Page 1

MAGAZI N E


Billie magazine juni 2018

C O NTE NT 6

JOIN THE CLUB

7

TIPS VAN EEN EXPERT

8

EYEWEAR FOR EVERYONE

10

EEN BRIL MET PERSOONLIJKHEID

14

ISSUES DIE JE ZEKER HERKENT

16

LET’S QUIZ

18

BILLIE IN HARTJE MECHELEN


Billie magazine juni 2018

N

IEUW EN BELGISCH

Ontdek Billie, een nieuw brillenmerk in hartje Mechelen. Billie is niet zomaar een brillenmerk. Het idee rond dit merk ontstond toen ik op een dag over straat liep en besefte dat er in de huidige maatschappij zo vaak een onderscheid wordt gemaakt op basis van sekse. Iedereen heeft stereotiepe opvattingen over de rol en taken van mannen en vrouwen in de maatschappij, maar om welke reden? Waarom worden vrouwen nog steeds verondersteld een rok of jurk te dragen als ze voor een chic feest worden uitgenodigd? En waarom bestempelen we mannen met juwelen vaak als homoseksueel? Hoe hard we de dag van vandaag ook ons best doen om een genderneutrale maatschappij te creëren, op sommige vlakken blijft dat een moeilijke zaak. Sinds kort doen ook steeds meer transseksuelen hun uiting, wat maakt dat het woord “geslacht” in mijn ogen wat aan het vervagen is. Hoe dan ook, ik vind het belangrijk dat ook de fashion mee-evolueert met die trend van gendergelijkheid. Bij Billie wordt er geen verschil gemaakt op basis van sekse, maar ook niet op basis van geaardheid, nationaliteit of huidskleur. We zijn ervan overtuigd dat je bril een belangrijk onderdeel is van wie je echt bent en voor ons speelt je huidskleur, afkomst of sekse geen enkele rol. Iedereen is uniek op een bepaalde manier en met een bril van Billie wordt het gemakkelijker om dat aan de buitenwereld te vertellen. Ikzelf durf weleens te zeggen dat een bril van Billie de ideale expressie van je innerlijke zelf naar buiten toe is. De eerste collectie is kwaliteitsvol, betaalbaar en innovatief op een bijzondere manier. Door de brillen in België te vervaardigen en verschillende schakels in het productieproces weg te laten, kunnen we een degelijke kwaliteit voor een relatief zachte prijs aanbieden. Een nieuwe bril is natuurlijk altijd een investering. Maar je ogen zijn kostbaar en verdienen het allerbeste. Een bril voor elke gelegenheid? Dat is geen overbodige luxe. Je draagt toch ook geen sneakers op een galabal? Lees, geniet en ontdek Billie op een unieke manier in dit exclusieve magazine. Liefs,

laurien claeys

Zaakvoerder Billie

BILLIE | 5


JOIN THE FAMILY E Y EWEA R VO LG EN S h et prin ci p e van “ L E S S I S MO R E ”

U R BAN

Billie is een trendy brillenmerk voor jonge, stijlvolle en eigentijdse mensen. Mensen die op de een of andere manier geboeid zijn door fashion en voor wie een bril een belangrijk fashion statement vormt. Bij Billie biedt men betaalbare brillen van hoge kwaliteit en ziet men een bril voor elke gelegenheid als geen overbodige luxe. Bij ons vind je ongetwijfeld de bril die een perfecte match vormt met je stijl en persoonlijkheid.

Er wordt enkel gewerkt met kwaliteitsvolle producten die zorgvulig werden uitgekozen Kyra Peleman, Marketing Manager

GENDERNEUTRAAL Ben je nu man, vrouw of transgender? Bij Billie vind je ongetwijfeld de eyecather die je zoekt. Waarom een onderscheid maken op basis van sekse? Volgens ons heeft iedereen het recht om zelf een eigen stijl te bepalen en daar laten we iedereen dus 100% vrij in. Ook bepaalde stereotypen willen we bij Billie tegengaan. Waarom worden vrouwen en mannen nog steeds anders benaderd? Jongeren wisselen graag van stijl en dikwijls is hun bril daar een belangrijk onderdeel van. Billie maakt functionele en esthetische brillen voor iedereen. Er wordt enkel gewerkt met hoogwaardige en kwaliteitsvolle materialen die aan bepaalde testen hebben moeten voldoen. Daarnaast worden de brillen enkel geproduceerd in België en de fabrieken worden sterk gecontroleerd op verschillende gebieden. 6 | BILLIE

Op die manier streven we ernaar om innoverende en kwaliteitsvolle brillen aan te bieden tegen een aanvaardbare prijs. Elke dag opnieuw.

