Page 1

Baltikum Baltikum består af Estland, Letland og Litauen, der ligger i den østlige del af Østersøen. Riga er den største by i de baltiske lande og er hovedstad i Letland. Byen rummer både en stemningsfuld gammel bydel med små smalle gader og moderne kvarterer. Riga er et godt udgangspunkt for store oplevelser, hvor der er kort afstand til både strande, naturparker og kulturelle perler. Tallinn; der er hovedstad i Estland er enestående i Europa med sit velbevarede middelaldercentrum, hvor man hurtigt føler en århundredgammel stemning blandt bygningerne fra 1400-1500 tallet. Den moderne bydel kan byde på parker og strøggader med butikker dør og dør med det gamle centrum. Vilnius er efter at have gennem gået en turbulent historisk udvikling, i dag hovedstad i Litauen. Atmosfæren i Vilnius er som i Central- og Sydeuropa, med en charmerende bykerne, barokke byggestil og mange smukke kirkebygninger. Samtidig er Vilnius en af Litauens ældste byer.

Baltikums historie og befolkning Især Tallinn indgår i den danske historie. Tilbage til 1219, hvor den danske flåde anført af Kong Valdemar II Sejr, vandt et slag ved Tallinn og hvor det nuværende danske rød-hvide flag faldt ned fra himlen og vendte krigslykken. Danskerne opførte herefter en borg på den nuværende Toompea-høj og Lunds biskop Andreas Sunesen blev den første regent i Tallinn. I 1248 gav Kong Erik IV Plovpenning Tallinn Lübecks byrettigheder, der bandt byens handelsmæssigt til de tyske Østersøbyer. Dette kom især handlen mellem de tyske hansestæder og Rusland til gode. Samtidig i Riga kom tyske købmænd til og de dannede eget samfund med Munken Meinhard i spidsen. I 1225 opnåede Riga byrettigheder og udviklingen gik herefter stærkt. Den stigende handel medførte medlemskab af det økonomiske og politiske samarbejde i Hanseforbundet. Transithandlen mellem Rusland og Vesteuropa gik i denne periode gennem Riga. Vilnius derimod blev først grundlagt i 1323 af den litauiske hertug Gediminas. Tidligere var landets hovedstad Gediminas Kernave, der ligger nordvest for Vilnius, men historien forlyder at en dag hertugen var på jagt, fandt han et smukt søområde og opførte en borg og flyttede hovedstaden hertil. I 1387 fik Vilnius Magdeburg-byrettigheder, men det gjaldt dog kun i den del af byen, hvor den katolske biskob var ledere. Flere krige hærgede i mange år Baltikum og i 1710 faldt både Riga og Tallinn i den russiske zar, Peter den Stores hænder. I slutningen af 1700-tallet faldt også Vilnius til den russiske zar. I årene frem til den russiske revolution og starten af 1. verdenskrig udviklede Baltikum sig både industrielt med jernbaneforbindelser til Skt. Petersborg og kulturelt med bl.a. teatret i Riga. Under 1. verdens blev hele Baltikum invaderet af tyskerne. Men da afslutningen kom på revolutionen og 1. verdens krig, opnåede både Letland og Estland selvstændighed. Litauen derimod blev delt op, hvor Vilnius blev en del af Polen og resten af landet blev selvstændigt. Kort efter og gennem 2. verdenskrig blev Vilnius og resten af Litauen en del af den litauiske Sovjetrepublik og opnående først uafhængighed i 1990. Letland og Estland blev også besat af Rusland og blev på samme tid udnævnt til den Lettiske Sovjetrepublik og den Estiske Sovjetrepublik indtil 1991, hvor landene opnåede uafhængighed.

1


Siden starten af 1990’erne er Baltikum blevet medlemmer af EU og det spås at have stor betydning for de baltiske landes politiske, økonomiske og sikkerhedsmæssige fremtid. I dag bor der ca. 917.000 mennesker i Riga og befolkningen er sammensat af lettere, russere, hvidrussere og ukrainer. Det officielle sprog er lettisk, men der tales dog også en del russisk. Hovedparten er protestanter, men der er dog også en del tilhængere af den katolske kirke samt den russisk ortodokse kirke. Der bor ca. 500.000 mennesker i selve Tallinn, hvor den estiske sammensætning fordeler sig på Estere, russere, hvidrussere og ukrainere. Det officielle sprog er estisk, men russisk er dog også meget udbredt. Hovedparten af indbyggerne er protestanter, men den katolske og den russisk ortodokse samt baptist kirken har også en stor betydning. Omkring 593.000 mennesker bor i Vilnius og befolkningen består hovedsageligt at litauere, russere og polakker.

Geografi og klima Litauen dækker et areal på 65.200 km2, er den sydligste af de tre baltiske lande. Landet grænser mod vest til Østersøen med en kystlinie på 99 km, og mod nord er der 610 km grænse til Letland. Mod øst og syd grænser det til Hviderusland i alt 724 km, mod sydvest grænser det til Polen som strækker sig over 110 km og med 303 km til den russiske føderation Kaliningradregion (Østprøjsen) Halvdelen af Letland ligger 100 meter under havets overflade. De højeste steder findes i bakkelandet øst for Riga, med Gaizina kalns som det højeste punkt 311 meter over havets overflade. Langs den baltiske højderyg, i den sydøstlige del af landet når bakkelandet op på 275 meter over havet. Gennem dette bakkeland løber floden Daugava, som er den største af Letlands i alt 17 floder. Næsten 40% af Estland er dækket af skov. En del af skoven er udlagt som naturpark og er derfor erklæret fredet områder. Estland ligger på grænset mellem tempereret fastlandsklima og kystklima. Gennemsnits temperaturen ligger om sommeren omkring 16-18 grader og vinter temperaturen ligger typisk under 0 grader og -20 grader er ikke usædvanligt. Det betyder at ca. 1/3 del af landet er dækket af sne, der starter med at falde allerede i november, for først at forsvinde igen i midten af marts måned. Der falder en del nedbør om året, ca. 400-700 mm. Normalt falder der mest regn i den sydøstlige del af landet.

