Bymagasinet NO.03 2021

Scroll for more

Page 1


SIDE 2


KAMPANJE HOS SVANE KJØKKENET Opplev mere på no.svane.com

gunstige pakker til ditt Svane kjøkken Pakke 1: Laminat benkeplate og Drainvask. Pakke 2: Dekton og Silestone benkeplater. Pakke 3: Alle typer vinskap og Hideaway skap. Pakke 4: Blanco vask og Quooker.

Og uansett hvilken pakke du velger får du de aller gunstigste hvitevarepakkene hos Svane Kjøkkenet i Breivika. Velkommen til oss i Smibakken 3.

Svane Kjøkkenet Ålesund / Smibakken 3 / 6018 Ålesund / T: 9503 7253 S I D/E 3 Følg oss på

www.bymagasinet.net


DESIGN NYHET

¬ VH-7 NORDIC CREATION NATUR EIK/BASE SORT Oppdag Nordic Creation i din lokale HTH-butikk, der du alltid kan oppfylle kjøkkendrømmen din med våre kjøkkeneksperter. Du kan også lese mer på hth.no

FORMET GJENNOM GENERASJONER

Som en linje som går gjennom hvert liv. Formet av tilfeldige beslutninger og veloverveide ha Av familiebånd og vennskap. HTH sin nyhet Nordic Creation er en historie i seg selv, i likhet eiketreets årringer som vitner om livets gang. Et kjøkken der du lager din egen historie. Robu eikeskuffer og fingertappede detaljer. En naturlig åpen utstråling. Elegante linjer. Gjennomfør kvalitet. Nordic Creation er kjøkkenet der generasjoner møtes. Der hverdagen leves med plas til alle og alt som er viktig, og hvor egne tradisjoner skapes.

HTH ÅLESUND • Klaus Nilsens gt. 6 • Tlf. 70 10 33 33 SIDE 4


andlinger. med uste rt ss

SIDE 5

www.bymagasinet.net


Nye Porsche Taycan Cross Turismo. Pris fra 868.000,Taycan Cross Turismo kombinerer sportsligheten du kjenner fra Taycan med større plass økt fremkommelighet. Med 30 mm økt bakkeklaring og den nye kjøremodusen Gravel Mode er den familiens perfekte følgesvenn når eventyrlysten kaller. www.porsche.no

Porsche Center Ålesund Puskholevegen 44 6012 Ålesund Tlf. :70 30 06 66 E-post: post@porsche-aalesund.no

Forbruk elektrisitet (i kWh/100km) kombinert: 29,4-28,1; CO₂ utslipp kombinert: 0g/km SIDE 6


SIDE 7

www.bymagasinet.net


DANSK DESIGN

NYHET

NYHET: VEDA

63 431,–

Veil. utsalgspris kjøkken 63 431,- er for skap og sokkel. Prisen for benkeplaten er 13 600,- . Totalpris 77 031,-. Prisene er ekskl. montering, frakt, vask, blandebatteri, hvitevarer og belysning. SIDE 8


VEDA -– bærekraft inkludert i prisen. En høy andel resirkulerte materialer gjør Veda til et flott valg for kjøkkenet ditt, der også bærekraft er inkludert i den overraskende lave prisen. Bestill møte nå og hør mer i butikken.

Kvik Ålesund Lerstadveien 517 6018 Ålesund Tlf. 70 15 30 00 kvik.no/aalesund

SIDE 9

www.bymagasinet.net


MAKING ROOM FOR PERSONALITY I Montanas nye fargepalett finnes det 30 nye fargenyanser skapt i samarbeid med designer og fargealkymist, Margrethe Odgaard. Skap ditt personlige uttrykk i valget mellom 36 moduler, 4 dybder og 42 farger. Du velger selv stilen. Møbler & Miljø er en av Norges mest spennende møbelforretninger. Vi fører et bredt utvalg av møbler, belysning, gaver og tepper. Kom innom – bli inspirert! SIDE 10


Moa Park 8 v/Helsehuset, inngang fra Kirkealleen, 6018 Ålesund info@mobler-miljo.no Tlf : 70 14 66 40 www.mobler-miljo.no ÅPNINGSTIDER mandag - fredag 10-17, torsdag 10-19, lørdag 10-15 SIDE 11

www.bymagasinet.net


innhold

47 24

24 36

SPALTER

15

20

24

Leder

34

Åpningstid hele døgnet

Kulturkalender

40

Høstens Must på kulturfronten!

