Brochure seizoen 2022 CLIP Taalvakanties nu online!

Page 1

CLIP-magazine: driemaandelijks tijdschrift van CLIP Taalvakanties vzw. Jaargang 33 - nummer 124 - december 2021. v.u. Heidi Ketsman - Tweekleinewegenstraat 27 - 3001 Leuven (Heverlee)

FRANS ENGELS TAALVAKANTIES SKI VERRE REIZEN


VOORWOORD Verwachtingsvol keken we uit naar 2021! De zomerkampen in België en Frankrijk mochten doorgaan en begin juli gingen we ook even naar Malta. De jongeren en de monitoren waren opgelucht dat ze nieuwe vrienden konden maken en, even weg van alles, zich ongedwongen konden amuseren! De inspanningen van de kantoormedewerkers werden beloond met lachende gezichten en deelnemers die met een rugzak vol nieuwe ervaringen en zelfvertrouwen in hun talenkennis huiswaarts keerden. Voor de Engelse kampen en de verre reizen bleven we echter op onze honger zitten. We kijken dus uit naar 2022! In deze brochure vind je een kersvers programma, met onze vaste waarden, met nieuwigheden en vooral met enkele bestemmingen die staan te popelen om ons terug te mogen verwelkomen. Bye bye, 2021... Welkom, 2022!

Heidi Ketsman Voorzitter CLIP vzw

Onze kinderen komen steeds enthousiast terug van het taalkamp. De eerste reactie op de terugweg was: "Die week was eigenlijk te kort, het mocht nog 1O dagen langer duren".

“ De eerste vraag die Louise stelde toen ze thuiskwam: "Mama, vanaf wanneer kan je inschrijven voor volgend jaar?" Dat zegt genoeg, denk ik. ”

NIEUW DIT JAAR

De wondere wereld van ... Frans om de hoek Breid je taalacademie uit met een taalexcursie naar Louvain-la-Neuve en gebruik je nieuwe kennis in het echt!

Verken de wereld ... Explore Malta in APRIL! Voor het eerst kan je ook tijdens de paasvakantie al naar Malta.

Vibrant Dublin, home of the vikings We keren terug naar Dublin, een échte CLIP-klassieker!

Do you dare to be a CLIPPER?

Citytrippen ... Parijs • Londen Voor de oudste deelnemers voegen we in Parijs en Londen een sociaal project toe aan het programma.

Op de Middellandse Zee • Cruise Nieuwe route met o.a. Taranto, Syracuse en Rome.


TAAL ALS SPEL Het Frans/Engels zit bij CLIP gewoon in de animatie en omgekeerd. Zo doen we bijvoorbeeld een Salsa Verbes waarbij we al dansend en uitbeeldend werkwoorden leren vervoegen. Voor de deelnemers lijkt dit een spel, maar eigenlijk is dit ook een luister- en spreekoefening.

ZACHTE ONDERDOMPELING IN HET TAALBAD Dit is een kunst! Wij houden van laagdrempeligheid. Ruimte laten voor fouten, positieve opmerkingen en beloningen stimuleren de interesse en de motivatie. Soms kan een telefonische aanmoediging van de ouders ook wonderen doen.

CONTACT MET DE LOKALE BEVOLKING CLIP heeft een eigen methode om de contacten met de lokale bevolking te stimuleren: 'de taalexcursie', interactief en ludiek. In Villeneuve geven we bvb. regelmatig een pannenkoek in ruil voor een gesprek. Naast deze stadsexcursies organiseren de oudere deelnemers ook animaties voor de lokale jeugd en senioren. Elk CLIPteam doet er alles aan om iedere deelnemer te integreren in de groep. Zo maak je echte vrienden.

WELZIJN VAN DEELNEMERS EN MONITOREN Deze noemer omvat alle elementen die het welbehagen verhogen. Dit aspect, gaande van EHBO, contactactiviteiten op de bus, lekker eten, het welgevuld dagprogramma tot de kwaliteit van de nachtrust ... is een basisvoorwaarde om een vreemde taal te leren.

EEN ECHT FRANS OF ENGELS TAALBAD

✫ TAALINITIATIE Een speelse introductie in de vreemde taal. Het taalbad is in deze formule niet het startpunt, maar wel het streefdoel van de vakantieweek. Frans/Engels is niet de permanente voertaal, maar de doeltaal. De monitoren moedigen de deelnemers aan om Frans/Engels te spreken met positieve opmerkingen en stimuli. Nederlands praten is wel toegestaan om de drempel te verlagen zolang er inspanningen geleverd worden in de vreemde taal ... en het werkt.

✫ TAALANIMATIE We werken rond taalvlotheid. Durven spreken, dat is belangrijk! We gaan ervan uit dat elke deelnemer over voldoende basiskennis Frans/ Engels beschikt om aan courante gesprekken te kunnen deelnemen. Frans/Engels is immers de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan.

✫ TAALVERVOLMAKING We werken niet alleen rond taalvlotheid, maar concentreren ons ook op een correct taalgebruik. De activiteiten blijven ludiek. Ook hier is het Frans/Engels de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan.

EEN KWALITEITSLABEL CLIP is een erkende landelijke jeugdorganisatie (fiscaal attest tot en met 13 jaar) waar de overheid over waakt!

DE OUDSTE GROEP, EEN APARTE AANPAK CLIP trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers aan. ’s Avonds mogen zij langer opblijven rond een kampvuur, in het zwembad of om een babbeltje te slaan met de monitoren ... Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden en inspraak in het programma: een bivak op het strand, een extra uitstap ... het kan allemaal.

3 CLIPCONCEPT

EEN HECHTE GROEP, EEN GROTE FAMILIE

CLIP CONCEPT

TAALOPBOUW BIJ CLIP GEEN LESSEN OF GRAMMATICABOEKEN Spreken en durven spreken zijn onze speerpunten. Uiteraard varieert de aanpak naargelang de leeftijd en het taalniveau van de deelnemers:


TOPANIMATIE

VERAF EN TOCH DICHTBIJ

CLIP biedt een dagvullend programma met een cocktail van leuke en gevarieerde activiteiten waaronder talrijke (streekgebonden) specials. In functie van de accenten die we leggen binnen ons concept, kunnen we de taalvakanties onderverdelen in 5 THEMA'S.

Iedereen wordt opgevolgd via een CLIPguide die we op het einde van de week via e-mail naar de ouders sturen. Met de foto’s online kunnen de ouders tijdens de kampen bovendien dagdagelijks de sfeer van de vakantie opsnuiven.

CLIPCONCEPT

4

de

wondere wereld 5 Deze formule focust zich op de jongste deelnemers. Spelenderwijs komen ze in aanraking met de vreemde taal. Ze zetten dapper hun eerste stappen in het Frans of Engels.

leef je uit 1O Op deze sportieve kampen is je dag goed gevuld met leuke activiteiten. Je wordt op een actieve manier ondergedompeld in het taalbad. Actie en plezier staan voorop!

verken de wereld 2O Ben je klaar voor een stap in de wereld, kies dan voor één van deze vakanties. We trekken vaker de nabije stad in en entertainen je met een brede waaier aan activiteiten in de ruimere omgeving.

citytrippen 31 De stad is ons terrein. We 'blenden' met de 'locals' en ontdekken de toeristische en culturele highlights. Op deze manier leren we alle facetten van Londen of Parijs kennen. Wie met 1 stad op zijn/haar honger blijft zitten, kan al 'cruisend' meerdere steden ontdekken.

globetrotten 35 De wereld verkennen en leren reizen zijn de hoofdingrediënten van deze unieke (inleef)reizen. De 'travelling teacher' neemt je op sleeptouw en bezorgt je een onvergetelijk avontuur in de vreemde taal.

CLIP zet meer dan ooit in op duurzaamheid. Vanaf 2022 compenseren we de volledige CO2-uitstoot van onze vliegtuigreizen. Wij werken hiervoor samen met Greentripper. Zij berekenen hoeveel CO2 er wordt uitgestoten per vlucht en zorgen voor concrete acties. Waar mogelijk kiezen we voor klimaatacties in het continent waar we naartoe reizen. Wie deelneemt aan een vliegtuigreis, kiest zelf of hij zijn steentje wil bijdragen. CLIP vult sowieso aan tot de CO2-uitstoot van alle deelnemers en monitoren gecompenseerd is.


8-1O • 11-13 jaar

... Frans op een kasteel

WÉGIMONT België

6

de

6-8 • 9-1O • 11-12 jaar

... Frans/Engels om de hoek

LEUVEN TAALACADEMIE

België Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2022. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

1O-11 • 12-13 jaar

... Frans/Engels aan zee

WESTENDE België

9

8

5 DE WONDERE WERELD VAN ...

wondere wereld van ...


OMNISPORT & ANIMATIE

8-1O • 11-13 jaar

WÉGIMONT WALLONIË België •

DE WONDERE WERELD VAN ... FRANS OP EEN KASTEEL

DE WONDERE WERELD VAN ... WÉGIMONT

6

met een bang hartje, zonder enige notie van het Frans. Dankzij de moni's werd dit voor hen een TOPkamp en “ Onze meisjes vertrokkenkwamen ze een pak zelfzekerder en met heel wat nieuwe woorden Frans terug! ”

GEEN KLAS MAAR KLASSE OP HET SPROOKJESKASTEEL

Het kasteel van Wégimont is een droomlocatie voor jongeren. Voor een CLIPvakantie is dit een absolute must! Je verblijft er in mooie kamers van 2 - 8 personen. De kamerverdeling gebeurt na uitgebreide contactactiviteiten zodat je zelf je “roommates” kan kiezen.

EEN KEUKEN MET NIVEAU Het keukenteam van het kasteel kent door de jarenlange ervaring de verlangens van onze deelnemers. ‘s Ochtends is er een continentaal ontbijtbuffet en ‘s middags een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende kaart: verse soep als voorgerecht, vol-au-vent met frietjes als hoofdgerecht en een ijsje als dessert. ‘s Avonds is er opnieuw een warme maaltijd (hoofdgerecht) en nagerecht, tussendoor een lekker vieruurtje.

EEN SPEEL- EN SPORTPARADIJS Het Provinciaal Domein van Wégimont heeft alle troeven binnen handbereik: sportterreinen (voor voetbal, basketbal, minigolf, ...), een speeltuin, bossen, uitgestrekte grasvelden voor pleinspelen, een roeivijver, ... Het verwarmde openluchtzwembad met glijbanen is onbetwistbaar dé trekpleister. Hier kunnen al onze jongeren zich echt uitleven.

