Page 1

B2B Ready De beste oplossingen en ICT-partners voor 2013

Powered by WINMAG Pro & Baaz magazine


BUSINESS 2 BUSINESS

INHOUD

Een uitgave van Clipboard Publishing Delftweg 148 2289 BD Rijswijk Nederland Tel: +31(0)15 7600.700 info@clipboard-publishing.nl www.clipboard-publishing.nl

10.

Mobiel Internet Veiligheidspakket van KPN

30.

Interview: Emile Kok, TSTC

Uitgever

Linda Oenema linda@clipboard-publishing.nl

Hoofdredacteur

Raymond Luijbregts raymond@clipboard-publishing.nl

Redactie

Peter Güldenpfennig Julian Huijbregts Jesse Kraal Sanne Ruhaak

Marketing & PR

Tim Beemer tim@clipboard-publishing.nl Giancarlo Idili giancarlo@clipboard-publishing.nl

Traffic manager

33.

 VANCE ICT Group A Nederland

58.

Naadloos communiceren met OpenTouch

Kim Stolk kim@clipboard-publishing.nl

Hoofd Sales

Martijn Daalder martijn@clipboard-publishing.nl

Sales

Guido van Belle Sjoerd Blijleve Mitchell Koymans Kick van Poeteren Jascha Vink sales@clipboard-publishing.nl +31(0)15 7600.770

Vormgeving

Chris Langstraat Lloyd Troost Ron de Vos

62.

 .ON: kleine E moeite, groot effect

64.

Business Case: Interconnect en Tibocom

Copyright © Clipboard Publishing Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, gekopieerd of op andere wijze worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.


BUSINESS 2 BUSINESS

WELKOM

Welkom, Ondernemen doe je niet alleen, je bent als ondernemer altijd afhankelijk van anderen. Of het nu gaat om leveranciers van je ICT, je hostingbedrijf voor je website of de leasemaatschappij voor je wagenpark: de kwaliteit van je eigen dienstverlening is direct of indirect afhankelijk van dat van een derde partij. Business partners kies je dan ook maar beter zorgvuldig. Wie levert de beste diensten en service, tegen – als het even kan – een concurrerende prijs? Zeker in het huidige economische klimaat is het meer dan ooit van belang dat iedere uitgegeven euro goed terechtkomt en dat de partners waarmee je zaken doet weten waar ze mee bezig zijn en constante kwaliteit leveren. De redacties van WINMAG Pro en Baaz zijn een samenwerking aangegaan om ondernemers te helpen bij het kiezen van business partners van 2013. Het is een logische samenwerking: de technische know-how op met name ICT-gebied van WINMAG Pro gecombineerd met de praktisch-ondernemende mindset van Baaz is precies de juiste mix om in het beslissingsproces van grote waarde te kunnen zijn. Samen presenteren we B-to-B Ready 2013. Een gratis app voor de iPad, met alleen het allerbeste van het afgelopen jaar. Zodat ondernemers in één keer op de hoogte zijn van wat wel en niet werkt in hun onderneming en met wie ze met een gerust hart zaken kunnen doen.

Raymond Luijbregts, Hoofdredacteur B2B Ready 2013 3


BUSINESS 2 BUSINESS

Smartphone

iPhone 5

Prijs: v.a. ₏ 670,Info: www.apple.com/nl • De iPhone 5 is een schoolvoorbeeld van geslaagd industrieel design.

Dit najaar greep Apple aan voor de introductie van veel nieuwe producten. Een daarvan was de iPhone 5: een smartphone die op het gebied van industrieel design opnieuw de toon zette. Feitelijk is het toestel weinig anders dan een snellere, langere en iets lichtere versie van zijn voorganger, de iPhone 4S. Het is schaven aan een beproefd concept, maar het resultaat mag er zijn. Aan de basis van de telefoon staat iOS 6, een versie die bij zijn lancering vrijwel direct onder vuur lag. De reden was een brakke Kaarten-app, die Google Maps moest vervangen. Inmiddels heeft Apple diverse updates uitgebracht die de meeste problemen moet verhelpen. Hart van het toestel is de nieuwe A6-processor. De dual-core processor mag dan minder kernen hebben dan de quadcore-model-

len in veel Android-smartphones, het doet daar dankzij een geavanceerde architectuur absoluut niet voor onder. Niet alleen is het scherm gegroeid van 3,5 naar 4 inch, ook de resolutie is verhoogd naar 1136 x 640. Daarnaast zijn de kijkhoek en de kleurweergave verbeterd. Het resultaat is een scherm dat zijn gelijke in de smartphonewereld (nog) niet kent, ips-technologie op zijn best. Ook is het toestel 28 gram afgevallen, iets dat je bij het oppakken direct merkt. Door zijn lengte en lichtgewicht karakter ligt het toestel soms wat 'wankel' in je hand, check even bij een telefoonwinkel of je dit niet bezwaarlijk vindt. Ben je fervent gebruiker van het iOS-platform en heb je geen bezwaren tegen het 'gesloten' karakter van dit systeem, dan is de iPhone 5 een uitmuntend toestel.

4


BUSINESS 2 BUSINESS

Smartphone

Samsung Galaxy Note II Prijs: ₏ 699,Info: www.samsung.nl • Ondanks zijn grootte zal de Note II ook weer goed vallen bij liefhebbers.

Vorig jaar wist de Galaxy Note ondanks zijn bizarre grootte toch succesvol een nichemarkt aan te spreken. Dit jaar lukte Samsung het met de Galaxy Note II weer. Het toestel is in vrijwel alle opzichten een evolutie ten opzichte van zijn voorganger. Het concept is niet gewijzigd: weer houdt het model met zijn 5,55-inchbeeldscherm het midden tussen een uit de kluiten gewassen smartphone en een mini-tablet. De plastic behuizing voelt wat glad en goedkoop aan, maar het comfort van een groot scherm maakt wat dat betreft veel goed. Kenmerkend voor de Note II is ook het meegeleverde pennetje, uit de stallen van Wacom. Met de 'S Pen' kun je bijvoorbeeld snel notities maken. Samsung heeft flink gesleuteld aan de handschriftherkenning, en met succes, zo bleek uit onze review.

Het super amoled-HD-scherm is smullen voor liefhebbers. Het is niet alleen groot, maar ook de kleurweergave heeft die typische amoled-look: felle kleurtjes en diepe zwartwaarden. Niet ieders cup of tea, maar voor het beoogde gebruik kun je je nauwelijks een beter scherm wensen. Qua inwendige architectuur lijkt de telefoon op de Galaxy S III. Beide smartphones bevatten een Exynos 4 Quad-chip, een quadcore-processor. Maar waar de S III is geklokt op 1,4 GHz is die van de Note II geklokt op 1,6 GHz, een stukje sneller dus. Standaard komt de smartphone met Android 4.1, en dat zorgt voor een zeer vloeiende totaalervaring. Leuke 'gadget' is verder de splitscreen-functie. Helaas is dit alleen mogelijk met apps van Google en Samsung zelf, die hierop zijn voorbereid.

5


BUSINESS 2 BUSINESS

Smartphone

Samsung Galaxy S III

Prijs: v.a. â‚Ź 470,Info: www.samsung.com/nl

De opvolger van de extreem succesvolle Galaxy S II had het al zwaar nog voordat deze uitkwam. Toch hebben we kunnen concluderen dat Samsung je met de S III een waardige opvolger van de SII heeft bezorgd. Het 4,8inch scherm heeft een resolutie van 1280 X 720 en maakt gebruik van super amoled HD-technologie. Zonder plus-toevoeging dus, wat sommigen kunnen ervaring als een teleurstelling. Toch viel het scherm ons allesbehalve tegen. De kijkhoek is strak, de kleuren komen mooi uit en alles is erg scherp. De processor, een Exynos 4 Quad-chip met een kloksnelheid van 1,4Ghz is indrukwekkend, en samen met de Mali-400 grafische chip is de smartphone razendsnel. Haperin-

gen komen niet voor, scrollen gaat vloeiend en software start in een mum van tijd op. Qua software heb je als gebruiker een ruim aanbod aan applicaties en functies die Samsung heeft ingebouwd. De schil die zij om Android heen leggen met TouchWiz maakt van de telefoon een apparaat dat de 'smart' in 'smartphone' onderstreept. Zoals Smart Stay, een sensor die in de gaten houdt of je naar het scherm kijkt en vervolgens voorkomt dat het op non-actief springt. De accuduur gaat bij normaal gebruik een dag mee, wat voor een smartphone voldoende is. Wat de telefoon helemaal afmaakt is de meer dan prima 8-megapixel camera. De S III blijkt een meer dan waardige opvolger van de succesvolle S II.

6


BUSINESS 2 BUSINESS

Tablet

Apple iPad

Prijs: v.a. € 499,Info: www.apple.com

• Ook in 2012 bleef de iPad de toonaangever op de tabletmarkt.

De nieuwe iPads heetten dit jaar simpelweg 'iPad'. Niet 'iPad 3', 'iPad 4' of 'Super iPad', maar gewoon 'iPad'. Dit deed iedereen, ook ons, vrezen dat veranderingen minimaal zouden zijn. We konden er niet verder naast zitten. De resolutie kreeg begin dit jaar al een indrukwekkende oppepper naar 2048 bij 1536 op een schermoppervlak van 9,7-inch. Dit is behoorlijk indrukwekkend, zeker als je nagaat dat dit een verviervoudiging van het aantal pixels is die we op de iPad 2 tegenkwamen. Dit maakt het scherm uiterst geschikt om vanaf te lezen, vooral letters zijn haarscherp en kartelvrij. Dankzij de hoge resolutie zijn ook kleine fonts goed leesbaar. Daarbij weet de iPad ook nog eens apps zo

te schalen dat dit niet ten koste gaat van de kwaliteit. We waren dit jaar onder de indruk van wat de iPad op dat gebied weet klaar te spelen. Geheel onverwachts kondigde Apple dit najaar zonder veel tamtam een update van de populaire tablet aan. In deze huidige vierde generatie maakt de fabrikant gebruik van de A6X-processor en is daarmee sneller dan zijn voorganger. Ook is de Dock-connector vervangen door het kleinere Lightning-stekkertje. Als je een tablet-liefhebber bent kun je ook dit jaar niet om Apple heen. Met de iPad laat Apple zien wáárom de iPad de tablet-standaard dicteert en gezien kan worden als beste tablet op de markt.

7


BUSINESS 2 BUSINESS

Nas

Synology DS412+ Prijs: ₏ 469,- (excl. btw, zonder schijven) Info: www.synology.com • De Synology DS412+ heeft behoorlijk wat spierballen in huis voor een 4-bay mkb-nas.

Wanneer een hoop mensen tegelijkertijd bedient moeten worden van toegang tot allerlei bestanden, moet een nas wel tegen die werkdruk kunnen. Wanneer dat het geval is, heb je te maken met een zakelijke nas die z'n mannetje staat wanneer het erom spant. De krachtige Synology DS412+ voldoet ruimschoots aan een dergelijke eis. Een hoop van de kracht die de nas in zich herbergt hebben we te danken aan de 2,13GHz dual-core-processor. In combinatie met 1GB intern geheugen is een grote hoeveelheid taken tegelijkertijd afhandelen geen probleem voor deze krachtpatser onder de nassen. De doorvoersnelheid is tot 205,6MB/sec lezen en tot 182,66MB/sec schrijven. Dat is behoorlijk en maakt erg veel indruk. Je hebt vier slots tot je beschikking, die overigens hot swappable zijn en schijven tot 16TB ondersteunen. Qua aansluitmogelijkheden is de nas wel

voorzien, met zowel usb 2.0 en usb 3.0 aan boord. Daarnaast biedt het systeem opties om deze te gebruiken als router dankzij twee LAN-poorten. Een andere optie is om de nas in te stellen als printserver. Zo kun je direct vanaf je iPad printen. Ook is het een webserver waar je tot aan dertig websites kunt hosten. Het systeem kun je instellen en onderhouden met Synology DiskStation Manager (DSM), een Linux-besturingssysteem dat erg gebruikersvriendelijk aanvoelt. Daarmee merk je dan ook waarom deze nas eigenlijk zo goed is: hij is vriendelijk in het gebruik, geeft je veel ruimte om de nas zo in te stellen dat deze integreert binnen jouw organisatie en is toch een enorm krachtig apparaat. Daarbij kun je niet om de vele opties heen die van het apparaat een zeer bruikbaar instrument maken op de werkvloer.

8


BUSINESS 2 BUSINESS

Moederborden

GIGABYTE B-75 serie 'De B75-serie biedt een uitgekiende featuremix'

Prijs: op aanvraag Info: www.giga-byte.nl

Moederborden, is dat een interessante productcategorie voor het mkb? Is dat niet meer iets voor zelfbouw-knutselaars of gamers? GIGABYTE bewijst het tegendeel. Het Taiwaneze merk produceert een brede range aan hoge-kwaliteitsmoederborden voor iedere denkbare doelgroep. Met name de B75-serie biedt een uitgekiende mix van features die vooral interessant zijn voor het midden- en kleinbedrijf. Denk daarbij met name aan functionaliteit op het gebied van energiebesparing en beheersbaarheid. GIGABYTE B75-moederborden maken namelijk exclusief gebruik van Intel Small Business Advantage (SBA). Deze software zorgt voor data back-up, dataherstel, bescherming te-

gen virussen en blokkering van ongewenste usb-drives. SBA levert IT-managementoplossingen voor meerdere apparaten binnen organisaties die geen IT-personeel fulltime in dienst hebben. Daarnaast maken de B75-moederborden gebruik van Intel's Rapid Storage Technology. Dat zorgt voor het versneld opstarten van systemen en programma's. De Gigabyte B-75 serie is een Dual BIOS moederbord. Dit is een moederbord dat een backup BIOS bevat naast de standaard BIOS. Wanneer een computer niet opstart door een verkeerde BIOS update, virus of foutieve BIOS instelling zal de backup het systeem herstellen.

9


BUSINESS 2 BUSINESS

Mobiele beveiliging

Mobiel Internet Veiligheidspakket van KPN

Prijs: â‚Ź 1,50 per maand Info: www.kpn.nl/zakelijk

Mobiel internetgebruik neemt in hoog tempo toe, en daarmee helaas ook de schadelijke software die je telefoon en je digitale identiteit schade kan toebrengen. Goede bescherming is dus geen luxe meer maar simpelweg bittere noodzaak. KPN levert samen met F-secure een softwarepakket waarmee je zowel beveiligd bent tegen malware en schadelijke websites, als tegen diefstal. Het pakket downloadt automatisch updates zodat je steeds optimaal beschermd bent. Desgewenst kun je er voor kiezen om deze handmatig te updaten, zodat je niet ongemerkt je databundel verbruikt. Iedere keer wanneer je je telefoon aanzet wordt je telefoon en aanwezige geheugenkaart gescanned op ongewenste bestanden. Dit gaat lekker vlot. Ook wanneer je surft en de browserbeveiliging is ingeschakeld wordt

er steeds gecontroleerd of je niet potentieel gevaarlijke websites bezoekt. Het programma biedt verder opties voor wanneer je telefoon gestolen wordt. Deze kun je dan van een afstand op slot zetten. Ook is het mogelijk om je telefoon te lokaliseren en deze zelfs te wissen. Zo belandt eventueel gevoelige informatie op je smartphone nooit in ongewenste handen. Het programma is gebruiksvriendelijk en draait zeer vlot. Ook met de browserbeveiliging aan merk je geen enkele vertraging wanneer je op internet surft. Dit veiligheidspakket is eem prima keuze wanneer je graag veilig mobiel internet gebruikt. Mocht je zo tevreden zijn dat je ook je desktops wilt voorzien van deze beveiliging, dan zijn er ook varianten voor Mac en Windows beschikbaar.