2


Lokal transport Der er generelt gode togforbindelser i hele Baltikum. Man skal dog være opmærksom på, at der ikke altid findes en gyldig køreplan. I storbyerne kører der bybusser og det er muligt at komme hurtigt rundt til de forskellige attraktioner og seværdigheder. Desuden er der et hav af sejlruter ud fra Tallin og Riga til flere steder langs den baltiske kyst samt Finland. Det kan anbefales at leje bil, hvis man vil ud i det Baltiske landskab. På den måde bestemmer man selv farten og tempoet.

Visum, Pas og vaccinationer Det er visumfrit at rejse til Estland, Letland og Litauen i 90 dage. Dog skal passet medbringes være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen. Har man specifikke spørgsmål, det er altid en god ide at kontakte: Det anbefales at blive vaccineret mod difteri og stivkrampe. Det tilrådes derfor at man i god tid inden afrejse kontakter Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk hvor man får 10% rabat ved at fremvise en gyldig rejseplan fra Check Point Travel.

Mad og drikke Det traditionelle lettiske køkken tager udgangspunkt i områdets landsbrugstraditioner. Smag på nogle af de gode supper, f.eks. kålsuppe og fiskesuppe er bland specialiteterne. Prøv også det gode lettiske rugbrød. I Rigas gamle bydel ligger der mange både lettiske og etniske restauranter. Her er et rigt udvalg af verdens køkner repræsenteret. Det estiske køkken byder på en solid kost med retter som surkål, stuvet svinekød, blodpølse og marinerede ål. De bedste estiske restauranter ligger i den gamle bydel samt områderne omkring Virus Väljak og Vabaduse Väljak. Litauiske retter er også præget af supper, fleks. Borsjtj og svamperetter. I Vilnius’ hyggelige gamle bydel ligger mange litauiske og etniske restauranter. Det er stadig billigst at gå ud at spise og drikke i Baltikum. Man får meget for pengene og selvom maden tilberedes på en anderledes måde end vi danskere er van til, så er kvaliteten bestemt ikke dårligere.

3


Indkøb Rigas lange indkøbsgader med store specialforretninger og kædebutikker er primært Brivibas, Idlá og de større sidegader. Mange specialforretninger findes i den gamle bydel og her kan der købes kunsthåndværk til billige penge. Tallinns centrale indkøbskvarter ligger i gaderne omkring Viru väljak og Vabaduse Väljak samt i den gamle bydel. Der er flere markeder i Tallinn, bl.a. det lokale i området bag hovedbanegården (Balti Jaama Turg). Vilnius’ store specialforretninger og kædebutikker ligger i området omkring Gedimino gaden. I den gamle bydel findes mange små forretninger. De største kædebutikker i centrum er bl.a. Hyperrimi (Savanoriq 16) og Iki (Jasinskio 16). Byen kan også byde på flere mindre markeder. Ca. 4 km. vest for byen ligger det store Gariunai marked, hvor stort set alt kan købes.

Valuta Møntfoden i Riga hedder Lats. 1 Lats er lig med 11 danske kr. Møntfoden i Vilnius hedder Lila og 1 Lila svarer til 2,25 danske kr. Møntfoden i Tallinn hedder Estiske kroner og 2 Estisk kr. svarer til 1 dansk kr. Det er en god ide at medbringe få kontakter i euro, så man kan veksle pengene om. Mastercard og visacard modtages i de fleste større forretninger og spisesteder. I lufthavnen samt inde i byen er det forholdsvis let at finde vekselautomater. Prisniveauet er meget lavt og det kan være et problem at vekslet tilbage til danske kroner.

Rejsen Rejsen foregår i fly direkte fra København eller fra Jylland via en by i Europa. Der vil være mulighed for afgang alle ugens dage. Lufthavnen i Riga hedder Riga Splive og ligger ca. 8 km. udenfor byen. Der er mulighed for at tage en bus ind til centrum, hvor en billet ca. koster 10 kr. pr. person one way. En taxa koster ca. 100 kr. Tallinn lufthavn hedder Tallinn Ülemiste og ligger 4 km. sydøst for byen. Der er mulighed for at tage en bus ind til centrum. Billetten koster ca. 5-10 kr. En taxa koster ca. 100 kr. Vilnius internationale lufthavn ligger 10 minutters kørsel fra centrum. Bus no 1. kører direkte til hovedbanegården og en billet koster ca. 1,40 LTL.

