__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1


PROJECTES Projecte musical del Sandaru, amb una programació regular i rica en varietat amb l’objectiu de ser un punt de trobada al barri per als amants de la bona música en directe.

Cicle de música tradicional i popular d’Amèrica Llatina, organitzat per Casa Amèrica Catalunya. Concerts de músics llatinoamericans residents a Catalunya i d’intèrprets que ens visitin.

Divendres 11 d’abril a les 22h Virginia Rodrigo (Madrid) Preu: 10 euros

Dimecres 9 d’abril a les 21h David Machado (Colòmbia) Preu: 5 euros

Divendres 23 de maig a les 21h Mel Semè (Cuba) Preu: 5 euros

Diumenge 11 de maig a les 21h Hierbacana (Argentina) Preu: 5 euros

Dissabte 21 de juny durant tot el dia Dia de la música. MUSICARREU21 Entrada lliure

Dimarts 13 de maig a les 21h Mono Blanco (Mèxic) Preu: 8 euros

Aquest trimestre finalitza el cicle d’espectacles familiars El submarí del temps! Com cada any, d’octubre a abril, un cicle de caràcter multidisciplinar per a tota la família.

Les companyies del Kinètic compten amb el nostre suport a nivell tècnic, d’espai, de producció i de gestió, així com amb la programació del seu espectacle a la Sala Sandaru.

Diumenge 6 d’abril a les 11h The Circpàtics, de la Companyia El Circ Petit Preu: 4 euros + una peça per reparar el submarí

Divendres 25 d’abril a les 21h Cuarteto Combinat, ToTum TeaTre Preu: 6 euros

DIJOUS FLAMENCS

Divendres 9 de maig a les 21h Ara que ho tenim tot, de la Companyia Tzs. Produccions Preu: 6 euros

Programació de l’associació cultural El Dorado, que té per objectiu la divulgació de l’Art Flamenc. La Sala Sandaru serveix de marc per la programació tant de concerts, com de conferències, cinema, exposicions, cursos...

Divendres 16 de maig a les 21h Nàpols 27, de la Companyia Obskené Preu: 6 euros

Dijous 3 d’abril a les 201h Raúl Cantizano i Antonio Montiel Preu: 10 euros (gratuït socis El Dorado) Dijous 10 d’abril a les 20h Claus de la música flamenca (conferència) Gratuït Dijous 29 de maig a les 20h Curro Piñata i Juan Ramón Caro Preu: 10 euros (gratuït socis El Dorado) Dijous 5 de juny a les 20h L’invent de la tradició (conferència) Gratuït Dijous 12 de juny a les 20h Duquende i José Andrés Cortés Preu: 10 euros (gratuït socis El Dorado)

El Mostra’T Jove vol potenciar les arts escèniques entre els joves facilitant un espai d’exhibició a companyies joves amb projectes i espectacles per portar damunt l’escenari i mostrar al públic. Divendres 31 de maig a les 19h Trágate eso, de la Companyia La Familia Divendres 6 de juny a les 20h Taxi, de la Companyia Mímesis Divendres 20 de juny a les 20h Mostra de la Companyia de Teatre Jove Sandaru + Pirates d’Edelweis, de la Companyia B de Bareka


RAÚL CANTIZANO I ANTONIO MONTIEL Presentació de ‘Proscritos DF’ DIJOUS FLAMENCS Dijous 3 d’abril a les 20h Preu: 10€ (gratuït socis El Dorado) En el marc del seu cicle de concerts i conferències Dijous Flamencs, El Dorado organitza aquest concert de Raúl Cantizano i Antonio Montiel. Presentaran el disc Proscritos DF, que proposa una personal visió del flamenc des d’una perspectiva heterodoxa i arriscada. Es tracta d’una atípica formació multitímbrica en què es poden escoltar guitarra flamenca i calaix, però també zanfoña, trompeta, percussions, loops, ventiladors, etc. Raúl Cantizano és un prestigiós i innovador guitarrista que ha treballat als principals escenaris de Sevilla i a festivals tant nacionals com internacionals. Entre els exemples de la seva tasca en la innovació i experimentació en el flamenc està la seva formació Medialuna, que va reunir en un mateix escenari

la música andalusí amb la flamenca. Amb Santiago Barber va crear també Bulos y Tanguerías, espectacle d’experimentació en torn el flamenc, la poesia fonètica i la performance, actuant a importants festivals de música experimental. Antonio Montiel va iniciar la seva trajectòria amb la formació Mejunje, grup de jazz-fusió sevillà que marcà un estil propi als anys 90. Va formar part de la Companyia Andalusa de Dansa, col·laborant amb artistes com Aída Gómez, Rafael Campallo o Javier Barón. Des d’aleshores ha treballat amb els professionals més rellevants del circuit flamenc. Ha estat membre de la Big Band de Sevilla i, dins del món del jazz-flamenc, ha liderat el grup de tall flamenc-andalusí Harmattan, amb Dani de Morón i el trio de jazz Pandemoniun.


