Carinova Thuizz bewaargids 2023

Page 1

Thuizz

Maak een praatje

Vakmensen aan huis

Ontspanning en welzijn

Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl 2023 bewaargids ledenservice

Vitaal Thuizz

Carinova Thuizz

bewaargids 2023

Als ledenorganisatie van Carinova zijn wij gewend om niet in beperkingen te denken, maar in kansen en mogelijkheden. We maken het dagelijks leven van onze leden graag wat gemakkelijker; laten u zo goed mogelijk in uw vel én in uw dag zitten. Met maximale zelfstandigheid en volgens uw eigen wensen.

OVERZICHT

In deze bewaargids vindt u een overzicht van onze producten en diensten. Ze zijn in vier categorieën ingedeeld: Vitaal Thuizz, Gemak Thuizz, Uit & Thuizz en Veilig Thuizz. Natuurlijk past een dienst soms onder meerdere noemers. Denk aan zwemmen. Deze activiteit houdt u vitaal, maar het is ook een leuke activiteit om te doen. Zwemmen staat daarom onder Uit & Thuizz. Onze medisch pedicures aan huis vindt u daarentegen wel onder Vitaal Thuizz. Een tip: op pagina 27 staat een index waarmee u snel alfabetisch kunt zoeken.

ONZE DIENSTEN

De vakmensen die aan huis komen zijn door Carinova Thuizz geselecteerd op betrouwbaarheid. Een veilig idee. Bovendien hoeft u voor veel van onze diensten de deur niet eens uit!

Regelmatig organiseren wij cursussen of gezellige activiteiten bij u in de buurt. Een leuk dagje uit met de bus bijvoorbeeld, of een leerzame activiteit als valtraining.

ABONNEMENT 2023

U bent al lid voor een bijdrage van slechts € 21,95 per jaar. Het lidmaatschap geldt voor het gehele huishouden. Dat betekent dat ook eventueel uw partner, kinderen of huisgenoten gebruik kunnen maken van alle diensten, services en kortingsmogelijkheden die Carinova Thuizz u te bieden heeft.

IMPACT MET UW BIJDRAGE

Uw bijdrage wordt goed besteed! Want naast alle voordelen voor uzelf draagt u ook bij aan nieuwe initiatieven in de zorg. Een gedeelte van de opbrengst besteden wij elk jaar aan innovatie. Nieuwe producten en ideeën waar geen potjes voor zijn, maar die wél een grote impact hebben op de leden én cliënten van Carinova. Wat dacht u van de aanschaf van koppelbedden voor palliatieve zorg? Of de Thuizz-gesprekken, in de strijd tegen eenzaamheid? Uw bijdrage heeft dus een dankbare impact op anderen. Bedankt.

Veel plezier met de Thuizz bewaargids 2023!

Team Carinova Thuizz

6 Audicien Opticien

7 Pedicure Kapper Schoonheidsspecialiste

8 Stoppen met roken Mantelzorgbijeenkomsten

9 Voordeel op uw zorgverzekering

15 Dagtochten met de bus Uit & Thuizz-dag

16 Thuizz-gesprek Thuizz-tablet

17 Zwemmen

Veilig Thuizz

19 Alarmering en opvolging

20 Scootmobieltraining Rijbewijskeuring

21 Hulpmiddelen

4 Het team achter Carinova Thuizz 22 Puzzel mee

Maaltijden
Tuinman Klussendienst Schilder- en behangservice
Belastinghulp Verhuisservice
Gemak Thuizz 11
12
13
Uit & Thuizz
Index
Leden werven leden Overig VOORWOORD
24 Carinova collega’s 26 Word vrijwilliger 27
28
‘‘Maximale zelfstandigheid volgens uw eigen wensen’’

THUIS IS DE BESTE PLEK OM OUD TE WORDEN

Een interview met het team achter Carinova Thuizz

Oude bomen moet je niet verpoten. Vrij vertaald betekent dit dat het beter is om mensen niet uit hun vertrouwde omgeving te halen. Een mooie wijsheid, maar is het ook waarheid? Het antwoord is niet eenvoudig, hoewel het in Nederland steeds vaker de werkelijkheid is. De huidige groep 65-plussers is nu en in de toekomst meer aangewezen op hun omgeving dan jaren geleden. Door vergrijzing, huizenkrapte, veranderingen in de zorg, noem alle oorzaken maar op.

Wij zijn in gesprek met Melanie, Renée en Mirthe. Zij werken bij team Thuizz, de ledenservice van Carinova. Hun motto: ‘Thuis is de beste plek om oud te worden’. Wat vinden zij van de huidige ontwikkeling dat mensen steeds langer thuis moeten blijven wonen?

VEILIG EN VERTROUWD

“Positief,” klinkt het in koor. “Het is juist goed dat mensen op hun eigen plek blijven.” Melanie legt uit: “Een thuis is zoveel meer dan een plek om te wonen. Er liggen veel herinneringen, door alle jaren heen opgebouwd. Dat zorgt voor een veilig en vertrouwd gevoel.” Dat de omgeving bekend terrein is, heeft ook veel voordelen. “Contacten met de buren, de weg naar de supermarkt, familie

en vrienden die in de buurt wonen. Het zijn allemaal belangrijke aspecten om zelfstandig te kunnen blijven wonen.”

LEEFTIJD IS MAAR EEN GETAL

Renée vult aan: “Het gaat veel meer om wat iemand nodig heeft om gelukkig te zijn. Leeftijd is maar een getal. Lukt er iets niet, hoe kunnen we als maatschappij die persoon daar dan bij helpen?” En dat is waar het team van Carinova Thuizz om de hoek komt kijken. Mirthe: “Wij zorgen voor een extra steuntje in de rug. Als de omgeving niet kan helpen, hebben wij dienstverleners die aan huis komen. Denk aan de tuinman, maaltijdservice of de pedicure. Als lid regelt men dit heel gemakkelijk telefonisch of online. Onze collega’s

van de klantenservice staan elke werkdag voor onze leden klaar. En ook via de website van Carinova is dit tegenwoordig zo geregeld.”