Portrett

66

Rune Furelid . Hvorfor kunst

69

Julebordguiden

80

Vi gir deg tipsene til de beste stedene å besøke

76

Økonomi

Pådriver for skaperglede

114

Leserguide Utgavens bidragsytere

84

88

92

KUNDEARTIKLER

Kvik kjøkken

96

Akademiet privatist

Med god samvittighet

Svanekjøkkenet

102 Privatmegleren

Veien til drømmeyrket

Mer enn et kjøkken

Megler blåser nytt liv i byen

Møbler & Miljø

UTVALGT

36

DIY

Eleven i fokus

Hjemmekontor med stor trivselsfaktor, Jotun

Best Retail Norge

47

Hjemme hos

Fullstendig sjelero i eneboligen på Vestre

106

Inspirasjon

25 år med varige verdier

Akademiet vgs

Multibrandstore til byen

Aseco Smykk deg i høst

Norhus Drømmebolig til fingerspissene

Trender i tiden


T H E

W A T E R

C H A M P I O N

The new Delfin Mecano is forged from the same DNA as its brilliant 1960s forerunner, able to function perfectly at up to 200m deep, thanks to the Edox Double O-ring seals. Edox has

given the watch face an eye-catching makeover with a skeletonised movement exposing some of the intricate motions of the stunning Calibre 853. Delfin – The Water champion.

Storgata 2, Ålesund Tlf. 70 10 70 30 firmapost@urmakernelvik.no

SIDE 13

www.bymagasinet.net


Little Petra -

Høstkampanje 01.-okt-30.nov !

kjøp stol, få skammel på kjøpet (verdi 10.200-13.700) tilsvarer ca - 30 % avslag kjøpt løst

- 20 % på flowerpot i en rekke farger Flowerpot vp1, vp2, vp3 og vp7

20 % på Lato table ln8 &ln9 warm black/ ivory white

Følg oss: bysunde.com / @bysundestudio

Møbler - Interiør - Belysning -Tekstil Besøk vår store flotte butikk i Langevåg, kun 7 min med båt fra Ålesund. SIDE 14


LEDER

Interiør Høstfavoritter

22

Oktober mood Accessories

100

Åpningstid hele døgnet Dugnadsarbeid, tålmodighet og stå på vilje. Endelig skal vi få åpnet samfunnet fullt opp og en etterlengtet sosialisering ser dagens lys. Vi håpte, trodde og tvilte. Mange mistet også motet i det som skulle vise seg å bli en langt mer omfattende nedstenging enn vi hadde forestilt oss. Og det varte, lenge. Så lenge at mange ikke lengre våget å snakke om normalen, eller håpet om at det skulle bli som det en gang var. Nå skal det sies at ikke ting vil bli som det en gang var, da pandemien nok har påvirket måten vi tenker på, er sosiale på og ikke minst handler på. Vi har blitt digitale på godt og vondt og for mange blir det nesten en overgang å igjen skulle sitte på et utested eller en restaurant med mange andre, høre praten gå og latteren sitte løst.

BYMAGASINET NO. 03 2021

Redaktør Sverre Bakke Hareide sverre@bymagasinet.net

AD / Grafisk Ann Kristin H. Fiskerstrand annkristin@bymagasinet.net

Annonsesalg

Men nå skjer det. Vi kan åpne opp å gi hverandre et vennskapelig klapp på skuldra og si “takk for innsatsen”. For det åpnes opp - og vi merker det. Handelen er i gang, vi møtes på kafè og vi går på konserter. Vi planlegger, har tro på fremtiden og gleder oss med begeistring til det som ligger foran.

Sverre: 928 90 190

Bymagasinet ønsker som alltid å være en pådriver til det lokale. Og spesielt nå er det viktig at vi bruker byen vår mer enn før. Ta turen innom butikken i gata, spis så mye du kan ute og bidra til at livet kan pulsere mer enn noen gang før. Ta med en venn å stikk på kunstutstilling, kanskje hos Rune Furelid på Sankten, som du også kan lese om i denne utgavens portrett. Sjekk ut kulturkalenderen og vær tidlig ute med kjøp av billetter og bestilling av bord.

alesund@bymagasinet.net

Det er åpningstider folkens, og vi feirer sammen at gode tider ligger foran. Med ønske om en fantastisk høst og lange åpningstider.

