Cappelen Damm Magasinet Barn og ungdom Høsten 2019

Page 1

#4 – HØSTEN 2019

GRATIS

barn & Ungdom

HØSTENS NYHETER!

#vågåvære

helsesista FRA SNAPCHAT TIL BOK


Illustrasjon av Jenny Løvlie


Illustrasjonen er hentet fra Marit Larsens debutbok Der Agnes bor. Illustrert av Jenny Løvlie. Les mer på side 38.


Innhold

16 6

EVENTYR FRA MUMMIDALEN

DANIEL TIGER

10

MØT OSCAR WILDENSKY

36

PAUL MCCARTNEY GIR UT BARNEBOK

18 SNØFALL ÅRETS JULEBOK

2  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM

39


52

DYRENE REDDER DAGEN

HARRY POTTER ILLUSTRERT

66

ZOMBIELARS

innhold

56

68

ODA OG ARINS DAGBOK

78

FRA SNAPCHAT TIL BOK

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM 3


Ingen bokserie i moderne tid har vært så viktig for leseferdighetene hos barn som Harry Potter. I år er det 20 år siden den aller første norske utgivelsen, og serien om Potter har blitt en moderne klassiker; bøkene er oversatt til over 80 språk, filmatisert og har solgt mer enn 500 millioner eksemplarer. Den 8. oktober er det verdenslansering for den illustrerte utgaven av 4. bind. Bokdebutant og serieskaper Anne Wisløff har med barneboka Lik meg allerede rukket å bli nominert til Arks barnebokpris, boka og tv-serien med jentevennskap som tema, engasjerer både på tv og mellom to permer.

Leder

innhold

Å få lov til å forsvinne i ei god historie, la seg engasjere og bevege, er en gave i et ungt liv, og årets høstliste for barn og ungdom har akkurat dette: bøkene om Babblarna som engasjerer og forundrer smårollingen, Leseløvene som gjør startleseren lesetrygg, barnekrimmen som oppsluker barneskoleeleven og ungdomsboka som speiler og utfordrer ungdommen. Tittelvifta vår har et vidt spenn, her kan alle finne sin bok.

barn &

#4 – HØSTEN 2019

GRATIS

HØSTENS NYHETER!

#vågåvære

helsesista Fra Snapchat til bok

Med bildeboka Der Agnes bor debuterer musiker Marit Larsen som forfatter, og sammen med illustratør Jenny Løvlie har de skapt ei bildebok av internasjonalt format. Et forlag med respekt for seg sjøl skal ha en velfylt julestrømpe, og i år har vi fylt strømpen med de aller fineste og mest populære juleuniversene: Blåfjell, Bakkebygrenda og Snøfall. Hardyguttenes tid er over, og i 2019 skal leserne få møte kjente fjes som Purriot og LasseMaja, og bli kjent med detektivene på Torshov, Snushanen Hilmar og alle skruene i Dyrenes Detektivbyrå. I høstmørket lurer også riktig skumle leseropplevelser med Mari Moen Holsves Ingen slipper unna, som er oppfølgeren til Ingen sover trygt i natt vinneren av Bokslukerprisen 2018.

BARN OG UNGDOM Høsten 2019

Ansvarlig utgiver: CAPPELEN DAMM AS Design & layout: Lene M. Bjørang

Helsesista revolusjonerte helsetjenesten for ungdom, da hun begynte å bruke Snapchat i jobben. Resten er historie: Helsesista har laget tv-serie på TV 2, har opp mot 200 000 følgere daglig på snappene sine, og i den kommende boka gir hun gode svar på viktige spørsmål for ungdom. #Vågåvære er et folkeopplysningsprosjekt anno 2019, ei viktig bok for ei viktig målgruppe.

Trykk: Zoom Grafisk AS

Stabelen med høstbøker er mangfoldig, og med disse bøkene i sekken kan høstmørket bare komme.

Det tas forbehold om endringer i utgivelsesprogram og priser.

Papir: 80 gram High Speed

CAPPELEN DAMM Sentralbord: 21 61 65 00 Besøksadresse: RAGNFRID TROHAUG

Forlagssjef Barn og Ungdom

4  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM

Akersgata 47/49, 0180 Oslo Postadresse: Postboks 1900, 0055 Oslo


BARNAS

FAVORITTER


Barnas favoritter

NYDELIG HØYTLESNINGSBOK En vakker høytlesningsbok full av fine og finurlige fortellinger om den glade mummifamilien og de mange vennene deres i Mummidalen. Boka er gjennomgående, fargerikt illustrert – og historiene er varme og morsomme. Bli med Mummitrollet, Snorkfrøken, Sniff, Lille My og alle de andre på eventyr i den forunderlige Mummidalen. Historiene er hentet fra TV-serien med samme navn, som igjen er basert på Tove Janssons verdensberømte Mummi-univers.

FARGERIKT ILLUSTRERT Lille My flytter inn

D

«Kjære Mummipa ppa!» ropte Mymlen og kysset ham på nese n. «Mymle! Eh – og alle barna dine!» sa Mummipappa og skottet nervøst på dem. «Jeg tenkte jeg skulle komme på besøk til dere,» sa Mymlen muntert – «for å få meg en velfortjent hvil.» «Mymle, for en herlig overraskelse! Bare kom inn,» sa Mummimamma. «Vi trodde ikke at noen ville komme på besøk før til våren !» et

var vinter i Mum midalen, og bakken var dekket av et tykt med snø. Mummifam lag ilien var gått i vinte rdvale og sov trygt sengene sine i Mum i mihuset. Mummitrollet drøm te så fabelaktig. Han gled bortover på ved siden av Snork en silkemyk sky frøken, høyt til værs , da . . . PANG!

Han ramlet ut av seng a og våknet. PANG! PANG! Den høye lyden fortsa tte. «Hva er dette? Flagg ermus?» ropte Mummipappa forsk rekket. «Noen banker på døra,» sa Mummitrollet.

Snart var det fullst endig kaos i Mum mihuset. Mummipa Mummitrollet søkte ppa og dekning bak sofae n mens de små pilte laget et fryktelig leven omkring og . Og hva var dette? Nå hadde de funn et en taukveil, og av det, hang Mum før han visste ordet mipappa og dingl et fra taket. «Slipp meg ned øyeb likkelig!» sa han. «Men gjør det langsomt!»

«Hva er klokken?» spurte Mummimamma søvn ig. «Det er bare kvart over vinter!» sa Mummipappa. Han sto opp fra senga og tasset bort til ytterdøra. 12 13 Job: 03-701 Title:

Adventures In Moomin valley #175 DTP: 216 Page: 12 Job: 03-701 Title:

Adventures In Moomin valley #175 DTP: 216 Page: 13

Job: 03-701 Title: Adventures In Moominvalley #175 DTP: 216 Page: 52

6  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


Barnas favoritter

Et sommertablå

sol ute! Han løp ned til ytterdøra og Mummitrollet åpnet øynene. Det var velkommen. slengte den opp for å ønske dagen hele inn, virvlende og susende, og fylte SVOSJ! En vegg av vann strømmet og puter fløt forbi Mummitrollet. Mummihuset. Bøker, planter, blyanter opp i svømte ollet Mummitr svømme. å til Heldigvis er mummitroll flinke «Mamma! Pappa!» ropte han. andre etasje og klatret ut på taket. amma. «Så du lappen jeg skrev til «God morgen, vennen min,» sa Mummim deg om ikke å åpne ytterdøra?» Hele Mummidalen var dekket av vann «Øh . . .» Mummitrollet så seg rundt. – et vidstrakt Mummihav. selskap,» sa Lille My, som satt «Hyggelig at du kom og holdt oss med Mummipappa og Snorkfrøken øverst på spiret. My, Mummimamma, satt på taket og spiste frokost. amma lykkelig og «Aldri mer oppvask!» utbrøt Mummim kastet tallerkenen i vannet.

EVENTYR FRA MUMMIDALEN

Job: 03-701 Title: Adventures In Moominvalley #175 DTP: 216 Page: 53

Oversetter: Hulda Westberg Sparbo Kr 249,Utkommer oktober Alder: 3–6

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM 7


Barnas favoritter

en fin bok for de minste barnehagebarna

KARSTEN OG PETRA DUESTIEN BARNEHAGE

Tor Åge Bringsværd og Anne G. Holt Kr 179,Utkommer september Alder: 1–3

8  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BOK MED FANER Bli med Karsten og Petra i Duestien barnehage. Her kan voksen og barn lese sammen om alt som skjer i barnehagen og være med barna på ulike aktiviteter. Karsten og Petra får være med å lage mat, de går på tur, de kler seg ut, tegner og mye mer! En pappbok med faner og et gjenkjennelig tema for de yngste barnehagebarna.

BARN & UNGDOM


Barnas favoritter

! U B Æ B

med lyd og lys!

Pappbok som er god å holde i og lett å bla i for de minste, utformet som en brannbil og med lyd og lys. Bli med Tassen og opplev en morsom dag på brannstasjonen!

CA PPELEN DA MM –

TASSENS BRANNBIL Eric Hill Oversetter: Anne Hansen Kr 179,Alder: 1–3

magasine t -

BARN & UNGDOM 9


Barnas favoritter

HILS PÅ SØTE

DANIEL TIGER

2 morsomme bøker du kan bÆre med deg!

Daniel Tiger er en populær karakter på NRK Super, elsket av både jenter og gutter.