TAALINITIATIE FRANS MET NEDERLANDS ALS VOERTAAL (zie CLIPconcept pag. 3-4)

OP TAALEXCURSIE IN WALLONIË Iedere week gaan we op taalverkenning in DURBUY en LUIK. Een quiz spelen met de voorbijgangers, woorden sprokkelen met straatpictionary of een foto laten trekken met een bekend standbeeld, … zo gaat dat bij CLIP. Nadien trekken we op safari tussen de dieren van Le Monde Sauvage en leven we ons uit op een touwenparcours. Heb je er nog niet genoeg van, dan dagen we je uit om de weg te vinden in een reusachtig maïsdoolhof. Via goed begeleide opdrachten wordt Frans spreken nog leuker en echter. De beloning is veel plezier en het formidabel gevoel om dingen te kunnen die je vroeger nooit voor mogelijk had gehouden ... en dan nog wel in het Frans.

droomlocatie met OPENLUCHTZWEMBAD


VARIATIE TROEF MET OMNISPORT EN KASTEELANIMATIE CLIP voorziet heel wat sportanimatie voor de allerjongsten. Daarnaast laten we ons sterk inspireren door (teken)films en dompelen we ons helemaal onder in de kasteelsfeer. Samen met de ridders van de ronde tafel verkennen we het domein. We sluiten de week af met een partijtje lasershooting in het thema van Star Wars.

Je kan het kamp zelf verder pimpen met één van volgende opties, 5 dagen per week, 1 uur per dag. We stellen het aanbod even voor: Olympische spelen, Creakriebels (knutselen) en Waterratten (zwembad, roeivijver en waterspelletjes).

7 DE WONDERE WERELD VAN ... WÉGIMONT

FUN- & LEERGEHALTE ligt heel hoog

TAALINITIATIE: 8-13 jaar

Fiscaal attest tot en met 13 jaar

JULI

* NIET inbegrepen: lunch eerste dag.

DAGEN CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

za 2/7 - za 9/7

8

B01

FR

€579

za 30/7 - za 6/8

8

B05

FR

€579

za 9/7 - za 16/7

8

B02

FR

€579

za 6/8 - za 13/8

8

B06

FR

€579

za 16/7 - za 23/7

8

B03

FR

€579

za 13/8 - za 20/8

8

B07

FR

€579

za 23/7 - za 30/7

8

B04

FR

€579

za 20/8 - za 27/8

8

B08

FR

€579

VERBLIJF Domaine Provincial de Wégimont VOLPENSION*

OPTIES Olympische spelen, Creakriebels, Waterratten Al onze prijzen zijn inclusief transport.


EXTERNAAT

6-8 • 9-1O • 11-12 jaar

LEUVEN VLAANDEREN België

DE WONDERE WERELD VAN ... FRANS/ENGELS OM DE HOEK

8 DE WONDERE WERELD VAN... TAALACADEMIE

“ Wij waren verrast om te zien wat onze zoon op een week tijd aan kennis had opgedaan. Hij blijft de woordjes die hij geleerd heeft gebruiken. ” FRANS/ENGELS LEREN OM DE HOEK

DICHT BIJ HUIS In alle CLIPformules gaan leren, actie en plezier hand in hand. Tijdens onze vijfdaagse externaatsformule in Leuven of Bierbeek ontdek je op een speelse manier de wondere wereld van Frans/Engels. Ideaal voor jongeren die liever dicht bij huis blijven en een perfecte opstap voor een taalvakantie met overnachting nadien.

TALEN LEREN WORDT EEN SPEL zie CLIPconcept p. 3-4 Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo proberen we tijdens een spelletje ‘Dikke Bertha’ het taalmonster te verslaan door woorden te vertalen. Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie troef. De jongste deelnemers, die nog nooit Frans/Engels op school hadden, maken kennis met de vreemde taal en leren hun eerste woordjes. De oudere deelnemers vormen hun eerste zinnen en leren durven spreken. Je hebt nooit een schools gevoel.

TAALINITIATIE: 6-12 jaar DAGEN

HELE DAG TAALACADEMIE We openen de deuren om 8 uur, de taalateliers starten om 9 uur. ‘s Middags eten we samen ons lunchpakket op. In de namiddag wisselen we knutsel- en sportactiviteiten af met animaties. Tijdens deze activiteiten blijft het taalaspect aanwezig. Om 16 uur eindigen de activiteiten maar voorzien we nog een uurtje opvang. De laatste dag is er om 15u30 een toonmoment voor de ouders.

FRANS: OP EXCURSIE NAAR LOUVAIN-LA-NEUVE

LEUK EN LEERRIJK

APRIL

Is dit les of animatie? Breek er het hoofd niet over. Het zijn gewoon twee elementen van een verfrissende (to)taalformule. Onze trouwe CLIPPERS kunnen hiervan getuigen.

CODE

PRIJS

TAAL LOCATIE

AUGUSTUS

DAGEN

CODE

(optioneel en mits supplement van €15) Dit jaar organiseren we op zaterdag een taalexcursie naar Louvain-la-Neuve. We doen er spelletjes waarbij we elkaar uitdagen en mensen aanspreken. Zo brengen we in praktijk wat we geleerd hebben! Je zal merken dat je Frans er al goed op vooruit is gegaan. PRIJS

ma 11/4 - vr 15/4 5 (8-17u) TAF002 €179*

FR

Heverlee

ma 15/8 - vr 19/8 5 (8-17u)

ma 11/4 - vr 15/4 5 (8-17u) TAE002 €179

ENG

Heverlee

ma 15/8 - vr 19/8 5 (8-17u) TAE07 €179

JULI

TAAL LOCATIE

ma 4/7 - vr 8/7

DAGEN 5 (8-17u)

CODE

PRIJS

TAF01 €179*

FR

Bierbeek

TAF07 €179*

TAAL LOCATIE FR

Heverlee

ENG

Heverlee

NIET inbegrepen: lunch.

* Supplement excursie dag 6: €15 Fiscaal attest tot en met 13 jaar


PRET OP HET STRAND

1O-11 • 12-13 jaar

WESTENDE VLAANDEREN België •

DE WONDERE WERELD VAN ... FRANS/ENGELS AAN ZEE

9

VLAKBIJ ZEE EN DUINEN Het vakantiehuis De Zeekameel in Westende is onze uitvalsbasis. We logeren er in volpension in kamers van maximum 6 personen. We starten de dag met een continentaal ontbijt. ’s Middags eten we een picknick en ’s avonds schuiven we aan voor een heerlijk driegangenmenu.

TAALINITIATIE ENGELS/FRANS MET VOERTAAL NEDERLANDS zie ook CLIPconcept op p. 3-4 Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo doen we bijvoorbeeld een stoelendans waarbij je zo snel mogelijk moet gaan zitten als je een specifiek woord hoort. Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie troef.

GEVARIEERDE ANIMATIE OP HET STRAND EN IN DE DUINEN Op het strand spelen we een partijtje beachvolley, bouwen we zandkastelen en trotseren we de golven met onze beach boards. Ook een spannend strandspel in het thema van de Minions mag niet ontbreken. ’s Avonds griezelen, dansen en lachen we tijdens een 'Soirée d’horreur' of een casino. Eén middag leven we ons uit in een subtropisch zwemparadijs. We plonzen in het golfslagbad, dagen elkaar uit in het stroomversnellingsparcours en gaan razendsnel door de Black Hole, een glijbaan met licht- en geluidseffecten. Verder maken we een ritje op onze gocarts op de dijk van Nieuwpoort.

ENGELS OF FRANS AAN DE KUST De deelnemers van het Engelse kamp sluiten de week af met een dag in Bellewaerde, waar we bezoekers uitdagen om Engels te spreken en we plezier hebben op vele rollercoasters. Na een interactieve zoektocht naar de Oostendse streetart wagen we ons aan een zeemansparcours boven het water. De deelnemers van het Franse kamp combineren een bezoek aan BOULOGNE-SURMER met een sportieve wandeling op de kliffen van Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez. Een andere dag gaan we naar de markt in DUINKERKE. Plezier en gevarieerde taalpraktijk met de lokale bevolking gaan hand in hand.

TAALINITIATIE: 1O-13 jaar VERBLIJF * NIET inbegrepen: lunch eerste dag.

Fiscaal attest tot en met 13 jaar

De Zeekameel VOLPENSION*

JULI

DAGEN

za 9/7 - vr 15/7

AUGUSTUS

7 DAGEN

CODE TAAL PRIJS B022

FR

€579

CODE TAAL PRIJS

za 20/8 - vr 26/8

7

B082

FR

€579

za 20/8 - vr 26/8

7

E082

ENG

€595

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

DE WONDERE WERELD VAN ... WESTENDE

“ We zagen alleen maar blije gezichtjes op de foto’s! Met een “tot volgend jaar" nemen de kinderen afscheid! Dat geeft ons een geruststellend gevoel! ”


13-15 jaar

12-15 jaar

... aan de Britse kust

... in de 'Ferme'

FOLKESTONE

BRAIVES

Groot-Brittannië

België

11

LEEF JE UIT...

1O

leef je uit ...

12

13-14 jaar

... in de Ardèche

VILLENEUVE-DE-BERG LA MAISON FAMILIALE

Frankrijk Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2022. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

14

13-15 • 16-18 jaar

12-14 • 15-16 • 17-18 jaar

... met sport op en rond een Frans meer

... in de sneeuw

NAUSSAC

KRONPLATZ

Frankrijk

Italië

16

18


CULTUUR & STRAND

13-15 jaar

FOLKESTONE GROOT-BRITTANNIË

LEEF JE UIT ... AAN DE BRITSE KUST

11

OP HOTEL MET SEAVIEW

Het Grand Burstin hotel ✪✪ is gelegen in FOLKESTONE, een levendig en artistiek havenstadje met een mooi historisch centrum, brede zandstranden en witte kliffen, omgeven door het Engelse platteland. We logeren in charmante, ruime en typisch Engelse kamers van twee tot vier personen, met aparte badkamer en zicht op zee.

ENGELSE KEUKEN We verblijven in volpension. We starten de dag met een full English breakfast. Lunchen doen we met een picknick in de stad of op het strand. ’s Avonds bestaat de maaltijd uit een buffet. Je hebt een saladebar en keuze uit enkele hoofd- en nagerechten. Wat dacht je van fish and chips of lasagne, en cheesecake als dessert?

TAALANIMATIE MET ENGELS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

We sluiten de week af met de 'CANTERBURY Express', een interactief en mysterieus stadsspel dat ons op alle historische plaatsen van de stad brengt.

GEVARIEERDE ANIMATIE Het CLIPteam zorgt voor een goedgevuld en sportief animatieprogramma. We verkennen hiervoor de hele stad met haar vele stranden en parken, de gezellige steegjes van The Creative Quarters en de levendige winkelstraat. Op Sunny Sands Beach spelen we een partijtje beachvolley en trotseren we de golven. We doen een animatie in het thema van James Bond en gaan op zoek naar een crimineel. ’s Avonds quizzen, dansen en ontspannen we in het hotel tijdens 'Eén jaar gratis' of een casino. Na de griezelige 'horror night' eindigen we gezellig samen op het strand met kaarsjes en marshmallows.

OP TAALEXCURSIE IN ENGELAND Het hotel is ideaal als uitvalsbasis voor excursies. Op de marktdag strijken we neer in het centrum van Folkestone om een babbeltje te slaan met de streekbewoners. We maken DOVER onveilig met een stadsspel. In de namiddag wandelen we langs de wereldberoemde White Cliffs of Dover tot aan de vuurtoren. Eén middag vertrekken we vanop het strand in Folkestone voor een watersportavontuur op zee. Onder begeleiding van ervaren instructeurs wisselen we een uurtje kajak af met paddle boarding. Kan jij je evenwicht bewaren of duik jij het water in?