Fotomontasje: Rune Furelid

sverre@bymagasinet.net

Tips oss 47 48 42 29

Web www.bymagasinet.net

Cover Foto: Silje Giske Avbildet: Rune Furelid

Trykk Aller Trykk Copyright © Bymagasinet alle rettigheter reservert. Innholdet i magasinet må ikke reproduseres, gjengis eller brukes uten tillatelse fra utgiver.

Sverre Bakke-Hareide / Ansvarlig redaktør

bymagasinet

Bymagasinet er distriktets største gratis magasin, med et opplag på 200 000 eksemplarer i året.

Bymagasinet SIDE 15

www.bymagasinet.net


Ålesund Storsenter . 48 51 81 08 SIDE 16


Ålesund Storsenter . 48 51 81 08 SIDE 17

www.bymagasinet.net


Et godt samarbeid etter nærmere avtale Enhver bolig har noe unikt ved seg. Vi kaller det for det gylne kvadrat, og vi gjør jobben for å finne de som vil sette pris på din. Med enerett på KLiKK X, Norges mest avanserte boligannonsering, finner vi interessentene raskere og mer effektivt enn noensinne. Vårt motto er “Kun det beste er godt nok”, og med dette i ryggen kan du som selger være trygg på at våre fotografer, stylister og prospekt er de beste på sitt felt. Det å starte i god tid med en tidlig evaluering fra oss kan være avgjørende for at salget går over all forventning. Råd og innspill på forbedringer av egen bolig er med på å skape et fremtidig godt førsteinntrykk. Vi sier ikke bare at PrivatMegleren utgjør en forskjell, vi viser det også i praksis. Med de beste eiendomsmeglerne og de kraftigste verktøy innen markedsføring, håper vi at vi kan ønske deg velkommen som kunde av PrivatMegleren Ålesund. Ta kontakt for en hyggelig boligprat!

Hanne Vadset Knotten, T. 97 47 40 88 René Skarmyr, T. 92 80 63 19

Julianne Sørheim, T. 98 87 06 91 Helene Sætre, T. 92 26 01 25

SIDE 18

Inge-André Godø, T. 46 41 31 90 Helene Skeide, T. 93 46 49 94


SOLGT. DET SKULLE BARE MANGLE.

Det eneste vi forventer av deg som kunde, er at du forventer mer av oss.

Notenesgata 2, 6001 Ålesund • Tlf. 70 13 23 70 www.privatmegleren.no/alesund

SIDE 19

www.bymagasinet.net


Kulturkalender høsten 2021

Buldring for barna

Sted: Buldrehallen i Breivika Hos Buldrehallen i Ålesund finner du bulder som passer til barn, nybegynner og erfaren klatrer. Du trenger ingen forkunnskaper eller mye utstyr. Alt du trenger er et par klatresko, og har du ikke selv får du leie i Buldrehallen. Ingen booking, men nå i korona- tiden er det begrenset kapasiteten til 50 stk som kan oppholde seg i hallen samtidig. www.buldrehallen.no

Høstferie i fjellet Fjellet har plass til alle i høstferien! Høstferien er høysesong for hyttetur og fjellvandring. To av fem nordmenn ønsker å dra på fjelltur i høst, og DNT har tipsene for de som ikke har bestemt seg ennå.

Den uendelige historien Dato: Lørdag 09. oktober

www.ut.no

Tid: 16:00

Trekanten i Tafjordfjella

Sted: Arbeideren

Zakariasvatnet-Reindalseter. 2 timer Det er fint å starte denne turen om ettermiddagen, og så komme opp til Reindalseter til middag. Nærområdet er fint å rusle i, og Jakobsaga og Reindalsaga er verdt et besøk.

Passer for: Barn fra 6 år En fantastisk reise i tid og rom. En dag finner Bastian en mystisk bokhandel på vei hjem fra skolen. Der inne blir han spesielt nysgjerrig på en stor bok. Bastian åpner den, og får innblikk i den fantastiske verdenen Fantasia. Etter hvert viser det seg at den som leser boken blir med i handlingen. Da kan det bli vanskelig å finne veien ut igjen ...

Reindalseter-Veltdalshytta Her er det to ruter å velge mellom. Nedre Veltdalen er fire timer. Stien er veldig spennende. Den er litt luftig og går langs småfosser og trinn. Rønnebergråsa går opp i Hulderkoppen, og mellom Naushornet og Tordsnose. En fantastisk rute som også passerer Langfonna. Denne ruta er 5 timer. På veien passerer vi Fieldfarehytta, Norges mest historiske DNT-hytte, og kraftverkmuseet i Veltdalen.

