Page 1


Editorial

Welkom Clipboard Publishing BV Delftweg 147 2289 BD Rijswijk, Nederland Tel: *31(0)15-7600700 Fax: *31(0)15-7600760 info@clipboard-publishing.nl www.clipboard-publishing.nl

Uitgever Linda Oenema linda@clipboard-publishing.nl

Marketing & PR Tim Beemer Giancarlo Idili Eline de Korte Dena Nysten marketing@clipboard-publishing.nl

Redactie Lucas Boon Peter Güldenpfennig Joni Hendrix Mark Hofman Maarten Jacobi Thomas Kouveld Eveline Meijer Mark Moed

Social Media & Community Laia de Ruijter

Medewerkers Gerard Henninger

Vormgeving Martijn Herremans Lloyd Troost Ron de Vos

Sales Bart Arkesteijn Guido van Belle Manon van den Enden Mitchell Koymans Jascha Vink sales@clipboard-publishing.nl Tel: *31(0)15-7600770

Drukkerij Senefelder Misset, Doetinchem

Distributie Benelux Betapress BV, Gilze Imapress, Turnhout, België

ONDERNEMER OF CEO? ONTVANG GRATIS BAAZ MAGAZINE baaz.nl/abo

IT-BESLISSER OF -PROFESSIONAL? NEEM EEN ABONNEMENT OP WINMAG PRO winmagpro.nl/abo

Onderneem zonder ict-zorgen Het einde van het jaar betekent voor de meeste ondernemers dat de losse eindjes aan elkaar geknoopt worden en er opgeruimd wordt om het nieuwe jaar met een schone lei te beginnen. Goed natuurlijk, ons hoor je niet klagen. Maar net zo belangrijk als een goede afsluiting van het oude jaar, is een goede start van een nieuw jaar. Dat is best lastig, want hoe weet je nu wat je het komende jaar te wachten staat? Beslissingen nemen is een onderdeel van ondernemen. We raden je aan om daar nu al bij stil te staan. Sommige beslissingen moeten nu namelijk al worden genomen. Om die reden bundelen wij de krachten van Baaz en WINMAG Pro. Waar Baaz zich richt op ondernemers en alle beslissingen die je als eigenaar van een organisatie moet maken, legt WINMAG Pro de focus op it-beslissers. En die twee gaan hand in hand. Want zonder it geen onderneming en zonder onderneming zijn de it-beslissers ook niet nodig. It wordt steeds belangrijker en daarom hebben we deze ICT Special voor ondernemers ingestoken op de grotere onderwerpen op it-gebied. Zaken als de moderne werkplek, online, security en software & cloud. Maar ook de bekende rubrieken uit Baaz, zoals Baaz Zoekt Uit, Kick.Start en Baaz Ethics, komen aan bod. Zo blikken wij vooruit op het nieuwe jaar en alle trends die daarbij horen. Maar wat zijn de trends voor 2016? Allereerst: offline first. Want een app of service moet altijd te gebruiken zijn, ook wanneer je geen

internetverbinding tot je beschikking hebt. Verder gaan we in op de trend hyperlokaal. Zie het als een antwoord op te ver doorgeschoten globaliteit waar veel mkb'ers simpelweg geen boodschap aan hebben. Nog een

'Hoe weet je nu wat je te wachten staat het komende jaar?' onderwerp wat al even speelt en waar we op ingaan, is de moderne werkplek. Een globale term die de praktijk van het nieuwe werken omvat. Wat is het precies en misschien wel belangrijker, hoe richt je deze in? De bovenstaande onderwerpen zijn slechts een greep uit deze special, we hebben je veel meer te bieden. Natuurlijk laten we ook gastexperts aan het woord. Zij kennen de praktijk van dichtbij, weten precies wat er speelt op it-gebied en waar je als ondernemer rekening mee moet houden. De boodschap die we je met deze special mee willen geven is vooral: maak je geen zorgen. Het komt wel goed met de it in je organisatie, iets waar we graag aan bijdragen met de artikelen in dit magazine. We willen ervoor zorgen dat jij je kunt richten op datgene wat echt belangrijk is: ondernemen zonder ict-zorgen.

REDACTIE BAAZ MAGAZINE & WINMAG PRO

Baaz is dagelijks actief op social media. Volg ons, like ons, deel artikelen en discussieer mee. internet www.baaz.nl twitter @baazmagazine facebook www.facebook.com/baazmag WINMAG Pro is dagelijks actief op social media. Volg ons, like ons, deel artikelen en discussieer mee. internet www.winmagpro.nl twitter @WINMAG_Pro facebook www.facebook.com/WINMAGPro Copyright © 2015 Clipboard Publishing bv, Rijswijk. Het is niet toegestaan om in Baaz gepubliceerde artikelen, of gedeelten daarvan, dan wel gebruikt beeldmateriaal over te nemen, te (doen) publiceren of anderszins openbaar te maken of te verveelvoudigen, zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming vooraf van de uitgever dan wel hoofdredacteur, behoudens het auteurs- en beeldrecht van de auteur/fotograaf indien niet in dienst bij Clipboard Publishing.

BAAZ ICT SPECIAL | 3


Succesvolle

ondernemers

zijn altijd online Probe er VRIJ

BLIJVE ND Vana f € 10, -

per m aand

Sneller online boekhouden met gratis app

Online samenwerken met je accountant CashFlowCheck™

SnellerBetaald™

Foto&Go™

BankTimeLine™

Mobiel inzicht in je cashflow

tis Gra p Ap

Maak foto’s van je bonnen

Facturen die sneller betaald worden

Sneller je bankboekingen bijgewerkt

Ga naar www.informer.nl/start en start 30 dagen gratis en vrijblijvend

Wij zijn deelnemer van de stichting Zeker Online. Wij werken toe naar het verkrijgen van het keurmerk van de stichting Zeker Online voor InformerOnline. Zie www.Zeker-Online.nl voor meer informatie.


Baaz ICT Special

Over Ons

Over ons De Baaz & WINMAG Pro ICT Special wordt gemaakt door een enthousiast team van redacteuren. Elke redacteur heeft zijn of haar eigen specialiteit. Naast de vaste redactie maken we graag gebruik van de expertise van ondernemers en it-beslissers die met gastcolumns hun praktijkervaring uit de doeken doen. Even voorstellen: JONI HENDRIX

PETER GÜLDENPFENNIG

Joni is een expert in het schrijven van inspirerende longreads. Of ze nu spreekt met een ervaren ondernemer of met een piepjonge starter, ze komt altijd terug met een mooi verhaal. Ze heeft een passie voor de mensen achter de ondernemingen, maar kan ook prima overweg met complexe ondernemersvraagstukken.

Lijn brengen in het magazine is dagelijkse kost voor Peter. Het menselijke aspect van it in combinatie met interfaces heeft zijn voornaamste interesse. Maar als er een nas, printer of stuk software getest moet worden, staat hij ook vooraan.

joni@thecontentgroup.nl

peter@thecontentgroup.nl

REDACTEUR

REDACTEUR

MET MEDEWERKING VAN O.A.

AREND KARSSIES NETGEAR

LUCAS BOON

EVELINE MEIJER

Als rasechte interviewer haalt Lucas alles uit de kast om een mooi portret neer te zetten. Of het nu gaat om kersverse startups of doorgewinterde ondernemers, als er een verhaal in zit weet Lucas dit prima op papier te zetten. Bovendien heeft hij oog voor belangrijke ontwikkelingen op ondernemersgebied.

Eveline heeft een neus voor techniek en innovatie. Als geen ander schrijft ze informatieve achtergrondartikelen en weet ze tijdens interviews het echte verhaal achter een onderneming boven water te krijgen. Als er een nieuwe technologische startup wordt opgericht, is zij de eerste die het weet.

lucas@thecontentgroup.nl

eveline@thecontentgroup.nl

REDACTEUR

FLIP OUDE WEERNINK

MARCO KORTEKAAS

KIM LOOHUIS

IAN VAN VEEN

FIER AUTOMOTIVE

CTAC

REDACTEUR

Clipboard Publishing Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, gekopieerd of op andere wijze worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.

RONALD RAVEL TOSHIBA

FREELANCER/SOPHOS

MARGIT EIJSENGA

KOOS HOOGLAND

BAAZ ZOEKT UIT

BAAZ ETHICS

DAS

PETER BOS

ZYXEL BENELUX

Baaz is powered by

BAAZ ICT SPECIAL | 5


Baaz ICT Special

Inhoud

8 Kick.start

In iedere editie van Baaz laten we een aantal startups aan het woord over hun onderneming. En ook in deze special hebben we ruimte gemaakt voor een aantal veelbelovende bedrijven. Zo spraken we UpViral, Belco en Storecove, die allemaal iets nuttigs willen bijdragen aan de markt waarin zij actief zijn.

11 Software & cloud

Software is op it-gebied misschien wel het belangrijkste onderdeel van je onderneming. En ook de cloud is flink in opkomst. Een goed moment om deze onderwerpen eens beter te bekijken en jou

11

19

29

40

58

62

alles te vertellen over de software die je in het nieuwe jaar wilt hebben. Ook kijken we naar hoe je kunt samenwerken in de cloud.

19 De moderne werkplek

Er wordt steeds vaker gesproken over 'de moderne werkplek', maar wat houdt dit nu eigenlijk in? Welke apparatuur kun je erbij gebruiken? Allereerst is communicatie een belangrijk punt, maar we kijken ook naar vijf gadgets voor de moderne werkplek. Daarnaast praten we met Toshiba over de nieuwste apparatuur.

29 Online

Een leven zonder internet kunnen we ons bijna niet meer voorstellen. De mogelijkheden zijn groter geworden, maar er zijn ook een hoop nieuwe keuzes. Hoe ga je bijvoorbeeld om met seo en social media? En hoe zit het met de nieuwe trend 'offline first'?

40 Netwerk & infrastructuur

Zonder een goed netwerk, geen toegang tot het internet. En zonder internet kun je een hoop zaken niet uitvoeren. Het belang van een goed netwerk is daarmee duidelijk. Wij kijken naar de producten van Synology, geven tips over jouw bedrijfsnetwerk en vragen NETGEAR naar haar plannen voor volgend jaar.

58 Communicatie Communiceren, dat is wat je de hele dag door doet. Maar hoe doe je dit optimaal? Maak je gebruik van een bureautelefoon of van software als Skype? In deze special bekijken we de beste tools voor communicatie.

62 Ondernemen

Naast it komt ondernemen aan bod, gezien dit het belangrijkste is binnen ieder bedrijf. In deze special hebben we het over de toekomst van Nederland, welke keuzes je moet maken bij het ontwikkelen van je bedrijfswebsite en natuurlijk komen ook bekende rubrieken als Baaz Ethics en Baaz Zoekt Uit langs. En dat is slechts een tipje van de sluier.

54 Security

Jouw data veilig houden, het lijkt een van de meest besproken onderwerpen van 2016 te worden. Sophos begrijpt het belang van beveiliging en heeft gewerkt aan oplossingen die de beveiliging van infrastructuur koppelt aan de beveiliging van de werkplek. Daarnaast testen we een netwerkvideorecorder van Synology. BAAZ ICT SPECIAL | 7


Startups

Kick.start

Kick.start UpViral

Van ruilen komt geen huilen Als je wilt

groeien met je bedrijf, is het tegenwoordig belangrijk dat je online ook actief bent. Hoe bereik je anders snel je doelgroep? Om bedrijven te helpen hun community en bereik te vergroten, heeft Wilco de Kreij de applicatie UpViral ontwikkeld. TEKST JONI HENDRIX

Ge誰nspireerd door gangbare opties. 'Je is de applicatie alleen maar per Dropbox ging Wilco geeft iets weg, zoals maand of jaar te koop, maar in die in de zomer van een kortingscode, eerste week konden gebruikers 2014 aan de slag met informatie of een voor een bepaald bedrag UpViral zijn startup UpViral. video, in ruil voor kopen en het de rest van hun leven 'Dropbox stuurde het uitnodigen van gebruiken. Een erg aantrekkelijke een tijdje geleden nieuwe gebruikers. actie dus.' Uiteindelijk kreeg Wilco Wilco de Kreij iedere gebruiker een Een andere vorm is in die eerste week een bedrag van Bedrijf UpViral Functie Oprichter en eigenaar uitnodigingslink toe. een wedstrijd, zoals: maar liefst zeshonderdduizend Sinds Augustus 2015 Als een gebruiker schrijf je in en maak dollar bij elkaar en was hij Functie www.upviral.com ervoor zorgde dat kans op een mooie tweeduizend klanten rijker. Om enkele vrienden prijs, maar elke keer dit te bereiken, heeft hij zijn van hem zich ook aanmeldden als een vriend van jou zich ook netwerk slim ingezet en veel bij Dropbox via die link, kreeg de inschrijft, heb je meer winkans. voorbereidingen getroffen. Met het betreffende gebruiker extra ruimte. Zo krijg je dus ook steeds meer geld dat hij ophaalde, wil hij zijn Dat werkte heel goed. Dit ben ik mensen die bekend worden met product steeds beter maken, want toen ook op mijn eigen site gaan je bedrijf en het ook gaan delen op zoals hij zelf zegt: 'Je product is testen, want ik was al bezig om social media.' nooit af en nooit perfect.' zoiets te ontwikkelen. Mijn actie PILOT Na een jaar perfectioneren TOEKOMST Over de vraag wat de was: nodig vijf vrienden uit om en hard werken, besloot Wilco om toekomstplannen zijn, hoeft de zich in te schrijven op mijn website in augustus 2015 zijn applicatie enthousiaste ondernemer niet lang en ontvang een WordPress-plugin live te zetten. Een aantal na te denken. 'Ik wil dat bedrijven gratis. Tot mijn verbazing ging maanden daarvoor draaide hij meteen aan UpViral denken als ze dat ontzettend goed, het knalde een pilot met 150 klanten. Hier online willen groeien. Daarnaast uit elkaar. Iedereen ging het delen werd goed op gereageerd, dus wil ik meer systemen integreren, op Facebook. Het opende mijn voor de ondernemer was dit de zodat we steeds meer markten deuren. Het concept "nodig een bevestiging waar hij kunnen aanboren, x-aantal vrienden uit en ontvang naar zocht: zijn product en ik ga het platform xyz", slaat aan. Dus zo was mijn heeft bestaansrecht. verder ontwikkelen.' idee voor UpViral geboren.' Maar hij moest Gelukkig hoeft Wilco GROEI Door de tool van Wilco natuurlijk wel op zoek dit niet alleen te doen, STARTERSTIP kunnen bedrijven gemakkelijker naar nieuwe klanten hij krijgt hulp van zijn VAN WILCO hun community inzetten om en geld, daar had hij team dat verspreid verder te groeien en hun online een slimme actie voor over de wereld, zichtbaarheid te vergroten. bedacht. 'We hadden onder meer in India, Bedrijven kunnen zelf kiezen wat in onze eerste week Polen, de Filipijnen 'Zoek mensen die beter zijn ze hun gebruikers aanbieden. een speciale "Early en Amerika, aan de dan jezelf, zij kunnen veel betekenen voor je bedrijf.' Volgens Wilco zijn er twee bird"-aanbieding. Nu startup werkt. 8 | BAAZ ICT SPECIAL


Edwin's starterstip

Startups

'Het is een hele simpele tip, maar misschien wel de belangrijkste: Als je een goed idee hebt, moet je gewoon beginnen!'

Kick.start

Belco

Klantenservice-oplossing voor kleine e-commerce bedrijven Je klant

echt leren kennen, dat is de belofte die Edwin Kruis (marketeer) en Eelco Wiersma (programmeur) met hun startup Belco doen. De twee heren ontwikkelden een online oplossing voor klantenservice, die vooral bedoeld is voor de kleinere webwinkelier.

TEKST JONI HENDRIX

Als je een webwinkel hebt, kun je de klantenservice natuurlijk niet achterwege laten. Klanten hebben vragen of er doen zich problemen voor waar jij als webeigenaar op moet kunnen reageren. Voor grote webshops is dit vanzelfsprekend, zij hebben er mensen voor in dienst, maar voor de kleinere web-ondernemers is dit lastiger. Zij hebben minder budget en personeel. Om deze groep te helpen hebben de twee heren Belco in het leven geroepen. Met deze software biedt het bedrijf binnen de internetbrowser een compleet programma om met de klant te chatten, te bellen en de shopgeschiedenis te bekijken. 'Onze missie is om big data en communicatietechnologie bereikbaar te maken voor iedereen, altijd en overal. We hebben software ontwikkeld die je helpt bij het opbouwen van waardevolle, langetermijnrelaties met klanten. Het is dus een fijne klantenservice oplossing voor e-commerce bedrijven', legt Edwin uit.

HOUD JE KLANT IN DE GATEN Als je gebruikmaakt van Belco kun je zien wat je klant op je website doet. Zo zie je bijvoorbeeld wat er in het winkelmandje zit, wanneer het contactmoment heeft plaatsgevonden en je kunt een chat beginnen met de klant. 'Doordat je alles op één plek online kunt raadplegen, heb je helemaal

geen vaste toestellen meer nodig. Je hebt je hele klantenservice in je browser. Dus je hoeft ook niet meer vanaf een vaste plek te werken. Je kunt onderweg in de trein, thuis of in het buitenland je contact met de klant onderhouden.' Dat je overal kunt werken, bewijst het tweetal ook. Edwin werkt thuis vanuit Leeuwarden en Eelco vanuit Berlijn. 'Daar zit de startupscene en dat vindt Eelco een fijne omgeving om te werken.'

TEST Edwin en Eelco hebben een aantal maanden geleden een testfase gedraaid met twintig webshops, zij zijn inmiddels allemaal klant geworden. 'Ze waren erg tevreden en dat is natuurlijk fijn. We hebben veel feedback gekregen waar we mee aan de slag zijn gegaan. Nu staat onze bètaversie online, deze is voor iedereen beschikbaar. We hebben op dit moment vijftig betalende klanten.' DICHTERBIJ JE KLANT Met Belco willen de twee enthousiaste ondernemers ervoor zorgen dat de persoonlijke service op webshops verhoogd wordt, dat moet uiteindelijk leiden tot hogere klanttevredenheid. 'En blije klanten

zorgen voor meer omzet. Om de webshopeigenaren in de toekomst nog meer te helpen met hun klantenservice, willen we ons ook gaan richten op de contextkant. Dus: wat doet de gebruiker, waarom doet die dat, hoe kun je daar op inspelen? Stel dat een klant vaak een product heeft bekeken, maar het toch niet koopt, hoe kun je die klant uiteindelijk overhalen om het toch te kopen? Je zou dan bijvoorbeeld een pop-upje kunnen laten zien met het bericht dat die klant gratis verzendkosten krijgt. Zo kun je specifieker op elke klant inspelen en kom je dichterbij je klanten te staan.'

VIJFHONDERD Belco is nog maar

net live, maar de heren kijken al naar de toekomst. 'We hebben nu vijftig klanten, maar volgend jaar willen we er vijfhonderd hebben. Tijdens de Webwinkel Vakdagen begin 2016 hopen we dat we naamsbekendheid krijgen, zodat we het doel ook kunnen verwezenlijken. Zodra we groter zijn in Nederland, willen we ook naar het buitenland. België en Duitsland zijn Edwin Kruis de landen die het Bedrijf Belco eerste op ons lijstje Functie Medeoprichter en staan. Er gaat dus managing director Sinds 2013 nog veel gebeuren de Website www.belco.io komende tijd!' BAAZ ICT SPECIAL | 9


Startups

Kick.start

Storecove

Startup geeft antwoord op factuurprobleem Stilzitten, daar houden Dolf Kars,

Michael Riviera en Willem Stemfoort niet van. Nadat ze hun bedrijf Videostrip aan RTL Nederland verkochten, wilden ze weer iets nieuws verzinnen. Een brainstormsessie en interviews met bedrijven zorgden er uiteindelijk voor dat hun startup Storecove het licht zag. TEKST JONI HENDRIX

Toen het drietal Videostrip, een BLIJE KLANTEN twijfelen of het wel Storecove is een video-adverteerdersnetwerk, toekomst heeft. Je hebt online platform dat verkocht, duurde het zeventien een bevestiging nodig, STARTERSTIP automatisch facturen maanden om het over te dragen zodat je weet dat je VAN DOLF verzamelt van aan RTL Nederland. Van de een begrepen wordt. Wij leveranciers. Door op de andere dag waren de heren hebben die bevestiging eenmalig aan te geven klaar met deze klus en moesten tijdens het evenement welk boekhoudpakket ze iets nieuws verzinnen. 'We gekregen, dat was erg 'Focus je niet alleen op wordt gebruikt, huurden een ruimte in Amsterdam fijn. Maar toch zeg ik Nederland, maar maak ook kunnen de facturen en hebben daar anderhalve week altijd: "Je startup is alvast plannen voor het hier direct in geplaatst gebrainstormd. Wat speelt er pas echt een succes op buitenland.' worden. Doordat nu en wat kunnen wij met onze het moment dat je het de drie ondernemers bedrijven kennis en kunde opzetten? Dat verkoopt." Waarom? Je kunt nog hebben ge誰nterviewd, wisten ze was een vraag die centraal stond. zo hard gaan met je bedrijf, maar dat er vanaf het eerste moment Al snel kwam het doen van online als je het aan het einde van de rit interesse was in hun product. aankopen om de hoek kijken. Dit niet kunt verkopen, heb je niet de 'Je hebt meteen blije klanten, je neemt alleen maar toe en we waren bevestiging gehad dat iemand het lost een probleem op. In totaal benieuwd wat er bij bedrijven interessant genoeg vond om het hebben we nu zestig betalende rondom die online aankopen tot over te nemen.' klanten. Natuurlijk willen we problemen leidt. We interviewden BUITENLAND Voor Dolf, Michael groeien, dus we zijn bezig om meer dertig bedrijven. Zij gaven allemaal en Willem staat de komende tijd boekhoudpakketten aan te sluiten als grootste probleem aan dat ze in het teken van het aansluiten die onze techniek aanbieden of aan het eind van de maand iedere van alle boekhoudpakketten op integreren in hun software.' keer opnieuw facturen bij elkaar hun platform en alle leveranciers moesten verzamelen. Steeds BEVESTIGING Voor de drie heren in Nederland, ongeveer meer facturen zijn alleen online was het belangrijk dat ze een tweehonderdduizend, koppelen aan beschikbaar, waardoor ze lastig bevestiging kregen dat hun hun netwerk. Daarnaast hebben terug te vinden zijn. Het is een product ook echt nodig ze een crowdfundcampagne vervelende taak was. Die kregen ze toen opgezet bij Leapfunder om om deze facturen een spreker tijdens tweehonderdduizend euro op te te verzamelen, een accountantshalen om hun plannen mee te bovendien kost het evenement, waar 250 financieren. 'Als dit allemaal gelukt veel tijd en kan het accountants aanwezig is, willen we met Storecove naar leiden tot mislopen waren, Storecove op Engeland en Duitsland. Beide van de btwhet podium benoemde markten zijn niet heel anders teruggave. Om en bovendien de dan de Nederlandse markt en ze bedrijven hierbij Dolf Kars voordelen ervan lopen achter op het gebied van te helpen hebben Bedrijf Storecove uitlegde. 'Als je een factureren. Deze markten hebben we Storecove Functie medeoprichter en ceo Sinds Mei 2014 startup hebt, ben je ons dus veel te bieden en we hopen opgericht', legt Website www.storecove.com nog niemand. Mensen dat we er snel naartoe kunnen.' Dolf uit. 10 | BAAZ ICT SPECIAL


Software & Cloud

Intro

Zonder software ben je nergens

Software is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je onderneming. En ook de cloud is flink in opkomst. Maar bij beide heb je behoorlijk wat keuze uit diverse producten en services, en gaan de ontwikkelingen snel. Waar staan we nu en wat kunnen we verwachten? e voordelen van de cloud zijn gemakkelijk te benoemen. Je kunt altijd en overal bij je data, als er iets gebeurt heb je altijd een backup en je kunt er eenvoudig in samenwerken. Toch benut niet iedereen deze voordelen, zeker de laatste niet. Zonde, want hoe eenvoudig kan samenwerken worden? Samen in een document werken, zonder te hoeven stoeien met verschillende versies. SOFTWARE Samen bespreken hoe je iets aan Ja, je hebt hardware nodig om gaat pakken en tegelijkertijd alle je onderneming te draaien, benodigde informatie voor je maar misschien nog zien. Dat is een wel belangrijker is de groot voordeel software. Je doet hier van de cloud. Om 'Niet iedereen immers alles mee; je ondernemers op benut de boekhouding, crm en weg te helpen, voordelen' communiceren kun je duiken we dieper niet zonder software in dit onderwerp, doen, tenzij je kiest voor zodat ook jij straks ouderwetse en vele malen tragere optimaal kunt samenwerken methodes. Software wordt continu in de cloud.

bijgewerkt en verder ontwikkeld, dus het is verstandig om altijd de nieuwste versies van je software te gebruiken en met trends mee te gaan. In deze special kijken we naar onmisbare software voor je bedrijf, zodat jij goed voorbereid het nieuwe jaar in kunt.

BAAZ ICT SPECIAL | 11


Software & Cloud

GASTEXPERT

Marco Kortekaas

Gastexpert

is Business Development Manager en is verantwoordelijk voor business development voor het gehele portfolio van Ctac Nederland, België en Frankrijk.

Ctac over de cloud in 2016 'Zorg dat je dezelfde taal spreekt als de aanbieder van de cloud oplossing' De cloud, als mkb'er kun je er anno 2015 (of beter gezegd 2016) niet omheen. Toch zijn er bedrijven die nog moeten overstappen of zelfs te kampen hebben met vrees voor de cloud. Bedrijven zijn vaak niet bij machte om fysieke en digitale veiligheid te garanderen. Paradoxaal nemen ict-risico's toe, zo stelt Total Solution Provider Ctac. TEKST LUCAS BOON

tac biedt in haar portfolio de cloud (SaaS) oplossingen van SAP en Microsoft (o.a. Office365, CRM Online en Microsoft Dynamics NAV). Aanvullend op dit portfolio biedt Ctac Infrastructure services en applicatiemanagement diensten aan. Op het gebied van integratie tussen cloud-toepassingen heeft Ctac een integratieplatform en een ketenmonitoring platform waarmee proces integratie en procesmonitoring over cloudtoepassingen heen geborgd is (7 x 24h). Voor de eindgebruiker biedt Ctac een online werkplek.

kijken we vooruit naar 2016 en de plannen van Ctac.

TOEGEVOEGDE WAARDE Marco valt meteen met de deur in huis. 'In 2016 investeert Ctac in het leveren van cloud-toepassingen voor de markten; Retail, Manufacturing, Wholesale, Real Estate en Professional Services. Dit zijn de markten waarin Ctac toegevoegde waarde kan bieden door inbreng van marktexpertise in combinatie met technologie. Tevens gaat Ctac haar rol als cloud integrator verder vormgeven door te investeren in haar cloud-integratieplatform en ketenmonitoring platformen. Op het gebied van cloud computing investeert Ctac in de integratie met Microsoft Azure en SAP cloudtoepassingen zoals S/4HANA.'

Ctac heeft een scherp oog voor bedrijfsprocessen en werkt dagelijks op het snijvlak van business en ict. Een OVER CTAC interview voor deze Ctac is een Total Solution Special ligt daarom Provider en ontwikkelt en implementeert voor de hand. Aan industriegerichte het woord Marco oplossingen die exact inspelen op de Kortekaas, Business bedrijfsprocessen van Development klanten in het middenManager bij Ctac en kleinbedrijf. Het bedrijf is genoteerd aan en verantwoordelijk Euronext Amsterdam. Bij voor business het bedrijf werken per ultimo september 2014 development voor 469 medewerkers. Het het gehele portfolio hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Ctac van Ctac Nederland, is daarnaast ook actief in België en Frankrijk. België en Frankrijk. Samen met Marco 12 | BAAZ ICT SPECIAL

VALKUILEN Om een kwalitatief goed ictsysteem te waarborgen is het volgens Marco belangrijk om te letten op mogelijke valkuilen. 'Zo is het belangrijk om niet in hetzelfde patroon te vervallen als vroeger, waarbij elke afdeling zijn eigen applicatie kocht (en beheerde), zonder regie van it. Hetzelfde kan gemakkelijk

gebeuren met cloud-toepassingen: de business neemt met nog meer gemak toepassingen in de cloud af, zonder een duidelijke "dirigent". Het is dus heel belangrijk om vooraf na te denken over de samenhang. Dit is natuurlijk de toegevoegde waarde van de cloud. Het is echter wel belangrijk dat er regie wordt gevoerd over deze cloudtoepassingen heen. Uiteindelijk verwacht de business ook dat de cloud-toepassingen integraal met elkaar samenwerken en altijd beschikbaar zijn. Het meest voor de hand liggend is dat de it-afdeling deze rol op zich neemt.'

DOELSTELLINGEN BEPALEN Tot slot, wat moeten we absoluut weten wanneer het aankomt op de cloud? 'Geef een eigen definitie aan het containerbegrip "de cloud". Er zijn verschillende typen oplossingen in de markt verkrijgbaar, allemaal met eigen kenmerken. Zorg dat je dezelfde taal spreekt als de aanbieder van de cloud-toepassing. Bepaal daarnaast welke doelstellingen je als organisatie wilt bereiken door een cloud toepassing af te nemen. Zorg tot slot dat je je applicatieportfolio inzichtelijk hebt en bepaal welke applicaties (informatiebronnen/-systemen) geschikt zijn voor de migratie naar de cloud.'


Software & Cloud

Achtergrond

Samenwerken in de cloud

Gebruik de juiste tool voor al jouw projecten

De cloud wordt steeds populairder, ook onder de zakelijke gebruikers. Bijkomend voordeel hiervan is dat je in de cloud gemakkelijk kunt samenwerken. Hoe doe je dit, wat zijn de voordelen en welke tools zijn hier geschikt voor? TEKST EVELINE MEIJER

en bekend beeld van vroeger: je moet samen een document aanpassen, dus één van de twee pakt een bureaustoel en komt naast je zitten. Ideaal is dit niet, want iedereen leest op een ander tempo en ziet andere dingen. Uiteindelijk doe je er alleen maar langer over. Een andere optie is om het document naar iedereen te sturen, zodat de juiste mensen om de beurt aanpassingen kunnen doen. Ook dit duurt erg lang, want je moet wachten tot iedereen klaar is. Maar toen kwam de cloud en werd dit proces veel gemakkelijker gemaakt. Diverse cloud-oplossingen geven je tegenwoordig de mogelijkheid om samen te werken in bepaalde documenten of programma's. Zo kun je in Google Docs

real-time in hetzelfde document werken en zie je de veranderingen direct. Prettig is ook dat je precies kunt zien waar de ander mee bezig is, waardoor je niet door elkaar heen werkt aan hetzelfde stuk. Je kunt op je eigen tempo werken en zit niet met verschillende versies van een document.

