CLIP Taalvakanties - Brochure seizoen 2021!

Page 1

CLIP-magazine: driemaandelijks tijdschrift van CLIP Taalvakanties vzw. Jaargang 32 - nummer 123 - december 2020. v.u. Heidi Ketsman - Tweekleinewegenstraat 27 - 3001 Leuven (Heverlee)

FRANS ENGELS TAALVAKANTIES SKI VERRE REIZEN


VOORWOORD 2020 was ongetwijfeld een jaar om nooit te vergeten. De pandemie zorgde ook bij CLIP voor een ware uitdaging, zowel voor de kantoormedewerkers als onze monitoren en deelnemers. Meer dan 1600 jongeren genoten van een fantastische én veilige vakantie, zonder enige COVID-besmetting. Geslaagd met onderscheiding en felicitaties van de jury. De leuke feedback van vele jongeren en ouders doet ons al dromen van een spetterend nieuw seizoen. We kijken hoopvol uit naar 2021! Heidi Ketsman Voorzitter CLIP vzw

Als je hoort ‘ik wil eigenlijk terug daar zijn!', dan weet je dat het plezant is geweest. “ Als je dan op je vragen automatisch een Frans antwoord krijgt, dan weet je dat het taalbad ook meer dan goed zat. CLIP is voor ons een voltreffer! ” Mijn dochter wil nu al monitor worden en ze is nog maar 14 jaar! “ ” Na 3 jaar Engels op school werd er eindelijk tijd besteed aan spreekvaardigheid. “ Wat een groot verschil met Engels leren uit een boek! ” “ Voor CLIP was er amper een woord Frans uit mij te krijgen. Ik vond dit helemaal geen leuke taal. Tijdens mijn eerste taalkamp ontdekte ik mijn liefde voor het Frans. Je leert op een toffe manier veel bij. Nu begin ik vaak spontaan Frans te spreken of zelfs te zingen. Arme buren. ”

NIEUW DIT JAAR

Leef je uit ... Aan de Belgische kust met o.a. escape room, street art zoektocht, 2-daagse in Engeland

Verken de wereld ... Bienvenu dans le Nord een taalvakantie voor oudere deelnemers, met o.a. auquapark, VR Room en bezoek aan Valenciennes, Lille, ...

Citytrippen ... Op de Middellandse Zee • CRUISE Nieuwe route

Do you dare to be a CLIPPER?

Globetrotten ... In het Frans • MAROKKO Nieuwe route Rabat, Chefchaouen en Fez

In het Engels • THAILAND Exotische rondreis: Bangkok, Ayutaya, Sukothai, Chiang Mai, ...


TAAL ALS SPEL Het Frans/Engels zit bij CLIP gewoon in de animatie en omgekeerd. Zo doen we bijvoorbeeld een Salsa Verbes waarbij we al dansend en uitbeeldend werkwoorden leren vervoegen. Voor de deelnemers lijkt dit een spel, maar eigenlijk is dit ook een luister- en spreekoefening.

ZACHTE ONDERDOMPELING IN HET TAALBAD Dit is een kunst! Wij houden van de lage drempel. Ruimte laten voor fouten, positieve opmerkingen en beloningen stimuleren de interesse en de motivatie. Soms kan een telefonische aanmoediging van de ouders ook wonderen doen.

CONTACT MET DE LOKALE BEVOLKING CLIP heeft een eigen methode om de contacten met de lokale bevolking te stimuleren: 'de taalexcursie', interactief en ludiek. In Villeneuve geven we bvb. regelmatig een pannenkoek in ruil voor een gesprek. Naast deze stadsexcursies organiseren de oudere deelnemers ook animaties voor de lokale jeugd en senioren. Elk CLIPteam doet er alles aan om iedere deelnemer te integreren in de groep. Zo maak je echte vrienden.

WELZIJN VAN DEELNEMERS EN MONITOREN Deze noemer omvat alle elementen die het welbehagen verhogen. Dit aspect, gaande van ehbo, contactactiviteiten op de bus, lekker eten, het welgevuld dagprogramma tot de kwaliteit van de nachtrust ... is een basisvoorwaarde om een vreemde taal te leren.

EEN ECHT FRANS OF ENGELS TAALBAD

✫ TAALINITIATIE Een speelse introductie in de vreemde taal. Het taalbad is in deze formule niet het startpunt, maar wel het streefdoel van de vakantieweek. Frans/Engels is niet de permanente voertaal, maar de doeltaal. De monitoren moedigen de deelnemers aan om Frans/Engels te spreken met positieve opmerkingen en stimuli. Nederlands praten is wel toegestaan om de drempel te verlagen zolang er inspanningen geleverd worden in de vreemde taal ... en het werkt.

✫ TAALANIMATIE We werken rond taalvlotheid. Durven spreken, dat is belangrijk! We gaan ervan uit dat elke deelnemer over voldoende basiskennis Frans/ Engels beschikt om aan courante gesprekken te kunnen deelnemen. Frans/Engels is immers de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan.

✫ TAALVERVOLMAKING We werken niet alleen rond taalvlotheid, maar concentreren ons ook op een correct taalgebruik. De activiteiten blijven ludiek. Ook hier is het Frans/Engels de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan.

EEN KWALITEITSLABEL CLIP is een erkende landelijke jeugdorganisatie (fiscaal attest tot en met 11 jaar ter waarde van e11,20 per dag) waar de overheid over waakt!

DE OUDSTE GROEP, EEN APARTE AANPAK CLIP trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers aan. ’s Avonds mogen zij langer opblijven rond een kampvuur, in het zwembad of om een babbeltje te slaan met de monitoren van het kamp ... Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden en inspraak in het programma: een bivak op het strand, een extra uitstap ... het kan allemaal.

3 CLIPCONCEPT

EEN HECHTE GROEP, EEN GROTE FAMILIE

CLIP CONCEPT

TAALOPBOUW BIJ CLIP GEEN LESSEN OF GRAMMATICABOEKEN Spreken en durven spreken zijn onze speerpunten. Uiteraard varieert de aanpak naargelang de leeftijd en het taalniveau van de deelnemers:


TOPANIMATIE CLIP biedt een dagvullend programma met een cocktail van leuke en gevarieerde activiteiten waaronder talrijke (streekgebonden) specials. In functie van de accenten die we leggen binnen ons concept, kunnen we de taalvakanties onderverdelen in 5 THEMA'S.

VERAF EN TOCH DICHTBIJ Iedereen wordt opgevolgd via een CLIPguide die we op het einde van de week via e-mail naar de ouders sturen. Met de foto’s op de website kunnen de ouders tijdens de kampen bovendien dagdagelijks de sfeer van de vakantie opsnuiven.

CLIPCONCEPT

4

de

wondere wereld 5 Deze formule focust zich op de jongste deelnemers. Spelenderwijs komen ze in aanraking met de vreemde taal. Ze zetten dapper hun eerste stappen in het Frans of Engels.

leef je uit 1O Op deze sportieve kampen is je dag goed gevuld met leuke activiteiten. Je wordt op een actieve manier ondergedompeld in het taalbad. Actie en plezier staan voorop!

verken de wereld 21 Ben je klaar voor een stap in de wereld, kies dan voor één van deze vakanties. We trekken vaker de nabije stad in en entertainen je met een brede waaier aan activiteiten in de ruimere omgeving.

citytrippen

globetrotten

32

36

De stad is ons terrein. We 'blenden' met de 'locals' en ontdekken de toeristische en culturele highlights. Op deze manier leren we alle facetten van Londen of Parijs kennen. Wie met 1 stad op zijn/haar honger blijft zitten, kan al 'cruisend' meerdere steden ontdekken.

De wereld verkennen en leren reizen zijn de hoofdingrediënten van deze unieke (inleef)reizen. De 'travelling teacher' neemt je op sleeptouw en bezorgt je een onvergetelijk avontuur in de vreemde taal.


8-1O • 11-13 jaar

... Frans op een kasteel

WÉGIMONT België

6

de

6-8 • 9-1O • 11-12 jaar

... Frans/Engels om de hoek

LEUVEN TAALACADEMIE

België Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2021. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

1O-11 • 12-13 jaar

... Frans/Engels aan zee

WESTENDE België

9

8

5 DE WONDERE WERELD VAN ...

wondere wereld van ...


OMNISPORT & ANIMATIE

8-1O • 11-13 jaar

WÉGIMONT WALLONIË België •

DE WONDERE WERELD VAN ... FRANS OP EEN KASTEEL

DE WONDERE WERELD VAN ... WÉGIMONT

6

spontaan in het Frans op te sommen wat ze geleerd had. Volgend jaar wil ze opnieuw mee, “ Toen onze dochter van 8 haar oma zag, begon ze net als haar mama 25 jaar geleden! ”

GEEN KLAS MAAR KLASSE OP HET SPROOKJESKASTEEL

Het kasteel van Wégimont is een droomlocatie voor jongeren. Voor een CLIPvakantie is dit een absolute must! Je verblijft er in mooie kamers van 2 - 8 personen. De kamerverdeling gebeurt na uitgebreide contactactiviteiten zodat je zelf je “roommates” kan kiezen.

EEN KEUKEN MET NIVEAU Het keukenteam van het kasteel kent door de jarenlange ervaring de verlangens van onze deelnemers. ‘s Ochtends is er een continentaal ontbijtbuffet en ‘s middags een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende kaart: lekkere verse soep als voorgerecht, vol-au-vent met frietjes als hoofdgerecht en een ijsje als dessert. ‘s Avonds is er opnieuw een warme maaltijd (hoofdgerecht) en nagerecht, tussendoor een lekker vieruurtje.

TAALINITIATIE FRANS MET NEDERLANDS ALS VOERTAAL (zie CLIPconcept pag. 3-4)

OP TAALEXCURSIE IN WALLONIË Iedere week gaan we op taalverkenning in LUIK, VERVIERS en SPA. Een quiz spelen met de voorbijgangers, woorden sprokkelen met straatpictionary of een foto laten trekken met een bekend standbeeld, … zo gaat dat bij CLIP. Nadien trekken we als ridders op ontdekkingstocht in het MIDDELEEUWS DOMEIN VAN PALOGNE. Via goed begeleide opdrachten wordt Frans spreken nog leuker en echter. De beloning is veel plezier en het formidabel gevoel om dingen te kunnen die je vroeger nooit voor mogelijk had gehouden ... en dan nog wel in het Frans.

EEN SPEEL- EN SPORTPARADIJS Het Provinciaal Domein van Wégimont heeft alle troeven binnen handbereik: sportterreinen (voor voetbal, basketbal, minigolf, ...), een speeltuin, bossen, uitgestrekte grasvelden voor pleinspelen, een roeivijver, ... Het verwarmde openluchtzwembad met glijbanen is onbetwistbaar dé trekpleister. Hier kunnen al onze jongeren zich echt uitleven.

droomlocatie met OPENLUCHTZWEMBAD


VARIATIE TROEF MET OMNISPORT EN KASTEELANIMATIE CLIP voorziet heel wat sportanimatie voor de allerjongsten. Daarnaast laten we ons sterk inspireren door (teken)films en dompelen we ons helemaal onder in de kasteelsfeer. In het gezelschap van enkele superhelden verkennen we het domein, proberen we monsters te verslaan en laten we ons helemaal gaan tijdens een partijtje lasershooting in het thema van Star Wars.

