Page 1

CLIP-magazine: driemaandelijks tijdschrift van CLIP Taalvakanties vzw. Jaargang 28 - nummer 110 - december 2016. v.u. Heidi Ketsman - Tweekleinewegenstraat 27 - 3001 Leuven (Heverlee)

FranS ENGELS TAALVAKANTIES SKI VERRE REIZEN


voorwoord

2

“Het afgelopen jaar mocht ik eens te meer ondervinden hoe hecht de CLIPfamilie is: de vele vriendschappen, een trouw engagement en de grote betrokkenheid van de monitoren maken CLIP uniek.”

“Wisten jullie dat iedere (taal)animatie een kwaliteitscontrole ondergaat en afgetoetst wordt aan enkele taal- en animatiecriteria?”

Heidi Ketsman

Voorzitter CLIP vzw “In 2017 zetten we extra in op preventie en veiligheid op kamp. Zo kan u uw kind met een gerust hart op kamp sturen. Tijdens de kampen kan u bovendien uw kind volgen via de dagelijkse online fotoreportage.”

3-4 5 6 7-9 10 - 12 13 - 15 16 - 17 18 19 20 - 21 22 -23 24 25 26

27 28 29 30 31 32 33 34-35 Voor meer info en inschrijvingen zie

www.clipvakanties.be

CLIPCONCEPT Frans Leuven Wégimont Braives Villeneuve-de-Berg Naussac Parijs

België • Vlaanderen België • Wallonië België • Wallonië Frankrijk Frankrijk Frankrijk

ENGELS Folkestone Tarxien Londen Dublin

Groot-Brittannië Malta Groot-Brittannië Ierland

CLIP voor monitoren

verre reizen New York Thailand Cruise

Engels Engels Frans

Oostenrijk | voertaal Nederlands Italië | voertaal Frans

ski Amadé Kronplatz

CLIP voor scholen


3

clipconcept een echt taalbad

Taal als spel Geen EN maar IN. Het Frans/Engels zit gewoon in de animatie en omgekeerd. Zo doen we bijvoorbeeld een stoelendans waarbij je zo snel mogelijk moet gaan zitten als je een specifiek woord hoort in een dialoog van 2 deelnemers. Voor de lesgever is dit een luister- en spreekoefening. Voor de deelnemers is dit een spel. zachte onderdompeling in het taalbad Dit is een kunst! Wij houden van de lage drempel. Ruimte laten voor fouten, positieve bemerkingen en beloningen stimuleren de interesse en de motivatie. Soms kan een telefonische aanmoediging van de ouders ook wonderen doen. contact met de lokale bevolking CLIP heeft een eigen methode om de contacten met de lokale bevolking te stimuleren: ‘de taalexcursie', interactief en ludiek. In Villeneuve geven we bvb. regelmatig een pannenkoek in ruil voor een gesprek. Naast deze stadsexcursies organiseren de oudere deelnemers ook animaties voor de lokale jeugd en senioren. een hechte groep, een grote familie Elk CLIPteam doet er alles aan om iedere deelnemer te integreren in de groep. Zo maak je echte vrienden. welzijn van deelnemers en monitoren Deze noemer omvat alle elementen die het welbehagen verhogen. Dit aspect, gaande van ehbo, contactactiviteiten op de bus, lekker eten, het welgevuld dagprogramma tot de kwaliteit van de nachtrust... is een basisvoorwaarde voor de kennisoverdracht van de vreemde taal.

EEN KWALITEITSLABEL CLIP is een erkende landelijke jeugdorganisatie (fiscaal attest tot en met 11 jaar ter waarde van e11,20 per dag) waar de overheid over waakt! taalopbouw De CLIPprogramma’s variëren wezenlijk naargelang van de leeftijd, zowel qua aanpak als qua taalprogramma:

h Taalinitiatie Een speelse introductie in de vreemde taal. Het taalbad is in deze formule niet het startpunt maar wel het streefdoel van de vakantieweek. Frans is niet de permanente voertaal maar de doeltaal. De monitoren moedigen de deelnemers aan om Frans te spreken met positieve opmerkingen en stimuli. Nederlands praten is wel toegestaan om de drempel te verlagen zolang er inspanningen geleverd worden... en het werkt.

h

Taalanimatie We werken rond taalvlotheid. Durven spreken, dat is belangrijk! We gaan ervan uit dat elke deelnemer over voldoende basiskennis Frans/Engels beschikt om aan courante gesprekken te kunnen deelnemen. Frans/Engels is immers de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan.

h Taalvervolmaking We werken niet alleen rond taalvlotheid maar concentreren ons ook op een correct taalgebruik. De activiteiten blijven ludiek. Ook hier is het Frans/Engels de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan.


4 topanimatie CLIP biedt een dagvullend programma met een cocktail van leuke en gevarieerde activiteiten waaronder talrijke (streekgebonden) specials:

sport

Geen taal en sport, maar taal IN sport. Op een ludieke manier worden taalen sportactiviteiten gecombineerd: revolutionair en uniek. Wat dacht je van ski-in-taal in Italië, paardrijden, avontuur, zeilen of watersport op diverse bestemmingen?! Spelplezier en teambuilding gaan hier hand in hand.

h

MIXFORMULE Een brede waaier van animatie: • van 8 tot 14 jaar: met een uitgesproken sportief accent • vanaf 15 jaar: het accent ligt nu op sport, avontuur, cultuur, toerisme en sociale vaardigheden.

h THEMATAALVAKANTIE Een brede waaier van animatie met één thema uitvergroot.

verre reizen

Of je nu met CLIP naar New York, Thailand of op cruise gaat, de componenten van de reis blijven dezelfde. Eerst en vooral is de voertaal Frans of Engels. Aan de taal wordt gewerkt in taalateliers en via de talrijke contacten met de lokale bevolking. Daarnaast zijn er de toeristische smaakmakers. Een CLIPreis beleef je niet passief maar actief in een hechte groep. Deelnemers worden zelf gids en stippelen mee het programma uit in goed begeleide activiteiten. Reizen, dat kan je leren...

cultuur

Een flinke brok gastronomie in Villeneuve en cultuur en dans in Wégimont zorgt voor verrassende resultaten én een enorm groepsgevoel. Daarnaast zijn er de citytrips naar Parijs, Londen en Dublin.

LOGIES EN MAALTIJDEN MAKEN HET VERSCHIL CLIP biedt schitterende vakantielocaties die je als topverblijven voor jongeren mag bestempelen. De landen en locaties zorgen mede voor een ontspannen, niet-schoolse sfeer. Ook de CLIPkeuken heeft een uitstekende reputatie. Jaarlijks wordt er gepeild naar de smaak van de deelnemers. Dit geldt niet alleen voor de keuken in eigen beheer maar ook voor de locaties met een externe kok. VERAF EN TOCH DICHTBIJ Iedereen wordt dagelijks opgevolgd via een CLIPguide. Met de foto’s op de website kunnen de ouders tijdens de kampen bovendien dagdagelijks de temperatuur van de vakantie meevoelen. NIEUW ALS HET OOK BETER IS Jaarlijks vernieuwen we de formules; de ijzersterke formats blijven, maar met een andere invulling. Zo staat er ieder jaar een cluedo op het programma. De plot is echter telkens nieuw. Of wat dacht je?!

VARIABELE AANPAK NAARGELANG VAN DE LEEFTIJD: 8-10 JAAR, (MINI-B) EEN KLEINE FAMILIE Een methode die werkt voor kinderen die nog nooit Franse les hebben gehad! Normaal schommelt de omkaderingsgraad bij CLIP rond 5 deelnemers per monitor. Voor de mini-B’s is deze nog scherper. Ook de werkwijze verandert. Met 2 vaste monitoren voor ongeveer 6 à 10 kinderen vormen we één ‘familie’. Deze sterke band zorgt ervoor dat het fun- en leergehalte heel hoog ligt. 17+, een aparte aanpak CLIP trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers aan. Voor de taalateliers en de animaties zitten ze samen met de groep 16-jarigen. ’s Avonds mogen zij echter langer opblijven (tot uiterlijk middernacht) rond een kampvuur, in het zwembad of om een glas te drinken met de monitoren van het kamp... Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden en inspraak in het programma: een bivak op het strand, een extra uitstap... het kan allemaal.


