KRANT LUVAND PASEN 2021

Page 1

Krant Luvand PASEN 2021

MET

MIRTHE

ZOEKOPDRACHT

PAASPAUZE TIPS

7 STOUTE VRAGEN

zoek de paaseitjes

anti verveling

met Mirthe van de rakwi's


dag iedereeeeen Jaja, het leukste krantje van Vlaanderen en omstreken is er weer!! En jullie hebben geluk, want er vallen paaseitjes mee te verdienen. Lees dus snel verder! Ik hoor jullie al denken: wat is dat voor lockdownfeestje hier op deze foto? Schaamteloos illegaal zijn, niet eens mondmaskers zeg! Maar niets is minder waar : jullie zouden het nooit raden, maar er is een tijd geweest toen corona nog niet bestond!! En die foto staat hier niet voor niks: zoek alle leiding op deze foto en dan hebben jullie het recht om hem in je slaapkamer op te hangen. Ja we weten het, super vrijgevig van ons. (Levita, Lennert, Belle, Mirthe en Olga staan er niet op. Dat is weer typisch die rakwileiding he, die denken dat ze alles mogen.)

Maar eigenlijk was deze foto maar om te oefenen: zoals jullie weten is er dit weekend paaseitjesverkoop. Daarom zit er vandaag een challenge in het boekje (zoals de jeugd van vandaag dat blijkbaar noemt): tel alle paaseitjes in dit boekje en stuur het aantal naar paaseitjeschiroluvand@gmail.com . De derde die het juiste antwoord stuurt krijgt een gratis zakje paaseitjes. Snel alles lezen dus!! Veel leesplezier! Eva


boodschappen VAN ALGEMEEN NUT

De jongste drie afdelingen nemen best altijd een plastic beker mee. Chiro Luvand T-shirts zijn te koop voor tien euro in alle maten. Vraag ernaar bij de leiding! Chiro Luvand zit nu ook op Instagram! Volg ons via @chiroluvand. Wie nog oude Chirokleren heeft, kan ze altijd op de Chiro afgeven. Zo kunnen wij tweedehandskleren aanbieden voor wie die nodig heeft.

U heeft hem misschien al ontdekt, maar wij hebben sinds kort een website! Check hem zeker voor belangrijke info! www.chiroluvand.com Wie geen mails ontvangt, gelieve zelf te mailen naar chiroluvand@gmail.com Zo kunnen wij u opnemen in de maillijst en onze communicatie verbeteren! Wij zijn op zoek naar extra stoelen, fluohesjes, veegborstels en bestek om onze spelletjes nog leuker te maken! Als iemand dit op overschot heeft, zou u er ons een groot plezier mee doen! Wij zijn op zoek naar diepvriezen en frigo’s. Wie er ééntje heeft staan die niet meer gebruikt wordt, wij ontvangen ze met open armen!


kalender 4 APRIL: GEEN CHIRO. 23 JULI-2 AUGUSTUS: KAMP 25 JULI-2 AUG: PINKELKAMP

Voor de rest hebben wij helaas nog niet veel inzicht in de kalender. Hou onze facebookpagina en mail in het oog!

vervangleiding van het trimester DITMAAL IN DE SCHIJNWERPERS: SAM VERHETSEL

Bedankt Sam voor elke zondag dat je enthousiast vervangleiding komt geven! Wil jij ook kans maken op deze plaats? Kom dan zoveel mogelijk leiding geven!

Een dag geen fruitsap gedronken is een dag niet geleefd!


paaspauzepret ANTI VERVELING GIDS JoO nee het is paaspauze!! Wat doe je met al die vrije tijd? Gelukkig heb ik de

oplossing voor jullie. Vul deze to-dolijst in en dan is de paaspauze zo voorbij. En wie weet hebben jullie dan het wereldrecord paaseieren zoeken verbroken, of iets anders cools gedaan om in de klas mee op te scheppen nadien.

een chirospel bedenken en aan de leiding zeggen

een chiro confession/geheimpje insturen en hopen dat het de volgende keer in het boekje staat


Dag lieve pinkels!

Nu wij jullie al een beetje beter kennen, is het tijd voor een quiz! Dit is de grote


liefste speelclubs, De paashaas en zijn vrienden zijn in het land! Er huppen honderden haasjes met hun mandje in het rond Waar ze passeren, leggen ze steeds een eitje op de grond In het speelclublokaal, in het knutselkot achter de glijbaan, maar niet te dicht bij de weg want als de haasjes kinderen zien aankomen rennen ze gehaasd vliegensvlug weg met hun mandje op de rug En zijn de kinderen opnieuw verdwenen komen alle haasjes voorzichtig terug

We hopen dat jullie dit weekend van allerlei lekkere paaseitjes kunnen genieten. Om goed in de sfeer te blijven, hebben we enkele knutselideetjes voor jullie verzameld. Misschien lok je de paashaas er zelfs mee!