TOUWTJES IN EIGEN HANDEN

Renée werkte eerder als verpleegkundige in de wijk. Daar hoorde ze regelmatig dat men zich betutteld voelde door de omgeving als iets niet meer zo makkelijk gaat. “Wie zijn wij om te zeggen of men iets wel of niet moet laten? Met Carinova Thuizz houden onze leden echt de touwtjes zelf in eigen handen. Behoefte aan een praatje? Onze collega Greet zit voor u klaar. Een karweitje die niet meer zelf lukt? Regel een klusser aan huis. Zin om te zwemmen? Ga naar een zwembad in de buurt

en ontvang gratis proeflessen als lid.”

“Ik denk dat het spreekwoord beter kan zijn: hoe oud of jong de boom ook is, laat hem lekker op zijn eigen plek zijn gang gaan,” lacht Mirthe.

Het team van Carinova Thuizz biedt u met haar ledenservice een helpende hand wanneer het u uitkomt. U houdt zo zelf de regie in handen. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het regelen van de pedicure aan huis, korting op de rijbewijskeuring of het gratis lenen van loophulpmiddelen. Van Hardenberg tot Holten en van Staphorst tot aan Deventer. Meer dan 25.000 huishoudens in de regio Noord-West Overijssel gingen u al voor.

Van links naar rechts: Mirthe, Mickey Joe, Renée, Melanie
5 4

10% korting

Audicien aan huis

Merkt u dat uw gehoor minder goed wordt? De tv moet vaak harder, u verstaat mensen soms niet... Carinova maakt samen met Beter Horen een beter gehoor mogelijk. Als u zelf niet naar de Beter Horenwinkel kunt komen, komt de audicien bij u thuis, test uw gehoor en geeft persoonlijk advies. Heeft u een hoortoestel nodig? Met een hoortoestel op maat hoort u direct een stuk beter.

Opticien aan huis

U kunt een afspraak maken met de opticien aan huis, als u een nieuwe bril nodig heeft en het voor u ingewikkeld is om zelf naar de opticien te gaan. De Nederlandse Huisopticiens en Optiek Animo komen bij u thuis voor een gratis persoonlijk advies. Met professionele apparatuur voeren zij een oogmeting uit. Heeft u een bril nodig? Met korting op monturen en materiaal krijgt u als lid extra voordeel op de tarieven.

Voordeel voor leden

• Gratis persoonlijk adviesgesprek

• Inclusief professionele oogmeting

• 15% korting op monturen en glazen

• 15% korting op materiaalkosten bij reparaties

• Gratis bijstellen van de bril en uitvoeren van kleine reparaties

Pedicure aan huis

Voordeel voor leden

• Gratis persoonlijk adviesgesprek

• Inclusief uitgebreide hoortest

• 10% korting op batterijen

• 10% korting op gehoorbeschermers (ook voor zwemmen)

Aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/audicien

15% korting

Een pedicurebehandeling is ontspannend en belangrijk bij het voorkomen of behandelen van voetklachten. Pedicures met een medische aantekening zijn opgeleid om zogenaamde risicovoeten te behandelen. De pedicure komt voor een behandeling gewoon bij u thuis. Deze behandeling wordt in sommige gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar kan u hierover informeren.

Voordeel voor leden

• Behandeling bij u thuis

• Pedicures ingeschreven in kwaliteitsregister

• Geen voorrijkosten

Kapper aan huis

De kappers aangesloten bij Carinova zorgen voor een verzorgd kapsel zonder dat u de deur uit hoeft. Ze hebben ervaring met veel verschillende haarstijlen en technieken, zoals kleuren en permanent zetten. Als lid van Carinova Thuizz krijgt u op de standaardtarieven van de kapsalon altijd 10% korting.

Voordeel voor leden

• 10% korting op het basistarief

• Een afspraak wanneer het u uitkomt

• Ervaren, gediplomeerde kappers

• Geen voorrijkosten

10% korting

Aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/kapper

Aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/opticien

10% korting

Ontspannend én belangrijk bij het voorkomen van voetklachten

Aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/pedicure

voordeeltarief

Schoonheidsspecialiste

Een behandeling van de schoonheidsspecialiste aan huis kan bestaan uit een gezichtsbehandeling, cosmetische handverzorging of heerlijk ontspannen massage. Voor alle benodigdheden wordt gezorgd, van verzorgingsproducten tot en met de handdoeken. Een behandelstoel is gauw gerealiseerd, bijvoorbeeld uw eigen relaxstoel, hoog-laagbed of een meegebrachte stoel door de schoonheidsspecialiste.

Voordeel voor leden

• 30 minuten voor € 35,-

• 45 minuten voor € 47,50

• Ontspannen in uw eigen omgeving

• Geen voorrijkosten

Aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/schoonheidsspecialiste

*Kortingen gelden op de eigen bijdrage en zijn niet geldig in combinatie met andere acties.
BEL MET CARINOVA THUIZZ VIA
Vitaal Thuizz 6 7
0900 86 62

Stoppen met roken aan huis

Denkt u erover om te stoppen met roken?

Dan bent u nu al een heel eind op weg. De eerste stap is namelijk uw voornemen. Onze longverpleegkundige Miranda van Rossum gaat samen met u het traject aan, afgestemd op uw individuele situatie en uw wensen. De intake vindt bij u thuis plaats. In de maanden die volgen helpt Miranda u met een persoonlijk traject om deze keer écht te stoppen. Dit kan telefonisch, maar ook door middel van videobellen. Net wat u prettig vindt. Miranda ondersteunt u bij alle fases van het stoppen en begeleidt u hierbij persoonlijk. Dit wordt (meestal) vergoed vanuit uw basisverzekering. Uw zorgverzekeraar kan u hierover informeren.

Mantelzorgbijeenkomsten

Mantelzorgers nemen veel regeltaken op zich. Vaak met veel liefde. Het gevaar dreigt echter dat deze zorg té zwaar wordt. Maar wanneer is het te zwaar als u het doet voor uw naaste? Wat zijn uw mogelijkheden dan? Wij helpen u met deze gratis bijeenkomst vooruit. Zo gaat u er zelf niet aan onder door, maar kunt u er wél voor de ander zijn.