HET AANBOD IS GROOT Toch zit er een groot nadeel aan de opkomst van de cloud: de diverse oplossingen schieten als paddenstoelen uit de grond. En wanneer de ene helft van je bedrijf gebruikmaakt van bijvoorbeeld Dropbox en de andere van Google Docs, zorgt dit ervoor dat je alsnog door elkaar heen werkt en met verschillende versies van een document zit. Het is beter om ervoor te zorgen dat iedereen binnen je bedrijf met

één of slechts een paar oplossingen werkt, zodat je verwarring, miscommunicatie en alle andere nadelen voorkomt. Kijk dus voor je gaat werken met diverse cloud-oplossingen wat jouw onderneming precies nodig heeft en kies per onderdeel één oplossing uit.

SLECHTE SECURITY Een ander nadeel van de cloud is dat alles op het internet rondzweeft en mensen er dus van buitenaf bij kunnen. Je software zit niet langer binnen je eigen firewalls en andere securityoplossingen, maar is afhankelijk van andere partijen. Het is dan ook niet vreemd dat de kosten aan de beveiliging van de cloud waarschijnlijk de komende jaren alleen maar stijgen. Volgens Forrester wordt de markt voor precies dit onderdeel in 2020 meer dan 130

PRIVATE VS. PUBLIC VS. HYBRID Bij het kiezen van een cloudoplossing, moet je er rekening mee houden dat er drie verschillende soorten clouds zijn: een private, hybrid en een public cloud. Een private cloud bevindt zich op het intranet van jouw bedrijf of bij een externe aanbieder achter een goede laag beveiliging. Voordeel hiervan is dat je een eigen stukje cloud hebt waar je van alles in aan kunt passen en waar niemand verder bij komt. Nadeel is echter dat je zelf je cloud moet managen, onderhouden en updaten. Dit vergt tijd en dus geld. Aanbieders van een private cloud zijn bijvoorbeeld Argeweb en Hostnet. De public cloud wordt het meest gebruikt door consumenten, maar ook door bedrijven. Hierbij ben je niet verantwoordelijk voor het managen van je cloud, op welk gebied dan ook. Maar deze oplossingen zijn vaak ook gratis of hebben een gratis basisabonnement, wat ze aantrekkelijk maakt voor consumenten. Nadeel is dat je jouw stukje cloud deelt met anderen, ze staan allemaal op dezelfde server. Daarnaast denken sommigen dat de beveiliging van de public cloud minder is dan die van de private cloud. Dit is echter niet helemaal waar; er zijn nog maar weinig public (en private) clouds gehackt, met de iCloud als uitzondering. Bovendien: als kwaadwillenden echt bij je data willen komen, komen ze ook wel in je private cloud, ongeacht hoe goed de beveiliging is. Alles is immers te hacken, zo ook de cloud. Voorbeelden van public clouds zijn Office365, Gmail en Dropbox. Dan is er als laatste nog de hybrid cloud, een combinatie tussen private en public clouds. Hierbij heb je alle controle over je interne private cloud, maar je maakt ook gebruik van de public cloud als dit nodig is. Zo kun je bepaalde stukken van applicaties samenvoegen in de public cloud, terwijl je ze in eerste instantie in de private cloud ontwikkelt. Bij een hybride oplossing profiteer je dus van alle voordelen van zowel de public als de private cloud.

BAAZ ICT SPECIAL | 13


Software & Cloud

Achtergrond

miljard dollar waard. En volgens een onderzoek van Ponemon geeft vijftig procent van de bedrijven die mobiele applicaties ontwikkelen geen geld uit aan mobiele beveiliging. Cloudapplicaties vallen hier helaas ook onder, al zijn er ook zeker oplossingen die wel een goede beveiliging hebben. Vooraf nagaan hoe goed de beveiliging is, is dus geen slecht idee. Je wilt immers geen herhalingen van de hack van Apple's iCloud in 2014, om maar wat te noemen.

JE KUNT NIET VEEL AANPASSEN Een

'Je bent zelf niet verantwoordelijk voor updates, dat is de aanbieder van de cloud'

ander nadeel van samenwerken in de cloud is dat je vaak je werkomgeving weinig tot niet kunt aanpassen. Je moet het dus doen met de 'one size fits all'-omgeving van de aanbieder, en dat betekent dat je bepaalde onderdelen niet gebruikt of dat je ze juist nodig hebt en deze niet aanwezig zijn. Je hebt dus weinig keuzevrijheid en dat wordt niet altijd als prettig ervaren. Bovendien heb je weinig tot geen controle over de cloud, want de meeste bedrijven kiezen voor een abonnement bij een externe partij. Dit is niet meteen slecht, maar je moet er wel rekening mee houden.

MAAR... Is het dan allemaal slecht? Nee, zeker niet. De cloud biedt juist veel voordelen ten opzichte van andere oplossingen. Je bespaart bijvoorbeeld een hoop geld, want je hoeft geen hardware aan te schaffen, te onderhouden en uit te breiden om je data kwijt te kunnen. Je koopt slechts een abonnement en voor een hoger bedrag kun je je opslagruimte altijd uitbreiden. Maar je kunt ook op afstand bij al je documenten en dat bevordert 'het nieuwe werken'. Want juist met deze insteek ben je niet altijd op kantoor te vinden. Je bent ook regelmatig onderweg of werkt vanuit huis. De cloud kun je eigenlijk altijd vanuit iedere werkplek benaderen en ook nog eens vanaf allerlei devices. Wil je onderweg naar een afspraak nog even iets doorlezen? Dan open je dat document op je smartphone of tablet. Wil je nog iets uitwerken? Dan kan dat! Daarnaast ben je zelf niet verantwoordelijk voor de updates, deze

14 | BAAZ ICT SPECIAL

worden automatisch gedaan door de beheerder van de oplossing zonder dat je hier iets voor hoeft te doen. Prettig, want zo ben je minder tijd kwijt aan het onderhouden van je software. En mocht er iets zijn, dan kun je vaak rekenen op ondersteuning van een expert op het gebied van deze software, die precies weet hoe alles in elkaar steekt. Hulp komt dus sneller, waardoor jij direct weer verder kunt met je werk. En het fijnste: mocht er iets misgaan op kantoor, er gaat bijvoorbeeld een server kapot, dan is dit geen probleem. Alles staat in de cloud, wat betekent dat je altijd de laatste versie van het document hebt en zo weer verder kunt gaan op een willekeurig apparaat. Je hoeft geen backups te maken en je hoeft je geen zorgen te maken, want alles is al geregeld. Nu bestaat natuurlijk de kans dat er iets mis gaat bij de aanbieder van jouw cloud-oplossing, maar zij hebben vaak meerdere servers (soms zelfs meerdere serverparken) met backups. Zij zorgen er dus voor dat je nooit een bestand kwijt bent.

CLOUD-TOOLS Samenwerken in de cloud heeft dus zijn voor- en nadelen. Maar welke tools zijn nu eigenlijk geschikt voor jouw onderneming? Wij benoemen drie cloud-oplossingen die voor veel bedrijven goed te gebruiken zijn. GOOGLE DOCS EN OFFICE365

Deze twee mogelijkheden scharen we onder ĂŠĂŠn lijstje. Waarom? Omdat ze vrijwel hetzelfde doen. Met beide oplossingen kun je documenten aanmaken, bijvoorbeeld een Worddocument of een PowerPoint, deze


met anderen delen en hier vervolgens samen in werken. Bij Office365 krijg je een gehele Office-suite in de cloud en OneDrive-cloudopslag. Ook kun je gebruikmaken van Outlook en Skype. Google Docs geeft je ook een Officesuite, maar dan haar eigen variatie hier op. Hier heet een Word-document een Google Doc en een Spreadsheet Google Sheets. Maar in feite kun je er hetzelfde mee. Google Docs krijg je gratis bij een Gmail-account, welke vereist is voor het gebruik ervan, maar als je meer opslag wilt, moet je hiervoor betalen. Beide opties laten je documenten overal bekijken, bewerken en delen, vanaf ieder apparaat.

van de klant, de browser en de instellingen van het scherm. Deze informatie komt vervolgens op een takenlijst, waar de developers kunnen aangeven wie wat oppakt. Daarnaast kunnen ze aangeven of ze ergens mee bezig zijn en of het al opgelost is. Zo wordt het verhelpen van bugs een stuk gemakkelijker en sneller.

Voor meer informatie ga je naar bugherd.com YAMMER

Voor meer informatie ga je naar docs.google.com of naar microsoftofficestore.com/Office365 BUGHERD

Het gebeurt wel eens: een klant vindt een foutje op je website. Vaak krijg je dan een e-mail, die vervolgens naar de it-afdeling moet en dan moeten zij uitzoeken wat er precies mis is. Dit kost allemaal veel tijd. Het kan sneller, namelijk met BugHerd. Deze cloud-

'De kosten voor de beveiliging van de cloud stijgen alleen maar' gebaseerde software laat klanten een bug doorsturen met slechts één druk op een knop. Vervolgens maakt BugHerd hier een volledig bugreport van met screenshots en registreert allerlei informatie over het besturingssysteem

Yammer lijkt op Office365 en Google Docs, maar heeft meer functionaliteiten. Ook hier kun je bestanden aanmaken, delen en bewerken, allemaal in de cloud. Maar je kunt documenten ook een versienummer geven. Daarnaast zie je welke bestanden trending zijn en welke content populair is. Volgens Yammer gebeurt dit om je werknemers meer aan te moedigen om te werken. Overleggen doen je werknemers via een Online Now live chatfunctie. Evenementen kun je binnen Yammer aanmaken en intern of extern delen. Tot slot kun je groepen aanmaken, om informatie bijvoorbeeld te filteren op wat voor jou relevant is.

TIPS VOOR SAMENWERKEN IN DE CLOUD

1 Kies slechts één of een paar cloud-oplossingen, zodat iedereen binnen je bedrijf gebruikmaakt van dezelfde software.

2 Kijk vooraf hoe het gesteld is met de beveiliging van de oplossing die je wilt gebruiken. Zorg dat deze goed is, zodat de kans op hacks kleiner wordt.

3 Beslis vooraf of je voor een public, private of hybrid cloud-oplossing gaat.

Voor meer informatie ga je naar yammer.com BAAZ ICT SPECIAL | 15


Software & Cloud

Achtergrond

De trends van 2016

Waar gaat software naartoe?

Software speelt een steeds grotere rol in het bedrijfsleven. Zo verschuift telefonie naar VoIP en de cloud en doe je je boekhouding online. Ook in 2016 gaat deze trend door. Maar er zijn meer trends, wij lichten er een paar voor je uit. TEKST EVELINE MEIJER

'Mobile first was dé trend van 2015, maar in 2016 komt er een nieuw verschijnsel op: offline first'

16 | BAAZ ICT SPECIAL

eder jaar brengen veel ontwikkelaars updates uit van hun software. Microsoft is hier één van en biedt voor het komende jaar een nieuwe variant van haar Office-pakket: Office 2016. Hoewel er veel (gratis) varianten zijn van het Office-pakket, heeft Microsoft nog steeds de meeste mogelijkheden in haar software. Nieuw in Office 2016 is bijvoorbeeld de mogelijkheid om naadloze overgangen te maken tussen dia's in PowerPoint en bewegingen toe te voegen. Ook kun je in PowerPoint de belangrijkste inhoud en de visuele impact maximaliseren met Designer. Deze technologie leert in de loop der tijd aan wat je voorkeuren zijn en past de aanbevelingen hier vervolgens op aan. In Excel kun je je agenda weergeven als een dashboard en inzoomen op de gegevens. Zo kun je volgens Microsoft inzicht krijgen in hoe je je dag besteedt en hoe je meer uit een dag kunt halen. Daarnaast kun je in Excel dankzij een

aantal nieuwe sjablonen bijhouden hoeveel je verdient en uitgeeft, en waaraan. Natuurlijk zijn dit niet de enige nieuwe toevoegingen, maar wel de interessantste. Office 2016 is vanaf 279 euro beschikbaar via microsoftstore. com. De updates krijg je automatisch als Office 365-abonnee.

CRM Crm wordt veel gebruikt door ondernemingen en het is dan ook niet vreemd dat deze software continu verder ontwikkeld wordt. Hoewel we geen specifieke software benoemen, zitten er zeker een aantal interessante trends op dit gebied aan te komen. Zo wordt crmsoftware steeds socialer. Veel ontwikkelaars plaatsen ook features van social media in het programma, waardoor je bijvoorbeeld suggesties krijgt voor nieuwe contacten of de interacties van je klanten kunt volgen. Crm-oplossing Nimble maakt hier bijvoorbeeld al gebruik van, maar

veel aanbieders zullen waarschijnlijk snel volgen. Daarnaast wordt er steeds meer vanaf mobiele apparaten gedaan, zo ook op het gebied van crmoplossingen. In 2016 wordt dit waarschijnlijk alleen maar meer, waardoor mobiele crm-applicaties een must worden. We verwachten dan ook dat de applicaties steeds meer gaan interacteren met andere apps op je device, bijvoorbeeld kaarten en apps om notities in te maken. Nog een trend die we in 2016 waarschijnlijk zien opkomen, zijn de voorspellende mogelijkheden binnen crm-software. We verzamelen altijd en overal data, die vervolgens gebruikt kan worden om inzicht te krijgen in je onderneming. Waarom kun je op basis van die data geen voorspellingen laten doen? Precies dat is wat voor een ondernemer nuttig om te weten en veel ontwikkelaars houden zich hier dan ook mee bezig. Straks wordt het mogelijk


KENNIS Slecht nieuws als je weinig of niets met it hebt! Kennis van software en programmeren wordt namelijk steeds belangrijker. Deze trend is al ingezet - steeds meer mensen zorgen dat ze een basiskennis hebben op deze gebieden – en gaat volgend jaar door. Het wordt steeds meer van belang dat je niet alleen weet dat er bijvoorbeeld servers en netwerken zijn, maar dat je deze ook kunt onderhouden en begrijpt hoe ze in elkaar steken. Hier zijn vervolgens weer trainingen voor nodig en je it-medewerkers zullen hier waarschijnlijk meer van volgen dan de rest van het personeel. Toch is het voor iedereen belangrijk om een basiskennis te hebben van de it om goed overweg te kunnen met bepaalde software.

om te voorspellen welk product of service klanten straks misschien willen hebben. SAP doet al iets dergelijks op het gebied van financiën met SAP Digital Boardroom.

OFFLINE FIRST Misschien heb je het buzzwoord 'mobile first' wel eens gehoord. Wat deze term precies inhoudt, is eenvoudig: je ontwikkelt je software, applicaties en websites in eerste instantie voor mobiele apparaten, en dan pas voor desktops en laptops. Mobile first was dé trend van 2015, maar in 2016 komt er een nieuw verschijnsel op: offline first. Dit houdt in dat je al je applicaties, websites en andere software als eerste beschikbaar maakt voor apparaten die geen toegang hebben tot het internet, dus voor offlinegebruik. Niet langer ben je afhankelijk van een internetverbinding, want ook zonder een connectie met het internet kun je gebruikmaken van deze software. Dit betekent

dat veel onderdelen van de software gedownload worden en opnieuw gesynchroniseerd worden wanneer je verbinding hebt met het internet. Natuurlijk is dit niet mogelijk voor alle software, denk aan e-mail en WhatsApp, maar veel websites en applicaties gaan hier zeker gebruik van maken.

MARKETING-APPS We zeiden het al: steeds meer mensen maken gebruik van mobiele apparaten. Dit betekent dat jouw content ook vaker vanaf een mobiel device bekeken wordt en dat zorgt ervoor dat de vraag naar applicaties van bedrijven steeds groter wordt. Er zijn dan ook veel ondernemingen die een eigen applicatie hebben, in wat voor vorm dan ook, en zo hun klanten verder naar zich toe trekken. Zeker op het gebied van marketing is software als applicatie ontzettend handig, ongeacht wie je doelgroep precies is. Zo maak je het mogelijk om jouw producten en services gemakkelijk vanaf een mobiel apparaat te kopen, of je krijgt je interactieve white papers gemakkelijk onder de ogen van je klanten. Maar ook voor de b2b-markt zijn applicaties erg interessant, zeker op het gebied van marketing. Hier krijgt je publiek jouw content in handen, maar je kunt ook applicaties maken voor bijvoorbeeld evenementen en om mee te netwerken. Juist deze trend zet in 2016 alleen maar door, want de vraag naar software speciaal

voor mobiele apparaten wordt met de groei van het gebruik van deze devices alleen maar groter.

STREAMEN IS DE TOEKOMST Streamen kennen we voornamelijk van software als Spotify, maar in de toekomst kun je veel meer dan alleen films en muziek streamen. Zo kun je met Spark je data uit een database 'streamen'. Spark werkt met kleine porties data in een groot geheugen, welke je vervolgens real-time kunt zien. En ook Google houdt zich bezig met streamen. De internetgigant wil applicaties laten streamen, door ze virtueel te laten draaien op een server van Google. De app stuurt de touch-input van de smartphone naar de server, die het resultaat hiervan – bijvoorbeeld het openen van een bepaalde pagina – terugstuurt. Hiermee wil Google het probleem dat sommige diensten info alleen beschikbaar maken via apps oplossen. Hebben gebruikers de applicatie namelijk niet, dan is de informatie niet te vinden. Hoewel deze technologie nu alleen nog een experiment is, is streaming zeker de toekomst. Want hoe prettig is het als je niets meer hoeft te installeren en toch gebruik kunt maken van je favoriete software? Of deze trend het aankomende jaar al een vlucht neemt, is niet zeker, maar we kunnen er wel vanuit gaan dat we over een paar jaar niets anders meer willen.

'Er wordt steeds meer vanaf mobiele apparaten gedaan, zo ook op het gebied van crmoplossingen'

BAAZ ICT SPECIAL | 17


Software & Cloud

Businesscase

Organisator WK Hockey en KLM Open presteert maximaal dankzij Office 365 Met Office 365 gebruiken bedrijven de kracht van de cloud om efficiĂŤnter samen te werken en zo meer gedaan te krijgen. TEKST REDACTIE

portmarketingbureau TIG Sports maakt sinds een aantal jaren gebruik van Office 365 voor het organiseren van evenementen als het WK Hockey en de KLM Open, en is daar erg tevreden over. 'We gebruiken dit platform als vertrekpunt voor alle events en daardoor verloopt de communicatie een stuk soepeler', aldus Martijn van der Meulen, managing partner van TIG Sports. TIG Sports is een sportmarketingbureau dat evenementen organiseert voor verschillende sporten. Het bedrijf begon in 2004 als golfpromotor, maar groeide uit tot een multisportbedrijf dat verantwoordelijk is voor evenementen in verschillende takken van sport. Deze uitbreiding vergt steeds meer van de groeiende organisatie die recentelijk onder meer het WK Beachvolleybal, het WK Hockey, de KLM Open en de World Cup Shorttrack organiseerde.

SCHAALBAARHEID 'Onze kracht ligt in het creĂŤren, vernieuwen en organiseren van grootschalige sportevenementen', zegt Martijn, managing partner van TIG Sports. 'Het is onze ambitie om de marktleider te worden op het gebied van internationale sportevenementen. Daardoor werken we steeds vaker internationaal en vanaf diverse locaties, en dat vraagt om een andere manier van werken en communiceren. Het is essentieel 18 | BAAZ ICT SPECIAL

dat we dit goed aanpakken, want een succesvol evenement valt of staat met een goede samenwerking en communicatie.' Om de communicatie, documentatie en samenwerking rondom de events te stroomlijnen, startte TIG Sports een aantal jaren geleden daarom met het gebruik van Office 365. Bij het inrichten van die nieuwe omgeving kreeg het sportmarketingbureau hulp van Microsoft-partner Datamex Automatisering.

zo wanneer er wat gedaan moet worden, zodat we samen een succesvol evenement kunnen neerzetten.'

AFSCHEID VAN LOKALE SERVEROMGEVING Het gebruik

van Office 365 bevalt TIG Sports zo goed, dat het bureau het komende jaar van plan is dat nog een stuk intensiever te doen. 'Zo gaan we SharePoint Online verder doorontwikkelen en zijn we van plan om afscheid te nemen van SOEPEL COMMUNICEREN 'Vooral onze lokale serveromgeving.' voor SharePoint Online is in het Dat laatste is mogelijk doordat nieuwe en gestroomlijnde proces Office 365 een cloudgebaseerde een grote rol weggelegd', aldus oplossing is. En dat levert meer Martijn. 'We gebruiken dit platform voordelen op dan alleen de als vertrekpunt besparing op voor alle events serveronderhoud, en daardoor vertelt Martijn. 'Office 365 is verloopt de 'Office 365 is de centrale communicatie een daardoor ook een plaats waar alle stuk soepeler. Dat zeer schaalbare communicatie geldt zowel voor oplossing. Bij TIG en documentatie onze eigen interne Sports werken rondom communicatie, zo'n 29 vaste evenementen als voor de medewerkers en samenkomt' communicatie twintig stagiairs met externe per halfjaar, maar partijen. Denk vooral tijdens bijvoorbeeld aan evenementen de medewerkers van de locatie of zelf komt daar een groot aantal van de verschillende sportbonden. tijdelijke krachten bij. Het is voor Door al die partijen uit te nodigen ons dan erg prettig als we snel binnen SharePoint Online, kunnen kunnen upscalen, en later weer we sneller schakelen. Het geeft ons kunnen downscalen.' een duidelijk overzicht, waardoor OFFICE 365 IS GEMAAKT VOOR we taak- en resultaatgericht te JOUW BEDRIJF Benieuwd naar de werk kunnen gaan. Office 365 mogelijkheden van Office 365 voor is de centrale plaats waar alle jouw onderneming? Ga voor meer communicatie en documentatie informatie naar products.office. rondom evenementen samenkomt. com/nl-nl/business/office. Alle betrokken partijen weten


De Moderne Werkplek

Intro

De moderne werkplek, hoe creëer je die?

We hebben het al een tijdje over 'de moderne werkplek', maar hoe creëer je die nu eigenlijk? Je kunt bijvoorbeeld denken aan flexplekken, bring your own device en allerlei andere buzzwoorden die we dit jaar veel hoorden. en ander belangrijk onderdeel van de moderne werkplek is communiceren, want dit moet je altijd en overal kunnen doen. Een bureautelefoon leent zich hier niet altijd voor, waardoor je snel uitkomt bij een smartphone. Maar er bestaat ook software om communicatie mogelijk te maken. Communiceren is tegenwoordig zo verbeterd dat je ook echt altijd in contact kunt blijven met elkaar. Van hard phones tot software, wij bekijken deze oplossingen voor je in deze Special.

kunnen steeds meer en zijn nu kleine computers te noemen. APPARATUUR Voor de moderne Daarnaast worden steeds meer van werkplek zijn mobiele devices oudsher zware en logge apparaten essentieel. Hoe kun je anders mobiel gemaakt. Handig, maar gemakkelijk het aanbod groeit vanaf iedere snel. Binnen plek werken? De die apparatuur 'Je moet altijd en moderne werkplek valt bijvoorbeeld overal kunnen bevindt zich niet het portfolio van communiceren' per definitie op Toshiba. Zij komen kantoor, maar kan in het aankomende ook thuis zijn of jaar met diverse in de trein. En juist die mobiele nieuwe laptops, en dat betekent apparaten maken dit mogelijk. dat jouw werkplek weer net iets Laptops, smartphones en tablets efficiënter kan worden. Een goede

reden om eens met deze fabrikant in gesprek te gaan over de nieuwe line-up. Een moderne werkplek betekent ook dat je anders gaat werken. Dit vereist andere apparatuur en andere gadgets om jouw werk te vergemakkelijken. We hebben daarom een top 5 opgesteld met de handigste gadgets waarmee je je werkplek kunt inrichten. Van een simpele oplossing voor je snoeren tot een complete, krachtige computer en een snelle online verbinding, het wordt allemaal besproken in deze top 5 musthaves. BAAZ ICT SPECIAL | 19


Baaz ICT De Moderne Werkplek

Onderwerp Achtergrond

Altijd en overal communiceren

Communicatie op de moderne werkplek

Moderne werkplekken zijn vaak flexplekken, wat betekent dat een 'normale' bureautelefoon niet langer voldoende is. Je wilt je immers niet continu aanmelden op een andere telefoon. Op iedere plek kunnen communiceren, dat is de toekomst. TEKST EVELINE MEIJER

20 | BAAZ ICT SPECIAL


p een 'ouderwets' bureau vind je een bureautelefoon, een desktop en vaak een stapel papier. Maar de moderne werkplek is anders. De desktop wordt een laptop, in combinatie met mobiele devices, de bureautelefoon verdwijnt en die stapel papier staat nu op een nas of server. Er verandert veel, zeker op het gebied van communicatie. Hoe zit het precies met de communicatie op een moderne werkplek?

ALTIJD EN OVERAL Het belangrijkste is dat je niet langer afhankelijk bent van een communicatie-apparaat dat bij slechts één werkplek hoort. Je wisselt immers regelmatig van bureau en alles iedere dag meenemen is geen optie. Dit betekent dat we ons gaan richten op andere oplossingen, waarmee je altijd en overal bereikbaar bent. Meest voor de hand liggend is de smartphone. Nadeel is dat niemand graag met twee telefoons rondloopt, dus het toestel dat je voor werkaangelegenheden gebruikt, gaat mee naar huis en wordt ook privé gebruikt. Gelukkig zijn hier diverse oplossingen voor bedacht. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dual-sim: twee simkaarten in één telefoon. De ene is voor werk, de andere voor privégebruik. Gemakkelijk, want zo houd je het onderscheid eenvoudig. Je hebt twee telefoonnummers, waardoor je niet snel op je zakelijke nummer gebeld wordt voor privézaken. Nadeel hiervan is wel dat je altijd op beide nummers bereikbaar bent, en dus ook onder werktijd persoonlijke telefoontjes kunt ontvangen. Bovendien moet je voordat je belt aangeven

met welk nummer je belt, wat vervelend kan zijn. Prettig is dat je twee abonnementen met elkaar kunt combineren, bijvoorbeeld één met een flinke databundel en één met veel belminuten. Ook Google kwam dit jaar met een oplossing om werk en privé op één toestel gescheiden te houden, en deze oplossing beperkt zich niet tot smartphones. Alles waar Android op draait, is geschikt voor Android for Work. Deze oplossing is een compleet besturingssysteem, dat je zakelijke applicaties scheidt van je persoonlijke apps. Op het systeem kun je twee profielen aanmaken. Zo

'Social media vinden ook hun weg naar interne communicatie' kun je twee e-mailaccounts instellen: één zakelijk en één privé. Zolang je gebruikmaakt van het zakelijke account, zie je de privémailtjes niet, want die bevinden zich op het andere profiel. Voor jou als ondernemer is het prettig om te weten dat je een eigen beleid in kunt stellen op iedere Androidsmartphone die binnen jouw bedrijf gebruikt wordt, waarmee je de beveiliging versterkt en het lekken van data voorkomt. Ook kun je ze managen met standaard API's - een soort bibliotheken waar alle programmeercode in te vinden is en je verteld wordt hoe je deze gebruikt - en slechts één enterprise mobility management console. Prettig voor je

werknemers is dat je nooit hun privéaccount kunt bekijken, waardoor dat nog steeds persoonlijk blijft. Onderdeel van Android for Work zijn Apps for Work, Google Play for Work en Inbox for Work. Organisaties als Firmtel komen ook met een oplossing voor communicatie binnen moderne werkplekken. Zij laten je met slechts één simkaart meerdere nummers gebruiken, zowel privé als zakelijk. Prettig hierbij is dat je geen applicatie hoeft te gebruiken, want je belt niet via het internet, maar via je gsm-netwerk. Dit betekent dat je de beste verbinding krijgt, maar ook dat je niet vanuit een app hoeft te bellen, wat veel voip-oplossingen wel afdwingen. Bovendien kun je per nummer aangeven of je beschikbaar bent of niet en je kunt gesprekken eventueel laten doorschakelen naar andere telefoonnummers of toestellen. Overigens hoef je Firmtel's oplossing niet op je smartphone te gebruiken, dezelfde software werkt ook op je pc. Groot nadeel blijft wel dat je nog steeds moet kiezen met welk nummer je wilt bellen.

OP JE PC Nu hebben we het vooral over smartphones en oplossingen voor mobiele apparaten, maar je kunt natuurlijk ook communiceren met je laptop. Social media zijn hier een goed voorbeeld van, want juist deze media komen steeds meer op. Er zijn zelfs bedrijven die de interne communicatie volledig via een Facebook-groep laten lopen. En dezelfde soort formats worden gebruikt voor interne communicatie. Zo BAAZ ICT SPECIAL | 21


De Moderne Werkplek

Achtergrond

LEES VERDER

Alles over Android for Work

Skype for Business

kun je op Socialcast, een platform voor interne communicatie, updates plaatsen, reageren op updates van anderen, updates 'liken' en met elkaar chatten. Het platform lijkt dus vrij veel op Facebook, maar dan in een zakelijk jasje. Verder kun je communiceren met oplossingen als Skype for Business, het voormalige Lync Online. Hierin kun je niet alleen bellen, maar ook videogesprekken voeren, online vergaderen en samenwerken. Het Office-pakket van Microsoft heeft zelfs een integratie voor Skype for Business, zodat je in een document kunt videobellen en zo gemakkelijk kunt overleggen over de inhoud van een document. Bovendien is Skype for Business ook te gebruiken op mobiele apparaten, zodat je altijd en overal bereikbaar bent. Mits je dit wilt natuurlijk, want je kunt Skype ook gewoon afsluiten.

'Niemand loopt graag met twee telefoons rond'

BEVEILIGING Dan rest nog de beveiliging. Want hoewel het altijd en overal bereikbaar zijn prettig is,

22 | BAAZ ICT SPECIAL

neemt dit wel wat beveiligingsrisico's met zich mee. Je werknemers nemen hun mobiele apparaten mee naar huis en laten hun kinderen ermee spelen. Ze gebruiken de apparaten ook voor privéaangelegenheden. Hoe veilig is dit? Niet dus. Dit betekent dat je een goed beleid moet opzetten en je werknemers vooral ook moet vertellen waarom ze zich aan dit beleid moeten houden. Leg je keuzes uit, dan zijn je werknemers sneller geneigd om zich eraan te houden. Daarnaast moet je een aantal overwegingen maken. Welke apparaten sta je bijvoorbeeld toe in jouw onderneming? Wil je alles goed beveiligen, dan moet dat per apparaat en is het wel zo gemakkelijk om slechts één soort device toe te laten binnen jouw onderneming, bijvoorbeeld alleen maar iPhones, iPads en Macbooks. Je kunt je werknemers moeilijk uitsluiten op basis van het apparaat dat ze gebruiken. Veel mensen nemen deze apparaten ook mee naar huis en gebruiken ze - zeker smartphones en tablets - ook privé. Dan kun je niet afdwingen dat iedereen alleen iOS of Android gebruikt.