Fiscaal attest tot en met 13 jaar

TAALANIMATIE: 13-15 jaar

12-jarigen: ook welkom na een telefonisch gesprek

JULI

DAGEN CODE TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

DAGEN CODE TAAL

PRIJS

vr 1/7 - vr 8/7

8

E011

ENG

€674

zo 7/8 - zo 14/8

8

E061

ENG

€674

vr 8/7 - vr 15/7

8

E021

ENG

€674

zo 14/8 - zo 21/8

8

E071

ENG

€674

zo 21/8 - zo 28/8

8

E081

ENG

€674

VERBLIJF Grand Burstin ✪✪ VOLPENSION*

* NIET inbegrepen: lunch eerste dag.

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

LEEF JE UIT ... FOLKESTONE

Engels te praten. Maar na een paar dagen went het en praat je vlotter “ Het kan zijn dat je er niet naar uitkijkt om een heledanweek je zou verwachten. ”


OMNISPORT & AVONTUUR

12-13 • 14-15 jaar

BRAIVES 'FERME' WALLONIË België •

LEEF JE UIT ... IN DE 'FERME'

LEEF JE UIT... BRAIVES FERME

12

gedaan, geen tijd gehad om mijn ouders te missen en heel veel bijgeleerd! “ Het was de max! Ik heb nieuwe vrienden gemaakt, leuke activiteiten Een aanrader! ”

COMFORTABEL LOGEREN OP 'DE FERME'

LEEF JE UIT OP EXCURSIE IN WALLONIË

Haspengouw is gekend om haar uitgestrekte akkers en grote vierkantshoeves. We verblijven in de FERME LIMBORT, een comfortabele gîte. Naast de boerderij liggen er een basketbalterrein, een petanquebaan, een voetbalveld en een volleybalterrein. En dan mogen we vooral de kampvuurhoek niet vergeten waar we ‘s avonds vaak afronden met de gitaar en warme chocolademelk.

Op dinsdag gaan we op taalverkenning in LOUVAIN-LA-NEUVE en trekken we onze zwemkledij aan voor een portie waterpret in Plopsaqua. Woensdag maken we een uitstap naar de markt van HOEI waar we een 'ticket to ride' spelen. Nadien wagen we ons aan een kajaktocht op de Ourthe. Op vrijdag maken we LUIK onveilig tijdens een interactieve zoektocht in de stad. Hierbij treden we in de voetsporen van de bekende detective Georges Simenon. In de namiddag ontspannen we met een lasershooting in het thema van Star Wars. Deze sensationele dag beëindigen we met een barbecue en echte CLIPfuif. Hoogtepunten zijn het bomenparcours met verschillende deathrides, het boogschieten en de bubble foot waar we de week mee afsluiten.

VERWENDE FIJNPROEVERS: LEKKER EN VEEL In Braives kookt CLIP zelf. We mogen hier spreken van culinaire hoogstandjes om je duimen en vingers bij af te likken.‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een lekker salade- en broodbuffet met een warme hap (pizza, croque, quiche). ‘s Avonds is er een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende kaart: een loempia als voorgerecht, daarna huisgemaakte pizza en tiramisu als dessert.

TAALANIMATIE FRANS (zie CLIPconcept pag. 3-4)

EXCURSIES naar Hoei , Luik, en Louvain-La-Neuve


EEN AVONTURENKAMP MET BIVAK De landelijke omgeving in Braives inspireert ons tot avontuurlijke animatie. Eén nacht kamperen we en houden we een sfeervol kampvuur met marshmallows. Tijdens de doe-je-zindag krijg je wat extra vrijheid. Zo kan je ontbijten in pyjama of douchen met discomuziek. Wist je trouwens dat bij ons sport en taal samengaan? Frans leren ging nog nooit zo vlot.

VARIATIE TROEF MET VASTE OPTIES Je kan het kamp zelf verder aankleden door te kiezen voor een optie, 4 dagen per week, 1 uur per dag: Olympische spelen (voetbal, volleybal, basketbal ...), Komen eten (kookateliers) of Alors on danse (dansinitiaties in verschillende stijlen).

13 LEEF JE UIT ... BRAIVES FERME

TAALANIMATIE: 12-15 jaar APRIL za 9/4 - vr 15/4

VERBLIJF * NIET inbegrepen: lunch eerste dag.

Fiscaal attest tot en met 13 jaar

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

JULI

7

B002

FR

€554

OPTIES

La Ferme Limbort Olympische spelen, Komen eten, VOLPENSION* Alors on danse

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

za 2/7 - za 9/7

8

B011

FR

€594

za 30/7 - za 6/8

8

za 9/7 - za 16/7

8

B021

FR

€594

za 6/8 - za 13/8

8

za 16/7 - za 23/7

8

B031

FR

€594

za 13/8 - za 20/8

za 23/7 - za 30/7

8

B041

FR

€594

za 20/8 - za 27/8

DAGEN CODE

TAAL

PRIJS

B051

FR

€594

B061

FR

€594

8

B071

FR

€594

8

B081

FR

€594

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


ACTIE & AVONTUUR

13-14 jaar

VILLENEUVEDE-BERG FRANKRIJK

LEEF JE UIT ... IN DE ARDÈCHE

14 LEEF JE UIT ... VILLENEUVE-DE-BERG

MAISON FAMILIALE

“ Ik zag echt op tegen dit kamp, bah Frans! Maar ik heb de tijd van mijn leven beleefd en ik wil alleen nog maar terug! ” PRACHTLOCATIE In Villeneuve-de-Berg verblijven onze 13-14 jarigen in het MAISON FAMILIALE, een internaat met grote tuin. We logeren hier in kamers van 2 tot 5 personen. Zwemmen en eten doen we op wandelafstand, in het Maison des Astars, een authentieke patriciërswoning in het hartje van het dorp. CLIP is in dit dorpje echt thuis. Contacten liggen hier binnen handbereik, voornamelijk tijdens de marktdag. Het ideale moment voor CLIP om zelfgemaakte pannenkoeken uit te delen in ruil voor een gesprek!

VERWENDE FIJNPROEVERS: LEKKER EN VEEL Onze kookploegen slagen hier met lof van de jury. We kunnen spreken van culinaire hoogstandjes om je duimen en vingers bij af te likken. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een salade- en broodbuffet met een warme hap (pizza, croque, quiche). ‘s Avonds smullen we van een driegangenmenu. Oordeel zelf: huisbereide kaaskroketten als voorgerecht, gevolgd door stoofvlees met frietjes en appeltaart met ijs als dessert.

TAALANIMATIE FRANS (zie CLIPconcept pag. 3-4) Gedurende 4 x 45 min per dag doen we taalateliers, activiteiten waarbij het accent op de taal ligt. Om de 45 minuten werk je met een andere monitor op een actieve

manier rond toneel, Franse muziek, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten, … Simultane actie, variatie, plezier en beweging zitten in deze formule ingebakken.

DE EXCURSIES ER BOVENOP Na een stadsbezoek aan VALLON-PONT-D’ARC nemen we de kajak voor een afvaart (8 km) van de Ardèche en glijden hierbij onder de imposante Pont d’Arc. De volgende grote excursie brengt ons naar AVIGNON, één van de mooiste steden in het zuiden van Frankrijk. We sluiten de dag af in een waterpark met golfslagbad, lazy river en snelle glijbanen. Zaterdag gaan we ons geluk verder beproeven in AUBENAS. Hier begint een leuke zoektocht vol spanning en vindingrijkheid. Voor een indrukwekkende afsluiter zorgt het bomenparcours in Jaujac. Geïnteresseerden kunnen als extraatje kiezen voor een spelletje paintball (+11 euro). Een topper in het programma is ongetwijfeld het bivak. De zonsondergang met uitzicht op de Cevennen is werkelijk adembenemend. Het huis, het dorp en de streek bieden haast onbegrensde mogelijkheden. Gewapend met een zelfgemaakte picknick vertrekken we op avontuurlijke wandeling. Wedden dat je de adrenaline zal voelen stromen. Bij thuiskomst koelen we af in een sfeervol verlicht zwembad. Eén van de hoogtepunten van de week is de kartingrit. Kick jij op snelheid?


SPORTIEVE EN AVONTUURLIJKE ANIMATIE Het programma is sportief en avontuurlijk voor 13-14-jarigen. Aan terreinen is er geen gebrek: basket, volley, pingpong, badminton en voetbal. Wist je trouwens dat bij ons sport en taal regelmatig samengaan in één activiteit? Iedere dinsdag worden de schragen in de hoofdstraat opgesteld en stallen tientallen

handelaars hun waren uit voor ‘Mardi Villeneuvois‘, een sfeervolle avondmarkt waar wij graag eens rondsnuffelen. Voor de animaties baseren we ons op populaire films en televisieprogramma’s. Wat dacht je van een animatie rond Expeditie Robinson of een stadsactiviteit rond een legende van AVIGNON?

15 LEEF JE UIT ... VILLENEUVE-DE-BERG

veelvuldig contact met de LOKALE BEVOLKING

TAALANIMATIE: 13-14 jaar JULI

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

vr 1/7 - zo 10/7

10 (8)

F01

FR

€755

vr 8/7 - zo 17/7

10 (8)

F02

FR

€755

VERBLIJF * NIET inbegrepen: ontbijt bij aankomst. Fiscaal attest tot en met 13 jaar

La Maison Familiale VOLPENSION* Al onze prijzen zijn inclusief transport.


ACTIE & WATERSPORT

13-15 • 16-18 jaar

NAUSSAC FRANKRIJK

LEEF JE UIT ... MET SPORT OP EN ROND EEN FRANS MEER

LEEF JE UIT ... NAUSSAC

16

“ Het zeilen was een fantastische ervaring en het eten was heerlijk. Zelfs mijn Frans is erop vooruit gegaan! Wat wil je nog meer? ” LE LYCÉE PRIVÉ ST PIERRE ST PAUL

THEMATAALVAKANTIE FRANS

We verblijven in het Lycée privé St Pierre St Paul (Langogne) en slapen er per 3 à 5 op de kamers. CLIP dompelt het domein, met verschillende sportvelden en zalen, onder in een vakantiesfeer met tuintafels, fleurige parasols en buitensalons, pingpongtafels, barbecue en vuurkorf, ... Het is hier dan ook aangenaam verblijven.

FRANSE KEUKEN

Als deelnemer kan je zelf het thema van je kamp (5 halve dagen) kiezen. Je hebt de keuze uit: • ZEILEN Franse zeilinstructeurs van la Fédération Française de Voile geven een gedifferentieerde opleiding (5 x 2 uur) aan zowel beginnende zeilers, als aan gevorderde zeebinken. Je deelt je boot met twee andere deelnemers. Aan het begin van de les maak je je boot zeilklaar. Je hijst de fok en het grootzeil en zet koers naar de overkant. Via verschillende oefeningen leer je draaien in en tegen de wind, maak je snelheid en leer je zelfs overstag gaan.

