Page 1

karaktervolle kleuren voor buiten


Heidegras

BG01

BG02

BG03

BG04

BG05

BG06

Strandwandeling

karaktervolle kleuren voor buiten

Omdat je gevel je visitekaartje is, en omdat elke woning een hoogst persoonlijk tintje verdient, stelt colora 5 kleurenreeksen voor je gevel voor. Of je nu klassiek of

BG07

BG08

BG09

BG10

BG11

BG12

modern woont, landelijk of midden in de stad, in een nieuw huis of één met een boeiend verleden, voor elke

Bosgrond

woning en elke stijl biedt de buitencollectie van colora een passend kleuraccent. Laat je inspireren door de subtiele schakeringen in onze 5 kleurenreeksen. Elke reeks biedt een waaier aan sprekende kleuren, van

BG13

BG14

BG15

BG16

BG17

BG18

licht en neutraal tot donker en karaktervol. En waarom zou een gevel altijd sober moeten zijn? Voor wie durft

Meervlakte

biedt ‘Buitengewoon’ in elke reeks een verrassende accentkleur. Elke kleur is bovendien verkrijgbaar voor zowel de gevel als het schrijnwerk. Wordt het moeilijk kiezen, of wil je graag goede raad voor een opvallend

BG19

BG20

BG21

BG22

BG23

BG24

BG26

BG27

BG28

BG29

BG30

Berglucht

BG25

accent of overtuigend kleurenpalet? Vraag meer advies aan je colora-kleuradviseur.


gevel BG01 l ramen BG04 l deur BG05

Heidegras

de warmte van de natuur De vier zachtbruine basistinten van Heidegras geven warmte en sfeer. Speel met een even sobere als stijlvolle waaier van licht- tot donkerbruin, of kies voor fris grasgroen als trendy accent.


kleurentip Door de boordsteen onderaan mee te schilderen in dezelfde kleur als de gevelsteen, lijkt de gevel te verhogen. De woning krijgt zo een imposante uitstraling. De donkere accentkleur van de voordeur zorgt voor een uitnodigende sfeer.


gevel BG09 l ramen BG07 l deur BG11 l luiken BG11

Strandwandeling doorleefd en vol karakter

Vergrijsde zandtinten als basis voelen zich thuis op bijna elke gevel. Ze zorgen voor rust in de lichte schakeringen en voor een diep doorleefd karakter in de donkere tinten. Zacht aqua-blauw geeft een verfrissende toets.


kleurentip De warme bruine kleur op de gevelsteen creĂŤert een ideale basis om zowel de off- white tint van de ramen als de donkere kleur van de voordeur en de luiken mooi te laten contrasteren. Wil je de luiken daarentegen minder doen opvallen, dan neem je best een tint die dicht aanleunt met de kleur van de gevel.


ramen BG16 l deur BG17 l boordsteen BG17 l zijgevel BG14

Bosgrond

de pure harmonie van groen Zachtgroene mostinten geven je gevel de sobere kleurnuances die ook de natuur zo aantrekkelijk maken. Werk af met een vurig warme terracottatint voor een pittig effect.


kleurentip Om de authentieke look van de woning te bewaren, werd de voorgevel niet overschilderd. Voor het overige gedeelte van de gevel werd een zachtgroene kleur gebruikt. Het complementair geheel van de rode tint uit de bakstenen en de groene ondertoon zorgt voor een mooi harmonieus geheel.


bovengevel BG21 l ondergevel BG22 l ramen BG22 l smeedwerk BG24

Meervlakte

de subtiele beweeglijkheid van water Laat je gevel volop leven met de sprekende tinten van een golvend wateroppervlak, van licht en verfrissend, tot donker en dramatisch. Met warm geel als accentkleur is subtiel blauw in goed gezelschap.


kleurentip Deze woning kreeg door middel van 2 basiskleuren een volledig nieuwe look. De donkerste kleur werd onderaan gebruikt om een ondersteunende functie te creĂŤren voor de lichtere kleur die op de bovenverdieping werd gebruikt. Door alle ornamenten mee te schilderen kreeg de woning een strakke, moderne look. De balustrades in een fel kleuraccent zorgen voor een frivole toets.


gevel BG29 l ramen BG28

Berglucht

de koele klasse van grijs Soberheid en karakter zijn troef in de schakeringen van Berglucht-grijs die elke gevel een klasse hoger laten spelen. Diepblauw petroleum maakt het hedendaagse plaatje af.


kleurentip Wees niet terughoudend om een donkere kleur te gebruiken op je buitengevel. Het tekent je woning af tegen het landschap. Om de architectuur van deze minimalistische woning te accentueren werd voor een zelfde donkere kleur gekozen, zowel voor de gevel als de ramen.


karaktervolle kleuren voor buiten Of je nu klassiek of modern woont, landelijk of midden in de stad, in een nieuw huis of ĂŠĂŠn met een boeiend verleden, voor elke woning en elke stijl biedt de buitencollectie van colora een passend kleuraccent. Laat je inspireren door de subtiele schakeringen in onze 5 kleurenreeksen. Elke reeks biedt een waaier aan sprekende kleuren, van licht en neutraal tot donker en karaktervol.

meer inspiratie www.colora.com

Buitengewoon  

Kleurencollectie Buitengewoon van colora. Karakterkleuren voor buiten.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you