10  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


Do-trening blir mye morsommere med denne koselige boken! Trykk på lydknappene, hør på spylelyden og syng do-sangen med Daniel Tiger. Boken har et praktisk håndtak som gjør at du lett kan ta den med overalt. DANIEL TIGER – DO-BOK Oversetter: Mette Torvund Kr 149,Utkommer juni Alder: 1–5

I denne boken kan du bli med til Daniel Tigers nabolag – og her er det mye å oppdage! Med morsomme aktiviteter bak hver klaff kan barna øve seg på å lete og finne, telle og sammenligne. Boken har et praktisk håndtak som gjør at du lett kan ta den med overalt. DANIEL TIGER – JEG LIKER DEG Oversetter: Anne Hansen Kr 179,Utkommer juni Alder: 1–3

fin klaffebok   CA PPELEN DA MM –

magasine t -

B A R N & U N G D O M 11

Barnas favoritter

med lydknapper og do-sang!


Barnas favoritter

BLI KJENT MED

BABBLARNA Velkommen til Babblarnas verden. Her treffer du Babba, Bibbi, Bobbo og Dadda, Diddi og Doddo. Babblarna vekker nysgjerrighet og lyst til å lære, og gir en utmerket start til å utvikle språket tidlig. I disse bøkene får barnet en sentral rolle når dere leser – og de får gjette på hva som skal skje.

12  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM

lar barna gjette hva som skal skje i boka!


Barnas favoritter

Følg med Tut og Pling og ta med Babblarna en etter en til en lydlek-dans.

Bursdag hos Babblarna er morsom å bla i alene, men det er enda mer gøy å lese den sammen! Pek, spør og snakk om alt Babblarna må ordne til det store bursdagsselskapet.

STAMPELANG MED BABBLARNA Kr 129,Utkommer august Alder: 0–3

BURSDAG HOS BABBLARNA Kr 129,Utkommer august Alder: 0–3

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

B A R N & U N G D O M 13


Barnas favoritter

Kjente og ukjente viser av Thorbjørn Egner

55 EGNER-VISER En stor, flott sangbok med alle de kjente Thorbjørn Egner-sangene.

Boka inneholder sangtekster av Thorbjørn Egner, med melodier av Thorbjørn Egner, Christian Hartmann, Bjarne Amdahl og flere. Alle sangene har noter og besifring og er illustrert med Thorbjørn Egners tegninger. En klassisk gavebok til dåp, bursdager og andre anledninger.

14  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM

55 EGNER-VISER Thorbjørn Egner Kr 349,Utkommer oktober Alder: 3–6


Hei, Willy-jegere! Bli med på ny jakt etter Willy i denne utrolige boka! Prøv å finne Willy og vennene hans mens du springer opp og ned Tidskorridorene, rusler rundt i Den flotte blomsterhagen, følger med på Den store fruktkrigen, besøker Klovnebyen og reiser til mange andre gøyale fantasi-landskap! Wow! Fantastisk!

HVOR ER WILLY? DEN UTROLIGE BOKEN

Martin Handford Oversetter: Lotte Holmboe Kr 249,Utkommer juni Alder: 4–12

Hvor er Willy ? solgt over 7 1 ,5 -serien har m bøker verden o illioner ver.

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

B A R N & U N G D O M 15

Barnas favoritter

BLI MED PÅ NY JAKT!


Barnas favoritter

GODNATT-SANG

– NÅ SOM BOK Alle skal sove er en vakker bok om å langsomt falle til ro. Illustrasjonene er inspirert av den svenske naturen, sommerlyset og følelsen av å være en liten del av et stort univers. Opprinnelig er Alle skal sove godnatt-sangen fra filmene om Bakkebygrenda. Nå i bokform for første gang.

nydelige illustrasjoner

ALLE SKAL SOVE Astrid Lindgren Kr 229,Utkommer oktober

16  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


CA PPELEN DA MM –

magasine t -

Barnas favoritter Forfatter

JULEBØKER

B A R N & U N G D O M 17


Julebøker

! er on j as r t s u ill e ig l de y n årets julebok med


Foreløpig omslag

METRIC_Snøfall originaler _ symbol + logo

Snøfall er tidenes mest sette julekalender på NRK Super. Denne høytlesningsboka er skrevet av Hilde og Hanne Hagerup og vakkert illustrert av Ane Lysebo Gustavsson. I boka kan vi for første gang lese Selmas historie – en magisk, litterær og spennende historie som står på egne ben i forhold til TV-serien. Denne boka er den perfekte gave til alle som elsker julen! SNØFALL – HØYTLESNINGSBOK 2019

Hanne Hagerup og Hilde Hagerup Kr 349,Utkommer september Alder: 5–9

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

B A R N & U N G D O M 19


Julebøker

NOSTALGISK JUL Jag fick så mycket julklappar, många fler än jag hade önskat mej. Sen dansade vi kring granen. Alla i hela Bullerbyn kom till oss och dansade kring vår gran. Farfar också. Fast han dansade inte. Han satt på en stol och sa ”håhåjaja”. Men vi andra dansade och sjöng så mycket värre. ”Nu är det jul igen”, sjöng vi. Och så knäckte vi nötter också och åt apelsiner och marsipan.

Ingen jul uten Astrid Lindgrens klassiske julefortellinger. Alle barna i Bakkebygrenda hjelper til med juleforberedelsene. De setter opp julenek til småfuglene, og de går til skogen for å hogge juletrær. Det lukter godt av pepperkakebaking, og alt er så vakkert og julete at man nesten får vondt i magen.

JUL I BAKKEBYGRENDA

Astrid Lindgren Oversetter: Jo Giæver Tenfjord Kr 229,Utkommer september Alder: 3–6

2 0  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


Illustrerte bøker 3-6 Julebøker

Perfekt for små hender

med lydknapper og dosang!

SØT JULEBOK Bli med på tur i julenissens slede! Trykk på lydknappene og hør koselige julelyder mens du ser på de søte illustrasjonene.

Min første jul Oversetter: Anne Hansen Kr 149,Utkommer juni Alder: 1–3

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

B A R N & U N G D O M 21


Julebøker

SAMLEHEFTE Møt igjen alle nissene fra tidenes mest populære julekalender på NRK. Koselig høytlesning i adventstiden!

I år er det 20 år siden Gudny Ingebjørg Hagen skapte det magiske Blåfjell-universet, som tok seerne med storm. Her får du de fineste fortellingene og sangene samlet i et vakkert julehefte.

BLÅTIMEN

Gudny Ingebjørg Hagen Kr 129,Alder: 5–50

2 2  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


SMÅBARNSBØKER 1-3 ÅR   CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM 23


Illustrerte bøker 3-6

MØT IB

EN LITEN OG VELDIG SJARMERENDE HUND Ib har oppdaget røyk. Det brenner i en container, og en brannmann holder på å slukke brannen. Men det er i ferd med å ta fyr i brannmannens bukser!

En ny serie om den lille nysgjerrige hunden Ib.

IB SLUKKER EN BRANNMANN Peter Nordahl Oversetter: Barbro Semmingsen Kr 129,-

2 4  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


kjent fra NRk Super! En historie om hunden Ib og hans venn, musa. Hvem er stor og hvem er liten? Musa er i hvert fall liten når den har støttehjul på sykkelen. Er Ib liten når han bruker trehjulssykkel? Og er det egentlig bedre å være stor enn å være liten? IB TAR AV STØTTEHJULENE

Peter Nordahl Oversetter: Barbro Semmingsen Kr 129,-

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM 25

Småbarnsbøker 1-3 år

Bøkene om Ib er humoristiske og sjarmerende, og passer godt som utgangspunkt for samtaler med de minste barna. Selv en liten hund kan finne på mye rart.


Småbarnsbøker 1-3 år

RETT ORD PÅ

Hvordan føler du deg når du får ros for en flott tegning? Eller når favorittleketøyet ditt blir ødelagt? Eller når du legger deg etter en lang dag? Med denne boka kan barna lære å sette ord på følelsene sine. Les om de ulike situasjonene Henrik opplever, se på uttrykkene hans i de søte illustrasjonene og bla i den lille boka for å finne det riktige ordet for hvordan han føler seg. FØLELSER

Oversetter: Anne Hansen Kr 149,Utkommer september Alder: 1–3

2 6  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

med en liten bok i boka! BARN & UNGDOM


Hva bør du si når du ber om å få noe? Eller når du støter borti noen ved et uhell? Eller når du får besøk? Med denne boka kan de yngste barna lære hvordan man bruker noen av de vanligste høflighetsfrasene. Les om de ulike situasjonene Lilly opplever, se på de søte illustrasjonene og bla i den lille boka for å finne de ordene som passer. JEG KAN SI TUSEN TAKK! Kr 149,Utkommer september Alder: 1–3

Småbarnsbøker 1-3 år

RETT STED


Småbarnsbøker 1-3 år

SMÅ BØKER MED Serien Klapp pelsen og hør dyrelydene er lek og lær-bøker for alle små dyrevenner. Les også bøkene om Dyr i skogen, Dyreunger, Gårdsdyr, Kjæledyr og Husdyr.

Hva sier reven? Og hva sier ekornet? Klapp den myke pelsen, så hører du det! I denne boka får du se koselige bilder av dyrene, stryke på den myke pelsen deres og høre ekte dyrelyder.

Perfekte bøker for små hender! Dyr i skogen Oversetter: Mari Fjell Kr 149,Utkommer september Alder: 0–3

2 8  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


Småbarnsbøker 1-3 år

LYD OG PELS Gakk! Gakk! Gakk! til fots. Derfor må de gå langt Pingvinene kan ikke fly. n. fram, sklir den på mage For å komme fortere Ser ikke det gøy ut? de store, fine vingene? Og hva sier pingvinen med Stryk

ham på magen, så hører du det!

26.04.2019 12:23

Dyr i snøen_materie.indd

6-7

Hva sier isbjørnungen? Og hva sier huskyen? Klapp den myke pelsen, så hører du det! I denne boka får du se koselige bilder av dyrene, stryke på den myke pelsen deres og høre ekte dyrelyder.

