Page 1

MAT&HOBBY

#FAKTAHØST


Grøt – på ville veier


Høst er boktid Høsten er tiden for bøker, for god mat som varmer i mørke kvelder, og for strikketøyet som endelig skal bli ferdig. Vi i Cappelen Damm Fakta er stolte over bredden i høstens utgivelser innenfor mat og hobby: Her finner du hverdagsmat fra Adams matkasse, helgemat fra kokkenes verdensmester, mat fra Oslos beste restaurantkokker; sunn mat, trendy mat og babymat. Kakene er heller ikke glemt. Det skulle ikke forundre oss om du finner boka fra favorittbloggeren eller -kokken blant høstens utgivelser. Har du lyst til å starte på et nytt strikketøy, har vi bøker for små og store prosjekter. Hvorfor ikke strikke yndlingsfuglen din eller strikke pulsvarmere med perler? Du finner helt sikkert oppskriften til favorittgenseren din i en av høstens mange hobbybøker, enten den skal ha retromønster eller være stor og myk, slik yndlingsgenseren bør være. Kos deg med nye bøker i høstmørket! Anne Søyland Redaksjonssjef


KAMSKJELL FRA FRØYA MED HVITVINSJALOTTSAUS

PASJONSFRUKTDELICE MED BRINGEBÆRSORBET

ASPARGES FRA HVASSER MED HOLLANDAISE


Hva er hemmeligheten bak god mat? Spør man kokkene, vil svaret være: gode råvarer. Noen av våre fremste kokker får i denne boka utdelt råvarekasser og forteller om sitt forhold til de ulike råvarene og hvordan man best mulig setter dem sammen til et utsøkt måltid. Her får du oppskrifter fra Oslos beste kokker, og dessuten får du alt du trenger å vite om råvarer og valget av dem, sesong for sesong. Her er oppskrifter på retter man får servert på restauranter som Ekebergrestauranten, Argent, Maaemo, Festningen Restaurant, Lofoten Fiskerestaurant, Sabaki, Grilleriet og Tjuvholmen Sjømagasin. ØLBRAISERT LAMMESKANK MED GULLØYEPOTET, SALTBAKTE RØDBETER OG OLIVEN

BJØRN TORE FURSET MARIANNE NYGÅRD-HANSEN FOTO: STIAN BROCH

RÅ VARE 978-82-02-50460-1 Pris: 449,-

FRA OSLOS BESTE KOKKER!


FRIGARDSGRØT


Det handler om så mye mer enn havregrøt og risgrøt – det handler om gode smaker, barndomsminner – om norsk tradisjonsmat, så vel som trendy og spennende nye grøter som kjøleskapsgrøt og quinoagrøt. Alle oppskriftene er basert på rene råvarer. I tillegg får man tips om gode smaker som passer til, samt oversikt over basisteknikker for grøtlaging. Oppskrifter på alt fra havregrøt med fersken og vassgraut med byggmel til kald og sunn kjøleskapsgrøt med havre og sitronyoghurt og chaigrøt med hasselnøtter og honning. Kun fantasien setter grenser! DRØMMEGRØT

HANNE BUXRUD, PER SOLLERMAN, ANN KRISTIN WANG OG SUNNIVA DRING

GRØT på ville veier 978-82-02-52097-7 Pris: 379,-

FRA TRADISJON TIL TREND!


Arne og Carlos gjør det igjen. En grunnoppskrift på en fugl og uendelige muligheter! Her finner du den karakteristiske dompapen, kjøttmeisen, linerle, og andre fugler fra hagen på Tonsåsen, i tillegg til den fargerike kanarifuglen og mange fantasifugler, utført i Arne & Carlos' karakteriske design. Fuglene kan man bruke som pynt til jul, påske, sommer eller høst. Bruksområdene er mange, fra borddekorasjoner som toppen på en tevarmer, bordkort eller til fargerike blomsterdekorasjoner. Dette er noe alle kan klare, også nybegynnere.

ARNE & CARLOS FOTO: RAGNAR HARTVIG

FULGLER Fargerike og fantasifulle 978-82-02-52488-3 Pris: 369,-

BARE FANTASIEN SETTER GRENSER!


CHILI CON CARNE MED GUACAMOLE


Nå slipper du å lure på hva du skal ha til middag! Adam fra Adams matkasse samler her sine aller beste oppskrifter og setter dem sammen til praktiske ukemenyer. Hans største ønske er å gjøre hverdagen vår enklere, ta middagen tilbake og samle familien rundt middagsbordet igjen. Ikke minst hjelper han oss til å unngå å kaste overflødige ingredienser med de smarte handlelistene til hver av ukemenyene.

