Page 1

Javier Gómez Noya campió del món de triatló

Núm. 3 Setembre de 2011

“Sóc dels qui creu que els límits són més mentals que físics”


San Miguel:DiR Emotions 13/07/11 9:47 Pรกgina 52


Saber

5 Editorial 7 Plaer Davant del peix 8 Salut Notícies La medicina ortomolecular 12 Entrevista Javier Gómez Noya 18 Personatge solidari Anna Vidal 22 Relacions Relacions a la xarxa Acció

24 Exercici i salut L’esport més enllà dels 55 anys 28 Activitat del mes SpinDiR, per què no? 30 Avui entrenem Entrena’t bé i supera els teus límits 32 Esquena sana Emocions i esquena 34 Antiedat Com prevenir el càncer de còlon 36 Nutrició 10 raons per menjar ecològic La dieta de la pinya

Vida

43 Portadeta Fusió de sensacions 44 Gurmet Viure a Barcelona Saber de vins 48 Llibres El plaer de llegir 50 Escapades Esport a la fresca a la Serra de Guara 52 Bellesa Caiguda en picat! 54 Personal shopper Com fer-se un bon fons d’armari 56 Amb estil La força dels complements Diversió amb ganxet 59 m ó n d i r Segueix Clubs DiR a:

DiR SENSATIONS Director a: Sílvia Díez. sdiez@dir.cat • Sotsdirector a dir sensations: Margarita Puig. mpuig@dir.cat • Sotsdirector a Dir Emotions: Carlota Máñez. cmanez@dir.cat • Sotsdirector a Dir xperience: María Leach. mleach@dir.cat • Director a d’art: Isabel Minguell. iminguell@dir.cat • Redactor a En cap: Esther Serra. eserra@dir.cat • Disseny ORIGINAL: Pilar Velloso. pilar@pilarvelloso.com • www.dir.cat • PUBLICITAT DiR : DiR Media. Tel. 93 117 17 00. Sílvia Monge. smonge@dir.cat • Atenció al Client: Tel. 902 10 1979. www.dir.cat. info@dir.cat • Col·l aboradors Fotografies: Héctor Zerkowitz, Raul Olivella, Getty Images. CLUBS DE FITNESS DIAGONAL DiR: Ganduxer, 25-27. Tel. 93 202 22 02 • DiR AV. MADRID: Av. Madrid, 170-174. Tel. 93 411 08 13 • DiR CAMPUS: Dr. Gregorio Marañón, 17. Tel. 93 448 41 41 • DiR CASTILLEJOS: Castillejos, 388. Tel. 93 347 66 44 • DiR CLARET: St. Antoni M. Claret, 84-86. Tel. 93 476 41 26 • DiR CLARIS: Casp, 34. Tel. 93 301 6209 • DiR CLUB HISPÀ: Jorge Manrique, 15-19. Tel. 93 427 00 50 • DiR EIXAMPLE: Ptge. Domingo, 6-8. Tel. 93 488 08 09 • DiR GRÀCIA: Gran de Gràcia, 37. Tel. 93 415 55 50 • DiR MARAGALL: St. Antoni M. Claret, 362. Tel. 93 456 61 00 • DiR TARRAGONA: Tarragona, 108-110. Tel. 93 226 50 59 • PILATES DiR STUDIO: Ptge. Domingo, 5, baixos. Tel. 902 10 1979 • SANT CUGAT DiR: Ctra. de Rubí, 76-80. Tel. 93 544 27 92 • SEVEN DiR: Ptge. Domingo, 7. Tel. 93 215 27 55 • TRES TORRES DiR: Vergós, 4. Tel. 93 211 37 11 • TUSET DiR: Aribau, 230. Tel. 93 000 49 00 • UP&DOWN DiR: Flos i Calcat, 22-24. Tel. 902 10 1979 • YOGA ONE: Aribau, 230-240. Tel. 93 000 89 00 DiR no es responsabilitza ni necessàriament comparteix les opinions dels seus col·laboradors i anunciants, les quals pertanyen exclusivament als seus autors. La informació continguda es recomana que no sigui aplicada sense un assessorament particular previ • Dipòsit legal: B-22672-2011 • © Copyright de GESTORA CLUBS DiR, SL, 2002 Tots els drets reservats • A efectes del previst al text refós de la Llei de Propietat Intel·lectual, Grup DiR s’oposa expressament a l’ús de qualsevol dels continguts d’aquesta revista amb la finalitat de realitzar ressenyes o revistes de premsa amb fins comercials (retalls de premsa), sense comptar amb la prèvia autorització per escrit de Gestora Clubs DiR, SL. Prohibida la divulgació, còpia o reproducció, total o parcial, dels textos, articles, obres i imatges continguts en aquesta revista.


Zapata:DiR Emotions 13/07/11 9:48 Pรกgina 52


03 entrena’t a dir, un valor afegit

D

iR ha mirat molt més enllà dels propis interessos. Hem crescut vetllant per cuidar el nostre país, la salut de la seva gent; hem volgut millorar la qualitat del seu temps de lleure i la divulgació de la llengua catalana, ara amb tres revistes repartides per grups d’edat. Hem estat sempre molt més que un club de fitness i hem donat als nostres clients un valor afegit; hem posat a la seva disposició un gran nombre d’activitats dirigides de qualitat i una àmplia varietat en aquest sentit –incloses les noves sessions virtuals en hores vall–; així com una multitud de serveis com el de nutrició, entrenament personal, assessorament personalitzat, DiRzen, DiR Singles, Saibò, etc., i unes instal·lacions on es pot gaudir dels millors tractaments. I, el més important, hem posat a l’abast dels nostres clients 17 instal·lacions a Barcelona i una a Sant Cugat, amb una relació qualitat-preu extraordinària per la quantitat de serveis de cortesia que s’ofereixen, perquè puguin entrenar en les millors condicions. Mai ens hem limitat a posar quatre parets i un determinat equipament perquè fos utilitzat pels nostres clients, sinó que hem lluitat per estendre una cultura d’hàbits saludables i de prevenció de malalties a tota la ciutat de Barcelona, no només des d’aquesta revista, sinó des d’esdeveniments organitzats a la ciutat, com per exemple l’SpinDiR Solidari que va tenir lloc el passat 7 de juliol a l’hotel W Barcelona, on 1.200 persones van pedalejar per una bona causa com és recaptar fons per a Unicef. Els empresaris tenim unes responsabilitats socials, igual que els consumidors haurien de considerar quines marques col·laboren a mantenir la sostenibilitat del país perquè tenen la seva seu central a Catalunya i treballen per Catalunya. Aprofito per donar les gràcies a totes les persones que han confiat en DiR comprant accions o obligacions en un moment en què l’obtenció de fons per la via clàssica s’ha reduït considerablement per efectes de la crisi. Tot plegat ajuda a què un nombre important de ciutadans tinguin unes excel·lents instal·lacions, activitats dirigides i serveis que els permetin començar a entrenar-se, adquirir bona forma física, mantenir-la i/o superar-la, competir en curses, triatlons o fins i tot maratons tot enfortint la seva autoestima, i adquirir alts nivells de salut física i psíquica. Cordialment, Ramon Canela

A DiR sempre hem ofert un valor afegit en serveis i en instal·lacions


Master piel:DiR Emotions 13/07/11 9:49 Pรกgina 52


SABER

plaer

Davant del peix

Surfejar a Barcelona — “Merlin” a la Barceloneta. — Sí, a Barcelona tam-

bé hi ha onades. I sí, també tenim un entorn ideal. T’havies fixat mai que davant el peix de Frank Gehry moltes vegades hi ha taquetes flotant (sovint negres, que és el color del vestit de neoprè)? Són surfistes carregats de paciència i adrenalina que esperen la seva onada. I quan arriba tenen cinc, deu, quinze segons? Són molts, de totes les edats i tots tenen molt clares les regles. A l’aigua hi ha un codi i es respecta. És un esport de cavallers que ofereix molt poc temps de plaer. Però és intens: sí, només són dalt un tres i no res, però per a ells és suficient per fer el que més els agrada: sentir la força de l’aigua i de la llibertat. D’això en sap Merlin (a la foto) i Vicens Forner, el fotògraf que ha captat aquest moment. Cap dels dos no es perden mai un dia de bones onades.

W W W. D i R . C A T 7


SABER

Els àpats en família milloren la dieta dels joves Menjar en família almenys tres cops per setmana és suficient per reduir el risc que nens i adolescents tinguin una dieta poc equilibrada, excés de pes o trastorns alimentaris. Així ho demostra la recerca més àmplia que s’ha fet fins ara sobre la relació entre els àpats familiars i la salut dels fills. Amb tres àpats familiars setmanals es redueix també un 20% el consum d’aliments poc saludables com els de menjar ràpid i les begudes ensucrades, i augmenta un 24% el consum d’aliments saludables com fruites, verdures i hortalisses.

8 DiR SENSATIONS

Acupuntura per tractar el dolor

Lumbàlgia, dolor postoperatori, fibromiàlgia, dolor neuropàtic i dolor musculoesquelètic són algunes de les patologies que es poden tractar amb acupuntura. Mitjançant la inserció i la manipulació de fines agulles en punts específics del cos, es reequilibra el flux d’energia i es restaura la salut. El Dr. José Enrique Calderón, del Servei d’Anestesiologia i Unitat del Dolor de l’Hospital Puerta del Mar de Cadis, explica que “segons la concepció xinesa, el cos és una xarxa de punts interconnectats per la qual flueix l’energia; el dolor es produeix quan l’energia en un canal s’estanca i s’alenteix”. L’acupuntura aconseguiria desembussar aquest canal obstruït i alleujar el dolor.

Un test podria determinar la nostra edat biològica

A diferència de l’edat cronològica (la que tenim), l’edat biològica és la que es correspon amb l’estat funcional dels nostres òrgans. És, per tant, un concepte fisiològic que ara podríem conèixer a través d’un test genètic (a partir de 500 euros) que determina la grandària dels nostres telòmers. Els telòmers curts estarien associats a la diabetis o les malalties cardiovasculars i els llargs, a una vida més llarga.


notícies saludables El mar, aliat per als problemes venosos

Caminar amb sabates no permet trepitjar amb tota la planta del peu. En canvi, fer-ho descalç sobre la sorra mullada, a la vora del mar, fa que la planta entri en contacte completament amb la superfície del terra. Llavors, la sang és impulsada d’una manera òptima cap amunt, i s’afavoreix la tornada de la circulació venosa. D’altra banda, la fredor de l’aigua de mar, facilita la vasoconstricció de les venes, i l’augment de to venós, el retorn més ràpid de la sang. Això és un avantatge per a les persones que pateixen insuficiència venosa crònica, un 27,5% de la població espanyola. Entre 30 o 45 minuts arran de mar és suficient.

Fer esport de manera discontínua augmenta el risc de lesions

Practicar esport de manera discontínua augmenta amb el bon temps i és un factor de risc de patir lesions, segons expliquen els experts de la Societat Espanyola de Traumatologia de l’Esport. Prop de 16 milions de persones més grans de 14 anys practiquen esport a tot l’Estat, i tres de cada quatre ho fan pel seu compte o al marge de qualsevol club esportiu, fet que augmenta els riscos de patir lesions, ja que estan més desassistides. Cal practicar-lo de manera regular i sota una bona supervisió.

25% ———————————

percentatge en què es redueix el risc de desenvolupar problemes cardíacs si s’està en bona forma.

W W W. D I R . C A T 9


SABER

notícies saludables

La medicina ortomolecular, una eina per curar La medicina biològica i ortomolecular es basa en la recomanació de determinades substàncies o nutrients, en la quantitat precisa, per curar i prevenir. {per Sílvia Díez} El doctor Antonio Marco Chover és metge naturista especialitzat en medicina ortomolecular, que recull la saviesa de diverses escoles mèdiques de tot el món per diagnosticar i solucionar la causa metabòlica d’una malaltia. Què vol saber de qui arriba a la seva consulta?

