Page 1

Viu les festes de nadal A Calella! Agenda d’activitats | desembre 2011


Viu les festes de nadal A Calella! Agenda d’activitats desembre 2011 agenda desembre 2011 activitats nadalenques NOTA ESPECIAL • Els caramels i la xocolata que repartiran els Reis, el dia 26 de desembre i el 5 de gener, són sense gluten. • Per motius de seguretat, no es deixarà pujar la mainada a les carrosses dels Reis durant el recorregut de la cavalcada. • L’Agrupament Escolta Montnegre de Calella s’ofereix la nit del 5 de gener a ajudar els Reis d’Orient per repartir regals a domicili. Telèfons de contacte: 686329860 (Albert) i 627757154 (Pere) • El museu arxiu i sala d’exposicions de l’Ajuntament vell romandran tancats el 24, 25 i 31 de desembre i l’1 i 6 de gener. Ajuntament de Calella Plaça de l’Ajuntament, 9 Tel. 93 766 30 30 www.calella.cat

Benvolgudes i benvolguts, Ja vénen les festes de Nadal. Això vol dir que ens endinsem en la part més crua de l’hivern. És, doncs, un temps que convida al recolliment, a tenir la “llar de foc” encesa tot el dia, el foc centrat en la comunitat familiar. Retorna l’enrenou de garlandes de bombetes, pessebres i complements: molsa, grèvols, tionets i tions, peces de suro, coves i figures de fang. També de fer cagar el tió, de cantades de nadales, de l’home dels nassos, dels pessebres vivents i els pastorets, dels reis, del cava, torrons i neules, i àpats familiars. El programa d’activitats per les festes de Nadal d’enguany està pensat perquè la gent de Calella, i tothom qui durant aquests dies ens vingui a visitar, pugui gaudir d’una variada oferta d’activitats culturals, lúdiques i solidàries. El dia de Nadal és el més curt de l’any, i la nit n’és la més llarga. La riquesa cultural i comercial de Calella tornarà a donar llum a la ciutat. Calella és un reclam potentíssim com a ciutat dinàmica socialment i culturalment, turísticament i comercialment. Milers de visitants que aquests dies passejaran pels nostres carrers i comerços tornaran a fer vibrar la ciutat. Nadal és temps de regals. Tothom qui més qui menys durant aquests dies farà algun present a les persones més properes i estimades... és tradició! Ja els romans tenien per costum d’intercanviar strenae per les calendes de gener, com a desig de bons auguris. Però el Nadal principalment és temps per al retrobament, per a la reflexió i per a la solidaritat. Malgrat les èpoques difícils que vivim, cal que el caliu que manté l’esperança continuï viu. I què millor que compartir amb els nostres les llargues estones de sobretaula d’aquests dies per enfortir llaços i renovar il·lusions individuals i col·lectives? Bones festes i feliç any nou! Montserrat Candini | Alcaldessa de Calella


Viu les festes de nadal A Calella! Agenda d’activitats | desembre 2011 DIJOUS, 1 DE DESEMBRE 20.00 Il·luminació dels carrers de la ciutat amb motiu de les festes, fins al 7 de gener.

DILLUNS, 12 DE DESEMBRE

20.30 A la sala d’exposicions de l’Ajuntament vell, inauguració de la 2a exposició Col·lecció Humet-Saula. Art català dels segles XIX i XX, organitzada per l’Ajuntament i el Museu-Arxiu Municipal de Calella Josep M. Codina i Bagué. Fins al 5 de febrer.

De 9.00 a 13.00 A Serveis Socials (fàbrica Llobet-Guri), Recollida de joguines, en bon estat o noves, per a la Campanya de Reis. Organitza: Ajuntament de Calella i Creu Roja. Aquesta activitat es repetirà fins al 30 de desembre.

DISSABTE, 3 DE DESEMBRE

11.00 Al circuit de salut del Parc Dalmau, sessions de dinamització per a la gent gran. Organitza: Diputació de Barcelona. Aquesta activitat es repetirà el 19.