Dyr i snøen Oversetter: Mari Fjell Kr 149,Utkommer september Alder: 0–3

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM 29


Småbarnsbøker 1-3 år

hællandussen!

SÅ SØTE!

Verdens søteste kattunger samlet i en bok! Se på de nydelige bildene, les om de utrolige livene til kattungene og lær morsomme kattefakta. En spennende, lettlest og lærerik bok for alle små kattevenner. I samme serie finnes også boka Verdens søteste dyreunger. Verdens søteste kattunger Oversetter: Camilla Stendov Kr 279,Utkommer September Alder: 0–5

3 0  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


Tre små griser vil leve i sus og dus, og bygge seg hus. Men du må hjelpe dem med å lure den store, stygge ulven!

Brett ut boka, lek med de fine figurene og les det klassiske eventyret – nå på rim.

MORSOM BRETT-UT-BOK   CA PPELEN DA MM –

Tre små griser Oversetter: Anne Hansen Kr 149,Utkommer juli Alder: 1–3

magasine t -

B A R N & U N G D O M 31

Småbarnsbøker fra 1-3 år

brett-ut-BOK med fine figurer


Jim Kay illustrations © Bloomsbury Publishing Plc 2019. 3 2  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


Illustrasjonen er hentet fra Harry Potter og ildbegeret. Les mer på side 52-53

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM 33


Påminnelse

gikk du glipp av DISSE FINE BØKENE FØR FERIEN?

BUKKENE BRUSE VENDER TILBAKE KLAFFEBOK

SYNG VÅRE KJÆRESTE BARNESANGER

RONJA RØVERDATTER BJØRNEHULEN, BOK 3

RONJA RØVERDATTER DIGERFOSSEN, BOK 4

ISBN 978820250996

ISBN 9788202602482

ISBN 9788202598051

ISBN 9788202598068

HVORDAN LAGER MAN EN BABY?

BUFFY BY ER TALENTFULL

FØLG MED NÅ

HVA VIL FOLK SI

ISBN 9788202616878

ISBN 9788202609573

ISBN 9788202619183

ISBN 9788202590239

3 4  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


Forfatter

BILDEBØKER   CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM 35


Bildebøker

ALENE I BYEN , y k s n de il W ar c s O å p s Hil ! tt u g k in l f g o r to s en Oscar må bli med mamma til byen for å handle. Å gå i butikker er det kjedeligste Oscar vet! Men da mamma blir borte for ham, er Oscar plutselig alene i byen. Endelig er han fri! Men hvor er egentlig mamma? Og er det noen som følger etter ham? En bok om å bli sint, om frihetsfølelse, om å angre og om å finne hverandre igjen.

En spennende, varm og nydelig illustrert bildebok av debutant Maria Lillebo.

3 6  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


BilOSCAR WILDENSKY OG DEN FANTASTISKE GÅ-SEG-BORT-DAGEN Maria Lillebo Kr 279,Utkommer august Alder: 3–6

3 7  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM 37


Bildebøker

OM Å VÆRE NY Låtskriver og musiker Marit Larsen debuterer som forfatter med bildeboka Der Agnes bor.

Agnes har bodd i tredje etasje i bygården hele livet. En dag flytter Anna inn, og Agnes må ta innover seg at husets mange hemmeligheter ikke lenger bare er hennes. For hva er egentlig et hjem, og hvem får kalle det hjemme? Der Agnes bor er en historie om å være ny og om å høre til, nydelig illustrert av Jenny Løvlie.

nydelig forfatter-debut!

DER AGNES BOR

Marit Larsen og Jenny Løvlie Kr 279,Utkommer oktober Alder: 3–6

3 8  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


SUPERKUL BESTEFAR Dette er boka om Bestebra – han er fryktløs og eventyrlysten og har fantastiske triks på lur! Bestebra tar med seg de fire barnebarna sine og et magisk kompass på en virvelvind av eventyr. Bli med når de rir på flyvefisker, rømmer fra et snøskred eller unnslipper en flokk med ville bøfler!

HEI BESTEBRA!

En magisk reise jorden rundt for alle barn og barnebarn fra musikklegenden Paul McCartney. Og du rekker akkurat hjem til leggetid! Historien er levende og vakkert illustrert av kunstneren Kathryn Durst og oversatt til norsk av Lars Saabye Christensen, som også har skrevet etterord til denne fortellingen.

CA PPELEN DA MM –

Paul McCartney Oversetter: Lars Saabye Christensen Kr 279,Utkommer juli Alder: 3–6

magasine t -

BARN & UNGDOM 39

Bildebøker

en fantasifortelling om å reise på tur med bestefar


Bildebøker

ALLE LIKER PULVERHEKSA Endelig en ny historie fra Pulverskogen. En dag finner Pulverheksa en våt og frossen valp utenfor døren. Hun tar den med inn og vasker den og gir den mat. Men det er ikke bare lett for Hokus og Pokus, som er vant til å være kjæledeggene til heksa. Bryr hun seg ikke om dem lenger?

Velkjent for alle barn fra 38 år

PULVERHEKSA OG VALPEN Ingunn Aamodt Kr 279,Utkommer september Alder: 3–6

4 0  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


Bildebøker

d v le p p o r ha m so e ll a for de r u b e k ik de m so e no å ta

HAR DU STJÅLET NOEN GANG? Ny bildebok fra Kaia Dahle Nyhus om å ha en hemmelighet, og få enda flere. En liten sjokoladeskurk ledes ut i nattemørket til et hemmelig møte. Her er de skumleste og rareste skurkene samlet, de som har gjort langt verre ting enn å stjele sjokolade. Men hva skal de med en simpel sjokoladeskurk?

SJOKOLADESKURKEN

Kaia Linnea Dahle Nyhus Kr 279,Utkommer september Alder: 6–9


Bildebøker

.indd 2

Å VÆRE BARN I KRIG "Så vakker at man kan gråte" Politiken

Barsk og vakker bildebok om å være barn i en verden i krig. Mamma sier Noah løper raskere enn geværkuler, og det er bra, for noen ganger smeller det utenfor blokka de bor i. Alt vil gå bra, sier mamma. Mamma passer på Noah, og Noah passer på Ville Kanin. Men en dag treffer en bombe blokka, og både mamma og Ville Kanin blir borte.

09.05.2019 09:52

NÅR KANINER BLIR REDDE

Arne Svingen og Kamila Slocinska Kr 299,Utkommer august Alder: 3–6

4 2  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


Bildebøker

SÅRT OG VIKTIG

Alt var så lett før. Pim likte å gå på skolen. Dagene var lyse og fulle av glede. Men plutselig vil ikke Pim gå på skolen. Verken mamma eller Pim vet hvorfor. Det blir vanskeligere for hver dag som går, og Pim graver og graver. Noe må gjøres. Men er Pim seg selv lenger? «Grevlingdager» er nok en viktig bildebok fra Gro Dahle, nydelig illustrert av Kaia Dahle Nyhus.

aktuelt om skolevegring   CA PPELEN DA MM –

GREVLINGDAGER

Gro Dahle og Kaia Dahle Nyhus Kr 279,Utkommer oktober Alder: 6–9

magasine t -

BARN & UNGDOM 43


Pocket

VINNER AV UPRISEN 2019

NÅ I POCKET

BARE SPILLE BALL Michael Stilson Kr 179,Alder: 13–18

4 4  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


LETTLEST


Leseløve – Løveunge

Kun én setning på hver side. Perfekt for de aller ferskeste leserne.

LØVEUNGE 4–7 år

Spenstig og gøyal Løveunge med masse fart! Oda har så innmari lyst på is, men det er tomt i fryseren. Hva gjør Oda da? Hun gjør det eneste rette, låner bilen til pappa. Oda synes det enkelt å kjøre bil. Hun finner lett gassen, men oj da, hvor er bremsen? Dette er en perfekt historie for startleseren. Det er vind i håret ,og klesvasken flyr over hekkene.

Sjiraffen er utrydningstruet, og barn trenger å lære om dette fascinerende dyret. Visste du at sjiraffen hater å bli våt og er livredd for torden? Eller at den kan fylle en bærepose med bæsj hver dag? Sjiraffen er kanskje det rareste dyret på kloden. Her er boka med alt du vil vite!

SVARET ER SJIRAFF

ODA GIR GASS

Mari Kjetun Kr 169,Utkommer august Alder: 4–7

Henning Lystad Kr 169,Utkommer august Alder: 4–7

4 6  CA PPELEN DA MM –

Nyttig og unyttig kunnskap om en av de vakreste og underligste skapningene på jorda.

magasine t -

BARN & UNGDOM

Hvilket dyr har lengst ører? Hvilket dyr har størst bæsj? En gåtebok om merkelige og morsomme dyr! Hvert oppslag har bilde av fire dyr. Leseren skal gjette hvilket som er riktig svar. Og det viktigste av alt: Hvilket dyr er flinkest til å lese? Perfekt for nybegynnerleseren som vil finne ut rare fakta om rare dyr. Her vil både barn og voksne lære nye ting.

HVILKET DYR?

Jenny J. Jacobsen Kr 169,Utkommer august Alder: 4–7


MIN FØRSTE LESELØVE 6-9 år

Alle barn elsker en brakende fis og en god stinkehistorie! Det er klassisk.

Bli med på et nytt serieeventyr for startleseren som elsker en sprelsk historie.

Henrik vil ikke gjøre noe galt og hvert fall ikke slippe en fis i offentlighet. Plutselig begynner han å slippe brakere både i butikken og på fest. Det viser seg at det er prompetrollet som står bak stinkbombene. Han mener Henrik må lære seg å omfavne sin indre fis.

