Carpings 2022

Page 1

2022 Utgåva 4 Ansvarig utgivare: AB Hugo Carping Etablerad 1947 Som proffs har du alltid rätt att ställa höga krav Vi levererar originalprodukter100%Webshopmed smarta lösningar – öppet 24-7 Vi har över 10 000 lagerförda artiklar NattleveranserNyhet!VVSmedpersonlig service över hela Sverige ärLeveranssäkerhetenöver97%

Ett exempel på vårt kundfokus är utvecklandet av 100% original. En satsning som vi lanserade 2009 och som egentligen bara torgförde vad vi gjort under många decennier tidigare.

Den enda rikstäckande, familjeägda VVS-grossisten i Sverige

Till dig som är befintlig kund vill jag passa på att tacka för förtroendet du gett oss, det tar vi på största allvar. Till dig som ny kund, varmt välkommen och låt oss överträffa dina förvänt ningar.

Idén är enkel. Vi tror att våra leverantörer och tillverkare är bäst lämpade för att produktutveckla och hela tiden ligga i framkant med innovativa lösningar.

Kundfokus har alltid varit en viktig värdegrund. Vi styrs inte av kortsiktigt ägande eller nyckeltal som varje år ska trimmas till max. Vi tror på vanligt bondförnuft. En nöjd kund kommer tillbaka och handlar mer, alltså fullt fokus på kunden.

1947

Frida och Hugo Carping grundade företaget.

Vi tror att vi själva är bäst på att sköta logistiken och att ditt bidrag som kund i värdekedjan är att göra proffsiga installationer. VVS-branschen blir inte bättre av att vi går in på varandras områden. Det gamla uttrycket ”skoma kare förbli vid din läst” kommer väl till pass. Du kan läsa mer om vår satsning på kvalitet till rätt pris på sidan 4.

CARPINGS GÖR VVS ENKLARE FÖR DIG

”Jo, en sak till. Om du kommer på något som gör oss bättre eller tar oss ett steg närmre att vara din idealgrossist, kontakta mig gärna. Kontaktuppgifter finns på sista sidan.”

En annan sak vi arbetar hårt för är att vi ska vara enkla och lätta att få tag i, det gäller alla i företaget. Idag är relationsbyggandet inte en självklarhet. Men hos oss får du massor av just detta. Jag är övertygad om att du som kund uppskattar att bli omhändertagen av ett fåtal personer, som har lärt sig hur just du vill ha det.

1971 CarpingPer-Gustavtar över.

Vår historia i korthet

Gustaf Carping, VD

1996

2002 passerarOmsättningen100mkr. 1983 Ökad grannfastighetensgenomlagerkapacitetförvärvavlokaler.

Carpings utnämns till Årets Företagare.

Efter kriget fanns ett stort behov av maskinförnödenheter och företaget hade även egen tillverkning av packningar som stansades ut ur gummiduk.

Så oavsett var du befinner dig i vårt avlånga land är du alltid lika välkommen.

Nu finns våra kunder spridda över hela landet och med ett utvecklat logistiknätverk blir avstånden korta.

Det är 75 år sedan Frida och Hugo startade AB Hugo Carping eller Handels & Fabriksaktiebolaget Hugo Carping som det då hette.

HELA SVERIGES VVS-LEVERANTÖR SEDAN 1947

Under 70- och 80-talen var infästning och upphängning viktiga sortiment. Dagens lagerhållning har växt fram som ett resultat av våra kunders önskemål genom åren.

När företaget startade var marknaden begränsad till Skåne med det största antalet i den direkta närheten.

2003 AB Hugo Carping blir säte för det Belgiska Konsulatet i södra Sverige. 2008 VS Produkter i Tyresö förvärvas. 2009 Tredje Gustafgenerationen,Carping,taröver. 2010 Lagerbreddning fullservicegrossist.till 2012 Tillbyggnad av höglastningslager som ger totalt 10 000 kvm lageryta. 2021 Vi öppnar proffsbutik i Helsingborg Björkagården där allt startade är sedan många år riven, men vi har en del av vårt DNA kvar i form av en tegelsten.

Utvecklingen har inte enbart varit sortimentsorienterad.

2010 togs ett strategiskt beslut att bredda sortimentet för att bli fullsortimentsgrossist inom VS-området.

Grunden lades för 75 år sedan på Lundavägen 15 i Arlöv

Du ska alltid kunna lita på att varorna du beställer från Carpings håller måttet. Genom nära relationer till våra leverantörer och vårt konsekventa ställnings tagande för originalprodukter, får vi konkurrenskraf tiga inköpspriser. Därför kan vi också ha rätt pris på kända varumärken och originalprodukter.