Je verblijft een week in volpension. Het CLIPteam zorgt zelf voor het eten, reken maar dat je zal genieten. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. Als lunch voorziet CLIP een brood- en saladebuffet met een warm gerecht en ‘s avonds schuiven we aan voor een driegangenmenu. Wat dacht je van meloen met gerookte ham als voorgerecht, barbecue en een ijsje?!

• AVONTUUR We bieden een mix van avontuurlijke activiteiten aan. Twee namiddagen in de week ga je zeilen. En niet te vergeten: er staan een uitdagend mountainbike parcours, een sessie paddleboarding en een interactieve wandeling op het programma. Echt iets voor avonturiers.

Ons stagehuis bevindt zich in het centrum van Langogne, een belangrijke stad in de LOZÈRE, in Zuid-Frankrijk, vlakbij de Ardèche (op 70 km van Villeneuve-de-Berg).

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL (zie CLIPconcept pag. 3-4)


EXCURSIES VAN FORMAAT

ANIMATIE À VOLONTÉ

Op elk weekprogramma staan verschillende excursies. Op zaterdag gaan we naar de markt in LE PUY-EN-VELAY. Hier profiteren we maximaal van de contacten met de lokale bevolking. Een andere dag gaan we naar het pittoreske SAINTE-ENIMIE. In de voormiddag doen we een stadsspel, in de namiddag een avontuurlijke kajakafvaart (GORGES DU TARN). Wie er dan nog niet genoeg van heeft kan zijn energie kwijt op een bomenparcours. Om de spanning en actie te verhogen leven we ons uit tijdens een partijtje paintball, adrenaline gegarandeerd.

Voor de animatieactiviteiten maken we optimaal gebruik van de sportterreinen. Een boost voor de groepssfeer is het bivak. ‘s Avonds laten we ons verwennen tijdens een ‘Soirée Bongo’ of amuseren we ons in stijl tijdens het casino.

APARTE FORMULE VOOR 17-18-JARIGEN ‘s Avonds mogen de oudste deelnemers langer opblijven, rond het kampvuur, met een spelletje Black Box of om samen nog iets te drinken. Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden. Bij de casinoavond kunnen ze bijvoorbeeld kiezen of ze aan de activiteit deelnemen of helpen bij de organisatie ervan.

17 LEEF JE UIT ... NAUSSAC

Keuze uit verschillende SPORTIEVE OPTIES TAALANIMATIE: 13-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16-18 jaar

Fiscaal attest tot en met 13 jaar

JULI

* NIET inbegrepen: ontbijt bij aankomst.

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

do 30/6 - za 9/7

10 (8)

F011

FR

€799

do 7/7 - za 16/7

10 (8)

F021

FR

€769

VERBLIJF Lycée privé St Pierre St Paul VOLPENSION*

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

ma 15/8 - wo 24/8

10 (8)

F071

FR

€769

ma 22/8 - wo 31/8

10 (8)

F081

FR

€799

OPTIES Zeilen Avontuur Al onze prijzen zijn inclusief transport.


SKI & SNOWBOARD

12-14 • 15-16 • 17-18 jaar

KRONPLATZ ITALIË

LEEF JE UIT ... IN DE SNEEUW

LEEF JE UIT ... KRONPLATZ

18

van dit kamp een succes! En de ski geeft je taalvakantie nog net dat tikkeltje meer. “ De juiste sfeer, het lekkere eten, de goede organisatie maakten Voor herhaling vatbaar! ”

MODERN HOTEL MET EEN HEERLIJKE ITALIAANSE KEUKEN

We combineren een enorm en uniek skigebied met een excellent hotel, mooi weer, prima keuken, een taalbad en gedreven monitoren. Pension Sonnenhof (RAAS) is een jeugdverblijf met ruime kamers, modern sanitair op de kamer en een zeer uitgebreide zaalinfrastructuur, centraal gelegen in Süd-Tirol tussen Kronplatz en Sella Ronda. De formule voorziet in volpension. Elke ochtend is er een uitgebreid ontbijtbuffet. 's Middags genieten we van een picknick op de piste. Het Italiaanse driegangenmenu met saladebuffet waar we de dag mee afsluiten is overheerlijk.

SKIGEBIED MET ONEINDIG VEEL MOGELIJKHEDEN Overdag ga je skiën of snowboarden in het Frans onder begeleiding van onze eigen monitoren. Zij streven naar een goede mix tussen oefeningen en verkenning van het skigebied. Een niveautest op de eerste dag bepaalt in welke groep je terechtkomt. Met krokus kiezen we voor een 6-daagse skipas, met Pasen voor een 7-daagse pas. CLIP trekt de registers van dit zalige skigebied helemaal open. Met KRONPLATZ (120 km piste) - waar we drie/vier dagen gaan skiën - heb je verre van alles gezien. Twee dagen blijven we in VALS-MERANSEN (98 km piste) en PLOSE (40 km piste, enkel met krokus). Sportief hoogtepunt is de indrukwekkende SELLA RONDA (600 km piste) waar je een skimarathon kan maken zonder ooit dezelfde piste te doen. Voor de durvers is er een snowpark in Kronplatz.

Een absolute troef is de sneeuwzekerheid, het hele seizoen lang. Op de terugweg van de skipistes bezoeken we een typische Noord-Italiaanse stad: BRUNICO of BRIXEN. Een overheerlijk Italiaans ijsje hoort hier zeker bij.

TAALANIMATIE EN -VERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL zie CLIPconcept pag. 3-4 Met zo’n prachtig skigebied zou het zonde zijn om de Franse taalanimaties binnen te organiseren. In Kronplatz zijn de monitoren echte 'travelling teachers'. De taalateliers vinden niet alleen ‘s avonds in het hotel plaats, maar ook in de bus en een uurtje op de piste. Wat dacht je van 'snowboard bis', 'salsa neige' of 'le gros yeti'?! Top of the bill is de 'Kronplatz Express'. Na een dag vol mysterieuze raadsels op en rond de piste, vertrekken we ’s avonds op dropping. Wie vindt als eerste de weg terug?


VRIJ SKIËN EN SNOWBOARDEN VANAF 17 JAAR (S021+, S051+) Vanaf 17 jaar kan je vrij skiën. Je geniet van alle voordelen van onze all-in formule en je krijgt er de vrijheid bovenop om samen met de monitoren uit te gaan in het dorp en langer op te blijven. We blijven samen en af en toe vervoegt een CLIP-begeleider de groep. Op sportief vlak zal hij je alle leuke pistes van het skigebied leren kennen. ‘s Avonds zorgt hij mee voor de sfeer met een animatieprogramma. De special tijdens de krokusvakantie is de vampierenbar op de top van de berg. Hier gaan we een avondje feesten. In dit programma is de voertaal Frans. Skiles (samen met de jongerengroep) is verplicht voor de beginnende skiër of snowboarder.

19 LEEF JE UIT ... KRONPLATZ

UNIEKE FORMULE in de Dolomieten (UNESCO Werelderfgoed)

TAALANIMATIE: 12-16 jaar TAALVERVOLMAKING: 17-18 jaar KROKUS

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

PASEN

vr 25/2 - za 5/3

9 (7)

S021

FR

€919*

vr 25/2 - za 5/3

9 (7)

S021+

FR

€994*

VERBLIJF * NIET inbegrepen: ontbijt bij aankomst. Fiscaal attest tot en met 13 jaar

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

vr 1/4 - za 9/4

9 (7)

S051

FR

€905*

vr 1/4 - za 9/4

9 (7)

S051+

FR

€980*

* €35 korting eigen materiaal, supplement 4-sterren materiaal €50

Pension Sonnenhof VOLPENSION* Al onze prijzen zijn inclusief transport.


VERKEN DE WERELD ...

2O

15-18 jaar

14-16 jaar

... bienvenue dans le Nord!

... tour de Wallonie

LILLE

BRAIVES

Frankrijk

België

21

22

verken de wereld ...

13-14 • 15-16 jaar

13-15 • 16-18 jaar

... Wallonie à la carte

... un goût de l'Ardèche

WÉGIMONT

VILLENEUVE-DE-BERG

België

LA MAISON DES ASTARS

Frankrijk Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2022. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

24

26

14-16 • 17-19 jaar

14-15 • 16-18 jaar

... explore Malta

... home of the vikings

MARSASKALA

DUBLIN

Malta

Ierland

28

3O


EN ROUTE

15-16 • 17-18

NIEUW LOGEMENT

jaar

LILLE NOORD-FRANKRIJK

VERKEN DE WERELD ... BIENVENUE DANS LE NORD

21

EEN HIP HOTEL

We verblijven in het Ibis Styles Lille Centre Gare Beffroi ✪✪✪. Hier slapen we per 2 of 3 personen. Voor de activiteiten verzamelen we in de loungezetels van ons hotel of trekken we de stad in. Het hotel is bovendien centraal gelegen op wandelafstand van enkele leuke bezienswaardigheden.

We bezoeken de plaatselijke markt in ARRAS en kletsen er met de lokale handelaars en inwoners. Nadien gaan we de sportieve toer op in de plaatselijke ‘base nautique’. Een andere dag stoppen we in VALENCIENNES waar we proberen te ontsnappen uit een escape room. Een race tegen de tijd!

GENIETEN OP RESTAURANT

Afsluiten doen we in MONS waar we als “super cops” zo snel mogelijk de dader van een diamantroof proberen te vatten. Als beloning brengen we een ontspannend bezoek aan een aquapark. Zwemplezier om een schitterende week af te sluiten!

De formule omvat halfpension. ’s Ochtends is er een continentaal ontbijt met af en toe een extraatje: fruit, eitjes, spek, … ’s Middags picknicken we met een sandwich, een wrap, een salade of een stuk pizza (niet in de prijs inbegrepen). ’s Avonds gaan we op restaurant: de ene keer kiezen we voor een trendy Aziaat, een andere keer dineren we in een gezellig Italiaans restaurant … SAMEN DOORHEEN NOORD-FRANKRIJK Uiteraard leren we LILLE, dé stad van Nord-Pas-de-Calais, beter kennen. We blijven niet aan ons logement gekluisterd, maar gebruiken graag de vele parken en gaan zoveel mogelijk op pad. Daarbij zorgen we voor een evenwichtige combinatie van stad, spel en sport.

De jongeren krijgen af en toe de keuze uit een aantal gratis of betalende activiteiten (niet inbegrepen) om een namiddag of avond in te vullen. Hiervoor baseren we ons op het zomeraanbod van de stad: een film in de plaatselijke cinema, een zomers terrasje, een uitstap naar ‘Smilesafari’, ...

TAALVERVOLMAKING FRANS (zie CLIPconcept pag. 3-4)

TAALVERVOLMAKING: 15-18 jaar AUGUSTUS

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

7

F072

FR

€655

ma 15/8 - zo 21/8

We genieten eerst van de bruisende stad om veelvuldig contact te leggen met de plaatselijke bevolking om ons vervolgens in hogere sferen te begeven in een virtual reality omgeving. Kan jij de realiteit van het virtuele onderscheiden?