Møt Leona: Hun finner på de rareste ting og havner alltid i trøbbel. Med seg har hun sin forsiktige kompis, Felix. Han er fornuftens stemme – som alltid blir overhørt av Leona. I denne første boka finner Leona en rotte som hun må ta med seg på skolen. Trøbbelet er et faktum.

PROMPETROLL

Bjørn Ousland Kr 199,Utkommer august Alder: 6–9

LEONA I ROTTETRØBBEL Anneli Klepp Kr 199,Utkommer august Alder: 6–9

Skummelt om farlige skapninger. En krokodille er skummel. Men er det verdens farligste dyr? Hvilke er de tøffeste, de skumleste og de sinteste dyrene? Hvem bør du passe deg for der ute? Og hvor finnes de? Finnes noen i Norge?

Spennende og overraskende fakta om krigere gjennom tidene.

Verdens farligste tar for seg dyr fra hele verden. Boken er illustrert med fryktinngytende fotografier.

Hva var spesielt med samuraier? Eller tempelriddere og vikinger? Vi blir kjent med hva som gjorde dem og mange flere berømt og beryktet i sin samtid, men også hvorfor de har fått en så viktig plass i verdenshistorien. Denne boka er et must for små gamere, her får de historien om de virkelige krigerne.

VERDENS FARLIGSTE

KRIGERE

Steffen Sørum og John S. Jamtli Kr 199,Utkommer august Alder: 6–9

Martin von Dürenfeldt Kr 199,Utkommer august Alder: 6–9

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

B A R N & U N G D O M 47

Leseløve – Min første leseløve

Perfekt for de som akkurat har begynt å lese. Tilpasset nybegynner-leseren.


Leseløve Forfatter

For de som har begynt å oppnå leseflyt. Bøkene passer for barn fra syv år som opplever gleden ved å lese en hel bok selv.

LESELØVE 7-11 år

Til alle fotballfrelste Kasper er glad i å sparke fotball, og vil gjerne være med på et ordentlig lag. Problemet er at han ikke har noen ordentlige fotballsko, men når han får låne kameratens, er det bare å sette i gang på trening. En bok om å lære seg fotball og ikke gi seg – selv ikke når man skårer selvmål. Ny utgave av bestselgeren som har solgt over 30.000.

KASPER SKÅRER

magasine t -

Du tror kanskje ikke apokalypsen kommer? Der tar du feil!

Hvordan skal man overleve når verden oversvømmes av zombier? Du trenger mat, vann, et sted å være, en gjeng som du stoler på. Hvordan kan man tilkalle hjelp når ingen telefoner, internett eller politi eksisterer?

Hva slags plagg kan du lage hvis du har to små ormer? Svar: Kortormet genser Hva sier hundene når de lurer på noe? Svar: Voffor det?

Likte du Bjørns nye dyregåter? Og hva med 102 irriterende teite dyregåter? Da vil du elske denne! Her får du til og med ekstrabonus med pølsebod og kakedisk!

99 HELT KO-KO DYREGÅTER

Jørn Jensen Oversetter: Øystein Rosse Kr 199,Alder: 7–11

4 8  CA PPELEN DA MM –

Gjør deg klar for 99 helt ko-ko dyregåter du garantert ikke har lest før!

Bjørn F. Rørvik og Eivind Gulliksen Kr 199,Utkommer august Alder: 7–11

BARN & UNGDOM

Darwin har skrevet ned alt du trenger å vite når zombiene kommer. Håndboka hans er den ultimate overlevelsesguide.

ZOMBIENE KOMMER! Jill Moursund Kr 199,Utkommer august Alder: 7–11


LESELØVE 7-11 år

Etterlengtet gjensyn!

Det er grusomt, guffent og gærent, og veldig gøy! Otto lever i en monsterverden der alt er snudd på hodet. Men det kan bli for mye av det fæle, selv for monstre. For eksempel når Ottos kusine Beate Bølle kommer på besøk, og verdens største pytonslange rømmer fra dyrebutikken til far. Da er grensen nådd. For alle.

OTTO MONSTER I FAMILIETRØBBEL Jon Ewo og Reidar Kjelsen Kr 199,Utkommer august Alder: 7–11

Serien om Otto Monster har underholdt barn i mange år. Nå er den tilbake til glede for nye lesere!

Norgeshistorie med humor!

Det er grusomt, guffent og gærent, og veldig gøy! Otto Monster vil bli syk! Alle de andre monstrene er syke og kan sitte på plenen og kosefise og drikke grønsj. Selv er han frisk som en fisk, helt til han en dag blir veldig dårlig. Og da kommer monsterlegene på besøk ...

Hvordan har Norge blitt som det er blitt? Hvordan var det å leve her under bronsealderen? I vikingtiden? Eller enda verre, under svartedauden? Hvorfor har Norge blitt et så rikt og trygt land?

OTTO MONSTER VIL OGSÅ BLI SYK

NORGESHISTORIEN PÅ 1-2-3

Jon Ewo og Reidar Kjelsen Kr 199,Utkommer august Alder: 7–11

Boka gir et raskt og humoristisk dykk i de forskjellige tidene som har skapt Norge slik vi kjenner det i dag. En smakebit på hvor intenst spennende den norske historien er!

Cecilie Winger og Irene Marienborg Kr 199,Utkommer august Alder: 7–11

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

B A R N & U N G D O M 49

Leseløve

For de som har begynt å oppnå leseflyt. Bøkene passer for barn fra syv år som opplever gleden ved å lese en hel bok selv.


Leseløver

tegorier: a k e tr r a h e n e Løv ta og gåter. k fa , r tu a r e tt li skjønn

LØVEUNGE

Kun én setning på hver side. Perfekt for de aller ferskeste leserne.

MIN FØRSTE LESELØVE

Perfekt for de som akkurat har begynt å lese. Tilpasset nybegynner-leseren.

4–7 år

6-9 år

LESELØVE 7-11 år

5 0  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

For de som har begynt å oppnå leseflyt. Bøkene passer for barn fra syv år som opplever gleden ved å lese en hel bok selv. BARN & UNGDOM


ROMANER

FRA 6 ÅR   CA PPELEN DA MM –

magasine t -

B A R N & U N G D O M 51

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

B A R N & U N G D O M 51


Romaner fra 6 år

ÅR MED

MAGI

5 2  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


verdenslansering 8. oktober

Den prisbelønte illustratøren Jim Kay tar magien til nye høyder i denne nydelige, gjennomillustrerte utgaven av J.K. Rowlings Harry Potter og Ildbegeret.

«Jeg elsker å se Jim Kays tolkning av Harry Potters verden, og jeg føler meg beæret og takknemlig for at han fortsetter å låne talentet sitt til den.» – J.K. Rowling.

«En triumf» – Telegraph

HARRY POTTER OG ILDBEGERET

J.K. Rowling Oversetter: Torstein Bugge Høverstad Kr 399,Utkommer oktober Alder: 6

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM 53

Romaner fra 6 år

Til alle Harry Potter-fans og nye lesere: Den 8. oktober 2019 lanseres den fjerde illustrerte utgaven i serien om Harry Potter!


Romaner fra 6 år

både en ny historie og kule de tektiv-tips!

1

LEDETRÅDER

En detektiv leter alltid etter ledetråd er på åstedet. Det kan vær e ting eller spor som forteller hva som har skje dd. Noen ganger skjønner vi med en gang hve m som har begått forb rytelsen bare ved å ta en rask titt på ledetråd ene. Da har vi fått en mis tenkt.

Hmm , hvor ble han av?!

La oss si at vi for eksempel finner diss e ledetrådene: en liten ryggsekk, et lite fotavtrykk, et banans kall og en hatt fra sirk uset. Hvem kunne dett e vært? Jo, Mirand as apekatt Sylvester, selvfølgelig!

Eksempler

på ledetr * Ting so åder: m ha forsvunnet r blitt flyttet på , har el ler dukket * Fingera opp på ås vtrykk tedet * Fotspo r * Avtrykk av leppesti * Rare lu ft på glas kter s og kopp er * Uvanlig e lyder

56

LasseMaja_detek

tivhaandbok_mat

erie.indd 56

I L B U D VIL ? V I T K E T DE 29.07.2019 13:41

LasseMaja_detek

tivhaandbok_mat

erie.indd 57

29.07.2019 13:41

Har du lyst til å starte ditt eget detektivbyrå? I denne boka deler Lasse og Maja for første gang sine aller beste tips til nye detektiver. Lær deg hvordan du undersøker et åsted, intervjuer vitner, skriver hemmelige brev og knekker alibi. Med på kjøpet får du også den helt nye fortellingen "En bra detektiv". LASSEMAJAS DETEKTIVHÅNDBOK Martin Widmark Oversetter: Nina Aspen Kr 199,Utkommer september Alder: 6–9

5 4  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


To nye bøker i Martin Widmarks suksesserie om monsterdetektiven Nelly Rapp. Nelly Rapp har lært seg å håndtere monstre og andre farlige skapninger ved hjelp av ro, visdom og list. Men holder det når hun møter en av de siste snømennene som er igjen på jorda? Eller når hun forsøker å bli hørt i det internasjonale vampyrvalget En lett-lest serie med spennende historier, akkurat passe skummelt for ferske lesere. Bøkene kan leses i valgfri rekkefølge.

