Page 1

Stap voor stap: 1. De grondlaag Optiprim wordt aangekleurd in dezelfde kleur als de Kalkverf. 2. Breng Optiprim kris kras aan met de blokkwast. Je kan Optiprim ook rollen en onmiddellijk naborstelen om rolstructuur te vermijden. 3. De grondlaag is overschilderbaar na volledige droging (na 4 à 7 uren). 4 Breng de Kalkverf kris kras aan met de blokkwast. Zet de verf heel dik op. TIP: Is je spatel nog nieuw? Schuur dan even de scherpe randjes af met fijn schuurpapier. 5. Als er hier en daar matte plekken op het oppervlak zichtbaar worden, is dat een teken dat de Kalkverf begint te drogen. Bij 20°C is dat ongeveer 15 minuten na applicatie. Zodra je die matte plekken begint te zien, strijk je de Kalkverf een eerste keer glad met de spatel. Op dat moment is de Kalkverf nog heel vloeibaar. 6. 5 à 10 minuten later kan je een tweede keer de Kalkverf met de spatel bewerken. Nu merk je dat de verf begint aan te pakken. Je strijkt de verf glad maar tegelijk maak je opzettelijk ongelijke effecten. Het teveel aan verf dat aan spatel blijft hangen, strijk je opnieuw op het oppervlak uit. Je bekomt een willekeurige variatie van effen en ruwe stukken met overlappingen. 7 Daarna wacht je opnieuw een 5-tal minuten vooraleer je een laatste keer met de spatel op de verf gaat werken. De verf is nog net niet helemaal droog, maar begint mogelijk al hier en daar al wat tegen te trekken. Je strijkt de verf een laatste keer glad waardoor je ze hier en daar lichtjes gaat polieren.

· · · · · · ·

2

4

4

5

Dromerig kalkeffect voor binnen

Meeslepend, verhalend, betoverend. Met een waaier van unieke creaties, recht uit haar hart en ziel, creëert totaalkunstenares Kaat Tilley een unieke droomwereld waarop tijd en trends geen vat hebben. Je kent haar in de eerste plaats als mode- en kostuumontwerpster, maar zij legt haar herkenbare stijl ook in tekeningen, schilderijen, juwelen, meubelen, interieurstoffen en meer. Ze vertelt haar verhalen met organische vormen en karaktervolle keuren. En nu, voor het eerst, met een eigen verfcollectie.

Kleine moeite, origineel resultaat

Je creëert zelf vlot een verweerd kalkeffect. Kalkverf breng je heel eenvoudig zelf aan en je geeft je binnenmuren snel sfeer. Zeker als je kiest voor de bezielde tinten van de kleurencollectie van Kaat Tilley.

Kies jouw kalkeffect

Met Kalkverf kan je heel uiteenlopende en originele effecten creëeren. Kies de techniek die best bij je past of combineer naar je eigen smaak en gevoel.

6

TIPS VOOR EEN TIJDLOOS RESULTAAT Je eindresultaat is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke manier van werken. 1. Roer verdunde Kalkverf regelmatig goed om. 2. De Kalkverf kan heel dik aanvoelen in de pot, vooral bij lichte kleuren. Als je ze oproert, wordt ze perfect vloeibaar. 3. Draag handschoenen-zeker tijdens het tamponneren. Want Kalkverf is heel alkalisch en irriteert de huid. 4. Plak de Kalkverf af met witte tape en haal voorzichtig af. 5. Werk een oppervlak altijd in één keer af. Want eventuele onderbrekingslijnen tekenen zich na droging af. 6. Plaatselijke kleur- en glansverschillen maken deel uit van de techniek. Deze krijg je onder invloed van volgende factoren: droogtijd, toepassingstechniek, verdunningsgraad, type ondergrond, luchtvochtigheid, omgevingstemperatuur, temperatuur van de ondergrond. Zorg voor een constante temperatuur (tussen 15 en 25°C) en voor voldoende verluchting.

6

Productinformatie

Verpakkingen 0,75 l -2,5 l - 10 Kleuren kleurencollectie Kaat Tilley - 40 kleuren.


Dit heb je nodig: · Optiprim (± 9 m²/Lt in 1 laag) · Kalkverf (± 8,5 m²/Lt basiskleur

xclusief voor BOSS paints vertaalde Kaat Tilley de essentie van haar rijke universum in een artistiek sfeer boek vol impressies en schetsen. Een wereld tussen hemel en aarde. Uit dit boek puurde zij drie symbolische kleurenthema's die perfect aansluiten bij de authentieke sfeer van Kalkverf: sky & spirit, earth & soul, past & future. Het tijdloze effect van Kalkverf brengt de sfeer van haar tekeningen en schetsen tot leven. Ook in jouw interieur.

Je interieur krijgt een heel ruimtelijke en bovenaardse sfeer dankzij de blauwe en nevelige tinten van dit palet. Van het warme aquamarijn blue angel over het hemelsblauwe spiritual light tot het nevelgrijze ghostly sphere. Het oranjerode red spirit heeft de gloed van de ondergaande zon, terwijl het schemerig taupe divine love en het lichtpaarse purple sky je interieur in een mysterieuze waas hullen. Alsof je de hemel in huis haalt in al zijn facetten.

