__MAIN_TEXT__

Page 1

CLIP-magazine: driemaandelijks tijdschrift van CLIP Taalvakanties vzw. Jaargang 31 - nummer 122 - december 2019. v.u. Heidi Ketsman - Tweekleinewegenstraat 27 - 3001 Leuven (Heverlee)

FRANS ENGELS TAALVAKANTIES SKI VERRE REIZEN


VOORWOORD Ons 35-jarig feestjaar loopt op z’n einde! Het was alweer fantastisch … Geen tijd om achterom te kijken. Het nieuwe seizoen dient zich aan: de externaatsformules, skivakanties en tientallen internaatskampen. En daarnaast natuurlijk nog een heel aantal opleidingen en events voor onze monitoren. De laatste maanden werd er veel geschreven over het dalende taalniveau van onze jeugd. Meer dan ooit blijven wij geloven in onze filosofie: het leren DURVEN spreken van een vreemde taal. Geen schoolse aanpak, maar een échte mix van taal en fun. En dat werkt! Hiervan getuigen tal van ouders en jongeren:

Mijn 3 kinderen zijn sinds hun zevende vaste klant bij CLIP. “ Samen zitten we aan meer dan 3O kampen, dat spreekt voor zich zeker?

Heidi Ketsman Voorzitter CLIP vzw

kwam zeer enthousiast terug. Dit hadden we niet verwacht van een 15-jarige puber. “ OnzeHij zoon stelde zelfs voor om thuis Frans te spreken. Ik kan CLIP alleen maar aanbevelen. ” zekerheid zeggen dat fun, vriendschap en een leerrijke vakantie “ Na 4 jaar bij CLIP kan ik met de kernwoorden van CLIP zijn. Merci! ” kamp praat ik nu gemakkelijker in het Frans zonder echt veel na te denken, “ Door het je leert echt babbelen met de mensen in het stagehuis en erbuiten. ”

NIEUW DIT JAAR

De wondere wereld van ...

Engels aan de Britse kust • FOLKESTONE Nu ook voor 10 tot 12 jarigen

Leef je uit ...

In de 'Ferme' • BRAIVES Daguitstap naar Durbuy

Verken de wereld ...

Wallonie à la carte • WÉGIMONT Met o.a. een rafting op de Amblève

Verken de wereld ...

Tour de Wallonie • BRAIVES 'MOULIN' Nieuwe excursie: Louvain-La-Neuve en Aqualibi

Do you dare to be a CLIPPER?

Citytrippen ...

Op de Middellandse Zee • CRUISE Nieuwe route

Globetrotten ...

In het frans • MAROKKO Nieuwe route Bouznika, Chefchaouen en Fez


TAAL ALS SPEL Het Frans/Engels zit bij CLIP gewoon in de animatie en omgekeerd. Zo doen we bijvoorbeeld een stoelendans waarbij je zo snel mogelijk moet gaan zitten als je een specifiek woord hoort in een tekst. Voor de deelnemers lijkt dit een spel, maar eigenlijk is dit een luisteren spreekoefening.

ZACHTE ONDERDOMPELING IN HET TAALBAD Dit is een kunst! Wij houden van de lage drempel. Ruimte laten voor fouten, positieve bemerkingen en beloningen stimuleren de interesse en de motivatie. Soms kan een telefonische aanmoediging van de ouders ook wonderen doen.

CONTACT MET DE LOKALE BEVOLKING CLIP heeft een eigen methode om de contacten met de lokale bevolking te stimuleren: 'de taalexcursie', interactief en ludiek. In Villeneuve geven we bvb. regelmatig een pannenkoek in ruil voor een gesprek. Naast deze stadsexcursies organiseren de oudere deelnemers ook animaties voor de lokale jeugd en senioren. Elk CLIPteam doet er alles aan om iedere deelnemer te integreren in de groep. Zo maak je echte vrienden.

WELZIJN VAN DEELNEMERS EN MONITOREN Deze noemer omvat alle elementen die het welbehagen verhogen. Dit aspect, gaande van ehbo, contactactiviteiten op de bus, lekker eten, het welgevuld dagprogramma tot de kwaliteit van de nachtrust ... is een basisvoorwaarde om een vreemde taal te leren.

EEN ECHT FRANS OF ENGELS TAALBAD

✫ TAALINITIATIE Een speelse introductie in de vreemde taal. Het taalbad is in deze formule niet het startpunt, maar wel het streefdoel van de vakantieweek. Frans/Engels is niet de permanente voertaal maar de doeltaal. De monitoren moedigen de deelnemers aan om Frans/Engels te spreken met positieve opmerkingen en stimuli. Nederlands praten is wel toegestaan om de drempel te verlagen zolang er inspanningen geleverd worden in de vreemde taal ... en het werkt.

✫ TAALANIMATIE We werken rond taalvlotheid. Durven spreken, dat is belangrijk! We gaan ervan uit dat elke deelnemer over voldoende basiskennis Frans/ Engels beschikt om aan courante gesprekken te kunnen deelnemen. Frans/Engels is immers de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan.

✫ TAALVERVOLMAKING We werken niet alleen rond taalvlotheid, maar concentreren ons ook op een correct taalgebruik. De activiteiten blijven ludiek. Ook hier is het Frans/Engels de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan.

EEN KWALITEITSLABEL CLIP is een erkende landelijke jeugdorganisatie (fiscaal attest tot en met 11 jaar ter waarde van e11,20 per dag) waar de overheid over waakt!

DE OUDSTE GROEP, EEN APARTE AANPAK CLIP trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers aan. ’s Avonds mogen zij langer opblijven rond een kampvuur, in het zwembad of om een babbeltje te slaan met de monitoren van het kamp ... Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden en inspraak in het programma: een bivak op het strand, een extra uitstap ... het kan allemaal.

3 CLIPCONCEPT

EEN HECHTE GROEP, EEN GROTE FAMILIE

CLIP CONCEPT

TAALOPBOUW BIJ CLIP GEEN LESSEN OF GRAMMATICABOEKEN Spreken en durven spreken zijn onze speerpunten. Uiteraard varieert de aanpak naargelang de leeftijd en het taalniveau van de deelnemers:


TOPANIMATIE CLIP biedt een dagvullend programma met een cocktail van leuke en gevarieerde activiteiten waaronder talrijke (streekgebonden) specials. In functie van de accenten die we leggen binnen ons concept, kunnen we de taalvakanties onderverdelen in 5 FORMULES.

VERAF EN TOCH DICHTBIJ Iedereen wordt opgevolgd via een CLIPguide die we op het einde van de week meegeven naar huis. Met de foto’s op de website kunnen de ouders tijdens de kampen bovendien dagdagelijks de sfeer van de vakantie meevoelen.

CLIPCONCEPT

4

de

wondere wereld van ...

leef je uit ...

verken de wereld ...

5

11

21

Deze formule focust zich op de jongste deelnemers. Spelenderwijs komen ze in aanraking met de vreemde taal. Ze zetten dapper hun eerste stappen in het Frans of Engels.

Op deze sportieve kampen is je dag goed gevuld met leuke activiteiten. Je wordt op een actieve manier ondergedompeld in het taalbad. Actie en plezier staan voorop!

Ben je klaar voor een stap in de wereld, kies dan voor één van deze vakanties. We trekken vaker de nabije stad in en entertainen je met een brede waaier aan activiteiten in de ruimere omgeving.

citytrippen ... 31 De stad is ons terrein. We 'blenden' met de 'locals' en ontdekken de toeristische en culturele highlights. Op deze manier leren we alle facetten van Londen of Parijs kennen. Wie met 1 stad op zijn/haar honger blijft zitten, kan al 'cruisend' meerdere steden ontdekken.

globetrotten ... 35 De wereld verkennen en leren reizen zijn de hoofdingrediënten van deze unieke (inleef)reizen. De 'travelling teacher' neemt je op sleeptouw en bezorgt je een onvergetelijke avontuur in de vreemde taal.


8-1O • 11-13 jaar

... Frans op een kasteel

WÉGIMONT België

6

de

6-8 • 9-1O • 11-12 jaar

... Frans/Engels om de hoek

LEUVEN TAALACADEMIE

België Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2020. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

8

1O-11 • 12-13 jaar

1O-12 jaar

... Frans/Engels aan zee

... Engels aan de Britse kust

WESTENDE

FOLKESTONE

België

Groot-Brittannië

9

1O

5 DE WONDERE WERELD VAN ...

wondere wereld van ...


OMNISPORT & ANIMATIE

8-1O • 11-13 jaar

WÉGIMONT WALLONIË België •

DE WONDERE WERELD VAN ... FRANS OP EEN KASTEEL

DE WONDERE WERELD VAN ... WÉGIMONT

6

“ Leuk dat mijn dochter na haar thuiskomst het Frans blijft gebruiken en al onze vragen beantwoordt met 'oui' of 'non'. ” GEEN KLAS MAAR KLASSE OP HET SPROOKJESKASTEEL Het kasteel van Wégimont is een droomlocatie voor jongeren. Voor een CLIPvakantie is dit een absolute must! Je verblijft er in mooie kamers van 2 - 8 personen. De kamerverdeling gebeurt na uitgebreide contactactiviteiten zodat je zelf je “roommates” kan kiezen.

EEN KEUKEN MET NIVEAU Het keukenteam van het kasteel kent door de jarenlange ervaring de verlangens van onze deelnemers. ‘s Ochtends is er een continentaal ontbijtbuffet en ‘s middags een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende kaart: lekkere verse soep als voorgerecht, vol-au-vent met frietjes als hoofdgerecht en een ijsje als dessert. ‘s Avonds is er opnieuw een warme maaltijd (hoofdgerecht) en fruit, tussendoor een lekker vieruurtje.

TAALINITIATIE FRANS MET NEDERLANDS ALS VOERTAAL (zie CLIPconcept pag. 3-4)

OP TAALEXCURSIE IN WALLONIË Iedere week bezoeken we LUIK, VERVIERS en SPA. Hier gaan we op taalverkenning. Een quiz spelen met de voorbijgangers, woorden sprokkelen met straatpictionary of zoveel mogelijk mensen onder je vriendschapsboog laten wandelen ... zo gaat dat bij CLIP. Nadien maken we een avontuurlijke tocht rond het stuwmeer van la GILEPPE. Via goed begeleide opdrachten wordt Frans spreken nog leuker en echter. De beloning is veel plezier en het formidabel gevoel om dingen te kunnen die je vroeger nooit voor mogelijk had gehouden ... en dan nog wel in het Frans.