De bijeenkomst bestaat uit:

THEORIE: Hoe u de beste mantelzorger bent én blijft voor uw naaste

PRAKTISCHE TIPS: Van tiltechnieken tot simpele trucjes in het dagelijks leven

Voordeel voor leden

• Gratis informatiebijeenkomst

• Bij u in de buurt

• Verschillende data beschikbaar

Salland Zorgverzekeringen

• 7% korting aanvullende verzekering

• Vanaf 2023 óók mogelijk buiten Overijssel en Gelderland

• 25% korting op bestellingen bij sportdirect.com

Voordeel voor leden

• Intake bij u thuis

• Persoonlijke traject afgestemd op uw situatie

• Geen voorrijkosten

Aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/stoppen-met-roken

Extra voordeel op uw zorgverzekering

Korting op uw aanvullende verzekering of tandartsverzekering? Dat is mogelijk als u lid bent van Carinova Thuizz.

gratis

DATUM & LOCATIE:

De mantelzorgbijeenkomsten vinden gedurende het hele jaar plaats. De locaties en data worden kort van tevoren bekend gemaakt. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst. Dit kan telefonisch of via: www.carinova.nl/mantelzorg-bijeenkomst

KOSTEN:

Deze bijeenkomst is gratis.

Wij werken namelijk samen met drie grote zorgverzekeraars: Univé, Salland Verzekeringen en Zilveren Kruis Achmea. Hierdoor zijn kortingen op uw premie of meer aantrekkelijke voordelen mogelijk. Van een extra behandeling fysiotherapie of extra uren mantelzorgvergoeding tot een goede tandartsverzekering of pakketkorting. Iedere verzekeraar heeft eigen voordelen voor leden van Carinova Thuizz bepaald. Wilt u weten welke voordelen voor u gelden? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Kijk voor meer voordelen op: www.salland.nl/collectief/carinova-thuizz

Zilveren Kruis

• 10% korting aanvullende verzekering

• 10% korting op tandartsverzekering

• Extra vergoedingen op cursussen: slapen, mindfulness, afvallen, meer bewegen voor ouderen

Kijk voor meer voordelen op: collectief.zilverenkruis.nl/carinova/

Univé

• 10% korting aanvullende verzekering

• Extra vergoeding voor: fysiotherapie, valpreventie, leefstijlcheck en EHBO training

• Vergoeding Carinova Thuizzlidmaatschap

Kijk voor meer voordelen op: www.unive.nl/collectiefvoordeel/ carinovathuizz

Er gelden specifieke voorwaarden per verzekeraar. Neem contact op met de zorgverzekeraar voor meer informatie of kijk op www.carinova.nl/zorgverzekering

86 62
BEL MET CARINOVA THUIZZ VIA 0900
Een
te stoppen 8 9
Miranda van Rossum
persoonlijk traject om nu écht

Gemak Thuizz

Soms blijven er steeds meer klussen liggen in en om uw huis. Dat kan variëren van een lekkende kraan, een heg die nodig gesnoeid moet worden of gescheurd behang bij de voordeur, dat al tijden vervangen moet worden. Ook het koken van de dagelijkse maaltijd en de aangifte inkomstenbelasting zijn altijd weer een heel karwei. Ziet u ertegen op om dit allemaal zelf te doen of vindt u het te ingewikkeld?

Als u de kennis niet heeft om de klussen zelf op te pakken of als de werkzaamheden te zwaar voor u worden zijn extra hulp en ondersteuning vaak een welkome uitkomst. Carinova Thuizz maakt de dagelijkse werkzaamheden net wat gemakkelijker met diensten en services aan huis. Zodat er tijd en energie overblijven voor de dingen die u belangrijk vindt in het leven.

Maaltijden aan huis

Kunt of wilt u niet meer dagelijks boodschappen doen en koken, maar wel gezond en lekker blijven eten? De maaltijdservice van Carinova Thuizz maakt gezond eten heel gemakkelijk. Heerlijke maaltijden van goede kwaliteit worden bij u thuis bezorgd. Altijd vers en zo nodig afgestemd op uw dieetwensen. Lust u bepaalde producten niet? Geen probleem, u kunt de maaltijden vaak zelf samenstellen. U kunt kiezen uit vriesverse, koelverse of zelfs warme maaltijden.

Carinova Thuizz werkt samen met Gotink Catering, Van Smaak, apetito en Maaltijdthuis. Alle koks hebben aandacht en passie voor hun vak. Of zij nu Hollandse of wereldse gerechten koken. En dat proeft u! De maaltijden worden bij u aan huis geleverd door vaste chauffeurs die vaste routes rijden. Zij worden een vertrouwd gezicht bij u thuis. En als u wilt, serveren zij de maaltijd bij u aan tafel uit.

Aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/maaltijden

De prijzen variëren per leverancier, maar u kunt al een complete vriesverse maaltijd bestellen voor € 5,74. Koelverse maaltijden zijn er vanaf € 6,95 per maaltijd.

U kunt bij alle leveranciers proefpakketten aanvragen tegen een voordelig tarief. Met een proefpakket zit u nergens aan vast, en kunt u kijken of de maaltijdservice iets voor u is.

Voordeel voor leden

• Keuze uit meer dan 100 verschillende maaltijden

• Natuurlijke smaken en gevarieerde keuken

• 10% korting op vriesverse maaltijden van apetito

• Geen bezorgkosten bij koelverse maaltijden van Maaltijdthuis.

• Korting op warme bezorgde maaltijden van Gotink Catering (5%) en Van Smaak (€ 0,30)

Eet smakelijk!

Het is praktisch en heerlijk comfortabel als u kunt terugvallen op vakmensen met een bekend gezicht die bij u aan huis komen. Carinova Thuizz werkt samen met betrouwbare leveranciers die goede kwaliteit leveren. Dat is veilig en vertrouwd. U kunt er zeker van zijn dat er wordt geluisterd naar uw wensen en dat de leveranciers de afspraken nakomen. Bovendien ontvangen leden van Carinova Thuizz mooie voordelen en kortingen.

Gemakkelijk geregeld!