Som proffs har du alltid rätt att ställa höga krav

CARPINGS GÖR VVS ENKLARE FÖR DIG

UPONOR INFRA UPONOR VVS UPONOR INFRA UPONOR VVS IN T EL L IGENT FL O W SOLUTI O N S 4

Det här är egentligen inget nytt. Det har vi gjort i över 75 år. Att erbjuda kvalitet handlar naturligt vis om att ta ansvar. Vi vill att du skall känna dig trygg med ditt val av oss som leverantör. Det kallar vi 100% original. Här nedan ser du våra aktuella 100%-leverantörer.

Daniel, Helene och Marcus är de du möter i Carpings proffsbutik

HELA SVERIGES VVS-LEVERANTÖR SEDAN 1947 5

Helt i linje med att ge bästa möjliga service erbjuder vi också utkörning med egna lastbilar över hela Skåne samt närområdena i Blekinge, Småland och Halland. Vi erbjud er även möjlighet till expressleveranser direkt från butiken vilket innebär – beställ nu för leverans inom 60 minuter!

Precis som på huvudlagret i Arlöv så arbetar vi även i butiken med löpande lagerföring och rikligt med pro dukter och material på hyllorna. Vi anpassar ständigt vårt sortiment efter våra kunders behov och önskemål. Detta för att kunna ge absolut bästa möjliga service, vilket är grossistens huvudroll. Under 2022 ligger vi, lik som Carpings huvudlager, på näst intill en 100 procentig leveranssäkerhet.

Carpings Helsingborg

Under 2022 har vi även inlett ett samarbete med VVS-Rental där vi har tillgång till mer än 80 stycken artiklar för direkt uthyrning från butiken. Detta ger oss möjlighet att erbjuda fräscha, kalibrerade verktyg med friska batterier.

I mars 2021 öppnade vi butik i Helsingborg med stra tegiskt läge på Berga Industriområde. Där har vi närhet både till centrum och motorvägarnas på- och avfarter. Liksom på vårt huvudlager i Arlöv består butikssortimen tet av välkända varumärken och 100% originalprodukter. Det senaste tillskottet är Purmo Thermopanel där vi, för hämtning i butik, valt att ha inte mindre än 90 stycken unika artikelnummer.

Vi kan även koppla ihop olika EDI-system för ökad effek tivitet. Exempel på några är Flexibla kontoret, Tenweb, Minuba, Hantverksappen och Rekyl.

Vår webshop med sina smarta lösningar är till för att under lätta beställningen av varor. Men vi har inte stannat vid det utan här finns också en rad smarta funktioner till ditt förfogande så som snabbregistrering, kontroll av lagersaldo, orderhistorik, leveransstatus etc.

Utmaningarna för våra kunder är många. På dagarna är man ute och servar kunder för att på kvällar och ibland helger sköta administrationen.

mindre servicejobb och större entreprenader som indust ribyggnader och lägenheter inom Sjuhäradsbygden. Man är nu mitt uppe i ett ägarbyte där två av VVS-montö rerna Dirk och Eric tar över företaget efter Jan-Åke Lindahl. Carpings använder här EDI-tekniken inNight flera gånger i veckan där levererans alltid sker tidig morgon mellan tisdag-lördag.

CARPINGS GÖR VVS ENKLARE FÖR DIG 6

Vi har samlat allt på ett ställe och du beställer när du vill

– Under 30 år har vi haft Carpings som leverantör och sedan flera år fyller de på vårt lager minst en gång i månaden. Kan vi själva bestämma över framtiden så fortsätter detta i minst 30 år till, säger Eric Carlsson. Från sin butik servar Svenljunga Rör AB företag och privatpersoner med reservdelar, blandare, wc-stolar, värmepumpar och allt annat inom VVS. Man gör både

Testa gärna vår VVS-montörkalkyl. Här kan du enkelt skapa offerter och fakturor till dina kunder.

Svenljunga Rör AB

Öppet 24-7

Christian, Andreas, Jerry, Björn och Patrik

7

Sedan 2008 är VS Produkter i Tyresö ett helägt dotter bolag som ingår i Carpingsgruppen. Christian Lilja som är platschef på VS Produkter utvecklar här sina tankar kring Stockholmsföretaget.