5

Mixformule & themataalvakanties

BelgiË leuven, Vlaanderen taalacademie in externaat 6 - 8 jaar 9 - 10 jaar 11 - 12 jaar

Wégimont, Wallonië omnisport & kasteelanimatie 8 - 10 jaar 11 - 13 jaar tour de Wallonie 13 - 14 jaar 15 - 16 jaar

Braives, Wallonië omnisport & avontuur 12 - 13 jaar 14 - 15 jaar de mix is de max 14 - 16 jaar

6

7

10

Frankrijk Villeneuve-de-Berg omnisport & avontuur 13 - 14 jaar de mix is de max 14 - 15 jaar 16 - 18 jaar

Naussac watersport, paardrijden of avontuur 13 - 15 jaar 16 - 18 jaar

Parijs avontuurlijke citytrip 15 - 16 jaar 17 - 18 jaar

13

16

18

Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2017. Voor meer info en inschrijvingen zie

www.clipvakanties.be


6

externaat

6-8 9-10 11-12

leuven

vlaanderen • belgië

jaar

“ M i jn d o c h ter k wa m i e d ere d a g laa i e n d

ent h o us i a st terug van h aar taa l k a m p j e. Ze z i n gt n u n o g stee d s Fran s e l i e d j es. ”

Dicht bij huis In alle CLIPformules gaan leren, actie en plezier hand in hand. De taalacademie is onze vijfdaagse externaatsformule in Leuven. Ideaal voor jongeren die verkiezen dicht bij huis te blijven en een perfecte opstap voor een eventuele residentiële taalvakantie achteraf. Talen leren wordt een spel zie CLIPconcept p. 3-4 Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo doen we bijvoorbeeld een activiteit waarbij je vervoegde werkwoorden moet uitbeelden met behulp van verschillende danspasjes. Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie is troef.

jaar

Frans leren in Leuven

taalinitiatie datum dagen

code

prijs

ma 10/4 - vr 14/4 5 (8-17u) B19

€179

ma 21/8 - vr 25/8 5 (8-17u) B21

€179

Ook fiscaal is deze formule laagdrempelig, zeker voor kinderen tot en met 11 jaar. CLIP is immers erkend als landelijke jeugdorganisatie. Daarom krijgen de ouders - voor deze jonge leeftijdsgroep - een fiscaal attest ter waarde van €11,20/dag. Geen onaardige korting.

vlaanderen • belgië

Frans leren om de hoek Is dit les of animatie? Breek er het hoofd niet over. Het zijn gewoon twee elementen van een verfrissende (to)taalformule die heel wat jongeren aan den lijve hebben kunnen ondervinden.

6-12 apr AUG

Leuk en leerrijk ! Voor de jongste deelnemers, die nog nooit Frans op school hadden, is de formule een taalinitiatie. De oudere deelnemers bekwamen zich vooral in vlotheid. Je hebt helemaal niet het gevoel weer op school te zitten.

hele dag taalacademie We openen de deuren om 8 uur. Na een uurtje opvang starten we met taalateliers. ‘s Middags eten we samen ons lunchpakket op. In de namiddag wisselen we knutsel- en sportactiviteiten af met animaties. Tijdens deze activiteiten is het taalaspect nog steeds aanwezig en herhalen we de aangeleerde kennis van de voormiddag. Om 16 uur eindigen de activiteiten maar voorzien we nog een uurtje opvang. De laatste dag is er om 15.30 uur een toonmoment voorzien voor de ouders.


mixformule & themataalvakantie

wégimont WALLONIë • belgië

8-10 11-13 jaar

13-14 15-16 jaar

7

tour de wallonie

omnisport & kasteelanimatie

“On ze d o c hter h a d een h eel f i jn k a m p m et een taal- en pret ba d. ”

Geen klas maar klasse op het sprookjeskasteel Het kasteel van Wégimont is een STERRENVERBLIJF voor jongeren. Voor een CLIPvakantie is dit een absolute must! Je verblijft er in mooie kamers van 2, 4 of 6 personen. De kamerverdeling gebeurt na uitgebreide contactactiviteiten zodat je ook echt je “ROOMMATES” kan kiezen. een keuken met niveau Het keukenteam van het kasteel kent door de jarenlange ervaring de verlangens van onze deelnemers. ‘s Ochtends is er een continentaal ontbijtbuffet. ‘s Middags is er een DRIEGANGENMENU. Wat dacht je van de volgende kaart: lekkere verse soep als voorgerecht, steak met frietjes als hoofdgerecht en een ijsje als dessert. ‘s Avonds is er opnieuw een warme maaltijd (hoofdgerecht) en fruit, tussendoor snoepen we van een lekker vieruurtje. een speel- en sportparadijs Het Provinciaal Domein van Wégimont heeft alle troeven binnen handbereik: SPORTTERREINEN (voor voetbal, basketbal, minigolf, hockey, tennis), barbecuehoekjes, een speeltuin, bossen en uitgestrekte grasvelden voor pleinspelen, een roeivijver... Het enorme verwarmde OPENLUCHTZWEMBAD met glijbaan is onbetwistbaar dé trekpleister. Hier kunnen jongeren zich echt uitleven.

op taalexcursie in walloniË Naast de contactmogelijkheden op het Provinciaal Domein zijn er de excursies. Iedere week bezoeken we LUIK en Verviers. Hier gaan we op taalverkenning. Oordeel zelf! Een groot damspel spelen met de voorbijgangers, woorden sprokkelen met straatpictionary of zoveel mogelijk mensen onder je vriendschapsboog laten wandelen. Met de Luik Express doorkruisen we het stadscentrum voor een interactief stadsspel met een geheime eindbestemming. Via goed begeleide opdrachten wordt Frans spreken nog leuker en echter. De beloning is veel plezier en een formidabel gevoel dingen te kunnen die je vroeger nooit voor mogelijk had gehouden... en dan nog wel in het Frans.

sterrenverblijf met zwembad


8

spelenderwijs frans leren TAALINITIATIE FRANS: 8-13 jaar met nederlands als voertaal

fun- & leergehalte ligt heel hoog

(zie CLIPconcept pag. 3-4)

Variatie troef met omnisport, kasteelanimatie en opties CLIP zet heel wat sportanimatie op het programma voor de allerjongsten. Daarnaast laten we ons sterk inspireren door (teken)films en dompelen we ons helemaal onder in een kasteelsfeer. In het gezelschap van enkele superhelden verkennen we het domein, we gaan op zoek naar de schat van de koning van Wégimont en proberen de vampieren te verslaan. Samen met onze favoriete stripfiguren vertrekken we op een spannende tocht. Met het bivak en het kampvuur op het domein krijgt Wégimont ook een avontuurlijk tintje. Regelmatig nemen we bovendien een duik in het enorme openluchtzwembad. Je kan het kamp zelf verder aankleden door te kiezen voor een optie, 5 dagen per week, gedurende 1 uur per dag. We stellen het aanbod even voor: alles met de bal (balsporten), creakriebels (knutselen) en waterratten (zwembad, roeivijver en waterspelletjes).

8-13

omnisport en animatie

taalinitiatie

jaar

datum dagen code

juli

B01

€542

za 8/7 - za 15/7 8

B02

€542

za 15/7 - za 22/7 8

B03

€542

za 22/7 - za 29/7 8

B04

€542

za 29/7 - za 5/8 8

B05

€542

za 5/8 - za 12/8 8

B06

€542

za 12/8 - za 19/8 8

B07

€542

za 19/8 - za 26/8 8

B08

€542

opties

“B onjo ur ma d am e , n o u s s o m m es i c i p o ur

Le château Volpension

q u est i on?”

(fiscaal attest t.w.v. €11,20/dag tot en met 11 jaar)

alles met de bal, creakriebels, waterratten

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

wégimont • wallonië • belgië

augustus

za 1/7 - za 8/7 8

logement VP appren dre le fran ça i s. On p eu t vo u s p o s er un e

prijs


9

TAALANIMATIE FRANS: 13-16 jaar met frans als voertaal (zie CLIPconcept pag. 3-4)

uitdagend avonturenparcours “D i t k am p m o et zek er bli jve n zo a ls h et n u i s. D e lo cat i e , d e m o n i to ren en d e u i tsta p p en waren s up er .”

Tour de Wallonie Gedurende enkele dagen trekken we erop uit om de toeristische trekpleisters en de inwoners van de provincie Luik en het land van Herve beter te leren kennen. De ene keer gaan we te voet, dan weer nemen we de trein of de bus of zetten we de fietshelm op. We zoeken de route met behulp van gps-coördinaten. Sport- en avonturenanimatie op het kasteel We organiseren een Star Wars lasergame, gaan op survivaltocht en vertrekken op dropping naar een onbekende bestemming. Nieuw op het programma is de Escape Room. De dochter van de oude koning van Wégimont is verdwenen. Aan ons om de ingewikkelde raadsels op te lossen en het mysterie te ontrafelen. Een topper is het bivak met kampvuur. Ons avontuurlijke hoogtepunt beleven we in het Fort van Chaudfontaine waar we een uitdagend avonturenparcours trotseren. We testen onze zenuwen op het hoogteparcours, beleven een heuse kick tijdens de deathride én wringen ons in 1000 bochten bij de speleologie. Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers de cluedo voor de kinderen van de taalinitiatieformule. themataalvakantie Als deelnemer kies je zelf een thema om je kamp verder aan te kleden. Gedurende 6 x anderhalf uur kies je voor dans (hiphop, jazz, spektakel...), omnisport (zwemmen, voetbal, basketbal...), cultuur (fotografie, film, theater...) of een mix van dit alles (sociaal project, omnisport, kortfilm).

