Bestselgerklubben medlemsblad 09-24

Page 1

Hovedboken portofritt rett hjem. Alltid med maksimal rabatt!

«En mesterlig debut om moderskap og valg.»

KRISTIN HARMEL

«En pageturner.»

PUBLISHER’S WEEKLY

Bestselgerklubben nr. 09/2024 – 48. årgang
bestselgerklubben.no
HEATHER MARSHALL SPØR ETTER JANE

ET FORSVUNNET BREV, EN MORS KJÆRLIGHET, ET HEMMELIG NETTVERK AV KVINNER

SKJEBNEDRAMA fra virkeligheten

Spør etter Jane av Heather Marshall er en medrivende historisk roman lagt til Canada på 60-tallet, en tid da mange unge kvinner havnet på mødrehjem og måtte gi fra seg barnet sitt – mot sin egen vilje.

bestselgerklubben.no 2

Spør etter Jane omhandler et dramatiskt kapittel i vår nære historie. Med stort emosjonelt driv, gripende karakterer og fantastiske historiske detaljer tar denne romanen pusten fra oss! Trude Løtvedt, redaktør

HOVEDBOK

De såkalte mødrehjemmene fantes i mange land i etterkrigstiden, deriblant Canada. Kvinnens foreldre, staten og kirken tok beslutningen om adopsjon, ved graviditet utenfor ekteskap. Mødrehjemmene var gjerne låst fra innsiden med slåer og skjulte nøkler. Kjøpesummer var også involvert noen ganger, i praksis salg av babyer.

Heather Marshall har gått inn i dette sterke historiske materialet og skapt en uforglemmelig roman om unge kvinners skjebner – og ikke minst en mors ubristelige kjærlighetsbånd.

Spør etter Jane kom til finalen i kategorien Beste debutroman og Beste historiske roman på Goodreads i 2023 – der leserne selv stemte frem favorittene sine. Fortellingen tar oss til Toronto i 1961. Vi følger Evelyn, en gravid, ugift tenåring som blir plassert på et katolsk mødrehjem der hun tvinges til å gi fra seg sin nyfødte datter. Dette traumet kommer hun aldri over. Senere går hun inn i det ulovlige nettverket Jane som abortutførende lege – fast bestemt på å redde andre kvinner i samme situasjon.

HOVEDBOK

Spør etter Jane

Oversatt av Inger

Sverreson Holmes

Innb. 384 sider PRIS: kr 449,Bestillingsnr. 485246

Avbestillingsfrist: 21.04.2024

bestselgerklubben.no 3

HEMMELIGHETER kan ikke vare evig

Spør etter Jane er en varm og kjærlighetsfull, men også hjerteskjærende og sjokkerende historie om en ung kvinne som vier livet sitt til å hjelpe andre kvinner. Du vil ikke glemme Evelyn med det første!

Toronto, 1961: Som gravid, ugift tenåring blir Evelyn plassert på et såkalt mødrehjem hvor hun tvinges til å gi fra seg sin nyfødte datter. Den traumatiske opplevelsen kommer hun aldri over. Til tross for den overhengende faren for å bli arrestert, går hun senere inn i nettverket Jane som abortutførende lege. Hun er

fast bestemt på at andre gravide kvinner skal få muligheten til å ta et valg hun selv aldri fikk ta.

Toronto, 2017: I et gammelt brev kommer Angela over en hjerteskjærende avsløring, og hun bestemmer seg for å finne kvinnen som en gang skrev brevet. Jakten fører henne tilbake til 1970-tallet

Et medrivende, intenst drama bygget på sanne historiske hendelser

og til en gruppe kvinner som drev et ulovlig nettverk: De hjalp unge, gravide jenter med å få utført trygge aborter. Den illegale virksomheten gikk under kodenavnet Jane.

KODENAVN JANE

I Spør etter Jane følger vi karakterene over flere tidsplan; på 60-tallet da Evelyn blir gravid, på 70-tallet da hun opererer under kodenavnet Jane, samt i vår egen tid. I 2017 lever nemlig en kvinne i Toronto som ikke aner at hun

bestselgerklubben.no 4

ble adoptert bort som baby. Mysteriene rundt de ulike relasjonene og forbindelsene i denne romanen er svært spennende, og også svært gripende.

