Page 1

magazine van Carinova no2 zomer 2015

 Het keukentafelgesprek Professionals en burgers doen het samen  Dagbesteding Plezierig en zinvol  Wijkteams Kleine zelfstandige bedrijfjes  Tuinman aan huis Korting via het Carinova Servicepakket

Revalidatie op maat na CVA

 Drijfveer Vrijwilligerswerk is lonend


voorwoord

inhoud

Gezondheidszorg in beweging

i

Per 1 januari 2015 werken we bij Carinova met zelfstandige teams, in zowel thuis- als woonzorg. De gezondheidszorg is volop in beweging en er komt veel op medewerkers en cliënten af. Leidend bij al deze ontwikkelingen is de zorgvisie van Carinova met als essentie het behouden van een zo groot mogelijke zelfstandigheid van de cliënt. Met veel aandacht, toewijding en inspanning bepalen zelfstandige teams samen met de cliënten wat de mogelijkheden zijn. Ook gemeenten zetten zich hiervoor in.

In deze uitgave kijken we hoe de gemeenten Hardenberg en Ommen dit hebben opgepakt. Onder de titel ‘Het keukentafelgesprek’, kunt u op pagina 4 hier meer over lezen. We noemden hierboven al de zelfstandige teams. Martijn Eilander, Coördinerend wijkverpleegkundige in Deventer noemt de teams kleine ‘bedrijfjes’.  Wat dat inhoudt komt mooi in beeld als hij u, als lezer, een dag meeneemt tijdens zijn werk. Op pagina 14 en 15 kunt u een werkdag van uur tot uur volgen.

EN MEER…

Bij Carinova is er alles op gericht om cliënten zolang mogelijk zelfstandig en verantwoord thuis te laten wonen, met de benodigde zorg en behandeling indien nodig. In dit nummer bijvoorbeeld aandacht voor optimale behandeling na een CVA (beroerte) waarbij de onderlinge samenwerking tussen de afdelingen, samen met de cliënt goed in beeld komt. Wat iemand kan en wil is ook uitgangspunt bij de dagbesteding van Carinova. Bij het dagcentrum voor ouderen ‘De Keppelerhof’ in Deventer vertelt Annet Wilberts wat een ‘dagje Keppelerhof’ voor cliënten betekent.

“Met aandacht, toewijding en inspanning zoeken naar de mogelijkheden”

Maar laten we tot slot niet de vrijwilligers uit het oog verliezen. De vrijwilliger wordt een steeds belangrijker onderdeel in de organisatie van zorg. Met hun actieve bijdrage leveren ze een wezenlijk aandeel in de kwaliteit van de zorg. Daarnaast is het dankbaar werk. Ineke van Broekhuizen, vrijwilliger dagbesteding Carinova licht dat toe op pagina 19. Zoals hierboven beschreven draait het allemaal om u. Als het gaat om zorg, maar vooral als het gaat om zelfstandigheid. We wensen u veel leesplezier.

Henk van Zwam en Leontine Verhoeven

Pag 13 Op stap Geniet van de zon

WOONZORG THUISZORG Pag 4 Interview Het keukentafelgesprek Pag 9 Vraagbaak Hoe vraag ik thuiszorg aan? Pag 14 Ontwikkelingen Een dag op pad met het wijkteam

Pag 10 Uit & Thuis Dagbesteding: plezierig en zinvol Pag 19 Drijfveer Vrijwilligerswerk is lonend Pag 23 Column Door informatie verdwijnt de boosheid

LEDENSERVICE

Pag 16 In de wijk Revalidatie op maat

Pag 6 Carinova wenst… Klusjes vertrouwd en voordelig opgelost

Pag 18 Aan tafel Naar buiten met de picknickmand

Pag 7 Servicepagina Korting op comfortdiensten

Pag 20 Document Tips voor veilig wonen en leven

Pag 8 Blij met… De tuinman aan huis Pag 24 Servicepakket Gratis overzetbril

Pag 22 Puzzel Win een dagje geluk in de tuktuk Pag 23 Lezersaanbieding Rondtukken door het Vechtdal

Raad van Bestuur Carinova

colofon Dichtbij is een uitgave van: Carinova, Postbus 678, 7400 AR Deventer, Telefoon 0900 86 62 Concept en realisatie: Branding Media B.V. Redactie: Communicatie- en pr-afdeling Carinova en Branding Media Aan dit nummer werkten mee: René de Graaff, Chris von Koettlitz, Ferdinand Pronk, Diana Roos, Sarah Saarberg, Conny Verweij Grafisch ontwerp: Tein Traniello Beeldbewerking: Marcel van Dugteren Fotografie: De Beeldredaktie, Branding Media, Carinova Hoewel bij het samenstellen van deze uitgave de grootst mogelijke zorgvuldigheid is betracht, kan de redactie niet aansprakelijk worden gehouden voor druk- of zetfouten. Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

2 dichtbij

3


interview

TEKST Ferdinand Pronk, FOTOGRAFIE De Beeldredaktie

Het ‘keukentafel gesprek’

In de gemeenten Hardenberg en Ommen zijn onder de noemer ‘Samen Doen’ generalisten aan het werk: professionals die een brede kennis hebben over zorg en welzijn. En dat heeft voor mensen die zorg nodig hebben als voordeel dat ze meestal maar met één contactpersoon te maken hebben. Vaak kunnen ze samen oplossingen vinden voor vragen op het gebied van wonen, inkomen, zorg en welzijn. En zo nodig helpt de generalist bij het inschakelen van specialistische hulp.

d

De generalisten werken binnen de gemeenten in vijf Samen Doen-teams. Die zijn samengesteld uit medewerkers van een groot aantal organisaties, zoals ook Carinova, zodat er kennis is van vrijwel alle onderwerpen die met zorg en welzijn te maken hebben. “Het werken in teams is gestart vanwege de taken die gemeenten hebben gekregen op het gebied van zorg en welzijn,” zegt manager Samen Doen Yolanda Damhuis. “Die wijzigingen zijn op 1 januari ingegaan, maar om goed voorbereid te zijn, begonnen we al in mei 2014. Door met generalisten te werken, kunnen we mensen zo goed mogelijk helpen en de taken toch efficiënt uitvoeren.” Behoefte bepalen Mensen die hulp nodig hebben of met vragen zitten op het gebied van zorg en welzijn kunnen zelf contact opnemen met een team. Dat kan telefonisch of per mail, of door binnen te lopen. En daarnaast gaan de teams vaak aan het werk op advies van de huisarts, na een ziekenhuisopname of na signalen vanuit de omgeving of van organisaties zoals een woningcorporatie. Generalist Jeanette Ewouds: “We gaan altijd bij mensen langs en bespreken

4 dichtbij

Professionals en burgers doen het samen! Jan Bakker:

Yolanda Damhuis:

“Ik vind het mooie van het werk als generalist dat we buiten de gebaande paden kunnen gaan en samen met collega’s en de mensen die hulp vragen naar oplossingen zoeken. Het is een uitdaging om mensen te motiveren het initiatief weer te nemen.”

“Ik vind ‘Samen Doen’ een mooie naam. Je werkt samen met organisaties en cliënten en kijkt hoe mensen zelf weer de regie kunnen krijgen. Het is prachtig als dat lukt. Tegelijk besparen we op de kosten.”

tijdens een zogenaamd ‘keukentafelgesprek’ welke vragen ze hebben en welke hulp ze nodig hebben. Soms zijn er bekenden, zoals vrienden of familieleden, bij het gesprek. We bekijken samen wat iemand zelf kan doen, eventueel met hulp van mensen uit de omgeving of een vrijwilliger. En of er daarnaast ook professionele ondersteuning nodig is.” “Vaak kunnen we mensen op deze manier al goed helpen,” zegt generalist Jan Bakker. “En zo nodig zorgen we dat specialisten vanuit bijvoorbeeld schuldhulpverlening of de verslavingszorg worden ingeschakeld. Ook dan blijven we als generalist bij de persoon of het gezin betrokken, zodat ze één contactpersoon houden. Voorheen kwam het voor dat een gezin met een groot aantal hulpverleners te maken had, die soms niet van elkaar wisten dat ze daar aan het werk waren. Dat proberen we nu te voorkomen met één plan per gezin en met één contactpersoon.” Signalen uit de omgeving De teams streven naar een grote naamsbekendheid, zodat iedereen ze makkelijk kan vinden. Yolanda: “We vinden het belangrijk om zo vroeg mogelijk te weten dat ergens problemen spelen. Door snel contact te maken, kunnen we vaak voorkomen dat problemen groter worden. Soms merken buren dat er iets aan de hand is, en ook signalen van scholen, woningstichtingen, sportverenigingen en andere organisaties zijn belangrijk. Andersom is het voor ons belangrijk om te weten wat er in een gebied

speelt. Daarom bezoeken we nu bijvoorbeeld veel jaarvergaderingen van Plaatselijk Belang.”