13-16

omnisport en avontuur

taalanimatie

jaar

datum dagen code

prijs

juli

B01+

€570

za 8/7 - za 15/7 8

B02+

€570

za 15/7 - za 22/7 8

B03+

€570

za 22/7 - za 29/7 8

B04+

€570

za 29/7 - za 5/8 8

B05+

€570

za 5/8 - za 12/8 8

B06+

€570

za 12/8 - za 19/8 8

B07+

€570

logement VP Le château Volpension

opties Dans (B01+), Omnisport: alle weken Culture Club (B02+, B03+, B04+) Le mix (B05+, B06+, B07+)

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

wégimont • wallonië • belgië

augustus

za 1/7 - za 8/7 8


10

mixformule

braives wallonië • belgië

12-13 14-15 jaar

14-16 jaar de mix is de max

omnisport & avontuur

comfortabel logeren op de ferme of in de moulin Haspengouw is gekend om haar uitgestrekte akkers en grote vierkantshoeves. De jongste leeftijdsgroep verblijft in de FERME LIMBORT. Hier is alles comfortabel en nieuw in een rustiek kader. De kamers en het sanitair zijn ronduit luxueus. Naast de boerderij liggen er een basketbalterrein, een petanquebaan, een voetbalveld en een volleybalterrein. En dan mogen we vooral de kampvuurhoek niet vergeten waar we ‘s avonds vaak afronden met de gitaar en warme chocolademelk. De oudste leeftijdsgroep die zich wil vervolmaken in het Frans logeert in de KARAKTERVOLLE MOULIN. De rivier deelt het gebouw letterlijk in twee. Deze gerenoveerde watermolen is idyllisch gelegen in een natuurpark met vijvers, een uitkijktoren en wandelpaadjes. Verwende fijnproevers: lekker en veel In Braives kookt CLIP zelf. We mogen hier spreken van culinaire HOOGSTANDJES om je vingers bij af te likken. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een lekker salade- en broodbuffet met een warme hap (pizza, croque, quiche). ‘s Avonds is er een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende kaart: een loempia als voorgerecht, daarna huisgemaakte pizza en tiramisu als dessert.

Excursies: ontdek een stukje Wallonië Op de lokale marktdag strijken wij neer in Hoei om een babbeltje te slaan met de streekbewoners. Na de activiteiten in Hoei, trekken de jongeren naar zwemparadijs l’Hirondelle waar de glijbanen voor veel waterpret zullen zorgen. Achteraf doen we een teambuildingsactiviteit op het domein. De terugreis is een stevige dropping. Deze vermoeiende dag sluiten we af met een barbecue en casino in western stijl. Op vrijdag maken we Luik onveilig met een Luik express, een interactieve zoektocht in de stad. Heel avontuurlijk zijn de lasergame en de afvaart in een kajak vanuit het pittoreske Durbuy. Op zaterdag sluiten we de week af met een mix van leuke stadsactiviteiten in Namen.

culinaire en huisbereide

lekkernijen


11

avontuur op de boerderij TAALANIMATIE FRANS: 12-15 jaar (zie CLIPconcept pag. 3-4)

In de Ferme Limbort

excursies naar

Hoei, Luik & Namen

Een avonturenkamp met bivak De landelijke omgeving in Braives inspireert ons tot avontuurlijke animatie. Eén nacht kamperen we en houden we een sfeervol kampvuur met marshmallows. Op de Cirque du Soleil avond dompelen we Braives onder in een circussfeer. Tijdens de doe-je-zindag krijg je wat extra vrijheid. Zo kan je ontbijten in pyjama of douchen met discomuziek. Wist je trouwens dat bij ons SPORT EN TAAL regelmatig samengaan? Frans leren ging nog nooit zo vlot. Kortom, een taalvakantie wordt een écht taalkamp, een boost voor de groepssfeer. variatie troef met Vaste opties Je kan het kamp zelf verder aankleden door te kiezen voor een optie, 4 dagen per week, 1 uur per dag: Olympische Spelen (voetbal, volleybal, basketbal...), komen eten (kookateliers), alors on danse (dansinitiaties in verschillende stijlen) of paardrijden.

12-15

omnisport en avontuur

taalanimatie

jaar

datum dagen code

augustus

o o k leerr i jk. H et wa s m i jn a ct i efste en m eest geweld ige vak ant i e o o i t. ”

za 8/4 - vr 14/4 7

B002

€509

za 1/7 - za 8/7 8

B011

€542

za 8/7 - za 15/7 8

B021

€542

za 15/7 - za 22/7 8

B031

€542

za 22/7 - za 29/7 8

B041

€542

za 29/7 - za 5/8 8

B051

€542

za 5/8 - za 12/8 8

B061

€542

za 12/8 - za 19/8 8

B071

€542

za 19/8 - za 26/8 8

B081

€542

logement VP La ferme Volpension

opties Olympische Spelen, Komen eten, Alors on danse, Paardrijden* * supplement paardrijden €60

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

braives • wallonië • belgië

pasen - juli

“D e sta ds s p elen waren n i et a lleen leu k m aar

prijs


12

spannende bivak & zwemparadijs

TAALvervolmaking FRANS: 14-16 jaar (zie CLIPconcept pag. 3-4)

In de Moulin Gevarieerde animatie: de mix is de max in de moulin Het gevarieerde animatieparcours in de Moulin gaat voluit voor sport, avontuur, toerisme en cultuur en zit boordevol contactmomenten: met elkaar, de lokale bevolking en de jongere deelnemers van de Ferme Limbort. Hoogtepunten zijn de dropping, de ambiance rond het kampvuur en het bivak.

i s e n or m . ”

14-16

de mix is de max

taalvervolmaking

jaar

datum dagen code

prijs

za 1/7 - za 8/7 8

B011+

€542

za 8/7 - za 15/7 8

B021+

€542

za 5/8 - za 12/8 8

B061+

€542

za 12/8 - za 19/8 8

B071+

€542

za 19/8 - za 26/8 8

B081+

€542

logement VP Le moulin Volpension Al onze prijzen zijn inclusief transport.

braives • wallonië • belgië

aug

Na al dat avontuur vegen we de modderspatten af en trekken we onze mooiste outfit aan om ons te amuseren in stijl tijdens het casino en de gala-avond met fuif. Last but not least worden we zelf een stukje monitor en verzorgen we een animatie voor de deelnemers van de Ferme. Wie weet krijg je de smaak wel te pakken!

een taa l m e e. D e vooru i tgan g o p een w eek

juli

Sportievelingen komen aan hun trekken tijdens Clan Wars en diverse omnisportactiviteiten. Met topanimaties als ‘Stratego Marvel’ of ‘Fort Boyard’ lachen of gillen we heel wat af. Tijdens de ‘journée à l’envers’ beginnen we de dag met een fuif en eindigen we met ochtendgymnastiek.

“ J e k r i j gt o p een f i jn e m an i er d e l i efd e vo o r


mixformule

villeneuve-de-berg frankrijk

13-14 jaar

14-15 16-18 jaar

13

de mix is de max

omnisport & avontuur

prachtlocatie met zwembad In Villeneuve-de-Berg verblijven we in het MAISON DES ASTARS. Deze gewezen patriciërswoning is een imposant gebouw, een topverblijf met gewelfde plafonds, een indrukwekkende traphal met vleugelpiano en verschillende loungeterrassen. Zwemmen en eten doen we in de tuin waar enkele bomen voor de nodige schaduw zorgen. De jongste leeftijdsgroep logeert in het Maison Familiale (F01 - F06), een internaat op wandelafstand van het hoofdhuis. Het centrum van Villeneuve-de-Berg blaakt van initiatief. Contacten liggen hier binnen handbereik, voornamelijk tijdens de marktdagen. Verwende fijnproevers: lekker en veel Onze kookploegen slagen hier met lof van de jury. We kunnen spreken van culinaire hoogstandjes om je vingers bij af te likken. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een lekker saladeen broodbuffet met een warme hap (pizza, croque, quiche). ‘s Avonds is er een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende kaart: huisbereide kaaskroketten als voorgerecht, gevolgd door stoofvlees met frietjes en appeltaart met ijs als dessert. De excursies er bovenop Na een stadsbezoek aan Vallon Pont d’Arc nemen we de kajak voor een afvaart (8 km) van de Ardèche en glijden hierbij onder de imposante Pont d’Arc. Op dinsdag zoeken we de adrenaline op voor een snelle kartingrit.

De volgende grote excursie brengt ons naar Avignon, één van de mooiste steden in het zuiden van Frankrijk. We sluiten de dag in schoonheid af op het strand van het Lac du Pignedoré. Zaterdag gaan we ons geluk verder beproeven in Aubenas. Hier begint ‘Space Invaders’, een leuke stadsactiviteit. Voor een indrukwekkende afsluiter zorgt het bomenparcours in Jaujac. Geïnteresseerden kunnen als extraatje kiezen voor een spelletje paintball (+ 10 euro). Een topper in het programma is ongetwijfeld het bivak. De zonsondergang met uitzicht op de Cevennen is werkelijk adembenemend. Onvergetelijk is de avontuurlijke dropping tussen de rotsen. Eindbestemming zijn mysterieuze middeleeuwse rotswoningen, de Balmes de Montbrun (nieuw).

luxeverblijf voor jongeren


14

de ardèche zuiders en warm TAALanimatie FRANS: 13-14 jaar (zie CLIPconcept pag. 3-4)

Sportieve en avontuurlijke animatie à la carte Het programma is sportief en avontuurlijk voor 13-14-jarigen. Aan terreinen is er geen gebrek: basket, volley, pingpong, badminton en voetbal. Wist je trouwens dat bij ons sport en taal regelmatig samengaan in één activiteit? Op dinsdagavond stelen we de show op de sfeervolle avondmarkt met muziekoptredens, zeker als we een flashmob organiseren of de polonaise inzetten. Voor de animaties baseren we ons op populaire films en televisieprogramma’s. Wat dacht je van een animatie rond ‘Fantastic Beasts’ of een stadsactiviteit rond de Franse geschiedenis?

avontuurlijke ontdekkingstocht

“Dan kz i j d e m on i to ren z i jn we een h ele

h ec hte gro ep gewo rd en . H et wa s een s u p er to ffe ervar in g.”