ADOPTERTE SPEDBARN

Bortadopsjonen av over 300.000 spedbarn født av enslige mødre i Canada mellom 1945 og 1971 – dette skjedde også i mange europeiske land – er en skamplett i vår felles, nære historie. Mødrehjemssystemet ble finansiert av både statlige og lokale myndigheter, og ofte drevet av kirker. Heather Marshall har benyttet førstehåndsberetninger i sin research, det er grundig og imponerende gjort. Det er ingen tvil om at dette er en hjertesak for forfatteren, å belyse disse kvinnenes skjulte skjebner, og gi dem den oppmerksomhet de fortjener.

MORSKJÆRLIGHET

OG FELLESSKAP

Spør etter Jane er ikke minst en roman om morsrolle og morskjærlighet, som i mange tilfeller aldri opphører, tross langvarig adskillelse. Kvinnefellesskapet står også sterkt – kvinner som hjelper hverandre når de trenger det som mest. Spør etter Jane kom til finalen i kåringen av Årets beste debut og Årets beste historiske roman på det store lesernettstedet Goodreads. Det sier sitt. Gå ikke glipp av den! Redaksjonen

UTDRAG

HOVEDBOK

Når Evelyn Taylor ankommer St. Agnes’ hjem for enslige mødre, er hennes første tanke at hun vil være heldig om hun kommer levende herfra.

Det ser ut som en forlatt herregård, der beboerne for lenge siden pakket sammen all glede de måtte ha og overlot nøklene til rottene og den klatrende eføyen. Det var kanskje et vakkert herskapshus en gang, med karnappvinduer i øverste etasje, yttervegger kledd i dypbrun tegl og omgitt av frodige trær. Når Evelyns far stanser bilen i veikanten foran huset, vandrer blikket hennes oppover, og hun får øye på et par tomme øyne som stirrer tilbake på henne gjennom et av vinduene i øverste etasje. To hender dukker frem bak gardinene og haler jenta bort. Evelyn blunker, og skikkelsene er borte. Hun undrer seg kort over om hun bare forestilte seg dem. Det ligger en skremmende atmosfære over stedet, og en kald følelse av frykt brer seg i magen til og med før hun har åpnet bildøren. Faren blir sittende i førersetet og stirre resolutt på et punkt rett foran seg, et eller annet sted på bilpanseret. Hun lurer på hva som foregår i hodet hans nå. Han kremter.

«Ja, ha det bra, da», sier han og unngår å møte blikket hennes. Evelyn griper etter dørhåndtaket og kommer seg ut på veien, hun åpner bakdøren og haler ut kofferten sin. Faren tilbyr seg ikke å hjelpe. Han har ikke engang skrudd av motoren. (…)

«Du må være Evelyn Taylor.» Det var ikke et spørsmål. «Ja, kom inn da, og la oss få ta en titt på deg.»

Hun tar et par skritt bort fra døren, og Evelyn går over terskelen. Nonnens kalde øyne får henne instinktivt til å legge en hånd over magen, noe hun angrer på i det samme.

«Du trenger ikke gå og holde rundt deg selv som et stakkars bortkomment lam. Det var deg selv som rotet deg og barnet ditt inn i denne floken.» Hun nikker mot Evelyns fremdeles flate mage. «Det er ingen her som hverken har tid eller lyst til å synes synd på deg.»

5 bestselgerklubben.no

«Bare ring og spør etter Jane …»

– Boken min handler først og fremst om morsrollen. Om det å ønske å bli mor, og det å ikke ønske å bli mor, samt alle gråsonene imellom, sier Heather Marhall om sin kritikerroste roman Spør etter Jane.

– Enten du velger å få barn eller ikke, er det en stor avgjørelse. Om du vil ha barn, men ikke kan, eller ikke vil ha barn og ender opp gravid. Spør etter Jane handler om alle disse store spørsmålene i kvinners liv, sier Heather Marshall.

I boken blir vi kjent med tre kvinner hvis liv er bundet sammen av et forsvunnet brev. Morskjærlighet og et hemmelig nettverk av kvinner som kjemper for retten til å velge, står sentralt.

BLE SELV GRAVID

Marshall ble selv gravid med sitt første barn mens hun skrev.

– Mitt barn var veldig etterlengtet, men det kan likevel oppleves litt skremmende å være gravid. Jeg klarer nesten ikke å forestille meg hvordan det er å bli gravid mot sin vilje, å ikke ha bestemmelsesrett over egen kropp med rett til å avslutte svangerskapet om jeg hadde ønsket det. Den tanken er forferdelig. Like forferdelig er tanken om å bli fortalt at jeg ikke får lov til å beholde mitt eget barn, at foreldrene mine, staten og kirken sammen skal ta beslutningen for meg om at jeg må gi fra meg barnet mitt, uansett hva jeg selv vil, sier Marshall. Som mange jenter opplevde etter krigen.