PERSOONLIJK Bij Billie staat de klant centraal. Er wordt veel waarde gehecht aan persoonlijk contact. Bij ons ben je niet zomaar een nummer. Een bril is meer dan zomaar een accessoire. Een bril bepaalt voor een groot deel je stijl. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat iedereen zijn persoonlijkheid op de een of andere manier naar de buitenwereld uitdrukt via die stijl. We vinden het enorm belangrijk dat elke klant de nodige hulp krijgt. Het is altijd mogelijk om een afspraak te maken met een ervaren Billie opticien.


Billie magazine juni 2018

TIPS

van een expert

Een bril kiezen is allesbehalve eenvoudig. Er zijn verschillende factoren die en belangrijke rol spelen in de juiste keuze van een brilmontuur dat echt bij je past. Je gezichtvorm is een bepalende factor waar je zeker rekening mee moet houden, maar daarnaast zijn er nog enkele regeltjes waar je op moet letten. Maar welke bril past nu op jouw neus? Brillenontwerpster Cato Raes geeft enkele tips...

GEZICHTSVORM

GULDEN SNEDE

Iedereen heeft een andere gezichtsvorm. De gediplomeerde Billie opticiens helpen je om je gezichtvorm te ontdekken. De vorm van je gezicht speelt een grote rol in de keuze van een montuur. Heb je bijvoorbeeld een hoekige gezichtsvorm? Dan raden we aan om die hoekige gelaatsvormen te verzachten door te opteren voor een ovale bril of een vlinderbril. Je zal meteen het verschil merken wanneer je voor een andere bril gaat.

De regel van de gulden snede telt ook bij een bril. Wanneer je een bril past, moet je letten op de stand van je ogen. Die moeten namelijk mooi in het midden van de glazen staan. Als je ogen dicht bij elkaar staan, is het niet aangeraden om voor een groot montuur te gaan. Je ogen staan in zo’n montuur niet centraal in de glazen en dat zal niet kloppen met de afmetingen van je gezicht. De grootte van je montuur kan daarom cruciaal zijn.

KLEUR

GELEGENHEID

Ben je een warm of een koel type? Hoewel je het misschien niet altijd zou denken, is kleur een belangrijke factor die bepaalt of een montuur al dan niet bij je past. Je huidskleur, kleur van je haar en kleur van je ogen zijn naast je persoonlijkheid belangrijke elementen die bepalen of je voor een flashy of sober montuur moet gaan. Laat je zeker begeleiden en adviseren door een ervaren opticien in de winkel.

Bij Billie is een bril voor elke gelegenheid geen overbodige luxe. Je kan toch niet dezelfde bril dragen op een luie zondagnamiddag dan wanneer je voor een bruiloft wordt uitgenodigd? Billie biedt daarom een uitgebreid gamma brillen. Bij Billie mag je gerust je feestoutfit meenemen. We helpen je graag verder en zorgen dat jij zal stralen met een bril die perfect afgestemd is op die feestoutfit van je.

LAAT ZIEN WIE JE BENT

BILLIE | 7


EYEWEAR for everyone

WERKWIJZE BILLIE We vinden het bij Billie uitermate belangrijk dat elke klant met een brede glimlach op het gezicht de winkel buitenwandelt. Daarom werkt Billie met ervaren en gediplomeerde optiekers die er alles aan doen om de klant tevreden te stellen. Ook als je niet goed weet wat je wil, helpen de medewerkers van Billie je graag verder met een staaltje deskundig advies. De opticiens stellen de juiste vragen en komen zo snel te weten wat jij nodig hebt en welke bril geschikt is voor jouw profiel. Bovendien streeft een heel marketingteam dagelijks naar de optimalisatie van de sevices die Billie aanbiedt.