El més important és saber què menja i d’on prové el que menja, per esbrinar si té contaminació mediambiental. I els medicaments que li produeixen efectes secundaris. Quins són els complements que ens manquen?

El zinc, que és present en moltes funcions metabòliques, o la vitamina D3, tot i vivint en un país on gaudim de moltes hores de sol. I també la vitamina B5 o àcid pantotènic. I la vitamina C... Quines són les aplicacions d’aquesta medicina?

Allò que fem primer és restaurar dèficits de nutrients i és evident que si el metabolisme funciona millor, prevenim malalties. Perquè també reforcem el sistema immunitari estimulant-lo i regulem el funcionament hormonal i de neurotransmissors. Quins trastorns poden trobar solució?

Tots. Fins i tot els polimorfismes genètics es poden minimitzar, bé tractant la persona per tal que no desenvolupi malalties o el pare i la mare abans o durant l’embaràs, els nadons… És ideal a totes les edats.

10 DiR SENSATIONS

Solució als trastorns del nostre temps Fatiga crònica i fibromiàlgia: aquest tipus de malalties estan molt relacionades amb el dèficit de nutrients perquè es desenvolupen quan falla el cicle del peròxid nítric, que s’altera per dèficit de nutrients. I s’ha demostrat que el tractament més eficaç d’aquestes malalties és el reequilibri nutricional, juntament amb la regulació hormonal i immunològica. Obesitat: d’una banda, podem donar nutrients que ajuden a metabolitzar els greixos, i l’altra solució és regular la insulina. El malalt, només fent això, ja perd pes. Després, és important veure la relació entre obesitat i tiroides. De vegades, també cal regular-la i, si funciona millor, està tan relacionada amb el metabolisme que ja millora el pes. I, finalment, avui disposem de substàncies com la D-L-fenilalanina + vitamina B6 que inhibeixen la gana fent un efecte semblant a una amfetamina light. I el darrer punt, és clar, consisteix a regular la dieta.


ALEIX:DiR Emotions 13/07/11 9:50 Pรกgina 52


SABER entrevista


SABER

entrevista

javier

gómez noya “sóc dels qui creu que els límits són més mentals que físics”

H

a estat dos cops campió de món de triatló i ha guanyat les proves més importants en aquest esport. De fet, ha estat candidat al Premi Príncep d’Astúries de 2011. Ara només li falta una medalla olímpica, per la qual lluitarà a Londres l’any vinent. P E R s í l v i a d í e z - F O T O S h é c t o r z e r k o w i t z - d i re c tor a d ’a rt I s a b e l M i n g u e l l

W W W. D i R . C A T 1 3


SABER

E

ns hem trobat amb ell al Centre d’Alt Rendiment de Calella on treballa durament, això sí, ben acompanyat del nedador olímpic de Pequín 2008 Brenton Cabello, qui li fa de llebre en les sessions de natació. Només comptant les seves sessions d’entrenament –a les quals dedica fins a vuit hores diàries–, Javier Gómez Noya arriba a fer 18.000 quilòmetres en un any. “Però més dur que el nombre de quilòmetres és la intensitat amb la qual els fas”, comenta. Per arribar a ser campió del món de triatló no hi ha una fórmula màgica, es tracta més aviat d’una suma de molts factors: entrenament, descans, dieta equilibrada i dedicació total. “Quan acabes d’entrenar-te no pots desconnectar... Tota la teva vida ha d’estar enfocada a això.” Per això has triat una xicota que també s’hi dedica?

(Riu) Home, l’he triada perquè m’agrada, però s’ha donat aquesta coincidència, i que ella es dediqui també a això ho fa tot més fàcil. És una triatleta alemanya professional que també anirà als Jocs Olímpics i que pràcticament participa en les mateixes competicions que jo a nivell mundial. Això ens permet estar junts més temps i portar pràcticament el mateix ritme de vida. Quin és el teu punt fort?

Tot i que vinc de la natació, la cursa és el meu punt fort i allà on guanyo els triatlons, però també ho és, en general, la meva capacitat de sacrifici i gran força de voluntat. Sóc molt crític i exigent amb mi mateix, i això precisament és el que m’ha fet millorar en aquests darrers anys i evolucionar fins al dia d’avui. Com és el teu dia a dia?

Varia molt segons el dia de la setmana i si estic o no estic en competició. En general, faig tres sessions d’entrenament, una de cada esport, i, a més, al final del dia dedico un temps a entrenar-me al gimnàs i a fer estiraments. Quan et fallen les forces què fas per no parar?

Tens al cap tirar endavant com sigui. Penso en tot el que he treballat per ser allà i mantinc la confiança per arribar a la meta. Al final qui guanya és el més ben preparat. Ara els Jocs Olímpics de Londres són el teu gran repte?

El títol olímpic és l’únic títol important que em falta per guanyar, ja que en els Jocs Olímpics de Pequín –l’única

14 DiR SENSATIONS

“’Persegueix el teu somni’. És un dels millors consells que m’han donat!” olimpíada on he estat– vaig quedar quart. A Londres m’agradaria lluitar per una medalla. He guanyat el títol mundial, els campionats d’Europa i gairebé totes les copes del món importants que hi ha en el món del triatló. I això no m’ha fet perdre la motivació, tinc les mateixes ganes de guanyar que quan era més jove, i el dia que no les tingui serà el moment de fer una altra cosa. I és que per arribar fins aquí Javier ha hagut de lluitar molt: una anomalia física li va impedir durant molt de temps obtenir la llicència per competir. En aquells moments va veure el futur molt negre i per això ara també valora més que ningú el que ha aconseguit. “En tot això i en la meva vida en general el suport de la meva família ha estat fonamental, sobretot el del meu pare a qui li agrada molt l’esport i qui ha estat sempre al meu costat tant en el millors com en els pitjors moments”, explica Javier, qui participa en entre 15 i 20 competicions a l’any arreu del món. “Hi ha molts llocs que m’agraden, però un dels que més és Queenstown, a Nova Zelanda. Em va impactar molt per l’entorn, la gent... També Sud-Àfrica, un país on m’he estat entrenant i que m’encanta.” Ell diu que ha fet el seu gran somni realitat. “Sempre vaig desitjar ser campió del món i en aconseguir-ho el 2008 vaig viure una sensació molt maca. Aquell somni que semblava tan llunyà va esdevenir realitat.” I creus que hi ha un límit?

Jo sóc dels qui creu que els límits són més mentals que físics. Evidentment, el cos arriba fins a un punt, però el meu objectiu és sempre millorar respecte l’any anterior i sé que si ho faig els resultats després ja vindran sols.


entrevista

bon Un edor r c o r ar com a de

form món Es va ta en el ò li va s i x i rt l espo atació. A , però el la n la base orredor r c dona nt millor dor. se se ue neda q

molt personal! Tens manies o supersticions? No, però quan competeixo amb unes ulleres de sol i em van bé, intento

mantenir-les i sovint torno a competir amb elles. Què et dius quan perds? A la propera he de guanyar. I quan guanyes? Penso en allò que he fet malament i en com millorar-ho. Encara que guanyis mai no has fet una cursa perfecta. Sempre comets errades que intentes millorar en la següent. Com celebres els èxits? Amb la meva gent i amb la meva família, prenent alguna cosa després de la competició, però sense grans celebracions. El teu últim moment de descans?

Ni me’n recordo... Ah, sí, al final de la temporada passada vaig tenir un mes de desconnexió. Això va ser el novembre de l’any passat. El millor viatge que has fet? Quan vaig ser a la Patagònia argentina i xilena, un dels llocs que més m’han agradat. Un ídol? Lance Armstrong per la seva trajectòria com a esportista i per la seva vida personal. Per a mi sempre ha estat un referent. El millor consell? “Persegueix el teu somni”. És un dels millors consells que m’han donat en tota la meva vida!

W W W. D i R . C A T 1 5


NyV:DiR Emotions 13/07/11 10:00 Pรกgina 52


NyV:DiR Emotions 13/07/11 10:00 Pรกgina 52


SABER

personatge solidari

Anna Vidal

directora de la Fundació DiR Des de l’any 1995, la Fundació DiR treballa perquè els beneficis de l’exercici físic estiguin a l’abast de tothom i per estendre un estil de vida saludable. Anna la lidera des de 2007. {per Margarita Puig}

L

a Fundació DiR, que en els primers anys d’existència centrava la seva actuació a apropar l’esport, com a eina d’integració social, a col·lectius de persones amb algun tipus de discapacitat o persones amb risc d’exclusió, té ara un objectiu molt clar. Vol apropar l’esport a tothom, però també un estil de vida saludable. La idea és fer entendre i assumir que l’activitat física i una alimentació correcta són font de salut. La Fundació DiR treballa per una societat més saludable. Exemples? Molts. Perquè la salut és cosa de tots. “Des d’aquesta fundació s’organitzen activitats tan diverses com tallers aquàtics per a infants discapacitats o programes de rehabilitació, amb l’ajuda

18 DiR SENSATIONS


TUSET:DiR Emotions 13/07/11 10:07 Pรกgina 52


SABER

personatge solidari Els actes més importants... 1. La Fundació DiR està presidida per Marta Ferrusola i el seu patronat està constituït per Ramon Canela i Piqué (Vicepresident), Carles Oró i Sixto, Dr. Ricard Serra Grima, Ramon Rovira Pol, Màrius Carol Pañella, Sílvia Canela i Viscarrués, Teresa Torrades Solé i la Dra. Magda Carlas Angelats. 2. La Cursa Científica s’organitza a l’Hospital de Sant Pau des de fa ja més de 25 anys. 3. A la piscina de Diagonal DiR s’acull any rere any un dels actes principals del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, que aquest any va tenir lloc el 10 de juliol. La Fundació DiR va entregar un xec de 4.000 euros.

1

de l’esport, per a persones amb algun tipus d’addicció. Però, a més, des de fa molts anys som pioners en la donació de material esportiu a entitats diverses. També fem conferències i xerrades sobre nutrició i salut i col·laborem estretament en campanyes com el Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, la Cursa Científica o la Cursa de la Dona contra el Càncer de Mama, entre d’altres”, explica Anna Vidal, directora de la Fundació DiR. “Combatem la inactivitat física i també els hàbits nutricionals incorrectes” –segueix Anna Vidal– “sovint culpem de la falta de salut elements externs, quan en realitat portem una vida sedentària i una alimentació descontrolada. Per això des d’aquesta plataforma fem tot el que tenim a les nostres mans per transmetre que si adoptem uns hàbits adequats, tant d’exercici com d’alimentació, gaudirem de més salut.”

