Page 1

JP Vizocam Touch & Go Voelbaar en zichtbaar beter. Ook vanop afstand!


Inhoud JP Vizocam Touch & Go Communiceren...........................................................................................................................................................................4 Bewaken......................................................................................................................................................................................6 Tertiaire toepassing....................................................................................................................................................................8 Kits..............................................................................................................................................................................................10 Bedradingsprincipe | afmetingen...........................................................................................................................................14

JP4MED

JP4HD

Hoofdpost, met beeldgeheugen

Bijpost

HQW137SNHN

CRV43H2IRN

HQW137SNHP

CRV43H2IRP

Buiscamera NTSC met LEDs Buiscamera PAL met LEDs

Dome-camera NTSC met LEDs Dome-camera PAL met LEDS

JPDV

JPDVF

JPDVFL

JPDVF2LBM

JPDVF4LBM

Deurpost, opbouw, vandalismebestendig

Deurpost, inbouw, vandalismebestendig

Deurpost inbouw, begeleiding van bezoeker, vandalismebestendig

Deurpost, inbouw, 2 drukknoppen, begeleiding van bezoeker, vandalismebestendig

Deurpost, inbouw, 4 drukknoppen, begeleiding van bezoeker, vandalismebestendig

GTD

BIS1

IER2

KJKF

AC10S

Audio-deurpost, opbouw

JPTLIIP

IP-interface

JPTLI

telefooninterface

Inox opbouwbehuizing, vandalismebestendig

PS2420D

Voeding 24VDC/2A

Bijkomende bel

JPWBA

Langeafstandsadapter en/of CCTV-interface

Inox inbouwbehuizing met codeklavier

JP8Z

8-kanaals videoverdeler

Codeklavier, 100 codes, 2 relais, opbouw

TAR4

Relais voor externe signalisatie

PA1601

Zuil voor KJKF Voor JPDVF afwerkpaneel te voorzien (PJK)

JPEC

Afdekplaatje voor hoorn


De troeven

De voordelen van de binnenpost. Inductieve lus

7 “ Aanraakscherm

Status LED actief alarm, oproep bezig, gemiste oproepen, ...

Compatibel met de JK- en JM series

Zoom 9 zones Communicatie Handenvrij of met hoorn

Rechtstreekse toegang tot de belangrijkste functies (interne oproep, monitoring, raadplegen van beeldgeheugen, enz.)

7” aanraakscherm De JP Vizocam Touch & Go is de jongste telg in de Vizocamfamilie. Met zijn unieke 7” aanraakscherm en 170° breedbeeldcamera voorzien van een zoomfunctie 9-zones, beeldgeheugen en opslagmogelijkheden op een SD kaart.

Oproepen ontvangen op mobiele apparaten De installatie kan met een IP interface worden uitgebreid waardoor men alle oproepen van de videodeurpost op smartphone / tablet ook kan ontvangen. Zo kan je op elk ogenblik de woning in de gaten houden, oproepen beantwoorden bij afwezigheid en zelfs een aanwezigheid simuleren ! 3


Communiceren Een dubbel zo groot beeldformaat, een intuïtief aanraakscherm, uitzonderlijke beeld- en geluidskwaliteit en het ‘Design for All’ ontwerp. Dit is communicatie op zijn best.

4

Handenvrije communicatie

7” aanraakscherm

Bidirectionele handenvrije communicatie. Voor meer discretie kan je ook steeds gebruik maken van de hoorn. Deze laatste is ook voorzien van een inductieve lus voor een betere verstaanbaarheid via hoorapparaat.

Gebruiksvriendelijk en groot aanraakscherm (17,78 cm) zodat je meteen een gedetailleerde weergave krijgt van wie er voor de deur staat.

IP interface + app

Telefooninterface

Met de IP interface ontvang je ook oproepen op de smartphone / tablet. Hiervoor dien je enkel de gratis mobiele applicatie te downloaden waarna het mogelijk is elke oproep te beantwoorden, waar je ook bent.

Met de JPTLI-telefooninterface behoudt men alle voordelen van de binnenpost met als extra mogelijkheid om alle oproepen van de deurpost naar uw vaste telefoon of gsm door te sturen. Deze interface is geschikt voor analoge telefoonlijnen met DTMF-bediening.


4

deur posten

Onderlinge communicatie Intercom tussen de binnenposten kan ofwel via algemene oproep naar alle posten, ofwel selectief naar een welbepaalde binnenpost. Voor een duidelijke identificatie kunnen de binnenposten vrij worden benoemd (keuken, living, kantoor, enz.).