VERBLIJF Ibis Styles Hotel ✪✪✪ HALFPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.

VERKEN DE WERELD ... LILLE

keer dat onze zoon op kamp ging, meteen een taalkamp. We lieten hem dus met een klein hartje vertrekken, “ Het was de eerste maar dat was niet nodig! Hij is gegroeid, niet alleen in de durf om Frans te praten, ook sociaal! ”


OMNISPORT & AVONTUUR

14-16 jaar

BRAIVES 'MOULIN' WALLONIË België •

VERKEN DE WERELD ... TOUR DE WALLONIE

VERKEN DE WERELD ... BRAIVES MOULIN

22

was en begon ik meteen over de activiteiten te vertellen. Ik had zelfs niet door “ Toen ik thuis kwam vroegen mijn ouders hoe het gegaan dat ik nog Frans sprak. Oeps! ”

AUTHENTIEK LOGEREN IN DE MOULIN

TOUR DE WALLONIE

We logeren in de karaktervolle 'MOULIN', een gerenoveerde watermolen, in twee gedeeld door een riviertje. Slapen doen we in charmante kamers van ongeveer 4 tot 10 personen. Het ziet er allemaal idyllisch uit. Onze activiteiten gaan door in een mooi natuurpark met vijvers en een uitkijktoren, een kleurrijke eetzaal en een zithoek met biljarttafel en tafelvoetbal. We zitten hier echt goed en gezellig.

Deze taalvakantie is er eentje voor actievelingen. De 'Moulin' is onze uitvalsbasis voor een waaier aan excursies. Van hieruit trekken we Wallonië in en doen we aan actieve streekverkenning. Zo beleven we een spannende 'Wallonië Express' doorheen NAMEN en DINANT waarna we ons uitleven tijdens een kajaktocht op de Lesse.

DE CLIPKEUKEN, CULINAIRE EN HUISBEREIDE LEKKERNIJEN

Daarnaast maken we LUIK onveilig tijdens een cultureel spel waarbij we de mooiste en bekendste plekjes van de stad ontdekken. Nadien nemen we het tegen elkaar op tijdens een kartingcompetitie. Ben jij de snelste van de groep?

In de ‘Moulin’ kookt CLIP zelf. We kunnen hier spreken van culinaire hoogstandjes om je duimen en vingers bij af te likken. Op het ontbijtbuffet staan er steeds lekkere extraatjes zoals eieren, croissants of verloren brood. Het middagmaal is een gevarieerde buffetformule waar je - naast brood met kaas en charcuterie - diverse (pasta)salades en een warme snack kan eten. ’s Avonds is er een driegangenmenu. Denk daarbij aan verse soep of een bladerdeegje met honing en geitenkaas als voorgerecht, een huisgemaakte pizza of vol-au-vent als hoofdgerecht, en een tiramisu of brownie als dessert. Heerlijk!

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

Hoogtepunt van de taalvakantie is het bezoek aan de markt van WAVER en het waterpretpark, Aqualibi. Kies jij voor de Rapido of het golfbad? We sluiten de week af in Amay, hoog in de bomen tijdens een avonturenparcours met verschillende spannende deathrides. Lachen, gieren en brullen doen we tijdens een partijtje bubble foot en boogschieten.


SPORT EN AVONTUUR GAAN HAND IN HAND Het gevarieerde animatieprogramma gaat voluit voor sport, avontuur, toerisme en cultuur en zit boordevol contactmomenten: met elkaar en de lokale bevolking. Sportievelingen komen aan hun trekken tijdens een avontuurlijke wandeling en de diverse animaties, zoals 'les colons du moulin'.

Met topanimaties als 'Wifi in Tahiti' en 'Koh Lanta' lachen we heel wat af. Tijdens de 'journée à l’envers' beginnen we de dag met een fuif en eindigen we met ochtendgymnastiek.

23 VERKEN DE WERELD ... BRAIVES MOULIN

AVONTUURLIJKE excursies doorheen Wallonië TAALANIMATIE: 14-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16 jaar JULI

* NIET inbegrepen: lunch eerste dag.

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

za 2/7 - za 9/7

8

B011+

FR

€624

za 13/8 - za 20/8

8

za 9/7 - za 16/7

8

B021+

FR

€624

za 20/8 - za 27/8

8

DAGEN CODE

TAAL

PRIJS

B071+

FR

€624

B081+

FR

€624

VERBLIJF Le Moulin de Hosdent VOLPENSION* Al onze prijzen zijn inclusief transport.


OMNISPORT & AVONTUUR

13-14 • 15-16 jaar

WÉGIMONT WALLONIË België •

VERKEN DE WERELD ... WALLONIE À LA CARTE

VERKEN DE WERELD ... WÉGIMONT

24

de lessen op school. Dankzij de vele excursies en het continu Frans praten, “ Voor het kamp was ik altijd zenuwachtighebtijdens ik meer zelfvertrouwen gekregen. ”

GEEN KLAS MAAR KLASSE OP EEN DROOMLOCATIE

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING FRANS

Het kasteel van Wégimont is een absolute toplocatie voor jongeren. Voor een CLIPvakantie is dit een absolute must! Je verblijft er in mooie kamers van 2 - 8 personen. De kamerverdeling gebeurt na uitgebreide contactactiviteiten zodat je zelf je “roommates” kan kiezen.

zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

EEN KEUKEN MET NIVEAU Het keukenteam van het kasteel kent door de jarenlange ervaring de verlangens van onze deelnemers. ‘s Ochtends is er een continentaal ontbijtbuffet en ‘s middags een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende kaart: lekkere verse soep als voorgerecht, steak met frietjes als hoofdgerecht en een ijsje als dessert. ‘s Avonds is er opnieuw een warme maaltijd (hoofdgerecht) en fruit, tussendoor een lekker vieruurtje.

EEN SPORTPARADIJS Het Provinciaal Domein van Wégimont heeft alle troeven binnen handbereik: sportterreinen (voor voetbal, basketbal, minigolf, ...), een speeltuin, bossen, uitgestrekte grasvelden voor pleinspelen, een roeivijver, ... Het verwarmde openluchtzwembad met glijbanen is onbetwistbaar dé trekpleister. Hier kunnen onze jongeren zich echt uitleven.

WALLONIE À LA CARTE Actieve streekverkenning is een vast onderdeel van CLIP. Gedurende enkele dagen trekken we erop uit om de toeristische trekpleisters en de inwoners van de streek beter te leren kennen. We bezoeken SPA en LUIK. Ook LOUVAIN-LA-NEUVE, dé studentenstad van Wallonië, mag niet op het programma ontbreken.

SPORT- EN AVONTURENANIMATIE In Wégimont legt CLIP de nadruk op sport en avontuur. Tijdens een lasershooting wakkeren we de competitie aan. Een topper is het bivak. We sluiten deze sfeervolle avond af met de gitaar en wat lekkers. Een andere avond organiseren we een kampvuur, uiteraard met marshmallows!


een heel hoog FUN- & LEERGEHALTE

25 VERKEN DE WERELD ... WÉGIMONT

Nieuw dit jaar is de namiddag waterpret in Aqualibi. Aan welke glijbaan waag jij je het eerst? Ons avontuurlijke hoogtepunt beleven we aan het meer van Gileppe, waar we onze zenuwen testen op het hoogteparcours, een boost voor de teamspirit! De snelheidsduivels onder ons zullen blij zijn met de kartingcompetitie die we elke week houden.

THEMATAALVAKANTIE Als deelnemer kies je zelf een thema om je kamp verder aan te kleden. Gedurende 5 x 2 uur kies je voor Alors on danse (hiphop, jazz, ...), Jeux Olympiques (zwemmen, voetbal, basketbal, ...), Media Club (TikTokfilmpjes, Instagramfoto's, lipdubs, ... maken) of een mix van dit alles.

TAALANIMATIE: 13-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16 jaar JULI

DAGEN CODE

Fiscaal attest tot en met 13 jaar

PRIJS

AUGUSTUS

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

za 2/7 - za 9/7

8

B01+

FR

€664

za 30/7 - za 6/8

8

B05+

FR

€664

za 9/7 - za 16/7

8

B02+

FR

€664

za 6/8 - za 13/8

8

B06+

FR

€664

za 16/7 - za 23/7

8

B03+

FR

€664

za 13/8 - za 20/8

8

B07+

FR

€664

za 23/7 - za 30/7

8

B04+

FR

€664

za 20/8 - za 27/8

8

B08+

FR

€664

VERBLIJF * NIET inbegrepen: lunch eerste dag.

TAAL

Domaine Provincial de Wégimont VOLPENSION*

OPTIES Media Club (B02+, B04+, B08+) Alors on danse (B01+, B05+, B07+) Le mix (B03+, B06+) Jeux Olympiques (alle weken)

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


OMNISPORT & AVONTUUR

13-15 • 16-18 jaar

VILLENEUVEDE-BERG FRANKRIJK

VERKEN DE WERELD ... UN GOÛT DE L'ARDÈCHE

26 VERKEN DE WERELD ... VILLENEUVE-DE-BERG

MAISON DES ASTARS

eten en hij antwoordde: "Mama, doe geen moeite; wat ik de laatste tien dagen heb gegeten, “ Ik vroeg onze zoon bij thuiskomst wat hij graag wildedaar kan toch niets aan tippen…" ”

PRACHTLOCATIE MET ZWEMBAD

In Villeneuve-de-Berg verblijven we in het Maison des Astars. Deze gewezen patriciërswoning is een imposant gebouw, een topverblijf met gewelfde plafonds, een indrukwekkende traphal met vleugelpiano en smaakvolle themakamers met eigen sanitair. Eten doen we op het terras, waar enkele bomen voor de nodige schaduw zorgen. Regelmatig zoeken we afkoeling in het zwembad. In dit gezellige dorpje liggen contacten binnen handbereik, voornamelijk tijdens de marktdag. Het ideale moment voor CLIP om zelfgemaakte pannenkoeken uit te delen in ruil voor een gesprek!

VERWENDE FIJNPROEVERS: LEKKER EN VEEL Onze kookploegen slagen hier met lof van de jury. We kunnen spreken van culinaire hoogstandjes om je duimen en vingers bij af te likken. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een salade- en broodbuffet met een warme hap (pizza, croque, quiche). ‘s Avonds smullen we van een driegangenmenu. Oordeel zelf: meloen met ham als voorgerecht, gevolgd door huisbereid stoofvlees met frietjes en appeltaart met ijs als dessert.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING FRANS (zie CLIPconcept pag. 3-4)

DE EXCURSIES ER BOVENOP Na een stadsbezoek aan VALLON-PONT-D’ARC nemen we de kajak voor een afvaart (8 km) van de Ardèche en glijden hierbij onder de imposante Pont d’Arc door. De volgende grote excursie brengt ons naar AVIGNON, één van de mooiste steden in het zuiden van Frankrijk. We sluiten de dag af in een waterpark met golfslagbad, lazy river en snelle glijbanen. Zaterdag gaan we ons geluk verder beproeven in AUBENAS, gekend om zijn oude stadsmuren en markt met lokale producten. Voor een indrukwekkende afsluiter zorgt het bomenparcours in Jaujac. Geïnteresseerden kunnen als extraatje kiezen voor een spelletje paintball (+ €11). Een topper in het programma is ongetwijfeld het bivak. De zonsondergang met uitzicht op de Cevennen is werkelijk adembenemend. Het huis, het dorp en de streek bieden haast onbegrensde mogelijkheden. Gewapend met een knapzak vertrekken we op avontuurlijke wandeling. Wedden dat je de adrenaline zal voelen stromen? Bij thuiskomst koelen we af in een sfeervol verlicht zwembad. Hoogtepunt van de week is de kartingrit. Kick jij op snelheid?


