseren. Ontdek alle voordelen van Eoly Coöperatie op coop.eoly.be.

3


Uw duurzame partner We streven naar duurzame relaties met onze klanten. We willen sterke partnerships uitbouwen op lange termijn. Solide relaties die we funderen op eenvoud, transparantie en vertrouwen. Eenvoud Door ons aanbod kunnen klanten altijd heel eenvoudig het product kiezen dat het best beantwoordt aan hun noden en vereisten. Transparantie We communiceren heel open en helder over onze producten, diensten en service. Zo is het voor onze klanten altijd duidelijk wat ze van ons mogen verwachten. Vertrouwen De ervaring en expertise die we opgebouwd hebben als energiegebruiker maakt ons uniek als leverancier. Onze klanten mogen op hun beiden oren slapen, want ze zijn altijd zeker van het beste aanbod en de meest duurzame oplossing. Colruyt Group is lid van RE100, een wereldwijde groep bedrijven die zich inzet voor 100 % duur-zame elektriciteit. Colruyt Group is ‘voice’ van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Met Eoly dragen we bij aan het realiseren van de volgende Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen: BETAALBARE EN DUURZAME ENERGIE

4

VERANTWOORDE CONSUMPTIE EN PRODUCTIE

PARTNERSCHAP OM DOELSTELLINGEN TE BEREIKEN


Welk tariefplan past bij uw bedrijf? Overstappen naar Eoly is eenvoudig en gratis. Welk tarief u ook kiest, Eoly garandeert u altijd 100 % groene energie. We leveren geloofwaardige garanties van oorsprong voor marktconforme prijzen.

Acve

Elektriciteit voor een vaste prijs, met een looptijd van 1 tot 3 jaar.

Uw verbruik berekend aan spotmarktprijzen.

Kiezen voor

Kiezen voor

zekerheid

variabel

U vergroot de impact op uw energieprijs.

Kiezen voor

opportuniteiten

U verbruikt meer dan 5.000 MWh en wil flexibiliteit en controle.

Kiezen voor

volledige controle

U injecteert uw energie op het net. Wij kopen uw stroom.

Wij kopen

uw stroom

5


Eoly Secure is een zorgeloze oplossing voor bedrijven die graag op voorhand hun precieze energiekost willen kennen. U kiest voor een scherpe, vaste prijs voor een duidelijke vaste looptijd van 1, 2 of 3 jaar. Wij regelen de rest.

Eoly Secure Zekerheid van een vaste prijs over een vaste periode

6

Uw voordelen • • • • • •

1 beslissingsmoment, daarna gemoedsrust over uw prijs Geen opvolging van de markt nodig U kan uw energiekost op voorhand budgetteren U bent ongevoelig voor stijgende marktprijzen Geen stilzwijgende verlenging De voordelen van Eoly Direct: - Een eigen dashboard - Overzicht van uw verbruik - Download uw verbruiksdata


Hoe werkt het ?

 

 '$

Op basis van uw verwachte elektriciteitsverbruik en de groothandelsprijs voor elektriciteit op dat moment, berekenen we een prijsofferte voor 1, 2 of 3 jaar. Hebt u een automatisch of maandelijks uitgelezen afnamepunt, factureren wij u maandelijks het werkelijk verbruik. Bij een jaarlijks uitgelezen afnamepunt werken we met voorschotbedragen die we vooraf met u afstemmen en rekenen wij af bij een meteropname.

%&!# %!&

 

7


Eoly Dynamic Het verbruik transparant verrekend aan de marktprijs voor energie

8

Kiest u voor Eoly Dynamic dan kiest u voor elektriciteit als variabel Belpex-product, per uur verrekend, zonder volumebeperking. U krijgt dus duurzame energie aan de meest actuele marktprijs. Dat levert u op de lange termijn het meeste voordeel. Ideaal voor bedrijven die graag hun verbruik en kost optimaliseren en minder de nood voelen om hun energieprijs op voorhand te kennen. U betaalt altijd de reële marktprijs, per uur verrekend. Die hangt af van economische factoren waardoor u elke maand een verschillende kost hebt.