Je kan het kamp zelf verder pimpen met één van volgende opties, 5 dagen per week, 1 uur per dag. We stellen het aanbod even voor: Olympische spelen, Creakriebels (knutselen) en Waterratten (zwembad, roeivijver en waterspelletjes).

7 DE WONDERE WERELD VAN ... WÉGIMONT

FUN- & LEERGEHALTE ligt heel hoog

TAALINITIATIE: 8-13 jaar

Fiscaal attest t.w.v. €11,20/dag tot en met 11 jaar.

JULI

DAGEN CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

za 3/7 - za 10/7

8

B01

FR

€569

za 31/7 - za 7/8

8

B05

FR

€569

za 10/7 - za 17/7

8

B02

FR

€569

za 7/8 - za 14/8

8

B06

FR

€569

za 17/7 - za 24/7

8

B03

FR

€569

za 14/8 - za 21/8

8

B07

FR

€569

za 24/7 - za 31/7

8

B04

FR

€569

za 21/8 - za 28/8

8

B08

FR

€569

VERBLIJF Domaine Provincial de Wégimont VOLPENSION

OPTIES Olympische spelen, Creakriebels, Waterratten Al onze prijzen zijn inclusief transport.


EXTERNAAT

6-8 • 9-1O • 11-12 jaar

LEUVEN VLAANDEREN België

DE WONDERE WERELD VAN ... FRANS/ENGELS OM DE HOEK

8 DE WONDERE WERELD VAN... TAALACADEMIE

“ CLIP was een positieve ervaring voor onze zoon. Spelenderwijs won hij aan vertrouwen om in groep een vreemde taal te spreken. ” LEUK EN LEERRIJK

DICHT BIJ HUIS In alle CLIPformules gaan leren, actie en plezier hand in hand. Tijdens onze vijfdaagse externaatsformule in Leuven of Bierbeek ontdek je op speelse manier de wondere wereld van Frans/Engels. Ideaal voor jongeren die liever dicht bij huis blijven en een perfecte opstap voor een taalvakantie met overnachting nadien.

De jongste deelnemers, die nog nooit Frans/Engels op school hadden, maken kennis met de vreemde taal en leren hun eerste woordjes. De oudere deelnemers vormen hun eerste zinnen en leren durven spreken. Je hebt nooit een schools gevoel.

TALEN LEREN WORDT EEN SPEL

Is dit les of animatie? Breek er het hoofd niet over. Het zijn gewoon twee elementen van een verfrissende (to)taalformule. Onze trouwe CLIPPERS kunnen hiervan getuigen.

zie CLIPconcept p. 3-4 Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo proberen we tijdens een spelletje ‘Dikke Bertha’ het taalmonster te verslaan door woorden te vertalen. Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie troef.

TAALINITIATIE: 6-12 jaar APRIL

DAGEN

CODE

PRIJS

TAAL LOCATIE

AUGUSTUS

FRANS/ENGELS LEREN OM DE HOEK

HELE DAG TAALACADEMIE We openen de deuren om 8 uur, de taalateliers starten om 9 uur. ‘s Middags eten we samen ons lunchpakket op. In de namiddag wisselen we knutsel- en sportactiviteiten af met animaties. Tijdens deze activiteiten blijft het taalaspect aanwezig en herhalen we de aangeleerde kennis van de voormiddag. Om 16 uur eindigen de activiteiten maar voorzien we nog een uurtje opvang. De laatste dag is er om 15.30 uur een toonmoment voorzien voor de ouders.

DAGEN

CODE

PRIJS

TAAL LOCATIE

ma 5/4 - vr 9/4

5 (8-17u) TAF002 €179

FR

Heverlee

ma 16/8 - vr 20/8 5 (8-17u)

TAF07

€179

FR

Heverlee

ma 5/4 - vr 9/4

5 (8-17u) TAE002 €179

ENG

Heverlee

ma 16/8 - vr 20/8 5 (8-17u) TAE07

€179

ENG

Heverlee

JULI ma 5/7 - vr 9/7

DAGEN

CODE

PRIJS

5 (8-17u)

TAF01

€179

TAAL LOCATIE FR

Bierbeek Fiscaal attest t.w.v. €11,20/dag tot en met 11 jaar.


PRET OP HET STRAND

1O-11 • 12-13 jaar

WESTENDE VLAANDEREN België •

DE WONDERE WERELD VAN ... FRANS/ENGELS AAN ZEE

9

VLAKBIJ ZEE EN DUINEN

Het vakantiehuis De Zeekameel in Westende is onze uitvalsbasis. We logeren er in volpension in kamers van maximum 6 personen. We starten de dag met een continentaal ontbijt. ’s Middags eten we een warme hap of een picknick en ’s avonds schuiven we aan voor een heerlijk driegangenmenu.

TAALINITIATIE ENGELS/FRANS MET VOERTAAL NEDERLANDS zie ook CLIPconcept op p. 3-4 Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo doen we bijvoorbeeld een stoelendans waarbij je zo snel mogelijk moet gaan zitten als je een specifiek woord hoort. Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie troef.

GEVARIEERDE ANIMATIE OP HET STRAND EN IN DE DUINEN Op het strand spelen we een partijtje beachvolley, bouwen we zandkastelen en trotseren we de golven met onze beach boards. Ook een spannend strandspel in het thema van Minecraft mag niet ontbreken. ’s Avonds griezelen, dansen en lachen we tijdens een 'Soirée d’horreur' of een casino. Eén middag leven we ons uit in een subtropisch zwemparadijs. We plonzen in het golfslagbad, dagen elkaar uit in het stroomversnellingsparcours en gaan razendsnel door de Black Hole, een glijbaan met licht- en geluidseffecten. Verder maken we een ritje op onze gocarts op de dijk van Nieuwpoort.

OP TAALEXCURSIE NAAR GROOT-BRITTANNIË OF FRANKRIJK De deelnemers van het Engelse kamp sluiten de week af met een dag in Groot-Brittannië, in DOVER. In het mooie centrum vragen we aan voorbijgangers om samen met ons op zoek te gaan naar aliens die de stad bedreigen. Een interactief stadsspel brengt ons achteraf op enkele historische plaatsen van de stad. Daarnaast wagen we ons aan een zeemansparcours boven het water. De deelnemers van het Franse kamp combineren een bezoek aan BOULOGNE-SURMER met een wandeling op de kliffen van Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez. Een andere dag gaan we naar de markt in DUINKERKE. Plezier en gevarieerde taalpraktijk met de lokale bevolking gaan hand in hand. Fiscaal attest t.w.v. €11,20/dag tot en met 11 jaar.

TAALINITIATIE: 1O-13 jaar VERBLIJF De Zeekameel VOLPENSION

JULI

DAGEN

CODE TAAL PRIJS

za 9/7 - vr 15/7

7

B022

FR

€579

za 9/7 - vr 15/7

7

E022

ENG

€595

AUGUSTUS

DAGEN

zo 22/8 - za 28/8

7

CODE TAAL PRIJS B082

FR

€579

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

DE WONDERE WERELD VAN ... WESTENDE

alleen, mee. Ze is met een bang hart vertrokken, maar met veel vrienden “ Onze dochter ging voor het eerst, en een aardig mondje Engels teruggekomen. ”


13-15 jaar

12-15 jaar

... aan de Belgische kust

... in de 'Ferme'

WESTENDE

BRAIVES

België

België

11

LEEF JE UIT...

1O

leef je uit ...

13-14 jaar

13-15 • 16-18 jaar

... in de Ardèche

... met sport op en rond een Frans meer

VILLENEUVE-DE-BERG LA MAISON FAMILIALE

Frankrijk Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2021. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

12

14

NAUSSAC Frankrijk 16

12-14 • 15-16 • 17-18 jaar

13-15 jaar

... in de sneeuw

... aan de Britse kust

KRONPLATZ

FOLKESTONE

Italië

Groot-Brittannië

18

2O


ENGELS AAN DE KUST

13-15 jaar

WESTENDE VLAANDEREN België •

LEEF JE UIT ... IN HET ENGELS AAN DE BELGISCHE KUST

11 LEEF JE UIT ...

“ Als ouders zijn we elke keer verrast van de hechte band die op korte tijd ontstaat tussen monitoren en deelnemers. Een aanrader! ” OP TAALVAKANTIE AAN DE KUST

OP TAALEXCURSIE NAAR GROOT-BRITTANNIË

Het vakantiehuis De Zeekameel in Westende, vlakbij de zee, is onze uitvalsbasis. We logeren er in volpension in kamers van maximum 6 personen. We starten de dag met een continentaal ontbijt. ’s Middags eten we een warme hap of picknick en ’s avonds schuiven we aan voor een heerlijk driegangenmenu.

We sluiten het kamp af met een tweedaagse in Groot-Brittannië. We gaan op uitstap met de bus naar RAMSGATE, de koninklijke havenstad van Engeland. In de winkelstraat vragen we aan voorbijgangers of ze de foto van onze Belgische premier herkennen en om ons een paar nieuwe Engelse uitdrukkingen te leren. Een interactief stadsspel brengt ons achteraf op alle leuke plekjes van de stad, zoals een oud vikingschip. Na een nacht in het Grand Burstin Hotel maken we kennis met de ‘locals’ van FOLKESTONE. Een schitterende afsluiter!

TAALANIMATIE ENGELS zie ook CLIPconcept op p. 3-4

GEVARIEERDE ANIMATIE OP HET STRAND EN IN DE DUINEN Op het strand spelen we een partijtje beachvolley, voetbal of handbal. We maken een teambuildingstocht in de duinen en doen een interactieve zoektocht naar street art in OOSTENDE. We trekken naar de dijk om de voorbijgangers, al dan niet internationale toeristen, uit te nodigen voor een Engels gesprek. ’s Avonds gaan we op zoek naar een verloren schilderij en lachen we heel wat af tijdens een casino. Eén middag leven we ons uit in een subtropisch zwemparadijs. Een andere keer proberen we te ontsnappen uit een escape room. Nog niet genoeg? Dan kan je je helemaal uitleven tijdens onze vlottentocht. Je maakt zelf je vlot met een paar palen en tonnen en neemt dit dan mee te water… en dan maar hopen dat je blijft drijven! Puur plezier aan de Vlaamse kust!

TAALANIMATIE: 13-15 jaar JULI

DAGEN

vr 9/7 - vr 16/7

AUGUSTUS

8 DAGEN

zo 22/8 - zo 29/8

8

CODE TAAL PRIJS E022+

ENG

€649

CODE TAAL PRIJS E082+

ENG

€649

VERBLIJF De Zeekameel & Grand Burstin ✪✪ VOLPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.