“’L’objectiu és acabar amb la inactivitat física i els mals hàbits nutricionals” 20 DiR SENSATIONS

2

3


Portadors:DiR Emotions 13/07/11 9:55 Pรกgina 52


SABER Les relacions a la xarxa A partir d’una edat, la soledat pot pesar més que mai i la xarxa ofereix un munt de possibilitats de conèixer gent nova per establir relacions de tota mena. Coneix tots els avantatges i desavantatges! {per Sílvia Díez}

A

qui no ha provat mai d’establir relacions personals a la xarxa li pot semblar que és una via freda i impersonal, però ja d’entrada l’anonimat que facilita aquesta eina de contacte fa que la comunicació sigui més autèntica i sense embuts. De fet, la xarxa ha dibuixat un nou panorama per combatre la soledat, ofereix l’oportunitat de conèixer molta més gent diferent amb molt poc temps i permet comunicarse amb persones de l’altra punta del planeta. No són pocs els qui asseguren que mantenen una comunicació més rica, constant i íntima amb els amics fets a la xarxa que amb persones amb les quals conviuen cada dia. I és que ja de per si l’escriptura afavoreix un to de més intimitat que no es dóna amb tanta freqüència

22 DiR SENSATIONS


relacions al telèfon, ja que la persona escriu a soles davant la pantalla el seu missatge mantenint més contacte amb ella mateixa, i no se sent en perill ni té tanta por de fer el ridícul en obrir-se. La llunyania de l’altre et permet mostrar-te més tal i com ets. Per als més tímids i vergonyosos la xarxa resulta el millor refugi. Aquest clima que es crea a la xarxa pot explicar en bona mesura que Internet s’hagi convertit en una mena d’agència matrimonial per a persones de totes les edats que busquen parella. Algunes enquestes realitzades pels portals dedicats als contactes conclouen que molts usuaris estan convençuts que la xarxa facilita el fet de poder trobar “la mitja taronja”. Això sí, els especialistes alerten del gran perill que pot comportar arribar a idealitzar l’altre i després tenir una gran decepció quan se’l coneix físicament. Quan un matrimoni es trenca després de molts anys o quan una persona es queda vídua es pot trobar perduda per reconstruir la vida de parella. La xarxa pot ser una manera senzilla de trobar persones en la mateixa situació amb les quals es puguin compartir aficions, moments de diversió i alguna cosa més. Diuen que les dones ho tenen més fàcil que els homes. La xarxa també permet que una persona es creï una personalitat fictícia i que arribi a enganyar molt algú, per exemple fent-li creure que és una persona lliure quan no és així. Per això, portals com el de DiR Singles, on les identitats estan confirmades, resulten molt més segures. Altres diuen que les “aventures virtuals” pugen i baixen ràpidament, però cada experiència és diferent i el cert és que no és tan important on neix l’amor, sinó com neix i com es fa créixer.

Twitter DiR Digue’ns la teva. En el Twitter del DiR (@ClubsDiR) tots els socis estan en contacte i ens expliquen les seves “sensations DiR” i més coses.

angelblanco_cat Àngel Blanco Llestos 5 km. de running en cinta i 30 min. de musculació a @ClubsDiR. Lluitant contra la mandra.

A_l_e_x__R Xela Avui classe de Spinning a @ClubsDiR i que bé que va per desconnectar :)

jordiforns Jordi Forns La meva primera sessió de ioga ha estat virtual. A la gespa a Begur amb la posta de sol, brutal! @ClubsDiR

mmespi Marc Maneja Quina tranquil·litat es respira a la zona d’aigües de @ClubsDiR. Hi ha una piscina a 17°pels més valents!

HDMarius Mario Ballester En @ClubsDiR Diagonal disfrutando a lo grande de la piscina

W W W. D i R . C A T 2 3


ACCIÓ

L’esport més enllà dels 55 anys La musculatura cal treballar-la sempre! I més a partir de certa edat. És la manera de mantenir el cos jove. {per Margarita Puig}

P

ilar Sarras té 64 anys i tots els dies de la setmana combina exercicis de força, elasticitat i resistència aeròbica a les classes d’Edat d’Or de DiR Campus on coincideix amb Teresa Trigas i Manuel Galán, de 62 i 61 anys, respectivament. Maria Llum de la Chica, de 72 anys, va guanyar la Cursa del Corte Inglés en la seva categoria i la Milla del Guinardó gràcies a l’entrenament que fa amb la seva EP a Diagonal DiR i a les seves visites gairebé diàries a DiR Tarragona. Hi ha qui, passats els 55 anys, prefereix les tècniques de ioga per mantenir-se fort i flexible alhora, i hi ha qui és fidel als beneficis de la natació… Són tot opcions diferents de mantenir-se en forma. Totes són aconsellables, unes més que d’altres, per treballar el cos en una franja d’edat on s’ha d’anar amb compte. El més important és adaptar l’activitat a l’edat de cadascú i sobretot a la condició física. Però hi ha un moment, justament cap allà els 55, quan ens acostem als

24 DiR SENSATIONS

A to

en perd o es nys. n s l a úscu dels Els m b el pas rcici per am fer exe r la Cal mpensa e co ua d pèrd latura. u c mus


exerciciisalut

sabies que... Probablement el més important de tot és fer

l’esport a gust. Si se sent afició pel que es fa, el benefici es multiplica.

adaptar l’activitat

A

daptar l’activitat a cada cas és la clau de l’èxit, juntament amb l’afició (és més important del que sembla: si es fa l’activitat amb afició els resultats són molt més evidents). Osteoporosi: en el cas de patir osteoporosi, malaltia típicament femenina a partir d’aquestes edats, el més indicat és escollir activitats d’impacte com córrer, saltar a corda, caminar amb pas ferm (trepitjant amb convicció). Artrosi: el que vulgarment anomenem desgast fa que es fugi de l’impacte per evitar el dolor. Per això en aquests casos cal triar exercicis “desgravats” com la natació, l’aiguagim, caminar (no córrer) i la bicicleta (però rodant, sense resistència en el cas de les estàtiques i en pla en les lliures). Riscos i deficiències cardiovasculars: milloren considerablement amb l’activitat, però sempre s’ha d’adaptar bé l’exercici i en aquests casos fer-los amb estricte control mèdic.

W W W. D i R . C A T 2 5


ACCIO

26 DiR SENSATIONS

Dormir millor... és possible si tenim els músculs a to. A més, els estudis certifiquen que la pràctica esportiva també controla l’ansietat.

60 però encara ens queda molt per als 70, en què el cos és una mica trampa. Els experts expliquen que, moltes vegades, i cada cop més, l’aparença és la d’un cos jove, però els qui tenen aquestes edats ja no ho són. I han de ser-ne conscients. “És un moment on els exercicis de força són imprescindibles (no es perd musculatura per culpa de l’edat, sinó per culpa de no treballar-la) i poden ser prescrits amb cura fins i tot en individus hipertensos o amb problemes cardiovasculars”, explica el traumatòleg Andrés Combalía. D’altra banda, en aquesta etapa de la vida es recomanen específicament activitats aeròbiques de mitjà o baix impacte. Però sempre d’impacte. El cos ha de notar que fem alguna cosa, els nostres ossos i músculs han de ser conscients que ens movem i que els necessitem. Caminar amb pas ferm, córrer sense presses per enfortir els músculs i els ossos són opcions perfectes. Pel que fa al capítol de les prohibicions, Combalía assegura que “només cal imposar la lògica. A partir de certa edat és millor no posar-se com a objectiu marques i esports de velocitat que no porten enlloc i només forcen la màquina. Cal conèixer els propis límits i fer esport sense arribar a extenuar-se, sempre després d’una revisió mèdica que inclogui proves cardíaques i de respiració. Aquest punt és fonamental i s’ha de complir sempre, però més quan es ve d’un llarg període sense pràctica esportiva”. Això vol dir que, al voltant dels 55 o passada aquesta franja d’edat, fer esport per sobre les possibilitats de cadascú és arriscat, de la mateixa manera que ho és no fer-ne. Què diuen els estudis? Doncs certifiquen que l’esport té beneficis com el control del pes corporal, la disminució del greix, l’augment de la massa muscular, la força, la flexibilitat i la densitat òssia. També hi ha un augment del volum sistòlic, millor ventilació pulmonar, un consum màxim d’oxigen i disminució de la freqüència cardíaca i de la pressió arterial. I més enllà dels aspectes físics, també cal parlar d’un evident augment de l’autoestima, les funcions cognitives, la socialització i un control de l’ansietat, insomni i consum de medicaments. En definitiva, tenir control sobre els músculs és tenir-lo sobre el nostre benestar. Perquè posar-los a to ens ajudarà a sentir-nos en forma tant físicament com mentalment. Es pot demanar més?

exercici i salut

No oblidis que... 1.

Cal fer esport adequat a la condició física de cadascú

2.

S’ha d’augmentar la intensitat de manera progressiva: un 10% setmanal pot ser una norma

3.

Cal ser constant

4.

L’organisme necessita moviment de manera continuada

5.

Cal fixar-se un nombre de sessions per setmana i complir-les

6.

És bàsic escollir el vestuari adequat

7.

El calçat també s’ha de triar segons l’activitat

8.

Per començar, és millor fer-ho amb un EP

9.

Cal sentir afició pel que es fa i cal entrenar-se a gust

10.

L’entrenament augmenta l’autoestima


Salamo:DiR Emotions 13/07/11 10:07 Página 1

Distribuidor oficial de: www.pedini.it

INTERIORS SALAMO Aribau, 67 · BCN · 651 420 246 · interiorssalamo@gmail.com

DISTRIBUCIÓ D’ESPAIS INTERIORS INTEGRALS BANYS & CUINES DISPOSEM DE TOTS ELS PROFESSIONALS PER A UN RESULTAT ÒPTIM I EFICAÇ

10% DE DTE. PER A SOCIS DiR


ACCIO SpinDiR, per què no?

Pot semblar una activitat limitada i de vegades poc recomanable a partir de certa edat. Però la veritat és que ni una cosa, ni l’altra. L’SpinDiR és divertit i perfecte per posar-se en forma. {per Jesús Mora, coordinador de SpinDiR}

28 DiR SENSATIONS


L

’SpinDiR permet millorar primordialment dos dels components del fitness, la capacitat aeròbica i la composició corporal (en altres paraules, millora el funcionament del cor, artèries i pulmons, i ajuda a reduir el percentatge de greix corporal, a causa de l’elevat consum calòric), però alhora és una activitat agraïda perquè es fa en grup i en un ambient molt motivador. Podria semblar una activitat dirigida limitada, però en realitat aquesta activitat té una gran riquesa i es pot fer una gran varietat de sessions variant l’objectiu, els relleus i les músiques. Això fa de l’SpinDiR un molt bon entrenament aeròbic, amb un risc de lesió molt baix, motivant i divertit. A més, els tècnics de SpinDiR estan molt ben preparats i tenen molt en compte els factors següents: La Seguretat Els tècnics fan sessions segures i eviten qualsevol exercici que surti del programa i que no garanteixi un risc baix de lesió. La intensitat és un altre punt molt important, es controla molt a quina intensitat es fa la sessió. l’efectivitat Perquè les sessions siguin efectives s’han de programar i planificar i s’ha de donar un objectiu d’entrenament clar a cada sessió. Una execució correcta La correcta execució dels exercicis i una bona tècnica de pedalada són requisits indispensables per tal de minimitzar el risc de lesions i aconseguir més millores. Durant la sessió s’ha de tenir cura de la tècnica i assegurar-se que s’està ben col·locat a la bicicleta. Els tècnics et guiaran. LA indiviDualització Els tècnics de DiR són conscients que a les sessions hi ha clients amb nivells de fitness variats. Una de les claus per ser un bon tècnic de SpinDiR, i que diferencia l’SpinDiR de la resta de programes de ciclisme indoor, és aconseguir impartir la sessió de manera que tothom pugui adequar la intensitat en funció del seu objectiu i nivell de fitness.

L’SpinDiR es renova... A l’octubre arriben tres noves modalitats: l’SpinDiR Essential 2.0, l’SpinDiR Fusió i l’SpinDiR Competició. Vine a les presentacions del 27 de setembre i el 25 d’octubre.

activitat del mes

a la teva mida

Cadascú ha de fer l’activitat física segons la seva forma i les seves limitacions (compte amb les lesions actuals, però també amb les antigues!). Això passa en qualsevol modalitat, però també en l’SpinDiR. Un punt important per tal d’aconseguir la resistència que cadascú necessita, és no indicar mai quantes voltes o increments de resistència han d’aplicar els clients per augmentar o disminuir la resistència, per quatre raons:

• No totes les bicicletes funcionen igual, amb les mateixes voltes el nivell de resistència és molt diferent. Cada persona té el seu nivell de fitness, n’ha de ser conscient i no ha de pretendre arribar allà on encara no està preparat perquè li manca entrenament. Cal demanar assessorament als tècnics. Una mateixa resistència pot suposar un grau d’intensitat molt diferent en diferents pesos corporals, no és el mateix 5 voltes per a un home de 85 kg que per a una dona de 48 kg.