Her er en serie for de som er sugne på spenning! NELLY RAPP OG SNØMANNENS HEMMELIGHET Martin Widmark Oversetter: Hilde Matre Larsen Kr 199,Utkommer august Alder: 6–9

CA PPELEN DA MM –

NELLY RAPP OG VAMPYRENES BALL

Martin Widmark Oversetter: Hilde Matre Larsen Kr 199,Utkommer august Alder: 6–9

magasine t -

BARN & UNGDOM 55

Romaner fra 6 år

MONSTERDETEKTIVEN NELLY RAPP ER TILBAKE


Romaner fra 6 år

kan dette gå bra da?

KAN DYRENE REDDE DAGEN? Ny detektivserie full av spenning og humor!

Nora elsker dyr og er kjempeglad for å være aspirant i Dyrenes Detektivbyrå. Sammen med den pensjonerte mesterdetektiven Carl Berner og den hyperaktive minken Mirja er hun klar for å etterforske alt av dyresaker i den lille byen Nordlund. Men en dag forsvinner kattungen til ei jente i klassen. Og Nora blir selv mistenkt! Hvordan skal dette gå?

Perfekt lesning for små detektivspirer!

Endre Lund Eriksen skriver bøker for barn og ungdom, blant annet bøkene om Pitbull-Terje og Førstemann som pisset på månen. Han har mottatt flere priser, blant annet ARKs barnebokpris to ganger og Uprisen

5 6  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM

Nora rullet seg av Carl Ber Flybussen som forsvant borto – Følg etter! ropte hun til M vis hadde klart å holde seg i s

– Gå’kke! sa Mirja og pek

blitt sprengt i filler i krasjet. Nora så fortapt etter buss svingen. – Nei! ropte hun. Tordis, som enda lå på fa seg opp og så seg forvirret ru

– Gikk det ikke? spurte h


Carl Berner myste mot mobilen, men så fortsatt like forvirret ut. – Jo flere kattunger, jo mer nusselig, mu mlet han. – Men hva har dette med Rikard Rikvol d å gjøre? – Du døske! sa Mir ja. – Rikard har skjø nt han kan tjene penger på kat tungene som han hadde solgt, og derfor har han stjå let dem tilbake! Og nå vil han tjene penger på dem på nettet, akkurat som de som har laget de derre Tress Am igos-videoene! En av kattungene på videoen begynt e å klatre oppove en gardin. r Plutselig hylte Tor dis til: – Stopp! Hun røsket til seg mobilen. – Det er jo Pusi! Tordis pekte på kat tungen som klorte seg oppover gardinen. Katta had de en hjerteforme t, svart flekk i panna. Nora kjen te flekken igjen, kat tungen som hadde

rner – og myste etter

over veien. Mirja, som på mirakuløst

52

setet. kte mot forhjulet. Det var

53

sen som forsvant rundt

anget til Carl Berner, bakset undt. hun gråtkvalt. bare ristet på hodet. Nora klarte ikke å si et ord. Hun Tordis. – Hun – Nå er mamma ferdig på jobb, snufset kommer til å bli så sint ... hørt hadde som Det kom masse folk stimlende til, flere fra klassen. sammenstøtet. Skreinar var der. Og elendig detektiv Snart kom de alle til å få vite hvilken Nora var.

84

Rikard Rikvold har vært innom Samvirkelaget. Men vi har ikke bevis på at det var han som stjal tørrfiskposene, eller at det er han som har tatt kattene tilbake. Og vi må

Lynkjapt begynte Mirja å hakke i vei på tastaturet mens hun glugget nedpå store slurker av colaen. Hun nistirret på skjermen der tall og bokstaver føyk forbi.

85 ha ordentlige bevis. – Ja, det var jo akkurat det jeg sa! sa Nora. Hun klarte ikke helt å skjule hvor irritert hun var.

– Nå skal jeg på null komma svitsj finne ut hvor den som har lastet opp kattevideoene, har gjort det fra … Hun tastet i vei. – Bahamas? utbrøt hun plutselig.

– Var det? spurte Carl Berner forvirret. – Jeg trodde det var meg? – Det var Nora som sa det først! sa Mirja og dunket ei flaske Topsy Cola på pulten ved siden av laptopen. – Og de bevisene skal jeg finne!

Carl Berner kvalte en gjesp. – Er kattetyven på Bahamas? spurte han. – Huff, det var uhøvelig. Det er jo i et helt annet land. – Det står så, sa Mirja. – Men det er sikkert bare juks! Når jeg har fått hacket meg inn på serveren, skal jeg finne ut hvor kattetyven egentlig er hen! Nora sto i egne tanker borte ved oppslagstavla. Hun grep etter en tusj og skrev på tavla: Den 3. kattungen? Rikard hadde solgt én kattunge til Skreinar og én til Tordis. Men hvor var den siste? Hvis Rikard hadde beholdt den tredje selv, MÅTTE det være han som var kattetyven, siden alle tre kattungene var med på kattevideoene med De Tress Amigos. Akkurat da gikk det i døra nede, og vindpusten nykket løs bildet av Rikard, så det dalte i gulvet. Nora bøyde seg for å plukke det opp og hørte skritt knake oppover trappa. Da hun reiste seg, så hun rett inn i øynene til Rikard Rikvold.

56

57

DYRENES DETEKTIVBYRÅ: KATTENAPPEREN Endre Lund Eriksen, Gisle Normann Melhus og Regine Toften Holst (ill.) Kr 249,Utkommer september Alder: 6–9

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM 57

Romaner fra 6 år

vært på besøk hos henne i går, hadde en sånn flekk. Hu løftet opp lappen n om katter til salg s. Også på det bild hadde en av kattun et gene en tydelig, hjer teformet flekk. – Men hvis det er din katt, sa Carl Berner. – Den er forresten veldig søt, ordentlig nusselig … Så må det vær kattetyven som står e bak disse kattevideo ene!


Romaner fra 6 år

ØNSK DEG HVA DU VIL!

28.06.2019 09:41

28.06.2019 09:41

ndd 17

Materie Drømmetreet_2k.i

ndd 16

Materie Drømmetreet_2k.i

DRØMMETREET

Materie Drømmetreet_2k.indd 32

Bjørn Ousland Kr 279,Utkommeraugust Alder: 6–9

5 8  CA PPELEN DA MM –

28.06.2019 09:43

Materie Drømmetreet_2k.indd 33 28.06.2019 09:43

tegneserie for 6-9-åringen magasine t -

BARN & UNGDOM

Peder og Pi forviller seg inn i en merkelig, rotete butikk. Storesøster vil gjerne kjøpe noen mystiske drømmefrø, men de er ikke til salgs. Eller, frøene er ikke til salgs for penger, men hvis hun gir bort lillebroren sin... Her begynner et eventyr som både vil begeistre og glede de små leserne – og kanskje skremme dem bitte litt!


97

– Hva skal vi gjøre? spør Fatima. – Vet ikke, sier Kjersti. 14.06.2019 15:16 – Ikke jeg heller.

OM Å VÆRE 7 ÅR OG SKOLEBARN

Det fine med Kersti_materieNY.indd 97

Av og til har Kjersti lyst til å leke med noen andre. Med Iris, Gry eller Hera, kanskje? Men de tre går sammen på dans i Folkets hus og kan bevege seg helt likt. Da er det vanskelig for andre å passe inn. Og så står alltid Fatima der og venter på henne. Og da må de jo leke sammen. – Men hva skal vi gjøre? spør Fatima igjen. – Jeg vet ikke, sier Kjersti.

Hva gjør man når man har stjålet frøkens gullring uten at man visste det? Hvordan sier man nei når man ikke vil leke, og hvordan får man satt en stopper for løgner når det er akkurat som om de lever sitt eget liv?

DET FINE MED KJERSTI Helena Hedlund Oversetter: Nina Aspen Kr 249,Utkommer august Alder: 6–9

En treffsikker fortelling om hemmeligheter, vennskap og om hvor vanskelig det kan være å skille fantasi og virkelighet når man er syv år.

9

CA PPELEN DA MM – Det fine med Kersti_materieNY.indd 9

magasine t -

14.06.2019 15:16

BARN & UNGDOM 59

Romaner fra 6 år

høytlesningsbok om hemmeligheter, løgner, fantasi og virkelighet


Romaner fra 6 år

BARNEKRIM full av humor og gøyale ordspill! Sjette bok om mesterdetektiven Purriot. Sent en vårkveld er Purriot og kona Paprika på fuglelytting ved Hurlumvannet. Plutselig hører de et fælt skrik og et stort plask. – Vi er nødt til å undersøke! sier Paprika. På bunnen av sjøen finner Purriot en kropp. Uten hode! Dette ser ut til å bli Purriots verste sak noensinne. Men det er noe som ikke stemmer ...