Ontdek ons nieuwe toptalent NETGEAR introduceert allereerste quad-mode business class wireless-AC Access Points

NETGEAR lanceert twee nieuwe quad-mode business class 802.11ac wireless Access Points (AP) voor eenvoudig en schaalbaar gecentraliseerd beheer. De nieuwe ProSAFE Access Points werken nu in de standalone

In de NETGEAR Ensemble Mode fungeren de ProSAFE Access

modus, of in de nieuwe NETGEAR Ensemble Mode Management.

Points als een schaalbare oplossing voor groeiende organisaties die

Ensemble zorgt voor gecentraliseerde configuratie en beheer van

steeds meer AP’s inzetten om het groeiende aantal apparaten op

de AP’s, tot maximaal 10 AP’s als één enkele groep, zonder extra

hun draadloze netwerken te ondersteunen. Daarmee is de de quad-

hardware, licentie of supportkosten. Deze mogelijkheid maakt hen

mode operation is een duurzame investering.

een perfecte oplossing voor veeleisende omgevingen met een hoge datadoorvoer, en biedt superieure prestaties en uitgebreide

Kijk voor meer informatie op www.netgear.nl, neem telefonisch

dekking voor het MKB, het onderwijs en de horeca.

contact op via +31 182 587 000 of mail nl.sales@netgear.com


De Moderne Werkplek

GASTEXPERT

Ronald Ravel

Interview

is Director B2B bij Toshiba.

Toshiba presenteert nieuwe line-up:

Toshiba, Make IT work

De visie van Toshiba is al sinds jaar en dag hetzelfde: het aanbieden van totaaloplossingen voor it-benodigdheden in bedrijven. Een succesformule, die ook zeker in 2016 doorgezet wordt. TEKST LUCAS BOON

n 2016 presenteert Toshiba een nieuwe line-up met onder meer 13-, 14- en 15-inchnotebooks in de best mogelijke configuraties en prijsstellingen. Hoewel het verschillende maten en series zijn, is er het voordeel van eenheid qua uitstraling, accu,poweraansluiting, docking en design. Dit scheelt enorm veel werk voor de it-afdeling; Toshiba levert letterlijk de best vernieuwende technologie vanuit Japan om het de it-beheerder en inkopers makkelijk te maken. We spreken met Ronald Ravel, Director B2B van Toshiba.

EEN JAAR MET UPS-AND-DOWNS Om te beginnen, wat voor jaar heeft Toshiba achter de rug? 'Het was een jaar met ups-and-downs. Met downs bedoel ik dan met name de markt en om daarop in te spelen. De dollarkoers veroorzaakte bijvoorbeeld een bepaalde druk op de inkoopprijzen.' Maar bovenal heeft Toshiba ups beleefd. 'Een hoop nieuwe technologie natuurlijk.

Dan heb ik het bijvoorbeeld over de succesvolle overgang naar Broadwell, maar ook ons nieuwe platform.' Ronald doelt hiermee op de welbekende 2-in-1laptop - de Portégé Z20t - die na de eerste generatie in 2013 en 2014 een succesvol vervolg heeft beleefd. 'Het is hoopvol. Daarnaast heeft de zakelijke markt meer gekeken naar "de vervangingsvraag". De aankoopcycle beleeft weer een

'Ons product programma is vanaf 2016 veel logischer'

24 | BAAZ ICT SPECIAL

doorstart. Er wordt weer meer geïnvesteerd.'

TOSHIBA, MAKE IT WORK Positieve woorden dus, die aansluiten op Toshiba, Make IT Work, de vernieuwde visie van Toshiba. Een mooie slogan, maar dat vraagt wel even om een toelichting. 'We zijn bezig met een meertrapsraket. Aan de ene kant willen we kennis verspreiden over onze nieuwe range, zodat we die in een zo goed mogelijk advies kunnen uitbrengen aan de zakelijke klant.


Met een focus op de kmo, het middensegment. Daarnaast willen we ervoor zorgen dat iedereen die ons product ziet, het ook meteen begrijpt. Dan heb ik het over gebruiksgemak, maatwerk en specificaties. Die hebben een bepaalde opmaat, van laag gespecificeerd tot en met het topmodel, maar ook qua inzet. Een prijsgunstig basisproduct, en aan de andere kant een systeem dat voor de grootzakelijke gebruiker breed inzetbaar is en meer continuïteit biedt. Met Toshiba make IT work willen we daar op focussen.' Wat wil Toshiba uiteindelijk bereiken met deze visie? 'Die visie was er altijd al. Maar om eerlijk te zijn: ons productprogramma is vanaf 2016 veel

IDEALE LAPTOP?

Zeg je laptops, dan zeg je Toshiba. Maar waar moet de ideale laptop volgens Ronald Ravel eigenlijk aan voldoen? Een 'grote' vraag, die Ronald wel even aan het denken zet. 'Poeh, laat ik het dan even zwart/wit omschrijven. Kijk ieder mens en bedrijf is anders. Dat is ook direct de reden dat wij de laptop als meest geschikt achten. De schermgrootte maakt namelijk niets meer uit, terwijl je het nog steeds over hetzelfde product hebt. Kortom, het beste product is het maatwerkproduct met dezelfde eigenschappen als alle andere producten in de range. Een maatwerkproduct heeft qua beheer en management dezelfde eigenschappen als een pc.'

logischer. Ik trek graag de vergelijking met het spelletje 4 op een rij. De schermgroottes 13-,14- en 15-inch hebben vier niveaus. Dus aan de onderkant de r-serie

'Wat je ook kiest, bij ons vind je het juiste product' gericht op prijs, dan de a-serie gericht op de kmo, vervolgens de versie met docking-mogelijkheden en ons ultieme ultrabookniveau: de z-serie. Wat je ook kiest, bij ons vind je het juiste product. We bieden heel veel mogelijkheden op het gebied van bto: build to order. Die keuzevrijheid zorgt ervoor dat we echt maatwerk kunnen bieden. Ofwel: make IT work! Dat maakt ons voor de grootzakelijke klant gewoon heel aantrekkelijk. Het is beheersbaar, daar gaat het om.'

ZORGEN UIT HANDEN Toshiba maakt het met haar nieuwe visie als gezegd de gebruiker, maar ook de it'er gemakkelijker. Maar dat wil - hopelijk - toch niet zeggen dat het werk van de it-afdeling in ondernemingen overbodig wordt? 'Nou, met name aan "uitrolkant" en "beheerkant" voor de grotere kmo's wordt het werken makkelijker. Als je binnen je

bedrijf meerdere platformen hebt, maar met verschillende schermgroottes werkt, kan Toshiba uitkomst bieden. Je bent nu in staat om die ene software-image te maken, in plaat van dat je er zes verschillende moet maken.' Dit heeft als logische gevolg dat it'ers zich meer kunnen focussen op dat wat echt telt: interne problemen oplossen. 'De it-beheerder wil downtime minimaliseren; dat de gebruiker zo min mogelijk tijd verliest wanneer er iets niet werkt. It'ers kunnen zich nu meer focussen op uitrollen, het netwerk beter inrichten. Wij nemen de zorgen uit handen die puur te maken hebben met "het doosje", de computer die zijn werk gewoon moet doen.'

3 TOSHIBA LAPTOPS UITGELICHT

PORTÉGÉ Z20T-C

SATELLITE PRO A50-C

PORTÉGÉ A30-C

2016 Tot slot, wat gaat 2016 brengen? 'Een sterkere positie in het mkb, en dan met name het iets grotere mkb. Qua product, services, verkoopkanaal en technologie kan Toshiba die groep vanaf 2016 veel beter bedienen. Het werk uit handen nemen. Het de klant makkelijker maken, daar komt het op neer. Hoe je het ook wendt of keert: het middelgroot bedrijf is toch te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Maar daar spelen wij dus juist op in als Toshiba zijnde. En dat doen we met onze nieuwe range.' BAAZ ICT SPECIAL | 25


De Moderne Werkplek

Gadgets

Top vijf gadgets voor de moderne werkplek

BAAZ TOP 5

Vandaag de dag kunnen we eigenlijk overal werken. Toch is een uitvalsbasis nog altijd welkom, al is het maar een bureau in je kantoor aan huis. Hiervoor dien je je werkplek uiteraard goed en werkbaar in te richten. We zochten vijf gadgets uit die je helpen jouw werk gemakkelijker te maken. TEKST PETER GÜLDENPFENNIG

MOBEE CHARGER VOOR APPLE MAGIC MOUSE Gebruik je een iMac van voor 2015? Met de Mobee Charger zijn batterijen verleden tijd. Je plaatst de meegeleverde oplaadbare batterijen in de muis en de inductieve plaat laadt deze automatisch op wanneer je niet met je muis werkt. Info mobeetechnology.com Prijs € 59,99

MICROSOFT WIRELESS DESKTOP 2000 De Wireless Desktop 2000 van Microsoft biedt je draadloos voordeel, maar verstuurt je data ook versleuteld. Zo zijn je wachtwoorden altijd veilig. Info microsoft.com Prijs € 39,99

AAXA P4-X PICO PROJECTOR Deze handzame projector levert duidelijke, gekleurde projecties waar je maar wilt. Je kunt er van alles op aan sluiten via de aanwezige poorten: micro-sd, usb, mini-hdmi, composiet en vga. Bovendien heeft de projector ook luidsprekers, dus presentaties met geluid zijn geen probleem. Info aaxatech.com Prijs $299,-

BLUELOUNGE CABLEDROP Deze handige kabelhouders plaats je waar je maar wilt dankzij een zelfklevende achterkant. Nooit meer een wirwar van snoeren, maar altijd een opgeruimde werkplek. De CableDrops zijn ook verkrijgbaar in een mini-uitvoering voor micro-usb en Apple Lighting-aansluitingen. Info bluelounge.com Prijs $9,95 (zes gewone CableDrops of negen)

IDESK ORGANIZER Deze handige organizer is multifunctioneel en biedt ook een ingebouwde card reader die diverse soorten flashkaarten ondersteunt. Er is ruimte gemaakt om je smartphone op te bergen en je hebt ook toegang tot een usb-hub. Info satechi.net Prijs $39,99

26 | BAAZ ICT SPECIAL


Connect the Dots with Info Input Solution Web-based capture solution solves your data capture issues efficiently and cost effectively. With business applications having moved to the web, Info Input can provide you with the perfect solution with - Web-based capture - Mobile app coming 2016 - 16 different languages - Works with centralised and distributed scanning models Kodak Info Input Solution is the browser-based platform that makes it all possible. More info: www.knowledgeshare.kodakalaris.com www.kodakalaris.nl/go/im benelux-di@kodakalaris.com (+31) (0) 20 654 5417


De Moderne Werkplek

Interview

Efficiënt tienduizenden documenten per dag verwerken

PostNL Data Services verwerkt dagelijks enorme aantallen documenten. Voor het scanproces gebruiken zij de Kodak scanners die zijn geadviseerd en geleverd door Docspro. TEKST MARK SCHOLTEN

ij bedrijven waar grote machine een adres niet kan lezen, volumes documenten wordt het door mensen weggetikt. moeten worden Daarvoor werken we samen met gedigitaliseerd, is partners in Zuidoost-Azië en een betrouwbare Oost Europa. Het aanbieden van scanoplossing digitalisering van documentstromen onmisbaar. Gert Gerrits, traffic door middel van scannen en datamanager bij PostNL Data Services, entry sloot goed aan op de bestaande verwerkt samen met zijn collega's processen. In combinatie met die tienduizenden documenten per dag data entry-partners zijn we heel voor verschillende kleine en grote flexibel en kunnen we heel snel klanten. Daarvoor gebruiken ze drie nieuwe documentstromen toevoegen. Kodak productiescanners en een Als een klant nu een nieuwe Kodak Sceye-scanner voor grotere documentenstroom heeft waarvan stukken, geleverd gegevens digitaal door Docspro, die beschikbaar gemaakt ook het onderhoud moeten worden, kunnen van de apparatuur we dat meteen oppakken. DOCSPRO Docspro is sinds 1994 verzorgt. 'Het gaat Dat kan van alles zijn, een vooraanstaande om in- en externe als er een afbeelding leverancier van oplossingen documenten, veelal van is, kunnen wij er al op het gebied van procesoptimalisatie, post, die centraal mee aan de slag. Van het intelligente op de Data Service tellen van de knoppen documentverwerking en digitale archivering. Met afdeling binnenkomen. aan een plant tot aan het technisch hoogwaardige We werken hier op overnemen van teksten oplossingen ondersteunt Docspro uiteenlopende een gemiddelde uit beeld.' bedrijfsprocessen. ochtend met zo'n acht Klanten hebben met de SCANNERS VAN mensen, waarvan er oplossingen van Docspro meer grip gekregen op UITSTEKENDE drie continu de Kodak de informatiestromen, KWALITEIT 'Docspro scanners bedienen.' processen verregaand geoptimaliseerd en zijn leverde ons drie vele malen efficiënter ALLEEN HANDMATIG Kodak scanners en de gaan werken. Resultaat ALS HET NIET ANDERS bijbehorende software. is een hogere mate van flexibiliteit, een verbeterde KAN Onderdeel van Daar zijn we over te klanttevredenheid, de Data Services spreken. De scanners zijn meer gemotiveerde medewerkers en een hoger afdeling is ook van uitstekende kwaliteit, bedrijfsrendement! PostNL Shore, dat de nemen niet veel ruimte in Kijk voor meer informatie op www.docspro.nl of neem data entry voor de beslag en leveren prima contact op via sales@ postsorteermachines prestaties. Daarnaast is docspro.nl en0172-419334. verzorgt. 'Als een het erg fijn dat Docspro 28 | BAAZ ICT SPECIAL

altijd goed bereikbaar is mocht er ondersteuning nodig zijn. De kleine reparaties, als het vervangen van een versleten rubbertje, handelen we zelf ter plekke af.'

ZWAAR GEBRUIK De eisen die Gert stelt aan de scanners zijn dan ook niet mals. 'De scanners moeten snel werken en voorzien zijn van goede ocr-functies, zodat we zoveel mogelijk relevante informatie automatisch kunnen uitlezen en digitaal kunnen maken. We scannen meestal in zwart-wit, omdat het overgrote deel van de documenten tekst betreft. Niet alle informatie kan door ocr uitgelezen worden. Handgeschreven teksten worden door de ocr-software niet altijd opgepakt, dus die sturen we door naar onze data entry-partners. Bij data-entry zit er bovendien een echt persoon achter die de inhoud op een juiste manier kan interpreteren als dat nodig is waardoor de kwaliteit hoger is.’ ONDERSTEUNING 'Gelukkig is het sinds de ingebruikname in 2011 nog niet voorgekomen dat we niet kunnen scannen. Onze ervaring is dat de Kodak scanners compact en bedrijfszeker zijn, snel werken en dat we uitstekende ondersteuning ontvangen vanuit Docspro. Mocht er echt een probleem ontstaan hebben ze altijd nog wel een vervangende scanner in het magazijn staan, dat is een prettig idee.'


Online

Intro

Waardeer de technologie die internet heet

Het internet is allesbehalve nieuw, maar de mogelijkheden die we met deze technologie krijgen worden steeds groter. Ook voor ondernemingen liggen de kansen voor het oprapen op internet. oewel internettechnologie als vanzelfsprekend lijkt, is het goed om af en toe eens stil te staan bij alles wat we dankzij het internet kunnen. Denk bijvoorbeeld aan het werven van nieuwe collega's. Waar je vroeger een bericht plaatste in de krant of bij een uitzendbureau, kun je nu je vacature op allerlei platformen op het internet plaatsen en heb je vaak binnen een paar dagen al veel reacties.

MARKETING Ook voor social media plaats je vervolgens de marketing van je bedrijf is berichten van je blog door en het internet een erg nuttige creĂŤer je een trouwe groep technologie. Twintig jaar geleden volgers. Het internet zorgt ervoor moest je het nog dat de marketing doen met folders gemakkelijk is en advertenties, geworden en steeds 'Offline first is nu bouw je gemakkelijker een opvallende een eigen wordt. Seo is hier nieuwe trend op website mĂŠt een nuttige tool online gebied' winkel en trek voor, want deze je gemakkelijk technologie zorgt meer klanten. ervoor dat jouw Bovendien ben je niet langer website nog beter gevonden gebonden aan een bepaald wordt in de zoekmachines. Via formaat, op je website kun je social media deel je vervolgens alles neerzetten wat je wilt. Op je berichten, zodat je bereik nog

groter wordt. Hoe je precies omgaat met social media en werkt met seo, vertellen we je in deze ICT Special.

OFFLINE Opvallend is de nieuwe trend op online gebied: offline first. Hoewel we tegenwoordig bijna altijd toegang hebben tot het internet, kunnen we niet altijd van een stabiele verbinding uitgaan. Niet vreemd dat steeds meer ontwikkelaars ervoor zorgen dat hun applicaties ook offline te gebruiken zijn, en dat noemen we offline first. Weten hoe dat precies zit? Ook dat lees je in deze Special. BAAZ ICT SPECIAL | 29


Online

Achtergrond

Jouw content op social media: do's and don'ts voor jouw content

Om als organisatie of merk vandaag de dag gezien te worden, maak je natuurlijk gebruik van social media. Op deze kanalen is het mogelijk om je content zo vorm te geven dat deze vaker terechtkomt in de informatiestromen van gebruikers. Maar hoe pak je het posten op social media slim aan? TEKST PETER GĂœLDENPFENNIG

olgens onderzoek van IAB & Edelman Berland komt het neer op drie hoofdpunten waar jouw social media-content aan moet voldoen om succesvol te zijn: relevantie, autoriteit en authenticiteit. Dit zijn de aspecten die bepalen of mensen op jouw content klikken om zich te laten informeren over het product of de dienst.

HIER MOET JOUW CONTENT AAN VOLDOEN 1. RELEVANTIE

Met relevantie bedoelen we dat de content die je plaatst, zowel relevant moet zijn voor je volgers, als dat de inhoud van de content moet matchen met de stijl en toon die je als merk wilt uitdragen. Je komt min of meer ongevraagd op iemands tijdlijn terecht met je merk, je product of de service die je biedt. Zorg daarom dat je bericht direct jouw volgers aanspreekt. Het is slim om de toon van je merk gelijk te trekken met de content die je maakt. Volgers op social media hebben 30 | BAAZ ICT SPECIAL

er immers voor gekozen jou te volgen en de toon die je uitdraagt als bedrijf droeg bij aan die 'like' die mensen plaatsten. 2. AUTORITEIT

Zorg dat je weet waarover je praat. Als je content over iets plaatst, terwijl je eigenlijk niet of maar half weet wat het product inhoudt, zeg er dan gewoon niets over. Hoe kun je laten zien dat je expertise hebt als je maar een beperkt aantal woorden hebt voor jouw sociale medium? Simpel, verzin een krachtige, inhoudelijke zin die ofwel slaat op het beeld wat je hierbij plaatst ofwel de content waar je naar linkt. Vergeet ook niet hashtags te gebruiken, een goede hashtag kan een social media post verdiepen door het onderwerp te plaatsen in een bredere context. Bovendien laat spaarzaam maar krachtig gebruik van hashtags zien dat je ook weet hoe het sociale medium werkt. Laat je volgers in ieder geval niet door een oceaan van hashtags waden. Kies er maximaal drie of vier die passen bij de content.

3. AUTHENTICITEIT

Authenticiteit slaat op de uniekheid van je uitingen, maar ook zeker op het vertrouwen dat mensen hebben in je merk. Zorg dat je zegt waar je ook achter staat. Door leugens of 'trying to hard' prikken mensen heen. Bind je uitingen aan je merk door taaltrucjes als alliteraties of een humoristische insteek (en weer, let op dat je niet teveel je best doet om grappig te zijn). De toon die je merk uitstraalt is de toon die jouw uitingen zouden moeten uitstralen. Durf iemand te zijn, maar zeker niet iemand die je niet bent.

DIT MOET JE ZEKER DOEN OP SOCIAL MEDIA Nu je weet wat de drie aspecten zijn waar jouw content op social media aan moet voldoen, kijken we naar hoe je deze het beste weg kunt zetten op het door jou gekozen medium. We zetten vijf do's op een rij. 1. KEN JE PUBLIEK

Blind posten op social media kan effectief zijn, maar kan net zo


invalshoek door je post op unieke wijze te beschrijven aan jouw volgers. Een blogpost op je website kan bijvoorbeeld prima visueel begeleid worden op Twitter als de visual relevant is. 4. GEBRUIK DE JUISTE TOOLS

Met de juiste tools bedoelen we zowel de software waarmee je je social media content plaatst als extra analyse-tools om de effectiviteit van jouw social media-strategie te meten. Kies de software die past bij jouw organisatie en gebruik een goede analyse-tool om te meten hoe effectief je strategie is. Hierop kun je je strategie steeds aanpassen en verbeteren. 5. KIES HET JUISTE PLATFORM

goed tegen je werken. Dit hangt al snel samen met niet weten wat jouw publiek wil, waardoor je dus ook niet effectief een relatie opbouwt met je publiek. Daarom: ken je publiek en bepaal voordat je een social media-strategie inzet wie jouw publiek is en wie je wilt bereiken. 2. WEES CONSEQUENT

De toon van jouw content moet gelijk zijn aan de stem die jouw merk uitdraagt. Een begrafenisondernemer die vooral moppen tapt op Twitter trekt de aandacht, maar erg effectieve binding is het niet. Het is slimmer om de toon van je content gelijk te houden met de toon die je merk uitdraagt, ook als je meerdere social media kanalen gebruikt.

Je kunt blind elk social mediaplatform gaan gebruiken en hopen dat je daarmee de aandacht trekt, maar het is beter om te kijken welk platform past bij jouw product of dienst. Zo is Twitter geschikt voor korte links met visuals, terwijl Instagram visuele content ondersteunt op vooral mobiele devices. Facebook is dan weer geschikt voor doorplaatsingen vanaf de eigen website en het plaatsen van eigen videomateriaal. Kortom: kies het juiste platform voor de juiste content.

DIT MOET JE ZEKER NIET DOEN OP SOCIAL MEDIA Weten wat je moet doen op social media is natuurlijk belangrijk, maar het is net zo belangrijk om te weten wat je niet moet doen. We hebben vijf echte don'ts voor je op een rij gezet. 1. SPAMMEN

3. ZORG VOOR ORIGINALITEIT

Om de juiste aandacht te trekken moet je je volgers prikkelen, dit doe je door origineel voor de dag te komen. Verzin bijvoorbeeld een interessante

Teveel is teveel. Gebruik social media daarom spaarzaam om er het meeste uit te halen. Monitor je content en ga na wat de perfecte hoeveelheid content per dag is om te plaatsen.

2. ROBOTGEDRAG

Je content kan nog zo geweldig zijn, social media blijven tweeweg communicatie. Zend daarom niet alleen content, maar durf ook te reageren op reacties. Laat zien dat er mensen achter het social media-account zitten. 3. NIET GOED OMGAAN MET NEGATIVITEIT

Alles en iedereen, dus ook jouw bedrijf, krijgt weleens te maken met negatief commentaar op social media. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Verwijder negatief commentaar ook niet, maar ga hier op constructieve wijze mee om. En ga zeker niet een verhitte discussie aan met volgers. Dat slaat altijd terug als een boomerang voor jouw bedrijf. 4. NIETS DELEN

Net zoals dat reageren op reacties die mensen op jouw content achterlaten belangrijk is, is ook het delen van andermans content belangrijk. Als iets de boodschap van jouw bedrijf of product raakt, dan is de kans groot dat dit relevante content is voor jouw volgers. Durf dit te delen, het stelt ook jouw volgers tevreden en je laat zien dat je niet alleen je eigen content belangrijk vindt. 5. BLIJVEN ZWIJGEN

Stilzwijgend content publiceren op social media is een hele grote 'nee'. Immers, wat is er sociaal aan het gesprek vermijden? Engagement met je publiek draagt ver op social media, maar ook daarbuiten. Als je het gesprek aangaat met je publiek heeft dat twee voordelen: zij voelen zich serieus genomen door jou en je merk, en jij krijgt beter inzicht in wat je publiek van jou verwacht. BAAZ ICT SPECIAL | 31


Online

GASTEXPERT

Romano Groenewoud

Gastexpert

is zoekmachine optimalisatie specialist bij SEOgeek

Seo: een crash course voor ondernemers

'Maak je website seo-proof!', klinkt voor velen net zo technisch en ingewikkeld als 'Zorg dat de mpiverbindingen naar alle plc's kloppen!' Gelukkig valt dat heel erg mee. Sterker nog, met een paar praktische tips kun je meteen zelf aan de slag. TEKST ROMANO GROENEWOUD

ls ondernemer ben je je meer dan ooit bewust van het belang van een goede website. Deze moet qua look en feel volledig aansluiten bij de doelgroep. Ook is het belangrijk dat in ĂŠĂŠn oogopslag te zien is wat jouw bedrijf te bieden heeft. En iedereen weet dat wanneer

32 | BAAZ ICT SPECIAL

je website niet goed of niet snel genoeg werkt, bezoekers al binnen enkele seconden vertrekken. Maar met een schitterende website met een feilloze performance alleen ben je er nog niet. Want als je simpelweg nooit gevonden wordt, waar heb je hem dan


voor gemaakt? Het is noodzaak je website zo in te richten dat zoekmachines vinden dat jouw website in beeld moet komen. Dat doe je met seo.

WAT IS SEO PRECIES? Seo staat voor search engine optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. In het kort is de definitie hiervan: 'Het verbeteren van alle factoren om een website zo hoog mogelijk te laten ranken in zoekmachine resultaten, waarbij gebruik gemaakt wordt van relevante zoekwoorden.'

tot een aanzienlijk verschil in ranking. Om je op weg te helpen, geven we je meer informatie over deze richtlijnen. KIES EEN OPMAAK WAAR DE ROBOT VAN GOOGLE BLIJ VAN WORDT

Vanwege de verschillen in structuur en opbouw van websites is het voor de Googlebot moeilijker of juist makkelijker om er doorheen te scrollen. Deze robots worden ook wel crawlers of spiders genoemd. Als het voor een crawler te moeilijk wordt om zich door de site te worstelen, haakt hij in het ergste geval zelfs helemaal af.

WAT IS HET NUT VAN SEO? Uit onderzoek blijkt dat het gros van de internetbezoekers tijdens het zoeken in Google niet of nauwelijks naar beneden scrolt. Als jouw website pas onderaan pagina vier van de resultaten staat, krijgen de meeste bezoekers de link naar jouw site niet eens te zien. Bij de juiste toepassing van seo zorg je ervoor dat jouw webpagina wel hoog in de zoekresultaten zichtbaar is.

HOE PAS JE SEO TOE? Er is zoveel informatie te vinden over dit onderwerp dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Elke seo-specialist heeft zijn eigen visie en tactiek. Toch zijn er een aantal basisregels die in alle gevallen gebruikt worden. Dit zijn eenvoudige richtlijnen die je zelf kunt toepassen: • Googlebot-vriendelijke inhoud maken • Kiezen van juiste zoekwoorden • Optimalisatie zoekwoorden (Voor de schermen) • Optimalisatie zoekwoorden (Achter de schermen) • Links naar jouw website • Website geschikt voor alle apparaten • Updaten en aanvullen De grootste stap wordt hier feitelijk al mee gezet en zal leiden

Makkelijk: + Eenvoudige opbouw en tekst, bij voorkeur geprogrammeerd in html. + Een website zonder (onderliggende) errors. + Zo min mogelijk re-directs. Een re-direct is een doorverwijzing naar een andere website-url. Moeilijk: - Bewegende beelden, audio en plug-ins. - Informatie die pas zichtbaar is achter een login. - Ingewikkelde dynamische programmeertalen, zoals Flash en XML (AJAX). BEPAAL WELKE ZOEKWOORDEN NAAR JOUW WEBSITE MOETEN LEIDEN

Stel een lijst op met algemene trefwoorden die van toepassing zijn op jouw website. Let er vooral op dat je je richt op wat jouw bedrijf uniek maakt. Een voorbeeld: je bent cateraar in Utrecht. Je levert handgemaakte glutenvrije taarten en gebak in de regio. De kans dat je met het zoekwoord 'cateraar' in de top drie komt de staan in de zoekresultaten is niet heel groot. Voeg daarom woorden toe die wel op jou van toepassing zijn, maar niet per se op je concurrenten. Zoals 'Utrecht', 'glutenvrij', 'taart' en 'gebak.' Natuurlijk wil je ook graag

gevonden worden voor andere zaken waar je in uitblinkt. Lever je taarten op speciaal verzoek met een cadeau en verjaardagsballonnen? Zet dan ook die trefwoorden op de lijst. Er bestaat geen maximum voor het aantal zoekwoorden. Zorg er wel voor dat ze relevant zijn en dat je overzicht houdt. OPTIMALISEER JE ZOEKWOORDEN (VOOR DE SCHERMEN)

Zet de zoekwoorden sowieso in de titel. Hoe eerder het zoekwoord in de kop staat hoe beter: 'Glutenvrije taart kan dagelijks op bestelling geleverd worden' geeft een beter resultaat dan 'Dagelijks kan op bestelling glutenvrije taart geleverd worden'. Maak een tekst vervolgens minimaal 350 woorden lang en plaats de zoektermen nogmaals in de eerste dertig woorden. Probeer elke 300-400 woorden de zoekwoorden terug te laten komen. Ook tussenkoppen, vetgedrukte teksten en opsommingen krijgen extra aandacht van Google. Zorg ook dat je in de laatste alinea de zoekwoorden nog eens terug laat komen. Vergeet niet dat de tekst in eerste instantie bedoeld is voor de bezoeker en pas op de tweede plaats voor de zoekmachine. Als een tekst niet lekker leest door vreemd taalgebruik als gevolg van je zoekwoorden-strategie, zullen de lezers sneller afhaken dan je lief is. Maar dat is niet de enige reden. Google heeft een zogenoemd 'algoritme filter' ingevoerd. Deze algoritme filter, Hummingbird, onderzoekt of er met het zoekwoord niet gespammed wordt en of er ook synoniemen en andere manieren gebruikt worden om hetzelfde uit te drukken. Hummingbird wordt ook gebruikt om beter taal te doorgronden. Stel je een artikel voor over een bank. Dat kunnen twee dingen zijn: een stuk over een financiële instelling of een stuk over een BAAZ ICT SPECIAL | 33


Online

Gastexpert

SMAAK TE PAKKEN

Wil je meer leren over hoe je seo zelf kunt toepassen voor jouw onderneming? Raadpleeg dan eens de volgende hulpbronnen: Moz Beginners Guide Moz is een van de meest toonaangevende partijen in de seo-industrie. Zij hebben een zeer uitgebreide gids geschreven over de basis van website optimalisatie.