EEN SPEEL- EN SPORTPARADIJS Het Provinciaal Domein van Wégimont heeft alle troeven binnen handbereik: sporttereinen (voor voetbal, basketbal, minigolf ...), een speeltuin, bossen, uitgestrekte grasvelden voor pleinspelen, een roeivijver ... Het verwarmde openluchtzwembad met glijbanen is onbetwistbaar dé trekpleister. Hier kunnen onze jongeren zich echt uitleven.

droomlocatie met OPENLUCHTZWEMBAD


VARIATIE TROEF MET OMNISPORT EN KASTEELANIMATIE CLIP voorziet heel wat sportanimatie voor de allerjongsten. Daarnaast laten we ons sterk inspireren door (teken)films en dompelen we ons helemaal onder in de kasteelsfeer. In het gezelschap van enkele superhelden verkennen we het domein, proberen de monsters te verslaan en laten we ons helemaal gaan tijdens een partijtje lasershooting in het thema van Star Wars.

Je kan het kamp zelf verder pimpen met één van volgende opties, 5 dagen per week, 1 uur per dag. We stellen het aanbod even voor: Olympische spelen, Creakriebels (knutselen) en Waterratten (zwembad, roeivijver en waterspelletjes).

7 DE WONDERE WERELD VAN ... WÉGIMONT

FUN- & LEERGEHALTE ligt heel hoog

TAALINITIATIE: 8-13 jaar

Fiscaal attest t.w.v. €11,20/dag tot en met 11 jaar.

JULI

DAGEN CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

za 4/7 - za 11/7

8

B01

FR

€569

za 1/8 - za 8/8

8

B05

FR

€569

za 11/7 - za 18/7

8

B02

FR

€569

za 8/8 - za 15/8

8

B06

FR

€569

za 18/7 - za 25/7

8

B03

FR

€569

za 15/8 - za 22/8

8

B07

FR

€569

za 25/7 - za 1/8

8

B04

FR

€569

za 22/8 - za 29/8

8

B08

FR

€569

VERBLIJF Domaine Provincial de Wégimont VOLPENSION

OPTIES Olympische spelen, Creakriebels, Waterratten Al onze prijzen zijn inclusief transport.


EXTERNAAT

6-8 • 9-1O • 11-12 jaar

LEUVEN VLAANDEREN België

DE WONDERE WERELD VAN ... FRANS/ENGELS OM DE HOEK

DE WONDERE WERELD VAN... TAALACADEMIE

8

“ Door de niet-schoolse aanpak vergat ik zelfs dat ik op taalkamp was. Volgend jaar kies ik opnieuw voor CLIP! ” LEUK EN LEERRIJK

DICHT BIJ HUIS In alle CLIPformules gaan leren, actie en plezier hand in hand. Tijdens onze vijfdaagse externaatsformule in Leuven en Bierbeek ontdek je op speelse manier de wondere wereld van Frans/Engels. Ideaal voor jongeren die liever dicht bij huis blijven en een perfecte opstap voor een taalvakantie met overnachting nadien.

De jongste deelnemers, die nog nooit Frans/Engels op school hadden, maken kennis met de vreemde taal en leren hun eerste woordjes. De oudere deelnemers vormen hun eerste zinnen en leren durven spreken. Je hebt nooit een schools gevoel.

TALEN LEREN WORDT EEN SPEL

Is dit les of animatie? Breek er het hoofd niet over. Het zijn gewoon twee elementen van een verfrissende (to)taalformule. Onze trouwe CLIPPERS kunnen hiervan getuigen.

zie CLIPconcept p. 3-4 Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo proberen we tijdens een spelletje ‘Dikke Berta’ het taalmonster te verslaan door woorden te vertalen. Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie troef.

TAALINITIATIE: 6-12 jaar APRIL

DAGEN

CODE

PRIJS

ma 13/4 - vr 17/4 5 (8-17u) TAF002 €179

JULI ma 6/7 - vr 10/7

DAGEN

CODE

PRIJS

5 (8-17u)

TAF01

€179

TAAL LOCATIE FR

Heverlee

TAAL LOCATIE FR

AUGUSTUS

FRANS/ENGELS LEREN OM DE HOEK

HELE DAG TAALACADEMIE We openen de deuren om 8 uur, de taalateliers starten om 9 uur. ‘s Middags eten we samen ons lunchpakket op. In de namiddag wisselen we knutsel- en sportactiviteiten af met animaties. Tijdens deze activiteiten blijft het taalaspect aanwezig en herhalen we de aangeleerde kennis van de voormiddag. Om 16 uur eindigen de activiteiten maar voorzien we nog een uurtje opvang. De laatste dag is er om 15.30 uur een toonmoment voorzien voor de ouders.

DAGEN

CODE

PRIJS

TAAL LOCATIE

ma 17/8 - vr 21/8 5 (8-17u)

TAF07

€179

FR

Heverlee

ma 17/8 - vr 21/8 5 (8-17u) TAE07

€179

ENG

Heverlee

Bierbeek Fiscaal attest t.w.v. €11,20/dag tot en met 11 jaar.


PRET OP HET STRAND

1O-11 • 12-13 jaar

WESTENDE VLAANDEREN België •

DE WONDERE WERELD VAN ... FRANS/ENGELS AAN ZEE

9

VLAKBIJ ZEE EN DUINEN Het vakantiehuis De Zeekameel in Westende, vlakbij de zee, is onze uitvalsbasis. We logeren er in volpension in kamers van maximum 6 personen. We starten de dag met een continentaal ontbijt. ’s Middags eten we een warme hap en ’s avonds schuiven we aan voor een heerlijk driegangenmenu.

TAALINITIATIE ENGELS/FRANS MET VOERTAAL NEDERLANDS zie ook CLIPconcept op p. 3-4 Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo doen we bijvoorbeeld een stoelendans waarbij je zo snel mogelijk moet gaan zitten als je een specifiek woord hoort. Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie troef.

OP TAALEXCURSIE NAAR GROOT-BRITTANNIË OF FRANKRIJK

Een andere dag gaan we naar de markt in DUINKERKE. Plezier en gevarieerde taalpraktijk met de lokale bevolking gaan hand in hand.

GEVARIEERDE ANIMATIE OP HET STRAND EN IN DE DUINEN Op het strand spelen we een partijtje beachvolley, bouwen we zandkastelen en trotseren de golven met onze beach boards. Ook een spannend strandspel in het thema van Harry Potter mag niet ontbreken. ’s Avonds griezelen, dansen en lachen we tijdens een 'Soirée d’horreur' of een casino. Eén middag leven we ons uit in een subtropisch zwemparadijs. We plonzen in het golfslagbad, dagen elkaar uit in het stroomversnellingsparcours en gaan razendsnel door de Black Hole, een glijbaan met licht- en geluidseffecten. Verder nemen we de kusttram, maken een ritje op onze gocarts en varen met een amfibieboot op zee.

De deelnemers van het Engelse kamp sluiten de week af met een tweedaagse met de bus naar Groot-Brittannië. We starten in CANTERBURY. In de levendige winkelstraat vragen we aan voorbijgangers om onze monitor de hand te schudden of om onder onze vriendschapsboog te lopen. Een interactief stadsspel rond de avonturen uit de Canterbury Tales brengt ons achteraf op alle historische plaatsen van de stad, zoals de oudste kathedraal van Engeland. We logeren in FOLKESTONE waar we de volgende dag een babbeltje slaan met de locals op het strand en de vismarkt.

TAALINITIATIE: 1O-13 jaar AUGUSTUS

DAGEN

CODE TAAL PRIJS

za 15/8 - vr 21/8

7

B072

FR

€579

za 15/8 - vr 21/8

7

E072

ENG

€595

VERBLIJF De deelnemers van het Franse kamp combineren een bezoek aan BOULOGNE-SURMER met een wandeling op de kliffen van Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez. Fiscaal attest t.w.v. €11,20/dag tot en met 11 jaar.

De Zeekameel VOLPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.

DE WONDERE WERELD VAN ... WESTENDE

“ In het begin van de week dacht ik: waaraan ben ik begonnen? Op het einde van de week was Engels praten juist heel plezant. ”


NIEUW CONCEPT

AVONTUUR & STRAND

1O-12 jaar

FOLKESTONE GROOT-BRITTANNIË

DE WONDERE WERELD VAN ... ENGELS AAN DE BRITSE KUST

DE WONDERE WERELD VAN ... FOLKESTONE

1O

“ Je zoon die glunderend thuiskomt en zegt: "het beste kamp ooit", en ook zijn Engels heeft verbeterd... wat wil je als ouder nog meer. ” OP HOTEL MET SEAVIEW

GEVARIEERDE ANIMATIE OP HET STRAND

Het Grand Burstin hotel is gelegen in Folkestone, een levendig en artistiek havenstadje met een mooi historisch centrum, brede zandstranden en witte kliffen, omgeven door het Engelse platteland. We logeren in charmante, ruime en typisch Engelse kamers van twee tot vier personen, met aparte badkamer en zicht op zee.

Tijdens de eerste week van juli kunnen jongeren van 10-12 jaar voor een Engelse taalintroductie terecht in FOLKESTONE. In kleine groepjes zetten zij hun eerste stapjes in de Engelse taal. De animaties en taalateliers zijn volledig aangepast aan het niveau en de leeftijd. Al spelend leren, al lerend spelen. Folkestone is hier de perfecte locatie voor. Regelmatig trekken we naar het strand en de vele parken om ons volledig te laten gaan tijdens een 'Fantasy night', een casinoavond, of een wedstrijd zandkastelen bouwen. Topper op het programma is de namiddag kajakken en paddle boarden. Val jij om?

ENGELSE KEUKEN We verblijven in volpension. We starten de dag met een full English breakfast. Lunchen doen we met een picknick in de stad of op het strand. ’s Avonds bestaat de maaltijd uit drie gangen in buffetvorm. Je hebt een saladebar en keuze uit enkele hoofd- en nagerechten. Wat dacht je van fish and chips of lasagne en cheesecake als dessert.

TAALINITIATIE MET ENGELS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

TAALINITIATIE: 1O-12 jaar JULI zo 5/7 - zo 12/7

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

8

E012

ENG

€664

OP TAALEXCURSIE IN ENGELAND Ons hotel in Folkestone is ideaal als uitvalsbasis voor enkele excursies. Op marktdag trekken we naar het centrum om voor het eerst een babbeltje te slaan met de lokale bevolking. De bewoners van Folkestone zien ons graag komen en stoppen met plezier om ons te helpen. In DOVER doen we een grote zoektocht doorheen de stad en wandelen we op de wereldberoemde White Cliffs of Dover. We sluiten de week af met een interactief stadsspel in CANTERBURY, dé stad van Engeland en één van de hoogtepunten van onze vakantie.

VERBLIJF Grand Burstin ✪✪ VOLPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.

Fiscaal attest t.w.v. €11,20/dag tot en met 11 jaar.


12-15 jaar

... in de 'Ferme'

BRAIVES België

12

13-14 jaar

13-15 • 16-18 jaar

... in de Ardèche

... met sport op en rond een Frans meer

VILLENEUVE-DE-BERG LA MAISON FAMILIALE

Frankrijk Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2020. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

14

NAUSSAC Frankrijk 16

12-14 • 15-16 • 17-18 jaar

14-15 jaar

... in de sneeuw

... aan de Britse kust

KRONPLATZ

FOLKESTONE

Italië

Groot-Brittannië

17

2O

11 LEEF JE UIT ...

leef je uit ...