10


BUSINESS 2 BUSINESS

Endpoint-beveiliging

Safetica Endpoint Security Prijs: op aanvraag Info: www.safetica.nl • Safetica Endpoint Security houdt het uitgaande verkeer van interne informatie in de gaten.

Bescherming van bedrijfsgegevens voor invloed van buitenaf is belangrijk. Het stikt immers van kwaadwillende software, en kwaadwillende mensen, die jouw bedrijfsnetwerk schade kunnen toebrengen. Maar gevaar komt niet alleen van buitenaf, ook medewerkers kunnen (gevoelige) bedrijfsinformatie bedoeld of onbedoeld in gevaar brengen. Safetica Endpoint Security beschermt informatie tegen schadelijke invloed van binnenuit, en houdt ook een oogje op de productiviteit binnen je organisatie. Met de drie software-modules waaruit de software bestaat krijg je overzicht, kun je medewerkers autorisaties geven en bedrijfsinformatie beveiligen. Auditor zorgt er voor dat je kunt monitoren en je dus kunt zien wat medewerkers zoal doen. De module houdt in de gaten hoeveel tijd ze besteden aan bepaalde taken en wat voor emails ze verzenden. Van de verzamelde informatie

wordt vervolgens een gedetailleerd profiel opgesteld. Met Supervisor autoriseer je je medewerkers zodat ze wel of juist niet bepaalde internetdomeinen kunnen bezoeken, software kunnen installeren, of bepaalde documenten kunnen uitprinten. DLP (Data Leak Prevention) beschermt je bedrijfsinformatie. Hiermee kun je er voor zorgen dat informatie niet op straat komt te liggen of dat medewerkers deze informatie meenemen. Ook heeft DLP een shredder aan boord waarmee je informatie kunt vernietigen. De modules zijn makkelijk in gebruik en naar wens in te stellen. Hiermee is Safetica Endpoint Security een prima pakket om zowel bedrijfsinformatie te beschermen als om de productiviteit binnen je organisatie op peil te houden.

11


BUSINESS 2 BUSINESS

Voice- en dataprovider

Voiceworks Prijs: op aanvraag Info: www.voiceworks.nl

'Met voiceworks gaat geen contactmoment meer verloren' Voiceworks heeft zich dit jaar bewezen als innovator op de markt van communicatieoplossingen. Eén van de hoogtepunten van dit jaar was de introductie van hun FMCportfolio. Dit bestaat uit drie oplossingen, Voiceworks Moble, Mobile Connect en Managed Mobile, waarmee je je smartphone volwaardig onderdeel laat uitmaken van je voip-netwerk. Je mobiele toestel krijgt de beschikking over dezelfde geavanceerde voip-functies als je vaste toestel. Voiceworks Mobile vormt de basisdienst. Hiermee krijg je de beschikking over meerdere mobiele en vaste nummers op één toestel, voicemail-to-email en sms-to-email. Daarnaast biedt Voiceworks standaard een handige 'bereikbaarheidsmatrix', waarmee je zelf je gespreks- en sms-routing kunt bepalen. Het tweede concept, Mobile Connect, koppelt je telefooncentrale aan het communicatieplat-

form van Voiceworks, waardoor alle faciliteiten van je telefooncentrale op de mobiele telefoon beschikbaar zijn. Daarmee kun je bijvoorbeeld ook mobiel bellen met behulp van verkorte kiesnummers. Inkomende gesprekken worden aangeboden bij je eigen centrale. Je beslist zelf wanneer deze worden doorgezet naar een mobiel toestel. Uniek hieraan is dat Voiceworks de integratie tussen pbx en mobiel op hun eigen gsm-netwerk laat plaatvinden, zonder dat de tussenkomst van een mobiele app nodig is. De derde dienst, Managed Mobile, is het stokpaardje van Voiceworks. Of zoals ze het zelf omschrijven: het toppunt van vast-mobiel-integratie. Alle voip-mogelijkheden die Voiceworks biedt komen beschikbaar op je mobiel, zonder dat je zelf hoeft te investeren in een telefooncentrale. Deze is namelijk in beheer bij Voiceworks. Kortom: wél de lusten, maar niet de lasten van een eigen fmc-voipserver.

12


BUSINESS 2 BUSINESS

Hosting

IS.nl Prijs: op aanvraag Info: www.is.nl

'is.nl maakt gebruik van een state-of-theart hypergridomgeving' IS.nl staat voor Online Ondernemen en daar sluiten de geleverde diensten uit de cloud en het brede internetconnectiviteit aanbod perfect bij aan. Met zo'n 30.000 internetprojecten, is IS.nl een van de grootste zakelijke ICT-dienstverleners van Nederland. IS.nl levert haar diensten vanaf 'State of the Art' IS Hypergrid™ Cloud Computing platform, dat gebaseerd is op het beste uit de markt. IS.nl wil bijdragen aan het verhogen van de productiviteit bij haar klanten door het leveren van effectieve ge-

standaardiseerde diensten, primair gericht op het gebruik van ICT als ondersteunend middel bij het runnen van een onderneming. Een greep uit het aanbod: IS Cloudserver: een eigen IS Cloudserver biedt alle vrijheid om deze volledig aan te passen aan jouw eigen specifieke wensen en eisen. Hosted Desktop: Hier worden alle kantoorapplicaties, data en capaciteit vanuit één centrale locatie geleverd: de cloud. Met een laptop, smartphone of tablet met een internetaansluiting heb je als gebruiker overal

13

en altijd toegang tot je eigen desktop en applicaties. Hosted SharePoint: Eenvoudig en veilig documenten delen met jouw collega’s. Dat biedt Hosted SharePoint van IS.nl. Documenten worden in een afgeschermde cloudomgeving centraal opgeslagen en blijven altijd toegankelijk. Hosted Exchange: Om tussen afspraken door up-to-date te blijven is er Hosted Exchange waarmee je ook onderweg direct kunt reageren op belangrijke e-mails of je agenda kunt raadplegen.


Bent u veilig in de CLOUD?

SECURING THE CLOUD WITH VMWARE VSPHERE De cloud kan een enge plek zijn en met 80% van de cloud werkend op Vmware’s vSphere producten dient u klaar te zijn om die omgeving veilig te houden. Volgens een recent onderzoek van IBM, vindt 77% van de respondenten dat de cloud het beschermen van Privacy moeilijker maakt en 50% zorgen heeft over de inbreuk op de gegevensbeveiliging of dataverlies. TSTC levert een antwoord: Als u gebruikt maakt van VMware vSphere om de cloud te beheren, leert u bij ons wat u nodig heeft om de cloud veilig te houden (zowel private als public cloud). Onze gedetailleerde security aanbevelingen helpen u op weg om de meest veilige virtuele omgeving te ontwikkelen.

Met een unieke 100-procent-slagingsgarantie kan elke certificering worden behaald bij TSTC, zonder extra kosten voor eventueel benodigde herexamens of het opnieuw volgen van een training. We doen er alles aan onze cursisten uitvoerig op te leiden en te voorzien van de informatie die ze nodig hebben om in de praktijk een verschil te kunnen maken! Voor een totaal overzicht van alle TSTC trainingen kijk op www.TSTC.nl Wilt u graag persoonlijk contact met een van onze opleidingsadviseurs neem gerust contact met ons op: 0318 581 480

TSTC TRAININGEN:

Certified Ethica

l Hacker (CEH)

Certified Securit y Licensed Penetr Analyst / ation Tester (ECSA - LPT) Certified Virtua lization Security Expert (CVSE) Cloud Security Audit and Complianc e

of the Year ATC

TSTC Plesmanstraat 62 3905 KZ VEENENDAAL


BUSINESS 2 BUSINESS

Magento webshop

ProfessioneleWebshop.nl

Info: www.professionele-webshop.nl

Het beheer van een e-commerce-onderneming zit vol met valkuilen. Met enkel een website met betalingsmogelijkheden ben je er niet. Immers, geen enkele online shop is hetzelfde. Hierbij komt Professionele-Webshop.nl om de hoek kijken. Zij kunnen je door het hele traject begeleiden, van idee tot up-and-running webwinkel. Uiteraard kun je ook voor advies op het gebied van webshops bij hun terecht. De online shop wordt gebouwd met behulp van het Magento-platform, waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn en je dus flexibel bent in de keuze om de webshop zo in te richten op de manier die jij wilt.

Professionele-Webshop.nl kan op basis van de ruim 600 beschikbare templates een webwinkel op maat maken, maar kan de online winkel ook volledig op maat voor je ontwerpen. Doordat je de beschikking hebt over verschillende optionele modules en koppelingen met social media krijg je een perfect op maat gesneden webshop geleverd. Naast de webwinkel zelf doet Profesionele-webshop.nl ook trainingen op locatie die standaard bij elk pakket is inbegrepen. Hiermee ben je meteen wegwijs in de mogelijkheden van jouw eigen unieke online winkel.

15


BUSINESS 2 BUSINESS

Internet Service Provider

Interconnect

'Bij Interconnect moet je hard je best doen om geen geschikte internetservice voor jouw bedrijf te vinden' Info: www.interconnect.nl

Nu Het Nieuwe Werken echt voet aan grond krijgt binnen organisaties in Nederland hoort hier een provider van internet services bij die aan de vraag binnen deze trend kan voldoen. Interconnect is een dergelijk bedrijf dat kan inspringen in groeiende flexibele behoeftes op het gebied van communicatie, netwerken en data-veiligheid. Allereerst is het een leverancier van allround-internetdiensten. Zo kun je bij Interconnect diverse hostingdiensten afnemen waarbij gelet wordt op jouw specifieke wensen. Of je nu een groot bedrijf bent of juist een kleine mkb-onderneming, bij Interconnect moet je hard je best doen om geen geschikte internetservice voor jouw bedrijf te vinden. Je kunt bij hun dus terecht voor iaas

(infrastructure as a service)-oplossingen die passen bij jouw bedrijf. Verder levert het bedrijf diverse moderne telecom-diensten zoals voip via een Hosted Voice-dienst. Dan heb je als bedrijf niet meer de rompslomp van een lokale telefooncentrale met alle voordelen van eenzelfde telefooncentrale. Je betaalt per gebruiker dus reduceer je de kosten op het telefoonverkeer enorm. Interconnect heeft twee datacentra in Nederland, waar uiteraard serverruimte gehuurd kan worden. De connectivity-diensten die Interconnect aanbiedt, zorgen tenslotte voor een optimale netwerkverbinding gericht op zakelijk gebruik.

16


BUSINESS 2 BUSINESS

Hosting provider

Qweb

Info: www.qweb.nl

Qweb is een hosting provider die al jaren bekend staat vanwege de hoge kwaliteit en service die zij bieden. Naast de hoge kwaliteit van hun producten doet het bedrijf er alles aan om net dat beetje meer te bieden. Het bedrijf beheert ruim vijfduizend websites en zestienduizend domeinen. Daarnaast hebben ze ruim duizend servers in beheer. Hun servers zijn ondergebracht in drie datacenters en wordt beheerd door deskundig personeel. Qweb levert hostingoplossingen voor onder andere het Linux- en Windows-platform. Ook kun je er terecht om je zakelijke mail te laten hosten, op het welbekende Exchangeplatform. Door de Hosted Exchangeconstructie heb je wel de lusten, maar niet de lasten van een echte Exchange-server.

Qweb maakt gebruik van een krachtig spamfilter, genaamd Qfilter. Deze schoont je e-mail op van ongewenste zaken zoals spam, virussen, malware en phishing e-mails. De filter bevat bovendien een zogenoemde fallback-functie. Heeft je e-mail last van een storing, dan komen later alsnog alle inkomende mails binnen en verlies je dus geen belangrijke berichten. Ook kun je bij Qweb terecht voor managed virtuele servers. Deze servers zijn schaalbaar en kunnen dus eenvoudig meegroeien met je business. Via hun website www.qweb.nl biedt het bedrijf ook dedicated servers aan. Je kunt daarbij kiezen uit een breed assortiment, waardoor de servers precies aan de juiste eisen kunnen voldoen.

17


BUSINESS 2 BUSINESS

Virtualisatie-management

Veeam Essentials

Prijs: op aanvraag Info: www.veeam.com/nl

Virtualisatie wordt ook voor het mkb steeds interessanter. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw virtuele hosts beheersbaar en veilig blijven? Speciaal voor kleinere virtuele omgevingen heeft VEEAM de oplossing Veeam Essentials op de markt gebracht. Met de software beheer je zowel VMware- als Hyper-V-omgevingen van beperkte omvang. De oplossing bestaat uit twee essentiële onderdelen: Veeam ONE en Veeam Backup & Replication. Veeam ONE is een samenvoeging van Veeam Monitor, Reporter en Business View. Veeam ONE biedt je real-time inzicht in de status van je virtuele machines. Met de oplossing bewaak je zaken als het resourcegebruik en de belasting van de afzonderlijke onderdelen. Dankzij heldere dashboards krijg je in één oogopslag inzicht in de status. Denk daarbij aan zaken als het aantal problemen en waarschuwingen op een

bepaald tijdstip. Ook kun je middels uitgebreide rapporten hierover achteraf worden geïnformeerd. Dat is niet alleen handig voor systeembeheerders, maar zeker ook om het management efficiënt te briefen. Ook kun je met Veeam ONE de opbouw van de virtuele omgeving in kaart brengen. Met het onderdeel Veeam Backup & Replication zorg je voor een veilige back-up en eventuele restore van je virtuele omgeving. Het bevat geavanceerde functionaliteit als ingebouwde deduplicatie, Instant VM Recovery en Instant File-level Recovery. Veeam Essentials is geschikt voor heterogene omgevingen, het ondersteunt zowel het Hyper-Vals het VMware-platform. Die flexibiliteit komt ook van pas als je besluit te switchen van virtueel platform, je hoeft dan niet op zoek naar een nieuwe beheeromgeving.

18


BUSINESS 2 BUSINESS

Trainingen voor ICT-professionals

Tshukudu Technology College (TSTC) 'TSTC kent een slagingspercentage van ten minste 85 procent' Info: www.tstc.nl

Het Tshukudu Technology College (TSTC) is een IT-opleidingsinstituut, opgericht in 1999. Ze richten zich voornamelijk met technische trainingen op systeem- en netwerkbeheerders en met security-trainingen op een breed spectrum van eindgebruiker tot security management en auditing. Ze verzorgen trainingen voor onder andere Microsoft , Cisco, Citrix, Vmware, Linux, ITIL en security-trainingen van EC- Council, ISC2, ISACA en PECB. Al deze trainingen worden verzorgd middels het TSTC Fast Tracks-programma, waarbij rendement, certificering en tijdswinst voorop staan. De TSTC Fast Track is de enige IT-opleiding in Europa met examengarantie en een slagingspercentage van tussen de 85 en 100 procent binnen ĂŠĂŠn tot drie weken. Het draait bij de opleidingen van TSTC natuurlijk vooral om het bijbrengen van kennis waar cursisten in de praktijk wat aan hebben. Hoewel er bij som-

mige trainingen gebruik gemaakt wordt van podcasts en webinars op een iPad, vinden de meeste trainingen klassikaal plaats. Cursisten hebben ruim voor de cursus een intake-gesprek waarbij alle materialen van de cursus uitgedeeld worden. Daarna kan de cursist zelfstandig de materie bestuderen zodat een groot deel van de theorie al bekend is bij de start van de klassikale training. De training zelf bestaat uit herhaling van de theorie en vooral veel praktijk-oefening. Logisch, want de cursussen zijn ook gericht op gebruik in de praktijk. Verder heeft het TSTC een eigen test center, dus zodra je een training hebt afgerond kun je er meteen examen doen. Zoals gezegd kent het TSTC een erg groot slagingspercentage van ten minste 85 procent. Mocht je onverhoopt toch niet slagen dan biedt TSTC je de training nogmaals kosteloos aan.