8 | BILLIE

OFFLINE & ONLINE De winkel van Billie bevindt zich in het hart van Mechelen. Kom gerust eens langs om verschillende brillen te passen. We zijn ervan overtuigd dat het deskundig advies, dat onze medewerkers ter beschikking stellen, een sterke meerwaarde biedt. Zo maak je de juiste keuze en heb je geen spijt van je aankoop bij Billie. Tevreden klanten zijn het ultieme doel van Billie. Online shoppen is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij en daarom kan je ook online de winkel van Billie bezoeken. Zo kan je gerust de collectie thuis al eens bekijken. Toch raden we sterk aan om ook een bezoek te brengen aan de fysieke winkel in Mechelen om de brillen in het echt te passen.


Billie magazine juni 2018

WIST JE DAT?

Meer dan de helft van alle Belgen draagt een bril of contactlenzen.

NIEUWSBRIEF

COMMUNITY

FAMILIAAL

Maandelijks heeft Billie een nieuwsbrief in petto waarin je op de hoogte wordt gesteld van alle nieuwigheden, weetjes en aankomende evenementen. Op die manier wil Billie het contact met haar klanten versterken en ervoor zorgen dat je geen belangrijk nieuws misloopt. Schrijf je dus snel in en ontvang alle laatste nieuwtjes.

Billie wil een happy community vormen. Online en offline wordt veel interactie gecreeĂŤrd tussen de leden van Billie. Zo zal Billie geregeld evenementen organiseren. Bovendien zet Billie leden aan om verhalen en ervaringen te delen met anderen. Daarnaast zetten we bij Billie in op multiculturaliteit en diversiteit. Iederen is welkom.

Billie hecht veel belang aan persoonlijk contact met haar klanten. De mederwerkers van Billie staan elke dag klaar om iedereen die dat wenst persoonlijk te adviseren met hun deskundige kennis en ervaring, zonder opdringerig te zijn. De sfeer bij Billie is heel familiaal en gezellig, waardoor je je er meteen op je gemak voelt.

BILLIE | 9


IN BEELD

Een

Billie magazine juni 2018

BRIL met

PERSOONLIJKHEID Ze zocht een bril met persoonlijkheid, een die perfect bij haar urban stijl aansloot. Leny Peleman studeert Germaanse talen aan de universiteit van Brussel, is gek op reizen en houdt van alles wat anders is dan het ordinaire. TEKST EN FOTO: LAURIEN CLAEYS