TVUNGET TIL Å GI BORT BARNA

St. Agnes’ hjem for ugifte mødre i romanen er fiktivt, men representerer de mange ekte mødrehjemmene som fantes i mange land – blant annet Canada – i etterkrigstiden. Nesten 600.000 fødsler ble registrert som «uekte» i Canada mellom 1945 0g 1871, og over 300.000 mødre ble tvunget eller overtalt til å overgi barna sine til adopsjon i mødrehjemsystemet. De var offentlig finansiert og hovedsakelig drevet av kirker.

– I årene etter andre verdenskrig var det sterkt press om å utvide kjernefamilien. For de som ikke var i stand til å få egne biologiske familier, var adopsjon et attraktivt alternativ, og det førte til stor etterspørsel etter hvite spedbarn. Fargede mødre ble ikke så ofte sendt til disse mødrehjem-

bestselgerklubben.no 6

mene, da fargede barn ble ansett som mindre ønskelige, eller til og med umulig å adoptere bort, sier forfatteren.

– Da jeg drev research på disse institusjonene i Canada og USA, beskrev de fleste unge kvinnene tiden ved disse hjemmene på en skala fra moderat ubehagelig til grov mishandling. Jenter ble tvunget til å skrive under adopsjonspapirer, og mange ble fortalt at barna deres hadde dødd. Jeg tok et spesielt bevisst valg i boka om ikke å overdrive det jentene må ha tenkt, følt og opplevd på et sted som St. Agnes’ i 1960-årene, sier forfatteren.

JANE-NETTVERKET

En viktig del av romanen er Janenettverket, bygget på en miks av de mange undergrunnsnettverkene som fantes i storbyene rundt om i verden før abort ble lovlig. Slike nettverk finnes fortsatt i dag i land der abort er ulovlig. I Canada ble abort legalisert i 1988.

«Bare ring rundt til legekontorene og spør etter Jane, da vil du etter hvert finne noen som jobber i nettverket», er oppfordringen en av romanens karakterer får, om hun skulle trenge en trygg abort. Navnet Jane er hentet fra et ekte nettverk som opererte i Chicago.

HOVEDBOK

– Til alle frivillige i «Jane-nettverk» som har gjort og fortsetter å gjøre store ofre, og som risikerer å bli arrestert eller slått ned for å hjelpe kvinner å få tilgang til trygge aborter: Jeg takker dere fra det innerste av mitt blødende, feministiske hjerte. Fordi disse organisasjonene har vært ulovlige, er identiteten til de fleste deltakerne ukjent, men jeg håper at boken min har bidratt til å gi dem en stemme og løfte frem deres enorme bidrag til historien om kvinners rettigheter og menneskerettigheter, sier Marshall.

Redaksjonen

«(…) et must for enhver bokelsker.»

LIBRARY JOURNAL

HEATHER MARSHALL

Heather Marshall er født og oppvokst i Canada, og bor i dag i Toronto sammen med sin ektemann, lille sønn og en stor golden retriever. Hun har en master i kanadisk politikk og historie, og jobbet lenge innenfor politikken før hun begynte å skrive på fulltid. SpøretterJane er henne første roman. Boken lå på bestselgerlistene i over et halvt år og er nå solgt til 19 land. Heathers andre roman utgis i 2024.

bestselgerklubben.no 7

KRIMFAVORITTER PÅ TILBUD!

Ny romanserie fra

Jan Guillou

Første bok i Jan Guillous spennende bokserie med journalisten og forfatteren Erik Ponti i hovedrollen!

Kun 149,-

Ponti snubler over et mordmysterium og innser snart at hans gamle venn, den tidligere etterretningsoffiseren Carl Hamilton, er innblandet… Ponti og Hamilton er et umake par, men som det ville være uklokt å undervurdere. De havner snart i et svært begivenhetsrikt eventyr hvor ikke bare livet står på spill.

”Jan Guillou har hatt

det uvanlig gøy denne gangen

Jan Guillou: Den som drepte helvetes engler

Oversatt av Bodil Engen Innb. 352 sider

Vanlig pris: kr 439,DIN PRIS: kr 149,Bestillingsnr. 478520

VAL MCDERMID

"Jeg elsker hvert eneste ord

Val McDermid skriver." Harlan Coben

"Oppsiktsvekkende god." The Times

Val McDermid: Hevnen

Oversatt av Henning Kolstad

Hft. 384 sider

Vanlig pris: kr 229,DIN PRIS: kr 99,Bestillingsnr. 485111

Internasjonal prisvinner – oversatt til 40 språk.

