Page 1

DE KATOLSKE SKOLERS INDSAMLING


UDEN MAD OG DRIKKE... Mere end halvdelen af Nigers befolkning lever i fattigdom og andelen af børn, som hverken kan læse eller skriver er blandt de højeste i verden. Nomader udgør den fattigste del af Nigers befolkning, og det er blandt denne gruppe, de fleste analfabeter skal findes. Skal nomadebørnene i skole, er det nødvendigt, at børnene og deres mødre bliver samme sted, mens mændene drager ud, for at finde mad til deres husdyr. Men det er nemmere sagt en gjort. Jorden i Sahara giver kun et sparsomt udbytte, og det svært at brødeføde en hel børneflok. Først skridt for at sikre nomadebørn en uddannelse er derfor en garanti om mad!

UNDERVISNINGER UNDER ET HALVTAG Andet skridt for at sikre nomadebørn

en uddannelse er adgang til skolematerialer. Nomade-forældrene har ikke selv råd til at købe blyanter og kladdehæfter, og ”skolerne” i det område hvor Caritas arbejder, består kun af er et halvtag, der skærmer mod den brændende sol. Der er ingen stole, ingen borde og ingen tavler. Det er hårdt at sidde på gulvet en hel dag og svært at lære, når man skal huske alt, hvad læreren siger, udenad.

DET SAMLER DIN SKOLE IND TIL Din skole kan være med til at give nomadebørnene en anden fremtid en deres forældre. De indsamlede midler vil gå til indkøb af skolematerialer, udstyr til skolerne og skal sikre alle elever to måltider mad om dagen. Indsamlingens mål er at sikre 1000 nomadebørn skolegang, skolematerialer og to måltider om dagen i to år.


ET LILLE BIDRAG GØR EN STOR FORSKEL! FOR 5 KR. kan du give et skolebarn et skolesæt

FOR 7 KR. kan du give et skolebarn et stilehæfte og en kuglepen

FOR 19 KR. kan du give et skolebarn et tegnehæfte og fire farveblyanter

FOR 31 KR. kan du give et skolebarn en tavle og en pakke kridt

FOR 450 KR. kan du give et skolebarn et skrivebord og en stol


FAKTA OM NIGER HOVEDSTAD Niamey STATSLEDER Mahamadou Issoufou SPROG Fransk (officielt), hausa og djerma INDBYGGERTAL 13 millioner

De katolske skolers indsamling  

De katolske skoler i Danmark er gået sammen om en indsamling til Caritas med et fælles formål - Nomadebørn i Niger

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you