Vi arbetar hårt för att skapa en flexibilitet i våra leveranser. Att snabbhet är extra viktigt vet vi också – i rätt tid, alltid! Normalt levererar vi fraktfritt till den aktuella arbetsplatsen. Genom åren har vi arbetat målmedvetet för att skapa förtroende hos våra kunder. Det har gjort att vi vågat satsa ännu mer. Beviset på att vi lyckats får vi varje dag. Läs mer om oss på vsprodukter.se

Vi har ett modernt och välutrustat hämtlager. Det blir enklare för kunden att snabbt få med det aktuella beho vet av produkter och material för arbetsdagen.

Vår ambition är att alltid överträffa dina förväntningar, genom att ge den bästa service du kan tänka dig. Vi vill att du skall kunna tjäna både tid och pengar i samar betet med oss. En förutsättning för att vi skall lyckas, är att ha en nära och personlig relation med dig som kund. Det är så vi jobbar varje dag, året om.

för stora eller för små. Omsättning eller antal anställda spelar heller ingen roll. Här behandlas alla lika och vi erbjuder alltid samma engagemang.

VS Produkter i Tyresö

Du kan alltid lita på att personalen hos VS Produkter tar service på största allvar. Därför vågar vi påstå att vi är den bästa VVS- och VA grossisten i Stockholm och FörMälarområdet.ossäringakunder

Vi gillar problemlösningar – sätt oss gärna på prov!

HELA SVERIGES VVS-LEVERANTÖR SEDAN 1947

”Carpings har en jättebra service samt är flexibla. Det finns stor kunskap och kvaliteten är hög så det är verkligen få som knäcker Carpings. För oss så är de nummer ett.” Spillings Rör, Lärbro

”Tycker om den personliga kontakten och servicen. Sociala delen är viktig där man kan utbyta lite tankar.”

Torsby VA, Torsby

”Carpings styrka är leveranser och hög service. Dessutom bemöts man som en storkund.” Svenljunga Rör, Svenljunga

Lars Nordströms Rör, Hallstavik Sjölunds Rör, Hallstavik

KF Larssons Rörfirma, Harbo

CH Gunnarsson, Lima

”Uppskattar Carpings förtroende för sina kunder. Snabba att rätta till om något blir fel. Ifrågasätter aldrig, bara gör det.”

”Carpings är ett företag som skapar bra relationer och har ett brett kunnande.”

”Carpings har en bra prissättning. Har man förhandlat sig till ett pris på en vara så behöver man inte kolla fakturorna varje gång de kommer. Dessutom uppdaterade rabattavtal.”

Vi vet hur beroende du som kund är av att din beställning är komplett. Saknas en liten del kan hela installationen bli försenad. Det blir dyrt och du står säkert med en missnöjd kund i din tur. Därför har vi tagit leveranssäkerhet till en ny nivå. Med vårt välfyllda lager ger vi dig de bästa förutsättningarna att få med allt material du beställt i försändelsen. Under första halvåret 2022 var leverans säkerheten 97%. På vår hemsida uppdateras denna siffra varje månad.

Så här tycker några av våra kunder om Carpings – hela Sveriges VVS-grossist

”Uppskattar de bokade besöken. Suverän tillgänglig het på telefon. Snabb hjälp även på svåra frågor och beställningar. Klockrena leveranser med få fel.”

”Vi vill särskilt lyfta fram Carpings bra och snabba leveranser.” Horreds Rörmontage, Horred

”Bra och personlig service, uppskattar att säljaren hjälper till med t ex reklamationer. Ett smidigt samarbete.”

B-G:s Rör, Sveg

B.Gunnarsson Rör AB, Stockaryd

”Uppskattar den personliga servicen och punktliga leveranser.” Åkerholms Rör, Höör

Bodafors VVS AB, Bodafors

CARPINGS GÖR VVS ENKLARE FÖR DIG 97% 0 80 95 1 0 0 8

”Uppskattar Carpings engagemang, att de alltid hör av sig och tar tag i saker och ting. Ärliga –säger till om man inte har grejerna hemma. Hög leveranssäkerhet, inte mycket restat.”

Järn AB Södertorg, Visby

”Carpings är bra på leveranser. Det är aldrig några problem med någonting, oavsett vad det gäller.”

”Bra med kontinuerliga besök. Ingen annan grossist gör det. Det visar att Carpings bryr sig om. Kundre lationen är viktig här uppe i Härjedalen.”

”Har hög servicenivå samt kompletta och snabba leveranser.” Lindholms Värme, Löderup

Fredrikssons Rör, Vittangi

Vi är fokuserade på helhetslösningar, smarta produkter och större marknadsnärvaro så att vi kan utöka vårt erbjudande till fler människor: fysisk komfort från inom husklimatet, rationell komfort från att fatta rätt beslut och livsstilskomfort från system som integreras med vår digitala värld. Vi är 3 300 personer, dedikerade till att leverera komfort.

