Page 1

CLIP-magazine: driemaandelijks tijdschrift van CLIP Taalvakanties vzw. Jaargang 29 - nummer 114 - december 2017. v.u. Heidi Ketsman - Tweekleinewegenstraat 27 - 3001 Leuven (Heverlee)

PB- PP BBELGIE(N) - BELGIQUE

FranS ENGELS TAALVAKANTIES SKI VERRE REIZEN


voorwoord

2

“In de enquêtes van afgelopen zomer kreeg het evenwicht tussen taalen fungehalte van de kampen 92%! Zoveel enthousiasme, dat doet deugd.”

“In 2018 zetten wij extra in op de integratie van alle deelnemers en monitoren. Iedereen moet zich goed voelen in de groep, daar gaan wij voor, dit jaar nog meer dan anders.”

Heidi Ketsman

Voorzitter CLIP vzw

“Op vraag van ouders en jongeren organiseert CLIP in 2018 een Engels kamp in België voor deelnemers vanaf 10 jaar. We combineren deze taalvakantie met een taalexcursie naar Engeland om de opgedane kennis om te zetten in de praktijk.”

3-4 5 6 7-9 10 - 12 13 - 15 16 - 17 18 19 20 - 21 22 -23 24 25 26

27 28 29 30 31

Voor meer info en inschrijvingen zie

www.clipvakanties.be

CLIPCONCEPT Frans Leuven Wégimont Braives Villeneuve-de-Berg Naussac Parijs

België • Vlaanderen België • Wallonië België • Wallonië Frankrijk Frankrijk Frankrijk

ENGELS Folkestone Marsaskala Londen Dublin Oostduinkerke

Groot-Brittannië Malta Groot-Brittannië Ierland België • Vlaanderen

verre reizen & ski New York Zuid-Afrika Cruise Marokko

Engels Engels Frans Frans

32 33

Kitzbühel Kronplatz

Oostenrijk | voertaal Nederlands Italië | voertaal Frans

34 35

CLIP voor scholen CLIP voor monitoren


3

clipconcept een echt taalbad

Taal als spel Het Frans/Engels zit bij CLIP gewoon in de animatie en omgekeerd. Zo doen we bijvoorbeeld een stoelendans waarbij je zo snel mogelijk moet gaan zitten als je een specifiek woord hoort in een dialoog van 2 deelnemers. Voor de taalanimator is dit een luister- en spreekoefening. Voor de deelnemers is dit een spel. zachte onderdompeling in het taalbad Dit is een kunst! Wij houden van de lage drempel. Ruimte laten voor fouten, positieve bemerkingen en beloningen stimuleren de interesse en de motivatie. Soms kan een telefonische aanmoediging van de ouders ook wonderen doen. contact met de lokale bevolking CLIP heeft een eigen methode om de contacten met de lokale bevolking te stimuleren: ‘de taalexcursie', interactief en ludiek. In Villeneuve geven we bvb. regelmatig een pannenkoek in ruil voor een gesprek. Naast deze stadsexcursies organiseren de oudere deelnemers ook animaties voor de lokale jeugd en senioren. een hechte groep, een grote familie Elk CLIPteam doet er alles aan om iedere deelnemer te integreren in de groep. Zo maak je echte vrienden. welzijn van deelnemers en monitoren Deze noemer omvat alle elementen die het welbehagen verhogen. Dit aspect, gaande van ehbo, contactactiviteiten op de bus, lekker eten, het welgevuld dagprogramma tot de kwaliteit van de nachtrust... is een basisvoorwaarde voor de kennisoverdracht van de vreemde taal.

EEN KWALITEITSLABEL CLIP is een erkende landelijke jeugdorganisatie (fiscaal attest tot en met 11 jaar ter waarde van e11,20 per dag) waar de overheid over waakt! taalopbouw De CLIPprogramma’s variëren wezenlijk naargelang van de leeftijd, zowel qua aanpak als qua taalprogramma:

h Taalinitiatie Een speelse introductie in de vreemde taal. Het taalbad is in deze formule niet het startpunt maar wel het streefdoel van de vakantieweek. Frans/Engels is niet de permanente voertaal maar de doeltaal. De monitoren moedigen de deelnemers aan om Frans/Engels te spreken met positieve opmerkingen en stimuli. Nederlands praten is wel toegestaan om de drempel te verlagen zolang er inspanningen geleverd worden in de vreemde taal... en het werkt.

h

Taalanimatie We werken rond taalvlotheid. Durven spreken, dat is belangrijk! We gaan ervan uit dat elke deelnemer over voldoende basiskennis Frans/Engels beschikt om aan courante gesprekken te kunnen deelnemen. Frans/Engels is immers de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan.

h Taalvervolmaking We werken niet alleen rond taalvlotheid maar concentreren ons ook op een correct taalgebruik. De activiteiten blijven ludiek. Ook hier is het Frans/Engels de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan.


4

sport

topanimatie CLIP biedt een dagvullend programma met een cocktail van leuke en gevarieerde activiteiten waaronder talrijke (streekgebonden) specials:

Geen taal en sport, maar taal IN sport. Op een ludieke manier worden taalen sportactiviteiten gecombineerd: revolutionair en uniek. Wat dacht je van ski-in-taal in Italië, paardrijden, avontuur, zeilen of watersport op diverse bestemmingen?! Spelplezier en teambuilding gaan hier hand in hand.

h

MIXFORMULE Een brede waaier van animatie: • van 8 tot 14 jaar: met een uitgesproken sportief accent • vanaf 15 jaar: het accent ligt nu op sport, avontuur, cultuur, toerisme en sociale vaardigheden.

h THEMATAALVAKANTIE Een brede waaier van animatie met één thema uitvergroot.

verre reizen

Of je nu met CLIP naar New York, Marokko, Zuid-Afrika of op cruise gaat, de componenten van de reis blijven dezelfde. Eerst en vooral is de voertaal Frans of Engels. Aan de taal wordt gewerkt in taalateliers en via de talrijke contacten met de lokale bevolking. Daarnaast zijn er de toeristische smaakmakers. Een CLIPreis beleef je niet passief maar actief in een hechte groep. Deelnemers worden zelf gids en stippelen mee het programma uit in goed begeleide activiteiten. Reizen, dat kan je leren...

cultuur

Een flinke brok gastronomie in Villeneuve en cultuur en dans in Wégimont zorgt voor verrassende resultaten én een enorm groepsgevoel. Daarnaast zijn er de citytrips naar Parijs, Londen en Dublin.

LOGIES EN MAALTIJDEN MAKEN HET VERSCHIL CLIP biedt schitterende vakantielocaties die je als topverblijven voor jongeren mag bestempelen. De landen en locaties zorgen mede voor een ontspannen, niet-schoolse sfeer. Ook de CLIPkeuken heeft een uitstekende reputatie. Jaarlijks wordt er gepeild naar de smaak van de deelnemers. Dit geldt niet alleen voor de keuken in eigen beheer maar ook voor de locaties met een externe kok. VERAF EN TOCH DICHTBIJ Iedereen wordt opgevolgd via een CLIPguide die we op het einde van de week meegeven naar huis. Met de foto’s op de website kunnen de ouders tijdens de kampen bovendien dagdagelijks de temperatuur van de vakantie meevoelen. NIEUW ALS HET OOK BETER IS Jaarlijks vernieuwen we de formules; de ijzersterke formats blijven, maar met een andere invulling. Zo staat er ieder jaar een cluedo op het programma. De plot is echter telkens nieuw. Of wat dacht je?!

VARIABELE AANPAK NAARGELANG VAN DE LEEFTIJD: 8-10 JAAR, (MINI-B) EEN KLEINE FAMILIE Een methode die werkt voor kinderen die nog nooit Franse les hebben gehad! Normaal schommelt de omkaderingsgraad bij CLIP rond 5 deelnemers per monitor. Voor de mini-B’s is deze nog scherper. Ook de werkwijze verandert. Met 2 vaste monitoren voor ongeveer 6 à 10 kinderen vormen we één ‘familie’. Deze sterke band zorgt ervoor dat het fun- en leergehalte heel hoog ligt. 17+, een aparte aanpak CLIP trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers aan. Voor de taalateliers en de animaties zitten ze samen met de groep 16-jarigen. ’s Avonds mogen zij echter langer opblijven (tot uiterlijk middernacht) rond een kampvuur, in het zwembad of om een glas te drinken met de monitoren van het kamp... Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden en inspraak in het programma: een bivak op het strand, een extra uitstap... het kan allemaal.


5

Mixformule & themataalvakanties

BelgiË leuven, Vlaanderen taalacademie in externaat 6 - 8 jaar 9 - 10 jaar 11 - 12 jaar

Wégimont, Wallonië omnisport & kasteelanimatie 8 - 10 jaar 11 - 13 jaar tour de Wallonie 13 - 14 jaar 15 - 16 jaar

Braives, Wallonië omnisport & avontuur 12 - 13 jaar 14 - 15 jaar de mix is de max 14 - 16 jaar

6

7

10

Frankrijk Villeneuve-de-Berg omnisport & avontuur 13 - 14 jaar de mix is de max 14 - 15 jaar 16 - 18 jaar

Naussac watersport, paardrijden of avontuur 13 - 15 jaar 16 - 18 jaar

Parijs avontuurlijke citytrip 15 - 16 jaar 17 - 18 jaar

13

16

18

Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2018. Voor meer info en inschrijvingen zie

www.clipvakanties.be


6

externaat

6-8 9-10 11-12

leuven

vlaanderen • belgië

jaar

“ I k wa s verbaa s d h o eve el n i euw e woord jes m i jn

zoon gel eerd h e eft. Da t h i j h et b ov en d i en k ei to f von d , i s m oo i m e egen o m en . ”

Dicht bij huis In alle CLIPformules gaan leren, actie en plezier hand in hand. De taalacademie is onze vijfdaagse externaatsformule in Leuven. Ideaal voor jongeren die verkiezen dicht bij huis te blijven en een perfecte opstap voor een eventuele residentiële taalvakantie achteraf. Talen leren wordt een spel zie CLIPconcept p. 3-4 Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo doen we bijvoorbeeld een activiteit waarbij je vervoegde werkwoorden moet uitbeelden met behulp van verschillende danspasjes. Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie is troef.

jaar

Frans leren in Leuven

taalinitiatie datum dagen

code

prijs

ma 2/4 - vr 6/4 5 (8-17u) B19

€179

ma 20/8 - vr 24/8 5 (8-17u) B21

€179

Ook fiscaal is deze formule laagdrempelig, zeker voor kinderen tot en met 11 jaar. CLIP is immers erkend als landelijke jeugdorganisatie. Daarom krijgen de ouders - voor deze jonge leeftijdsgroep - een fiscaal attest ter waarde van €11,20/dag. Geen onaardige korting.

vlaanderen • belgië

Frans leren om de hoek Is dit les of animatie? Breek er het hoofd niet over. Het zijn gewoon twee elementen van een verfrissende (to)taalformule die heel wat jongeren aan den lijve hebben kunnen ondervinden.

