Bouchovigne folder

Page 1

EEN HEERLIJK HUWELIJK VAN CHOCOLADE EN WIJN


LAAT U VERLEIDEN EN PROEF DEZE SENSUELE SMAAKSENSATIE!


PERFECTE HARMONIE TUSSEN CHOCOLADE EN WIJN De Bouchovigne is het langverwachte en unieke eindresultaat van een jarenlange zoektocht naar de perfecte harmonie tussen chocolade en wijn. De grootmeester-chocolatiers van Chocolaterie Bonaparte uit Maaseik hebben met de grootste zorg en passie een gloednieuwe selectie chocoladetabletten gecreĂŤerd om te degusteren in combinatie met geselecteerde wijnen. De chocolades die aan de basis liggen van de Bouchovigne zijn speciaal voor Chocolaterie Bonaparte geproduceerd met cacao afkomstig van de beste cacaoplantages ter wereld.


Cacaorassen zoals Criollo, Nacional en Trinetario verrijken we met diverse natuurlijke kruiden, bloemen, mineralen en noten om zo in combinatie met de gepaste wijn tot een nieuwe en unieke smaakbeleving te komen. Wijn en chocolade hebben veel gemeen. Zo wordt hun karakter sterk be誰nvloed door de geografische ligging en de klimatologische omstandigheden van de wijngaarden en de cacaoplantages. Bovendien zijn ze allebei slowfood.

NEEM DUS DE TIJD OM ER RUSTIG, MAAR INTENS VAN TE GENIETEN.


VOOR HET DEGUSTEREN VAN DEZE UNIEKE COMBINATIE VAN DE BOUCHOVIGNE EN DE BIJPASSENDE WIJN DOEN WE EEN BEROEP OP AL UW ZINTUIGEN Bewonder de specifieke kleur van deze premium kwaliteitschocolade en voel de sensualiteit in elk Bouchovigne-tablet Luister naar het breken van de chocolade en laat u betoveren door zijn unieke aroma. En pas dan laat u zich bedwelmen door zijn hemelse smaak.


... IS EEN SAMENSPEL VAN DRIE FRANSE WOORDEN NAAR EEN CREATIE VAN MACHELINE DUMAS. BOUCHE, mond, de plaats in ons lichaam waar we heerlijke smaken kunnen waarnemen. CHOCOLATE, chocolade, de basis van de Bouchovigne. VIGNE, wijnrank, de rank die de druiven draagt en het beste uit de aarde neemt om tot een goddelijke drank te komen. Deze drie woorden zijn versmolten tot één naam: BOUCHOVIGNE, net zoals de chocolade en de wijn met elkaar versmelten tot een mooie smaaksensatie.

Op de volgende pagina’s beschrijven we de chocolade tabletten uit onze Bouchovigne-reeks. U krijgt een impressie over het karakter van de gebruikte cacaobonen, de chocolade en een algemene impressie van de wijn die deze chocolade kan begeleiden. Het geheel is nooit compleet daar er iedere keer opnieuw verrassende combinaties naar voren kunnen komen. Meer specifieke informatie kunt u terugvinden op onze website: www.bouchovigne.eu


BOLERO (W)

Een zeer verfijnde witte chocolade met 35% cacao uit Venezuela, de chocolade heeft een delicate melk- en vanillesmaak en is door Bonaparte verfijnd met natuurlijk extract van Franse rozen en rozenblaadjes, fijne kruiden als curry en saffraan, en verstevigd met mineralen uit het oorsprongsgebied van de cacao. Dit maakt de chocolade bijzonder en karaktervol. Deze chocolade laat zich combineren met bloemige, fruitige, rijpe witte wijnen met een stevige neus. De combinatie begint rustig maar plots barst de hemel open. De toegevoegde mineralen openen de smaakpapillen en houden de tong fris.

BOLIVIA SAUVAGE (R/W)

Chocolade van unieke en zeldzame cacao, Criollo Amazonico. Deze cacao vindt zijn oorsprong in de oerwouden van de Boliviaanse laaglanden en wordt niet gecultiveerd. Hij groeit op natuurlijke wijze in het wild. Naast de rijke harmonieuze cacao smaak bevat deze boon aroma’s van verse citroen en grapefruit. Door het lange concheerproces bij de chocoladebereiding ontplooit zich een boeket van gedroogde pruimen en vanille. Deze chocolade is een culinaire ervaring en laat zich combineren met fruitige rode en witte wijnen, maar ook met gerijpte witte wijnen met een lichte restsuiker. De gepaste wijn en de Bolivia Sauvage verheffen elkaar niet maar vormen een harmonieus geheel.

