Page 1

Novetats

Fira’12 Vos presentam algunes de les darreres adquisicions que ha fet la biblioteca i que ja estan a la vostra disposició


SUMA novetats adults pàg. 4, 5, 6 i 7

CONEIXEMENTS pàg. 10 i 11


ARI: recomanacions pàg. 8 i 9

Infantil: Terror a Can Torró, pàg 12 i 13


NOVEL S T A T E V NO

Kate Morton ens ha conquerit amb les seves dues primeres novel·les: La casa de Riverton i El jardín Olvidado. En aquesta tercera ens confirma els seu talent com a gran escritora.

Aquesta novel·la no és una novel·la romàntica. Diana Gabaldón deixa enrera aquest registre que tant d’èxit li ha donat amb la saga de “Forastera” i ens ofereix una novel·la d’intriga amb en una trama de traïcions, misteris i enganys que es desenvolupen en el x. XVIII.

Almas Gemelas és una novela romántica juvenil formada per tres llibres . L’editorial ha publicat la trilogia en un sol volum, fet que es molt d’agraïr especialment si som lectors impacients. No ens hem d’enganar pensant que es tracta d’una simple història d’amor: hi ha unes bones dossis d’intriga i misteri i també de fantasia amb sorpreses argumentals. Si no, què hi fan aquests àngels entre nosaltres, els humans?.

Aquesta novel·la de Silvia Day ha arribat amb molta força a Espanya. Seguint l’estela que ha encetat la trilogia de “Cincuenta sombras de Grey” ha rebut una molt bona acollida per part dels lectors. El llibre té una gran demanda, per això en aquest mateix butlletí, a la pàgina 6, vos explicam com podeu fer reserves però també vos suggerim altres títols de la secció de Novel·la Eròtica que potser vos poden fer l’espera més curta.

Elif Shafak ha deixat palès en aquesta història els racons més foscos de les tradicions occidental i oriental envers les dones.


L.LA Aquesta és potser la novel·la més coneguda de Rabindranath Tagore. En ella mos retrata la societat india i la seva cultura amb diversos matisos. Una lectura que esdeveneix tota una experiència.

Una història esfereidora sobre el que passava a les pressons en el temps de la guerra i la posguerra: de com els nadons eren arrebassats del costat de les mares empressonades per enviar-los a convents o donar-los en adopció.

Una novel·la que ens posa en la pell d’una al·lota que pateix anorexia. De com en un principi aconsegueix enganar als seus per a després ingressar en un clínica especialitzada. Veurem a la protagonista lluitar per la seva vida i per les seves relacions.

Important renovació de les novel·les juvenils. Dintre de les noves adquisicions de les Novetats Fira’12 hi ha un important percentatge de novel·la juvenil, CANYA! Aquesta secció reuneix una molt variada col·lecció de novel·les que per la seva temàtica o per la manera d’apropar-se als temes, fa que sigui més atractiva pel jovent. Aquí també hi trobareu algunes lectures obligatòries, clàssics i novetats. Les portades que vos mostram a continuació en són un exemple.


- CREACIO LITERÀRIA—CREACIÓ LITERÀRIA—CREA

No oblidam la poesia a la nostra oferta de novetats Fira’12. Aquests de l’esquerra són alguns dels exemplars que renoven l’oferta actual. I a la dreta, les portades d’algunes de les novel·les que més èxit tenen ara entre els nostres usuaris. Clica sobre la imatge per a saber més sobre aquestes històries.