OMNISPORT & AVONTUUR

12-13 • 14-15 jaar

BRAIVES 'FERME' WALLONIË België •

LEEF JE UIT ... IN DE 'FERME'

LEEF JE UIT... BRAIVES FERME

12

“ Ik ben mijn stem kwijt, maar dat komt omdat ik zoveel plezier gemaakt heb 'et parce que j'ai énormement parlé le français !' ” COMFORTABEL LOGEREN OP 'DE FERME'

LEEF JE UIT OP EXCURSIE IN WALLONIË

Haspengouw is gekend om haar uitgestrekte akkers en grote vierkantshoeves. We verblijven in de FERME LIMBORT, een comfortabele gîte. De kamers en het sanitair zijn mooi gerenoveerd. Naast de boerderij liggen er een basketbalterrein, een petanquebaan, een voetbalveld en een volleybalterrein. En dan mogen we vooral de kampvuurhoek niet vergeten waar we ‘s avonds vaak afronden met de gitaar en warme chocolademelk.

Op dinsdag gaan we op verkenning in DURBUY en wagen we ons aan een kajaktocht op de Ourthe. Woensdag leven we ons uit op de markt van HOEI waar de bevolking ons met open armen ontvangt. Op vrijdag maken we LUIK onveilig tijdens een interactieve zoektocht in de stad. Hierbij treden we in de voetsporen van de bekende detective George Simenon. Nadien trekken we naar het Provinciaal Domein van Wégimont voor een portie waterpret in het openluchtzwembad. Deze vermoeiende dag beëindigen we met een barbecue en echte CLIPfuif. Hoogtepunt van de week zijn het bomenparcours met verschillende deathrides, het boogschieten en de bubble foot waar we de week mee afsluiten.

VERWENDE FIJNPROEVERS: LEKKER EN VEEL In Braives kookt CLIP zelf. We mogen hier spreken van culinaire hoogstandjes om je vingers bij af te likken. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een lekker salade- en broodbuffet met een warme hap (pizza, croque, quiche). ‘s Avonds is er een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende kaart: een loempia als voorgerecht, daarna huisgemaakte pizza en tiramisu als dessert.

TAALANIMATIE FRANS (zie CLIPconcept pag. 3-4)

EXCURSIES naar Luik, Hoei en Durbuy


EEN AVONTURENKAMP MET BIVAK De landelijke omgeving in Braives inspireert ons tot avontuurlijke animatie. Eén nacht kamperen we en houden we een sfeervol kampvuur met marshmallows. Een andere avond dompelen we Braives onder in een circussfeer. Tijdens de doe-jezindag krijg je wat extra vrijheid. Zo kan je ontbijten in pyjama of douchen met discomuziek. Wist je trouwens dat bij ons sport en taal regelmatig samengaan? Frans leren ging nog nooit zo vlot.

VARIATIE TROEF MET VASTE OPTIES Je kan het kamp zelf verder aankleden door te kiezen voor een optie, 4 dagen per week, 1 uur per dag: Olympische spelen (voetbal, volleybal, basketbal ...), Komen eten (kookateliers) en Alors on danse (dansinitiaties in verschillende stijlen).

13 LEEF JE UIT ... BRAIVES FERME

TAALANIMATIE: 12-15 jaar APRIL za 11/4 - vr 17/4

VERBLIJF

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

JULI

7

B002

FR

€526

OPTIES

La ferme Limbort Olympische spelen, Komen eten, VOLPENSION Alors on danse

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

za 4/7 - za 11/7

8

B011

FR

€569

za 1/8 - za 8/8

8

za 11/7 - za 18/7

8

B021

FR

€569

za 8/8 - za 15/8

8

za 18/7 - za 25/7

8

B031

FR

€569

za 15/8 - za 22/8

za 25/7 - za 1/8

8

B041

FR

€569

za 22/8 - za 29/8

DAGEN CODE

TAAL

PRIJS

B051

FR

€569

B061

FR

€569

8

B071

FR

€569

8

B081

FR

€569

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


ACTIE & AVONTUUR

13-14 jaar

VILLENEUVEDE-BERG FRANKRIJK

LEEF JE UIT ... IN DE ARDÈCHE

14 LEEF JE UIT ... VILLENEUVE-DE-BERG

MAISON FAMILIALE

“ Door het kamp vind ik Frans nu wel leuk, omdat ik er allerlei leuke dingen mee associeer en niet meer alleen 'saaie' lessen op school. ” PRACHTLOCATIE In Villeneuve-de-Berg verblijven onze 13-14 jarigen in het MAISON FAMILIALE, een internaat met grote tuin. We logeren hier in kamers van 2 tot 5 personen. Zwemmen en eten doen we op wandelafstand, in het Maison des Astars, een authentieke patriciërswoning in het hartje van het dorp. Villeneuve-de-Berg blaakt van initiatief. Contacten liggen hier binnen handbereik, voornamelijk tijdens de marktdag. Het ideale moment voor CLIP om zelfgemaakte pannenkoeken uit te delen in ruil voor een gesprek!

VERWENDE FIJNPROEVERS: LEKKER EN VEEL Onze kookploegen slagen hier met lof van de jury. We kunnen spreken van culinaire hoogstandjes om je vingers bij af te likken. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een salade- en broodbuffet met een warme hap (pizza, croque, quiche). ‘s Avonds smullen we van een driegangenmenu. Oordeel zelf: huisbereide kaaskroketten als voorgerecht, gevolgd door stoofvlees met frietjes en appeltaart met ijs als dessert.

TAALANIMATIE FRANS (zie CLIPconcept pag. 3-4) Gedurende 4 x 45 min per dag zijn we met taalateliers bezig, activiteiten waarbij het accent op de taal ligt. Om de 45 minuten werk je met een andere monitor op

een actieve manier rond toneel, Franse muziek, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten … Simultane actie, variatie, plezier en beweging zitten in deze formule ingebakken.

DE EXCURSIES ER BOVENOP Na een stadsbezoek aan VALLON PONT D’ARC nemen we de kajak voor een afvaart (8 km) van de Ardèche en glijden hierbij onder de imposante Pont d’Arc. De volgende grote excursie brengt ons naar AVIGNON, één van de mooiste steden in het zuiden van Frankrijk. We sluiten de dag af in een waterpark met golfslagbad, lazy river en snelle glijbanen. Zaterdag gaan we ons geluk verder beproeven in MONTÉLIMAR. Hier begint ‘Space Invaders’, een leuke stadsactiviteit. Voor een indrukwekkende afsluiter zorgt het bomenparcours in Dieulefit. Geïnteresseerden kunnen als extraatje kiezen voor een spelletje paintball (+10 euro). Een topper in het programma is ongetwijfeld het bivak. De zonsondergang met uitzicht op de Cevennen is werkelijk adembenemend. Het huis, het dorp en de streek bieden haast onbegrensde mogelijkheden. Gewapend met een zelfgemaakte picknick vertrekken we op avontuurlijke wandeling. Wedden dat je de adrenaline zal voelen stromen. Bij thuiskomst koelen we af in een sfeervol verlicht zwembad. Hoogtepunt van de week is de snelle kartingrit. Wie wil kan zelfs kiezen voor een extra rit (2de rit optioneel +10 euro). Kick jij op snelheid?


SPORTIEVE EN AVONTUURLIJKE ANIMATIE À LA CARTE Het programma is sportief en avontuurlijk voor 13-14-jarigen. Aan terreinen is er geen gebrek: basket, volley, pingpong, badminton en voetbal. Wist je trouwens dat bij ons sport en taal regelmatig samengaan in één activiteit? Iedere dinsdag worden de schragen in de hoofdstraat opgesteld en stallen tientallen

handelaars hun waren uit voor ‘Mardi Villeneuvois‘, een sfeervolle avondmarkt waar wij graag eens rondsnuffelen. Voor de animaties baseren we ons op populaire films en televisieprogramma’s. Wat dacht je van een animatie rond ‘Star Wars’ of een stadsactiviteit rond het theaterfestival van AVIGNON?

15 LEEF JE UIT ... VILLENEUVE-DE-BERG

veelvuldig contact met de LOKALE BEVOLKING

TAALANIMATIE: 13-14 jaar JULI

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

vr 3/7 - zo 12/7

10 (8)

F01

FR

€755

vr 10/7 - zo 19/7

10 (8)

F02

FR

€755

VERBLIJF La Maison Familiale VOLPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.


ACTIE & WATERSPORT

13-15 • 16-18 jaar

NAUSSAC FRANKRIJK

LEEF JE UIT ... MET SPORT OP EN ROND EEN FRANS MEER

LEEF JE UIT ... NAUSSAC

16

“ Mijn zoon is laaiend enthousiast teruggekeerd. Hij heeft zijn drempelvrees om te spreken overwonnen en heeft meer zelfvertrouwen. ” LE LYCÉE SACRÉ-CŒUR

THEMATAALVAKANTIE FRANS

We verblijven in het Lycée Sacré-Cœur (Langogne) en slapen er per 3 à 5 op de kamers. CLIP dompelt het domein met verschillende sportvelden en zalen onder in een vakantiesfeer met tuintafels, fleurige parasols en buitensalons, ping-pongtafels, barbecue en vuurkorf, ... Het is hier dan ook aangenaam verblijven.

Als deelnemer kan je zelf het thema van je kamp (5 halve dagen) kiezen. Je hebt de keuze uit: • ZEILEN Franse zeilinstructeurs van la Fédération Française de Voile geven een gedifferentieerde opleiding (5 x 2 uur) aan zowel beginnende zeilers, als aan gevorderde zeebinken. Je deelt je boot met twee andere deelnemers. Aan het begin van de les maak je je boot zeilklaar. Je hijst de fok en het grootzeil en zet koers naar de overkant. Via verschillende oefeningen leer je draaien in en tegen de wind, maak je snelheid en leer je zelfs overstag gaan.

Ons stagehuis bevindt zich in het centrum van Langogne, een niet onbelangrijke stad in de LOZÈRE, in het zuiden van Frankrijk, vlakbij de Ardèche (op 70 km van Villeneuvede-Berg).

FRANSE KEUKEN De formule biedt volpension. Het CLIPteam zorgt zelf voor het eten, reken maar dat je zal genieten. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. Als lunch voorziet CLIP een brood- en saladebuffet met een warm gerecht en ‘s avonds schuiven we aan voor een driegangenmenu. Wat dacht je van meloen met gerookte ham als voorgerecht, barbecue en een ijsje?!

