Page 1

C A S E D L U C CASTANYADA

Edició 2012­2013 Volum 3 Numero 3

EL DIVENDRES

4º ESO

9 DE NOVEMBRE

" QUINA

ELS ALUMNES DE

CASTANYA "

L'INSTITUT VAM CELEBRAR LA TRADICIONAL CASTANYADA

El dimarts 20 de novembre del 2012 els alumnes de 4t d' eso vam assistir a la conferencia sobre :

VIOLÈNCIA DE GÈNERE MASCLISTA


EDITORIAL

Pag. 4 NOTICIES INSTITUT

Pag.10 Pag.8 LITERATURA

2

MODA CUINA


Hola som els alumnes de l'Aula Oberta de 4t

Aquest any com a alumnes de 4tC ens pertany a nosaltres fer la revista de l' institut. Esperem que us agradi a tothom i volem donar les grà cies a tot el professorat que ens ha ajudat a confeccionar­la.

Pag.13

Pag.14

ESPORT

NOVETATS

3


LA CASTANYADA El 9 de novembre vam celebrar la tradicional castanyada, els alumnes de segon cicle vam anar al parc del prat de Llobregat. Els professors decideixen separar­nos en grups, ajuntant­nos tots els quarts y tots els tercers. Els jocs eren diversos com per exemple : a matar, joc de les galetes,, el joc de les peces. Després de fer els jocs i de veure els punts que havíem guanyat seguidament tocava les castanyes amb suc. Ens van donar un poema i finalment ens van deixar temps per jugar i descansar. Després de 10 minuts ens vam tornar l'institut. Andrea Lopez i Barbara Saigua

VIOLENCIA DE GÉNERE El dia 20 de Novembre tots els alumnes de 4t d'eso de tots el instituts de Cornellà de Llobregat vam ser convidats a una conferencia o xarrada sobre la Violencia de Gènere. Es va fer al Citilab. Van començar a parlar sobre la legislació vigent i els tipus de maltracte com: el fìsic, psicológic, sexual, economic, els celos de la teva parella o amistats, seguidament ens van parlar sobre la comunicació de les xarxes socials com per exemple: el tuenti, el facebook, msn, twitter, whatsapp, etc... També ens van repartir dues tarjetes, una de color vermell i l'altre ver, per fer un debat entre tots els instituts de Cornellà. Hi havien persones davant nostra representant a cada institut i donant la seves opinions cadascun d'ells.

Michelle Mosquera i Iara Morales

4


CONCERT DE NADAL El 21 de desembre l'institut Miquel Martí i Pol, com cada any, va celebrar el concert de Nadal al Poliesportiu. Hi van particicpar tots els aumnes a més dels professors. El concert va estar molt animat, els alumnes van cantar les cançons notablement i amb ganes, il·lusió i felicitat. Al final va sonar la canço del Puchino Pío, interpretada per els nois i noies de Batxillerat. Amb aquesta canço tot el centre va rirure molt. Seguidament vam tornar al centre a buscar les notes, ens vam despedir del primer trimestre, i vam donar la benvinguda al Nadal. Raul Martinez i Oscar Parrado

EL CARNESTOLTES El dia 8 de febrer de 2013 tots els alumnes i professors de l'institut Miquel Martí i Pol van celebrar el Carnestoltes. Vam fer la rúa tradicional acompanyats la guardia urbana per tots els carrers de Cornellà de Llobregat. Després, de tornada cap al l'institut van començar les actuacions de tots els cursos. El primer premi el va guanyar quart d'ESO, el segon premi va ser per primer de bachillerat i el tercer premi per un segon d'ESO. També van sortir els professors a fer una actuació molt graciosa i després va acabar el Carnestoltes i els alumnes van marxar cadascú cap a casa seva. Patricia Gonzalez

5


La biblioteca Pere Morros Pere Morros és el nom de la nostra actual biblioteca, però no és qualsevol nom. Pere Morros era un professor de cicles de fusta que va morir el febrer de 2012. Ell i els seus alumnes van veure un espai, fosc, brut, i que no es feia servir per res, i van tenir una idea: fer una biblioteca. Va ser tot un èxit, un èxit que fins i tot avui dia s’aprofita. El passat 10 d'octubre de 2012 va tenir lloc l' acte d' inauguració oficial de la biblioteca de l'institut Miquel Martí i Pol. L'acte va comptar amb la participació de la família del Pere Morros i de diferents membres de la comunitat educativa.