15

TAALanimatie en -vervolmaking FRANS: 14-15, 16-18 jaar (zie CLIPconcept pag. 3-4)

De mix is de max: animatie à la carte Voor de oudste leeftijdsgroep is er een gevarieerd animatieprogramma met sportieve, avontuurlijke, sociale, toeristische en culturele elementen. Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers een activiteit voor kinderen van het lokale speelplein en de bewoners van het bejaardentehuis, als monitoren in spe. Op het einde van de week trekken we onze mooiste outfit aan voor het casino en de gala-avond met fuif. “H et b o m en parc o urs , d e k a ja k en d e k art i n g waren ec ht to p. ”

themataalvakantie gastronomie De 3de, 4de en 5de week kan je kiezen voor een culinaire optie. Tijdens 4 sessies van 3 uur leer je streekgerechten bereiden in de volledig uitgeruste buitenkeuken en oefen je nieuwe keukentechnieken in. aparte formule voor 17-18-jarigen Villeneuve trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers. ‘s Avonds mogen ze langer opblijven. Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden. Zo kunnen 17-plussers soms kiezen of ze aan een activiteit deelnemen of helpen bij de organisatie ervan. De groep eet ook samen en heeft een aparte lounge voor de vrije momenten.

ontdek avignon en aubenas

13-14 14-18 jaar

jaar

de mix is de max

taalanimatie + taalvervolmaking datum dagen code

prijs

juli

F01 (+)

€740

vr 7/7 - zo 16/7 10 (8)

F02 (+)

€740

vr 14/7 - zo 23/7 10 (8)

F03 (+)

€740

vr 21/7 - zo 30/7 10 (8)

F04 (+)

€740

vr 28/7 - zo 6/8 10 (8)

F05 (+)

€740

vr 4/8 - zo 13/8 10 (8)

F06 (+)

€740

vr 11/8 - zo 20/8 10 (8)

F07 (+)

€740

vr 18/8 - zo 27/8 10 (8)

F08 (+)

€740

logement VP La Maison des Astars La Maison Familiale Volpension

opties Gastronomie vanaf 15 jaar (F03, F04, F05)

www.maisondesastars.fr

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

villeneuve-de-berg • frankrijk

augustus

vr 30/6 - zo 9/7 10 (8)


16

themataalvakantie

13-15 16-18

naussac

jaar

frankrijk

zeilen, avontuur, paardrijden

“ H et k a m p i n N a us sa c h a d voor m i j n o g veel lan ger m o gen d ure n . ”

LE LYCéE SACRé-CœuR We verblijven in het Lycée Sacré-Cœur (Langogne). De kamers, het sanitair, de sportvelden en de zaalinfrastructuur zijn volledig gerenoveerd. Het is hier dan ook aangenaam verblijven. CLIP dompelt het domein onder in een vakantiesfeer met tuintafels, fleurige parasols en ligzetels, pingpongtafels, barbecue en vuurkorf, een comfortabel buitensalon... Ons stagehuis bevindt zich in het centrum van Langogne, een niet onbelangrijke stad in de Lozère, in het zuiden van Frankrijk, vlakbij de Ardèche (op 70 km van Villeneuve-de-Berg). franse keuken De formule biedt VOLPENSION. Het CLIPteam zorgt zelf voor het eten ter plaatse. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. Als lunch voorziet CLIP een saladebuffet met een warm gerecht en ‘s avonds schuiven we aan voor een driegangenmenu. Wat dacht je van meloen met gerookte ham als voorgerecht, BBQ en een ijsje. excursies van formaat Op elk weekmenu staan verschillende excursies. Op zaterdag gaan we naar de markt in Le Puy-en-Velay. Hier genieten we maximaal van de levendige contacten met de lokale bevolking.

We zetten ook onze eerste stappen op de pelgrimsroute (4 km) naar Santiago de Compostella. Op zondag gaan we naar het pittoreske Sainte Enimie. In de voormiddag doen we een stadsactiviteit met de locals, in de namiddag een avontuurlijke kajakafvaart (Gorges du Tarn). Om de spanning en de actie te verhogen leven we ons uit tijdens een partijtje paintball, adrenaline gegarandeerd. taalanimatie en taalvervolmaking met frans als voertaal zie CLIPconcept op pag. 3-4

excursies

naar le Puy-en-Velay en Sainte Enimie


17

sportieve opties

teambuilding met bivak, paintball en kajak Themataalvakantie frans

à la carte

Als deelnemer kan je zelf het thema van je kamp (5 halve dagen) kiezen. Je hebt de keuze uit: • Zeilen Franse monitoren van la Fédération Française de Voile geven een gedifferentieerde opleiding (5 x 2 uur) aan zowel BEGINNENDE ZEILERS, als aan GEVORDERDE ZEEBINKEN. Je deelt je boot met twee andere deelnemers. Aan het begin van de les maak je je boot zeilklaar. Je hijst de fok en het grootzeil en zet koers naar de overkant. Via verschillende oefeningen leer je draaien in en tegen de wind, maak je snelheid en leer je zelfs overstag gaan. • Avontuur • zeilen Je begint de week met 2 namiddagen zeilen. De derde sessie is een dropping. Met de gps zoeken we de weg. Dan trekken we het bos in en klauteren we hoog in de lucht in een bomenparcours. We ronden de week avontuurlijk af met een Iron Man tocht en verplaatsen ons met de kajak en een zelfgemaakt vlot. • Paardrijden (F011, F071, F081) Je gaat 5 halve dagen paardrijden (5 x 2 uur). De manège biedt een excellente infrastructuur, zorgvuldig geselecteerde paarden en bekwame begeleiders voor ruiters en amazones met rijniveau galop. Je verkent met je paard de regio tijdens sportieve wandelingen, de zogenaamde ‘trottings’.

sportief avontuur

taalanimatie + taalvervolmaking

jaar

datum dagen code

prijs

di 4/7 - do 13/7 10 (8)

F011

€763

di 11/7 - do 20/7 12 (10)

F021

€763

di 8/8 - do 17/8 10 (8)

F061

€763

di 15/8 - do 24/8 10 (8)

F071

€763

di 22/8 - za 31/8 10 (8)

F081

€763

logement VP Lycée Volpension

opties Zeilen* Avontuur/zeilen Paardrijden** * supplement zeilen €25 ** supplement paardrijden €100

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

naussac • frankrijk

augustus

aparte formule voor 17-18-jarigen ‘s Avonds mogen de oudste deelnemers langer opblijven, rond het kampvuur, met een spelletje Black Box of om samen nog iets te drinken. Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden. Bij de casinoavond kunnen ze bijvoorbeeld kiezen of ze aan de activiteit deelnemen of helpen bij de organisatie ervan.

jaar

16-18 juli

animatie à volonté Voor de animatieactiviteiten maken we optimaal gebruik van de gloednieuwe sportterreinen. Een boost voor de groepssfeer is het bivak. ‘s Avonds laten we ons verwennen tijdens een ‘Soirée entre amis’ of amuseren we ons in stijl tijdens het casino.

13-15


18

mixformule

15-16 17-18

parijs

jaar

frankrijk

avontuurlijke citytrip

Clip

“ H et p ro gra m m a wa s h eel ver n i euw en d en zat vo l ver ra s s en d e ontd ek k i n gen . ”

Op hotel en restaurant in het centrum van Parijs We kiezen voor comfort en verblijven in moderne tweepersoonskamers in een Ibis hotel aan la Défense, het zakenhart van Parijs. We hebben er een prachtig zicht op de Arc de Triomphe en la Grande Arche. We logeren hier op basis van halfpension. Uitgebreid ontbijten doen we in het hotel. ‘s Middags picknicken we in de stad (excl.) en ‘s avonds gaan we op restaurant. Taalvervolmaking met Frans als voertaal zie CLIPconcept p. 3-4 Met CLIP ga je niet op reis om in een klaslokaal te zitten. De stad en haar vele parken (zoals le Jardin du Luxembourg of les Tuileries) zijn het ideale decor voor de taalateliers. Daarnaast trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de Parisiens. We nemen hier regelmatig de tijd om langere gesprekken te voeren.

15-18 jaar

avontuurlijke citytrip

taalvervolmaking datum dagen code

ma 21/8 - zo 27/8 7 logement HP

Ibis Hotel Halfpension Al onze prijzen zijn inclusief transport.

PAR08

prijs €675

parijs • frankrijk

aug

Een portie vrijheid voor een oudere leeftijdsgroep In deze formule is er ruimte voor inspraak en kan je een portie vrijheid verdienen, mits het Frans de voertaal blijft. We verkennen de stad in kleine groepen en bieden regelmatig verschillende opties aan: Père Lachaise, les Catacombes, Versailles... Vanaf 17 jaar mag je ‘s avonds ook langer opblijven.

Stadsexploratie van de lichtstad We ontdekken het Louvre, Centre Pompidou en Musée d’Orsay en gaan op zoek naar de verhalen achter de meest bekende schilderijen. We doorkruisen de stad te voet en met de metro voor een heuse Parijs Express. In het toeristisch bureau gaan we bijvoorbeeld zelf op zoek naar informatie en lezen we de kaart... We eindigen de tocht op de Eiffeltoren waar we genieten van het uitzicht. We beklimmen Montmartre, leren alles over de Moulin Rouge en sluiten de avond af voor de Notre Dame met een flashmob of zang. Ontspannen doen we tijdens een boottochtje op de Seine of op Paris Plage aan île de la Cité. In Parijs is er bovendien altijd wel iets te beleven in de zomer.