Cia El Circ Petit

THE CIRCPÀTICS Diumenge 6 d’abril a les 11h Preu: 4 € + una peça per reparar el submarí Malabaristes? Equilibristes? Mags? Dos fugitius escapant-se es troben al mig d’un escenari. Per tal que no els descobreixin es faran passar per artistes: mags, malabaristes, equilibristes... Aquests 2 personatges inversemblants ens transportaran al fabulós món del circ en un dels seus aspectes mes esbojarrats! Els descobriran o aconseguiran passar desapercebuts? Vine a viure el desenllaç en aquest descontrol controlat! Diversió, sorpresa, tècnica, màgia... Tot això i molt més amb The Circpatics!

Fitxa artística

Direcció: El Circ Petit Artistes: Tin Pelàez i Martin Cattani Duració: 50 minuts Obra per exterior, sala i carpa. Per a tots els públics.

El submarí del temps La Siseta i l’Oriola, les inquietes nebodes del famós inventor Narcís Monturiol, han aparegut a la Sala Sandaru quan estaven provant el gran aparell revolucionari que acabaven d’inventar: el submarí del temps. Han viatjat des del 1859 fins avui, però ara no poden tornar allà d’on provenen: una peça del submarí del temps s’ha trencat! La Siseta i l’Oriola no poden moure el submarí de la Sala Sandaru i per aquesta raó us demanen que porteu, abans de l’espectacle, estris per poder reparar el seu invent. Que què podeu portar? Que com podeu ajudar? Qualsevol cosa pot anar bé, des d’un botó fins a un llapis! Abans de cada representació, les peripècies de les nostres inventores ens transportaran a altres èpoques a través dels invents que han canviat el món.


DAVID MACHADO (COLÒMBIA)

Dimecres 9 d’abril a les 21h Preu: 5 € Nova sessió del cicle Hamaques, amb el jove cantautor colombià David Machado, que ens ofereix una proposta poètica coberta d’atmosferes sonores ancestrals en un viatge per paisatges tan diversos com el rock, el pop i els ritmes llatinoamericans i afroamericans. A partir d’una base de cançó d’autor, Machado es llença amb acordions i clarinets duent-nos al cor de les sonoritats i els cants colombians en un recorregut marcat per la seva visió de la llibertat, l’ètica, la condició humana, l’erotisme i el desig.

Músics:

Veu i guitarres: David Machado (Colòmbia) Acordió i cors: Sonia Zurriaga (Espanya) Clarinet: Camilo Motta (Uruguai) Guitarra: Germán Canellas (Colòmbia) Percussions: Edwin Marín (Colòmbia) Babybass: Viviana Suárez (Colòmbia)


CLAUS DE LA MÚSICA FLAMENCA Conferència a càrrec de Faustino Núñez DIJOUS FLAMENCS Dijous 10 d’abril a les 20h Entrada lliure Faustino Núñez és un dels més prestigiosos i influents Antonio Márquez (Después de Carmen) i amb Javier Barón investigadors i divulgadors de la música flamenca. (Baile de hiero i Dime); i com a guitarrista amb Carlos Núñez. Va estudiar violoncel al Conservatori de Madrid i a l’Escola A més d’autor de llibres sobre música, és professor en nombrosos Superior de Cant, i el 1982 es va traslladar a Viena per continuar cursos de música clàssica i flamenc, i productor dels discos del amb els estudis de violoncel i formar-se en composició i carnaval de Cadis La Chirigota del Selu i Operación chirigota. musicologia. Als 90, a l’Havana, inicià les seves investigacions sobre la influència de Cuba i Amèrica Llatina a la música espanyola. Va tornar a Madrid com a director de màrketing de Deutsche Grammophon, però va abandonar la indústria discogràfica per dedicar-se a l’escriptura de llibres de música. Entre les seves obres hi ha La Gran Música paso a paso, Los palos de la A a la Z i Tota la música de Cuba. Antonio Gades li va encarregar la selecció i els arranjaments musicals per al seu ballet Fuenteovejuna, i el va portar de guitarrista a la companyia entre el 1994 i el 1998. També va treballar amb


VIRGINIA RODRIGO (MADRID)

Divendres 11 d’abril a les 22h Preu: 10 € La compositora i multi instrumentista Virginia Rodrigo presenta el seu projecte PercuAutora, el llançament del seu primer E.P. Després de 10 anys treballant com a baterista i percussionista acompanyant diversos artistes del panorama espanyol, es llença a la seva aventura en solitari, desenvolupant-se com a compositora i cantant. A PercuAutora ens mostra el seu particular univers musical i narratiu a través de la veu, guitarra, percussions i programacions. Els textos i lletres estan creats en col·laboració amb el poeta i dramaturg Álvaro Tato, guanyador de dos premis nacionals de poesia. Tato participa en el seu projecte des dels inicis. PercuAutora compta amb un directe sorprenent en format quartet que no us deixarà indiferents. El seu single i videoclip

Hipersexualidad es van llançar el passat 17 de febrer i en només quatre dies va arribar a les 8.500 visites. Aquest concert a la Sala Sandaru és la presentació oficial de PercuAutora a Barcelona, després de presentar-lo a la Sala Copérnico de Madrid.

