Cappelen Damm magasinet - Barn og Ungdom - Våren 2018

Page 1

#1 – VÅREN 2018

MA: – GRATIS

barn & Ungdom

VÅRENS NYHETER

INGUNN AAMODT

20 ÅR MED PULVERHEKSA


NÅ PÅ KINO!


TIDEN FOR LØGNER ER OVER. KOMMER NOEN TIL Å OVERLEVE DØDSKUREN?

DETTE ER DEN 3. BOKA SOM ER BLITT FILMATISERT. LES MER OM BØKENE PÅ SIDE 69.


LEDER

Kjære bokhandler! God bokvår til alle dere som jobber med formidling og salg av bøkene våre! Vi i Cappelen Damm Barn og Ungdom gleder oss til å vise dere alle de flotte bøkene vi har på vårlisten.

CAPPELEN DAMM MAGASINET: BARN OG UNGDOM Våren 2018

Bokrådene har valgt. Valgene er gode, men det er alltid fine bøker som ikke automatisk er med på reisen videre ut i butikk og derfra til et nytt hjem. Vi håper at dette magasinet kan bidra til at dere oppdager noen godbiter som ikke nødvendigvis blir eksponert på samme måte overalt.

DINE KONTAKTPERSONER I CAPPELEN DAMM

Barnas bestevenner er en ny kategori hos oss. Her har vi samlet alle «merkevarene våre» 0-7 år. Vi har egen side på FB og Instagram. Vi presenterer mange nye titler i Barnas bestevenner denne våren, som Mummitrollet, Astrid Lindgrens flotte sommerbok, Karsten og Petra, Kaptein Sabeltann, My Little Pony og mange flere kjente figurer. Pulverheksa er en kjent figur, som mange barn liker veldig godt. I år fyller hun 20 år! Hvem skulle tro at heksa til Ingunn Aamodt er blitt så gammel? Pulverheksa er nesten den samme som hun alltid har vært, men kanskje litt klarere i fargene og litt finere tegninger? Bøker med læringsaspekt er populært hos foreldre. Vi satser enda mer på bøker som vi kaller Lek og lær, som kombinerer underholdning og nytte. Lek og lær er bøker og produkter som stimulerer sanser gjennom lek, trener ord og begreper, lærer å gjenkjenne dyr og gjenstander, lærer farger, former og tall, lærer å danne egne bilder og trener leseferdigheter. Denne vårens Lek og lær er: Jeg teller 1 2 3, Dyrene sier titt-tei!, Mine første lære-kort, Så stor er jeg! – Høydemåler, Knuts kropp og ikke minst Anne Østgaards morsomme ABC for barske barn.

God vårsesong med de beste bøkene for barn og ungdom!

MA0214219 Ansvarlig utgiver: CAPPELEN DAMM AS

Anne Helene Liebenberg Salgs- og kommunikasjonssjef barn og ungdom Kjedeansvarlig Mobil 408 88 289 Anne.Helene.Liebenberg@cappelendamm.no Line Huse Kjedeansvarlig Mobil 970 37 440 Line.Huse@cappelendamm.no www.cappelendamm.no Layout: Lene M. Bjørang, Christoffer Bogsti Omslagsillustrasjon: Ingunn Aamodt Trykk: Zoom Grafisk AS Papir: 80 gram High Speed Gloss Det tas forbehold om endringer i utgivelsesprogram og priser. CAPPELEN DAMM Sentralbord: 21 61 65 00 Besøksadresse: Akersgata 47/49, 0180 Oslo Postadresse: Postboks 1900, 0055 Oslo barneboker ungdomsbok barnas bestevenner barneboker barneboker ungdomsboker bokogbolle barnasbestevenner

Birgit Christensen Forlagsdirektør

4  CA PPELENDA MM –

ma ga si net


MAGASIN INTRO

Innhold Barnas Bestevenner

2–5 år høytlesning

19

4 3–6 år høytlesning

5-8 år høytlesning

lettlest

32 37

9–12 år

20

29 Ungdom

bertil_grei.indd 39

48

Fakta

48

01.11.17 12.57

tegneserie

44 CA PPELENDA MM –

ma ga si net  5


BARNAS BESTEVENNER

vår favorittbrannmann

Vi stoler på sam!

Bæ-bu! Bæ-bu! Brannbilen Jupiter til unnsetning! Uansett hvilken nødsituasjon som oppstår i Pontypandy, står Brannmann Sam og Jupiter klare for å hjelpe til med alt fra en kjøkkenbrann til en buss som har kjørt av veien. Boka er formet akkurat som Jupiter, og er fin å leke med. Les boka, løft klaffene og trykk på lydknappene, så får du vite alt om hvordan rampete Georg har gitt Ponty­ pandy brannstasjon en spesielt travel uke på land, til havs og i luften!

BRANNMANN SAM: JUPITER

Kr 129,Utkommer februar

6  CA PPELENDA MM –

ma ga si net

BRANNMANN SAM: ALARMEN GÅR!

Kr 199,Utkommer februar


BARNAS BESTEVENNER

hils på molly

En ny bestevenn En ny med bok med småbarnas favorittmus! En stor, flott bok om Molly mus, med over 50 klaffer. TUT, TUT, MOLLY

LUCY COUSINS Kr 129,Alder: 1–3

Tell fra 1–5 med Molly! En solid pappbok med tallene fra 1–5 for de aller minste barna.

TELL MED MOLLY!

LUCY COUSINS Kr 129,Alder: 1–3

Lær fargene med Molly mus! Når alle vennene samles til piknik, blir det en regnbue av gode smaker. En kjempesøt bok i kraftig papp. Fin introduksjon til farger, frukter og Mollys univers. MOLLYS FARGER

LUCY COUSINS Kr 129,Alder: 1–3

CA PPELENDA MM –

ma ga si net  7


BARNAS BESTEVENNER

se, les og lek med

Minsten

I dag er Minsten sint! Han ødelegger legotårnet, sparker og skriker og er så sint som en løve, nei, som en kroko­ dille! Men det er slitsomt å være sint. Kanskje Minsten heller skal være en liten kanin i fanget til mamma? En liten bok om sterke følelser, overraskelser og litt tull og fanteri.

MINSTEN ER SINT

MINSTEN NUSSER

MERVI LINDMAN Kr 129,Alder: 1–3 Utkommer mars

8  CA PPELENDA MM –

Minsten vil nusse alle ting i dag: Mamma, pappa, storesøster, katten, marken... Nei, forresten, IKKE marken. Men hunden, speilet, kosedyr og – deg! Se, les og le sammen med den utrolige herlige beibien som får både store og små til å trekke på smilebåndet.

MERVI LINDMAN Kr 129,Alder: 1–3 Utkommer mars

ma ga si net


BARNAS BESTEVENNER

gavebøker om

mummitrollet BESTILL MIN. 6 EKS OG FÅ DISPLAY SOM DU KAN HA BØKENE I.

Bli kjent med Mummitrollet, verdens fineste lille mummitroll, og noen av vennene hans. En fin pappbok for de yngste, formet som Mummitrollet.

MUMMITROLLET

OVERSETTER: ANNE HANSEN

Kr 149,Alder: 1–3

En bok om kjærlighet til dem du er glad i – uansett alder!

MUMMITROLLETS BOK OM KJÆRLIGHET

Kr 129,-

CA PPELENDA MM –

ma ga si net  9


BARNAS BESTEVENNER

En klassisk bildebok av Tove Jansson gjendiktet på rim av André Bjerke. I Den farlige reisen møter vi Pernille som kjeder seg, men plutselig finner hun et par briller. Når hun tar dem på seg, så forandrer alt seg. Skogen blir vill som en jungel, katten hennes blir en tiger og Pernille blir en liten heks. Pernille begir seg ut på en reise som ender i Mummidalen. På sin vei møter hun Sniff, Hemulen, Mummitrollet og andre kjente figurer fra Mummidalen.