4


Forsikring Den danske lovgivning for rejsesygesikringen ”Det Gule Kort”, ændres pr. 01/01-08. Det har stor betydning for Jer der rejser på ferie i Europa, idet det geografiske dækningsområde for ”Det Gule Kort”, begrænses til EU og EØS landene og dækningen for hjemtransport helt bortfalder. ”Det Gule Kort” vil kun dække for akut sygdom/tilskadekomst og hospitalsophold i EU og EØS landene: Andorra, Azorerne, Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Gibraltar, Grækenland, Grønland, Isle of Man, Irland, Island, Italien, Kanariske Øer, Kanaløerne, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Madeira, Malta, Monaco, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten og Østrig.

Det er der for meget vigtigt, at I har en privat rejseforsikring, der kan dække Jer. I en lang række lande bortfalder både sygdom/tilskadekomst, hospitalsophold samt hjemtransport – det vil altså sige hele dækningen gennem ”Det Gule Kort”. Her er det derfor afgørende, at I tegner en privat rejseforsikring, som dækker både sygdom og hjemtransport. Det drejer sig om følgende lande: Albanien, Algeriet, Bosnien-Herzegovina, Egypten, Gaza, Hviderusland, Israel, Jordan, Jugoslavien (Serbien og Montenegro), Kroatien, Libanon, Libyen, Makedonien, Marokko, Moldova, Palæstina, Rusland (indtil Ural), Syrien, Tunesien, Tyrkiet, Ukraine og Vestbredden.

Med en Gouda rejseforsikring behøver I ikke, at spekulere mere over ændringerne for ”Det Gule Kort. Alle Goudas rejseforsikringer dækker udgifter til hjemtransport i det nye geografiske dækningsområde. Ligesom alle Goudas rejseforsikringer dækker akut sygdom/tilskadekomst, hospitalsophold og hjemtransport i de lande, der ikke længere dækkes af det ”Det Gule Kort. Kontakt os gerne for priser, råd og vejledning.

EUROPA RUNDT – ÅRET RUNDT Rejser du uden forsikring i Europa? Eller betaler du for meget for din forsikring i dag? Dækker den for lidt? Goudas årsrejseforsikring er skræddersyet til at dække dig på alle dine ferierejser i Europa. Vores forsikring er tilpasset så du undgår dyre dobbeltdækninger – og prisen er til at forstå.

Køb Goudas årsrejseforsikring hos Check Point Travel Forsikringen dækker på ferierejser i Europa, når rejsens varighed er under 1 måned. *tandlægebehandling *fysioterapi * juridisk assistance * sikkerhedsstillelse *hjemkaldelse *sygeledsagelse *tilkaldelse *forsinket fremmøde *rejsedokumenter *bagageforsinkelse *selvrisiko dækning på bagage *feriegaranti *evakuering *flykapring *herudover er der mulighed for at købe et bagagetillæg som gælder hele året. Forsikringens fulde betingelser nr. 520 ses på www.cpt.dk eller fås hos Check Point Travel.

5


Vilnius Ankomstpakke: Flyrejse tur/retur med Air Baltic (L) direkte fra København, lufthavnsskatter, 2 overnatninger på valgte hotel inkl. morgenmad.

Hotel

Periode

Victoria Ecotel Vilnius Polonezas Pan Tadeusz Europa City Vilnius Residence

01/11 01/11 01/11 01/11 01/11

– – – – –

31/03 31/03 31/03 31/03 31/03

Pris pr. person fra

Periode

Victoria Ecotel Vilnius Polonezas Pan Tadeusz Europa City Vilnius Residence

01/11 01/11 01/11 01/11 01/11

– – – – –

31/03 31/03 31/03 31/03 31/03







1.695 1.695 1.745 1.995 2.095

1.895 1.995 1.945 2.345 2.795

1.645 1.645 1.695 1.995 2.095

150 155 170 270 355

245 305 270 480 715

140 145 155 270 355

Periode

Victoria Ecotel Vilnius Polonezas Pan Tadeusz Europa City Vilnius Residence

01/11 01/11 01/11 01/11 01/11

– – – – –

31/03 31/03 31/03 31/03 31/03

Ekstra nætter

Pris pr. person fra

Pris pr. person fra









2.995 2.995 2.995 3.195 3.395

3.145 3.295 3.195 3.595 4.095

2.945 2.945 2.995 3.195 3.395

150 155 170 270 355

245 305 270 480 715

140 145 155 270 355

Ankomstpakke: Flyrejse tur/retur med CSA (N) fra København via Prag, lufthavnsskatter, 2 overnatninger på valgte hotel inkl. morgenmad.

Hotel

Pris pr. person fra



Ankomstpakke: Flyrejse tur/retur med KLM (N) fra København via Amsterdam, lufthavnsskatter, 2 overnatninger på valgte hotel inkl. morgenmad. * Mulighed for afrejse fra Billund via Amsterdam for tillæg fra kr. 300,- pr. person

Hotel

Ekstra nætter

Ekstra nætter

Pris pr. person fra

Pris pr. person fra









2.395 2.395 2.395 2.595 2.795

2.545 2.695 2.595 2.995 3.495

2.345 2.345 2.395 2.595 2.795

150 155 170 270 355

245 305 270 480 715

140 145 155 270 355

6


Vilnius hoteller Victoria  Saltoniskiu 56 LT-08105 Vilnius

Beliggenhed: I det historiske distrikt Zverynas, med gå afstand fra den gamle by. 10 km. fra lufthavnen og 100 meter fra nærmeste busstop. Værelsesfaciliteter Bad/toilet, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Lounge, sikkerhedsboks i receptionen. Diverse: 42 værelser.