200+ Rankingfactoren Google Google wordt met de dag complexer. Het algoritme neemt nu al meer dan tweehonderd factoren in overweging bij het rangschikken van websites. Hier houden we bij welke elementen men in de gaten zou moeten houden.

Zoekwoorden Onderzoek Fundament van Een Geslaagde Online Marketing Campagne Zoals de titel van de column al aangeeft, zoekwoorden onderzoek zou het begin moeten zijn van een succesvol seo-project. In dit artikel worden alle manieren beschreven hoe je relevante, lucratieve en non-competitieve zoektermen kunt vinden.

34 | BAAZ ICT SPECIAL

meubel. In het artikel staan ook de woorden zitmeubel en chaise longue. Dan begrijpt Hummingbird dat het gaat om een zitmeubel. Weer even terug naar het voorbeeld van de cateraar uit Utrecht: schrijf in de tekst niet uitsluitend over taart, maar soms ook over traktatie, zoetigheid, gebak of patisserie. VariĂŤren doe je dus niet alleen om te voorkomen dat tekst onnatuurlijk leest, maar ook zodat Google goed begrijpt waar de pagina over gaat. OPTIMALISEER JE ZOEKWOORDEN (ACHTER DE SCHERMEN)

Zorg ervoor dat de zoekwoorden in alle naamgevingen terugkomen. Het belangrijkste is de url van betreffende pagina, ook hier geldt weer hoe meer naar voren geplaatst hoe beter. Geef alle bestanden namen die beginnen met de zoekwoorden. Kies voor afbeeldingnamen als 'Glutenvrije_taart_bosbessen_ cheesecake', 'Glutenvrije_taart_ aardbeien_slagroom' en 'Glutenvrije_ taart_bruidstaart'. Pas dit ook toe bij andere files en paginanamen. HOE MEER LINKS NAAR JOUW WEBSITE HOE BETER

De kracht van social media is voor het grootste deel dat je snel heel veel exposure kunt krijgen. Een bijkomend voordeel is dat de som van de links naar jouw website ook weer zorgen voor een hogere plaatsing in de zoekresultaten. Gebruik daarom Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest niet alleen zelf, maar plaats ook buttons onder je artikelen waardoor bezoekers ze kunnen liken en sharen. Daarnaast werken links vanuit veel bezochte webpagina's ook heel erg goed. Onderzoek eens of je een gastblog kunt schrijven bij een collega. Of bekijk of je een nieuwsartikel of advertorial over jouw bedrijf kunt plaatsen op een website met hoge bezoekersaantallen. Dit heet 'linkbuilding'. Er zijn tientallen zo niet honderden manieren om aan linkbuilding te doen, hiervan zijn talloze lijstjes via Google te vinden. Hoe meer hoe beter is overigens niet helemaal waar. Er bestaan ook slechte links, dat zijn links die alleen worden geplaatst om zoekmachines te manipuleren. Bijvoorbeeld links geplaatst

in een footer of een sidebar. Of links die tegen betaling op buitenlandse pagina's geplaatst worden die niets te maken hebben met jouw bedrijf. Zoekmachines herkennen dit en zullen dit gedrag bestraffen. Je wordt dan bijvoorbeeld uit de index van de zoekmachine verwijderd of heel moeilijk vindbaar. MAAK JE WEBSITE OOK GESCHIKT VOOR SMARTPHONES EN TABLETS

Het percentage van websitebezoeken via een mobiel apparaat ligt tegenwoordig al boven de vijftig procent. Alsof dit alleen al niet reden genoeg is om je website daarvoor geschikt te maken: Google rankt websites die niet geschikt zijn voor smartphones of tablets als minder interessant. Elke twijfel om je website hierop aan te passen is hiermee nu echt van de baan. VERNIEUWING IS VAN LEVENSBELANG

Zodra je je website fantastisch seoproof hebt gemaakt en het werpt zijn vruchten af, is het niet de bedoeling om achterover te leunen en met de armen over elkaar te gaan zitten. Google houdt namelijk meer van actuele informatie en minder van oud nieuws. Regelmatig nieuwe content op je website plaatsen, zorgt ervoor dat je hoog in de zoekresultaten blijft. Een wekelijkse blog is een veelvoorkomende manier om te zorgen voor relevante nieuwe inhoud op je webpagina. Ook een kleine update in een ouder artikel kan al verschil maken.

SEO TOT IN DE LAATSTE DETAILS Heb je bovenstaande basisregels toegepast en wil je meer? Een top drie notering met verschillende zoekwoorden-combinaties? Ga dan verder aan de slag met bijvoorbeeld de Google seo starter guide, doe een cursus of haal je informatie uit de vele blogs en nieuwsartikelen over dit onderwerp. Het is echt geen rocket science. Net als de boekhouding: de meeste ondernemers kunnen dit prima zelf. De vraag is daarom meer of je je tijd er wel aan wilt besteden. Heeft het je interesse en vind je het leuk om zelf hiermee aan de slag te gaan? Dan kun je veel zelf doen. In het andere geval huur je een professional in.


BREAK

FREE VAN MERKGEBONDEN PBX

3CX PHONE SYSTEM Stap over naar het 3CX Phone System - een open standaard en Windows based IP PBX met eenvoudig management en unified communications tegen lagere kosten. • Op software gebaseerd: Eenvoudig te managen en installen • Goedkoop in aanschaf en uitbreiding • Virtualiseer met Hyper-V/Mware en zorg voor een hefboom met bestaande hardware • Halveer uw telefoonrekening met SIP trunks en mobile clients • Geïntegreerde op WebRTC gebaseerde video conferencin

WWW.3CX.NL

+31 (85) 273 364 5


Online

Achtergrond

De trends van 2016

Offline first

In 2015 kwam de trend mobile first op, wat betekent dat je je website in eerste instantie voor mobiele apparaten ontwikkelt, en daarna pas voor bijvoorbeeld desktops. In het nieuwe jaar komt er een nieuwe trend: offline first. TEKST EVELINE MEIJER

36 | BAAZ ICT SPECIAL


et is misschien moeilijk om voor te stellen, maar niet iedereen heeft overal verbinding met het internet. Hoewel steeds meer mensen altijd online zijn, kun je hier niet vanuit gaan. Er kan bijvoorbeeld een storing zijn bij je telecomprovider, er kunnen kabels kapot zijn en – het gebeurt nog steeds – niet iedereen heeft een mobiel abonnement waar ook een databundel bij inbegrepen zit. Dit betekent dat je er als ontwikkelaar van applicaties niet vanuit kunt gaan dat jouw gebruikers altijd online zijn en dus moet je app ook offline beschikbaar zijn. Juist die mogelijkheid is de nieuwe trend: offline first.

OFFLINE FIRST? Offline first betekent niets meer dan dat je applicatie ook zonder internet te gebruiken is. Google laat je bijvoorbeeld al je documenten aanpassen in Google Docs als je offline bent en synchroniseert deze wanneer de verbinding hersteld is. Een eenvoudig principe, maar het betekent wel dat

WE ZIJN AL OFFLINE Offline first bestaat al langer en diverse applicaties maken er al gebruik van. Zo kun je ook zonder internet een e-mail schrijven en deze door op 'versturen' te klikken naar de uitbox verplaatsen. Zodra je weer internet hebt, wordt de mail verstuurd. Ook alle applicaties van Google zijn offline te gebruiken, dit heeft het bedrijf automatisch in hun applicaties ingebouwd.

je met een aantal dingen rekening moet houden. Zo moet je applicatie kunnen controleren of er verbinding is met het internet, en zo ja, dat de data gesynchroniseerd wordt waar nodig. Want als jij zonder internet allerlei wijzigingen doorvoert of verder speelt met bijvoorbeeld een spelletje, moet dit wel geüpdatet en opgeslagen worden als de verbinding hersteld wordt. Ben je

'Waarom zou je offline first willen gebruiken?' offline, dan moet de data opgeslagen worden op het apparaat, zodat je dit later kunt synchroniseren. Maar ook moeten alle functionaliteiten opgeslagen worden, want anders kun je er alsnog niet bij. Dit betekent echter wel dat de gebruiker een deel van zijn opslag op het mobiele apparaat aan jou moet inleveren. Zorg dus dat alleen de essentiële informatie opgeslagen wordt en laat de rest achterwege. In het geval van een website heb je hier iets minder mee te maken, want dan kun je hem ook laten opslaan in de cache. Maar waarom zou je offline first willen gebruiken? Dat antwoord is eenvoudig: je wilt al je gebruikers bedienen, waar ze ook zijn en of ze nu off- of online zijn. Om

gebruik te maken van offline first, moet je jezelf echter wel een aantal vragen stellen. Moet de applicatie de gebruiker bijvoorbeeld informeren over de offline status? Is deze informatie relevant, en zo ja, wat is de beste manier hiervoor? Geef ik gebruikers met een offline-functie meer vertrouwen zodat ze geen data verliezen? Allemaal punten waar je over na moet denken en het zijn slechts een paar van de vraagstukken.

MOBILE FIRST VS. OFFLINE FIRST Mobile first was dé trend van 2015. Steeds meer websites en applicaties werden als eerste voor mobiele apparaten ontwikkeld en daarna pas voor desktops en andere devices. Het was geen rare ontwikkeling, want sinds 2014 maken we meer gebruik van het internet via mobiele apparaten dan via desktops. Offline first wordt de trend van het komende jaar. Dit betekent echter niet dat je een keuze moet maken tussen de twee, want vooral de mobiele devices worden gebruikt om jouw content te bekijken. Het betekent dus eigenlijk dat jouw applicaties zowel mobile als offline first moeten zijn. Laat de trend van 2015 dus niet achterwege, maar laat hem hand in hand gaan met de nieuwste ontwikkelingen. Want mobiele devices, zowel online als offline, blijven nog wel een tijdje hangen.

TOOLS OM OFFLINEAPPLICATIES MEE TE MAKEN Dat offline first een trend wordt in 2016, is duidelijk. Maar gelukkig hoef je op dit gebied niet het wiel opnieuw uit te vinden. Diverse ontwikkelaars hebben al tools gemaakt om jou te helpen bij het maken van je offline-applicatie. Hoodie Hoodie is een oplossing voor frontend developers, waarmee ze zelf applicaties kunnen bouwen gebaseerd op deze toolset. Het is prettig dat de tool zelf al offline first is en geen backend nodig heeft. Dit scheelt je onder meer in het aantal programmeurs dat je moet inhuren, want een deel van de applicatie hoef je niet te bouwen. Daarnaast ben je minder tijd kwijt aan het ontwikkelen van het offline-gedeelte, want Hoodie heeft dit al voor je gedaan. Hoodie is gratis te gebruiken via hood.ie Chrome Apps Ook Google houdt zich bezig met offline-applicaties. Wanneer je een Chrome App maakt, wordt alle data gratis voor je gedownload, kun je je applicatie gratis laten opslaan en synchroniseren en is je app in staat om veranderingen in je verbinding met het internet te detecteren. Google heeft daarnaast een hele lijst ontwikkeld met tips voor jouw offline Chrome App. Meer over offline Chrome Apps lees je op developer.chrome. com/apps/offline_apps remoteStorage Wil je ervoor zorgen dat je database offline te gebruiken is? Dan is remoteStorage een goede oplossing. Al je data staat op één plek, wordt automatisch gesynchroniseerd, is te gebruiken voor diverse applicaties en offline ondersteuning zit al in remoteStorage gebouwd. Prettig, want zo hoeven je ontwikkelaars geen rekening te houden met data die offline ook beschikbaar moet zijn. remoteStorage is te verkrijgen via remotestorage.io

BAAZ ICT SPECIAL | 37


Erol Avci

Online

Interview

is directeur bij Qweb. Meer weten over Qweb? Kijk dan op www.qweb.nl

Van hosting naar service provider Meerwaarde telt in 2016

Sinds jaar en dag verandert er niet heel veel binnen hosting. Afgezien van nieuwe domeinnamen die sinds 2014 gefaseerd beschikbaar gesteld worden, lijkt er weinig te vernieuwen binnen de hosting-wereld. Toch is er wel degelijk vernieuwing noodzakelijk, zo blijkt wanneer we in gesprek gaan met Erol Avci, sinds april 2015 eigenaar van hosting provider Qweb. TEKST PETER GĂœLDENPFENNIG

eer is niet altijd beter, juist gerichter te werk gaan als dienstverlener, dat is waar kansen liggen voor zowel organisaties als de klanten van de organisaties. Dit geldt ook voor de hosting-wereld. 'Hosting is vandaag de dag een commodity', vertelt Erol. 'Het is een product dat je kunt afnemen bij wie je maar wilt, in netjes afgewogen pakketten. Dus wat doen hosting-bedrijven om zich te onderscheiden? Concurreren op prijs terwijl ze zich concentreren op massa dus: zoveel mogelijk domeinnamen en hostingpakketten verkopen tegen zo laag mogelijke prijzen. Wil je als hosting provider in deze markt slagen, dan zul je echt toegevoegde waarde moeten bieden aan klanten.'

SERVICE EN COMMUNICATIE Meerwaarde kan op veel manieren gecreĂŤerd worden, zolang hier maar een duidelijke visie en duidelijk idee achter steekt. Dat is ook de reden dat Qweb een duidelijke keuze heeft gemaakt, vertelt Erol. 'Wij gaan actief naar onze klanten toe, met hen in gesprek om erachter te komen wat de klant wil en wat hij daarvoor nodig heeft. En dat gaat niet alleen maar om websites en domeinnamen, maar om veel 38 | BAAZ ICT SPECIAL

meer.' Hiervoor heeft Qweb een netwerk aan partners die samen met Qweb oplossingen zoekt voor de vraagstukken van klanten, ook wanneer deze net buiten het domein van hosting liggen. 'Voor onze klanten moet een oplossing gewoon werken, op zichzelf en met andere software en hardware waarmee de klant werkt. Van hosting provider naar service provider, eigenlijk.'

meegroeit met de markt zie je dat maatwerk steeds belangrijker wordt en de markt hier behoefte aan heeft.'

HOSTING IN 2016 'Een probleem

in de hosting-wereld is dat veel aanbieders zich alleen willen richten op hosting. Niets mis mee, maar dat betekent wel dat je je relevantie langzaam verliest', aldus Erol. 'Nogmaals, hosting is tegenwoordig een commodity. Daarom moeten we niet alleen Dat klinkt ambitieus, maar is maar leveren wat wij te bieden eigenlijk gewoon een logisch hebben, maar leveren wat de gevolg van een markt die aan dat klant vraagt. Want anders komt soort services behoefte heeft. Dit is er een moment dat je ook wat Erol beaamt. te horen krijgt dat de 'Kijk, wij hebben het klant geen behoefte geluk dat we onder meer heeft jouw onze klanten enkele diensten af te nemen, grote organisaties SSLomdat het bijvoorbeeld kunnen rekenen CERTIFICATEN bij een andere partij die met Qweb zijn goedkoper is. Ga meegegroeid. Dan je niet mee met de zie je de praktijk behoeften van je van veranderende klanten, dan verlies behoeftes binnen Aangezien op 1 januari je relevantie. Onze zo'n organisatie waar 2016 de meldplicht datalekken van kracht meerwaarde zit echt wij dan weer op in wordt, vragen we Erol naar in de communicatie kunnen springen met zijn mening hierover. 'We vinden het heel belangrijk met onze klanten. Wij het aanbieden van dat de onlineomgevingen weten wat zij willen services die daarop zo veilig mogelijk zijn, door simpelweg met aansluiten. Je kunt daarom maken we de aanschaf en implementatie hen te praten. Dat achterover leunen als van SSL-certificaten is een ontwikkeling bedrijf en alleen je een stuk gemakkelijker voor onze klanten, wat die de hostingmarkt standaard diensten traditioneel een moeilijker hoofdzakelijk gaat blijven verkopen, proces was dan nodig.' bepalen in 2016.' maar wanneer je


Netwerk & Infrastructuur

Intro

Zonder netwerk geen bedrijf

Het nut van een goed netwerk spreekt eigenlijk voor zich, maar wordt toch vaak over het hoofd gezien. Zonder een goed netwerk en een mooie infrastructuur kun je immers geen gebruikmaken van het internet en diverse vormen van communicatie binnen jouw organisatie. nzoomen op je opties voor je netwerk en infrastructuur is geen slecht idee. Er zijn diverse opties en aanbieders, die allemaal hun eigen voordelen hebben. En veel ontwikkelaars wagen zich nu ook op deze markt. Neem Synology, van oorsprong maker van nassen en andere opslag, nu ook ontwikkelaar van routers. Dit jaar kwam haar eerste router op de markt en dat was voor ons een goede reden om deze onder handen te nemen.

INVESTEREN EN VERNIEUWEN

vindt in je apparatuur, en ook volgend jaar wil zij hiermee door blijven gaan. Wij spraken Arend Karssies van 'Investeren in je NETGEAR over netwerk is geen de productlijn.

NETGEAR is een grote speler op slecht vooruitzicht' het gebied van netwerken en Je leest het al: dat is niet zonder veel nieuwe reden. Zij zorgt ervoor dat je altijd producten komen langs. Dit de meest innovatieve technieken betekent wellicht dat je moet 40 | BAAZ ICT SPECIAL

investeren in je netwerk, maar dat is zeker geen slecht vooruitzicht. Want de apparatuur vernieuwt en als jij een goed netwerk hebt, vernieuw jij ook. De wifi-standaard 'ac' is zo'n vernieuwing, in deze ICT Special kijken we naar het nut hiervan.


Netwerk & Infrastructuur

GASTEXPERT

Peter Bos

Gastexpert

is Head of Channel bij ZyXEL Benelux

Wifi op de werkplek? Een must! Werknemers vinden toegang tot wifi in hun kantooromgeving belangrijk. Vooral in het mkb, nog altijd verantwoordelijk voor twee van de drie banen in de private sector, valt veel winst te behalen. Uit onderzoek van ZyXEL blijkt dat een gebrek aan draadloos internet kan leiden tot gemiste deadlines en gefrustreerde werknemers. Vooral het mkb heeft baat bij een goed functionerend draadloos netwerk. TEKST REDACTIE

et huidige mkb staat voor ongekend veel uitdagingen. Technologie heeft de manier waarop we werken, met elkaar omgaan en onszelf presenteren, veranderd. De groei van snel internet en daarmee samenhangende opkomst van cloud-diensten en de beweging naar mobiel werken bieden mogelijkheden voor het mkb om productiviteit te verhogen en klanten beter van dienst te zijn. ZyXEL onderzocht de opties die 2500 Europese kenniswerkers hebben als het op connectiviteit aankomt en merkte dat het vooral in Engeland slecht gesteld is met de verbindingsmogelijkheden, wat leidt tot gefrustreerde werknemers. Dit heeft invloed op de kwaliteit van werk. De situatie is nergens perfect, maar Nederlanders, Tsjechen, Duitsers en Zweden hebben het een stuk gemakkelijker. Nederland is zelfs het land waar het minste aantal werknemers (minder dan veertig procent) aangeeft geen toegang tot draadloos internet te hebben. Het voorzien in een draadloos netwerk voor je werknemers betekent dat ze op eigen initiatief verder kunnen werken als ze niet aan hun bureau zitten, maar op hun eigen devices. Bijna een derde van de Nederlandse kenniswerkers heeft die mogelijkheid, waaruit

blijkt dat we voorop lopen in deze ontwikkeling. Het kunnen bieden van deze flexibiliteit is essentieel voor het verhogen van de productiviteit en tevredenheid van je werknemers. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan een derde van de werknemers, ook in Nederland, zich minder productief voelt als ze geen toegang hebben tot een draadloos netwerk op kantoor. Als we de gemiddelde resultaten over heel Europa nemen, geeft bijna de helft van de kantoorwerkers aan gefrustreerd te raken wanneer er geen fatsoenlijke internetverbinding is. Iets meer dan een kwart geeft aan dat ze hun deadlines missen en vijftien procent haalt de salestargets niet. Wat kan je als bedrijf doen om deze zaken te verbeteren? Hier zijn vijf tips: 1. SNELHEID

Snelheid is alles als het aan足 komt op het vergroten van de productiviteit. Dat betekent niet dat je meteen de hoofd足prijs moet betalen voor de snelst mogelijke verbinding, maar wel dat je eens goed naar het dataverbruik van je bedrijf kunt kijken om te zorgen dat je huidige netwerk geen extra vertraging oplevert. 2. ZET EEN CLOUD-BELEID UIT

van welke platformen ze veilig kunnen gebruiken en zorg dat je een duidelijk beleid hiervoor hebt. 3. MAAK BYOD MOGELIJK

Overweeg de voordelen van het laten gebruiken van eigen devices van werknemers en de snelste manier om deze aan het netwerk te verbinden, meestal via wifi. 4. ONDERSTEUN FLEXWERKEN

Laat je bureau los. Werknemers moeten de mogelijkheid hebben om waar dan ook te werken, dus zorg dat je een systeem opzet dat dit mogelijk maakt. Gebruik veilige cloud-gebaseerde mailoplossingen, bestands- en documentmanagementap足plicaties, waarmee jouw medewerkers productief blijven, of ze nu op kantoor zijn of niet. 5. WORD ZELFVOORZIENEND

Zorg dat je netwerk makkelijk te onderhouden is. Je kunt wel bakken met geld uitgeven aan de allernieuwste technische oplossingen, maar wanneer de installateurs eenmaal naar huis zijn, sta je er alleen voor. Zorg dus dat je een oplossing vindt waarmee jouw netwerk makkelijk te beheren is.

Omarm de cloud door te zorgen dat jouw bedrijf op de hoogte is BAAZ ICT SPECIAL | 41


Netwerk & Infrastructuur

Interview

Droomstart voor startup Keezel

Een vliegende start voor je onderneming, daar droomt iedere ondernemer natuurlijk van. Voor Aike Müller en Friso Schmid is dit geen droom meer, want hun startup Keezel haalde tijdens een crowdfundcampagne binnen vier dagen al het gestelde doel. Reden genoeg om de ondernemers eens te vragen hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen! TEKST JONI HENDRIX

ls je slim inspeelt op de behoeften van mensen, schiet je natuurlijk meteen raak. En dat is precies wat Aike en Friso deden: ze bedachten Keezel, een draadloze router die je apparaten beveiligt op openbare wifi-netwerken. Tevens is het een telefoonoplader en kun je met het apparaatje censuur in landen omzeilen, zodat je bijvoorbeeld in het MiddenOosten kunt Facebooken. 'Het is bizar dat mensen zich niet realiseren dat wifi-spots vaak onveilig zijn. Een voorbeeld: Als je op een station waar dan ook 42 | BAAZ ICT SPECIAL

in Nederland staat en je hebt gegevens kunnen, bedacht Aike een draadloze router bij je of een samen met Friso de Keezel. telefoonhotspot en je noemt deze 'Ik was zzp’er en werkte veel "Wifi in de trein", dan heb je in bij klanten of in koffiezaakjes. een mum van tijd Daar is wifi honderd vriendjes niet beveiligd aan je telefoon en iedereen 'Het is bizar dat hangen. Je hoeft kan dus bij je mensen zich niet het alleen maar gegevens. Ik heb realiseren dat zo te noemen dit apparaatje wifi-spots vaak en mensen bedacht, omdat verbinden zich ik het zelf onveilig zijn' ermee. Je kunt graag wilde dan met de hebben, maar gegevens van ik denk dat veel mensen doen wat je wilt', legt meer mensen hier behoefte aan Aike uit. Om ervoor te zorgen dat hebben. Zeker nu er bijvoorbeeld mensen veilig kunnen internetten steeds meer zzp’ers en en kwaadwillenden niet bij hun flexwerkplekken bijkomen.'


SUCCESVOLLE CROWDFUNDCAMPAGNE Zo

heeft er mede voor gezorgd dat onze campagne zo succesvol is, want mensen willen zien wat voor product het is en wat het kan.'

gezegd, zo gedaan. Aike en Friso begonnen ruim anderhalf jaar geleden met het product, eerst een MEDIA-AANDACHT paar zaterdagen, maar inmiddels De vele media-aandacht zorgde zijn ze fulltime bezig met hun er ook voor dat Keezel in een startup. Ze ontwikkelden een proof paar dagen succesvol werd. of concept en eerste prototypes Ondanks dat veel mensen met open source software en denken dat het gemakkelijke hardware, zoals de Raspberry Pi. gratis publiciteit is, weten Aike Natuurlijk is hier veel geld voor en Friso wel beter. 'Voordat nodig, daarom startten ze een we de crowdfundcampagne crowdfundcampagne op Indiegogo. startten, zochten we contact met Het product viel zo in de smaak journalisten. We hadden een dat ze al binnen vier dagen hun persbericht gestuurd en dit werd doel van 60 duizend dollar bereikt door veel hadden (juli media goed 2015). Inmiddels opgepikt. staat de teller 'Het is meer dan een We hebben op bijna 600 zolderprojectje, we geprobeerd om duizend dollar. zijn echt een bedrijf in de weken 'We hadden dit dat onze stiekem gehoopt aan het bouwen' campagne en misschien ook liep ook nog wel verwacht, veel contact maar het is te houden met journalisten. Dat natuurlijk fantastisch als je zo zorgde ervoor dat we bijvoorbeeld snel je doel bereikt', zegt Aike in de Telegraaf kwamen te staan. enthousiast. Maar hoe kan het dat Die aandacht is fijn. Het is ook Keezel in zo’n korte tijd het doel herkenning voor mensen en behaalde? 'Voorbereiding is het het straalt vertrouwen uit. Als halve werk! Je moet heel hard iemand iets vaker terugziet, is de werken om dit te kunnen bereiken. kans groot dat diegene er meer Natuurlijk moet het product goed vertrouwen in heeft, dan als hij/zij zijn, maar ook een goed filmpje is het maar één keer op een website belangrijk. Daarnaast is mediaziet staan. Het is wel ontzettend aandacht erg fijn, want hierdoor veel werk om media-aandacht te weten mensen van je product af.' Het klinkt misschien gemakkelijk, maar dat was het zeker niet. De twee ondernemers vonden het vooral lastig om een productvideo te maken. 'We kwamen erachter dat een goede video van je product niet 1, 2, 3 gemaakt is. Je moet in een video je product uitleggen en dat is moeilijk. We schreven zelf een script en maakten een ruwe video. Deze lieten we aan allerlei mensen zien. Zij gaven hun feedback en op basis daarvan hebben we de video telkens verbeterd. Uiteindelijk zijn we naar een videomaker gegaan die een mooi filmpje voor ons maakte. Dat

Aike Müller en Friso Schmid zijn de oprichters en eigenaren van Keezel.

krijgen. Je moet een goed artikel schrijven, opvallen, contacten met journalisten onderhouden en afspraken maken. Het is hartstikke leuk, maar het kost gewoon veel tijd. Uiteindelijk is al die moeite natuurlijk wel nuttig, want het heeft ons verder geholpen.' Daarnaast is Aike er ook achter gekomen dat je het spelletje op het crowdfundplatform moet spelen. Dit zorgt voor veel exposure. 'Als je het goed doet op het platform, kom je hoger op de website. Het is eigenlijk een soort wedstrijd. Hoe meer geld, hoe succesvoller, hoe meer mensen je opmerken en hoe meer aandacht je krijgt. Zo zijn wij ook in de nieuwsbrief van het platform meegenomen, dat zorgde ook weer voor veel bezoek.'

TOEKOMSTPLANNEN Nu de startup van de twee enthousiaste ondernemers een vliegende start heeft gehad, is

BAAZ ICT SPECIAL | 43


Netwerk & Infrastructuur

Interview

TIPS VAN AIKE

Voorbereiding is alles, zeker bij crowdfunding. Ga het vooral proberen, het is een leuke rollercoaster en een mooie manier om met je toekomstige klanten in gesprek te gaan. Je krijgt veel tips en vragen, hierdoor wordt je product alleen maar beter.  Zorg ervoor dat je een goed team hebt waar je mee kunt samenwerken, zodat je van je bedrijf iets moois kunt maken.  Denk goed na over wat alles gaat kosten, zoals de onderdelen, het versturen, de productie.  Praat met mensen die ervaring hebben met crowdfunding. Nederland is klein, je vindt snel mensen die je informatie en tips kunnen geven waar je veel van kunt leren.

44 | BAAZ ICT SPECIAL

het tijd om naar de toekomst te kijken. we ook bezig om Keezel in de schappen 'We zijn nu bezig met de productie te krijgen, bijvoorbeeld op vliegvelden, van Keezel. We hebben een producent want het is een mooi product als je op geselecteerd en geregeld zijn we in reis gaat. Verder lanceren we ons product China voor zaken. Daarnaast moeten tijdens de Consumer Electronics Show er voor de behuizing van Keezel (CES) in Las Vegas. Genoeg te doen dus!', bijvoorbeeld zegt Aike lachend. machineonderdelen Toch willen de heren gemaakt worden en zich niet alleen met 'Ik heb dit het design wordt nog Keezel bezig gaan apparaatje bedacht, verder ontwikkeld. houden de komende omdat ik het zelf Dat is duur en daarom tijd. 'We willen graag wilde hebben' is het fijn dat we veel mensen informeren geld met de campagne over veilig internetten hebben opgehaald. en wat je kunt doen Naast productie gaan we ons ook in om je online te beschermen. Het is meer certificering verdiepen. Het product is dan een zolderprojectje, we zijn echt een wereldwijd verkocht aan meer dan 1700 bedrijf aan het bouwen. Mensen hebben funders in zestig landen en ieder land behoefte aan meer informatie over veilig heeft zijn eigen regels. Dus dat moeten internetten en we zien het als onze rol we testen en regelen. Daarnaast zijn om daar in te voorzien.'


ACUTE OOGHEELKUNDIGE AFDELING

Bew e fysio zen effe logis ctiev spet c ter s he zout er dan e o zure e n en plossing n alkal b iën. ij

Verhoog de kans om uw ogen te redden met de kleinste eerstehulpafdeling voor het oog ter wereld. Het belangrijkste waaraan u moet denken wanneer er een ongeluk gebeurt, is de gevaarlijke chemicaliën snel weg te spoelen en de pH-waarde van het oog weer te herstellen. Cederroths gebufferde oogdouche biedt in vergelijking met een gewone fysiologische zoutoplossing een grotere kans dat u de ogen kunt redden. Niet alleen verdunt en spoelt de vloeistof, maar deze heeft ook een neutraliserend effect op spetters alkaliën en zuren (het effect is in het algemeen sterker op alkaliën dan op zuren). Daarom wordt Cederroth oogdouche door oogspecialisten aanbevolen in een studie waarin de werkzaamheid van verschillende spoelvloeistoffen tegen alkaliën wordt vergeleken1. Lees meer over de kleinste eerstehulpoogafdeling ter wereld op www.rstaid.cederroth.com/nl

1) Rihawi et al., Graefe’s arch. Clin. Exp. ophtalmol. (2006) 244:845-854


Netwerk & Infrastructuur

Review

Synology RT1900ac-router

Een toekomstvast bedrijfsnetwerk

Een opvallende move van Synology: het uitbrengen van een eigen router, de RT1900ac. Toch is het niet helemaal gek. Het Taiwanese bedrijf heeft met haar nassen al jarenlang ervaring op netwerkgebied, dus is een uitbreiding van haar portfolio met een nieuw netwerkproduct stiekem best logisch. TEKST PETER GĂœLDENPFENNIG

e bedrijfsnetwerk heb je graag netjes op orde. Bovendien wil je dat de investering die je doet ook toekomstvast is. Daar komt de wifi-standaard ac bij om de hoek kijken. Het is een nieuwe standaard die als grootste voordeel een hogere snelheid heeft, maar ook zorgt voor een stabielere verbinding.