Músics:

Virginia Rodrigo: Veu, guitarra, percussions i programacions Mel Semé: Teclats Anna Tobias: Baix Martí Osta: Bateria www.virginiarodrigo.com


CUARTETO COMBINAT TOTUM TEATRE Divendres 25 d’abril a les 21h Preu: 6 € A partir d’una residència artística a nunArt surt la idea d’aquest espectacle, que ara es desenvolupa a la Sala Sandaru. Emocions transmeses en silenci amb el llenguatge del cos, amb la presència, amb una carícia, una abraçada, un allunyars’hi.
 4 actors, 2 dones i 2 homes. Un duo amorós, dinàmic, sensual i passional. Un duo on es pugui admirar la bellesa del cos, sentir la passió i sorprendre’s en l’ambigüitat. On es pugui gaudir dels moviments com dibuixos que es mouen en l’espai. Un duo amorós amb 4 variacions, els mateixos moviments, la mateixa passió. Però alguna cosa canvia i provoca diferents emocions. Un elogi a la bellesa i a l’amor entre dues persones, independentment del gènere, on el més important és viure el moment. “El que vull dir és que jo la vida la desitjo, faria qualsevol cosa per poder-la tenir, tota la que n’hi hagi, fins a embogir, no importa, puc fins i tot embogir, però aquesta vida no vull perdreme-la, jo la desitjo, de debó…” Alessandro Baricco, Océano mar

Fitxa artística

Idea original i direcció: Oscar Valsecchi Ajudant direcció: Valentina Temussi Intèrprets: Evelin Jõgiste, Jose Antonio Puchabes, Sanna Toivanen i Xavier Moreno Berenguer Escenografia i llum: Oscar Valsecchi Vestuari: Vicky Goertz Amb la col·laboració dels pintors: Ricado García Polo, David De Las Heras i Lara Spadetto


ARA QUE HO TENIM TOT Tzs. Produccions

Fitxa artística

Divendres 9 de maig a les 20h Preu: 6 € Ara que ho tenim tot és una obra sobre la misèria de l’amor, sobre la corrupció amb què el temps tracta aquella idea romàntica i apassionada de la unió, i sobre la necessitat de sanar la puresa que hauria d’existir en l’amor. Ens proporciona un exercici honest i vibrant, teatralment molt intens, que sacseja el punt de vista que l’espectador pot tenir sobre la idea convencional de parella; ens pregunta amb valentia què és el que val avui aquesta institució. Una dissecció del concepte modern de parella dins de la nostra societat i del nostre temps. El text mostra la combustió d’una relació a càmara ràpida: la nit en la que transcorre l’acció és metonímia de tota una vida en comú. I ho fa amb un llenguatge modern, directe, naturalista i poètic, divertit, elusiu i còmicament desconcertant.

Autor: Lee Blessing Traducció i adaptació: Carla Torres Danés Intèrprets: Núria Casas i Jaume García Arija Coach lluita escènica: Valentina Calandriello Ajudant de direcció: Cristina Ferrer Música original i espai sonor: Santi Palau Espai escènic: Sergi Broto Disseny de llums: Kiko Planas Vestuari: Lucy Tillett Àudiodescripció: Llorenç Blasi Fotografia i disseny gràfic: Quique Culebras Disseny i maquetació: Ma. Rebeca Seisdedos Producció executiva: Cristina Ferrer Producció: Núria Casas Disseny de producció: Manuela Lorente Direcció: Quique Culebras www.facebook.com/araquehotenimtot

Des de la primera línea, l’obra està articulada en una progressió vertiginosa, avançant en una cursa d’emocions que ens atrapa. És divertida, actual i universal. Pot quedar perfectament traslladada a l’entorn social i cultural de casa nostra i farà que l’espectador s’hi reconegui. La força dels personatges creix, La construcció dramàtica és divertida i plena de significat, amb atrapats en la mateixa amalgama de les nostres contradiccions. un diàleg àgil i perspicaç i una acció continguda, contínua i El text adquireix una profunda i àcida capacitat corrossiva, viva penetrant. La devallada ens portarà a un nou estat on el que i contemporània, molt útil per analitzar el nostre temps i valors, quedi després de la caiguda serà el que valgui la pena. mentre ofereix humor en cartutxos de dinamita.