Veeeeel groetjes van jullie leiding Belle, Nora, Brecht en Jorre


Heyyyy Rakwi’ssss Wat gaat de tijd snel! Nog even en het is bijna kamp!! Maar voor we op kamp gaan, hebben we nog enkele leuke zondagen klaarstaan. Door deze woordzoeker te maken, kunnen jullie al een beetje ontdekken wat de de volgende weken zullen spelen. Groetjessss jullie beste leiding, Jana, Emile, Mirthe en Olga

●eidag. ●olympische-spelen ●shelterspelendag. ●kegeldag ●omgekeerde-dag ●siamesetweelingdag ●komen-eten ●scary-movie


Hey allerliefste Tito’s!!!!!!! Na weken aan een stuk online quizzen, tekenen en Among Us sessies mogen jullie eindelijk weer naar de Chiro komen, joepie!!! We moeten toegeven, we hebben jullie toch wel een beetje gemist (meer dan we willen toegeven). Hopelijk laat onze beste vriend Alexander De Croo ons deze zomer ook op kamp vertrekken, en op tweedaagse natuurlijk! Maar in afwachting daarvan staan er eerst nog heel wat leuke chirozondagen op het programma! Met of zonder c***na, we blijven ons amuseren! Voor het geval dat jullie zich zouden vervelen tijdens de paasvakantie hebben we hier een klein opdrachtje, helemaal op jullie niveau J.Zoek de verschillen! Veel succes ;))

Lieve paasgroetjes van jullie favoriete leiding, Eline, Nelle, Tim en Flo


heuleu keti's Heur zeun weu eulweur meut eun seuper, feunteustisch teukstjeu veur jeullie. Weu zeun eunderteusen eulweur eun peur meunden veurder. Jeullie weurdeun euk eun jeurtjeu eudeur deus meukeun weu heut teukstjeu eunbeutjeu meuileukeur. Deureum keuzeun weu eurveur eum heut teukstjeu eunkeul meur meut eu’s teu schreuveun. Weu deugeun jeulleu eut deut eun heuleu neumeuddeug veul teu heudeun. Deu weunneur kreugt eun zeutte preus! Euké euk beun het een beetje beu om zo te schrijven dus ik geef het alvast op. Hieronder nog een leuke (haha das ook met ‘eu’) paasprent. Er zit een ei in verstopt en jullie moeten die vinden én ons laten tonen. Wie het niet vindt is een su***l.

Greutjeus Meuikeu eun Leunneurt

Ps: wil iemand mij a.u.b. echt tonen waar het ei verstopt zit, ik heb er een halfuur naar gezocht en niet gevonden :(


Dag lieve aspi's Omdat het een moeilijke periode is voor iedereen, willen we jullie wat opvrolijken met leuke memes. Xxx David en Levita

kamp


aspi's


(Ongeveer) 7 stoute vragen met... MIRTHE VAN DE RAKWI'S Dag Mirthe en welkom in zeven stoute vragen!! Ben je klaar om de spannende vragen te beantwoorden? Ja hoor! Heb je ooit al eens gespiekt? Ja, maar vertel het niet aan mijn mama! Wanneer heb je voor het laatst in het zwembad geplast? Kun je dat geloven dat ik dat nog nooit gedaan heb? Wel al veel in zee natuurlijk! Als je een superheld zou kunnen zijn, wie zou je dan zijn? De Hulk: leuk kleurtje. Het is eens iets anders. Wat is de beste openingszin die je gehoord hebt? Is het bijna formatie? Want ik durf wel eens op je fluitje blazen! Als je een DJ was, wat zou je DJ-naam dan zijn? Mcmurth

Wat is het grappigste mopje dat je kent? Welke barbie kan goed met vleesjes om? Barbie-cue! Heb je ooit al eens moeten nablijven? Ja: we wilden koekjes gaan kopen in de speeltijd om aan de leerkracht Nederlands te geven, maar we zijn betrapt. Wat is de vreemdste plaats waar je al een kleine boodschap hebt gedaan? Op het kampterrein, toen alle toiletten weer eens bezet waren. Wat is je vreemdste eetgewoonte? Vroeger deed ik choco met salami op mijn boterhammen. En soms eet ik nu gewoon puree als snackje. Of ijs. Maar niet een lekker bolletje ijs, gewoon bevroren water.


Wilt u de Chiro steunen zonder geld uit te geven? Dat kan! Uw online aankopen kan u doen op Trooper, via de volgende website:

www.trooper.be/chiroluvand Zo gaat er een percent van uw aankopen naar de Chiro, zonder dat dit u extra kost! Welke online aankopen denkt u dan? Denk maar aan bol.com, hema, coolblue, booking.com, aliexpress, pizzahut, zalando lounge en zoveel meer!


contactgegevens


Wist je dat... Wij dit jaar op kamp gaan naar Bocholt? Dit een supertof kamp gaat worden? Wij superveel paaseitjes verkocht hebben? Wij daarvoor iedereen willen bedanken? het officieel bewezen is dat je afvalt van paaseitjes? Dit natuurlijk een heel dom weetje is aangezien alles bewezen kan worden? en ook nog dom is aangezien afvallen niet het pinakel van tof zijn is? pinakel eigenlijk kerktoren betekent? Ik dus heel dom ben? De twee eerste wist-je-datjes dezelfde zijn als die van het vorige boekje? Wij namelijk een enorme fan zijn van hergebruiken? Jorre coole technieken heeft bedacht om zijn gsm vast te houden? Je hem maar eens moet vragen om het voor te tonen? de tito's een sicke dropping hebben gedaan? de helft van de tito's hebben valsgespeeld? ze het daarom zeker verdienen om publiekelijk ge-wist-je-datjesshamed te worden in dit boekje? de leiding geen paaspauze heeft en wij allemaal jaloers zijn? Lotte de jongste leiding is? zij eigenlijk jonger is dan haar leden? dat niet echt waar is? ze namelijk pinkelleiding is? ze geen 5 jaar is? ze wél echt de jongste leiding is? het woord leiding eigenlijk niet over een persoon kan gaan? wij dat volledig aan onze laarzen lappen? we namelijk hopen dat de definitie van leiding verandert? Jullie dan ook allemaal mogen mailtjes sturen naar het woordenboek Van Dale om het aan te passen?