BROKKOLI- OG SKINKEPAI

ADAM BJERCK FOTO: CHRISTOFFER MEYER

ADAMS MAT Enkle hverdagsmiddager 978-82-02-52538-5 Pris: 379,-

ENKEL HVERDAGSMAT!


TOSKANSK KJØTTGRYTE


Det er den genuine matinteressen som knytter italienerne sammen. De ulike regionene i Italia har alle en rik og karakteristisk matkultur med store variasjoner fra region til region. I denne flotte kokeboka presenterer Mariangela en fantastisk matreise gjennom syv av Italias regioner. Et møte med herlige mennesker som brenner for mat og rüvarer og som villig deler sin kunnskap og sine retter. Regionene som beskrives er Piemonte, Veneto, Emilia Romagna, Toscana, Lazio, Campania og Sicilia.

RIGATONI MED FRISKE TOMATER OG RICOTTA

MARIANGELA DI FIORE FOTO: JOSEFIN LINDER

MITT ITALIA En kulinarisk reise 978-82-02-49870-2 Pris: 379,-

MATEN ER ITALIAS SJEL!


"DUGGFRISK"


Sjarmerende og lekker strikk! Oppskrifter på strikkesuksessen Skappelgenseren og mange andre plagg – flere helt nye og eksklusive for boka. Alle oppskriftene inneholder historien bak plagget, bilder og brukervennlige illustrasjoner for teknikker. Eget Skappelgarn er tilgjengelig i mange av landets garnbutikker. Superenkle oppskrifter, komfortable og lette å bruke – slik favorittplagg skal være.

"ROSE"

DORTHE SKAPPEL FOTO: AGNETE BRUN

KLART DU KAN Skappelstrikk 978-82-02-52650-4 Pris: 379,-

EKTE STRIKKEGLEDE!


POTETPIZZA


I Grønn bonanza handler det om ren matglede, gode råvarer, om å bruke opp alt og vite hva man spiser. I tillegg til over 60 oppskrifter inndelt etter råvare gir forfatteren en personlig vinkling på matglede. Kjente og kjære råvarer som potet og blomkål blir tatt i bruk på nye måter – sammen med ingredienser fra hele verden. Oppskriftene inspirerer til å smake nye smaker i gjenkjennelige kombinasjoner.

VÅRRULLER MED KÅLFYLL

MIA FROGNER FOTO: JOSEFIN LINDER

GRØNN BONANZA Potetpizza, sommerruller og blomkålwings 978-82-02-52054-0 Pris: 399,-

ALT SOM ER GRØNT ER GODT!


PITA


VERDENSMESTER I KOKKEKUNST

I Endelig helg fokuserer Ørjan Johannessen på fantastisk helgemat du kan servere familie og venner. Han henter fram norsk tradisjonsmat og sine beste internasjonale oppskrifter. For første gang deler han essensen i smakene fra vinnerrettene i verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or, og forteller hva som gjorde at han vant. Man skal gjenkjenne råvarene i smaken, sier kokken på Bekkjarvik Gjestgiveri.

CRÉME BRÜLÉE

ØRJAN JOHANNESSEN FOTO: TOM HAGA

ENDELIG HELG Verdens beste helgemat 978-82-02-52447-0 Pris: 399,-

VERDENS BESTE HELGEMAT!


SNICKERSKAKE


Franciskas fristende kaker er en hyllest til god smak! Den er full av vakre bilder og gode oppskrifter. Her finner du oppskrifter på kaker som smaker helt fantastisk, ser imponerende ut og i tillegg er enkle å lage. Franciska er kjent som vinner av Kake-krigen på TV. Hun har bakt kaker i mer enn 35 år, og her er hennes aller beste oppskrifter samlet på ett sted, grundig testet av et stort panel testbakere. I tillegg står hun bak bloggen Franciskas Vakre Verden, som er en av Norges største interiør- og kakeblogger, med mer enn 4,5 millioner sidevisninger. BLØTKAKE MED JORDBÆR

FRANCISKA MUNCK-JOHANSEN FOTO: FRANCISKA MUNCK-JOHANSEN

FRANCISKAS FRISTENDE KAKER 978-82-02-51331-3 Pris: 399,-

EN FANTASTISK KAKEVERDEN!


"NORDLYS"


I denne boka har Tine hentet sin inspirasjon fra vår tekstile kulturskatt, som kvinner har skapt med pinner og garn, tilpasset dagens motebilde. I boka er det lange og korte jakker, gensere, kjoler, tunikaer med eller uten innsving eller klokkeform, med isatte ermer eller med rundfelling. Til mange av plaggene er det oppskrifter på tilbehør som pannebånd, luer, sokker og pulsvarmere, hvis du har lyst til å matche plagget eller vil strikke noe som ikke tar altfor lang tid. Plaggene er strikket i ull og alpakka.