11.30 A la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, activitat infantil. 12.00 A la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, inauguració de l’exposició: Gent d’aquí, fotos de carrer, realitzada per Josep M. Colomer, de Foto Film Calella. Durarà fins al 9 de gener.

DISSABTE, 10 DE DESEMBRE 11.30 A la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, activitat infantil.

19.00 A la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, club de lectura llibre obert: Tòquio Blues, d’Haruki Murakami. Coordina: Lluís Barri.

DIMARTS, 13 DE DESEMBRE 19.00 A la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, club de lectura d’anglès fàcil: Easy Readers in English. Coordina: Maree Ray.

DIMECRES, 14 DE DESEMBRE 18.30 Al Casal l’Amistat (Església, 205-207), conferència: El mite del jardí perdut en la literatura catalana. A càrrec de Vicenç Villatoro, escriptor i periodista, llicenciat en ciències de la informació i director de l’Institut Ramon Llull. Organitza: Aula d’Extensió Universitària de Calella. Només per als socis de l’Aula.


DIVENDRES, 16 DE DESEMBRE 22.00 A la Sala Mozart (bar), Jam-Session, amb la participació de Gorka Benítez (saxo), Rai Ferrer (contrabaix) i César Martínez (bateria). Coordina: J. C. Narzekian.

DISSABTE, 17 DE DESEMBRE D’11.00 a 13.00 i de 18.00 a 20.00 Visita del Pare Noel/Mickey pel centre comercial. Organitza: Ajuntament i Associació de Comerciants Calella Centre Comercial. Aquesta activitat es repetirà el 18 i el 23 de desembre.

17.00 Al Museu-Arxiu Municipal de Calella Josep M. Codina i Bagué (al pati del carrer d’Escoles Pies, 36), inauguració del Pessebre amb cantada de nadales a càrrec del Cor de Veterans de Can Salom. Es podrà visitar fins al 6 de gener. Organitza: MuseuArxiu Municipal i l’Associació de Pessebristes de Calella.

11.30 A la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, hora del conte: El Somni d’una Nit de Reis, a càrrec de Mercè.

18.00 A la plaça de l’Ajuntament, inauguració del pessebre de la ciutat situat a la sala d’actes de l’Ajuntament vell i realitzat per l’Associació de Pessebristes de Calella. Tot seguit, actuació de l’Escola de Música Can Llobet.

12.00 A la Plaça de l’Ajuntament, cercavila fins a la fàbrica Llobet-Guri, per donar inici a la 4a edició del Festival d’Art Jove Esclat. Durant tota la tarda hi haurà tallers, espectacles teatrals i concerts fins a les 2.30h. Organitza: l’Ajuntament i l’Associació de Joves Artistes de Calella.

19.00 A la sala d’actes del Museu-Arxiu Municipal de Calella Josep M. Codina i Bagué, conferència a càrrec de Quim Gibert: “Qui estima la llengua, la fa servir”. I presentació del llibre “Removent consciències”. Organitza Òmnium Montnegre.

13.00 Al Museu-Arxiu Municipal de Calella Josep M. Codina i Bagué, inauguració de l’exposició Col·lecció Canonge Bellvert, produïda pel Museu-Arxiu Municipal de Calella. L’exposició està formada pel fons d’indumentària religiosa i pel fons bibliogràfic procedent de la donació del mossèn Pere Bellvert al Museu-Arxiu de Calella. Es podrà visitar fins al 9 d’abril de 2012.

19.00 A la sala d’exposicions del Casal l’Amistat (Amadeu, 55), inauguració de la XXII Exposició de pessebres i diorames. Durarà fins al 6 de gener. Horari: feiners, de 18.00 a 20.00 h; festius, de 18.30 a 21.00 h. Organitza: Associació de Pessebristes de Calella.

Viu les festes de nadal A Calella! Agenda d’activitats | desembre 2011

20.00 Al centre històric de la ciutat, primera representació del Pessebre Vivent, organitzat pel Grup Pa, Vi i Moltó. Llocs: pati de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, pati del Museu Arxiu Municipal Josep M. Codina i Bagué, plaça de l’Ajuntament i Capella de Sant Quirze i Santa Julita.