Kun 99,-

[...] En ny vitalitet.”

Dagens Nyheter

CLARE MACKINTOSH

«La meg være er helt fantastisk. Jeg ELSKET den. Jeg synes dette er Clare Mackintosh' beste hittil. En engasjerende, oppslukende leseopplevelse.»

Marian Keyes

Kun 99,-

Hamar Arbeiderblad

Clare Mackintosh: La meg være

Oversatt av Ulrik Farestad Innb. 416 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: kr 99,Bestillingsnr. 433436

8 bestselgerklubben.no

TA 3 – BETAL FOR 2

Velg tre bøker til kun kr 99,- pr. stk. og få den tredje GRATIS!

Du kan kjøpe så mange bøker du vil, vi spanderer hver tredje bok. Tilbudet er begrenset til utvalget på denne siden.

Arne Dahl: Innland

Torkil Damhaug:

Se en annen vei

Mary Higgins Clark: Øynene som ser

Oversatt av Einar Blomgren

Innb. 416 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: kr 99,Bestillingsnr. 432632

Gunnar Staalesen: Utenfor er hundene

Innb. 308 sider

Aftenposten

Innb. 368 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: kr 99,Bestillingsnr. 451488

Lars Kepler: Lazarus

«Intens og sitrende spenning» Tvedestrandsposten

Oversatt av Elsa Frogner

Innb. 304 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: kr 99,Bestillingsnr. 443069

Terje Bjøranger: Business

Bygdebladet

Peter Swanson: Dødelig bekjentskap

Innb. 368 sider

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: kr 99,Bestillingsnr. 459863

«Nytt høydepunkt i sagaen om den ensomme vandrer Jack Reacher»

Adresseavisen

Vanlig pris: kr 429,DIN PRIS: kr 99,Bestillingsnr. 438985

C.J. Tudor: Gullungen

Adresseavisen

Hamar Arbeiderblad

Oversatt av Henning J. Gundersen

Innb. 512 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: kr 99,Bestillingsnr. 439109

Cara Hunter: Ingen utvei

Oversatt av Guro Dimmen

Innb. 384 sider

Vanlig pris: kr 399,DIN PRIS: kr 99,Bestillingsnr. 443675

Oversatt av Ulrik Farestad

Innb. 320 sider

Vanlig pris: kr 379,DIN PRIS: kr 99,Bestillingsnr. 461743

«Virkelig gripende lesning.» Peter Jam

Innb. 320 sider

Vanlig pris: kr 399,DIN PRIS: kr 99,Bestillingsnr. 444166

Øistein Borge: Jeg er nummer 13

Innb. 304 sider

Bygdebladet

Lee Child: Vend aldri tilbake

Oversatt av Kurt Hanssen

Innb. 416 sider

Vanlig pris: kr 399,DIN PRIS: kr 99,Bestillingsnr. 409310

Vanlig pris: kr 399,DIN PRIS: kr 99,Bestillingsnr. 445156

99,-

pr. stk. KUN 9 bestselgerklubben.no
Fædrelandsvennen Stavanger Aftenblad Fædrelandsvennen «Utsøkt god» Observer Bergens Tidende Romerikes Blad

VERDENS BESTE GJÆRDEIG!

Er du glad i å bake? Har du lyst til å by på søt bakst som alle vil elske? I denne inspirerende boka deler bakedronning Elin Vatnar Nilsen sin suverene grunnoppskrift på søt gjærdeig.

Oppskriften du får her, gir deg perfekte boller, saftige kringler, knasende sprø kanelsnurrer og myke hvetestenger. Elin holder oss i hånda hele veien, minutt for minutt, mens deigen eltes. Og hun forteller deg nøyaktig hvorfor du skal bruke kald væske fremfor varm, hvorfor smøret skal has i deigen helt mot slutten av eltetiden, og hvorfor glutentesten er et så viktig verktøy. Og når deigen er ferdig, byr hun på over seksti ulike måter å bruke den på.

Elin Vatnar Nilsen:

Søt bakst

Innb. Ill. 240 sider

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: kr 149,Bestillingsnr. 474141

Med 60 deilige oppskrifter!