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL (zie CLIPconcept pag. 3-4)

• AVONTUUR Twee namiddagen in de week ga je zeilen. Daarna bieden we een mix van avontuurlijke activiteiten. We trekken het bos in en klauteren hoog in de lucht in een bomenparcours. Wie er nog niet genoeg van heeft, kan zijn energie kwijt op een uitdagend parcours met de elektrische step en de mountainbike. • PAARDRIJDEN (F011, F081) Je gaat 5 halve dagen paardrijden (5 x 2 uur). De manège biedt een excellente infrastructuur, zorgvuldig geselecteerde paarden en bekwame begeleiders voor ruiters en amazones met rijniveau galop. Je verkent met je paard de regio tijdens sportieve wandelingen, de zogenaamde ‘trottings’.


EXCURSIES VAN FORMAAT

ANIMATIE À VOLONTÉ

Op elk weekprogramma staan verschillende excursies. Op zaterdag gaan we naar de markt in LE PUY-EN-VELAY. Hier genieten we maximaal van de levendige contacten met de lokale bevolking. Op zondag gaan we naar het pittoreske SAINTE ENIMIE. In de voormiddag doen we een stadsactiviteit met de locals, in de namiddag een avontuurlijke kajakafvaart (Gorges du Tarn). Om de spanning en de actie te verhogen leven we ons uit tijdens een partijtje paintball en archery tag, adrenaline gegarandeerd.

Voor de animatieactiviteiten maken we optimaal gebruik van de sportterreinen. Een boost voor de groepssfeer is het bivak. ‘s Avonds laten we ons verwennen tijdens een ‘Soirée Bongo’ of amuseren we ons in stijl tijdens het casino.

APARTE FORMULE VOOR 17-18-JARIGEN ‘s Avonds mogen de oudste deelnemers langer opblijven, rond het kampvuur, met een spelletje Black Box of om samen nog iets te drinken. Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden. Bij de casinoavond kunnen ze bijvoorbeeld kiezen of ze aan de activiteit deelnemen of helpen bij de organisatie ervan.

17 LEEF JE UIT ... NAUSSAC

SPORTIEVE OPTIES à la carte TAALANIMATIE: 13-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16-18 jaar JULI

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

di 30/6 - do 9/7

10 (8)

F011

FR

€799

di 7/7 - do 16/7

10 (8)

F021

FR

€769

VERBLIJF Lycée privé du Sacré Cœur VOLPENSION

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

di 11/8 - do 20/8

10 (8)

F071

FR

€769

di 18/8 - do 27/8

10 (8)

F081

FR

€799

OPTIES Zeilen Avontuur Paardrijden (supplement €100) Al onze prijzen zijn inclusief transport.


SKI & SNOWBOARD

12-14 • 15-16 • 17-18 jaar

KRONPLATZ ITALIË

LEEF JE UIT ... IN DE SNEEUW

LEEF JE UIT ... KRONPLATZ

18

“ Ik was verplicht om mee te gaan. Het werd onverwachts één van de leukste weken van mijn leven. Ik heb er vrienden voor altijd gemaakt. ” MODERN HOTEL MET EEN HEERLIJKE ITALIAANSE KEUKEN We combineren een enorm en uniek skigebied met een excellent hotel, mooi weer, prima keuken, een taalbad en gedreven monitoren. Pension Sonnenhof (RAAS) is een vernieuwd jeugdverblijf met ruime kamers, gloednieuw sanitair op de kamer en een zeer uitgebreide zaalinfrastructuur, centraal gelegen in Süd-Tirol tussen Kronplatz en Sella Ronda. De formule voorziet in volpension. Elke ochtend is er een uitgebreid ontbijtbuffet. 's Middags genieten we van een picknick op de piste. Het Italiaanse driegangenmenu met saladebuffet waar we de dag mee afsluiten is overheerlijk.

SKIGEBIED MET ONEINDIG VEEL MOGELIJKHEDEN Overdag ga je skiën of snowboarden in het Frans onder begeleiding van onze eigen monitoren. Zij streven naar een goede mix tussen oefeningen en de verkenning van het skigebied. Een niveautest op de eerste dag bepaalt in welke groep je terechtkomt. Met krokus kiezen we voor een 6-daagse skipas, met Pasen voor een 7-daagse pas. CLIP trekt de registers van dit zalige skigebied helemaal open. Met KRONPLATZ (100 km piste) - waar we drie/vier dagen gaan skiën- heb je verre van alles gezien. Twee dagen blijven we in VALS-MERANZEN (87 km piste) en PLOSE (40 km piste). Sportief hoogtepunt is de indrukwekkende SELLA RONDA (600 km piste) waar je een skimarathon kan maken zonder ooit dezelfde piste te doen. Voor de durvers is er een snowpark in Kronplatz.

Een absolute troef is de sneeuwzekerheid, het hele seizoen lang. Op de terugweg van de skipistes bezoeken we een typische Noord-Italiaanse stad: BRUNICO of BRIXEN. Een overheerlijk Italiaans ijsje hoort erbij.

TAALANIMATIE EN -VERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL zie CLIPconcept pag. 3-4 Met zo’n prachtig skigebied zou het zonde zijn om al de Franse taalanimaties binnen te organiseren. In Kronplatz zijn de monitoren echte 'travelling teachers'. De taalateliers vinden niet alleen ‘s avonds in het hotel plaats, maar ook in de bus en een uurtje op de piste. Wat dacht je van snowboard bis, salsa neige of le gros yeti?! Top of the bill is de Kronplatz Express. Na een dag vol mysterieuze raadsels op en rond de piste, vertrekken we ’s avonds op dropping. Wie vindt als eerste de weg terug?


VRIJ SKIËN EN SNOWBOARDEN VANAF 17 JAAR (S021+, S051+) Vanaf 17 jaar kan je vrij skiën. Je geniet van alle voordelen van onze all-in formule en je krijgt er de vrijheid bovenop om samen met de monitoren uit te gaan in het dorp en langer op te blijven. Eén begeleider ontfermt zich over jouw groep. Op sportief vlak zal hij je alle leuke pistes van het skigebied leren kennen. ‘s Avonds zorgt hij mee voor de sfeer met een animatieprogramma. De special tijdens de krokusvakantie is de vampierenbar op de top van de berg. Hier gaan we een avondje feesten. In dit programma is de voertaal Frans. Skiles (samen met de jongerengroep) is verplicht voor de beginnende skiër of snowboarder.

19 LEEF JE UIT ... KRONPLATZ

UNIEKE FORMULE in de Dolomieten

TAALANIMATIE: 12-18 jaar KROKUS

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

PASEN

vr 21/2 - za 29/2

9 (7)

S021

FR

€909*

vr 21/2 - za 29/2

9 (7)

S021+

FR

€979*

VERBLIJF

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

vr 3/4 - za 11/4

9 (7)

S051

FR

€895*

vr 3/4 - za 11/4

9 (7)

S051+

FR

€965*

* €35 korting eigen materiaal, supplement 4-sterren materiaal €50

Pension Sonnenhof VOLPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.


CULTUUR & STRAND

13-15 jaar

FOLKESTONE GROOT-BRITTANNIË

LEEF JE UIT ... AAN DE BRITSE KUST

2O LEEF JE UIT ... FOLKESTONE

“ Mijn dochter ging zonder vrienden de uitdaging aan bij CLIP. Bij thuiskomst vloeiden de tranen omdat ze haar nieuwe vrienden moest verlaten. ” OP HOTEL MET SEAVIEW

OP TAALEXCURSIE IN ENGELAND

Het Grand Burstin hotel is gelegen in Folkestone, een levendig en artistiek havenstadje met een mooi historisch centrum, brede zandstranden en witte kliffen, omgeven door het Engelse platteland. We logeren in charmante, ruime en typisch Engelse kamers van twee tot vier personen, met aparte badkamer en zicht op zee.

Het hotel is ideaal als uitvalsbasis voor excursies. Op de marktdag strijken we neer in het centrum van Folkestone om een babbeltje te slaan met de streekbewoners. We maken DOVER onveilig met een stadsspel. In de namiddag wandelen we langs de wereldberoemde White Cliffs of Dover tot aan de vuurtoren. Eén middag vertrekken we vanop het strand in Folkestone voor een echt watersportavontuur op zee. Onder begeleiding van ervaren instructeurs wisselen we een uurtje kajak af met paddle boarding. Kan jij je evenwicht bewaren of duik jij het water in? We sluiten de week af met de Canterburry Express, een interactief en mysterieus stadsspel dat ons op alle historische plaatsen van de stad brengt.

ENGELSE KEUKEN We verblijven in volpension. We starten de dag met een full English breakfast. Lunchen doen we met een picknick in de stad of op het strand. ’s Avonds bestaat de maaltijd uit drie gangen in buffetvorm. Je hebt een saladebar en keuze uit enkele hoofd- en nagerechten. Wat dacht je van fish and chips of lasagne en cheesecake als dessert?

GEVARIEERDE ANIMATIE TAALANIMATIE MET ENGELS ALS VOERTAAL

Het CLIPteam zorgt voor een goedgevuld en sportief animatieprogramma. We verkennen hiervoor de hele stad met haar vele stranden en parken, de gezellige steegjes van The Creative Quarters en de levendige winkelstraat.

zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

TAALANIMATIE: 13-15 jaar JULI zo 5/7 - zo 12/7

VERBLIJF Grand Burstin ✪✪ VOLPENSION

12-jarigen: ook welkom na een telefonische taaltest

DAGEN CODE TAAL 8

E011

ENG

PRIJS

AUGUSTUS

€664

vr 7/8 - vr 14/8

8

E061

ENG

€664

vr 14/8 - vr 21/8

8

E071

ENG

€664

vr 21/8 - vr 28/8

8

E081

ENG

€664

DAGEN CODE TAAL

PRIJS

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

Op Sunny Sands Beach spelen we een partijtje beachvolley, bouwen we zandkastelen en trotseren we de golven. We doen een animatie in het thema van Harry Potter, gaan op zoek naar een verdwenen schilderij en sporten in één van de parken. ’s Avonds quizzen, dansen en ontspannen we in het hotel tijdens 'Eén jaar gratis', 'CLIP’s got talent' of een echte wellnessavond. Na de griezelige 'horror night' eindigen we gezellig samen op het strand met kaarsjes en marshmallows.


13-14 • 15-16 jaar

... tour de Wallonie

... Wallonie à la carte

BRAIVES

WÉGIMONT

België

België

22

24

14-15 • 16-18 jaar

... un goût de l'Ardèche

VILLENEUVE-DE-BERG LA MAISON DES ASTARS

Frankrijk Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2020. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

26

14-16 • 17-19 jaar

14-15 • 16-17 jaar

...explore Malta

... upside down

MARSASKALA

EDINBURGH

Malta

Schotland

28

3O

21 VERKEN DE WERELD ...

verken de wereld ...

