Page 1

l e p s s k e S e t o r G Het Dumpopdrachten

ad. Het liefdesleven van

ben het er, no doubt, al vaak over geh SEKS EN RELATIES. Jullienie heb r niet zoveel. Hoog tijd zelfs in detail, van anderen weet je dan wee

le oplossing: sommige medeleden ken je missch rbreken. Kramp biedt je daarvoor de idea doo te ep igro asp of iket je nen bin oes om de tab iddelen, hoogte van alle versiertrucs en voorbehoedsm Het Grote Seksspel. Na dat spel ben je op de over jouw Chirovrienden. en hopelijk ook van enkele grappige weetjes

voor ‘penis’.

Opdracht 2: In deze Kramp staan feiten en fictieve

Opdracht 5: Lees zo serieus mogelijk een seksverhaal

een boxershort. Voor de jongens: zoek om het snelst een bh.(Anders kun je gewoon je eigen ondergoed gebruiken.)

uit een magazine voor (rubriekjes als ‘Vrijen en Jij’ in vrouwenbladen). Wie eerst in de lach schiet, verliest.

Opdracht 10: Test eens hoe stevig zo’n condoom

uitspraken over seks. De leiding leest die voor. Eén ervan is bijvoorbeeld:“Tongzoenen is slecht voor je tanden.”Jullie moeten dan gokken of dat waar is of niet. Degene met de meeste correcte antwoorden wint.

Iedereen moet drie flirtpunten verzamelen. Een flirtpunt verzamel je door om de beurt naar een flirtplaats te gaan: de sporthal, het restaurant, de supermarkt, enz. Eens je pion daar staat, moet je een mooie openingszin verzinnen. De rest van de ploeg mag één woord kiezen dat er zeker in moet voorkomen. De leiding oordeelt dan of de zin werkt of niet. Als je dus een geweldig goede openingszin kunt vormen met het woord grasmaaier, verdien je een flirtpunt. De leiding tekent een mooi hartje op je hand of – om het testosterongehalte hoog te houden – ietsveel coolers. Derde keer, goede keer, zeggen mensen wel eens en dus mag je na drie flirtpunten overgaan naar de relatiefase.

Iedereen verzamelt eerst twee flirtpunten. Een flirtpunt verzamel je door om de beurt naar een flirtplaats te gaan: de sporthal, het restaurant, de supermarkt, enz. Eens je pion daar staat, moet je een mooie openingszin verzinnen. De rest van je groep mag één woord kiezen dat er zeker in moet voorkomen. De leiding oordeelt dan of de zin werkt of niet. Als je dus een geweldig goede openingszin kunt vormen met het woord grasmaaier, verdien je een flirtpunt. De leiding tekent een mooi hartje op je hand of – om het testosterongehalte hoog te houden – ietsveel coolers. Als je twee flirtpunten hebt verzameld, mag je over naar de relatiefase. Je mag ook de identiteit van twee personen opvragen – ze moeten dan hun blauwe kaartje aan jou laten zien. Let op voor pottenkijkers!

Waarom zou die persoon met jou in bed moeten duiken? De leiding beslist wie wint. Verleidelijke blikken werpen kan dus helpen.

Opdracht 7: Chiro, dat is choco aflikken van elkanders

nu echt is. Blaas hem op en doe hem zo snel mogelijk springen.

Materiaal dumpopdrachten mm Pen en papier mm Een extra Kramp mm 2 paar handboeien mm Magazines met seksrubriekjes (Flair, Joepie, enz.) mm Choco mm Condooms (vraag ernaar bij de jeugddienst)

de sporthal

het park

!

het bos

?

De flirtfase Groepen > 8 personen

Opdracht 6: Prijs jezelf in vijf zinnen aan bij iemand.

lijf. Doop je vinger in de chocopot en smeer de arm van je tegenspeler vol. Let op, want je moet het er achteraf ook om het snelst weer aflikken.

Het doel van het spel is simpel en ligt voor de hand: seks hebben. Maar omdat we bij Kramp niet meedoen aan onenightstands moet je eerst een leuk lief vinden voor je kunt gaan rampetampen. En aangezien we ook geen fan zijn van tienermoeders, willen we dat iedereen veilig vrijt.

Groepen < 8 personen

Opdracht 9: Voor de meisjes: zoek om het snelst

liefst naakt –en benoem zoveel mogelijk ‘onderdelen’. Je krijgt hiervoor drie minuten.