En spesiell

reise DEN FARLIGE REISEN

TOVE JANSSON Kr 249,Utkommer januar Alder: 3–8

10  CA PPELENDA MM –

ma ga si net


BARNAS BESTEVENNER

hipp hurra!

Pulverheksa har bursdag, og det på selveste sankthansaften. Det blir sankt­ hansbål og bursdagsfest som alle i Pulverskogen er invitert til. Men har alle gjestene husket å ha med gave? Og må en gave være en ting?

I ÅR ER DET 20 ÅR SIDEN DEN FØRSTE BOKA OM PULVERHEKSA KOM UT!

PULVERHEKSA HAR BURSDAG

INGUNN AAMODT Kr 259,Utkommer juni Alder: 2–5

CA PPELENDA MM –

ma ga si net  11


BARNAS BESTEVENNER

Kruusval-bøker for

de minste NY BOK I EVENTYRSERIEN!

Prinsessen på erten for de aller yngste! Catarina Kruusval har illustrert H.C. Andersens klassiske eventyr med varme, dramatikk og humor. I eventyr-serien har hun tidligere illustrert De tre bukkene Bruse, Gullhår og de tre bjørnene, Rødhette og De tre grisene.

PRINSESSEN PÅ ERTEN

CATARINA KRUUSVAL

OVERSETTER: ASTRID HAUGEN

Kr 129,Utkommer mars Alder: 1–3

12  CA PPELENDA MM –

ma ga si net

Ellen elsker hunder – store og små, snille, sjenerte og tøysete. Ellen vil ha en hund som er akkurat passe rampete. En som vil gå pent og som ikke slikker henne i ansiktet hele tiden. Finnes det slike hunder? ELLEN ØNSKER SEG HUND

CATARINA KRUUSVAL

OVERSETTER: HEIDI SÆVAREID

Kr 199,Utkommer februar Alder: 3–6


BARNAS BESTEVENNER

bli venn med

karsten og petra

BLI VENN MED KARSTEN OG PETRA

TOR ÅGE BRINGSVÆRD Kr 149,Utkommer mars

Bli kjent med Karsten, Petra, Løveungen, Frøken Kanin og alle andre store og små fra Karsten og Petras univers.

CA PPELENDA MM –

ma ga si net  13


BARNAS BESTEVENNER

åtte fortellinger i én

fin gavebok

ASTRID LINDGRENS SOMMER

ASTRID LINDGREN Kr 299,Utkommer mai Alder: 3–9

14  CA PPELENDA MM –

En flott gavebok med åtte sommerlige fortellinger fra Astrid Lindgrens verden. Her får vi møte barna fra Bråkmakergata, Emil og Ida, barna i Bakkebygrenda, Pippi, Marikken og Lisabeth, Ronja og Birk – og enda flere!

ma ga si net


BARNAS BESTEVENNER

SE RONJA PÅ NETFLIX! NY SERIE TILGJENGELIG NÅ!

Ronja røverdatter er en av Astrid Lindgrens største eventyrfortellinger, en Romeo og Julie-historie om Ronja og Birk som er barn av to rivaliserende røverhøvdinger. Boken er vakkert illustrert av Katsuya Kondo, som er inspirert av Studio Ghiblis magiske filmbilder.

ronja røverdatter

RONJA RØVERDATTER – NYILLUSTRERT

Kr 249,Utkommer April

Nyillustrert CA PPELENDA MM –

ma ga si net  15


BARNAS BESTEVENNER nbue

Rainbow Dashs reg

:

Vanskelighetsgrad 12 biter

nbue

Rainbow Dashs reg

2 egg 1,5 dl sukker 1 dl melk 2,5 dl hvetemel 2 ts bakepulver er 1 1/2 ts vaniljesukk 100 g smeltet smør r 2 1/2 ss kakaopulve je, gult, orans rødt, i strøssel grønt, turkis og lilla Glasur 3,5 dl melis 1 ts vaniljesukker 2 1/2 ss sterk kaffe 40 g smeltet smør

Vil du ha en bit av regnbuen?

på flyvetriks så opptatt med å øve Rainbow Dash er enkle, å bake. Men disse at hun ikke rekker fort å lage, selv det går ne niese knæsjfargede brow ! Prøv en salto eller en loop når man er midt i spretne e og sjarmer selv de dem, la deg overrask Wonderbolts! ingredienser og vend hvitt. Bland alle tørre Pisk egg og sukker i smeltet smør og . Til slutt heller du dem inn i eggedosisen (20 x 30 cm) Dekk en langpanne tig. forsik er bland melk og Stekes nederst i ovnen r. utove røren l med bakepapir og forde minutter. på 175 °C i ca. 20 inn smeltet ker i en bolle, og bland Sikt melis og vaniljesuk e kaken mens den glasuren over den ferdig nale striper smør og kaffe. Hell diago i el strøss l utover. Forde er varm, og spre jevnt før glasuren stivner. for å lage en regnbue

Jeg har alltid tid til søtsaker!!

58 11.09.17 16.55

er_569693.indd

16.55nkiePieBakerKak 11.09.17MLP_Pi

58

93.indd 59

akerKaker_5696

MLP_PinkiePieB

søt og fristende

kakebok MY LITTLE PONY – KAKEBOK

Kr 149,Utkommer mars

16  CA PPELENDA MM –

ma ga si net

Her er det mange desserter å velge mellom, fra enkle flammekaker på pinne til vidunderlige fantasikaker, og noen du kan bake til store høytider. Instruksjonene er enkle og detaljerte, og de gir også noen tips for å sette små hjelpere i sving med viktige bakeoppgaver. Ta på deg kokkehatten og dypp hovene i mel, for nå skal det bakes!


BARNAS BESTEVENNER

aktiviteter i

ponyville My Little Pony veskebok er en bok full av oppgaver fra Ponyville. Her kan man leke med "press-ut" -ponniene, kle på dem, pynte med klistremerker og mye, mye mer. Veskebok full av oppgaver, klistremerker, fargelegging og små historier om dine favoritt-ponnier!

Med enkle gåter kan de aller yngste øve på å svare på spørsmål – samtidig som de blir kjent med Twilight Sparkle, Fluttershy, Rainbow Dash og de andre glade ponniene i Ponyville.

MY LITTLE PONY – VESKEBOK

OVERSETTER: CSILLA MARIA KRISAR

Kr 149,Utkommer februar Alder: 3–6

MY LITTLE PONY – PONNIGÅTER

Kr 149,Utkommer april

CA PPELENDA MM –

ma ga si net  17


BARNAS BESTEVENNER

kan du hjelpe

kaptein sabeltann? KAPTEIN SABELTANN – HVOR ER NØKKELEN?

TERJE FORMOE Kr 249,Utkommer april Alder: 3–6

18  CA PPELENDA MM –

Kaptein Sabeltann er fryktelig sint! Det er en tyv løs i Abra Havn. Nøkkelen til skattkammeret er forsvunnet. I jakten på nøkkeltyven blir du med på en rundreise ut på det åpne hav, i skumle kneiper, ned på havets bunn og til uoppdaget land, og du får mange oppgaver å løse underveis. Dette er en annerledes myldrebok. Den kan brukes både som en letog-finn-bok og som en fortellingsbok.

ma ga si net


BARNAS BESTEVENNER

En flott bok som introduserer de minste til de mest kjente karakterene i Kaptein Sabeltanns spennende verden. Vet du hvem som er Kaptein Sabeltanns venner og fiender? Her møter du dem! Langemann, Pinky, Pelle og Pysa, Skalken, Benjamin, Grusomme Gabriel, Greven av Gral og mange flere.

KAPTEIN SABELTANN – VENNER OG FIENDER PÅ DE SJU HAV

TERJE FORMOE Kr 149,Alder: 1–3

fin bok for de

minste CA PPELENDA MM –

ma ga si net  19


BARNAS BESTEVENNER

Kule

NINJAHELTER!