19

Mixformule & themataalvakanties

groot-brittannië Folkestone real britain 12 - 13 jaar 14 - 15 jaar

20

MALTA TARXIEN sunny english 14 - 16 jaar 17 - 19 jaar

22

groot-brittannië LONDON avontuurlijke citytrip 15 - 16 jaar 17 - 18 jaar

24

IERLAND DUBLIN een coole citytrip 14 - 15 jaar 16 - 17 jaar

25

Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2017. Voor meer info en inschrijvingen zie

www.clipvakanties.be


20

mixformule

12-13 14-15

folkestone

jaar

groot-brittannië

cultuur & strand

“ Fo l k eston e i s een a w eso m e sta d j e m et

een m oo i stran d , veel p ar k en en een l eu k e w i n k elstraa t. ”

Op hotel met seaview Grand Burstin hotel is gelegen in Folkestone, een levendig en artistiek havenstadje met een mooi historisch centrum, brede zandstranden en witte kliffen. We logeren in charmante, ruime en typisch Engelse kamers van twee tot vier personen, met aparte badkamer. Engelse keuken We verblijven hier in volpension. We starten de dag met een full English breakfast. ’s Middags picknicken we op het strand, in het park of in de stad. ’s Avonds bestaat de maaltijd uit drie gangen in buffetvorm. Je hebt een saladebar en keuze uit verschillende hoofden nagerechten. Wat dacht je van fish and chips, kip met gebakken aardappeltjes of lasagne en cheesecake als dessert. Taalinitiatie en taalanimatie met Engels als voertaal zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Op taalexcursie in Engeland Het hotel is een uitvalsbasis voor excursies in de County of Kent. Op de marktdag strijken we neer in het centrum van Folkestone om een babbeltje te slaan met de streekbewoners. Donderdag maken we Dover onveilig met een stadsspel. Eindpunt is het tweeduizend jaar oude Dover Castle. In de namiddag wandelen we langs de wereldberoemde White Cliffs of Dover tot aan de vuurtoren.

Op zaterdag sluiten we de week af met een Canterbury Express, een interactief en mysterieus stadsspel dat ons op alle historische plaatsen van de stad brengt: de oudste kathedraal van Engeland, een typische pub en de kleurrijke hoofdstraat. In de namiddag stappen we in onze kano voor een tochtje door het Engelse platteland. Onderweg doen we teambuildingsoefeningen onder begeleiding van een gids. We staan recht in onze boot, haken in elkaar... en gaan zelfs springen.

veel contact met echte

Engelsen


21

wandelen op de kliffen Gevarieerde animatie op het strand Het CLIPteam zorgt voor een goedgevuld en sportief animatieprogramma. We verkennen hiervoor de hele stad met haar vele stranden, de hoger gelegen parken met een fantastisch uitzicht, de gezellige steegjes van The Creative Quarters en de levendige winkelstraat.

avontuurlijk tochtje met de

kano

Op Sunny Sands Beach spelen we een partijtje beachvolley, bouwen we zandkastelen en trotseren we de golven. We doen een interactief stadsspel in het thema van Harry Potter, gaan op zoek naar een verdwenen schilderij en sporten in één van de parken. ’s Avonds quizzen, dansen en ontspannen we in het hotel tijdens ‘Eén jaar gratis’, ‘CLIP’s got talent’ of een echte wellnessavond. Na de griezelige horror night eindigen we gezellig samen op het strand met kaarsjes en marshmallows. In Folkestone valt er tijdens het weekend bovendien altijd wel iets te beleven. Wij nemen deel en zorgen voor kinderanimatie: grime, goochelen...

12-13 14-15

jaar

de mix is de max

taalinitiatie + taalanimatie

jaar

datum dagen code

aug

Canterb ur y , Dover . . . en d e fu i f!”

zo 2/7 - zo 9/7 8

E011

€639

zo 9/7 - zo 16/7 8

E021

€639

wo 9/8 - wo 16/8 8

E061

€639

wo 16/8 - wo 23/8 8

E071

€639

wo 23/8 - wo 30/8 8

E081

€639

logement VP Grand Burstin Volpension Al onze prijzen zijn inclusief transport.

folkesotne • groot-brittannië

juli

“M i jn h oo gte p unten ? H et k an o varen ,

prijs


22

themataalvakantie

tarxien malta

14-16 17-19 jaar

sunny english

“ C h a p ea u voor d e m on i toren van M a l ta.

Ze h eb b en ervoor gezorgd d a t on ze zoo n

zon d er s c h roo m E n gels h eeft ges p ro k en .”

Een charmant jeugdhotel We verblijven in jeugdhotel Bowyer House, een leuke locatie met verschillende terrassen en zalen, gelegen naast Il Kastell, een voormalige Middeleeuwse palazzo. We slapen met 2-5 op ruime kamers met eigen sanitair in het nieuw gebouwde gedeelte. Een extra troef is het terras met zwembad waar we regelmatig verkoeling zoeken voor de taalateliers. MEDITERRANE KEUKEN We verblijven in volpension. ‘s Ochtends is er een continentaal ontbijt. ‘s Middags picknicken we op excursie of is er een lekker saladebuffet met een warme zuiderse hap (pizza, pasta, lasagne). ‘s Avonds is er een mediterrane maaltijd voorzien: bruschetta, BBQ (één keer op het strand), pizza, Aziatisch buffet, chocolademousse, gebak, ijs met vers fruit,... De Italiaanse invloed is nooit veraf. Taalanimatie en taalvervolmaking met Engels als voertaal zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Voor de taalactiviteiten trekken we vaak de straat op om CONTACTEN te leggen met de perfect tweetalige én vooral goed verstaanbare bevolking. Malta stond immers lang onder het bestuur van GrootBrittannië. Overal zijn de vriendelijke Maltesers meteen bereid om te helpen en een babbeltje te slaan... Regelmatig duiken we voor een taalactiviteit in de zee... voor een écht taalbad.

Een gevarieerd animatieprogramma onder de zon Het CLIPteam zorgt voor een goed gevuld animatieprogramma. We swingen erop los tijdens onze eigen CLIP’s Got Talent, testen onze filmkennis in een filmpaleis, ontrafelen het mysterie bij de levensechte cluedo en worden multimiljonair in het casino. Naast interactieve stadsspelen en entertainende avondactiviteiten zoals een sluipspel op het strand, gaan we regelmatig naar de kust voor teambuildingsactiviteiten. ISLAND EXPLORATION We varen één dag met de boot naar de BLUE LAGOON, wanen ons Robinson en snorkelen in het glasheldere water tussen de vissen. Daarnaast verkennen we met een grote zoektocht de levendige hoofdstad VALLETTA om te eindigen in het romantische MDINA.

waterpret

op het strand en in de zee


23

formule boordevol wateranimatie Op zondagochtend trekken we naar de vissersmarkt van MARSAXLOKK. Op het strand van Golden Bay kan je na een heerlijke barbecue genieten van een prachtige zonsondergang. ’s Avonds schepen we in op de legendarische partyboot voor een idyllische HARBOUR CRUISE. Een topper op het programma is een dagtrip met de hop on hop off bus naar zustereiland Gozo, het groene broertje van Malta.

aparte formule voor de 17-19-jarigen De oudere deelnemers worden in Malta echt in de watten gelegd. Van M01 - M04 volgen zij het normale programma maar is er regelmatig een extraatje. Tijdens de cluedo en het casino worden de 17-plussers monitoren. Als beloning mogen zij ’s avonds langer opblijven voor een filmavond of een terrasje. Eén avond gaan we uit in St Julian’s, een andere keer slapen we op het strand.

themataalvakanties Als deelnemer kan je zelf het thema van je kamp kiezen. Gedurende vier halve dagen ben je hier mee bezig. Je hebt de keuze uit:

Tijdens M05+ en M06+ pakken we het nog een stukje avontuurlijker aan. De 17-19-jarigen vormen een autonome groep. Ze logeren op basis van kamer en ontbijt en trekken er de hele dag op uit met een aparte monitor. ‘s Middags picknicken ze en ‘s avonds gaan ze uit eten (exclusief). Voor de excursies volgen zij het standaardprogramma, maar de groep blijft overal wat langer: voor een bezoek, een terrasje of een restaurant. We hebben een busticket voor het hele kamp en kunnen extra haltes inlassen in de reis. Deze deelnemers kiezen niet voor één thema maar genieten van een mix: een fietstocht, het Splash & Fun Waterpark, een duikinitiatie en kanovaren.

• splash en sport De eerste dag maak je een fietstocht in het noorden van het eiland. De tweede sessie bestaat uit een mix van sport- en teambuildingsactiviteiten op het strand. De derde keer kan je ontspannen in het waterpark, een subtropisch zwembad in openlucht. De vierde dag krijg je een duikinitiatie (30 min) of ga je kanoën op zee. • Duiken (supplement zonder PADI €45, met PADI €135) De eerste drie halve dagen ga je duiken. Je glijdt door het water als een vis en maakt deel uit van de onderwaterwereld. De laatste dag gaan we naar het strand voor teambuildingsactiviteiten. Wil je ook graag een officieel duikcertificaat, dan kies je voor de PADIcursus.