"PENELOPE"

TINE SOLHEIM FOTO: NILS SKOGSTRØM

STRIKKEDE SKATTER Tradisjonsrike mønsterborder i ny vri 978-82-02-52475-3 Pris: 379,-

TRADISJONSRIKT OG TRENDY!


HALVGROVE BAGELS


Her får du oppskrifter på 50 forskjellige, velsmakende og næringsrike brød du kan bake selv, helt uten ferdige melmikser. Her finner du hverdagsbrødet som ungene vil ha i matpakka, deilig loff, foccacia og baguetter til festlig lag, surdeigsbrød, knekkebrød og til og med brød du steker i stekepanna. Alt er enkelt forklart, og alle oppskriftene er fulgt av fristende bilder.

GRYTELOFF

KRISTIN GRANLI FOTO: GRY TRAAEN

EKTE BRØD Uten gluten og ferdige melmikser 978-82-02-51357-3 Pris: 379,-

GODT OG SAFTIG GLUTENFRITT BRØD!


MORS EPLEKAKE


Over 50 oppskrifter på kaker og desserter med frukt og bær, alt presentert med vakre fotos. Det er nesten så du kjenner duften og smaken av solmoden frukt. Foruten alle oppskriftene på kaker, desserter, syltetøy, kompotter, fruktgrøter, mos etc. er det også litt fakta, historikk og tips blandet med Karis stemningsfulle bilder. Lær deg å nyte og utnytte de fantastiske råvarene vi har i norske bær og norsk frukt.

SYLTEDE PLOMMER OG BRINGEBÆR

KARI FINNGAARD FOTO: KARI FINNGAARD

MORMORS FRUKT OG BÆR 978-82-02-50849-4 Pris: 349,-

NORSKE MATTRADISJONER


En reise fylt med undring og glede over alt det som putrer og gjærer i kjellere og bryggerhus – øl som smaker helt annerledes enn det som man kan kjøpe! Forfatteren har besøkt mange ølbryggere som fremdeles brygger etter gamlemetoden, og som deler sin kunnskap om ølbrygging. Boken inneholder selvfølgelig oppskrifter og bryggemetoder for gårdsøl fra flere distrikter. Men også oppskrift på mjød – selveste gudedrikken – for den som vil forsøke seg på noe spesielt til en spesiell anledning. En bok for alle som elsker godt drikke!

LARS MARIUS GARSHOL

GÅRDSØL Det norske ølet 978-82-02-51746-5 Pris: 379,-

ENGASJERENDE, SPRUDLENDE BOK OM ØL


OSTEKAKEBROWNIE


Velkommen til middagsparty! Denne lekre og bruksvennlige boka er inndelt etter ulike typer middagsselskaper, som nyttårsfest, familiemiddag, bursdagsselskap, surprise party og redd-ekteskapetmiddag. Alle oppskriftene er til rundt 8 personer. Blant dem er grillede fiken med brie og honning, spicy hummerrøre på crostini og rabarbra- og kanelcupcakes. Med menyer og praktiske råd og tips bygget på lang erfaring med festlige lag.

HANNAH WIDELL & AMANDA SCHULMAN FOTO: AMELIA WIDELL

MIDDAGSPARTY Hannah og Amandas favorittmiddager 978-82-02-49083-6 Pris: 379,-

RØDBETCARPACCIO

HERLIG FESTMAT!


FØLG VÅRE VÅRE FORFATTERE PÅ INSTAGRAM

@adamsmatkasse

@greenbonanza

Adams mat

Grønn Bonanza

ADAM BJERCK

MIA FROGNER

@dortheskappel

DORTHE SKAPPEL

Klart du kan Skappelstrikk

cappelendamm.no forlagsliv.no Podcast/bokprat Cappelen Damm Kokeboker Klart du kan Skappelstrikk


@franciskasvakreverden

FRANCISKA MUNCK-JOHANSEN

Franciskas fristende kaker

Cappelen Damm Kokebøker Hobbybøker

@arneogcarlos

ARNE & CARLOS

Fugler

@doggerbanken

BUXRUD, SOLLERMAN, WANG, DRING

Grøt - på ville veier


Linda Aagnes – markedssjef linda.aagnes@cappelendamm.no Liv Grønback – markedssjef liv.gronback@cappelendamm.no

Lasse Westad – salgssjef butikk/tilbud lasse.westad@cappelendamm.no

Trude Løtvedt – informasjonsansvarlig fakta trude.lotvedt@cappelendamm.no

FOTO FORSIDE: STIAN BROCH – FRA BOKA RÅ VARE FOTO BAKSIDE: AGNETE BRUN – FRA BOKA KLART DU KAN SKAPPELSTRIKK


Mat & hobbykatalogen  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you