2 bøker i 1: Ninjahelter og Lord Garmadon, ond far Les om ninjaheltene fra NINJAGO® verdenen med den grønne ninjaen Lloyd i spissen og Lord Garmadon, Lloyds onde far. Lord Garmadon er egentlig bare opptatt av å beseire NINJAGO® by, og Lloyds oppgave er å forsvare den. Bli med inn i den fantastiske NINJAGO® verdenen!

LEGO® THE NINJAGO® MOVIE – NINJAHELTER

MICHAEL PETRANEK

OVERSETTER: HÅVARD HODNE

Kr 199,Utkommer februar

2 0  CA PPELENDA MM –

Heltene fra LEGO NINJAGO® verdenen slår tilbake! Møt de kule ninjaene fra NINJAGO® by og bli med på et actioneventyr! Denne boka er full av aktiviteter, labyrinter, let og finn, små historier og mye, mye mer. Og det beste av alt – det følger med en kul minifigur av en av ninjaene!

LEGO® THE NINJAGO® MOVIE – IKKE TULL MED NINJAENE OVERSETTER: JENS E. RØSÅSEN

Kr 179,-

ma ga si net


2–5 ÅR HØYTLESNING GUTT OG JENTE REPARERER

HILDE MATRE LARSEN Kr 149,Utkommer april

FØRSTE BOK I SERIEN BLE NOMINERT TIL BRAGEPRISEN

Gutt og Jente reparerer. En ødelagt bamse og en ødelagt bil. Nå er alt reparert. Hva skal de gjøre? Ødelegge noe, selvfølgelig!

Den tredje boka om Gutt og Jente handler om å bygge opp og rase ned. Og litt om hva som skal til for å gjøre Voksen blid igjen.

ALFADYR

HANNE FOSSAA ERIKSEN KR 249,Utkommer mars Alder: 5–7

Les-lek-lær! En ABC for barn som har begynt å lære seg engelsk. Hver bokstav – stor og liten – er formet som et dyr som har samme forbokstav på engelsk og norsk. Hver bokstav har et enkelt, kort vers både på engelsk og norsk.

CA PPELENDA MM –

ma ga si net  21


3–6 ÅR HØYTLESNING

Morsom og rampete ABC FOR BARSKE BARN

ANNE ØSTGAARD Kr 249,Utkommer mars Alder: 3–6

2 2  CA PPELENDA MM –

ma ga si net

En ABC for barske barn – og de fleste andre! Tekstene er på vers, og er enkelt oppbygd med god rytme, som gjør dem fine både å lese høyt og å øve seg på å lese. Her skjer det veldig mye, både i tekst og illustrasjoner! Tegningene er gøyale å utforske, med et mylder av spennende ting som er knyttet opp til bokstaven som skildres.3–6 ÅR HØYTLESNING

hvordan bli en

bedre skjære? Skjæra Bertil er pen. Han er flink. Han er dessuten en fantastisk sanger. Likevel vil ikke den teite katten være sammen med ham. Kan det være noe Bertil sa? For eksempel at katten er teit? Bertil må visst bli en enda bedre skjære. Om det i det hele tatt er mulig. Anna Fiske har skrevet og tegnet en herlig bildebok om kommunikasjonssvikt og hybris.

bertil_grei.indd 39

01.11.17 12.57

01.11.17 12.57

01.11.17 12.57

bertil_grei.indd

18

BERTIL BLIR GREI

ANNA FISKE Kr 179,Utkommer februar

2 4  CA PPELENDA MM –

ma ga si net

bertil_grei.indd

19


3–6 ÅR HØYTLESNING

Oppslaget ba re fortsetter

og fortsetter

og fortsetter

!

Årets

lengste bildebok! Brett ut, les høyt og oppdag alt som skjer på kjøkkenet mens du sover.

7

Jeg våkner av lyder og lister meg ned, men tror nesten ikke det jeg får se for under den stripete kjøkkenmatta snorker den skjeløyde nabokatta. Men det er ikke det verste ...

DU TROR DET IKKE FØR DU FÅR SE DET

INGEBORG ELIASSEN OG HILDE HODNEFJELD Kr 299,Utkommer april

Du tror det ikke før du får se det ... Denne fantasieggende og fargerike bilde­ boka ikke noe du har sett tidligere.

CA PPELENDA MM –

ma ga si net   2 5


3–6 ÅR HØYTLESNING

Mons og Mona er godtesyke og leter seg gjennom hele huset på jakt etter godteri. Det eneste de finner er en støvete rosin. Men så kommer de på at de kan jo lage smoothie – det er godt! Pappa hjelper dem med blenderen, og sammen lager de en kjempegod smoothie. Bakerst i boka er det oppskrifter på smoothie.

bli med og lag

smoothie MONS OG MONA LAGER SMOOTHIE – MED OPPSKRIFTER PÅL H. CHRISTIANSEN OG MORTEN N. PEDERSEN Kr 179,Utkommer mars

2 6  CA PPELENDA MM –

ma ga si net


3–6 ÅR HØYTLESNING

Friske Epler

Hele Året DET GRØNNE TREET

MAX ESTES Kr 279,Utkommer mai

I den lille landsbyen Snippen er det flere epletrær enn innbyggere. Men det behøvdes bare et tre for å få hele verdens oppmerksomhet. Spesielt av et tre der bladene aldri visner, og det henger friske epler, selv på vinteren. Når treet blir kjent, vil hele verden komme til Snippen. Men ikke all oppmerksomhet er av det gode.

CA PPELENDA MM –

ma ga si net   2 7


3–6 ÅR HØYTLESNING

En fantasifull

reise

Alle barn har lekt i en eske. I denne bildeboka. er det en enkel, brun pappeske som sender de små oppdagerne på en reise. De drar tilbake i fortiden og urkontinetet Pangea og inn i fremtiden. Med enkle verselinjer på rim og fantastiske illustrasjoner er leseren med på en lærerik og fantasirik tur. Den magiske pappesken er kunstneren Kristin Bortolottis bokdebut.

DEN MAGISKE PAPPESKEN

KRISTIN BORTOLOTTI Kr 269,Utkommer mars Alder: 3–6

2 8  CA PPELENDA MM –

ma ga si net


3–6 ÅR HØYTLESNING

hvem lager

tåka?

(TÅKETROLL )

GUDNY INGEBJØRG HAGEN Kr 249,Utkommer februar

Midt imot Holmenkollbakken fins Tåkeheimen. Der bor tåketrollene, og i den urgamle tåkeveven sitter de eldste av dem og vever tykke og tynne tåketepper i de fineste farger, former og fasonger. Når et tåketeppe er vevet ferdig, flyr tåkeflyverne ut og brer det over hopp­ bakken, så alle som er på besøk i Holmenkollen kan beundre det og si til hverandre: – Nå har vi sett den berømte Kollentåka! CA PPELENDA MM –

ma ga si net   2 9


3–6 ÅR HØYTLESNING

EN EN

VELDIG STOR VENN VENN

Ester og hvalen er en fortelling om å stå utenfor. Og en fortelling om å ha en veldig stor venn som bor i havet. Ester er sikker på at hun så en hval på klasseturen. Det var ikke et skjær. Hun prøver ikke å få oppmerksomhet! Men ikke engang læreren tror på Ester. Temaukene om havet og verdensrommet skal avsluttes med en forestilling. Men Safia og Kornelia vil ikke være på gruppe med Ester. De synes bare hun er rar.

ESTER OG HVALEN

JILL MOURSUND Kr 299,Utkommer april

3 0  CA PPELENDA MM –

ma ga si net


5–8 ÅR HØYTLESNING

Nyheter fra

skogen I den trettende boka om Reven og Grisungen bestemmer de to vennene seg for å lage avis. Men det er ikke lett å finne spennende nyheter i skogen. Ei mus som nesten snubler er ikke mye å skrive om. Og hva skal de ha på forsida? Heldigvis kommer skogens konge på besøk, og da blir det fart i sakene.