14-16 17-19

jaar

themataalvakantie

taalanimatie + taalvervolmaking

jaar

datum dagen code

leeftijd

prijs

juli

M01

14 - 19

€984

di 11/7 - vr 21/7 11

M02

14 - 19

€984

vr 21/7 - ma 31/7 11

M03

14 - 19

€984

ma 31/7 - do 10/8 11

M04

14 - 19

€984

do 10/8 - zo 20/8 11

M05

14 - 16

€984

do 10/8 - zo 20/8 11

M05+

17 - 19

€853

zo 20/8 - wo 30/8 11

M06

14 - 16

€984

zo 20/8 - wo 30/8 11

M06+

17 - 19

€853

logement VP/KO Bowyer House Volpension/ Kamer met ontbijt

opties Duiken* Splash en sport * supplement €45, met PADI €135

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

tarxien • malta

augustus

za 1/7 - di 11/7 11


24

themataalvakantie

15-16 17-18

Londen

jaar

groot-brittannië

avontuurlijke citytrip

518 portobello road

clip2015-16

“ H et k a m p wa s een go e d e m i x tus s en c ul tuur , taa l en onts p an n i n g. ”

Op hotel en restaurant in het centrum van Londen We verblijven in moderne twee- en driepersoonskamers in een Ibis Hotel in het oosten van Londen. Van hieruit kunnen we de stad vlot bereiken met de metro. We verblijven hier op basis van halfpension. ‘s Ochtends starten we met een full English breakfast. ‘s Middags picknicken we in de stad (niet in de prijs inbegrepen). ‘s Avonds gaan we op restaurant. Taalvervolmaking met Engels als voertaal zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Een extra portie vrijheid In deze formule is er ruimte voor inspraak en kan je een portie vrijheid verdienen, mits het Engels de voertaal blijft. We verkennen de stad in kleine groepen en bieden regelmatig verschillende opties aan: London Zoo, Camden Town, een boottochtje op de Thames... Vanaf 17 jaar mag je ‘s avonds ook langer opblijven.

15-18 jaar

avontuurlijke citytrip

taalvervolmaking datum dagen

ma 21/8 - zo 27/8 7 logement HP

Ibis Hotel Halfpension

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

code

prijs

LON08

€799

londen groot-brittannië

aug

Stadsexploratie We verkennen Londen niet op een klassieke of passieve manier. Actie is troef. We worden zelf gids aan St. Paul’s Cathedral en in het Museum of London, we volgen de voetsproren van Harry Potter langs Leadenhall market en the Monument. Aan de Tower of London ontspannen we met enkele taalateliers. We doorkruisen de stad te voet en met de metro voor een heuse London Express langs the Globe, Tate Modern, London Eye en the Houses of parliament.

Achteraf bezoeken we een museum naar keuze. We sluiten de dag af met een musicalvoorstelling. In Hyde Park doen we een mix van sport- en taalactiviteiten. Achteraf spreken we met de Londenaren op Oxford Street en Piccadilly Circus. De levendige Portobello Road market aan Notting Hill kan niet op het programma ontbreken en ‘s avonds kunnen we kiezen voor een wandeling in het thema van Jack the Ripper of een theatervoorstelling. We lossen een moord op aan Covent Garden en balanceren op de nulmeridiaan in Greenwich. Voor we terug naar huis keren, brengen we nog een bezoek aan het historische Canterbury.


mixformule

14-15 16-17

dublin

25

jaar

ierland

coole citytrip

“ D e I ere n z i jn on gel o fel i j k v r i en d el i j k. Daard o o r h a d i k h el em aa l geen s c h r i k o m on b ek en d en aan te s p re k en . ”

EEN MODERNe HOSTEL IN HET CENTRUM VAN DE STAD Jacobs ‘s Inn is een moderne jeugdherberg in het centrum van de stad, op wandelafstand van alle grote bezienswaardigheden. De mooie en ruime kamers van 4 tot 6 personen zijn uitgerust met comfortabele stapelbedden en een eigen badkamer. OP RESTAURANT: ELKE DAG EEN FEEST We verblijven in halfpension. ‘s Ochtends serveert Jacob’s Inn een continentaal ontbijt. ‘s Middags picknicken we in de stad (niet in de prijs inbegrepen). ‘s Avonds gaan we op restaurant.

CITY EXPLORATION We verkennen Dublin op een actieve manier. We ontdekken Temple Bar, O’Connell Street, Trinity College en Dublin Castle. De Dublin Express brengt ons naar een geheime eindbestemming. Hiervoor moeten we zelf de kaart lezen en de treinuren opzoeken. Eén ochtend kiezen we voor een rondleiding door een gids, een bezoek aan de Dublin Zoo, Guinness Storehouse of een Viking Splash Tour (niet inbegrepen). Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning tijdens een trip naar het kuststadje Howth voor een wandeling en een avontuurlijke middag FIETSEN doorheen Phoenix Park en langs de River Liffey.

14-15

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept op p. 3-4 de stad als decor: een formule boordevol lokale contacten De stad is het decor voor de taalateliers. Bij mooi weer zijn de vele parken een ideale locatie. Daarnaast trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de hartelijke Ieren.

de mix is de max

taalanimatie + taalvervolmaking

jaar

datum dagen code

prijs

di 8/8 - di 15/8 8

E06

€789

di 15/8 - di 22/8 8

E07

€789

logement HP Jacob’s Inn Halfpension Al onze prijzen zijn inclusief transport.

dublin • ierland

aug

GEVARIEERD ANIMATIEPROGRAMMA We swingen erop los tijdens onze eigen CLIP’s Got Talent, testen onze filmkennis in een filmpaleis en laten ons vertroetelen tijdens een wellnessavond. Uiteraard kan een partijtje sport niet op het programma ontbreken. We sluiten de week af met een fuif.

16-17

jaar


26

clip voor

monitoren

“ A ls m on i tor l eer j e e n or m veel :

verant woord el i j k h ei d o p n em en , s p rek en vo o r een gro ep, ev ents organ i s eren . . . ”

Meer dan 300 monitoren… omkaderen de taalvakanties. Zij zorgen voor het waauwgevoel waarmee de deelnemers na hun vakantie naar huis gaan. Interne en externe kandidaten Op kamp krijgen heel wat deelnemers de smaak te pakken om monitor te worden en stellen ze zich na afloop kandidaat om deel te nemen aan de opleiding. Daarnaast vindt een groeiende groep “externe” kandidaten zijn weg naar het CLIPgebeuren, waaronder meer en meer Franse monitoren. Hierdoor ontstaat een ‘explosieve’ MIX VAN JONG EN OUD, tweede taal én native speaker. Vorming à la carte Bij CLIP wandel je niet zomaar binnen. CONTACTDAGEN en OPLEIDINGSWEKEN voor les, animatie en keuken zorgen voor een degelijke voorbereiding waardoor elk team op het terrein in staat moet zijn te scoren. Deze opleidingen zijn erkend door de Vlaamse Overheid. Tijdens de kampen worden de zeer talrijke monitoren GECOACHT (en geëvalueerd) door hoofdanimatoren, stafmedewerkers, opleidingsverantwoordelijken, coördinatoren en niet in het minst de hele kantoorstaf. Het zijn de inspiratie, de energie en de ondersteunende controle die mede de basis vormen van het succes.

DOORGROEIMOGELIJKHEDEN Na je eerste ervaringen als animator (les, animatie of keuken) kan je stilaan meer verantwoordelijkheden nemen. De volgende stap is hoofdanimator waarbij je één nieuwe monitor begeleidt. Of waarom zou je daarna geen opleiding volgen tot stafmedewerker!? Ook in de keuken kan je doorgroeien tot keukenverantwoordelijke en zo de jongeren een culinaire topervaring bezorgen. Naast de verschillende kampen in België biedt CLIP een uitgebreide waaier aan bestemmingen in het buitenland. Hier is het de opleiding tot reisbegeleider die de deur opent naar bestemmingen zoals Thailand, New York en de cruise... events en reizen CLIP staat ook voor een leuke en leerrijke jaarwerking voor haar vrijwilligers via events en reizen. Interesse om mee te werken? Als ouder of leerkracht, student of werkende... tijdens de kampen kan je je taalvaardigheid en talenten botvieren of ontwikkelen als kok, animator, leerkracht, reisbegeleider of stafmedewerker.

interesse om mee te werken? moni@clipvakanties.be +32 16 29 49 99


27

themataalvakanties

new york Engels the Big Apple ondersteboven 15 - 16 jaar 17 - 19 jaar

28

THAILAND Engels een exotische rondreis 15 - 17 jaar 18 - 20 jaar

29

cruise Frans rondvaart Middellandse Zee 15 - 16 jaar 17 - 19 jaar

30

Voor meer info en inschrijvingen zie

www.clipvakanties.be


28

themataalvakantie

15-16 17-19

new york verenigde staten

jaar

times

squa

citytrip naar the big apple

re

broadway

“ N ew Yor k i s een p ra c h t i ge sta d , h et k am p h eeft m i jn w erel d verb ree d . ”

I want to wake up in a city that never sleeps We logeren in Ramada Jersey City in New Jersey, even buiten het overbekende Manhattan. We verblijven er per 4 in ruime en comfortabele kamers. Met het openbaar vervoer pendelen we ’s morgens en ’s avonds de Hudson rivier over. We logeren er op basis van kamer en ontbijt en beginnen onze dag met pancakes, toast, muffins, wafels, ontbijtgranen en fruit. ‘s Middags genieten we van een snelle hap en ‘s avonds gaan we op restaurant (niet in de prijs inbegrepen).

de belangrijkste moderne kunstcollecties ter wereld en op 5th Avenue halen we de dollars boven en gaan we op shoppingavontuur. In Northern Manhattan kiezen we voor een bezoek aan het Metropolitan. Van het Guggenheim bewonderen we de bijzondere architectuur. ‘s Middags picknicken we in Central Park. ‘s Avonds snuiven we de sfeer op Times Square. Romantisch hoogtepunt is de wandeling over Brooklyn Bridge. Eén namiddag kunnen de deelnemers zelf een excursie voorbereiden. ‘s Avonds kan je optioneel kiezen voor een musicalbezoek op Broadway.