6-12 apr AUG

Leuk en leerrijk Voor de jongste deelnemers, die nog nooit Frans op school hadden, is de formule een taalinitiatie. De oudere deelnemers bekwamen zich vooral in vlotheid. Je hebt helemaal niet het gevoel weer op school te zitten.

hele dag taalacademie We openen de deuren om 8 uur. Na een uurtje opvang starten we met taalateliers. ‘s Middags eten we samen ons lunchpakket op. In de namiddag wisselen we knutsel- en sportactiviteiten af met animaties. Tijdens deze activiteiten is het taalaspect nog steeds aanwezig en herhalen we de aangeleerde kennis van de voormiddag. Om 16 uur eindigen de activiteiten maar voorzien we nog een uurtje opvang. De laatste dag is er om 15.30 uur een toonmoment voorzien voor de ouders.


mixformule & themataalvakantie

wégimont WALLONIë • belgië

8-10 11-13 jaar

13-14 15-16 jaar

7

tour de wallonie

omnisport & kasteelanimatie

“H et k asteel was h eel m o o i , en a lles wa s vla k b i j : d e ro ei b ootjes , d e s p o rt terrei n en , h et g rote b o s...”

Geen klas maar klasse op het sprookjeskasteel Het kasteel van Wégimont is een STERRENVERBLIJF voor jongeren. Voor een CLIPvakantie is dit een absolute must! Je verblijft er in mooie kamers van 2, 4 of 6 personen. De kamerverdeling gebeurt na uitgebreide contactactiviteiten zodat je ook echt je “ROOMMATES” kan kiezen. een keuken met niveau Het keukenteam van het kasteel kent door de jarenlange ervaring de verlangens van onze deelnemers. ‘s Ochtends is er een continentaal ontbijtbuffet. ‘s Middags is er een DRIEGANGENMENU. Wat dacht je van de volgende kaart: lekkere verse soep als voorgerecht, steak met frietjes als hoofdgerecht en een ijsje als dessert. ‘s Avonds is er opnieuw een warme maaltijd (hoofdgerecht) en fruit, tussendoor snoepen we van een lekker vieruurtje. een speel- en sportparadijs Het Provinciaal Domein van Wégimont heeft alle troeven binnen handbereik: SPORTTERREINEN (voor voetbal, basketbal, minigolf...), barbecuehoekjes, een speeltuin, bossen en uitgestrekte grasvelden voor pleinspelen, een roeivijver... Het enorme verwarmde OPENLUCHTZWEMBAD met glijbanen is onbetwistbaar dé trekpleister. Hier kunnen jongeren zich echt uitleven.

op taalexcursie in walloniË Naast de contactmogelijkheden op het Provinciaal Domein zijn er de excursies. Iedere week bezoeken we LUIK en Verviers. Hier gaan we op taalverkenning. Oordeel zelf! Een groot damspel spelen met de voorbijgangers, woorden sprokkelen met straatpictionary of zoveel mogelijk mensen onder je vriendschapsboog laten wandelen. Met de Luik Express doorkruisen we het stadscentrum voor een interactief stadsspel met een geheime eindbestemming. Via goed begeleide opdrachten wordt Frans spreken nog leuker en echter. De beloning is veel plezier en een formidabel gevoel dingen te kunnen die je vroeger nooit voor mogelijk had gehouden... en dan nog wel in het Frans.

sterrenverblijf met openluchtzwembad


8

spelenderwijs frans leren TAALINITIATIE FRANS: 8-13 jaar met nederlands als voertaal

fun- & leergehalte ligt heel hoog

(zie CLIPconcept pag. 3-4)

Variatie troef met omnisport en kasteelanimatie CLIP voorziet heel wat sportanimatie voor de allerjongsten. Daarnaast laten we ons sterk inspireren door (teken)films en dompelen we ons helemaal onder in een kasteelsfeer. In het gezelschap van enkele superhelden verkennen we het domein, we proberen de monsters te verslaan en gaan op queeste met koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel. Samen met onze favoriete stripfiguren vertrekken we op een spannende tocht. Met het bivak en het kampvuur op het domein krijgt Wégimont ook een avontuurlijk tintje. Regelmatig nemen we bovendien een duik in het enorme openluchtzwembad. Je kan het kamp zelf verder aankleden door te kiezen voor een optie, 5 dagen per week, gedurende 1 uur per dag. We stellen het aanbod even voor: Olympische Spelen, Creakriebels (knutselen) en Waterratten (zwembad, roeivijver en waterspelletjes).

8-13

omnisport en animatie

taalinitiatie

jaar

datum dagen code

juli

za 30/6 - za 7/7 8

B01

€545

za 7/7 - za 14/7 8

B02

€545

za 14/7 - za 21/7 8

B03

€545

za 21/7 - za 28/7 8

B04

€545

za 28/7 - za 4/8 8

B05

€545

za 4/8 - za 11/8 8

B06

€545

za 11/8 - za 18/8 8

B07

€545

za 18/8 - za 25/8 8

B08

€545

za 25/8 - za 1/9 8

B09

€545

logement VP

opties

h eb veel v r i en d jes g emaa kt. W e h e b b en a l

Le château Volpension

k a m p te gaan.”

(fiscaal attest t.w.v. €11,20/dag tot en met 11 jaar)

a fges pro k en o m vo lg en d jaar teru g s a m en o p

Creakriebels, Olympische Spelen, Waterratten

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

wégimont • wallonië • belgië

augustus

“I k b en alleen o p k a m p v ertro k k en maar

prijs


9

TAALANIMATIE FRANS: 13-16 jaar met frans als voertaal (zie CLIPconcept pag. 3-4)

uitdagend avonturenparcours “Een h ele w eek Fran s s p rek en , e en n a c ht s lap en in een tent en s p eleo lo g i e. . .

n o o i t ge d a c ht d a t i k d a t a llemaa l zo u d urven . ”

Tour de Wallonie Gedurende enkele dagen trekken we erop uit om de toeristische trekpleisters en de inwoners van de provincie Luik en het land van Herve beter te leren kennen. De ene keer gaan we te voet, dan weer nemen we de bus of zetten we de fietshelm op. We zoeken de route met behulp van gps-coördinaten. Sport- en avonturenanimatie op het kasteel We organiseren een Star Wars lasergame, gaan op survivaltocht en vertrekken op dropping naar een onbekende bestemming. Een hoogtepunt op het programma is de Escape Room. De dochter van de oude koning van Wégimont is verdwenen. Aan ons om de ingewikkelde raadsels op te lossen en het mysterie te ontrafelen. Een topper is het bivak met kampvuur. Ons avontuurlijke hoogtepunt beleven we in het Fort van Chaudfontaine waar we een uitdagend avonturenparcours trotseren. We testen onze zenuwen op het hoogteparcours, beleven een heuse kick tijdens de deathride én wringen ons in 1000 bochten bij de speleologie. Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers de cluedo voor de kinderen van de taalinitiatieformule. themataalvakantie Als deelnemer kies je zelf een thema om je kamp verder aan te kleden. Gedurende 6 x anderhalf uur kies je voor dans (hiphop, jazz, spektakel...), omnisport (zwemmen, voetbal, basketbal...), cultuur (fotografie, film, theater...) of een mix van dit alles (sociaal project, omnisport, kortfilm).

13-16

omnisport en avontuur

taalanimatie

jaar

datum dagen code

prijs

juli

B01+

€575

za 7/7 - za 14/7 8

B02+

€575

za 14/7 - za 21/7 8

B03+

€575

za 21/7 - za 28/7 8

B04+

€575

za 28/7 - za 4/8 8

B05+

€575

za 4/8 - za 11/8 8

B06+

€575

za 11/8 - za 18/8 8

B07+

€575

za 18/8 - za 25/8 8

B08+

€575

za 25/8 - za 1/9 8

B09+

€575

logement VP Le château Volpension

opties Culture Club (B01+, B03+, B04+) Dans (B02+, B09+), Le mix (B05+, B06+, B07+, B08+) Omnisport: alle weken

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

wégimont • wallonië • belgië

augustus

za 30/6 - za 7/7 8


10

mixformule

braives wallonië • belgië

12-13 14-15 jaar

14-16 jaar de mix is de max

omnisport & avontuur

comfortabel logeren op de ferme of in de moulin Haspengouw is gekend om haar uitgestrekte akkers en grote vierkantshoeves. De jongste leeftijdsgroep verblijft in de FERME LIMBORT. Hier is alles comfortabel en nieuw in een rustiek kader. De kamers en het sanitair zijn ronduit luxueus. Naast de boerderij liggen er een basketbalterrein, een petanquebaan, een voetbalveld en een volleybalterrein. En dan mogen we vooral de kampvuurhoek niet vergeten waar we ‘s avonds vaak afronden met de gitaar en warme chocolademelk. De oudste leeftijdsgroep die zich wil vervolmaken in het Frans logeert in de KARAKTERVOLLE MOULIN. De rivier deelt het gebouw letterlijk in twee. Deze gerenoveerde watermolen is idyllisch gelegen in een natuurpark met vijvers, een uitkijktoren en wandelpaadjes. Verwende fijnproevers: lekker en veel In Braives kookt CLIP zelf. We mogen hier spreken van culinaire HOOGSTANDJES om je vingers bij af te likken. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een lekker salade- en broodbuffet met een warme hap (pizza, croque, quiche). ‘s Avonds is er een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende kaart: een loempia als voorgerecht, daarna huisgemaakte pizza en tiramisu als dessert.