– Ja! ropte Gri sungen. – Jeg løper hjem og – Stopp, stopp, henter kamera stopp! ropte Rev ! stopp, stopp, en. – Stopp, stop stopp! Du kan p, stopp, ikke bare beg må bestemmes ynne. Det er my først. e som – Hva da? spu rte Grisungen .

REVELJEN-GRISEPOSTEN

BJØRN F. RØRVIK OG PER DYBVIG Kr 299,Utkommer mars

CA PPELENDA MM –

ma ga si net  31


3–6 ÅR HØYTLESNING

En bildebok i

særklasse

Bestefars båt ligger klar, lillebror løper i forveien. De skal ro, leke bokstavleken, se storhavet. Men jenta i denne historien kvier seg. Det er noe som er så vanskelig å snakke om. En dag blir alt deres, forteller bestefar. Båten, sydvesten, stormkjøkkenet. Men jenta vil ikke ha det. Hun vil bare ha bestefar. Du og jeg er en fortelling om å være glad i noen, og om å være redd for å miste den du er glad i. DU OG JEG

SYNNE LEA OG STIAN HOLE Kr 299,Utkommer januar Alder: 5–99

3 2  CA PPELENDA MM –

ma ga si netLETTLEST

Alle politibetjentene klarer å fange skurker, unntatt Glenn. «Erta berta,» sier de andre betjentene. Men i morgen – da skal Glenn vise dem. Mye kan sies om politimannen Glenn. Han er grei. Han er ryddig. Han er hjelpsom. Men spesielt observant er han ikke. Camilla Kuhn har skrevet og illustrert en ny, humoristisk Løveunge som vil gå rett hjem hos de yngste leserne. GLENN OG SKURKENE

CAMILLA KUHN Kr 149,Utkommer mars Alder: 4–7

3 4  CA PPELENDA MM –

ma ga si net

Frukthandler Plomme har et stort problem. Ingen vil kjøpe melonbiter, enda de er forfriskende og deilige. Kundene virker rett og slett redde. Detektiv Ole tar saken. Kan kundenes skepsis rett og slett skyldes en skrivefeil? Skumle meloner er noe så sjeldent som lettlest krim. Og den som vil løse mysteriet, må også lete i språket. SKUMLE MELONER

JAN CHR. NÆSS Kr 149,Utkommer mars Alder: 4–7


LETTLEST

Sjarmerende Leseløve om å savne noen å være sammen med. Gustav løser det på sin egen måte! Det er sommerferie, og Gustav kjeder seg. Ingen andre er hjemme, og mamma bare pus­ ser opp. Utenfor butikken sitter en hund. Helt alene. Mamma har sagt han ikke får gå bort til fremmede hunder. Men mamma er jo ikke der! STJÅLET VENN

INGELIN RØSSLAND Kr 169,Utkommer mars Alder: 6–9

Spennende Leseløve om en skitur som plutselig blir alvor, om vennskap og om å hjelpe hverandre. Snart er det skidag, og Anders vil lære Khalid å gå på ski. Først trener de i bakken bak blokkene. Men en kveld følger de lysløypa inn i skogen. I en bratt bakke faller Anders. Foten gjør vondt, og det er mørkt og kaldt. Hvordan skal de komme seg hjem nå? SKITUREN

SIDSEL JØRANLID Kr 179,Utkommer januar Alder: 7–10 CA PPELENDA MM –

ma ga si net   3 5


LETTLEST

alle barna

vitser

Alle barna hadde fortenner unntatt Pia, hun datt i sklia

Alle barna leseløve inneholder de beste Alle-barnavitsene, og flere nye. Omskrevet for å gjøre lesingen ikke bare lett, men morsom. Rikt illustrert av Jens A. Larsen Aas.

ALLE BARNA LESELØVE

HÅKON FORFOD SØNNELAND Kr 179,Utkommer mars Alder: 5–10 3 6  CA PPELENDA MM –

ma ga si net


LETTLEST

nytt, spennende

oppdrag Innbyggerne i Valleby er blitt invitert til sjokoladesmaking på slottet. Det er grev von Farsen som inviterer. Under smakingen legger Lasse og Maja merke til at grevens vakt iakttar alle og forsyner hele tiden greven med håndskrevne lapper. Det ser ut som at noe lurt er på gang! Lasse og Maja smyger seg i vei og oppdager at alle de andre rommene på slottet er tomme. Og at en motorsykkel står klar i garasjen ... SLOTTSMYSTERIET

MARTIN WIDMARK

OVERSETTER: TOR FRETHEIM

Kr 199,Utkommer februar Alder: 7–10

...og en fin sommerbok LasseMajas sommerferiebok er full av spennende krimgåter, morsomme aktiviteter og oppgaver. Boka inneholder også en helt ny historie om den gangen Lasse og Maja måtte hjelpe til med å finne en ape på rømmen. Her finner du også oppskrifter fra iskiosken, spill, morsekoder, utfyllingssider og masse mer moro! En perfekt bok å ta med seg på reise. LASSEMAJAS SOMMERFERIEBOK 2018

MARTIN WIDMARK

OVERSETTER: TOR FRETHEIM

Kr 99,Utkommer april Alder: 7–10

CA PPELENDA MM –

ma ga si net   3 7


LETTLEST

Det har begynt en ny gutt i femte som heter Roy. Han vil være med i klinkekule-kampene til første klasse, men han jukser. Heldigvis får en av jentene en veldig god idé. Klassen min er en sjarmerende serie med gode historier, humor og gjenkjennelse for de yngste leserne. Klinkekule-kampen er den 21. boka i serien. KLINKEKULE-KAMPEN

HELENA BROSS

MORO MED LINJAL

HELENA BROSS Kr 99,Alder: 6–8

OVERSETTER: LISE MÄNNIKKÖ

Kr 199,Alder: 6–8

3 8  CA PPELENDA MM –

Øv på centimeter, desimeter og meter med Klassen min. Hvilke ting er lengst, kortest eller like lange? Se hvem som er lengst i Klassen min, og gjett hvem av Oscars kaniner som hopper lengst. Klipp ut linjalen i boka og sett i gang med å måle saker rundt omkring deg. Tegn, regn og sammenlign kort og lang på en morsom måte!

ma ga si net


BARNEROMAN 9–12

En førsteklassings

Hverdag

STINE KLASSE 1A

TANIA KJELDSET Kr 199,Utkommer mars Alder: 6–9

STINE OG SKOLETANNLEGEN

TANIA KJELDSET Kr 199 ,Utkommer mars Alder: 6–9

Velegnete bøker til høytlesning ved skolestart, og som lese selv-bok i de første skoleårene. Lettlest og sjarmerende fortelling fra en førsteklassings hverdag: Om skolestart, om løse tenner og tenner som sitter altfor fast, om store gutter som plager, og enda større gutter som beskytter og som man kan bli forelsket i.

CA PPELENDA MM –

ma ga si net   3 9


BARNEROMAN 9–12

Endelig kule bøker om

jentefotball MIKAEL THÖRNQVIST

MIKAEL THÖRNQVIST

MIKAEL THÖRNQVIST

Fotball og kyss

Taklinger og tårer

Fiender og forsvarere

Emma er 11 år og begynner på fotball-laget.Plutselig forventes det at hun blir en god lagspiller, får gode tekniske ferdigheter og blir modig. For eksempel må hun våge å overnatte hos en venninne, gå forbi den tøffeste gjengen på skolen. Og vanskeligst av alt – kanskje tørre å kysse han som er så søt. Lagspill og vennskap er ikke lett. Heldigvis kan hun øve!

Emma har fått beskjed om at hun må slutte å være redd for ballen. At hun må tørre å holde blikket på ballen og at hun må våge å takle. Nye lagvenninner kommer til fotballaget. Det er bra, for Emmas bestevenninne, Sara, har blitt helt gal etter dansing og har funnet en ny venninne som passer med hobbyen. Eller omvendt. Emma savner Sara fryktelig. Enda verre blir det når Sara blir taklet hardt. Av Emma.