HIERBACANA (ARGENTINA)

Diumenge 11 de maig a les 21h Preu: 5€ Trio femení de veus i percussió, integrat per María Bergamaschi, Ana Archetti i Natalia Varela Olid. Creat el 2001 a la ciutat argentina de La Plata, el seu repertori està format per músiques de les diferents ètnies d’Argentina, Llatinoamèrica i Àfrica. Cançons ancestrals, anònimes o de compositors que han incorporat aquestes músiques a les seves obres. El grup indaga en la tradició amb caràcter propi, generant un vincle entre el passat i el present. Percussions i veus ofereixen una àmplia textura de ritmes i harmonies, amb el “canto con caja”. El format està profundament arrelat en el folklore del nord d’Argentina. Els instruments que utilitzen són congues i tumbadoras, tambors de candombe, cajón peruà, bombo legüero, caixes chayeras, pandeiros, udu, calimbas, mbiras, garran, ngoni... Hierbacana, amb un important recorregut al seu país, ha participat en festivals a Uruguai, Brasil i Cuba i ha compartit escenerai amb artistes com Liliana Herrero, Verónica Condomí, La Bomba de Tiempo i Aca Seca Trio, entre d’altres.


MONO BLANCO (MÈXIC)

Dimarts 13 de maig a les 21h Preu: 8€ Mono Blanco és un referent dins la música tradicional de Veracruz, estat de la costa atlàntica de Mèxic. Un grup que, durant més de 30 anys, ha dut el son jarocho de les poblacions rurals lligades al riu i la ramaderia fins als escenaris mundials. Mono Blanco està de gira per Espanya, i fa escala a Barcelona. Mono Blanco és un arbre de gran fronda, una genealogia del son jarocho, on es combinen ritmes i balls: l’indígena i l’espanyol, l’afro i l’àrab. Quan escoltem La Bamba a tots ens sona d’alguna cosa. Doncs darrere d’aquesta famosa cançó, tantes vegades versionada, hi ha tota una família de músiques, filles del Barroc, en què es creuen l’arpa, les jaranas, el requinto i la veu al compàs del zapateado. Els versos en dècimes poden ser sabuts, o bé improvisats al moment; poden parlar del dolor, o bé ser una flor enamoradissa.

Músics:

Veu i jarana Gilberto Gutiérrez Arpa i veu: Octavio Vega Zapateado i Jarana: Gisela Farías Requinto i veu: Juan Campechano Jarana i veu: Iván Fernández


NÀPOLS 27 Companyia Obskené

Divendres 16 de maig a les 21h Preu: 6€ En un edifici d’aquesta dotzena d’illes entre el Parc de la Ciutadella, l’Estació del Nord i el carrer de la Marina, hi passen històries que no coneixem. El mur i les seves obertures fan aquí de fil conductor de tot d’històries personals i de situacions quotidianes on quelcom inesperat pot succeir, potser sense alterar-ne del tot les aparences. A través de les finestres de casa seva, els personatges i el barri es definiran a si mateixos a través del seu dia a dia, potser trastocats per diàlegs entretallats, situacions fora de camp, diferents punts de focalització. Quantes històries no haurem imaginat observant uns veïns a través de la finestra! I ja que allò que veiem no és tan diferent d’allò que vivim, algú ara ens convida a viure-les. La Companyia Obskené neix a mitjans de 2008 amb ganes d’arriscar en projectes de creació innovadors. La creació es

basa en l’exploració de les diferents disciplines que formen les arts escèniques. Fugen de la primacia del text, de l’actor o del director, per entendre les arts escèniques com un autèntic treball en equip des del principi del procés creatiu, on cadascú treballa des de la seva especialitat per al si de la col·lectivitat. Obskené es refereix a obscè, paraula que en la seva arrel grega vol dir fora (ob-) d’escena (-scè). Volen mostrar en escena allò que fins ara s’ha amagat darrere el teló de fons. Busquen una creació obscena, descarada i contemporània.

Fitxa artística

Idea, dramatúrgia i realització: Judith Pujol i Xesca Salvà Producció: Obskené Durada aproximada: 1 hora


MEL SEMÈ (CUBA)

Divendres 23 de maig a les 21h Preu: 5 € Nascut en Camagüey, Cuba, de pares haitians, Mel Semé va començar la seva carrera musical a l’església baptista del seu poble de la mà dels seus germans i en companyia dels músics més grans que interpretaven una mena de gospel llatí influència dels missioners que visitaven sovint Cuba des del sud dels Estats Units. De ben petit va començar la seva inquietud per la composició i l’acostament a múltiples instruments entre els quals va destacar la guitarra, el piano i la bateria.

Dinamarca, país on va residir durant un temps i on va ampliar els seus coneixements musicals, compartint escenari amb músics de l’escena Escandinava. Des del 2003 resideix a Catalunya. Mel Semé ha compartit escenari amb artistes com Youssou Ndour, Steward Copeland, Kymani Marley, Giovanni Hidalgo, Nicholas Payton, Steve Coleman o Fito Paez.