Jeanette Ewouds: “Het spreekt me aan dat we breder kijken dan alleen de persoon of het gezin. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe initiatieven opzetten waardoor mensen in een wijk meer binding krijgen met elkaar.”

Voorbeelden Het werkterrein van de generalisten is breed, dat maken een aantal voorbeelden duidelijk. Jeanette vertelt over een vrouw die bij instanties vaak voor veel stampij zorgde omdat er volgens haar van alles niet klopte. “We zijn bij haar langs geweest en hebben haar eerst eens rustig aangehoord. We maakten vervolgafspraken en bouwden langzamerhand een band op. Uiteindelijk heeft ze een goede woning gekregen, zijn haar schulden geregeld en heeft ze weer overzicht. Als er nu een brief komt die ze niet snapt, komt ze zelf om uitleg vragen.” Jan vertelt over een jongen die moeite had om de dag door te komen. Hij kwam in aanmerking voor dagbesteding, maar eigenlijk wilde hij niets liever dan paardrijden. Het is gelukt om een vrijwilliger te vinden, met wie hij nu een paar keer in de week gaat rijden. Yolanda noemt het voorbeeld van een oudere meneer die zichzelf niet redde. “Hij leefde geïsoleerd. Toen de hulp van zijn familie uitviel, wilde hij geen beroep doen op de buren. Toen hebben wij daar eens aangebeld en de buurvrouw wilde met alle plezier boodschappen meenemen en voor het eten zorgen. Ze doet dat nu samen met

een paar andere buren. En af en toe gaan ze op de koffie, zodat meneer ook wat gezelligheid heeft.”

*

CONTACT De Samen Doen-teams hebben spreekuren op een groot aantal locaties in de gemeenten Hardenberg en Ommen. Ze zijn bereikbaar via telefoonnummer 14 0523/samendoen@ hardenberg.nl of 14 0529/ samendoen@ommen.nl.

BREED SAMENGESTELDE TEAMS Er zijn in de gemeenten Hardenberg en Ommen in totaal vijf teams met generalisten. Ze zijn samengesteld uit medewerkers van de organisaties Landstede (Ommen), De Stuw (Hardenberg), De Kern, RIBW-groep Overijssel, Mee IJsseloevers, Bureau Jeugdzorg Overijssel en Carinova thuisbegeleiding. Daarnaast zijn er directe lijnen met de Baalderborg Groep en de Saxenburgh Groep. Door die brede samenstelling zijn de teams er voor hulp aan mensen van alle leeftijden.

5


carinova wenst…

servicepagina

TEKST Sarah Saarberg

Abonnees van het Carinova Servicepakket krijgen korting op een groot aantal comfortdiensten. Dichtbij heeft een actuele selectie gemaakt uit dit Servicepakket. Wilt u hiervan gebruikmaken? Bel met Carinova 0900 86 62.

Zorgeloos OP DE FIETS

H EN AGGENMARSC AN, JEROEN PL JURJEN ZIELEM

1ko0rt% ing

VELD HENK BIJSTER

FASCINEREND TRIER

Van een lekkende kraan tot een aangepaste keuken Lastige klussen voordelig opgelost Een lekkende kraan of een klemmende deur: iedereen heeft wel eens zo’n klusje in huis dat hoognodig moet gebeuren. Bij Marina van Zuren (76) uit Dalfsen leidden een paar lastige klusjes tot een heel handige aanpassing van de keuken. “Dankzij mijn abonnement op het Carinova Servicepakket kreeg ik voordelig een vertrouwde vakman in huis.”

t

Trots laat Marina haar keuken zien. Wat meteen in het oog valt, is het verlaagde deel in het werkblad. “Door mijn reuma ben ik helaas slecht ter been. Ik houd erg veel van koken, maar dat deed ik steeds minder omdat ik niet lang kan staan. Toen ik via het Carinova Servicepakket een klusjesman bestelde voor een klemmend raam en een lekkende keukenkraan, kregen we toevallig hierover een gesprek. Hij vertelde me dat hij het werkblad voor mij zou kunnen aanpassen, zodat ik ook zittend het werk kan doen,” vertelt Marina enthousiast. “Eigenlijk is het simpel,” wijst ze. “De ladenblokken onder dit deel van het aanrecht kan ik gewoon wegtrekken. Dan rol ik daar mijn bureaustoel naartoe en kan ik zittend aan de slag. Bovendien kan ik het werkblad uittrekken, dat is ook enorm handig.”

6 dichtbij

Frisse beurt Marina is dolblij met haar nieuwe keuken. “Ik had nooit gedacht dat ik op mijn leeftijd nog zo’n verbouwing aan zou gaan, maar het is me erg meegevallen. Ik zat even in de rommel en heb toen, trouwens ook via het Carinova Servicepakket, mijn maaltijden aan huis laten bezorgen. Maar met deze keuken kan ik jaren vooruit, zelfs als ik ooit in een rolstoel terecht zou komen. Daar is nu al rekening mee gehouden.” Tip van de schilder Marina had al eerder een schilder ingeschakeld via het Carinova Servicepakket: “Die heeft in een dag mijn hele slaapkamer een frisse beurt gegeven. Het was de schilder die me wees op de klussendienst. Het zijn

vaak van die ongemakken die je zelf niet meer ziet, zo’n lekkende kraan of klemmende deur. Wat een luxe als dat na een middagje klussen eindelijk weer is opgelost. Schilderijtjes zijn opgehangen en zelfs een kapotte lamp heeft hij vervangen. En toen was dus de keuken aan de beurt. Ik vind het absoluut een aanrader; mijn nicht in Zwolle werd zo enthousiast van mijn verhalen, dat zij ze meteen ook heeft gebeld.”

*

GOED GEREGELD

1ko5% rting

Voor abonnees van het Carinova Servicepakket is de klussendienst aan huis extra voordelig. Dat geldt ook voor de schilder en behanger. Het tarief voor beiden is € 35,00 per uur (incl. btw). Als abonnee krijgt u 15% korting op de eerste twee uur per klus en u betaalt geen voorrijkosten. Bel voor meer informatie of aanmelding met Carinova 0900 86 62.

per luxe touringcar

Trier, gelegen bij de Moezel in Duitsland, heeft een eeuwenoude geschiedenis. De Romeinen hebben hier een amfitheater en de Basilica gebouwd. Ook de gezellige Grote Markt en een elfdetot achttiende-eeuwse Dom zijn een bezienswaardigheid. U kunt een boottocht over de Moezel maken en regionale wijnen proeven. Verblijven doet u in het Schroeders Stadwaldhotel en u reist per luxe touringcar van Lindetours. Abonnees van het Carinova Servicepakket krijgen 10% korting op de reisprijs van € 875,00 per persoon (halfpension, 6 overnachtingen en 2-persoonskamer). Reisdatum 9 t/m 15 augustus. Bel voor meer informatie met Carinova 0900 86 62.

2k 0% orting

3sen

ONTSPANNEN

les tis gra

verhuizen Maak een verhuizing makkelijk met behulp van verhuisservice UTS. Na een kennismakingsbezoek bij u thuis krijgt u advies op maat en een vrijblijvende offerte. U kunt gebruikmaken van extra diensten zoals het inen uitpakken en (de)montage van meubilair. De verhuizers zetten uw spullen in de nieuwe woning direct op de juiste plek. Ook praktische zaken rondom uw verhuizing, zoals het oversluiten van gas, water en licht, kunnen ze voor u regelen. Abonnees van het Carinova Servicepakket krijgen 10% korting. Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak met Carinova 0900 86 62.

U bent heerlijk een dagje uit op de fiets en u krijgt een lekke band: wat te doen? De fietsenmakers van FietsNed komen bij pech onderweg en repareren uw fiets gratis (exclusief onderdelen). Als uw fiets niet te maken valt, dan brengt de fietsenmaker u gratis met fiets en al terug naar uw vertrekpunt. Abonnees van het Carinova Servicepakket krijgen 20% korting op de pechpas van FietsNed. Deze kost € 32,50 per jaar voor een gewone én voor een elektrische fiets. Voor een elektrische scooter of bromfiets kost een pechpas € 49,00 en voor een scootmobiel € 69,00. Bel voor meer informatie met Carinova 0900 86 62.