Martine Sletmoen:

Skillebekk surdeig med enkle oppskrifter og flotte mønstre Innb. Ill. 248 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: kr 179,-

Bestillingsnr. 465632

Martine Sletmoen viser deg hvordan du lykkes med deilig surdeigsbakst.

Her er oppskrifter på alle typer brød, søtbakst, pizza og snacks av surdeig. Du får også tips til enkle baketeknikker, til hvordan surdeigsstarteren din holdes aktiv, og trinn-for-trinninstruksjoner på hvordan du kan lage de mest fantastiske mønstre på baksten din.

10 bestselgerklubben.no MATGLEDE
179,- Spar 220,-
Kun
Kun 149,Deilige, sunne og lekre brød! Å lykkes med SURDEIGSBAKST Spar 230,-

Anne-Britt Harsem: Jakten på en serieovergriper Innb. 192 sider

PRIS: kr 399,Bestillingsnr. 484906

Jakten på overgriperen

Stine Reksten opplevde overgrep som varte gjennom flere år. Som voksen skjønte hun at det kunne være flere ofre enn henne. Og at hun måtte stoppe overgriperen. Dette er hennes sterke historie.

Stine vokser opp i en liten bygd på Vestlandet. En kveld lager hun en profil på en chatteside med mobiltelefonen hun fikk til elleveårsdagen. For første gang opplever hun å få positiv oppmerksomhet, blant annet av en mann på 37 år. Etter noen måneder besøker han henne. Det er begynnelsen på et overgrepsmareritt som varer gjennom flere år. Som voksen skjønner Stine at det kan være flere ofre enn henne. Og at hun må stoppe ham. Nå er rollene byttet om. I to år jakter hun på serieovergriperen, samler bevis før hun går til politiet.

Da hun mistet kontrollen

Gunn-Helen Øye feiret jobbsuksess med champagne, og var utad et svært vellykket menneske. Hjemme var hun en sliten mamma som drakk Martini skjult i kaffekrus.

Fra å mestre jobb og småbarn med et glass vin på mandag og to vinglass på jobbfesten tirsdag, mistet hun kontroll over «den kule livsstilen». Alt begynte å dreie seg om drikkingen. «Hvorfor sa dere ikke ifra?» spør Øye nå, «Dere som sto meg nærmest; kjæreste, foreldre, søsken, venner og kolleger?» 30 år etter at Øye sluttet å drikke alkohol, feirer hun fortsatt edruskapsdagen sin. I denne boken deler hun sin sterke historie og ser som trendforsker på hvordan alkoholen berører samfunnet, kulturen og den enkelte – og hvilken kraft ubevisste vaner har. Hun henvender seg til alle som ikke har eller vil få et drikkeproblem, men som mest sannsynlig vil ha godt av hvite perioder, en reduksjon eller et liv uten alkohol. Boken er også ment for pårørende til en som drikker for mye.

Gunn-Helen Øye: «Jeg er alkoholiker. Og det tror jeg du også er.» Innb. 186 sider

PRIS: kr 399,Bestillingsnr. 485166

Du så Stine på Lindmo

TETT PÅ LIVET 11 bestselgerklubben.no

SY, SY, SY!

Bli med på den store gjenbrukstrenden! SY, SY, SY bugner av skjønne syprosjekter som viser hvordan du kan oppgradere og forvandle stoffer og klær du allerede har, og gi det nytt liv.

BÆREKRAFTIG, BILLIG OG LEKKERT

Johanne Kohlmetz: SY SY SY

Oversatt av Kaja Marie Lereng Kvernbakken

Innb. Ill. 160 sider

PRIS: kr 399,Bestillingsnr. 485228 ENKLE

S L I P P KREATIVITETEN LØ S!

Få den fineste og mest unike garderoben!

Johanne Kohlmetz har skapt de fineste plaggene du kan tenke deg – og du vil ha alt! Det er bærekraftig, billig og lekkert – og for alle nivåer. Hver eneste oppskrift kan varieres, slik at du enkelt kan gjøre et plagg om til noe annet. Enten du allerede kan svinge nålen og ønsker ideer til nye prosjekter, eller du er nybegynner og kun vet hvordan du trer tråden gjennom knappehullet, er  SY, SY, SY boken for deg. Den hjelper deg til å mestre grunnleggende teknikker, og den er skrevet i et språk som alle forstår. Her er ingen fancy faguttrykk eller pekefingre.