Actualment és el líder del grup Black Gandhi i col·laborador en la composició i arranjaments als projectes Man ExMaqina, Després de graduar-se de la Universitat de Música de l’Havana Barcelona Sessions i Solimel, entre d’altres. i formar part de l’Orquestra Simfònica de l’Havana i L’Orquestra Simfònica de Camagüey va viure una temporada a Suïssa, on Músics es va formar en percussió i interpretació. Després va viatjar per Veu i guitarra: Mel Semé Europa de gira amb diferents projectes musicals, com ara amb Percussions: Sol Homar, Aleix Tobias, Antonio Sánchez Jane Bunnet, David Virelles o Master Fatman, entre d’altres, per i Crá Rosa Alemanya, Àustria, França, Itàlia, Holanda, Bèlgica, Suècia i


CURRO PIÑANA I JUAN RAMÓN CARO DIJOUS FLAMENCS Dijous 29 de maig a les 20h Preu: 10€ (gratuït socis El Dorado) Curro Piñana Nét del mític Antonio Piñana (pare), patriarca i conservador dels Cants Miners, Curro Piñana és un prestigiós artista amb més d’una desena de premis i guardons. Entre ells destaquen la Copa Teatro Pavón per a les Joves Figures del Flamenc atorgat pel Círculo de Bellas Artes de Madrid (1997), així com el Premi Nacional de Flamenc “Ciudad de Úbeda” (2006). En la seva trajectòria ha publicat 6 discos, l’últim dels quals va ser Antología del Cante Minero, premiat com a “Millor Àlbum Flamenc” en la IV edició dels Premis de la Música Independent del 2012. A més, treballa també com a docent de cant i professor d’Història, Estètica i Sociologia del Flamenc al Conservatori Superior de Música de Múrcia; i com a professor de cant a la Càtedra de Flamenc de la Universitat Popular de Cartagena. Juan Ramón Caro Dotat d’una gran qualitat i una versatilitat excepcionals en l’acompanyament al cant, Juan Ramón Caro és un artista creatiu i generós que no només es troba entre els millors guitarristes de flamenc sinó que, sobretot a Catalunya, és un dels més

apreciats pels aficionats. Va ser guitarrista inseparable durant dècades de Mayte Martín i també acompanyant de Miguel Poveda. Caracteritzat pel seu entusiasme i el seu impuls de qualsevol vocació artística o iniciativa en favor del flamenc, Juan Ramón Caro forma part des de fa anys de la història d’aquest gènere.


MOSTRA’T JOVE

Del 30 de maig al 20 de juny Preu: D’1 a 3 € (Recaptació destinada a la formació dels joves participants) El Mostra’T Jove vol potenciar les arts escèniques entre els joves facilitant un espai d’exhibició a companyies joves amb projectes i espectacles per portar damunt l’escenari i mostrar al públic. És per això que, durant el curs, el Sandaru cedeix espais a aquestes companyies perquè puguin realitzar assajos i preparar els seus projectes en condicions de qualitat, rebent suport tècnic els dies previs a l’estrena de l’obra.

esforç es desenvolupa aquesta mostra de teatre, que ofereix un espai d’exhibició i de formació.

El Mostra’T Jove es porta a terme entre el maig i el juny. El preu de l’entrada dels espectacles va destinat a la formació dels joves actors. Al setembre té lloc una formació especial per als participants a través d’una master class gratuïta que imparteix un professional rellevant dins del món del teatre i la interpretació. L’any passat els joves van rebre una sessió de formació a càrrec del reconegut actor, director i guionista Ivàn Morales.

Divendres 6 de juny- 20h Taxi, de la Companyia Mímesis

Actualment, al Sandaru conviuen quatre grups de teatre jove (de menors de 21 anys), que assagen regularment al centre. Per tal de donar visibilitat a aquests grups i el seu entusiasme i

Divendres 31 de maig 19h Trágate eso, de la Companyia La Familia

Divendres 20 de juny-20h Companyia de Teatre Jove Sandaru + Pirates d’Edelweis, de la Companyia B de Bareka