Stap voor stap: 1. De grondlaag Optiprim wordt aangekleurd in dezelfde kleur als de Kalkverf. 2. Breng Optiprim aan met de blokkwast, hetzij kris kras, hetzij in verticale banen. Je kan Optiprim ook rollen en onmiddellijk naborstelen om rolstructuur te vermijden. 3. De grondlaag is overschilderbaar na volledige droging (na 4 à 7 uren). 4. Verdun de Kalkverf voor de eerste laag met 15% water. · op 0,75 liter Kalkverf ± 110 ml water · op 1 liter Kalkverf ± 150 ml water · op 2,5 liter Kalkverf ± 375 ml water TIP: Om het water optimaal in de verf te mengen: roer het water met een roerstok onder de verf. Sluit de pot en schud krachtig gedurende een halve minuut. 5. Breng de eerste laag Kalkverf aan met de blokkwast, hetzij kris kras, hetzij in verticale banen. Strijk de verf mooi uit. TIP: Als je de Kalkverf toepast in verticale banen, werk dan steeds de muren af van boven naar beneden en niet in trosvorm. 6. Na volledige droging van de eerste laag (na 8 à 24 uren) kan je de tweede laag aanbrengen. 7.Verdun de Kalkverf voor de tweede laag met 25% water. · op 0,75 liter Kalkverf ± 190 ml water · op 1 liter Kalkverf ± 250 ml water. · op 2,5 liter Kalkverf ± 625 ml water TIP: Heb je de Kalkverf al verdund met 15% water en wil je daarna verder verdunnen tot 25%? Op dat moment bevat je verf al water. Voeg dan iets minder dan 10% extra water toe. TIP: Zie je storende glansplekken in de eerste laag? Verdun dan de Kalkverf voor de tweede laag met 30 à 35% water.

· · · · · · ·

2

2

4

4

4

5

7

8

8. Breng de tweede laag Kalkverf aan op dezelfde manier als de eerste laag. Breng de verf niet te dik aan. Strijk ze mooi uit en vermijd aanzetten.

8

Stap voor stap: TIP: Voor deze techniek heb je 2 verschillende kleuren Kalkverf nodig. Neem kleuren die voldoende contrasteren, maar weet dat bleke tinten op een donkere achtergrond al snel wit uitslaan. TIP: Heb je een muur die wat oneffenheden vertoont? Dan is deze techniek de perfecte oplossing want de oneffenheden uit de ondergrond dragen bij tot het verweerde effect van de Kalkverf. 1. De grondlaag Optiprim wordt aangekleurd in dezelfde kleur als de eerste laag Kalkverf. 2. Breng Optiprim aan met de blokkwast in verticale banen. Je kan Optiprim ook rollen en onmiddellijk naborstelen om rolstructuur te vermijden. 3. De grondlaag is overschilderbaar na volledige droging (na 4 à 7 uren). 4. Breng de eerste laag Kalkverf aan met de blokkwast in verticale banen. Zet de verf dik op. Aanzetten en oneffenheden mogen zichtbaar zijn en dragen bij tot het verweerde effect. 5. Na volledige droging van de eerste laag (na 8 à 24 uren), kan je de tweede laag aanbrengen. Maak je geen zorgen over glansverschillen. Die verdwijnen na toepassing van deze tweede laag. 6. Neem de andere kleur Kalkverf. Verdun deze voor de tweede laag. De mengverhouding is 1 deel Kalkverf op 8 delen water. Daarvoor ga je best als volgt te werk: · Neem een glas of beker en vul het/hem voor de helft met Kalkverf. Giet dit in een mengbeker. · Vul datzelfde glas daarna 4 keer helemaal met water en giet deze ook één voor één in de mengbeker. · Roer krachtig tot een homogeen mengsel. 7. Neem een goed absorberende vod (pluisvrije badstof ) of een spons (best een natuurspons omwille van de grillige vorm) en drenk deze in het mengsel. Tamponneer nu de Kalkverf bovenop de eerste laag. Breng zo dik mogelijk en ongelijk aan. Probeer lopers te vermijden door er opnieuw overheen te tamponneren. Maak geen wrijvende bewegingen. TIP: Roer het mengsel nu en dan eens op om te vermijden dat de Kalkverf naar de bodem zakt. 8. Na volledige droging (na 2 à 8 uren) kan je het bovenste laagje Kalkverf gedeeltelijk en ongelijk afschuren met fijn schuurpapier (korrel P240 à P180). Deze laatste bewerking bepaalt het uiteindelijke effect. TIP: Vergeet niet te ontstoffen na het schuren. Gebruik een droge vod. Tip: Heb je te veel afgeschuurd of vind je het resultaat te braafjes? Breng dan opnieuw een tamponneerlaag aan.

in 1 laag en ± 30 m²/Lt tweede kleur) · Europarol 6 mm · Blokkwast deco langharig · Natuurspons of vod (pluisvrije badstof ) · Mengbeker · Glas of beker · Plakband paars en wit · Wegwerphandschoenen · Schuurpapier (korrel P240 à P180)

4

4

6

6

6

6

7

7

8

kaat tilley stap voor stap nl  
kaat tilley stap voor stap nl  

stap voor stap folder kaat tilley nl