KAFFE - kaffe på jobben!

Page 1

Les om våre prosjekter; www.cemo.no/cemocare
KAFFE KAFFEMASKINER · TE · TILBEHØR

FERSKBRENT KAFFE

Vi brenner kaffe hver dag i vårt topp moderne kaffebrenneri, for å sikre at du til enhver tid får den beste kvaliteten på kaffe.

Når kaffebønnene er vel fremme i Kristiansand foredler våre ansatte kaffen med den største respekt i vårt topp moderne kaffebrenneri, for å sikre at du til enhver tid får den beste kvaliteten på kaffe.

Hele bønner sammen med vår kaffekvern og trakteutsyr ferdig innstilt fra våre kaffeeksperter, gir deg den beste kaffeopplevelsen!

2

PRODUKT: BESKRIVELSE: ART. NR. FORPK:

ORIGINAL KAFFE

hele bønner, 1kg

GOURMET KAFFE

hele bønner, 1kg

GOURMET KAFFE, MØRKBRENT

hele bønner, 1kg

GUATEMALA KAFFE

KENYA KAFFE hele bønner, 1kg

AUTOMATMALT GOURMET KAFFE automatmalt, 1kg

ESPRESSO KAFFE

hele bønner, 1kg

SIERRA LAS MINAS

ESPRESSO KAFFE

hele bønner, 1kg

CAFE DAS MARIAS

ØKOLOGISK KAFFE

hele bønner, 1kg

PORSJONSPOSE GOURMETKAFFE

filtermalt, 120g

Kaffe fra Rio Brilhante i Brasil. Inacio Carlos Urban har drevet gården Rio Brilhante i Cerrado Mineiro, Brasil, siden 1984. Kaffen er rik på smak med en fyldig fløyelsaktig munnfølelse og lang intens avslutning.

Gourmetblanding fra Brasil, Honduras, Guatemala og Kenya, handlet med tanke på at bøndene får betalt for arbeid og kvalitet. Fyldig og smaksrik kaffe med en velbalansert sødme. Vår signaturblanding. Passer godt som fast innslag i favorittkoppen.

En mørkere brent gourmetblanding fra Brasil, Honduras, Guatemala og Kenya, handlet med tanke på at bøndene får betalt for arbeid og kvalitet. Fyldig og smaksrik kaffe med en velbalansert sødme. Vårsignaturblanding. Passer godt som fast innslag i favorittkoppen.

Denne kaffen vokser under skyggetrær i Sierra las Minas i Guatemala. Kaffen er av høyeste kvalitet og merket Strictly Hard Bean (SHB). Kaffen er mellombrent og smaker av sjokolade og nøtter med et lett fruktig preg. Den har lavt syreinnhold, fyldig munnfølelse og lang ettersmak.

Elegant kaffe fra Othaya Farmers, en vaskestasjon og kooperativ i Nyeri, Kenya. Mellombrent kaffe med frisk leskende karakter og søt avslutning. Med noter av sjokolade, sitrus og karamell.

Gourmetblanding fra Brasil, Honduras, Guatemala og Kenya, handlet med tanke på at bøndene får betalt for arbeid og kvalitet. Fyldig og smaksrik kaffe med en velbalansert sødme. Vår signaturblanding. Passer godt som fast innslag i favorittkoppen.

En kraftig espressoblanding fra Brasil, Guatemala og Honduras. En fyldig og søt espresso som egner seg godt som ren espresso eller serveres med melk. Passer til manuelle eller automatiske espressomaskiner.

Kraftfull espresso fra Sierra las Minas i Guatemala. Kaffetrærne på gården Finca la Bella vokser i skygge fra naturlig skog, plantede macadamia og banantrær. Gården drives i pakt med naturen og det brukes så lite kjemikalier som mulig i kaffeproduksjonen. Med noter av sjokolade, vanilje og karamell.

Cafe das Marias er Inácio Carlos Urban sin økologiske kaffegård som ligger separert fra resten av gården Rio Brilhante. Kaffetrærne blir passet svært godt på og gjødsles med 100% organisk kompost. Varianten er Arara som er en gul kaffevariant. Arara er kjent for å gi gode avlinger, være resistent mot sykdommer og er utmerket på smak.