L’INVENT DE LA TRADICIÓ

Conferència a càrrec de Pedro G. Romero DIJOUS FLAMENCS Dijous 5 de juny a les 20h Entrada lliure El llibre d’Eric Hobsbawm sobre la construcció dels mites en què es fonamenten les identitats nacionals és el que utilitza Pedro G. Romero per aplicar-ho a l’univers del flamenc. Per Hobsbawm, el tema és important perquè si volem comprendre de quina manera el passat s’ha convertit en present, hem d’entendre també les nostres complexes relacions amb aquest passat, que inclouen tant la necessitat històrica de transformarlo, com el desig de mantenir i fins i tot inventar una continuïtat. Des d’aquesta perspectiva, Pedro G. Romero es planteja el valor de la tradició en la història gens antiga del flamenc, l’ús d’aquestes construccions (allò que els flamencs anomenarien embustes), com una eina que ha servit per dinamitzar el gènere. Pedro G. Romero és un artista inclassificable que desenvolupa una intensa activitat utilitzant gran diversitat de suports. El referent continu és la indagació sobre la imatge, en les seves diverses vessants, com a punt de resistència davant el discórrer del temps (històric, biològic, psicològic, verbal). Desenvolupa

dos enormes projectes que no tenen limitació de temps com un dipòsit actiu dels seus treballs i sabers: Archivo FX, un tractat sobre la iconoclàstia, i Máquina PH, sobre la cultura popular, fonamentalment sobre el flamenc. Col·laborador imprescindible als espectacles d’Israel Galván, des de l’inici de la carrera del bailaor, Pedro G. Romero és una figura molt rellevant en la dinàmica actual del flamenc.


FESTIVAL SIMFÒNIC

Concert de l’Escola de Música Esclat de la Vila Olímpica FESTIVAL SIMFÒNIC Dissabte 7 de juny a les 18h Entrada lliure Diada de 100 concerts simultanis i gratuïts realitzats per més de 5.000 estudiants de les escoles de música a diferents racons emblemàtics de Catalunya. Després de dues edicions a Barcelona ciutat (amb el nom Barcelona CIUTAT-CONCERT) el Festival es planteja un nou i il·lusionant repte: estendre’s arreu de Catalunya, el mateix dia, a la mateixa hora i a diferents ciutats. Les actuacions tenen lloc a espais tan singulars com el Monestir de Pedralbes o el Zoo de Barcelona, el Museu d’Arqueologia o els Banys Àrabs de Girona, la Seu Vella o el Pati de l’IEI de Lleida, la Plaça Museu Dalí o la Plaça de l’Ajuntament de Figueres, el Bràvium Teatre o la Casa Rull de Reus. Són ciutats simfòniques: Barcelona, Figueres, Girona, Lleida, Reus, Alguaire, Almacelles, Balaguer, Cassà de la Selva, Castelló d’Empúries, Guissona, La Bisbal d’Empordà, Mollerussa, Palagrugell, Pont de Suert, Sant Guim de Freixenet, Solsona, Tremp i Vidreres.

Tots els estils musicals hi són presents. Es pot escollir entre formacions de caire clàssic com orquestres simfòniques, música de cambra, recitals de piano, òpera i cant coral. Qui vulgui pot optar per concerts de swing, amb big bands, marxing bands, grups de jazz i cors de gospel. Els més marxosos gaudiran de pop-rock, funk, rap o hip hop. I pels més alternatius, sessions de DJ’s i música electrònica o fins i tot música tradicional i popular. A les 19 hores totes les formacions interpreten a la vegada la cançó MY BABY JUST CARES FOR ME que va popularitzar Nina Simone versionada pels padrins de l’esdeveniment de la quarta edició: ANDERA MOTIS & JOAN CHAMORRO. Si voleu conèixer la magnitud del projecte i tots els espais i músics participants més enllà del concert al Sandaru, podeu consultar tots els concerts del programa del festival al web del Simfònic: www.simfonic.org


DUQUENDE I JOSÉ ANDRÉS CORTÉS Concert de cant i guitarra DIJOUS FLAMENCS Dijous 12 de juny a les 20h Preu: 10€ (gratuït socis El Dorado) Duquende Juan Cortes Santiago, Duquende ( Sabadell, 1965), és avui dia un dels cantaors més valorats. És, sense dubte, un artista tocat per la genialitat, a qui Camarón de la Isla va convidar a debutar als escenaris amb només 8 anys, acompanyant-lo ell mateix a la guitarra. Duquende va començar una brillant carrera el 1992, que l’ha portat a actuar als teatres i auditoris espanyols més importants, així com en escenaris internacionals, com ara als Estats Units, Dinamarca, França, Alemanya i Bèlgica, entre d’altres. Destaca la seva participació al WOMEX 2011, a Copenhaguen. Amb Duquende han col·laborat grans guitarristes del flamenc actual, com Juan Habichuela, Tomatito, Juan Manuel Cañizares, Moraíto Chico, Vicente Amigo, José Carlos Gómez, Alfredo Lago i Chicuelo, entre molts altres. A més, en diferents etapes, va ser el cantaor de la formació de Paco de Lucía. Rompecabezas (Universal, 2012), produït per Pepe de Lucía, és el darrer treball d’una discografia que inclou nou discos. Duquende suma, a més, una llarga llista de col·laboracions, com la participació a l’espectacle Camarón, La Leyenda del Tiempo, 30