Excursies: ontdek een stukje Wallonië Op de marktdag strijken wij neer in Hoei om een babbeltje te slaan met de streekbewoners. Na de activiteiten in Hoei, trekken de jongeren naar zwemparadijs l’Hirondelle waar de glijbanen in openlucht voor veel waterpret zullen zorgen. Achteraf doen we een teambuildingsactiviteit op het domein. De terugreis is een stevige dropping. Deze vermoeiende dag sluiten we af met een barbecue en casino in maffiastijl. Op vrijdag maken we Luik onveilig met een Luik express, een interactieve zoektocht in de stad. Heel avontuurlijk zijn de lasergame, het bomenparcours met verschillende deathrides, de bubble foot en de paintball (+ 10 euro). Op zaterdag sluiten we de week af met een mix van leuke stadsactiviteiten in Namen.

culinaire en huisbereide

lekkernijen


11

avontuur op de boerderij

excursies naar

Hoei, Luik & Namen

TAALANIMATIE FRANS: 12-15 jaar (zie CLIPconcept pag. 3-4)

In de Ferme Limbort Een avonturenkamp met bivak De landelijke omgeving in Braives inspireert ons tot avontuurlijke animatie. Eén nacht kamperen we en houden we een sfeervol kampvuur met marshmallows. Op de Cirque du Soleil avond dompelen we Braives onder in een circussfeer. Tijdens de doe-je-zindag krijg je wat extra vrijheid. Zo kan je ontbijten in pyjama of douchen met discomuziek. Wist je trouwens dat bij ons SPORT EN TAAL regelmatig samengaan? Frans leren ging nog nooit zo vlot. variatie troef met Vaste opties Je kan het kamp zelf verder aankleden door te kiezen voor een optie, 4 dagen per week, 1 uur per dag: Olympische Spelen (voetbal, volleybal, basketbal...), Komen eten (kookateliers), Alors on danse (dansinitiaties in verschillende stijlen) of Paardrijden (voor gevorderden).

12-15

omnisport en avontuur

taalanimatie

jaar

datum dagen code

pasen - juli

water par k zorgd en vo o r een ec ht k a m p gevo el.”

za 7/4 - vr 13/4 7

B002

€526

za 30/6 - za 7/7 8

B011

€559

za 7/7 - za 14/7 8

B021

€559

za 14/7 - za 21/7 8

B031

€559

za 21/7 - za 28/7 8

B041

€559

za 28/7 - za 4/8 8

B051

€559

za 4/8 - za 11/8 8

B061

€559

za 11/8 - za 18/8 8

B071

€559

za 18/8 - za 25/8 8

B081

€559

za 25/8 - za 1/9 8

B091

€559

logement VP La ferme Volpension

opties Olympische Spelen, Komen eten, Alors on danse, Paardrijden* * supplement paardrijden €60

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

braives • wallonië • belgië

augustus

“H et avonturen p arc o urs , d e la s ers en h et

prijs


12

spannende excursies & zwemparadijs

TAALvervolmaking FRANS: 14-16 jaar (zie CLIPconcept pag. 3-4)

In de Moulin Gevarieerde animatie: de mix is de max in de moulin Het gevarieerde animatieparcours in de Moulin gaat voluit voor sport, avontuur, toerisme en cultuur en zit boordevol contactmomenten: met elkaar, de lokale bevolking en de jongere deelnemers van de Ferme Limbort. Hoogtepunten zijn de dropping, de ambiance rond het kampvuur en het bivak.

m eer v ergi s s en . H et wa s onvergetel i j k. ”

14-16

de mix is de max

taalvervolmaking

jaar

datum dagen code

prijs

za 30/6 - za 7/7 8

B011+

€559

za 7/7 - za 14/7 8

B021+

€559

za 11/8 - za 18/8 8

B071+

€559

za 18/8 - za 25/8 8

B081+

€559

za 25/8 - za 1/9 8

B091+

€559

logement VP Le Moulin Volpension Al onze prijzen zijn inclusief transport.

braives • wallonië • belgië

aug

Na al dat avontuur vegen we de modderspatten af en trekken we onze mooiste outfit aan om ons te amuseren in stijl tijdens het casino en de gala-avond met fuif. Last but not least worden we zelf een stukje monitor en verzorgen we een animatie voor de deelnemers van de Ferme. Wie weet krijg je de smaak wel te pakken!

va k ant i e w el saa i zo u z i jn . Ze k on d en z i c h n i et

juli

Sportievelingen komen aan hun trekken tijdens Clan Wars en diverse omnisportactiviteiten. Met topanimaties als ‘Prison Break’ of ‘Soirée d’horreur’ lachen of gillen we heel wat af. Tijdens de ‘journée à l’envers’ beginnen we de dag met een fuif en eindigen we met ochtendgymnastiek.

“ M i jn v r i en d i n n en d a c h ten d a t een taal -


mixformule

villeneuve-de-berg frankrijk

13-14 jaar

14-15 16-18 jaar

13

de mix is de max

omnisport & avontuur

prachtlocatie met zwembad In Villeneuve-de-Berg verblijven we in het MAISON DES ASTARS. Deze gewezen patriciërswoning is een imposant gebouw, een topverblijf met gewelfde plafonds, een indrukwekkende traphal met vleugelpiano en verschillende loungeterrassen. De jongste leeftijdsgroep logeert in het Maison Familiale (F01 - F06), een internaat op wandelafstand van het hoofdhuis. Zwemmen en eten doen we in de tuin waar enkele bomen voor de nodige schaduw zorgen. Het centrum van Villeneuve-de-Berg blaakt van initiatief. Contacten liggen hier binnen handbereik, voornamelijk tijdens de marktdagen. Verwende fijnproevers: lekker en veel Onze kookploegen slagen hier met lof van de jury. We kunnen spreken van culinaire hoogstandjes om je vingers bij af te likken. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een lekker saladeen broodbuffet met een warme hap (pizza, croque, quiche). ‘s Avonds is er een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende kaart: huisbereide kaaskroketten als voorgerecht, gevolgd door stoofvlees met frietjes en appeltaart met ijs als dessert. De excursies er bovenop Na een stadsbezoek aan Vallon Pont d’Arc nemen we de kajak voor een afvaart (8 km) van de Ardèche en glijden hierbij onder de imposante Pont d’Arc. Op dinsdag zoeken we de adrenaline op voor een snelle kartingrit.

De volgende grote excursie brengt ons naar Avignon, één van de mooiste steden in het zuiden van Frankrijk. We sluiten de dag af met een verfrissende zwempartij met zicht op de Pont du Gard. Zaterdag gaan we ons geluk verder beproeven in Montélimar. Hier begint ‘Space Invaders’, een leuke stadsactiviteit. Voor een indrukwekkende afsluiter zorgt het bomenparcours in Dieulefit. Geïnteresseerden kunnen als extraatje kiezen voor een spelletje paintball (+ 15 euro). Een topper in het programma is ongetwijfeld het bivak. De zonsondergang met uitzicht op de Cevennen is werkelijk adembenemend. Onvergetelijk is de avontuurlijke dropping in de Gorges de l’Ouyre, een uitgdroogde rivierbedding.

luxeverblijf voor jongeren


14

de ardèche zuiders en warm TAALanimatie FRANS: 13-14 jaar (zie CLIPconcept pag. 3-4)

Sportieve en avontuurlijke animatie à la carte Het programma is sportief en avontuurlijk voor 13-14-jarigen. Aan terreinen is er geen gebrek: basket, volley, pingpong, badminton en voetbal. Wist je trouwens dat bij ons sport en taal regelmatig samengaan in één activiteit? Op dinsdagavond stelen we de show op de sfeervolle avondmarkt met muziekoptredens, zeker als we een flashmob organiseren of de polonaise inzetten. Voor de animaties baseren we ons op populaire films en televisieprogramma’s. Wat dacht je van een animatie rond ‘Star Wars’ of een stadsactiviteit rond het theaterfestival van Avignon?

avontuurlijke ontdekkingstocht

“I k b en m i jn h art verlo ren i n V i lle n eu v e. Vo lgen d jaar k o m i k teru g. ”


15

TAALanimatie en -vervolmaking FRANS: 14-15, 16-18 jaar (zie CLIPconcept pag. 3-4)

De mix is de max: animatie à la carte Voor de oudste leeftijdsgroep is er een gevarieerd animatieprogramma met sportieve, avontuurlijke, sociale, toeristische en culturele elementen.

“I k w ist n i et d at een taa lva k ant i e zo leu k zo u z i jn: veel gezwo m m en , lek k er g eg eten . . . en veel gela c h en oo k. ”

Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers een activiteit voor kinderen van het lokale speelplein en de bewoners van het bejaardentehuis, als monitoren in spe. Op het einde van de week trekken we onze mooiste outfit aan voor het casino en de gala-avond met fuif. themataalvakantie gastronomie De 3de, 4de en 5de week kan je kiezen voor een culinaire optie. Tijdens 4 sessies van 3 uur leer je streekgerechten bereiden in de volledig uitgeruste buitenkeuken en oefen je nieuwe keukentechnieken in. aparte formule voor 17-18-jarigen Villeneuve trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers. ‘s Avonds mogen ze langer opblijven. Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden. Zo kunnen 17-plussers soms kiezen of ze aan een activiteit deelnemen of helpen bij de organisatie ervan. De groep eet ook samen en heeft een aparte lounge voor de vrije momenten.