1ko0rt% ing

ZWEM U FIT Door te trainen en oefeningen te doen in het water van 32 graden wordt u vrolijk en relaxed. ‘Zwem u fit’ is voor alle leeftijden geschikt. In het water voelt u zich licht en kunt u makkelijk bewegen, waardoor u geen blessures kunt oplopen. Ook niet-zwemmers (de maximale diepte van het bad is 110 centimeter) kunnen in Zwembad de Marsch in Hardenberg hun conditie op peil houden. Abonnees van het Carinova Servicepakket kunnen drie lessen gratis uitproberen. Daarna betaalt u € 4,55 per les of kiest u voor een 10-badenkaart met nog een gratis les. Bel voor meer informatie met Zwembad de Marsch (0523) 27 20 35.

7


blij met...

d

Tuinman aan huis: “We hebben een vertrouwensband opgebouwd”

Al veertien jaar lang komt tuinman Jeroen van Schoonhoven van het Carinova Servicepakket bij mevrouw Meines voor de jaarlijkse onderhoudsklussen: blad weghalen, snoeien, de tuin winterklaar maken. “We hebben in de afgelopen veertien jaar echt een vertrouwensband opgebouwd,” zegt mevrouw Meines. “Toen hij voor het eerst kwam, was hij nog vrijgezel en nu heeft hij een compleet gezin!”

Mevrouw Meines (84) heeft drie kinderen, zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Ze houdt zich graag bezig met haar tablet, waarop ze onder meer kaartspelletjes doet en het nieuws volgt. Ook leest ze graag en doet ze dagelijks de kruiswoordpuzzel uit de krant.

TEKST Sarah Saarberg FOTOGRAFIE de Beeldredaktie

De tuin van mevrouw Meines is helemaal aangelegd. Ze hield het aanvankelijk zelf bij, maar dat viel haar toch steeds zwaarder. “Ik was er continu mee bezig. De kinderen opperden toen dat ik het zou laten bestraten. Ook dat heeft Jeroen voor mij gedaan. Maar dan wel op zo’n manier dat de volgende bewoners het originele ontwerp weer eenvoudig terug kunnen brengen. Jeroen snoeit de haag en verzorgt de planten die ik in bakken heb staan, maar hij kijkt bijvoorbeeld ook hoe ik het hek makkelijker open en dicht kan krijgen. Hij denkt echt met me mee. Ik ben heel blij met hem!” Jeroen gaat altijd met veel plezier naar mevrouw Meines: “Al veertien jaar dus, ik wist het zelf niet eens meer. Het is fijn om haar en andere abonnees van het Carinova Servicepakket te kunnen helpen. Je merkt dat de mensen het fijn vinden om bij zo’n organisatie ook de tuinman te kunnen inhuren.”

*

DIT KAN DE TUINMAN AAN HUIS O.A. VOOR U DOEN: • snoeien • maaien • schoffelen • blad ruimen • bestraten • tuinaanleg • reinigen terras en bestrating • onkruidvrij maken tuin en terras • balkononderhoud • bloembakken • grafonderhoud

KORTING Als abonnee van het Carinova Servicepakket kunt u de ‘tuinman aan huis’ inhuren, ook als u alleen een balkon heeft met plantenbakken, en ook voor grafonderhoud maken ze graag een afspraak met u. U betaalt dan voor de eerste zestien uur € 28,- excl. btw per uur voor de arbeidskosten. Daarna betaalt u het gebruikelijke tarief van de tuinman. Carinova werkt met drie tuinmannen: Jeroen van Schoonhoven en Teun de Jong voor de regio Deventer en omstreken en Jurrie Baas voor de regio Ommen. Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak met Carinova 0900 86 62.

1

vraagbaak Heeft u een vraag voor de vraagbaak? Mail het aan info@carinova.nl.

Ik word over een maand geopereerd en heb daarna waarschijnlijk een paar weken thuis verpleging nodig. Hoe en bij wie kan ik dat aanvragen?

MARTIJN EILANDER, COÖRDINEREND WIJKVERPLEEGKUNDIGE (CWV’ER) CARINOVA:

2

“Vanaf 2015 is er veel veranderd in de zorg. Dat heeft onder andere invloed op de manier waarop u thuiszorg en verpleging kunt aanvragen. Bij Carinova kunt u vanaf dit jaar met uw vraag terecht bij een Coördinerend Wijkverpleegkundige. Hij of zij onderzoekt samen met u wat uw zorgbehoefte precies is. Er wordt een formulier ‘Toegang tot zorg’ ingevuld waarop staat wat de planning en de diagnose is. Verder wordt genoteerd hoe de zorg wordt uitgevoerd en bijvoorbeeld ook wanneer deze geëvalueerd gaat worden. De indicatie wordt verricht samen met de cliënt, de mantelzorg en familie en vrienden. De zorg kan zo precies op uw persoonlijke behoeften worden afgestemd en er wordt in de gaten gehouden wanneer er veranderingen in uw situatie ontstaan.”

*

Wanneer moet ik extra vitamine D slikken? MIRANDA MOMBERG, DIËTIST CARINOVA WOONZORG:

“Vitamine D wordt ook wel de ‘zonnevitamine’ genoemd. Bij onvoldoende blootstelling aan zonlicht of bij mensen met een donkere huid wordt minder vitamine D aangemaakt. Deze lagere aanmaak is met gezonde voeding niet volledig te compenseren. Dan is het nodig om extra vitamine D te nemen. De vitamine zit ook in voedsel van dierlijke herkomst: vooral in vette vis en in wat mindere mate in vlees en eieren. Het wordt vaak toegevoegd aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten. Vitamine D zorgt samen met calcium voor sterke botten, een goede spierfunctie en een beter evenwichtsgevoel, waardoor het risico op vallen kleiner is. Voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een getinte huidskleur, vegetariërs, mensen die weinig buiten komen en zwangere vrouwen, geldt het advies om extra vitamine D te nemen, met name in de winter.”

*

3

Hoe kan ik mijzelf het best beschermen tegen die vervelende aanvallen van hooikoorts in de zomer?

TINEKE FLIERMAN, GESPECIALISEERD WIJKVERPLEEGKUNDIGE ASTMA/ECZEEM, COPD:

Jeroen van Schoonhoven (37)

8 dichtbij

(midden) is getrouwd met Marloes en heeft drie dochters van 12, 5 en 2 jaar. Ze hebben thuis een ‘kleine kinderboerderij’ met onder meer honden, een konijn, kippen, schapen, geiten en zelfs ezels.

“Bij zonnig en droog weer is er meer stuifmeel van bloeiende planten en bomen in de lucht dan bij regenachtig weer. Tijdens een regenbui wordt de lucht schoongespoeld. Als u op een mooie dag naar buiten bent geweest kunt u zelf ook het best een douche nemen voor het slapengaan en uw kleren direct in de was doen. Zo komt u zo weinig mogelijk in aanraking met pollen. Jeukende ogen kunt u het best bestrijden met een nat washandje of oogdruppels. Draag een zonnebril en wrijf niet in uw ogen: zo komen pollen via uw handen in uw ogen. U kunt in uw neusgaten een beetje vaseline smeren. Hooikoortstabletten en neusspray van de drogist geven ook verlichting en bij aanhoudende klachten kunt u uw huisarts raadplegen. Als u weet voor welke pollen u precies allergisch bent, probeer deze dan te vermijden. En let op: verf, tabaksrook en andere prikkelende stoffen zoals ammoniak, parfum, haarlak en uitlaatgassen kunnen de hooikoortsklachten verergeren!”

*

9


uit en thuis

TEKST Sarah Saarberg

Dagbesteding: plezierig, maar ook zinvol bezig zijn

Groepsactiviteiten

Ook bij alle andere woonzorglocaties van Carinova kunnen de bewoners terecht voor leuke groepsactiviteiten, zoals bingo, schilderen, zang, wandelen, spel, soos en optredens. De medewerkers dagbesteding worden bijgestaan door vele vrijwilligers die dit mogelijk maken. Er is altijd behoefte aan extra hulp: u kunt hiervoor contact opnemen met de betreffende woonzorglocatie of via Carinova: 0900 86 62.