SPORTIEVE & AVONTUURLIJKE ANIMATIE Er is een gevarieerd animatieprogramma met sportieve, avontuurlijke, sociale, toeristische en culturele elementen. Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers een activiteit voor kinderen van het lokale speelplein en de bewoners van het bejaardentehuis, als monitoren in spe. Op het einde van de week trekken we onze mooiste outfit aan voor het casino en de CLIPfuif.

THEMATAALVAKANTIE GASTRONOMIE

3 uur leer je (streek)gerechten bereiden in de volledig uitgeruste buitenkeuken en oefen je nieuwe keukentechnieken in.

APARTE FORMULE VOOR 17-18-JARIGEN Villeneuve trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers. ‘s Avonds mogen ze langer opblijven. Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden. Zo kunnen 17-plussers soms kiezen of ze aan een activiteit deelnemen of helpen bij de organisatie ervan. De groep eet ook samen en heeft een aparte lounge voor de vrije momenten.

Tijdens F04+, F05+ en F06+ kan je kiezen voor een culinaire optie. Tijdens 4 sessies van

27 VERKEN DE WERELD ... VILLENEUVE-DE-BERG

ONTDEK Avignon & Aubenas

TAALANIMATIE: 13-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16-18 jaar

Fiscaal attest tot en met 13 jaar

JULI

* NIET inbegrepen: ontbijt bij aankomst. Paintball €11.

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

vr 1/7 - zo 10/7*

10 (8)

F01+**

FR

€755

vr 29/7 - zo 7/8

10 (8)

F05+

FR

€725

vr 8/7 - zo 17/7*

10 (8)

F02+**

FR

€755

vr 5/8 - zo 14/8

10 (8)

F06+

FR

€725

vr 15/7 - zo 24/7

10 (8)

F03+

FR

€725

vr 12/8 - zo 21/8

10 (8)

F07+

FR

€755

vr 22/7 - zo 31/7

10 (8)

F04+

FR

€725

vr 19/8 - zo 28/8

10 (8)

F08+

FR

€755

VERBLIJF La Maison des Astars VOLPENSION* www.maisondesastars.fr

OPTIES Gastronomie (F04+, F05+, F06+)

** F01+, F02+ (14-18 jaar) 13-14 jarigen zie pag. 14

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


SUNNY ENGLISH

14-16 • 17-19 jaar

MARSASKALA MALTA

VERKEN DE WERELD ... EXPLORE MALTA

VERKEN DE WERELD ... MARSASKALA

28

Malta top! Hij leerde duiken, sprong van rotsen, maakte veel vrienden, het eten was lekker “ Onze zoon vond deenreisdenaar zon scheen 11 dagen lang. Hij vond het zelfs fijn om Engels te spreken. ”

EEN HOTEL AAN DE KUST MET ZWEMBAD

We verblijven in het Cerviola Hotel ✪✪✪, een recent gerenoveerd en comfortabel hotel, gelegen in het charmante vissersdorpje MARSASKALA. We slapen met 3 tot 5 op ruime en moderne kamers met eigen sanitair en airco. Een extra troef is het dakterras met zwembad waar we regelmatig verkoeling zoeken voor de taalateliers.

tijdens 'Swing Palace', ontrafelen het mysterie bij een levensechte Cluedo en worden multimiljonair in het Casino. Daarnaast laten we ons regelmatig volledig gaan tijdens interactieve stadsspelen en entertainende avondactiviteiten zoals een competitieve zoektocht in de haven van MARSASKALA.

ISLAND EXPLORATION MEDITERRANE EN BRITSE KEUKEN We verblijven in volpension. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet. ‘s Middags staat er pasta of soep op het menu of gaan we picknicken. ’s Avonds is er een lekker zuiders buffet. We kiezen uit soep, risotto, pasta, vis, ... De Italiaanse invloed is nooit veraf. Eén keer barbecueën we op het strand van Golden Bay, de laatste avond genieten we van een walking dinner op de 'partyboot'.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL

We varen één dag met de boot naar de BLUE LAGOON en snorkelen in het glasheldere water tussen de vissen. Eén van de spannendste activiteiten is ongetwijfeld de 'Malta Xpress', waarbij we starten in de levendige stad VALLETTA en eindigen in het romantische MDINA. Op zondagochtend trekken we naar de vissersmarkt van MARSAXLOKK en nemen achteraf een duik in het azuurblauwe water van St. Peter’s Pool (niet tijdens het paaskamp). ’s Avonds schepen we in op de partyboot voor een idyllische 'harbour cruise'. Hoogtepunt van de week is de dagtrip met de hop on hop off bus naar GOZO, het groene broertje van Malta.

zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

THEMATAALVAKANTIES M01 - M06 Voor de taalactiviteiten duiken we regelmatig in zee … voor een écht taalbad. We trekken vaak de straat op om contacten te leggen met de tweetalige én vooral goed verstaanbare bevolking. Malta stond immers lang onder het bestuur van GrootBrittannië.

EEN GEVARIEERD ANIMATIEPROGRAMMA ONDER DE ZON Het CLIPteam zorgt voor een goed gevuld animatieprogramma. We dansen erop los

Als deelnemer kan je zelf het thema van je kamp kiezen. Gedurende vier halve dagen ben je hiermee bezig. Je hebt de keuze uit:

• SPLASH EN SPORT De eerste dag bewaren we ons evenwicht op SUP boards, de nieuwste trend in watersportland. De tweede sessie bestaat uit een mix van sport- en teambuildingsactiviteiten op het strand. De derde dag krijg je een duikinitiatie (30 min, supplement van €15) of ga je kanoën op zee. De vierde keer kan je ontspannen in het waterpark,


een subtropisch zwembad in openlucht. Tijdens de paasvakantie is dit niet mogelijk, maar bezoeken we Popeye Village, een oude filmstudio.

• DUIKEN De eerste drie halve dagen ga je duiken. Je glijdt als een vis door het water en maakt deel uit van de onderwaterwereld. De laatste dag leven we ons uit op het strand. Wil je ook graag een officieel duikcertificaat, dan kies je voor de Scuba Diver cursus.

APARTE FORMULE VOOR DE 17-19-JARIGEN De oudere deelnemers worden in Malta echt in de watten gelegd. Tijdens M02, M03 en M04 volgen zij het normale programma, maar is er regelmatig een extraatje.

Tijdens de Cluedo en het Casino worden de 17-plussers monitoren. Als beloning mogen zij ’s avonds langer opblijven voor een filmavond of een terrasje. Eén avond gaan we uit in ST JULIAN’S, een andere keer slapen we op het dakterras. Tijdens M01+, M05+ en M06+ pakken we het een stukje avontuurlijker aan. De 17-19jarigen vormen een autonome groep. Ze trekken er de hele dag op uit met een aparte monitor. Voor de excursies volgen zij het standaardprogramma, maar de groep blijft soms wat langer: voor een bezoek, een terrasje of een sociaal project. Deze deelnemers kiezen niet voor één thema, maar genieten van een mix: SUP boards, het Splash & Fun Waterpark, een duikinitiatie en kanovaren.

29 VERKEN DE WERELD ... MARSASKALA

EXTRA KAMP PASEN vr 1/4 - ma 11/4

JULI

TAALANIMATIE: 14-16 jaar TAALVERVOLMAKING: 17-19 jaar DAGEN CODE

TAAL

JAAR

M001

ENG

14-19 €1095

TAAL

JAAR

11

DAGEN CODE

PRIJS

AUGUSTUS

DAGEN

CODE

TAAL

JAAR

PRIJS

zo 31/7 - wo 10/8

11

M04

ENG

14-19 €1095

PRIJS

do 11/8 - zo 21/8

11

M05

ENG

14-16 €1095 17-19 €1095

vr 1/7 - ma 11/7

11

M01

ENG

14-16 €1095

do 11/8 - zo 21/8

11

M05+

ENG

vr 1/7 - ma 11/7

11

M01+

ENG

17-19 €1095

zo 21/8 - wo 31/8

11

M06

ENG

14-16 €1095

zo 21/8 - wo 31/8

11

M06+

ENG

17-19 €1095

ma 11/7 - do 21/7

11

M02

ENG

14-19 €1095

do 21/7 - zo 31/7

11

M03

ENG

14-19 €1095

VERBLIJF Cerviola Hotel ✪✪✪ VOLPENSION

Duiken (supplement €50, met Scuba Diver brevet €145) Splash & sport met duiken (supplement €15 ) Voor M01 - M06 Splash & sport met kano

OPTIES

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


LET'S CHECK THIS OUT

14-18 jaar

TERUG VAN WEGGEWEEST!

DUBLIN IERLAND

VERKEN DE WERELD ... VIBRANT DUBLIN, HOME OF THE VIKINGS

VERKEN DE WERELD ... DUBLIN

3O

of my life gehad! De combinatie van de stadsontdekking, de taalateliers “ Met dit kamp heb ik echtendedetimeactiviteiten maakten de week onvergetelijk! ”

EEN HOSTEL IN HET CENTRUM VAN DE STAD

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL

We logeren in Abbey Court Hostel, een moderne jeugdherberg in het centrum van de stad, op wandelafstand van alle grote bezienswaardigheden. De mooie en ruime kamers van 4 tot 6 personen zijn uitgerust met comfortabele stapelbedden. De badkamers zijn, zoals in de meeste hostels, gemeenschappelijk.

zie ook CLIPconcept op p. 3-4

LEKKER UIT ETEN We verblijven in halfpension. ’s Ochtends is er een continentaal ontbijt met af en toe een extraatje: fruit, eitjes, spek, … ’s Middags picknicken we met een sandwich, een wrap, een salade of een stuk pizza (niet in de prijs inbegrepen). ’s Avonds gaan we op restaurant: de ene keer kiezen we voor een trendy Aziaat, dan weer dineren we in een gezellig Italiaans restaurant of smullen we van de lokale fish ‘n chips.

TAALANIMATIE: 14-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16-18 jaar AUGUSTUS di 23/8 - zo 28/8

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

6

E08

ENG

€799

VERBLIJF Abbey Court Hostel HALFPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.

TAALSTAGE MET GEVARIEERDE ANIMATIE We testen onze filmkennis in een filmquiz, ontrafelen het mysterie bij de levensechte cluedo en laten ons vertroetelen gedurende een wellnessavond. Tijdens een zoektocht in de stad treden we in de voetsporen van Sherlock Holmes en lossen we een verdwijning op. De vele parken nodigen ons uit om af en toe hip en trendy aan sport te doen.