13-14 14-18 jaar

jaar

de mix is de max

taalanimatie + taalvervolmaking datum dagen code

juli

F01 (+)

€745

vr 6/7 - zo 15/7 10 (8)

F02 (+)

€745

vr 13/7 - zo 22/7 10 (8)

F03 (+)

€745

vr 20/7 - zo 29/7 10 (8)

F04 (+)

€745

vr 27/7 - zo 5/8 10 (8)

F05 (+)

€745

vr 3/8 - zo 12/8 10 (8)

F06 (+)

€745

vr 10/8 - zo 19/8 10 (8)

F07 (+)

€745

vr 17/8 - zo 26/8 10 (8)

F08 (+)

€745

vr 24/8 - zo 2/9 10 (8)

F09 (+)

€745

La Maison des Astars La Maison Familiale F01-F06 Volpension www.maisondesastars.fr

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

opties Gastronomie vanaf 15 jaar (F03+, F04+, F05+)

villeneuve-de-berg • frankrijk

augustus

vr 29/6 - zo 8/7 10 (8)

logement VP

ontdek avignon en montélimar

prijs


16

themataalvakantie

naussac frankrijk

13-15 16-18 jaar

zeilen, avontuur, paardrijden

“ H et wa s m o ei l i j k k i ezen tus s e n d e

vers c h i l l en d e o pt i es. L i efst h a d i k h et a l l emaal ge d aan : a vontuur , ze i l en en p aard r i j d en.”

LE LYCéE SACRé-CœuR We verblijven in het Lycée Sacré-Cœur (Langogne). De kamers, het sanitair, de sportvelden en de zaalinfrastructuur zijn volledig gerenoveerd. Het is hier dan ook aangenaam verblijven. CLIP dompelt het domein onder in een vakantiesfeer met tuintafels, fleurige parasols en ligzetels, pingpongtafels, barbecue en vuurkorf, een comfortabel buitensalon... Ons stagehuis bevindt zich in het centrum van Langogne, een niet onbelangrijke stad in de Lozère, in het zuiden van Frankrijk, vlakbij de Ardèche (op 70 km van Villeneuve-de-Berg). franse keuken De formule biedt VOLPENSION. Het CLIPteam zorgt zelf voor het eten ter plaatse. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. Als lunch voorziet CLIP een saladebuffet met een warm gerecht en ‘s avonds schuiven we aan voor een driegangenmenu. Wat dacht je van meloen met gerookte ham als voorgerecht, BBQ en een ijsje. excursies van formaat Op elk weekmenu staan verschillende excursies. Op zaterdag gaan we naar de markt in Le Puy-en-Velay. Hier genieten we maximaal van de levendige contacten met de lokale bevolking.

We zetten ook onze eerste stappen op de pelgrimsroute (4 km) naar Santiago de Compostella. Op zondag gaan we naar het pittoreske Sainte Enimie. In de voormiddag doen we een stadsactiviteit met de locals, in de namiddag een avontuurlijke kajakafvaart (Gorges du Tarn). Om de spanning en de actie te verhogen leven we ons uit tijdens een partijtje paintball, adrenaline gegarandeerd. taalanimatie en taalvervolmaking met frans als voertaal zie CLIPconcept op pag. 3-4

excursies

naar le Puy-en-Velay en Sainte Enimie


17

sportieve opties

teambuilding met bivak, paintball en kajak Themataalvakantie frans

à la carte

Als deelnemer kan je zelf het thema van je kamp (5 halve dagen) kiezen. Je hebt de keuze uit: • Zeilen Franse zeilinstructeurs van la Fédération Française de Voile geven een gedifferentieerde opleiding (5 x 2 uur) aan zowel BEGINNENDE ZEILERS, als aan GEVORDERDE ZEEBINKEN. Je deelt je boot met twee andere deelnemers. Aan het begin van de les maak je je boot zeilklaar. Je hijst de fok en het grootzeil en zet koers naar de overkant. Via verschillende oefeningen leer je draaien in en tegen de wind, maak je snelheid en leer je zelfs overstag gaan. • Avontuur • zeilen Je begint de week met 2 namiddagen zeilen. De derde sessie is een dropping. Met de gps zoeken we de weg. Dan trekken we het bos in en klauteren we hoog in de lucht in een bomenparcours. We ronden de week avontuurlijk af met een Iron Man tocht en verplaatsen ons met de kajak en de fiets. • Paardrijden (F011, F081, F091) Je gaat 5 halve dagen paardrijden (5 x 2 uur). De manège biedt een excellente infrastructuur, zorgvuldig geselecteerde paarden en bekwame begeleiders voor ruiters en amazones met rijniveau galop. Je verkent met je paard de regio tijdens sportieve wandelingen, de zogenaamde ‘trottings’.

sportief avontuur

taalanimatie + taalvervolmaking

jaar

datum dagen code

prijs

di 3/7 - do 12/7 10 (8)

F011

€773

di 10/7 - do 19/7 12 (10)

F021

€773

di 7/8 - do 16/8 10 (8)

F071

€773

di 14/8 - do 23/8 10 (8)

F081

€773

di 21/8 - do 30/8 10 (8)

F091

€773

logement VP Lycée Volpension

opties Zeilen* Avontuur/zeilen Paardrijden** * supplement zeilen €25 ** supplement paardrijden €100

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

naussac • frankrijk

augustus

aparte formule voor 17-18-jarigen ‘s Avonds mogen de oudste deelnemers langer opblijven, rond het kampvuur, met een spelletje Black Box of om samen nog iets te drinken. Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden. Bij de casinoavond kunnen ze bijvoorbeeld kiezen of ze aan de activiteit deelnemen of helpen bij de organisatie ervan.

jaar

16-18 juli

animatie à volonté Voor de animatieactiviteiten maken we optimaal gebruik van de gloednieuwe sportterreinen. Een boost voor de groepssfeer is het bivak. ‘s Avonds laten we ons verwennen tijdens een ‘Soirée Bongo’ of amuseren we ons in stijl tijdens het casino.

13-15


18

mixformule

15-16 17-18

parijs

jaar

frankrijk

avontuurlijke citytrip

Clip

“ I k h eb h et gevo el d a t i k d e sta d ec h t h eb l eren k en n en : d e to er i st i s c h e trek p l ei sters én h o e d e Par i jzen aars l ev en . ”

Op hotel en restaurant in het centrum van Parijs We kiezen voor comfort en verblijven in moderne tweepersoonskamers in een Ibis hotel aan la Défense, het zakendistrict van Parijs. We hebben er een prachtig zicht op de Arc de Triomphe en la Grande Arche. We logeren hier op basis van halfpension. Uitgebreid ontbijten doen we in het hotel. ‘s Middags picknicken we in de stad (excl.) en ‘s avonds gaan we op restaurant. Taalvervolmaking met Frans als voertaal zie CLIPconcept p. 3-4 Met CLIP ga je niet op reis om in een klaslokaal te zitten. De stad en haar vele parken (zoals le Jardin du Luxembourg of les Tuileries) zijn het ideale decor voor de taalateliers. Daarnaast trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de ‘Parisiens’. We nemen hier regelmatig de tijd om langere gesprekken te voeren.

15-18

avontuurlijke citytrip

taalvervolmaking

jaar

datum dagen code ma 27/8 - zo 2/9 7 logement HP Ibis Hotel Halfpension Al onze prijzen zijn inclusief transport.

PAR09

prijs €679

parijs • frankrijk

aug

Een portie vrijheid voor een oudere leeftijdsgroep In deze formule is er ruimte voor inspraak en kan je een portie vrijheid verdienen, mits het Frans de voertaal blijft. We verkennen de stad in kleine groepen en bieden regelmatig verschillende opties aan: Père Lachaise, les Catacombes, Versailles... Vanaf 17 jaar mag je ‘s avonds ook langer opblijven.

Stadsexploratie van de lichtstad We ontdekken het Louvre, Centre Pompidou en Musée d’Orsay en gaan op zoek naar de verhalen achter de meest bekende schilderijen. We doorkruisen de stad te voet en met de metro voor een heuse Parijs Express. In het toeristisch bureau gaan we bijvoorbeeld zelf op zoek naar informatie en lezen we de kaart... We eindigen de tocht op de Eiffeltoren waar we genieten van het uitzicht. We beklimmen Montmartre, leren alles over de Moulin Rouge en sluiten de avond af voor de Notre Dame met een flashmob of zang. Ontspannen doen we tijdens een boottochtje op de Seine of op Paris Plage aan île de la Cité. In Parijs is er bovendien altijd wel iets te beleven in de zomer.


19

Mixformule & themataalvakanties

groot-brittannië Folkestone real britain 12 - 13 jaar 14 - 15 jaar

20

MALTA marsaskala sunny english 14 - 16 jaar 17 - 19 jaar

22

groot-brittannië LONDeN coole citytrip 15 - 16 jaar 17 - 18 jaar

24

IERLAND DUBLIN avontuurlijke citytrip 14 - 15 jaar 16 - 17 jaar

BelgiË OOSTDUINKERKE

25

26

Engels op het strand 10 - 11 jaar 12 - 13 jaar

Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2018. Voor meer info en inschrijvingen zie

www.clipvakanties.be


20

mixformule

folkestone groot-brittannië

12-13 14-15 jaar

cultuur & strand

“ H et wa s d e eerste k eer d a t i k een h el e week E n gels s p ra k. I k h eb en or m veel b i j gel eerd.”