OMNISPORT & AVONTUUR

12-13 • 14-15 jaar

BRAIVES 'FERME' WALLONIË België •

LEEF JE UIT ... IN DE 'FERME'

LEEF JE UIT... BRAIVES FERME

12

“ Op een schaal van 10 begon ik bij 1 en eindigde met een 8 en dat op één week tijd. Ik heb hier meer geleerd dan in een jaar op school! ” COMFORTABEL LOGEREN OP 'DE FERME'

LEEF JE UIT OP EXCURSIE IN WALLONIË

Haspengouw is gekend om haar uitgestrekte akkers en grote vierkantshoeves. We verblijven in de FERME LIMBORT, een comfortabele gîte. Naast de boerderij liggen er een basketbalterrein, een petanquebaan, een voetbalveld en een volleybalterrein. En dan mogen we vooral de kampvuurhoek niet vergeten waar we ‘s avonds vaak afronden met de gitaar en warme chocolademelk.

Op dinsdag gaan we op verkenning in DURBUY en wagen we ons aan een kajaktocht op de Ourthe. Woensdag maken we een uitstap naar de markt van HOEI waar we een 'monoclipoly' spelen met de bevolking. Nadien leven we ons uit in het subtropisch zwembad Plopsaqua. Op vrijdag maken we LUIK onveilig tijdens een interactieve zoektocht in de stad. Hierbij treden we in de voetsporen van de bekende detective George Simenon. Achteraf trekken we naar het Provinciaal Domein van Wégimont voor een portie waterpret in het openluchtzwembad. Deze sensationele dag beëindigen we met een barbecue en echte CLIPfuif. Hoogtepunten zijn het bomenparcours met verschillende deathrides, het boogschieten en de bubble foot waar we de week mee afsluiten.

VERWENDE FIJNPROEVERS: LEKKER EN VEEL In Braives kookt CLIP zelf. We mogen hier spreken van culinaire hoogstandjes om je duimen en vingers bij af te likken.‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een lekker salade- en broodbuffet met een warme hap (pizza, croque, quiche). ‘s Avonds is er een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende kaart: een loempia als voorgerecht, daarna huisgemaakte pizza en tiramisu als dessert.

TAALANIMATIE FRANS (zie CLIPconcept pag. 3-4)

EXCURSIES naar Luik, Hoei en Durbuy


EEN AVONTURENKAMP MET BIVAK De landelijke omgeving in Braives inspireert ons tot avontuurlijke animatie. Eén nacht kamperen we en houden we een sfeervol kampvuur met marshmallows. Tijdens de doe-je-zindag krijg je wat extra vrijheid. Zo kan je ontbijten in pyjama of douchen met discomuziek. Wist je trouwens dat bij ons sport en taal samengaan? Frans leren ging nog nooit zo vlot.

VARIATIE TROEF MET VASTE OPTIES Je kan het kamp zelf verder aankleden door te kiezen voor een optie, 4 dagen per week, 1 uur per dag: Olympische spelen (voetbal, volleybal, basketbal ...), Komen eten (kookateliers) of Alors on danse (dansinitiaties in verschillende stijlen).

13 LEEF JE UIT ... BRAIVES FERME

TAALANIMATIE: 12-15 jaar APRIL za 10/4 - vr 16/4

VERBLIJF

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

JULI

7

B002

FR

€549

OPTIES

La ferme Limbort Olympische spelen, Komen eten, VOLPENSION Alors on danse

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

za 3/7 - za 10/7

8

B011

FR

€589

za 31/7 - za 7/8

8

za 10/7 - za 17/7

8

B021

FR

€589

za 7/8 - za 14/8

8

za 17/7 - za 24/7

8

B031

FR

€589

za 14/8 - za 21/8

za 24/7 - za 31/7

8

B041

FR

€589

za 21/8 - za 28/8

DAGEN CODE

TAAL

PRIJS

B051

FR

€589

B061

FR

€589

8

B071

FR

€589

8

B081

FR

€589

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


ACTIE & AVONTUUR

13-14 jaar

VILLENEUVEDE-BERG FRANKRIJK

LEEF JE UIT ... IN DE ARDÈCHE

14 LEEF JE UIT ... VILLENEUVE-DE-BERG

MAISON FAMILIALE

“ CLIP zorgde ervoor dat ik mijn grenzen verlegde en eindelijk Frans durf te spreken! ” PRACHTLOCATIE In Villeneuve-de-Berg verblijven onze 13-14 jarigen in het MAISON FAMILIALE, een internaat met grote tuin. We logeren hier in kamers van 2 tot 5 personen. Zwemmen en eten doen we op wandelafstand, in het Maison des Astars, een authentieke patriciërswoning in het hartje van het dorp. Villeneuve-de-Berg blaakt van zelfvertrouwen. Contacten liggen hier binnen handbereik, voornamelijk tijdens de marktdag. Het ideale moment voor CLIP om zelfgemaakte pannenkoeken uit te delen in ruil voor een gesprek!

VERWENDE FIJNPROEVERS: LEKKER EN VEEL Onze kookploegen slagen hier met lof van de jury. We kunnen spreken van culinaire hoogstandjes om je duimen en vingers bij af te likken. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een salade- en broodbuffet met een warme hap (pizza, croque, quiche). ‘s Avonds smullen we van een driegangenmenu. Oordeel zelf: huisbereide kaaskroketten als voorgerecht, gevolgd door stoofvlees met frietjes en appeltaart met ijs als dessert.

TAALANIMATIE FRANS (zie CLIPconcept pag. 3-4) Gedurende 4 x 45 min per dag doen we taalateliers, activiteiten waarbij het accent op de taal ligt. Om de 45 minuten werk je met een andere monitor op een actieve

manier rond toneel, Franse muziek, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten, … Simultane actie, variatie, plezier en beweging zitten in deze formule ingebakken.

DE EXCURSIES ER BOVENOP Na een stadsbezoek aan VALLON PONT D’ARC nemen we de kajak voor een afvaart (8 km) van de Ardèche en glijden hierbij onder de imposante Pont d’Arc. De volgende grote excursie brengt ons naar AVIGNON, één van de mooiste steden in het zuiden van Frankrijk. We sluiten de dag af in een waterpark met golfslagbad, lazy river en snelle glijbanen. Zaterdag gaan we ons geluk verder beproeven in MONTÉLIMAR. Hier begint ‘Space Invaders’, een leuke stadsactiviteit. Voor een indrukwekkende afsluiter zorgt het bomenparcours in Dieulefit. Geïnteresseerden kunnen als extraatje kiezen voor een spelletje paintball (+10 euro). Een topper in het programma is ongetwijfeld het bivak. De zonsondergang met uitzicht op de Cevennen is werkelijk adembenemend. Het huis, het dorp en de streek bieden haast onbegrensde mogelijkheden. Gewapend met een zelfgemaakte picknick vertrekken we op avontuurlijke wandeling. Wedden dat je de adrenaline zal voelen stromen. Bij thuiskomst koelen we af in een sfeervol verlicht zwembad. Eén van de hoogtepunten van de week is de snelle kartingrit. Wie wil, kan zelfs kiezen voor een extra rit (optioneel +10 euro). Kick jij op snelheid?


SPORTIEVE EN AVONTUURLIJKE ANIMATIE Het programma is sportief en avontuurlijk voor 13-14-jarigen. Aan terreinen is er geen gebrek: basket, volley, pingpong, badminton en voetbal. Wist je trouwens dat bij ons sport en taal regelmatig samengaan in één activiteit? Iedere dinsdag worden de schragen in de hoofdstraat opgesteld en stallen tientallen

handelaars hun waren uit voor ‘Mardi Villeneuvois‘, een sfeervolle avondmarkt waar wij graag eens rondsnuffelen. Voor de animaties baseren we ons op populaire films en televisieprogramma’s. Wat dacht je van een animatie rond Star Wars of een stadsactiviteit rond het theaterfestival van AVIGNON?

15 LEEF JE UIT ... VILLENEUVE-DE-BERG

veelvuldig contact met de LOKALE BEVOLKING

TAALANIMATIE: 13-14 jaar JULI

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

vr 2/7 - zo 11/7

10 (8)

F01

FR

€755

vr 9/7 - zo 18/7

10 (8)

F02

FR

€755

VERBLIJF La Maison Familiale VOLPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.


ACTIE & WATERSPORT

13-15 • 16-18 jaar

NAUSSAC FRANKRIJK

LEEF JE UIT ... MET SPORT OP EN ROND EEN FRANS MEER

LEEF JE UIT ... NAUSSAC

16

“ Mijn zoon gaat al 3 jaar mee. Elke keer komt hij enthousiast terug met wilde verhalen en een heel aantal nieuwe Franse woorden. ” LE LYCÉE SACRÉ-CŒUR

THEMATAALVAKANTIE FRANS

We verblijven in het Lycée Sacré-Cœur (Langogne) en slapen er per 3 à 5 op de kamers. CLIP dompelt het domein, met verschillende sportvelden en zalen, onder in een vakantiesfeer met tuintafels, fleurige parasols en buitensalons, ping-pongtafels, barbecue en vuurkorf, ... Het is hier dan ook aangenaam verblijven.

Als deelnemer kan je zelf het thema van je kamp (5 halve dagen) kiezen. Je hebt de keuze uit: • ZEILEN Franse zeilinstructeurs van la Fédération Française de Voile geven een gedifferentieerde opleiding (5 x 2 uur) aan zowel beginnende zeilers, als aan gevorderde zeebinken. Je deelt je boot met twee andere deelnemers. Aan het begin van de les maak je je boot zeilklaar. Je hijst de fok en het grootzeil en zet koers naar de overkant. Via verschillende oefeningen leer je draaien in en tegen de wind, maak je snelheid en leer je zelfs overstag gaan.

Ons stagehuis bevindt zich in het centrum van Langogne, een niet onbelangrijke stad in de LOZÈRE, in het zuiden van Frankrijk, vlakbij de Ardèche (op 70 km van Villeneuvede-Berg).

FRANSE KEUKEN Je verblijft een week in volpension. Het CLIPteam zorgt zelf voor het eten, reken maar dat je zal genieten. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. Als lunch voorziet CLIP een brood- en saladebuffet met een warm gerecht en ‘s avonds schuiven we aan voor een driegangenmenu. Wat dacht je van meloen met gerookte ham als voorgerecht, barbecue en een ijsje?!

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL (zie CLIPconcept pag. 3-4)

• AVONTUUR Eén namiddag in de week ga je zeilen. Daarna bieden we een mix van avontuurlijke activiteiten. We trekken het bos in en klauteren hoog in de lucht in een bomenparcours. Wie er nog niet genoeg van heeft, kan zijn energie kwijt op een uitdagend parcours met de mountainbike, op de surfplank en op het paddle board. • PAARDRIJDEN (F011, F081) Je gaat 5 halve dagen paardrijden (5 x 2 uur). De manège biedt een excellente infrastructuur, zorgvuldig geselecteerde paarden en bekwame begeleiders voor ruiters en amazones met rijniveau galop. Je verkent met je paard de regio tijdens sportieve wandelingen, de zogenaamde ‘trottings’.