DA VINCI (R)

(R) rode wijn | (W) witte wijn

De koning der cacaobonen, de fijnaromatische Nacional Arriba, welke uitsluitend in Ecuador voorkomt geeft zijn chocolade een mild-bittere cacaosmaak met toetsen van rode vruchten, gedroogd gras en tropische bloemen. Hij laat ruimte voor expressieve aroma’s en is daarom een uitstekende begeleider voor krachtige rode wijnen. De toevoeging van Piment d’Espelette brengt de chocolade en wijn in evenwicht. Da Vinci is een gewaagde ontdekkingsreis waarin de wijn het pittig karakter van de Piment d’Espelette naar boven brengt. Da Vinci vult de wijn aan, het aromapallet wordt in zijn geheel verbreed. De beleving wordt afgerond met een mooie cacao-intensie.


SWEET DOMINGO (R/W)

Een blend van Forastero en Criollo uit de Dominicaanse Republiek, ligt aan de basis van deze chocolade. Deze blend geeft de chocolade een pittig karakter, met een kruidige fruit- en wijntoets, de volle en krachtige aroma’s die de cacaoboon uit de donkere aarde heeft onttrokken, maken de chocolade genereus en betoverend. Door de toegevoegde honing en vanille in de chocolade worden de smaakpapillen geprikkeld. De Sweet Domingo laat zich combineren met rode en witte wijnen zonder uitgesproken zuren.

DOMINGUE BRUT (R)

Deze chocolade is een variant van Sweet Domingo met een verrassende toevoeging van kardemom. De kardemom maakt de wijn zwaarder en het karakter kruidiger, het fruit in de wijn komt versterkt naar voren. Deze chocolade begeleidt eveneens als de Sweet Domingo rode wijnen zonder uitgesproken zuren, maar brengt hem naar een andere dimensie. Hoe fruitiger de wijn hoe mooier de expressie.

DOMINGO CRUNCH (R/W)

Net als de Domingue Brut is ook dit een verdere verfijning van de Sweet Domingo met toevoeging van geroosterde cacaokernen. Om te voorkomen dat de body van de Sweet Domingo overtroffen wordt door de wijn, zijn cacaokernen toegevoegd. De Domingo Crunch laat zich combineren met wijnen met een tropisch vruchtenaroma zonder uitgesproken zuren.


ARRIBAMORA (R/W)

Arribamora is gemaakt van Arriba bonen, de koning van de cacao, uit Ecuador. Intensieve aroma’s van koffie en zoethout in de cacaobonen, versterken zijn cacao smaak. De traditionele, zachte verwerkingsmethode ontwikkelt een krachtig boeket van gedroogde pruimen, dat eindigt met een lichte, bijna bloemige toets van zwarte bessen. Deze chocolade is een onvergetelijke ervaring voor de zintuigen. De toevoeging van sinaasappelschil en stukjes amandelen in de chocolade zorgen voor een smaakvolle combinatie met kruidige aromatische witte en rode wijnen, evenals houtgelagerde wijnen.

FLEUR DE VIOLETS (W)

Sao Thomé, Tanzania en Ghana samen in één blend zijn de basis voor deze chocolade. Deze cacaosoorten geven de chocolade een stevige cacaobody met een gebalanceerde smaak vol typische aroma’s van geel tropisch fruit en kruiden. Gesuikerde violetblaadjes geven de chocolade een fijne krokantheid en een fleurige smaaksensatie. Fleur de Violets is combineerbaar met bijna alle boeketwijnen.