19


BUSINESS 2 BUSINESS

Endpoint security

Norman Endpoint Protection 9.1 • Een totaaloplossing die actief en preventief beschermt tegen ongewenste software PRIJS: € 220,- excl. btw (1 jaar 5 PC's stand-alone-versie). Bel Norman voor de overige grotere licenties INFO: www.norman.nl

Een goede bescherming van je werkplek staat of valt bij het in de gaten houden van de status van je werkplek. Maar ook het nemen van preventieve maatregelen is belangrijk. Norman Endpoint Protection biedt je beide in een makkelijk te gebruiken pakket. De basis van deze clientsoftware bestaat uit een antivirus en antispyware-scanner. Door deze regelmatig te gebruiken hou je je computer vrij van ongewenste software als virussen, spyware, adware en rootkits. De engine van de scanner draait op versie 7 en is daarmee een stuk sneller dan zijn voorganger. Naast de scanner bestaat het pakket ook uit een preventief deel. Dit heet Intrusion Guard en beschermt je computer tegen ongewenste software en toegang van buitenaf. Hiermee kun je bijvoorbeeld aangeven welke websites wel en welke niet bezocht mogen worden. Daarnaast kun je regels opstellen om te bepalen welke bestan-

den en services uitgevoerd mogen worden op je systeem. De software komt ook met de Norman Sandbox®-omgeving. Deze maakt een virtuele omgeving waarin verdachte malware wordt losgelaten. Zo kan kwaadaardig gedrag van software geïdentificeerd worden voordat deze schade aan je computer kan toebrengen. De stand-alone versie is een lichtgewicht oplossing voor mkb'ers die niet teveel eisen stellen aan controle en beheer. Ben je op zoek naar uitgebreide (beheer-)mogelijkheden, dan kun je gebruikmaken van de Server-editie. Deze bevat de Norman Endpoint Manager waarmee je de clientsoftware op meerdere werksta-tions kunt beheren. Groot pluspunt is de compatibiliteit van het pakket, Norman Endpoint Protection ondersteunt zowel Windows 8 (32-bit en 64-bit) als meerdere Linux-distributies.

20


BUSINESS 2 BUSINESS

Access point

ZyXEL NWA1121-NI

Prijs: â‚Ź 119,- (excl. btw) Info: www.zyxel.nl

ZyXEL Communications, een aanbieder van netwerkproducten en oplossingen, levert de NWA1121-NI. Het apparaat is bedoeld voor gebruik in grote binnenruimtes waar draadloos gewerkt wordt. Denk bijvoorbeeld aan grote gebouwen zoals hotels, academische instellingen, winkelgalerijen en overdekte speeltuinen. Maar het is natuurlijk ook prima geschikt voor het mkb. Het accesspoint komt in een onopvallende behuizing met verborgen antennes en levert uitmuntende draadloze dekking. Hoewel het apparaat mooi ontworpen is, kun je ervoor kiezen om hem uit het oog te houden en bijvoorbeeld aan het plafond te bevestigen. Ook dan blijven de prestaties optimaal. Het probleem waar accesspoints vaak mee te maken krijgen, is de

dode hoek: de plek waar de dekking niet optimaal is. Om die problemen te overwinnen maakt ZyXEL niet alleen gebruik van de gebruikelijke draadloze 802.11n-technologie, maar heeft het ook meer functies geĂŻmplementeerd zoals TX-bundelvorming, LDPC (low-density Parity-check) en MLD (Maximum Likelihood Demodulation). Door deze en andere geavanceerde functies verzekert ZyXEL met de NWA1121-NI Access Point niet alleen een hoge overdrachtssnelheid tot 300 Mbps, maar belooft het ook stabiliteit, betrouwbaarheid en ruime dekking. Hiermee wil ZyXEL met name een oplossing bieden voor locaties waar veel gebruikers samenkomen en gebruik willen maken van een draadloze verbinding zonder haperingen of uitval.

21


BUSINESS 2 BUSINESS

Nas

Iomega StorCenter Info: go.iomega.com • Gebruiksgemak en snelheid

De nas-appliances van Iomega zijn niet alleen geschikt voor het veilig opslaan van je kostbare bedrijfsdata. Je kunt ze, in combinatie met een ip-camera, ook inzetten voor het beveiligen van je bedrijfspand. Zowel de professionele PX- als de IX-serie is hier geschikt voor, dankzij de ingebouwde videosurveillance-mogelijkheden. Dat kan op drie verschillende manieren: De eerste manier is het zogenoemde Surveillance Storage Target (SST) en werkt met ip-camera’s van alle grote fabrikanten. De ip-camera’s sluit je aan op een router of switch, die weer verbonden is met een VMware-server en je nas appliance. Via de bestandssystemen nfs, cifs en iscsi kunnen de ipcamera’s vervolgens hun videobeelden op de nas appliance opslaan. De tweede methode is het Integrated Video Management System (IVMS) en is de meest laagdrempelige. Iomega werkt hiervoor sa-

men met grote ip-camera-fabrikanten zoals Axis, Panasonic, Mobotix en Bosch. De enige vereiste is dat je camera’s deel uitmaken van hetzelfde netwerk als je nas appliance. Bediening, opslag en beheer verloopt via het EMC Lifeline-besturingssysteem, dat Iomega gratis bij elke nas appliance levert. Als laatste kun je gebruikmaken van Hosted Video Surveillance (HVSS). Hiervoor hoef je als bedrijf niet over een inpandige server te beschikken. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en ip-camera’s van Axis. Samen met deze fabrikant ontwikkelde Iomega namelijk de AXIS Video Hosting System (AVHS)-software die standaard geïnstalleerd wordt op Iomega nas appliances. Het opzetten en inregelen van je eigen videosurveillance systeem, waarmee je van 4 tot 48 camera’s kunt beheren, kost hiermee slechts enkele minuten.

22


BUSINESS 2 BUSINESS

Headset

Jabra Pro 9440

• De Jabra Pro 9440 verbindt tegelijkertijd met je mobiel, vaste toestel en softphone. Prijs: ₏ 379,Info: www.jabra.nl

De Pro 9470 is het topmodel van de Jabra Pro-range. Volgens de fabrikant is het de ideale oplossing voor specialisten, managers en directieleden. De reden: het verbindt tegelijkertijd met je mobiel, vaste toestel en softphone. Jabra heeft een andere oplossing gekozen voor optimale aanpassing aan je oor. In plaats van een aantal oorhaakjes heeft de fabrikant gekozen de oorhaak uit te voeren in een soort flexibel rubber, waardoor je het zelf in de ideale vorm kunt verstellen. Het vereist even wat werk, maar dan zit het ook subliem en heb je gegarandeerd geen last van irritatie. Ook levert het een aantal oordopjes in verschillende maten mee. Op zich prima, al vonden we het comfort van de geldopjes van Plantronics net wat hoger. Wel zijn we meer gecharmeerd van het design. Volgens de visie van Jabra is de vormfactor

essentieel voor de acceptatie door gebruikers, en daarin kunnen wij ze geen ongelijk geven. Die filosofie zie je terug in de strakke, chique lijnen van het product. De geluidskwaliteit is prima, dankzij zogeheten Noise Blackout-ruisreductie zijn gesprekken verstaanbaar. Voor een nog levensechtere conversatie kun je de geluidskwaliteit opschroeven naar 'wideband', al lever je dan wel wat accutijd in. Deze optie werkt alleen met softphones of via voip. Het maximale bereik van het appraraat ligt volgens Jabra op ongeveer 150 meter, maar dat blijkt vaak wat te optimistisch. Wat ons betreft is het bereik echter meer dan ruim voldoende voor de dagelijkse kantoorpraktijk. Het basisstations is wat ons betreft een uitblinker: het mooie aanraakkleurenscherm en gemakkelijke bediening zijn duidelijke pre's.

23


BUSINESS 2 BUSINESS

Security audits

Secwatch 'SECWATCH is volledig onafhankelijk en geeft direct bruikbare adviezen' Prijs: Op aanvraag Info: www.secwatch.nl

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Niet alleen omdat de dreiging steeds reëler wordt, maar ook omdat het tempo waarin nieuwe gevaren zich voordoen exponentieel stijgt. Het is dan ook van het allergrootste belang dat je bedrijfsnetwerk op en top beveiligd is. Neem bijvoorbeeld diverse actuele voorbeelden van het lekken van persoonsgegevens door diverse bedrijven. En vaak niet de minste. Zoiets mag natuurlijk nooit en te nimmer gebeuren. Maar hoe weet je of alles in jouw onder­ neming tiptop in orde is? Hoe weet je zeker dat je beveiliging voldoet aan alle eisen? Dat er nergens zwakke plekken te vinden zijn? SECWATCH heeft zich toegelegd op de zoektocht naar zwakke plekken in de beveiliging van zakelijke ICT-infrastructuur. Ze kijken daarbij uiteraard naar de infrastructuur en de ‘techniek’, maar gaan verder dan dat. Ze controleren bijvoorbeeld of in je onder­

neming afspraken zijn gemaakt over de omgang met social media, over de omgang met privacygevoelige informatie en of er een informatiebeveiligingsplan aanwezig is. Die tweeledige aanpak maakt SECWATCH uniek in het security audit landschap. Ook richten zij zich volledig op informatie­ beveiliging; ze doen niet aan neven­ activiteiten als hosting of systeembeheer. Zo kunnen ze zich volledig toeleggen op hun belangrijkste taak: controleren of jouw onder­neming waterdicht is. Overigens is ­SECWATCH een volledig onafhankelijke partij en geeft dus enkel onafhankelijke adviezen. Wil je je bedrijf regelmatig laten doorlichten, dan kun je een SECWATCHED Secure abonnement nemen, inclusief bijbehorend keurmerk. Met een dergelijk keurmerk laat je zien dat je veel aandacht besteedt aan de beveiliging van je gegevens en dat data bij jou in veilige handen is.

24


BUSINESS 2 BUSINESS

Online werkplek

MKB WERKPLEK ONLINE

Prijs: € 79,95 per werkplek per maand Info: www.kpn.com/mkbwerkplek

Met MKB Werkplek Online van KPN krijg je de beschikking over een compleet op afstand door KPN beheerde werkplek. Inclusief geïnstalleerde software, dus na inloggen kan een werknemer direct in een vertrouwde Windows-omgeving aan de slag. Met de oplossing van KPN wordt het leven van zowel grote als kleine bedrijven op het vlak van automatisering aanzienlijk vereenvoudigd. De dienst voorziet in een uiterst veilige inlogmethode, via de speciale MKB Werkplek Online website. Daarmee wordt misbruik door bijvoorbeeld gehackte wachtwoorden voorkomen en is MKB Werkplek Online ook prima inzetbaar voor thuiswerkers en personeel onderweg. Voor een verbinding vanaf de zaak adviseert KPN een vaste beveiligde KPN-verbinding. Eenmaal draaiend krijg je een Windows-omgeving voorgeschoteld. In het welbekende Start-menu staan alle in overleg met KPN geïnstalleerde applicaties. Ook zijn er standaardpakketten beschikbaar met bijvoorbeeld de nieuwste versie

van Office 2010 voorgeïnstalleerd. Los van het gemak van 'geen zorgen meer' over het computerpark van je bedrijf biedt MKB Online Werkplek vooral een stuk zekerheid. Je bestanden zijn bijvoorbeeld ook beschermd tegen brand en andere schade. Naast zekerheid en stabiliteit brengt MKB Werkplek Online ook een stukje flexibiliteit. Wanneer nieuwe software of al bestaande zakelijke software uitvoerig getest is kan deze geïntegreerd worden in de cloud-oplossing, zodat je de ruimte hebt om software te gebruiken die je wilt zonder dat dit conflicten met andere software met zich meebrengt. Het gebruik van zowel Windows als de applicaties voelt opvallend snel en soepel aan, eigenlijk heb je totaal niet in de gaten dat je op een remote desktop aan het werk bent. Met MKB Werkplek Online maak je een grote sprong naar de toekomst en zijn zorgen over server-, software- en documentenbeheer voortaan verleden tijd.

25


BUSINESS 2 BUSINESS

Printen via de cloud

Lantronix xPrintserver

Prijs: € 151,- (Office Edition, excl. btw) Info: www.lantronix.com

Draadloos printen vanaf de mobiele gadgets is al even mogelijk, maar lang niet met alle printers. xPrintserver pakt dit probleem aan, althans voor printen vanaf iDevices, zodat je niet hoeft te investeren in nieuwe printers om draadloos te kunnen afdrukken. Het stijlvolle witte kastje blinkt uit in eenvoud: een ethernetpoort en voeding, met meer heb je niet te maken. Je koppelt xPrintserver aan je hub of router, waarna het printers in je netwerk automatisch opspoort en herkent. Via de Airprint-standaard zijn de printers vervolgens te benaderen vanaf je iDevice. Het maakt daarbij niet uit of de printers draadloos of bedraad aan het netwerk gekoppeld zijn. Een pulserende X vertelt je wanneer het apparaat klaar voor gebruik is. Vervolgens kun je vanaf je iPhone, iPad

of iPod Touch printopdrachten versturen via de gebruikelijke iOS-manier. Je kunt daarbij twee variabelen meegeven: het aantal kopietjes en, wanneer de printer dit ondersteunt, of de afdruk enkel- of dubbelzijdig moet zijn. xPrintserver ondersteunt geen typische multifunctionalopties als scannen, maar we vragen ons sterk af of je dat zal missen. Het aantal netwerkprinters is onbeperkt. Wil je usb-printers kunnen aansturen, dan is er ook een goedkopere Home-edition van xPrintserver verkrijgbaar. Deze ondersteunt tot acht usb-printers, terwijl het aantal aanstuurbare netwerkprinters tot twee beperkt is. Wil je meerdere usb-printers tegelijk kunnen aansturen, dan heb je wel een extra usb-hub nodig; de Home-edition beschikt over één usb-aansluiting.

26


BUSINESS 2 BUSINESS

Systeembeheer vanuit de cloud

Panda Cloud Systems Managament

Info: http://it-systemsmanagement.pandasecurity.com

Als systeembeheerder heb je genoeg te doen. Een management-systeem voor je IT-infrastructuur is dan ook bepaald geen overbodige luxe. Met Panda Cloud Systems Management neem je de volledige controle over je IT-infrastructuur die je nodig hebt, op de manier zoals jij dat wenst. Het managementsysteem biedt je een duidelijk overzicht van alle apparaten op jouw netwerk. Deze kun je met enkele muisklikken beheren en bijvoorbeeld voorzien van applicaties of updates. Het systeem is erg intu誰tief en overzichtelijk. Je kunt eenvoudig een veelheid aan soorten scripts laten uitvoeren, en ook het toevoegen van eigen scripts is geen probleem. Er zit een eigen applicatie- en script-store in de

console van waaruit je makkelijk programma's kunt installeren en scripts kan toevoegen. Panda Cloud Systems Management werkt vanuit de cloud, dus je belast niet de eigen servers. Het enige dat je moet installeren op jouw te beheren apparaten is een software-agent van Panda zelf. Dit kan via de Management Console, waarna het apparaat onmiddellijk in de beheerconsole opgenomen wordt. Panda Cloud Systems Management werkt intu誰tief, makkelijk en snel. Ook aan veiligheid van je bedrijfsdata is gedacht: apparaten kun je van een afstand traceren en zonodig wissen. Vanaf 2013 ondersteunt de oplossing ook Blackberry, iOS en Android.