EXCURSIES VAN FORMAAT

ANIMATIE À VOLONTÉ

Op elk weekprogramma staan verschillende excursies. Op zaterdag gaan we naar de markt in LE PUY-EN-VELAY. Hier profiteren we maximaal van de contacten met de lokale bevolking. Op zondag gaan we naar het pittoreske SAINTE ENIMIE. In de voormiddag doen we een stadsactiviteit met de locals, in de namiddag een avontuurlijke kajakafvaart (GORGES DU TARN). Om de spanning en de actie te verhogen leven we ons uit tijdens een partijtje paintball en archery tag, adrenaline gegarandeerd.

Voor de animatieactiviteiten maken we optimaal gebruik van de sportterreinen. Een boost voor de groepssfeer is het bivak. ‘s Avonds laten we ons verwennen tijdens een ‘Soirée Bongo’ of amuseren we ons in stijl tijdens het casino.

APARTE FORMULE VOOR 17-18-JARIGEN ‘s Avonds mogen de oudste deelnemers langer opblijven, rond het kampvuur, met een spelletje Black Box of om samen nog iets te drinken. Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden. Bij de casinoavond kunnen ze bijvoorbeeld kiezen of ze aan de activiteit deelnemen of helpen bij de organisatie ervan.

17 LEEF JE UIT ... NAUSSAC

SPORTIEVE OPTIES à la carte TAALANIMATIE: 13-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16-18 jaar JULI

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

wo 30/6 - vr 9/7

10 (8)

F011

FR

€799

wo 7/7 - vr 16/7

10 (8)

F021

FR

€769

VERBLIJF Lycée privé du Sacré Cœur VOLPENSION

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

wo 11/8 - vr 20/8

10 (8)

F071

FR

€769

wo 18/8 - vr 27/8

10 (8)

F081

FR

€799

OPTIES Zeilen Avontuur Paardrijden (supplement €100) Al onze prijzen zijn inclusief transport.


SKI & SNOWBOARD

12-14 • 15-16 • 17-18 jaar

KRONPLATZ ITALIË

LEEF JE UIT ... IN DE SNEEUW

LEEF JE UIT ... KRONPLATZ

18

“ De skivakantie was fantastisch! Ik heb vrienden gemaakt voor het leven. Bedankt CLIP voor de toffe week en tot volgend jaar! ” MODERN HOTEL MET EEN HEERLIJKE ITALIAANSE KEUKEN We combineren een enorm en uniek skigebied met een excellent hotel, mooi weer, prima keuken, een taalbad en gedreven monitoren. Pension Fürstenhof (NATZ) is een jeugdverblijf met ruime kamers, modern sanitair op de kamer en een zeer uitgebreide zaalinfrastructuur, centraal gelegen in Süd-Tirol tussen Kronplatz en Sella Ronda. De formule voorziet in volpension. Elke ochtend is er een uitgebreid ontbijtbuffet. 's Middags genieten we van een picknick op de piste. Het Italiaanse driegangenmenu met saladebuffet waar we de dag mee afsluiten is overheerlijk.

SKIGEBIED MET ONEINDIG VEEL MOGELIJKHEDEN Overdag ga je skiën of snowboarden in het Frans onder begeleiding van onze eigen monitoren. Zij streven naar een goede mix tussen oefeningen en verkenning van het skigebied. Een niveautest op de eerste dag bepaalt in welke groep je terechtkomt. Met krokus kiezen we voor een 6-daagse skipas, met Pasen voor een 7-daagse pas. CLIP trekt de registers van dit zalige skigebied helemaal open. Met KRONPLATZ (100 km piste) - waar we drie/vier dagen gaan skiën- heb je verre van alles gezien. Twee dagen blijven we in VALS-MERANZEN (87 km piste) en PLOSE (40 km piste). Sportief hoogtepunt is de indrukwekkende SELLA RONDA (600 km piste) waar je een skimarathon kan maken zonder ooit dezelfde piste te doen. Voor de durvers is er een snowpark in Kronplatz.

Een absolute troef is de sneeuwzekerheid, het hele seizoen lang. Op de terugweg van de skipistes bezoeken we een typische Noord-Italiaanse stad: BRUNICO of BRIXEN. Een overheerlijk Italiaans ijsje hoort hier zeker bij.

TAALANIMATIE EN -VERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL zie CLIPconcept pag. 3-4 Met zo’n prachtig skigebied zou het zonde zijn om al de Franse taalanimaties binnen te organiseren. In Kronplatz zijn de monitoren echte 'travelling teachers'. De taalateliers vinden niet alleen ‘s avonds in het hotel plaats, maar ook in de bus en een uurtje op de piste. Wat dacht je van 'snowboard bis', 'salsa neige' of 'le gros yeti'?! Top of the bill is de 'Kronplatz Express'. Na een dag vol mysterieuze raadsels op en rond de piste, vertrekken we ’s avonds op dropping. Wie vindt als eerste de weg terug?


VRIJ SKIËN EN SNOWBOARDEN VANAF 17 JAAR (S021+, S051+) Vanaf 17 jaar kan je vrij skiën. Je geniet van alle voordelen van onze all-in formule en je krijgt er de vrijheid bovenop om samen met de monitoren uit te gaan in het dorp en langer op te blijven. We blijven altijd samen en vaak vervoegt een CLIPbegeleider de groep. Op sportief vlak zal hij je alle leuke pistes van het skigebied leren kennen. ‘s Avonds zorgt hij mee voor de sfeer met een animatieprogramma. De special tijdens de krokusvakantie is de vampierenbar op de top van de berg. Hier gaan we een avondje feesten. In dit programma is de voertaal Frans. Skiles (samen met de jongerengroep) is verplicht voor de beginnende skiër of snowboarder.

19 LEEF JE UIT ... KRONPLATZ

UNIEKE FORMULE in de Dolomieten

TAALANIMATIE: 12-16 jaar TAALVERVOLMAKING: 17-18 jaar KROKUS

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

PASEN

vr 12/2 - za 20/2

9 (7)

S021

FR

€909*

vr 12/2 - za 20/2

9 (7)

S021+

FR

€979*

VERBLIJF

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

vr 2/4 - za 10/4

9 (7)

S051

FR

€895*

vr 2/4 - za 10/4

9 (7)

S051+

FR

€965*

* €35 korting eigen materiaal, supplement 4-sterren materiaal €50

Pension Fürstenhof VOLPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.


CULTUUR & STRAND

13-15 jaar

FOLKESTONE GROOT-BRITTANNIË

LEEF JE UIT ... AAN DE BRITSE KUST

2O LEEF JE UIT ... FOLKESTONE

“ CLIP tovert een glimlach op het gezicht van mijn dochter... voor, tijdens en na het kamp! ” OP HOTEL MET SEAVIEW

OP TAALEXCURSIE IN ENGELAND

Het Grand Burstin hotel is gelegen in FOLKESTONE, een levendig en artistiek havenstadje met een mooi historisch centrum, brede zandstranden en witte kliffen, omgeven door het Engelse platteland. We logeren in charmante, ruime en typisch Engelse kamers van twee tot vier personen, met aparte badkamer en zicht op zee.

Het hotel is ideaal als uitvalsbasis voor excursies. Op de marktdag strijken we neer in het centrum van Folkestone om een babbeltje te slaan met de streekbewoners. We maken DOVER onveilig met een stadsspel. In de namiddag wandelen we langs de wereldberoemde White Cliffs of Dover tot aan de vuurtoren. Eén middag vertrekken we vanop het strand in Folkestone voor een watersportavontuur op zee. Onder begeleiding van ervaren instructeurs wisselen we een uurtje kajak af met paddle boarding. Kan jij je evenwicht bewaren of duik jij het water in? We sluiten de week af met de 'CANTERBURY Express', een interactief en mysterieus stadsspel dat ons op alle historische plaatsen van de stad brengt.

ENGELSE KEUKEN We verblijven in volpension. We starten de dag met een full English breakfast. Lunchen doen we met een picknick in de stad of op het strand. ’s Avonds bestaat de maaltijd uit drie gangen in buffetvorm. Je hebt een saladebar en keuze uit enkele hoofd- en nagerechten. Wat dacht je van fish and chips of lasagne en cheesecake als dessert?

GEVARIEERDE ANIMATIE TAALANIMATIE MET ENGELS ALS VOERTAAL

Het CLIPteam zorgt voor een goedgevuld en sportief animatieprogramma. We verkennen hiervoor de hele stad met haar vele stranden en parken, de gezellige steegjes van The Creative Quarters en de levendige winkelstraat.

zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

TAALANIMATIE: 13-15 jaar JULI

12-jarigen: ook welkom na een telefonische taaltest

DAGEN CODE TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

DAGEN CODE TAAL

PRIJS

vr 2/7 - vr 9/7

8

E011

ENG

€664

zo 8/8 - zo 15/8

8

E061

ENG

€664

vr 9/7 - vr 16/7

8

E021

ENG

€664

zo 15/8 - zo 22/8

8

E071

ENG

€664

zo 22/8 - zo 29/8

8

E081

ENG

€664

VERBLIJF Grand Burstin ✪✪ VOLPENSION

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

Op Sunny Sands Beach spelen we een partijtje beachvolley, bouwen we zandkastelen en trotseren we de golven. We doen een animatie in het thema van James Bond en gaan op zoek naar een crimineel. ’s Avonds quizzen, dansen en ontspannen we in het hotel tijdens 'Eén jaar gratis', 'CLIP’s got talent' of een echte casino. Na de griezelige 'horror night' eindigen we gezellig samen op het strand met kaarsjes en marshmallows.


14-16 jaar

13-14 • 15-16 jaar

... tour de Wallonie

... Wallonie à la carte

BRAIVES

WÉGIMONT

België

België

22

24

13-15 • 16-18 jaar

... un goût de l'Ardèche

VILLENEUVE-DE-BERG LA MAISON DES ASTARS

Frankrijk 26

Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2021. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

15-18 jaar

14-15 • 16-18 jaar

14-16 • 17-19 jaar

... bienvenu dans le Nord!

... upside down

... explore Malta

FÉCHAIN

EDINBURGH

Frankrijk

Schotland

28

29

MARSASKALA Malta

3O

21 VERKEN DE WERELD ...

verken de wereld ...


OMNISPORT & AVONTUUR

14-16 jaar

BRAIVES 'MOULIN' WALLONIË België •

VERKEN DE WERELD ... TOUR DE WALLONIE

VERKEN DE WERELD ... BRAIVES MOULIN

22

zelden zo enthousiast gezien. Bedankt om hem tijdens deze moeilijke tijden “ Noam had een fantastische week in de Moulin. Iktochhebeenhemmooie vakantie te geven. ”

AUTHENTIEK LOGEREN IN DE MOULIN

We logeren in de karaktervolle 'MOULIN', een gerenoveerde watermolen, in twee gedeeld door een riviertje. Slapen doen we in charmante kamers van ongeveer 4 tot 10 personen. Het ziet er allemaal idyllisch uit. Onze activiteiten gaan door in een mooi natuurpark met vijvers en een uitkijktoren, een kleurrijke eetzaal en een zithoek met biljarttafel en tafelvoetbal. We zitten hier echt goed en gezellig.