Opdracht 1: Zoek om het snelst tien andere woorden

moet ze binnen de minuut zo hoog mogelijk verder duwen op je arm. We weten dat je dolgraag wilt winnen, maar denk wel aan je eigen veiligheid.

Genoeg gezeverd. Hoe begin je aan dit spel? Wel, dat is simpel. Je neemt deze Kramp mee naar de Chiro en toont hem aan de rest van je groep – zijhebben hem ongetwijfeld ook al gelezen, maar zijn ‘m gewoon vergeten mee te brengen. Dan omsingel je de leiding en eis je om volgende week Het Grote Seksspel te spelen. Aangezien de leiding heel veel van jullie houdt – en ook wel populair wil zijn – gaan ze akkoord. Neem tenslotte allemaal samen de materiaallijst door, zodat jullie de week nadien meteen van start kunnen gaan. Alright. Dan kun je beginnen aan dit megacoole spel. Iedereen kiest een pion. Daarna trek je twee kaartjes: een blauw en een oranje. Op het blauwe kaartje staat een naam. Dat is jouw identiteit, jouw rol tijdens dit spel. Vervolgens kies je een oranje kaartje waarop de naam staat van degene je moet versieren, al weet je op dat moment natuurlijk nog niet wie van je medeleden deze rol speelt. Kijk dus ook niet op het kaartje van je buur, want dan is de fun er af. Verder is het handig dat je je goed inprent wie jij bent. Als ze je vragen ‘Hoe heet jij?’ en je kunt niet meteen antwoorden, dan komt dat nogal stom over. Op de kaartjes staat ook telkens een object dat je moet verzamelen, maar daar moet je je voorlopig nog niets van aantrekken. Als iedereen twee kaartjes en een pion klaarheeft, kan het spel beginnen. Plaats je pion op ‘start’– dat is dat vakje in het midden van het spelbord. Jullie zitten nu in de flirtfase. De dobbelstenen in de aanslag!

huwelijk. Maar als je met een broek vol goesting zit, is dat wel problematisch. Probeer dus zo snel mogelijk aan het nummer van de pastoor te geraken. Je mag hulplijnen inschakelen, maar ook rondvragen bij de buren.

Opdracht 4: Teken iemand van het andere geslacht –

Opdracht 3: Jullie krijgen alle twee handboeien. Je

Zo speel je dit überfantastische, vetgeile spel

Opdracht 8: Gij zult geen seks hebben voor het

? ?

de bloemenwinkel

de welness

!

Nu komt het serieuze deel. Je hebt het flirten duidelijk onder de knie, maar een relatie aangaan is andere koek. Haal dat oranje kaartje dat je in je Chirobroek of -rok hebt gestoken nu maar weer boven. Als daarop bijvoorbeeld ‘Marie’ staat, dan is zij degene die je moet hebben. Maar dan moet je wel eerst te weten komen wie Marie is, natuurlijk. Dat doe je door naar een flirtplaats te gaan en iemand bij je te roepen. Die persoon moet zijn of haar pion dan bij de jouwe zetten, en zijn of haar blauwe kaartje laten zien.

het restaurant

Start ∙ Stop

Op het oranje kaartje van Marie staat natuurlijk een andere naam. Zij moet bijvoorbeeld een relatie aangaan met Jos. Wat dan? Geen paniek. Iemand met wie je geen relatie wilt, kun je nog altijd dumpen. Dat doe je door een dumpopdracht uit te voeren. Hierin neem je het op tegen het lief waar je van af wilt. Win je het spel, dan zijn jullie uit elkaar en mag jij vrolijk verder dobbelen. Maar pas wel op, want je ex doet er alles aan om je terug te winnen. Verlies je het spel, zet je dan schrap: je lief wil nog altijd met jou naar bed.

!

In het midden van het spelbord zie je een prachtig hemelbed staan. Daar kun je je lief verrassen met een romantische avond die hopelijk uitmondt in een hevige stoeipartij. Als je dit vakje kunt bereiken zonder je lief kwijt te raken, win je het spel.

Op sommige vakjes staat een vraagteken. Als je daarop komt, moet je een vraagkaart trekken. Bespreek samen met de rest van de groep de vraag die op het kaartje staat. Be prepared,want er zitten heel wat grappige dingen tussen. Op sommige vakjes staat een uitroepteken. Als je daarop komt, mag je een spelletje kiezen om even tussendoor te spelen. Je mag er ook voor kiezen om dat niet te doen, maar als je even een energizer nodig hebt, is dit je kans.