27


BUSINESS 2 BUSINESS

Mailbeveiliging

GFI MailEssentials Complete Online Prijs: Vanaf â‚Ź 9,50 voor 1-9 mailboxen, prijs aflopend naar afname Info: www.gfi.nl

MailEssentials Complete Online is beschermt je mail vanuit de cloud. Het schoont je e-mailstroom op voordat het naar jouw mailserver gestuurd wordt. Deze opzet brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee. De eigen server wordt hierdoor minder zwaar belast met mail die uiteindelijk toch niet relevant is. Ook het bedrijfsnetwerk wordt minder snel geconfronteerd met loze e-mail, en dat heeft een positief effect op de beschikbare bandbreedte. Een ander voordeel vinden we op het vlak van continuĂŻteit. Wanneer de eigen e-mailserver uitvalt, wordt inkomende e-mail door MailEssentials opgeslagen in een wachtrij. Zodra de server weer functioneert, wordt de mail alsnog bezorgt. In de tussentijd is de mail echter ook toegankelijk via MailEssentials. Je kunt dus gewoon blijven doorwerken, en de e-mailberichten zelfs beantwoorden

vanuit de MailEssentials-omgeving. Tot slot is de platformonafhankelijkheid een belangrijk kenmerk. Het maakt niet uit met welk e-mailplatform (zoals Microsoft Exchange en Lotus Notes) je werkt. De beveiligingslaag bevindt zich immers een stap daarvoor. Configuratie en beheer van MailEssentials vindt plaats via een online dashboard. De snelheid waarmee je de beveiliging instelt, is afhankelijk van de ervaring van de systeembeheerder. Prettig is de (Nederlandstalige) configuratiehandleiding voor administrators. GFI MailEssentials Complete Online werkt met een abonnementsmodel, waarbij wordt gekeken naar het aantal mailboxen.Voor 1 tot 9 mailboxen betaal je 9,50 euro per mailbox. Voor 10 tot 24 mailboxen betaal je 9 euro per mailbox. Al deze prijzen zijn exclusief btw.

28


BUSINESS 2 BUSINESS

Interview

Emile Kok, TSTC

'Wij willen cursisten iets bijbrengen waar ze in de praktijk wat aan hebben' Je bent nooit klaar met leren, zo luidt een bekend cliché. Maar voor ICT'ers is dat toch echt de dagelijkse realiteit. Goede trainingen blijven voor hen dan ook een must. TSTC hanteert daarin een geheel eigen aanpak. Wij spraken met directeur Emile Kok. Tekst: redactie Kun je wat vertellen over TSTC? Wie zijn jullie en waar staan jullie voor?

beheerders en met onze security-trainingen op een breed spectrum van eindgebruiker tot security management en auditing. Ons portfolio omvat onder andere trainingen van Microsoft, Cisco, Citrix, Vmware, Linux, ITIL en security trainingen van EC-Council, ISC2, ISACA en PECB via ons Fast Track principe. De TSTC Fast Track is de enige IT-opleiding in Europa met examengarantie én een slagings percentage van 85 - 100 procent binnen één tot drie weken. TSTC trainingen staat nog altijd gelijk aan professionaliteit en snelheid, welke resulteren in beter opgeleide engineers voor een goede, scherpe prijs. Al durven wij op onze opleidingen honderd

'Tshukudu Technology College (TSTC) is een IT-opleidingsinstituut, opgericht in 1999. In eerste instantie (als onderdeel van een detacheringsorganisatie) om eigen IT-personeel op een vernieuwende wijze te voorzien van kennis. Hierbij stond rendement, certificering en tijdswinst voorop. Deze manier van kennisoverdracht heeft geresulteerd in onze unieke trainingswijze, de TSTC Fast Tracks. Sinds 2000 is TSTC een zelfstandige organisatie. We richten ons voornamelijk met technische trainingen op systeem- en netwerk-

30


BUSINESS 2 BUSINESS

Interview

procent slagingsgarantie aan te bieden, slagen voor het examen mag volgens ons nooit het eerste doel zijn van een opleider. Wij voelen het als onze verantwoordelijkheid om cursisten echt iets bij te brengen wat ze kunnen gebruiken in hun dagelijkse praktijk en wat hun werkzaamheden vergemakkelijkt.’ Welke trends bespeuren jullie momenteel wat betreft ict-cursussen en opleidingen? Zijn er momenteel bepaalde trainingen zeer gewild en geliefd, en welke juist niet?

‘Er zijn op dit moment meerdere trends te signaleren. Microsoft komt uit met nieuwe software voor Client (Windows 8) en Server (Windows 2012), bij Cisco zie je kleine verschuivingen en verzwaringen in hun trainingsportfolio. Maar de grootste trends en verschuivingen zijn toch op het gebied van cloud en security. Een voorbeeld daarvan is onze security training CEH – we zijn 6 jaar geleden begonnen met de Certified Ethical Hacker CEH training versie 2 – nu zitten we op versie 7.1. En toentertijd was dat onze eerste security training – nu hebben we nog 26 andere security trainingen op terreinen als cloud security zoals Certified Virtualization Security Expert maar ook Risk Management.’ Hoe zit het met de oudgediende ‘hits’ als MCSE en MCSA? Zijn dit nog veelgevraagde / gewilde

opleidingstrajecten of beginnen deze aan relevantie te verliezen?

‘MCSA en MCSE waren vanaf Windows Server 2008 oudgediend toen Microsoft een nieuw certificeringsstelsel invoerde met titels zoals Microsoft Certified Technology Specialist (MCTS) en IT Professional (MCITP). Nu gaat Microsoft weer terug naar de MCSA en MCSE certificering in combinatie met hun nieuwe software releases en cloud-strategie. Hopelijk wordt daardoor hun certificering weer overzichtelijk en makkelijker op te pakken door cursisten. In de nieu-

31


BUSINESS 2 BUSINESS

Interview

Meer weten?

Wil je meer weten over TSTC of het trainingsaanbod? Op de website vind je uitgebreide informatie over het instituut en de opleidingen. Ga naar www.tstc.nl.

we structuur zijn de betekenis en invulling van MCSA/ MCSE met hun tijd meegegaan. Men kan deze nu op verschillende technologieën behalen. MCSA staat nu voor Microsoft Certified Solutions Associate en MCSE staat voor Microsoft Certified Solutions Expert. MCSA certificeringen kun je behalen voor onder andere Windows 2008 en Windows 2012, MCSE voor bijvoorbeeld Private Cloud, Desktop en Server Infrastructure en SQL Server 2012.’ Op welke manier spelen jullie in op deze (veranderende) trends?

‘Voor ons geldt dat we snel in de nieuwe materie moeten duiken en de trainingsopzetten van Microsoft moeten aanpassen naar onze eigen lesmethodiek. Daarnaast zoeken we altijd naar nieuwe kansen in de markt en proberen daar trainingen aan te koppelen. Een voorbeeld daarvan is onze introductietraining in SCADA beveiliging – dit is de eerste training in Nederland op het gebied van security bij Industrëele Automatisering.’ Een van jullie speerpunten is Fast Track, dat ervan uitgaat dat cursisten de stof al beheersen voordat ze aan de training deelnemen om zo tijd te besparen. Hoe werkt dat in de praktijk? Zijn er bijvoorbeeld ook mogelijkheden voor e-learning?

‘Bij sommige trainingen maken we gebruik van podcasts en webinars op een iPad. Maar het merendeel van onze trainingen zijn nog op basis van versneld klassikaal onderwijs. In de praktijk komt het er op neer dat we cursisten ruim voorafgaande aan de trainingen uitnodigen voor een intakegesprek. In dat gesprek ontvangt de cursist alle materialen en worden de verwachtingen naar elkaar uitgesproken. Daarna krijgt de cursist voldoende tijd om de materie zelfstandig te bestuderen zodat de theorie in ieder geval in meer of mindere mate bekend is bij de start van de klassikale training. Onze training bestaat uit herhaling van de bestudeerde theorie en er is veel tijd voor praktijkoefening – hierdoor zorgen we voor snelle begripsvorming. Omdat cursisten al voorbereid naar

32

TSTC ko men, kunnen wij nog altijd veel tijd besparen op trainingsdagen. Daarnaast beschikken we over een eigen test center dus cursisten kunnen direct na afloop van de training de officiële examens doen. In principe vallen de meeste trainingen onder onze slagingsgarantie wat kort inhoudt dat cursisten die hun examen niet halen de trainingen kosteloos nogmaals mogen inzitten en herexamen kunnen doen. Maar de praktijk wijst uit dat dit door onze hoge slagingspercentages niet vaak voorkomt.’ Wat zijn jullie toekomstplannen? Wat mogen we op de korte tot middellange termijn van jullie verwachten?

‘Vooral in deze tijden moet je als opleider creatief omgaan met de middelen die er zijn en inspelen op de behoeften van de opdrachtgevers. Toch blijft de klassikale variant voor ons erg belangrijk en zullen we er altijd zorg voor dragen dat de interactie tussen cursisten en trainer op welke manier dan ook gewaarborgd blijft. Daar leert de cursist uiteindelijk toch het meeste van. Ook zullen we blijven streven naar kwalitatief hoogwaardige trainingen en vernieuwend blijven met ons portfolio. Mijns inziens de enige manier om succesvol te blijven in deze markt.’


BUSINESS 2 BUSINESS

Interview

ICT-partner

AVANCE ICT Groep Nederland 'AVANCE beheert, controleert en bewaakt je ICTomgeving' Info: www.avance.nl

Als persoonlijk betrokken partner met ruim twintig jaar diepgaande ICTexpertise binnen diverse mkb-bedrijven biedt AVANCE een totaalpakket aan ICT-diensten en oplossingen. Ze ondersteunen hun relaties op resultaatgerichte wijze met het verhogen van de efficiency en het verminderen van de kosten. AVANCE heeft de juiste gecertificeerde medewerkers op tijdelijke of vaste basis. Voor organisaties die echter geen eigen ICT-afdeling hebben maar verzekerd willen zijn van een continu optimaal functionerend netwerk, is uitbesteding een oplossing. Voor een vast bedrag per maand beheren, controleren en bewaken zij de ICT-omgeving middels managed services. Mocht de netwerkserver aan vervanging toe zijn, dan kan de nieuwe hardware onder een lease back constructie aangeschaft worden. Je beschikt hierdoor over extra cash flow. Disaster Recovery is een absolute must voor het mkb. In geval van calamiteiten is het

van groot belang het netwerk zo snel mogelijk weer beschikbaar te hebben. AVANCE biedt online backup en recovery waarmee de complete omgeving binnen vijf minuten weer 'up' is, ongeacht de hardware die je gebruikt. De downtime wordt zo geminimaliseerd en je bespaart de kosten van het redundant uitvoeren van je omgeving. Behalve staffing, managed services en backup & disaster recovery bieden zij expertise op het gebied van voip, virtualisatie, Apple-support, infrastructuur, Mobile Device Management, Unified Communications, Secured Connectivities en universele bekabeling. Interesse in ICT-specialisten met hart voor jouw zaak? Of benieuwd hoe de infrastructuur verbeterd kan worden met kostenbesparende oplossingen? Maak vrijblijvend een afspraak met Frank Mahie, tel. nr. 088 – 1991 012 of fmahie@avance.nl.

33


BUSINESS 2 BUSINESS

Volledig crm-pakket

Workbooks

'Workbooks integreert goed met alle bekende kantoorsoftware' Workbooks is een cloudgebaseerd crm-pakket, een zogenoemde saas-oplossing. Dat betekent dat je overal kunt inloggen, het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding. Hierdoor is de oplossing dus ook geschikt voor thuiswerkers en voor gebruik onderweg. Al je data staat immers veilig in de ­cloud. De Workbooks-interface is vertrouwd want lijkt veel op Windows. Net als Windows krijg je na het inloggen een bureaublad te zien. Naast een aantal snelkoppelingen bevat deze links onderin een startknop waarmee je toegang hebt tot de verschillende onderdelen van het pakket. Naast deze knop zit een handig zoekvenster waarmee je snel kunt zoeken naar een bepaalde functie.De verschillende functies worden weergegeven in vensters die je net als in Windows kunt verslepen, maximaliseren of minimaliseren. Workbooks kent een groot scala aan functionaliteit voor diverse afdelingen. Zo kan

Prijs: Vanaf € 24,- per gebruiker (tot 2 gebruikers uitgebreide gratis versie) Info: www.workbooks.com

de salesafdeling hun contacten beheren en krijgen ze een overzichtelijk beeld van verschillende leads. De marketingafdeling krijgt inzicht in het succes van hun campagnes en de financiële afdeling kan direct facturen versturen en orders aanmaken. Zoals het een goed crm-pakket betaamd, voorziet Workbooks in een goede integratie met alle bekende kantoorsoftware. Zo beschikken ze over een eigen Outlook-plugin, maar integreert het pakket ook naadloos met Google Drive en door middel van een API ook met vrijwel alle boekhoudpakketten. Workbooks is beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen: de CRM- en de Business Edition. Deze kun je beide dertig dagen gratis gebruiken. Daarnaast is er een Free Edition waarmee je met maximaal twee gebruikers het pakket uitgebreid en volledig functioneel kunt gebruiken. Zeker interessant voor de ZZP’er en als opstap om Workbooks goed te leren kennen.

34


BUSINESS 2 BUSINESS

Hosted communicatie-oplossing

Pimbox

'Met Pimbox heb je al je actuele gegevens uit Outlook overal en altijd bij de hand' Prijs: v.a. € 3,99 p/mnd Info: www.pimbox.nl

Er wordt steeds meer van moderne kantoorwerkers verwacht: 24/7 bereikbaarheid, mails moeten snel beantwoord worden en overleg met klanten of collega’s moet te allen tijde doorgaan. Ongeacht tijd, plaats of medium. Maar is dat haalbaar? Met Pimbox heb je al je actuele gegevens uit Outlook overal en altijd bij de hand. Waar je ook bent, je Outlook staat in verbinding met beveiligde, razendsnelle servers, zodat jij en je collega´s steeds over dezelfde informatie beschikken. Of je Outlook nu raadpleegt op kantoor, bij een klant of thuis, of onderweg via je mobiel

of browser: als echte ‘Road Warrior’ ben je altijd automatisch up-to-date. Naast mail zijn ook bijvoorbeeld chat en online videomeetings volledig geïntegreerd in Pimbox. Je kiest simpelweg het meest optimale medium voor het moment. Zonder dure investering in eigen hard- of software. Kortom: Pimbox is een hosted communicatieoplossing voor mobiele werkers en MKB-bedrijven, geïntegreerd in één online platform voor web, mobiel, Outlook of Mac. Voor een vaste lage prijs per maand. Pimbox is gebaseerd op het populaire, eveneens Nederlandse, ‘Zarafa Collaboration Platform’.