BEL MET CARINOVA THUIZZ VIA 0900 86 62 11 10

Tuinman aan huis

Via Carinova Thuizz regelt u gemakkelijk de Tuinman aan huis. Hij helpt u met het onderhoud, grasmaaien, schoffelen, spitten en het snoeien van uw tuin. Ook voor het verpotten van planten op uw balkon of onderhoud van graven komt de Tuinman aan huis bij u langs. Als lid van Carinova Thuizz krijgt u korting op het tarief. Voor de eerste 16 uur betaalt u slechts € 42,50 in plaats van € 55,- per uur voor arbeidskosten. Daarna betaalt u het gebruikelijke uurtarief van de tuinman. Het tarief is exclusief het afvoeren van tuinafval.

Aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/tuinman

Klussendienst aan huis

U herkent het wel, die klussen in huis die al lange tijd moeten gebeuren maar steeds blijven liggen. Carinova Thuizz biedt de helpende hand met de Klussendienst aan huis. Of het nu gaat om een grote aanpassing of het ophangen van een schilderij: de klussers draaien hun hand er niet voor om. De vakmannen helpen u graag bij grote en kleine klussen. Als lid van Carinova krijgt u de eerste twee uur 10% korting op het standaardtarief van € 55,-

Voordeel voor leden

• 10% korting op het standaardtarief

• Geen voorrijkosten

• Betrouwbare vakman

12,50 korting

Aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/klussendienst

Voordeel voor leden

• € 12,50 korting op het standaardtarief

• Geen voorrijkosten

• Professionele tuinman

€ 25 korting

Belastinghulp aan huis

Wanneer de blauwe envelop op de deurmat valt, zorgt dit vaak voor stress. Carinova Thuizz maakt het mogelijk dat al uw zaken goed geregeld worden met de Belastinghulp aan huis. Als lid van Carinova Thuizz profiteert u naast een korting op het tarief van nog meer voordelen.

10% korting

Schilder- en behangservice

Bent u toe aan een nieuw behang in uw woning? Kunnen de muren wel een likje verf gebruiken? Als lid van Carinova Thuizz ontvangt u korting op het tarief van de Schilder- en behangservice. U betaalt slechts

€ 49,50 per uur voor arbeidskosten over de eerste twee uur, in plaats van € 55,-. Daarna betaalt u het gebruikelijke uurtarief.

Voordeel voor leden

• 10% korting op het standaardtarief

• Geen voorrijkosten

10% korting

• Professionele schilder- en behangservice

Aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/schilder-en-behangservice

Aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/belastinghulp

TARIEVEN

Leden van Carinova Thuizz krijgen korting op het tarief.

Aangifte inkomstenbelasting

• Alleenstaanden € 90,- (normaal € 150,-)

• Samenwonenden € 105,- (normaal € 150,-)

• Bij overlijden € 130,- (normaal € 175,-)

• Toeslagen aanvragen/wijzigen € 60,(normaal € 75,-)

• Uurtarief voor dienstverlening € 125,(normaal € 175,-)

• Reiskosten voor bezoek aan huis € 15,(normaal € 25,-)

Voordeel voor leden

• Verschillende kortingen op het standaardtarief

• Goedkope voorrijkosten

• Betrouwbare adviseur

Verhuisservice

Gaat u binnenkort verhuizen en kunt u wel wat hulp gebruiken? Maak het uzelf gemakkelijk met de Verhuisservice van UTS speciaal voor leden van Carinova Thuizz. De verhuizers zorgen ervoor dat uw spullen veilig verpakt naar uw nieuwe woning gebracht worden. En ze zetten de spullen meteen op de juiste plek.

Voordeel voor leden

• 10% korting

• Professionele verhuisservice

10% korting

• Extra diensten mogelijk als inpakhulp, opslag of montage

U kunt ook gebruikmaken van extra diensten zoals het in- en uitpakken, opslag, montage en demontage van meubilair en van de zogenaamde handymanservice. Als u het lastig vindt om praktische zaken rondom uw verhuizing te regelen zoals het oversluiten van gas, water en licht, kan de verhuisdienst u ook helpen! De prijzen zijn afhankelijk van het aantal kilometers tussen uw oude en nieuwe woning en van het aantal kubieke meters dat uw spullen in beslag nemen.

Aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/verhuisservice

13 12
BEL MET CARINOVA THUIZZ VIA
0900 86 62

Uit & Thuizz

Goed in u vel zitten is belangrijk. Gezelligheid en relaties geven zin aan het bestaan. Wist u dat er vaak veel mogelijkheden in uw eigen buurt zijn? Soms is het moeilijk om een leuke activiteit te vinden en in andere gevallen is de drempel misschien nog wat te hoog. Carinova Thuizz zet daarom een aantal van haar mogelijkheden voor ontspanning en welzijn op een rijtje.

Af en toe kunt u een eenvoudig kletspraatje best missen. Carinova maakt dat mogelijk met het Thuizz-gesprek. Een vast gezicht die met u belt of videobelt. Dat videobellen is niet alleen mogelijk met ons, maar ook met uw familie. Probeer daarvoor - geheel vrijblijvend - de Thuizz-tablet uit. Deze Thuizz-tablet kunt

u zonder ervaring met computer of internet gebruiken. U kunt online nieuwe plekken ontdekken, spelletjes spelen en mensen digitaal ontmoeten.

Liever actief er op uit? Ook dat is mogelijk met Carinova Thuizz! Wat dacht u van onze dagtochten met de bus, waarbij u in levende lijve nieuwe mensen en plaatsen kan ontdekken. Of onze samenwerking met verschillende zwembaden bij u in de buurt? Met gratis proeflessen en kortingen ontdekt u snel wat bij u past. Baantjes zwemmen of een les in het water volgen. En vergeet het kopje koffie na afloop niet.

Gezellig er op uit met Carinova Thuizz!

Een museum of een concert bezoeken betekent een gezellig dagje op stap. Boek een Dagtocht met de bus via Carinova Thuizz. Samen met de groep beleeft u een leuke dag uit. Wat dacht u van een concert van André Rieu, of een heidetocht over de Veluwe? Er zijn dagtochten die speciaal geschikt zijn als u wat minder goed ter been bent, u kunt uw rollator of rolstoel meenemen. Er zijn verschillende excursies met opstapplaatsen bij u in de buurt.