Steg-for-steg-guide, enkle forklaringer og tilhørende illustrasjoner. Det er lekende lett å følge oppskriftene!

Influenser Johanne Kohlmetz har over 100 000 FØLGERE PÅ INSTAGRAM, og har vært avbildet i motemagasinet Vogue – i hjemmesydd antrekk!

12 bestselgerklubben.no
GAMLE STOFFER OG LEKRE PLAGG
OPPSKRIFTER,

STRIKK PÅ TILBUD!

Arne Nerjordet og Carlos

Zachrison:

Strikk fra Setesdal

Innb. Ill. 144 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: kr 99,-

Bestillingsnr. 324660

Dorthe Skappel:

SKAPPEL – med kjærlighet for strikk

Innb. Ill. 224 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: kr 99,Bestillingsnr. 437049

Irene Haugland: Strikk fra Telemark

Innb. Ill. 128 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: kr 79,-

Bestillingsnr. 340553

Kari Hestnes: Strikkepoesi – 40 inspirerende og fargerike plagg

Innb. Ill. 192 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: kr 99,-

Bestillingsnr. 423376

Helgrid van Impelen og

Verena Woehlk Appel: Restegarn

Oversatt av Tone Wennberg Wallinger

Innb. Ill. 144 sider

Vanlig pris: kr 349,-

DIN PRIS: kr 99,-

Bestillingsnr. 435728

Arne Nerjordet og Carlos

Zachrison: 30 tøfler

Innb. Ill. 144 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: kr 99,-

Bestillingsnr. 335569

Stina Tiselius: Strikk småvarmt

Oversatt av May Britt Bjella Zamori

Innb. Ill. 128 sider

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: kr 79,-

Bestillingsnr. 471215

Tine Solheim:

Masker & interiør

Innb. Ill. 160 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: kr 99,Bestillingsnr. 318212

Anne-Grethe Gaaserud: Sy og strikk dukkeklær

Innb. Ill. 184 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: kr 149,-

Bestillingsnr. 436790

Denise Samson:

Sommerlig strikk og hekling

Innb. Ill. 160 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: kr 99,-

Bestillingsnr. 448992

Randi Lauvrak: Hundestrikk for bikkjekalde dager

Innb. Ill. 147 sider

Vanlig pris: kr 369,-

DIN PRIS: kr 99,-

Bestillingsnr. 452414

Heather Lodinsky: 150 strikke- & heklemotiver

Oversatt av Kirsten Tofthagen

Mykbind Ill. 144 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: kr 79,-

Bestillingsnr. 306485

13 bestselgerklubben.no
Spar 300,Spar 300,Spar 300,Spar 300,Spar 300,Spar 250,Spar 300,Spar 270,Spar 320,Spar 300,Spar 250,Spar 320,-

NY KRIM – INTENS SPENNING!

LEE CHILD – en av verdens mestselgende og mest prisbelønte forfattere

Wilbur Smith: Ravnen Oversatt av Henning Kolstad Innb. 432 sider

PRIS: kr 449,Bestillingsnr. 483710

FØRSTE BOK I TRILOGI!

Niklas Turner Olovzon: Isfjell

Oversatt av Harald Kjærheim

Innb. 480 sider

PRIS: kr 449,Bestillingsnr. 484871

«Jack Reacher er tilbake – bedre enn noen gang!» Medium

«Underholdende, fullt trøkk.»

Kirkus Reviews

En Jack Reacherthriller

WILBUR SMITH

Bundet av kjærlighet. Drevet av hevn.

«Et spennende, stramt og fengslende eventyr du aldri vil glemme.» Sun

En av verdens mest populære forfattere!

Hyllet svensk KRIMDEBUTANT

Lee Child: Hemmeligheten

Oversatt av Kurt Hanssen Innb. 272 sider

PRIS: kr 449,Bestillingsnr. 484452

Arne Dahl: I sirkelens sentrum

Oversatt av Einar Blomgren Innb. 416 sider

PRIS: kr 449,Bestillingsnr. 484309

Isfjell er både en spenningsroman og en sterk familiesaga. Boka ble en leser- og kritikersuksess i Sverige, og ble tildelt Crimetime Award for Årets krimdebut 2023!

«Niklas Turner Olovzons imponerende debut Isfjell handler om fellesskap og utenforskap i en liten by i Dalarna. Mennesker forsvinner, og rykter spres.»

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

ARNE DAHL

En ny kritikerrost serie fra den svenske mesteren! Vi følger kriminalsjef Eva Nyman i Nova-gruppen, spesialister på uvanlige forbrytelser.

