Utdrag Karsten og Petra har juleselskap

Page 1
TEKST: TOR ÅGE BRINGSVÆRD • TEGNINGER: ANNE G. HOLT

KARSTEN OG PETRA HAR JULESELSKAPPå julaften fikk Karsten mange presanger: en genser, en lue og en T-skjorte med bilde av en tiger. Men det han ble mest glad for var et lego-byggesett av et romskip, en bok om planeten Mars – og to hundre kroner i en konvolutt. Karsten sparer til et ordentlig teleskop og synes


det er spennende å tenke på stjerner og planeter. Men det dumme med boken var at han fikk to stykker. Og nå er Karsten i bokhandelen for å bytte den ene av bøkene. Det er mange andre som også vil bytte julepresanger. Det er det alltid i romjulen, i dagene mellom jul og nyttår.


Karsten finner ikke noen ny bok som han har lyst på. Så da leverer han bare fra seg den han har, og får en tilgodelapp i stedet. På den står det hvor mange penger han har til gode i butikken. «Vi får heller komme tilbake en annen gang, Karsten,» sier mamma.


Plutselig ringer mammas telefon. Det er mamma’n til Petra som ringer. Hun sier at hun og Petra gjerne vil lage et lite juleselskap i romjulen, og nå lurer hun på om Karsten og familien hans har lyst til å komme. «Klart vi vil!» sier Karstens mamma. «I morgen, sier du? Vi kommer gjerne!»


«Et juleselskap?» sier pappa’n til Karsten. «Det høres koselig ut.» «Må jeg være med?» spør storesøster Siri. «Jeg hadde jo tenkt meg på kino med vennene mine i morgen.» «Du er stor jente, så det kan du bestemme selv,» sier mamma.


«Jeg gleder meg,» sier Karsten. «Det gjør jeg også,» sier Løveungen. «For da får jeg være sammen med Frøken Kanin igjen.»


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.