8

binnen posten

4 videodeurposten en 8 binnenposten Met deze maximale configuratie vervult de JP-serie al uw wensen inzake deurbeveiliging en comfort van uw woning.

Vereenvoudigde bekabeling

Design for All

De hoofd- en bijposten zijn voorzien van RJ45-connectoren voor aansluiting op CAT5e – CAT6-kabel, waardoor ze snel en foutloos verbonden kunnen worden.

Voor mensen met een beperking heeft Aiphone het ‘Design for All’ gamma. Aan de hand van grote pictogrammen en status-LEDS is het voor de bezoeker makkelijk na te gaan in welke fase het gesprek zich bevindt. Visuele boodschappen worden vergezeld van gesproken boodschappen.

5


Bewaken Behoud het overzicht van alles wat er in en om het gebouw gebeurt ! Het JP Vizocam Touch & Go systeem biedt tal van extra mogelijkheden om je hierbij te helpen.

Camerabewaking Er kunnen tot 4 camera’s op het systeem aangesloten worden. Zo kan u de oprit, parkeerplaats of andere belangrijke zones van op afstand bewaken en beelden opnemen.

Monitoring Met deze functie kan men de video-deurposten en bewakingscamera’s bekijken zonder dat er een voorafgaande oproep nodig is. Een druk op het aanraakscherm en je kan schakelen tussen dag- en nachtmodus.

Babyfoon De monitoring-functie kan ook binnen gebruikt worden om van twee binnenposten een echte en betrouwbare babyfoon-combinatie te maken (geen batterij, geen storing...). Zo kan je in alle rust een andere ruimte bewaken.

Coverless camera Dankzij het versterken van het cameraglas kon de cover op de camera weggelaten worden waardoor negatieve effecten van een cover zoals schrammen, condensatie en reflecties fel verminderd zijn.

6


7


Tertiare toepassing De JP Vizocam Touch & Go serie biedt een doeltreffende oplossing voor de meeste tertiaire toepassingen. Begeleiding van de bezoekers, intercommunicatie en doorschakeling van oproepen, een kleine greep uit de verschillende functies aangepast aan tertiaire eisen.

Selectieve toewijzing De flexibiliteit van het systeem biedt de mogelijkheid om buitenposten selectief toe te wijzen aan een specifieke functie van een ingang. Zo kan men de camera aan een leveringsingang van een gebouw programmeren om enkel op de monitor van de betrokken dienst aan te bellen zonder de anderen te storen.

Intercom tussen kantoren De intercommunicatie tussen kantoren kan ofwel naar alle kantoren gestuurd worden, of naar een specifiek door de gebruiker benoemd toestel (Receptie, Directie, Boekhouding,...). Dit laatste om zoveel mogelijk communicatiefouten te vermijden.

CCTV integratie Niet enkel het beeld van een extern CCTV bewakingscamera kan op het scherm van de monitor gebracht worden, maar andersom kan het beeld van de JP VIZOCAM camera ook via de monitor ge誰ntegreerd worden in het beeld van een bestaand video bewakingssysteem.

Doorsturen van oproepen Tijdens een conversatie kunnen oproepen gemakkelijk doorgestuurd worden naar een van de andere 7 monitors.

8


Kantoren, winkels, apotheken, vrije beroepen, scholen, kinderdagverblijven, ...

Noodoproep Het is mogelijk een knop of schakelaar voor noodoproepen (paniekknop) te verbinden aan de monitors. Bij het indrukken van deze knop zal een alarm op de andere aanwezige monitors afgaan.

Toepassingen Gebouwen met een beperkt aantal inkomen (4 max) en/of met de nood om oproepen centraal te ontvangen zijn ideale omgevingen voor het installeren van een JP VIZOCAM Touch & Go toegangscontrolesysteem. Enkele voorbeelden van zulke toepassingen zijn scholen, KMO’s, supermarkten, enz.

9


Kits Kenmerken van de kits > Zie pagina 2 voor de verschillende referenties • Basiskits incl. deurpost (JPDV of JPDVF), hoofdbinnenpost (JP4MED) en voeding (PS2420D), uitbreidbaar tot max. 8 videobinnenposten en 4 deurposten • 7” aanraakscherm • Vandalismebestendige deurpost, inbouw of opbouw, optioneel voorzien van begeleiding van de bezoeker • 170° breedbeeldcamera en zoom voor 9 zones • Handenvrije communicatie of met hoorn (voor meer discretie) • Beeldgeheugen (20 sets van 6 foto’s per oproep kunnen intern opgeslagen worden of tot 1000 oproepen met videofragment op SD kaart) - niet bijgeleverde optie • RJ45-bekabeling CAT5E of CAT6 tussen de binnenposten • Externe bewakingscamera (NTSC of PAL) mogelijk • Intercommunicatie: selectief of via algemene oproep • Doorschakeling naar een andere bijpost tijdens een gesprek