Bybadet Sted: Ved Byparken Bybadet er Ålesunds nye og flotte badeland! Her finnes terapibad, boblebad, barnebasseng, sklier, stupetårn, aktivitetsbasseng, treningsbasseng, kafé og deilig sydentemperatur. Alt av fasiliteter som gjestene kan ønske seg om man kommer ofte, eller på besøk. Bybadet ligger midt i Ålesund sentrum, ved Byparken.

Veltdalshytta-Pyttbua “De fredløses veg” går mellom Veltdalshytta og Pyttbua. Turen er beregnet til 4 timers gangtid. Turen starter med noe stigning før vi flater ut på rundt 1500 moh, et vilt og vakkert terreng med god utsikt sør og østover. Her går vi på ur og snø et par timer før det bærer nedover igjen via Radiovatnet mot Pyttbua.

www.bybadet.no

Atlanterhavsparken Sted: Tueneset

Pyttbua-Reindalseter Dagen starter rolig med ca. en times gange i flatt terreng langs Nørdre Botnvatn før oppstigningen starer. Vi skal over Puttskavlen, og opp i 1500 meters høyde. Vel opp er det bare nedstigning igjen denne dagen. Vi går ned den vakre Øvre Reindalen og gradvis kommer vi ned i skogen. Dette blir turens lengste dagsetappe med 6-7 timers gangtid.

Åpningstider: Mandag - Lørdag 11:00-16:00. Søndag 11:00-18:00 Et av Nord-Europas største saltvannsakvarier. Hver dag kl. 13.00 blir de største fiskene foret for hånd av dykkeren i den største tanken. NYHET! På Vitensenteret som åpnet i september, kan du lære om havet på nye spennende måter. Utstillingene inviterer til utforsking av naturvitenskapens utrolige verden med havet i fokus.

Reindalseter-Zakariasvatnet Siste etappe etter en bedre frokost går ned igjen til Zakariasvatnet og bilene. Gangtid ca. 2 timer. SIDE 20


Rune Andersen & Espen Beranek Holm Gullalderen

Christine Hope: Hope og Hingsten

Dato: Lørdag 09 oktober 2021

Sted: Parken kulturhus

Tid: Kl. 19:00

Overganger er et standup-show om de ulike overgangene iChristine Hope er tilbake i manesjen. Og denne gangen har hun med seg enda en sirkushest – en skikkelig hingst, den internasjonale komedieskuespilleren Frode Gjerløw. Nå pakker de sekken og begir seg ut på en «ellevill» Norgesturne der de tar oss med på en forestilling fylt av sang og musikk, finurlige morsomheter, og ikke minst fysisk komikk.

Sted: Parken kulturhus

Det er fremdeles koronatider, men det stopper ikke duoen Rune Andersen og Espen Beranek Holm! Etter suksessene «Hurra for Andersen» (2004) og «Litt av en mann» (2009) er gutta nå endelig sammen igjen. Denne gang en smule eldre, men er de klokere av den grunn? På ingen måte. De er derimot fulle av optimisme og sjølironi, noen innrømmelser kommer naturligvis med alderen. Alle har det slik, så hvorfor ikke utlevere alt? Og hvorfor ikke gjøre det akkurat nå? Nå når vi trenger å le, ikke minst av oss sjøl. Rune og Espen tar støyten! Der mange andre lar seg krenke, velger gutta å le av seg sjøl. www.kulturialesund.no

Bjarte Hjelmeland: JA! Dato: Fredag 12 november 2021 Tid: Kl. 19:00 Sted: Parken kulturhus

Dato: Lørdag 20 november 2021 Tid: Kl. 19:00

www.kulturialesund.no

Ola Kvernberg: Steamdome II Dato: Lørdag 16 oktober 2021 Tid: Kl. 21:00 Sted: Parken kulturhus På «Steamdome II: The Hypogean» stiller Ola Kvernberg med et enda mer blodtrimmet mannskap enn sist, samme skamløse forhold til sjangermiks og et nyvunnet ønske om å røske deg ut av hjemmekontoret og gi deg en time musikkterapeutisk fri fra pandemi og globale katastrofer generelt.

Bjarte Hjelmeland er tilbake, denne gangen med et rungende «Ja!». I dette humorshowet byr han på treffende karakterer, parodier, og han er like musikalsk og morsom som før. Bjarte viser også mer av sin personlige side i sitt tredje humorshow.

www.kulturialesund.no

Bjarte har høstet flere komipriser for de to foregående showene og det har haglet høye terningkast over hans prestasjoner. Så også denne gangen.