• •

W W W. D i R . C A T 2 9


ACCIO

Entrena’t bé i supera els teus límits La sensació d’estar en bona forma no té preu, et fa sentir fort, capaç. {per Sílvia Díez}

30 DiR SENSATIONS

L

’important d’un entrenament és que el treball sigui el més compensat i equilibrat possible. Cal tenir en compte que per realitzar un entrenament complet, aquest ha d’incloure els principals components del fitness (la força-resistència muscular, l’exercici cardiovascular i la flexibilitat). Si sempre realitzes el mateix tipus d’activitats, proporcionaràs a l’organisme els mateixos beneficis, però altres necessitats quedaran desateses. A més, el cos s’acostuma molt aviat a una activitat determinada i cada cert temps convé variar l’entrenament per tal de millorar els objectius i superar els límits. El millor? Dedica entre un 65% i un 70% del temps al component o a l’activitat que més t’agradi i entre el 30% i el 35% als altres dos. Per exemple, si t’encanta l’SpinDiR i disposes de 75 minuts per entrenar-te, podries dedicar 45 minuts a l’SpinDiR, 20 minuts a l’entrenament de la força-resistència muscular i 10 minuts a la flexibilitat.


avui entrenem! 10 consells 1. Aprèn a ser constant. La regularitat és bàsica. Marca’t una agenda i respecta la teva cita com si fos una reunió de gran importància. 2. Busca un bon assessorament. Un entrenador personal definirà un pla per etapes. Conèixer les que et separen de l’objectiu facilita arribar on vols.

3. Equilibra el teu entrenament. És millor practicar algun dels components del fitness que cap, però l’ideal és tenir-los presents tots. 4. Entrena’T a la intensitat idònia. Per fer massa muscular has d’adaptar l’esforç per realitzar com a màxim 10-12 repeticions. 5. amb el Pulsímetre. Anant entre el 60% i el 80% de la freqüència cardíaca cremes greix.

6. Entrena la flexibilitat. Si no, perdràs mobilitat articular i s’incrementarà el risc de lesió. 7. Visita la sala de fitness. En 35 minuts tens l’entrenament ideal: 20 de cardiovascular, 15 de força-resistència i 5 de flexibilitat. 8. Gaudeix! Coneixes la fitball, el bossu, la Power Plate, la boxa...? Segur que trobes l’entrenament que més et diverteix.

9. Prova el més nou! Pots provar el Kranking, un entrenament muscular i cardiovascular alhora. I amb la TRX gaudiràs d’un entrenament en suspensió. 10. Practica la hipopressiva. És una nova tendència d’entrenament de la zona mitjana del cos que dóna un tractament integral a l’abdomen i la cintura, a més d’una perspectiva nova a l’entrenament.

W W W. D I R . C A T 3 1


ACCIO Emocions i esquena L’estrès i els dolors d’esquena sovint van de la mà. A més dels factors estructurals o biomecànics que ocasionen malestar (de moviment o anatòmics), si emocionalment no estem bé, l’esquena se’n ressent, perquè s’hi acumulen les tensions. Dr. Jorge Ramírez Haua Responsable de la Unitat Mèdica d’Esquena DiR

E

l cos sempre reacciona igual: davant una tensió busca equilibrar-se de nou a través de la compensació, i així fa sobrecàrregues que es tradueixen primer en cansament i després en dolor. Quan el metge descarta que una lesió estructural sigui l’origen del dolor de l’esquena, aleshores s’entén que les causes d’aquest trastorn són mentals i emocionals. Un 90% dels dolors d’esquena crònic tenen a veure amb estrès, ansietat, depressió... Això vol dir que per cuidar l’esquena, hem de ser conscients de les emocions.

32 DiR SENSATIONS


esquena sana MENT ———————————

Tot i que hi ha diversos estudis per mesurar l’efecte dels estats emocionals i les malalties de l’esquena, molts són contradictoris. En el que sí que es posen d’acord és que l’estrès causa contractures musculars i influeix en els llindars del dolor. El que és clar és que allò de la ment sana en un cos sa és cert. La salut es defineix com l’equilibri biològic, psicològic i social del cos humà, i quan algun d’aquests factors s’altera tard o d’hora passa factura.

12 3 4 6 57 8 Les claus

a tenir en compte

Crisis a ratlla L’estrès i l’ansietat produeixen una alliberació d’adrenalina que pot provocar més contractures musculars. Cal evitar aquestes crisis.

Trobar l’origen Les tensions musculars poden provocar dolors encara que no hi hagi problemes estructurals com l’artrosi, l’hèrnia discal o l’escoliosi.

Connexió L’esquelet està format per més de 200 ossos articulats connectats a 650 músculs i aquests als nervis. El cos és un tot: les emocions també compten.

Postura conscient La postura d’una persona pot donar una pista de què experimenta... Cal ser conscients de la nostra postura corporal el màxim de temps possible.

Cuidar la ment Convé realitzar exercicis de relaxació com els que es proposen a les classes de ioga i de Mind Body de manera regular, perquè cos i ment és un tot.

Massatges Els massatges ajuden també a relaxar-se, a rebaixar les tensions i a reequilibrar adequadament la musculatura de l’esquena.

Tai-txi i Pilates L’estrès físic i emocional és una de les principals causes del mal d’esquena que es pot tractar amb tècniques com el tai-txi i el Pilates.

Mou-te! El moviment, l’activitat física i el contacte amb la natura eviten l’acumulació de tensions i donen sortida a les emocions.

Fora fàrmacs! Cal tenir en compte que no s’ha d’abusar dels fàrmacs contra l’ansietat i el dolor, i que sovint l’activitat física permet rebaixar la medicació.

El cos com a resposta Les emocions provoquen respostes en el cos que es tradueixen en pensaments conscients o inconscients que afecten tot el cos.

9 10

W W W. D i R . C A T 3 3


ACCIO

com prevenir

el càncer de còlon

Cal incloure pràctiques saludables en el nostre dia a dia per intentar mantenir-lo a ratlla. {per M.D. Muntané, www.antiaging-anticancer.blogspot }

34 DiR SENSATIONS


antiedat aigua, aigua, aigua... L’aigua permet una millor neteja del budell i facilita l’evacuació, de manera que no quedin racons adherits. S’aconsella que l’aigua beguda no sigui freda, més aviat a temperatura natural, perquè se’n beu més i perquè la fredor no ajuda a alliberar el budell. Dos litres diaris és la quantitat adequada. Una altra manera de netejar el budell de manera una mica més incòmoda és amb la hidroteràpia de còlon. Es pot anar a un terapeuta especialitzat o fer-ho a casa amb l’aparell corresponent o amb un ènema Colema Board.

vigilar les evacuacions diàries En el primer punt hem tractat com facilitar l’evacuació del budell i la seva millor neteja. Però aquesta ha de ser una cura constant i regular. La millor manera és l’educació del propi organisme induint-lo a evacuar cada dia. Els professionals recomanen que intentem “buidar” just quan ens aixequem al matí perquè pel que es veu és la millor hora. I si això no fos possible, o bé perquè sortim molt aviat de casa o no arriben les ganes, com a mínim caldria acostumar-se a fer-ho sempre a la mateixa hora.

Recanalitzar l’energia La medicina xinesa és una gran eina preventiva que no podem obviar. Una de les coses més positives de la globalització és precisament l’intercanvi cultural que ens ha permès poder comptar amb teràpies pròpies d’altres cultures. L’acupuntura, que és la teràpia predilecta de la medicina xinesa, té la capacitat de recanalitzar l’energia del nostre organisme. A través d’agulles punxades als punts energètics adients, s’aconsegueix revitalitzar el còlon, així com també despertar-lo i fer-lo bellugar.

l’ozó, la gran eina preventiva occidental La fórmula química de l’ozó és O3. És una molècula que té un àtom d’oxigen més que l’oxigen O2. En medicina, l’ozó s’utilitza barrejat amb oxigen perquè no resulti tan oxidant. Aporta oxigen addicional a les cèl·lules per funcionar millor. L’ozó, a través d’una insuflació rectal, de tant en tant, és una bona eina preventiva del càncer de còlon. Les persones que no tenen diverticulosi, poden fer-ho una vegada o dues cada trimestre. Però les que en tenen han de fer tractaments continuats un parell de vegades a l’any.

Tenir cura de la dieta

La dieta equilibrada és vital per afrontar diverses malalties. Però en la prevenció que ens ocupa encara ho és més perquè està lligada a la bona neteja del còlon. Una alimentació rica en fruita i verdura i en fibra és ideal. Cereals com la civada també hi ajuden, així com, a partir de certa edat, menjar molt poca carn vermella o gens (cal substituir-la per peix blanc i blau). També cal estar atent a la necessitat de complements vitamínics, d’aminoàcids i d’enzims.

W W W. D i R . C A T 3 5


ACCIO 10 raons per menjar ecològic

La salut, la preservació del medi ambient, la protecció dels animals i el sabor són alguns dels motius per consumir productes ecològics. {per Diego Blanc i Pepe Barguñó, www.mercatlocal.com}

N

o hi ha cap dubte: som el que mengem i l’auge del moviment “eco” arriba com un buf d’aire fresc a canviar un panorama amb força paradoxes: avui dia són moltes les fruites, verdures i altres aliments que es venen sense que hagin tocat mai la terra o rebut un raig de sol directe. Hi ha ous que provenen de gallines que creixen en un espai útil de menys de 10 centímetres. Totes aquestes circumstàncies afecten la qualitat i el sabor dels productes i suposen, a més, una despesa innecessària. Gràcies a ramaders, agricultors i productors ecològics, a poc a poc, els aliments frescos i locals es van introduint a la nostra cuina. Pot semblar complicat trobar alternatives al mercat global, però amb petites decisions diàries es poden començar a consumir productes vegetals o animals que viuen i creixen al nostre territori. Els seus avantatges són molts i val la pena tenir-los en compte, encara que suposi modificar els nostres costums.

36 DiR SENSATIONS

1. Són més saludables. La fruita i la verdura fresca eco-

lògica conté de mitjana un 50% més de vitamines, minerals, enzims i altres micronutrients que la convencional, produïda de manera intensiva. 2. Tenen molt més sabor i es conserven millor. Els productes ecològics, en ser elaborats d’una manera artesanal i amb cura, recuperen el gust original i tenen més bon gust. A més, els aliments ecològics es conserven millor que els convencionals! 3. No contenen additius sintètics ni pesticides.

Centenars de pesticides químics són utilitzats habitualment a l’agricultura convencional. Això perjudica la salut del treballador agrícola i provoca que els aliments continguin restes de residus. 4. Estan lliures d’antibiòtics. El tractament veterinari del bestiar a la ramaderia ecològica evita l’administració d’antibiòtics, tranquil·litzants o hormones. 5. Promouen la varietat vegetal. Els aliments orgànics no contenen organismes genèticament modificats. 6. Són sostenibles. Respectuosos amb el benestar ani-


8. amb recursos energètics renovables i locals.

