Page 1

familievoorstellingen in cc hetbolwerk voorjaar 2014

gratis kinderopvang voor te jonge broertjes en zusjes tijdens de namiddagvoorstellingen!

cultuurcentrum het bolwerk bolwerkstraat 17, 1800 vilvoorde, tickets en info: 02 | 255 46 90 cultuurcentrum@vilvoorde.be, www.hetbolwerk.be


Laika

Kapitein Winokio

Een dame in de kast zo 12 januari 2014, 15u00 € 7 - € 6 (Gezinsbond)

Winter vanaf 4 jaar

zo 23 februari 2014, 15u00 € 13 - € 12 (Gezinsbond)

vanaf 3 jaar

Een dame wil niet uit haar kast, omdat ze geen kleren heeft. Toch kunnen twee vrienden haar naar buiten lokken met een boel gekke voorwerpen zoals verrekijkers, paraplu’s en trompetten. ‘Een dame in de kast’ is een blije, grappige voorstelling. Net een levend stripboek. Drie acteurs spelen grappige, vreemde en onverstoorbare figuren in een nooit stilstaande carrousel van voorwerpen, beelden en per­ sonages. In deze kleuterhit wordt er weinig gesproken maar des te meer van grappige beelden genoten!

I Solisti del Vento Rossini’s geheime recept za 8 februari 2014, 19u00 vanaf 6 jaar € 10 - € 9 (- 26, + 65, groepen, lerarenkaart)

Berta wil Bartolo wil Rosina wil Almaviva: OPERA! Anna wil weten hoe dat nu precies gaat: muziek componeren met alles erop en eraan. Ze sluit vriendschap met een oude Maestro, en samen bedenken ze een muziekverhaal vol liefde, spanning en sensatie. Een overrompelende mix van instrumentale muziek, gesproken woord, zang en poppenspel, gebaseerd op ‘De barbier van Sevilla’. Twee verhaallijnen worden los van elkaar opgezet, komen elkaar in de voorstelling tegen en raken speels verstrengeld. Leerlingen van de Stedelijke Academie voor muziek, woord en dans concerteren vooraf in de foyer.

Vrieskou, de eerste sneeuw, Kerstmis, Nieuwjaar, carnaval enz. Kapitein Winokio zingt het hele jaar rond. Met deze warme liedjes voor koude dagen nemen Kapitein Winokio en zijn Matrozen je mee naar de gloed van een brandend haardvuur en de stilte van vallende sneeuw. Op muziek natuurlijk! Leerlingen van de Stedelijke Academie voor muziek, woord en dans concerteren vooraf in de foyer.

minimumleeftijd We geven bij familievoorstellingen een minimum­ leeftijd op en danken u om deze te respecteren want jongere kinderen worden niet toegelaten. Deze leeftijdsgrens houdt rekening met wat de kinderen aankunnen en wat hen bezighoudt. Jongere kinderen zullen niet ten volle genieten van de voorstelling; ze zullen snel hun aandacht verliezen, spelers en publiek storen en riskeren teleurgesteld de zaal te verlaten. Informeer bij reservatie naar onze gratis opvang voor de jongsten.


Planes

wo 5 maart 2014, 15u00 € 5 - € 4 (Gezinsbond)

vanaf 5 jaar

Compagnie Maandacht Red zo 30 maart 2014, 15u00 € 7 - € 6 (Gezinsbond)

vanaf 4 jaar

Hoog boven de wereld van Cars vliegt Planes, het nieuwe en actierijke komische avontuur van Disney met in de hoofdrol Dusty: een razendsnel sproeivliegtuigje dat ervan droomt om mee te doen aan de aller-spannendste luchtrace rond de wereld. Maar Dusty is niet gebouwd om te racen en heeft ook nog eens hoogtevrees. Ondanks zijn angst en met een beetje aanmoediging van zijn mentor, een ervaren marinepiloot, weet Dusty zich voor de grote race te kwalificeren. Dusty’s moed wordt behoorlijk op de proef gesteld wanneer hij hoogten bereikt waar hij nooit van had gedroomd en in een magische wereld naar de sterren reikt.