Op hotel met seaview Grand Burstin hotel is gelegen in Folkestone, een levendig en artistiek havenstadje met een mooi historisch centrum, brede zandstranden en witte kliffen, omgeven door het Engelse platteland. We logeren in charmante, ruime en typisch Engelse kamers van twee tot vier personen, met aparte badkamer en zicht op het “kanaal”. Bij mooi weer kan je vanuit je kamer zelfs Frankrijk zien. Engelse keuken We verblijven hier in volpension. We starten de dag met een full English breakfast. ’s Middags picknicken we op het strand, in het park of in de stad. ’s Avonds bestaat de maaltijd uit drie gangen in buffetvorm. Je hebt een saladebar en keuze uit verschillende hoofden nagerechten. Wat dacht je van fish and chips, kip met gebakken aardappeltjes of lasagne en cheesecake als dessert. taalanimatie met Engels als voertaal zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Tijdens de laatste week zijn ook beginners welkom in Folkestone voor een speelse taalinitiatie. In juli kunnen beginners terecht in Oostduinkerke. Op taalexcursie in Engeland Het hotel is een uitvalsbasis voor excursies in de County of Kent. Op de marktdag strijken we neer in het centrum van Folkestone om een babbeltje te slaan met de streekbewoners.

Donderdag maken we Dover onveilig met een stadsspel. Eindpunt is het tweeduizend jaar oude Dover Castle. In de namiddag wandelen we langs de wereldberoemde White Cliffs of Dover tot aan de vuurtoren. Eén middag vertrekken we vanop het strand in Folkestone voor een echt watersportavontuur op zee. Onder begeleiding van ervaren instructeurs wisselen we een uurtje kajak af met paddle boarding. Kan jij je evenwicht bewaren of duik jij het water in?

veel contact met echte

Engelsen


21

teambuilding op het strand

excursie naar

Canterbury en Dover

Op zaterdag sluiten we de week af met een Canterbury Express, een interactief en mysterieus stadsspel dat ons op alle historische plaatsen van de stad brengt: de oudste kathedraal van Engeland, een typische pub en de kleurrijke hoofdstraat. Gevarieerde animatie op het strand Het CLIPteam zorgt voor een goedgevuld en sportief animatieprogramma. We verkennen hiervoor de hele stad met haar vele stranden, de hoger gelegen parken met een fantastisch uitzicht, de gezellige steegjes van The Creative Quarters en de levendige winkelstraat. Op Sunny Sands Beach spelen we een partijtje beachvolley, bouwen we zandkastelen en trotseren we de golven. We doen een interactief stadsspel in het thema van Harry Potter, gaan op zoek naar een verdwenen schilderij en sporten in één van de parken. ’s Avonds quizzen, dansen en ontspannen we in het hotel tijdens ‘Eén jaar gratis’, ‘CLIP’s got talent’ of een echte wellnessavond. Na de griezelige horror night eindigen we gezellig samen op het strand met kaarsjes en marshmallows. In Folkestone valt er tijdens het weekend bovendien altijd wel iets te beleven. Wij nemen deel en zorgen voor kinderanimatie: grime, goochelen...

*

12 -13 14-15

jaar

de mix is de max

Taalanimatie

jaar

datum dagen code

aug

al t i jd b ere i d o m een g ek k e o p dra c ht te d o en o f e en praatje te m a k en m et o n s. ”

zo 1/7 - zo 8/7 8

E011

€644

zo 8/7 - zo 15/7 8

E021

€644

vr 10/8 - vr 17/8 8

E071

€644

vr 17/8 - vr 24/8 8

E081

€644

vr 24/8 - vr 31/8 8

E091

€644

logement VP Grand Burstin Volpension Al onze prijzen zijn inclusief transport.

* 12-jarigen: welkom op E091 of na een taaltest

folkesotne • groot-brittannië

juli

“D e En gels en z i jn h eel v r i e n d eli j k. Ze waren

prijs


22

themataalvakantie

14-16 17-19

marsaskala

jaar

malta

sunny english

“ H et taa l k a m p i n M a l ta wa s een ec h te

va k ant i e: el k e d a g e en ex c urs i e , v eel water s p ort e n p ra c h t i g w eer . ”

Een hotel aan de kust met zwembad We verblijven in hotel Cerviola (nieuw), een recent gerenoveerd en comfortabel hotel, gelegen in het charmante vissersdorpje Marsaskala. We slapen met 4 op ruime en moderne kamers met eigen sanitair en airco. Een extra troef is het dakterras met zwembad waar we regelmatig verkoeling zoeken voor de taalateliers. MEDITERRANE KEUKEN We verblijven in volpension. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet. ‘s Middags picknicken we op excursie of in het hotel. ‘s Avonds is er een lekkere mediterrane driegangenmaaltijd onder buffetvorm voorzien. De Italiaanse invloed is nooit veraf. Eén keer barbecuen we op het strand, de laatste avond genieten we van een walking dinner op de partyboot. Taalanimatie en taalvervolmaking met Engels als voertaal zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Voor de taalactiviteiten trekken we vaak de straat op om CONTACTEN te leggen met de tweetalige én vooral goed verstaanbare bevolking. Malta stond immers lang onder het bestuur van GrootBrittannië. Overal zijn de vriendelijke Maltesers meteen bereid om te helpen en een babbeltje te slaan... Regelmatig duiken we voor een taalactiviteit in de zee... voor een écht taalbad.

Een gevarieerd animatieprogramma onder de zon Het CLIPteam zorgt voor een goed gevuld animatieprogramma. We swingen erop los tijdens onze eigen CLIP’s Got Talent, testen onze filmkennis in een filmpaleis, ontrafelen het mysterie bij de levensechte cluedo en worden multimiljonair in het casino. Naast interactieve stadsspelen en entertainende avondactiviteiten zoals een sluipspel op het strand, gaan we regelmatig naar de kust voor teambuildingsactiviteiten. ISLAND EXPLORATION We varen één dag met de boot naar de BLUE LAGOON, wanen ons Robinson en snorkelen in het glasheldere water tussen de vissen. Daarnaast verkennen we met een grote zoektocht de levendige hoofdstad VALLETTA (Culturele Hoofdstad 2018) om te eindigen in het romantische MDINA.

waterpret

op het strand en in de zee


23

formule boordevol wateranimatie Op zondagochtend trekken we naar de vissersmarkt van MARSAXLOKK en nemen we achteraf een duik in het azuurblauwe water van St. Peter’s Pool. Op het strand van Golden Bay kan je na een heerlijke barbecue genieten van een prachtige zonsondergang. ’s Avonds schepen we in op de legendarische partyboot voor een idyllische HARBOUR CRUISE. Een topper op het programma is een dagtrip met de hop on hop off bus naar zustereiland Gozo, het groene broertje van Malta. themataalvakanties Als deelnemer kan je zelf het thema van je kamp kiezen. Gedurende vier halve dagen ben je hier mee bezig. Je hebt de keuze uit: • splash en sport De eerste dag bewaren we ons evenwicht op SUP boards, de nieuwste trend in watersportland. De tweede sessie bestaat uit een mix van sport- en teambuildingsactiviteiten op het strand. De derde keer kan je ontspannen in het waterpark, een subtropisch zwembad in openlucht. De vierde dag krijg je een duikinitiatie (30 min) of ga je kanoën op zee. • Duiken De eerste drie halve dagen ga je duiken. Je glijdt door het water als een vis en maakt deel uit van de onderwaterwereld. De laatste dag gaan

we naar het strand voor teambuildingsactiviteiten. Wil je ook graag een officieel duikcertificaat, dan kies je voor de Scuba Diver cursus. aparte formule voor de 17-19-jarigen De oudere deelnemers worden in Malta echt in de watten gelegd. Van M01 - M04 volgen zij het normale programma maar is er regelmatig een extraatje. Tijdens de cluedo en het casino worden de 17-plussers monitoren. Als beloning mogen zij ’s avonds langer opblijven voor een filmavond of een terrasje. Eén avond gaan we uit in St Julian’s, een andere keer slapen we op het strand. Tijdens M05+ en M06+ pakken we het nog een stukje avontuurlijker aan. De 17-19-jarigen vormen een autonome groep. Ze trekken er de hele dag op uit met een aparte monitor. Voor de excursies volgen zij het standaardprogramma, maar de groep blijft overal wat langer: voor een bezoek, een terrasje of een sociaal project. Deze deelnemers kiezen niet voor één thema maar genieten van een mix: SUP boards, het Splash & Fun Waterpark, een duikinitiatie en kanovaren.

14-16 17-19

jaar

themataalvakantie

taalanimatie + taalvervolmaking

jaar

datum dagen code

leeftijd

prijs

juli

M01

14 - 19

€1074

do 12/7 - zo 22/7 11

M02

14 - 19

€1074

zo 22/7 - wo 1/8 11

M03

14 - 19

€1074

wo 1/8 - za 11/8 11

M04

14 - 19

€1074

za 11/8 - di 21/8 11

M05

14 - 16

€1074

za 11/8 - di 21/8 11

M05+

17 - 19

€1074

di 21/8 - vr 31/8 11

M06

14 - 16

€1074

di 21/8 - vr 31/8 11

M06+

17 - 19

€1074

logement VP Hotel Cerviola Volpension

opties Duiken* Splash en sport * supplement €50, met Scuba Diver brevet €140

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

marsaskala • malta

augustus

ma 2/7 - do 12/7 11


24

themataalvakantie

15-16 17-18

Londen

jaar

groot-brittannië

coole citytrip

518 portobello road

clip2015-16

“ Lon d en i s m i jn l i ev el i n gs sta d geword en . E r val t zove el te z i en en te b el even . ”

Op hotel en restaurant in het centrum van Londen We verblijven in moderne driepersoonskamers in een Ibis Hotel in het oosten van Londen. Van hieruit kunnen we de stad vlot bereiken met de metro. We verblijven hier op basis van halfpension. ‘s Ochtends starten we met een full English breakfast. ‘s Middags picknicken we in de stad (niet in de prijs inbegrepen). ‘s Avonds gaan we op restaurant. Taalvervolmaking met Engels als voertaal zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Een extra portie vrijheid In deze formule is er ruimte voor inspraak en kan je een portie vrijheid verdienen, mits het Engels de voertaal blijft. We verkennen de stad in kleine groepen en bieden regelmatig verschillende opties aan: London Zoo, London Dungeon, een boottochtje op de Thames... Vanaf 17 jaar mag je ‘s avonds ook langer opblijven.