Cursus & Training

Dagtochten met de bus

10% korting

Leden van Carinova Thuizz krijgen een mooie korting van 10% op het tarief en betalen geen reserveringskosten!

Aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/dagtochten

Voordeel voor leden

• 10% korting

• Geen reserveringskosten

• Opstapplaatsen bij u in de buurt

Heeft u altijd al meer willen weten over fit ouder worden? Of zin om met anderen een potje bingo te spelen? Op onze Uit & Thuizz-dag ervaart u het allemaal! De dag bestaat uit leuke workshops en activiteiten, een infomarkt, livemuziek, een fotograaf, lekker eten en diverse informatieve lezingen.

Een dag waarop helemaal niks moet en alles mag! Als u geen eigen vervoer heeft kunt u gratis gebruikmaken van de pendelbus van onze partner TCR tours. Er zijn diverse opstapplaatsen door de hele

Meer informatie en aanmelden

De datum en de locatie van de eerstvolgende Uit&Thuizz-dag wordt aangekondigd in het magazine van Carinova “Dichtbij” en op onze website. Houd deze dus goed in de gaten. Aanmelden voor deze dag is dan mogelijk, zo bent u verzekerd van een plekje.

15
BEL MET CARINOVA THUIZZ VIA 0900 86 62
14

Thuizz-gesprek

Cursus & Training

Gewoon even kletsen of een praatje maken met iemand. Of het nou gaat over het weer, familieroerselen, de tuin of uw huisdier… Soms kunt u een luisterend oor best gebruiken. Leden van Carinova Thuizz kunnen gratis bellen met een medewerker van Carinova of videobellen met de Thuizztablet. Gewoon voor een babbeltje. Het gesprek blijft privé, is gratis en geheel vrijblijvend. Het is maandelijks of wekelijks mogelijk, wanneer u er zin in heeft! Bovendien heeft u altijd dezelfde persoon aan de lijn. Wel zo fijn.

gratis

Aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/thuizz-gesprek

Voordeel voor leden

• Gratis en geheel vrijblijvend

• U bepaalt zelf de frequentie (maandelijks of wekelijks)

• Ook voor een luisterend oor

Zwemmen

Zwemmen is een sport waarbij u alle spieren in uw lichaam gebruikt en uw gewrichten weinig belast. Een goede manier om in beweging te blijven dus! Zijn lessen aquafit misschien iets voor u of gaat u liever banenzwemmen? Van conditietraining in het water tot medisch zwemmen in een warm bad onder directe begeleiding, u kunt zelf uitproberen wat het best bij u past. In groepsverband zwemmen brengt u bovendien onder de mensen. Dat is minstens zo belangrijk en verhoogt het plezier.

Als lid van Carinova Thuizz krijgt u verschillend voordeel. Bijvoorbeeld gratis proeflessen, een gratis kopje koffie na afloop of korting op de entree. Elk zwembad heeft een speciaal aanbod voor u.

Thuizz-tablet

Zwemmen met Carinova kan bij:

Optisport in Dalfsen

Carrousel in Ommen

De Kiefer in Dedemsvaart

De Koerbelt in Rijssen-Holten

De Tijenraan in Raalte

De Vrolijkheid in Zwolle

De Slag in Hardenberg

Preston Palace in Almelo

€ 30

korting

Videobellen met de kleinkinderen, een e-mail sturen naar die oude buur van vroeger of het laatste nieuws lezen. Het is mogelijk met de Thuizz-tablet dat ook de oudere generatie toegang krijgt tot internet. De Thuizz-tablet heeft simpele knoppen en een gebruiksvriendelijk menu. Er zijn twee versies. De klassieke versie is voor u een goede optie als u weinig tot geen ervaring heeft. De compacte versie is iets voor u indien u al enige ervaring heeft, maar toch graag een steuntje in de rug wilt bij het gebruik van een tablet. U betaalt voor de Thuizz-tablet geen € 299,- maar € 269,-. U mag de tablet een maand gratis proberen, bevalt het niet, dan stuurt u hem gewoon terug.

Voordeel voor leden

• Keuze uit twee versies

• € 30,- korting op aanschafprijs

• Maand vrijblijvend uitproberen

• Inclusief gratis Thuizz gesprek

www.uwcompaan.nl/ over-onze-tablets/compaan-klassiek/

Aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/thuizz-tablet

Voordeel voor leden

• Gratis proeflessen of korting op uw entree

gratis proeflessen

• Professionele en vriendelijke begeleiding in elk zwembad

• Korting op zwemoordopjes van Beter Horen

• Laagdrempelig uitproberen van andere beweegactiviteiten

Wilt u profiteren van de voordelen?

Bel naar 0900 86 62 of vraag het online aan via www.carinova.nl/zwemmen

BEL MET CARINOVA THUIZZ VIA 0900
BEL MET CARINOVA THUIZZ VIA 0900
86 62
86 62
17 16

Personenalarmering & alarmopvolging

Cursus & Training

Uw eigen huis is een veilige en vertrouwde plek. Maar stel dat u komt te vallen of u voelt zich plotseling niet lekker. Regel dan personenalarmering. Via de alarmknop bereikt u de zorgcentrale. Zij schakelen direct hulp voor u in. Dat kan uw mantelzorger zijn of een zorgprofessional van Carinova. Kiest u voor Professionele alarmopvolging van Carinova? Dan krijgt u als lid korting op het maandelijkse tarief. Let op: personenalarmering is geen dienst van Carinova of de ledenservice. Informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar. Uiteraard staan wij u graag te woord.

Meer weten? Kijk op: www.carinova.nl/personenalarmering

€2 korting

0900 86 62

Veilig Thuizz

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor iedereen die graag zo lang mogelijk zelfstandig wil blijven in uw eigen omgeving, heeft Carinova Thuizz daarom een pakket van diensten dat op veiligheid is gericht. Een fijne gedachte om op terug te kunnen vallen.

Wat kan er aan uw woonsituatie nog verbeteren?

Stel, u woont alleen en wordt minder goed ter been. U kunt bang worden om te vallen of misschien bent u al eens gestruikeld. Dan is het belangrijk om maatregelen te nemen. Met personenalarmering kunt u met één druk op de knop 24 uur per dag hulp inroepen. Verstandig om te regelen. Bent u lid van Thuizz dan krijgt u korting op de opvolging.