34

110695_hodeloese kvinne_cc19_.indd 34

ISBN: 9788202576677 Kr 149,-

6 0  CA PPELEN DA MM –

ISBN: 9788202576684 Kr 149,-

magasine t -

ISBN: 9788202576691 Kr 149,-

BARN & UNGDOM

ISBN: 9788202576707 Kr 149,-

PURRIOT OG DEN HODELØSE KVINNEN Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu Kr 279,Utkommer august Alder: 6–9

10/05/2019 12.54


Romaner fra 9 år

Forfatter

ROMANER

FRA 9 ÅR   CA PPELEN DA MM –

magasine t -

B A R N & U N G D O M 61


Romaner fra 9 år

HUMOR i hønsegården

han effektivt. På et blunk hadde Varselsystemet var farlig andre. den ene nifsere enn den tilkalt nesten tjue fugler, venn. min var tåka og Men mørket småtupper som stimlet Jeg oppdaget en flokk ndales der popstjernene Chicke sammen utenfor et lokale rte bøller fra Raptor ville skulle opptre. Et par tatove i hønsegården blant alle rev en som ut seg stikke e tuppene meg mellom de hylend kyllingene. Jeg snodde n. idolene på den røde løpere som strakte vingene mot t i myke dunfjær. Det var nesten så jeg drukne et portrom og hev etter Til slutt stilte jeg meg i jeg en travel gate. Der kunne pusten. Like ved var det søke trygghet i mengden. et ikke. Plutselig kjente jeg Men så langt kom jeg I neste mitt. navnet En stemme sa kaldt grep om nakken. og skrek. til værs mens jeg kaklet øyeblikk ble jeg løftet

VERDENS FØRSTE CHICKEN-NOIR KRIM

Farlig oppdrag

blir det var det en som sa. «Ellers «Ikke et pip, Hilmar,» bråk.» rett inn i gapet på en Jeg trodde jeg skulle stirre noe var det var kommet. Men rovfugl. At min siste time med blikket og fikk se et fjes med stemmen. Jeg løftet bart og briller. Puh! jeg. «Hva gjør du her?» «Mike, gamle ørn!» sa «Noen står på lur rundt «Hysj,» hvisket Mike. stor Han hadde på seg en hjørnet. Gjem deg her.» inni. «Bilen står der meg skjulte han frakk, som borte.» n slapp meg ikke ut av frakke Mike bar meg av sted og i . Han slengte stokken sin før han hadde lukket bildøra å låse. seg e skyndt og et bakset spurte jeg. «Du hater jo «Men hva gjør du her?» own, da.» storbyen. Og så Birdiet g til han. «Jeg har et oppdra «Jeg lette etter deg,» sa 11

05.06.2019 12:48

HANEGALSKAP n_materie.indd 11

på hønsegårde 05.06.2019 12:48Mordet

n_materie.indd 10

Mordet på hønsegårde

SNUSHANEN HILMAR: MORDET I HØNSEGÅRDEN

Snushanen Hilmar får et livsfarlig oppdrag. Hvem drepte hanen Gregory? Var det reven Koldbrand? De to småtuppene? Eller Outclaws-gjengen? Hilmar må være både modig, smart og kvikk i nebbet for å løse saken. Lille Spiro hjelper til, men kan en snushane og en småspurv overliste en gjeng hardkokte skurker?

Tore Aurstad, Carina Westberg og Regine Toften Holst (ill.) Kr 279,Utkommer september Alder: 9–12

En dyrisk spennende kriminalsak utspiller seg i hønsegården. 6 2  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


Romaner fra 9 år

NY SERIE! Ny, illustrert detektivserie fra bestselgende krimforfatter Samuel Bjørk! Kim går i 6. klasse på Torshov i Oslo. Da fotballkarrieren blir lagt på hylla grunnet en skade, bestemmer Kim seg for å starte en detektivklubb sammen med vennene sine. De har fast møteplass på tørkeloftet, snakker sammen på tvers av bygården via walkie talkie og før de vet ordet av det står de overfor et helt ekte mysterium.

for ja, vi hadde glemt å spørre, og fått lov. Pølsa og jeg, å si det sånn. er vel ikke å lyve?» hadde «Å glemme å spørre, det den. Pølsa sagt, der ute i bakgår . Mormor er veldig grei, Og jeg tenkte det samme ned til glad hvis jeg sa jeg skulle men hun ville ikke blitt måtte på pianotime som Oslo S uten voksne. Aryan Pølsa og Så det var bare Heidi, ikke gikk an å avlyse. meg på trikken. de sa Heidi, sikkert for hundre «Og vi er helt sikre?» og henne om avlyttingen gang siden vi hadde fortalt telefonsamtalen. så ivrig før. Jeg hadde aldri sett henne sa jeg og banket på lappen «Jeg har kodene her,» mma mi. som lå trygt forvart i jakkelo var det de snakket det at «Jo, men vi er sikre på

3

om?» «Absolutt,» sa Pølsa. «Garantert,» nikket jeg. nde,» mumlet Heidi. «Å, herrefred, så spenne med ig, og ga henne lappen Jeg åpnet lomma forsikt kodene på. Pølsa over mot meg. «Pakket du alt?» hvisket som og la hånda på sekken «Tror det,» nikket jeg, sto mellom beina mine. er et sånn kjapt, at hvis det Og her må jeg bare si, e er ivhåndboka som kanskj kapittel i Den Store Detekt

«Har dere hørt det?» sa Heidi alvorlig. «Ja,» nikket jeg. «Det kan jo ikke stemme ?» sa Heidi. «Mora til Aryan? En tyv? Hun er jo så grei?» «Samme sa jeg,» sa Pølsa, og så på meg i smug. Jeg skjønte akkurat hva han tenkte på, og nikket tilbake. «Du Heidi,» sa jeg forsikti g. «Vi må spørre deg om noe.» «Hva da?» sa Heidi nysgjer rig. Vi hadde snakket om det lenge. At vi burde ha en jente med i klubben. «Spørre meg om hva?» sa Heidi igjen. «Det er veldig hemmelig,» sa Pølsa alvorlig. «Superhemmelig,» sa jeg. «Du må aldri si det til noen,» sa Pølsa. «Ikke til en sjel,» sa jeg. «Lover du?» sa Pølsa. «Hva snakker dere om?» sa Heidi, som begynte å bli skikkelig nysgjerrig nå.

81 80

DETEKTIVENE PÅ TORSHOV: DET FORSVUNNE PERLEKJEDET

12 13

gen rin -å 12 9for a ill ed s le e y n den   CA PPELEN DA MM –

Samuel Bjørk og Ingvild Kristiansen (ill.) Kr 279,Utkommer august Alder: 9–12

magasine t -

BARN & UNGDOM 63


Romaner fra 9 år

HÆ!! FEIRE JUL I SYDEN!! Benny elsker julen over alt på jord. Sjokket er derfor stort da foreldrene forteller at familien i år skal feire jul i syden. Katastrofe! Benny vet ikke alt her i livet, men én ting er han skråsikker på: Sydenturen må stoppes. Han må gå berserk. En hysterisk morsom, ellevill og hjertevarm historie om å være midt mellom barn og ungdom, og oppleve at ingenting er som før. BENNY GÅR BERSERK

Tom Erik Fure og Kenneth Larsen (ill.) Kr 279,Utkommer oktober Alder: 9–12

6 4  CA PPELEN DA MM –

hysterisk morsomt!

magasine t -

BARN & UNGDOM


Romaner fra 9 år

… det er Fare for skader på demninger og broer …

… én demning har allerede kollapset …

Flommen_EVB_Justert.indd

42

NATURENS KREFTER 07.05.2019 11:56 Flommen_EVB_Justert.indd

43

07.05.2019 11:56

Flommen er en spennende tegneserie om naturkrefter, og om hvordan mennesker og dyr er knyttet sammen. Det er flom, og en mann må evakuere sammen med hunden sin. Hunden stikker av, og eieren havner på en heftig tur alene. På veien finner han en skadet ørn.

En visuelt sterk historie fra illustratør og forfatter Max Estes.

FLOMMEN

Max Estes Kr 299,Utkommer juni Alder: 9–12

6 5  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM 65


Romaner fra 9 år

å n lg a s i ien er s i 4 g o 3 k bo NRK Supers Gullrutevinner og barnas favoritt-zombieserie – i tegneserieform!

Nå kommer endelig bok 3 og 4 i tegneseriebøkene basert på den populære tv-serien på NRK Super. GÅR DET BRA?

SER DET SÅNN UT?

NEI, VI MÅ E VÆRE HJEMM KLOKKA FEM.

KOM! DE ER HOS ROBERT.

TRYKK PÅ KNAPPEN, DA!

JEG HAR IKKE ME KUNNET BESTEM SKAL SELV NÅR JEG VÆRE REDD.

HAR DU ALDRI SETT NÅR DU BLIR USYNLIG?

HEI, MAMMA. JEG ER FERDIG MED ALLE LEKSENE.

ER DET MULIG?

JEG TØR IKKE.

HA HA HA!

BRRRRRT

DET HER ER IKKE LEKSEHJELP. DERE ER PÅ DATE.

HÆ? VI GJØR MATTE OG DRIKKER BRUS.

SÆRLIG. HUN ER FORELSKET I DEG.

BANG

HAN KAN STÅ UTE I GANGEN IMENS, SÅ BLIR DET LITT SÅNN DØDENS FORVÆRE LSE. KOSELIG.

MAMMA SPIONERER JO IKKE PÅ OSS, HERMAN.

VI KAN IKKE. MAMMA Å KOMMER TIL KLIKKE.

HALLO?

SMAKK

TORILL KOMMER!

OG HAN ER GREI. DET ER DE ANDRE OGSÅ. ANNA OG JEG KUNNE VÆRT BESTEVENNER, HVIS DET IKKE VAR FOR DEG.

BRRRRRT DU KAN SETTE I GANG I SPILLET INNE BUTIKKEN …

JA, DERE TO. HVA ER DET SOM SKJER HER?

OG TØMME KASSA OG … OG STJELE GODTERI …

OKEEEI. MEN VI MÅ I HVERT FALL UT OG TESTE!

Materie_ZombieLars_b

ook3.indd 24 08.07.2019 18.37

08.07.2019 18.36 ars_book3.indd

Materie_ZombieL 08.07.2019 18.36 ars_book3.indd

Materie_ZombieL

DU GÅR OVER LIK, BOKSTAVELIG TALT!

OG DU KAN STYRE DET SELV.

WOW. TENK PÅ ALT DU KAN GJØRE NÅ!

{GISP }

VAR DET IKKE DU SOM SA AT MAN IKKE SKAL MISBRUKE KREFTENE SINE?

8

6 6  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM

9

Materie_ZombieLars_b

ook3.indd 25

NOEN HAR VISST GLEMT Å TA MEDISINEN SIN I DAG.