La producció ecològica és un model de desenvolupament socioeconòmic. Requereix més presència humana, més mà d’obra i, per tant, més llocs de treball al camp. El consum de proximitat evita un gran nombre de transports i la consegüent contaminació. 9. Afavoreixen el consum responsable. La producció ètica ajuda a conservar la biodiversitat autòctona. El consum local protegeix els nostres pobles i cultures, el que és propi i proper, i mira sempre amb responsabilitat a les generacions futures. 10. Fomenten el comerç just. L’economia rural i l’agricultura ecològica podrien ser un sistema de producció sostenible per al segle xxi.

Miquel Agustí es dedica a recuperar varietats tradicionals com Tres Caires, Mamella, Montserrat, Ple, Pera i Gegant.

mal (els animals creixen al ritme natural i en condicions de vida adequades) i també respectuosos amb la natura, i contribueixen així a preservar l’ecosistema. 7. Tenen nivells de qualitat màxima. Tots els agents que intervenen a la cadena agroalimentària estan subjectes a tota mena de controls i inspeccions.

Què passa amb els tomàquets... Només a Catalunya en creixen més de 60 varietats! La Fundació

nutrició 5 aliments estrella de la temporada Fa uns mesos que gaudim de les delicioses varietats de tomàquet, que aviat donaran pas a d’altres fruites i hortalisses, ideals per afrontar amb salut i bon ànim la imminent tardor: 1. Tomàquet: és un conegut remineralitzant i desintoxicant, ric en vitamina C, provitamina A (betacarotè) i licopè, un antioxidant que protegeix contra diferents tipus de càncer, com el de pròstata. 2. Bròquil: molt apte per a dietes d’aprimament, ja que un bon bròquil es pot menjar fàcilment al vapor. Conté substàncies anticancerígenes, fibra, vitamina C i àcid fòlic. 3. Carbassa: conté un 90% d’aigua, molt poques calories, un baix contingut en hidrats de carboni i, en canvi, molta fibra i betacarotè. És ideal per a dietes hipocalòriques i cuita és una aliada en cas de gastritis crònica i en la síndrome de còlon irritable. 4. POMA: destaca pel seu contingut en pectina, un tipus de fibra soluble indicada per regular el colesterol. 5. Taronja: pots trobar taronges de taula i per a suc, fantàstiques per al sistema immunològic gràcies a la vitamina C. S’han de mantenir en un lloc fresc de la cuina o del rebost fins que madurin bé.

W W W. D i R . C A T 3 7


ACCIO Pla setmanal Durant una setmana es donarà un gran protagonisme a la pinya i se seguirà una dieta amb una dosi generosa de proteïnes, mentre que els greixos i els carbohidrats estaran molt controlats. Et podrà ajudar a perdre pes (entre 0,5 kg i 1,5 kg) i a reduir un mica de volum. No cal dir que és una dieta pensada per a persones adultes i sanes i més aviat sedentàries, i que no s’ha d’allargar més d’una setmana.

La dieta de la pinya

Una setmana amb la pinya com a estrella dels menús t’ajudarà a desintoxicar el cos i a perdre pes.

esmorzar

mig matí

dinar

{per la Dra. Magda Carlas}

´

Cap de Divulgació del Servei de Nutrició del Grup DiR.

E

s, sens dubte, l’aliment que històricament ha tingut més fama de “cremar” greixos, de depurar el cos fins a l’infinit… Però hem de desmentir-ho: ni crema greixos ni dilueix les toxines. De fet, no hi ha cap aliment que ho faci. El que sí que és cert és que es tracta d’una fruita amb molts beneficis. Sobretot si fas dieta, perquè té fibra, vitamina C, carotens, potassi, magnesi i bromelina, enzim que ajuda a digerir les proteïnes. A més, és lleugera (45 kcal/100 cc) i té una certa acció diürètica.

38 DiR SENSATIONS

berenar

sopar

200 cc de llet semidesnatada o 200 cc de llet de soja o un iogurt natural. 50-60 g de pa integral o 30-40 g de cereals o 30-40 g de torradetes. Cafè o te o infusió. Un tros de pinya amb un iogurt natural. 200-250 g de pinya natural. 100-130 g de carn blanca (pollastre, gall dindi, conill) o 100-130 g de peix blanc (lluç, rap...) o 100 g de peix blau (salmó, sardina...) o dos ous. Amanida verda. 100 g de formatge (millor tendre o fresc) o un iogurt natural. Un tros de pinya amb 100 g de formatge fresc. Aigua o infusió. 200-250 g de pinya natural. 100-130 g de peix blanc o 100 g de carn blanca o dos ous. Verdura bullida o a la planxa. Infusió relaxant.


nutrició Idees amb pinya Com que és una fruita que agrada, pot ser molt pràctic tenir un petit repertori d’idees fàcils i saludables: Pinya amb formatge fresc: són unes postres o un berenar bons i digestius. Per gaudir-ne i cuidar-nos. Arròs blanc amb pinya i encenalls de pernil d’aglà: amanit amb una vinagreta suau, el resultat és un plat complet, sa i molt digestiu. Sandvitx amb pinya, pernil dolç i formatge: és el clàssic biquini, però amb una làmina de pinya que li donarà un toc refrescant i vitamínic. Carpaccio de pinya i rosbif: fàcil i atractiu fa que s’aprofiti molt més el ferro del rosbif i que es digereixin millor les seves proteïnes.

Observacions • Cal fer servir com a màxim quatre cullerades d’oli. • És recomanable que la pinya estigui al punt. • Les dosis exactes dependran de cada persona. • Les quantitats de vegetals poden ser lliures. • La pinya es fa servir com a mos a mig matí, però

• • •

també com a entrant saciant de cada àpat. Cal que la dosi de pinya sigui moderada. La beguda adient aquesta setmana és l’aigua. Si es fa una hora d’exercici suau al dia, com caminar, l’efecte és molt superior.

W W W. D i R . C A T 3 9


Timefreeze:DiR Emotions 13/07/11 10:09 Pรกgina 52


Timefreeze:DiR Emotions 13/07/11 10:09 Pรกgina 53


No limits:DiR Emotions 13/07/11 10:05 Pรกgina 52


VIDA

Nothing that actually occurs is of the smallest importance ——————— Oscar Wilde

Fusió de sensacions

Sushi Fusion — Avinguda Diagonal, 423. 08036 Barcelona. Tel. 93 362 24 99. — Ocupa una de les cases més emblemàtiques de la ciutat, la Casa Sayrach, és un lloc càlid, acollidor i amb un disseny original i modern que firma Carlos Ferrater i el seu estudi d’arquitectura OAB. Gent guapa, ambient exquisit i una bona relació qualitat-preu són algunes de les senyes d’identitat d’aquest restaurant on la gran protagonista és la gastronomia japonesa. Ha estat una bona idea maridar-la amb còctels de tota mena (els de sempre, però també els més nous amb el segell personal de la casa) i sobretot el fet de reservar la zona més tranquil·la del local per pendre’ls pausadament i en bona companyia. Una notícia excel·lent per als qui prefereixen allargar la nit sense canviar massa d’escenari.

W W W. D i R . C A T 4 3


VIDA

LA JOIA la serp de la félix ———————————

Una troballa

Costura — Doctor Dou, 4. 08001 Barcelona. Tel.

L’any 1968 la gran diva del cine mexicà María Félix (1913–2002) va fer un encàrrec molt especial a la casa Cartier. Volia un collaret amb forma de serp contundent, valuós i completament articulat. Cartier va acceptar el repte i va crear una de les peces més espectaculars de tota la història de la joieria. En platí, or blanc i groc, la serp té 2.378 diamants amb talla brillant i baguet (178,21 quirats) i dues grans maragdes amb talla pera. Aquesta meravella va estar exposada a la joieria Cartier del passeig de Gràcia de Barcelona fins al 31 de maig. Impressiona veure-la, i més de tan a prop!

93 301 22 78. És una merceria-taller-botiga que proposa una pausa per deixar aflorar la creativitat. Proposen la satisfacció de crear alguna cosa útil i personal en poc temps tot recuperant les tècniques de confecció tradicionals. La de les nostres àvies. Però hi incorporen, al costat de l’estètica vintage, el do it yourself. Tot pensat per oferir peces de qualitat, originals i inimitables.

UN TOC D’ART

Cruïlles

— Hi ha arquitectures pintades i pintures. Des del 18 de maig fins a l’11 de setembre de 2011 en l’exposició organitzada pel Museu Nacional d’Art de Catalunya i titulada Torres-García a les seves cruïlles, s’hi reuneixen més de vuitanta obres, principalment dibuixos, molts d’ells inèdits, de la col·lecció Alejandra, Aurelio i Claudio Torres.

44 DIR SENSATIONS


gurmet botiga DEL MES

Forever 21

L’empresa privada més gran d’Amèrica i una de les cinc marques preferides entre els americans ja és a Barcelona. Es diu Forever 21 i ha obert les portes en un local de més de 3.000 metres quadrats a la primera planta del centre comercial La Maquinista. És una moda plena de colors per a esperits esportius.

Tingues la teva història Sense relat es pot perdre el poder Marc Casanovas responsable de Relacions Externes del Grup DiR Twitter: @marcasanovas7

T

ots recordem aquell brillant anunci de Damm sobre el contracte de Messi amb el Barça que es va signar en un tovalló de paper; o el darrer espot electoral del president Artur Mas enumerant els aprenentatges de la seva travessia pel desert; o el famós pendent que separava, a Olesa de Montserrat, el domicili de Pau Garcia-Milà, del del seu amic Marc Cercós i que va propiciar la bona idea del cloud computing. Són exemples de storytelling. L’storytelling, o l’art d’explicar històries, s’ha posat de moda. En política, no tenir relat et pot fer perdre el poder. I en l’empresa, tenir un bon relat és clau per seduir clients ries ò t i transmetre valors. Que el Barça sigui s i ar h xplic de moda ’e d “més que un club” és storytelling, com t L’ar a posat ibat a la s, rr e s’h a s a e r ho és el famós “un ordinador a casa” p ih aquí a, les em ors... d ic de Bill Gates, i el nostre “un DiR a 10 polít emprene els minuts de casa o de la feina”. Com tota bona història ha de tenir un inici, un nus i un desenllaç que ens permetrà entendre’l, recordarlo i, el més important, poder comunicar-lo millor. Pau Canaleta, consultor expert en storytelling, explica que el protagonista ha de tenir un objectiu, hi ha d’haver un conflicte, ha de ser difícil i real, fàcil de recordar, s’ha de basar en valors i ha d’emocionar. És el que va fer Barack Obama amb el seu famós “Yes, we can”: va connectar amb els electors perquè té l’origen en un popular conte sobre un tren molt gran que buscava una locomotora que el pogués estirar. Després de demanar-ho a grans màquines, va ser una petita la que va acceptar el repte i, mentre l’estirava, no parava de dir-se, “crec que puc, crec que puc…”, fins que ho va aconseguir.

r—t A —

MÚSICA let them talk de hugh laurie ———————————

Sí, també canta. El doctor malcarat de House és en realitat un intel·lectual. I amb molta capacitat. El seu primer disc, Let them talk, s’ha publicat amb el segell de Warner Bros i inclou una selecció d’estàndards i clàssics del blues, l’estil favorit de Laurie. Versiona, a més, peces de Ray Charles, Robert Johnson, Memphis Slim, Leadbelly, Professor Longhair o Jelly Roll Morton.

www.hughlaurie.net

W W W. D i R . C A T 4 5


VIDA saber de vins

Caus Lubis’01

{per Xavi Ayala, cap de sommeliers del Restaurant Moo}

D

es de fa uns quants anys, els diferents productors que integren la zona del Massís del Garraf volen diferenciarse de la resta per diversos motius. El principal és que moltes vegades es relaciona la DO Penedès amb grans produccions i sobretot poca qualitat. Avui us apropem un dels cellers més representatius d’aquest indret, Can Ràfols dels Caus. L’any 1979 Carles Esteva va iniciar el seu camí dins el món del vi, fins a posicionar el celler com a referent en el panorama català. Personatge innovador dins del seu sector, ha demostrat que l’adaptació de varietats forànies fora de les més utilitzades és possible i que poden conviure amb les tradicionals. A banda que, per envellir els vins, la fusta de castanyer també pot anar força bé. Per a qui coneix el sector, sap que parlem dels seus vins blancs, La Calma, El Rocallís i el Xarel·lo Pairal. Dins del rànquing dels seus vins més apreciats, n’hi ha un de

46 DiR SENSATIONS

•Celler:

Can Ràfols dels Caus •Zona: DO Penedès •Varietats: Merlot •Tipus de vins: Envellit en bótes de roure francès d’1 i 2 anys durant 12 mesos •Grau: 14% •Preu: 43,50 euros

negre: el Caus Lubis és un producte elaborat amb una de les varietats que integren la trilogia de la francesa Bordeus. Un merlot amb terreny calcari que ens dóna pistes d’un gran vi de fora de les nostres fronteres. Aromes de fruita negra en compota (móres i aranyons), balsàmiques (regalèssia), perfums florals (violetes) i sensacions salines (anxoves) són part del complex ventall que hi podem trobar. Pas de boca llarg, viu, saborós, rotund i ampli. Un vi tant per gaudir avui com per deixar-lo envellir uns quants mesos més.


gurmet DE COPES

dusk ———————————

Un local ideal, al cor de l’històric barri gòtic de Barcelona, per relaxar-se mentre prenem un dels molts còctels de la carta, tapes i deliciosos plats.