HELP, WIJ ZIJN MET TWINTIG KERELS! het spel vlot vooruit gaat.

Geen probleem, maar gebruik best twee dobbelstenen, zodat

HELP, WIJ ZIJN MAAR MET DRIE TIPTIENS EN KOMEN NIET OVEREEN MET ONZE KERELS. Wedden dat de kerels uit een ander dorp met plezier komen meespelen? Misschien ontstaan er nog romances. HELP, WIJ PRATEN IN ONZE GROEP NOOIT OVER SEKS.

Voor alles is er een eerste keer.

Marie

verzamel chocolade

verzamel een film

verzamel champagne

verzamel bloemen

JOUW NAAM IS

JOUW NAAM IS

JOUW NAAM IS

JOUW NAAM IS

Louise

Lotte

David

Julie

verzamel de pil

verzamel theelichtjes

verzamel bloemen

verzamel chocolade

JOUW NAAM IS

JOUW NAAM IS

JOUW NAAM IS

JOUW NAAM IS

Fien

Elke

Maarten

Tine

verzamel chocolade

verzamel film

verzamel Champagne

verzamel bloemen

JOUW NAAM IS

JOUW NAAM IS

JOUW NAAM IS

JOUW NAAM IS

Liesbeth

Pieter

Filip

Ines

verzamel de pil

verzamel theelichtjes

verzamel bloemen

verzamel chocolade

VERSIER

VERSIER

VERSIER

VERSIER

Louis

Lucas

Daan

Marie

verzamel chocolade

verzamel film

verzamel champagne

verzamel bloemen

VERSIER

VERSIER

VERSIER

VERSIER

Louise

Lotte

David

Julie

verzamel de pil

verzamel thelichtjes

verzamel bloemen

verzamel chocolade

VERSIER

VERSIER

VERSIER

VERSIER

Fien

Elke

Maarten

Tine

verzamel chocolade

verzamel een film

verzamel champagne

verzamel bloemen

VERSIER

VERSIER

VERSIER

VERSIER

Liesbeth

Pieter

Filip

Ines

verzamel de pil

verzamel theelichtjes

verzamel bloemen

verzamel chocolade

VRAAG: BEN JE OOIT AL SAMEN GEWEEST MET IEMAND DIE DOOR JE OUDERS NIET AANVAARD WERD?

VRAAG: GELOOF JIJ IN LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT?

VRAAG: HEB JE OOIT WEL EENS JE BED OF EEN ANDER MEUBELSTUK BESCHADIGD TIJDENS EEN VRIJPARTIJ?

de supermarkt

BINNEN DE MINUUT

Overtuig de jongens om mee te spelen.

Daan

VRAAG: IS EEN RIJKE PARTNER INTERESSANTER DAN EEN ARME?

de videotheek

HELP, WIJ ZIJN MAAR MET TWEE ASPIMEISJES!

?

?

Extra vakjes

Vraag de aspi’s om mee te spelen.

Lucas

VRAAG: WAT WETEN DE MEESTE MENSEN NIET VAN JOU? NOEM ÉÉN DING.

De seksfase

HELP, WIJ ZIJN MAAR MET VIER KETI’S!

Louis

VRAAG: HEB JE OOIT AL EENS AAN IEMAND ANDERS GEDACHT TERWIJL JE MET JE VRIEND/VRIENDIN LAG TE VRIJEN?

?

de apotheek

Als je in een relatie zit, moet je zo snel mogelijk seks hebben met je lief. Omdat we jullie niet op slechte ideeën willen brengen, moet je eerst langs de apotheek om een condoom te gaan kopen. Verder staan er op je blauwe en oranje kaartje ook nog objecten die je moet verzamelen. Een bos bloemen haal je bijvoorbeeld bij de bloemist, en een kaarsje kun je meepakken uit het restaurant. Op de plaatsen zelf staan afbeeldingen van de objecten die je daar vindt. Als je die drie voorwerpen– het condoom en de objecten op het blauwe en het oranje kaartje – hebt verzameld, én een relatie hebt met de juiste persoon, kun je overgaan naar de seksfase. Alright!

kleine en grote groepen

JOUW NAAM IS

VRAAG: HOE ZAG HET LELIJKSTE KAPSEL ERUIT DAT JE OOIT HEBT GEHAD?