Porsjonspose beregnet for CQ kaffetrakter 2,2 liter. Gourmetblanding fra bonde Inacio Urban i Cerrado, Brasil og Dennis Martinez i Ojojona, Honduras. Kaffen er handlet med tanke på at bøndene får betalt for arbeid og kvalitet. Fyldig og smaksrik kaffe med en lang intens avslutning.

2326 8 stk

2327 8 stk

2340 8 stk

2328 8 stk

2337 8 stk

2342 8 stk

2496 60 stk

2324
8 stk
2323
8 stk
2325 8 stk
hele bønner,
1kg
3

I CEMO kjøper vi vår kaffe direkte fra bønder og kooperativer, og får kaffen levert direkte til vårt brenneri Kristiansand. Ved å hoppe over de tradisjonelle eksportør- og importørleddene kan vi være sikre på at vi betaler bonden det han skal ha. Dette sikrer anstendige levekår for arbeiderne og gir bøndene rom for å videreutvikle sin produksjon, og dermed fortsette å satse på kvalitetskaffe! Hvert år reiser vi og besøker bøndene vi jobber med i de ulike landene vi kjøper kaffe fra.

Vi leverer kvalitetskaffe rett fra CEMOs kaffebrenneri til din arbeidsplass. Nyt den i trygg forvissning om at kaffebonden har fått anstendig betalt!

4

Vi handler varer fra noen av verdens fattigste land og føler sterkt for å bidra med noe tilbake. Barn og ungdom er fremtiden. Derfor engasjerer vi i Cemo oss spesielt for dem.

For oss i CEMO AS og Southern Coffee er det viktig å ha et langsiktig samarbeid med våre produsenter og en rettferdig og bærekraftig handel. Vi jobber med gårder som er fremtidsrettet og forbereder seg på klimaendringene. Som en ansvarlig aktør må vi hjelpe våre produsenter å utvikle eksiterende gårder, og kjøper kaffen uten mellomledd slik at bonden får bedre betalt. De viktigste tiltakene kan være skyggetrær, vanningsanlegg og nye kaffevarianter som tåler varmen bedre. Innen 2050 er det anslått at ca halvparten av verdens kaffeproduksjon er borte pga klimaendringene. Hos kaffeprodusentene vil vi bidra med kompetanse og utstyr for å kunne videreutvikle deres produksjon. Vi ønsker å få flere bønder til å satse på kvalitetskaffe som gir bøndene stabile inntekter i mange år fremover.

5

BRASIL

Brasil er verdens ledende kaffeprodusent – en posisjon landet har hatt de siste 150 årene. I regionen Cerrado i Brasil jobber vi med en stor gård, Fazenda Rio Brilhante. Denne gården er nærmest 100% irrigert gjennom dråpevanning og har allerede tilpasset seg klimaendringene. Gården er også i stor grad selvforsynt med økologisk gjødsel. Dette kombinert med at gården har like stort naturreservat som dyrket mark gjør Rio Brilhante til en fremtidsikker og miljøvennlig produsent for oss. I løpet av 2023 blir all kaffen herfra Rainforest sertifisert. Fazenda Dona Nemen er også en fremtidsrettet gård i Brasil. I tillegg til å gjøre mye tilsvarende som Rio Brilhante har også Dona Nemen eget ”nursery” for produksjon av kaffetrær. I Sul de Minas regionen har du en av våre viktigste kaffeprodusenter, Fazenda UM. Sønnen i huset, Boram Um ble verdensmester i baristakunst i Athen 2023. Vi har selvsagt kjøpt kaffen han konkurrerte med forlengst. I 2010 kjøpte Stefano Um en forlatt kaffegård for å ha noe å sysle med som pensjonist. Pensjonisttilværelsen er foreløpig skrinlagt og Um familien har i dag også en gård i Espirito Santo, samt 6 kaffebarer og ett kaffebrenneri i Sao Paulo. I Espirito Santo jobber vi med en rekke småprodusenter, et område som er svært avsidesliggende. Her finner vi først og fremst kaffe som ikke smaker som tradisjonell brasiliansk kaffe, og vi tror at området er svært fremtidsrettet pga klimaet. Gårdene vi har valgt i dette området er Aromas de Caparao og bonde Flavio Sales, og gården Corregos da Liberdade og bonde Luciano Delpupo.

BRASIL:
6

HONDURAS

Honduras byr på store mengder smakfull kaffe med kvaliteter blant de fremste i verden. Et subtropisk landskap med høy luftfuktighet, godt jordsmonn og store fjell ligger forholdene svært godt tilrette for dyrking av kaffe.