14-16 jaar


VERNIEUWD CONCEPT

OMNISPORT & AVONTUUR

14-16 jaar

BRAIVES 'MOULIN' WALLONIË België •

VERKEN DE WERELD ... TOUR DE WALLONIE

VERKEN DE WERELD ... BRAIVES MOULIN

22

“ Het was echt fantastisch! CLIP taalvakanties is zeker een aanrader als je veel van een taal wilt bijleren, zonder uren achter je boeken te zitten. ” AUTHENTIEK LOGEREN IN DE MOULIN

TOUR DE WALLONIE

We logeren in de karaktervolle 'MOULIN', een gerenoveerde watermolen, in twee gedeeld door een riviertje. Slapen doen we in charmante kamers van ongeveer 4 tot 10 personen. Het ziet er allemaal idyllisch uit en we hebben zeeën van ruimte voor onze activiteiten: een mooi natuurpark met vijvers, een uitkijktoren, een grote kleurrijke eetzaal en een zithoek met biljarttafel en tafelvoetbal. We zitten hier echt goed en gezellig.

De klassieke taalvakantie in Braives Moulin krijgt dit jaar een moderne make-over. Van hieruit trekken we Wallonië in en doen we aan actieve streekverkenning. Zo doen we een spannende Wallonië Express doorheen NAMEN en DINANT, waarna we ons kunnen uitleven tijdens een kajaktocht op de Lesse. Daarnaast maken we HOEI onveilig en gaan we naar LUIK voor een Star Wars lasergame. ‘Que la force soit avec vous!’

DE CLIPKEUKEN, CULINAIRE EN HUISBEREIDE LEKKERNIJEN In de ‘Moulin’ kookt CLIP zelf. We kunnen hier spreken van culinaire hoogstandjes om je vingers bij af te likken. Op het ontbijtbuffet staan er steeds lekkere extraatjes zoals eieren, croissants of verloren brood. Het middagmaal is een gevarieerde buffetformule waar je - naast brood met kaas en charcuterie - diverse (pasta)salades en een warme snack kan eten. ’s Avonds is er een driegangenmenu. Denk daarbij aan verse soep of een zelfgemaakte loempia als voorgerecht, een huisgemaakte pizza of vol-au-vent als hoofdgerecht en een tiramisu of brownie als dessert. Heerlijk!

TAALVERVOLMAKING zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

Op de markt in Braives hebben we zelf ons eigen kraampje waar we gratis suikerspinnen weggeven in ruil voor een gesprek. Hoogtepunt van de taalvakantie is het bezoek aan LOUVAIN-LA-NEUVE, dé studentenstad van Wallonië, en het waterpretpark, Aqualibi. Kies jij voor de Rapido of het golfbad? We sluiten de week af hoog in de bomen tijdens een avonturenparcours met verschillende spannende deathrides. Lachen, gieren en brullen doen we tijdens een partijtje bubble foot en boogschieten.


SPORT EN AVONTUUR GAAN HAND IN HAND Het gevarieerde animatieparcours gaat voluit voor sport, avontuur, toerisme en cultuur en zit boordevol contactmomenten: met elkaar, de lokale bevolking en de jongere deelnemers van de Ferme Limbort. Eén nacht kamperen we als echte Robinsons, met kampvuur uiteraard. Sportievelingen komen aan hun trekken tijdens een avontuurlijke wandeling en de diverse animaties, zoals 'la grande évasion', een variant op Prison Break. Kan jij uit de gevangenis ontsnappen?

Met topanimaties als Wifi in Tahiti en Koh Lanta lachen heel wat af. Tijdens de journée à l’envers beginnen we de dag met een fuif en eindigen we met ochtendgymnastiek. Last but not least worden we zelf een stukje monitor en verzorgen we een animatie voor de deelnemers van de Ferme. Wie weet krijg je de smaak wel te pakken en ben jij volgend jaar moni!

23 VERKEN DE WERELD ... BRAIVES MOULIN

AVONTUURLIJKE excursies doorheen Wallonië

TAALANIMATIE: 14-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16 jaar JULI

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

za 4/7 - za 11/7

8

B011+

FR

€599

za 15/8 - za 22/8

8

za 11/7 - za 18/7

8

B021+

FR

€599

za 22/8 - za 29/8

8

DAGEN CODE

TAAL

PRIJS

B071+

FR

€599

B081+

FR

€599

VERBLIJF Le Moulin de Hosdent VOLPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.


VERNIEUWD CONCEPT

OMNISPORT & AVONTUUR

13-14 • 15-16 jaar

WÉGIMONT WALLONIË België •

VERKEN DE WERELD ... WALLONIE À LA CARTE

VERKEN DE WERELD ... WÉGIMONT

24

“ Het is altijd feest wanneer de kinderen met hun verhalen thuiskomen. CLIP zorgt voor zon in huis en plezier voor taal. ” GEEN KLAS MAAR KLASSE OP EEN DROOMLOCATIE

TAALANIMATIE FRANS

Het kasteel van Wégimont is een sterrenverblijf voor jongeren. Voor een CLIPvakantie is dit een absolute must! Je verblijft er in mooie kamers van 2 - 8 personen. De kamerverdeling gebeurt na uitgebreide contactactiviteiten zodat je zelf je “roommates” kan kiezen.

zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

EEN KEUKEN MET NIVEAU Het keukenteam van het kasteel kent door de jarenlange ervaring de verlangens van onze deelnemers. ‘s Ochtends is er een continentaal ontbijtbuffet en ‘s middags een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende kaart: lekkere verse soep als voorgerecht, steak met frietjes als hoofdgerecht en een ijsje als dessert. ‘s Avonds is er opnieuw een warme maaltijd (hoofdgerecht) en fruit, tussendoor een lekker vieruurtje.

EEN SPORTPARADIJS Het Provinciaal Domein van Wégimont heeft alle troeven binnen handbereik: sporttereinen (voor voetbal, basketbal, minigolf ...), een speeltuin, bossen, uitgestrekte grasvelden voor pleinspelen, een roeivijver ... Het verwarmde openluchtzwembad met glijbanen is onbetwistbaar dé trekpleister. Hier kunnen onze jongeren zich echt uitleven.

WALLONIE À LA CARTE Actieve streekverkenning is een vast onderdeel van CLIP. Gedurende enkele dagen trekken we erop uit om de toeristische trekpleisters en de inwoners van de streek beter te leren kennen. We bezoeken SPA en LUIK. De ene keer gaan we te voet, dan weer nemen we de bus of ... de boot. Ook VERVIERS mag niet op het programma ontbreken.

SPORT- EN AVONTURENANIMATIE In Wégimont legt CLIP de nadruk op sport en avontuur. Tijdens de Star Wars lasergame in Verviers wakkeren we de competitie aan. Een topper is het bivak. We sluiten deze sfeervolle avond af met de gitaar en wat lekkers. Een andere avond organiseren we een kampvuur, uiteraard met marshmallows!


FUN& LEERGEHALTE ligt zeer hoog 25 VERKEN DE WERELD ... WÉGIMONT

Nieuw dit jaar is een spannende rafting op de Amblève, in de buurt van de watervallen van Coo. Ons avontuurlijke hoogtepunt beleven we aan het Lac de la GILEPPE, waar we onze zenuwen testen op het hoogteparcours. Spanning verzekerd en een boost voor de teamspirit! Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers een levensechte cluedo voor de jongeren van de taalinitiatieformule. Plezier verzekerd!

THEMATAALVAKANTIE Als deelnemer kies je zelf een thema om je kamp verder aan te kleden. Gedurende 5 x twee uur kies je voor Alors on danse (hiphop, jazz, spektakel ...), les jeux olympiques (zwemmen, voetbal, basketbal ...), Culture club (film, theater ...) of een mix van dit alles.

TAALANIMATIE: 13-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16 jaar JULI

DAGEN CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

za 4/7 - za 11/7

8

B01+

FR

€625

za 1/8 - za 8/8

8

B05+

FR

€625

za 11/7 - za 18/7

8

B02+

FR

€625

za 8/8 - za 15/8

8

B06+

FR

€625

za 18/7 - za 25/7

8

B03+

FR

€625

za 15/8 - za 22/8

8

B07+

FR

€625

za 25/7 - za 1/8

8

B04+

FR

€625

za 22/8 - za 29/8

8

B08+

FR

€625

VERBLIJF Domaine Provincial de Wégimont VOLPENSION

OPTIES Culture club (B01+, B06+, B07+) Alors on danse (B03+, B05+), Le mix (B02+, B04+, B08+) Les jeux olympiques: alle weken

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


OMNISPORT & AVONTUUR

13-15 • 16-18 jaar

VILLENEUVEDE-BERG FRANKRIJK

VERKEN DE WERELD ... UN GOÛT DE L'ARDÈCHE

26 VERKEN DE WERELD ... VILLENEUVE-DE-BERG

MAISON DES ASTARS

“ Je Frans bijschaven en ondertussen je grenzen verleggen in het aquapark of op de kartingbaan, een geweldige combinatie. ” PRACHTLOCATIE MET ZWEMBAD In Villeneuve-de-Berg verblijven we in het Maison des Asars. Deze gewezen patriciërswoning is een imposant gebouw, een topverblijf met gewelfde plafonds, een indrukwekkende traphal met vleugelpiano en smaakvolle themakamers met eigen sanitair. Zwemmen en eten doen we op het terras, waar enkele bomen voor de nodige schaduw zorgen. Villeneuve-de-Berg blaakt van initiatief. Contacten liggen hier binnen handbereik, voornamelijk tijdens de marktdag. Het ideale moment voor CLIP om zelfgemaakte pannenkoeken uit te delen in ruil voor een gesprek!

VERWENDE FIJNPROEVERS: LEKKER EN VEEL Onze kookploegen slagen hier met lof van de jury. We kunnen spreken van culinaire hoogstandjes om je vingers bij af te likken. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een salade- en broodbuffet met een warme hap (pizza, croque, quiche). ‘s Avonds smullen we van een driegangenmenu. Oordeel zelf: huisbereide kaaskroketten als voorgerecht, gevolgd door stoofvlees met frietjes en appeltaart met ijs als dessert. DE EXCURSIES ER BOVENOP Na een stadsbezoek aan VALLON PONT D’ARC nemen we de kajak voor een afvaart (8 km) van de Ardèche en glijden hierbij onder de imposante Pont d’Arc. De volgende grote excursie brengt ons naar AVIGNON, één van de mooiste steden

in het zuiden van Frankrijk. We sluiten de dag af in een waterpark met golfslagbad, lazy river en snelle glijbanen. Zaterdag gaan we ons geluk verder beproeven in MONTÉLIMAR. Hier begint 'Space Invaders', een leuke stadsactiviteit. Voor een indrukwekkende afsluiter zorgt het bomenparcours in DIEULEFIT. Geïnteresseerden kunnen als extraatje kiezen voor een spelletje paintball (+10 euro). Een topper in het programma is ongetwijfeld het bivak. De zonsondergang met uitzicht op de Cevennen is werkelijk adembenemend. Het huis, het dorp en de streek bieden haast onbegrensde mogelijkheden. Gewapend met een knapzak vertrekken we op avontuurlijke wandeling. Wedden dat je de adrenaline zal voelen stromen. Bij thuiskomst koelen we af in een sfeervol verlicht zwembad. Hoogtepunt van de week is de snelle kartingrit. Wie wil kan zelfs kiezen voor een extra rit (2de rit optioneel +10 euro). Kick jij op snelheid?