Sted: Parken kulturhus

www.kulturialesund.no

Hele No rges favoritt!

konserter

standup

Kulturkalender høsten 2021

Karin Krog & The In-Between-Times Dato: Torsdag 07 oktober 2021 Tid: Kl. 20:00 Norges jazzdronning Karin Krog synger med en varm, uttrykksfull stemme som formidler en tekst slik at man tror på den. Til trass for mer enn seksti år i jazzens tjeneste bærer stemmen hennes overhodet ikke preg av slitasje, og samarbeidspartnere teller størrelser som John Surman, Dexter Gordon, Archie Shepp, Don Ellis, Steve Kuhn, Palle Mikkelborg, Bengt Hallberg, Red Mitchell og Warne Marsh. www.kulturialesund.no

utvalgt

CC Cowboys Dato: Fredag 15 oktober Tid: Kl. 20:00

CC Cowboys

Sted: Terminalen byscene Et av landets mest historiske band feiret 30 år i 2020. CC Cowboys har siden starten vært en oppvisning i utholdenhet, kontinuitet, arbeidsvilje og spilleglede. Mottoet til bandet har vært: «Bli ved din lest, enten du er skomaker eller spiller i band. Vær tålmodig, vær arbeidsom. Vær trofast mot deg selv og ditt publikum». Deres første album, Blodsbrødre, solgte 90 000 eksemplarer, og singelen «Harry» solgte 20 000 selv. www.kulturialesund.no S I D E 2situasjonen. 1 Med forbehold om endringer og avlysninger av arrangement i forbindelse med Covid-19

www.bymagasinet.net


INTERIØR

Lekker knaggrekke fra Space Copenhagen i børstet metalliske kvaliteter. BySunde

Flowerpot vp9, oppladbar versjon 1695 kr BySunde

Pledd I ull og bomull fra &tradition, flere farger BySunde

Munnblåst vase fra Hein Studio Møbler & Miljø

Varme og deilige pledd fra Mantas Ezcaray Møbler & Miljø

Puff i teddy 599,90 kr Princess Kremmergaarden

Krukker fra 990 kr Slettvoll

Lampen «Quistionmark» er årets limited edition fra Louis Poulsen. Tilgjengelig t.o.m. 31. desember. Møbler & Miljø

Nyhet, lekker modulsofa fra Hay. Møbler & Miljø

Sprekenhus exfoliating hand wash 400 kr BySunde

HØST . PREP Pledd 2900 kr Slettvoll

Finn frem ullpleddet og sett deg godt til rette i sofakroken. Kanskje kan du, i likhet med oss blinke ut din nye interiørskatt her. SIDE 22

Boga glasslykter Slettvoll


Din bank på heimebane Vi lover å gjøre en forskjell for deg, lokalsamfunnet og bedriften din. Gjennom å gi gode råd, være der når du trenger oss og heie på de som skaper. Vi har over 340 kolleger som kan bistå innen ulike fagområder. Med kontor i hele regionen, kjenner vi Nordvestlandet godt. Det er her vi gir tilbake. Det er her vi hører til.

Din egen rådgiver

Best på Kundeservice

Vi er Team Møre

Vår eiendomsmegler

Vi ønsker å ta godt vare på kundene våre ved å gi god og personlig service. Derfor har bedrifter og privatpersoner sin egen rådgiver.

Vi har dyktige rådgivere som kan hjelpe både deg og din bedrift med alt fra kort og betaling til finansiering og forsikring.

Vi jobber sammen i team for deg. Vi kan tilby rådgivning innen aksje-, valuta- og rentehandel, samt forvaltning av større formuer.

Skal du bytte bolig? I Møremegling har vi meglere med god lokalkunnskap som hjelper deg med salg av din bolig.

sbm.no/aktivforvaltning

moremegling.no/megler

sbm.no/velkommen

sbm.no/kundeservice sbm.no/naeringsbasen

SIDE 23

www.bymagasinet.net


PORTRETT


RU N E FURELID hvorfor kunst

En kronglete vei kan på mange måter beskrive Runes reise til kunsten. At han skulle lykkes med papir og pensel var på ingen måte hugget i stein. Reisen har gått fra mørke til lys, fra kapitalist til kunstner og fra rullestol til et nytt liv med fokus på nuet. TEKST Runar Andersen FOTO Silje Giske FOTOMONTASJE Rune Furelid