L’hort de l’institut

Adrian Gonzalez 4tC

Aquest any seguim treballant l’hort de l’institut a l’aula oberta de tercer i quart. L’hort de l’institut està al pàrquing, aprofitant un racó que fins el moment no es feia servir per a res i estava ple de males herbes. Des del curs passat aprofitem aquest espai per tenir un contacte directe amb la natura i treballar diferents continguts de tecnologia, matemàtiques, ciències naturals,etc., a través del treball més pràctic i vivencial. Durant aquests primers mesos hem treballat de valent!!!! Vàrem preparar la terra, vàrem anar a comprar planter i llavors a Sant Feliu de Llobregat. Hem sembrat i plantat diferents hortalisses i verdures (bledes, faves, cebes, cols, coliflors, ....) i tot just ara comencem a recollir els fruits de la nostra feina!!!

6

Professors de tecnología de l’aula oberta de 3r de l’ESO


EL PDC " Fundació El Llindar " El pdc és un lloc on van alumnes a qui no se’ls dónen gaire bé el estudis ni estar asseguts en un aula tranquils. En el programa de diversificació curricular (pdc) el que es fa són uns tallers de cuina, tèxtil... i més coses perquè es comenci a aprendre un ofici. A la Fundació Llindar, lloc on cursem les matèries del pdc també hi ha alumnes de UEC. És a dir: alumnes que assisteixen cada dia a la fundació com si fossin a l’institut. D’altra banda, també hi som nosaltres, els alumnes del pdc que anem els dilluns i els dimecres. És una gran oportunitat per a nosaltres, ja que podem treballar en un taller en comptes d’estar asseguts a classe, cosa que a alguns de nosaltres ens resultava força complicat. En definitiva, alguns alumnes trobem el lloc adequat per no malmetre el nostre futur i poder així reenganxar­nos al sistema educatiu.

Ferran Jabonero 4tC

QUE FEM LA L´AULA D´ACOLLIDA Hola sóc Victoria de 4tc i sóc alunma de l´Aula d´Acollida , A acollida fem ortografia , aprenem més català i també fem una mica de les matèries que tenim. A vagades veiem imatges de quan anem d´escursió i també fem intercanvis lingüístics. Ens posem en parelles i parlem en català. Quan alguns alunmes fan anys posemm 50 cèntims cadascun i fem una petita festa. La Gemma ens ensenya molt bé i també les altres professores. Estem aprenent moltes coses , fem cultura catalana i celebrem coses sobre altres cultures . A vagades pot semblar , que no treballem molt, per no és cert. Cada dia ens posen deures i a més organitzem petits projectes. Ara el alunmes estem fent un projecte sobre la magia . Després els alumnes d'acollida presentarem el primer espectacle del grup ( macollida ) a les escola de primària de Cornellà de llobregat

Victoria Bravo 4t C

7


Literatura Catalana Salvador Espriu i Castelló va néixer a Santa Coloma de Farners , fill de Francesc de: Paula Espriu i Torres. Era home era caràcter obert, sociable lliurepensador. També un escriptor molt important. Encara que es donés a conèixer com a narrador, la seva tardana incursió en la poesia no va ser obstacle per obtenir un ràpid reconeixement no només a les lletres catalanes, sinó en la literatura universal. Va publicar novel • les com : El doctor Rip (1931), Laia (1932), els llibres de narracions Aspectes (1934), Ariadna al laberint grotesc (1935), Miratge a Citerea (1935) sovint tota la seva obra per tal d'arribar a un corpus ben travat. Traduït a nombrosos idiomes, el seu nom va ser proposat sovint per al Premi Nobel. Va ser distingit amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1972) i va rebre la Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona i la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (1980).