0900 86 62

In een cursus valpreventie leert u vervolgens hoe u vallen kunt voorkomen. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van balans, kracht en conditie. Wellicht heeft u baat bij loophulpmiddelen, zoals krukken of een rollator. Daarvoor kunt u terecht bij de thuiszorgwinkel, waar leden van Carinova Thuizz deze gratis kunnen lenen. Bovendien krijgt u mooie kortingen op diverse andere hulpmiddelen en verpleegartikelen. Voordeel krijgt u ook bij de Rijbewijskeuring, waar wordt getest of u veilig kunt blijven deelnemen aan het verkeer.

Veiligheid voor alles!

Voordeel voor leden

• Gratis informatiebijeenkomst met uitleg over de cursus

• Toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over vallen voorkomen

• Samen werken aan veilig bewegen

Aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/valpreventie

Voordeel voor leden

• €2 korting op maandelijks tarief van Professionele alarmopvolging

• Kiest u voor Professionele alarmopvolging van Carinova én bent u lid van Carinova Thuizz?

Vraag dan onze handig gratis buitenlamp aan! Zo vinden onze collega’s ook in het donker makkelijk en snel uw voordeur.

Valpreventie

Bent u bang om te vallen? Aan een val kunt u lichamelijk letsel overhouden, maar u kunt ook onzekerder worden. U durft minder. In een cursus valpreventie leert u veilig en zeker bewegen en krijgt u weer vertrouwen in uw lichaam. Samen met een therapeut werkt u aan het verbeteren van uw spierkracht en evenwicht.

Tijdens een gratis informatiebijeenkomst is iedereen welkom die meer wil weten over vallen en de valpreventiecursus. Denkt u daarna dat de cursus iets voor u is? Dan kunt u zich eenvoudig ter plekke aanmelden. De kosten van het vervolg zijn afhankelijk van de locatie en uw zorgverzekeraar. Weten wat voor uw situatie van toepassing is? Ook deze vragen stelt u op de gratis informatiebijeenkomst.

U kunt voor de valtraining op de volgende plekken terecht:

Carinova De Hartkamp in Raalte

Carinova St. Jozef in Deventer

FysioZwolle, locatie Aalanden

Praktijk de Carrousel in Ommen

Praktijk De Haere in Hardenberg

19
per maand
BEL
MET CARINOVA THUIZZ VIA
BEL
MET CARINOVA THUIZZ VIA
18

De bijeenkomst bestaat uit:

• Theorieles over o.a. verkeersregels

• Vaardigheidsparcours onder begeleiding van een instructeur

• Een vervolgtraject nodig? De ergotherapeut die aanwezig is vertelt u meer

Scootmobieltraining

Waar u ook gaat, u ziet ze overal – de scootmobiel. Bent u ook een trotse bezitter van dit voertuig of zou u dat graag willen worden? Dan hebben wij een mooi aanbod voor u!

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, welzijnsorganisaties en ergotherapeuten uit de regio biedt Carinova Thuizz een scootmobiel training aan.

Datum & locatie: De scootmobieltrainingen vinden gedurende het hele jaar plaats. De locaties en data worden kort van tevoren bekend gemaakt. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst.

Dit kan telefonisch of via: www.carinova.nl/scootmobiel-training

Kosten: Deze training is gratis.

• Op sommige locaties is een servicemonteur aanwezig die uw scootmobiel controleert gratis

Rijbewijskeuring

In Nederland is een medische herkeuring verplicht als u uw rijbewijs moet verlengen en u ouder bent dan 75 jaar. Tijdens de keuring wordt gekeken of u lichamelijk en geestelijk voldoende gezond bent om zelfstandig een voertuig te besturen. Als lid van Carinova Thuizz krijgt u een gunstig tarief voor de medische keuring bij de RijbewijskeuringsArts. U ontvangt € 12,50 korting en betaalt slechts € 45,-. Zo kunt u (hopelijk) snel de weg weer op!

Voordeel voor leden

• € 12,50 korting op de keuring

• Gediplomeerde keuringsarts

• Indien u online uw afspraak plant bij

RIjbewijskeuringsArts krijgt u nog eens

5% extra korting op het tarief

Hulpmiddelen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wie kent het spreekwoord niet? Helaas heeft dit soms een verzwikking of botbreuk tot gevolg. Dan is het fijn als u tijdelijk een loophulpmiddel kunt lenen. Gratis voor leden van Carinova Thuizz.

Carinova Thuizz werkt samen met Medipoint en Zorgpunt Hardenberg. Afhankelijk van waar u woont, kunt u terecht in de winkel, een uitleenpunt of online op de website. Zo is het voor iedereen mogelijk om de juiste hulpmiddelen te krijgen, mét een mooie korting als lid van Carinova.

Naast loophulpmiddelen zijn er natuurlijk nog vele andere hulpmiddelen die u op weg kunnen helpen in het dagelijks leven. Heeft u bijvoorbeeld last van uw evenwicht, of wordt het lopen wat minder? Verminderde kracht in de handen of moeite met uit bed komen?

BEL MET CARINOVA THUIZZ VIA 0900 86 62

€12,50 korting

Aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/rijbewijskeuring

Dan bent u bij een thuiszorgwinkel aan het juiste adres. Naast de uitleen verhuren en verkopen zij diverse hulpmiddelen en verpleegartikelen. Denk aan een rolstoel, toiletverhoger, douchekruk of hoog-laagbed.

Kijk voor meer informatie op: www.medipoint.nl/ www.zorgpunthardenberg.nl/

Voordeel voor leden

• 10% korting op de producten bij

Medipoint

• 5% korting op de producten bij Zorgpunt Hardenberg

• 13 weken gratis loophulpmiddelen lenen

• 50% korting op de aanschaf van (de meeste) aantrekhulpmiddelen

voor elastische kousen

Hulpmiddelen aanvragen kan telefonisch of via www.carinova.nl/ hulpmiddelen-voor-leden

gratis

krukken lenen

Medipoint

Bekijk het assortiment op de website www.medipoint.nl of bel voor advies met 088 – 10 20 100 (optie 3). Of kom langs in een van de winkel. Deze vindt u in: Almelo, Coevorden, Hoogeveen, Zutphen en Zwolle. Uitleenpunten zijn er in: Deventer, Haarle, Hardenberg, Holten, Olst, Ommen en Zwolle.