TOUR DE WALLONIE Deze taalvakantie is er eentje voor actievelingen. De 'Moulin' is onze uitvalsbasis voor een waaier aan excursies. Van hieruit trekken we Wallonië in en doen we aan actieve streekverkenning. Zo doen we een spannende 'Wallonië Express' doorheen NAMEN en HOEI waarna we ons kunnen uitleven tijdens een kajaktocht op de Lesse.

DE CLIPKEUKEN, CULINAIRE EN HUISBEREIDE LEKKERNIJEN In de ‘Moulin’ kookt CLIP zelf. We kunnen hier spreken van culinaire hoogstandjes om je duimen en vingers bij af te likken. Op het ontbijtbuffet staan er steeds lekkere extraatjes zoals eieren, croissants of verloren brood. Het middagmaal is een gevarieerde buffetformule waar je - naast brood met kaas en charcuterie - diverse (pasta)salades en een warme snack kan eten. ’s Avonds is er een driegangenmenu. Denk daarbij aan verse soep of een zelfgemaakte loempia als voorgerecht, een huisgemaakte pizza of vol-au-vent als hoofdgerecht en een tiramisu of brownie als dessert. Heerlijk!

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

Daarnaast maken we HANNUIT onveilig en gaan we naar LUIK voor een stadsspel dat draait rond Tchantchès, de mascotte van de stad. Nadien nemen we het tegen elkaar op tijdens een lasergame in het thema van Star Wars. 'Que la force soit avec vous!' Hoogtepunt van de taalvakantie is het bezoek aan de markt van WAVER en het waterpretpark, Aqualibi. Kies jij voor de Rapido of het golfbad? We sluiten de week af in AMAY hoog in de bomen tijdens een avonturenparcours met verschillende spannende deathrides. Lachen, gieren en brullen doen we tijdens een partijtje bubble foot en boogschieten.


SPORT EN AVONTUUR GAAN HAND IN HAND Het gevarieerde animatieparcours gaat voluit voor sport, avontuur, toerisme en cultuur en zit boordevol contactmomenten: met elkaar, de lokale bevolking en de jongere deelnemers van de Ferme Limbort. Eén nacht kamperen we als echte Robinsons, met kampvuur uiteraard. Sportievelingen komen aan hun trekken tijdens een avontuurlijke wandeling en de diverse animaties, zoals 'le jeu des trônes'.

Met topanimaties als 'palais de swing' en 'clan wars' lachen we heel wat af. Tijdens de 'journée à l’envers' beginnen we de dag met een fuif en eindigen we met ochtendgymnastiek. Last but not least worden we zelf een stukje monitor en verzorgen we een animatie voor de deelnemers van de 'Ferme'. Wie weet krijg je de smaak wel te pakken en word jij volgend jaar moni!

23 VERKEN DE WERELD ... BRAIVES MOULIN

AVONTUURLIJKE excursies doorheen Wallonië

TAALANIMATIE: 14-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16 jaar JULI

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

za 3/7 - za 10/7

8

B011+

FR

€609

za 14/8 - za 21/8

8

za 10/7 - za 17/7

8

B021+

FR

€609

za 21/8 - za 28/8

8

DAGEN CODE

TAAL

PRIJS

B071+

FR

€609

B081+

FR

€609

VERBLIJF Le Moulin de Hosdent VOLPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.


OMNISPORT & AVONTUUR

13-14 • 15-16 jaar

WÉGIMONT WALLONIË België •

VERKEN DE WERELD ... WALLONIE À LA CARTE

VERKEN DE WERELD ... WÉGIMONT

24

“ Superleuk touwenparcours, leerrijke en vernieuwende activiteiten, vrienden, een droomlocatie, en lekker eten. Meer had ik niet nodig! ” GEEN KLAS MAAR KLASSE OP EEN DROOMLOCATIE

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING FRANS

Het kasteel van Wégimont is een sterrenverblijf voor jongeren. Voor een CLIPvakantie is dit een absolute must! Je verblijft er in mooie kamers van 2 - 8 personen. De kamerverdeling gebeurt na uitgebreide contactactiviteiten zodat je zelf je “roommates” kan kiezen.

zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

EEN KEUKEN MET NIVEAU Het keukenteam van het kasteel kent door de jarenlange ervaring de verlangens van onze deelnemers. ‘s Ochtends is er een continentaal ontbijtbuffet en ‘s middags een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende kaart: lekkere verse soep als voorgerecht, steak met frietjes als hoofdgerecht en een ijsje als dessert. ‘s Avonds is er opnieuw een warme maaltijd (hoofdgerecht) en fruit, tussendoor een lekker vieruurtje.

EEN SPORTPARADIJS Het Provinciaal Domein van Wégimont heeft alle troeven binnen handbereik: sportterreinen (voor voetbal, basketbal, minigolf, ...), een speeltuin, bossen, uitgestrekte grasvelden voor pleinspelen, een roeivijver, ... Het verwarmde openluchtzwembad met glijbanen is onbetwistbaar dé trekpleister. Hier kunnen onze jongeren zich echt uitleven.

WALLONIE À LA CARTE Actieve streekverkenning is een vast onderdeel van CLIP. Gedurende enkele dagen trekken we erop uit om de toeristische trekpleisters en de inwoners van de streek beter te leren kennen. We bezoeken SPA en LUIK. De ene keer gaan we te voet, dan weer nemen we de bus of ... de boot. Ook VERVIERS en EUPEN mogen niet op het programma ontbreken.

SPORT- EN AVONTURENANIMATIE In Wégimont legt CLIP de nadruk op sport en avontuur. Tijdens een paintballspel in Luik wakkeren we de competitie aan. Een topper is het bivak. We sluiten deze sfeervolle avond af met de gitaar en wat lekkers. Een andere avond organiseren we een kampvuur, uiteraard met marshmallows!


FUN& LEERGEHALTE ligt zeer hoog

25 VERKEN DE WERELD ... WÉGIMONT

Nieuw dit jaar is een openlucht escape room aan de abdij van Stavelot. Wie ontsnapt er als eerste uit de handen van de monniken? Ons avontuurlijke hoogtepunt beleven we aan het Lac de la GILEPPE, waar we onze zenuwen testen op het hoogteparcours, een boost voor de teamspirit! Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers een levensechte Cluedo voor de jongeren van de taalinitiatieformule. Plezier verzekerd!

THEMATAALVAKANTIE Als deelnemer kies je zelf een thema om je kamp verder aan te kleden. Gedurende 5 x 2 uur kies je voor Alors on danse (hiphop, jazz, ...), Jeux Olympiques (zwemmen, voetbal, basketbal, ...), Culture Club (film, theater, ...) of een mix van dit alles.

TAALANIMATIE: 13-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16 jaar JULI

DAGEN CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

za 3/7 - za 10/7

8

B01+

FR

€649

za 31/7 - za 7/8

8

B05+

FR

€649

za 10/7 - za 17/7

8

B02+

FR

€649

za 7/8 - za 14/8

8

B06+

FR

€649

za 17/7 - za 24/7

8

B03+

FR

€649

za 14/8 - za 21/8

8

B07+

FR

€649

za 24/7 - za 31/7

8

B04+

FR

€649

za 21/8 - za 28/8

8

B08+

FR

€649

VERBLIJF Domaine Provincial de Wégimont VOLPENSION

OPTIES Culture Club (B04+, B06+, B07+) Alors on danse (B03+, B05+), Le mix (B01+, B02+, B08+) Jeux Olympiques: alle weken

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


OMNISPORT & AVONTUUR

13-15 • 16-18 jaar

VILLENEUVEDE-BERG FRANKRIJK

VERKEN DE WERELD ... UN GOÛT DE L'ARDÈCHE

26 VERKEN DE WERELD ... VILLENEUVE-DE-BERG

MAISON DES ASTARS

een beetje Frans met de familie en durft nu op reis op haar eentje “ Mijn dochter praat, nu ze thuis is, regelmatig een brood te bestellen, ‘en français’! ”

PRACHTLOCATIE MET ZWEMBAD

In Villeneuve-de-Berg verblijven we in het Maison des Astars. Deze gewezen patriciërswoning is een imposant gebouw, een topverblijf met gewelfde plafonds, een indrukwekkende traphal met vleugelpiano en smaakvolle themakamers met eigen sanitair. Zwemmen en eten doen we op het terras, waar enkele bomen voor de nodige schaduw zorgen. Villeneuve-de-Berg blaakt van zelfvertrouwen. Contacten liggen hier binnen handbereik, voornamelijk tijdens de marktdag. Het ideale moment voor CLIP om zelfgemaakte pannenkoeken uit te delen in ruil voor een gesprek!

VERWENDE FIJNPROEVERS: LEKKER EN VEEL Onze kookploegen slagen hier met lof van de jury. We kunnen spreken van culinaire hoogstandjes om je duimen en vingers bij af te likken. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een salade- en broodbuffet met een warme hap (pizza, croque, quiche). ‘s Avonds smullen we van een driegangenmenu. Oordeel zelf: huisbereide kaaskroketten als voorgerecht, gevolgd door stoofvlees met frietjes en appeltaart met ijs als dessert.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING FRANS (zie CLIPconcept pag. 3-4)

DE EXCURSIES ER BOVENOP Na een stadsbezoek aan VALLON PONT D’ARC nemen we de kajak voor een afvaart (8 km) van de Ardèche en glijden hierbij onder de imposante Pont d’Arc door. De volgende grote excursie brengt ons naar AVIGNON, één van de mooiste steden in het zuiden van Frankrijk. We sluiten de dag af in een waterpark met golfslagbad, lazy river en snelle glijbanen. Zaterdag gaan we ons geluk verder beproeven in MONTÉLIMAR. Hier begint 'Space Invaders', een leuke stadsactiviteit. Voor een indrukwekkende afsluiter zorgt het bomenparcours in DIEULEFIT. Geïnteresseerden kunnen als extraatje kiezen voor een spelletje paintball (+10 euro). Een topper in het programma is ongetwijfeld het bivak. De zonsondergang met uitzicht op de Cevennen is werkelijk adembenemend. Het huis, het dorp en de streek bieden haast onbegrensde mogelijkheden. Gewapend met een knapzak vertrekken we op avontuurlijke wandeling. Wedden dat je de adrenaline zal voelen stromen. Bij thuiskomst koelen we af in een sfeervol verlicht zwembad. Hoogtepunt van de week is de snelle kartingrit. Wie wil, kan zelfs kiezen voor een extra rit (optioneel +10 euro). Kick jij op snelheid?


SPORTIEVE & AVONTUURLIJKE ANIMATIE Voor de oudste leeftijdsgroep is er een gevarieerd animatieprogramma met sportieve, avontuurlijke, sociale, toeristische en culturele elementen. Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers een activiteit voor kinderen van het lokale speelplein en de bewoners van het bejaardentehuis, als monitoren in spe. Op het einde van de week trekken we onze mooiste outfit aan voor het casino en de CLIPfuif.