La producció literària d'Espriu és extensa, però cal destacar els llibres de poemes El cementiri de Sinera, El caminant i el mur i La pell de brau, probablement la seva obra més coneguda, en què desenvolupa la visió de la problemàtica històrica, moral i social d'Espanya. Al llarg de la seva obra poètica (d'estil modernista) , Espriu desenvolupa un món propi, identificat amb "Sinera", que és el nom d'Arenys llegit al revés. Primera història d'Esther és la seva primera obra dramàtica, qualificada per l'autor com una "improvisació per a titelles", pel seu caràcter grotesc. Més tard va escriure Una altra Fedra, si us plau, a petició de l'actriu Núria Espert. Les musicacions de poemes seus fetes per Raimon han contribuït molt a difondre la seva obra. Cal remarcar les Cançons de la roda del temps i el poema He mirat aquesta terra, magnífica contemplació de Catalunya mitjançant el paisatge d'Arenys de Mar. Segons el mateix Espriu, Raimon cantava els seus poemes com ningú no ho havia fet mai. Michelle Mosquera.

8


Literatura Castellana Gabriel García Márquez, nacio en (Aracataca, Colombia, 1928) Novelista colombiano. Afincado desde muy joven en la capital de Colombia, Gabriel García Márquez estudió derecho y periodismo en la universidad Nacional e inició sus primeras colaboraciones periodísticas en el diario El Espectador. A los veintisiete años publicó su primera novela, La hojarasca, en la que ya apuntaba los rasgos más característicos de su obra de ficción, llena de desbordante fantasía. A partir de esta primera obra, su narrativa entroncó con la tradición literaria hispanoamericana, al tiempo que hallaba en algunos creadores estadounidenses, sobre todo en William Faulkner, nuevas fórmulas expresivas.

Tras la publicación de dos nuevos libros de ficción, en 1965 fue galardonado en su país con el Premio Nacional. Sólo dos años después, y al cabo de no pocas vicisitudes con diversos editores, García Márquez logró que una editorial argentina le publicase la que constituye su obra maestra y una de las novelas más importantes de la literatura universal del siglo XX, Cien años de soledad. De perfecta estructura circular, el relato alza un mundo propio, recreación mítica del mundo real de Latinoamérica que ha venido en llamarse «realismo mágico», por el encuentro constante de elementos realistas con apariciones y circunstancias fantasiosas. Esta fórmula narrativa entronca con la tradición literaria latinoamericana, iniciada con las crónicas de los conquistadores, plagadas también de leyendas y elementos sobrenaturales originados por el profundo choque entre el mundo conocido y la cultura de los españoles que emigraban y la exuberante y extraña presencia del continente latinoamericano. En 1972 Gabriel García Márquez obtuvo el Premio Internacional de Novela Rómulo Gallegos, y pocos años más tarde regresó a América Latina, para residir alternativamente en Cartagena de Indias y Ciudad de México, debido sobre todo a la inestabilidad política de su país. Su prestigio literario, que en 1982 le valió el Premio Nobel de Literatura, le confirió autoridad para hacer oír su voz sobre la vida política y social colombiana. Daniel Montiel

9


Pasarela Fashion Week Del 25 al 28 de gener a Barcelona Fashion Week ens mostra les seves col.lecions tardor­hivern 2012/2013. A més a més, aquestes desfilades es duran a terme en un entorn únic al cor del barri Gòtic de Barcelona , el palau del Rei . Aquesta setmana de la moda, en cinc edificis majestuosos , veureu les desfilades de marques com ara DESIGUAL , MANGO O PIERRE CARDIN. Els responsables d'aquest passarel.la d'obertura son TCN, que ja van desfilar el passat setembre a Madrid Fashion Week el dimecres 25 de gener .

A més a més els afortunats poden assistir a una festa organitzada per la aquesta signatuta. Dijous 26 estarà marcada per la presència de la catalana Mango ferm , desfilades a Barcelona per segon any consecutiu on es mostrarà la col.lecció de tons pàl.lids que omplirà la desfilada en colors blancs i pastís. Abans que arribi el cap de setmana, divendres 27 de gener es pot , assistir a la desfilada d'una altra empresa catalana ' DESIGUAL amb la col.lecció d' arc de Sant Martí que, com el seu nom indica, és una explosió de color que inclou les línies '' de dones, homes, nens, acessoris,bodywear i sabates . L'últim dia Pierre Cardin és la convidada d'excepció de Barcelona Fashion Week .Oferirà a més de la desfilada amb les seves col.leccions , lliçons de moda per als alumnes de les coles de disseny i moda. A les 10:30 i les 11:30 serà la 360º de marques de moda de Barcelona actuarà empreses com ara Escorpí Messcalino , Naulover, Punto Blanco , Aldomartins , Guasch i Yerse .