Cup of Exellent vinner Benjamin Paz i Santa Barbara driver tørrmøllen San Vicente som eksporterer kaffen til oss. Vi har handlet direkte fra Benjamin siden 2020, og har startet et nytt prosjekt sammen i Ojojona. Her jobber vi med en gruppering av bønder som nå kan selge kaffen direkte til oss. Dette gir bøndene mer forutsigbarhet og høyere pris for kaffen slik at de kan satse mer på kvalitet.

Mario Moreno er vår lengste relasjon i Honduras, helt siden 2009. Mario driver gården El Filo i Santa Barbara. Den utvidede familien består av minst 7 andre av Marios brødre. Hver familie har sitt eget plott med kaffe i nærheten, men storfamilien samarbeider om både innhøsting og prosessering/tørking av kaffen og hjelper hverandre i både kafferelaterte og andre gjøremål.

7

GUATEMALA

Hovedområdet vårt i Guatemala er Sierra las Minas. Her jobber vi med Teodoro Engelhardt som er 4.generasjons kaffebonde på gården Finca la Bella. Teodoro er et levende kaffeleksikon og kombinerer tradisjonelle metoder med agronomiske. Gården er på mange måter en foregangsgård med tanke på klimautfordringer. Kaffen har vokst under skyggetrær i flere år, og tilgangen på vann fra fjellområdene rundt er formidabel.

I Huehuetenango kjøper vi spesialkaffe fra legenden Mauricio Rosales og sønnen Luis. Mauricio kjøpte gården La Maravilla sammen med sin far, og har vært en pioner innen spesialkaffe. Sønnen er utdannet agronom og overtar mer og mer gården. De driver også nabogården Kape’tenango hvor de kun dyrker eksprerimentelle kaffevarianter. Gården ligger fint til på andre siden av fjellet og er en fremtidsrettet gård.

I Mataguescuintla, Jalapa er Franscisco Quesada og gården Finca Vizcaya. Francisco er en del av familien Font/Montenegro som eksporterer all kaffen fra Guatemala til oss. Font/Montenegro familien har også en gård som heter La labor, en grønn oase som ligger midt i zone 18 i Guatemala by. Dette er den siste gjenlevende gården i byen. Kaffen fra de forskjellige områdene i Guatemala er like variert som landet som kaffen kommer fra.

BRASIL:
8

KENYA

Fra i år jobber vi direkte med mange mindre småprodusenter i Kenya. De aller fleste kenyanske kaffebønder driver små gårder, produksjonen kjennetegnes ved at mange småprodusenter leverer avlinger til kooperative vaskestasjoner. Jordsmonn og det særegne klimaet i Kenya gir gode forutsetninger for å produsere kvalitetskaffe. Det meste av kaffen dyrkes også ganske høyt, ca1900-2100 moh. Dette gir en lang modningstid, noe som igjen bidrar til å gi kaffebønner av svært god kvalitet. Vi gleder oss til å tilby gårdsspesifik kaffe fra Nyeri fremover.

Dette er noen av gårdene/vaskestasjonene vi kjøper kaffe fra i Kenya:

Ichamama AB, Karima, Nyeri, Kenya

Kamoini AB, Othaya, Nyeri, Kenya

Kiruga AB, Aberdares, Nyeri, Kenya

Kenya Kiawamururu, Nyeri, Kenya

Kenya Waihiga AA, Nyeri, Kenya

Kenya Gracefra AA, Nyeri, Kenya

9

HIGH-END KAFFE

Vår ypperste kvalitet til entusiaster som tar kaffe på alvor. Vi brenner kaffen på bestilling ukentlig, slik at posen du mottar alltid er ferskbrent. Alle produktene er et resultat av direkte handel og tett samarbeid med bøndene du ser på etiketten og kaffetypene består først og fremst av bønner fra små gårder. Kaffen kan variere fra sesong til sesong, og nye kaffetyper kommer inn hele tiden. For oppdatert utvalg sjekk vår nettside, southerncoffee.no