BEHUIZING De RT1900ac

BEAMFORMING

Met beamformingtechnologie is het mogelijk hogere en stabielere snelheden te halen met devices die deze technologie ondersteunen. De Synology RT1900ac ondersteunt ook beamforming, wat ervoor zorgt dat je efficiĂŤnter kunt werken, omdat de verbinding tussen device en bedrijfsnetwerk een betere en stabielere uptime kent. Tot aan zes devices worden ondersteund.

46 | BAAZ ICT SPECIAL

is een strak ontworpen router die zich direct thuis voelt tussen de nas- en rack-oplossingen die Synology aanbiedt. Eenzelfde zwart design, een stevige kunststof behuizing en natuurlijk het Synology-logo dat bovenop het product is gestanst. Optioneel kun je een kickstand gebruiken die de router in een hoek zet. Achterop vind je nog drie externe antennes.

SPECIFICATIES Aan boord heeft de router een dual core cpu van 1,0GHz en een intern geheugen van 256MB. Qua wifi ondersteunt de router 802.11a/b/g/n en natuurlijk ac. Het is een dual-band router die zowel 2,4GHz (tot

aan 600Mbps) als 5GHz (tot aan 1300 Mbps) ondersteunt. Het is een ac-router, dus ook beamforming behoort tot de mogelijkheden voor gerichte hogere data transfers.

AANSLUITINGEN EN SWITCHES De RT1900ac is voorzien van vier Gigabit lan-poorten op de router, alsmede een Gigabit wan-poort. Ook vind je een usb-poort en een sd-poort op de router. Dit biedt je opties voor randapparatuur als bijvoorbeeld een printer, waarmee je de router ook als printserver in kunt zetten. Maar ook is basic opslaggebruik een mogelijkheid, waarmee de roots van Synology toch nog naar voren komen in het device. Zo hoef je alleen een extern opslagmedium op de router aan te sluiten en je hebt in feite een nas.

INSTALLATIE De installatie kan eigenlijk niet gemakkelijker. Je plugt de router in je modem en je surft vervolgens met je browser op een computer die is

aangesloten op hetzelfde netwerk naar router.synology.com. Dan kom je in een enorm gebruiksvriendelijke omgeving waarbij van technische kennis geen sprake hoeft te zijn. Toch biedt het systeem, als je dat wilt, wel de nodige diepgang om instellingen aan te passen waar nodig, maar je wordt niet bedolven onder opties. Wel zo prettig!

SYNOLOGY ROUTER MANAGER Een groot voordeel dat Synology ten opzichte van de concurrentie heeft, is een hele goede naam op besturingssysteemgebied die perfect in tandem werkt met hun hardware. Hun DiskStation Managerbesturingssysteem (DSM) is een lekker toegankelijk operating system, makkelijk in het gebruik en met een zeer vriendelijke interface. Synology heeft de RT1900ac voorzien van een eigen besturingssysteem, Synology Router Manager (SRM). Het is helemaal ingericht zoals DSM, als je bekend bent met


op je bedrijfsnetwerk controleren en managen. Zo kun je met Application Layer QoS het verkeer op het netwerk in de gaten houden en, waar nodig, gebruikers die teveel bandbreedte gebruiken restricties opleggen. Ook de intelligente webfilter werkt naar behoren. Je vinkt gewoon enkele thematische sleutelwoorden aan (denk aan 'sex' of 'drugs' bijvoorbeeld) en de router doet de rest. De nadruk ligt op 'intelligent', waardoor alleen typische 'not safe for work'-sites geblokkeerd worden.

GASTNETWERK Mocht je

EDITOR'S CHOICE

9,0

QUICKCONNECT Synology zet hoog in op QuickConnect, wat de RT1900ac ook ondersteunt. Deze service biedt Synology aan al haar klanten en werkt via een online accountsysteem. Hiermee kun je waar dan ook ter wereld jouw eigen netwerk bereiken, zonder dat je je netwerk moet configureren om dit mogelijk te maken. Handig als je een bestand nodig hebt op je nas en je van huis bent. Het is echt gericht op minder technisch CONCLUSIE onderlegde mensen waarmee Synology, Wat netwerkopslag betreft is Synology onverslaanbaar, maar samen met DSM en ook op routergebied staat het SRM, geavanceerde bedrijf zijn mannetje. Daarbij netwerkapparatuur is de prijs ontzettend gunstig en schaf je met deze mooie actoegankelijk maakt router ook een toekomstvast voor iedereen. device aan. Lig je in de markt

dat besturingssysteem, voel je je in SRM direct thuis. Dan wordt ook duidelijk waarom de router een sd-poort aan boord heeft, want zoals in DSM, kun je ook in SRM pakketten installeren om de functies van de router uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan een pakket voor een vpn-server of een media server-pakket wanneer je veel multimedia consumeert. Via SRM krijg je ook meer geavanceerde opties tot je beschikking om de router naar smaak te configureren. Het toewijzen van bandbreedte aan connected devices bijvoorbeeld, of de toegang weigeren of beperken van bepaalde apparatuur tot bepaalde websites. Ook kun je de rol van de router zelf aanpassen. Maak er bijvoorbeeld een access point van, waarbij de wan-poort een extra lan-poort wordt.

voor een router, dan is de RT1900ac een meer dan prima keuze om in te investeren! CPU Dual core 1GHz RAM 256MB OS Synology Router Manager Wireless 802.11a/b/g/n/ac Snelheid 2,4GHz (tot aan 600Mbps); 5GHz (tot aan 1300 Mbps) Poorten WAN; 4 x LAN; USB 3.0; SD-poort Adviesprijs: â‚Ź 130,- (excl. btw)

STERK BEHEER Ben je technisch onderlegd of heeft jouw organisatie een it-manager in huis, dan laat SRM je middels diverse traffic tools het verkeer

regelmatig klanten ontvangen, dan kun je met de router van Synology ook kiezen om een tweede gastnetwerk op te zetten. Dit komt natuurlijk de veiligheid van je data ten goede, want je biedt je gasten wel de voordelen van draadloos internet, maar de mogelijkheid om jouw bedrijfsnetwerk binnen te dringen is er niet.

DOELGROEP Het is interessant om te kijken welke doelgroep Synology eigenlijk voor ogen heeft met dit product. De zakelijke markt schiet meteen te binnen, maar net zoals de 2- en 4-bay nassen van Synology leent ook dit apparaat zich prima voor mensen die thuis graag multimedia consumeren door middel van bijvoorbeeld een stream. Volgens een medewerker van Synology zijn beide groepen dan ook een doelgroep. Want de router biedt zowel gemak qua installatie en gebruik, iets wat een pre is voor consumenten, als verregaande configuraties en tot aan zeventig aangesloten devices, waardoor het apparaat prima functioneert in een midden- en kleinbedrijf.

MEER INFORMATIE

Wil je meer weten over 802.11ac? Lees dan ons artikel op pagina 48 en 49

BAAZ ICT SPECIAL | 47


Netwerk & infrastructuur

Achtergrond

Een nieuwe standaard voor een razendsnel netwerk

Investeer in jouw bedrijfsnetwerk met de ac-wifi-standaard Een modern bedrijf is steeds afhankelijker van een stabiel en goed functionerend bedrijfsnetwerk. Als het even kan is dat netwerk zo draadloos mogelijk. Niet alleen vanwege de vele mobiele devices, maar het scheelt ook (lelijke) kabels. Dat vraagt steeds meer van de router: die is meer een spil tussen al die apparaten onderling en bovendien de link van al die apparaten met het internet. De nieuwe wifi-standaard 'ac' komt dan ook als geroepen. TEKST PETER GÜLDENPFENNIG

'Waarom zou je kiezen voor deze nieuwe standaard?'

e verlangen steeds meer van de services die we online gebruiken, zoals hogere resoluties en betere audio-kwaliteit. Dat komt met een prijs, want hogere kwaliteit data vereist een hogere doorvoersnelheid. Dat is ook waarom de IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), een vereniging die van invloed is op standaarden van wifi, de standaarden steeds verbetert. Sinds januari 2014 is de 802.11acstandaard (vanaf nu acstandaard) goedgekeurd, en dat betekent dat er nieuwe routers en modems op komst zijn die met deze standaard overweg kunnen. De vraag is, moet je als bedrijf nu kiezen voor deze standaard of is het slimmer om de kat uit de boom te kijken?

OVERZICHT: WELKE STANDAARDEN ZIJN ER? De originele wifi-standaard stamt uit 1997 en is daarna 48 | BAAZ ICT SPECIAL

meermaals verbeterd. Het doel was steeds dat de nieuwe standaard vijf keer sneller moest zijn dan de oude. Na 802.11, nu 802.11 Legacy geheten (1 of 2 Mbit/s), volgde in 1999 802.11b (11 Mbit/s). Achtereenvolgens werden in 1999 en 2003 802.11a en 802.11g geïntroduceerd, die beide theoretisch 54Mbit/s zouden moeten halen, maar veelal bleven steken op 25Mbit/s. In tegenstelling tot alle andere standaarden die allemaal gebruikmaken van de 2,4GHz-band, maakt 802.11a gebruik van de 5GHz-band. Het voordeel is minder interferentie in tegenstelling tot de drukke 2,4GHzband. Een nadeel is dat het 5GHz-signaal niet ver draagt en de zender en ontvanger

van het signaal dus dicht bij elkaar moeten staan. 802.11n werd in 2004 aangekondigd. Deze standaard heeft een theoretische doorvoersnelheid van 100Mbit/s. Ondersteuning voor de 5GHz-band is mogelijk, maar ligt niet vast in de standaard. De 802.11acstandaard maakt wél alleen gebruik van de 5GHz-band. In feite bouwt deze standaard verder op 802.11n, de snelheid is 1Gbit/s.

ONDERSTEUNING Heb je een eigen bedrijf of ben je verantwoordelijk voor de it binnen een bedrijf, dan kunnen nieuwe standaarden je echt hoofdbrekens opleveren. Mocht je de apparatuur op de zaak willen of moeten vervangen, dan moet je met veel zaken rekening houden. Denk aan kosten tegenover


het verzekerd zijn van ondersteuning van een nieuwste standaard of de belangen van de baas tegenover de belangen van een klant. Want een nieuwe standaard betekent vaak (maar niet altijd!): geen volledige ondersteuning voor de apparatuur die dan op de markt verkrijgbaar is. En voor de ac-standaard geldt dat in ieder geval, want om gebruik te maken van een ac-wifi-netwerk moeten wifi-adapters in desktops, smartphones, tablets en notebooks deze standaard ondersteunen. Waarom zou je dan kiezen voor deze nieuwe standaard?

AC-NETWERKEN: DE ROUTER Voor een draadloos ac-netwerk heb je een router nodig die een dergelijke infrastructuur in de lucht kan houden. In Nederland zijn er verschillende routers beschikbaar die deze standaard ondersteunen. In feite heeft elke bekende fabrikant wel een of meerdere types acrouters staan. Denk aan een ZyXEL, Netgear, D-link of de in dit nummer gereviewde router van Synology. Prijzen hiervan variĂŤren van net onder de tachtig euro tot ongeveer 180 euro. Dat valt bijzonder mee. De kosten zitten dan ook niet in de router zelf, maar de extra kosten die het in gebruik nemen van je nieuwe snelle wifi-netwerk met zich meebrengt.

WAAROM NIET KIEZEN VOOR AC Of het nu specifiek gaat om snelheid of vernieuwen van het eigen netwerk, wanneer je bedrijf kiest voor ac doe je dat vooral met het oog op de toekomst. Hier zitten voordelen en nadelen aan. Laten we met het slechte nieuws beginnen: een groot nadeel is de eerder genoemde ondersteuning voor apparatuur die op het moment van schrijven op de markt is. Geen enkel bedrijf doet alle apparatuur tegelijkertijd de deur uit. Daarom ben je voor desktops en notebooks vaak aangewezen op randapparatuur om gebruik te kunnen maken van je nieuwe netwerk. Denk hierbij aan usbwifi-adapters die de acstandaard ondersteunen. Extra kosten maak je wanneer je deze adapters vroegtijdig afschrijft vanwege aanschaf van nieuwe apparatuur die de nieuwe standaard wel ondersteunt. Dat komt dan bovenop de kosten die de nieuwe apparatuur met zich meebrengt.

WAAROM WEL KIEZEN VOOR AC De kosten die je maakt zijn een flink nadeel, maar aan ieder nadeel zit een voordeel en bij ac is dat niet anders. Naast snelheid is er nog een voordeel, en dat is toekomstvastheid. Nu investeren in ac is investeren in de toekomst. Natuurlijk, volgend jaar komt weer een nieuwe standaard om de hoek kijken, maar die zal zich schikken naar technieken die met ac gestandaardiseerd zijn.

Een van die standaarden is beamforming, een techniek waarmee routers gericht data kunnen uitwisselen met apparatuur waardoor hogere snelheden mogelijk zijn. Deze techniek werd voor het eerst geĂŻntroduceerd toen 802.11n-netwerken de standaard waren, maar is met 802.11ac gestandaardiseerd. Beamforming is uitermate geschikt voor een kantoor waarbij apparatuur, zoals desktops en printers, zich constant op dezelfde plek bevinden. Dankzij standaardisering ben je niet meer afhankelijk van een router en wifi-modem of -adapter die allen van dezelfde fabrikant zijn.

DATA Ook met het oog op steeds groter wordende pakketten data is het slim om te investeren in de toekomst van je netwerk. Data wordt, ondanks diverse compressietechnieken, niet kleiner, vooral omdat we steeds meer online werken. Om deze groter wordende hoeveelheden data ook snel en zonder problemen via wifi te kunnen zenden en ontvangen heb je hier geschikte apparatuur voor nodig. Ac kent een doorvoersnelheid van 1 Gbit/s en voor de meeste kleine tot middelgrote ondernemingen is dit snel genoeg. Aangezien het waarschijnlijk is dat we alleen maar meer draadloze apparatuur op de werkvloer gaan gebruiken in de toekomst, loont de investering in een nieuwe wifi-standaard sowieso.

'Ook met het oog op steeds groter wordende pakketten data is het slim om te investeren in de toekomst van je netwerk'

BAAZ ICT SPECIAL | 49


Netwerk & Infrastructuur

GASTEXPERT

Peter Bos

Gastexpert

is Head of Channel bij ZyXEL Benelux

Hoe verbinden we het Europese mkb met de cloud? De toename van snelle internetverbindingen in Europa, de

adoptie van clouddiensten, het steeds consumentvriendelijker worden van it en de verschuiving naar mobiel werken zijn trends die in theorie inspelen op de kracht van het mkb. TEKST REDACTIE

et wijdverspreide gebruik van clouddiensten als Skype, Google Drive en Salesforce maakt het leven van werknemers gemakkelijker. Ze kunnen overal bij hun data en de samenwerking met collega's verloopt soepeler. Recent onderzoek van ZyXEL onder 2500 Europese kenniswerkers wijst echter uit dat, hoewel het mkb nieuwe technologieën en diensten zo effectief mogelijk probeert in te zetten, er flinke verschillen zijn tussen landen.

CLOUD-GEBRUIK EN BYOD Zo loopt Duitsland op het gebied van adoptie van de cloud met 44 procent van de werknemers die aangeeft dat ze cloud-applicaties als Dropbox, Google Drive en Salesforce gebruiken voor op de rest. Dit cijfer ligt in andere landen stukken lager. Slechts een kwart van de Nederlandse mkb-ondernemers geeft aan dat ze cloud-applicaties gebruiken, terwijl 85 procent van de medewerkers in Tsjechië aangeeft dat ze helemaal geen gebruik maken van de cloud. Ook heeft slechts twintig procent van de Tsjechen de mogelijkheid om thuis of buiten kantoor te werken. Daarnaast heeft bijna de helft van de Zweedse kenniswerkers de mogelijkheid om buiten de deur hun werk te doen, net als 52 | BAAZ ICT SPECIAL

44 procent van de Duitsers en mobiele browsers en applicaties Britten. Wat interessant is, is dat die draaien op verschillende veel meer respondenten aangeven systemen. dat ze wel buiten de deur kunnen SLIM INVESTEREN Als we de werken, dan dat er medewerkers globale trend volgen, kan het zijn die aangeven toegang te gebruik van cloud-gebaseerde hebben tot cloud-applicaties. Dit diensten alleen maar toenemen. roept de vraag op hoe effectief en Google Apps worden nu al productief deze medewerkers zijn gebruikt door wanneer ze geen vijf miljoen gebruikmaken bedrijven van de nieuwste 'Slechts een wereldwijd. technologie als kwart van de Meer dan de zij buiten de Nederlandse helft van de deur werken. mkb-ondernemers Amerikaanse Wanneer je deze geeft aan dat ze bedrijven maakt medewerkers cloud-applicaties gebruik van de vraagt of ze hun gebruiken' cloud en uit de persoonlijke antwoorden op devices voor hun een vragenlijst werk gebruiken, van IBM blijkt bevestigt dat ondernemingen een toename bijna 45 procent van de Duitse van maar liefst 55 procent in kenniswerkers dit. Dit in efficiëntie zien wanneer ze gebruik contrast tot de Britten, waar maken van cloud-diensten. Dat maar achttien procent van de betekent dat het niet langer kantoormedewerkers aangeeft de genoeg is als ondernemingen mogelijkheid te hebben om hun alleen snelle verbindingen persoonlijke devices op het werk aanbieden. Integendeel: ze te gebruiken. Onderzoek van CCMI moeten een betrouwbaar netwerk wijst uit dat slechts zeventien opzetten dat prioriteit aan procent van de it-managers belangrijk dataverkeer kan geven, byod ziet als een manier om de om kan gaan met externe devices productiviteit van medewerkers en zekerheid kan bieden op het te vergroten. De mogelijkheid gebied van beveiliging. Voor om byod toe te passen in jouw mkb'ers met beperkte it-budgetten bedrijf is afhankelijk van veilige is het daarom cruciaal dat zij hun en betrouwbare verbindingen investeringen doen in de juiste ter plaatse in combinatie met het gebieden en de best mogelijke omarmen van cloud-platformen die oplossingen kiezen. overal toegankelijk zijn middels


Netwerk & Infrastructuur

GASTEXPERT

Arend Karssies

Gastexpert

is Regional Director Benelux & Other EMEA bij NETGEAR

Netgear richt zich op het mkb

'We willen iedereen verbinden met het internet' Het nut van een goed netwerk spreekt eigenlijk voor zich, maar wordt

toch vaak over het hoofd gezien. Zonder een goed netwerk en een mooie infrastructuur kun je immers niet gebruikmaken van het internet en diverse vormen van communicatie binnen jouw organisatie. TEKST EVELINE MEIJER

et doel van kun je beter investeren in iets wat NETGEAR is in ieder technologisch gezien voorop loopt geval snel duidelijk en betrouwbaar en goed is.' als we Arend EEN AANSPREEKPUNT Maar er Karssies hier naar zijn meer voordelen wanneer je vragen. 'NETGEAR kiest voor NETGEAR, want je wil zowel consumenten als kunt al je apparatuur op elkaar zakelijke gebruikers verbinden afstemmen. Arend licht toe: 'Als met het internet. Maar dat doen je van het kastje naar de muur we graag op een manier waarvan gestuurd wilt worden, kun je heel wij zeggen dat het innovatief is. gemakkelijk met verschillende We willen altijd de laatste en de merken een oplossing maken. beste technologie voor iedereen Als je alles van NETGEAR inzet, beschikbaar maken. Dat is de bijvoorbeeld storage-oplossingen onderliggende boodschap die we of wireless-oplossingen en aan eindgebruikers meegeven: op switches, dan weet je zeker dat het moment dat je met NETGEAR het gehele ecosysteem op elkaar in zee gaat, kun je binnen jouw is afgestemd. Werkt budget enterpriseer iets niet, dan technologieën heb je slechts één aanschaffen voor aanspreekpunt.' jouw mkb-omgeving.' OVER NETGEAR Wil je toch een NETGEAR wil NETGEAR is een wereldwijde fabrikant oplossing maken voorop lopen qua en leverancier van onder met producten van technologie voor zowel meer nassen, switches, access point, routers en diverse aanbieders, consumenten als beveiligingsoplossingen. dan is dit natuurlijk zakelijke gebruikers. Het bedrijf richt zich met ook mogelijk. 'Wij 'Dit doen we door name op consumenten en zakelijke gebruikers. zorgen er altijd duidelijke waarde voor dat onze toe te voegen aan de Voor meer informatie kijk je op netgear.com apparatuur werkt diverse oplossingen met dat van derde die we aanbieden. partijen en dat Als je dat doet, loop we ons committen aan je technologisch gezien voor op industriestandaarden. Op het je concurrenten. Dat vinden we moment dat dit nog niet mogelijk heel belangrijk, een investering is, bijvoorbeeld omdat die doe je immers niet voor een jaar standaard nog in de ontwikkelfase of anderhalf jaar, maar steeds zit, zorgen we er in ieder geval vaker voor meerdere jaren. Dan

voor dat het backwards compatible is.'

AFHANKELIJK EN DRAADLOOS Inmiddels staat 2016 voor de deur en dat betekent dat er allerlei nieuwe technologische trends aankomen. Wat zijn die volgens NETGEAR? 'We gaan twee kanten op in 2016', stelt Arend. 'De ene is dat we steeds afhankelijker zijn van technologie. Van pintransacties en telefoongesprekken tot e-mailverkeer en beveiligingssystemen, het is allemaal gekoppeld aan it. Daarom moet het allemaal goed en stabiel zijn. De andere kant is dat steeds meer draadloos wordt. Die trend is al een tijdje gaande. Veel apparaten zijn al draadloos, maar hadden vaak wel de mogelijkheid om op een andere manier aangesloten te worden. Tegenwoordig zie je dat we steeds meer apparaten gebruiken die alleen maar draadloos zijn, bijvoorbeeld smartphones, tablets, betaalterminals en notebooks. Dat betekent dat jouw draadloze netwerk robuuster moet zijn dan ooit. Ik verwacht ook wel innovatie in dat segment van networking.' De vraag is natuurlijk: hoe springt NETGEAR hier op in? Arend heeft hier een duidelijk antwoord op: 'Ik werk nu tien jaar bij NETGEAR en heb heel veel innovatie gezien, en ik weet één ding zeker: daar gaan we volgend jaar vrolijk mee verder.' BAAZ ICT SPECIAL | 53


Security

Intro

De sprint die security heet

Dat cybercriminelen slim en gehaaid zijn weten we allemaal. Ze lijken de (zakelijke) computergebruiker continu te slim af te zijn en als er een oplossing komt voor bijvoorbeeld malware of schadelijke software, vinden ze ergens anders wel weer een achterdeur. it is dan ook de reden dat cybersecurity een ware sprint is. Cybercriminelen vinden een softwarelek en rennen er stilletjes allemaal naartoe. Wordt het lek ontdekt, dan duikelen cybersecurityprofessionals over elkaar heen om dit lek zo snel mogelijk te dichten.

NETWERK Hoewel het gemakkelijk zou zijn om te wijzen op de beveiligingsoplossingen die bedrijven bieden, ligt er al die zij bieden. Neem Sophos veel goede beveiliging voor het bijvoorbeeld. Zij begrijpt dat oprapen binnen organisaties beveiliging niet ophoudt bij de zelf. Denk aan goede policies eigen infrastructuur. Daarom die bijvoorbeeld heeft zij gewerkt werknemers aan oplossingen die duidelijk maken de beveiliging van 'Neem je hoe om te gaan de infrastructuur eigen security met informatie en koppelt aan de onder de loep' wat wel en niet beveiliging van mag op het gebied de werkplek. Dit van eigen devices kun je zien als op het bedrijfsnetwerk. een sprint die vooruit loopt op cybercriminelen, want met een Echter zouden fabrikanten ook beveiliging als deze is jouw anders moeten denken over organisatie cybercriminelen de beveiligingsoplossingen daadwerkelijk een stap voor. 54 | BAAZ ICT SPECIAL

BUITEN DE ORGANISATIE Ook wanneer de deur in het slot is gegooid van jouw bedrijfspand loont het om je eigen security onder de loep te nemen. Bijvoorbeeld met een ip-camerasysteem. Dit systeem is met de Synology NVR216 als hub perfect om fysieke indringers buiten te houden. Reden voor de redactie om juist dit systeem onder de loep te nemen en aan de slag te gaan met de fysieke securityoplossing, voorzien van krachtige Synology-software. Een oplossing waarmee je ongewenst bezoek netjes buiten de deur houdt. Een prettige gedachte.


Security

Review

Synology NVR216

Fysieke beveiliging voor elke organisatie

Preventieve beveiliging door middel van ip-camera's kan een bedrijf behoorlijke hoofdbrekens opleveren. Synology probeert daar wat aan te doen met een nieuwe netwerkvideorecorder, de NVR216. TEKST PETER GÜLDENPFENNIG

e oplossing die Synology bedrijven biedt is tweeledig. Ten eerste is de oplossing goedkoop, want voor een prijs onder de vijfhonderd euro heb je een netwerkvideorecorder die maximaal negen videokanalen ondersteunt. Ten tweede is de netwerkvideorecorder makkelijk te installeren en intuïtief in gebruik

BEHUIZING EN SPECIFICATIES De NVR216 is klein, ongeveer zo groot als een 1-bay nas, en voorzien van een stevige behuizing. Achterop vind je een lan-aansluiting, twee usb 2.0-aansluitingen, een usb 3.0-aansluiting en een eSATA-poort. Verder tref je een hdmi-aansluiting aan, alsmede een aansluiting voor een hoofdtelefoon of speakers en een microfoonaansluiting. Op de netwerkvideorecorder kun je tot negen netwerkcamera's simultaan aansluiten. Opnames kunnen op de aangesloten monitor

NVR216 tref je de bays voor opslag. Er is in totaal ruimte voor 16TB aan opslag, verdeeld over twee schijven, dus de NVR216 ondersteunt maximaal 8TB per schijf. Mocht je behoefte hebben aan meer ruimte, dan biedt Synology de optie om op de eSATA-poort de Synology DX213 aan te sluiten, een uitbreidingsunit waarmee je het aantal bays opschroeft van twee naar vier en je daarmee 32TB tot je beschikking hebt.

kun je eigenlijk direct aan de slag met het maken van (beveiligings) opnames. Met Live View kun je gemakkelijk live beelden bekijken, waarbij je diverse functies tot je beschikking hebt, waaronder inzoomen, auto panning en object tracking. De software ondersteunt ook joysticks, wat navigeren makkelijk maakt. Voor opnames heb je verschillende modi tot je beschikking, waaronder continu-opnames en bewegingsdetectie. Handig zijn ook de in te stellen surveillancepaden die je kunt instellen als je camera's dit ondersteunen. Zo kun je continu een brede straal binnen een bepaald gebied surveilleren.

INSTALLATIE EN GEBRUIK

MOBIEL Surveillance

De NVR216 draait op Surveillance Station, een mooi vormgegeven management interface. Hiermee kun je automatisch je ip-camera's detecteren die op je netwerk aangesloten zijn of desnoods handmatig de adressen invullen als dit nodig is. Daarna

Station maakt het mogelijk om mobiel mee te kijken naar de opnames van je ip-camera's. Hierbij kun je gebruikmaken van de DS Cam-app voor iOS en Android. Je kunt tot zes camera's tegelijkertijd bekijken, inzoomen en via een tijdlijn door opnames heen bladeren.

live bekeken worden in hd-resolutie. Heb je het maximum van negen ipcamera's aangesloten, dan is terugkijken met een resolutie van 720p met 30fps mogelijk.

OPSLAG Binnenin de

EDITOR'S CHOICE

9,0

CONCLUSIE De NVR216 is een netwerkvideorecorder die meer dan aantrekkelijk is voor kleine tot middelgrote ondernemingen, en zelfs voor consumenten. Installatie en gebruik is bijzonder makkelijk en zelfs leuk. Dit is met name te danken aan de gebruiksvriendelijkheid waar Synology op heeft ingezet. En laten we niet vergeten dat de prijs de NVR216 ook erg aantrekkelijk maakt. CPU Embedded NVR SoC, Dual Core 1.0 GHz RAM 1GB Bays 2 (met expansie: 4) Capaciteit 16TB (2 x 8TB hdd) Poorten lan, 1 x usb 3.0, 2 x usb 2.0, eSATA-poort, 3.5 jack in, 3.5 jack out Aantal kanalen 4 (configuratie met 9 ook beschikbaar) Video compressie MJPEG, MPEG-4, H.264 Audio codec PCM, ADPCM, G711, G726, AMR, AAC Max FPS (H.264): 270 FPS (1280x720, 9 kanalen) Max FPS (MJPEG): 90 FPS (1280x720, 9 kanalen) Prijs € 345,- (excl. btw, 4 kanalen); €475,- (excl. btw, 9 kanalen) Info synology.com

De apps bieden je ook een meldingssysteem waarbij je een push-melding krijgt als een vooraf ingestelde gebeurtenis plaatsvindt. Zo kun je alert reageren, mocht er iets voorvallen. BAAZ ICT SPECIAL | 55


Security

Gastexpert

Optimale security door integratie netwerken werkplekbeveiliging

Het feit dat endpoint- en netwerksecurity niet aan elkaar gekoppeld zijn, is voor veel organisaties een openbaring. Het klinkt zo logisch dat vrijwel iedereen er vanuit gaat dat deze koppeling gewoon bestaat. De realiteit is dat deze twee werelden zowel bij leveranciers als bij partners en klanten gescheiden zijn. Daardoor is optimale beveiliging nooit haalbaar. Het kostte een paar jaar, maar security-leverancier Sophos brengt beide werelden nu voor het eerst bij elkaar. TEKST KIM LOOHUIS

ergelijk het met oplossingen en verbeteringen een bewaker op de markt gebracht, maar er is die buiten de geen enkele leverancier die de slagboom van netwerkbeveiliging koppelt met de de parkeerplaats security van de werkplek.' bedient en een SECURITY IN DE BOARDROOM In beveiliger die binnen in het pand 2012 kocht Sophos het gateway zit om toegangspasjes uit te security-bedrijf Astaro. De hele delen', zegt managing director industrie, inclusief vooraanstaande Pieter Lacroix. 'Hoe makkelijk zou marktonderzoekers, verklaarde het zijn als de bewaker buiten de het bedrijf voor gek. 'Men zag beveiliger binnen een seintje kan de synergie tussen die twee geven als er iemand op het terrein organisaties niet.' Maar de huidige komt waar hij geen goed gevoel bij toenemende heeft? Dan is cyberdreigingen de beveiliger veranderen hoe in het pand 'Ransomware bedrijven over direct een is voor veel security denken. stuk alerter.' organisaties een Waar het voorheen Het klinkt punt van zorg, vooral een itzo logisch omdat het vrijwel aangelegenheid en voor de was, is security in hand liggend, niet te stoppen is' toenemende mate maar in de een onderwerp praktijk van voor de boardroom. security is dit 'We zien steeds meer dat niet aan de orde. Vendoren richten security een discipline is die aan zich ofwel op de beveiliging van de cfo rapporteert. Het grote de gateway met onder meer voordeel daarvan is dat een cfo firewalls, ofwel op de beveiliging budgetten kan reserveren en meer van endpoints met onder meer overkoepelende besluitvorming antivirussoftware. 'Binnen die kan toepassen', zegt Pieter. Hij ziet silo's worden steeds nieuwe 56 | BAAZ ICT SPECIAL

dat cfo's niet worden gehinderd door bestaande referentiekaders waar veel ict-professionals vaak mee te maken hebben. 'Dat bedoel ik niet negatief', haast hij zich te zeggen. 'Maar als je als it'er al twintig jaar met security bezig bent, heb je een bepaald beeld van wat wel en niet kan. Iemand die niet uit de industrie komt, denkt vaak minder in beperkingen, maar kijkt naar hoe de ideale situatie eruit zou moeten zien. Of dat technologisch mogelijk is, is dan vaak een tweede.'