TAALANIMATIE- EN VERVOLMAKING FRANS (zie CLIPconcept pag. 3-4)


SPORTIEVE & AVONTUURLIJKE ANIMATIE Voor de oudste leeftijdsgroep is er een gevarieerd animatieprogramma met sportieve, avontuurlijke, sociale, toeristische en culturele elementen. Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers een activiteit voor kinderen van het lokale speelplein en de bewoners van het bejaardentehuis, als monitoren in spe. Op het einde van de week trekken we onze mooiste outfit aan voor het casino en de CLIPfuif.

THEMATAALVAKANTIE GASTRONOMIE

3 uur leer je (streek)gerechten bereiden in de volledig uitgeruste buitenkeuken en oefen je nieuwe keukentechnieken in.

APARTE FORMULE VOOR 17-18-JARIGEN Villeneuve trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers. ‘s Avonds mogen ze langer opblijven. Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden. Zo kunnen 17-plussers soms kiezen of ze aan een activiteit deelnemen of helpen bij de organisatie ervan. De groep eet ook samen en heeft een aparte lounge voor de vrije momenten.

De 3de, 4de en 5de week kan je kiezen voor een culinaire optie. Tijdens 4 sessies van

27 VERKEN DE WERELD ... VILLENEUVE-DE-BERG

ONTDEK Avignon & Montélimar TAALANIMATIE: 13-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16-18 jaar JULI

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

vr 3/7 - zo 12/7*

10 (8)

F01+*

FR

€755

vr 31/7 - zo 9/8

10 (8)

F05+

FR

€725

vr 10/7 - zo 19/7*

10 (8)

F02+*

FR

€755

vr 9/8 - zo 16/8

10 (8)

F06+

FR

€755

vr 17/7 - zo 26/7

10 (8)

F03+

FR

€755

vr 14/8 - zo 23/8

10 (8)

F07+

FR

€755

vr 24/7 - zo 2/8

10 (8)

F04+

FR

€725

vr 21/8 - zo 9/8

10 (8)

F08+

FR

€755

VERBLIJF La Maison des Astars VOLPENSION www.maisondesastars.fr

OPTIES

* F01+, F02+ (14-18 jaar)

Gastronomie (F03+, F04+, F05+)

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


SUNNY ENGLISH

14-16 • 17-19 jaar

MARSASKALA MALTA

VERKEN DE WERELD ... EXPLORE MALTA

VERKEN DE WERELD ... MARSASKALA

28

“ Ik heb de tijd van mijn leven gehad in Malta! Dit was de beste reis ever. I stick with CLIP! ” EEN HOTEL AAN DE KUST MET ZWEMBAD We verblijven in hotel Cerviola ✪✪✪, een recent gerenoveerd en comfortabel hotel, gelegen in het charmante vissersdorpje Marsaskala. We slapen met 3 tot 5 op ruime en moderne kamers met eigen sanitair en airco. Een extra troef is het dakterras met zwembad waar we regelmatig verkoeling zoeken voor de taalateliers. MEDITERRANE EN BRITSE KEUKEN We verblijven in volpension. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet. ‘s Middags staat er pasta of soep op het menu of picknicken we op excursie. ’s Avonds is er een lekker zuiders buffet. We kiezen uit soep, risotto, pasta, vis, ... De Italiaanse invloed is nooit veraf. Eén keer barbecueën we op het strand van Goldon Bay, de laatste avond genieten we van een walking dinner op de 'partyboot'.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Voor de taalactiviteiten trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de tweetalige én vooral goed verstaanbare bevolking. Malta stond immers lang onder het bestuur van Groot-Brittannië. Regelmatig duiken we in zee ... voor een écht taalbad.

EEN GEVARIEERD ANIMATIEPROGRAMMA ONDER DE ZON Het CLIPteam zorgt voor een goed gevuld animatieprogramma. We swingen erop los

tijdens 'Is er Wifi in Tahiti', ontrafelen het mysterie bij een levensechte cluedo en worden multimiljonair in het casino. Daarnaast laten we ons regelmatig volledig gaan tijdens interactieve stadsspelen en entertainende avondactiviteiten zoals een competitieve zoektocht in de haven van MARSASKALA.

ISLAND EXPLORATION We varen één dag met de boot naar de BLUE LAGOON en snorkelen in het glasheldere water tussen de vissen. Daarnaast verkennen we met een grote zoektocht de levendige hoofdstad VALLETTA om te eindigen in het romantische MDINA. Op zondagochtend trekken we naar de vissersmarkt van MARSAXLOKK en nemen achteraf een duik in het azuurblauwe water van St. Peter’s Pool. ’s Avonds schepen we in op de partyboot voor een idyllische 'harbour cruise'. Hoogtepunt van de week is de dagtrip met de hop on hop off bus naar GOZO, het groene broertje van Malta.

THEMATAALVAKANTIES Als deelnemer kan je zelf het thema van je kamp kiezen. Gedurende vier halve dagen ben je hier mee bezig. Je hebt de keuze uit:

• SPLASH EN SPORT De eerste dag bewaren we ons evenwicht op SUP boards, de nieuwste trend in watersportland. De tweede sessie bestaat uit een mix van sport- en teambuildingsactiviteiten op het strand. De derde keer kan je ontspannen in het waterpark, een subtropisch zwembad in openlucht. De vierde dag krijg je een duikinitiatie (30 min, supplument van €10) of ga je kanoën op zee.


• DUIKEN De eerste drie halve dagen ga je duiken. Je glijdt door het water als een vis en maakt deel uit van de onderwaterwereld. De laatste dag gaan we naar het strand voor teambuildingsactiviteiten. Wil je ook graag een officieel duikcertificaat, dan kies je voor de Scuba Diver cursus.

APARTE FORMULE VOOR DE 17-19-JARIGEN De oudere deelnemers worden in Malta echt in de watten gelegd. Tijdens M02, M03 en M04 volgen zij het normale programma, maar is er regelmatig een extraatje. Tijdens de cluedo en het casino worden de 17-plussers monitoren. Als beloning

mogen zij ’s avonds langer opblijven voor een filmavond of een terrasje. Eén avond gaan we uit in ST JULIAN’S, een andere keer slapen we op het strand. Tijdens M01+, M05+ en M06+ pakken we het een stukje avontuurlijker aan. De 1719-jarigen vormen een autonome groep. Ze trekken er de hele dag op uit met een aparte monitor. Voor de excursies volgen zij het standaardprogramma, maar de groep blijft soms wat langer: voor een bezoek, een terrasje of een sociaal project. Deze deelnemers kiezen niet voor één thema, maar genieten van een mix: SUP boards, het Splash & Fun Waterpark, een duikinitiatie en kanovaren.

29 VERKEN DE WERELD ... MARSASKALA

TAALANIMATIE: 14-16 jaar TAALVERVOLMAKING: 17-19 jaar JULI

DAGEN

CODE

TAAL

JAAR

wo 1/7 - zo 11/7

11

M01

ENG

14-16 €1095

wo 1/7 - zo 11/7

11

M01+

ENG

17-19 €1095

zo 11/7 - di 21/7

11

M02

ENG

di 21/7 - vr 31/7

11

M03

ENG

VERBLIJF Hotel Cerviola ✪✪✪ VOLPENSION

OPTIES

PRIJS

AUGUSTUS

DAGEN

CODE

TAAL

JAAR

PRIJS

vr 31/7 - ma 10/8

11

M04

ENG

14-19 €1095

ma 10/8 - do 20/8

11

M05

ENG

14-16 €1095

14-19 €1095

ma 10/8 - do 20/8

11

M05+

ENG

17-19 €1095

14-19 €1095

do 20/8 - zo 30/8

11

M06

ENG

14-16 €1095

do 20/8 - zo 30/8

11

M06+

ENG

17-19 €1095

Duiken (supplement €50, met Scuba Diver brevet €145) Splash & sport met duiken (supplement €10 ) Splash & sport met kano Al onze prijzen zijn inclusief transport.


AVONTUURLIJKE CITYTRIP

14-15 • 16-17 jaar

EDINBURGH SCHOTLAND

VERKEN DE WERELD ... UPSIDE DOWN

VERKEN DE WERELD ... EDINBURGH

3O

“ Toen we onze dochter ophaalden en vroegen hoe het geweest was, antwoordde ze spontaan in het Engels, omdat ze het zo gewoon was. Super! ” EEN HOSTEL IN HET CENTRUM VAN DE STAD

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL

Euro hostel Edinburgh is een gezellige jeugdherberg in het centrum van Edinburgh. We slapen in tweepersoonskamers met elk een eigen douche en comfortabele bedden. Voor de activiteiten verzamelen we in de loungezetels van ons appartement of trekken we de stad in. Het hostel is bovendien gelegen op wandelafstand van alle grote bezienswaardigheden.

zie ook CLIPconcept op p. 3-4

LEKKER UIT ETEN We verblijven in halfpension. ’s Ochtends is er een continentaal ontbijt met regelmatig een extraatje. ’s Middags picknicken we in de stad (exclusief) en ‘s avonds gaan we op restaurant.

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

8

EDIN01

ENG

€899

do 2/7 - do 9/7

We verkennen de omgeving van Edinburgh met een avontuurlijke wandeling naar Arthur’s seat waar we genieten van een prachtig zicht op de stad. Een andere dag trekken we naar de kust en nemen we een duik in zee. ’s Avonds testen we onze filmkennis in een filmquiz en laten we ons vertroetelen met een wellnessavond. Tijdens een zoektocht in de stad treden we in de voetsporen van Sherlock Holmes en lossen we een verdwijning op. Rode draad zijn Schotse legendes vol mythische personages. Uiteraard kan een partijtje sport af en toe niet op het programma ontbreken.

CITY EXPLORATION

TAALANIMATIE: 14-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16-17 jaar JULI

GEVARIEERD ANIMATIEPROGRAMMA

VERBLIJF Euro Hostel Edinburgh HALFPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.

We ontdekken idyllische plekjes als Calton Hill en Dean Village. Op de Royal Mile snuiven we de levendige sfeer van de stad op. Eén ochtend kunnen we kiezen voor een bezoek aan Edinburgh Castle, de Zoo of de Dungeon (excl. inkomgelden). De Edinburgh Express brengt ons naar een geheime eindbestemming. Hiervoor moeten we zelf de kaart lezen. Hoogtpunt van de week is de escape room waaruit we als echte Houdini’s ontsnappen. Eén avond neemt een local ons mee naar de griezeligste plekjes in de stad voor een ghost tour. Een andere dag maken we een uitstap naar de SCHOTSE HIGHLANDS. We stoppen aan de befaamde vlaktes van GLEN COE, waar de serie Outlander werd gefilmd, en gaan langs in het kasteel van STIRLING, waar we ons heel even King Arthur voelen.