Iara i Barbara 10


Els complements de aquesta temporada Les bosses Als tons intensos destaquen els colors taronja i groc, dos colors molt predominats en aquest 2013. Per tant, la varietat serà extensa i tindrem una àmplia gamma a triar. Una de les firmes que ha presentat la seva nova col·lecció de bosses a Barcelona, és Desigual. A la setmana de la moda, les seves propostes per a aquest any s'omplen de color i estampats variats.

Els cinturons Varietats de teixits, forma i vestiments originals els converteixen en l'accessori clau de la temporada de 2013. Cinturons amples o faixons es converteixen en la tèndencia principal per la tardor/hivern. Alguns detalls grans, de forma rìgida o fins i tot sivelles de metall predominen entre ells. Aquesta peça que enmarca la figura estarà present en tots els amples. Predominen detalls com: cadenes, perles, tatxes, vidres, frontisses, botons o sivelles originals. Amb formes geomètriques, algunes asimètriques i textures brillants o metal·lizades. Les opcions són infinites, el més important és centrar l'atenció la cintura femenina.

Les sabates Aquesta temporada el calçat. El podem trobar de pell, de vellut o de xarol; llisos, amb estampat d'animal, amb tatxes o amb llaços. I a més, haurem de combtar amb les sabates amb la T, una tendència de la temporada anterior que va ser retirada.

Els mocadors Un mocador és una peça de roba que serveix per complement del vestuari habitual. Una de les tèndencies més potents dels últims temps és l'estètica vintage, que per suposat tambè s'aplica als cabells amb monyos alts, tupes, mocadors, etc.

Patricia Gonzàlez Martinez 4º-C 11


Canelones de carne Ingredientes para 4 raciones ­ Para montar la receta: 12 canelones, 12 cucharadas de salsa de carne tipo bolog­nesa, 1/2 litro de salsa bechamel, 6 cucharadas de tomate frito casero, queso parmesano. ­ Para la salsa de carne: 300 gr de carne picada de ternera, 2 cucharadas de mantequilla 1cebolla, 1 palo de apio, 2 zanahorias, 400 ml de tomate triturado,1 vaso de vino tinto, 1 vaso de caldo de carne, y opcionalmente1 pimiento verde, sal, pimienta, orégano, albahaca y aceite de oliva virgen. ­ Los canelones de carne son un excelente plato único aunque pueden acompañar­se de una ensalada ligera para aligerar la ración. Una vez preparados son idóneos para conservar en tupper o incluso para congelar, ya que un recalentado en microondas los deja como nuevos.

Mousse de Chocolate Ingredientes Unas pastas de mantequilla de vainilla y de chocolate (Nestlé, Milka, Lindt, etc) y leche. Elaboración 1. Atemperar el chocolate. Primero hay que fundir el chocolate. Se puede realizar en el microondas. Si lo hacéis al microondas cada 30 segundos hay que darle vueltas para que funda todo por igual y evitar que se queme. Poner al baño maría las 2/3 partes del chocolate y cuando está muy caliente, quitarlo del baño maría y añadirle el tercio restante de chocolate, darle vueltas hasta que se integra todo y con esto se consigue bajar la temperatura del chocolate. 2. Echar el chocolate en los huecos de los moldes. Levantar ligeramente el molde y dejarlo caer para que se cubra bien todo el hueco y no quede ninguna burbuja de aire. Repetir varias veces el proceso. 3. Retirar el exceso de chocolate con una espátula larga de pastelero. Esto es importante para que luego la base del bombón quede lisa y lo más perfecta posible. 4. Meterlo al frigorífico hasta que el chocolate endurezca. 5. Desmoldar y guardar en un recipiente hermético para resguardarlos de olores del frigorífico.

Laia Matabosch 4rC

12


Lionel Messi Guanya la segona bota d’or El davanter, del F.C Barcelona, ha sigut, guardonat amb la bota d’or pels 50 gols que va marcar la temporada passada. L’acte celebrat a la antiga fàbrica de la Damm va ser bastant bonic i emocionant, ja que el premi a Messi, va ser entregat per Luis Suarez, exjugador, i pilota d’or. El Jugador es va sentir molt bé i va dedicar el premi a tota la seva família i als seus companys. Així Lionel Messi ja te dues botes d’or a les seves vitrines

Javier Aguirre, nou entrenador de l'Espanyol Ja és oficial. Javier Aguirre serà el substitut de Mauricio Pochettino a l'Espanyol, després que el club i el seu advocat hagin signat l'acord el dimecres al matí a les oficines de Cornellà­ El Prat. Aguirre tindrà com a segon entrenador Alfredo Tena, i de preparador físic, Juan Iribarren, que l’ha acompanyat en totes les seves últimes experiències com a entrenador.