Først skyter Emma et katastrofalt dårlig straffespark. Deretter legger hun et hjørnespark som er så godt at hun får skryt av den nye trenere. Han som ingen kommer overens med. Felicia er tilbake på trening – helt forandret, men til det verre, synes Emma. Det kan være like greit å få seg nye venner først som sist, for hvis det pappa sier stemmer, må hun flytte.

FOTBALL OG KYSS

TAKLINGER OG TÅRER

MIKAEL THÖRNQVIST

OVERSETTER: SILJE BEITE LØKEN

Kr 149,Utkommer mars Alder: 9–12

4 0  CA PPELENDA MM –

ma ga si net

MIKAEL THÖRNQVIST

OVERSETTER: CECILIE WINGER

Kr 249,Utkommer mars Alder: 9–12

FIENDER OG FORSVARERE

MIKAEL THÖRNQVIST

OVERSETTER: CECILIE WINGER

Kr 249,Utkommer mars Alder: 9–12BARNEROMAN 9–12

INTROPRIS

99,-

Første bok i en trilogi IT-JENTA 1: PLUTSELIG POPULÆR

KATY BIRCHALL

OVERSETTER: KIRSTI VOGT

Kr 99,Utkommer mars Alder: 9–14

4 2  CA PPELENDA MM –

ma ga si net

Anna på 14 kastes inn i rampelyset – og er plutselig på alle landets forsider! – når faren hennes skal gifte seg med en av verdens mest berømte filmstjerner. Så kult! For alle vil jo være populære ... eller? Plutselig populær er den første boka om It-jenta Anna.


BARNEROMAN 9–12

Vennskap, humor, drama og kjærlighet. Perfekt for lesere mellom 10 og 14 år. DRAMA

RAINA TELGEMEIER

OVERSETTER: HILDE LYNG

Kr 249,Utkommer mars Alder: 10–14

Grafisk tegneserieroman av New York Times' bestselgende forfatter og illustratør Raina Telgemeier – endelig på norsk. Teatergruppa på skolen skal sette opp en kjent musikal, og da blir det naturligvis drama både på og utenfor scenen. Det komplette kaos inntreffer når to kjekke brødre blir med i teatergruppa.

CA PPELENDA MM –

ma ga si net   4 3


BARNEROMAN 9–12 MILES OG NILES. BOK 3. VILLMARKENS SØNNER

MAC BARNETT OG JORY JOHN

OVERSETTER: GRY AAVIK

Kr 249,Utkommer januar Alder: 9–12

Miles og Niles kunne hatt en rolig sommerferie i skogen. De kunne lyttet til fuglesangen, spist is og kost seg i sommersolen. Men når bølla Josh Barkin danner en ny klubb på den militære sommerleiren sin, blir fristelsen for stor – Miles og Niles MÅ bare gjøre en liten pøbelstrek. Før de vet ordet av det er Josh ute etter hevn, og den rolige sommerferien er det bare å glemme. De to første bøkene i serien fås i pocketutgaver!

SØLVMASKEN

HOLLY BLACK OG CASSANDRA CLARE

OVERSETTER: JOHN GRANDE

Kr 299,Utkommer januar Alder: 10–14

I denne trollbindende fjerde boka i Magisteriet-serien tar bestselgerforfatterne Holly Black og Cassandra Clare oss med bortenfor de levendes rike og inn i de dødes farer. Callum er en av de mest fryktede og utskjelte elevene i Magisteriets historie. Det sies at han har ansvaret for et grusomt dødsfall og for en overhengende trussel om krig. Det er på grunn av alt dette at Callum settes i fengsel og avhøres. Constantine Madde har gjort seg selv udødelig og har tatt bolig i Callums kropp. Hva er det egentlig Constantine holder på med, og hvordan har han klart å bli udødelig? De tre første i Magistreriet-serien fås også i pocketutgaver!

4 4  CA PPELENDA MM –

ma ga si net


BARNEROMAN 9–12

Bli med på ei reise inn i fantasien – til ein stad der ingen finn oss! Han er sjuk, så sjuk at han ikkje går på skulen. Ho trivst ikkje på skulen, dei andre er ikkje greie mot henne. Dei to møtest mellom blokkene, og han tar henne med inn i eventyr dei skapar sjølv. Dei finn eit røvarslott, dei vert fanga i underverda, dei rømmer frå pesten. Men dei klarar seg! I alle fall i fantasien ...

En reise i

DER INGEN FINN OSS

MATHIAS NYHAGEN ASPLUND Kr 279,Utkommer januar Alder: 9–12

fantasien CA PPELENDA MM –

ma ga si net   4 5


TEGNESERIE

HILDA OG MIDNATTSKJEMPEN FIKK TERNINGKAST 6 I DAGBLADET SOMMEREN 2017.

Denne gangen blir Hilda kastet inn i et nytt liv i den travle byen Trollberg, langt fra de fortryllende, skogkledde fjordene der hun ble født. Hilda lurer på om hun noensinne kommer til å finne den samme spenningen i denne rare betongskogen … Snart oppdager Hilda at det nye hjemmet hennes er fullt av fantastiske overraskelser, magiske vesener og den mystiske årlige fugleparaden! Som Hilda selv sier: Slik er eventyrerens liv.

HILDA OG FUGLEPARADEN

LUKE PEARSON

OVERSETTER: INA VASSBOTN STEINMAN

Kr 249,Utkommer februar Alder: 6–12

4 6  CA PPELENDA MM –

ma ga si net

EN EVENTYRERS LIV


TEGNESERIE

EN NORSK MOTSTANDSGRUPPE

i TEGNESERIE

SABOTØR

JOHN JAMTLI Kr 299,Utkommer mars Alder: 10–20

Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge. Sabøtør handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus-lek med Gestapos verste agenter. Tegnet og skrevet av John Jamtlie.

CA PPELENDA MM –

ma ga si net  47


TEGNESERIE

DEN SPENNENDE SLUTTEN PÅ DRABANT-SERIEN!

Drabant vol. 3 er den etterlengtede avslutningen av tegneserien Drabant, en frittstående fortsettelse av de to første bindene – som henholdsvis vant og ble nominert til Sproingprisen. Året er 2000 og voksenlivet er i ferd med innhente Victor, Fredrik og Camilla, men så innfører Oslo kommune nulltoleranse mot graffiti. DRABANT VOLUM 3

ØYVIND HOLEN Kr 279,Utkommer juni Alder: 14–20

4 8  CA PPELENDA MM –

ma ga si net

VENNEGJENGER, DOP, KJÆRESTER, BLOKKLEILIGHETER

&


TEGNESERIE

FRITT BASERT PÅ FILMSUKSESSEN TROLLJEGEREN SOM KOM 2010.

SOVER OM DAGEN OG JAKTER OM NATTA TROLLJEGEREN

HÅVARD S. JOHANSEN Kr 279,Utkommer juni Alder: 12–20

Når en gård i Telemark opplever en dramatisk omplassering av et stabbur, dukker en mystisk mann opp for å etterforske. Han jakter om natta med ulovlige våpen, og folk sier han jobber for staten. Er han sprut sprø, eller er han der for å hindre at noe blir oppdaget, noe det norske folk ikke må få vite om? Og hvordan har tenåringen Frida, som er likegyldig til alt, havnet midt i skuddlinjen?

CA PPELENDA MM –

ma ga si net  49


UNGDOMSROMANER

EN TAPT

UNGDOMSTID Ei norsk, jødisk jente, Betzy Rosenberg, greide å gjemme seg for de tyske og norske nazistene i Trondheim fra høsten 1942, da deportasjonene startet, og helt til krigen tok slutt i maidagene 1945. Hun overlevde rett foran nesa på fienden, takket være et medmenneske som risikerte livet ved å skjule henne. I nabohytta holdt nazistene fester, og selv Henry Rinnan, leder for den beryktede Rinnan-banden, kunne dukke opp uventet.