Mercè, 23. Tel. 933 152 542

en concert

El George Michael més simfònic

Els fans de George Michael estan d’enhorabona: el cantant torna als escenaris aquest 2011 amb el Symphonica: The Orchestral Tour. El polèmic músic visitarà 15 països d’Europa d’agost a desembre de 2011, i farà parada a Barcelona el 27 de setembre, on farà reviure al públic els seus 30 anys d’història cantant una selecció de temes propis i versionant les seves cançons preferides d’altres artistes. La música ha estat arranjada per a l’orquestra que l’acompanyarà. Palau Sant Jordi (pg. Olímpic, 5-7) Dimarts 27 de setembre a les 21.30 h www.georgemichael.com


VIDA

llibres

{per Esther Serra}

En vendabs u als cl R Di

La mujer de las nueve lunas El jove sacerdot Samuel Beyhe investiga la vida de Hildegard, una monja que va viure al segle xii i que es va atrevir a desafiar tots els tabús del seu temps.

Natascha Kampusch, 3.096 dies El dia que es va escapar, el seu segrestador, Wolfgang Priklopil, es va suïcidar. 3.096 dies és la seva pròpia narració d’aquesta terrible experiència.

———————————

———————————

Carmen Torres

Natascha Kampusch

Plaza & Janés / 19,90 euros

Ara Llibres / 18,50 euros

Patologies com la depressió, les al·lèrgies, la infertilitat, l’Azheimer o el càncer semblen guardar una relació directa amb la intoxicació constant a la qual estem sotmesos. Aquest llibre ens proposa un pla en cinc passos per minimitzar els efectes nocius dels agents tòxics, amb estratègies detallades fàcils d’aplicar, que inclouen des de dietes fins a plans de desintoxicació.

Pensar en l’equip Quina és la fórmula per guanyar títols? L’equip! Per gestionar persones cal una bona dosi d’empatia, saber llegir els altres i integrar-los al grup. ———————————

Reinventar-se Ens convida a endinsarnos en l’aventura més fascinant que l’ésser humà pugui emprendre: conèixer-nos a nosaltres mateixos i desenvolupar tot el nostre potencial.

———————————

Xavi Pascual

———————————

Brenda Watson

Plataforma Testimonio /

Dr. mario alonso puig

Urano / 18 euros

15 euros

Plataforma / 16 euros

Adiós toxinas

48 DiR SENSATIONS


Bons:DiR Emotions 20/07/11 10:33 Pรกgina 52


VIDA

esport a la fresca a la

Serra de Guara Aquest massís muntanyós, situat a la província d’Osca, ofereix mil i una possibilitats per gaudir de l’esport en plena natura. 50

{per Esther Serra} {fotografies Arxiu Comarca de Somontano de Barbastro. Autor Mariano Olivera} DiR SENSATIONS


escapades

recursos naturals i culturals A poc més de tres hores en cotxe des de Barcelona, hi ha un paradís per als amants de la naturalesa i els esports d’aventura: el Parc Natural de la Serra i els Canyons de Guara. Les coves, avencs, galeries, surgències, fonts, imponents parets verticals, rius i barrancs, atrauen els turistes més agosarats, però també aquells que volen descansar i fer tranquil·les rutes a peu per aquests paratges (www.guara.org). A més, també es poden visitar restes d’art rupestre i monuments megalítics a les parets del riu Vero, on hi ha més de 60 balmes pintades amb figures humanes, animals, escenes, signes enigmàtics... Hi trobaràs art paleolític, llevantí i esquemàtic (www.parqueculturalriovero.com). activitats Barranquisme, escalada, via ferrada, ràfting, senderisme, descensos en bicicleta, rutes en quads, etc., són algunes de les moltes activitats que podràs practicar a la Serra de Guara. A www.vertientesaventura.com organitzen rutes.

on dormir

Casa Alodia L’encisador allotjament rural Casa Alodia està ubicat al centre d’Alquézar, i ha estat construït sobre les ruïnes d’una antiga casa. Disposa de quatre plantes i dues magnífiques habitacions decorades amb finestres d’alabastre, terres de marbre sense polir, bigues, mobles antics i teixits d’alta qualitat. Si el pressupost t’ho permet, et recomanem l’habitació “Olivera”, des de la qual podràs gaudir de les esplèndides vistes de la col·legiata, del poble i de la serra.

C/ San Gregorio. Tel. 974 31 84 50. www.alodia.com.es. Preus a partir de 85 euros.

què visitar

Vila medieval d’Alquézar Aquest encantador poble, situat a l’est de la Serra de Guara, amaga un gran llegat d’art i cultura. Hi destaca la majestuosa col·legiata Santa María la Mayor i el nucli urbà, declarat Monument Historicoartístic per la UNESCO el 1982, amb la plaça Major, la portada gòtica, l’església de San Miguel o l’ermita de Nuestra Señora de las Nieves. Passejar per la vila és tot un plaer per als sentits, però, a més, des del centre mateix es poden iniciar diferents rutes en BTT o a peu. Una de les més conegudes i ideal per ferhi senderisme és la de les passarel·les del Vero.

Més informació a l’Of icina de Turisme d’Alquézar: 974 31 89 40 o info@alquezar.org.

W W W. D i R . C A T 5 1


VIDA

Caiguda en picat! ATURA-LA!

La tardor afecta la caiguda dels cabells. Els especialistes, tot i que no en saben la causa exacta, apunten que l’estat d’ànim o la “muda” de cabells poden ser decisius. {per Carme Barceló}

S

egons apunta el Dr. Luis Martínez Salcedo de Corporación Capilar, primera clínica dermatològica especialitzada en solucions integrals per als cabells, “quan sospitem que la caiguda no és quelcom temporal, convé fer-se un diagnòstic en una clínica. Els motius més habituals de la pèrdua de cabells són les alteracions psicològiques com l’estrès, els trastorns propis dels cabells, els fàrmacs, la utilització abundant d’agents químics o factors genètics”. La bioestimulació capil·lar activa és una de les apostes més avançades, no només per aturar la caiguda, sinó també per estimular el creixement de cabells nous. “Ara és possible fins i tot recuperar els cabells en zones de calvície irreversible on el fol·licle s’ha atrofiat. Com? Amb la tècnica del microempelt o trasplantament capil·lar”, explica el Dr. Martínez Salcedo.

52 DiR SENSATIONS


bellesa VAIG DE CAP Controlar el volum, protegir les puntes i regular la caiguda dels cabells són les preocupacions més comunes. Descobreix com pots plantar-los cara. 1. Aquest xampú únic aporta volum de llarga durada als cabells fins, de TIGI. PVP: 14,95 E. 2. L’oli de COLLISTAR és una barrera de protecció real contra les agressions

1

2

3

4 5

externes. Amb filtre UVA i UVB. PVP: 17 E. 3. Aquest producte revolucionari de KLORANE amb cera de magnòlia aporta una lluentor extraordinària. PVP: 14,15 E.

4. Un xampú ultranutritiu que reestructura els cabells gràcies a la mantega d’il·lipé, de DUCRAY. PVP: 13,60 E. 5. Màscara per a la lluentor, RENÉ FURTERER,

6

amb extracte d’okara, que prové de llavors de soja. PVP: 30,50 E. 6. Crema voluminitzadora REDKEN que deselectritza els cabells. Una revolució! PVP: 16,95 E.

W W W. D I R . C A T 5 3


VIDA

Com fer-se un bon fons d’armari

Et donem les claus perquè puguis fer-te un fons d’armari que permeti dia a dia cuidar com ningú la teva imatge personal i professional. Per Elisabet Olivé i Montse Guals de Qué me pongo

1

Què és un bon fons d’armari?

Un fons d’armari ha de tenir totes aquelles peces i complements perquè una persona es pugui vestir cada dia, ja sigui en l’àmbit personal com en el professional.

2

Com pots crear el teu fons d’armari?

Primer de tot cal dir que no hi ha un fons d’armari ideal per a tothom, ja que dependrà de les necessitats de cadascú. No vestirà igual una persona que treballi en un àmbit molt conservador, que algú altre que ho faci en un àmbit molt més creatiu i d’avantguarda. Per tant, és important que abans de triar les peces de vestir i els complements que t’agradaria que formessin el teu fons d’armari, tinguis en compte quin és el teu estil de vida, la silueta, la personalitat, les activitats que fas, quina és la teva professió… per així crear un fons d’armari adequat a tu.

54 DiR SENSATIONS

3

Tria peces que siguin còmodes i versàtils.

Aquest consell et permetrà combinar-les més fàcilment i així agilitzar el teu dia a dia. Per tenir un fons d’armari complet has d’incloure-hi: peces externes, com per exemple un anorac, una americana, una jaqueta… és a dir, aquelles que combinaran amb els diferents looks; a més, peces inferiors, com pantalons, bermudes, faldilles…; també peces superiors, com samarretes, camises, bruses, tops, vestits... i, finalment, els complements, com calçat, cinturons, bosses, fulards…

4

Per cada peça inferior de vestir, tres de superiors.

Així podràs combinar-les i fer looks diferents. Tot i que tot fons d’armari necessita peces i complements de diferents tipus perquè estigui actualitzat i sigui amè, són valors segurs les jaquetes de punt, les camises blanques, una samarreta de fantasia, un top o polo, i un pantalons texans.

5

Com es poden combinar els diferents estils?

Les peces bàsiques, que són les més simples, combinen amb tot. Les peces de tendència sempre ens aportaran un punt d’actualitat. Les peces intemporals són les que, pel


{ilustració Martín Badía}

personal shopper

seu teixit, ens les podem posar tot l’any. Les peces atemporals no passen de moda i sempre hi podem recórrer. Per això, tant amb les peces atemporals com amb les intemporals hauríem d’invertir en peces de qualitat, ja que són de llarga durada. Òbviament, segons les necessitats de cada persona, s’hauran d’incorporar més peces d’un estil o d’un altre, ja que l’objectiu del fons d’armari és garantir que cadascú pugui gestionar els seus looks diàriament amb la seguretat d’encertar sempre.

les estadístiques parlen ———————————

Estudis científics demostren que en una primera impressió, un 55% del que el receptor capta és l’aparença física, un 38% el comportament, que inclou el llenguatge dels gestos i el saber estar, i només un 7% el constitueix la comunicació verbal. És a dir, que un 93% de la primera impressió la conforma la comunicació no verbal!