«Jeg tror dette vil bli hans beste serie.»

Kapprakt

Mikaela Bley: Søsteren

Oversatt av Cecilie Winger Innb. 400 sider

PRIS: kr 449,Bestillingsnr. 484700

MIKAELA BLEY

Spennende mordgåte fra Skåne ved Malmö!

«Skikkelig underholdende og god spenning!»

Upsala Nya Tidning

14 bestselgerklubben.no

Tast 2 for Bestselgerklubben. HUSK FRIMERKE

Åpningstid kundeservice mandag–fredag

08.00–16.00

Skriv inn ditt medlemsnummer:

NB! Prisene i bladet gjelder frem til avbestillingsfristen.

478520 Den som drepte helvetes engler (Innb.) – Jan Guillou

485111 Hevnen (Hft.) – Val McDermid

433436 La meg være (Innb.) – Clare Mackintosh

432632 Innland (Innb.) – Arne Dahl

451488 Se en annen vei (Innb.) – Torkil Damhaug

443069 Øynene som ser (Innb.) – Mary Higgins Clark

459863 Dødelig bekjentskap (Innb.) – Peter Swanson

438985 Utenfor er hundene (Innb.) – Gunnar Staalesen

439109 Lazarus (Innb.) – Lars Kepler

444166 Business (Innb.) – Terje Bjøranger

409310 Vend aldri tilbake (Innb.) – Lee Child

443675 Gullungen (Innb.) – C.J. Tudor

461743 Ingen utvei (Innb.) – Cara Hunter

445156 Jeg er nummer 13 (Innb.) – Øistein Borge

474141 Søt bakst (Innb.) – Elin Vatnar Nilsen

465632 Skillebekk surdeig med enkle oppskrifter og flotte mønstre (Innb.) – Martine Sletmoen

484906 Jakten på en serieovergriper (Innb.)

– Anne-Britt Harsem

485166 «Jeg er alkoholiker. Og det tror jeg du også er.» (Innb.) – Gunn-Helen Øye

485228 SY SY SY (Innb.) – Johanne Kohlmetz

Armbånd fra Bali, 5 stk. natur/oliven/gyllen

Vanlig pris: kr 499,-

DIN PRIS: kr 129,Bestillingsnr. 447582

324660 Strikk fra Setesdal (Innb.) – Arne & Carlos

423376 Strikkepoesi – 40 inspirerende og fargerike plagg (Innb.) – Kari Hestnes

471215 Strikk småvarmt (Innb.) – Stina Tiselius

448992 Sommerlig strikk og hekling (Innb.) – Denise Samson

437049 SKAPPEL – med kjærlighet for strikk (Innb.) – Dorthe Skappel

435728 Restegarn (Innb.) – H. van Impelen og V. Woehlk Appel

318212 Masker & interiør (Innb.) – Tine Solheim

452414 Hundestrikk for bikkjekalde dager (Innb.) – Randi Lauvrak

340553 Strikk fra Telemark (Innb.) – Irene Haugland

335569 30 tøfler (Innb.) – Arne Nerjordet og Carlos Zachrison

436790 Sy og strikk dukkeklær (Innb.) – Anne-Grethe Gaaserud

306485 150 strikke- & heklemotiver (Mykbind) – Heather Lodinsky

484452 Hemmeligheten (Innb.) – Lee Child

483710 Ravnen (Innb.) – Wilbur Smith

484309 I sirkelens sentrum (Innb.) – Arne Dahl

484871 Isfjell (Innb.) – Niklas Turner Olovzon

484700 Søsteren (Innb.) – Mikaela Bley

447582 Armbånd fra Bali, 5 stk. natur/oliven/gyllen

468853 Forkle og gryteklut

472036 Håndmikser, FOODIE fra RIG-TIG by Stelton, rosa

457268 Diabetesboka (Innb.) – Gunn-Karin Sakariassen og

Hege Hasler Barhaughøgda

485237 Jeg skulle ha sagt jeg elsker deg (Hft.) – Audun Myskja

5 vakre armbånd

Fargerike håndknyttede armbånd i 100 % bomullstråd. Armbåndene er one size med justerbar snor, slik at de passer de aller fleste. De er utsmykket med forskjellige typer perler, charms og dekor. Armbåndene kan benyttes hver for seg, men er enda finere når du setter flere sammen. Farge: natur/olivengrønn/ gyllen.