HELA SVERIGES VVS-LEVERANTÖR SEDAN 1947 9

Vi är en av världens ledande leverantörer av komfortlös ningar för inomhusklimat i både hydronisk och elektrisk form. Det betyder att vi kan leverera allt från produk tion av värme eller kyla till dess distribution, avgivning och styrning. Men det räcker inte för oss.

17% av energin enbart i Europa används vid uppvärm ning eller kylning av bostäder. Det ger oss en enorm möjlighet att göra skillnad för framtiden – att bli värl dens ledande leverantör av hållbara komfortlösningar för inomhusklimat.

Vi är oerhört tacksamma att tillsammans med Carpings kunna erbjuda vårt sortiment till våra gemensamma kun der. Carpings är numera fullsortimentsgrossist med både MMA och Purmo produkter i lager. Nytt är även Thermo panel. Originalet som för övrigt uppfanns i Helsingborg.

Vi är Purmo Group

Det är en omfattande renovering, bland annat stambyte av avlopp där alla gjutjärnsrör byttes ut, nya värmeradia torer i många av rummen, tvättställ, utslagsbackar och duschar installerades i varje rum. Nytt badrum i sviten, nya blandare i kök, nya vattenledningar drogs, publika toaletter, handikapptoaletter samt montering av wc-sto lar i varje rum.

Ett hotell med mycket historia

AB Hugo Carping. Företagsvägen 20, 232

Skara Stadshotell är ett elegant och anrikt hotell med 50 rum mitt i centrala Skara. Hotellet byggdes redan år 1875 och här har både studenter dansat och kunglighe ter ätit flott i de pampiga salongerna. Hotellet har byggts om och byggts ut i olika omgångar och arrangerat allt från musikfestivaler, oktoberfester till stadslopp och revyer. Det familjeägda företaget K.O. Rör i Skara, vilket ägs av Kjell Olausson, har haft ett totalansvar och utfört allt VVS-arbete på hotellet.

Hotellet såg också till att det blev ett styr- och över vakningssystem på VVS, som kommer att bidra till att fastigheten blir mer energieffektiv.

Grundat: 1947. Antal anställda: 35. Omsättning: 163 miljoner. Yta lager & kontor: ca 10 000 m2. Lagerhållna artiklar: ca 10 000. Rating: AAA.

Kort fakta om Carpingsgruppen 37 Arlöv. Telefon 040-53 53 80.

10 CARPINGS GÖR VVS ENKLARE FÖR DIG

11

– Projektet började sommaren 2020. Det är jag själv och min medarbetare Lars som mest utfört arbetet på hotellet. Nu är projektet avslutat och renoveringen har tagit två år, men vi fortsätter med att sköta det löpande underhållet då det finns planer för att utveckla hotellet ytterligare. Det är lite oklart hur många timmar som lagts på projektet, men det viktiga är att nu se resulta

HELA SVERIGES VVS-LEVERANTÖR SEDAN 1947

uppskattar vi det personliga mötet med säljaren. Carpings har ett bra sortiment och säkra leveranser. Kunniga och trevliga medarbetare på kontoret med en förstklassig service. I ett så här stort jobb är det viktigt att ha en leverantör man kan lita på, avslutar Kjell Olausson.

12 Susanne Örnberg, innesäljare 040-53 53 85 Pernilla Hindsö, projekt- och innesäljare 040-53 53 87 Rolf Bengtsson, innesäljare 040-53 53 86 Gustaf Carping, försäljningschef 0703-61 63 90 Hela Sveriges VVS-grossist Vi är alla dedikerade att ge dig den bästa servicen. Personlig service blir aldrig omodern. Välkommen att kontakta oss! B. Johan 0702-70Friberg4468 A. Joachim 0703-93Bing2477C. Daniel 0708-79Skoog7388 D. Patrik 0703-11Lindh64 60 E. Ludvig 0706-72Eriksson6261 H. Philip 0761-46Stolt18 06 F. Johan 0706-47Efraimsson7654 G.0705-49Vakant 15 75 I. Kurt 0706-01Karlsson7745 J. Knut 0708-99Östman9678K. Pernilla Hindsö 040-53 53 87 Skickar du e-post till någon av oss följer vi formatet: förnamn.efternamn@carpings.se Riv gärna av sidan och ha den lätt tillgänglig när du behöver nå någon av oss. Carpings säljorganisation

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.