Ecotel Vilnius  Slucko 8 LT-09312 Vilnius

Beliggenhed: 300 meter til nærmeste busstop. 10 minutters gang til den gamle bydel. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Bar, konference faciliteter, restaurant og sikkerhedsboks i receptionen. Diverse: 168 værelser

Polonezas Pan Tadeusz  Naugarduko G:76 LT-03202 Vilnius

Beliggenhed: 15 minutters gang fra den gamle bydel og 10 minutters gang til nærmeste busstop. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, aircondition, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Bar, lounge, restaurant, sikkerhedsboks i receptionen, sauna. Diverse: 36 værelser. OBS sauna er mod betaling.

Europa City Vilnius + J. Jasinskio 14 LT-01112 Vilnius

Beliggenhed: 10 minutters gang fra den gamle bydel. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, minibar modemopkobling, radio, telefon og tv. Hotelfaciliteter Aircondition, parkering, konference faciliteter, fitness room, lounge, massage, restaurant, sikkerhedsboks i receptionen, sauna.

Mabre Residence  Maironio 13 LT-01124 Vilnius

Diverse: 128 værelser. Nogle af faciliteterne er mod betaling. OBS Triple room er baseret på 2 voksne og 1 barn. Beliggenhed: I den gamle bydel, kun 5 minutters gang fra byens moderne centrum. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, minibar, sikkerhedsboks, elkedel, buksepresser, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Aircondition, bar, beauty salon, parkering, konference faciliteter, fitness room, massage, restaurant, sikkerhedsboks i receptionen, sauna, butikker og pool. Diverse: 41 værelser.

7


Tallinn Ankomstpakke: Flyrejse tur/retur med Estonian (T) direkte fra København , lufthavnsskatter, 2 overnatninger på valgte hotel inkl. morgenmad.

Hotel

Periode

Skane

01/11 01/11 01/04 01/11 01/11 01/11

Braavo Susi Tallink City Telegraaf

– – – – – –

31/03 31/03 30/09 31/03 31/03 31/03

Pris pr. person fra

Periode

Skane

01/11 01/11 01/04 01/11 01/11 01/11

Braavo Susi Tallink City Telegraaf

– – – – – –

31/03 31/03 30/09 31/03 31/03 31/03







1.345 1.345 1.445 1.395 1.595 2.145

1.595 1.545 1.595 1.695 2.195 3.195

1.295 1.345 1.445 1.395 1.595 1.995

190 185 230 195 305 575

300 280 305 350 610 1.100

165 185 230 195 305 505

Periode

Skane

01/11 01/11 01/04 01/11 01/11 01/11

Braavo Susi Tallink City Telegraaf

– – – – – –

31/03 31/03 30/09 31/03 31/03 31/03

Ekstra nætter

Pris pr. person fra

Pris pr. person fra









2.995 2.995 3.095 2.995 3.245 3.795

3.195 3.195 3.245 3.345 3.845 4.795

2.945 2.994 3.095 2.994 3.245 3.645

190 185 230 195 305 575

300 280 305 350 610 1.100

165 185 230 195 305 505

Ekstra nætter

Ankomstpakke: Flyrejse tur/retur med Air Baltic (L) fra København via Riga eller Vilnius, lufthavnsskatter, 2 overnatninger på valgte hotel inkl. morgenmad. * Mulighed for afrejse fra Billund via Amsterdam for tillæg fra kr. 300,- pr. person.

Hotel

Pris pr. person fra



Ankomstpakke: Flyrejse tur/retur med KLM (N) fra København via Amsterdam, lufthavnsskatter, 2 overnatninger på valgte hotel inkl. morgenmad. * Mulighed for afrejse fra Billund via Amsterdam for tillæg fra kr. 300,- pr. person.

Hotel

Ekstra nætter

Pris pr. person fra

Pris pr. person fra









3.345 3.345 3.395 3.345 3.595 4.095

3.545 3.495 3.595 3.695 4.195 5.195

3.295 3.345 3.395 3.345 3.545 3.995

190 185 230 195 305 575

300 280 305 350 610 1.100

165 185 230 195 305 505

-8-


Tallinn hoteller Skane  Kopli 2 C 10 412 Tallinn

Beliggenhed: 300 meter fra den gamle bydel og 100 meter fra hovedbanegården. Nærmeste busstop er 50 meter væk. Værelsesfaciliteter Bad/toilet, aircondition, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Aircondition, 2 x barer, parkering, lounge, restaurant, sikkerhedsboks i receptionen. Diverse: 38 værelser.

Braavo  Aia 20 10111 Tallinn

Beliggenhed: En stille sidegade til den gamle bydel. 1.000 meter fra hovedbanegården. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, strygejern, modemopkoblin, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Aircondition, beauty salon, parkering, fitness room, roomservice, squash.

Susi  Peterburi Tee 48 11415 Tallinn

Diverse: 27 værelser. Flere af hotellets faciliteter er mod betaling. Beliggenhed: 5 minutters kørsel fra hotellet ligger den gamle bydel. Mulighed for at tage bus dertil. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, aircondition, minibar, modemopkobling, radio, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Aircondition, 2 x bar, parkering, konference faciliteter, spa bad, lounge, massage, pool bord, restaurant, sikkerhedsboks i receptionen, sauna.