años después, dirigida per Chicuelo, o la interpretació del tema Soy Gitano amb la Banda de la Guardia Civil als XV Premis de la Música. “En Barcelona tenéis un monstruo, Duquende, que posee la magia del cante, inspiración y técnica”, va dir sobre ell Paco de Lucía. José Andrés Cortés José Andrés Cortés (Barcelona, 1981) es va formar al Conservatori del Liceu de Barcelona sota la direcció de Manuel Granados i va completar el seu aprenentatge als tablaos més prestigiosos de la ciutat com El Cordobés i el Tablao del Carmen. Guitarrista assidu en l’escena flamenca barcelonesa, ha compartit escenari amb figures com Farruquito, Chicuelo, Duquende o Rafael Amargo, formant part de la seva companyia durant dos anys. Entre els reconeixements rebuts destaquen el Primer Premi Guitarra Flamenca Ciutat de L’Hospitalet, el Primer Premi al tercer Concurs Internacional de Guitarra Flamenca “Niño Ricardo” a Múrcia, i el “Bordón Minero” al Festival Internacional del Cant de Les Mines de La Unió de l’any 2009.


MUSICARREU 21 1a Edició. Dia de la Música DIA DE LA MÚSICA Dissabte 21 de juny Entrada lliure

El Sandaru celebra el Dia Internacional de la Música omplint el centre de propostes musicals repartides per diferents espais, a diverses hores i per a tots els públics. La Festa de la Música és una celebració internacional que es realitza el 21 de juny, el primer dia de l’estiu a l’hemisferi nord, que al seu torn és el primer dia de l’hivern a l’hemisferi sud. El seu objectiu és promocionar la música de dues maneres. La primera, que els músics aficionats voluntàriament surtin a tocar al carrer. La segona és amb l’organització de concerts gratuïts, en què el públic tingui l’oportunitat de presenciar els seus artistes preferits o descibrir-ne de nous sense importar estil ni origen. Veniu a gaudir d’aquesta celebració per fomentar i reivindicar la música, gaudint de propostes musicals ben diverses.

Programa: 11:30: Concert per a famílies 18:30: Planeta LEM 20:30: Efectes secundaris + Oh Petah


I a més... Cicle de documentals

HOY ES PRIMAVERA Dilluns 31 de març a les 19h. Entrada lliure

Documental de creació de Nina da Lua i Álvaro Sanz basat en una història real de superació. A través de Hoy es primavera, la Nina da Lua narra com va transformar un sarcoma d’Ewing a la cadera (càncer ossi) en un viatge interior de connexió amb la pròpia natura. Un camí ple de vida que parteix de la inspiració del seu propi fill Marc, qui amb tan sols tres anys, en ple hivern i amb la malaltia diagnosticada, li va xiuxiuejar: “mama, avui és primavera”. Amb la participació dels autors. Cal inscripció prèvia a: contacto@hoyesprimavera.com

ELS FRUITS DE LA INDIGNACIÓ Dilluns 5 de maig a les 19h. Entrada lliure

Documental de Pepe Seguí que explica com un grup de veïns del barri del Poblenou de Barcelona decideix ocupar un espai abandonat i transformarlo en un hort urbà, com s’autoorganitza un grup heterogeni de persones i com prenen les decisions per resoldre els conflictes més bàsics derivats únicament de la convivència i l’assaig de l’autogestió. Amb Els fruits de la indignació descobrirem la procedència, les inquietuds i motivacions i, en definitiva, les opinions d’aquests veïns que comparteixen un tros de terra dins la ciutat. Amb la participació d’un dels membres de l’equip del documental.

EL SILENCI DE JONC Dimarts 3 de juny a les 19h. Entrada lliure

El silenci del Jonc, de la Companyia Susanna Barranco, explora la vida del Jonc i la de diferents testimonis amb diversitat funcional que ens permeten observar el seu dia a dia i les seves experiències. També analitza la discapacitat a partir de les reflexions d’especialistes, que parlen des del punt de vista humà i professional. El documental aporta una mirada artística, amb la voluntat de reflexionar sobre la diferència i amb el ple convenciment que l’art pot ser una via perquè la diferència deixi de ser diferència. Amb la participació de les realitzadores.