Kits

Kenmerken

Opties

Serie

Referentie

Geheugen

Capaciteit deur

Capaciteit binnenpost

Handenvrij

Intercom

Gezichts hoek H/V

Zoom

Design for all

Bewakingscamera

Telefoon interface

IP interface

JPEC

JP

JPS4AEDV (opbouw)

4

8

170°/100°

9 zones

optie

NTSC PAL

JPS4AEDF (inbouw)

4

8

170°/100°

9 zones

optie

NTSC PAL

JPIPKITV (opbouw)

4

7

170°/100°

9 zones

optie

NTSC PAL

JPIPKITF (inbouw)

4

7

170°/100°

9 zones

optie

NTSC PAL

(incl. IP interface)

(incl. IP interface)

JP4MED Hoofdpost

10

JPDV Opbouw deurpost

JPDVF Inbouw deurpost

PS2420D Voeding


Bedradingsprincipe | Afmetingen Bedradingsprincipe

JPDV

255

185

48 98

Seriebekabeling

JPDVF

29.5

173

145

JP4MED/JP4HD

209

De binnenposten kunnen in serie bekabeld worden (van post naar post), in ster (vanaf de JP8Z-verdeler) of een combinatie van beide (serie + ster). M: hoofdpost S: bijpost PS: voeding PS2420D Max. afstand tussen binnenposten: 300m voor CAT5e of CAT6

25

135 Inbouwdoos 180 x 110 x 45

Camerabewaking

135

Vidéo protection

Type série

JPDVF2LBM

JPDVFL

JPDVF4LBM

27

KJKF

Power supply JPWBA

JMWBA JPWBA JMWBA

309

514

514

309 PS

150

Inbouwdoos 279 x 120 x 45

135 150

Inbouwdoos 282 x 115 x 45

150

Inbouwdoos 484 x 120 x 52

GTD

1 1 2 2 1 1 2 2

1

1

D1 D1 E11 E1 2 D23 D2 E2 4 E2 +/~ ~ ~ ~ +/~ -/~ ~ -/~

1 2 3 4

EL EL EL EL SL B+ SL B+ SL BSL B-

JPTLIIP IP INTERFACE

2 2 1

3

3 4

2 3 4

1 2 3 4

ROUTER 1 2 SWITCH

3 1 2 3 4

B+ B+ B+ INTERNET B+ BBBB456 456

456

456

4 1 2 3 4 B+ B456

4 1 2 3 4 B+ B456

5 1 2 3 4 B+ B456

5 1 2 3 4 B+ B456

6 1 2 3 4 B+ B456

B+ B456

93

83.5

83.5

115 115

130

109 109

123

61

AC10S AC10S 25

61

123

25

BIS1

BIS1

JPTLI 260

52

61

123

61

123

116

116

79

6 1 2 3 4

28

28

79

110

52 98

120

98 33

120

PA1601

33

260

100

100

260

140

140 180

1600

110

Sterbekabeling

Câblage étoile

42

74 42

74

100

Seriebekabeling

+ -

61 PA1601

122.5

1600

Type mixte : (étoile + série) Câblage série

120

108. 5

+ -

98

98

85

IP interface

+ –

JPWBA JPWBA

60

P

5 6

JP8Z

165

+ –

66.5

84

JP8Z 84

60

+ 4 + –4 –4

RY3DL94 RY3DL

165

5 6

94

3 4

109 130

5 6

66.5

69,3

2

109

+ +4 – 4 – 4

5 6

29

29

180

5 6

5 6

3 4

88

69,3

29

88

60

3 4

1 2

3 4

88

28.5

180

3 4

2

PS2420D

230

130

1 2

3 4

98

#40 1

210 140

2

1 2

5 6 6 + 4 + – 4 + – 4 4 + -

#39 1

210 140

1 2 2 3 3 4 4 5

#12 1

28.5

98

#40

60

4

1 2 2 3 3 4 4 5

#39

125

4

#11 1

#12

125100

4 4

#11

#10 1

5 6 6 + + – –

130

Sterbekabeling

PS2420D

IER2 120

GTD

LYT1 8/10 CAT5e ou CAT6

Type #10étoile

IER2

83.5

COAX

83. 5

CAT5e / CAT6

230

C 200 M

93 120

PS

JPTLI 260

85

Power supply

180

180

180 180 90

11

180 90


12