E

n goedlachse twintiger uit Mechelen die veel aan- vinden. Onlangs ontdekte ze BILLIE... Ze was zo onder dacht schenkt aan mooie dingen in het leven en de indruk van het verhaal achter Billie en wilde er alles doorgaans te vinden is in Brussel, de stad waar ze van weten. Leny staat helemaal achter het idee dat Billie vandaan komt. Zo zou je Leny Peleman het best kunnen het eerste brillenmerk is dat genderneutrale brillen op omschrijven. In september 2016 startte ze haar hogere de markt brengt. Volgens haar is het zo kortzichtig van studies in Brussel en op de schoolbanken leerde ze haar de maatschappij dat we een etiket op mensen plakken vriend kennen. Het is door hem dat ze in in Mechelen op basis van hun sekse. Ze stelt zichzelf vaak de vraag terechtkwam. Leny zit sinds kort, waarom bepaalde taken aan mannen samen met haar vriend, op kot in of vrouwen toegeschreven worden. Mechelen en sindsdien beschrijft ze Zelf probeert ze zoveel mogelijk tade stad als haar tweede thuis. De boes te doorbreken en daar is haar “Bij Billie vond ik vele bars en eettentjes maken de uiterlijk ook het ultieme bewijs van. de bril die bij mijn stad volgens haar op een of andere Voor dit interview spraken we op manier anders en is daarom niet te persoonlijkheid past.” een zaterdagochtend in maart om vergelijken met andere grootsteden. tien uur af. Om half elf stapte ze op In haar vrije tijd struint ze wel vaker Leny Peleman - Studente Germaanse talen haar gemak, in een mantelpak en een hippe marktjes af, op zoek naar uniegrote zonnebril de tapasbar binnen ke hebbedingetjes, waar een verhaal waar ik haar opwachtte. Ze is een achter zit. Dat laatste is heel belangrijk voor haar. Ze zal heel excentrieke persoon die haar uiterlijke schoonheid zelden spullen kopen van een merk waar ze niet helemaal helemaal heeft afgestemd op haar innerlijke schoonheid. achterstaat. Leny brengt graag veel tijd door met haar Ze is anders dan doorgaanse meisjes van haar leeftijd en doet haar eigen ding. Leny vertelde tijdens het gesprek vriendinnen en haar vriend. Op zaterdag vind je haar wel vaker in een grootstad, dat ze altijd lang haar had, maar dat het tijdens een in een hippe pop-up, die ze ontdekt in een van de vele vakantie in Thailand twee jaar geleden zo lastig was, magazines waar ze op geabonneerd is. Ze houdt van dat ze het gewoon afknipte. authentieke dingen maar hecht wel veel belang aan de Na een gesprek van twee uur was het duidelijk dat zij de ambassadrice moest worden van Billie. De waarden kwaliteit ervan. Sinds vorig jaar draagt ze een bril. Ze zocht al heel en normen die zijn nastreeft zijn zo overeenkomstig met het internet af op zoek naar de ideale bril die bij haar wat wij als merk willen bereiken. Een wereld waar je niet persoonlijkheid past. Ze hecht veel belang aan haar ogen altijd de regels moet volgen en vooral moet doen wat jij en om die reden vindt ze lenzen maar niets. Haar stijl denkt dat goed is. Bovendien heeft ze ook de perfecte vormt een belangrijk onderdeel van haar persoonlijkheid uitstraling. Laat je alvast inspireren door het interview en daarom vond ze het zo moeilijk om de ideale bril te op de volgende pagina’s.

BILLIE | 11


IS EEN BRIL EEN BELANGRIJK ONDERDEEL VAN JE STIJL? Absoluut mijn bril moet perfect passen bij de stijl die ik nastreef. Ik heb verschillende stijlen, gaande van urban tot heel elegant. Wanneer ik naar een galabal ga, een lang kleed en classy pumps draag, vind ik het vanzelfsprekend dat ik een andere bril draag dan wanneer ik het weekend naar de bakker ga met een hoodie en witte sneakers. WAAROM VOND JE BIJ BILLIE DE IDEALE BRIL? De normen en waarden van het merk spreken mij enorm aan. Ik vind het prachtig dat er eens en merk aandacht schenkt aan die problematiek rond gender. Waarom moeten vrouwen nog steeds een jurk of rok dragen en geen mantelpak als ze echt chic moeten zijn? En waarom bestempelen we mannen met juwelen vaak als homoseksueel? Bij Billie kan iedereen terecht en dat is een ideaal. Voor mij spelen zulke waarden die het merk nastreeft een belangrijke rol. Ik zal zelden een goedkoop merk dragen waarvan ik weet dat de productie niet op een economisch aanvaardbare manier gebeurt. Dat is ook al zoiets ... JE BENT OOK ANDERS DAN DE MEESTE DAMES VAN JE LEEFTIJD? Ik vermoed dat je het nu over mijn korte haar hebt. Wel ik heb gedurende heel mijn jeugd lang haar gehad, en dat vond ik bijzonder mooi. Ik had lange blonde krullen en daarom ook wel veel andacht van de mannen (lacht). Vorige zomer was ik in Thailand met mijn vriend en toen heeft dat haar me zoveel last bezorgd. Het is daar 30 graden weet je wel. Daar heb ik de drastische beslissing genomen om alles af te scheren. Ik zat met een broske van twee centimeter (lacht). Intussen is het al een heel stuk gegroeid en ik heb nog geen moment spijt gehad van die beslissing. Dat is ook al zoiets: waarom vrouwen lang en mannen kort haar? Volgens mij zijn mannen met lang haar ook vaak niet mis. Ik heb het gehad met al die stereotiepen en doe nu gewoon mijn eigen zin. Ik bepaal mijn eigen stijl en heb het oordeel van de maatschappij daar helemaal niet voor nodig. En trends? Ja sommige mensen volgen die blindelings, maar zo ben ik niet. De mode is onderhevig aan zoveel factoren en is zo vergangbaar. Ben je echt jezelf als je een broek met brede pijpen draagt omdat dat gewoon opeens weer in is? Wat heb je dan aan al die kleren die je niet mooi vindt, als dan die trend weer voorbij is? 12 | BILLIE