NOTÍCIES I CONVOCATÒRIES Del 16 al 30 de juny

S’obre la convocatòria del Mostra’T 2014

El Mostra’T és un dels projectes que formen part de la línia de suport a la creació i les arts escèniques del centre. El seu objectiu és obrir la Sala Sandaru com a espai d’exhibició per a companyies d’arts escèniques, per tal de facilitar i potenciar la difusió de les seves obres i projectes davant del públic i professionals del sector. El Mostra’T es concreta en la selecció de diversos espectacles per a una mostra en format concurs de companyies, ja siguin professionals, semiprofessionals o amateur, amb la qualitat i el risc com a principis de les seves obres. Les obres de teatre seleccionades es presentaran un divendres dels mesos compresos entre setembre i desembre del 2014, a les 21h. L’espai d’actuació serà la Sala Sandaru. Una sala amb capacitat per a 180 persones, escenari tipus rosco de 7m d’ample, 5m de fondaria i 40 cm d’alçada, 2 vestuaris, i equip d’il•luminació i so. Del 16 al 30 de juny del 2014 s’obrirà la convocatòria de la tercera edició del Mostra’T. Del total de projectes presentats se’n farà una selecció per a la mostra. El premi del concurs s’atorgarà a partir de la votació popular i de la decisió d’un jurat format per persones vinculades al centre cívic i al món del teatre. Enguany el Mostra’T compta amb la col·laboració de la Nau Ivanow, oferint la possibilitat de presentar l’espectacle guanyador a la seva sala. El premi de l’edició del 2014 serà el següent: - La possibilitat d’establir-se com a residència del gener al juliol del 2015 al centre cívic. - La possibilitat d’actuar dins la programació d’arts escèniques de la Sala Sandaru, rebent el taquillatge íntegre aconseguit aquell dia. - Dotació econòmica de 300 euros. - Presentació de l’espectacle a la Nau Ivanow. Consulteu les bases de la convocatòria: www.ccparcsandaru.cat http://escenicsandaru.blogspot.com.es/ Més informació: Kris Broto: krisb@ccparcsandaru.cat


NOTÍCIES I CONVOCATÒRIES Fins el 30 de juny

Convocatòria oberta per al Petit Sandaru

Petit Sandaru és el cicle d’espectacles infantils i familiars de la Sala Sandaru, que es concreta en la realització de diverses representacions, de caràcter multidisciplinar, per a la transmissió de valors als més petits a través de les diferents disciplines artístiques. Les representacions es duen a terme el primer diumenge de cada mes al matí, d’octubre a abril, seguint el curs escolar, menys al gener. La programació del cicle es tanca durant el mes de juny. Les companyies interessades en actuar al Petit Sandaru podeu adreçar el vostre dossier tècnic o demanar més informació a info@ccparcsandaru.cat.

Convocatòria oberta permanent

Presenteu el vostre documental a la Sala Sandaru

El Sandaru vol donar suport als creadors audiovisuals emergents oferint-los un espai on presentar els seus documentals i projectes audiovisuals. El Docu+ és un cicle mensual de documentals de temàtica social, en què després de la projecció s’obre un espai de reflexió i diàleg entre el públic i els autors del film. Si tens un projecte i el vols presentar al Docu+, envia la teva proposta a info@ccparcsandaru.cat. Convocatòria oberta permanent!

Convocatòria oberta permanent

Envieu-nos les vostres propostes de concerts

Projecte musical de la Sala Sandaru que busca ser un punt de trobada al barri per als amants de la bona música. Es tracta d’una programació estable i rica en varietat, on tenen cabuda sons i ritmes d’arreu del món. El projecte va néixer el 2012 i, tot i la seva curta vida, ja han pasat per la Sala Sandaru artistes com D’Callaos, Daniel Higiénico, Qbamba, Tal.Ben.Ari o El Sobrino del Diablo, entre molts altres. Si voleu fer un concert a la Sala Sandaru podeu enviar la vostra proposta a marcc@ccparcsandaru.cat. Convocatòria oberta permanent!


SALA SANDARU La Sala Sandaru és la sala principal del Centre Cívic Parc Sandaru i porta el nom d’un dels refrescos de l’Organització D, empresa que tenia les seves instal.lacions on ara hi ha el centre cívic. SANDARU era el refresc estrella dels anys seixanta: fresc, natural, original, per a grans, joves i nens. La Sala Sandaru s’aferra a aquestes característiques per no perdre mai l’autenticitat amb la qual sempre s’ha caracteritzat. En aquesta sala s’hi realitzen tot tipus d’activitats culturals: espectacles de teatre, concerts, conferències, presentacions, projeccions de documentals i altres activitats. Algunes dades tècniques: Sala amb capacitat per a 200 persones assegudes i 300 persones si es retiren les grades. Escenari tipus rosco de 7m d’ample per 5m de fondària i 40cm d’alçada / 2 vestuaris / Equip d’il·luminació i so. Fitxa tècnica: https://bit.ly/RaiderSalaSandaru Contacte Música: Marc Caballero: marcc@ccparcsandaru.cat Espectacles familiars: Eva Quintà: info@ccparcsandaru.cat Arts escèniques: Kris Broto: krisb@ccparcsandaru.cat L’equip del Sandaru som: l’Alda, la Marta, la Letícia, l’Eva, en Marc, i la Kris. T’esperem!


Equipament gestionat per

Profile for Comunicació Sandaru

Revista Sala Sandaru  

Programació de la Sala Sandaru d'abril, maig i juny del 2014

Revista Sala Sandaru  

Programació de la Sala Sandaru d'abril, maig i juny del 2014

Advertisement