35


BUSINESS 2 BUSINESS

All-in-one

MSI WindTop AP2011 Prijs: € 639,Info: nl.msi.com

'Een functioneel apparaat dat weinig bureauruimte inneemt' Op zoek naar een compacte, betaalbare allin-one die zowel geschikt is voor doorsnee kantoortaken als voor presentatiedoeleinden? Het Taiwanese MSI zet met de WindTop AP2011 een kostentechnisch interessant model in deze markt. Grootste opvallende eigenschap: een mat 20inch multitouch-aanraakscherm. Het apparaat heeft een beeldschermdiagonaal van 20 inch en neemt daardoor weinig bureauruimte in. Verwacht geen topspecificaties, hoogwaardig materiaal of andere luxe zaken, maar gewoon een functioneel apparaat voor op kantoor, in de fabriek of als presentatiemiddel in bijvoorbeeld klaslokalen, spreekzalen of winkelruimtes. Via de kantelbare klep kun je het apparaat in de gewenste positie stellen. Wat langere personen zullen dankbaar gebruikmaken van de optioneel verkrijgbare volwaardige ‘voet’, die je in hoogte kunt verstellen en

waarmee je het beeldscherm zelfs in verticale positie kunt kantelen. Het beeldscherm met 16:9-beeldverhouding heeft een resolutie van 1600x900 beeldpunten. Aansluitmogelijkheden zijn er volop, met zes usb-poorten (waarvan 2x usb 3.0), zowel een hdmi-in- als -uitgang en twee seriële connectoren. Vooral dat laatste verraadt de zakelijk-industriële doelgroep van het apparaat. Van de componenten onder het zwarte plastic zijn we wat minder enthousiast; 2 GB intern geheugen is voor een moderne pc toch wat matig, maar is eenvoudig te upgraden dankzij het paneel aan de achterkant. Ook de Pentium G620 is niet bepaald een snelheidsmonster, al is optioneel een Core i3 te bestellen. Verder maken Windows 7 Professional, een 0,3-megapixelwebcam en dvd-brander het apparaat behoorlijk compleet.

36


BUSINESS 2 BUSINESS

Eoin Blacklock, Managing Director van KeepItSafe

'Lokale service is de sleutel tot ons succes'

Meer info

Wil je meer weten over de diensten van KeepItSafe? Kijk op www.keepitsafe.nl

Het van origine Ierse bedrijf KeepItSafe hanteert een zero tolerance-beleid ten aanzien van data-verlies. Ze beloven dan ook dat jouw bedrijfsdata bij hun zo nauwgezet behandeld wordt alsof het van hen zou zijn. Dat klinkt intrigerend, een goede reden om eens te praten met Eoin Blacklock, Managing Director van KeepItSafe. We spraken een goed geluimde, maar bovenal enthousiaste man, die gelooft in wat hij doet. En met goede reden, want KeepItSafe is inmiddels een internationaal bedrijf dat opereert in moederland Ierland, Groot-BrittanniĂŤ en Amerika. Vanaf januari komt daar dus Nederland bij, via een samenwerking met het Nederlandse Backupfactory. Zodra we hem te spreken krijgen, brandt hij los: 'KeepItSafe is in 2005 gestart in Dublin, Ierland. We zijn daar in korte tijd erg populair geworden. Inmiddels maken bijna alle overheidsinstanties en ook veel bedrijven gebruik van de backup-services van KeepItSafe. Met de jaren zijn we behoorlijk gegroeid en inmiddels in meerdere landen actief, waaronder dus ook Nederland. Het succes van KeepItSafe

Maar wat is nu de sleutel tot het succes van KeepItSafe? Immers, de backup-markt is toch een behoorlijke competitieve markt. Eoin legt uit: 'De sleutel tot ons succes is dat wij ons richten op lokale services. Dit betekent dat we lokaal service verlenen door middel van

37

lokale aanbieders die de KeepItSafe- technologie inzetten voor hun klanten. Verder slaan we bedrijfsdata ook lokaal op, dus je weet altijd waar je bedrijfsdata staat. Daarbij hebben we een groot team klaarstaan die iedere backup in de gaten houdt, proactief. We nemen dus veel verantwoordelijkheden over van de klant, en daarmee een hoop zorgen. Als er dan iets gebeurt, bijvoorbeeld een backup die faalt, nemen we meteen contact op met de klant en zorgen onmiddellijk dat eventuele fouten rechtgezet worden. Je zou ons kunnen zien als de online back-up-afdeling van de ict-leverancier. Veel providers vinden het leveren van zulke service een last. Het kost hen veel tijd en het is een verantwoordelijke klus waar ze niet voor betaald krij-


BUSINESS 2 BUSINESS

gen.. Wij doen al deze dingen dus wel.' De klant staat centraal KeepItSafe is dus meer dan enkel een leverancier van backup-oplossingen, ze verlenen ook een compleet pakket aan services. Daar houdt het verschil met de concurrentie niet op, het bedrijf is ook een van de weinig bedrijven die in het bezit is van het zogenaamde ISO27001-certificaat. In het kort betekent dit een extra zekerheid voor klanten die in zee gaan met KeepItSafe, aangezien de technologie van het bedrijf voldoet aan de

'Geen 'one size fits all'oplossingen, maar flexibele services' hoge beveiligingsstandaard die dit certificaat stelt. 'Eigenlijk zijn wij de ultieme backup-experts', vertelt Eoin. 'Maar we stellen wel de klant centraal. Wij kunnen voorzien in iedere behoefte van de klant, want we hebben verschillende producten die passen binnen verschillende situaties'. Geen 'one size fits all'-oplossingen dus, maar flexibele services? 'Inderdaad. Een klant kan bijvoorbeeld kiezen om een standaard online backup-oplossing van zijn bedrijfsdata af te nemen. Als een klant wil, dan kunnen we er ook voor zorgen dat hun servers binnen vier minuten na een calamiteit weer up-and-running zijn. Als

• Eoin Blacklock, Managing Director KeepItSafe

klanten aangeven waar hun prioriteiten liggen en wat hun recovery-time moet zijn, dan kunnen wij precies leveren wat zij zoeken.' 2013 en verder

Aangezien de backup-markt niet stilstaat is het interessant om te horen wat KeepItSafe in de toekomst verwacht binnen deze markt. 'Ik denk dat onze markt de kant opgaat van naadloze overgang binnen de cloud als er iets misgaat. Bijvoorbeeld, als er een server uitvalt, dat een service vanuit de cloud de taken van die server overneemt. En dat binnen tien a vijftien minuten, zonder noemenswaardige downtime en tegen zeer betaalbare prijzen. Feitelijk gaan we een enorme vooruitgang zien in businesscontinuĂŻteit, waarbij downtime korter en korter wordt.' KeepItSafe in Nederland

Vanaf januari 2013 is KeepItSafe dus actief in Nederland via Backupfactory. Hierbij benadrukt Eoin nogmaals dat KeepItSafe het lokale aspect heel belangrijk vindt: 'Het is een succesverhaal voor ons. Na Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Amerika betreden we nu de Nederlandse markt. Hierbij beseffen we dat de focus op lokale service, uitgevoerd door lokale mensen in lokale datacenters bij heeft gedragen aan dit succes. Onze entree op de Nederlandse markt zal niet anders zijn.' Dit betekent dus dat de kans groot is dat het succesverhaal van KeepItSafe nog niet snel ten einde zal zijn. Wij zijn in ieder geval benieuwd. peter@clipboard-publishing.nl

38


BUSINESS 2 BUSINESS

PDF-software

PitStop Pro 10 'Pitstop Pro is beslist voor meer dan alleen drukwerk te gebruiken'

Prijs: € 599,- (Stand-alone), € 169,- (upgrade vanaf versie 9), € 259 (upgrade vanaf versie 8) Info: www.enfocus.com

Foutjes die in een pdf sluipen terwijl deze al bij de drukker ligt: het kan gebeuren. Het kan je echter ook bergen geld kosten, wat voorkomen had kunnen worden wanneer de foutjes eerder waren ontdekt. Met het softwarepakket PitStop Pro 10 kun je blamages en bergen weggegooid geld op het vlak van professioneel publiceren via pdf vrij simpel voorkomen. Met name dtp'ers kunnen hun hart ophalen aan de vele mogelijkheden van deze software die in staat is ingeslopen foutjes aan de hand van diverse profielen op te sporen. PitStop is overigens niet een losstaand programma, maar een plug-in voor Adobe Acrobat, leverbaar voor zowel Windows als Mac. Open een te checken pdf in Acrobat en klik in het menu PitStop Pro op Preflight. Vervolgens kies je één van de standaard voorgedefinieerde profielen, waaronder iets als Generic Press

of iPad High Quality. PitStop Pro is dus beslist voor meer dan alleen drukwerk te gebruiken en staat ook z’n mannetje als je een oorspronkelijk voor print opgemaakte pdf wilt optimaliseren voor elektronische verspreiding via bijvoorbeeld de iPad. Globaal razendsnel wijzigingen door een heel document doorvoeren is ook kinderspel, handig voor als je bijvoorbeeld een logootje op driehonderd pagina’s van een op springen staand boek bent vergeten. Omdat deze handeling volledig te automatiseren is, hoef je dus niet elke pagina langs te lopen; PitStop Pro bespaart je daarmee veel tijd en ellende. Kortom: Pitstop is een must-have plugin voor iedereen die op regelmatige basis pdf's voor publicatiedoeleinden gebruikt. Het prijskaartje lijkt weliswaar gepeperd, maar bedenk dat het een investering is die je gegarandeerd terugverdient.

39


BUSINESS 2 BUSINESS

Unified communications

SwyxWare

Prijs: op aanvraag Info: www.swyx.com/nl

Bedrijfscommunicatie kan met moderne middelen als smartphones en ip-telefonie zoveel makkelijker dan met vaste telefonie. Swyx bewijst dit met SwyxWare. SwyxWare is een softwarematige unified communications-oplossing, gericht op het mkb. Swyx vindt het zelf belangrijk dat haar producten gebruiksvriendelijk zijn. Dat merk je aan alles: het product werkt na installatie direct probleemloos. Wanneer je SwyxWare gebruikt valt onmiddellijk op hoe handig het werkt. Bedrijfscontinu誰teit wordt gegarandeerd omdat je van elk denkbaar toestel, of dit nu een vast toestel, een softphone of een mobiel, gesprekken kan beantwoorden. Met SwyxIt!, de grafische interface waarmee SwyxWare makkelijk te gebruiken is, kun je gemakkelijk tussen gesprekken schakelen en snel en probleemloos overschake-

len naar een ander apparaat (bijvoorbeeld van je usb-phone naar je mobiel) zonder het gesprek te hoeven onderbreken. Het bevat bovendien allerlei extra functies, zoals doorschakelen, doorverbinden, vergaderen en een niet-storen-functie. Erg handig is de zogenaamde presence-informatie, waarmee je altijd kunt zien of medewerkers beschikbaar zijn en of ze zich bijvoorbeeld op kantoor of thuis bevinden. Dit maakt SwyxWare dan ook de perfecte oplossing voor flexwerkers, ook omdat medewerkers altijd bereikbaar zijn via een enkel telefoonnummer. De oplossing maakt gebruik van een enkele server voor alle functies. Dat betekent dus lagere kosten en makkelijke implementatie binnen iedere bedrijfsstructuur en vergemakkelijkt daarnaast het beheer.

40


BUSINESS 2 BUSINESS

Hosting & voip

Signet

'Overstappen is pijnloos, je kunt zelfs je oude nummer behouden' Prijs: op aanvraag Info: www.signet.nl

Eigenlijk is het best vreemd dat we gebruikmaken van hypermoderne breedbandverbindingen, en we voor telefonie teruggrijpen op het ouderwetse (en kostbare!) telefoonnetwerk. Met Signet VoIP gooi je dat roer om: ook je telefonie gaat voortaan via het internet. Hiermee bespaar je aanzienlijk op gesprekskosten en je hebt een fors lager abonnementstarief. Je betaalt niet per minuut maar per seconde en de tarieven naar zowel vast als mobiel (naar nationale én internationale bestemmingen) zijn bovendien lager dan bij traditionele telefoonaanbieders. Natuurlijk zijn er nog meer voordelen: je kunt je huidige, steeds duurder wordende, isdn-abonnement opzeggen, bij meerdere vestigingen kunnen alle centrales vervangen worden door één voip-centrale voor alle vestigingen en het is geschikt voor telefoneren met een hogere geluidskwaliteit. Je kunt bovendien een nog grotere kostenbesparing realiseren doordat je gratis kunt bellen met

andere Signet VoIP-gebruikers. Heb je meerdere vestigingen of thuiswerkers, dan kun je deze gemakkelijk koppelen voor verdere besparing. Overstappen is ‘pijnloos’, je kunt zelfs je oude nummer behouden. Ook heb je de mogelijkheid om een plug & work telefooncentrale met bijbehorende toestellen te bestellen. Recentelijk heeft Signet ook een eigen app uitgebracht, genaamd NET.check. Met behulp van deze applicatie kun je controleren of er op een bepaalde locatie glasvezel of dsl-netwerken van Signet beschikbaar zijn. Dit kun je doen door het simpelweg invoeren van een postcode maar als je locatiebepaling aan hebt staan gaat dit automatisch. De resultaten verschijnen in één compleet overzicht. Je ziet zowel de beschikbare glasvezelnetwerken, als de extended dsl- en reguliere dsl-verbindingen. Per netwerk toont de app ook de maximaal te behalen bandbreedte.

41


BUSINESS 2 BUSINESS

Hosting en saas

D-hosting

'Dankzij de hosted diensten van D-Hosting kun je dure oplossingen buiten de deur houden' Prijs: op aanvraag Info: www.d-hosting.nl

D-Hosting biedt naast domeinregistratie, web- en serverhosting ook On-line Exchange en Hosted 365 aan. Deze diensten maken het werken buiten kantoor voor medewerkers eenvoudig en bieden je de mogelijkheid om de vaak dure interne oplossingen buiten de deur te houden. Door geen gebruik te maken van het door Microsoft aangeboden platform maar de software van Microsoft in een eigen omgeving te draaien worden veel problemen voor klanten opgelost. Zo kan er beter en meer support worden geleverd, kan er mail worden ge誰mporteerd vanuit oude

platformen en zijn de juridische aspecten die komen kijken bij het werken in de cloud ook meteen getackeld. Het wordt Amerikaanse bedrijven in Nederland namelijk niet verboden om data uit te wisselen met de eigen veiligheidsdiensten. Een eigen platform biedt hierin uitkomst. Voor het filteren van e-mail is wederom gekozen voor een systeem dat zelf beheerd wordt. Hierdoor krijgen klanten de kans om rapportages te ontvangen met daarin de gegevens van gefilterde e-mails. Zo mis je dus nooit belangrijke e-mails.

42


BUSINESS 2 BUSINESS

Nas

Thecus N5550 Prijs: â‚Ź 529,- (incl. btw) Info: www.thecus.com

Tegenwoordig hoef je je echt niet meer te verantwoorden wanneer je thuis een nas hebt staan. De compacte bestandsservers vinden ook bij consumenten steeds meer aftrek. Toch zijn dit vaak andere modellen dan op de zaak staan. De Thecus 5550 pakt het anders aan: de nas voelt zich net zo goed op de werkvloer als thuis. Het strakke design van deze 5-bay nas maakt het een mooi apparaat op kantoor, maar ook voor in de tv-meubel van je huiskamer. De diskruimte is netjes weggewerkt achter een deurtje met stofbescherming. Het apparaat is voorzien van een Intel Atom-processor en 2GB aan ram. Er is ruimte voor vijf schijven van ieder 4TB, met dus een totaalcapaciteit van 20 TB. Opvallend zijn de aansluitingen op het apparaat. Naast twee lan-aansluitingen heb je de beschikking over vier usb-2.0-poorten, een usb-3.0-poort, een esata-poort en een vga-aansluiting. Daarnaast heeft het appa-

raat een hdmi-uitgang en in- en uitgangen voor audio. Door middel van diverse apps voor Android en iOS heb je veel mogelijkheden om het apparaat te bedienen. Het uploaden, downloaden en streamen van media gaat gemakkelijk dankzij de ThecusShare-app. Bovendien kun je data synchroniseren met webdrives als Dropbox en ElephantDrive. De apps gaan verder dan enkel het aansturen en managen van de nas. Zo kun je camera's (vijf in totaal) die op de nas zijn aangesloten beheren met de Simple Surveilance-app, en zijn ook backups via een app zo gemaakt. Een erg sterke toevoeging is de McAfee-antivirusbeveiliging. De Thecus N5550 is goedkoper dan andere nassen binnen hetzelfde segment. Dat maakt het model een goede investering wie op zoek is naar een betaalbare maar veelzijdige 5-bay nas.