Op diverse locaties van Carinova kan men terecht voor leuke dagactiviteiten. Samen zingen, creatief bezig zijn, gymnastiek, met elkaar buiten wandelen of koffie drinken: er zijn veel mogelijkheden. Het biedt structuur, het ontlast mantelzorgers en het levert sociale contacten op. We namen een kijkje in woonzorglocatie Sparrenheuvel in Diepenveen en in dagcentrum De Keppelerhof in Deventer.

“Contact met mensen is erg belangrijk voor mij”

“Zonder de Keppelerhof zou ik snel in een dip raken”

10 dichtbij

e

EEN DAGJE KEPPELERHOF Bij het dagcentrum De Keppelerhof komen ouderen die om gezondheidsredenen – vaak van psychische en/of somatische aard – niet meer kunnen deelnemen aan ‘reguliere’ activiteiten, zoals in een buurthuis of soos. “Bezoekers kunnen hier de hele dag terecht, dus echt van 10 tot 16 uur,” vertelt Annet Wilberts van De Keppelerhof. “Dat is niet alleen fijn voor hen, maar

ook voor eventuele mantelzorgers, die op deze manier echt een dag worden ontlast.” AFLEIDING EN ONTSPANNING Bij de activiteiten in De Keppelerhof wordt altijd goed gekeken naar wat iemand kan en wil. Er vinden veel bezigheden in groepjes plaats: iets creatiefs, gymnastiek, een spelletje, zingen, bak-

ken: het kan van alles zijn. Annet: “Voor veel van onze bezoekers is een ‘dagje Keppelerhof’ een verrijking van hun leven. Ze bouwen iets op, hebben plezier, afleiding en kunnen zich ontspannen. Soms ontdekken ze hier nieuwe hobby’s waar ze heel intens mee bezig kunnen zijn. De ervaring leert dat de Keppelerhof een positieve bijdrage levert aan het welzijn van ouderen.”

Informatie

Hebt u vragen, wilt u eens komen kijken of kent u een oudere die mogelijk bij de Keppelerhof op zijn of haar plek zou kunnen zijn? U bent van harte welkom!

11


uit en thuis

op stap

TEKST Chris von Koettlitz

Zomerfruit en zonovergoten picknicks, vrolijke festivals, spannende ballonvaarten, verkoelende boottochtjes en wandelingen langs de waterkant, kleurrijke braderieën… Ga erop uit deze zomer, want er is weer van alles te doen in de regio!

Geniet van de zon.... Unicef Wereldfestival Zwolle, 14 juni Dans de Argentijnse tango, swing mee op heerlijke salsamuziek, leer Mexicaanse tortilla’s maken of doe mee aan een Afrikaanse djembé-workshop … Het kan allemaal tijdens de eerste editie van het Unicef Wereldfestival. Toegang: volwassenen € 5,00; 4-18 jaar: € 2,50; gratis voor kinderen tot 4 jaar. http://regionaal.unicef.nl/zwolle-enomstreken/wereldfestival

Ballonfestival Oude Lenferink Hardenberg, 25 t/m 27 juni Jaarlijks terugkerend ballonspektakel op de uiterwaarden van de Vecht. Het hele weekend stijgen de meest bijzondere en exotische ballonnen op vanaf het feestterrein aan De Brink in Hardenberg (afhankelijk van het weer). Aanvang elke dag om 9.00 uur. Toegang is gratis.

DAGBESTEDING SPARRENHEUVEL Op Carinova’s woonzorglocatie Sparrenheuvel in Diepenveen wordt de dagbesteding zowel individueel als in groepsverband aangeboden voor de bewoners. En ook dorpsgenoten kunnen deelnemen aan de activiteiten als zij een entreepakket afsluiten voor € 18,35 per maand. Patricia Holla, senior medewerker dagbesteding: “Mensen genieten hier (echt) van de vele activiteiten en van het elkaar ontmoe-

12 dichtbij

“Ik neem hier vitamines mee naar huis”

ten. Zo is er een zangmiddag met accordeonisten, men kan deelnemen aan handwerkochtenden, gymnastiek en koersbal – een soort jeu de boules. Twee keer per week is er een schildergroep en om de week natuurlijk de bingo, die druk bezocht wordt. Ook de rolstoelwandelingen en het restaurant zijn een succes.”

Vrolijk vliegerfestival voor alle leeftijden, met meer dan 300 deelnemers uit binnen- en buitenland. De vliegerpret begint op beide dagen om 10 uur. Nachtvliegeren op zaterdag vanaf 21.30 uur. Entree en parkeren is gratis. www.vliegerfeesttwenterand.nl

Meer zomers genieten:

Boekenmarkt Orgelconcert Deventer, 2 augustus

Kunstfietsroute ‘Kunst van hier tot ginder’, Salland, 12 t/m 14 juni Deventer op stelten, 3 t/m 5 juli Zwolse Blauwvingerdagen,

In de Grote of Lebuïnuskerk worden regelmatig orgelconcerten georganiseerd rond allerlei thema’s. Deze keer een bijzonder concert in het kader van de beroemde boekenmarkt, uitgevoerd door de cantor-organist van de kerk, Kirstin Gramlich en Teus de Mik. Aanvang: 15.00 uur. Entree is gratis.

www.stadhardenberg.nl

http://lebuinusconcerten.nl/content/ boekenmarkt-concert-kirstin-gramlichen-teus-de-mik

Drakenbootfestival Apeldoorn, 26-28 juni

Klompenfeest Twello, 3 t/m 6 september

Drie dagen lang veranderen de kanaaloevers van Apeldoorn in een sprookjesachtig drakenland, met een grandioos openingsconcert, theater, spannende drakenbootraces en nog veel meer… Toegang: zaterdag en zondag gratis; drakenbootconcert (vrijdagavond): voorverkoop € 29,50 (€ 35,00 aan de deur).

Bruisend zomerfestijn in het hart van de stedendriehoek. Van alles te doen, te zien en te genieten voor iedereen. Een lang weekend vol muziek, sport en gezelligheid – en allemaal gratis. Vrijwilligers voor de organisatie welkom.

www.grolschdrakenbootfestival.nl/ apeldoorn/drakenbootfestival

EXPOSITIE KUNSTWERKEN “Dankzij de vele vrijwilligers, in totaal maar liefst honderd, kunnen we veel leuke dingen mogelijk maken. Zelfs de oudste inwoonster van Deventer van 105 doet graag mee! Bij de schildergroep sta je regelmatig versteld van wat mensen dan maken, terwijl ze soms in het verleden nog nooit een penseel hebben vastgehouden. Binnenkort hebben we een expositie van kunstwerken die hier zijn gemaakt. Werkelijk prachtig!”

Vliegerfeest Twenterand Westerhaar-Vriezenveensewijk, 4 en 5 juli

www.klompenfeest.nl www.facebook.com/klompenfeest

Wijnfeest Balkbrug, 6 september Gezellig evenement rond het vertrouwde recept van ‘Lekker eten, muziek, kunst en uiteraard de heerlijkste Reestlander wijnen’. Voor levensgenieters en lekkerbekken. Wijngoed de Reestlandhoeve Toegang: volwassenen € 5,00; kinderen t/m 12 jaar gratis.

4 woensdagen in juli Brocante aan de IJssel, diverse data, zomer en nazomer, Deventer Blauwe Bogendagen, 24 en 31 juli, 7 en 14 augustus, Dalfsen Poëziefestival het Tuinfeest, 1 augustus, Deventer

Zomertochten 4 juli: Hanzetocht, Kampen 19 augustus: Bloeiende heide zomeravondtocht, Vierhouten 26 t/m 29 augustus: Swolwandel4daagse, Zwolle 29 augustus: Klompentocht, Elspeet 29 en 30 augustus: 4e stiefeltocht 6 september: Landgoederentocht, Olst

19 en 20 september:

Imminkhoeve-wandeltocht, Lemele 10 oktober: Bos- en heuveltocht, Rijssen 17-23 oktober: 10e Afrikaloop, Staphorst, Blokzijl, Raalte, Hasselt, Dalfsen, Den Ham, Balkbrug www.wandel.nl

Voor meer informatie: www.deventer.info www.zwolletouristinfo.nl www.vechtdaloverijssel.nl

www.reestlandhoeve.nl

*

13


ontwikkelingen

TEKST Ferdinand Pronk FOTOGRAFIE de Beeldredaktie

ZELFSTANDIGE TEAMS

Een dag op pad met Carinova

Sinds 1 januari werkt Carinova met wijkteams. Het zijn kleine ‘bedrijfjes’ die veel werkzaamheden zelf uitvoeren. Ze kijken bijvoorbeeld hoeveel medewerkers er nodig zijn en zetten indien nodig vacatures uit. De teams vallen rechtstreeks onder de directeur en er is dus een heel direct contact.