15-18 jaar

avontuurlijke citytrip

taalvervolmaking datum dagen

ma 20/8 - zo 26/8 7 logement HP

Ibis Hotel Halfpension

code

prijs

LON08

€799*

* supplement HARRY POTTER STUDIO'S: €35 voor wie jonger is dan 16 jaar, €45 voor wie ouder is dan 16 jaar.

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

londen groot-brittannië

aug

Stadsexploratie We verkennen Londen niet op een klassieke of passieve manier. Actie is troef. De eerste dag stoppen we in Canterburry waar we elkaar beter leren kennen en de historische highlights verkennen. We worden zelf gids aan St. Paul’s Cathedral en in het Museum of London, we volgen de voetsproren van Harry Potter langs Leadenhall market en the Monument. Aan de Tower of London ontspannen we met enkele taalateliers. We doorkruisen de stad te voet

en met de metro voor een heuse London Express langs the Globe, Tate Modern, London Eye en the Houses of parliament. Achteraf bezoeken we een museum naar keuze. In Hyde Park doen we een mix van sport- en taalactiviteiten. Achteraf spreken we met de Londenaren op Oxford Street en Piccadilly Circus. De levendige Portobello Road market aan Notting Hill kan niet op het programma ontbreken en ‘s avonds maken we een griezelige wandeling in het thema van Jack the Ripper met een lokale gids. We lossen een moord op aan Covent Garden en sluiten de week af met een musicalvoorstelling. Voor we terug naar huis keren, hebben we de keuze tussen een bezoek aan het hippe en kleurrijke Camden Town of aan de Harry Potter Studio’s (exclusief).


mixformule

14-15 16-17

dublin

25

jaar

ierland

avontuurlijk citytrip

“ D e sfeer i n d e gro ep za t m eteen go e d d an kz i j d e l eu k e a ct i v i tei ten en d e ent h o us i a ste m on i toren . I k w i l graa g m eteen terug. ”

EEN boerderij op het platteland en een HOSTEL in de STAD De eerste twee dagen logeren we op een authentieke Farm Hostel op het platteland. ‘s Ochtends worden we gewekt door een kudde schapen.Dan trekken we naar Jacobs ‘s Inn, een moderne jeugdherberg in het centrum van de stad. De mooie en ruime kamers van 4 tot 6 personen zijn uitgerust met een eigen badkamer. lekker uit eten We verblijven in VOLPENSION op de boerderij en in halfpension in Dublin. Op het platteland smullen we ‘s avonds van een heerlijke biologische maaltijd, in de stad gaan we op restaurant. TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept op p. 3-4

16-17 jaar

jaar

de mix is de max

taalanimatie + taalvervolmaking datum dagen code

prijs

vr 10/8 - vr 17/8 8

E06

€819

vr 17/8 - vr 24/8 8

E07

€819

logement VP/HP Traditional Farm Hostel - Volpension Jacob’s Inn - Halfpension Al onze prijzen zijn inclusief transport.

dublin • ierland

GEVARIEERD ANIMATIEPROGRAMMA We verkennen de Ierse heuvels met een avontuurlijke wandeling, swingen erop los tijdens CLIP’s Got Talent en laten ons vertroetelen tijdens een wellnessavond. Uiteraard kan een partijtje sport niet op het programma ontbreken. We sluiten de week af met een fuif.

14-15

aug

een formule boordevol lokale contacten De landelijke omgeving en de stad vormen het decor voor de taalateliers. Bij mooi weer zijn de parken een ideale locatie. Daarnaast gaan we vaak de straat op om contact te leggen met de hartelijke Ieren.

CITY EXPLORATION We verkennen Dublin op een actieve manier. We ontdekken Temple Bar, O’Connell Street, Trinity College en Dublin Castle. De Dublin Express brengt ons naar een geheime eindbestemming. Hiervoor moeten we zelf de kaart lezen. Eén ochtend kiezen we tussen een rondleiding door een gids, een bezoek aan de Dublin Zoo, Guinness Storehouse en een Viking Splash Tour (niet inbegrepen). Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning tijdens een trip naar het kuststadje Howth voor een wandeling en een avontuurlijke middag FIETSEN doorheen Phoenix Park en langs de River Liffey.


26

mixformule

10-11 12-13

oostduinkerke

jaar

vlaanderen - belgië

Hoge Duin, vlakbij de zee Het verblijfscentrum Hoge Duin in Oostduinkerke vlakbij de zee en de duinen is onze uitvalsbasis. We logeren er in volpension in kamers van maximum 7 personen. We starten de dag met een continentaal ontbijt. ’s Middags eten we een warme hap en ’s avonds schuiven we aan voor een heerlijk driegangenmenu. Taalinitiatie Engels met voertaal Nederlands zie ook CLIPconcept op p. 3-4 Op taalexcursie naar Groot-Brittannië We gaan op daguitstap met de bus naar Canterbury. Hier gaan plezier en gevarieerde taalpraktijk met de lokale bevolking hand in hand. In de levendige winkelstraat vragen we aan voorbijgangers om onze monitor de hand te schudden of om onder onze vriendschapsboog te lopen. Een interactief stadsspel rond de avonturen uit de Canterbury Tales brengt ons achteraf op alle historische plaatsen van de stad, zoals de oudste kathedraal van Engeland.

Eén middag leven we ons uit in een subtropisch zwemparadijs. We plonsen in het golfslagbad, gaan razendsnel door de Black Hole, een glijbaan met licht- en geluidseffecten en dagen elkaar uit in het stroomversnellingsparcours. Verder verkennen we de kustlijn. We nemen de kusttram, maken een ritje op onze gocarts en gaan met een amfibieboot op zee. Pure fun aan de Vlaamse kust!

12-13 jaar

10-11

de mix is de max

taalinitiatie

jaar

datum dagen code zo 8/7 - zo 15/7 8 logement VP Hoge Duin Volpension Al onze prijzen zijn inclusief transport.

B022

prijs €585 oostduinkerke belgie

juli

Gevarieerde animatie op het strand en in de duinen Op het strand spelen we een partijtje beachvolley, bouwen we zandkastelen en trotseren we de golven met onze beach boards. We maken een teambuildingstocht in de duinen, doen een spannend bosspel in het thema van Harry Potter, sporten op het domein en ’s avonds griezelen, dansen en lachen we in het verblijfscentrum tijdens een ‘Fantasy night‘, ‘CLIP’s got talent’ of een casino.

pret op het strand


27

themataalvakanties

new york Engels the Big Apple ondersteboven 15 - 16 jaar 17 - 19 jaar

28

ZUID-AFRIKA Engels rondreis en sociaal project 17 - 20 jaar

29

cruise Frans rondvaart Middellandse Zee 15 - 16 jaar 17 - 19 jaar

30

skivakanties

Marokko Frans exotische taalexpeditie 15 - 16 jaar 17 - 18 jaar

31

oostenrijk Nederlands ski en snowboard 10 - 12 jaar 13 - 16 jaar vrij skiën 17+

32

italië Frans ski en snowboard met Frans 12 - 14 jaar • 15 - 16 jaar vrij skiën 17 - 18 jaar

33

Voor meer info en inschrijvingen zie

www.clipvakanties.be


28

themataalvakantie

15-16 17-19

new york verenigde staten

jaar

times

squa

citytrip naar the big apple

re

broadway

“ E n gels l eren i n N ew Yor k. W a t e en b i jzon d ere ervar i n g. O p s c h oo l wa s i e d ereen ja l o ers.”

I want to wake up in a city that never sleeps We logeren in Ramada Jersey City in New Jersey, even buiten het overbekende Manhattan. We verblijven er per 4 in ruime en comfortabele kamers. Met het openbaar vervoer pendelen we ’s morgens en ’s avonds de Hudson rivier over. We logeren er op basis van kamer en ontbijt en beginnen onze dag met pancakes, toast, muffins, wafels, ontbijtgranen en fruit. ‘s Middags genieten we van een snelle hap en ‘s avonds gaan we op restaurant (niet in de prijs inbegrepen).

de belangrijkste moderne kunstcollecties ter wereld en op 5th Avenue halen we de dollars boven en gaan we op shoppingavontuur. In Northern Manhattan passeren we aan het Metropolitan en bewonderen we de bijzondere architectuur van het Guggenheim. ‘s Middags picknicken we in Central Park. ‘s Avonds snuiven we de sfeer op aan Times Square. Romantisch hoogtepunt is de wandeling over Brooklyn Bridge. Eén namiddag kunnen de deelnemers zelf een excursie voorbereiden. ‘s Avonds kan je optioneel kiezen voor een musicalbezoek op Broadway.

Taalanimatie en -vervolmaking met Engels als voertaal zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Met CLIP ga je niet op reis om de vervoegingen van de werkwoorden te herhalen maar om de taal echt in de praktijk te brengen. Engels leren gebeurt hier echt on the road.

17-19 jaar

jaar

citytrip Big Apple

taalanimatie + taalvervolmaking datum dagen

aug

vr 24/8 - do 30/8 7 (6)

code

prijs

NY09

€1199*

logement KO Ramada Hotel Kamer met ontbijt

*niet inbegrepen: Musical e55. Wij kiezen voor een echte klassieker: Mamma Mia, The Phantom of the Opera, Chicago...

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

new york • usa

Verkenning van the Big Apple We nemen de ferry naar Staten Island en vergapen ons aan de skyline en Lady Liberty. Achteraf maken we kennis met het kloppend hart van de financiële markt op Wall Street en staan we stil aan de 9/11 Memorial. Het gezellige en bruisende Soho en Greenwich Village zullen ons bekoren met hun galerijen, boetieks en gezellige parken. In Midtown gaan we met de lift naar de top van het Empire State Building. What a view! Grand Central Station is dan weer verkozen tot het mooiste station ter wereld. In MOMA huist één van

15-16


mixformule

17-20 jaar

zuid-afrika

29

safari en sociaal project

rondreis

“ H et c onta ct m et d e k i n d eren o p h et so c i aal p ro j ect za l i k n oo i t v ergeten : zo i nten s en war m .”