JENTA I VEGGEN

LENA LINDAHL Kr 299,Utkommer mars Alder: 14–20

5 0  CA PPELENDA MM –

ma ga si net


UNGDOMSROMANER

PÅ KINO I APRIL! «Det var en mørk og stormfull aften.» Slik starter den mest leste barneromanen i USA gjennom de siste 50 årene, Et sprang i tiden. I jakten etter den forsvunne faren må hovedpersonen Meg reise i skyggene av en ond kraft som formørker kosmos, sammen med den fem år gamle broren sin og skolens populære atlet. Skal de klare å bekjempe denne onde kraften, må de hente styrke i seg selv og i hverandre. ET SPRANG I TIDEN

MADELEINE L'ENGLE

OVERSETTER: HEIDI SÆVAREID

Kr 299,Utkommer mars Alder: 10–14

CA PPELENDA MM –

ma ga si net  51


UNGDOMSROMANER

IKKE FOR SARTE SJELER!

GLED DEG – OG GRU DEG! Det skjer den kvelden tvillingene Ada og Nathaniel er på mørkekjøring. De venter seg et par kjedelige timer i bilen til kjørelæren. Men snøfallet blir stadig tettere, og plutselig tar bilen – og kvelden – en uventet vending. Det er den kvelden de møter heksene. Og den kvelden de skjønner hvorfor de alltid har hatet hverandre. Spennende grøss fra Alexander Løken.

HEKSENATTEN

ALEXANDER LØKEN Kr 299,Utkommer januar Alder: 12–16

5 2  CA PPELENDA MM –

ma ga si net


UNGDOMSROMANER

EN FORTELLING OM MOBBING OG VENNSKAP PÅ INTERNETT

Mathilde er fjorten. Hun orker ikke gå på skolen. Selv ikke da Mathilde havner på sykehuset, skjønner mamma hva som skjer. Hun har ingen venner bortsett fra hunden Eddi. Og Xiu, vennen hun spiller med på nett. Men også Xiu har sine problemer. Ellers er jeg ikke noe menneske handler om å bli mobbet, men likevel stå opp for seg selv, for andre og for verden. Og om at det meste er de voksnes skyld.

ELLERS ER JEG IKKE NOE MENNESKE

AGNAR LIRHUS Kr 299,Utkommer mars Alder: 12–16

CA PPELENDA MM –

ma ga si net   5 3


FAKTABØKER. FRA 3 ÅR

SOVER TRÆR? Må de gå på skolen? Går de på do? Og kan de virkelig prate med hverandre? I denne boka får du helt utrolige fakta om trærne og de andre beboerne i skogen. Lær om hemmelighetene deres, og triksene de benytter seg av for å overleve. Lær alt mulig spennende om livet i skogen – og gå ut og opplev den på en helt ny måte! Passer fra 6 år og oppover, som høytlesning eller til å lese selv.

AV MANNEN BAK TRÆRNES HEMMELIGE LIV OG DYRENES INDRE LIV

HØRER DU AT TRÆRNE SNAKKER? PETER WOHLLEBEN OVERSETTER: CECILIE HORGE WALLE

Kr 279,Utkommer mars Alder: 6–10 5 4  CA PPELENDA MM –

ma ga si net


FAKTABØKER. FRA 3 ÅR

HØR FUGLENE KVITRE! Pappbok med lydpanel. I klare bilder og i en lettfattelig og informativ tekst, lærer du blant annet hvordan småfuglene ser ut, hvor de helst holder til og hva de spiser. Ved hjelp av sangeksempelet, som spilles av på lydpanelet, lærer du hvordan den enkelte fugleart synger. 12 vanglige småfuglarter har sin knapp på panelet. Lett å finne fram til – lett å spille av og med svært god lydkvalitet.

MED LYDPANEL!

DEN LILLE FUGLESANG-BOKA ANDREA PINNINGTON OG CAZ BUCKINGHAM OVERSETTER: LOTTE HOLMBOE

Kr 249,-

Alder: 5–10 CA PPELENDA MM –

ma ga si net   5 5


AKTIVITETSBØKER. FRA 6 ÅR

Hva vet du om dyr? Vet du for eksempel hvorfor tigeren har striper? Eller hvilken fugl vi har flest av i Norge? Eller hvorfor griser liker å rulle seg i søla? Med denne hendige boka kan hele familien få testet sine dyrekunnskaper, konkurrere mot hverandre – og undre seg sammen over alt det morsomme, spennende og rare som skjer i dyreriket.

HELT LATTERLIG – VITSER FOR HELE FAMILIEN

DYREQUIZ

Kr 99,Utkommer februar Alder: 6

Kr 99,Utkommer februar Alder: 6

5 6  CA PPELENDA MM –

Er det kjedelig på ferie med familien? Eller vil du rett og slett bare ta rollen som det morsomme midtpunktet i baksetet eller ved middagsbordet? Her finner du vitser om all verdens morsomme temaer. Dette er vitseboka du trenger for å få opp stemningen, hvor du enn er.

ma ga si net


AKTIVITETSBØKER. FRA 6 ÅR

PERFEKT FOR Å HA DET MORO PÅ FERIEN!

100 ting du kan gjøre på et fly er en aktivitetsbok stappfull av puslegåter, drodlerier og tegninger som får tiden til å fly mens du er i luften. 100 TING DU KAN GJØRE PÅ ET FLY OVERSETTER: LOTTE HOLMBOE

Kr 99,Utkommer mars Alder: 6–10

Ferieaktiviteter er en aktivitetsbok full av gåter, leker og drodle-ideer. Perfekt for å ha det moro på ferien!

100 hjernevridere er en aktivitetsbok stappfull av gåter og leker som setter de logiske tenkeevnene dine på prøve.

FERIEAKTIVITETER

100 HJERNEVRIDERE

Kr 99,Utkommer mars Alder: 6–10

Kr 99,Utkommer mars Alder: 6–10

OVERSETTER: LOTTE HOLMBOE

OVERSETTER: LOTTE HOLMBOE

CA PPELENDA MM –

ma ga si net   5 7


AKTIVITETSBØKER. FRA 1 ÅR

Jeg teller 1 2 3 er en tellebok for de minste i serien Lek og lær. Med denne boka kan de aller yngste lære å telle fra 1 til 10, kjenne på tallformen, og flytte på de små telleknappene på hver side. Møt sjiraffen og løven som er ti-tall og venner – og så kan du telle alle du kjenner!

LEK OG LÆR: JEG TELLER 1 2 3

OVERSETTER: ANNE HANSEN

Kr 179,Utkommer april Alder: 0–3

5 8  CA PPELENDA MM –

Dyrene sier titt-tei! er en morsom bok med speil for de minste i serien Lek og lær. Herm etter dyrene og lek titt-tei. Kikk i speilet, og se – det er deg!

LEK OG LÆR: DYRENE SIER TITT-TEI!

OVERSETTER: ANNE HANSEN

Kr 129,Utkommer april Alder: 0–3

ma ga si net


AKTIVITETSBØKER. FRA 1 ÅR

Så stor er jeg! er en høydemåler for de minste i serien Lek og lær. Heng høydemåleren på veggen, og mål og merk av barnets høyde jevnlig. Det er gøy å følge med etterhvert som merkene kommer høyere og du kan si så stor er jeg! Snu høydemåleren fra tid til annen og kos dere med sangene på baksiden.

LEK OG LÆR: SÅ STOR ER JEG!

HØYDEMÅLER

OVERSETTER: LOTTE HOLMBOE

Kr 169,Utkommer april Alder: 0–3

Mine første lærekort er en boks med 30 flotte kort for de minste i serien Lek og lær. Her kan de yngste lære om farger, klær, kjøretøyer, leker og andre begreper fra hverdagen. Kortene kan brukes i en kategori av gangen eller blandet sammen.