Wijkteams zijn zelfstandige kleine ‘bedrijfjes’ Martijn Eilander is Coördinerend Wijkverpleegkundige bij Carinova en werkt vanuit medisch centrum De Hoge Hond in Deventer. Zijn werkdag begint om half negen ’s ochtends. Martijn begint de dag met het bekijken van de binnengekomen e-mail. Soms zijn er nog laat cliënten aangemeld. Daarna maakt hij een to-do-lijstje voor de komende dag.

Martijn Eilander (35) is getrouwd met Hanneke, heeft een zoon van drieënhalf en een pasgeboren zoon. Hij houdt van fotograferen, liefst in zwart-wit. Hij trekt er graag met zijn gezin op uit. Reizen trekt hem… zijn vakanties rond San Francisco en New York smaken naar meer.

9 TOT 11 UUR: “’s Ochtends ga ik bijna altijd op huisbezoek bij cliënten. In dit geval meneer De Vries.” De Vries doet na het aanbellen vlot open en maakt al snel grappen over de vele apparatuur die de fotograaf heeft meegenomen. De Vries is 94. Met hulp van familie en buren die een oogje in het zeil houden kan hij nog goed zelfstandig wonen. Hij laat een foto zien van zichzelf, omringd door buurvrouwen. Carinova komt langs voor verpleging en verzorging, zoals het verstrekken van medicijnen en het spuiten van insuline. “Zet maar niet op de foto dat ik die spuit krijg,” zegt De Vries. Voor de fotograaf aan het werk mag, doet hij zijn haar nog even netjes. Door de veranderingen in de zorg moeten de verpleegkundigen bij alle 130 cliënten in de wijk opnieuw bepalen hoeveel zorg nodig is. Martijn: “Van de meeste cliënten kennen we de situatie goed, maar we bespreken welke behoefte aan zorg ze hebben en wat ze zelf kunnen organiseren met familieleden en vrienden. We kunnen niet altijd bieden wat mensen vragen en we

14 dichtbij

De teams werken van 7.00 tot 23.00 uur en bezoeken dan cliënten en doen bereikbaarheidsdiensten: bijvoorbeeld wanneer iemand thuis op de noodknop heeft gedrukt. Ook ’s nachts is Carinova paraat, maar dan via een algemene bereikbaarheidsdienst. De teams hebben hun werkplekken veelal bij gezondheidscentra. Zo zitten de medewerkers midden in hun werkgebied en hebben direct contact met onder anderen huisartsen. De teams bieden palliatieve zorg voor mensen die ervoor kiezen thuis te sterven. De essentie van het werk van de teams is dat ze mensen ondersteunen, zodat die zo lang mogelijk op een prettige en verantwoorde manier thuis kunnen blijven wonen. Ze bepalen samen met de cliënt wat de mogelijkheden zijn.

De heer Chiel de Vries (94) is bij veel inwoners van Deventer nog bekend van zijn kapperszaak aan de Hoge Hondstraat. Hij woonde daar met zijn gezin boven. Twee jaar geleden overleed zijn echtgenote. De politiek en het geloof zijn voor hem belangrijke onderwerpen.

ROLLEN EN TAKEN ene week een teamoverleg met de 22 collega’s en de andere week een cliëntoverleg. Daarbij bespreken we hoe het met onze cliënten gaat en wat er eventueel in de zorg moet veranderen. Daarnaast houd ik contact met het sociaal wijkteam, de huisarts, coördinerend wijkverpleeg11 TOT 13 UUR: “Ik ben meestal kundigen in andere wijken of de directie. De op kantoor. Mijn collega’s zijn ook teamrol ‘vitaliteit’ is een van mijn taken. de wijk in geweest en we Daarom heb ik regelmatig coachingshebben de tijd om te overgesprekken met collega’s. leggen. Waar zijn we tegenaan Overleg met anderen, zoals de gelopen, voldoen de indicaties sociale wijkteams, is belangrijk. van de cliënten nog, of moeten “De zorg sluit Wij komen voor verpleging en we extra zorg aanvragen? En nog beter aan verzorging bij mensen thuis en moeten we bijvoorbeeld de bij de wensen van het komt voor dat we problehuisarts inschakelen? de cliënt” men zien die buiten ons directe Naast het overleg ben ik in deze werk vallen. Zoals psychische tijd bezig met administratief werk, problemen, schulden of huiselijk zoals indicaties goed afhandelen geweld. Het sociaal wijkteam kan als mensen niet langer zorg nodig met iemand aan de slag gaan om iets aan de hebben.” problemen te doen en te voorkomen dat ze uit de hand lopen.” VANAF 13 UUR: “Ik reserveer niet echt tijd voor een lunch, maar eet ROND 17 UUR: Einde werkdag en wat tussendoor. ’s Middags zijn er naar huis, in Deventer. vaak overleggen. Zo hebben we de motiveren altijd goed waarom we vinden dat dat verantwoord is. Meestal begrijpen ze dat wel. Een volgende stap is dat we voor iedereen een elektronisch patiëntendossier gaan invullen.”

*

Een belangrijk onderdeel van het teamplan zijn de vier teamrollen. Deze vormen de basis voor het zelfstandig werken in zelfstandige teams. 1. KWALITEIT EN VEILIGHEID Deze rol gaat onder andere over kwaliteit van zorg, medicatie, hygiëne, cliënttevredenheid en de cliënt- en medewerkersveiligheid. 2. PLANNING EN ROOSTERING Een team heeft de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het rooster. In principe zijn er in een team twee mensen eindverantwoordelijk voor de invulling van deze rol. 3. KLAAR VOOR DE TOEKOMST Hier gaat het om werving en selectie; het opstellen van de vacatures en de sollicitatiegesprekken. Ook opleiding, scholing, training en stage hoort hierbij. 4. VITALITEIT Deze rol gaat over vitale medewerkers. Hoe zit het met verzuim en kloppen de arbeidsomstandigheden wel? Deze verantwoordelijkheid ligt bij alle teams in principe bij de coördinator zorg of CWV.

15


in de wijk

TEKST ConnyVerweij

Revalidatie op maat Optimale behandeling na CVA

Iedereen die na een CVA (beroerte) revalidatie nodig heeft, kan bij de CRU (CVA Revalidatie Unit) in Sint Jozef te Deventer terecht, ongeacht bijkomende medische problemen. Op de unit vloeien MSR (medisch specialistische revalidatie) en GRZ (geriatrische revalidatiezorg) naadloos in elkaar over.

CRU Zowel in Raalte (De Hartkamp) als in Deventer (Sint Jozef) biedt Carinova revalidatiemogelijkheden. Van de 48 bedden voor revalidatie in Sint Jozef behoren er 24 tot de CRU (CVA Revalidatie Unit). De scheiding tussen MSR (medisch specialistische revalidatie) en GRZ (geriatrische revalidatiezorg) binnen deze unit is er met name omdat de MSR en de GRZ op een andere manier door de zorgverzekeraar worden gefinancierd.

Wat is een CVA? CVA staat voor cerebrovasculair accident, dat je kunt vertalen als ‘een ongeluk in de vaten van de hersenen’. Dit kan een hersenbloeding zijn of een herseninfarct (het verstopt raken van een bloedvat). In beide gevallen wordt de toevoer van het bloed verstoord, waardoor dat deel van de hersenen te weinig zuurstof krijgt en beschadigd raakt.

16 dichtbij

FRED DE JONG, REVALIDATIEARTS VIAREVA:

“Alle kennis en kunde is op één plek geconcentreerd” Dia Groen (48) is niet alleen specialist ouderengeneeskunde maar ook kaderarts geriatrische revalidatiezorg. Ze is getrouwd en woont met haar man en vier zoons in Deventer. Het gezin heeft een hond. In haar vrije tijd werkt Dia graag in de tuin.