JEG HAR INGEN VENNER, MAMMA. INGEN!

BRUKE LARS PÅ DENNE MÅTEN? FÅ HAM TIL Å TRO AT DU LIKER HAM?


Romaner fra 9 år

E M U

BOK 3

BOK 4

KANSKJE VI SKAL INVITERE LARS PÅ MIDDAG, DA? NEI, DET STEMMER. HAN SPISER JO IKKE MAT.

BRA HAN IKKE HAR FØLELSER. HAN HAR FØLELSER. LARS, IKKE GÅ!

Det blir stadig verre å være levende ulevende, ninja eller heks i Bekkebakken. Men Lars og gjengen er ikke de eneste fremmede. Det finnes også andre som velger å skjule hvem og hva de er. Når Lars blir kidnappet av FMAF og begravet, har gjengen vår fått nok.

Situasjonen tilspisser seg i Bekkebakken. Ikke alle fremmede vil hverandre vel, det får både Tess og Robert erfare. Det sies at Fremmedlegionen verver fremmede barn som spioner, men vil Lars og gjengen være med? Er fremmedelskerne egentlig noe bedre enn sine motstandere?

BANG {HULK}

BOK 1

BOK 2

08.07.2019 18.37

ISBN 9788202597047

ZOMBIELARS – BOK 3

Gisle Halvorsen og Thomas Seeberg Torjussen og Kim W. Andersson (ill.) Kr 249,Utkommer august Alder: 9–12

ZOMBIELARS – BOK 4

Gisle Halvorsen og Thomas Seeberg Torjussen og Kim W. Andersson (ill.) Kr 249,Utkommer september Alder: 9–12

ISBN 978820259809-9

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

B A R N & U N G D O M 67


Romaner fra 6 år

FRA SUKSESS-SERIEN PÅ NRK SUPER Hva tenker Oda og Arin egentlig? Les dagboka deres og få et innblikk i hvordan usynlig mobbing føles for de involverte. Garantert sug i magen!

Hva er egentlig utestenging? Et blikk, en kommentar, mangel på likes, en snapgruppe du ikke ble en del av – eller en bursdag du ikke var invitert i? Gjennom NRK Supers populære dramasatsning LikMeg har en bred målgruppe fått ta del i hvordan den nye mobbingen, som altfor mange barn og unge opplever hver dag, kan foregå. LikMeg er skrevet som en dagbok fra to perspektiv. Ved å lese om jentenes dilemmaer, indre kamper og smerte, får leseren bedre innsikt i den usynlige mobbingen enn det som har blitt vist i serien. Ingen er ansvarlige, men alle er med på den ekskluderingen som nå foregår på den sosiale arenaen der barn og ungdom befinner seg. Boka er sterk lesning for både barn og foreldre. igger bokens styrke i autentisiteten. Garantert sug i magen.

6 8  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


Romaner fra 6 år

NOMINERT TIL ARKS BARNEBOKPRIS

LIK MEG

Anne Wisløff Kr 279,Utkommer juni Alder: 9–12

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM 69


Romaner 9-14 år

tør du å bli med tilbake?

HVEM ER NESTEMANN...

VINNER AV BOKSLUKERPRISEN 2019

Enfrottstående oppfølger til Ingen sover trygt i natt, som vant Bokslukerprisen 2019.

ISBN: 9788202644550 Kr 179,-

7 0  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

Det er ett år siden Skymdals seriemorder herjet, og nå skjer det igjen! Hvem er det som skremmer ungdommer til taushet? Hva er det de har sett som har skremt dem sånn? Og hvem kan være nestemann? Er det noe rart Thale vil rømme fra bygda så fort som overhodet mulig? Tør du bli med tilbake til hele Norges grøsserbygd?

BARN & UNGDOM

INGEN SLIPPER UNNA Mari Moen Holsve Kr 279,Utkommer september Alder: 10–14


FAKTA   CA PPELEN DA MM –

magasine t -

B A R N & U N G D O M 71


Fakta

sjarmerende h issigpropp!

Ny bok i Polarserien! En unik faktabok for barn om det lille, hissige fjelldyret lemen. Visste du at lemenet lager tuneller under snøen på fjellet og at de kan løpe i rasende fart selv om det er helt mørkt? Eller at de bokser og biter hverandre, viser tenner, hyler og skriker? Denne boka skildrer lemenets korte levetid med flotte bilder og enkel tekst.

Lemenet er et lite dyr med en stor gjerning. Den er tunne larbeideren som gnager og graver på fjelle t. Jorda pløyes, plantene slås og gjødsles. Leme net er en ingen iør som former landskape t, dyrelivet og plantelivet. Året etter et lemen år spirer flere plant før. Lyng og busk er enn er holdes kortv okste, og lemenet hindrer at frø fra trær får fotfeste i jorda. Gress og starr har godt av å bli klippet ned. Da vokse r de raskere og blir mat for andre i fjellet. Reinsdyrene beite r på flekkene der lemenene myldret året før. Lemenet er matkilde for mang e rovdyr, og i lemen rovfuglene rypeu år lar ngene være i fred.

Lemen_materie.indd 45

LEMEN

Kirsti Blom og Rolf Anker Ims Kr 249,Utkommer september Alder: 9–12

21.06.2019 11:32

Lemenårene har helt siden istide livgivende pulss n vært lag i fjellnature n hvert tredje til femte år. Nå slår pulsen urege lmessig fordi vintrene har blitt varmere. Leme net er lite, men når de er mange, utgjør de en veldig kraft. Uten lemen et ville fjellet se annerledes ut. Næringsfattig mose og krekling ville spre seg, urter og frodi g gress få mind re plass. Busker og kratt ville vokse til og fjellet gro igjen. Trær ville få fotfeste og skoge n bre seg. Beitesteder for rein og rype og jaktmarker for snøugle og fjellrev ville forsv inne. Fjellet blir fattigere hvis det lille unnselige dyret ikke omdanner seg til en rasende, vill, tullerusk pelsklump i de store lemenårene .

62

Lemen_materie.ind

d 62

7 2  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

21.06.2019 11:33

BARN & UNGDOM

Lemen_materie.ind

d 63

21.06.2019 11:33


Skreien er derfor både mer muskuløs, fastere og hvitere i kjøttet enn sine søsken. Den er den største og mest eksklusive torsketype n vi har i Norge. Navnet «skrei» fikk den allerede i vikingtiden, etter det gammelno rske ordet «å skrida» som betyr å vandre.

Fakta

Torsken kan igjen deles inn i tre typer. De tre er nesten som søsken: litt like, men likevel veldig forskjellige. Fjordtorsken er hjemmekjæ r og svømmer ikke langt fra fødestedet liker å utforske litt mer, men sitt. Kysttorsken holder seg til kysten av Norge. Men så har vi skreien, den arktiske torsken, som er glad i å svømme over store havområder langt fra der den ble født.

fisken som bygde norge helt tilbake finnes det spor etter fiske torsk i tusenvis av år. I Norge Spor fra Folk langs kysten har fisket viser fiske og fiskeredskaper. år gamle bergkunstbilder år siden. Fiske var til steinalderen. Flere tusen også for nesten ti tusen at torsk sto på menyen denne tiden forteller oss av Norge. bosatte seg langs kysten hovedgrunnen til at folk

Tors Visste ke så de n har du at? ik n so ver ke øye lokk m , åpne ed øyn ene .

Visste du 00 år gamm at? el fiske funne krok t i Lo er foten.

En 60

? du at ket Visste torsk ble fis e og s størst r 47 kilo Verden og va g. i Norge meter lan 1,6

SE TORSKEN! Visste du at torsken har spilt en sentral rolle i Norgeshistorien? Vikingene, for eksempel, hadde ikke kommet seg så langt utenfor landegrensene hadde de ikke hatt fisken som proviant.

Supertorsken er en gjennomillustrert faktabok som passer for barn fra 6 år. Boka er et spennende utgangspunkt for å diskutere og videre utforske vår egen historie.

SUPERTORSKEN

Lise Osvoll Kr 279,Utkommer oktober Alder: 9–12

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM 73


Fakta

SPENNENDE FAKTABOK AV ÅSHILD SKADBERG OG TARJE HOLTVEDT

SAUEN LY SOM KUNNE F

178

3

de første som d drømt om å fly. Men Menneskene har allti en and og en hane. gjorde det var en sau,

19. september 1783 var en svær folkemengde samlet uten for det kongelige slott i Versailles. Fra tidli g om morgenen hadd nysgjerrige strøm e met til slottshag en for å se noe ingen i verd en hadde sett før: en luftballong som lette t fra bakken med levende passasjerer om bord . Tre kano nsku dd mar kert e det stor øyeblikket. Idet e det tredje skud det lød, ble ballongens fortø yninger kappet. Fora øynene på kong n Ludvig 16 av Fran krike, dronning Marie Anto inette og titusener andre tilskuere, steg av den mektige, blå ballo gen mot himmelen n. I en kurv under den hang de tre første vesenene i historien som fløy med et luftfartøy. Hva hanen og anda het, vet vi ikke. Men vi vet at sauen bar navnet Montauciel – som betyr «Stig til himm els».

av folk se Et hav for å t fram ne var møt and og en ha en nene en sau, første vese e ed bli de tr ien til å fly m i histor ftfartøy. et lu r 1783. Året va

Kong Adolf Fredrik signerte sjel den eller aldri offisiel le Men han kun papirer. ne under på at skrive hveteboller med mande masse smake lr herlig.