Ultims Rumors Raul Tamudo, l’experico, gloriós jugador, i el jugador amb més partits jugats i màxim goleador de l’Espanyol, pot tornar al plantei blanquiblau. Sergio Oliveró, i la APMAE ha fichat Tamudo, però encara no pot ser jugador de l’Espanyol, perquè primer ha de sortir Sergio Oliveró de president el 19 de Novembre. Si sortÍs, un altre pesident es complicaria massa que tornés el jugador, però hi ha totes les paperetes perquè surti Oliveró. 16/11/2012

29/11/12 Jordi Mejias Moreno i Daniel Mañana

13


Top 10 pel•lícules més taquilleres 2012 Pel•lícula Els Venjadors El caballer fosc, La llegenda reneix Skyfall Ice Age 4 la formació dels continents Albada Part 2 The Amazing Spiderman Madagascar 3 Els jocs de la fam Men in black III El Hobbit: un viatge inesperat

Recaudació 1.511.368.487$ 1.081.000.000$ 980.800.000$ 875.100.000$ 796.900.000$ 752.200.000$ 742.100.000$ 686.500.000$ 624.000.000$ 622.700.000$

SKYFALL En els seus 50 anys de James Bond, 23 pel•lícules, 6 actors, dones, martinis, agitats i acció son els components de les pel•lícules de l’agent 007, un personatge creat a partir de les novel•les de Ian Fleming, que es el personatge fictici que més pel•lícules se n’han fet. Per celebrar els seus 50 anys, Sam Mendes (American Beauty, Camí a la perdició) dirigeix aquest thriller d’acció molt intel•ligent, amb un bon repartiment i diversos homenatges a les demés pel•lícules de Bond. La pel•lícula comença com de costum, amb una escena d’acció trepidant seguit d’una introducció amb una cançó enganxosa i diverses dones provocatives, y després d’aquest espectacle, arriba una historia impactant en tots els aspectes. També s’ha de destacar que a pesar de ser la que menys acció té de las tres protagonitzades pel Daniel Craig (Millenium, Resistència, Les aventures de Tintín) es la que menys avorreix, deu de ser perquè Sam Mendes, en una entrevista va explicar que es va basar una mica en el Batman de Christopher Nolan, a més de que el guió manté al espectador interessat en la historia, gracies a Neal Purvis, Robert Wade, John Logan, guionistes de la pel•lícula, que l’hi donen un to mes fosc al filme. Com s'ha repetit, tenim aquí personatges més foscos, ambigus i complexos que de costum, no només pel que fa a Bond, sinó també en el tractament de M (Judi Dench) en el fons, la gran protagonista del lliurament­ i del dolent de torn, Silva (Javier Bardem), un mirall deformat del propi agent (i s’ha d’alabar en aquest punt les interpretacions del trio actoral). La fotografia i la posada en escena són impecables, la part final, gràcies al seu minimalisme és d'una bellesa colpidora. Y com no a destacar de les seqüències d'acció, perfectament rodades (una cosa que es troba tant a faltar avui dia), creïbles i alhora espectaculars. Encara que el personatge de Bond s’ha perdut una mica, I és que el personatge de James Bond es va crear per treure l'espectador / lector del seu món rutinari i fer­li oblidar els problemes diaris durant dues hores transportant­li als llocs més exòtics del món amb les dones més belles de l'univers, de manera que tots desitgéssim ser aquest superheroi, galant i segur de si mateix, capaç d'aconseguir ser tot el que tots haguéssim somiat. En canvi el nou James Bond ens fa recordar­nos que tenim ansietat, que som alcohòlics, que aquest món no és tan bonic com creiem, i que gairebé donem les gràcies de no ser 007 perquè el tipus està psicològicament pitjor que nosaltres mateixos. Però es clar, estem en 2012, ara no podem tornar a les bogeries d’en Pierce Brosnan, el món evoluciona, i en Bond evoluciona amb nosaltres. I només podem fer dues cosses, negar­nos a acceptar a aquest Bond i veure les mateixes vint primeres pel•lícules o madurar igual que ha fet l’agent 007. I als que els hi hagi agradat tranquils, que en James Bond tornarà en 2014. NOTA: ********** (9/10) Oscar Parrado 4ºC