DIA GROEN, SPECIALIST OUDERENGENEESKUNDE CARINOVA:

“Het is een vorm van kruisbestuiving”

“In de CRU (CVA Revalidatie Unit) werken we nauw samen met de deskundigen van revalidatiecentrum ViaReva. Uitgangspunt bij de revalidatie is dat de cliënt uiteindelijk weer naar huis gaat. Hij of zij moet dus trainbaar zijn in de doelen die zijn gesteld om hem of haar weer zelfstandig te laten functioneren. Bij medisch specialistische revalidatie wordt er heel intensief getraind, bij geriatrische revalidatie wordt de intensiteit aangepast aan de belastbaarheid. De cliënt krijgt een weekagenda met therapieën die precies op hem of haar afgestemd zijn. Het grote voordeel van deze samenwerking is dat we veel van elkaar leren, op alle niveaus. Het is een vorm van kruisbestuiving. Zo haal je het maximale eruit voor de cliënt. Revalidatiearts Fred de Jong, die tweemaal per week aanwezig is, houdt zich met name met de revalidatie bezig, wij met de problemen ernaast, zoals bijvoorbeeld geheugenproblematiek of voeding. Na afloop van het revalidatietraject is er nog de mogelijkheid tot dagbehandeling bij ViaReva of fysio- of ergotherapie bij de cliënt thuis. Zo nodig kan Carinova tijdelijke thuiszorg inzetten. En mocht dat noodzakelijk zijn om de cliënt thuis te kunnen laten wonen, dan bieden we natuurlijk blijvende ondersteuning.”

“De ziekenhuis-opnameduur van patiënten na een CVA is veel korter geworden. Daarom is bij ontslag uit het ziekenhuis niet altijd met zekerheid te zeggen of intensieve revalidatie mogelijk is. Voorheen werd gekozen voor ofwel een revalidatiecentrum ofwel een verpleeghuis voor geriatrische revalidatiezorg. Maar de vraag is dan: zit deze persoon wel op de juiste plek? Sommige mensen horen voor het ene probleem in een revalidatiecentrum thuis en voor het andere op een revalidatieafdeling van een verpleeghuis. Om te voorkomen dat mensen tussen de wal en het schip vallen, zijn wij met Sint Jozef in Deventer gaan samenwerken. Binnen de CVA Revalidatie Unit in Sint Jozef kunnen cliënten makkelijk overgeplaatst worden van geriatrische revalidatiezorg naar medisch specialistische revalidatie en omgekeerd. Met deze unit is alle kennis en kunde op dit gebied op één plek in Deventer geconcentreerd. De cliënt krijgt het beste van twee werelden. Specialist ouderengeneeskunde Dia Groen en ik vullen elkaar goed aan. Dat geldt natuurlijk ook voor de paramedici van ViaReva en Carinova. Uiteraard wordt er multidisciplinair gewerkt. Iedereen weet van elkaar waar hij of zij mee bezig is. Het is één geoliede machine.”

Fred de Jong (59) woont in Doesburg. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen. Als arts is het zijn passie om patiënten met neurologische problemen te behandelen. In zijn vrije tijd is hij actief klusser. Hij maakt graag dingen van hout, zoals tafels, kasten, een bed of een schuur.

De heer Stoutenbeek (70) en zijn vrouw hebben twee zoons en vier kleinzoons. Het echtpaar heeft de garage bij hun huis in Deventer inmiddels laten verbouwen tot slaapkamer. Er is ook een sanitaire voorziening. De heer Stoutenbeek is lid van een golfclub, kookclub, beleggingsclub en een bridgeclub. Hij gaat nog overal naartoe. Alleen actief golf spelen kan hij niet meer.

DE HEER STOUTENBEEK, CLIËNT:

“Na drieënhalve maand kon ik al weer naar huis”

“Eind november 2013 kreeg ik een hartaanval, de pompfunctie van mijn hart bleek niet goed te zijn. Uiteindelijk is er in het Academisch Ziekenhuis in Utrecht een steunhart geïmplanteerd. Een steunhart ondersteunt de pompfunctie van het hart. Ik had inmiddels vier operaties achter de rug en kreeg daar ook nog een CVA overheen, waardoor ik linkszijdig verlamd raakte. Toen ik in maart 2014 vanuit Utrecht naar Sint Jozef in Deventer werd overgebracht, was ik echt een kasplantje. Ik had ruim drie maanden niets gegeten of gedronken – ik had geleefd van sondevoeding – en ik had ernstige slikproblemen. Dankzij de logopediste kon ik binnen een week weer wat appelmoes eten. Ik kreeg ergotherapie voor mijn hand en fysiotherapie om met mijn verlamde linkerbeen te leren lopen. Dat lopen – met een rollator – ging elke week beter. Na ruim zeven weken kon ik voor het eerst met weekendverlof. De ergo- en de fysiotherapeut zijn ook komen kijken wat voor aanpassingen er thuis nodig waren. Na drieënhalve maand was ik al zover dat ik weer permanent thuis kon wonen. Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar dat de behandelaars van Sint Jozef dat voor elkaar hebben gekregen.”

*

17


aan tafel

TEKST Diana Roos

Naar buiten Vergeet de picknickmand niet De zon schijnt, het is zomer en we gaan allemaal graag naar buiten. Lekker fietsen en wandelen naar het strand, bos of de Veluwe. Genieten van de zon en de natuur en de picknickmand gaat mee. Een spontane lunch onderweg maakt een dagje uit extra leuk. Vergeet ook vooral niet de servetten, glazen en kurkentrekker mee te nemen.

drijfveer

TEKST Sarah Saarberg FOTOGRAFIE: de Beeldredaktie

Wat motiveert de medewerkers van Carinova?

d

De lunch waarmee u een picknickmand kunt vullen kan per keer verschillen. Het kan een gezonde salade zijn, gemaakt van de restjes uit de koelkast. Die neemt u het beste in een koelbox mee. Producten die normaal buiten de koelkast goed houdbaar zijn, kunt u ook ongekoeld veilig meenemen. Denk aan fruit, hartige quiche en zelfgemaakt cake. U kunt een fles met ijsblokjes vullen, samen met citroen, munt en water. Door de ijsblokjes blijft dat lekker lang fris.

*

tips

1.

Gebruik het liefst een gekoelde picknickmand, koelbox of rugtas.

Gevuld picknickbrood Benodigdheden

1 COURGETTE 1 AUBERGINE 2 RODE UIEN OLIJFOLIE 2 RODE GEROOSTERDE PAPRIKA’S

200 GRAM WATERKERS 150 GRAM GEITENKAAS 125 GRAM KERSTOMAATJES 4 EETLEPELS PESTO ZOUT EN PEPER

Snijd de courgette en aubergine in dunne plakken en bak ze in olijfolie. Snijd de uien in ringen en de geroosterde paprika’s, de geitenkaas en tomaatjes in stukjes. Snijd nu het kapje van het brood en hol hem uit, niet te veel want er moet ook wat brood in de bol blijven. Besmeer de bodem en zijkant met pesto en leg er laagjes aubergine, geitenkaas, paprika, uien, courgette, waterkers, tomaatjes en weer aubergine op. Bestrooi de laagjes met wat peper. Maak de laagjes tot het brood flink gevuld is. Leg het kapje erop en wikkel het brood stevig in plastic folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

18 dichtbij

2.

Kies producten die zo min mogelijk aan bederf onderhevig zijn. Je kunt bijvoorbeeld beter tonijn uit blik gebruiken dan verse zalm.

3.

Vleeswaren, kaas of gare kip kun je het best gekoeld meenemen. Ongekoeld zijn deze ingrediënten niet langer dan twee uur in de warmte houdbaar.

Ineke van Broekhuizen, vrijwilliger dagbesteding Carinova:

Wilt u ook vrijwilliger worden? Er zijn veel mogelijkheden in onze regio. Kijkt u eens op www.stichtingpresent.nl of bel met telefoon 06 280 20 077. Present fungeert als makelaar in vrijwilligerswerk en kent veel mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Ook bij Carinova bent u uiteraard van harte welkom! Aarzel niet en neem contact op met de coördinator Vrijwilligerswerk van Carinova Woonzorg via telefoon (0570) 63 39 39 voor woonzorglocatie Sint Jozef in Deventer of telefoon (0572) 35 82 83 voor woonzorglocatie De Hartkamp in Raalte.

“Bij mij moeten ze niet, maar mogen ze”

i

Ineke van Broekhuizen (60)

Ineke van Broekhuizen helpt Carinova-medewerkster Marijke IJssel de Schepper, die allerlei leuke bezigheden verzint voor de cliënten van de woonzorglocatie Sint Jozef in Deventer. Wat helpt cliënten om te ontspannen? “Met name de cliënten op de revalidatieafdeling van de woonzorglocatie Sint Jozef moeten veel: revalideren is hard werken. Bij ons hoeft niets, maar het mag wel. Met je handen bezig zijn vormt voor veel cliënten een prettige afleiding en je kunt ook terecht voor een praatje. Al merk ik wel dat het enthousiasme van anderen vaak aanstekelijk werkt.”