Viu les festes de nadal A Calella! Agenda d’activitats | desembre 2011 DIUMENGE, 18 DE DESEMBRE 10.00 A la plaça de Catalunya, Calella amb la Marató: Regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits. Diverses activitats (caminada Calella marxa, botifarrada, bingo, dansa, etc.). Organitza: entitats de la ciutat. Coordina: Ajuntament. Altres activitats durant tota la setmana (sopar per la Marató, conferència). 12.15 A la Sala Mozart, tradicional concert a càrrec de la cobla Montgrins. Organitza: Agrupació Sardanista de Calella.

19.00 Al centre històric de la ciutat, segona representació del Pessebre Vivent, organitzat pel Grup Pa, Vi i Moltó. Llocs: pati de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, pati del Museu Arxiu Municipal Josep M. Codina i Bagué, plaça de l’Ajuntament i Capella de Sant Quirze i Santa Julita.

17.00 A la plaça de l’Església, Calella amb la Marató: Regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits. Diverses activitats (ruleta, bingo, castell inflable, etc.). Organitza: entitats de la ciutat. Coordina: Ajuntament. Altres activitats durant tota la setmana.

DILLUNS, 19 DE DESEMBRE

18.00 Al teatre Orfeó Calellenc, primera representació dels pastorets: L’Estel de Natzaret, de Ramon Pàmies, a càrrec de Joventut Artística. Es faran altres representacions del mateix espectacle els dies 26 de desembre a les 18.00 h, l’1 de gener a les 19.00 h, el 8 i 15 de gener a les 18.00 h i el 7 de gener a les 21.30 h. Venda d’entrades una hora abans de la representació.

DIMECRES, 21 DE DESEMBRE

De 10.00 a 20.00 A les instal·lacions del Club Nàutic Calella, es pot visitar el pessebre fins al 8 de gener. Organitza: Club Nàutic Calella.

18.30 Al Casal l’Amistat (Església, 205-207), conferència: Opi, Kalashnikovs i hipocresia: 30 anys de guerra a l’Afganistan. A càrrec del Dr. Sebastian Stride, doctor en arqueologia (Universitat de la Sorbonne, París). Investigador de la Universitat de Barcelona. Organitza: Aula d’Extensió Universitària de Calella. Només per als socis de l’Aula.

DIJOUS, 22 DE DESEMBRE 18.00 A la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Centre de Taula Nadalenc, idees per decorar el Nadal. A càrrec de Kalathos. Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella.


DIVENDRES, 23 DE DESEMBRE 21.30 A l’Església Parroquial de Santa Maria i Sant Nicolau, concert: Glòria d’Antonio Vivaldi, a càrrec de Beatrice Jiménez (soprano), Laura Vila (mezzosoprano), el Cor Harmonia Calellenc i l’Orquestra de Cambra Harmonia. Director: Albert Deprius. Venda d’entrades numerades al Centre Musical Can Salom (Església, 93, 1r pis), del 15 al 22 de desembre, de 18.00 a 20.00 h. Preu: 10 € anticipada i 12 € a taquilla. Socis col·laboradors i espònsors: 8 € anticipada i 10 € a taquilla.

DIUMENGE, 25 DE DESEMBRE NADAL

12.00 A la platja (zona de les barques), XV banyada nadalenca. Organitza: Colla No-tinc-fred.

DISSABTE, 24 DE DESEMBRE

20.00 A l’església de l’Escola Pia (Sant Pere, 120), Concert de Nadal a càrrec de la Coral Laetare.

A la plaça d’Espanya (del Bunyol), es pot visitar el pessebre fins al 8 de gener. Organitza: Gent de Barri de Pequín.

DILLUNS, 26 DE DESEMBRE SANT ESTEVE

18.00 A la plaça de l’Església, caga tió monumental dedicat a la mainada. Organitza: Grup Pa, Vi i Moltó. 24.00 A l’església parroquial, Missa del Gall, celebrant el Nadal de N.S. Jesucrist. Després de missa, l’Agrupament Escolta Montnegre repartirà la llum de la pau, procedent de Betlem com a missatge de pau, amor i esperança. Qui se la vulgui endur a casa haurà de portar un fanalet.