O

g nettopp denne uendelige reisen inspirerer kunstneren og forfatteren fra Førde til å stadig utforske og eksperimentere for å skape noe nytt. Selv hevder han at den personlige utviklingen ligger i å lene seg inn i det man ikke forstår og mestrer. Derfor skjer det alltid noe nytt og spennende rundt Rune. Og innimellom slagene tar han en powernap. – Jeg hadde meg akkurat 10 minutter på øyet før du kom, smiler kunstneren i det vi tråkker innom galleriet hans på Sankten i sentrum av Ålesund. Bildene på veggene her vitner om en kunstner som lar seg inspirere fra mange ulike retninger, men samtidig ikke er redd for å gå sin egen vei. En “badboy” i kunstnen vil vel kanskje noen karakterisere han som. Men den tidligere Nerdrum-eleven ønsker å puste, leve og frigjøre seg og formidle et budskap gjennom maleriene sine. Et budskap han ikke vil fortelle deg, det må du tolke selv. – Jeg forteller aldri til noen som spør hva jeg mener med bildene eller hva de betyr for meg. Jeg har hatt et dramatisk liv, og det er kanskje derfor en del dramatikk i bildene mine. Det skal smelle litt når man ser dem, forteller Rune med glimt i øyet.

Formet av tøffe tider

Det var ikke selvsagt at Rune skulle finne veien til lerretet med pensel. Livet har på mange måter vært preget av opp- og nedturer, som ifølge han selv har vært med å forme han som den kunstneren han er. Det har vært husbrann, nære som har gått bort og tøffe valg. Den mest dramatiske hendelsen fant sted i midten av tyveårene da en frontkollisjon på motorsykkel resulterte i en måned i koma og lammelse i begge beina. – Når man sitter to år i rullestol og må lære å gå på nytt så får man tid til å tenke en del, forteller Rune.

Han hadde vært gjennom fem store operasjoner etter mc-ulykken hvorav den siste var svært dramatisk. Livet ble satt på pause, det var tid for refleksjon. – I denne prosessen satt jeg mye alene i rullestolen på Nesodden og kikket utover Oslofjorden. Jeg tenkte at nå skulle jeg egentlig ikke ha vært her, og hvis jeg hadde avsluttet livet med det jeg hadde gjort frem til nå, så følte jeg at jeg ikke hadde vært fornøyd. Alt jeg gjorde handlet om fremtiden der fremme. Men man hadde ikke noen garanti for at det ble noe der fremme, for alt kunne være over på et blunk, forteller kunstneren alvorlig.

SIDE 25

www.bymagasinet.net


PORTRETT

Han bestemte seg for at han måtte finne gleden i øyeblikket, i det som skjedde her og nå. – Jeg begynte å lete og visste ikke hva jeg ville jobbe med. Men jeg hadde bestemt meg for at livet skulle leves her og nå, og at fokuset skulle være på det som skjedde i nåtid, forteller han. Han utdannet seg først til markedsøkonom og kom fort i gang med eiendom og finans. Likevel var det ikke dette han hadde lengtet etter. Jobben bød på muligheter for den energiske økonomen som tjente gode penger han investerte videre. Men han var ikke fornøyd med tilværelsen. Var det virkelig dette han ville? – Jeg trivdes ikke med dette i det hele tatt. Til slutt måtte jeg ta et valg, og veien gikk via en femårig utdannelse som manusforfatter ved Den Norske Filmskolen på Lillehammer.

Her fikk han arbeide med å lage film sammen med noen av de beste i Europa på film- og tv-serier. Et kreativt miljø gav muligheten til å utfolde seg på mange ulike plan. Det var på denne tiden han også begynte å interessere seg for maling. – Grunnleggeren av skolen skulle slutte, og det kom spørsmål til klassen om noen ville male et portrett av han. Det var ingen som ønsket det, men jeg tenkte at jeg kunne jo gjøre et forsøk. Jeg rekte opp hånda og det endte opp med at jeg malte fem versjoner før jeg ble fornøyd, smiler Rune. Han fikk gode tilbakemeldinger og kjente han ble veldig oppslukt i selve maleprosessen.

– Jeg kom inn i en ekstrem flyt. Timene forsvant og jeg ble fullstendig hekta, forteller han.