RELEVANTE INTEGRATIE NETWERK EN ENDPOINT Het kostte Sophos ruim drie jaar om de twee afzonderlijke securitywerelden op een relevante wijze bij elkaar te brengen. 'Je kunt wel twee dingen aan elkaar plakken, maar daarmee verbeter je de security niet. We hebben echt gekeken naar hoe we het netwerk en de endpoints relevante informatie met bijbehorende context kunnen laten uitwisselen. Dat was een complex traject, maar we zijn erin geslaagd.' Dat betekent dat de security van organisaties kan worden


geoptimaliseerd. De werelden zijn afzonderlijk van elkaar namelijk nooit zo veilig te maken als dat ze geïntegreerd zijn. Door werkplekken met het netwerk en vice versa te laten communiceren, is zelfs een actuele uitdaging zoals ransomware voor een belangrijk deel te detecteren en kan het in veel gevallen voorkomen worden.

procent kunnen voorkomen. Dat is gewoon onhaalbaar. Iedere leverancier die dat wel claimt, houdt zijn klanten voor de gek.'

GASTEXPERT

Pieter Lacroix is Managing Director bij Sophos Nederland

GEEN KANS VOOR RANSOMWARE

VOORDELEN GEÏNTEGREERDE OPLOSSING

'Bij ransomware klikt een medewerker op een link in een mailtje, waarna er verbinding wordt gelegd met de servers van de criminelen en er encryptiesoftware wordt geïnstalleerd waarmee de bestanden op de werkplek of het netwerk worden gegijzeld', legt Pieter uit. 'Bij een zero day threat herkent de gateway het ransom-mailtje niet, waardoor die gewoon bij de gebruiker wordt afgeleverd. Heel veel van dit soort ransomware zet eerst de endpointclient uit en gaat vervolgens aan de slag met het versleutelen van allerlei data. Dat uitzetten wordt vrijwel nooit opgemerkt, omdat er geen signaal van de endpoint wordt afgegeven, die staat immers uit. Als er communicatie plaatsvindt tussen de gateway en het endpoint, ziet de gateway direct dat er iets aan de hand is en kan vervolgens automatisch het endpoint isoleren van het netwerk. Daarmee voorkom je dat de ransomware schade kan aanrichten.' Dit klinkt simpel, maar kan alleen worden bereikt als het netwerk en de werkplekken met elkaar communiceren. Ransomware is voor veel organisaties een punt van zorg, omdat het vrijwel niet te stoppen is. En als cybercriminelen eenmaal door hebben dat dit daadwerkelijk het geval is, is het hek van de dam. 'Hoewel de geïntegreerde security-oplossing het grootste deel van ransomware kan ondervangen, hebben we niet de illusie dat we het honderd

Het grotendeels kunnen voorkomen van ransomware is een groot voordeel van de koppeling tussen endpoint- en netwerksecurity. 'De veiligheid van de systemen stijgt significant. Je geeft als het ware de bewaker bij de slagboom en de beveiliger in het pand walkie-talkies om met elkaar te communiceren. Trek het eens door naar een juwelier. Als er buiten iemand staat die een louche klant naar binnen ziet gaan, kan hij alvast degene achter de toonbank waarschuwen. Die kan op zijn beurt zijn hand al op het stille alarm leggen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.' Een ander groot voordeel is de TCO van security-oplossingen. Het is vanuit kostenoverweging voordeliger om een gehele security-oplossing bij een vendor aan te schaffen dan verschillende pakketten bij verschillende leveranciers. 'Die dan vaak ook nog niet met elkaar kunnen communiceren en al helemaal geen relevante, contextbewuste informatie kunnen delen.' Maar het gaat verder dan alleen klantenvoordeel. Doordat met policy-management het beheer kan worden geïntegreerd, kan worden bespaard op tijd. Die gewonnen tijd kan worden vertaald in minder mensen, maar ook meer tijd voor een it-afdeling om zich te richten op andere zaken. 'Bovendien is er bij een geïntegreerde oplossing betere reporting en compliance

mogelijkheden', stelt Pieter. 'Als een organisatie door middel van rapportages inzichtelijk kan maken dat het voldoet aan weten regelgeving, kunnen boetes worden voorkomen, wat weer bijdraagt aan een gunstiger TCO.'

HELE KETEN VEILIG De geïntegreerde oplossing maakt communicatie mogelijk tussen het netwerk, de cloud en werkplekken. Waarbij de werkplekken alle mogelijke devices kunnen zijn die zich overal ter wereld kunnen bevinden. Zodra ze internetconnectie hebben en via Sophos cloud een verbinding kunnen opbouwen met de firewall van het bedrijf, is de hele keten veilig en kan actief worden ingegrepen door het systeem. Of de werkplek zich nou in het pand bevindt, bij iemand thuis of in een trein in China. 'Dat ingrijpen gebeurt eveneens automatisch. Als de gateway verdacht verkeer detecteert, kan hij de werkplek automatisch in quarantaine plaatsen, zonder dat daar beheerders voor uit hun bed gebeld hoeven worden. Dat verhoogt de beveiliging van de it-systemen van een organisatie enorm.' BAAZ ICT SPECIAL | 57


Communicatie

Intro

Flexibele communicatieoplossingen zijn een must

'Communication is key', luidt de gevleugelde uitspraak en daar kun je het als ondernemer alleen maar mee eens zijn. Of het nu gaat om het communiceren van jouw product of service naar buiten toe of het communiceren binnen je bedrijf zelf, aan een gezond ondernemersklimaat ligt communicatie ten grondslag. och wil je er wel voor zorgen dat je die communicatie naar je hand kunt zetten. Immers, de oplossing die voor de ene ondernemer prima werkt, hoeft een ander weer totaal niet te bedienen. Gelukkig is er voor elke ondernemer wat wils met een oplossing die past bij wat je als ondernemer wilt bereiken.

SOFTWARE Wanneer je kiest voor een softwareoplossing, heb je een ruime keuze uit oplossingen op maat. Denk bijvoorbeeld aan een online platform om samen te werken met een werken vanaf één toestel. Prettig, team op afstand, zoals Socialcast, want zo kun je werk en privé Yammer of Kaiwa. Uiteraard is gemakkelijk gescheiden houden. een softphone HARDWARE zoals Skype For Toch zijn de Business ook 'Toch zijn de bureaubureautelefoons een geschikte telefoons ook nog ook nog steeds oplossing, met steeds populair' populair. Want name wanneer hoeveel je ook telefoneren met software en videokunt doen, veel mensen hebben conferencing belangrijk zijn. Maar graag een fysieke hoorn tegen er bestaat ook software om met hun oor tijdens het bellen. En meerdere telefoon-nummers te 58 | BAAZ ICT SPECIAL

voor de diverse softwarematige oplossingen heb je vaak een headset nodig. Daar kies je graag een fijn model voor uit, want je zult er veel mee rondlopen. In deze ICT Special bekijken we diverse aspecten van communicatie. Zo vertellen we je welke tools je goed kunt gebruiken voor ieder stukje communicatie, maar bekijken we ook het nieuwe Skype for Business. Met al deze tips kun jij weer vooruit op het gebied van communicatie.


Communicatie

Achtergrond

Skype for Business

Zakelijke variant van Skype voor jouw onderneming

Microsoft's Lync Online is nu Skype for Business, zo maakte Microsoft in april van dit jaar bekend. Met deze zakelijke versie van Skype heb je slechts één applicatie voor chatberichten, audio- en videogesprekken, online vergaderingen en samenwerkingen. TEKST EVELINE MEIJER

kype kennen we als de software om videogesprekken mee te houden, zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Hoewel er jarenlang alleen een versie voor consumenten was, werd deze ook veel gebruikt door de zakelijke wereld. Microsoft zag dit en toverde Lync Online om naar Skype for Business, dat veel voordelen heeft voor elke zakelijke gebruiker.

een smartphone. Degene die je belt ziet jouw nummer verschijnen, precies hetzelfde als wanneer je met je bureautelefoon of smartphone belt. Voordeel hiervan is dat je gemakkelijk bestanden, je bureaublad of bijvoorbeeld een link kunt delen, zonder dat je Skype hoeft te verlaten. Prettig is de Call Monitor, waarmee je het scherm zowel groter als kleiner kunt maken. Voordeel hiervan is dat je een volledig scherm hebt als je actief meedoet aan het gesprek, VAN LYNC NAAR SKYPE maar ook voor een compact scherm Als onderdeel van Office 365 kunt kiezen wanneer je alleen maakte Lync Online onder meer het gesprek monitort. Zo kun je gebruik van Microsoft Office Online, gemakkelijk verder werken aan je Exchange e-mail en SharePoint andere taken, zonder het gesprek Online. Het was ook mogelijk om stop te zetten. Ook is het mogelijk berichten te versturen, online om het gesprek te muten en af te vergaderingen te houden en audiosluiten. De compacte versie heeft en videogesprekken te voeren. geen beeld, maar is slechts een Al deze functionaliteiten zijn klein menu. Daarnaast wordt het meegenomen naar Skype for zoeken naar een contact binnen Business, met een frisse, nieuwe Skype een stuk gemakkelijker lay-out. Bovendien heeft Microsoft gemaakt. Je kunt met Skype een aantal nieuwe functionaliteiten for Business zoeken binnen het toegevoegd aan Skype for Business. adresboek van je organisatie, maar Zo kun je met je bureautelefoon ook naar andere contacten waarvan bellen via de software, al is dit je weet dat ze Skype hebben. Het alleen mogelijk als je Skype for voornaamste voordeel van de Business Server 2015 overstap naar Skype gebruikt. Hierbij for Business is dat al bel je via de Skype je contacten onder interface, terwijl de Skype vallen. Waar MEER WETEN Meer weten over Skype audio via je telefoon het eerder de vraag for Business? Kijk dan op loopt. Dit werkt was of iemand Skype skype.com/nl/business overigens ook met of Lync gebruikte,

zijn alle gebruikers nu verenigd onder één programma en wordt de communicatie een stuk gemakkelijker gemaakt.

SAMENWERKEN Skype for Business laat je gemakkelijk online vergaderen, tot wel 250 personen in één gesprek. Deze gebruikers hebben echter geen Skype nodig, maar slechts een telefoon of internetverbinding. Daarnaast is de online status van contacten gemakkelijk te bekijken in Office, waar je met iedereen kunt samenwerken. Plan bijvoorbeeld vergaderingen in Outlook of begin een gesprek vanuit applicaties als Word en PowerPoint. Bestanden kun je gemakkelijk delen via chatberichten.

SMARTPHONES Skype for Business is niet alleen te gebruiken op je desktop, maar ook op mobiele apparaten. In juli werd er een variant van de applicatie voor de Windows Phone uitgerold. De Lync 2013-applicatie wordt bij het installeren van Skype for Business automatisch vervangen. Voor de app heb je echter wel Windows 8.1 of Windows 10 nodig. Draai je nog Windows 8.0, dan kun je gebruik blijven maken van Lync 2013. In augustus kwam er een preview-versie voor iOS en Android. Wanneer hier een definitieve variant van uitkomt, is nog niet bekend. BAAZ ICT SPECIAL | 59


Communicatie

Achtergrond

Voor alle communicatie de juiste tool Op kantoor communiceer je veel. Je belt met klanten,

beantwoordt e-mails en reageert op collega's via interne communicatie. Niet vreemd dat hier dan ook veel tools voor zijn uitgevonden om het communiceren gemakkelijker te maken. Maar welke hebben nu echt nut? TEKST EVELINE MEIJER

m te communiceren heb je diverse tools nodig. Niet alleen softwarematig, maar ook hardware. Want hoewel we steeds meer met software doen, zijn er veel mensen die nog graag van een bureautelefoon gebruikmaken. En hier is dan ook nog altijd een groot aanbod in. Denk bijvoorbeeld aan de Gigaset Pro Maxwell 10, een bureautelefoon met een tablet met touchscreen als scherm die je via voip laat bellen. Maar je kunt ook gebruikmaken van de Panasonic KX-TPA65 IP DECT bureautelefoon, een van de weinige ip 60 | BAAZ ICT SPECIAL

dect bureautelefoons op de markt. Bovendien kun je hier ook een headset op aansluiten en wandmontage is mogelijk.

SMARTPHONES KOMEN OP Natuurlijk, we maken al even gebruik van de smartphone, maar deze neemt nu ook een belangrijke plek in op de werkvloer. Zakelijke smartphones zijn echter niet hetzelfde als je privé mobiel. Een zakelijke smartphone moet een lange accuduur hebben, niet al te groot zijn, goed beveiligd zijn en een beetje stevigheid is ook niet overbodig. Gelukkig voldoen steeds meer toestellen aan deze criteria, waardoor je keuze steeds groter

wordt. Zo kwam Sony in 2015 met de Xperia Z3, een smartphone met een 4.6-inch scherm en een Quadcore Snapdragon cpu met 2,5GHz. Een prima toestel, dat ook nog eens tegen een stootje en water kan. Bovendien wordt je data veilig gehouden met 256-bit aes-encryptie. Firmtel SENS springt in op de opkomst van de smartphone. Met deze oplossing kun je met slechts één simkaart diverse telefoonnummers gebruiken op een toestel. Zo kun je een zakelijk- en privénummer aanmaken en deze allebei op je smartphone of computer uit laten komen. Prettig bij deze oplossing is

dat je maar één toestel nodig hebt voor al je telefoonnummers en dat je belt via het gsmnetwerk, wat je toch de beste kwaliteit biedt.

VIDEOCONFERENCES Maar misschien wil je meer dan alleen bellen. Er wordt steeds meer gebruikgemaakt van videoconferences en ook hier bestaat de benodigde hardware voor. StarLeaf doet dit bijvoorbeeld met Breeze, een combinatie van cloud software en hardware. Via het online portal kun je een conference en meeting rooms opzetten, en via een pc of hard phone kun je deze houden. RICOH combineert video, audio, tekst en interactieve media in de P3500. Het apparaat heeft een camera met een 125 graden beeldhoek, waardoor iedereen in de ruimte gemakkelijk in beeld te krijgen is. Bovendien heb je geen speciaal netwerk of speciale diensten nodig, een netwerkverbinding is genoeg.


Google-applicaties, zoals YouTube en Drive. Belangrijkste functie is natuurlijk het (video)bellen en ook dit gaat prima. Hangouts hoef je op je pc niet te installeren, maar is te gebruiken via hangouts.google. com. Voor mobiele apparaten is een applicatie wel nodig, deze is gratis te downloaden.

HEADSETS Allemaal leuk en

SOFTWARE Niet iedereen wil nog gebruikmaken van hardwarematige oplossingen, voor veel ondernemers en hun medewerkers is software afdoende. In dat geval kun je kiezen voor bijvoorbeeld Skype for Business, waarmee je kunt videobellen en natuurlijk ook gewoon kunt bellen. Deze oplossing werkt niet alleen op je smartphone, maar ook op ieder ander mobiel apparaat en je pc. Ook hier is slechts een netwerkverbinding nodig.

aardig, maar voor veel van deze oplossingen wil je een goede headset hebben. Niets is vervelender dan dat al je collega's je gesprek kunnen meeluisteren. Jabra maakt veel headsets van uitstekende kwaliteit, bijvoorbeeld de EVOLVE 80. Deze headset heeft als toevoeging een afstandsbediening om de verschillende functies van de koptelefoon aan te sturen. Zo zijn er verschillende lampjes op de koptelefoon aanwezig, zodat iedereen weet dat je in gesprek bent. En druk je per ongeluk een knop in, dan maakt deze een geluid. Het belangrijkste is de geluidskwaliteit en ook dit is goed. Nadeel van de Jabra EVOLVE 80 is dat deze wel een kabel heeft, zodat hij aangesloten kan worden op je bureautelefoon of je pc. Er zijn echter veel mensen die liever gebruikmaken van een draadloze headset, waardoor je volledige vrijheid hebt. Een voorbeeld hiervan is de Plantronics SAVI 700-serie. Deze headsets hebben een bereik tot 120 meter, kunnen tegelijkertijd aangesloten worden op je bureautelefoon, pc en smartphone en kunnen op verschillende manieren gedragen worden.

'Zakelijke smartphones zijn echter niet hetzelfde als je privĂŠ mobiel' Natuurlijk heeft een platform als Skype veel concurrentie en van deze oplossingen kun je ook goed gebruikmaken. Denk bijvoorbeeld aan Viber, welke beschikbaar is voor Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Windows Phone en Blackberry OS. Ook hier kun je videobellen en gewoon bellen, en een speciale hardwarematige oplossing is niet nodig. Bovendien is deze oplossing geheel gratis.

HANGOUTS Misschien wel de grootste concurrent van Skype is Hangouts van Google. Ook met Hangouts kun je schermen delen, maar je kunt ook samen gebruikmaken van alle

dit nog wat gemakkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan Socialcast, een platform dat in gebruik veel lijkt op Facebook. Hier kunnen je werknemers berichten, vragen en ideeĂŤn plaatsen, op elkaar reageren en dingen 'liken'. Ook foto's zijn gemakkelijk te plaatsen en je kunt onderling chatten. Ideaal als je een snelle vraag of algemene mededeling hebt. Wil je je werknemers indelen in groepen, bijvoorbeeld 'sales' en 'marketing', dan is dit ook mogelijk. Iedere werknemer en groep is bij naam te noemen op Socialcast, en zij krijgen vervolgens een melding van het bericht. Ook Flex-Appeal biedt een oplossing voor de interne communicatie van jouw onderneming. Werk je veel met verschillende shifts? Dan kun je middels de agenda snel een vervanger vinden wanneer je werknemer ziek of vrij is. Je werknemers geven zelf aan wanneer ze beschikbaar zijn, zodat jij hier een eenvoudig overzicht van hebt. Via de applicatie kun je ook vragen of iemand een shift kan draaien, waarop hij via de applicatie antwoord geeft. Ook kun je berichten plaatsen voor het gehele bedrijf of bepaalde teams, waardoor alleen de juiste personen op de hoogte zijn van jouw melding. Flex-Appeal is op het moment alleen nog als demo beschikbaar, wanneer de volledige versie uitkomt, is nog niet bekend.

INTERNE COMMUNICATIE We hebben het nu veel over telefonie gehad, maar ook intern wordt er veel gecommuniceerd. Dit kun je per telefoon of e-mail doen, maar er zijn veel andere oplossingen die 61


Ondernemen

Intro

Ondernemen in het nieuwe jaar

In een ICT Special die een combinatie is van Baaz en WINMAG Pro, verwacht je een aantal oude bekenden. We hebben het bijvoorbeeld over Baaz Zoekt Uit en Baaz Ethics. En ook in deze editie vind je ze terug, want we zijn allereerst ondernemers en hebben het graag over ondernemen. et alle apparatuur die we op de voorgaande pagina's benoemden, ben je er zeker niet. Want het belangrijkste aan jouw onderneming ben jij: de ondernemer. Dus ook in deze editie zoomen we in op geslaagde ondernemers, de toekomst van zakelijk Nederland en een aantal vertrouwde onderwerpen. Want Nederland groeit door, ook op zakelijk gebied. Dat betekent dat er veel nieuwe ontwikkelingen zijn die de toekomst kunnen bepalen. Wij kijken om die reden naar zakelijk Nederland in 2030. Hoe ziet onze wereld er dan uit?

Wil je juist een grotere groep aanspreken? Dan heb je een HYPERLOKAAL EN ONLINE website nodig. Maar ook bij het Een van de trends voor het maken van een website komt nieuwe jaar is meer kijken dan alleen hyperlokaal. Denk een domeinnaam. aan lokale winkels, Tegenwoordig moet 'Nederland maar ook lokale bijvoorbeeld alle online groeit door, producten en content geschikt zijn ook op zakelijk services. Diverse voor ieder apparaat, gebied' ondernemingen ook voor mobiele houden zich devices. Om dit te hiermee bezig. Wij realiseren zijn er bekijken er drie waarvan je veel twee technieken: responsive en kunt leren als je je wilt focussen adaptive. Maar welke gebruik je? op hyperlokaal ondernemen. In deze Special lees je alles over de 62 | BAAZ ICT SPECIAL

twee technieken en welke je het beste kunt gebruiken voor je eigen website.

ETHIEK EN MEER Net als in iedere editie van Baaz vind je ook in deze editie verschillende bekende rubrieken. Zo bekijkt Koos Hoogland in Baaz Ethics de ethiek van robotica en andere vormen van it. Want wat zijn nu de grootste gevaren? Daarnaast zoeken we weer een interessant ondernemersprobleem uit in Baaz Zoekt Uit en bekijken we de beste boeken op de boekenpagina.


Ondernemen

Interview

'We willen met WeMarket wereldwijde handel inzichtelijk maken'

Handelen op globaal niveau is een ingewikkelde propositie. Met welke bedrijven kun je in zee gaan en waar zijn de beste afzetmarkten te vinden? WeMarket moet overzicht brengen in de globale handelsmarkt. TEKST MARK SCHOLTEN

anneer je met jouw onderneming handel bedrijft, of dat nu lokaal of over de grens is, is betrouwbaarheid van je handelspartners een groot

goed. Daarnaast heb je als ondernemer te maken met onzekerheid: krijg ik wel de best mogelijke prijs voor mijn waren? Koop ik wel in voor het juiste bedrag?

Is mijn handelspartner betrouwbaar? De markt is lastig te overzien en dat brengt risico's met zich mee. Hier moet met de komst van WeMarket

BAAZ ICT SPECIAL | 63


Ondernemen

Interview

een einde aan komen. Dit op te zetten. Het zakelijke handelsplatform moet is een logische ondernemers op een nieuwe doorontwikkeling manier met elkaar verbinden van dat idee, in en handel waar ook ter wereld combinatie met makkelijker maken. Gijs van den de bestaande Broek, chief commercial officer bij handelshet handelsplatform, denkt dat marktplaatsen deze oplossing de handelswereld waar ook definitief zal veranderen. 'We consumenten hebben de potentie de Bloomberg actief zijn.' Terminal voor de handel in fysieke Marktplaatsen goederen te worden.' voor artikelen Met de lancering van het platform zijn natuurlijk heeft Gijs in ieder geval een niet nieuw, maar primeur te pakken. 'Dit is echt een exclusieve voor het eerst dat merken zelf b2b-marktplaats actief gaan handelen op een b2bontbrak marktplaats. Normaal gaat een vooralsnog. vertegenwoordiger van een bedrijf 'Eigenlijk is wereldwijd de verschillende technologie beurzen af om een afzetmarkt voor b2b trading te zoeken voor de waren, die ze rijp voor een doorbraak. De nu direct aan de distributeurs of consumentenoplossingen zijn heel retailers kunnen verkopen. Denk mooi, maar de zakelijke markt dan aan zaken heeft al die tijd als de nieuwe stilgestaan. Alle collectie, maar ook bedrijven van de 'We hebben de oude voorraad, ruim honderd die potentie de teruggestuurde we voor de start Bloomberg en refurbished hebben benaderd Terminal voor de artikelen. We zijn unaniem in handel in fysieke willen de globale hun opstelling: handel inzichtelijk dit moeten we goederen te maken. Wie heeft en gaan we worden' de voorraden en omarmen. De welke kopers zijn verschillende daar naar op zoek?' aspecten van het platform maken het VERTROUWEN Het idee voor het interessant voor zowel grote als platform is ontstaan uit een eerder kleine ondernemingen. Pre-sales project, waarin Bas Beerens, bieden voor lokale merken met de bedenker van het nog altijd internationale ambitie bijvoorbeeld razend populaire WeTransfer, het zijn nieuwe mogelijkheden.' plan had opgevat om een online GLOBAAL DENKEN Kleine fashion portal op te starten. 'Toen ondernemingen hoeven met dit liepen we echter tegen een aantal platform ook geen dure stands zaken aan, zoals hoe ondoorzichtig op internationale beurzen meer de wereldhandel eigenlijk is. te huren om zich in de kijker te Ook hebben we verschillende spelen. 'Je hebt nu in één keer modemerken benaderd met het toegang tot een wereldwijd idee en toen viel ons op dat er ook netwerk van buyers in zowel de nogal wat zorgen waren omtrent retail als de distributie. Interessant de betrouwbaarheid van mogelijke voor lokale merken en het mkb, inkopers. Die elementen hebben maar ook voor globale brands, ons ertoe bewogen om WeMarket 64 | BAAZ ICT SPECIAL

Gijs van den Broek

is chief commercial officer bij WeMarket.

die hebben met WeMarket veel meer controle over waar en bij wie hun producten terechtkomen. Ook anoniem handelen is mogelijk, mocht je dat willen.' Dat roept natuurlijk wel de vraag op van betrouwbaarheid van je handelspartners. De bedenkers van WeMarket hebben daarom goed gekeken naar andere recente online initiatieven en hebben de ideeën van sociale controle doorgevoerd in het WeMarket Karma-systeem. Dit systeem deelt op basis van een aantal factoren een Karma-score uit aan de gebruiker, waardoor anderen meteen zien wat voor vlees ze in de kuip hebben. Het systeem berust overigens niet alleen op gebruikersbeoordelingen. 'We willen echt een doorbraak veroorzaken in het vertrouwen tussen ondernemingen', vertelt Gijs. 'Er zit een heel doordacht systeem achter die Karma-score. Factoren als personeelsaantal, een koppeling met LinkedIn, de snelheid waarmee op vragen wordt gereageerd spelen allemaal mee, naast de beoordelingen van gebruikers natuurlijk.' Het systeem is op die manier deels zelfregulerend. 'Als een handelaar


zich niet houdt aan de buyers restrictions of als iemand de zaak bedonderd, gaat zijn karma omlaag en zal de business opdrogen. Houd je je echter netjes aan de afspraken, dan neemt je reputatie toe en doe je ongetwijfeld meer zaken dan voorheen.’

omdat in die markten veel doorloop ondernemingen is. Voordeel is dat is. Dat zorgt voor volume, wat we al die data van die bedrijven belangrijk is bij de start van een ook weer terug kunnen leveren, platform als dit. We zijn daarnaast zodat ondernemers nog meer vanaf dag één een horizontale inzicht krijgen in hoe de markt marktplaats voor alle denkbare zich ontwikkelt. Dat wordt extra productcategorieën, waarin een relevant als je veel gebruikers hebt belangrijke toegevoegde waarde in zo veel mogelijk markten. Als je ligt. Veel merken handelen vooral kijkt naar WeTranfer, dat bedrijf EEN WEBWINKEL VOOR B2B met vaste kopers in hun eigen heeft ook een businessmodel Het gebruik van het platform markt, wat eigenlijk zonde is. Er met relatief lage inkomsten is expres zo simpel mogelijk zijn ongetwijfeld ook kopers in per gebruiker, maar door het gehouden. 'Smart, safe en simpel andere markten volume wordt het zijn onze thema's. We spitsen de geïnteresseerd interessant.' zoekresultaten toe op het soort en daar kun je Gijs verwacht 'We willen op zaken dat een handelaar doet misschien betere in ieder geval afzienbare via een heel slim zoekalgoritme prijzen krijgen voor dat het idee van termijn een en bieden ondernemers een je spullen.' Om ook WeMarket aanslaat. miljoen leden gepersonaliseerd dashboard. de minder grote De bedoeling hebben' Hierop hebben zij meteen bedrijven toegang te is echt dat de overzicht in wat zij op het moment kunnen bieden heeft marktplaats handel veel verkopen, maar ook: in WeMarket expres gaat versnellen. welke landen doe ik nog geen gekozen voor een 'De huidige rollen zaken en is daar mogelijk vraag vaste entreeprijs van vijfhonderd blijven wel, persoonlijk contact naar mijn producten? We kunnen dollar per jaar voor toegang tot het blijft toch altijd belangrijk, maar ondernemers gericht zeggen of er platform. 'Het is toch een volumehet contact wordt directer en een markt is voor hun producten game', zegt Patrick. 'Als je ziet effectiever.' Hij trekt graag de in het buitenland en maken die hoeveel bedrijven er wereldwijd parallel met de aandelenhandel. stap dan ook veel makkelijker.' zijn, moet je de lat behoorlijk hoog 'Als je vroeger als investeerder Ook het uiterlijk van WeMarket is leggen. We willen op afzienbare aandelen wilde kopen, belde je erop gericht om snel overzicht te termijn een miljoen leden jouw beursman op, die voor je de krijgen en niet te veel technische hebben, wat nog geen procent vloer op ging tussen drommen kennis van de gebruikers te van het aantal wereldwijde met schreeuwende traders. Als je vereisen. Een eerste indruk vandaag de dag naar wekt vooral vergelijkingen diezelfde beursvloer op met webwinkels. kijkt, is die helemaal 'We hebben alles zo veel leeg. De echt mogelijk zelf ontwikkeld, goede handelaren dat moet ook wel als je die hebben een forse gebruiksvriendelijkheid investering gedaan wilt bieden. De bedoeling in een Bloomberg is dat de marktplaats even Terminal, die je de vriendelijk en eenvoudig in snelst mogelijke gebruik is als WeTransfer', informatie geeft om aldus Patrick Steenkist, cfo effectief te kunnen bij WeMarket. Voorlopig is handelen. Dat moet het natuurlijk eerst zaak om WeMarket worden, genoeg vraag en aanbod op de centrale plek het platform te realiseren. om realtime inzicht te hebben in de VOLUME CREËREN markt en meteen te Volgens Gijs is dit weten wat je moet Patrick geen probleem. 'We in- of verkopen. Steenkist hebben gekozen voor De Bloomberg is chief financial een focus op fashion en Terminal van de officer bij WeMarket. consumentenelektronica, handelswereld.' BAAZ ICT SPECIAL | 65


Ondernemen

Achtergrond

Ondernemers progressiever dan consumenten voor ict-omarming

Zakelijk Nederland in 2030: modern, maar met mate

Nederlandse ondernemers staan meer open voor nieuwe ict-mogelijkheden en innovatie dan consumenten. Toch is het bedrijfsleven wat minder vooruitstrevend dan wat wetenschappelijk gezien mogelijk is. TEKST JASPER BAKKER

e acceptatie van technische businessmogelijkheden en innovatie door ondernemers en ook consumenten is in kaart gebracht door Motivaction en het Rathenau Instituut. Eerstgenoemde heeft marktonderzoek verricht op basis van toekomstscenario's die zijn opgesteld door Rathenau. De wetenschappelijk onderbouwde blik op 2030 is gedaan in opdracht van glasvezelleverancier Eurofiber, die nu zijn vijftienjarig bestaan viert en daarbij evenveel jaar vooruit laat kijken.