ACIÓ LITERÀRIA—CREACIÓ LITERÀRAIA - CREACIÓ


RECOMANACIONS T’han agradat els llibres Cincuenta

sombras de Grey, i No te escondo nada? Si és així et convidam a conèixer altres títols de la secció de

Novel la Eròtica

NOV ERÒ EL·LA TIC A

Les trilogies “Cincuenta sombras de Grey”, de L.S. James i “No te escondo nada” , de Silvia Day, han aconseguit posar de moda el gènere de la Novel·la Eròtica. A la biblioteca Can Torró hi trobareu una ben nodrida secció d’aquesta modalitat literària. Vos mostram algunes de les nove·les que en aquests moments es troben disponibles al prestatge. Com veis, hi trobareu des de “Emmanuelle”, la història que va portar a Perpignan a tota una generació d’espanyols per a veure la pel·licula prohibida pel règim franquista., fins a informació històrica o novel·les deganes a l’erotisme universal com “El Decamerón” o les obres del Marqués de Sade.


Alguns consells

Està prestat?: RESERVA’L!! Si el llibre que t’interessa està prestat el pots reservar. Per fer-ho basta que ho comuniquis als bibliotecaris al mostrador de planta baixa. Prestat!

Prestat!

Prestat!

També pots fer-ho per telèfon, al número 971.54.73.11 o a través de la pàgina web, a l’adreça www.cantorro.es Després, quan el llibre arriba a la biblioteca i és el teu torn et telefonam per avisar-te que ja és aquí. A partir d’aquest moment disposes de 10 dies per venir a recollir-lo.

Prestat!

Prestat!


CONEIX

La Fundació Bromera, editora d’aquest interessant manual, ens facilita també unes estimulants “receptes d’animació lectora” des de la seva web. Viktor Frankl, psiquiatra, analitza des de la seva pròpia experiència als camps nazis els efectes de l’opressió, de la deshumanització, sobre la persona. I ens demostra que l’ésser humà al final sempre pot triar quina ha de ser la seva actitud a la vida. Un clàssic absolutament recomanable.

Una obra adreçada al món educatiu des dels més bàsics escalons. Una obra rigorosa, guanyadora del XXXII Premis Baldiri Reixac, que fomenta i premia els esforços a l’escola catalana.


XEMENTS Un llibre que ens il·lustra sobre el que podria passar a reu del planeta si deixam que continui l’efecte hivernacle.

Cap polític contemporani ha compartit la seva experiència amb els lectors-ciutadans com ho fa José Bono en aquest primer tom dels sus diaris. Clic sobre la imatge per saber més.

Un llibre de divulgació científica que ens fa més proper i alhora misteriós el cosmos. Ciència i filosofia van de la ma en aquest assaig proper, però també rigorós.


Terror a C

Amb els vostres amics, triau un llibre ter alta tapats tots per uns llençols o una fla

A la secció de MISTERI, que trobareu a títols per triar.

Ara que ve la festa de Tots Sants, nosalt portades per inspirar-vos una mica a l’hor


Can Torró

rrorífic, agafau una llinterna i llegiu en veu açada. Vos morireu de riure!!

a la Sala de Harry Potter hi teniu molts de

tres vos hem preparat aquest rosari de ra de triar lectura. Què? Vos animau?.


Carrer Serra, 15 07400 Alcúdia trabajo principal Línea 2 de dirección

Telèfon: 971.54.73.11 Fax: 971.54.72.54 Horari:

de Dimarts a Divendres de 10’00 a 14’00 h. De 17’00 a 21’00 h. Dissabtes i diumenges: de 10’00 a 14’00 h. Dilluns i festius: tancat

WWW.CANTORRO.ES WWW.FACEBOOK.ES/CANTORRO

La jaia Tonina, nou punt de llibre per la Fira

Ja sabeu que cada teca fa un punt de dels personatges de me que després es ris.

any per la fira la bibliollibre il·lustrat amb un l’Estol del Rei En Jauregala a tots els usua-

Enguany li tocava el torn a la Jaia Tonina. i fou el propi personatge, com veis a la fotografia, el qui va repartir els primers punts entre els seguidors de l’estol que eren a la biblioteca. Si vosaltres encara no teniu el vostre no passeu pena. Encara n’hi ha. Veniu a cercar-los i completau la vostra col·lecció.

Butlletí Novetats Fira 2012  

Vos presentam algunes de les noves compres i també consells i suggeriments.