Art: 7367 MAURICIO ROSALES Finca la Maravilla, Guatemala 250 g pr pose. Forpk. 6 stk. Art: 7369 MAURICIO ROSALES Finca la Maravilla, Guatemala 1 kg pr pose. Forpk. 4 stk. Art: 7314 STEFANO UM Fazenda UM, Brasil 250 g pr pose. Forpk. 6 stk. Art: 7315 STEFANO UM Fazenda UM, Brasil 1 kg pr pose. Forpk. 4 stk. Art: 7370 ESPRESSO VIZCAYA Francisco Quezada, Guatemala 250 g pr pose. Forpk. 6 stk. Art: 7372 ESPRESSO VIZCAYA Francisco Quezada, Guatemala 1 kg pr pose. Forpk. 4 stk. BØNNER 250 g
10
BØNNER 1 kg

MASKINER OG UTSTYR

Vi har bryggeutstyr og maskiner som dekker alle behov.

CQ TERMOS A

Kaffen brygges rett i termosen og holder godt på varmen. Traktetid er ca 7 minutter. Velg mellom vanntilkoblet og manuell modell. Brygger ca 15 liter kaffe i timen. Enkel og vedlikeholde og rengjøre. Modellen passer utmerket for kafeer, kantiner, kontor, restauranter og foreninger. Med 2,2 liters romslig termos får du enkel servering til store mengder.

CQ KVERN

Elegant kvern for maling av kaffebønner direkte i filterholder. Med et tydelig panel kan du enkelt justere mengden kaffe for antall kopper du brygger. Du kan også enkelt justere innstillingene for malingen i den høykvalitets Mahlkonigkvernen. 2,5 kg bønnebeholder.

LUA 8.224

Denne passer for deg som vil ha god kaffe med kun et tastetrykk. Maskinen passer godt på en arbeidsplass med høyt tempo. Kaffen lages av nykvernede bønner og har to beholdere til hele bønner, en til sjokolade og en til melkepulver.

NIO 20.2

Prisbelønt og ypperlig kvalitetsmaskin som må oppleves. Den kommer med elegante LED-belyste ingrediensbeholdere som kan fylles på uten at det er nødvendig å åpne maskinen. Nio 20.2 er en enkel maskin å vedlikeholde, renholde og den passer perfekt til selvbetjening. Kaffemaskinen er designet for å være både kostnadsbesparende og miljøvennlig.

11

TILBEHØR

Melkepulver er optimalisert for bruk i kaffemaskiner og gir et lekkert melkeskum i kremede kaffevarianter. Sjokoladepulver er for diverse kaffedrikker og kakao med sjokoladesmak. Display med drikkebuljong og sukker&kanel i ferdige porsjonspakninger er praktisk i kantinen.

En søtningstablett søter som en teskje

matavfall 17my, 30L. Miljøvennlig matavfallspose. Inneholder

råvarer og blir den naturlig del av det våtorganiske avfallet.

12
SUKKER
KANEL Porsjonsposer
stk i
Forpk. 1 stk.
DRIKKEBULJONG Porsjonsposer
gr,
Forpk.
stk. PRODUKT: BESKRIVELSE: ART. NR. FORPK: SJOKOLADEPULVER 1kg Nestlé sjokoladepulver. Sjokoladepulver er for diverse kaffedrikker og kakao med sjokoladesmak. 12456289 10 stk MELKEPULVER 500g Nestlé All Dairy skummetmelkpulver. Melkepulver er optimalisert for bruk i kaffemaskiner og gir et lekkert melkeskum i kremede kaffevarianter. 12324859 10 stk SØTNINGSMIDDEL 500stk Natreen søtningstablett.
sukker og inneholder ingen kalorier. 355136 1 stk SUKKERSTICKS 4g / 225 stk i display Ferdige porsjonerte sukkersticks med
Riv av enden, og hell sukkeret f.eks. i kaffekoppen. 180768 1 stk RØREPINNE 1000 stk Rørepinne i tre for varme drikker. Lengde: 14 cm. Pakke med 1000 stk. 170535 1 stk PAPPKRUS CEMO 500 stk Pappkrus med dobbelvegg, 200ml. Hovedsaklig egnet for servering varme drikker. Lysegrått krus med sort Cemo logo. 7343 1 stk RENSETABLETTER 100 stk Rensetabletter for daglig rengjøring av kaffemaskin. 81050 1 stk BIOPOSE 10 stk Biopose Biomat
fornybare
Posen har pustende
som
er hygienisk i bruk. 159830 1 stk
Artnr: 2180
&
8 gr, 100
display.
Artnr: 2181
8
100 stk i display.
1
brunt sukker, klare til bruk.
egenskaper
forhindrer vond lukt og

Salt og pepper i keramiske kverner som kan brukes til alt er perfekt i kantinen. Herlige fristelser som sjokoladetrøfler, drasjerte sjokolader eller lakris er en god kombinasjon til kaffe og te på møterommet.