Taalanimatie en -vervolmaking met Engels als voertaal zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Met CLIP ga je niet op reis om de vervoegingen van de werkwoorden te herhalen maar om de taal echt in de praktijk te brengen. Engels leren gebeurt hier echt on the road.

17-19 jaar

jaar

citytrip Big Apple

taalanimatie + taalvervolmaking datum dagen

aug

do 24/8 - wo 30/8 7 (6)

code

prijs

NY08

€1159*

logement KO Ramada Hotel Kamer met ontbijt

*niet inbegrepen: Musical e45. Wij kiezen voor een echte klassieker: Mamma Mia, The Phantom of the Opera, Chicago...

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

new york • usa

Verkenning van the Big Apple We nemen de ferry naar Staten Island en vergapen ons aan de skyline en Lady Liberty. Achteraf maken we kennis met het kloppend hart van de financiële markt op Wall Street en staan we stil aan de 9/11 Memorial. Het gezellige en bruisende Soho en Greenwich Village zullen ons bekoren met hun galerijen, boetieks en gezellige parken. In Midtown gaan we met de lift naar de top van het Empire State Building. What a view! Grand Central Station is dan weer verkozen tot het mooiste station ter wereld. In MOMA huist één van

15-16


themataalvakantie

15-17 18-20

THAILAND

29

jaar

rondreis

exotische taalexpeditie

“ W a t m e a l t i j d van T h a i lan d za l b i jb l i jven i s d e k ara o k e ! E erst a ten w e o p resta urant. N a h et eetfest i jn bra k d e p art y l o s. SU P E R ! ”

Met CLIP de wereld verkennen op een veilige manier Grensverleggende ervaringen, dat is waar CLIP voor staat. De formule in Thailand scoort heel hoog op dit vlak. CLIP werkt samen met een Belgische touroperator die het land door en door kent. Thaise gastvrijheid op hotel en restaurant Thaise gastvrijheid is een begrip. We logeren in tweepersoonskamers in mooie tot ronduit luxueuze hotels. Het zwembad zorgt voor verfrissing. We ontbijten telkens in het hotel. Aan de buffetten lijkt soms geen einde te komen. ‘s Middags en ‘s avonds ontdekken we het uitgebreide Thaise smaak- en geurenpallet. Een explosie in de mond! Taalvervolmaking met Engels als voertaal zie ook CLIPconcept p. 3-4 Met CLIP ga je op wereldreis om de taal echt in de praktijk te brengen. Engels leren gebeurt in Thailand echt on the road. De begeleiders zijn ‘travelling teachers’ die regelmatig een leuke taalactiviteit uit hun rugzak toveren. We laten bovendien geen enkele mogelijkheid onbenut om contacten te leggen met de lokale bevolking en discussies te voeren.

Volgende topper is Chiang Mai waar we kennismaken met de lokale ambachten. Onvergetelijk is de olifantenschool. Een afvaart met een raft, een duik in de watervallen en een bezoek aan de bergstammen mogen hier niet ontbreken. We keren terug naar Bangkok aan boord van de slaaptrein. Couleur locale is verzekerd! De nadruk van het programma ligt op beleving en nieuwe ervaringen.

15-20 jaar

aug

exotische rondreis

taalvervolmaking datum dagen code

prijs

THA08

€1660

di 15/8 - za 26/8 12 (11) logement HP

Hotel Kamer en ontbijt, 8 maaltijden inbegrepen

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

thailand

Toeristische hoogtepunten De rondreis begint en eindigt in Bangkok, de drukste metropool van Thailand. We verkennen de stad per fiets en per boot. We bezoeken het koninklijk paleis, slenteren rond op de weekendmarkt en snuiven de Chinese sfeer op in Chinatown. Na Bangkok vertrekken we naar Ayutaya, de oude hoofdstad van Thailand. Onderweg wonen we een culturele show bij waarin we

kennismaken met Thaise rituelen. ‘s Avonds zien we de tempels by night vanuit onze tuktuks. Op weg naar het noorden bezoeken we een schooltje, doen we een animatie voor de lokale kinderen, genieten we van een Thaise massage en stoppen we in Phitsanulok waar we de reusachtige boeddha’s bewonderen.


30

themataalvakantie

15-16 17-19

cruise

jaar

middellandse zee

luxueuze rondvaart

“ E en l o gem ent d a t m et j e m e erei st. . . en el k e d a g een an d ere b estem m i n g ontd ek k en. W a t een l u x e! ”

Cruiseschip als hotel We logeren in kajuiten van vier personen op de MSC Splendida, een schip van 330 m lang. Aan spraakmakende faciliteiten geen gebrek: ‘body & soul’ worden verwend in de fitness, de zwembaden en bubbelbaden. Voor ontspanning zorgen de discotheek, het theater en de sportterreinen. Hier kunnen we uitgebreid van genieten. Het eten aan boord Ontbijt en lunch nemen we aan de eindeloze buffetten op het dek. In de namiddag nemen we - als we aan boord zijn - de afternoon tea of een ijsje aan het zwembad. Het avondeten wordt à la carte in het restaurant geserveerd. Iedere dag verkennen we op culinair vlak een andere Italiaanse regio met streekgerechten. Je kan kiezen uit de verschillende gangen… of ze allemaal nemen. De kapitein verwelkomt de passagiers met een cocktail en een gala-avond met speciaal menu. Taalanimatie en taalvervolmaking met Frans als voertaal Zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

17-19 jaar

jaar

luxueuze rondvaart

taalanimatie + taalvervolmaking datum dagen code

prijs

CR02

€999*

do 6/7 - za 15/7 10 (8) logement VP

MSC Splendida Volpension

*niet inbegrepen: 5 x lunch, 1 x avondmaal, dranken aan boord. Voorzie ongeveer e160.

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

middellandse zee

Excursies Frankrijk, Italië en Spanje De rondvaart begint en eindigt in Marseille, de tweede grootste stad van Frankrijk. We spreken er met de Franse inwoners tijdens enkele ludieke stadsactiviteiten. Dan meren we aan in GENUA. Hier gaan we op zoek naar het ei van Columbus, de beroemdste

15-16

juli

Frans is de voertaal van de reis. Voor de bestemmingen in Italië en Spanje wagen we ons aan een initiatie Italiaans of Spaans.

inwoner van Genua. Op zondag nemen we de trein naar ROME. Tijdens de Rome express passeren we alle grote attracties, van het Forum Romanum tot op het Sint Pietersplein. In PALERMO, de hoofdstad van Sicilië, flaneren we door de zuiderse steegjes en leggen we contact met de lokale bevolking. De tocht gaat verder naar CAGLIARI in Sardinië waar we genieten van zon, zee en strand. Op woensdag gaan we van boord in PALMA DE MALLORCA. Na een korte taalinitiatie Spaans zijn we klaar om de historische stad te verkennen. VALENCIA is één van de toppers van de reis. Op deze populaire bestemming komen oud en nieuw samen.


31

skivakanties

oostenrijk Nederlands ski en snowboard 10 - 12 jaar 13 - 16 jaar vrij skiën 17+

32

italië Frans ski en snowboard met Frans 12 - 14 jaar 15 - 16 jaar vrij skiën 17 - 18 jaar

33

Voor meer info en inschrijvingen zie

www.clipvakanties.be


32

skivakantie

AMADé oostenrijk

17+ jaar

10-12 13-16

vrij skiën en snowboardEN

jaar

ski en snowboard

“ H et wa s d e eerste k eer d a t i k m et CL IP g i n g sn ow b o ard e n m aar zek er n i et d e laa tste. W a t een en or m s k i ge b i e d . ”

Salzburgerland op zijn best Radstadt behoort tot het grootste Oostenrijkse skigebied, ski Amadé (860 km piste) en bevindt zich in het hartje van Salzburgerland. Het hele gebied heeft een lange skitraditie en de mogelijkheden zijn er haast onbeperkt. Kortom: dit is een TOPLOCATIE. Je kan een hele week skiën of snowboarden zonder twee keer dezelfde afdaling te doen. Een absolute troef is de SNEEUWZEKERHEID. Amadé bestaat uit vijf verschillende gebieden. De bus blijft de hele week bij ons, zo kunnen we elke dag een ander stukje van het domein verkennen. Uitdagend is de freestyle workshop voor gevorderde snowboarders. Een comfortabel jeugdhotel We verblijven in gezellige en moderne kamers van 4-6 personen in jeugdhotel Wenghof in Radstadt. ’s Ochtends en ’s avonds schuiven we aan voor het buffet boordevol streekspecialiteiten. Voor ’s middags is er een picknick voorzien.