15-16 • 17-18 jaar

... la ville lumière

PARIJS Frankrijk

32

Vroegboekkortingen tot en met 12/12/2019. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

15-16 • 17-18 jaar

... hip en happening

LONDEN Groot-Brittannië

33

15-16 • 17-19 jaar

... op de Middellandse Zee

CRUISE

34

31 CITYTRIPPEN ...

citytrippen ...


UN CITYTRIP MAGNIFIQUE

15-16 • 17-18 jaar

PARIJS FRANKRIJK

CITYTRIPPEN ... LA VILLE LUMIÈRE

CITYTRIPPEN ... PARIJS

32

“ Onze zoon zei letterlijk: 'Ik heb deze week bij CLIP meer geleerd dan de voorbije jaren op school.' Dat zegt voor ons genoeg. ” OP HOTEL EN RESTAURANT IN HET CENTRUM VAN PARIJS

EEN PORTIE VRIJHEID VOOR DE OUDERE LEEFTIJDSGROEP

We kiezen voor comfort en logeren in moderne tweepersoonskamers in een Ibis hotel aan la Défense, het zakendistrict van Parijs. We hebben er een prachtig zicht op de Arc de Triomphe en la Grande Arche. We verblijven hier op basis van halfpension. Uitgebreid ontbijten doen we in het hotel. ‘s Middags picknicken we in de stad (excl.) en ‘s avonds gaan we op restaurant.

In deze formule is er ruimte voor inspraak en kan je een portie vrijheid verdienen, mits het Frans de voertaal blijft. We verkennen de stad in kleine groepen en bieden regelmatig verschillende opties aan: Père Lachaise, les Catacombes, Versailles ... (excl. inkomgelden) Vanaf 17 jaar mag je ‘s avonds langer opblijven om o.a. een terrasje te doen met de monitoren.

TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL

STADSEXPLORATIE VAN DE LICHTSTAD

zie CLIPconcept p. 3-4

We ontdekken het Louvre, Centre Pompidou of Musée d’Orsay en gaan op zoek naar de verhalen achter de meest bekende schilderijen. We doorkruisen de stad te voet en met de metro voor een heuse Parijs Express. In het toeristisch bureau gaan we bijvoorbeeld zelf op zoek naar informatie en lezen de kaart ... We eindigen de tocht op de Eiffeltoren waar we genieten van het uitzicht. We beklimmen MONTMARTRE, leren alles over de Moulin Rouge en sluiten de avond af op de trappen aan de Sacré Coeur. Ontspannen doen we tijdens een boottochtje op de Seine of op Paris Plage aan île de la Cité. In Parijs is er bovendien altijd wel iets te beleven in de zomer.

Met CLIP ga je niet op reis om in een klaslokaal te zitten. De stad en haar vele wereldbekende parken zijn het ideale decor voor de taalateliers. Daarnaast trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de 'Parisiens'. We nemen hier regelmatig de tijd om langere gesprekken te voeren.

TAALVERVOLMAKING: 15-18 jaar AUGUSTUS ma 17/8 - zo 23/8

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

7

PAR07

FR

€755

VERBLIJF

Topper op het programma is een daguitstap naar Disneyland Parijs, waar je kan kiezen welk park* je bezoekt. Ontmoet Mickey en Minnie, dompel je onder in de magische wereld en beleef een adrenalinekick in the Tower of Terror. (* Disneyland Park of Walt Disney studio's Park)

Ibis Hotel ✪✪✪ HALFPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.


AN EXTRAORDINARY CITYTRIP

15-16 • 17-18 jaar

LONDEN GROOT-BRITTANNIË

CITYTRIPPEN ... HIP EN HAPPENING

33

OP HOTEL EN RESTAURANT IN HET CENTRUM VAN LONDEN We verblijven in moderne driepersoonskamers in een Ibis hotel in het oosten van Londen. Van hieruit kunnen we de stad vlot bereiken met de metro. We verblijven hier op basis van halfpension. ‘s Ochtends starten we met een full English breakfast. ‘s Middags picknicken we in de stad (excl.). ‘s Avonds gaan we op restaurant.

TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL

heuse London Express langs the Globe, Tate Modern, London Eye en the Houses of Parliament. In Hyde Park doen we een mix van sport- en taalactiviteiten. Achteraf spreken we met de Londenaren op Oxford Street en Piccadilly Circus. De levendige Portobello Road market aan Notting Hill kan niet op het programma ontbreken en ‘s avonds maken we een griezelige wandeling in het thema van Jack the Ripper met een lokale gids.

zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

EEN EXTRA PORTIE VRIJHEID In deze formule is er ruimte voor inspraak en kan je een portie vrijheid verdienen, mits het Engels de voertaal blijft. We verkennen de stad in kleine groepen en bieden regelmatig verschillende opties aan: London Zoo, London Dungeon, een boottochtje op de Thames... (excl. inkomgelden) Vanaf 17 jaar mag je ‘s avonds langer opblijven om o.a. een terrasje te doen met de monitoren.

We lossen een moord op aan Covent Garden en genieten volop van een musicalvoorstelling. Voor we terug naar huis keren, hebben we de keuze tussen een bezoek aan het hippe en kleurrijke Camden Town of aan de Harry Potter studio's* (excl.). We sluiten de week af met een bezoek aan CANTERBURY en stappen dan weer in de bus op weg naar België.

TAALVERVOLMAKING: 15-18 jaar

STADSEXPLORATIE We verkennen Londen niet op een klassieke of passieve manier. Actie is troef. We starten onze vakantie in één van de meest historische wijken van Londen, Greenwich. We worden zelf gids aan St. Paul’s Cathedral en in het Museum of London. Eén dag bezoeken we ook een museum naar keuze. Aan de Tower of Londen ontspannen we met enkele taalateliers. We doorkruisen de stad te voet en met de metro voor een

AUGUSTUS zo 23/8 - za 29/8 * supplement Harry Potter Studio's + busrit: €65 voor wie jonger is dan 16 jaar, €75 voor wie ouder is dan 16 jaar.

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

7

LON08

ENG

€809

VERBLIJF Ibis Hotel ✪✪✪ HALFPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.

CITYTRIPPEN ... LONDEN

“ Dit kamp was echt fantastisch. En wat een originele manier om een stad te verkennen en mijn Engels te verbeteren. ”


NIEUWE ROUTE

LUXUEUZE RONDVAART

15-16 • 17-19 jaar

CRUISE MIDDELLANDSE ZEE

CITYTRIPPEN ... OP DE MIDDELLANDSE ZEE

34 CITYTRIPPEN ... CRUISE

“ Hoe gek is het dat je op maandag in Marseille bent en op dinsdag kan zonnen op het strand van Barcelona! ” CRUISESCHIP ALS HOTEL We logeren in binnenkajuiten van vier personen op de MSC Divina, een schip van 333 m lang. Aan spraakmakende faciliteiten geen gebrek: ‘body & soul’ worden verwend in de fitness, de zwembaden en bubbelbaden. Voor ontspanning zorgen de discotheek, het theater en de sportterreinen. Tijdens de dag op zee kunnen we hier uitgebreid van genieten. HET ETEN AAN BOORD We ontbijten aan de rijkelijke en eindeloze buffetten op het dek. In de namiddag gaan we - als we aan boord zijn - voor een heerlijke lunch, de afternoon tea of een ijsje aan het zwembad. Het avondeten wordt à la carte in het restaurant geserveerd. Iedere dag verkennen we een andere Italiaanse regio met bijbehorende streekgerechten. Je kan kiezen uit de verschillende gangen ... of ze allemaal nemen.

TAALANIMATIE: 15-16 jaar TAALVERVOLMAKING: 17-19 jaar JULI vr 3/7 - zo 12/7

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

10 (8)

CR01

ENG

€999* * NIET inbegrepen: 6 x lunch, 1 x avondmaal, dranken aan boord. Voorzie ongeveer €160.

VERBLIJF MSC DIVINA HALFPENSION* Al onze prijzen zijn inclusief transport.

De kapitein verwelkomt de passagiers bovendien met een cocktail en een galaavond met speciaal menu.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL Zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Frans is de voertaal van de reis. Voor de bestemmingen in Italië en Spanje wagen we ons aan een initiatie Italiaans of Spaans.

EXCURSIES FRANKRIJK, ITALIË EN SPANJE De rondvaart begint en eindigt in GENUA, de belangrijkste havenstad van Italië. Dan varen we verder naar MARSEILLE, de tweede grootste stad van Frankrijk, gelegen aan de Côte d’Azur. De volgende dag meren we aan in BARCELONA. In deze magnifieke stad van Gaudi voorzien we een aantal keuzemogelijkheden, zoals een leuke fietstocht (mits supplement). Op dinsdag flaneren we in de oude stad van IBIZA. Deze witgekalkte stad in de Balearen is werelderfgoed. Van Ibiza gaat de tocht verder naar NAPELS, de Zuid-Italiaanse havenstad aan de voet van de Vesuvius. Op donderdag zijn we de hele dag op zee en genieten we volop van de faciliteiten aan boord. Vrijdag wordt ongetwijfeld het culturele hoogtepunt van de reis. We gaan aan land in LIVORNO. Hier kan je kiezen tussen een bezoek aan FIRENZE of je kan de trein nemen naar PISA, gekend van de wereldberoemde toren. Hierna keren we terug naar GENUA, waar we voor de laatste keer ontschepen en in de namiddag nog heel wat keuzemogelijkheden aanbieden.


15-16 • 17-18 jaar

... in het Frans

BOUZNIKA, CHEFCHAOUEN EN FEZ Marokko 36

globetrotten ...

35 GLOBETROTTEN IN ...

Vroegboekkortingen tot en met 12/12/2019. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

17-2O jaar

... in het Engels

RONDREIS Zuid-Afrika

37


NIEUWE ROUTE

EXOTISCHE TAALEXPEDITIE

15-16 • 17-18 jaar

BOUZNIKA,

CHEFCHAOUEN, FEZ MAROKKO

GLOBETROTTEN IN ... MAROKKO

36 GLOBETROTTEN IN ... MAROKKO

sprong uit haar comfortzone, zeker het sociaal project met de Marokkaanse jongeren. “ Deze reis was voor mijn dochter een enorme Ze kwam met meer zelfvertrouwen naar huis. ”

GASTVRIJ WELKOM

We kiezen hier voor couleur locale en echtheid. In BOUZNIKA verblijven we op een domein van het ministerie van Jeugd en Sport. We logeren er in comfortabele kamers en chalets van 2 tot 4 personen. In CHEFCHAOUEN en FEZ verblijven we in een gezellig hotel dicht bij het centrum van de stad. Uiteraard staat de traditionele Marokkaanse keuken (tajine met kip, couscous, BBQ, gegrilde vis...) op het menu. Dat begint al met een receptie bij aankomst waarop de typische muntthee niet mag ontbreken.