11.00 Arribada dels patges de S M els Reis d’Orient, que es dirigiran a l’església de l’Escola Pia (entrada Sant Pere xamfrà Sant Antoni) per recollir les cartes de tots els infants de Calella. Aniran acompanyats per l’ADF de l’Alt Maresme. D’11.00 a 15.00 Al pati de l’Escola Pia (entrada Sant Pere xamfrà Sant Antoni), gran zona lúdica infantil i inflables a càrrec de Festamusic grup, per a nens i nenes de 0 a 8 anys. A la tarda, a la sala amb columnes de la fàbrica Llobet-Guri (c/Llobet i Guri), Quines de Nadal. Organitza: Unió Esportiva Handbol Calella. Aquesta activitat es repetirà l’1 i 8 de gener.

Viu les festes de nadal A Calella! Agenda d’activitats | desembre 2011


Viu les festes de nadal A Calella! Agenda d’activitats | desembre 2011 DIMECRES, 28 DE DESEMBRE D’11.30 a 13.30 A la plaça de l’Església, taller de globoflèxia i taller per fer llufes d’innocents. Organitza: Ajuntament i Associació de Comerciants Calella Centre Comercial.

DIJOUS, 29 DE DESEMBRE

D’11.30 a 13.30 A la plaça de l’Església, taller per maquillatge. Organitza: Ajuntament i Associació de Comerciants Calella Centre Comercial.

De 18.00 a 20.00 Passejada pel centre comercial de personatges d’animació infantil coneguts arreu del món. Organitza: Ajuntament i Associació de Comerciants Calella Centre Comercial. Aquesta activitat es repetirà el 30 de desembre i el 2 i 3 de gener.

18.00 Cercavila de l’Home dels Nassos al carrer de l’Església, amb la participació dels capgrossos de Calella. Organitza: Grup Pa, Vi i Moltó.

DIVENDRES, 30 DE DESEMBRE

18.00 A la plaça de l’Església, espectacle infantil Krustó i Piruleta. Organitza: Ajuntament i l’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial

22.00 A la Sala Mozart (bar), Concert de Jazz de Nadal, amb la participació d’Andrea Motis (veu, saxo i trompeta), Joan Chamorro, (contrabaix i saxo), Josep Traver (guitarra) i Esteve Pi (bateria). Coordina: J. C. Narzekian.

DISSABTE, 31 DE DESEMBRE 09.00 A la zona esportiva la Muntanyeta, Diada cap nen sense joguina. Organitza: Fundació Privada Escola Futbol Calella. D’11.00 a 13.30 Al Mercat Municipal, patge reial. Organitza: Ajuntament i Associació de Comerciants Calella Centre Comercial. Aquesta activitat es repetirà el 4 i 5 de gener.

DIMECRES, 4 DE GENER

18.00 A la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Hora del conte a càrrec dels patges reials Abulai i Said. També recolliran les cartes als Reis d’Orient. Organitza: Amics de la Biblioteca de Calella.

DIJOUS, 5 DE GENER 18.00 A la riera de Capaspre, arribada de S M els Reis d’Orient i inici de la gran cavalcada continuant pel carrer de Jovara, visita a la capella de Sant Quirze i Santa Julita, Indústria, Església, Balmes, Bruguera, Sant Joan, Església, Romaní, Bisbe Sivilla i plaça de l’Ajuntament. Salutació des del balcó de l’Ajuntament i, tot seguit, entrada a l’Ajuntament vell, on saludaran individualment cada nen. Col·labora en la coordinació: ADF de l’Alt Maresme.


Disseny: Carme Guri | Impressi贸: Impremta G贸mez

Viu les Festes de Nadal a Calella  
Viu les Festes de Nadal a Calella  

Programa de les Festes de Nadal 2011 Agenda d'activitats desembre 2011

Advertisement