INTERVIEW DRAAG JE WELEENS EEN TYPISCH ROKJE OF ZET JE JE AF TEGEN ALLES WAT NIET GENDERNEUTRAAL IS? Natuurlijk draag ik zulke dingen. Ik ben dol op fashion en vind het soms ook weleens leuk om me heel meisjesachtig te kleden. Het stoort me gewoon dat dat verwacht wordt van vrouwen. Wat ik draag, hangt grotendeels af van mijn stemming die dag. Ik kan soms opstaan en denken: boyfriend jeans, stoere botinnen en een pet. De andere dag denk ik dan weer: vandaag een sexy kleedje met pumps van tien centimeter. Dat kan zo verschillen van dag tot dag, en daarom vind ik de formule van Billie ook zo handig. Je kan niet elke bril op elke outfit dragen. De meeste mensen lossen dat dan op door die dag lenzen te dragen, maar voor mij zijn mijn ogen zoiets kostbaars. AAN WAT HECHT JE VEEL BELANG IN HET LEVEN? Ik ben een persoon die heel veel belang hecht aan het samenzijn met anderen. Vrienden en familie zijn onmisbaar in mijn leven. Elk jaar maak ik een verre reis met mijn vriend. Het liefst ga ik naar Azië. De cultuur van dat continent spreekt me zo aan dat ik al wel vaker heb nagedacht om voor een jaar naar daar te verhuizen. Maar dan bots ik steeds op het feit dat ik mijn vrienden en familie niet voor zo’n lange tijd kan achterlaten. SPEELT HUN MENING EEN BELANGRIJKE ROL IN WAT JE DOET?

“Stijl is de uiting naar de buitenwereld van wie je vanbinnen bent.”

In zekere mate wel, maar zoals ik al eerder zei, doe ik de dingen meestal omdat ik zelf vind dat het oké is. Qua stijl speelt de mening van anderen niet zozeer een rol, maar op het gebied van studiekeuze en serieuze dingen in het leven, vind ik hun mening wel heel belangrijk. Ik zou het heel moeilijk vinden om motivatie te vinden wanneer mijn familie en mijn omgeving mij niet steunen. In moeilijke tijden sta je er dan helemaal alleen voor. Voor mij is het vooral belangrijk dat je ten allen tijde jezelf kan zijn en ik vind het persoonlijk ook heel belangrijk dat je durft te laten zien wie je bent. Al wie vooroordelen heeft of roddelt, zit vaak zelf met iets. Dat heb ik in het verleden meermaals ondervonden en heb mijn conclusies daar ook uit getrokken. Laat je dus vooral niet doen door zulke mensen en laat de buitenwereld tonen wie je bent. BILLIE | 13


HERKENBAAR?

Issues die je zeker herkent

Er zijn ongetwijfeld wel vaker van die momenten waarop je wenste dat je helemaal geen bril nodig had. De eenvoudigste dingen kunnen vaak voor onverwachte problemen zorgen. Een bril dragen is niet altijd even vanzelfsprekend. Vraag je je ook soms af hoe die vettige vingers steeds een afdruk maken op je brilglazen? En gebeurt het wel is dat je onder de douche staat en dan beseft dat die bril nog op je hoofd staat? Je bent niet alleen. In dit artikel delen we vervelende momenten die je sowieso herkent als je een bril draagt.