Tallink City  A. Laikmaa 5 10145 Tallinn

Diverse: 101 værelser. Beliggenhed: I hjertet af Tallinn med gå afstand til shoppingområdet. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, aircondition, minibar, radio, sikkerhedsboks, telefon og tv. Hotelfaciliteter Room service, aircondition, 2 x bar, beauty salon, parkering, konference faciliteter, fitness room, lounge, massage, natklub, 2 x restaurants, sauna.

Telegraaf  Vene 9 10123 Tallinn

Diverse: 332 værelser. Beliggenhed: Perfekt beliggenhed midt i Tallinn gamle bydel, med den berømte St. Catherines passage som nabo. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, badekåber, hårtørrer, aircondition, Internet, minibar, modemopkobling, sikkerhedsboks, radio og tv. Hotelfaciliteter: Aircondition, bar, Beauty salon, parkering, konference faciliteter, spar bad, lounge, massage, restaurant, roomservice, sikkerhedsboks i receptionen, sauna, sol terrasse, pool. Diverse: 86 værelser. Flere af hotellets faciliteter er mod betaling.

-9-


Riga Ankomstpakke: Flyrejse tur/retur med Air Baltic (T) direkte fra København, lufthavnsskatter, 2 overnatninger på valgte hotel inkl. morgenmad.

Hotel

Periode

Europa City Riga

01/11 01/11 01/05 01/11 01/01 01/11 01/11 01/11

City Riga Europa Royale Riga Reval Ridzene

– – – – – – – –

30/04 30/04 30/09 31/12 31/10 30/12 MAN-TOR 30/12 FRE-SØN 28/02

Pris pr. person fra

Periode

Europa City Riga

01/11 01/11 01/05 01/11 01/01 01/11 01/11 01/11

City Riga Europa Royale Riga Reval Ridzene

– – – – – – – –

30/04 30/04 30/09 31/12 31/10 30/12 MAN-TOR 30/12 FRE-SØN 28/02







1.745 1.795 1.995 1.895 2.095 2.245 2.045 2.445

2.145 2.245 2.445 2.545 2.945 2.995 2.795 3.495

1.745 1.795 1.995 1.895 2.095 2.245 2.045 2.295

215 255 345 310 410 470 375 575

430 480 580 625 815 860 750 1.100

215 255 345 310 405 470 375 505

Periode

Europa City Riga

01/11 01/11 01/05 01/11 01/01 01/11 01/11 01/11

City Riga Europa Royale Riga Reval Ridzene

– – – – – – – –

30/04 30/04 30/09 31/12 31/10 30/12 MAN-TOR 30/12 FRE-SØN 28/02

Ekstra nætter

Pris pr. person fra

Pris pr. person fra









3.445 3.495 3.695 3.595 3.795 3.945 3.745 4.145

3.845 3.945 4.145 4.245 4.645 4.695 4.495 5.195

3.445 3.495 3.695 3.595 3.795 3.945 3.745 3.995

215 255 345 310 410 470 375 575

430 480 580 625 815 860 750 1.100

215 255 345 310 405 470 375 505

Ankomstpakke: Flyrejse tur/retur med CSA (N) fra København via Prag, lufthavnsskatter, 2 overnatninger på valgte hotel inkl. morgenmad.

Hotel

Pris pr. person fra



Ankomstpakke: Flyrejse tur/retur med KLM (N) fra København via Amsterdam, lufthavnsskatter, 2 overnatninger på valgte hotel inkl. morgenmad. * Mulighed for afrejse fra Billund via Amsterdam for tillæg fra kr. 300,- pr. person.

Hotel

Ekstra nætter

Ekstra nætter

Pris pr. person fra

Pris pr. person fra









2.495 2.545 2.695 2.645 2.845 2.995 2.795 3.195

2.895 2.995 3.195 3.295 3.695 3.745 3.545 4.245

2.495 2.545 2.695 2.645 2.845 2.995 2.795 2.995

215 255 345 310 410 470 375 575

430 480 580 625 815 860 750 1.100

215 255 345 310 405 470 375 505

- 10 -


Riga hoteller Europa City Riga  Bruvubas 199 LV - 1010

Beliggenhed: 15 km. fra lufthavnen og 100 meter til nærmeste busstop. Ca. 10 minutters transport til byens centrum. Værelsesfaciliteter Bad/toilet, hårtørrer, minibar, modemopkobling, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Parkering, lounge, restaurant, room service, sikkerhedsboks i receptionen.

City Hotel Bruninieks  Bruninieku Iela 6 LV 1010 Riga

Diverse: 147 værelser. OBS triple room er baseret på 2 voksne og 1 barn. Beliggenhed: 20 minutters transport tid fra den gamle bydel. 15 km til lufthavnen og 100 meter til nærmeste busstop. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, aircondition, Internet adgang, minibar, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Aircondition, 2 x bar, parkering, lounge, massage, restaurant, roomservice, sikkerhedsboks, sauna.

Riga  Aspazijas Boulevard 22 LV 1050 Riga

Diverse: 68 værelser. Flere af hotellets faciliteter er mod betaling. Beliggenhed: Fantastisk beliggenhed i den gamle bydel. 200 meter til nærmeste busstop. 1 km. til hovedbanegården. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, minibar, sikkerhedsboks, telefon, tv. Hotelfaciliteter: 2 x bar, parkering, konference faciliteter, lounge, massage, 2 x restaurants, sikkerhedsboks i receptionen, room service, sauna, butikker, sol terrasse.