Als op dat kaartje niet ‘Marie’ staat maar iets anders, dan zit er niets anders op dan de volgende beurt opnieuw iemand bij je te roepen. Als je Marie gevonden hebt, mag je – wanneer het opnieuw je beurt is – eenrelatie met haar aangaan. (Let wel: Marie kan in het spel ook vertolkt worden door een stoere kerel, maar dat maakt het alleen maar grappiger.) Een relatie ga je aan door een binnen-de-minuutspelletje te spelen. Slaag je erin een opdracht uit te voeren binnen de minuut, dan heb je een relatie. Slaag je daar niet in, dan blijf je vrijgezel.

voor

JOUW NAAM IS

VRAAG: PRATEN MANNEN MEER OVER VROUWEN DAN VROUWEN OVER MANNEN?

De relatiefase

Tips

JOUW NAAM IS

DE VRAAGKAARTJES

het bos

!

JOUW NAAM IS

WATERKRATER

BLIKSEMSNEL

HOGE GOLF

LIJNRECHT

Vul vier glazen tot aan de rand met water. Zet ze op ongeveer 5 cm van elkaar. Blaas de pingpongbal van het ene glas naar het andere. Je krijgt één minuut om in deze opdracht te slagen. Materiaal: mm 4 glazen mm Pingpongballetjes

Je moet een afstand van 2,5 m overbruggen door je op handen en voeten te verplaatsen op vijf volle drankblikjes. Eén blikje onder elke hand en voet dus, en eentje voor je uit zodat je je ledematen ook kunt verplaatsen. Je mag in geen geval de grond raken en krijgt hiervoor één minuut! Materiaal: mm 5 volle drankblikjes (33cl)

Tien badmintonpluimpjes liggen verspreid op het terrein. Na het startsignaal zoek je de pluimpjes bijeen en probeer je ze te stapelen.Als ze binnen de minuut als een toren opeen gestapeld zijn, en ze blijven zo 3 seconden staan, dan is de opdracht gelukt. Materiaal: mm Tien badmintonpluimpjes

Je ligt op je buik en moet in plaats van een knikker te raken een rechtopstaand potlood omver rollen. Je krijgt hiervoor in één minuut de tijd maximaaltwintig kansen. Materiaal: mm 20 knikkers mm Kleurpotlood

WENSFONTEIN

VRIJE VAL

DE LANGSTE ADEM

Je moet een muntstuk van 50 cent in een kommetje met water krijgen, maar daarvoor moet je het eerst laten botsten op een tafelblad. Jijzelf staat voor de tafel, het kommetje water staat er op ongeveer 4,5 m achter. Binnen de minuut moet er minstens één muntstuk in het kommetje liggen. Materiaal: mm Muntstukken van 50 cent mm Een kommetje water mm Een tafel

Probeer vijf potloden van op een stoel in vijf flessen te laten ‘vallen’. Om het niet te moeilijk te maken, mag je met je hand of je onderarm op de leuning van de stoel steunen. Je krijgt één minuut voor deze opdracht. Materiaal: mm Een stoel mm Een stuk of tien potloden mm Vijf lege flessen

Je moet vijftien plastic bekers van tafel blazen met een ballon. Dat doe je door de ballon op te blazen en de lucht er gericht weer uit te laten. Je blijft zelf aan één kant van de tafel staan, en mag niets anders gebruiken dan wat je uit de ballon krijgt. Je mag hem natuurlijk een aantal keer opnieuw opblazen en laten leeglopen. Je krijgt hiervoor één minuut. Materiaal: mm Ballonnen mm 15 plastic bekers mm Tafel

Hou drie ballonnen één minuut lang in de lucht. Je mag daarvoor eender welk lichaamsdeel gebruiken, zolang de ballonnen de grond maar niet raken en je ze niet vasthoudt. Materiaal: mm 3 opgeblazen ballonnen

WET VAN NEWTON

VRAAG: HECHTEN MANNEN VEEL BELANG AAN DE CUPMAAT VAN EEN VROUW? VRAAG: ALS JE OP EEN NAAKTSTRANDTERECHTKOMT, KLEED JE JE DAN OOK UIT? VRAAG: WAT IS HET DOMSTE DAT JE OOIT HEBT GEDAAN OM INDRUK TE MAKEN OP EEN JONGEN/MEISJE? VRAAG: HEB JE OOIT AL EENS NAAR PORNO GEKEKEN? VRAAG: HEB JE OOIT AL EENS GEKUST MET IEMAND VAN WIE JE DE NAAM NIET WIST? Deze stellingen komen uit ‘Gesprekstarter’. Wil je nog meer vragen? Je vindt het spel bij De Banier.

Kramp mei-juni 2012 deel 2  

Het Grote Seksspel

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you