LOGEREN IN EEN LODGE EN OP SAFARI Onze hoofdverblijfplaats is de Moyeni Lodge vlakbij Witrivier. We delen de mooie kamers met eigen sanitair met 3 tot 6 personen. Afkoelen doen we in het zwembad. Tijdens onze driedaagse safari logeren we in tenten in het Krugerpark. De formule voorziet in volpension. We worden echt verwend en de Afrikaanse omgeving doet alles eens zo lekker smaken. Typische hoofdgerechten als Zuid-Afrikaanse barbecue (braai), boboti en chicken à la king mogen natuurlijk niet ontbreken. SOCIAAL PROJECT IN SAMENWERKING MET EEN VLAAMSE ORGANISATIE Hope Flanders doet aan ‘FIELD EDUCATION’ van weeskinderen. Wij gaan niet alleen een kijkje nemen maar steken ook de handen uit de mouwen. De kinderen van het project vergasten ons regelmatig op dans en muziek. Zelf organiseren we enkele sport- en spelactiviteiten. Tijdens de reis staan we ook regelmatig stil bij de lokale cultuur. Deze intense reis sluiten we af met een traditionele ‘Sibaca’ dansshow.

TOERISTISCHE HOOGTEPUNTEN We beginnen de reis in Soweto waar zich een belangrijk deel van de Zuid-Afrikaanse geschiedenis heeft afgespeeld. Na het sociaal project in Witrivier gaan we nog 5 dagen op excursie. Onze eerste daguitstap brengt ons naar de Panoramaroute, één van de mooiste routes ter wereld met hoge watervallen zoals de Mac Mac Falls, prachtige vergezichten bij God’s Window, de Bourke’s Luck Potholes en de machtige Blyde River Canyon. De volgende dag vergezellen de kinderen van Hope Flanders ons naar Sabie. Van hieruit wandelen we door de velden naar de Forest Falls en de Mac Mac Pools. De volgende 3 dagen vertrekken we op avontuurlijke safari in 4x4 jeeps in het Kruger Nationaal Park. Geniet er van de ongerepte, wilde natuur en ga op zoek naar ‘the big five’: olifant, leeuw, neushoorn, buffel en luipaard.

17-20 jaar

safari en sociaal project

taalvervolmaking datum dagen code za 4/8 - vr 17/8 14 (12)

logement VP Moyeni Lodge tenten op safari Volpension Al onze prijzen zijn inclusief transport.

Z06

prijs €1855 zuid-afrika

Met CLIP ga je op wereldreis om de taal echt in de praktijk te brengen. Dit principe geldt zeker voor Zuid-Afrika. Engels leren gebeurt hier echt on the road. De begeleider is hier een ‘travelling teacher’ die regelmatig een leuke taalactiviteit uit zijn rugzak tovert.

aug

TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL zie CLIPconcept p. 3-4


30

themataalvakantie

15-16 17-19

cruise

jaar

middellandse zee

luxueuze rondvaart

“ E en l o gem ent d a t m et j e m e erei st. . . en el k e d a g een an d ere b estem m i n g ontd ek k en. W a t een l u x e! ”

Cruiseschip als hotel We logeren in binnenkajuiten van vier personen op de MSC Opera, een schip van 275 m lang. Aan spraakmakende faciliteiten geen gebrek: ‘body & soul’ worden verwend in de fitness, de zwembaden en bubbelbaden. Voor ontspanning zorgen de discotheek, het theater en de sportterreinen. Tijdens de dag op zee kunnen we hier uitgebreid van genieten. Het eten aan boord Ontbijt en lunch nemen we aan de rijkelijke en eindeloze buffetten op het dek. In de namiddag gaan we - als we aan boord zijn voor de afternoon tea of een ijsje aan het zwembad. Het avondeten wordt à la carte in het restaurant geserveerd. Iedere dag verkennen we een andere Italiaanse regio met bijbehorende streekgerechten. Je kan kiezen uit de verschillende gangen… of ze allemaal nemen. De kapitein verwelkomt de passagiers bovendien met een cocktail en een gala-avond met speciaal menu.

Excursies Frankrijk, Italië en Spanje De rondvaart begint en eindigt in GENUA, de belangrijkste havenstad van Italië, waar we op zoek gaan naar het ei van Columbus.

17-19

jaar

luxueuze rondvaart

taalanimatie + taalvervolmaking

jaar

datum dagen code

prijs

CR01

€999*

vr 29/6 - zo 8/7 10 (8) logement VP

MSC Opera Volpension

*niet inbegrepen: 3 x lunch, 1 x avondmaal, dranken aan boord. Voorzie ongeveer e140.

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

middellandse zee

Frans is de voertaal van de reis. Voor de bestemmingen in Italië en Spanje wagen we ons aan een initiatie Italiaans of Spaans.

15-16

juli

Taalanimatie en taalvervolmaking met Frans als voertaal Zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

De volgende dag brengen we door in Marseille, de tweede grootste stad van Frankrijk. Vervolgens meren we aan in Palma de Mallorca in de Balearen waar een imposante kathedraal de wacht houdt als we binnenvaren. Op dinsdag flaneren we in de oude stad van Ibiza. Deze witgekalkte stad in de Balearen is werelderfgoed. Op woensdag zijn we de hele dag op zee en genieten we volop van de faciliteiten aan boord. Dan gaat de tocht verder naar Olbia in Sardinië, een bestemming voor de jetset. Vrijdag gaan we aan land in Livorno waar we de bus nemen naar Pisa, om de scheve toren te bewonderen. Hierna keren we terug naar GENUA.


themataalvakantie

15-16 17-18

Marokko

31

jaar

rabat • Marrakech

exotische taalexpeditie

“ D i t i s n i et zo m aar een taa l k a m p. I k h eb veel Fran s gel e erd e n oo k over d e M aro k k aan s e tra d i t i es h eb i k h eel wa t o p gesto k en . ”

gastvrij welkom We kiezen hier voor couleur locale en echtheid. In Rabat verblijven we op het domein van de Marokkaanse scouts. We logeren er in comfortabele en eenvoudige chalets op basis van tweepersoonskamers. In Imlil overnachten we in een berghut (1 nacht), in Marrakech gaan we 3 dagen op hotel. Het hotel is centraal gelegen, vlakbij het sfeervolle Jemaa el Fna-plein. We eindigen de reis in een jeugdpension in Essaouira. Uiteraard staat de traditionele MAROKkAANSE KEUKEN (tajine met kip, couscous, BBQ, gegrilde vis...) op het menu. Dat begint al met een receptie bij aankomst waarop de typische muntthee niet mag ontbreken.

15-16 17-18 jaar

jaar

exotische taalexpeditie

taalanimatie + taalvervolmaking datum dagen di 3/7 - za 14/7 12

code

prijs

M011

€935*

logement VP Chalet - berghut - hotel Volpension

*niet inbegrepen: 4 x middagmaal. Voorzie ongeveer e30.

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

rabat • marokko

Taalanimatie en taalvervolmaking met frans als voertaal zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

GEVARIEERDE (STRAND)ANIMATIE In Rabat gaan we naar de zee voor strandanimatie en om te kajakken. Een topervaring is de animatie voor Marokkaanse kinderen in het kader van een SOCIAAL PROJECT. De twee delen van de reis sluiten we telkens feestelijk af. In Rabat gebeurt dit met een kampvuur, in Marrakech met de Fantasia (paardenshow).

juli

COULEUR LOCALE Bij een expeditie in Marokko horen de keizerlijke steden. Het grootste deel van de reis verblijven we in Rabat. Dan reizen we verder naar Marrakech. Onderweg stoppen we aan de grote moskee in Casablanca. In Marrakech wandelen we langs de koninklijke paleizen, typische markten en pleinen. De klim naar de watervallen van Imlil en het kamelenritje zijn een heel avontuur. De laatste dagen ontspannen we in het gezellige havenstadje Essaouira.

Met CLIP ga je op verre reis om de taal echt in de praktijk te brengen. Wat dacht je ervan om zelf gids te worden of als een echte journalist de tweetalige Marokkanen te interviewen?


32

skivakantie

amadé oostenrijk

17+ jaar

10-12 13-16

vrij skiën en snowboardEN

jaar

ski en snowboard

“ H et k a m p wa s t i pto p i n ord e: een m o d er n

h otel , een gi gant i s c h s k i ge b i e d en s k i l es s en o p n i v ea u. ”

salzburgerland OP ZIJN BEST Altenmarkt behoort tot het grootste Oostenrijkse skigebied, ski Amadé (860 km piste) en bevindt zich in het hartje van Salzburgerland. Het hele gebied heeft een lange skitraditie en de mogelijkheden zijn er haast onbeperkt. Kortom: dit is een TOPLOCATIE. Je kan een hele week skiën of snowboarden zonder twee keer dezelfde afdaling te doen. Een absolute troef is de SNEEUWZEKERHEID. Amadé bestaat uit vijf verschillende gebieden. De bus blijft de hele week bij ons, zo kunnen we elke dag een ander stukje van het domein verkennen. Uitdagend is de freestyle workshop voor gevorderde snowboarders. een comfortabel jeugdhotel We verblijven in gezellige en moderne kamers van 4-6 personen in jeugdhotel Hirscher-Veronika in Altenmarkt. ‘s Ochtends en ‘s avonds schuiven we aan voor het buffet boordevol streekspecialiteiten. Voor ‘s middags is er een picknick voorzien.