© Koen Bauters

Bronks Toink za 8 maart 2014, 19u00 vanaf 7 jaar € 8 - € 7 (- 26, + 65, groepen, lerarenkaart) De koning van Luilekkerland heeft zichzelf klem gegeten in zijn stoel. Het mannetje van de maan kan niet meer slapen. Problemen dus, maar daar weet RED raad mee. RED is dan ook een superheld. Hij wil de hele wereld redden. Maar de wereld is groot. Misschien wel te groot. Kan RED het alleen?

Als een appel per ongeluk op iemand zijn hoofd terecht komt, zegt dat: toink. Ondermeer Arend Pinoy en Jo Jochems maken deel uit van de cast van Toink die voor deze woordloze voorstelling van BRONKS haar inspiratie uit het filmische universum van Jacques Tati haalt. Toink gaat over een volwassen man die het kind in zich heeft weten te bewaren, die nog gevoelig is voor geblaf en gemiauw, getoink en gekras. Een voorstelling vol misverstanden, accidenten en andere pijnlijke of lachwekkende situaties.

Een gloednieuw kinderconcert van Compagnie Maandacht, met een live band op het podium en in een speelse vormgeving door Tom Schamp. Tom ontving eerder de Boekenpluim en de Boekenpauw, de Vlaamse prijs voor het mooist geïllustreerde kinderboek. Leerlingen van de Stedelijke Academie voor muziek, woord en dans concerteren vooraf in de foyer.


wo 9 april 2014, 15u00 € 5 - € 4 (Gezinsbond)

vanaf 6 jaar

wo 16 april 2014, 15u00 € 5 - € 4 (Gezinsbond)

Cycles za 12 april 2014, 19u00 vanaf 7 jaar € 8 - € 7 (- 26, + 65, groepen, lerarenkaart)

Hier komt de nieuwe film van de makers van Madagascar en Kung Fu Panda! Turbo is een komedie over een slak die op een ongelofelijke wijze de kracht krijgt om supersnel te gaan. Wanneer Turbo bevriend wordt met een crew strakke en uitgebalanceerde superslakken, leert hij dat niemand op zijn eentje kan slagen. Turbo helpt hen hun dromen waar te maken, en beslist uiteindelijk om ook zijn eigen onmogelijke droom na te streven: het winnen van de Indy 500-race.

Lego Movie

Boîte à Clous

vanaf 6 jaar

© Bernard Delcourt

Turbo

Het Brusselse kunstenaarscollectief Boîte à Clous verkent het hedendaags figurentheater in al z’n vormen en vermengt daarbij steeds verschillende genres en artistieke disciplines (video, muziek, beeldende kunst en theater).’Cycles’ bevat drie aparte en losstaande taferelen en verhaallijnen, allemaal gespeeld op en rond een centrale tafelconstructie, waarbij telkens één personage centraal staat. Woordenloos figurentheater met zeer sterke beelden en live gespeelde bruitage en muziek.

Bronks Heft uw voeten op

© Titus De Voogdt

De ‘Lego-Film’ volgt het verhaal van Emmet, een doodgewoon en braaf LEGO-figuurtje dat per vergissing wordt aanzien als de meest uitzonderlijke persoon ter wereld en de sleutel tot het redden van de wereld. Samen met een groep grappige en vreemde personages moet hij op avontuur om een boosaardige tiran een halt toe te roepen. Helaas is Emmet hopeloos en hilarisch onvoorbereid op wat hem te wachten staat!

vanaf 5 jaar

‘Meetje en peetje gingen naar ‘t stad, peetje liet een scheetje, meetje was zat.’ Een leven. En hoe de tijd voor je ogen voorbijvliegt. In slow motion en fast forward van 2 naar 102. Tussen zwijgers en overdrijvers, kleuters en peuters, meetjes en peetjes. Wie heeft de meeste fantasie? Heft uw voeten op! is een spannende kleutervoorstelling over jonge en oude mensen en de dingen die voorbijgaan of niet snel genoeg vooruitgaan. Over hoe zoeken en wroeten en recht blijven van alle leeftijden is. Een leven in zestig minuten.

vu: Andrea Fabre, CC Het Bolwerk, Bolwerkstraat 17, 1800 Vilvoorde, grafiek: zap.be

zo 27 april 2014, 15u00 € 7 - € 6 (Gezinsbond)

cc het bolwerk familieflyer voorjaar 2014