Zorgpunt Hardenberg: Bekijk het assortiment in de winkel of op de website www.zorgpunthardenberg.nl of bel voor advies met

20
21 20

WOORDZOEKER

De gegeven woorden zijn -in alle richtingen- in het diagram verborgen. Sommige letters zijn meer dan een keer gebruikt. Plaats de resterende letters in het oplossingsbalkje voor de oplossing van deze puzzel en u maakt kans op een van de mooie prijzen: een houten Rummikub-set, een luxe kaartset of een legpuzzel van 1.000 stukjes.

Wat moet u doen?

Stuur de oplossing met uw naam en adres voor 1 mei 2023 in naar: Carinova, Antwoordnummer 447, 7400 VB Deventer, o.v.v. ‘Woordzoeker Thuizz’ of stuur een e-mail naar thuizz@carinova.nl. De winnaars krijgen uiterlijk 15 mei 2023 bericht.

Wilt u nog meer puzzels maken?

ACTIVITEIT ADVIESGESPREK BEHANDELING

BEPERKINGEN

BOTBREUK

BRIL

CURSUS

DIENSTENPAKKET

DOUCHEKRUK

EENZAAMHEID

EROPUIT

EVENWICHT FEESTDAGEN

GEHOOR

GEMAK THUIZZ

HEIDETOCHT

HOORTEST

HULPBEHOEVEND

KAPPER

KORTING

KRUKKEN

LEDEN

LEDEN WERVEN NIEUWSBRIEF

ROLSTOEL

SCHILDER SLAPEN

STOPPEN MET ROKEN

THERAPIE

THUISHULP

TOILETVERHOGER

UIT&THUIZZ

VAKMENSEN

VALLEN

VEILIG THUIZZ

VERHUIZEN

VERZWIKKING

VIDEOBELLEN

WONEN

ZELFSTANDIGHEID

ZIEK

ZORGDIENSTEN

ZWEMMEN

Wilt u elke week een puzzel maken? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief genaamd ‘Thuizz journaal’. Dit is een e-mail vol met leuke artikelen, activiteiten bij u in de buurt, nuttige tips en elke week een nieuwe puzzel. Als lid kunt u zich gemakkelijk inschrijven. Log in op uw persoonlijke Thuizz-account en klik op aanmelden voor de nieuwsbrief. Kijk voor meer informatie op www.carinova.nl/ ledenservice/

1E PRIJS: legpuzzel van 1.000 stukjes 2E PRIJS: Rummikub-set 3E PRIJS: luxe kaartset 23 22

CARINOVA COLLEGA’S

Wat doen we nog meer?

Dagbesteding

Carinova maakt goed ouder worden mogelijk. Wij bieden voor onze cliënten een breed pakket aan oplossingen voor zorg en hulp thuis. Met als doel altijd maximale zelfstandigheid en eigen regie. Ook zonder lidmaatschap kunt u gebruikmaken van de onderstaande diensten.

Huishoudelijke hulp

Onze collega’s bieden u ondersteuning om fijn thuis te wonen in een schoon, fris en opgeruimd huis. De thuishulp is er voor ondersteuning bij het huishouden. Dat kan van alles zijn. Zoals stofzuigen, het opmaken van uw bed of de badkamer schoonmaken. Om te weten of u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp kunt u contact opnemen met het Wmo-loket van uw gemeente.

Thuiszorg

Door ouder worden, een handicap of ziekte kan er een zorgvraag bij u ontstaan. Carinova biedt bij u thuis verzorging en verpleging op maat. Onze kleine wijkteams zorgen voor een vertrouwd gezicht en persoonlijke, warme zorg. U krijgt een vast aanspreekpunt en we houden zoveel mogelijk rekening met uw wensen en behoeften.

Wonen bij Carinova

Als thuis wonen niet meer gaat, woont u bij Carinova zo thuis mogelijk. Met zorg dichtbij en een warm welkom voor familie en vrienden. Wonen bij Carinova kan tijdelijk of permanent. Met of zonder zorg. Al onze woonzorglocaties hebben een eigen, unieke sfeer en karakter. Kom dus gerust eens langs.

Vakantiezorg

Als u afhankelijk bent van thuiszorg kunt u gewoon op vakantie! Carinova regelt hulp bij bijvoorbeeld het wassen en aankleden op uw vakantieadres, zowel binnen als buiten ons werkgebied. Woont u buiten het werkgebied van Carinova en komt u hier op vakantie? Dan kunnen wij u ook helpen.

Behandelcentrum

De twee zorglocaties van Carinova in Deventer en Raalte beschikken over een behandelcentrum waar cliënten diverse therapieën kunnen volgen. De therapeuten komen ook bij de cliënten thuis. Een professioneel team van behandelaars werkt intensief samen en de disciplines, zoals fysiotherapie, ergotherapie en logopedie, worden op elkaar afgestemd.

Bij de dagbesteding ontmoet u leeftijdsgenoten en kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. Dit zorgt voor een positieve bijdrage aan uw welzijn en ontlast eventuele mantelzorgers. Mede hierdoor kunt u langer zelfstandig blijven wonen. U kunt deelnemen aan de dagbesteding als u een Wmo-beschikking via de gemeente heeft of een indicatie Wet langdurige zorg (Wlz).

Steunpunt mantelzorg

Zorgt u voor een familielid of naaste? Dan komt er veel op u af. Dat geldt voor u als u partner bent, maar ook voor kinderen, andere familieleden, vrienden of buren. U kunt uw familielid of naaste tot grote steun zijn, maar soms hebt u zelf een steuntje in de rug nodig. Voor iedere situatie hebben we de juiste ondersteuning. Graag kijken we samen met u wat we voor u kunnen betekenen.

25

Vrijwilligers Goud

waard!