W W W. D i R . C A T 5 5


VIDA

1

La força dels complements Decididament, els complements són més importants del que molts pensen. Queda clar que poden arrodonir un look perfecte o arruïnar-lo del tot. Tan important com triar els colors i els dissenys que més ens escauen i que són adients a l’activitat que hem de fer, és escollir els complements. I no parlem només de les sabates (tothom sap que és importantíssim triar-les amb cura, perquè són tota una declaració d’intencions), sinó també dels mocadors, el rellotge, les ulleres (no te les posis mai al cap!)... Tot ha de quedar compensat. Es poden seguir les tendències i ser elegant alhora. Es pot apostar pel color més estrident i no perdre les formes. Tot és qüestió de combinar-ho bé. De fer-ho amb encert. Per Margarita Puig

1. AE + Y. El telèfon que tries parla de tu, i més aquest que costa 7.250 euros. 2. Marc by Marc Jacobs. Tons agosarats per a les formes més clàssiques. 3. Carolina Herrera. Elegància en el verd més estrident. 4. Hermès. De nou el verd, ara als teus peus. 5. C 1a Classe Alviero Martini. Tot té la funda que més li convé. 6. Coach. Una marca que agrada a les qui saben de moda. 7. Aita. Protecció per a l’iPad. 8. Lacoste by Marchon. Definitivament el verd agafa terreny. 9. Molt elegant. Molt acolorit. Del tot Hermès.

9 56 DiR SENSATIONS

2 3 4

5 6 7 8


amb estil Com posar fil a l’agulla... 1. Triar el fil: utilitza fil de cotó Petra 3 o Natura i un ganxet del 3. Com interessa que no quedin foradets, es fa amb cadeneta i punt baix formant cercles si convé.

Diversió amb el ganxet Si t’agrada el ganxet, cosir i crear amb les mans, aquesta és la teva secció. Comencem per proposar-te una immersió en el món dels “amigurumis”, ninos o objectes realitzats amb ganxet.

2. La realització: per començar la part rodona es fa una cadeneta de 4 o 5 punts i es van clavant punts baixos. Tant en pla com en rodó es van augmentant o disminuint els punts segons la forma del nino o objecte.

3. Els ornaments: es deixen per al final, com la cirereta dels pastissos, el volantet o els puntets de color. Cal farcir-ho amb la buata i llest!

És una moda que ens arriba del Japó on els adolescents, les seves mares i les seves àvies embogeixen per fer-los, competeixen i es diverteixen. Els “amigurumis” són ninos o objectes com tomàquets, bolets, pastissets… fets amb ganxet. Només cal imaginació. Fer-los és molt fàcil, en un parell d’hores n’hi ha prou. Com es veu a les imatges, estan fets amb punt baix i a Internet es poden trobar infinitat de patrons. Un fil de cotó i un farciment, adequat a la forma que se li vulgui donar, o de buata i endavant! Per Anna T. Farran Per saber-ne més: www.elblogdedmc.com

W W W. D i R . C A T 5 7


accionistes2:DiR Emotions 14/07/11 9:54 Página 1

CLUB PRESTIGE Accionistes, Obligacionistes i Prestige

EL CLUB PRESTIGE ET CONVIDA A GAUDIR DELS AVANTATGES DEL TR3SC Dóna’t d’alta ara, registrant-te al web www.socisclubprestigedir.cat o trucant al 902 33 90 33. Recorda que hauràs de tenir a mà les teves dades personals i el codi d’activació que DiR t’enviarà al teu domicili. I aquest setembre podràs gaudir, entre moltes altres propostes, de: CHICAGO | Teatre Tívoli 20% de dte. Servicaixa ROXETTE | 19 de novembre Sant Jordi Club 20% de dte. Ticketmaster MUSEU DEL MODERNISME CATALÀ | 30% de dte. Taquilles FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA FANTÀSTIC DE CATALUNYA | Del 6 al 16 d’octubre Sitges Consulta els avantatges al web TR3SC

DISNEY LIVE | Del 2 al 6 de novembre Palau Sant Jordi 20% de dte. Servicaixa BLAUS DE L’ÀNIMA | Del 27/09/11 al 02/10/11 Teatre Lliure de Montjuïc 20% de dte. Web del Teatre Lliure EXPOSICIÓ DEVORAR PARÍS. Picasso 1900-1907 | Museu Picasso 50% de dte. Taquilles

TEMPORADA OBC | L’Auditori 20% de dte. Telentrada

MUSEU DE LES NARRATIVES PARAL·LELES. En el marc de La Internacional | Macba 20% de dte. Taquilles

CONCERTS TR3SC | Diversos espais Exclusius i gratuïts Reserva via web TR3SC

Consulta tota l’oferta i les condicions a www.tresc.cat o al 902 33 90 33.

Si formes part del Club Prestige, t’oferim la possibilitat de ferte soci del club de cultura TR3SC, de franc i durant tot un any! El Club TR3SC ja té 34.000 socis, que cada dia gaudeixen d’avantatges i serveis exclusius, relacionats amb tota l’activitat cultural de Catalunya: • Amb el TR3SC, sortiràs més. Perquè cada dia t’oferim més de 1.000 propostes culturals per tot Catalunya. • Amb el TR3SC estaràs més informat. Perquè gràcies als nostres mitjans de comunicació, et podràs muntar la teva agenda cultural al millor preu. • Amb el TR3SC et sortirà més a compte. Perquè només el TR3SC t’ofereix teatre des de només 6 €, concerts amb descomptes de fins al 50%, preestrenes de cinema gratuïtes durant tot l’any i un munt d’activitats exclusives que organitzem només per a socis. Per a més informació pots contactar a través del telèfon d’Atenció al Client 902 10 1979 o a l’adreça electrònica info@dir.cat.


P59_CLUB:DiR Emotions 21/07/11 10:16 Página 1

MÓN DiR

FITNESS · WELLNESS ·

SALUT

DiR OBRIRÀ CENTRES LOW COST P60 SI ETS CLIENT DEL DiR, ACCEDEIX TAMBÉ A YOGA ONE Si ets client del DiR, ara, per un 20% addicional en la teva quota, podràs accedir també a Yoga One. Consulta a la teva recepció i aprofita les noves condicions. Recorda que practicar ioga complementa el teu entrenament, i que a Yoga One podràs trobar un centre especialitzat en aquesta disciplina mil·lenària. Són més de 600 m2 d’instal·lacions per practicar ioga amb tres sales perfectament equipades, vestidors d’alta qualitat i horaris amplis. En total, més de 400 hores mensuals de classe i 15 estils de ioga perquè en gaudeixis. www.yogaone.cat

61 Actualitat Arriba el nou SpinDiR 62 Agenda Tot el que passarà a partir de setembre 64 Notícies Èxit de la segona edició del Pedaleja per UNICEF 66 Gent DiR Jordi Canela, Club Manager de Tres Torres DiR


P59_CLUB:DiR Emotions 21/07/11 10:16 Página 2

ACTUALITAT

EL GRUP DiR OBRIRÀ CENTRES LOW COST A BARCELONA

ACCEDIR A TOTS ELS CLUBS DiR ÉS MÉS FÀCIL QUE MAI!

L’objectiu de DiR és créixer i diversificar els serveis per tal d’acostar a tothom la pràctica d’una vida saludable. En aquest sentit, amb l’obertura de centres low cost, el Grup DiR fa una clara aposta per oferir unes instal·lacions que s’adaptin a una nova forma de vida bàsica i econòmica, sota el paraigües DiR. El nostre objectiu és obrir un total de quatre centres low cost en els propers 24 mesos. Seran centres que tindran una oferta bàsica de serveis, centrats principalment en fitness, a preus molt ajustats, mantenint la qualitat i la innovació que ens caracteritzen. Mentrestant, DiR ha obert la modalitat Low Cost, que et permetrà utilitzar les instal·lacions amb tots els serveis DiR a hores de baixa ocupació a un preu low cost a partir de només 20 euros.

Nova quota DiR Empresa DiR posa a la disposició de les empreses una nova modalitat, la Convei DiR Empresa que ofereix un descompte del 10% sobre la majoria de modalitats actuals d’abonament i un descompte progressiu per a menors de 35 anys i majors de 55 anys. L’empresa aporta més de 15 euros per empleat i l’empleat aporta la resta. Accés mínim de 10 persones. Consulta a la recepció dels clubs

Triatletes contra la leucèmia Iolanda López ha acceptat el repte de Josef Ajram (ultraman, day traider i imatge DiR) de convertir-se en triatleta el proper 16 d’octubre al Garmin Barcelona Triatló per una gran causa solidària: aconseguir fons per a la Fundació Josep Carreras, que treballa perquè la leucèmia sigui una malaltia curable. La Fundació DiR hi col·labora amb els seus consells i entrenaments a totes les persones que ho desitgin. És el segon repte al qual s’enfronta aquesta mestra i psicopedagoga, que al maig va acabar la seva primera marató com a part del projecte “Dones contra Josef Ajram”. Ara vol animar tothom, especialment les dones, per preparar-se i participar en les diferents modalitats del triatló. El distintiu del repte és un bidonet (5 €), que es pot aconseguir al bloc www.mujerescontrajosefajram.blogspot.com, on també trobaràs molta informació i consells. 60

www.dir.cat


P59_CLUB:DiR Emotions 21/07/11 10:16 Página 3

ARRIBA EL NOU L’SpinDiR es renova aquesta temporada, i ofereix tres innovadores possibilitats per divertir-te i posar-te en forma, tinguis l’edat que tinguis i independentment de quins siguin els teus gustos. • SpinDiR Essential 2.0: basada en una de les primeres propostes de Johnny G., creador de l’SpinDiR, deixa llibertat per pedalejar segons marqui la música. Sense interpretar cap terreny, el tècnic dóna propostes i hi ha una gràfica d’intensitat. Proposta d’entrenament entre el 80% i el 90% de la freqüència cardíaca màxima (FCM). • SpinDiR Fusió: es podrà trobar a Sant Cugat DiR, Tuset DiR, Up&Down DiR, Av. Madrid DiR i DiR Maragall, i ofereix la possibilitat de canviar en qualsevol moment la bicicleta pel Walk DiR o la krankcycle, i combinar així l’entrenament de la part inferior i de la part superior del cos en una sola sessió. • SpinDiR Competició: una sessió on es treballarà a gran intensitat com si s’estigués competint a nivell professional i es participés en una prova de ciclisme de competició. Proposta d’entrenment entre el 80% i el 90% de l’FCM.

www.dir.cat Hem preparat dues macrosessions per presentar a tots els clients les noves activitats de SpinDiR. Així, el proper 27 de setembre presentarem l’SpinDiR Essential 2.0, i el 25 d’octubre, l’SpinDiR Competició. Apunta-t’hi a www.dir.cat i diverteix-te!


P59_CLUB:DiR Emotions 21/07/11 10:16 Página 4

AGENDA

Sortida Run with us DiR 9 de setembre El divendres 9 de setembre farem el primer entrenament de nit pel parc de Collserola. Ens reunirem a les 19.45 h al Pla dels Maduixers per fer un entrenament de 90 minuts pel circuit DiR-Collserola del passeig de les Aigües de Barcelona. Aquesta vegada és obligatori portar frontal o llanterna. Si t’hi vols apuntar o necessites més informació, connecta’t a: www.dir.cat/runwithus.