Hjem for å male

Etter avsluttede studier flyttet sunnfjordingen hjem til Førde. Bøker ble tatt frem og han studerte flittig ulike kunststiler fra Nerdrum til Caravaggio og Rembrandt for å lære seg håndverket som kunstner. Etter ni måneder som kunstner på heltid søkte han som elev hos Odd Nerdrum. – Og så kom jeg faktisk inn, sier han entusiastisk. – To måneder senere satt jeg skulder til skulder og drakk frokostkaffien med Odd Nerdrum, hvor fantastisk var vel det, smiler Rune, som hevder mentoren er et geni. – Han er som en levende Rembrandt og innrømmer at oppholdet var litt som å være med i en sekt. Det mest interessante for meg var å lære teknikken med å bygge opp store malerier, så kan jeg etterpå ha mitt eget uttrykk, fortsetter Rune. Det uttrykket har han arbeidet aktivt med hele veien. Han studerer flittig kunsthistorie og leser stadig om arbeidet til

andre kunstnere. Inspirasjonen hentes fra 1500-tallet og ulike epoker helt frem til i dag med moderne kunst. – Det fine er at det i dag er lov å hente inspirasjon fra ulike perioder. Noen mener at kunstnere skal holde seg til en sjanger, som også har vært vanlig i enkelte perioder. Men nå er det helt greit å blande. Jeg blir hyllet for et variert uttrykk, men også kritisert, sånn er det, forteller Rune. Og nettopp denne måten å blande på gjør bildene til Rune helt spesielle. Han er ikke fremmed for å variere både stiler, uttrykk og farger som ikke nødvendigvis hører sammen. En flørt eller dans med lerretet vil noen karakterisere det som. – Når jeg maler så eksisterer jeg ikke. Hendene bare beveger seg og jeg observerer at et bilde blir til. Tanken om meg som individ forsvinner fullstendig. Jeg glemmer å spise, gå


SIDE 27

www.bymagasinet.net


på do, drikke… jeg kan stå i 6-7 timer å være fullt konsentrert. Det er helt absurd, smiler kunstneren.

Brutt gjennom muren

Rune er ikke bare oppslukt av prosessen rundt hver enkelt lerret. Han bruker også mye av tiden sin til å studere andre uttrykksformer, teknikker og medium. Han skriver også manus, lager film og produserer musikk i sitt eget studio. Det går sjelden lang tid mellom hver gang han gjør noe, da klør det innvendig. – Jeg elsker å begynne på et nytt maleri, en tekst, en digg bok eller en ny låt. Jeg blir fylt med et eller annet som jeg ikke klarer å beskrive helt med ord. Men det kjennes utrolig godt ut, smiler han.

Galleriet på St. Olavs Plass i Ålesund er åpent fra 12-15 hver lørdag. Og mange mennesker fra fjern og nær kommer innom for å se på utstillingen som stadig endrer seg med nye bilder som produseres av den energiske kustneren. Han er opptatt av å hele tiden utvikle seg, og han finner ny energi og inspirasjon gjennom å stadig være i endring. – Det å uttrykke seg på ulike måter gir veldig mye tilbake til bildekunsten. Og jo flere verktøy jeg har i bagen, jo mer kan jeg uttrykke meg. Jeg er ekstremt sulten på å finne ut, forstå og lære mer. Hele tiden. Livet er for kort til å sitte på sofaen. Som regel er han til stede i galleriet i åpningstiden på lørdag. Men han ønsker helst å la folk få være i fred, studere male-


PORTRETT

Galleriet i Ålesund ligger i følge han selv midt i smørøyet i en by skapt for kunst. Her er interessen jevnt over stor hos både lokalbefolkning og tilreisende. – Ålesund er et eldorado for dem som vil leve av kunsten sin. Folk har bare ikke fått det med seg, smiler Rune.

riene og gjøre sine egne betraktninger i et rolig og inspirerende miljø.

I korona-perioden har kunstneren for alvor brutt gjennom muren nasjonalt. Utstillinger blir utsolgt i rekordfart og bilder produseres som aldri før. Mye arbeid gir mer inspirasjon, og etter intense salgsperioder følger intense produksjoner. Det er sånn han liker det. Da er han i flyten.

Det snakkes også i disse dager om Rune Furelid som forfatter. Flere har stilt spørsmålet om vi kan vente oss noe i sjangeren. Selv er kunstneren selv noe reservert. – Innenfor billedkunstnen har jeg stukket hull i den kreative byllen og tappet det ut på lerretet. Det er ikke helt på samme måten med det litterære. Historiefortelling i tekstform er så mye mer konkret. Et underfortalt maleri kan gi dem som ser utrolig mye, men teksten sliter om den blir for kryptisk.