14


ABRAHAM LINCOLN CAÇADOR DE VAMPIRS Una eStranya pel∙lícula, encara que bastant entretinguda. Del director de ``Wanted´´, arriba la seva nova obra igual de boja i frenetica. Ara marcaré lo bo y lo dolent de la cinta: Lo bo: El maquillatge, de Óscar, es que es lo millor de la pel•lícula, una passada. Els efectes especials, no estan res malament, però si que podien haver donat més de sí. Els detalls i sorpreses, tenen diversos detalles i sorpreses. El ritme, no es frenètic ni molt lent,el qual et fa visualitzar bé les escenes d’acció y a la vegada la historia. La acció, no es res del altre món, però si que té bones lluites. Aquells plans en el aire, molt bons. La escena del tren, molt notable. Ara lo dolent: La historia, molt per la ona de Karate Kid, i arriba a punts de ciència ficció, però d’alguna manera es original. Les actuacions, no estan malament, però els actores podrien haver intentat ser mas creïbles, però no es de lo pitjor de la pel•lícula. El protagonista, de cop i volta es torna invencible. Intenta donar por i no donà, lo de gènere de terror s’ho tindrien que haver pensat dues vegades, pot que per el espectador de espant fàcil se espant­hi una mica però el resta la veurem como una pel•lícula de acció. Como molt un lleu suspens. El guió, diu molts dits com el de 'Fins que tothom sigui lliure els demes romandrem com esclaus' o algú així, no em va semblar tan dolent. Como haveu pogut apreciar, lo dolent no resulta tan dolent, així que no ha hi raó para no veure­la i per als que no els hi van agradar no la rebutgeu per no arribar al nivell de altres pel•lícules de vampirs, com les del Coppola.Tim Burton, en que pensaves quan la vas produir? NOTA: ********** (7/10) Oscar Parrado 4ºC

PRÒXIMES ESTRENES 2013 OZ, UN MÓN DE FANTASIA (AVENTURES­ SAM RAIMI) MONSTRES S.A 3D (ANIMACIÓ­ PETER DOCTER) IRON MAN 3 (ACCIÓ­ SHANE BLACK) FAST & FURIOUS 6 (ACCIÓ­ JUSTIN LIN) THE HANGOVER 3 (COMEDIA­ TODD PHILLIPS) MONSTERS UNIVERSTITY 2 (ANIMACIÓ­ DAN SCANLON) PACIFIC RIM (ACCIÓ­ GUILLERMO DEL TORO) MOVIE 43 (COMEDIA­ DIVERSOS DIRECTORS) EL ÚLTIMO DESAFÍO (ACCIÓ­ KIM­JI WOON) HITCHCOCK (BIOGRAFICA­ SACHA GERVASI) LA JUNGLA DE CRISTALL 5 (ACCIÓ­ JOHN MOORE) HANSEL I GRETEL (ACCIÓ­ TOMMY WIRKOLA) G.I. JOE: LA VENJANÇA (ACCIÓ­ JON CHU) SCARY MOVIE 5 (COMEDIA­ MALCOLM LEE) PARC JURÀSIC 3D (AVENTURAS) ELS JOCS DE LA FAM2 (AVENTURES­ FRANCIS LAWRENCE) EL HOBBIT 2 (AVENTURES­ PETER JACKSON)

15


HOROSCOPS 2013 A R IE S Amor: Pot ser que continueu una relació encetada el 2013.Si no teniu parella, no us amoïneu, ja que durant l’any tindreu moltes possibilitats de conèixer algú interessant. Feina: Aquest any tindreu bona sort pel que fa a la feina. Probablement us apujaran el sou. Si sou estudiants, traureu bones notes. Animeu­vos i estudieu molt. Salut: Tindreu alguns problemes de salut, si no feu esport i dieta sana. B E SSONS Amor: Tindreu un any molt bo amb la vostra parella. Si no teniu parella, en trobareu una cap a mitjans d’any. Un any ideal per fer plans de futur.