43


BUSINESS 2 BUSINESS

Nas

LaCie 4big Rack Office 'lacie levert de 4BIG Office met vier jaar garantie met wereldwijde dekking'

Prijs: € 955,Info: www.lacie.nl

• De LaCie 4Big Office biedt ruimte aan vier schijven.

De nieuwe 4big Rack Office is een opslagoplossing met rekmontage. De belangrijkste eigenschappen zijn een volledige gegevensbescherming, superieure gegevensdeling en betrouwbare onderdelen, waardoor het apparaat een goede investering is voor kleine bedrijven. Het handige rackformaat stelt je in staat meerdere nassen onder elkaar te plaatsen. Bovendien past de nas in een rackopstelling bij andere apparaten van dit formaat. Hierdoor bespaar je vaak kostbare ruimte. De 4big Rack Office wordt aangestuurd door Microsoft Windows Home Server 2011. Dankzij de vertrouwde Windows-omgeving van dit pakket is het voor kleine bedrijven snel en gemakkelijk te implementeren. De software stelt je in staat backups van bestanden en gegevens in te plannen en deze

vervolgens te beheren en te raadplegen. Het kloppend hart van LaCie’s nieuwste rackoplossing is een dualcore Intel Atom-processor met een kloksnelheid van 1,6 GHz. De fabrikant plaatst daarbij 2 GB aan intern geheugen. Verder wordt het apparaat voorgeconfigureerd met een raid 5-indeling met vier harde schijven met een totale opslagcapaciteit van 8 TB. Hiermee kun je automatische backups maken van maximaal tien pc’s en drie Mac’s. LaCie levert de 4big Rack Office met een proefversie van drie maanden. Hierbij heb je de beschikking over 100 GB cloud-opslag waarop je bijvoorbeeld een backup kunt maken van je 4big Rack Office. LaCie levert de 4Big Office met drie jaar garantie, dit omvat onder meer wereldwijde dekking voor reparatie en/of vervanging.

44


BUSINESS 2 BUSINESS

Onlinebackup

Backup-Connect

'Met Backup-Connect staat je data veilig opgeslagen in Nederland' Prijs: v.a. € 10,- per maand Info: www.backup-connect.nl

Backup-Connect is gespecialiseerd in onlinebackup. Het bedrijf begon in 2002 als eerste in Nederland begonnen met het leveren van dergelijke diensten. Met een uitgebreid partnernetwerk van meer dan 750 gespecialiseerde ICT bedrijvende is Backup-Connect actief in meer dan twintig landen. En toch is het een 100% Nederlands bedrijf. De data staat veilig opgeslagen in Nederland. De support- en verkoopafdeling zitten ook in het Nederlandse hoofdkantoor in Almere. Voor veel ondernemers is hun data het bedrijf. Een backup is belangrijk en zet je niet zo maar buiten de deur bij een wildvreemde. Dat is waar Backup-Connect het verschil

maakt. Gewoon te verkrijgen via de betere ICT leveranciers, of direct via de webshop. Iedere dag wordt de backup automatisch gemaakt. De backup wordt niet alleen automatisch gecontroleerd, maar ook handmatig door het gespecialiseerde supportteam. Die bellen je op als een backup niet lukt. Zo ben je als ondernemer zeker dat de data veilig staat. Met duidelijk garanties, die helder beschreven staan op papier. Heb je een calamiteit zoals brand of diefstal? Bel met Backup-Connect en binnen een paar uur is de data weer bij u op kantoor. Ben je één bestand kwijt? Met een druk op de knop staat deze weer terug op de computer. Dat is een hele zorg minder.

45


BUSINESS 2 BUSINESS

Nas-besturingssysteem

Synology DSM 4.0 Prijs: gratis Info: www.synology.com

'Het gelikte browser-os maakt van je nas een bijna volwaardige server'

Synology staat bekend om haar handige en gebruiksvriendelijke nas-stations die veel meer kunnen dan alleen het hosten van bestanden. Maar of het nu gaat om thuisgebruik of een groot bedrijf: alle netwerkschrijven draaien op één universeel besturingssysteem met de naam DSM (Disk Station Manager). Gebaseerd op Linux is het een behoorlijk open geheel waar je als gebruiker desgewenst ook je eigen softwarepakketten op kunt installeren. Dat is voor de meeste standaardgebruikers natuurlijk een brug te ver, vandaar dat er al voorzien is in standaardsoftware. Nieuw in versie 4.0 is dat je zélf kan kiezen of je bijvoorbeeld Photo Station of Surveillance Station wil installeren. Dat laatste onderdeel is erg interessant als je een ip-cam hebt om bijvoorbeeld je woonkamer of bedrijfsruimte bij afwezigheid te monitoren.

DSM 4.0 beschikt tevens over een aantal gloednieuwe mogelijkheden. Meest in het oog springend nieuwtje is de naar keuze te installeren virusscanner. Je kunt scans via een scheduler programmeren, bijvoorbeeld elke dag om drie uur ’s nachts. Nieuw is ook Cloud Station voor het snel en realtime synchroniseren van bestanden via een Synology-nas. Om een nas nóg meer als centrale spil in een netwerk te kunnen inzetten beschikt DSM 4.0 over een los installeerbare dhcp-server. Aan mobiele gebruikers is eveneens gedacht, met verbeterde apps voor iOS, Android en Amazon’s Kindle Fire. Zijn er eigenlijk wel minpunten te vinden in deze release? Nee, behalve dan misschien het feit dat DSM 4.0 alleen te installeren is op DiskStation’s met typenummer x08 en hoger. Voor de wel ondersteunde systemen is de upgrade – inclusief applicaties - geheel kosteloos.

46


BUSINESS 2 BUSINESS

Online backup

Frits Online Backup

'Een gebruiksvriendelijke online backup-oplossing' Prijs: v.a. â‚Ź 4,90 p.m (10 GB, proefabonnement zonder verplichtingen mogelijk) Info: www.frits-it.nl

Bedrijfsdata is voor organisaties een van de meest waardevolle bezittingen. Je moet er niet aan denken dat deze door diefstal, brand, of een menselijke fout verloren zouden gaan. Frits Online Backup is een gebruiksvriendelijke en effectieve online back-up om je waardevolle bestanden veilig te stellen in Nederlandse datacentra. De oplossing werkt eenvoudig via een client die je installeert op je werkstation. De interface van deze software is helder, je ziet vrijwel direct hoe de workflow in elkaar steekt. Standaard wordt een backup gemaakt van je persoonlijke map, maar desgewenst kun je daar mappen aan toevoegen of verwijderen. Backuptaken kun je van tevoren klaarzetten op door jouw gewenste tijdstippen en bovendien kun je met gebruikersprofielen meerdere back-upconfiguraties instellen. Ook prettig is de webinterface, zodat je altijd bij je backup kan en de status ervan kunt inzien. Op de achtergrond werkt het pakket met rsync-technologie, wat effectieve tweewegsynchronisatie mogelijk maakt. Zo kun je

dus niet alleen van client naar server backuppen, maar ook meerdere werk­stations synchroniseren via de backup. Naast het backuppen van desktops kun je ook MySQL-, MS SQL-, en Exchange-servers veiligstellen. Ook versiebeheer is aanwezig, zodat je altijd terugkunt naar een eerdere versie van een veiliggesteld bestand. Wil je zeker weten dat niemand bij jouw data kan, dan kun je bestanden van tevoren laten versleutelen met een wachtwoord. De backuptechnologie werkt op brickniveau, waardoor je grotere bestanden niet iedere keer opnieuw hoeft te versturen, alleen de gewijzigde delen worden opnieuw veiliggesteld. Ook kun je via compressie de backupgrootte zoveel mogelijk beperken. Frits Online Backup is beschikbaar voor veel verschillende platformen. Windows, Mac, Linux, maar ook een exotischer platform als BSD is geen probleem. Dat in combinatie met de gebruiksvriendelijke interface en de krachtige online backup-functionaliteit maakt van Frits Online Backup een aanrader.

47


BUSINESS 2 BUSINESS

Specialist in domeinnamen

bNamed.net

'bNamed.net biedt niet enkel domeinnamen aan, maar geeft hierover ook advies' Prijs: op aanvraag Info: www.bnamed.net

Als onderneming is het essentieel om goed bereikbaar te zijn op het internet. Omdat er zoveel websites van bedrijven zijn, moeten je domeinnaam en extensie goed zijn. Het registreren van de juiste domeinnaam en extensie is daarom uitermate belangrijk. bNamed.net specialiseert zich in het begeleiden van bedrijven bij dit proces. Heb jij bijvoorbeeld klanten in het buitenland? Houd er dan rekening mee dat een .nl en zelfs een .com-naam daar niet zo gangbaar zijn. Een Fransman verwacht een .fr-naam, een Spanjaard een .es-naam en iemand uit Botswana een .co.bw-naam. Speel dus handig in op deze verwachting en registreer je exotische

domeinnaam. bNamed.net biedt niet enkel domeinnamen onder elke denkbare extensie aan, maar ze adviseren je ook welke extensie het beste aan jouw behoeften voldoet. Zo kan het voorkomen dat je gewenste extensie niet tussen de opties staat. Deze kun je dan manueel aanvragen. Ook is het mogelijk om je website extra te beveiligen door er een ssl-certificaat aan toe te voegen. Deze ssl-certificaten zorgen ervoor dat je op een veilige manier informatie kunt uitwisselen met de webserver. Voor bedrijven is dit steeds vaker van belang. bNamed.net levert certificaten van GeoTrust en Comodo.

48


BUSINESS 2 BUSINESS

Beste 5

Dienstverleners voor het MKB

Ondernemen doe je nooit alleen. Betrouwbare dienstverleners kunnen je helpen met jouw hoofddoel: succesvol ondernemen. Deze vijf zijn geknipt voor die taak.

Achilles Autolease

Online backup Backup-Connect

De keuze voor een (nieuwe) leasemaatschappij is voor veel bedrijven een lastig vraagstuk. Je weet wat je hebt en weet nooit zeker wat je krijgt. Veel leasemaatschappijen ‘roepen’ van alles als het gaat over hun dienstverlening, maar blijken vervolgens procesgestuurd te zijn in plaats van klantgestuurd. Bij een keuze voor Achilles staat de vraag centraal hoe voor jouw onderneming de mobiliteit optimaal geregeld is. Om je doelstelling daadwerkelijk te bereiken zul je de volgende kernbegrippen binnen onze adviezen herkennen: flexibiliteit, maatwerk, kostenbeheersing, pro-actief en milieuvriendelijk! Achilles Autolease ontzorgt en gaat het voor u regelen!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een goede back-up van je bedrijfsgegevens is een absolute must. Deze delicate taak kun je in veel gevallen maar beter uitbesteden aan een specialistische dienstverlener. Backup-Connect is als toonaangevende onlinebackupleverancier hierin volledig gespecialiseerd. Zij zorgen ervoor dat jouw dat automatisch en zonder omkijken en volledig versleuteld in hun beveiligde datacentra terechtkomt, waar het ongevoelig is voor ‘lokale’ rampen als brand of diefstal. Mocht het ooit misgaan, dan kunnen zij al jouw data snel terugzetten en ben je in no-time weer ‘in business’.

bel of mail Marily Snijders 070 - 3155 266 / m.snijders@achillesautolease.nl

www.backup-connect.nl

49


BUSINESS 2 BUSINESS

E.ON Benelux

E.ON Benelux produceert en levert elektriciteit, warmte en gas aan consumenten en bedrijven. Het streeft doorlopend naar efficiëntere en schonere energievoorziening. De dienstverlening van E.ON gaat echter verder dan alleen het leveren van energie. Door analyse van jouw energieverbruik, biedt het oplossingen om minder energie te verbruiken tegen lagere kosten. E.ON combineert de betrouwbaarheid en kennis van hun Europese organisatie met de betrokkenheid van een klein bedrijf. Je vaste contactpersoon denkt met je mee en neemt je energiezaken uit handen. Met E.ON kun je zaken doen. AVANCE ICT Groep Nederland

Er is nogal wat veranderd de laatste tijd. Bij IP-telefonie, Voice over IP of VoIP, is slechts één infrastructuur nodig. Dit biedt vele voordelen waaronder vereenvoudigd beheer, de mogelijkheid tot beeldtelefonie, minder bekabeling en minder kans op storingen. Daarnaast levert VoIP mooie kostenbesparingen op. AVANCE werkt met gebruiksvriendelijke VoIP-oplossingen van Shoretel en Microsoftv Lync. Het heeft de juiste knowhow in huis en laat dit graag zien in een vrijblijvende demonstratie. Hogere efficiency, minder kosten met VoIP. Info: www.avance.nl

www.eon.nl

Eneco

Eneco zorgt met 3.500 medewerkers voor de dagelijkse energie van 2,1 miljoen bedrijven en huishoudens. Naast de productie, inkoop & handel en levering zorgt het energiebedrijf Eneco voor service en advies aan klanten. We werken continu samen met klanten, bedrijven, overheden, aandeelhouders, investeerders, kortom met iedereen, aan het verduurzamen van de energievoorziening. Wij maken duurzaam bereikbaar voor iedere ondernemer. Want samen gaan we voor duurzaam. Kijk op: eneco.nl/mkb

50


BUSINESS 2 BUSINESS

Beste 5

Hosting en communicatie

Digitale telefonie, hosting van servers en websites, communicatie: alles wat raakt aan ICT zal in 2013 meer dan ooit de spil van je bedrijfsvoering zijn. Waar moet je zijn volgend jaar?

GO Connect VoIP en UC

Zuinige producten zijn populair, kijk naar de autobranche. Ondernemers kiezen steeds vaker voor energiezuinig en dus goedkoper rijden, maar niet ten koste van alles. Dat geldt ook voor de nieuwste breedband telefonie-oplossingen. Belangrijk voor ondernemers bij die keuze is dat zij niet hoeven in te leveren op faciliteiten en de kwaliteit die zij gewend zijn. Hybride voip-telefonie, gekoppeld aan het SiPPoint VoIP platform van Hawebo Telecom is een uitstekende optie. Zij combineren de Oude en Nieuwe telecomwereld op een verantwoorde manier.