Europa Royale Riga  Kr. barona 12 LV 1050 Riga

Diverse: 297 værelser. Flere af hotellets faciliteter er mod betaling. Beliggenhed: I hjertet af Riga, når den gamle bydel, operahuset og shopping området. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, aircondition, minibar, modemopkobling, sikkerhedsboks, telefon og tv. Hotelfaciliteter Aircondition, bar, konference faciliteter, lounge, restaurant, room service, sikkerhedsboks, butikker.

Reval Hotel Ridzene  Reimersa Str. 1 LV – 1050 Riga

Diverse: 60 værelser. Et triple room er baseret på 2 voksne og 1 barn. Beliggenhed: 10 minutters gang fra den gamle bydel. Når Rigas anden største park. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, aircondition, minibar, modemopkobling, sikkerhedsboks, buksepresser, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Aircondition, bar, beauty salon, konference lokale, parkering, fitness room, lounge, massage, restaurant, roomservice, sauna. Diverse: 69 værelser. Flere af faciliteterne er mod betaling.

- 11 -


Minicruise til Helsinki og Tallinn Dag 1:

Afgang fra Danmark til Stockholm. Check in på Hotel Berns. Morgenmad på Hotel Berns Kl. 16.45 Afrejse fra Stockholm med Viking Line. Overnatning i valgte kahyt. Kl. 10.00 Ankomst til Helsinki. Check in på Hotel Scandic Grand Marina. Morgenmad på Scandic Hotel Grand Marina Kl. 11.30-14.30 Helsinki – Tallinn med Viking Line Check in på Hotel Meriton Old Town Morgenmad på Hotel Meriton Old Town. Hjemrejse med fly DK eller mulighed for at forlænge opholdet. Ekstra nat på Hotel Meriton Old Town pr. person pr. nat inkl. morgenmad fra kr. 365,-(JAC).

Dag 2:

Dag 3: Dag 4:

Dag 5:

Berns  Nackstromsgatan 8 111 47 Stockholm (JAC)

Beliggenhed: I hjertet af Stockholm, hvor der er mulighed for at gå til shopping området, restauranter, havnen og byens gamle by. Værelsesfaciliteter Bad/toilet, hårtørrer, strygejern, minibar, telefon og tv. Hotelfaciliteter: 3 x bar, natklub, 2x restaurants, room service, sikkerhedsboks i receptionen. Diverse: 65 værelser. Mulighed for at benytte fitness room mm.

Scandic Grand Marina  Katajanokanlaituri 7 00160 Helsinki (VL)

Beliggenhed: I centrum af Helsinki. 1 km. til busstation / banegården. 500 meter til byens shopping område. Værelsesfaciliteter Bad/toilet, hårtørrer, minibar, buksepresser, aircondition, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Bar, sikkerhedsboks i receptionen, room service, solarium, fitness center, sauna. Diverse: 462 værelser. Flere af faciliteterne er mod betaling.

Meriton Old Town  Lai 49 10133 Tallinn (VL)

Beliggenhed: Fantastisk beliggenhed midt i den gamle by, nær havnen. Nærmeste busstop er kun 300 meter fra hotellet. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, minibar, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Bar, cafe, sikkerhedsboks i receptionen. Diverse: 39 værelser.

- 12 -


Periode

Pakkepris pr. person fra C-kahyt



B-kahyt

A-kahyt 01/01 - 15/06 FRE-TORDAG 3.695 3.845 3.995 18/08 – 07/06 FRE-TORDAG 01/01 – 15/06 TORDAG 4.195 4.295 4.595 18/08 – 07/06 TORSDAG 17/06 – 17/08 3.845 4.195 4.395 ALLE DAGE Turen inkluderer: Fly fra København til Stockholm med SAS (T). 1 overnatning på Hotel Berns inkl. morgenmad i Stockholm. Sejltur med Viking Line fra Stockholm til Helsinki. 1 overnatning i 2 personers kahyt på Viking Line. 1 overnatning på Hotel Scandic Grand Marina, inkl. morgenmad i Helsinki. Sejltur med Viking Line fra Helsinki til Tallinn. 1 overnatning på HotelMeriton Old Town, inkl. morgenmad i Tallinn. Fly fra Tallinn til København med SAS (L). Turen inkluderer ikke: Øvrige måltider / drikkevarer samt forsikringer.

Ombord på Viking Line kan du vælge mellem 3 forskellige kahytter. Alle kahytter i kategori C er placeret længst nede i skibet, dog er de placeret C-kahyt over vandlinien. Kahytterne er røgfrie. Alle kahytter i kategori B er indvendige. B-kahyt Kahytterne er røgfrie. A-kahyt

Alle kahytter i kategori A har havudsigt. Kahytterne er røgfrie.