Waarom is dit leuk om te doen? “Marijke kijkt vooral naar wat de cliënten nodig hebben in verband met hun revalidatie, terwijl ik vooral samen met hen fijn en creatief bezig ben. Ik heb wel eens een bloemstuk gemaakt op aanwijzingen van een cliënte. Ze kon of wilde het zelf niet doen, maar fungeerde als een uitstekende afstandsbediening. Met een andere mevrouw heb ik een keer een ketting gemaakt waarbij we om en om de kraal aanregen. Zij de grote, ik de kleine, want dat lukte haar niet. Ik had veel bewondering voor haar doorzettingsvermogen en ben blij dat ik dan kan helpen. Ik verzin altijd van alles om aan knutselproducten

“Ken je me nog, we hebben samen Pietenhoofden gemaakt”

is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen. Van oorsprong is ze wiskundelerares en ze geeft nog steeds bijles. Ze werkt vaak in de tuin en is graag creatief bezig. Op dit moment verdiept ze zich in glasfusing, waarbij je met gesmolten glas bijzondere werken maakt.

te komen. Al weken voor Pasen begin ik thuis met het uitblazen van eieren. En met oude kralen, vloeipapier en takken of lege walnoten kun je ook veel beginnen.” Waarom is vrijwilligerswerk lonend? “Ik vind het dankbaar werk. Toen ik enige tijd geleden in de schouwburg kwam, werd ik aangesproken door een mevrouw in een rolstoel. ‘Ken je me nog, we hebben samen Pietenhoofden gemaakt,’ zei ze enthousiast. Dan weet je waar je het voor doet.”

*

19


document

Wat 6 TIPS u zelf voor veilig kunt wonen & doen leven We willen graag zo lang mogelijk in ons eigen huis blijven wonen en ook het Nederlands zorgbeleid is daarop afgestemd. Veilig wonen en leven is hierbij een belangrijke voorwaarde. U kunt zelf veel doen om onveilige situaties te voorkomen, zowel thuis als op straat.

3

1

Zorg voor goed hang-en-sluitwerk

20 dichtbij

Uw huis is bewoond

5

Inbrekers komen het liefst in lege huizen. Als u weg bent, is het dus van belang dat uw huis er bewoond uitziet. Hang nooit een briefje op de deur (bijvoorbeeld voor de buurvrouw of de postbode) waarop u schrijft dat u ‘even weg bent’. Bent u langer op vakantie, zorg dan dat iemand uw post weghaalt. Zorg dat deze stapel post vervolgens niet in het zicht op tafel ligt: ook dat is een teken voor de inbreker! Gebruik tijdklokken om ’s avonds uw lichten en bijvoorbeeld de radio aan te zetten, zodat het lijkt of u thuis bent. Het prettigst is het wanneer iemand in uw omgeving ’s avonds en ’s ochtends de gordijnen sluit en opent. Zet nooit op uw voicemail of op social media (Facebook bijvoorbeeld) dat u op vakantie bent! Hang geen adreslabel aan uw sleutelbos en vraag of mensen (uw buren?) die uw sleutel hebben dat ook niet doen.

4.

Wie is daar?

1.

Zorg ervoor dat uw woning aan alle kanten goed kan worden afgesloten. Dat betekent dat u goedgekeurde sloten op ramen, deuren en lichtkoepels heeft. Deze werken natuurlijk alleen als u ze ook daadwerkelijk gebruikt. Dat klinkt logisch, maar vaak vergeten mensen toch de deur of het raam op slot te doen. Wilt u luchten, dan kunt u overwegen om een stevige kierstandhouder aan te schaffen. Bewaar uw sleutels nooit buiten op een ‘geheime’ plek. Hoe goed u ook denkt dat de verstopplek is, een inbreker heeft deze zo gevonden. Zorg ook dat u uw garage of schuur met een goed slot afsluit, zeker als u hier waardevolle spullen bewaart zoals een fiets of een scootmobiel. Sluit ook uw poortdeur altijd af.

3.

2.

2

Buitenverlichting schrikt af

Als inbrekers ergens een hekel aan hebben, dan is het aan licht. Zorg dus voor een goede en felle buitenverlichting, het liefst met een bewegingssensor. Dat is ook prettig voor uzelf, omdat u dan goed kunt zien wie er voor de deur staat. Zorg ervoor dat een inbreker niet te eenvoudig naar binnen kan klimmen, dus berg containers en ladders altijd op.

Doe uw voordeur nooit open als u niet weet wie er voor de deur staat. Ook hier kunt u gebruikmaken van een stevige kierstandhouder (dus niet een kettinkje, dat met een beetje geweld zo doorbreekt). Een deurspion of intercom is ook veilig. Vertrouwt u het niet, dan laat u de deur gewoon dicht. Vraag dan of de persoon een andere keer terugkomt. Doe nooit de deur open voor mensen met rare verhalen over noodgevallen of verkopers, hoe netjes ze er ook uitzien. Meteropnemers en werklieden maken altijd eerst een afspraak! Komt er een collectant? Sluit de deur dan als u binnen geld gaat halen. Een bakje met muntjes naast de deur is in dat geval ook handig. U kunt altijd iedereen om een legitimatie vragen! Op de website www.politiekeurmerk.nl/bewoners/preventietips vindt u veel handige informatie. Ook staan hier veelvoorkomende babbeltrucs. Zeker de moeite waard om dit eens te lezen!

4

TEKST Sarah Saarberg

5.

.Rookmelders redden levens

Zorg dat u op de juiste plekken in huis rookmelders heeft hangen. Ook CO2-melders zijn vaak levensreddend. Als u wat verstrooid of vergeetachtig bent, is een gasdetectie wellicht ook een handig hulpmiddel. Deze kunt u bijvoorbeeld weer koppelen aan de personenalarmering van Carinova (zie kader).

6.

.Veilig op pad

Gaat u naar buiten om boodschappen te doen? Zorg dat u uw woning goed afsluit en berg uw sleutels, uw geld, pinpassen en mobiele telefoon goed op, dus niet in de achterzak of in de tas van uw rollator. Een binnenzak of halstasje is een betere keuze. Neem nooit te veel geld mee onderweg. Als u geld wilt opnemen, doe dit dan het liefst overdag en in een drukke omgeving of bij de bank. Laat anderen u hier nooit bij helpen. Het is altijd belangrijk dat niemand uw pincode kan zien! Geef nooit uw pincode aan iemand anders. Ook bankmedewerkers of de politie zullen nooit om uw pincode vragen!

6

*

Personenalarmering: veilig en geruststellend Met de personenalarmering van Carinova kunt u 24 uur per dag hulp inroepen. “Dat geeft vaak een veilig gevoel,” weet Henri Schöer van Zorgcentrale Noord. “Via een klein zendertje om de hals of pols kan men dag en nacht hulp inroepen bij de alarmcentrale. Zo’n personenalarmering is bovendien aan van alles te koppelen. Denk aan brandmelders, maar bijvoorbeeld ook aan gasdetectie. Het is zelfs mogelijk om er ‘dwaaldetectie’ aan te koppelen. Wanneer iemand bijvoorbeeld ’s nachts uit bed komt of de deur uit gaat, wanneer dat beter is van niet. Ook dan kan desgewenst de alarmcentrale worden gewaarschuwd.” Abonnees van het Carinova Servicepakket krijgen een aantrekkelijke korting op deze personenalarmering. Bel voor meer informatie 0900 86 62 of kijk op www.carinova.nl.

tip

Geef nooit uw pincode af!

21


puzzel

lezersaanbieding

TEKST Chris von Koettlitz

Woordzoeker

De gegeven woorden zijn – in alle richtingen – in het diagram verborgen. Sommige letters zijn meer dan één keer gebruikt. Plaats de resterende letters in het oplossingsbalkje voor de oplossing van deze puzzel. BEELDREDAKTIE

SCHULDHULPVERLENING

BOOTTOCHT

SERVICEPAKKET

BUREN

SONDEVOEDING

CONTACTPERSOON

SPARRENHEUVEL

ERGOTHERAPIE

TERRAS

FIETS

TOURINGCAR

FRUIT

TRIER

GYMNASTIEK

TUIN

HUISBEZOEK

VAKMAN

INITIATIEF

VERHUISSERVICE

KAPPELERHOF

VERHUIZEN

KEUKENTAFELGESPREK

VERPLEGING

KOELBOX

VRIJWILLIGER

KRAAM

WANDELING

LINDETOURS

ZONNEVITAMINE

MAAIEN

ZORG

NAAMSBEKENDHEID

ZORGELOOS

ONKRUID OPERATIE PECHPAS PICKNICK PROFESSIONALS REVALIDATIEARTS

Wat moet u doen?