13
Artnr: 2140 WHITE SALT Glasskvern med salt. Forpk. 6 stk. Artnr: 2148 B&W MIX Glasskvern med pepper og salt. Forpk. 6 stk. Artnr: 2147 BLACK PEPPER Glasskvern med sort pepper. Forpk. 6 stk. Artnr: 4845 NOUGAT NØTT Gianduja sjokolade og hasselnøtt Forpk. 6 stk. Artnr: 4361 TRØFLER NATURELL Sjokoladetrøfler Forpk. 6 stk. Artnr: 4363 TRØFLER HAVSALT Sjokoladetrøfler Forpk. 6 stk. Artnr: 4846 SJOKOLADE MANDLER Drasjerte mandler Forpk. 6 stk. Artnr: 4850 MOKKA BØNNER Mørk sjokolade Forpk. 6 stk. Artnr: 4851 TASTE OF COFFEE Kaffebønner med mørk sjokolade 88% Forpk. 6 stk. Artnr: 4854 LAKRIS FAVORITTEN! Sykt digg! Forpk. 6 stk. Artnr: 4858 BRONSE LAKRIS Salt lakris med hvit sjokolade Forpk. 6 stk. Artnr: 4859 SORT LAKRIS Lakris med melkesjokolade og karamell Forpk. 6 stk. Artnr: 4857 GULL LAKRIS Lakris med melkesjokolade Forpk. 6 stk.
Vår visjon er å være en av Norges ledende leverandører av gode opplevelser”

Våre egne blandinger, i elegante og praktiske bokser som egner seg til å stå fremme.

Artnr: 2427

ASIATISK GOJI

En smakseksplosjon av søte bær. 50 pyramideposer. Forpk. 6 stk.

Artnr: 2428

BESTEMORS FRUKTHAGE

Frisk smak av en frodig frukthage. 50 pyramideposer. Forpk. 6 stk.

Artnr: 2429

ENGLISH BLACK Klassisk te full av smak. 50 pyramideposer. Forpk. 6 stk.

Artnr: 2430

MEKSIKANSK MANGO

Tropisk fruktig sort te 50 pyramideposer. Forpk. 6 stk.

Artnr: 2431

NORDISKE SKOGSBÆR

Frisk te med smak av skogen. 50 pyramideposer. Forpk. 6 stk.

Artnr: 2432

SURPRISE INGEFÆR

Smak av ingefær og søte frukter 50 pyramideposer. Forpk. 6 stk.

Artnr: 2433

URTE DRØM

Te med søt smak av bær og urter. 50 pyramideposer. Forpk. 6 stk.

Artnr: 2434

INDISK CHAI

Krydret og fyldig te med en varm avslutning. 50 pyramideposer. Forpk. 6 stk.

TE

LÆR MER OM KAFFE!

Vi holder kurs for dere som er interessert i kaffe. Ta med de ansatte så holder vi kurs for dere i vår kaffebar.

Kaffe kan sammenlignes med vin, og er en spennende verden å fordype seg i. Vi holder gjerne et kurs for dem som er interessert i kaffe. Ta med de ansatte til Cemos kaffebar - kombiner det gjerne med et personalmøte i våre lokaler. Her vil vår kaffeekspert Steinar Svenning, lære dere mer om kaffe og smaksopplevelser.

SERVICE & LEVERING

Cemo er opptatt av kvalitet i alle ledd. Vi har derfor naturligvis vår egen tekniker som leverer, installerer og utfører service på alle typer kaffemaskiner. Ukentlig er Per Anders ute i el-bilen for å levere ferskbrent kaffe til våre kunder på Sørlandet. Skulle uhellet være ute, og kaffemaskinen streiker, er vi ikke langt unna for å kunne hjelpe til.

16
CEMO AS | MJÅVANNSVEIEN 90, 4628 KRISTIANSAND | E-POST: KAFFE@CEMO.NO | SENTRALBORD: +47 38 16 66 20 WWW.CEMO.NO
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.