GO Connect importeert en distribueert voice en visuele communicatiesystemen waaronder bedrade en draadloze headsets, VoIP- en conferentietelefoons, videoconferentie-apparatuur en bijbehorende infrastructuur/diensten. In de Benelux wordt een breed netwerk van resellers bediend, met specialisaties in Unified Communications (UC), telecommunicatie, IT, data- en mobiele communicatie, kantoorvakhandel en audiovisuele dienstverlening. Sinds 1996 is GO Connect officieel distributeur van merken als Plantronics, Polycom, LifeSize, Panasonic, Konftel en Sonus. In voorgaande maanden zijn hier onder meer Gigaset (pro) en Dell SonicWALL aan toegevoegd. GO Connect is onderdeel van DCC SerCom.

www.hawebo.nl

www.goconnect.nl

Hawebo Telecom Hybride Cloud Telefonie

51


BUSINESS 2 BUSINESS

Interconnect Internet Service Provider

ISP Interconnect voorziet het Nederlandse bedrijfsleven al meer dan 15 jaar van betrouwbare internetdiensten. Vanuit twee eigen datacenters levert Interconnect services op het gebied van cloud hosting, connectiviteit, Voice over IP en colocatie. Tevens kunnen partners en klanten rekenen op deskundig advies en ondersteuning bij het inrichten van bedrijfszekere IT-oplossingen. Kijk ook op pagina 64 om te lezen welke oplossing Interconnect heeft gerealiseerd om de bereikbaarheid van een bekend Nederlands modemerk zeker te stellen. www.interconnect.nl

Argeweb Internet Service Provider

Dia Telecom Hosted IP-Telefonie

Hosted IP-Telefonie - kortweg HIPT - van Dia Telecom gaat verder dan een kostenbesparing op de gesprekstarieven via vaste toestellen. Met de Avaya one-X速 Mobile App wordt deze kostenbesparing ook bereikt op het bellen via smartphones (Blackberry, Nokia, Android en iPhone iOS). Met deze uitbreiding op haar succesvolle HIPT cloud-dienst speelt Dia Telecom slim in op de wens van organisaties om de mobiel als standaard toestel te gebruiken en kan er nu ook met smartphones vanaf 0,01 euro per minuut gebeld worden.

Kwaliteitsprovider Argeweb is je ideale partner voor al je hosting vraagstukken. Van websites tot e-mail en van online opslag tot back-up. Installeer eenvoudig een CMS via de Script Installer en leer via Webmee TV samen met Froukje de Both een website maken en promoten. Na het online zetten van de website houdt het echter niet op; de telefonische servicedesk van Argeweb staat voor je klaar en helpt je graag verder om online succesvol te zijn.

www.diatele.com

www.argeweb.nl

52


BUSINESS 2 BUSINESS

Beste 5

Boekhouding en administratie

EĂŠn ding is zeker: geen enkele onderneming kan zonder boekhouding en administratie. Overstappen naar de juiste partij kan je veel kosten en ongemak besparen. Waar moet je zijn in 2013?

Mamut Business Software All-in-one oplossing

Conscribo Online boekhouden

Conscribo

Mamut Business Software bevat modules voor vrijwel alle denkbare bedrijfsaspecten: onder andere boekhouding, planning, en relatiebeheer maken deel uit van het systeem. Het maakt daarbij gebruik van lokale software, maar ook van diensten uit de cloud, waaronder Mamut Online Desktop. Samen met de cloudoplossingen wordt het totaalpakket Mamut One genoemd. Het pakket biedt naadloze integratie tussen de verschillende onderdelen en het beste van twee (online/offline) werelden.

Een boekhoudpakket dat bij je past Conscribo-profit online combineert de wereld van het no-nonsense boekhoudpakket met die van het complete, boekhoudervriendelijke pakket. Je configureert samen met je boekhouder je administratie en ziet in het pakket precies de mogelijkheden die voor je organisatie van toepassing zijn, zonder in te leveren op de mogelijkheden voor je boekhouder. Dit alles inclusief import vanuit de bankrekening, facturatie en een uitgebreid relatiebeheer. Conscribo geeft je de mogelijkheid de dienst dertig dagen gratis uit te proberen.

www.mamut.com/nl

www.conscribo.nl

53


BUSINESS 2 BUSINESS

Admigo

Met Admigo ben je goed op weg. Met een aantal essentiële producten voor je onderneming neemt Admigo de inrichting van je website, webwinkel, klantenbestand, boekhouding en administratie voor haar rekening. Alles naadloos op elkaar aangesloten. Beschikbaar waar je ook bent en optimaal beveiligd. Met Admigo WebOffice integreer je al je bedrijfsprocessen, met Admigo CRM beheer je al je klanten en met Admigo Webshop heb je je online winkel. Alles geïntegreerd en online. Ga direct aan de slag met ADMIGO! www.admigo.nl

ClockWise Van uur tot factuur

Mobiel en online uren administreren, digitaal factureren en boekhouden in één pakket. Met een gebruikersvriendelijke interface en uitgebreide mogelijkheden voor gebruikersrollen als lijn- en projectmanager sluit ClockWise aan bij kleine en grotere organisaties. Door de flexibele projectstructuur bepaal je zelf hoe gedetailleerd er uren kunnen worden geboekt. • Gebruikersvriendelijk • Flexibele projectstructuur • Uitgebreide gebruikersrollen als projectmanager en lijnmanager • Online en Mobiel • Digitale factuur / boekhouden / export mogelijkheden Info of een gratis proefacount: www.clockwise.info

MUIS Software

MUIS Software levert administratieve software aan ondernemers en accountants. De ondernemer kan ervoor kiezen of hij dat via de cloud afneemt bij MUIS Software of dat hij een abonnement afsluit bij één van de vele accountantskantoren die iMUIS Online aanbieden. En dat vanaf slechts 17,50 euro per maand. iMUIS Online werkt met Internet Explorer, Google Chrome en Safari. MUIS Software is in 1984 opgericht en besteedt veel aandacht aan opleiding, training en kennisdeling. www.muis.nl

54


BUSINESS 2 BUSINESS

Interview

‘Bij ons weet je zeker dat je data veilig is’ Gerben van Leeuwen, eigenaar en directeur van Argeweb www.argeweb.nl 55


BUSINESS 2 BUSINESS

Interview

Ruime opslag voor scherpe tarieven én hoogwaardige service, dat zijn de twee belangrijke sleutelwoorden van Argeweb. Het bedrijf dat in 2000 het levenslicht zag beheert inmiddels meer dan 150.000 domeinnamen en biedt diverse online oplossingen voor opslag en hosting. Tekst Sanne Ruhaak

Als ondernemer ben je vaak onderweg. Dan is het handig om gemakkelijk toegang te hebben tot je e-mail, bestanden, agenda en contacten. Met Hosted Exchange maakt Argeweb al je bestanden en gegevens toegankelijk op welke plek je maar wilt en met elk gewenst apparaat. Met zo’n aanbod staat Argeweb natuurlijk niet alleen, maar met de ruime opslag en een zeer scherp prijskaartje wil het bedrijf zich onderscheiden, vertelt Gerben van Leeuwen, directeur van Argeweb. ‘Wij zijn een van de grotere van Nederland omdat we scherpe prijzen bieden. Wij bieden veel meer opslag voor een lagere prijs dan vele andere aanbieders.’ Service

Maar dat is niet Argewebs enige USP. Grote prioriteit geniet namelijk de service. ‘Wat Argeweb onderscheidt is de grote hulpvaardigheid van de medewerkers. Met een supportdesk die streeft naar optimale dienstverlening willen wij een partner zijn voor ondernemers’, legt Gerben uit. ‘Afgelopen tijd hebben we twee series met Froukje de Both gemaakt waarin allerlei thema’s

56

worden behandeld die relevant zijn voor ondernemers.’ Zo leggen de filmpjes uit hoe je een website of webshop maakt, kun je leren hoe je social media inzet en gebruikt en hoe je hoger in de zoekmachines komt. Handig voor ondernemers die met dit soort zaken aan de slag gaan en niet precies weten waar en hoe ze moeten beginnen. ‘Dan moeten ze bij een neefje of zwager aankloppen. Wij willen het punt zijn waar ondernemers de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben. Zelf maken we geen websites, maar we kunnen wel tools bieden.’ ‘Onze servicedesk is heel transparant ingericht’, gaat Gerben verder. ‘We maken gebruik van een servicepuntensysteem, daarmee kunnen klanten ons beoordelen met een cijfer van 1 t/m 5. Op onze website laten we het gemiddelde zien en als we de target voor die maand gehaald hebben krijgen onze werknemers een extraatje. Een ijscoman die een dag voor de deur staat bijvoorbeeld, of een koffiedame die goede koffie brengt. Dit laten we dan op Facebook zien zodat klanten zien dat we écht met service bezig zijn. We merken dat klanten ons daardoor gaan volgen op Facebook en echt een band krijgen met het bedrijf. Maar we horen ook van leveranciers en grote klanten dat zij het mooi vinden hoe wij voor service en dienstverlening gaan.


BUSINESS 2 BUSINESS

Interview

Meer weten

Wil je meer weten over de oplossingen van Argeweb? Kijk dan op www.argeweb.nl

Iedereen kan namelijk wel zeggen dat hij voor kwaliteit gaat, wij laten ook zien hoe we dat doen en welke doelen we halen.’ Behalve de service, behaalt Argeweb ook op het gebied van infrastructuur en dienstverlening de gewenste kwaliteit, vertelt Gerben. ‘We hebben drie datacentra en doen alles in eigen beheer. Zo hebben we een eigen Managed Hosting-bedrijf waardoor alles heel dicht bij elkaar zit. Om de prijs scherp te houden is een grote klantenkring noodzakelijk. Aantallen zijn voor ons belangrijk, maar zonder dat we daarvoor willen inleveren op onze servicedesk.’

dat bedrijven steeds meer gaan werken in de cloud. Kleine servers of back-ups op kantoor worden steeds minder ingezet. Bij die trend passen onze diensten natuurlijk uitstekend.’ Een van die passende oplossingen is een online opslagdienst die sterk doet denken aan Dropbox, maar dan met een belangrijk verschil.

Blik op de toekomst

Gerben: ‘Het is een Dropbox-achtige oplossing, alleen weet je bij ons zeker dat je data in Nederland is gestald. Zou jij nu je foto’s in Dropbox plaatsen en verwijderen van je eigen device?’, vraagt hij retorisch. ‘Bij ons kan dat met een gerust hart omdat je weet waar je je bestanden stalt, wie je verantwoordelijke aanspreekpunt is en dat het ontzettend goed beveiligd is.’ De markt ontwikkelt zich constant en ook bij Argeweb staan ze niet stil. ‘De komende tijd gaan wij ons richten op onze eigen klantenportal. We willen het nóg makkelijker maken om bij ons diensten te bestellen en te beheren. Daarom zijn we begonnen met de nieuwe app die we onlangs lanceerden en ook met onze klantensite zijn we bezig. Het komende jaar kun je op dat gebied dus zeker nog wat verwachten!’

Hoe ziet de markt waar Argeweb zich op begeeft er anno 2013 eigenlijk uit? ‘Wat betreft domeinregistratie en webhosting hebben we de piek wel gehad’, denkt Gerben. ‘In plaats van een nieuwe website te lanceren, investeren mensen nu vaker in hun al bestaande website. Men wordt wat serieuzer en kiest eerder voor een goed hosting-pakket of goede oplossing.’ Hoewel het aantal domeinregistraties in Nederland dit jaar is afgenomen, ziet Argeweb het eigen marktaandeel wel groeien. ‘We zien vooral

‘Wij willen het punt zijn waar ondernemers de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben’

57


BUSINESS 2 BUSINESS

Interview

Naadloos communiceren met OpenTouch Conversation op iPad Maud Holvast, Alcatel-Lucent Enterprise

58


BUSINESS 2 BUSINESS

Iedere dag communiceren we via allerlei kanalen en via allerlei apparaten zoals smartphones en tablets. Zou het niet handig zijn als je met één oplossing, apparaatonafhankelijk en zonder stress zou kunnen videovergaderen, chatten en bellen? OpenTouch Conversation van Alcatel-Lucent belooft het. Een gesprek met AlcatelLucent’s Country Sales Director, Maud Holvast. Tekst Raymond Luijbregts Alcatel-Lucent heeft een duidelijke missie. Een bekende slogan van het bedrijf is ‘Realizing the Potential of a Connected World’. Het dekt de lading: AlcatelLucent zorgt ervoor dat mensen met elkaar in contact kunnen treden. Ze bieden hoogwaardige communicatie-oplossingen voor diverse doelgroepen, zoals dienstverleners, zakelijke klanten en overheidsinstanties. ‘Bell Labs, ons gerenommeerde Research & Development laboratorium voor innovatie, zorgt ervoor dat onze klanten en partners blijvend kunnen profiteren van vernieuwingen. De divisie Alcatel-Lucent Enterprise, waar ik leiding aan geef, richt zich

INTERVIEW

op de zakelijke markt en biedt oplossingen op het gebied van UC, telefonie en netwerken’, ligt Holvast toe. Voor Alcatel-Lucent Enterprise beslaat de zakelijke markt het hele spectrum; van MKB tot grote multinationals en van onderwijs tot health-care en overheid. Het bedrijf is succesvol actief in de Nederlandse markt in samenwerking met een aantal gecertificeerde business partners, waaronder NextiraOne, Koning & Hartman, KPN en Telecom Service Groep. Toegankelijk, eenvoudig en intuïtief

OpenTouch is een communicatie-oplossing die ‘het nieuwe werken’ toegankelijk, eenvoudig en intuïtief maakt. Het OpenTouch-platform zorgt er voor dat medewerkers, onafhankelijk van hun communicatieprofiel en de devices die ze gebruiken, flexibel en zonder onderbrekingen kunnen communiceren. De software die dit mogelijk maakt is onder andere de OpenTouch Conversation-software (OTC). Holvast: ‘de OTC-software is eenvoudig als app te downloaden en te activeren op de iPad en vereenvoudigt communicatie middels chat, telefonie en video.’ OpenTouch is niet de enige UC-oplossing in de markt, maar weet zich op een aantal aspecten zeer te onderscheiden. ‘De meeste oplossingen ondersteunen meerdere devices (multi-device) en diverse media zoals telefonie, chat en video (multimedia). Daarnaast kun je vaak in groepen communiceren en documenten delen en bewerken (multi-party). Echter, niet alle oplossingen zijn gebaseerd op open standaarden (multi-standard), waardoor de communicatieervaring uiteindelijk tegenvalt. Conversaties moeten bijvoorbeeld onderbroken worden of opnieuw worden opgestart’, legt Holvast uit. De UC-oplossing biedt bovendien het onderscheidende ‘rapid session shifting’. Hiermee staat de technologie in dienst van de gebruiker en niet andersom. ‘Een voorbeeld hiervan is een OpenTouch-gebruiker die ’s ochtends naar het werk gaat en kan zien of zijn collega’s beschikbaar zijn voor een gesprek’, aldus Holvast. ‘Hij kan vervolgens de conversatie starten vanuit de auto met zijn smartphone. Als hij op de zaak komt, kan hij dit gesprek naadloos overzetten naar zijn tablet, PC of vaste telefoon. Indien gewenst kan hij vervolgens de conversatie omzetten naar video en documenten delen en bewerken met zijn collega. Dit kan allemaal heel gemakkelijk, intuïtief en zonder onderbrekingen.’ Deze innovatie heeft Alcatel-Lucent vooralsnog geen windeieren gelegd. De onderscheidende elementen van

59


BUSINESS 2 BUSINESS

Interview

OpenTouch hebben geleid tot het winnen van diverse Awards, waaronder de ‘Best of Interop Award 2012’ voor Collaboratie. Voor iedereen

In principe is OpenTouch geschikt voor alle bedrijven in Nederland die gemakkelijk en flexibel willen communiceren tegen een betaalbare en voorspelbare prijs. Kijkend naar de Nederlandse markt en de behoeften voor ‘het nieuwe werken’ dan dekt de oplossing het MKB en de grootzakelijke markt prima af, qua oplossing en expertise. ‘Alcatel-Lucent en haar business partners beschikken over OpenTouch demofaciliteiten en we nodigen geïnteresseerden graag uit om bij ons of onze partners een demonstratie bij te wonen’, aldus Holvast. De oplossing nestelt zich goed in een bestaande ictinfrastructuur. Dat komt doordat OpenTouch gebouwd is op open standaarden, waardoor bestaande systemen of applicaties geïntegreerd kunnen worden. Als iemand bijvoorbeeld al in een video-conferencing oplossing heeft geïnvesteerd, dan kan deze naadloos geïntegreerd worden binnen de OpenTouch-omgeving. Bovendien is OpenTouch, afhankelijk van de gewenste functionaliteiten, binnen enkele uren of enkele dagen in gebruik te nemen. Ook het beheer is volgens Holvast goed geregeld. ‘Het OmniVista-beheerplatform is vernieuwd en “gebruiker-georiënteerd”. Dat houdt in dat aanpassingen eenvoudig en logisch geïmplementeerd kunnen worden.’ Reacties

Alcatel-Lucent heeft het OpenTouch-platform dit jaar geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Daarvoor moesten eerst de nodige voorbereidingen getroffen worden, vertelt Holvast. ‘Omdat wij in een indirect model werken (samenwerken met gecertificeerde Alcatel-Lucent business partners) was het belangrijk om eerst onze partners te informeren en te trainen. Daarna zijn we samen de markt op gegaan. Om een voorbeeld te geven; in september organiseerde KPN haar ‘Let’s Talk Business’ klantenevenement. Daar hebben we samen met KPN veel klanten en prospects gesproken en onze oplossing gedemonstreerd.’ Volgens Holvast was de feedback zeer positief en kwamen er veel afspraken uit voort. ‘Resultaat is dat we nu gezamenlijk met onze partners de eerste OpenTouch-systemen verkopen en implementeren, naar volle tevredenheid.’