SMARTPHONE VERSUS FAX Hoe slim is

'Er blijft plek voor persoonlijk contact'

66 | BAAZ ICT SPECIAL

Nederland in 2030? Dat is de kernvraag voor de toekomstverkenning en toetsing daarvan aan mensen nu. Het gaat om extrapoleren, waarbij de toekomst natuurlijk altijd verrassingen kan brengen, erkent Pieter Paul Verheggen, ceo van Motivaction. Hij geeft een overzicht van de onderzoeksresultaten met eerst een verwijzing naar de klassieke tijdreisfilm Back to the Future, waarin vanuit 1985 naar 2015 is gereisd. 'Wat is daarin geheel gemist?', vraagt hij zijn publiek bij de presentatie van het onderzoek over Nederland in 2030. 'De smartphone! Ze dachten toen dat we in de toekomst meer zouden faxen.' Het publiek reageert lachend. Met die relativering in gedachten presenteert

Pieter Paul de reacties op de scenario's van het Rathenau Instituut voor Nederland over vijftien jaar. Daarbij zijn telkens drie types voorspellingen gedaan en voorgelegd aan respondenten die representatief zijn voor Nederlandse ondernemers en consumenten.

'WHAT'S IN IT FOR ME?' De drie types zijn een behoudende toekomstvisie, een plausibel scenario en een progressief scenario. 'Nederlandse consumenten zijn conservatiever dan de wetenschappelijk plausibel geachte scenario's', vertelt Pieter Paul. Hij legt uit dat dit op zich niet raar is, want de menselijke aard is veelal behoudend. 'Maar consumenten zijn ook conservatiever dan de zakelijke beslissers.' Ondernemers en managers kunnen consumenten en burgers dus meenemen naar de toekomst, vooral door technische ontwikkelingen te omarmen en de voordelen daarvan te duiden. Het helder maken van 'What's in it for me?' geldt zowel voor gebruikers als voor ondernemingen. Het bereik van de mogelijke voordelen is bovendien groot. Zo voorziet bijna de helft (43 procent) van de ondernemingen dat ze in 2030 een meer internationale marktoriĂŤntatie hebben, dankzij technologische vooruitgang. Een kwart van zakelijk Nederland wil dan


wel met de ontwikkelingen zijn meegegaan, maar verwacht niet dat digitalisering invloed heeft op hun marktfocus. Daar tussenin zit bijna een derde (32 procent) dat juist meer focus wil leggen op een lokale marktoriテォntatie. Die vergroting van lokale marktbediening is niet per se een terugtrekkende beweging; het kan met technische middelen ook juist een versterking zijn.

BUSINESSMODELLEN Het bedrijfsleven staat open voor vernieuwing, stelt Motivaction. Dit geldt bijvoorbeeld voor nieuwe businessmodellen. Daarbij willen ondernemingen overwegend wel een balans met bewezen verdienmodellen. Minder dan een vijfde (achttien procent) van de ondernemingen voorziet dat ze in 2030 hun verdienmodellen meteen aanpassen aan technologische ontwikkelingen. Bijna de helft (41 procent) houdt vast aan bestaande modellen om dan daarnaast een nieuw businessmodel te ontwikkelen. Zij willen eerst bewijs dat een nieuw model werkt alvorens het groot in te zetten. Nog eens bijna de helft (41

en voormalig ict-innovator Marc Andreessen: software slokt de wereld op. Die Silicon Valley-coryfee heeft ooit browsermaker Netscape opgericht dat uiteindelijk een revolutie heeft veroorzaakt waarvan de impact zich nu nog ontvouwt. Zie maar de opkomst van clouddiensten waarmee bedrijven veel flexibeler kunnen zijn dan voorheen, zテウnder forse investeringen vooraf. Ondanks de populariteit van clouddiensten en de mogelijkheid van mobiel werken voorzien Nederlandse ondernemingen dat het centrale kantoor in 2030 nog altijd een belangrijke rol speelt. Net niet de helft (48 procent) denkt dat procent) zegt wel mee te gaan met medewerkers over vijftien jaar technologische ontwikkelingen, afwisselend, maar in ongeveer maar blijft daarbij volgens een gelijke mate, werken op een bewezen businessmodel werken. centraal kantoor en op een flexibele werkplek. Dat laatste Dit staat haaks op de boodschap kan dan thuis zijn, bij een klant van technologie-expert Brad of ergens anders. Bijna een derde Templeton van de Singularity (dertig procent) kiest voor het University. Hij houdt de conservatieve scenario en meent aanwezigen op de dat werknemers 2030-bijeenkomst in 2030 de meeste van Eurofiber tijd op een centraal 'Als je niet een ander kantoor werken binnenkort een toekomstbeeld met hun collega's. softwarebedrijf voor. 'Als je niet Iets meer dan bent, ben je binnenkort een een vijfde (22 straks dood' softwarebedrijf procent) gaat voor bent, ben je straks het progressieve dood', is een van scenario waarbij zijn opmerkelijke uitspraken. medewerkers het merendeel van Zo hebben de gevestigde orde hun werktijd op een flexibele van bijvoorbeeld taxibedrijven locatie doorbrengen. en hotelketens nu last van VIER GEHEIME INGREDIテ起TEN relatief jonge bedrijven (Uber, Voormalig dotcom-pionier Airbnb) die dankzij software de Templeton voorspelt dat er juist businessmodellen van hun grote meer en onverwachte innovatie concurrenten ondermijnen. en ook disruptie gaat komen. Dit CLOUD EN MOBIEL WERKEN door een mix van vier geheime Templeton haalt met zijn ingrediテォnten. 'Ten eerste de early doemstijding voor nonadopters, de domme mensen met softwarebedrijven een bekende teveel geld. Zij zijn de brandstof uitspraak aan van investeerder voor innovatie. Ten tweede de BAAZ ICT SPECIAL | 67


Ondernemen

Achtergrond

SLIM NEDERLAND IN 2030

Eurofiber organiseerde in november het evenement 'Slim Nederland in 2030' ter gelegenheid van zijn vijftienjarig jubileum. Hoe slim is Nederland in 2030? Leidt innovatie tot economische groei en acceptabele welvaart of zorgt verdere digitalisering voor structureel minder werk, lagere koopkracht en consumptie? Verliezen we de komende vijftien jaar zo'n vijftig procent van onze banen of betekent innovatie juist een enorme werkgelegenheidsimpuls? Dit waren enkele thema's die tijdens het evenement centraal stonden. Brad Templeton van Singularity University was een van de sprekers. Hij is vooraanstaand wetenschapper, internetvoorloper en strategisch adviseur bij Google. Hij nam het publiek mee naar die digitale toekomst van 2030. Daarnaast werden de uitkomsten van het nationale opinieonderzoek 'Slim Nederland in 2030' door Motivaction gepresenteerd. Deze uitkomsten zijn gebaseerd op plausibele toekomstscenario's van het Rathenau Instituut.

aanwezigheid van open, hackbare platformen. Hacken is in Silicon Valley nog een positief woord', grapt hij. Met open en aanpasbare platformen omvat Templeton een breed scala aan mogelijkheden, uiteenlopend van het internet zelf tot kleine, goedkope computers zoals de Raspberry Pi.

'Ten derde het prijsmodel: de illusie GROTE DATAHONGER Veel van "gratis".' Veel internetdiensten zijn vooruitstrevender is zakelijk Nederland natuurlijk niet gratis, maar door het wat betreft het gebruik van data voor de rekenen van vaste vergoedingen voor bedrijfsvoering. Bijna 'bundels' is er ruimte de helft (47 procent) van om te experimenteren. de ondernemingen wil 'Flatfee betekent dat 'Ondernemers en over vijftien jaar alle je nieuwe dingen kunt managers kunnen mogelijke interne en proberen, zonder dat consumenten externe data analyseren je vooraf een business en burgers om hun klanten zo goed case moet maken', meenemen naar mogelijk te bedienen. legt de Amerikaanse Net iets meer dan een entrepeneur uit. de toekomst' derde (34 procent) stilt 'En ten vierde het in 2030 zijn datahonger concept van het met informatie exclusief domme netwerk. In uit eigen bronnen: zelf verkregen de jaren tachtig boden telecombedrijven klantdata en intern beschikbare nietons slimme functies, zoals voicemail klantspecifieke gegevens. Slechts een en terugbeldiensten. De intelligentie vijfde van de ondernemingen is wat daarvoor zat in het netwerk. Daardoor behoudender en wil alleen zelf verkregen konden alleen zij innoveren op klantdata benutten met daarbij expliciete telecomgebied. Het internet heeft dat toestemming voor analyse. omgedraaid.'

SKYPE EN MENSELIJK CONTACT Tegenwoordig zit de intelligentie juist in de rand van het netwerk: zie maar de vele mogelijkheden van smartphones, tablets en andere aangesloten apparatuur. 'Stel je eens voor dat de Europese makers van Skype toen moesten aankloppen bij de telco's.' Hun idee om telefoontikken en sms-bundels te ondermijnen zou dan nooit van de grond zijn gekomen, betoogt Templeton. Digitale communicatiemiddelen zoals Skype zijn onmiskenbaar in het moderne zakenleven. Toch blijft er een plek voor persoonlijk contact, ook in 2030, menen de door Motivaction ondervraagde ondernemers. De meerderheid van de ondernemingen wil in 2030 veel digitaal communiceren. Een vijfde (twintig procent) geeft aan voornamelijk digitaal te willen communiceren (het progressieve

68 | BAAZ ICT SPECIAL

scenario), terwijl iets meer ondernemingen (21 procent) het vooral op telefonisch contact en face-to-face communicatie houdt. Bijna twee derde denkt in 2030 een combinatie te gebruiken van digitale communicatiemiddelen (e-mailen, videobellen, WhatsAppen, enzovoorts) en telefonisch plus persoonlijk contact.

Singularity University-spreker Templeton gelooft duidelijk wel in groot en grootschalig datagebruik. Zelfrijdende auto's en logistieke optimalisatie leunen daar op, zo legt hij uit. 'De toekomst is het verkopen van ritten, in plaats van het verkopen van auto's.' Die ontwikkeling heeft dan weer grote, industrie-overstijgende gevolgen. 'Denk aan autoverzekeraars, maar ook aan banken die leningen verstrekken voor het kopen van auto's.' Komt er dankzij ict een toekomst waarin veel bedrijven en mensen geen eigen auto's meer hoeven te hebben, net zoals nu eigen serverparken en datacenters dankzij ict-hostingbedrijven en clouds niet meer verplicht zijn? We zullen het zien!

MEER INFORMATIE

Wil je het hele onderzoek van Motivaction lezen? Scan dan de qr-code.


Ondernemen

GASTEXPERT

Ian van Veen

Gastexpert

is Chief Market Officer bij DAS

Doordachte digitale dienstverlening Ooit was een rechtsbijstandverzekering een enorme innovatie. Het maakte het recht in een klap toegankelijk voor een grote groep Nederlanders. Maar de tijd heeft niet stilgestaan. TEKST IAN VAN VEEN

u is het vooral digitalisering wat de klok slaat. Online platformen, Uber, Airbnb: voorbeelden van digitalisering zijn inmiddels dagelijkse kost geworden. Organisaties die niet op de veranderende omgeving inspelen, lopen het risico in de toekomst out of business te zijn. Maar hoe een bedrijf inspeelt op de digitale ontwikkelingen en de veranderende behoeften van klanten, blijft de vraag. DAS heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in digitale dienstverlening. Nieuwe online juridische en financiële diensten hebben hun weg naar particuliere en zakelijke klanten inmiddels gevonden. We bieden verschillende online tools, zoals het gratis downloaden van brieven en informatiegidsen, maar ook een kennisportal voor ondernemers. Ondernemers kunnen gratis juridische en financiële informatie vinden en voorbeelddocumenten downloaden. Ook wanneer men niet verzekerd is, bieden we hulp. Je kunt online een oplossing kopen die past bij het conflict.

STEEDS MEER ZELF DOEN Met de technologie verandert ook het gedrag van mensen. Veel mensen willen en kunnen veel zelf doen, en doen dat dus ook steeds vaker. Klanten houden liever meer zelf de regie in eigen handen. Het liefst regelen ze zelf

(digitaal) hun zaken en dat doen ze graag wanneer het hen uitkomt, 24/7. Daar moeten bedrijven op inspelen. Wij gaan mee in deze nieuwe ontwikkelingen en geven consumenten en ondernemers bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf antwoord te vinden op hun vragen. Zowel werkgevers als werknemers hebben wel eens met een ontslagsituatie te maken. DAS heeft in samenwerking met ArbeidsmarktResearch UvA B.V., onderdeel van de Universiteit van Amsterdam, een online ontslagtool ontwikkeld waar ze in maximaal vier vragen bij de relevante ontslagsituatie komen. Per ontslagsituatie vinden zij informatie waarmee zij hun eigen situatie kunnen analyseren en kunnen zien wat zij zelf al kunnen doen. Er is veel belangstelling voor deze wijze van zelf beoordelen en analyseren. Het werkt snel en verhelderend, en je kunt 24 uur per dag online een beoordeling opvragen. Dat sluit geheel aan bij de behoefte die mensen hebben in deze tijd.

ONLINE PLATFORM INCASSO Binnen de incassobranche merken we dat ondernemers ook steeds meer zelf willen doen. Daarom hebben we een online platform opgezet waar ondernemers de keuze hebben om hun vorderingen zélf te behandelen, of samen met ons. Ook kunnen zij het geheel door ons laten afhandelen. Denk aan de mogelijkheid dat een ondernemer een verweer van een

debiteur kan behandelen of dat hij daarvoor een specialist van DAS inschakelt. Een ondernemer kan er ook voor kiezen om zelf een extra mail, brief of sms te sturen aan de debiteur. Aan de hand van door ons ter beschikking gestelde formats kunnen ondernemers zelf een dagvaarding opstellen. Maar we willen verder gaan dan alleen hulp bieden. Ook preventief kunnen we mensen behoeden voor problemen. Stel: een ondernemer merkt dat er vaak verweer tegen zijn vorderingen wordt gevoerd. Dan is het mogelijk dat zijn voorwaarden niet duidelijk zijn. Wij adviseren dan om zijn voorwaarden te laten checken. Als een ondernemer bij ons een factuur uit handen geeft die al van een oude datum is, leggen we uit dat het moeilijker wordt te incasseren naarmate je langer wacht. DAS faciliteert en monitort het platform. Als een ondernemer alles zelf wil doen, dan betaalt hij alleen voor het gebruik van het platform en de naam DAS. We staan middenin de digitale ontwikkelingen, druk doende met meer nieuwe klantconcepten voor particulieren en ondernemers. Inspelen op de behoefte van snelheid en transparantie, maar tegelijk ook dichtbij en oplossingsgericht zijn, menselijk en empathisch: de klant in dit digitale tijdperk wil het allemaal.

BAAZ ICT SPECIAL | 69


Ondernemen

Achtergrond

Responsive of adaptive

Wat is het beste voor jouw website?

Je hoort tegenwoordig veel over mobile first, responsive websites en offline first. Maar er is nog een andere speler op dit gebied: de adaptive website, een grote concurrent van responsive designs. Wat zijn de verschillen hiertussen en welke van de twee is het beste voor jouw website? TEKST EVELINE MEIJER

et verschil tussen responsive en adaptive websites zit hem al in de benaming van de twee opties. Een responsive website 'respond' (reageert) op de afmetingen van de browser op ieder moment. Dus hoe groot je browser ook is, de website past de lay-out en in sommige gevallen ook de functionaliteiten aan naar een optimaal formaat van je scherm. Een adaptive website 'adapt' (past zich aan) zich aan de breedte van de browser op specifieke punten. Ofwel: de website kijkt alleen of de browser een specifieke breedte heeft, en zo ja, dan past deze zich hieraan aan. Een andere benaming is ook wel 'fluid' en 'flexible' designs. Responsive designs 'vloeien' naar de juiste afmeting, dus passen altijd precies in je browser. Een adaptive design 'springt' meer naar een passende afmeting en is dus 'flexible'. Een adaptive website komt meestal met designs voor zes verschillende schermbreedtes: 320, 480, 760, 960, 1200 en 1600 pixels. Het exacte 70 | BAAZ ICT SPECIAL

ook zeker voor- en nadelen aan de verschil zie je als je een website twee opties. Responsive websites opent en je browser groter of zijn bijvoorbeeld ingewikkelder om kleiner maakt. Schaalt het design te maken. Je moet als developer vloeiend mee? Dan heb je te immers meer naar het design maken met een responsive design. kijken en ervoor zorgen dat alles Springt de lay-out opeens naar een goed functioneert kleinere variant? op elke grootte. Dan gaat het om Op dat punt is een adaptive 'Adaptive het eenvoudiger design. Wat vaak websites zijn om bijvoorbeeld opvalt is dat minder flexibel drie verschillende adaptive websites dan responsive designs te maken, diverse lay-outs websites' zodat je voor elk hebben: één voor apparaat een goed bijvoorbeeld een functionerende desktop, één voor website hebt. een tablet en één Het is echter de vraag hoe groot voor een smartphone. Responsive het verschil qua tijd tussen de websites hebben slechts één laytwee opties is. Een beoefende out en die schaalt mee naar het responsive-developer doet er juiste formaat. misschien minder lang over om ADAPTIVE VS. RESPONSIVE Dan is zo'n design te maken, dan een het natuurlijk de vraag welke van adaptive developer doet over de de twee bij jouw bedrijf passen. verschillende designs. Adaptive Voor een deel hangt dit af van waar websites hebben echter wel de je in gelooft, want beide methodes flexibiliteit nodig om op schermen zijn bijna een soort filosofie te van ongeveer dezelfde grootte noemen. Er zijn developers die (bijvoorbeeld een 11-inch en een zweren bij responsive designs 13-inch display) te werken, maar en een andere groep kiest liever dit is eenvoudiger vorm te geven voor adaptive. Een goed overleg dan een design dat op ieder scherm is dus van belang. Maar er zitten goed werkt. Voordat je nu meteen


VOORBEELDEN

Kun je je het verschil tussen responsive en adaptive nog niet echt voorstellen? Dan hebben wij hieronder twee voorbeelden voor je. Eén is responsive, de ander is adaptive. Wanneer je je scherm vergroot en verkleint, zie je precies wat dit met de lay-out doet van de website. Hierbij gaat het met name om de breedte van je browser. Responsivedesign.is Een responsive website

voor een adaptive design kiest, is het goed om te weten dat ook deze optie niet alleen maar positief is. Adaptive websites zijn minder flexibel dan responsive websites. Want hoewel je een aantal designs hebt gemaakt voor bepaalde schermgroottes, is het niet gegarandeerd dat je lay-out er op ieder scherm mooi uit ziet en optimaal functioneert. Tussen een 11-inch en een 15-inch display zit immers een behoorlijk verschil, maar misschien wel te weinig om een ander design van jouw website te laden. Dit betekent dat je website eventueel iets uitgerekt wordt en minder goed functioneert. Responsive websites zijn daarentegen gebouwd om te werken op elk formaat, waardoor je geen last hebt van dit soort verschillen in groottes. Daarnaast duurt het bij een adaptive design langer voordat je website geladen is. Je website laadt namelijk eerst alle mogelijke layouts die er zijn, voor de juiste wordt weergegeven. Responsive websites hoeven maar één lay-out te laden, namelijk de standaard variant. Die past zich vervolgens vanzelf aan aan de grootte van je browser. Maar heb je een responsive website met honderd pagina's en een adaptive variant met tien pagina's, dan is de laatste optie waarschijnlijk sneller. Het laden van alle content duurt immers ook langer.

EN WELKE KIES IK DAN? Of je nu voor adaptive of responsive kiest, het is altijd goed om een website geschikt te maken voor diverse devices. Steeds meer mensen gebruiken het internet immers vanaf hun smartphone of tablet, waardoor een design dat alleen geoptimaliseerd is voor een desktop niet langer voldoende is. Het is verstandig om vooraf te bekijken op welke devices je klanten je website bekijken, zodat je gemakkelijk kunt beslissen voor welke schermafmetingen je je website in ieder geval moet maken. Maar het is ook goed om er rekening mee te houden dat het onderhouden van een responsive website minder tijd kost dan het onderhouden van een adaptive website. Je hoeft immers maar één lay-out bij te houden, niet zes diverse varianten. Als we naar alle voor- en nadelen kijken van zowel responsive als adaptive websites, is het duidelijk dat een responsive website vaak de meest veilige keuze is. Het is gemakkelijker te onderhouden, laadt sneller en werkt gegarandeerd op ieder scherm. Maar heb je een kleine, nieuwe website die net begonnen is, dan kun je ook goed voor een adaptive design kiezen. Een adaptive website is gemakkelijker om te maken en doordat je nog weinig bezoekers hebt, zijn de nadelen wat minder van belang. En heb je bijvoorbeeld klanten die bijna alleen maar gebruikmaken van een bepaalde iPhone en een desktop? Dan is een adaptive design ook prima, je hoeft immers maar met twee of drie schermgroottes rekening te houden.

Opentable.com Een adaptive website

Maak je liever een applicatie voor jouw bedrijf? Ook hier zijn verschillende opties voor, namelijk native, hybrid en web. Weten hoe dit precies zit? Dit lees je door de onderstaande qr-code te scannen.

BAAZ ICT SPECIAL | 71


Ondernemen

Achtergrond

Mkb: een hyperlokaal 2016

Elk jaar vallen ze als rijpe appels uit de boom: de trendlijstjes voor het nieuwe jaar. Welke hypes worden definitief een trend en verder in de toekomst wellicht niets meer en niets minder dan een normaliteit? We schijnen het licht op misschien wel de meest interessante ondernemerstrend in het mkb: hyperlokaal. TEKST BART REMMERS

ie wil weten waar men in 2016 rekening mee moet houden om (nog) succesvoller te zijn dan het afgelopen jaar, kan de talloze toplijstjes met daarop de – volgens kenners – grootste mkb-trends voor het komende jaar eens doorspitten. Wat, geen tijd? Laten we eens kijken naar de drie trends waar mkb'ers volgens Dutch Network Group (DNG) rekening mee moeten houden. De eerste trend: men gaat steeds meer van werknemend naar ondernemend. Trend twee: curatie krijgt steeds meer de aandacht in plaats van creatie. En met stip op drie: de mkb'er verkiest in 2016 hyperlokaal boven internationaal. Die laatste trend pikken we er graag even uit. De hyperlokaal-trend is er op drie niveaus: productniveau (lokale producten en leveranciers), serviceniveau (denk aan levering op de dag van bestelling) en shoppingniveau in de vorm van location based services als iBeacons of winkelen met je mobiel in de aanslag. Een trend start niet op 1 januari klokslag twaalf uur. De door DNG aangehaalde hyperlokaal-movement op drie niveaus is natuurlijk al langer gaande dankzij vele trendsetters en innovatieve mkb'ers. Enkele frontrunners stellen we aan je voor. Wat verwachten zij van 2016? 72 | BAAZ ICT SPECIAL

GROOS

www.groosrotterdam.nl

HET HYPERLOKALE PRODUCT Rotterdammers zijn trots op hun stad en alles wat uit hun stad komt. Selfmade. Een conceptwinkel voor Rotterdamse mode-, design-, kunst-, muziek-, film-, delicatessen- en lifestyleproducten is een schot in de roos. GROOS, zo heet de winkel in het Schieblock nabij het Hofplein, opende in februari 2013 haar deuren en is naar eigen zeggen hét platform voor kwaliteitsproducten die uit de havenstad komen. Hyperlokaal

tot in de puntjes. Stap binnen bij GROOS en je loopt tegen kledingrekken, koffietafelboeken, kleurrijke sokken en kleine meubels aan. Plus de bekende en succesvolle koperen lampen van de Rotterdamse ontwerper David Derksen en de producten van Maakwaar, een collectief van ontwerpers met verschillende disciplines. De plannen voor 2016? Eva Sharo van GROOS: 'In 2016 hopen we de winkel naar een hoger niveau te tillen. En naast de winkel het platform verder uit te breiden en een start te maken met een verkoopagentschap.'


THE CLOAKROOM www.thecloakroom.nl

DE HYPERLOKALE SERVICE De oprichters van The Cloakroom, Kasper Brandi Petersen en

HET HYPERLOKALE WINKELEN Na een succesvolle testfase bij Media Markt is de dealmakerapp Yippie! sinds een tijdje beschikbaar op iOS en Android. Met de app is volgens de makers niet langer het aanbod van de winkels leidend, maar de vraag van de consument. Het is de eerste app waarmee men in de winkelstraat op zoek kan gaan naar de beste deal. Aan de andere kant is het een middel voor retailers om te weten waar consumenten naar zoeken, zodat ze hier hun aanbiedingen op kunnen aanpassen. Maurice Kroon, ceo en oprichter: 'Nu is het prijsvergelijken een tijdrovende en frustrerende aangelegenheid om tussen alle aanbiedingen die ene superdeal te vinden. Er is een enorm aanbod van "geweldige aanbiedingen", zo groot dat we er bijna immuun voor zijn geworden. Shoppen zou zoveel leuker zijn als je altijd direct die superdeal zou krijgen.' De oude prijsvergelijkers bieden volgens Maurice geen

Asbjørn Jørgensen, geloven dat winkelen een missie is die je als ondernemer zo efficiënt mogelijk moet benaderen. 'Wij bieden een gratis personal shopping-service voor mannen, met als doel hen een nieuwe winkelbeleving te

uitkomst meer. Offline shops hebben nooit echt meegedaan en online shops betalen te veel geld, omdat zij tegen elkaar op moeten bieden voor de beste plek. Ze kunnen niet anders dan die hoge kosten doorberekenen aan de consument waardoor er weinig marge overblijft voor scherpe

bieden. Nadat je de stijlquiz hebt doorlopen, neemt een van onze personal shoppers contact op om jouw wensen door te spreken. Vervolgens stelt hij een box samen met outfits afgestemd op jouw voorkeuren. Men betaalt niets voor de service of de verzending en wij rekenen de normale retailprijzen. Je ontvangt pas een factuur zodra wij weten welke artikelen je uit hebt gekozen.' We vroegen de oprichters van het Deens-Nederlandse bedrijf waarom het concept in 2016 nog groter gaat worden. 'We willen met The Cloakroom doorgroeien naar een ware Europese marktleider met haar unieke persoonlijke dienstlevering en inspiratie voor gevestigde retailers.'

aanbiedingen. 'Retailers zijn dit echt zat. De beste deal staat vaak op pagina twee, waar niemand kijkt, dat vinden velen ronduit misleidend.'

YIPPIE

www.yippie.nl

BAAZ ICT SPECIAL | 73


Ondernemen

GASTEXPERT

Wim Pietjouw

Automotive

is senior belastingadviseur bij Visser & Visser AccountantsBelastingadviseurs.

Voor welke auto kies jij in 2016? Belastingadviseurs interesseren zich in de keuze van een auto. Dat

is omdat die keuze kan zijn ingegeven door fiscale overwegingen. In zakelijke kringen is dat vaak zo. Maar wat zijn de keuzemogelijkheden? TEKST WIM PIETJOUW

ALGEMEEN Bij meer dan vijfhonderd kilometer privé per jaar geldt een fiscale bijtelling over de cataloguswaarde van de auto van de zaak. Die bijtelling is afhankelijk van de co2-uitstoot en gaat in vanaf het moment dat de auto op kenteken is gezet. De percentages voor 2016 zijn vier procent voor nul-emissie (elektrische) auto's, vijftien procent voor hybride (plug-in) auto's, 21 procent voor 'zuinige' auto's en 25 procent voor de rest. Alleen de vier procent bijtelling blijft na 2016 gehandhaafd, maar vanaf 2019 tot een cataloguswaarde van maximaal 50 duizend euro. Daarboven geldt het algemene percentage van 22 procent.

• Je kunt overwegen een tweedehands auto te kopen met een lage bijtelling die nog enkele jaren geldt. Bedenk je dat gezien de komende wijzigingen van de diverse bijtellingspercentages het jaar van aanschaf van de auto fors invloed kan hebben op je netto-inkomen. Je kunt de bijtelling overigens voorkomen als je, met een sluitende kilometeradministratie, kunt aantonen dat je niet meer dan vijfhonderd kilometer privé rijdt.