17+ jaar

10-16 jaar

ski en snowboard

skivakantie datum dagen

code

prijs

vr 9/2 - za 17/2 9 (7)

S02

€855*

vr 9/2 - za 17/2 9 (7)

S02+

€855**

logement VP Jeugdhotel Hirscher-Veronika Volpension

* €35 korting eigen materiaal, ** supplement geboren in 1999 of vroeger €119 (o.w.v. prijs skipas)

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

amadé • oostenrijk

krokus

CLIPANIMATIE IN EEN SKIJASJE Naast de traditionele fuif en APRÈS-SKI zijn er de animatieactiviteiten. Met de allerjongste leeftijdsgroep proberen we een familiegevoel te creëren, voor de ouderen zetten we volop in op ambiance. Een absolute topper is het rodelen. Met een sleetje kan je overdag een afdaling van 6 km maken. Plezier gegarandeerd! De special van de week is het avondskiën. Voor een supplement van 17 euro (22,5 euro voor volwassenen) kan je de hele avond gebruik maken van de verlichte pistes.

Vrij skiËn en snowboarden vanaf 17 jaar Je geniet van alle praktische voordelen van onze goed omkaderde all-in formule en je krijgt er een stukje VRIJHEID bovenop. Eén begeleider toont je alle leuke plekjes van het enorme skigebied (6-daagse skipas). Hij neemt je ook mee voor een avondje stappen en een RODELAFVAART. ’s Avonds zorgt hij mee voor de ‘AMBIANCE’ door middel van een animatieprogramma waar je vrij aan kan deelnemen. Je mag ook wat langer opblijven. Skiles (samen met de jongerengroep) is verplicht voor de beginners en optioneel voor de gevorderden.


ski- in-taalvakantie

kronplatz italië

17-18 jaar

12-14 15-16 jaar

33

vrij skiën en snowboardEN

ski en snowboard

“ Van m i jn o u d ers m o c h t i k gaan s k i ë n , maar

h et m o est i n h et Fran s. N oo i t ge d a c h t d at h et zo l eu k zo u z i jn . ”

MODERN HOTEL MET EEN heerlijke ITALIAANSE KEUKEN We combineren een enorm en uniek skigebied met een excellent hotel, mooi weer, prima keuken, een taalbad, culturele uitstappen en gedreven monitoren. De formule voorziet in volpension.

12-16 jaar

Frans

ski-in-taalvakantie datum dagen

code

prijs

vr 9/2 - za 17/2 9 (7)

S021

€899*

vr 9/2 - za 17/2 9 (7)

S021+

€969*

za 31/3 - zo 8/4 9 (7)

S051

€870*

za 31/3 - zo 8/4 9 (7)

S051+

€940*

logement VP Pension Sonnenhof Volpension

* €35 korting eigen materiaal, supplement 4-sterren materiaal €50

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

kronplaztz • italië

Met zo’n prachtig skigebied zou het zonde zijn om al de Franse taalanimaties binnen te organiseren. In Kronplatz zijn de monitoren echte ‘travelling teachers’. De taalateliers vinden niet alleen ‘s avonds in het hotel plaats, maar ook in de bus en een uurtje op de piste.

jaar

pasen

TAALANIMATIE EN –VERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL zie CLIPconcept pag. 3-4

17-18

krokus

SKIGEBIED MET ONEINDIG VEEL MOGELIJKHEDEN Met krokus kiezen we voor een 6-daagse skipas, met Pasen voor een 7-daagse pas. CLIP trekt de registers van dit zalige skigebied helemaal open. Met Kronplatz (100 km piste) - waar we drie/vier dagen gaan skiën- heb je verre van alles gezien. Twee dagen blijven we in Vals Meranzen (87 km piste) en Plose (40 km piste). Top of the bill is de indrukwekkende Sella Ronda (600 km piste) waar je een skimarathon kan maken zonder ooit dezelfde piste te doen. Voor de durvers is er een snowpark in Kronplatz. Een absolute troef is de sneeuwzekerheid, het hele skiseizoen lang. Op de terugweg van de skipistes bezoeken we twee typische Noord-Italiaanse steden: Brunico en Brixen. Een overheerlijk Italiaans ijsje hoort erbij.

VRIJ SKIËN en snowboarden VANAF 17 JAAR Vanaf 17 jaar kan je vrij skiën. Je geniet van alle voordelen van onze all-in formule en je krijgt er de vrijheid bovenop om uit te gaan in het dorp en langer op te blijven. Eén begeleider ontfermt zich over jouw groep. Op sportief vlak zal hij je alle leuke pistes van het skigebied leren kennen. ‘s Avonds zorgt hij mee voor de sfeer met een animatieprogramma. In dit programma is de voertaal Frans. Skiles (samen met de jongerengroep) is verplicht voor de beginners.


34

clip voor

scholen

“D e s c h oo lreizen van CL IP z i jn an d ers d an

an d ers. M i jn leerli n g en vo n d en h et s u p er o m m et d e lo cals te p ra ten . ”

CLIP voor scholen en groepen Sinds midden jaren 90 organiseert CLIP actieve, leerrijke en plezierige (taal)formules voor scholen en groepen in samenwerking met AFF en CLIPPER. CLIP zorgt voor de taalactiviteiten, AFF omkadert de taalexcursies en CLIPPER staat in voor het reisaspect. TAALBAD FRANS: Op taalexcursie De gevarieerde en goed begeleide dagexcursies naar Brussel, Namen, Luik, Waver, Bergen of Rijsel zijn het meest gekend. Via dynamische methodieken komen de leerlingen veelvuldig in contact met de lokale bevolking. op citytrip naar parijs, Londen, dublin... We bieden een degelijk logement op hotel of in een jeugdherberg op basis van kamer en ontbijt, veilig en comfortabel vervoer per autocar of met het vliegtuig, programmavoorstellen met of zonder taalaspect, eventueel een gids of extra maaltijden… en dat alles aan een scherpe prijs. Highlights als een bezoek aan de Eiffeltoren of de Tower Bridge mogen natuurlijk niet op het programma ontbreken, maar we tonen u ook graag minder bekende plekjes. op reis naar Wallonië, malta, de ardèche, Marokko of op cruise op de middellandse zee In Wallonië logeren we o.a. in het kasteel van Wégimont (p. 7). We combineren het verblijf met taalexcursies en avontuurlijke uitstappen.

In de Ardèche verblijven we in la Maison des Astars (volpension of een zelfkookformule) (p.13). Een ideale locatie voor een GWPproject of een budgetvriendelijke buitenlandse schoolreis waarbij cultuur, natuur en ontspanning hand in hand gaan. In Malta logeren we op hotel (p. 22). We doorkruisen het eiland voor culturele uitstappen naar de levendige hoofdstad Valletta of de vismarkt van Marsaxlokk. We genieten ook volop van sportieve wateractiviteiten. Voor scholen die de traditionele Griekenland- of Italiëreis helemaal anders willen aanpakken, is er de cruise op de Middellandse Zee (p. 30), een unieke en luxueuze schoolreis. op skivakantie naar oostenrijk of italië Scholen hebben de mogelijkheid om aan te sluiten bij de skivakanties in Oostenrijk en Italië (p. 32-33). De korting staat in verhouding tot de grootte van de groep.

raadpleeg onze website voor scholen www.clipperreizen.be voor meer info info@clipperreizen.be • +32 16 29 49 99


35

clip voor

monitoren

“ D e gl i m la c h o p h et gez i c h t van d e d eeln em ers. Da t i s waar i k h et voor d o e. ”

Meer dan 300 monitoren… omkaderen de taalvakanties. Zij zorgen voor het waauwgevoel waarmee de deelnemers na hun vakantie naar huis gaan. Interne en externe kandidaten Op kamp krijgen heel wat deelnemers de smaak te pakken om monitor te worden en stellen ze zich na afloop kandidaat om deel te nemen aan de opleiding. Daarnaast vindt een groeiende groep “externe” kandidaten zijn weg naar het CLIPgebeuren, waaronder meer en meer Franse monitoren. Hierdoor ontstaat een ‘explosieve’ MIX VAN JONG EN OUD, tweede taal én native speaker. Vorming à la carte Bij CLIP wandel je niet zomaar binnen. CONTACTDAGEN en OPLEIDINGSWEKEN voor les, animatie en keuken zorgen voor een degelijke voorbereiding waardoor elk team op het terrein in staat moet zijn te scoren. Deze opleidingen zijn erkend door de Vlaamse Overheid. Tijdens de kampen worden de zeer talrijke monitoren GECOACHT (en geëvalueerd) door hoofdanimatoren, stafmedewerkers, opleidingsverantwoordelijken, coördinatoren en niet in het minst de hele kantoorstaf. Het zijn de inspiratie, de energie en de ondersteunende controle die mede de basis vormen van het succes.

DOORGROEIMOGELIJKHEDEN Na je eerste ervaringen als animator (les, animatie of keuken) kan je stilaan meer verantwoordelijkheden nemen. De volgende stap is hoofdanimator waarbij je één nieuwe monitor begeleidt. Of waarom zou je daarna geen opleiding volgen tot stafmedewerker!? Ook in de keuken kan je doorgroeien tot keukenverantwoordelijke en zo de jongeren een culinaire topervaring bezorgen. Naast de verschillende kampen in België biedt CLIP een uitgebreide waaier aan bestemmingen in het buitenland. Hier is het de opleiding tot reisbegeleider die de deur opent naar bestemmingen zoals Zuid-Afrika, New York en de cruise... events en reizen CLIP staat ook voor een leuke en leerrijke jaarwerking voor haar vrijwilligers via events en reizen. Interesse om mee te werken? Als ouder of leerkracht, student of werkende... tijdens de kampen kan je je taalvaardigheid en talenten botvieren of ontwikkelen als kok, animator, leerkracht, reisbegeleider of stafmedewerker.

interesse om mee te werken? moni@clipvakanties.be +32 16 29 49 99


© info@kookaburravormgeving.be

CLIP taalvakanties vzw Tervuursesteenweg 611 3001 Heverlee • België tel 0032 (0)16 29 49 99

www.clipvakanties.be info@clipvakanties.be in samenwerking met CLIPPER lic A5477

spread the word #cliptaalvakanties

Brochure CLIP 2018  
Brochure CLIP 2018  

Taalvakanties CLIP Frans en Engels Aanbod 2018

Advertisement