Sortida Cycling with us DiR 17 de setembre El proper dissabte 17 de setembre ens trobarem a DiR Club Hispà per fer la primera sortida en BTT de la temporada de les que s’organitzen al Cicling with us DiR pel parc de Collserola. A més, obsequiarem amb una samarreta Cycling with us DiR a tots els participants. Si t’hi vols apuntar o necessites més informació, només has de connectar-te a: www.dir.cat/cyclingwithus.

Taller sobre l’alimentació i les emocions a Yoga One 30 de setembre Yoga One acollirà el 30 de setembre per la tarda un taller sobre alimentació i emocions impartit per Montse Bradford, pionera en el camp energètic de la salut integral, i patrocinat per Diet Radisson. Parlarà de les necessitats nutricionals dels nostres cossos (físic, emocional i mental). Apunta-t’hi a la recepció de Yoga One o a www.dir.cat.

Nous horaris i convencions a Yoga One Setembre-octubre A partir del 29 d’agost Yoga One tindrà un nou horari perquè tots els clients puguin gaudir plenament del diferents estils de ioga. I ja a partir del mes d’octubre es programaran nous cursos i convencions, com la Vinyasa Flow amb Krista i Brock, que tindrà lloc del 7 al 9 d’octubre, o la masterclass amb Sylvie Tremblay, el 21 d’octubre. Més informació a: www.yogaone.cat.

Wellness Weekend 1 i 2 d’octubre L’Hotel Termes Montbrió, de quatre estrelles, acollirà la IV edició del Wellness Weekend. Es farà una taula rodona sobre la importància de l’equilibri entre cos-ment, amb la presència de periodistes i experts en nutrició i fitness. També hi haurà tallers de ioga, risoteràpia, danses tribals, expressió corporal, etc., impartits per tècnics del DiR. I tot en pensió completa i al millor preu DiR! Informa-te’n a: www.dir.cat.

Pàdel a DiR Club Hispà Del 17 al 28 d’octubre A finals d’octubre es disputarà el IV Torneig de Pàdel DiR Club Hispà, en tres categories: masculina, femenina i mixta. Els partits s’iniciaran a partir de les 18.30 h i sempre abans de les 21.30 h. S’obsequiarà a tots els participants amb el polo del torneig, i hi haurà premis per al guanyador i el finalista, tant del quadre principal com de consolació de cada categoria. Més informació a www.dir.cat/padel.

62

www.dir.cat


P63 moduls:DiR Emotions 14/07/11 15:38 Página 50

AVANTATGES PER A SOCIS DiR

www.hotelterradets.com 973 65 11 20

SALUT

OCI

En aquesta pàgina trobaràs descomptes i ofertes especials per ser soci i tenir la targeta DiR. Consulta la resta d’ofertes a: www.dir.cat.

Excursions de senderisme gratuïtes i sortides de BTT i bici de carretera tots els caps de setmana amb el club ciclista local. Miniclub amb tallers i activitats gratuïtes per a nens. Hotel i restaurant familiar amb vistes al llac i la serra del Montsec. Visita el Centre d’Observació de l’Univers al millor cel de Catalunya.

40% de descompte en

blanquejaments a la clínica i kit per a casa durant el setembre per a

socis DiR ESTÈTICA

CULTURA

15% de descompte per a estades de dues o més nits, o 10% de descompte per a estades d’una nit.

Av. Diagonal, 169-171, baixos Tel. 93 320 81 60 615 450 028 www.sdsclinicadental.com info@sdsclinicadental.com

20%

mpte en de desco anual. la quota special e Promociósocis per a

DiR

20% de descompte en tots els tractaments complets de depilació làser per a clients DiR. • Primera clínica especialitzada en cabell i pèl • Tractaments capil·lars • Microempelt i depilació làser

Vine al cine a preu DiR De dilluns a dijous, excepte festius, si presentes la targeta DiR a les taquilles de qualsevol cine del Grup Balaña, la teva entrada et costarà a preu de Dia de l’Espectador. Promoció vàlida fins al 31/12/11. Aribau Club 2 sales 3D • Aribau Multicines 5 sales · Bosque Multicines 9 sales 3D · Club Coliseum · Glòries Multicines 7 sales 3D · Gran Sarrià Multicines 8 sales 3D · Palau Balaña Multicines 7 sales 3D · Urgell Cinema 3D

Corporación Capilar Passeig de Gràcia, 44, Barcelona • Tel. 902 252 253 • www.corporacioncapilar.es PRODUCTES ECOLÒGICS

OCI

Teatre, concerts, cinema, viatges, llibres i museus... amb descomptes i avantatges exclusius. Fes-te soci del TR3SC trucant al 902 33 90 33

www.samaranta.com • Tel. 680 27 98 50 ESTÈTICA

MOTOR

Oferta no acumulable a d'altres promocions i només vàlida al concessionari: C/ València, 179 (entre Muntaner i Aribau) Tel. 93 454 00 03 • www.sym.com.es

Àloe, argània, karité, sabons, olis essencials, encens, minerals i artesania.

Dte. del 20% per a socis DiR

www.grupbalana.com

5% de descompte a tota la gamma de motos SYM

Equilibri natural Productes artesans i ecològics


P59_CLUB:DiR Emotions 22/07/11 14:20 Página 6

NOTÍCIES

Èxit de la segona edició del PEDALEJA PER RECÉS UNICEF DE IOGA a Formentera CURS

La plaça Rosa dels Vents, de la Ciutat Comtal, va acollir una gran pedalejada solidària el passat dijous 7 de juliol. De la mà de l’hotel W Barcelona, que va participar de nou en la campanya solidària “Road to Awareness” de la cadena Starwood, va tenir lloc una macrossesió de SpinDiR solidari en col·laboració amb Grup DiR i amb el patrocini oficial d’ONO. Gràcies a les 300 bicicletes i les quatre sessions realitzades amb tècnics del DiR i DJ en directe, es van recaptar un total de 8.150 euros per al programa “Opening Doors to Opportunity” d’Unicef destinats a projectes en l’àmbit educatiu en 58 escoles del Pakistan i de Romania. 64

www.dir.cat

Del 22 al 28 de maig va tenir lloc al magnífic Hotel Gecko Beach Club, situat a l’illa de Formentera un recés de ioga que va reunir 50 participants i professors de renom internacional com Andrei Ram, Phillip Askew i Simon Park. A més, durant tot l’estiu DiR Tarragona ha organitzat diferents sessions especials de Sunset Ioga i de Tai-txi a l’Albada. La temporada es va inaugurar el mes de juliol amb Sunset Ioga al parc Joan Miró, i finalitzarà aquest setembre amb les dues últimes sessions: el dia 5, de Sunset Ioga a les 19.00 h, i el dia 8 de Tai-txi a l’Albada a les 9.00 h.

TUSET DiR

DJ en directe Aquest estiu hem engegat una iniciativa pionera: de dilluns a dijous, de 18.00 a 21.00 h, el conegut DJ Manel punxa a la sala de fitness de Tuset DiR, perquè puguis entrenar-te amb la millor música en directe. Un complement ideal per a aquest club que va obrir les portes el febrer i que representa un pas endavant cap al concepte global de salut que DiR vol transmetre als barcelonins.


P59_CLUB:DiR Emotions 21/07/11 10:17 Página 7

Digues la teva! Volem escoltar les teves peticions per atendre millor les teves necessitats. Envia’ns els teus suggeriments i allò que creus que es podria millorar a info@dir.cat.

DiR PREMIA XAVI com el jugador més en forma de la temporada El 19 de juliol, el migcampista del FC Barcelona Xavi Hernández va rebre el premi que l’acredita com el Jugador Més en Forma de la Temporada 2010-2011 i que des de fa dotze anys atorga el Grup DiR. El jugador va recollir el guardó de mans del director general i soci fundador del grup, Ramon Canela, per representar els va-

lors que es promouen des de DiR: esforç, superació, voluntat, lluita i il·lusió. Xavi va agrair “aquest premi que, sense l’equip, hagués estat impossible” i va destacar que “des del Barça treballem els valors de la solidaritat, l’altruisme i el compromís, i això es reflecteix al camp. Anem tots a una”.

PIULADA DEL MES _A_l_e_x__R Xela Avui classe de SpinDiR a @ClubsDiR i que bé que va per desconnectar! :)

FUNDACIÓ

EL MULLA’T 2011 a les piscines DiR El 10 de juliol va tenir lloc una nova edició del Mulla’t per l’esclerosi múltiple a les piscines dels clubs DiR, amb l’objectiu de recaptar fons per crear serveis per a les persones afectades i donar suport a la recerca de la malaltia, que afecta

més de 6.000 persones a tot Catalunya. L’acte central, celebrat a Diagonal DiR, va comptar amb la presència de nombrosos vips i, enguany, es va enregistrar un lip-

dub amb tota la gent que hi va participar. Al final de la jornada, la Fundació DiR va lliurar un xec per valor de 4.000 euros a la Fundació Esclerosi Múltiple. www.dir.cat

65


P59_CLUB:DiR Emotions 22/07/11 14:24 Página 8

NOTÍCIES

consistent en aquesta àrea. Tenim també unes tècniques molt experimentades i ben formades en Pilates, on hi ha una àrea al club específica per practicar-lo. També hi ha un grup d’entrenadors personals amb molta experiència. I estem orgullosos de tenir un dels grup més forts del Run with us DiR de tots els clubs DiR.

JORDI CANELA, Club Manager de Tres Torres DiR

Quines han estat les darreres innovacions? Es pot practicar la Kinesis One i gaudir de les millors estacions de fitness. A més, s’hi pot practicar el Kranking i la TRX, instal·lada al solari, per fer EP a l’aire lliure.

“El meu objectiu és oferir les millors instal·lacions i el millor servei al client”

J

ordi Canela és, des del maig, el nou Club Manager de Tres Torres DiR. Llicenciat en Dret i Màster en Administració i Direcció d’Empreses a ESADE, va desenvolupar el projecte de Yoga One i el va posar en marxa, aprofitant la seva formació com a professor de ioga en Vinyasa i Dharma a Nova York i Los Angeles. Ha estat al Departament de Màrqueting, a DiR Fashion, així com col·laborant amb la gestió d’àrees dels clubs. Quin és el teu punt fort com a Club Manager? El meu punt fort com a Club Manager de Tres Torres DiR 66

www.dir.cat

és el servei al client. Vull que el club tingui les millors instal·lacions i condicions possibles. També vull potenciar molt l’equip humà, que és el millor del centre, perquè els clients, vagin on vagin, se sentin bé i assoleixin els seus objectius. Què té d’especial el club? És un centre molt acollidor i tranquil on es pot fer exercici molt bé i on hi ha molt bon ambient. Té alguns dels millors tècnics d’activitats dirigides de DiR, molts d’ells especialitzats en mitjana edat i edat d’or. Les sessions de ioga tenen un èxit especial i s’ha creat un grup molt

Quins esports practiques? M’agrada jugar a futbol amb amics, també corro, nedo i practico ioga regularment. Aguna novetat a l’octubre? Hem fet un triatló a Tres Torres DiR i, a l’octubre, iniciarem un formació teòrica i

“A l’octubre iniciem un grup per preparar triatlons” pràctica per a qui es vulgui preparar per a un triatló amb grans especialistes. S’impartirà 10 caps de setmana, i es donaran pautes per millorar la tècnica de córrer, de nedar i de bici, per alimentar-se bé... i també es faran sortides en grup.


Victorinox:DiR Emotions 13/07/11 10:10 Pรกgina 52


Veri:DiR Emotions 13/07/11 9:22 Pรกgina 52

DiR-Sensations-Setembre-2011  

Javier Gómez Noya, medicina ortomolecular, Anna Vidal, SpinDiR, càncer de còlon, menjar ecològic, dieta pinya, Serra de Guara