Uw voordelen • • • • •

U evolueert mee met de marktprijs zonder risicopremies Transparant, mogelijk om de marktnoteringen zelf op te volgen Lange termijnvoordeel van de spotmarkt Flexibiliteit, geen volumebeperkingen De voordelen van Eoly Direct: - Een eigen dashboard - Overzicht van uw verbruik - Download uw verbruiksdata


Hoe werkt het ?

  Op basis van uw verwachte elektriciteitsverbruik berekenen

 '$!

'$

we een prijsofferte voor 1, 2 of 3 jaar. Uw effectief verbruik wordt afgerekend aan de overeenkomstige Belpex-spotmarktprijs. Wij gebruiken de kwartiergelezen verbruiksgegevens bij een automatisch uitgelezen afnamepunt (AMR). Voor maandelijks en jaarlijks gelezen afnamepunten (MMR of YMR) maken we gebruik van uw overeenkomstig SLP-profiel. Bij een jaarlijks uitgelezen afnamepunt werken we met voorschotbedragen die we vooraf met u afstemmen en rekenen wij af bij een meteropname.

%&!# %!&

 

9


Acve

Eoly Active U wil zelf uw inkoopmomenten spreiden

10

Met Eoly Active bepaalt u zelf de momenten waarop u de prijs van uw energie vastlegt. U volgt de energiemarkt op en als u het moment gunstig acht, legt u uw prijs vast. Dit kan in één keer maar ook gespreid en op verschillende noteringen. Zo vergroot u uw impact op uw energieprijs.

Uw voordelen • U spreidt het energieprijsrisico over meerdere beslissingsmomenten • Slechts beperkte opvolging van de markt nodig • U bepaalt zelf een vaste prijs op een gunstig moment, in één keer of gespreid over verschillende momenten • Geniet de voordelen van Eoly Direct


Hoe werkt het ? We berekenen een transparante formule voor 1, 2 of 3 jaar en dit op basis van uw verwachte elektriciteitsverbruik. Op die manier is de opslag boven op de door u vastgelegde prijsfixaties op voorhand gekend. Afhankelijk van uw aankoopstrategie en uw verbruiksprofiel, kan u prijzen vastleggen op verschillende langetermijnproducten ( jaar, kwartaal, maand) en op de Belpex spotmarkt.

11


Eoly Master Volledige controle, directe impact en risicospreiding

12

Verbruikt uw bedrijf meer dan 5.000 MWh? Kent u de evolutie van uw verbruik zeer goed en volgt u de energiemarkt op de voet? Met Eoly Master word je zelf actief op de handelsmarkt voor elektriciteit. U kiest hoeveel u koopt op de Belpex-spotmarkt en hoeveel u in blokken op voorhand vastlegt op de termijnmarkt. Zo kan u op een transparante manier uw energieaankoop organiseren en de risico’s spreiden.

Uw voordelen • Volledige controle • Maximale risicobeperking door spreiding van inkoopmomenten • Transparant beeld op uw energiekosten • Flexibiliteit, geen volumebeperkingen • Profiteren van opportuniteiten op de spotmarkt gecombineerd met de zekerheid van de lange termijnmarkt • De voordelen van Eoly Direct: - Een eigen dashboard - Overzicht van uw verbruik - Download uw verbruiksdata
'$

'$!

%&

!# 

%!&Hoe werkt het ? 

Op basis van uw verwachte elektriciteitsverbruik berekenen we een prijsofferte voor 1, 2 of 3 jaar. U kan zelf “blokken� elektriciteit op voorhand vastleggen.

 

Het verschil met het effectieve verbruik wordt ofwel aangekocht of verkocht op de Belpex-spotmarkt afhankelijk van het gereserveerde volume (aankopen indien het verbruik hoger is dan het vastgezette volume, verkopen indien verbruik lager dan het vastgezette volume).

+'$!

%!&(

)

 %&

 *! 

! *

*"

*"

13


'$ %&

!# Produceert u zelf energie?

Verkoop uw stroom op een betrouwbare en transparante manierUw voordelen

'$!