Håndmikser fra Stelton

Praktisk og hendig håndmikser, Foodie fra RIG-TIG by Stelton, farge rosa. Materiale plast og rustfritt stål. 170 watt. 3 hastigheter. Fri for BPA og ftalater. Innebygget ledningsskjuler. Kan hvile på den stabile bunnen. Bruksanvisning er vedlagt i esken. De løse mikse-delene kan vaskes i oppvaskmaskin, og selve håndmikseren tørkes lett av med en fuktig klut.

Håndmikser, FOODIE fra RIG-TIG by Stelton, rosa

Vanlig pris: kr 549,-

DIN PRIS: kr 419,Bestillingsnr. 472036

Slik virker medlemskapet i Bestselgerklubben

HOVEDBOK: Hovedboken blir automatisk tilsendt hvis du ikke avbestiller den innen fristen. Hovedboken blir alltid portofritt tilsendt. Ellers portofritt tilsendt for ordrer på kr 399,- eller mer. For ordrer under kr 399,- kommer porto kr 49,- i tillegg.

REKLAMASJON: Skulle et produkt være skadet når du mottar det, bytter vi det omkostningsfritt.

ANGRERETT: Ifølge lov om angrerett har du rett til å returnere uleste/ubeskadigede bøker eller produkter. Du må selv dekke kostnadene ved retur. Retur uten frankering vil bli belastet med returporto på kr 129,-.

Til Bestselgerklubben

Postboks 96

4662 KRISTIANSAND

Jeg avbestiller hovedboken

Heather Marshall

Spør etter Jane (Innb.)

Best.nr.: 485246

Avbestillingsfrist: 21.04.2024

Stilig på kjøkkenet

Solid og praktisk kjøkkensett i denimblått. 100 % bomull, kan vaskes i maskin på 40°C. Forkle: 90 x 70 cm, gryteklut: 22,5 x 22,5 cm.

Forkle og gryteklut

Vanlig pris: kr 378,-

DIN PRIS: kr 149,Bestillingsnr. 468853

FORPLIKTELSER: Forpliktelsene du inngikk ved innmelding, må innfris før medlemskapet avsluttes. Har du spørsmål vedrørende medlemskapet ditt, kontakt oss på tlf. 21896060. Hvis medlemskapskontrakten brytes, må du betale full medlemspris for velkomstpakken.

bestselgerklubben.no 15
KUPONG
bestiller/avbestiller raskest
21 89 60 60 eller www.bestselgerklubben.no
Du
Kun 149,- Spar 229,Kun 419,- Spar 130,Kun 129,- Spar 370,-

SPIS DEG FRISK FRA DIABETES

Lær hvordan du kan spise deg helt frisk eller redusere behovet for medisiner kraftig ved å normalisere blodsukkeret.

Boken inneholder alt du behøver å vite om din diabetes, uansett type. Du får også 60 oppskrifter på deilig og lettlagd mat som holder blodsukkeret nede. Boken passer for alle som har fått diabetes eller som er i risikosonen for å utvikle sykdommen.

60

nydelige og lettlagde retter som reduserer blodsukkeret!

Gunn-Karin Sakariassen og Hege Hasler Barhaughøgda: Diabetesboka

Innb. 160 sider

Vanlig pris: kr 429,DIN PRIS: kr 169,Bestillingsnr. 457268

Tar vi vare på

VIKTIGE ØYEBLIKK i livet vårt?

De fleste av oss vurderer, stiller spørsmål ved og undrer på hvordan vi bør leve. Hver dag. I denne boka får du noen svar fra dem som har undret et helt liv.

Bruker vi tiden vår på det som betyr aller mest for oss? Legen Audun Myskja har hatt en rekke dype samtaler med mennesker som snart har levd sitt liv på jorden. Her kommer menneskets innerste lengsler og ønsker fram, angeren over hva som ikke ble, gleden over de lyse øyeblikkene, kjærligheten og inderligheten som livet også bød på. En varm bok som berører og gir leseren verktøy til å velge gleden, følge drømmene og prioritere kjærligheten.

DIN PRIS: kr 129,Bestillingsnr. 485237 Kun

Audun Myskja: Jeg skulle ha sagt jeg elsker deg Hft. 168 sider

Vanlig pris: kr 249,-

Returadresse: Bestselgerklubben, Postboks 1900 Sentrum, 0055 Oslo
129,-
169,-
260,-
meg
i hjerterota."
Kun
Spar
"Den traff
midt
Østlandets Blad
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.