THEMATAALVAKANTIE GASTRONOMIE

3 uur leer je (streek)gerechten bereiden in de volledig uitgeruste buitenkeuken en oefen je nieuwe keukentechnieken in.

APARTE FORMULE VOOR 17-18-JARIGEN Villeneuve trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers. ‘s Avonds mogen ze langer opblijven. Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden. Zo kunnen 17-plussers soms kiezen of ze aan een activiteit deelnemen of helpen bij de organisatie ervan. De groep eet ook samen en heeft een aparte lounge voor de vrije momenten.

Tijdens F04+, F05+ en F06+ kan je kiezen voor een culinaire optie. Tijdens 4 sessies van

ONTDEK Avignon & Montélimar

27 VERKEN DE WERELD ... VILLENEUVE-DE-BERG

TAALANIMATIE: 13-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16-18 jaar JULI

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

vr 2/7 - zo 11/7*

10 (8)

F01+*

FR

€755

vr 9/7 - zo 18/7*

10 (8)

F02+*

FR

€755

vr 16/7 - zo 25/7

10 (8)

F03+

FR

vr 23/7 - zo 1/8

10 (8)

F04+

FR

VERBLIJF La Maison des Astars VOLPENSION www.maisondesastars.fr

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

vr 30/7 - zo 8/8

10 (8)

F05+

FR

€725

vr 6/8 - zo 15/8

10 (8)

F06+

FR

€725

€725

vr 13/8 - zo 22/8

10 (8)

F07+

FR

€755

€725

vr 20/8 - zo 29/8

10 (8)

F08+

FR

€755

OPTIES Gastronomie (F04+, F05+, F06+)

* F01+, F02+ (14-18 jaar) 13-14 jarigen zie pag. 14

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


EN ROUTE

15-16 • 17-18

NIEUWE BESTEMMING

jaar

FÉCHAIN NOORD-FRANKRIJK

VERKEN DE WERELD ... BIENVENU DANS LE NORD

VERKEN DE WERELD ... FÉCHAIN

28

AUTHENTIEKE GEZELLIGHEID IN 'LE COLOMBIER' We verblijven bij Fabienne, in de gÎte Le Colombier, in een gezellig dorpje in NoordFrankrijk. Hier slapen we per 3 à 6 personen en heeft elke kamer zijn eigen sanitair. De charme van het gebouw zit in de oude stallen, de dieren op het terrein en de schuren waar sporen van vooroorlogse constructies te zien zijn. Aan gezelligheid geen gebrek: overdag kunnen we ontspannen op de groene grasvelden, ’s avonds is er een leuke lounge om even na te praten over onze drukke dag.

SAMEN DOORHEEN NOORD-FRANKRIJK We blijven niet aan ons logement gekluisterd. We gebruiken graag de sportterreinen in de onmiddellijke omgeving van onze charmante gîte en gaan zoveel mogelijk op pad. Daarbij zorgen we voor een evenwichtige combinatie van stad, spel en sport. Zo maken we van een bezoek aan de plaatselijke markt in ARRAS gebruik om een praatje te slaan met de lokale handelaars en inwoners. Nadien gaan we de sportieve toer op in de plaatselijke ‘base nautique’.

VERWENDE FIJNPROEVERS: LEKKER EN VEEL In Le Colombier kookt CLIP zelf. We kunnen spreken van culinaire hoogstandjes om je duimen en vingers bij af te likken. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet. ’s Middags genieten we regelmatig van een lekkere picknick. We voorzien stokbrood met charcuterie, diverse pastasalades, … Je zal niets te kort komen. ‘s Avonds smullen we van een driegangenmenu. Wat dacht je van huisgemaakte gele paprikasoep als voorgerecht, een barbecue als hoofdgerecht en een moelleux als dessert?!

Afsluiten doen we in MONS waar we als “super cops” zo snel mogelijk de dader van een diamantroof proberen te vatten. Als beloning brengen we een ontspannend bezoek aan een aquapark. Zwemplezier om een schitterende week af te sluiten!

TAALVERVOLMAKING: 15-18 jaar AUGUSTUS ma 23/8 - zo 29/8

Uiteraard kunnen we dé stad van Nord-Pas-de-Calais niet links laten liggen: LILLE. We genieten eerst van de bruisende stad om ons vervolgens in hogere sferen te begeven in een virtual reality omgeving. Kan jij de realiteit van het virtuele onderscheiden? We maken ook een stop in VALENCIENNES waar we proberen te ontsnappen uit een escape room. Een race tegen de tijd!

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

7

F082

FR

€649

VERBLIJF Le Colombier VOLPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.

TAALSVERVOLMAKING FRANS (zie CLIPconcept pag. 3-4)

We zochten een kamp waarin onze oudere jongeren zich konden vinden. In FÉCHAIN trekken we de kaart van de actieve streekverkenning, waarbij ruimte is voor veel lokale contacten en ontspannende activiteiten!


AVONTUURLIJKE CITYTRIP

14-15 • 16-18 jaar

EDINBURGH SCHOTLAND

VERKEN DE WERELD ... UPSIDE DOWN

29

EEN HOSTEL IN HET CENTRUM VAN DE STAD

CITY EXPLORATION

Euro Hostel Edinburgh is een gezellige jeugdherberg in het centrum van Edinburgh. We slapen in tweepersoonskamers met eigen sanitair. Voor de activiteiten verzamelen we in de loungezetels van ons appartement of we trekken de stad in. Het hostel is bovendien gelegen op wandelafstand van alle grote bezienswaardigheden.

We ontdekken idyllische plekjes als CALTON HILL en DEAN VILLAGE. Op de ROYAL MILE snuiven we de levendige sfeer van de stad op. Eén ochtend kunnen we kiezen voor een gratis optie of een bezoek aan Edinburgh Castle, de Zoo, de Dungeon, … (excl. inkomgelden). De 'Edinburgh Express' brengt ons naar een geheime eindbestemming. Hiervoor moeten we zelf de kaart lezen. Hoogtepunt van de week is de escape room waaruit we als echte Houdini’s ontsnappen. Eén avond neemt een local ons mee naar de griezeligste plekjes in de stad voor een Ghost Tour. Een andere dag maken we een uitstap naar de SCHOTSE HIGHLANDS. We stoppen aan de befaamde vlaktes van GLEN COE, waar de serie Outlander werd gefilmd, en gaan langs in het kasteel van STIRLING, waar we ons heel even King Arthur voelen.

LEKKER UIT ETEN We verblijven in halfpension. ’s Ochtends is er een continentaal ontbijt met regelmatig een extraatje. ’s Middags picknicken we in de stad (exclusief) en ‘s avonds gaan we op restaurant.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept op p. 3-4

GEVARIEERD ANIMATIEPROGRAMMA We verkennen de omgeving van Edinburgh met een avontuurlijke wandeling naar Arthur’s Seat waar we genieten van een prachtig zicht op de stad. Een andere dag trekken we naar de kust en nemen we een duik in zee. ’s Avonds testen we onze filmkennis in een filmquiz. Tijdens een zoektocht in de stad treden we in de voetsporen van Sherlock Holmes en lossen we een verdwijning op. Rode draad zijn Schotse legendes vol mythische personages. Uiteraard kan een partijtje sport af en toe niet op het programma ontbreken.

TAALANIMATIE: 14-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16-17 jaar JULI

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

8

EDIN01

ENG

€925

vr 2/7 - vr 9/7

VERBLIJF Euro Hostel Edinburgh HALFPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.

VERKEN DE WERELD ... EDINBURGH

“ De daguitstap naar de Highlands was adembenemend. Alleen jammer dat ik Nessie niet heb gespot. ”


SUNNY ENGLISH

14-16 • 17-19 jaar

MARSASKALA MALTA

VERKEN DE WERELD ... EXPLORE MALTA

VERKEN DE WERELD ... MARSASKALA

3O

“ Valletta, Gozo, Mdina, … stuk voor stuk wondermooie steden. Malta is fantastisch en ik wou dat ik al terug kon gaan! ” EEN HOTEL AAN DE KUST MET ZWEMBAD We verblijven in het Cerviola Hotel ✪✪✪, een recent gerenoveerd en comfortabel hotel, gelegen in het charmante vissersdorpje MARSASKALA. We slapen met 3 tot 5 op ruime en moderne kamers met eigen sanitair en airco. Een extra troef is het dakterras met zwembad waar we regelmatig verkoeling zoeken voor de taalateliers. MEDITERRANE EN BRITSE KEUKEN We verblijven in volpension. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet. ‘s Middags staat er pasta of soep op het menu of gaan we picknicken. ’s Avonds is er een lekker zuiders buffet. We kiezen uit soep, risotto, pasta, vis, ... De Italiaanse invloed is nooit veraf. Eén keer barbecueën we op het strand van Golden Bay, de laatste avond genieten we van een walking dinner op de 'partyboot'.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Voor de taalactiviteiten duiken we regelmatig in zee … voor een écht taalbad. We trekken vaak de straat op om contacten te leggen met de tweetalige én vooral goed verstaanbare bevolking. Malta stond immers lang onder het bestuur van GrootBrittannië.

EEN GEVARIEERD ANIMATIEPROGRAMMA ONDER DE ZON Het CLIPteam zorgt voor een goed gevuld animatieprogramma. We dansen erop los

tijdens 'Swing Palace', ontrafelen het mysterie bij een levensechte Cluedo en worden multimiljonair in het Casino. Daarnaast laten we ons regelmatig volledig gaan tijdens interactieve stadsspelen en entertainende avondactiviteiten zoals een competitieve zoektocht in de haven van MARSASKALA.

ISLAND EXPLORATION We varen één dag met de boot naar de BLUE LAGOON en snorkelen in het glasheldere water tussen de vissen. Eén van de spannendste activiteiten is ongetwijfeld de 'Malta Xpress', waarbij we starten in de levendige stad VALLETTA en eindigen in het romantische MDINA. Op zondagochtend trekken we naar de vissersmarkt van MARSAXLOKK en nemen achteraf een duik in het azuurblauwe water van St. Peter’s Pool. ’s Avonds schepen we in op de partyboot voor een idyllische 'harbour cruise'. Hoogtepunt van de week is de dagtrip met de hop on hop off bus naar GOZO, het groene broertje van Malta.

THEMATAALVAKANTIES Als deelnemer kan je zelf het thema van je kamp kiezen. Gedurende vier halve dagen ben je hier mee bezig. Je hebt de keuze uit:

• SPLASH EN SPORT De eerste dag bewaren we ons evenwicht op SUP boards, de nieuwste trend in watersportland. De tweede sessie bestaat uit een mix van sport- en teambuildingsactiviteiten op het strand. De derde keer kan je ontspannen in het waterpark, een subtropisch zwembad in openlucht. De vierde dag krijg je een duikinitiatie (30 min, supplement van €10) of ga je kanoën op zee.


• DUIKEN De eerste drie halve dagen ga je duiken. Je glijdt als een vis door het water en maakt deel uit van de onderwaterwereld. De laatste dag leven we ons uit op het strand. Wil je ook graag een officieel duikcertificaat, dan kies je voor de Scuba Diver cursus.