EN LUFTIG DRØ M

28

Tanken på å bygg e en farkost som kunn e fly, hadde opptatt viten skapsmenn og inge niører i århundrer. Leon ardo da Vinci (han som malte «Mona Lisa» ) var bare en av man ge som tegnet forslag til hvordan en slik flym askin

HELT SANT

Da ve testpi rdens førs te loter dalte på bo nd ne for Ver elandet ut d det st sailles, va enor fors kte krek blant bønd kelse i områ ene det.

29 HELTSANT_innm

at.indd 28

26.07.2019 13:26

HELTSANT_innm

at.indd 29

26.07.2019 13:26

«Helt sant!» er en annerledes faktabok om rare og spennende hendelser i verdenshistorien. Boka er proppfull av rare fakta, kule bilder og utrolige fortellinger fra hele verden, og lar barna lære historie på en morsom og uvanlig måte. Dette er en opplevelsesbok for historieinteresserte lesere, og passer like godt hjemme som på skolen.

k Fredri Adolf n andre Kong de ige er m har av Sver storien so første hi i et D kongen rspisning. I av fo enrik dødd av tilfellet er H spist seg i kjente som skal ha nende d, elig Englan niøye (en ål . hjel på fisk) i 1135

22

HELT SANT

HEL 26.07.2019 13:26 HELTSANT_innmat.indd

74  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM

22


177

Fakta

passer perfekt både hjemme og på sk olen

1

KONGEN SOM SPISTE SEG I HJEL Noen konger huskes for at de kjempet i kriger, samlet mektige riker eller innførte nye religioner. Kong Adol f Fredrik av Sverige huskes først og fremst for sitt siste måltid.

satte kong Adolf tirsdag 12. februar 1771 olms slott. Fredrik seg til bords på Stockh ble kalt «feteDet var den dagen i året som i mange kristne tirsdag», da det var skikken mett før fasteland å spise seg ekstra god og tiden skulle begynne. på tradisjoKongen aktet ikke å gjøre skam å fortære en nen. Han innledet måltidet med kt småsild varmrø av rett en , bøkling n tallerke siden middelsom har vært vanlig i Sverige porsjon russisk alderen. Etterpå nøt han en hummeren, før kaviar. Så gikk han over til et mot surkåhan rettet sin oppmerksomh litt kraftigere noe for tid det var r len. Derette med neper. Alt igjen, en tallerken kokt kjøtt agne. dette skylte han ned med champ der, ville det Om kongen hadde sagt stopp snart ha vært overdådige aftensmåltidet hans ha fått en ikke fall hvert i glemt. Det ville . Men for Adolf plass i svenske historiebøker vidt begynt. Nå Fredrik var etegildet bare så seg til siden kom det han hadde gått og gledet franske kjøkkendagen i forveien, da slottets dagen med å sjef hadde lovet å feire fetetirs : hetvägg. servere kongens favorittdessert

HELT SANT!

Mat i overflo d har vært et ynd et motiv for malere . Men lenge var det bar e kongelige og rikfolk som kunne nyte det i virkelighete n.

Åshild Skadberg og Tarje Holtvedt Kr 299,Utkommer september Alder: 9–12

23

26.07.2019 13:26

LTSANT_innmat.indd 23

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM 75


Fakta

t s n u k r Hå www.ripleys.com/books

utrolig, men sant!

EKSkLUSIVT

? !

forme håret? Hva inspirerte deg til å m som jeg Et Instagram-fotoalbu viste så for et år siden. Albumet hos noen kvinnene til ne hårfrisyre De var virkelig afrikanske stammefolk. iske, og gjorde imponerende og kunstner r som hårfrisyre bruke å at jeg fikk lyst til en av mine uttrykksformer. bare Bruker du noe mer enn ditt eget hår? Det kommer Jeg bruker mange ting! Jeg kan an på hva jeg vil gjøre. d, ull og bruke nål, tråd, stoff, metalltrå r en ny planlegge hårforlengelse. Når jeg hva jeg trenger. meg for jeg ser frisyre, på en frisyre? Hvor lang tid bruker du Noen Det spørs hva jeg vil gjøre. mens andre frisyrer tar 20 minutter, tar over 2 timer!

TRO MEG!

? !

? ! ? ! ? !

du bare Er det en form eller figur drømmer om å lage? prøver jeg Nei! Når ideene kommer, alltid å lage dem.

blant folk med Går du noen ganger ut disse skulptur-frisyrene? lager disse For å være ærlig: nei! Jeg de er frisyrene for bildenes skyld, ble. Men nemlig ikke veldig komforta dem. Ha ha, jeg kunne jo gått ut med til å gjøre det! nå fikk jeg faktisk lyst

Uansett hvor i verden du er – hvis du bare etter – vil du garante rt finne unik arkitekt ser godt nok har disse bygning ur. Noen ganger ene historisk betydni ng, andre ganger er de symboler på det som foregår på innsiden. Og noen er bygget bare for moro skyld! Se på denne samlingen bisarre bygninger av fra hele verden.

27.05.2019 09:16

b 20 Ripley's believe it or not_638719.ind

b 21

Ripley's believe it or not_638719.ind

Ripley's believe it or

not_638719.indb

66

27.05.2019 09:17

digert DrageTempel!

KONTORFISK

Den som prøver å finne det nasjon fiskeridepart ale ementet i Hyder abad i India trenger bare å se etter en diger fisk. Om natten blir fireeta sjesbygninge n opplyst av blått lys, noe som får det til å se ut som den svømmer gjenno m byen.

FARLIG

FASADE i Khlong Mai i Thailand, kan det hende du snubler over Wat Samphran-templet – et sylinderformet 17-etasjes tårn omgitt av en diger drage.

Den utrolige, rosa bygningen har mange hellige gjenstander, og til og med en egen inngang til den hellige dragekroppen! Templets historie og betydning er innhyllet i mystikk, og folk fra hele verden kommer for å klatre opp til toppen og røre ved dragens skjegg.

WOW! not_638719.indb

BARN & UNGDOM

35

67

Sprø rekorder, merkelige fenomener og utrolige fotografier! Les om vulkaner som spruter ut blå lava, frisører som setter fyr på folks hår, undervannskonserter, merkelige byggverk og mye mer. Ripley's Believe It or Not! er en internasjonal suksess med mer enn 100 attraksjoner i 10 land. I denne boken kan du lese om noe av det merkeligste Ripley’s har dokumentert gjennom 100 år med rariteter.

magasine t -

en, som ligger i Denne bygning ikk og ser , er laget av bølgebl aldri nen er Tirau på New Zealand Den snodige kreasjo ut som en hund! dyreformede det er flere andre ensom ettersom De blir satt en. ninger i nærhet bølgeblikk-byg Tiraus, som er et ekstra pris på i unn. stort kunstnersamf

HUNDEHUS 

 Hvis du går utenfor allfarvei

27.05.2019 09:22 Ripley's believe it or

76  CA PPELEN DA MM –

VERDEN

BBIS A RR YGNR INGEE

oks

13

www.ripleys.com/bo

igneren Laetitia Ky fra med i Afrika tok sosiale medier har Abidjan i Côte d’Ivoire der hun den nye fotoserien sin storm da hun postet alle mulige slags måter! formet håret sitt på

 Den 21 år gamle motedes

Ripley's Believe It or Not! 100 år med rariteter! Oversetter: Camilla Stendov Kr 299,Utkommer september Alder: 9–99

27.05.2019 09:23


Ungdom

Forfatter

UNGDOM 7 7  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM

CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM 77


Ungdom

! r be to k o i nt me o m happy

– Norsk ungdom valgte meg som sin digitale helsesøster, og jeg valgte dem tilbake i alt jeg gjør. Helsesista sitt univers skapes daglig og blir til mens jeg går. Og nå går altså veien min inn i en egen bok. Jeg er like spent som jeg håper de som følger meg og heier på arbeidet mitt, er på denne boken.

7 8  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM


HELSESISTA

Hun bryter tabuer og når ut til mange som ellers ikke ville tatt kontakt med den tradisjonelle helsetjenesten. I denne boka skriver hun om temaer som barn og unge lurer på, og som kan være vanskelig å snakke åpent om. Kaostanker, selvmordstanker, kropp, forelskelse, bildedeling og sex – ingenting er tabu!

over 190.000 abonnenter på Snapchat   CA PPELEN DA MM –

#VÅGÅVÆRE

Tale Krohn Engvik Kr 349,Utkommer oktober Alder: 12–18

magasine t -

BARN & UNGDOM 79

Ungdom

Hele Norges helsesøster, Tale Maria Krohn Engvik, tar «Helsesista»-universet fra Snapchat til bok!


Ungdom

Den sanne krigshistorien – slik du aldri før har lest den! Nord-Norge, september 1942. Tolv spesialsoldater er på sabotasjeoppdrag. Målet er kraftverket i Glomfjorden. Tegneserien følger sabotørene tett: over fjellet, i tåke og uvær og med fienden i hælene. Operasjon Muskedunder er langt fra noen ufarlig jobb. Den unge Linge-soldaten Sverre Granlund er veiviser. Dette er hans historie.

BOK 1

"At Jamtli kan tegne og ikke minst komponere flotte seriesider, er hevet over enhver tvil." - Dagbladet

ISBN: 9788202548797 Kr. 299,8 0  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM

SABOTØR – OPERASJON MUSKEDUNDER John S. Jamtli Kr 279,Utkommer august Alder: 12–18


Forfatter

NY KATALOG MED HØSTENS BØKER FRA CAPPELEN DAMM ER NÅ PÅ LAGER. Katalogen inneholder alle bøkene for allmennmarkedet høsten 2019. ISBN: 9788202648190   CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM 83


Jim Kay illustrations © Bloomsbury Publishing Plc 2019.

MAGI

ÅR MED

8 4  CA PPELEN DA MM –

magasine t -

BARN & UNGDOM

Forfatter