WERKNEMER OF ONDERNEMER

Voor een reguliere werknemer pakt bijtelling van een auto van de zaak doorgaans gunstiger uit dan zakelijke kilometers (onbelast tegen € 0,19 per km) declareren bij Een percentage geldt voor zestig de werkgever. Zeker als veel privé maanden. Dat kan jouw keuze wordt gereden en weinig zakelijk. mede bepalen, bijvoorbeeld omdat: De verschuldigde belasting, • Een hybride auto met kenteken ongeacht het bijtellingspercentage, 2015 een bijtelling heeft van weegt meestal wel op tegen de zeven procent, in plaats van kosten van een privé vijftien procent auto. En het alternatief, met kenteken een hoger salaris, is 2016. Dergelijke 'Alleen de vaak niet mogelijk. De auto's bepalen vier procent directeur-eigenaar, het dagelijkse bijtelling werknemer in dienst verkeersbeeld, blijft na 2016 van zijn eigen bedrijf, maar zijn dit heeft gewoonlijk meer jaar nog (in gehandhaafd' te kiezen. Ook hij (of beperkte mate) zij) zal echter veelal verkrijgbaar. een auto van de zaak • Een auto rijden. Hij kan besluiten de auto met een co2-uitstoot van 107 na enige tijd privé over te nemen gr/km tot en met 110 gr/km en vervolgens zakelijke kilometers, met kenteken 2015 heeft een inclusief woon-werkverkeer, te bijtelling van twintig procent, declareren. Dit kan fiscaal gunstig in plaats van 25 procent met uitpakken, maar hangt onder meer kenteken 2016. Wacht je tot af van de overnameprijs. Een 2017, dan daalt de bijtelling naar zelfstandig ondernemer kan kiezen 22 procent. 74 | BAAZ ICT SPECIAL

of hij de auto op de zaak of privé koopt. Bij een keuze voor privé mogen de zakelijke kilometers (tegen € 0,19 per km) als kosten in aftrek van de winst worden gebracht. Is de auto zakelijk, dan zijn alle autokosten aftrekbaar van de winst. Rijdt de ondernemer meer dan vijfhonderd kilometer privé dan is de onttrekking (lees bijtelling) in principe 25 procent van de cataloguswaarde. Een ondernemer kan niet terugkomen op zijn keuze, auto op de zaak of privé, en dient dat dus weloverwogen te doen. Als de partner van de directeureigenaar, respectievelijk van de ondernemer, meewerkt in het bedrijf en de zakelijke auto ook gebruikt, is het onder omstandigheden mogelijk de bijtelling te delen. Dat kan fiscaal gunstig zijn als de partner een lager inkomen heeft.

ALTERNATIEVEN? Voor een auto van de zaak van vijftien jaar of ouder bedraagt de bijtelling 35 procent van de tweedehandswaarde. Afhankelijk van onderhoudskosten kan dat zeer voordelig zijn. Een werkgever kan zijn werknemer ook een motor of een scooter van de zaak geven. De waarde van het eventuele privégebruik is loon. Geen bijtelling zoals bij de auto, maar de waarde van het privégebruik is het aantal privé kilometers maal de werkelijke kilometerprijs. Ook de ondernemer kan een motor of scooter zakelijk gebruiken en de kosten in aftrek brengen. De kosten van privégebruik zijn dan niet aftrekbaar.


SAFARI IN AFRIKA? Ruim 100 inspiratiereizen vindt u op jambo.nl en in onze brochure of bel met onze Afrika specialisten op 020-2012740 voor een reis op maat. De mogelijkheden zijn eindeloos, privé reizen geheel conform uw wensen! DÈ AFRIKAT! SPECIALIS

Tanzania • Kenia • Madagaskar • Seychellen Mauritius • Zuid-Afrika • Oeganda • Zimbabwe Namibië • Mozambique • Zambia • Botswana

AL 30 JAAR DÉ SPECIALIST

RUSLAND BALTISCHE LANDEN MONGOLIË CHINA GEORGIË

VRAAG NU DE GRATIS BROCHURE AAN!

ARMENIË FINLAND

INDIVIDUELE- EN GROEPSREIZEN • MAATWERK CITYTRIPS • RIVIERCRUISES • FLY & DRIVES TRANS SIBIRIË EXPRESS EN ANDERE TREINREIZEN

020 – 2012777 | INFO@BOLSJOJ.NL | WWW.BOLSJOJ.NL


Ondernemen

GASTEXPERT

Flip Oude Weernink

Automotive

is vanuit FIER Automotive verantwoordelijk voor het eCARSHARE project in Zuid-Limburg.

eCARSHARE project Limburg

Deel een elektrische auto met je werknemers

Elektrisch rijden is volgens velen nog niet sexy. Toch denkt Flip Oude Weernink van FIER Automotive dat het rijden in een elektrische auto steeds meer geaccepteerd wordt. En het eCARSHARE project in Zuid-Limburg laat zien waarom. TEKST JONI HENDRIX

'We hebben positieve ervaringen met de Nissan LEAF'

DE DOELSTELLINGEN VAN HET ECARSHARE PILOTPROJECT • Reductie lokale emissies, met name fijnstof en koolstofmonoxide; • Reduceren verkeersintensiteit; • Reduceren parkeerproblemen; • Ontwikkeling werkgelegenheid in de regio; • Duurzame mobiliteit aanbieden in Zuid-Limburg en versnellen acceptatie e-mobility in de regio; • Interesseren en aantrekken van investeerders voor verdere opschaling.

76 | BAAZ ICT SPECIAL

-carsharing groeit snel in de grote steden, maar in de minder dichtbevolkte regio’s zijn nog weinig initiatieven. Reden genoeg voor Stichting Limburg Elektrisch om het eCARSHARE project te starten. De directe aanleiding voor het project waren de resultaten uit de 'e-carsharing feasibility study', uitgevoerd in 2013 door Stichting Limburg Elektrisch en FIER Automotive vanuit het ENEVATE project, met medewerking van de Provincie Limburg en financiële ondersteuning van de Europese Unie (Interreg IV-B). Met het project wil de stichting aantonen dat het delen van elektrische auto's ook prima werkt in gebieden als Zuid-Limburg. eCARSHARE is begonnen als pilotproject van de gemeente Sittard-Geleen en is formeel (succesvol) afgerond, maar wordt nu gecontinueerd. Het doel is om uit te groeien tot een regionaal dekkend e-carsharingprogramma 'Waarom ZuidLimburg?' zul je nu misschien denken, maar volgens Flip is dit een logische keuze. Hij is vanuit FIER Automotive nauw betrokken bij het project. 'Je zou verwachten dat zulke autodeelprojecten alleen aanslaan in bijvoorbeeld de randstad, maar wij hebben laten zien dat in een ander deel van Nederland ook vraag is naar e-carsharing. We hebben voor Zuid-Limburg gekozen, omdat daar

een relatief hoge dichtheid van autobezit is. Dit betekent dat als je de auto's vervangt door elektrische auto's, je de luchtkwaliteit snel kunt verbeteren. Ook is er veel woon-werkverkeer tussen de stedelijke gebieden als Sittard, Heerlen en Maastricht. De afstanden zijn relatief klein en dat is ideaal voor elektrische auto's. Daarnaast is er in Zuid-Limburg weinig openbaar vervoer. Een ideale regio voor ons project!'

ZAKELIJKE GEBRUIKER Toen begin 2015 het pilotproject van de gemeente Sittard-Geleen startte, werd al snel duidelijk dat het een succes zou worden. eCARSHARE heeft een andere insteek dan andere elektrische autodeelprojecten, zoals Car2Go in Amsterdam. Bij Car2Go kunnen de auto's overal in het gebied waar het Amsterdamse project actief is gratis op iedere reguliere parkeerplek worden achtergelaten. Het project in Zuid-Limburg pakt het anders aan. Het richt zich alleen op de zakelijke markt, dus de auto staat bij de werkgever op de parkeerplaats. 'Het project is breed opgepakt door de regio. Nadat de gemeente Sittard-Geleen, Zuyd Hogeschool en Zuyderland ziekenhuizen vanuit de gemeente Sittard-Geleen zijn gestart met het project, heeft op een gegeven moment de Provincie Limburg ook aangegeven elektrische deelauto's


te willen gebruiken. Toen is het balletje gaan rollen en is ons autodeelproject ook bij andere organisaties gestart. Onlangs heeft de gemeente Nuth twee elektrische deelauto's in gebruik genomen. Het pilotproject is formeel afgelopen en we zitten nu middenin het opschalingproces. Over drie jaar willen we dat het concept zonder subsidies economisch haalbaar is en dat het door een marktpartij over genomen kan worden. Ik denk dat eCARSHARE zich op het oosten en het zuiden van het land gaat richten, omdat andere autodeelprojecten zich al op bijvoorbeeld de randstad richten. Wij hebben aangetoond dat zo'n project ook buiten de randstad werkt en dat er behoefte aan is.'

HOE WERKT HET? E-carsharing is het delen van een elektrisch voertuig met anderen. Het voertuig is geen bezit van de gebruiker, maar van de aanbieder. Als een werkgever deelneemt aan het eCARSHARE project, kunnen medewerkers gebruikmaken van de auto. Ze kunnen via een app de auto reserveren. Zo hoeven de medewerkers dus niet met de eigen auto naar bijvoorbeeld werkafspraken en hoeven ze ook geen (extra) auto aan te schaffen. De auto open je met een app, dus je hebt geen fysieke sleutel meer nodig. 'De technologie die we gebruiken

is redelijk vooruitstrevend. Een van de doelen van het project is om die technologie constant te blijven ontwikkelen. eCARSHARE ziet vele mogelijkheden om de dienstverlening en systemen de komende jaren te blijven verbeteren met de nieuwe innovaties, mede omdat de technologie zich snel ontwikkelt', legt Flip uit. Omdat de deelauto over een aantal interessante gadgets beschikt, zoals met een app de auto openen, waren de eerste gebruikers dan ook enthousiast. Vooral de jongere gebruikersgroep is hier volgens Flip gevoelig voor. 'Ze willen er graag in rijden. Hierdoor wordt het elektrisch rijden ook een beetje sexy. Mensen sporen elkaar aan en vinden het leuk. Als je het over elektrisch rijden hebt, zijn mensen vaak negatief. Het is bijvoorbeeld lastig, het laden duurt lang en ga zo maar door. Toch zien we dat vooral de jongere generatie het goed oppakt. Ze zien de (milieu) voordelen en de gadgets maken het een stuk aantrekkelijker. Dat is positief!'

AANTREKKELIJK Maar wat maakt een elektrische deelauto aantrekkelijk voor een werkgever? 'Bij voldoende kilometrage, die belangrijk is bij elektrisch rijden, wordt het gebruik van de auto ook goedkoper. Het omslagpunt ligt ongeveer bij de twintig duizend

kilometer. De elektrische deelauto is dan goedkoper dan het uitkeren van een reiskostenvergoeding aan je medewerkers. Daarnaast draagt de deelauto bij aan het terugbrengen van onder meer de co2-uitstoot. Bedrijven kunnen dit weer onderbrengen in hun mvostrategie.' Verder stelt Flip dat een werkgever totaal ontzorgd wordt als hij een deelauto heeft. 'Als werkgever krijg je niet alleen een aantal elektrische deelauto's tot je beschikking, maar je krijgt ook een service pakket, bestaande uit onder meer een helpdesk, training en instructie, reserveringssoftware en rapportages. Je wordt dus op het gebied van mobiliteit bijna geheel ontzorgd.' Het is ook mogelijk om na werktijd gebruik te maken van de auto. Zo kunnen medewerkers tegen een geringe vergoeding per kilometer de auto na werktijd privĂŠ gebruiken. Omdat de auto dan meer gaat rijden, is deze ook eerder economisch interessant. 'Je bent sneller bij het omslagpunt en dus is de auto sneller voordelig. Je medewerkers hoeven bijvoorbeeld ook geen (tweede) auto aan te schaffen, maar kunnen als ze een auto nodig hebben gewoon gebruikmaken van de deelauto.'

NISSAN LEAF Voor het eCARSHARE project wordt de Nissan LEAF gebruikt. 'We hebben positieve ervaringen met deze elektrische auto. Nissan denkt ook actief mee en dat werkt prettig. De auto voldoet aan de eisen van de gebruiker. Je hebt te maken met bedrijven, dus je moet ook representatief zijn. Met de Nissan LEAF wil je gezien worden. Verder is de auto heel comfortabel en luxe. Hij is geschikt voor zowel zakelijk als privĂŠ gebruik. Een perfecte auto voor ons project!'

ECARSHARE

Kijk voor meer informatie over eCARSHARE op www.ecarshare.nl

BAAZ ICT SPECIAL | 77


Ondernemen

Baaz zoekt uit

Bring Your Own Device

Werknemers gebruiken steeds vaker hun eigen smartphone, laptop of tablet voor zakelijke doeleinden. Deze markttrend staat bekend als 'Bring Your Own Device' (byod). Wat betekent deze trend voor jou als werkgever? Wat moet je als werkgever toestaan, verbieden of juist weer gedogen? Wie is aansprakelijk als er schade ontstaat? En hoe bescherm je je bedrijf tegen risico's als virussen of datalekken? TEKST MARGIT EIJSENGA

GASTEXPERT

Margit Eijsenga

Arbeidsrechtspecialist Margit Eijsenga is medeoprichter en eigenaar van het Arbeidsrechtkantoor. Ze staat werkgevers en werknemers bij tijdens arbeidsconflicten en in rechtszaken.

WERKGEVERSAANSPRAKELIJKHEID Als je de wet naslaat op het onderwerp werkgeversaansprakelijkheid bij byod kom je zeker geen direct aanknopingspunt tegen. Dit betekent echter niet dat een werkgever hier geen verantwoordelijkheid heeft. De wettelijke regeling rond aansprakelijkheid voor een 78 | BAAZ ICT SPECIAL

werkgever bij byod is dezelfde als die bij het gebruik van een heftruck of kraanwagen. De hoofdregel is dat een werkgever verplicht is om de gereedschappen waarmee gewerkt wordt, op zodanige wijze in te richten ĂŠn te onderhouden, dat de werknemer geen schade lijdt bij het uitvoeren van werkzaamheden. Dit is alleen

maar anders als de werknemer zelf bewust roekeloos of opzettelijk heeft gehandeld.

WAT BETEKENT DIT NU PRAKTISCH BIJ BYOD? In het geval dat een werknemer met zijn eigen smartphone, bedrijfs-e-mails leest, handelt hij binnen de uitvoering van zijn


arbeidsovereenkomst. Als de smartphone op dat moment wordt gehackt en vertrouwelijke bedrijfsinformatie van klanten openbaar wordt, ben jij als werkgever aansprakelijk voor de schade. Ook in de situatie dat een werknemer zijn werkzaamheden uitvoert met behulp van software waarvoor hij niet de correcte licentie bezit, kun jij als werkgever worden aangesproken voor de schade. Als werkgever dien je de werknemer dus te voorzien van zodanige gereedschappen dat hij zijn werkzaamheden kan uitvoeren en ben je verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud ervan.

WAAR LIGT DAN DE GRENS? Als een werknemer niet binnen de uitvoering van zijn arbeidsovereenkomst handelt ben je uiteraard niet aansprakelijk voor de schade. Voorbeeld hiervan is een werknemer die illegaal films of games downloadt. In dat geval is de werknemer zelf aansprakelijk voor de eventuele schade. Maar zolang de werknemer zijn werk doet, ben je dus aansprakelijk. Ongeacht de afspraken hierover in de arbeidsovereenkomst.

WAT KUN JE DOEN? Een veelgehoorde oplossing is dat werkgevers doorlopend de apparatuur van werknemers controleren. Naast de vraag of dit

praktisch haalbaar is en echt resultaat oplevert, is het vaak in strijd met privacywetgeving. Het controleren van privézaken is namelijk slechts mogelijk indien de werknemer op de hoogte is van deze mogelijke controle. Ook moet duidelijk zijn voor welk doeleinde de controle geldt. Een betere manier om dit probleem aan te pakken is als volgt: • Stel een byodreglement op. Hierin kun je opnemen welke apparatuur gebruikt mag worden, aan welke beveiligingseisen dergelijke apparatuur moet voldoen, wanneer je het recht hebt om apparatuur te controleren en dat de apparatuur voorzien moet zijn van adequate virusscanners. • Maak duidelijk dat door het gebruik van byod een zorgplicht op werknemers rust die onder specifieke omstandigheden ook de privacy van werknemers kan beperken. Zorg ervoor dat je met werknemers in overleg gaat, over het periodiek updaten van de beveiligingssoftware op de byod-apparatuur. Werknemers moeten er ook van doordrongen zijn dat schade die zij veroorzaken en die niet in de uitvoering van de arbeidsovereenkomst zijn gelegen, ertoe kunnen leiden dat zij zelf aansprakelijk zijn.

• Indien je overweegt om een byod-reglement op te stellen, doe dit dan in overleg met de Ondernemingsraad. De Ondernemingsraad moet immers instemmen met reglementen die personeelscontrole of verwerking van personeelsgegevens betreffen. Zo zal de Ondernemingsraad altijd moeten instemmen met een maatregel zoals dat de werknemer op verzoek van de ict-afdeling altijd toegang dient te geven tot de op het apparaat opgeslagen informatie.

VOORKOM BYOD GEVAREN Omdat het fenomeen byod vrij nieuw is, is het belangrijk tijdig duidelijke afspraken te maken over hoe om te gaan met byod. Welke apparatuur mag wél of niét gebruikt worden door een werknemer binnen je organisatie? Wat mag er van wie verwacht worden op het gebied van adequate beveiliging? Welke mogelijkheden zijn er voor controlemaatregelen? Zorg dus voor een byodreglement. Dit geeft iedereen zekerheid, duidelijkheid en houvast voor het omgaan met dit lastige fenomeen.

WORKSHOP DOSSIEROPBOUW

Op 12 januari 2016 geven Margit Eijsenga en Ronald Frommé de interactieve workshop Dossieropbouw en het nieuwe ontslagrecht. Zij vertellen je onder meer hoe je ervoor zorgt dat je jouw dossiers op orde krijgt en houdt. Enkele vragen die tijdens deze workshop behandeld worden zijn: 'Hoe richt je je functioneringsgesprekken goed in?', 'Wat zijn de gevolgen van het nieuwe ontslagrecht voor ontslag bij disfunctioneren?' en 'Welke eisen moet je stellen aan het dossier?' Kun je hier niet bij aanwezig zijn, maar wil je wel meer weten over dossieropbouw en ontslagrecht? Lees dan het boek 'Dossieropbouw en ontslag' van Margit.

BAAZ ICT SPECIAL | 79


Ondernemen

Baaz Ethics

Isaac Asimov’s Wetten van de Robotica

De onlangs overleden sciencefictionschrijver Isaac Asimov heeft ooit drie wetten voor robots opgesteld. De eerste luidt: een robot mag een menselijk wezen geen leed aandoen. Dat gaat dus meteen over ethiek en bovendien is het geen sciencefiction meer, maar gaat het over nu. TEKST KOOS HOOGLAND

it roept de vraag op hoe we ons als ondernemers moeten verhouden tot deze razendsnel totaal wijzigende wereld. Wat zijn de ethische gevaren van big data, business intelligence en alle andere nieuwe ontwikkelingen? Is nu het grootste gevaar dat bedrijven (banken, retailers) en overheidsorganisaties er met onze privacy vandoor gaan en meer gaan doen met onze klantgegevens? Loopt onze privacy gevaar? Of levert het gebruik van big data andere, misschien nog wel grotere, gevaren op? Kunnen wij, als we zo geïnvolveerd zijn in de techniek, nog wel zelf bepalen wat we willen, wat ons zelf goed en juist voorkomt? Vergroot de ict de sociale ongelijkheid in de wereld niet? Evolueert het mens-zijn zelf niet op een wijze die wij niet meer kunnen beheersen?

PRIVACY Wat is big data eigenlijk? Voor jou, lezer, een vanzelfsprekendheid, maar voor mij als ethicus een groot zwart gat. Laat ik met behulp van Wikipedia een poging doen: ‘Een verzameling van data sets van meerdere bronnen en bestanden om correlaties te vinden om 80 | BAAZ ICT SPECIAL

trends te onderkennen en wordt gebruikt met het doel om waarde te creëren’. Dat klinkt heel praktisch en handig. Informatie is alom vertegenwoordigd, maar vaak onzichtbaar. Het gaat dan ook over veel meer dan enkel privacy, sociale media en andere vormen van interactie op het web. Maar bijvoorbeeld Prof. Rik Maes (UvA) vraagt zich af of wij de big data niet meer als een zelfstandige actor, met een eigen zelfstandig leven, moeten gaan zien. Dat verontrust mij meteen al veel meer. Vooral als we dan te maken krijgen met de strategische visie vanuit commerciële ondernemingen of bemoeizuchtige overheden. De huidige informatietechnologie

vormt al snel de persoonlijkheid van jongeren en beïnvloedt onze maatschappij en onze manier van leven. Peter Hustinx, de toezichthouder van de Europese Databescherming (EDPS) waarschuwt: 'Er zijn beslissingen, meestal automatisch, die gebaseerd zijn op profielen, met de veronderstelling dat iemand een risico of een aantrekkelijk doel vormt. De manier waarop dit gebeurt en zich ontwikkelt in onze maatschappij baart me zorgen.' Door de technologie verandert er veel, maar ethische kwesties blijven onveranderlijk. De icttechnologie is uiteraard op zich neutraal, maar het gebruik ervan niet. Technologie kan alleen veilig


worden gebruikt door mensen met intuïtie en ervaring. Waarom letten we bij werving en selectie dan met name op technische vaardigheden en nauwelijks op het intuïtieve en empathische vermogen van medewerkers?

ONDERWIJS Prof. Van

BUSINESS CARD

Naam Koos Hoogland Leeftijd 68 Functie Directeur Hoogland C.S., fiscale en juridische adviseurs o.z., directeur Stichting Hoogland Custodes, business ethics / integriteitszorg Opleiding Nederlands recht, Rijksuniversiteit Groningen Belangrijkste skills/ vaardigheden Kent de schoonheid van wetten, maar werkt liever met mensen Locatie Deventer

ict-toepassing en -gebruik te benoemen en te verklaren; (v) de wet te lezen en toe te passen op concrete gevallen; (vi) juridische vragen te formuleren. Als dat in de branche staande praktijk wordt zijn we een stuk verder.

der Hoven (TU Delft) pleitte in zijn intreerede BLACK BOX 'Values, Design and SOCIETY Maar Ict' ervoor dat morele zover zijn we nog overwegingen en lang niet. Volgens ethische analyse vanaf Als directeur en eigenaar Floris Kreiken, de eerste fase deel van Hoogland C.S. fiscale onderzoeker bij Bits gaan uit maken van en juridische adviseurs en directeur van de stichting of Freedom, staan ontwerp, ontwikkeling Hoogland Custodes te wij aan het begin en onderzoek. Deze Deventer, heeft Koos Hoogland jarenlange van een ‘Black Box vorm van ’applied ervaring in het oplossen Society’: een wereld engineering ethics’ van vastgoedpuzzels, waar onbekende wordt in de Verenigde juridische procedures en het leveren van advies. technologieën Staten aangeduid als Daarnaast houdt hij in dienst staan ’value sensitive design’. zich graag bezig met bedrijfsethiek. Elke editie van een kleine Hiermee wordt inhoud bespreekt Koos een casus groep bedrijven gegeven aan het die hij tegenkwam. en overheden die idee van ‘responsible ons gedrag op een innovation’. Het is intransparante manier sturen. Sinds een goede ontwikkeling dat in 2012 wordt bij de EU in Brussel het ict-onderwijs er steeds meer een nieuwe privacy verordening aandacht wordt gegeven aan de opgesteld. De bescherming van ethische (en juridische) aspecten de burgers moet daarmee worden van ict-gebruik. In minors leren vergroot. Wat we nu al kunnen studenten de morele aspecten van zeggen is dat de risico’s van ict-gebruik herkennen: hoe kun je profilering (je postcode + je gesurf morele problemen analyseren om op internet + je boodschappen vervolgens tot een verantwoord met een klantenkaart + je oordeel te komen over de beste gefotografeerde kenteken op de wijze van handelen. Inzicht in openbare weg - welk merk, welk ethiek, het vakgebied dat morele bouwjaar, welke verzekering - + kwesties op een systematische je ov-jaarkaart + je medische manier bestudeert, helpt daarbij. behandeling + je BKR-registratie Na deze studie is de student in + je airmails + je Bonuspunten + staat (i) ethische en juridische je Facebookpagina + Bol.com + et problemen bij ict-gebruik in de cetera leidt tot ‘jouw’ exclusieve beroepspraktijk te herkennen profiel) onvoldoende worden en te analyseren; (ii) ethische ingeperkt. Het verzamelen van concepten toe te passen op morele gegevens mag alleen als er een problemen bij het ict-gebruik; (iii) gerechtvaardigd belang is en als een moreel oordeel te vellen en te dat belang groter is dan jouw beargumenteren; (iv) wettelijke privacybelang. Dat je zo maar grenzen en beperkingen van

‘passende’ aanbiedingen worden gedaan is nog tot daar aan toe, maar als je ergens voor wordt afgewezen dan wil je toch wel graag weten op welke gronden dat gebeurt.

ONAFHANKELIJKHEID Hoewel de privacy-kwestie ethisch gezien misschien het grootste gevaar van de huidige ontwikkelingen is, schuilt volgens mij het belangrijkste aspect hiervan in de onafhankelijkheid, de autonomie, van de mens. Ik heb daar eerder een column over geschreven in Baaz onder de titel ‘Het verraad van de techniek’. Deze prachtige titel heb ik helaas niet zelf bedacht, maar is de titel van een televisie-interview met theoloog Jaques Ellul in 1992. Dus ver voor de gigantische ict-ontwikkeling waar wij nu midden in (?) zitten. Hij wees er toen al op dat de techniek ons niet vrij laat. Dat de techniek ons berooft van onze hoogste vrijheid. Een waar, maar bedreigend perspectief. Als ik naar de drie wetten van de Robotica van Isaac Asimov’s kijk dan is er nog een sprankje hoop: 'Eerste Wet: een robot mag een menselijk wezen geen leed aandoen en niet toelaten dat een mens leed overkomt; Tweede Wet: een robot moet een gegeven bevel gehoorzamen, behalve als dit in strijd is met de Eerste Wet; Derde Wet: Een robot moet streven naar zelfbehoud, tenzij dit in strijd is met de Eerste of de Tweede Wet.' Als we deze drie wetten nu eens op ons zelf van toepassing verklaren dan komen we een stuk verder in deze geautomatiseerde wereld: 1. geen lichamelijk of fysiek geweld meer, 2. we moeten autonoom gaan nadenken over gegeven opdrachten, en 3. we moeten een volwassen, zelfstandig leven leiden. Een mooie ethische eindejaarboodschap. Ik wens je een goed 2016! BAAZ ICT SPECIAL | 81


Ondernemen

Boeken

Interessante ict-boeken op een rij

Als ondernemer wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Deze special staat in het teken van ict en daarom hebben we interessante boeken binnen dit thema voor je uitgezocht. Het is belangrijk om de ontwikkelingen op dit gebied niet te negeren. Zorg ervoor dat je je concurrenten voor blijft door continu je kennis te vergroten. Deze boeken kunnen je daar zeker bij helpen. Auteur: Rutger Steenbergen ISBN: 9789461260758 Prijs: € 12,50 Uitgeverij: Haystack

TEKST JONI HENDRIX

SCHRIJVEN VOOR SEO IN 60 MINUTEN In het artikel op pagina 32 t/m 34 heb je al het een en ander kunnen lezen over seo. Wil je meer informatie? Dan is dit boek zeker interessant voor jou. Door jouw website goed doorzoekbaar te maken en de juiste woorden te kiezen, val je sneller op. In dit praktische boek legt de auteur uit hoe je krachtige webteksten schrijft die scoren bij zoekmachines. Heb je weinig tijd, maar veel ambitie? Dan raden we je aan 'Schrijven voor seo in 60 minuten' te lezen, want binnen een uur ben jij op de hoogte van hoe je met jouw website opvalt in de grote boze internetwereld!

CLOUDSOURCE JE ICT! Er is al veel over cloud computing geschreven, ook in deze special vind je artikelen over dit 82 | BAAZ ICT SPECIAL

onderwerp. Maar in veel artikelen die je leest worden vooral aspecten belicht die interessant zijn voor it-professionals en grote organisaties. Mkb-managers komen er bekaaid af. Jammer natuurlijk, want meer dan 99 procent van alle ondernemingen in Nederland zijn mkbbedrijven! In dit boek deelt de auteur zijn kennis op basis van jarenlange ervaring met de migratie van mkb-bedrijven naar de cloud. Het biedt praktische handleidingen voor de migratie naar cloud computing voor de belangrijkste ictcomponenten van een bedrijf, zoals e-mail, voip, dataopslag en crmapplicaties. Ook laat de auteur zien hoe kleine en middelgrote organisaties hun concurrentiekracht kunnen vergroten met behulp van nieuwe smartsource-applicaties

uit de cloud. Kortom: lees dit boek als je meer wilt weten over dit onderwerp!

ONTDEK OFFICE 2016 Bijna iedereen die met een pc werkt, heeft wel eens met Microsoft Office gestoeid. Of het nu gaat om een brief, rapport, berekening of presentatie: met Word, Excel en PowerPoint is het werk snel en efficiënt gedaan. Tenminste als je alle programma's begrijpt en beheerst. De auteur gaat in dit boek op een heldere wijze in op het dagelijks gebruik van de Nederlandse versie van Office. Hij laat je in dit boek kennismaken met Office 2016. Zo lees je onder meer welke functies van Office zijn aangepast of nieuw zijn, waaronder werken in de cloud. Een boek dat een ondernemer die met deze programma's werkt niet mag missen!

Auteur: Tim Kieft ISBN: 9789491667015 Prijs: € 21,95 Uitgeverij: Software Company B.V.

Auteur: Erwin Olij ISBN: 9789059408531 Prijs: € 22,50 Uitgeverij: Van Duuren Media B.V.


‘Mijn bedrijf is overal waar ik ben.’

Met Effectief werken kan nu altijd en overal, ook als u veel onderweg bent. Want met Cloud van KPN gaat uw bedrijf gewoon met u mee. Uw mensen, data en systemen zijn continu verbonden. En u hebt veilig toegang tot uw bestanden vanaf uw laptop, smartphone of tablet. Bijvoorbeeld om onderweg nog even een offerte aan te passen. Met Office 365 beschikt u bovendien over de meest recente Office-programma’s. We leveren u niet alleen de software, maar zorgen ook voor de installatie en het beheer. Ontdek Cloud van KPN al vanaf € 4,20 per maand per gebruiker. Kijk op kpn.com/zakelijk.


Toshiba recommends Windows.

Look deeper than the surface...

...and discover business computing at its best. You need the freedom to work in any location without compromising on power, performance, and productivity. We’ve got a 2-in-1 device that’s right for your business needs. Look beyond the capabilities of other 2-in-1s, and discover Toshiba’s Portégé Z20t - the convertible that’s designed for business with Intel® Core™ M processor.

Learn more: www.toshiba.nl/z20t © 2015 Toshiba Europe GmbH. Toshiba Europe GmbH is a company registered in Germany, company number: HRB 3479 AG Neuss whose registered address is at Toshiba Europe GmbH, Hammfelddamm 8, 41460 Neuss, Germany. Intel, the Intel logo, Intel Inside, Intel Core, and Core Inside are trademarks of Intel Corporation in the U.S. and/or other countries.

ICT Special 2015  

www.winmagpro.nl / www.baaz.nl

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you