LEK OG LÆR: MINE FØRSTE LÆREKORT

OVERSETTER: LOTTE HOLMBOE

Kr 99,Utkommer april Alder: 0–3

CA PPELENDA MM –

ma ga si net   5 9


AKTIVITETSBØKER. FRA 2 ÅR KNUTS KROPP

OVERSETTER: HULDA WESTBERG SPARBO

Kr 199,-

Din første bok om kroppen! Denne boka har et utbrettbart skjelett, og mange spennende klaffer som viser hvordan kroppen virker. Følg Knut en hel dag og oppdag alt det forbløffende som foregår inne i kroppen hans.

AMAZING AEROPLANES; BOK MED LYD

Kr 199,Utkommer mai Alder: 3–5

Whoosh – sier flyet! Fest setebeltene og gjør deg klar til avgang! Denne supre boka med 10 lydknapper tar deg med på en morsom reise gjennom skyene. Les teksten og trykk på hver side for å høre lyden. Hvilken lyd kommer fra cockpiten, og hvilken lyd har flymotoren? Turen starter ved innsjekk og avsluttes i sydlige strøk. Perfekt for alle som skal ut på reise!

MED LYD!

6 0  CA PPELENDA MM –

ma ga si net


AKTIVITETSBØKER. FRA 6 ÅR

POKÉMON ANNUAL 2018

Kr 239,-

Velkommen inn i en verden av Pokémon! Alle barn vil elske å lese historiene, ta utfordringene og løse oppgavene. I tillegg byr boka på timevis med moro, fakta og viktige opplysninger som hjelper dem til å bestemme seg for hvilken Pokémon som skal hjelpe dem med å vinne neste kamp! Pokémon-fenomenet er stort over hele verden, i form av Netflix TV-serie, spill, kort, samlerobjekter og leketøy!

CA PPELENDA MM –

ma ga si net  61


FAKTABØKER. FRA 6 ÅR

Stjernehopp over nattehimmelen og lær om de fascinerende historiene bak stjernebildene! Enkle trinn for trinn-kart viser veien, og du oppdager stjernemønstre, planeter og galakser. Følg ulike ruter over himmelen og bygg gradvis opp kunnskapsnivået ditt.

STJERNEJAKT FOR BEGYNNERE

OVERSETTER: LOTTE HOLMBOE

Kr 279,Alder: 8–12

6 2  CA PPELENDA MM –

ma ga si net

TRINN FOR TRINN-KART

SOM VISER VEI


FAKTABØKER. FRA 6 ÅR

BLI MED OG UTFORSK

FANTASTISKE SKAPNINGER! Studer de flotte kartene og les om hvordan dyrene lever og klarer seg på de mest utrolige måter.

DYRELIV JORDEN RUNDT

OVERSETTER: CAMILLA STENDOV

Kr 249,Utkommer februar

Vil du bli med når narhvalene legger ut på sin farefulle ferd gjennom sprekker i isen, eller hva med en klatretur med kjempepandaer i Kina? Uansett hvilken side du slår opp på, vil du få spennende opplevelser med dyr fra alle verdenshjørner.

CA PPELENDA MM –

ma ga si net   6 3


FAKTABØKER. FRA 6 ÅR

SE DEM PÅ YOUTUBE!

Den perfekte boka til alle fotballglade gutter og jenter!

TIPS, TRIKS OG

FAIR PLAY

SKILLTWINS

Kr 199,Utkommer juni Alder: 7–12

6 4  CA PPELENDA MM –

ma ga si net

SkillTwins startet sin egen YouTubekanal i 2014 og er nå en av de største sportskanalene i verden, med over 6 millioner følgere. Her kan du lese den utrolige historien om SkillTwins, hvordan de bygget opp sin YouTube kanal, deres tanker om "fair play" og hvordan du kan være en god venn og lagspiller, hva som må til for å lykkes som fotballspiller og mye, mye mer. Boka inneholder også en rekke triks. Fem av disse er "signaturtriks" som er utviklet av SkillTwins og er eksklusive for boka. Triksene har en trinnfor-trinn forklaring slik at du enkelt kan lære deg disse.


FAKTABØKER. FRA 6 ÅR

UENDELIGE DETALJER FRA

STAR WARSGALAKSEN

Les om og utforsk de utrolige farkostene fra Star WarsTM: The Last Jedi, episode VII i eventyret om Star WarsTM. Bakgrunnshistoriene og de tekniske detaljene forteller deg alt du vil vite om farkostene i Star Wars-galaksen. De flotte illustrasjonene har tverrsnitt som også viser deg alt fra innsiden. Les om Raddus, general Organas flaggskip og motstandsbevegelsens stolthet, A-vingen, den lynraske avskjæringsjageren, Supremacy, Snokes enorme hovedkvarter og det mørke hjertet til Den første orden, den kolossale stridsvandreren AT-M6 og mye, mye mer!

STAR WARS – THE LAST JEDI; UTROLIGE FARKOSTER

JASON FRY

OVERSETTER: JENS E. RØSÅSEN KR 249,-

CA PPELENDA MM –

ma ga si net   6 5


FAKTABØKER. FRA 9 ÅR

EN TIDSREISE TIL

ANTIKKENS ROMA

Boka er proppfull av morsomme ting å lære om en av de mest spennende epokene i verdenshistorien! Dette er historieformidling med en gøyal vri – både underholdende og lærerik lesning på en og samme tid!

GUIDE TIL ANTIKKENS ROMA

JONATHAN W. STOKES

OVERSETTER: LOTTE HOLMBOE

Kr 249,Utkommer mars Alder: 8–12

6 6  CA PPELENDA MM –

ma ga si net

Perfekt å gi barna før man skal dra på ferie til Roma! Endelig er den her! Guiden som enhver tidsreisende bør skaffe seg. Turen går til antikkens Roma, og i denne boka får du bl.a. anmeldelser av topp-attraksjoner (likvideringen av Julius Cæsar er et must!), og tips om hvem du bør spise lunsj med (f.eks. Hannibal, hvis han ikke tar livet av deg, da). For å få det beste ut av fortiden, ta med deg reiseguiden fra framtiden!


FAKTABØKER. FRA 12 ÅR

EN HISTORISK FREMSTILLING AV KVINNERS ULIKE KAMPER HELT TILBAKE TIL 1848

KVINNEBEVEGELSENS

DRAMATISKE KAMPER KVINNER I KAMP

MARTA BREEN OG JENNY JORDAHL Kr 299,Utkommer februar Alder: 12–20

For 150 år siden levde kvinner og menn svært forskjellige liv. Kvinner fikk ikke stemme ved valg eller tjene egne penger. Det var først da kvinnene begynte å organisere seg at det skjedde endringer. I denne boka forteller forfatter Marta Breen og illustratør Jenny Jordahl om kvinnebevegelsens mange dramatiske kamper.

CA PPELENDA MM –

ma ga si net  67


Nyheter i pocket:

Mesterdetektiven Purriot er på vei til Hurlumheia for å løse et mysterium. Bestemor Blom og den lille gutten Per Sille, er blitt overfalt, men det er ingen spor etter gjernings­ mannen. Det er en vanskelig sak, og Purriot må bruke alle sine detektivkunnskaper for å løse den.

PURRIOT OG DEN USYNLIGE MANNEN

BJØRN F. RØRVIK OG RAGNAR AALBU Kr 149,Utkommer mars Alder: 6–9

6 8  CA PPELENDA MM –

ma ga si net

Paprika, kona til detektiv Purriot, skal spille dronningen i et historisk spel i Hurlum. Men under prøvene forsvinner en verdifull gammel bronsehest, og Purriot blir tilkalt. Det er en meget vanskelig sak, og den blir ikke bedre av at inspektør Gurk skal spille kongen i spelet. Andre bok i den sensasjonelle serien om superdetektiven Purriot!

PURRIOT OG DEN FORSVUNNE BRONSEHESTEN

BJØRN F. RØRVIK OG RAGNAR AALBU Kr 149,Utkommer mars Alder: 6–9

Momo er en liten fattig pike som hjelper andre, og andre hjelper henne. Hun har mange venner – en skilpadde, en gammel gatefeirer og en turistguide. Men i bakgrunnen lurer noen grå herrer med skumle planer. De vil stjele menneskens store skatt: Tiden.