Stuur de oplossing met uw naam en adres voor 1 oktober 2015 in naar Dichtbij,Postbus 6030, 2001 HA Haarlem of stuur een e-mail naar dichtbij@brandingmedia.nl. De uitgever neemt contact op met de prijswinnaars. De prijzen worden beschikbaar gesteld door de genoemde bedrijven.

22 dichtbij

De juiste oplossing van

column Door informatie verdwijnt de boosheid

Bij de cliëntvertrouwenspersoon worden zeer uiteenlopende klachten gemeld. Hieronder een kijkje in de praktijk. Om de privacy te waarborgen is de hier beschreven klacht ontleend aan een andere, vergelijkbare zorginstelling buiten Overijssel.

Dagje geluk

in de tuktuk Schitterende natuur en gevarieerde landschappen, kleurrijke geschiedenis, gastvrijheid en smakelijke streekgerechten… Het Vechtdal is terecht een populaire toeristische bestemming. Een heel bijzondere manier om het dal op uw gemak te verkennen is met een heuse Thaise tuktuk. Deze kittige, gemotoriseerde driewielers zijn overdekt,

1e prijs Rondtukken door het Vechtdal voor zes personen In een echte Thaise tuktuk de omgeving van het Vechtdal verkennen. Tijdens deze prachtige tuktuk-tour ontdekt u de mooiste plekjes van Ommen en omstreken. Een bijzondere dag uit waar lol en plezier maken centraal staan. www.vechtdalexpress.nl

2ee en 3 prijs MiniKookboekje Picknicken

Wat is er heerlijker dan samen met vrienden of familie in het groen te picknicken. Met dit boek vol heerlijke recepten raken uw ideeën en inspiratie nooit uitgeput. Alle recepten kosten weinig tijd, zodat u snel de deur uit kunt! www.veltman-uitgevers.nl

de vorige puzzel was: ‘Gezond, vers en ambachtelijk eten bij Carinova’ De winnaars zijn: 1e prijs (een stadswandeling voor 10 personen, inclusief koffie en Deventer koek en een exemplaar van het Deventer Kookboek) T.E. van den Berg, Raalte, 2e en 3e prijs (twee exemplaren van het boek Gouden jaren) A. Dijkhuis-Siero, Deventer (2e prijs) en A. Ensing, Hardenberg (3e prijs).

dus u bent altijd beschermd tegen de elementen, of het nu gaat om felle zon, wind of regen. Bij Vechtdalexpress – opgericht door vier enthousiaste ondernemers – kunt u kiezen uit verschillende routes en arrangementen en bij aankomst en onderweg genieten van een hapje en een drankje. Bovendien zijn de tuktuks uitgerust met een picknickmand, dus u kunt ook zelf proviand meenemen, of stoppen bij een van de vele restaurantjes of cafés die u onderweg tegenkomt. Leuk idee zo’n (half) dagje rondtukken door de regio!

Lezersaanbieding Dichtbij: Tuktuk-tour voor 2 personen: • Koffie/thee met Vechtdalkoek bij ontvangst • Rondtoeren in een tuktuk, met routekaart (ca. 4 uur) • Streekhapje en drankje onderweg • Deelnemersverzekering Speciale prijs voor Dichtbij-lezers:

€ 37,50

*

(*i.p.v. € 47,50 per persoon. Minimaal 2 personen, vooraf reserveren verplicht. Ga naar de website voor informatie over andere tuktuk-mogelijkheden en arrangementen op maat.) Wanneer: juni-november 2015, naargelang beschikbaarheid. Waar: Vechtdal Express – Vermeerstraat 3a – 7731 SM Ommen - telefoon (0529) 45 12 22 E-mail: info@vechtdalexpress.nl – www.vechtdalexpress.nl Vermeld bij uw boeking dat het om een lezersaanbieding van Dichtbij gaat. Kijk voor de evenementenkalender en ideeën voor een dagje uit ook op www.vechtdaloverijssel.nl.

Mevrouw Teldersma is al jaren afhankelijk van thuiszorg maar een paar weken geleden is iets niet goed gegaan. In het weekend zijn verschillende medewerkers bij mevrouw geweest en op zondag wordt ze behoorlijk ziek. De huisarts is geroepen en mevrouw is zelfs een paar uur in het ziekenhuis geweest. Haar medicijnen worden altijd aan het begin van de week door een verpleegkundige verdeeld over doosjes en gebleken is dat daarbij iets fout is gegaan. Op zondag zaten er verkeerde medicijnen in het doosje. Mevrouw wil weten wie de fout heeft gemaakt, maar uit de medicatielijst is dat niet terug te halen: die is namelijk niet volledig ingevuld. De teamleider probeert het te onderzoeken, maar geen van de medewerkers geeft aan iets fout gedaan te hebben. Mevrouw is daar heel boos over: zij wil dat er een schuldige wordt aangewezen. Gesprekken hierover met mevrouw lopen op niets uit. Hoewel ze volhardt in dat standpunt geeft ze aan wel tevreden te zijn over de zorg en geen reden te hebben om een andere zorgaanbieder te zoeken. Maar ook de organisatie wil graag de kwestie oplossen. Als ik met mevrouw praat merk ik dat ze niet alleen boos is maar met name bezorgd: wat er allemaal mis had kunnen gaan is het belangrijkste wat haar bezighoudt. Als ik haar voorstel iemand te zoeken die uit kan leggen wat de gevolgen hadden kunnen zijn, accepteert ze dat. Als ze door een arts uitgebreid is geïnformeerd zakt haar boosheid. Het vinden van een schuldige is niet meer zo belangrijk, zeker niet nadat de teamleidster heeft aangegeven dat de procedures worden verbeterd om nieuwe fouten te voorkomen. Mevrouw voelt zich gerustgesteld door wat ze gehoord heeft. Wanneer het niet lukt om uw probleem op te lossen met een medewerker van Carinova, of wanneer u er moeite mee heeft het eerst met een medewerker te bespreken, kunt u contact opnemen met Roel de Leeuw, de onafhankelijke cliëntvertrouwenspersoon voor Carinova, die samen met u kan proberen het probleem op te lossen. U kunt hem bereiken op tel. 06 23 10 01 26 of cvpcarinova@quasir.nl.

23


servicepakket

Gratis overzetbril in de nieuwste kleuren

Bij de Nederlandse Huisopticiens en Optiek Animo in Hardenberg ontvangen abonnees van het Carinova Servicepakket een gratis overzetzonnebril bij aanschaf van een complete bril (montuur plus glazen).

15% KORTING

voor abonnees van het Carinova Servicepakket en geen voorrijkosten

Abonnement 2015 U bent al abonnee van het Carinova Servicepakket voor maar € 16,00 per kalenderjaar. Het abonnement geldt voor het gehele

OPTIMALE BESCHERMING Deze populaire zonnebril is voor veel mensen een erg fijne oplossing. Het is een zonnebril die uw ogen goed beschermt en die over de eigen bril heen gedragen kan worden. De bril heeft polariserende glazen en sluit rondom af, wat optimale bescherming biedt tegen uvstraling! Er zijn verschillende monturen in de nieuwste kleuren en ze worden geleverd met bruine of grijze glazen. SERVICE AAN HUIS Abonnees van het Carinova Servicepakket kunnen thuis of in een verzorgings- of verpleeghuis een gratis oogmeting krijgen en profiteren daarnaast van 15% korting op monturen, glazen en materiaalkosten. Er worden geen voorrijkosten in rekening gebracht. Bel voor meer informatie met Carinova 0900 86 62.

Gratis zonnebril

Tot 31 augustus 2015 krijgt u een gratis overzetzonnebril bij aanschaf van montuur en glazen

huishouden. Dat betekent dat ook eventueel uw partner, kinderen of huisgenoten gebruik kunnen maken van alle diensten, services en kortingsmogelijkheden die het Carinova

Servicepakket u te bieden heeft. Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met Carinova via 0900 86 62 of kijk op www.carinova.nl.

Dichtbij 2 - Zomer 2015  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you