• Transparante waardering van uw geproduceerde stroom • Eoly verzorgt alle administratie • U verkoopt uw garanties van oorsprong en groenestroom- certificaten rechtstreeks aan ons • De voordelen van Eoly DirectEoly Inject

Via Eoly Inject kopen wij de energie die u op het net injecteert aan op basis van de Belpex-spotmarkt. Eoly Inject is een transparante, handige en eenvoudige manier om uw zelfgeproduceerde stroom op de markt te brengen.

%!&

 *Hoe werkt het ? Op basis van uw verwachte elektriciteitsproductie berekenen we een prijsofferte voor 1, 2 of 3 jaar. Uw effectieve injectie wordt gewaardeerd aan de overeenkomstige Belpex-spotmarktprijs. Wij bezorgen u maandelijks een overzicht van de door u geĂŻnjecteerde energie en bezorgen u een self-bill document zodat u zelf geen facturen meer hoeft te maken.

14


Uw online portaal Eoly Direct is een online platform waar u snel, makkelijk en veilig toegang krijgt tot uw diensten. Naast algemene informatie over Eoly en de energiemarkt vindt u er ook persoonlijke gegevens over uw contract, verbruik en kosten. U kan er ook terecht met al uw vragen. Wij behandelen uw vraag zo snel mogelijk. Energie-informatie Een glashelder overzicht van uw energieverbruik, kost en prijs per maand. Relevant marktnieuws en tendensen die de energieprijs beĂŻnvloeden, leggen we u klaar en duidelijk uit. Data en budget Gedetailleerde prijs- en verbruiksprofielen. Alle data kan u exporteren voor uw eigen gebruik. Dat is handig voor uw rapportages en analyses. U kan de dynamische budgettering van uw jaarlijkse energiekost op de voet volgen. Zijn er wijzigingen? Dan leggen we die aan u uit. Facturen Op Eoly Direct vindt u al uw facturen in pdf-vorm terug en kan u onderliggende data in XLS downloaden.

15


Een greep uit onze projecten Voor de productie van stroom vertrouwt Eoly op bestaande technologieĂŤn en experimenteert het tegelijk met innovatieve technieken. Windturbine op Fine Food Meat Op het Colruyt Group-bedrijventerrein Stroppen in Halle bouwden we een windturbine met een vermogen van 3,4 megawatt. Jaarlijks produceert de turbine 6.500 MWh groene energie. Dat is goed voor een besparing van 2.000 ton CO2. De opgewekte elektriciteit wordt ter plaatse gebruikt door het vleesverwerkende bedrijf Colruyt Group Fine Food Meat. Innoveren met waterstof Op het distributiecentrum Dassenveld in Halle verkennen we de mogelijkheden van waterstof als energiedrager. We willen aantonen dat het technisch en economisch haalbaar is om zelfgeproduceerde groene stroom op te slaan en te transporteren onder de vorm van waterstof. Sinds 2012 produceren we al 100 % groene waterstof via windturbines en zonnepanelen op de site. Bij 11 logistieke toestellen en een personenwagen testen we de mogelijkheden van waterstof als brandstof.

Ontdek al onze initiatieven op eoly.be. In ons distributiecentrum gebruiken we transpalletten met een brandstofcel die waterstof terug omzet in elektriciteit.

16


Eoly in cijfers Windturbines (nov. 2017)

Windturbine Eoly Coop (nov. 2017)

1

34,2

54

7,5

1980

13

locaties

MWp

MW

18.471 ton CO2 reductie

ton CO2 reductie

926

1

warmtekrachtkoppelingsinstallatie

kW thermisch

889

545 ton CO2 reductie

kW elektrisch Cijfers: november 2017. Voor de meest actuele cijfers, kijk op eoly.be.

17


U wilt ook ondernemen met 100 % duurzame energie? We helpen u graag verder: www.eoly.be

+32(0)2 363 55 45

professional@eoly.be

Edingensesteenweg 196 1500 Halle

Eoly brochure nl 2018  
Eoly brochure nl 2018