CITY EXPLORATION We ontdekken Temple Bar, O’Connell Street, Trinity College, Dublin Castle en St. Patrick’s Cathedral. De 'Dublin Express' brengt ons naar een geheime eindbestemming. Hiervoor moeten we zelf de kaart lezen. Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning. We trekken richting het mooie kuststadje HOWTH voor een wandeling langs de kliffen en leven ons uit tijdens avontuurlijke middag fietsen doorheen Phoenix Park. Hoogtepunt van de week is de escape room. Door raadsels en puzzels op te lossen proberen we als echte Houdini’s te ontsnappen. Eén avond wandelen we langs de griezeligste plekjes in de stad voor een ghost tour. Eén ochtend kunnen we kiezen voor een museumbezoek, een bezoek aan de Dublin Zoo, de Guinness Storehouse of een Viking Splash Tour (excl. inkomgelden).


15-16 • 17-19 jaar

... la ville lumière

PARIJS Frankrijk

32

15-16 • 17-19 jaar

... hip en happening

LONDEN Groot-Brittannië

Vroegboekkortingen CRUISE tot en met 12/12/2021, PARIJS en LONDEN tot en met 1/2/2022. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

33

15-16 • 17-2O jaar

... op de Middellandse Zee

CRUISE

34

31 CITYTRIPPEN ...

citytrippen ...


UN CITYTRIP MAGNIFIQUE

15-16 • 17-19 jaar

PARIJS FRANKRIJK

CITYTRIPPEN ... LA VILLE LUMIÈRE

CITYTRIPPEN ... PARIJS

32

heb veel Frans bijgeleerd, ik ben mondiger en heb nieuwe mensen leren kennen! “ Het was een zeer fijn kamp. IkVolgende keer ga ik als kenner naar Parijs :-) ”

OP HOTEL EN RESTAURANT IN HET CENTRUM VAN PARIJS

EEN PORTIE VRIJHEID VOOR DE OUDERE LEEFTIJDSGROEP

We kiezen voor comfort en logeren in moderne tweepersoonskamers in het hotel IBIS Paris la Défense Centre ✪✪✪, het zakendistrict van Parijs. We hebben er een prachtig zicht op de Arc de Triomphe en la Grande Arche. We verblijven hier op basis van halfpension. Uitgebreid ontbijten doen we in het hotel. ‘s Middags picknicken we in de stad (excl.) en ‘s avonds gaan we op restaurant.

In deze formule is er ruimte voor inspraak en kan je een portie vrijheid verdienen, mits het Frans de voertaal blijft. We verkennen de stad in kleine groepen en bieden verschillende opties aan (excl. inkomgelden): Père Lachaise, Les Catacombes, Versailles of een gratis optie … Vanaf 17 jaar mag je ‘s avonds langer opblijven om o.a. een terrasje te doen met de monitoren.

TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL

STADSEXPLORATIE VAN DE LICHTSTAD

zie CLIPconcept p. 3-4

We ontdekken het Louvre, Centre Pompidou of Musée d’Orsay en gaan op zoek naar de verhalen achter de meest bekende schilderijen. We doorkruisen de stad te voet en met de metro voor een heuse Parijs Express. We eindigen de tocht op de Eiffeltoren waar we genieten van het uitzicht. We beklimmen MONTMARTRE, leren alles over de Moulin Rouge en sluiten de avond af op de trappen aan de Sacré Coeur. Ontspannen doen we tijdens een boottochtje op de Seine, op Paris Plage aan île de la Cité of tijdens een hippe streetart wandeling. Topper op het programma is een daguitstap naar Disneyland Parijs. Ontmoet Mickey en Minnie, dompel je onder in de magische wereld en beleef een adrenalinekick in the Tower of Terror.

Met CLIP ga je niet op reis om in een klaslokaal te zitten. De stad en haar vele wereldbekende parken zijn het ideale decor voor de taalactiviteiten. Daarnaast trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de 'Parisiens'. We nemen hier regelmatig de tijd om langere gesprekken te voeren.

TAALVERVOLMAKING: 15-19 jaar AUGUSTUS ma 22/8 - zo 28/8

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

7

PAR08

FR

€765

NIEUW SOCIAAL PROJECT in PARIJS en LONDEN

VERBLIJF IBIS Paris la Défense Centre ✪✪✪ HALFPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.

CLIP wil haar jongeren een sociaal engagement meegeven. Daarom voorzien we een sociaal project voor de oudste deelnemers. Op die manier staan we stil bij maatschappelijke problematieken terwijl we toch genieten van contacten met de lokale bevolking.


AN EXTRAORDINARY CITYTRIP

15-16 • 17-19 jaar

LONDEN GROOT-BRITTANNIË

CITYTRIPPEN ... HIP EN HAPPENING

33 CITYTRIPPEN ... LONDEN

“ Vijf woorden om CLIP te omschrijven? Plezier, indrukwekkend, comfort, leerrijk, vrienden! ” OP HOTEL EN RESTAURANT IN HET CENTRUM VAN LONDEN We verblijven in moderne driepersoonskamers in het hotel IBIS LONDEN BARKING ✪✪✪ in het oosten van LONDEN. Van hieruit kunnen we de stad vlot bereiken met de metro. We verblijven hier op basis van halfpension. ‘s Ochtends starten we met een full English breakfast. ‘s Middags picknicken we in de stad (excl.). ‘s Avonds gaan we op restaurant.

TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL

we met enkele taalateliers. We doorkruisen de stad te voet en met de metro tijdens een heuse 'London Express' langs the Globe, Tate Modern, London Eye en the Houses of Parliament. In Hyde Park doen we een mix van sport- en taalactiviteiten. Achteraf spreken we met de Londenaren op Oxford Street en Piccadilly Circus. De levendige Portobello Road market aan NOTTING HILL kan niet op het programma ontbreken en ‘s avonds maken we een griezelwandeling in het thema van Jack the Ripper met een lokale gids.

zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

EEN EXTRA PORTIE VRIJHEID In deze formule is er ruimte voor inspraak en kan je een portie vrijheid verdienen, mits het Engels de voertaal blijft. We verkennen de stad in kleine groepen en bieden regelmatig verschillende opties aan: London Zoo, London Dungeon, een boottochtje op de Thames, ... (excl. inkomgelden). Vanaf 17 jaar mag je ‘s avonds langer opblijven om o.a. een terrasje te doen met de monitoren.

We lossen een moord op aan COVENT GARDEN en genieten volop van een musicalvoorstelling. Voor we terug naar huis keren, hebben we de keuze tussen een bezoek aan het hippe en kleurrijke CAMDEN TOWN of aan de HARRY POTTER STUDIO'S* (excl.). We sluiten de week af met een bezoek aan CANTERBURY en stappen dan weer in de bus op weg naar België.

NIEUW SOCIAAL PROJECT zie pag. 32

STADSEXPLORATIE We verkennen Londen niet op een klassieke of passieve manier. Actie is troef. We starten onze vakantie in één van de meest historische wijken van Londen, Greenwich. We worden zelf gids aan St. Paul’s Cathedral en in het Museum of London. Eén dag bezoeken we ook een museum naar keuze. Aan de Tower of Londen ontspannen

TAALVERVOLMAKING: 15-19 jaar AUGUSTUS ma 15/8 - zo 21/8

* supplement Harry Potter Studio's + busrit: €75 voor wie jonger is dan 16 jaar, €85 voor wie ouder is dan 16 jaar.

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

7

LON07

ENG

€849

VERBLIJF IBIS Londen Barking ✪✪✪ HALFPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.


NIEUWE ROUTE

LUXUEUZE RONDVAART

15-16 • 17-2O jaar

CRUISE MIDDELLANDSE ZEE

CITYTRIPPEN ... OP DE MIDDELLANDSE ZEE

34 CITYTRIPPEN ... CRUISE

“ Een taalcruise? Wie had dat ooit durven dromen? Ik heb nog nooit zoveel geleerd, genoten, gegeten en gezien op 1O dagen tijd. ” CRUISESCHIP ALS HOTEL

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL

We logeren in binnenkajuiten van vier personen op de MSC Splendida, een schip van 333 m lang. Aan spraakmakende faciliteiten geen gebrek: ‘body & soul’ worden verwend in de fitness, de zwembaden en bubbelbaden. Voor ontspanning zorgen de discotheek, het theater en de sportterreinen. Tijdens de dag op zee kunnen we hier uitgebreid van genieten.

Zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

HET ETEN AAN BOORD We ontbijten aan de rijkelijke en eindeloze buffetten op het dek. 's Middags gaan we - als we aan boord zijn - voor een heerlijke lunch of de afternoon tea. Het avondeten wordt à la carte in het restaurant geserveerd. Iedere dag verkennen we een andere Italiaanse regio met bijbehorende streekgerechten. Je kan kiezen uit de verschillende gangen ... of ze allemaal nemen.

TAALANIMATIE: 15-16 jaar TAALVERVOLMAKING: 17-2O jaar JULI za 2/7 - ma 11/7

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

10 (8)

CR01

FR

€1099*

VERBLIJF MSC SPLENDIDA VOLPENSION tijdens de dagen aan boord HALFPENSION tijdens de excursies* Al onze prijzen zijn inclusief transport.

Er is ook een niet-alcoholisch drankenpakket inbegrepen in de prijs. * NIET inbegrepen: ontbijt bij aankomst. 5 x lunch tijdens de excursies, 1 x avondmaal bij de terugrit. Voorzie ongeveer €75.

Frans is de voertaal van de reis. Voor de bestemmingen in Italië wagen we ons aan een initiatie Italiaans.

EXCURSIES FRANKRIJK EN ITALIË De rondvaart begint en eindigt in MARSEILLE, de tweede grootste stad van Frankrijk, gelegen aan de Côte d’Azur. In de gezellige binnenstad of in de plezierhaven van deze zeer levendige cultuurstad spreken we met de Franse inwoners. Op dag 2 zitten we een hele dag op zee en genieten we van alle faciliteiten die onze boot te bieden heeft. We varen dan verder naar SYRACUSE, een havenstad in het zuidoosten van Sicilië en volgens Cicero dé mooiste stad van de antieke wereld. De volgende dag meren we aan in TARANTO, de verborgen parel van Puglia. Op donderdag zijn we opnieuw een volledige dag op zee. Vrijdag wordt ongetwijfeld het culturele hoogtepunt van de reis. We gaan aan land in Civitavecchia en reizen van daaruit met de trein door naar ROME. We gaan onze ogen serieus de kost geven en genieten van deze betoverende stad! Vanuit Civitavecchia gaat de tocht verder naar GENUA, de belangrijkste havenstad van Italië. Hier voorzien we een aantal keuzemogelijkheden, gratis of mits supplement. Tot slot meren we aan in Marseille voor een laatste bezoek aan deze prachtige Franse stad.


15-2O jaar

... in het Engels

RONDREIS Thailand

36

globetrotten ...