17+ jaar

10-16 jaar

ski en snowboard

skivakantie datum dagen

code

prijs

za 25/2 - zo 5/3 9 (7)

S02

€729*

za 25/2 - zo 5/3 9 (7)

S02+

€782**

logement VP Jugendgästehaus Wenghof Volpension

* €35 korting eigen materiaal, ** supplement geboren in 1997 of vroeger €50 (o.w.v. prijs skipas)

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

kitzbühel • oostenrijk

krokus

Clipanimatie in een skijasje Naast de traditionele fuif en APRÈS-SKI zijn er de animatieactiviteiten. Met de allerjongste leeftijdsgroep proberen we een familiegevoel te creëren, voor de ouderen zetten we volop in op ambiance. Een absolute topper is het RODELEN. Met een sleetje kan je overdag een afdaling van 6 km maken. Plezier gegarandeerd. Eén avond genieten we van winterpret op de schaatsbaan in openlucht. De special van de week is het AVONDSKIËN (exclusief).

Vrij skiËn en snowboarden vanaf 17 jaar Je geniet van alle praktische voordelen van onze goed omkaderde all-in formule en je krijgt er een stukje VRIJHEID bovenop. Eén begeleider toont je alle leuke plekjes van het enorme skigebied (7-daagse skipas). Hij neemt je ook mee voor een avondje stappen en een RODELAFVAART. ’s Avonds zorgt hij mee voor de ‘AMBIANCE’ door middel van een animatieprogramma waar je vrij aan kan deelnemen. Je mag ook wat langer opblijven. Skiles (samen met de jongerengroep) is verplicht voor de beginners.


ski- in-taalvakantie

kronplatz italië

17-18 jaar

12-14 15-16 jaar

33

vrij skiën en snowboardEN

ski en snowboard

“ I k von d h et ee n van d e l eu k ste va k ant i es van m i jn l eve n . D e m on i toren waren gew el d i g.”

MODERN HOTEL MET EEN heerlijke ITALIAANSE KEUKEN We combineren een enorm en uniek skigebied met een excellent hotel, mooi weer, prima keuken, een taalbad, culturele uitstappen en gedreven monitoren. De formule voorziet in volpension.

12-16 jaar

Frans

ski-in-taalvakantie datum dagen

code

prijs

vr 24/2 - za 4/3 9 (7)

S021

€879*

vr 24/2 - za 4/3 9 (7)

S021+

€949*

vr 31/3 - za 8/4 9 (7)

S051

€854*

vr 31/3 - za 8/4 9 (7)

S051+

€924*

logement VP Pension Sonnenhof Volpension

* €35 korting eigen materiaal, supplement deluxe materiaal €50

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

kronplaztz • italië

Met zo’n prachtig skigebied zou het zonde zijn om al de Franse taalanimaties binnen te organiseren. In Kronplatz zijn de monitoren echte ‘travelling teachers’. De taalateliers vinden niet alleen ‘s avonds in het hotel plaats, maar ook in de bus en een uurtje op de piste.

jaar

pasen

TAALANIMATIE EN –VERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL zie CLIPconcept pag. 3-4

17-18

krokus

SKIGEBIED MET ONEINDIG VEEL MOGELIJKHEDEN Met krokus kiezen we voor een 6-daagse skipas, met Pasen voor een 7-daagse pas. CLIP trekt de registers van dit zalige skigebied helemaal open. Met Kronplatz (100 km piste) - waar we drie/vier dagen gaan skiën- heb je verre van alles gezien. Twee dagen blijven we in Vals Meranzen (87 km piste) en Plose (40 km piste). Top of the bill is de indrukwekkende Sella Ronda (600 km piste) waar je een skimarathon kan doen zonder ooit dezelfde piste te doen. Voor de durvers is er een snowpark in Kronplatz. Een absolute troef is de sneeuwzekerheid het hele skiseizoen lang. Op de terugweg van de skipistes bezoeken we twee typische Noord-Italiaanse steden: Brunico en Brixen. Een overheerlijk Italiaans ijsje hoort erbij.

VRIJ SKIËN en snowboarden VANAF 17 JAAR Vanaf 17 jaar kan je vrij skiën. Je geniet van alle voordelen van onze all-in formule en je krijgt er de vrijheid bovenop om uit te gaan in het dorp en langer op te blijven. Eén begeleider ontfermt zich over jouw groep. Op sportief vlak zal hij je alle leuke pistes van het skigebied leren kennen. ‘s Avonds zorgt hij mee voor de sfeer met een animatieprogramma. In dit programma is de voertaal Frans. Skiles (samen met de jongerengroep) is verplicht voor de beginners...


34

clip voor

scholen

“M et d e s c h oo l n aar Lo n d e n . . . d an kz i j d e CL I Pb egelei d er verli ep d e rei s zo n d er zo rg en . ”

CLIP voor scholen en groepen Sinds midden jaren 90 organiseert CLIP actieve, leerrijke en plezierige (taal)formules voor scholen en groepen in samenwerking met AFF en CLIPPER. CLIP zorgt voor de taalactiviteiten, AFF omkadert de taalexcursies en CLIPPER staat in voor het reisaspect. TAALBAD FRANS: Op taalexcursie naar Brussel, namen, luik, waver, Bergen of Rijsel De gevarieerde en goed begeleide dagexcursies naar Brussel, Namen, Luik, Waver, Bergen of Rijsel zijn het meest gekend. Via dynamische methodieken komen de leerlingen veelvuldig in contact met de lokale bevolking en dit op een aangename manier. Er wordt telkens gekozen voor een stad in combinatie met een formule. Wat dacht je van een zoektocht in de voetsporen van Simenon in Luik of van bekende stripfiguren in Brussel? Voor de leerkrachten is het een feest om hun leerlingen hun grenzen te zien verleggen op het terrein. op citytrip naar parijs, Londen, dublin, Barcelona of berlijn Met haar Parijsreizen speelt CLIPPER een thuismatch. Daarnaast kan je kiezen voor Londen, Dublin, Barcelona of een verblijf in Berlijn. We bieden een degelijk logement op hotel of in een jeugdherberg op basis van kamer en ontbijt, veilig en comfortabel vervoer per autocar of met het vliegtuig, programmavoorstellen met of zonder taalaspect, eventueel een gids of extra maaltijden… en dat alles aan een scherpe prijs.

Highlights als een bezoek aan de Eiffeltoren, de Sagrada Familia of de Tower Bridge mogen natuurlijk niet op het programma ontbreken, maar we tonen u ook graag minder bekende plekjes zoals het dakterras van de Galleries Lafayette, de tuinen van het Palais Royal, het Tempelhofer Park of we doorkruisen de South Bank voor een heuse Londen Express. op reis naar Wallonië, malta, de ardèche, Marokko of op cruise op de middellandse zee In Wallonië, Malta en de Ardèche heeft CLIPPER volledig uitgewerkte reisprogramma’s klaar (incl. logement en transport). In Wallonië logeren we o.a. in het kasteel van Wégimont (volpension) (zie ook p. 7). We combineren het verblijf met taalexcursies naar Luik, Namen en/of Brussel en avontuurlijke uitstappen in de streek. In de Ardèche verblijven we in la Maison des Astars (volpension of een zelfkookformule) (zie ook p. 13). De streek biedt tal van mogelijkheden zoals een kajakafvaart in de Gorges van de Ardèche, een bezoek aan de grotten van Aven d’Orgnac, een avontuurlijk bomenparcours in Jaujac, wandelingen door uitgedroogde rivierbeddingen, een bezoek aan Avignon... Kortom, een ideale locatie voor een GWPproject of een budgetvriendelijke buitenlandse schoolreis waarbij cultuur, natuur en ontspanning hand in hand gaan.


35

leuke en leerrijke (taal)reizen In Malta logeren we in een jeugdhotel (zie ook p. 22). We doorkruisen het eiland voor culturele uitstappen naar de levendige hoofdstad Valletta of de vismarkt van Marsaxlokk. We genieten ook volop van sportieve wateractiviteiten als snorkelen, duiken… Voor scholen die de traditionele Griekenland- of Italiëreis helemaal anders willen aanpakken, is er de cruise op de Middellandse Zee (zie ook p. 30). Een unieke en luxueuze schoolreis in volpension (exclusief de laatste dag en tijdens de excursies) met een meereizend logement. Comfortabel en toch betaalbaar.

verrassende bestemmingen

op skivakantie naar oostenrijk of italië Daarnaast hebben scholen de mogelijkheid om aan te sluiten bij de skivakanties in Oostenrijk en Italië (zie ook p. 32-33). De korting staat in verhouding tot de grootte van de groep. clipper komt naar u toe Bent u geïnteresseerd in meerdere van onze formules, dan komen wij deze vrijblijvend bij u op school voorstellen.

“Wat een plezier om mi jn leerlingen helemaal te zien openbloeien in het Frans.”

raadpleeg onze website voor scholen www.clipperreizen.be voor meer info info@clipperreizen.be • +32 16 29 49 99


© © info@kookaburravormgeving.be info@kookaburravormgeving.be

CLIP taalvakanties vzw Tervuursesteenweg 611 3001 Heverlee • België tel 0032 (0)16 29 49 99

www.clipvakanties.be info@clipvakanties.be in samenwerking met CLIPPER lic A5477

spread the word #cliptaalvakanties

Clip brochure 2017  

Taal- en skivakanties voor jongeren

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you