- 13 -


Check Point Travel A/S - Rejsebetingelser Tilmelding: Bestilling af rejse kan finde sted ved telefonisk eller personlig henvendelse samt på e-mail til Check Point Travel A/S. Det er vigtigt, at samtlige navne på deltagere oplyses korrekt, som anført i passet. Aftalen er bindende, når depositum eller den af bureauet fastsatte betaling er rettidigt modtaget. Ved indbetaling bekræfter kunden at være bekendt med de vilkår, der ligger til grund for aftalen. Depositum: Depositum opkræves på min. kr. 2.000,- ved fremsendelse af faktura. Såfremt depositum ikke betales indenfor den angivne frist, bortfalder tilbuddet. Hvis din rejse er en grupperejse, fremgår reglerne af din faktura. Slutindbetaling: Slutindbetaling skal ske senest 60 dage før afrejse - opkrævning fremsendes. HUSK at oplyse navn, afrejsedato samt destination ved betaling. Hvis din rejse er en grupperejse, fremgår reglerne af din faktura. Overdragelse: Overdragelse af rejse til en anden person kan ikke ske, grundet de af os benyttede restriktive flybilletter. Vi henviser derfor til de almindelige afbestillingsregler for rejsen. Afbestilling: Depositum refunderes ikke ved afbestilling. Såfremt ikke andet står på Deres faktura, gælder følgende regler: (vær opmærksom på, at grupperejser er underlagt andre regler, som vil fremgå af fakturaen) Hvis De, uanset årsag, afbestiller Deres rejse mere end 30 dage før afrejse tilbagebetales den erlagte betaling med et fradrag på 50% af rejsens pris pr. person. Ved senere afbestilling vil der ikke finde refundering sted. Flyskatter kan dog refunderes mod fradrag af ekspeditionsgebyr på min. kr. 500,- pr. billet. Det anbefales at tegne en sygdomsafbestillingsforsikring til 5% af rejsens pris pr. person, der dækker afbestilling i tilfælde af akut opstået, lægedokumenteret sygdom, dødsfald eller ulykkestilfælde hos rejsedeltageren selv, rejseledsager, ægtefælle, børn eller forældre. Udover dette henvises til policebetingelse nr. 712 i "Gouda Rejseforsikrings Afbestillingsforsikring". Sygdoms-afbestillingsforsikring skal bestilles samtidig med rejsen og beløbet indbetales samtidig med første indbetaling vedrørende rejsen. Beløbet kan ikke kræves tilbagebetalt. Ved pakkerejser gælder følgende: I tilfælde af pludselig opståede uroligheder på rejsemålet kan kunden indenfor 14 dage før afrejse frit afbestille sin rejse. Forudsætningen herfor er dog, at man fra offentlig myndighed, såsom Udenrigsministeriet eller Sundhedsmyndighederne, har frarådet rejser til det pågældende område. Ved køb af flybilletter alene er det flyselskabets regler der er gældende. Det betragtes som afbestilling af hele flybilletten, hvis De ikke møder op til Deres flyafgang, og rejsens pris er tabt ligesom hjemrejsebilletten ikke vil kunne benyttes. Ændring: Med mindre andet er anført på fakturaen gælder følgende: Ved ændring af rejse mere end 28 dage før afrejse opkræves et gebyr på min. kr. 500,pr. person. Senere ændringer betragtes som afbestilling og nybestilling. Prisændringer: Alle priser er baseret på de gældende tariffer og valutakurser, den dato tilbudet/ fakturaen er dateret, hvorfor der tages forbehold for eventuelle ændringer i transportomkostninger, lufthavnsafgifter, valutakurser, skatter, gebyrer, Afgifter eller lignende.

REVI_C11 (Mar. 2009)

Ved pakkerejser skal en forhøjelse varsles snarest muligt og mindst 20 dage før afrejse og må ikke overstige 10 % af den averterede pris. Såfremt disse betingelser ikke er overholdt, kan deltageren omkostningsfrit afbestille rejsen. Sker der ændringer i nedadgående retning i de ovennævnte forhold indenfor 20 dage før afrejse, kan kunden ikke kræve prisnedsættelse, med mindre der er tale om indenlandske skatter eller afgifter, der fjernes eller nedsættes, således at besparelsen overstiger kr. 100,- pr. person. Eksempel på prisændring: Hvis lufthavnsafgiften udgør kr. 150,- af den samlede rejses pris, og lufthavnen vælger at hæve afgiften til kr. 200,- vil den samlede rejses pris stige med kr. 50,Arrangørens ansvar: Check Point Travel A/S er i medfør af pakkerejseloven ansvarlig for at gennemføre rejsen i henhold til aftalebekræftelsen. Check Point Travel A/S er dog ansvarsfri for mangler, ændringer og/eller aflysninger pga. force majeure eller force majeure lignende hændelser, dvs. hændelser som arrangøren ved aftalens indgåelse ikke har haft mulighed for at forudse, afbøde eller afværge. Ved køb af flybilletter alene gælder følgende: Check Point Travel optræder som agent for de(t) i rejsen/transporten involverede flyselskab(er), der alene er ansvarlige for den korrekte gennemførelse af transportaftalen. Dette/disse selskab(ers) transportbetingelser og ansvarsbegrænsninger er derfor gældende. Transporten sker i henhold til Montreal og Warszawa konventionerne og EU forordning 889/2002, der begrænser flyselskabernes erstatningsansvar i tilfælde af død eller tilskadekomst, bortkomst eller beskadigelse af bagage samt i tilfælde af forsinkelse. Check Point Travels ansvar for mangler samt person- og tingsskade for skibs og togrejser er begrænset til det erstatningsansvar vores leverandører har i henhold til henholdsvis Athen Konventionen samt COTIF/CIF konventionen. Ovenstående betyder, at når der er købt en flybillet uden yderligere arrangement (så som hotelophold, billeje) er Check Point Travel kun formidler af transporten. Opstår der problemer under transporten som følge af forsinkelser og aflysninger, er det flyselskabet, der er lavet aftale med, og dermed mod dem, der skal rettes et eventuelt krav – det vil fremgå af ordrebekræftelsen, hvilket flyselskab der er aftalepart. Se evt. dine rettigheder på www.slv.dk Vedr. bagage er Check Point Travels ansvar begrænset i overensstemmelse med Montreal Konventionens begrænsninger. Dette betyder at erstatningskrav for ødelagt, bortkommet eller beskadiget bagage er begrænset til 1.000 sdr (ca. kr. 8.700,-). Forsikring: Den rejsende er selv ansvarlig for at afholde omkostninger ved sygdom, hospitalsindlæggelse mm på rejsen. Vi anbefaler derfor altid at tegne en rejseforsikring. Brochure og betingelser kan rekvireres hos Check Point Travel. Vær særligt opmærksom på de nye regler for det gule sygesikringskort - ring til os, hvis De er i tvivl, om De er ordentligt dækket på Deres rejse. Kundens forpligtelser: Kunden er forpligtet til: - at sørge for ved bestilling at opgive korrekte navne i fuldstændig overens-stemmelse med navne i pas. Grundet en skærpet politik fra luftfartsselskabernes side kan det ikke garanteres, at det opgivne navn kan rettes. Skulle det være muligt må der påregnes et gebyr. Gebyret er afhængigt af billettype/luftfartsselskab – dog min. kr. 500,-. - at sørge for gyldigt pas og de for rejsens gennemførelse nødvendige visa og vaccinationer. Vær opmærksom på, at der i mange lande kræves, at Deres pas er gyldigt 6 måneder efter hjemkomst. - at møde rettidigt på de i rejseplanen eller ved anden tydelig anvisning oplyste steder og tids-