APARTE FORMULE VOOR DE 17-19-JARIGEN De oudere deelnemers worden in Malta echt in de watten gelegd. Tijdens M02, M03 en M04 volgen zij het normale programma, maar is er regelmatig een extraatje. Tijdens de Cluedo en het Casino worden de 17-plussers monitoren. Als beloning mogen zij ’s avonds langer opblijven voor een filmavond of een terrasje. Eén avond

gaan we uit in ST JULIAN’S, een andere keer slapen we op het strand. Tijdens M01+, M05+ en M06+ pakken we het een stukje avontuurlijker aan. De 1719-jarigen vormen een autonome groep. Ze trekken er de hele dag op uit met een aparte monitor. Voor de excursies volgen zij het standaardprogramma, maar de groep blijft soms wat langer: voor een bezoek, een terrasje of een sociaal project. Deze deelnemers kiezen niet voor één thema, maar genieten van een mix: SUP boards, het Splash & Fun Waterpark, een duikinitiatie en kanovaren.

31 VERKEN DE WERELD ... MARSASKALA

TAALANIMATIE: 14-16 jaar TAALVERVOLMAKING: 17-19 jaar JULI

DAGEN

CODE

TAAL

JAAR

do 1/7 - zo 11/7

11

M01

ENG

14-16 €1095

do 1/7 - zo 11/7

11

M01+

ENG

17-19 €1095

zo 11/7 - wo 21/7

11

M02

ENG

wo 21/7 - za 31/7

11

M03

ENG

VERBLIJF Cerviola Hotel ✪✪✪ VOLPENSION

OPTIES

PRIJS

AUGUSTUS

DAGEN

CODE

TAAL

JAAR

PRIJS

za 31/7 - di 10/8

11

M04

ENG

14-19 €1095

di 10/8 - vr 20/8

11

M05

ENG

14-16 €1095

14-19 €1095

di 10/8 - vr 20/8

11

M05+

ENG

17-19 €1095

14-19 €1095

vr 20/8 - ma 30/8

11

M06

ENG

14-16 €1095

vr 20/8 - ma 30/8

11

M06+

ENG

17-19 €1095

Duiken (supplement €50, met Scuba Diver brevet €145) Splash & sport met duiken (supplement €10 ) Splash & sport met kano Al onze prijzen zijn inclusief transport.


15-16 • 17-2O jaar

... op de Middellandse Zee

CRUISE

33

CITYTRIPPEN ...

32

citytrippen ...

15-16 • 17-19 jaar

... la ville lumière

PARIJS Frankrijk

Vroegboekkortingen CRUISE tot en met 12/12/2020, PARIJS en LONDEN tot en met 1/2/2021. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

34

15-16 • 17-19 jaar

... hip en happening

LONDEN Groot-Brittannië

35


NIEUWE ROUTE

LUXUEUZE RONDVAART

15-16 • 17-2O jaar

CRUISE MIDDELLANDSE ZEE

CITYTRIPPEN ... OP DE MIDDELLANDSE ZEE

33

CRUISESCHIP ALS HOTEL

We logeren in binnenkajuiten van vier personen op de MSC Fantasia, een schip van 333 m lang. Aan spraakmakende faciliteiten geen gebrek: ‘body & soul’ worden verwend in de fitness, de zwembaden en bubbelbaden. Voor ontspanning zorgen de discotheek, het theater en de sportterreinen. Tijdens de dag op zee kunnen we hier uitgebreid van genieten. HET ETEN AAN BOORD We ontbijten aan de rijkelijke en eindeloze buffetten op het dek. 's Middags gaan we - als we aan boord zijn - voor een heerlijke lunch of de afternoon tea. Het avondeten wordt à la carte in het restaurant geserveerd. Iedere dag verkennen we een andere Italiaanse regio met bijbehorende streekgerechten. Je kan kiezen uit de verschillende gangen ... of ze allemaal nemen.

CITYTRIPPEN ...

dingen. De monitoren konden ons heel wat bijleren over de steden die we bezochten “ Zowel op de boot als aan land deden we leuke en we vormden een hechte groep. SUPER! ” Op woensdag flaneren we in VALLETTA, waar we aan de hand van een spannende race de leukste delen van de stad ontdekken. Donderdag zijn we de hele dag op zee en genieten we volop van de faciliteiten aan boord. Vrijdag wordt ongetwijfeld het culturele hoogtepunt van de reis. We gaan aan land in BARCELONA. In deze magnifieke stad van Gaudi voorzien we een aantal keuzemogelijkheden, zoals een leuke fietstocht (mits supplement). Van Barcelona gaat de tocht verder naar MARSEILLE, de tweede grootste stad van Frankrijk. In de gezellige binnenstad of in de haven spreken we met de Franse inwoners. Hierna keren we terug naar GENUA, waar we voor de laatste keer ontschepen en in de namiddag nog heel wat keuzemogelijkheden aanbieden.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL Zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Frans is de voertaal van de reis. Voor de bestemmingen in Italië en Spanje wagen we ons aan een initiatie Italiaans of Spaans.

EXCURSIES FRANKRIJK, ITALIË EN SPANJE De rondvaart begint en eindigt in GENUA, de belangrijkste havenstad van Italië. Dan varen we verder naar NAPELS, de Zuid-Italiaanse havenstad aan de voet van de Vesuvius. De volgende dag meren we aan in MESSINA, een wondermooi Siciliaans stad.

TAALANIMATIE: 15-16 jaar TAALVERVOLMAKING: 17-2O jaar Sinds dit jaar is er ook een niet-alcoholisch drankenpakket inbegrepen in de prijs. * NIET inbegrepen: 5 x lunch tijdens de excursies, 1 x avondmaal bij de terugrit. Voorzie ongeveer €65.

JULI za 3/7 - ma 12/7

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

10 (8)

CR01

FR

€1035*

VERBLIJF MSC FANTASIA HALFPENSION tijdens de dagen aan boord* Al onze prijzen zijn inclusief transport.


UN CITYTRIP MAGNIFIQUE

15-16 • 17-19 jaar

PARIJS FRANKRIJK

CITYTRIPPEN ... LA VILLE LUMIÈRE

CITYTRIPPEN ... PARIJS

34

“ Parijs is anders dan de gewone CLIPkampen. Ik leerde op een unieke manier citytrippen en mijn plan trekken. Ik ben klaar voor een verdere reis! ” OP HOTEL EN RESTAURANT IN HET CENTRUM VAN PARIJS

EEN PORTIE VRIJHEID VOOR DE OUDERE LEEFTIJDSGROEP

We kiezen voor comfort en logeren in moderne tweepersoonskamers in een Ibis hotel aan LA DÉFENSE, het zakendistrict van Parijs. We hebben er een prachtig zicht op de Arc de Triomphe en la Grande Arche. We verblijven hier op basis van halfpension. Uitgebreid ontbijten doen we in het hotel. ‘s Middags picknicken we in de stad (excl.) en ‘s avonds gaan we op restaurant.

In deze formule is er ruimte voor inspraak en kan je een portie vrijheid verdienen, mits het Frans de voertaal blijft. We verkennen de stad in kleine groepen en bieden verschillende opties aan (excl. inkomgelden): Père Lachaise, Les Catacombes, Versailles of een gratis optie … Vanaf 17 jaar mag je ‘s avonds langer opblijven om o.a. een terrasje te doen met de monitoren.

TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL

STADSEXPLORATIE VAN DE LICHTSTAD

zie CLIPconcept p. 3-4

We ontdekken het Louvre, Centre Pompidou of Musée d’Orsay en gaan op zoek naar de verhalen achter de meest bekende schilderijen. We doorkruisen de stad te voet en met de metro voor een heuse Parijs Express. In het toeristisch bureau gaan we bijvoorbeeld zelf op zoek naar informatie en lezen de kaart ... We eindigen de tocht op de Eiffeltoren waar we genieten van het uitzicht. We beklimmen MONTMARTRE, leren alles over de Moulin Rouge en sluiten de avond af op de trappen aan de Sacré Coeur. Ontspannen doen we tijdens een boottochtje op de Seine of op Paris Plage aan île de la Cité. In Parijs is er bovendien altijd wel iets te beleven in de zomer.

Met CLIP ga je niet op reis om in een klaslokaal te zitten. De stad en haar vele wereldbekende parken zijn het ideale decor voor de taalactiviteiten. Daarnaast trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de 'Parisiens'. We nemen hier regelmatig de tijd om langere gesprekken te voeren.

TAALVERVOLMAKING: 15-19 jaar AUGUSTUS ma 16/8 - zo 22/8

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

7

PAR07

FR

€765

VERBLIJF

Topper op het programma is een daguitstap naar Disneyland Parijs, waar je kan kiezen welk park* je bezoekt. Ontmoet Mickey en Minnie, dompel je onder in de magische wereld en beleef een adrenalinekick in the Tower of Terror. (* Disneyland Park of Walt Disney studio's Park)

Ibis Hotel ✪✪✪ HALFPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.


AN EXTRAORDINARY CITYTRIP

15-16 • 17-19 jaar

LONDEN GROOT-BRITTANNIË

CITYTRIPPEN ... HIP EN HAPPENING

35

OP HOTEL EN RESTAURANT IN HET CENTRUM VAN LONDEN

We verblijven in moderne driepersoonskamers in een Ibis hotel in het oosten van LONDEN. Van hieruit kunnen we de stad vlot bereiken met de metro. We verblijven hier op basis van halfpension. ‘s Ochtends starten we met een full English breakfast. ‘s Middags picknicken we in de stad (excl.). ‘s Avonds gaan we op restaurant.

TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

EEN EXTRA PORTIE VRIJHEID In deze formule is er ruimte voor inspraak en kan je een portie vrijheid verdienen, mits het Engels de voertaal blijft. We verkennen de stad in kleine groepen en bieden regelmatig verschillende opties aan: London Zoo, London Dungeon, een boottochtje op de Thames, ... (excl. inkomgelden). Vanaf 17 jaar mag je ‘s avonds langer opblijven om o.a. een terrasje te doen met de monitoren.

een heuse 'London Express' langs the Globe, Tate Modern, London Eye en the Houses of Parliament. In Hyde Park doen we een mix van sport- en taalactiviteiten. Achteraf spreken we met de Londenaren op Oxford Street en Piccadilly Circus. De levendige Portobello Road market aan NOTTING HILL kan niet op het programma ontbreken en ‘s avonds maken we een griezelige wandeling in het thema van Jack the Ripper met een lokale gids. We lossen een moord op aan COVENT GARDEN en genieten volop van een musicalvoorstelling. Voor we terug naar huis keren, hebben we de keuze tussen een bezoek aan het hippe en kleurrijke CAMDEN TOWN of aan de HARRY POTTER STUDIO'S* (excl.). We sluiten de week af met een bezoek aan CANTERBURY en stappen dan weer in de bus op weg naar België.