KAPPER Naar de kapper gaan is altijd een klein stressmomentje, want je haar is een belangrijk onderdeel die je look bepaalt. Als je bijziend bent en de kapper vraagt om je bril af te zetten, kan dat soms heel spannden worden. Je hebt dan namelijk geen idee wat je kapper aan het uitspoken is met je dierbare haren.

Ik had ooit een date met een jongen die ik had leren kennen via een gemeenschappelijke vriend van ons. Na een halfuur fietsen door de regen, kwam ik eindelijk aan op mijn bestemming. We praatten en lachten samen en dan was er dat moment: de kus. Vanaf dat moment weet ik dat zoenen met een bril voor heel wat gênante momenten kan zorgen, zeker wanneer diegene die je kust ook een bril draagt. Het was dus niet zo romantisch als ik me op voorhand had ingebeeld. (Emilie Walschaerts, 22 jaar)

Ik heb net een fulltime job te pakken en daarom heb ik in het weekend extra nood aan wat ‘me-time’. Het gebeurt wel vaker dat ik dan iets bak en lekker kook voor mijn kotgenoten. Wanneer na twee uur dat belletje eindelijk rinkelt, ren ik altijd heel euforisch naar de oven. Mijn bril beslaat dan altijd in enkele seconden waardoor ik halsoverkop mijn brillendoekje moet gaan zoeken, dat ik nooit vind. Je zou het een les kunnen noemen, maar het overkomt me elke week. (Lotte Boon, 24 jaar)

Op een dag werd het enorm moeilijk om de ondertiteling van de televisie te lezen, terwijl dat voordien nooit een probleem was geweest. Ik ging naar de oogarts en bleek verziend te zijn. Dat ik een bril nodig had, vond ik helemaal niet erg. Enkel tijdens het beoefenen van mijn sport kan ik dat ding weleens vervloeken. Al van kleins af aan speel ik hockey, en dat doe ik met veel passie. Ik verdraag geen lenzen en ben dus wel verplicht om mijn bril tijdens het sporten aan te houden. Ik sla namelijk liever op de bal dan ernaast. De vervelende kant? Ik krijg weleens een bal op mijn neus, en dus ook op mijn bril. Bovendien dampen die glazen bij de minste inspanning aan. Ik probeerde al eens een koordje uit. In die drie jaar dat ik een bril draag, heb ik al twee keer mijn glazen moeten vervangen. (Christophe Lenain, 24 jaar)

14 | BILLIE

PERFECTE MATCH Zoals al vaker gezegd is, is je bril tegenwoordig veel meer dan enkel een hulpmiddel om beter te kunnen zien. Het meest opvallende accessoire en de eyecatcher bij uitstek die je outfit helemaal kan laten shinen. Ideaal om een fashion statement te maken door je outfit en bril helemaal op elkaar af te stemmen.


Billie magazine juni 2018

REGEN Regen is de grootste vijand van brillendragers. Je herkent dat moment wel wanneer je gejaagd met de fiets de stad aan het doorkruisen bent, en dan plots, REGEN. Binnen enkele seconden zit je bril onder de regendruppels en heb je geen idee wat er voor je aan het gebeuren is. Al eens aan een bril met ruitenwissers gedacht?

Na een ellendige dag op het werk, zo’n typische ‘blue monday’, had ik eindelijk wat tijd voor mezelf. Ik stond onder de douche en besefte toen pas dat mijn bril nog op mijn neus stond. Als je over tegenslag spreekt... (Emilie Walschaerts, 22 jaar)

Toen ik in het derde jaar van mijn studies zat, liep ik stage op de digitale afdeling van een bedrijf. De mensen waren er fashionable en ik, nog geen rijbewijs, had er net een ellendige tocht met de fiets opzitten. Alsof de wind nog niet erg genoeg was, begon het vijf minuten voor mijn aankomst ook nog eens te hagelen. Toen ik eindelijk aankwam, nodigde mijn stagementor mij uit voor een eerste gesprek in zijn bureau. Het was er 23 graden en in geen tijd besloeg mijn bril. Gênant, maar het ergste is dat ik het de rest van het gesprek zonder heb moeten doen. Dan moet je ook nog weten dat ik min acht heb. (Lif Leemans, 22 jaar)