35 GLOBETROTTEN ...

Vroegboekkortingen tot en met 12/12/2021. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

15-16 • 17-19 jaar

... in het Frans

RABAT, CHEFCHAOUEN EN FEZ Marokko 37


EXOTISCHE TAALEXPEDITIE

15-17 • 18-2O jaar

THAILAND RONDREIS

GLOBETROTTEN IN ... THAILAND

GLOBETROTTEN IN ... THAILAND

36

“ Wat een ervaring! Wat een ontdekking! Ik heb me al ingeschreven voor de opleiding, want na deze heerlijke week wil ik echt monitor worden! ” MET CLIP DE WERELD VERKENNEN OP EEN VEILIGE MANIER Grensverleggende ervaringen, dat is waar CLIP voor staat. De formule in Thailand scoort heel hoog op dit vlak. CLIP werkt samen met een Belgische touroperator die het land door en door kent. THAISE GASTVRIJHEID OP HOTEL EN RESTAURANT Thaise gastvrijheid is een begrip. We logeren in tweepersoonskamers in mooie tot ronduit LUXUEUZE HOTELS. Het zwembad zorgt voor verfrissing. We ontbijten telkens in het hotel. Aan de buffetten lijkt soms geen einde te komen. ‘s Middags en ‘s avonds ontdekken we het uitgebreide Thaise smaak- en geurenpallet. Een explosie in de mond! TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept p. 3-4

TAALVERVOLMAKING: 15-2O jaar AUGUSTUS

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

di 16/8 - za 27/8

12 (10)

THA08

ENG

€1835

VERBLIJF rondreis HALFPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.

Met CLIP ga je op wereldreis om de taal in de praktijk te brengen. Engels leren gebeurt in Thailand echt on the road. De begeleiders zijn ‘travelling teachers’ die regelmatig een leuke taalactiviteit uit hun rugzak toveren. We laten bovendien geen enkele mogelijkheid onbenut om contacten te leggen met de lokale bevolking en discussies te voeren. TOERISTISCHE HOOGTEPUNTEN De rondreis begint en eindigt in BANGKOK, de drukste metropool van Thailand. We verkennen de stad per fiets en per boot. We bezoeken het koninklijk paleis, slenteren rond op de marktjes en snuiven de Chinese sfeer op in Chinatown. Na Bangkok vertrekken we naar AYUTAYA, de oude hoofdstad van Thailand. ‘s Avonds zien we de tempels by night vanuit onze tuktuks. Op weg naar het noorden stoppen we in PHITSANULOK, waar we de reusachtige boeddha’s bewonderen. Volgende topper is CHIANG MAI waar we kennismaken met de lokale ambachten. Onvergetelijk zijn de afvaart met een raft, een duik in de watervallen en een bezoek aan de bergstammen. Een visite aan een zorgcentrum voor olifanten mag hier niet ontbreken. We keren terug naar Bangkok aan boord van de slaaptrein. Daarna is er tijd voor een activiteit naar keuze (excl.). Wat dacht je van Thai boxing, massage of een kookworkshop!? We bezoeken ook een schooltje en doen activiteiten met de lokale kinderen. Couleur locale is verzekerd! De nadruk van het programma ligt op beleving en nieuwe ervaringen.


NIEUWE ROUTE

EXOTISCHE TAALEXPEDITIE

15-16 • 17-19 jaar

RABAT,

CHEFCHAOUEN, FEZ MAROKKO

GLOBETROTTEN IN ... MAROKKO

37 GLOBETROTTEN IN ... MAROKKO

op te halen en te zien stralen. Je luistert naar de vele enthousiaste verhalen en je beseft “ Het is zo fijn om je zoon na een CLIPvakantie dat hij weer een fantastische ervaring rijker is. ”

GASTVRIJ WELKOM

We kiezen hier voor couleur locale en echtheid. In MAAMOURA verblijven we in het scoutscentrum. We logeren er in comfortabele chalets in kamers van 2 personen met eigen sanitair. In CHEFCHAOUEN en FEZ verblijven we in een gezellig hotel dicht bij het centrum van de stad. Uiteraard staat de traditionele Marokkaanse keuken (tajine met kip, couscous, BBQ, gegrilde vis...) op het menu. Dat begint al met een receptie bij aankomst waarop de typische muntthee niet mag ontbreken.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL

Dan reizen we naar CHEFCHAOUEN, bekend voor haar indigoblauwe geschilderde huizen, waar we de gezelligste Medina van Marokko bezoeken. Van hieruit gaan we verder naar FEZ, één van de vier koningssteden, waarvan het oude centrum erkend is als UNESCO-werelderfgoed. We maken er kennis met oude ambachten en ontdekken een heel ander aspect van het Marokkaanse leven. We sluiten de vakantie feestelijk af, in het prachtige Mnebhi-paleis voor een feeëriek spektakel met dans en muziek.

zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Met CLIP ga je op verre reis om de taal echt in de praktijk te brengen. Wat dacht je ervan om zelf gids te worden of als een echte journalist de tweetalige Marokkanen te interviewen?

TAALANIMATIE: 15-16 jaar TAALVERVOLMAKING: 17-19 jaar

COULEUR LOCALE Het grootste deel van de reis verblijven we dichtbij RABAT, in MAAMOURA. Hier liggen de interessante contacten voor het grijpen. Een topper is dan ook het animeren van Marokkaanse kinderen door onze deelnemers. Vanuit Maamoura bezoeken we Rabat met de moderne haven, het mausoleum en het koninklijk paleis. We gaan hier ook naar de kust voor strandanimatie en om te kajakken. In CASABLANCA brengen we een bezoek aan de indrukwekkende moskee, Hassan II.

JULI za 2/7 - wo 13/7

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

12

M011

FR

€1099

VERBLIJF * NIET inbegrepen: 4 middagmalen.

Chalet • hotel VOLPENSION* in Rabat (6n) HALFPENSION* in Fez en Chafchaouen (5n) Al onze prijzen zijn inclusief transport.


CLIP voor

monitoren CLIP VOOR ... MONITOREN

38

MEER DAN 300 MONITOREN…

DOORGROEIMOGELIJKHEDEN

omkaderen de taalvakanties. Zij zorgen voor het waauwgevoel waarmee de deelnemers na hun vakantie naar huis gaan.

Na je eerste ervaringen als animator (taalatelier, animatie of keuken) kan je stilaan meer verantwoordelijkheden nemen. De volgende stap is CLIPcoach waarbij je één nieuwe monitor begeleidt. Of waarom zou je daarna geen opleiding volgen tot stafmedewerker of keukenverantwoordelijke!?

INTERNE EN EXTERNE KANDIDATEN Op kamp krijgen heel wat deelnemers de smaak te pakken om monitor te worden en stellen ze zich na afloop kandidaat om deel te nemen aan de opleiding (“interne” kandidaten). Daarnaast vindt een groeiende groep “externe” kandidaten zijn weg naar het CLIPgebeuren, waaronder toekomstige leerkrachten en steeds meer Franse monitoren. Hierdoor ontstaat een 'explosieve' mix van jong en oud, tweede taal én native speaker.

Naast de verschillende kampen in België biedt CLIP een uitgebreide waaier aan bestemmingen in het buitenland. Hier is het de opleiding tot reisbegeleider die de deur opent naar bestemmingen zoals Zuid-Afrika, Marokko en de cruise ...

EVENTS EN REIZEN VORMING À LA CARTE Bij CLIP wandel je niet zomaar binnen. Opleidingsweken of een voorbereidende vergadering voor prof, animator of kok zorgen voor een degelijke voorbereiding waardoor elk team op het terrein in staat moet zijn te scoren. Deze opleidingen zijn erkend door de Vlaamse Overheid. Tijdens de kampen worden de zeer talrijke monitoren gecoacht (en geëvalueerd) door CLIPcoaches, stafmedewerkers, coördinatoren en niet in het minst het hele kantoorteam. Het zijn de inspiratie, de energie en de ondersteunende controle die mede de basis vormen van het succes.

CLIP zorgt voor een leuke en leerrijke jaarwerking voor haar vrijwilligers via events en reizen.

INTERESSE OM MEE TE WERKEN Als ouder, leerkracht, student of werkende ... kan je tijdens de kampen je taalvaardigheid en talenten botvieren of ontwikkelen als kok, animator, leerkracht, reisbegeleider of stafmedewerker. Contacteer het CLIPsecretariaat voor meer info.

moni@clipvakanties.be https://clipvakanties.be/moni-worden/ +32 16 29 49 99


VROEGBOEKkorting

15

e

GELDIG tot en met 1 FEBRUARI 2O22

(bovenop de vroegboekkorting)

VOLG ONS OP SOCIALE MEDIA VIA

www.facebook.com/cliptaalvakanties en www.instagram.com/clipvzw of deel je CLIPherinneringen met de hashtag #cliptaalvakanties

Per kamp kan je maar van één EXTRA KORTING gebruik maken

skivakanties tot en met 1/11/2021, verre reizen tot en met 12/12/2021.

De kortingen zijn NIET van toepassing op de externaatsformules en opleidingen.

GELDIG HET HELE JAAR LANG KORTING

KORTING

GEZINSKORTING

1 kind, meerdere kampen binnen zelfde jaar Meerdere kinderen van hetzelfde gezin, binnen zelfde jaar

VANAF 2e KAMP

€15

39

GETROUWHEIDSKORTING

1 kind: 3 kampen, verschillende seizoenen

VANAF 3e KAMP

€25

Meerdere kinderen van verschillende gezinnen, 3 of meer inschrijvingen voor dezelfde stage

PRAKTISCHE INFO

praktische info

VOORWAARDEN

PER KIND

€15

VRIENDJESKORTING BEDRIJFSKORTING

Vermeld de kortingscode van je werkgever

€30

De inschrijvingen dienen te gebeuren op dezelfde dag! Vermeld de namen van de andere groepsleden in het opmerkingenveld.

OPLEIDING

animator APRIL ma 11/4 - vr 15/4

LEEFTIJD

LOCATIE

PRIJS

vanaf 16 jaar

Braives Moulin

€185

Na je praktische stage en evaluatie ontvang je een ATTEST ALS ANIMATOR. Erkend door de Vlaamse Overheid.

OPSTAPPLAATSEN BUSREIZEN Leuven parking Bodart Groot-Bijgaarden parking E40 Gent P+R Watersportbaan Duinkerke (enkel voor bestemmingen in Engeland)

LUCHTHAVENS VLIEGREIZEN Wij vliegen altijd vanuit Zaventem

WAT MOET JE MEENEMEN OP KAMP? Raadpleeg de website www.clipvakanties.be en check de pak & zak van je bestemming!


© info@kookaburravormgeving.be

DARE TO be a CLIPPER

CLIP taalvakanties vzw Tervuursesteenweg 611 3001 Heverlee België tel 0032 (0)16 29 49 99 www.clipvakanties.be info@clipvakanties.be

in samenwerking met CLIPPER lic A5477


Articles from Brochure seizoen 2022 CLIP Taalvakanties nu online!