COULEUR LOCALE Het grootste deel van de reis verblijven we in BOUZNIKA, tussen Rabat en Casablanca. Hier liggen de interessante contacten voor het grijpen. Een topper is dan ook het animeren van Marokkaanse kinderen door onze deelnemers.

Vanuit Bouznika bezoeken we ook RABAT met de moderne haven, het mausoleum en het koninklijk paleis. In CASABLANCA brengen we een bezoek aan de indrukwekkende moskee, Hassan II. Dan reizen we naar CHEFCHAOUEN, bekend voor haar indigoblauwe geschilderde huizen, waar we de gezelligste Medina van Marokko bezoeken. Van hieruit gaan we verder naar FEZ, één van de vier koningssteden, waarvan het oude centrum erkend is als UNESCO-werelderfgoed. We maken er kennis met oude ambachten en ontdekken een heel ander aspect van het Marokkaanse leven.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Met CLIP ga je op verre reis om de taal echt in de praktijk te brengen. Wat dacht je ervan om zelf gids te worden of als een echte journalist de tweetalige Marokkanen te interviewen?

TAALANIMATIE: 15-16 jaar TAALVERVOLMAKING: 17-18 jaar JULI za 4/7 - wo 15/7

VERBLIJF Chalet • hotel VOLPENSION*

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

12

M011

FR

€979

* NIET inbegrepen: 4 middagmalen Al onze prijzen zijn inclusief transport.

GEVARIEERDE (STRAND)ANIMATIE In Bouznika gaan we naar zee voor strandanimatie en om te kajakken. Een topervaring is de animatie voor Marokkaanse kinderen in het kader van een sociaal project. We sluiten de vakantie feestelijk af, in het prachtige Mnebhi-paleis voor een feeëriek spektakel met dans en muziek.


SAFARI & SOCIAAL PROJECT

17-2O jaar

ZUID-AFRIKA RONDREIS

GLOBETROTTEN IN ... ZUID-AFRIKA

37

LOGEREN IN EEN LODGE EN OP SAFARI

TOERISTISCHE HOOGTEPUNTEN

Onze hoofdverblijfplaats is de Moyeni LODGE vlakbij Witrivier. We delen de mooie kamers met eigen sanitair met 3 tot 6 personen. Afkoelen doen we in het zwembad in de tuin. Tijdens onze driedaagse safari logeren we in tenten in het Krugerpark. De formule voorziet in volpension. We worden echt verwend en de Afrikaanse omgeving doet alles eens zo lekker smaken. Typische hoofdgerechten als Zuid-Afrikaanse barbecue (braai), boboti en chicken à la king mogen natuurlijk niet ontbreken.

Na het sociaal project in Witrivier gaan we 5 dagen op excursie. Onze eerste daguitstap brengt ons naar de PANORAMAROUTE, één van de mooiste routes ter wereld met hoge watervallen zoals de Mac Mac Falls, prachtige vergezichten bij God’s Window, de Bourke’s Luck Potholes en de machtige Blyde River Canyon.

TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Met CLIP ga je op wereldreis om de taal echt in de praktijk te brengen. Dit principe geldt zeker voor Zuid-Afrika. Engels leren gebeurt hier on the road. De begeleider is hier een ‘travelling teacher’ die regelmatig een leuke taalactiviteit uit zijn rugzak tovert.

De volgende dag vergezellen de kinderen van Hope Flanders ons naar Sabie. Van hieruit wandelen we door de velden naar de Forest Falls en de Mac Mac Pools. De volgende 3 dagen vertrekken we op avontuurlijke safari in 4x4 jeeps in het KRUGER NATIONAAL PARK. Geniet er van de ongerepte, wilde natuur en ga op zoek naar 'the big five': olifant, leeuw, neushoorn, buffel en luipaard. Na deze fantastische ervaring keren we voor een laatste overnachting terug naar de Moyeni Lodge. Deze intense reis sluiten we af met een authentiek 'Moyeni Potjiekos' diner en een kampvuur.

SOCIAAL PROJECT IN SAMENWERKING MET EEN VLAAMSE ORGANISATIE Hope Flanders doet aan ‘FIELD EDUCATION’ van weeskinderen. Wij gaan niet alleen een kijkje nemen maar steken ook de handen uit de mouwen (schilderen, beton maken, ...). De kinderen van het project gasten ons regelmatig op dans en muziek. Zelf organiseren we enkele sport- en spelactiviteiten. Het is een unieke en intense ervaring.

TAALVERVOLMAKING: 17-2O jaar AUGUSTUS za 1/8 - vr 14/8

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

14

ZAO6

ENG

€1979

VERBLIJF Moyeni Lodge, tenten op safari VOLPENSION Al onze prijzen zijn inclusief transport.

GLOBETROTTEN IN ... ZUID-AFRIKA

“ Een leerrijke, culturele verrijkende en unieke ervaring. Een reis om nooit te vergeten. ”


CLIP voor

monitoren CLIP VOOR ... MONITOREN

38

MEER DAN 300 MONITOREN…

DOORGROEIMOGELIJKHEDEN

omkaderen de taalvakanties. Zij zorgen voor het waauwgevoel waarmee de deelnemers na hun vakantie naar huis gaan.

Op kamp krijgen heel wat deelnemers de smaak te pakken om monitor te worden en stellen ze zich na afloop kandidaat om deel te nemen aan de opleiding. Daarnaast vindt een groeiende groep “externe” kandidaten zijn weg naar het CLIPgebeuren, waaronder meer en meer Franse monitoren. Hierdoor ontstaat een 'explosieve' mix van jong en oud, tweede taal én native speaker.

Na je eerste ervaringen als animator (taalatelier, animatie of keuken) kan je stilaan meer verantwoordelijkheden nemen. De volgende stap is hoofdanimator waarbij je één nieuwe monitor begeleidt. Of waarom zou je daarna geen opleiding volgen tot stafmedewerker!? Ook in de keuken kan je doorgroeien tot keukenverantwoordelijke en zo de jongeren een culinaire topervaring bezorgen. Naast de verschillende kampen in België biedt CLIP een uitgebreide waaier aan bestemmingen in het buitenland. Hier is het de opleiding tot reisbegeleider die de deur opent naar bestemmingen zoals Zuid-Afrika, Marokko en de cruise ...

VORMING À LA CARTE

EVENTS EN REIZEN

Bij CLIP wandel je niet zomaar binnen. Opleidingsweken of een voorbereidende vergadering voor taalatelier, animatie en keuken zorgen voor een degelijke voorbereiding waardoor elk team op het terrein in staat moet zijn te scoren. Deze opleidingen zijn erkend door de Vlaamse Overheid. Tijdens de kampen worden de zeer talrijke monitoren gecoacht (en geëvalueerd) door hoofdanimatoren, stafmedewerkers, coördinatoren en niet in het minst de hele kantoorteam. Het zijn de inspiratie, de energie en de ondersteunende controle die mede de basis vormen van het succes.

CLIP zorgt voor een leuke en leerrijke jaarwerking voor haar vrijwilligers via events en reizen.

INTERNE EN EXTERNE KANDIDATEN

INTERESSE OM MEE TE WERKEN Als ouder, leerkracht, student of werkende ... kan je tijdens de kampen je taalvaardigheid en talenten botvieren of ontwikkelen als kok, animator, leerkracht, reisbegeleider of stafmedewerker. Contacteer het CLIP-secretariaat voor meer info.

moni@clipvakanties.be +32 16 29 49 99


VROEGBOEKkorting

15

e

GELDIG tot en met 1 FEBRUARI 2O2O

Per kamp kan je maar van één EXTRA KORTING gebruik maken (bovenop de vroegboekkorting)

VOLG ONS OP SOCIALE MEDIA VIA

www.facebook.com/cliptaalvakanties en www.instagram.com/clipvzw of deel je CLIPherinneringen met de hashtag #cliptaalvakanties

skivakanties tot 1/11/19, verre reizen tot 12/12/2019.

De kortingen zijn NIET van toepassing op de externaatsformules en opleidingen.

GELDIG HET HELE JAAR LANG KORTING

KORTING

GEZINSKORTING

1 kind, meerdere kampen binnen zelfde jaar. Meerdere kinderen van hetzelfde gezin, binnen zelfde jaar.

VANAF 2e KAMP

€15

39

GETROUWHEIDSKORTING

1 kind: 3 kampen, verschillende seizoenen.

VANAF 3e KAMP

€25

Meerdere kinderen van verschillende gezinnen, 3 of meer inschrijvingen voor dezelfde stage.

PRAKTISCHE INFO

praktische info

VOORWAARDEN

PER KIND

€15

VRIENDJESKORTING BEDRIJFSKORTING

Vermeld de kortingscode van je werkgever

De inschrijvingen dienen te gebeuren op dezelfde dag! Vermeld de namen van de andere groepsleden in het opmerkingenveld.

OPSTAPPLAATSEN BUSREIZEN

OPLEIDING

Leuven parking Bodart Groot-Bijgaarden parking E40 Gent Dampoort Duinkerke (enkel voor bestemmingen in Engeland)

LUCHTHAVENS VLIEGREIZEN Wij vliegen altijd vanuit Zaventem, met uitzondering van de taalvakantie in Marokko (vanuit Charleroi).

WAT MOET JE MEENEMEN OP KAMP? Raadpleeg de website www.clipvakanties.be en check de pak & zak van je bestemming!

animator APRIL ma 13/4 - vr 17/4

LEEFTIJD

LOCATIE

PRIJS

vanaf 16 jaar

Jes Sleep Inn Brussel

€175

Na je praktische stage en evaluatie ontvang je een ATTEST ALS ANIMATOR. Erkend door de Vlaamse Overheid.

€30


© info@kookaburravormgeving.be

CLIP taalvakanties vzw Tervuursesteenweg 611 3001 Heverlee België tel 0032 (0)16 29 49 99

DARE TO be a CLIPPER

www.clipvakanties.be info@clipvakanties.be

in samenwerking met CLIPPER lic A5477

Profile for CLIPVAKANTIES TAALKAMPEN

CLIP Taalvakanties - Brochure 2020 staat online!  

CLIP Taalvakanties vzw organiseert taalvakanties Frans en Engels voor jongeren van 6 tot en met 20 jaar. Tot en met 1 februari kan je geniet...

CLIP Taalvakanties - Brochure 2020 staat online!  

CLIP Taalvakanties vzw organiseert taalvakanties Frans en Engels voor jongeren van 6 tot en met 20 jaar. Tot en met 1 februari kan je geniet...

Advertisement