MARACAÏBO ORANGE (W)

(R) rode wijn | (W) witte wijn

Aan de voet van het Andesgebergte, in de nabijheid van het Venezolaanse MaracaÏbo meer, wordt de cacao, Criollo, voor deze chocolade geteeld. De harmonieuze combinatie van pruimen- en koffiearoma’s veredelen onmiskenbaar de cacaosmaak. De traditionele, zachte verwerkingsmethode van de chocolade ontvouwt de aroma’s van oranjebloesem en kaneel, wat wordt versterkt door het uiteindelijke gevoel van een licht, zoet rozijnen boeket. De chocolade is voor de combinatie met wijnen versterkt met sinaasappelschil ter ondersteuning van de aroma’s. Geroosterde cacaokernen zorgen voor een krokant karakter en versterken de cacaobody. Maracaïibo Orange is combineerbaar met bijna alle boeketwijnen.


RIO HUÏMBI (W)

Cacao, Arriba Nacional, uit de Ecuadoraanse provincie Esmeraldas, voornamelijk uit het achterland van de rivier Huïmbi. Deze melkchocolade wordt gekarakteriseerd door een sterke cacaosmaak aangevuld met een aangename melktoets. Hij heeft een pittig samenspel van fijne karamel en een discreet moutaroma. De smaak wordt afgerond door een nootachtige botertoets met een vleiende zoetheid. Rio Huïmbi is bestemd voor witte wijnen met mineralen, zoals ook Inka Huïmbi.

INKA HUÏMBI (W)

Dezelfde chocolade basis als Rio Huïmbi, maar nu verrijkt met mineralen uit het cacao oorsprongsgebied. Deze mineralen zijn toegevoegd om mineraalrijke wijnen, waar Rio Huïmbi niet tegenop kan, te begeleiden. Inka Huïmbi is een begeleider van mineraalrijke witte wijnen, zoals ook Rio Huïmbi.

TAMARINIER NOIR (R)

Criollo bonen afkomstig van één enkele plantage in Madagascar omringd met Tamarindebomen. De cacaobonen krijgen door de zure vruchten van deze bomen een fijne en karaktervolle smaak. De selectie van de beste percelen en een strikt fermentatie- en droogproces, zijn de basis voor een donkere chocolade met een uniek en uitgesproken karakter. Door het sterke karakter van deze chocolade, is hij in staat zonder additieven rode wijnen met zacht ingebonden tannines, elegant en vruchtcharmant, te begeleiden.


CRIOLLO ABISEO (R)

In de Peruaanse provincie San Martin ligt een cacaoplantage met Criollo bonen die een heel eigen karakter hebben. Deze chocolade ondersteunt het barique-karakter van de wijn en laat de fruitaroma’s in zijn waarde. Om de combinatie chocolade-wijn een vooruitstuwende kracht te geven is de chocolade verrijkt met gember. Criollo Abiseo harmonieert met rode wijnen met een aroma van rijp rood fruit en een fruitige afronding.

TWO TREES (R)

Een mengeling van chocolades uit twee continenten. Een rijke melkchocolade van de Arriba Nacional uit Ecuador en een donkere chocolade van Forastero bonen uit het Afrikaanse Sao Thomé. Beide chocolades hebben hun eigen specifieke smaken, aroma´s en karakters. Deze chocolade is samengesteld als begeleider voor rode wijnen met fruitige intensiteit, zuivelimpressies en tannines. Met name voor wijnen waarin Merlot is verwerkt. Merlot heeft behoefte aan Zuid-Amerikaanse cacao, de hiervoor door Bonaparte gekozen variëteit brengt de zuivelimpressies van de wijn naar voren. De gekozen donkere chocolade brengt evenwicht in de tannines.

(R) rode wijn | (W) witte wijn

CŒUR DE MADAGASCAR (R/W)

Chocolade van Criollo bonen uit Madagascar. Het aroma van deze chocolade bevindt zich tussen licht geroosterd, en prikkelend kostbaar hout. De chocolade heeft een verrassende fijngevoelige smaak. Om het fijngevoelige karakter van de chocolade te behouden en een krokantheid te bewerkstelligen, zijn geroosterde cacaokernen aan de chocolade toegevoegd. Deze chocolade harmonieert met vele rode en witte wijnen, maar witte wijnen met een boeket van steenvruchten en knapperige zuren, hebben de voorkeur.


Sint Jansberg 70 3680 MAASEIK (B) TEL: +32 (0)89 572 219 info@chocolaterie-bonaparte.be

www.bouchevigne.eu www.chocolaterie-bonaparte.be


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.