punkter for ud- og hjemrejsen og i øvrigt rette sig efter ordensbestemmelser, som gælder for hoteller, transportmidler osv. - at optræde således, at medrejsende ikke føler sig generet. I grove tilfælde kan det føre til, at den rejsende af arrangøren eller dennes repræsentant bortvises fra den videre deltagelse i rejsen. - at overholde de af arrangøren angivne regler for genbekræftelse af ruteflyvninger, der indgår i individuelle rejser og pakkerejser uden rejselederassistance. Undladelse af genbekræftelse (RECONFIRMATION) betyder, at de i transporten deltagende luftfartsselskaber har ret til at disponere over de resterende pladser til anden side. Kunden kan i sådanne tilfælde ikke gøre krav mod hverken arrangør, formidler eller luftfartsselskab for de følgevirkninger, den manglende overholdelse af genbekræftelsen medfører. Enkelte luftfartsselskaber kræver ikke genbekræftelse, når dette er tilfældet vil det fremgå af afrejseinformationen. - at holde sig underrettet om hjemrejsetidspunkter i tilfælde af, at man har booket en rundrejse på egen hånd eller af andre grunde har fjernet sig fra sin rejsegruppe, ved 24 timer før det i rejseplanen angivne tidspunkt at tage kontakt med arrangørens i rejseplanopgivne repræsentant på den angivne adresse og/eller telefon eller faxnummer. - at ved bestilling oplyse om evt. fremmed eller dobbelt statsborgerskab, så Check Point Travel A/S kan give fornøden vejledning. Udelades sådanne oplysninger, og sker der eventuelt afvisning ved grænsen, fordi de nødvendige indrejsekrav ikke er opfyldt, kan der ikke gøres krav gældende overfor arrangør/Check Point Travel A/S. Særligt gældende for rejser til USA: Fra den 01. januar 2008 stilles der skærpede krav til rejsende til USA under Visa Waver programmet. Inden afrejse skal der afgives en række oplysninger via hjemmesiden https://esta.cbp.dhs.gov. Afgivelsen af disse oplysninger, samt rigtigheden af disse, påhviler alene den rejsende. Manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan give hårde konsekvenser for den rejsende. Check Point Travel har intet ansvar for afgivelse af ovennævnte oplysninger, hvorfor Check Point Travel ikke kan blive mødt med krav, der måtte udspringe grundet manglende eller mangelfulde oplysninger. Spørgsmål i forbindelse med afgivelse af oplysninger skal rettes til den Amerikanske Ambassade i Danmark – for flere oplysninger om denne se http://denmark.usembassy.gov/ Ikke benyttede ydelser: Ikke benyttede ydelser refunderes ikke. Reklamation: Klager over mangler ved rejsen skal meddeles med det samme, at manglen er konstateret til Check Point Travel eller dennes stedlige repræsentant (denne vil stå på de udleverede vouchers), så Check Point Travel A/S eller dennes stedlige repræsentant har mulighed for straks at afhjælpe manglen. Krav angående mangler, som ikke har kunnet afhjælpes på stedet, skal være Check Point Travel A/S i hænde indenfor rimelig tid efter rejsens afslutning. Kan reklamationer ikke løses til kundens tilfredshed, kan denne indbringe klagen for Pakkerejseankenævnet, Røjelskær 11. 3 2840 Holte. Check Point Travel A/S er medlem af Rejsegarantifonden (nr. 1321). Hvis der ikke reklameres på stedet, fortabes retten til senere at gøre mangelskrav gældende jvf. Lov om pakkerejser § 26. Værnetingsregler og lovvalg: Værneting: Nærmeste byret ved Check Point Travels salgskontor. Ethvert krav mod Check Point Travel A/S skal afgøres efter dansk national ret.

Med forbehold for trykfejl i program/prisliste.

67 - Baltikum  

http://www.cpt.dk/kataloger.htm?katalog=67

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you