C A P R IC O R N Amor: Aquest any tindreu molta bona sort amb la vostre parella i els amics no tindreu cap problema. Feina: La feina no us faltarà però quan arribeu als 60, amb sort us podreu jubilar. Salut: La vostre salut serà bona però tindreu una malaltia greu. Ara be us en surtireu. Diners: No tindreu gaire diners, només tindreu per pagar els pagaments del pis. SAGITARI Amor: Aquesta any no tindreu gaire sort amb l'amor perquè us deixarà la perella. Feina: En la feina tindreu molta sort, perquè tindreu feina per tota la vida. Salut: No al metje perquè no tindreu cap malaltia. Estareu sans. Diners: En els diners no us faltaran gaires. Tindreu per pagar la hipoteca del pis i per algun caprici.

Feina: Aquest any tindreu sort, perquè si esteu a l’atur trobareu una bona feina. Si ja en teniu, continuareu com fins ara. Salut: Potser heu començat l’any amb un estat físic dolent, però tot s’anirà solucionant. Si us cuideu bé, marxaran els problemes de salut. Diners: Tot i la crisis que hi ha, no tindreu gaire problemes TAURE E S C O R P IO Amor: Aquest any no tindreu gaire sort amb la vostra Amor : En l'amor serà una mica difícil. No us serà parella. Els que estan solters trobaran una persona per fàcil trobar l'amor, però tranquils no us amoineu a tota la vida l'amor arribarà dun dia per l'altre. Feina: Tindreu un any ple de feina amb molt estrès. Salut: No tindreu cap en malaltia aquest any. Estareu sa amb l’esport Treball : Durant aquesta setmana trobareu un bon treball en una i la dieta que fareu. empresa molt bona feina us durarà molt si treballeu cada dia i us Diners: No us faltaran gaires, diners. Tindreu diners per menjar i esforceu molt. potser una mica més. Diners : De diners anireu bé com sempre. Trobareu un ajut que us salvarà d'una molt forta i també amb el treball que trobareu ajut. C R ANC B AL ANÇ A Amor: Tindreu una any divertit amb la vostre parella, i Amor : Esteu en un dels millors moments per a l'amor. els que estan solters tindran un any en què trobareu És molt probable que aquesta setmana trobeu moltes una parella amb qui estareu tota la vida. respostes a les preguntes que abans us feieu, Feina: En aquest any la feina no us faltarà, però us baixaran el diners. Feina : Haureu d'esnforçar­vos una mica mes , però amb esforç aconseguireu tot el que Nomes tindreu per menjar. vulgueu, però tranquils que només serà durant el mes. Tu esperatu una mica i les Salut: No tindreu cap malaltia. Tindreu un any molt bo, estareu molt coses surtiran més bé. bé. Salut : Vigileu, perquè aquest any us passaran coses una mica desagradables, cauras

P E IX O S Amor: L'amor us anirà molt be, tant amb la vostre parella com amb la vostre família. Feine: La feina no us faltarà mai, en tindreu per

VE R GE Amor : En l'amor tindreuuna mica de sort. Trobareu l'amor quan sortiu de la feina o l'escola, però el trobareu d'una manera estraña i en un lloc fosc.

Salut: La vostre salut serà molt bona no hanireu d'anar mai al metge. Feina: A la feina no us relaxieu molt perquè si no us acomiaden. Diners: Tindreu molts diners. Sereu milonari perquè us tocarà algun Sapeu que tan acomiadant a gent i com us relaxeu molt seras els premi important. propers, pero no us amuineu, feu el que us toca i no passara res. AQUAR I Amor: Pots ser que no triunfareu en la vida i si triunfeu sera amb una alienijena et moriras sense familia.

LLEO Amor : L'amor el trobareu aquest trimestre quan sortiu de festa amb els amics. Així que arregleu­vos i ja sabeu el que passarà.

Feina: No tindreu sort a la vostre feina perquè am la cara que tens te Feina: Buscar feina per a vostres serà una mica difícil, però no us rendiu, lluiteu per poder trobar alguna cosa. diran que no te tendras que poner alguna mascara Salut: La teva salut sera molt dulenta tindras que anar al metje tots Diners : En el tema dels diners anireu una mica més fluixos, però amb l'ajut de la vostre família i els amics no us passarà res.

Revista cul de sac  

Revista escolar de l'institut Miquel Martí i Pol

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you