Goed ouder worden. Carinova maakt het mogelijk. Vrijwilligers zijn daarbij een onmisbare schakel. Vrijwilligers toveren een lach op de gezichten van onze cliënten. Zij zorgen voor veerkracht, betekenis en welzijn in het leven van ouderen. Voelt u zich nog fit en heeft u tijd?

Aarzel dan niet en ontdek welk vrijwilligerswerk bij uw talenten past.

Vrijwilligerswerk levert waardering, zingeving en nieuwe sociale contacten op. En met een ruime keuze aan vrijwilligerswerk is er altijd wel werk dat bij u past. Zo is het mogelijk in een woonzorglocatie te werken, maar u kunt ook thuis langs bij mensen die nog zelfstandig wonen. Van persoonlijke aandacht bieden, (helpen) koken, samen zwemmen en uitstapjes begeleiden tot samen werken in de tuin. Uw inzet telt. Wat zou u graag willen doen?

Of u nu één activiteit begeleidt of meerdere, uw inzet is goud waard. Er is altijd ruimte voor uw eigen ideeen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Samen ontdekken we waar uw wensen en talenten liggen.

MEER MOGELIJKHEDEN

Vrijwilligerswerk in de vorm van een stage? Ook dat is mogelijk bij Carinova. Of zet u in als bedrijf, organisatie, vereniging of school. Zo maken we de zorg samen steeds een stukje mooier.

Wat zou u graag willen doen?

• Activiteiten begeleiden, zoals soosmiddagen, recreatieavonden, uitstapjes of internetten

• Persoonlijk maatje zijn

• Koffie en thee schenken

• Maaltijden serveren of bezorgen

• Bewoners begeleiden bij kerkdiensten

• Rolstoelbus of duofiets rijden

• Ondersteunen bij koken, tuinieren, wandelen

• De administratie uit handen nemen

• Dieren verzorgen

Interesse?

Neem contact met ons op. In een vrijblijvend gesprek krijgt u meer informatie en kunt u uw wensen en vragen doorgeven. Bel met de klantenservice van Carinova: 0900 86 62 of kijk op: www.carinova.nl/vrijwilligers/

Welkom bij Carinova!

Audicien aan huis pagina 6

Belastinghulp pagina 13

Dagtochten met de bus pagina 15

Hulpmiddelen voor leden pagina 21

Kapper aan huis pagina 7

Klussendienst aan huis pagina 12

Maaltijden aan huis pagina 11

Mantelzorgbijeenkomsten pagina 8

Opticien aan huis pagina 6

Pedicure aan huis pagina 7

Personenalarmering en alarmopvolging pagina 19

Rijbewijskeuring pagina 20

Schilder- en behangservice pagina 12

Schoonheidsspecialiste aan huis pagina 7

Scootmobieltraining pagina 20

Stoppen met roken aan huis pagina 8

Thuizz-gesprek pagina 16

Thuizz-tablet pagina 16

Tuinman aan huis pagina 12

Uit & Thuizz-dag pagina 15

Valpreventie pagina 19

Verhuisservice pagina 13

Zorgverzekeringvoordeel pagina 9

Zwemmen pagina 17

Deze brochure is een uitgave van de ledenorganisatie Carinova Thuizz. Alle leden van Carinova Thuizz kunnen gebruikmaken van de services en diensten uit deze publicatie. Zo bent u altijd verzekerd van de beste dienstverlening en een vertrouwd gezicht. Heeft u vragen over deze brochure of wilt u een opzegging of adreswijziging doorgeven, neem dan telefonisch, schriftelijk, per e-mail of via de site contact met ons op.

WEBSITE

www.carinova.nl/thuizz

E-MAIL thuizz@carinova.nl

TELEFOON

0900 86 62

ADRES

Carinova Thuizz

Postbus 678

7400 AR Deventer

REALISATIE

Carinova Thuizz

Mirthe Timmerman

Mickey Joe Waterman

Branding Media

Marian Abeling

Tein Janmaat

Hoewel bij het samenstellen van deze uitgave de grootst mogelijke zorgvuldigheid is betracht, kan de redactie niet aansprakelijk worden gehouden voor druk- of zetfouten.

INDEX COLOFON
BEL MET CARINOVA THUIZZ VIA 0900 86 62 27 26

LEDEN WERVEN LEDEN

Wilt u familie, een vriend of vriendin lid maken van Carinova Thuizz? Als u de twee antwoordkaarten op deze pagina invult, ontvangt u beiden - uzelf én het nieuwe lid - als dank een leuke attentie.

GEGEVENS NIEUW LID: %

Dhr. / Mw.

Straat & nr:

Woonplaats:

Telefoon:

IBAN nummer:

N L

Voorletters:

Achternaam:

Postcode:

Geb. datum:

E-mail:

Datum en handtekening

Ik machtig Carinova de contributie jaarlijks automatisch af te schrijven.

Ik ga akkoord met de voorwaarden: www.carinova.nl/leveringsvoorwaarden

UW EIGEN GEGEVENS

%

Bent u al lid van Carinova Thuizz en wilt u iemand anders lid maken? Vul uw gegevens in op deze onderste antwoordkaart. U kunt de antwoordkaart ook gebruiken om uzelf als lid aan te melden.

DOORSTREPEN WAT NIET VAN TOEPASSING IS: Ik wil lid worden / Ik wil mijn gegevens wijzigen / Ik wil iemand anders lid maken

Dhr. / Mw.

Straat & nr:

Woonplaats:

Telefoon:

IBAN nummer:

N L

Voorletters:

Achternaam:

Postcode:

Geb. datum:

E-mail:

Datum en handtekening

Ik machtig Carinova de contributie jaarlijks automatisch af te schrijven.

Ik ga akkoord met de voorwaarden: www.carinova.nl/leveringsvoorwaarden

Knip de antwoordkaart uit en stuur in een ongefrankeerde envelop naar: Carinova, Antwoordnummer 447, 7400 VB Deventer. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en welkomstpakket. U kunt direct gebruikmaken van alle services, kortingen en acties. Liever online aanmelden? Dat kan via www.carinova.nl/ledenservice/

Alvast van harte welkom bij Carinova Thuizz!

Klantenservice Carinova

0900 8662

28

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.