Ik ben van nature geen extravert persoon en tijdens mijn hogere studies moest ik wel vaker presentaties geven voor een hele aula. Het gebeurde vaak dat ik een black-out kreeg omdat iemand mij recht in de ogen keek. Dat zorgde voor veel problemen, totdat ik eens mijn bril thuis was vergeten. Ik zag niemand heel scherp en mijn presentatie verliep heel vlot. Vanaf dat moment zette ik steevast mijn bril af wanneer ik voor zulke stressvolle situaties kwam te staan. Intussen heb ik geleerd hoe ik met die faalangst moet omgaan en doe ik dat niet meer. Mijn bril zorgt er zelfs voor dat ik serieuzer wordt genomen wanneer ik in ondehandeling ben voor mijn job. (Anke Goeman, 27 jaar)

TV IN BED Nog een laatste aflevering van die spannende Netflix-serie kijken in bed? Zalig! Maar als brillendrager weet je dat dat niet altijd een even gemakkelijke klus is. Dat het kussen en je bril geen vrienden zijn, zal je ongetwijfeld al aan de levende lijve ondervonden hebben. Je bent dus behoorlijk beperkt in het aantal posities die je kan aannemen. Misschien toch maar rechtopzitten.

Deze zomer trok ik vijf maanden met een vriendin door Azië. Op een zonnige, hete namiddag besloten we om in het meer een duik te nemen. Natuurlijk had ik helemaal niet meer gedacht aan de bril die op mijn neus stond. Toen ik weer boven kwam, had ik pas na enkele minuten door dat mijn bril hoogstwaarschijnlijk op de bodem van het meer zou liggen. We zochten langer dan een halfuur en uiteindelijk was het een local die hem opviste. Gelukkig want zonder bril kon ik daar niets meer doen gedurende die twee maanden die nog restten. (Joyce Raes, 28 jaar).

Heb jij ook zo’n verhaal of andere leuke anekdote? Deel het met ons op de site: www.billie.be/communitystories. Wie weet komt jouw verhaal dan wel in een volgende editie van dit magazine te staan. BILLIE | 15


Let’s

Quiz

Billie biedt een breed gamma aan unieke brillen. Maar welke bril past nu echt bij jou? Deze quiz helpt je bij het bepalen welk type bril geschikt is voor je. Let wel: in deze quiz wordt geen rekening gehouden met andere elementen die mee bepalend zijn in de keuze van een montuur.

Rugzak

Wat is je favoriete accessoire?

ZONNEBRIL

START

Hightech fototoestel

Je favoriete seizoen?

IK ZOEK EEN

OPTISCHE BRIL Je draagt het liefst een

Hoed

Pet

16 | BILLIE


Billie magazine juni 2018 Een vette afterwork party!

STOERE ONTDEKKER Geef jou maar ...

Een leerrijke jobbeurs met experts

Winter! Laat die skivakantie maar komen.

Je bent stoer en gaat op zoek naar uitdagingen. Daarnaast ben je een persoon die graag afspreekt met vrienden en niet snel een feestje zal missen. Een tijdloze metalen bril past perfect bij je en zal ongetwijfeld je stijl helemaal op punt stellen.

ELEGANTE MULTITASKER Geef mij maar de zomer. Witte stranden en een azuurblauwe zee? HEERLIJK!

Je schenkt veel aandacht aan details en verkiest fijn afgewerkte objecten. Je bril heeft voor jou vooral een functionele waarde en daarom mag je bril geen storend element zijn. Voor jou is een montuur in een zachte kleur de beste optie.

HIPPE TRENDSETTER Je juwelen heb je het liefst...

Elegant

Je houdt niet van mainstream en gaat daarom op zoek naar alles wat anders is. Je bril is voor jou het ideale accessoire om dat duidelijk te maken aan je omgeving. Opteer daarom voor een rond of vierkant montuur.

Stoer

BILLIE | 17


Billie in ’je Mechelen Je had toch niet anders verwacht dan dat je Billie kan vinden in een hippe stad. De winkel is gelegen in bruisend Mechelen, op een boogscheut van de Bruul en de Vismarkt. Hieronder vind je alvast een kort overzicht van hoe je de winkel het makkelijkst kan bereiken.

