Karsten skal flytte

Page 1KARSTEN OG PETRA-BØKENE

TEKST: TOR ÅGE BRINGSVÆRD • TEGNINGER: ANNE G. HOLT

KARSTEN SKAL FLYTTE


© CAPPELEN DAMM AS, 2021 ISBN 978-82-02-69350-3 1. utgave, 1. opplag 2021 Illustrasjoner: Anne G. Holt Omslagsdesign: Séan Brewer Sats: Cappelen Damm AS Repro: Narayana Press, Danmark 2019 Trykk og innbinding: Livonia Print, Latvia 2021 Skrift: Palatino 12/15 og trykt på Arctic Volume 150 g www.cappelendamm.no


En dag da de spiser middag, sier pappa at han og mamma har noe de må snakke med Karsten og storesøster Siri om. «Vi må finne et annet sted å bo,» sier han. «Hæ?» sier Karsten. «Skal vi flytte?»


«Dette er jo ikke vårt hus,» sier mamma. «Vi bare leier det. Hver måned betaler vi for å få lov til å bo her.» «Men nå vil de som eier huset, selge det,» sier pappa. «Da kan vi vel kjøpe det?» sier Siri. «Det har vi ikke råd til,» sier pappa. «Så mange penger …


… har vi ikke. Det er ikke sikkert at jeg får lov til å fortsette å ha butikken min i første etasje engang.» Siri blir lei seg. Og det blir Karsten også. «Men vi håper å finne noe i nærheten,» sier mamma. «Sånn at dere skal slippe å begynne på ny skole og i ny barnehage.»


Da Karsten skal legge seg, forteller pappa at da han var liten, måtte han flytte en gang. «Langt vekk?» spør Karsten. «Helt til en annen by,» sier pappa. «Jeg gruet meg veldig. Og savnet vennene mine. Særlig i begynnelsen. Men så ble det bedre. Til slutt likte jeg meg kjempegodt på det nye stedet. Og jeg fikk mange nye venner!»


«Men de gamle vennene dine?» «Jeg holdt kontakt med bestevennen min,» sier pappa. «Vi skrev brev til hverandre. Og vi er venner fremdeles!» Den kvelden er det ikke lett å få sove. Selv om Karsten har Løveungen i armkroken og Leo ved føttene.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.