MOMO – ELLER KAMPEN OM TIDEN

MICHAEL ENDE

OVERSETTER: ERIK JOHANNES KROGSTAD

Kr 169,-


Nyheter i pocket:

HODET FULLT AV DEG

MÅNS GAHRTON OG JOHAN UNENGE

OVERSETTER: HILDE LYNG

Kr 149,Utkommer mars Alder: 9–12

EN JENTE Å AVVISE

MÅNS GAHRTON OG JOHAN UNENGE

OVERSETTER: HILDE LYNG

Kr 149,Utkommer mars Alder: 9–12

Forelskelser, ydmykelser, kjedsomhet og drama. 7. klasse! Dette er fortellingen om to veldig ulike jenter: Den stille og sjenerte Emmie som liker å tegne og ikke gjør så mye utav seg og den populære og utadvendte Katie, som er flink i sport. Den dagen en lapp som absolutt ikke må komme på avveie gjør nettopp det, veves livene til disse to jentene sammen på en uventet måte.

USYNLIGE EMMIE

TERRI LIBENSON

OVERSETTER: HILDE LYNG

Kr 169,Utkommer mars Alder: 9–12

Det fullstendige filmmanuskriptet til storfilmen Fabeldyr og hvor de er å finne, skrevet av J.K. Rowling. Leserne vil gjenkjenne hennes briljante fantasiverden, hennes humoristiske stil på hver side, hennes vidunderlige visjon av et magisk univers, og hennes dype sympati med og forståelse for alle slags folk (om de har tryllestaver eller ei).

FABELDYR OG HVOR DE ER Å FINNE: DET OPPRINNELIGE FILMMANUSKRIPTET

J.K. ROWLING

OVERSETTER: TORSTEIN BUGGE HØVERSTAD

Kr 169,Utkommer mars Alder: 8

CA PPELENDA MM –

ma ga si net   6 9


Nyheter i pocket:

En torsdag ettermiddag må fem elever ved Bayview High School sitte igjen etter skoletid. Simon er en av dem. Han kommer seg aldri ut av klasserommet igjen, men dør før de har sittet tiden ut. Ifølge etterforskningen skyldes ikke dødsfallet noen ulykke. De fire andre elevene mistenkes for å ha noe med dødsfallet å gjøre. Og alle de fire har noe de vil skjule.

EN AV OSS LYVER

KAREN M. MCMANUS

OVERSETTER: AGNETE ØYE

Kr 169,Utkommer mars Alder: 14–18

7 0  CA PPELENDA MM –

ma ga si net

KJEMPENE FALLER

INGVAR AMBJØRNSEN Kr 169,Utkommer mars Alder: 12–16

GIFTIGE LØGNER

INGVAR AMBJØRNSEN Kr 169,Utkommer mars Alder: 12–16

DØDEN PÅ OSLO S INGVAR AMBJØRNSEN

Kr 169,Utkommer mars Alder: 12–16

SANNHET TIL SALGS INGVAR AMBJØRNSEN

Kr 169,Utkommer mars Alder: 12–16


Nyheter i pocket:

Prøvelsene er over. OND skal hjelpe lysningsboerne med å få tilbake hukommelsen og fullføre kuren mot oppblussingen. Men Thomas husker mye mer enn de tror. Og han vet at han ikke skal stole på noe av det OND sier. Tiden for løgner er over. Men samtidig er sannheten mye farligere enn noe Thomas kunne ha forestilt seg. Kommer noen til å overleve dødskuren?

Infernoet forteller den uhyggelige bakgrunnshistorien til Mazerunner-serien. Før OND ble dannet, før lysningen ble bygd, før Thomas ankom labyrinten, utryddet solstormene det meste av jordens befolkning. Mark og Trina var der da det skjedde. De overlevde. Men nå herjer et virus som gjør mennesker gale av raseri. Det finnes ingen kur. Ingen slipper unna.

De kalte det verdens undergang. Skogene brant, elver og innsjøer tørket inn, havnivået steg. Så kom pesten og feberen spredte seg over hele jorden. Familier døde, volden herjet. Deretter kom OND, som forsøkte å finne en løsning. OND mente de hadde funnet det perfekte svaret. Han het Thomas, og han skapte en labyrint.

Dødskuren har kinopremiere 26. Januar 2018!

THE MAZE RUNNER 3. DØDSKUREN – FILMUTGAVE

JAMES DASHNER

OVERSETTER: CECILIE WINGER

Kr 169,Alder: 12–16

THE MAZE RUNNER 4. INFERNOET

JAMES DASHNER

OVERSETTER: CECILIE WINGER

Kr 169,Utkommer mars Alder: 12–16

THE MAZE RUNNER 5. FEBERKODEN

JAMES DASHNER

OVERSETTER: CECILIE WINGER

Kr 169,Utkommer mars Alder: 12–16

CA PPELENDA MM –

ma ga si net   7 1


Nyheter i pocket:

TRAGEDIE PÅ TIVOLI

LEMONY SNICKET

OVERSETTER: TOR EDVIN DAHL

Kr 149,Utkommer mars Alder: 9–12

DEN TOLVTE TRUSSEL

LEMONY SNICKET

OVERSETTER: TOR EDVIN DAHL

Kr 149,Utkommer mars Alder: 9–12

7 2  CA PPELENDA MM –

ma ga si net

DEN GRUSOMME GROTTEN

LEMONY SNICKET

OVERSETTER: TOR EDVIN DAHL

Kr 149,Utkommer mars Alder: 9–12

SLUTTEN

LEMONY SNICKET

OVERSETTER: TOR EDVIN DAHL

Kr 149,Utkommer mars Alder: 9–12

DEN FROSNE FOSSEN

LEMONY SNICKET

OVERSETTER: TOR EDVIN DAHL

Kr 149,Utkommer mars Alder: 9–12


Nyheter i pocket:

Det mest utenkelige mareritt blir til brutal virkelighet idet Jael fører sin blodtørstige englehær inn i menneskenes verden. I krigen som følger kjemper, elsker, og dør mennesker, kimærer og engler i et episk teater som overskrider grensene for godt og ondt, rett og galt, venn og fiende. Les den åndeløst spennende avslutningen i den tredje og siste boka i serien om Ønskemesterens datter.

GUDER & MONSTRE

LAINI TAYLOR

OVERSETTER: KJERSTI VELSAND

Kr 169,Utkommer mars Alder: 12–16

Møt Karou, en ung kunststudent fra Praha. Hun har blått hår, snakker mange språk – ikke alle er menneskespråk – og hun har en fortid hun ikke helt kan erindre. På søken etter sannheten om seg selv møter hun den vakre, forfulgte Akiva, og fanges i en brutal krig med vesener fra en parallell verden. Ønskemesterens datter er en romantisk fantasy-serie, spekket med dramatikk og spenning.

ØNSKEMESTERENS DATTER

LAINI TAYLOR

OVERSETTER: SILJE BEITE LØKEN

Kr 169,Utkommer mars Alder: 12–16

I bok 2 av Ønskemesterens datter har Karou endelig funnet svarene hun alltid har søkt. Men med denne kunnskapen kommer en annen sannhet hun gjerne skulle være foruten, en sannhet om kjærlighet og svik. Karou og Akiva befinner seg på hver sin side i en urgammel krig som nå våkner til live igjen. De begynte å drømme om en verden uten blod og krig. Dette er ikke en slik verden.

STØV & STJERNESKINN

LAINI TAYLOR

OVERSETTER: HILDE RØD-LARSEN

Kr 169,Utkommer mars Alder: 12–16

CA PPELENDA MM –

ma ga si net   7 3


ÅRETS VIKTIGSTE BOK?

EN TAPT UNGDOMSTID – RESTEN AV FAMILIEN BLE DEPORTERT TIL KONSENTRASJONSLEIREN AUSCHWITZ. DETTE ER BETZYS FORTELLING. Les mer om boka på side 48


NÅ I POCKET