TAALVERVOLMAKING: 15-19 jaar

STADSEXPLORATIE We verkennen Londen niet op een klassieke of passieve manier. Actie is troef. We starten onze vakantie in één van de meest historische wijken van Londen, Greenwich. We worden zelf gids aan St. Paul’s Cathedral en in het Museum of London. Eén dag bezoeken we ook een museum naar keuze. Aan de Tower of Londen ontspannen we met enkele taalateliers. We doorkruisen de stad te voet en met de metro tijdens

AUGUSTUS ma 23/8 - zo 29/8 * supplement Harry Potter Studio's + busrit: €65 voor wie jonger is dan 16 jaar, €75 voor wie ouder is dan 16 jaar.

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

7

LON08

ENG

€809

VERBLIJF Ibis Hotel ✪✪✪ HALFPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.

CITYTRIPPEN ... LONDEN

we ontdekten het allemaal op een toffe manier. Soms moesten we zelf gidsen “ Van de Big Ben tot het Londonof Museum, deden we een zoektocht door de stad! Bedankt CLIP! ”


15-16 • 17-19 jaar

... in het Frans

RABAT, CHEFCHAOUEN EN FEZ Marokko 37

GLOBETROTTEN IN ...

36

globetrotten ... Vroegboekkortingen tot en met 12/12/2020. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

17-2O jaar

... in het Engels

RONDREIS Thailand

38


NIEUWE ROUTE

EXOTISCHE TAALEXPEDITIE

15-16 • 17-19 jaar

RABAT,

CHEFCHAOUEN, FEZ MAROKKO

GLOBETROTTEN IN ... MAROKKO

37

GASTVRIJ WELKOM We kiezen hier voor couleur locale en echtheid. In MAAMOURA verblijven we in het scoutscentrum. We logeren er in comfortabele chalets in kamers van 2 personen met eigen sanitair. In CHEFCHAOUEN en FEZ verblijven we in een gezellig hotel dicht bij het centrum van de stad. Uiteraard staat de traditionele Marokkaanse keuken (tajine met kip, couscous, BBQ, gegrilde vis...) op het menu. Dat begint al met een receptie bij aankomst waarop de typische muntthee niet mag ontbreken.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL

Dan reizen we naar CHEFCHAOUEN, bekend voor haar indigoblauwe geschilderde huizen, waar we de gezelligste Medina van Marokko bezoeken. Van hieruit gaan we verder naar FEZ, één van de vier koningssteden, waarvan het oude centrum erkend is als UNESCO-werelderfgoed. We maken er kennis met oude ambachten en ontdekken een heel ander aspect van het Marokkaanse leven. We sluiten de vakantie feestelijk af, in het prachtige Mnebhi-paleis voor een feeëriek spektakel met dans en muziek.

zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Met CLIP ga je op verre reis om de taal echt in de praktijk te brengen. Wat dacht je ervan om zelf gids te worden of als een echte journalist de tweetalige Marokkanen te interviewen?

COULEUR LOCALE Het grootste deel van de reis verblijven we dichtbij RABAT, in MAAMOURA. Hier liggen de interessante contacten voor het grijpen. Een topper is dan ook het animeren van Marokkaanse kinderen door onze deelnemers. Vanuit MAAMOURA bezoeken we RABAT met de moderne haven, het mausoleum en het koninklijk paleis. We gaan hier ook naar de kust voor strandanimatie en om te kajakken. In CASABLANCA brengen we een bezoek aan de indrukwekkende moskee, Hassan II.

TAALANIMATIE: 15-16 jaar TAALVERVOLMAKING: 17-19 jaar JULI za 3/7 - wo 14/7

VERBLIJF Chalet • hotel VOLPENSION*

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

12

M011

FR

€999

* NIET inbegrepen: 4 middagmalen Al onze prijzen zijn inclusief transport.

GLOBETROTTEN IN ... MAROKKO

“ Marokko was anders, beter, dan ik me had voorgesteld. En het leuke was dat ik niet eens merkte dat ik Frans leerde omdat alles gewoon leuk was! ”


EXOTISCHE TAALEXPEDITIE

15-17 • 18-2O jaar

THAILAND RONDREIS

GLOBETROTTEN IN ... THAILAND

GLOBETROTTEN IN ... THAILAND

38

En de namiddag met Thaise jongeren was echt een unieke ervaring. “ WAUW! Thailand is zo mooi. De reis was enorm goedI’llbegeleid! never forget you! ”

MET CLIP DE WERELD VERKENNEN OP EEN VEILIGE MANIER Grensverleggende ervaringen, dat is waar CLIP voor staat. De formule in Thailand scoort heel hoog op dit vlak. CLIP werkt samen met een Belgische touroperator die het land door en door kent. THAISE GASTVRIJHEID OP HOTEL EN RESTAURANT Thaise gastvrijheid is een begrip. We logeren in tweepersoonskamers in mooie tot ronduit LUXUEUZE HOTELS. Het zwembad zorgt voor verfrissing. We ontbijten telkens in het hotel. Aan de buffetten lijkt soms geen einde te komen. ‘s Middags en ‘s avonds ontdekken we het uitgebreide Thaise smaak- en geurenpallet. Een explosie in de mond! TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept p. 3-4

TAALVERVOLMAKING: 15-2O jaar AUGUSTUS ma 16/8 - zo 27/8

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

12

THA08

ENG

€1.775

VERBLIJF rondreis HALFPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.

Met CLIP ga je op wereldreis om de taal in de praktijk te brengen. Engels leren gebeurt in Thailand echt on the road. De begeleiders zijn ‘travelling teachers’ die regelmatig een leuke taalactiviteit uit hun rugzak toveren. We laten bovendien geen enkele mogelijkheid onbenut om contacten te leggen met de lokale bevolking en discussies te voeren. TOERISTISCHE HOOGTEPUNTEN De rondreis begint en eindigt in BANGKOK, de drukste metropool van Thailand. We verkennen de stad per fiets en per boot. We bezoeken het koninklijk paleis, slenteren rond op de marktjes en snuiven de Chinese sfeer op in Chinatown. Na Bangkok vertrekken we naar AYUTAYA, de oude hoofdstad van Thailand. Onderweg wonen we een culturele show bij waarin we kennismaken met Thaise rituelen. ‘s Avonds zien we de tempels by night vanuit onze tuktuks. Op weg naar het noorden bezoeken we een schooltje en doen we activiteiten met de lokale kinderen. We genieten van een Thaise massage en stoppen in PHITSANULOK waar we de reusachtige boeddha’s bewonderen. Volgende topper is CHIANG MAI waar we kennismaken met de lokale ambachten. Onvergetelijk zijn de afvaart met een raft, een duik in de watervallen en een bezoek aan de bergstammen. Een visite aan een zorgcentrum voor olifanten mag hier niet ontbreken. We keren terug naar Bangkok aan boord van de slaaptrein. Daarna is er tijd voor een activiteit naar keuze (excl.). Wat dacht je van Thai boxing of een kookworkshop!? Couleur locale is verzekerd! De nadruk van het programma ligt op beleving en nieuwe ervaringen.


15

PRAKTISCHE INFO

VROEGBOEKkorting: e

GELDIG tem 1 FEBRUARI 2O21

skivakanties tot 1/11/20, verre reizen tot 12/12/2020.

opleiding ANIMATOR APRIL woe 7/4 - zo 11/4 ma 12/4 - vr 16/4

CLIP voor

MONITOREN

MEER DAN 300 MONITOREN…

INTERNE EN EXTERNE KANDIDATEN Op kamp krijgen heel wat deelnemers de smaak te pakken om monitor te worden en stellen ze zich na afloop kandidaat om deel te nemen aan de opleiding. Daarnaast vindt een groeiende groep “externe” kandidaten zijn weg naar het CLIP-gebeuren, waaronder meer en meer Franse monitoren. Hierdoor ontstaat een 'explosieve' mix van jong en oud, tweede taal én native speaker.

VORMING À LA CARTE Monitor word je niet zonder opleiding. Opleidingsweken of een voorbereidende vergadering voor taalateliers, animatie en keuken zorgen voor een degelijke voorbereiding waardoor elk team op het terrein in staat moet zijn te scoren. Deze opleidingen zijn erkend door de Vlaamse Overheid. Tijdens de kampen worden de zeer talrijke monitoren gecoacht (en geëvalueerd) door hoofdanimatoren, stafmedewerkers, coördinatoren en niet in het minst het hele kantoorteam. Het zijn de inspiratie, de energie en de ondersteunende controle die mee de basis vormen van het succes.

moni@clipvakanties.be +32 16 29 49 99

LOCATIE

PRIJS

vanaf 16 jaar

Braives Moulin

€175

Na je praktische stage en positieve evaluatie ontvang je een ATTEST ALS ANIMATOR. Erkend door de Vlaamse Overheid.

Leuven parking Bodart Groot-Bijgaarden parking E40 Gent Dampoort Duinkerke Rue du Banc Vert 793 (enkel voor bestemmingen in Engeland)

LUCHTHAVENS VLIEGREIZEN Wij vliegen altijd vanuit Zaventem

WAT MOET JE MEENEMEN OP KAMP? Raadpleeg de website www.clipvakanties.be en check de pak & zak van je bestemming!

INSCHRIJVINGEN via www.clipvakanties.be ANNULATIEVOORWAARDEN zie website: https://clipvakanties.be/algemene-voorwaarden/

39

Per kamp kan je maar van één EXTRA KORTING gebruik maken

(bovenop de vroegboekkorting) De kortingen zijn NIET van toepassing op de externaatsformules en opleidingen.

GELDIG HET HELE JAAR LANG KORTING

VOORWAARDEN

KORTING

GEZINSKORTING

1 kind, meerdere kampen binnen zelfde jaar. Meerdere kinderen van hetzelfde gezin, binnen zelfde jaar.

VANAF 2e KAMP

€15

GETROUWHEIDSKORTING

1 kind: 3 kampen, verschillende seizoenen.

VANAF 3e KAMP

€25

PER KIND

€15

VRIENDJESKORTING

BEDRIJFSKORTING

Meerdere kinderen van verschillende gezinnen, 3 of meer inschrijvingen voor dezelfde stage. De inschrijvingen dienen te gebeuren op dezelfde dag! Vermeld de namen van de andere groepsleden in het opmerkingenveld.

Vermeld de kortingscode van je werkgever

VOLG ONS OP SOCIALE MEDIA VIA

www.facebook.com/cliptaalvakanties en www.instagram.com/clipvzw of deel je CLIPherinneringen met de hashtag #cliptaalvakanties

€30

CLIP VOOR MONITOREN & PRAKTISCHE INFO

omkaderen de taalvakanties. Zij zorgen voor het waauwgevoel waarmee de deelnemers na hun vakantie naar huis gaan.

LEEFTIJD

OPSTAPPLAATSEN BUSREIZEN


© info@kookaburravormgeving.be

DARE TO be a CLIPPER

CLIP taalvakanties vzw Tervuursesteenweg 611 3001 Heverlee België tel 0032 (0)16 29 49 99 www.clipvakanties.be info@clipvakanties.be

in samenwerking met CLIPPER lic A5477