60

Een cabaratier op de stand wist veel aandacht te trekken met zijn OpenTouch song, waarmee hij op ludieke wijze zijn eigen demonstratie geeft. www.youtube.com

Belang

Oplossingen als OpenTouch worden steeds belangrijker. Dat komt voornamelijk door de gebruikers ervan: zij accepteren geen beperkingen meer en weten wat er allemaal mogelijk is. De grens tussen Enterprise-communicatie en consumenten-communicatie vervaagt. Alcatel-Lucent springt in op deze trend. ‘Professioneel en privégebruik liggen in elkaars verlengde en gebruikers verwachten dat hun smartphone of tablet op beide vlakken gebruikt kunnen worden’, aldus Holvast. Alcatel-Lucent staat niet stil. De plannen voor het komende jaar? Holvast: ‘OpenTouch staat als een huis en is klaar voor de toekomst. De erkenning en awards vanuit Frost & Sullivan, Interop en Nemertes bevestigen dat. Maar de markt staat niet stil en vraagt continu om vernieuwing en dus komen we in 2013 met veel belangrijke ontwikkelingen binnen het OpenTouch-platform, de OpenTouch Conversation-software en de diverse devices. Ook gaan we mee in de ontwikkeling waarbij de grenzen tussen professionele en privécommunicatie vervagen en gebruikers steeds meer gebruik gaan maken van (mobiele) videocommunicatie.’ Direct een demonstratie zien? Bekijk de demo op YouTube. Meer weten?

Wil je meer weten over OpenTouch? Kijk dan op de website van Alcatel-Lucent, via http://enterprise.alcatel-lucent.com Of neem direct contact op met Maud Holvast via maud.holvast@alcatel-lucent.com


IS UW BEDRIJFSINFORMATIE WEL VOLDOENDE BESCHERMD? Met de SECWATCHED™ diensten: • Worden uw kwetsbare bedrijfsgegevens gegarandeerd optimaal beveiligd • Krijgt u een objectief inzicht in de kwaliteit van uw gegevensbeveiliging • Voldoet u aan de geldende wet- en regelgeving • Toont u aan dat de gegevens van uw klanten in veilige handen zijn

Meer weten? Ga naar http://www.secwatch.nl/getsecwatched en meld u aan voor een kennismakingsgesprek en eerste vrijblijvende adviezen. U kunt ons ook bereiken via e-mail op info@secwatch.nl of telefonisch op +31 (0) 36 5367 573


BUSINESS 2 BUSINESS

Interview

E.ON biedt ondernemers controle over energie

Kleine moeite, groot effect Hoewel E.ON binnen Europa een van de grootste energieleveranciers is, behoort E.ON in Nederland tot een van de kleinere aanbieders. Dat schept de mogelijkheid om flexibel te zijn en maatwerk en persoonlijke service te bieden aan consumenten en ondernemers. Tekst Redactie

Wij hangen euro’s aan duurzaamheid, waardoor het voor ondernemers aantrekkelijk wordt om ermee aan de slag te gaan. ‘Duurzaamheid en kostenbesparing gaan bij ons hand in hand’, legt Patrick uit, ‘besparing leidt namelijk tot duurzaamheid. Wij bieden energie, elektriciteit, gas en aanverwante diensten die leiden tot een vermindering van het energieverbruik. Vaak zijn mensen zich er niet van bewust hoeveel kosten ze eigenlijk kunnen besparen ten opzichte van hun huidige energieverbruik.’ Het eerste wat E.ON doet is het verbruik inzichtelijk maken en bekijken waar eventuele besparingen mogelijk zijn. ‘We kijken naar de besparingsmogelijkheden en in welk gebied die liggen. Wat je in kantoorpanden vaak ziet is bijvoorbeeld dat het energieverbruik ‘s nachts net zo groot is als overdag. De reden is simpel: men laat computers aan staan, laat het licht branden en schakelt grote apparaten als koffiemachines niet uit. Een kleine moeite om dat te veranderen en het scheelt enorm’, concludeert Patrick.

62

Meer dan energie

E.ON kijkt dus verder dan alleen de levering van elektriciteit en gas. Zo geeft ze onder andere advies over lichtgebruik en vergelijkt ze energieprestaties van verschillende locaties van klanten. Tevens verkoopt en installeert ze zonnepanelen. In de toekomst gaat E.ON zich ook op wagenparken van bedrijven richten en deze adviseren hoe er op dat gebied besparingen gerealiseerd kunnen worden. Patrick: ‘Brandstof is een enorme kostenpost. Die kun je verminderen door bijvoorbeeld efficiënter te gaan rijden. In de meest extreme gevallen kan een ondernemer er voor kiezen om elektrisch of op aardgas te gaan rijden.’ Wat


BUSINESS 2 BUSINESS

is nu de nummer één bezuinigingstip voor ondernemers met een wagenpark? Patrick: ‘Dat klinkt heel stom, maar dat is de banden op de goede spanning houden. Het blijkt dat heel veel mensen met een lekke band rijden zonder dat ze het zelf weten. Behalve dat het gevaarlijk is, kost dat ook nog eens heel veel energie.’ Met E.ON kun je zaken doen

Nederland kent heel wat energiemaatschappijen die klanten proberen te trekken met reclamespotjes vol windmolens en andere duurzame producten. Wat onderscheidt E.ON precies? Wij hebben duidelijke keuzes gemaakt om te voorkomen dat we een logge organisatie worden. We bedienen de zakelijke markt in de Benelux met maar ze-

‘Ons doel is klanten meer controle geven over hun eigen energie’ ventig mensen. Onze klantbenadering is gebaseerd op persoonlijk contact en laat zich beter vergelijken met het mkb, dan met een grote zakelijke dienstverlener. Je krijgt bij ons je eigen account-manager en het contact verloopt dus nooit via een callcenter. Je hebt dus je eigen contactpersoon die altijd voor je klaarstaat. Bovendien hebben wij een snelle reactietijd.’ E.ON ziet dat deze werkwijze lucratief is en klanten de persoonlijke service waarderen. Waarom wordt deze werkwijze dan door zo weinig concurrerende energiemaatschappijen gevolgd? ‘Ik denk dat het komt omdat het heel

Interview

lastig te organiseren is’, verklaart Patrick. ‘Hoewel wij in Europa een van de grootste leveranciers zijn, zijn we in Nederland relatief klein. Dat geeft ons de flexibiliteit om dit soort diensten te kunnen bieden.’ Voor ondernemers biedt E.ON op deze manier grote voordelen, vertelt Patrick verder. ‘Juist omdat zij gebaat zijn bij maatwerk in plaats van een standaardbehandeling. ‘Als je op zoek bent naar een partner die met je meedenkt en waarmee je kunt onderhandelen over de structuur van je contract, moet je bij ons zijn. De mensen die je spreekt hebben kennis van zaken en mogen beslissingen nemen, dat zorgt voor samenwerking waar ondernemers wat aan hebben.’ Meer eigen energie

Energie wordt steeds belangrijker, ook op de agenda van ondernemers. Waarschijnlijk zal in de toekomst energie steeds schaarser worden. ‘Daarnaast zie je dat de technologie verandert’, vult Patrick aan. ‘Nu zijn we nog gewend dat energie wordt opgewekt door grote machines, dat gaat veranderen naar zonnepanelen, windmolens en eigen opwekking. Dat merken wij ook, bij onze klanten nemen zonnepanelen een enorme vlucht.’ Met dit vooruitzicht zijn er talloze kleine en grotere bedrijven die met allerhande innovaties komen op dit gebied. Het probleem: ze vinden moeilijk toegang tot de markt. E.ON is partner van dit soort bedrijven en helpt hen de nieuwe technologie naar de markt te brengen. ‘Wij denken dat we niet zelf alle kennis in huis kunnen hebben en kunnen innoveren, daarom proberen we dat samen met andere partijen te doen’, licht Patrick toe. ‘Het uiteindelijke doel daarvan is klanten meer controle geven over hun eigen

63

Patrick Nanninga

E.ON is in Nederland al vele jaren actief als producent en leverancier van energie. De levering vond in het verleden vooral plaats in de grootzakelijke markt, vanaf 2005 ook aan de kleinzakelijke- en consumentenmarkt. Sinds die tijd is het bedrijf enorm gegroeid. Patrick Nanninga is als manager verantwoordelijk voor de zakelijke markt in de Benelux. Om te weten wat er speelt, wat er goed gaat en wat nog beter kan onderhoudt hij veel contact met de klanten van E.ON. Website www.eon.nl/ zakelijk

energie. Ik denk dat de trend van “energieopwekking dichter bij huis brengen” de komende decennia doorgetrokken wordt. Daar moet je als energiemaatschappij in meegaan, anders verlies je op een gegeven moment je bestaansrecht.’


BUSINESS 2 BUSINESS

Interview

Businesscase: Interconnect en Tibocom

Redundante glasvezelaansluiting Barts Het succesvolle winteraccessoire-merk Barts is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Dit resulteerde in de zomer van 2012 in een nieuw, duurzaam hoofdkantoor in Amsterdam, waarbij de internetconnectiviteit en IT behoeften nog eens goed onder de loep genomen werden. Tekst Redactie Barts: van zwembroeken naar een succesvol winteraccessoire merk In de zomer van 1986 liep Bart Koene, student mode en kleding aan de HTS, stage in Frankrijk. Maar omdat Bart zijn stage niet uitdagend genoeg vond, pakte hij de naaimachine om zwembroeken te produceren. Zo leerde hij ten slotte nog iets! Met zijn eerste collectie besloot Bart naar Saint-Tropez te rijden en binnen zes weken had hij zijn hele voorraad verkocht. Bart bleef succesvol en er werden steeds meer accessoires toegevoegd aan de collectie. In 1992 besloot Bart, geboren en getogen in Uden, zijn merk Barts in Nederland te lanceren en zijn collectie uit

te breiden met winteraccessoires. Vanaf dat moment richt Barts zijn aandacht op mooie en kwalitatieve handgemaakte winteraccessoires die hun geld absoluut waard zijn. Barts filosofie

Barts is een creatief merk dat ieder jaar verrast met unieke winteraccessoires. De producten van Barts stralen authenticiteit, no-nonsense en plezier uit. Deze waardes zijn belangrijk voor Bart en voeren terug naar Bart zijn tijd in Saint-Tropez. Barts wil liever de beste dan de grootste zijn. Deze filosofie heeft ze een gezonde groei opgeleverd, waardoor het merk nu een internatio-

64


BUSINESS 2 BUSINESS

Interview

naal gevestigde naam is. In augustus 2012 betrok Barts een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam. Bij de ontwikkeling van het pand stonden duurzaamheid, toekomstvastheid en de waarden van Barts centraal. Daarom werd er een energie-efficiënt ontwerp met warmte- en koudeopslag neergezet. Business 24x7

De groei van het merk heeft zijn weerslag gehad op de bedrijfsvoering. IT is een steeds crucialere rol gaan vervullen. Barts heeft verkoopafdelingen door heel Europa en die moeten altijd bereikbaar zijn. Hiervoor heeft Barts een VoIP oplossing geïmplementeerd.

Is er bij een provider een storing of onderhoud, dan werkt Barts verder via de andere verbinding. De verbindingen zijn dermate snel dat Barts zorgeloos kan doorgroeien. Mocht het nodig zijn, dan kan het volledige IP-plan van de ene naar de andere trunk verplaatst worden. De twee glasvezelverbindingen van Interconnect worden over fysiek gescheiden paden in het hoofdkantoor binnengebracht. Zo heeft Barts de ultieme oplossing, waarbij uptime gewaarborgd is.

‘In samenspraak hebben we gekozen voor een redundante oplossing, zodat onze mensen en de webshop altijd goed bereikbaar zijn’ Daarnaast wordt de webshop van Barts intern gehost. De afhankelijkheid van internet is dus bijzonder groot. Daarom werd besloten ook voor de connectiviteit op zoek te gaan naar een toekomstvaste oplossing. De juiste IT partners

Vaste IT-partner van Barts is Tibocom, een technisch installateur hoofdzakelijk gericht op ICT-omgevingen. Bij de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor klopt Barts aan bij zijn vaste adviseur met de vraag hoe zij de betrouwbaarheid van hun internetconnectiviteit kunnen verhogen. Tibocom besluit in overleg te treden met zijn partner manager bij Interconnect. Interconnect is een zakelijke internet service provider en levert IT diensten die Tibocom bij zijn klanten implementeert. Na een zorgvuldige analyse van de wensen en beschikbaarheidseisen van Barts, adviseren Tibocom en Interconnect Barts een redundante glasvezelaansluiting te realiseren. De telefonische bereikbaarheid en inkomsten uit de webshop zijn erg belangrijk voor Barts. Downtime resulteert direct in misgelopen omzet. Door redundante verbindingen van verschillende carriers aan te leggen is Barts niet afhankelijk van één leverancier.

65

Barts kiest al jaren voor Tibocom als vaste adviseur. Barts kenmerkt Tibocom als een prettige partij die meedenkt en meewerkt. Naast de benodigde kennis weet Tibocom altijd wat er bij Barts speelt en houden ze altijd grip op de tijdsplanning. Een one-stop-shop waar Barts zich graag door laat adviseren. Tibocom kiest op zijn beurt voor partnering met Interconnect. Interconnect levert hoogwaardige IT diensten, maar Tibocom vindt het serviceniveau van Interconnect belangrijker. De helpdesk is optimaal bereikbaar en staat altijd klaar om Tibocom te ondersteunen. Daarnaast vindt Tibocom het erg prettig dat hij in pre-sales trajecten altijd kan rekenen op goede uitleg en advisering van zijn vaste partner manager.


www.argeweb.nl

website hosten?

Meer WEBSITES Meer KRACHT Meer CONTROLE € 9.95 - per maand - excl. BTW

nu

VPS

Een VPS is een krachtige virtuele server waarop je meerdere websites kunt hosten.

€ 4.95 - per maand - excl. BTW

ar

: . .a

a a v b ie g e lat z l p a o st d n in a S a m CM r Pe elle Sn

o n

Lees meer op: Argeweb.nl/vps


B2B Ready  

B2B Ready - De beste oplossingen en ICT-partners voor 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you