MET DE TREIN

MET DE AUTO

Mechelen is vlot bereikbaar per trein vanuit zowat alle Belgische steden. Als je de trein neemt en afstapt in het station van Mechelen, ben je op 15 minuten wandelafstand verwijderd van de winkel. Het is dan het gemakkelijkste om via de Bruul naar de IJzerenleen te gaan. Vanuit Brussel, Leuven en Antwerpen moet je zo’n 20 minuten tellen. Mechelen telt twee stations. Stap niet af in station Mechelen-Nekkerspoel, wel in station Mechelen.

Door zijn centrale ligging is de stad ook vlot bereikbaar met de auto. Neem afrit Mechelen-Zuid als je vanuit Brussel komt, en afrit Mechelen-Noord wanneer je vanuit Antwerpen de stad wil binnenrijden. In Mechelen is er voldoende parkeergelegenheid voorzien. Wanneer je je parkeert op de Grote Markt, hoef je nog maar enkele minuten te wandelen, alvorens je Billie bereikt.

TE VOET

MET DE FIETS

Een wandeling door Mechelen is zeker een aanrader wanneer je de stad nog niet hebt bezocht. Wandel langs het drijvende Dijlepad en verken de charmante huizen en, in de zomer, vele terrasjes. Je bezoek aan Billie combineren met een cultureel dagje Mechelen, is dus zeker een aanrader. Je zal versteld staan van hetgeen de stad te bieden heeft.

Voor de sportievelingen is het zeker ook een leuk idee om op de fiets te springen en zo een bezoek te brengen aan de winkel. Er zijn voldoende leuke fietsroutes die je doorheen de stad begeleiden. En dankzij de nabijheid van talrijke leuke bars en eettentjes, zal je na die fietstocht niet al te lang op zoek moeten gaan naar wat verfrissing. Schol op Billie!

18 | BILLIE


Billie magazine juni 2018

ANTWERPEN E19

G

MECHELEN-NOORD

VE ST

lf aa Tw

. str ele

st po

a

M

t aa str

en

nn

EN

EL

ec

he

len

AN

Katelijnestrt.

No

Va n

OLIV ET

EZ .G

LA LE

r.

kerst

bec K. de

tr.

ns

e rd

at ra rst

o ab Th

str . egaa B

3

St. janstraat n

lei

p yn

n

De

e

1

.d Fr

. str

o

er

m

. str e d

en

Bor

Halle str

IJz

er

zest

.

raat

u Aug

Hazestr.

straa stine

t aa str

hip

sc

Bruul

ge

str. Blaasbalg

RTV EST

en

lee

n

2

n La

3 n3 nlee helen e r e ec IJz 0M 280

5

33

ij! ijn w

rz

Hie

Be

rkt Leerma

n gij

Hippe adresjes in Mechelen 1 2 3 4 5 6

Makadan

Grote markt 11

Noen

Leermarkt 24

Lunch Ontbijt

Bar Marie

Lunch

Bar Popular

Cocktails

Mona’s Toast

Ontbijt

Stationsstraat 55 Vismarkt 1

Hanswijkstraat 1

6

kstraat

Ontbijt

Foom

Katelijnestraat 2

Hansw ij

CQ SPEE

VE

ZA ND

t

PO O

4

ST

LEUVEN

LEUVENSESTEENWEG

BRUSSEL E19 MECHELEN-ZUID

BILLIE | 19


Tel: 0472/05.20.03 E-mail: info@billie.be IJzerenleen 33 - 2800 Mechelen De winkel is geopend van maandag tot zaterdag van 10 tot 12.30 u. en van 13 tot 18.30 u. 20 | BILLIE

Magazine eindwerk  

Dit is een doorbladerbare publicatie die ik maakte voor mijn eindwerk. Het is een dynamisch magazine met afwisselende content, afgestemd op...

Magazine eindwerk  

Dit is een doorbladerbare publicatie die ik maakte voor mijn eindwerk. Het is een dynamisch magazine met afwisselende content, afgestemd op...

Advertisement