– Det er intenst, men fantastisk! Akkurat nå har jeg solgt utrolig mange bilder, også her i Ålesund. Man blir litt fanget i loopen når produksjonen går fortløpende. Et maleri er en hard prosess, og jeg maler over mye som ikke er bra nok. Det ligger ofte flere bilder under et bilde, smiler Rune.

Kan vi vente oss noe? – Ja, det kommer garantert noe. Kanskje en kombinasjon av bilde og tekst. Vi får se, avslutter Rune Furelid.

Han skal ha flere utstillinger rundt omkring i landet i 2022. Det starter i Ørsta- og Volda før det bærer til østlandet senere på året.

SIDE 29

www.bymagasinet.net


MEST SANNSYNLIG BYENS BESTE SERVICE! Vanskelig å velge kjøkken? Ikke hos oss! Hos Norema har vi dedikerte medarbeidere som kan kjøkken. Kom til oss med dine kjøkkendrømmer, ønsker og behov. Med vår kompetanse og erfaring kan vi hjelpe deg med å finne den beste kjøkkenløsningen. Vi tegner og tilpasser kjøkkenet ditt slik at du ser hvordan det blir, og vi hjelper deg med å velge riktige hvitevarer. Ønsker du hjemmebesøk, tilbyr vi selvfølgelig det, også! Og sist, men ikke minst: Vi monterer kjøkkenet for deg. Velkommen til oss for en god kjøkkenopplevelse!

Norema Kjøkkenstudio Ålesund. Vingårdsskiftet, Daaevegen 2. 6018 Ålesund. Tlf.: 61 31 87 60 SIDE 30


SIDE 31

www.bymagasinet.net


SIDE 32


MARKISER

ZIPSCREEN

PLISSÉGARDIN

Lær mer om terrassemarkise, zipscreen og plisségardin, og bestill 413 10 65 100 800 gratis befaring på www.norsol.no eller telefon 411

SIDE 33

www.bymagasinet.net


KVIK KJØKKEN

K V I K KJØKKEN MED GOD SAMVITTIGHET Med neste generasjon i tankene har Kvik tatt betydelige grep i utviklingen av en bærekraftig forretningsprofil. Og reisen har såvidt begynt. Tekst RUNAR ANDERSEN foto KVIK

Stadig flere kunder tar bevisste valg når hjertet i hjemmet skal få sin oppgradering. Med løsninger som tar hensyn til både mennesker og miljø ligger alt til rette for hyggelige måltider og sosiale sammenkomster med god samvittighet. Kjøkkenprodusenten har satt seg flere konkrete mål på reisen mot å bli en bidragsyter til kloden vår og de som bor på den. Dette året nådde Kvik målet om om å bli CO2-positiv i egen produksjon. Innen 2025 skal også leverandørene nå samme mål slik at også fremtidens generasjoner skal kunne nyte et godt kjøkken akkurat som oss.

REDAKSJONELL ARTIKKEL

SIDE 34

– Som alle store, ambisiøse mål, er det en reise. Vi har allerede tatt noen store skritt, som å konvertere til 100 % fornybar energi, endre all belysning til LED som bruker mindre energi og installere selvforsynt oppvarming som bruker avfallet fra produksjonen vår til å varme opp kontorer og fabrikker. Men reisen vår har bare så vidt begynt, smiler daglig leder Gro Hatlemark hos Kvik Ålesund.

En grønn tråd De bærekraftige målsetningene har også fått konsekvenser for utviklingen av nye kjøkkenmodeller. Resirkulerte materialer,


sertifisert trevirke og muligheten for enkel oppdatering skal sørge for kjøkken til glede, bruk og forandring. – Dette er også noe som har økende etterspørsel fra våre kunder. Når vi lanserte kjøkken med resirkulerte fronter var det mange som kom innom for nettopp den grunnen. De vil ha et kjøkken som er nytt, men samtidig forsikre seg om at produktene ikke bidrar til ødeleggelse av miljøet. Vi ser altså en etterspørsel fra ansvarlige kunder som vil ha ansvarlige kjøkken, smiler Gro.

Oppsirkulering av kjøkkenet En bærekraftig forretningsprofil får konsekvenser for både kundene og produsenter. Fokuset på gjenbruk har fått større fokus i samfunnet generelt, og med gjennomtenkte løsninger vil også Kvik bidra i en stadig mer sirkulær hverdag. – Et bærekraftig grep er det vi har valgt å kalle en oppsirkulering av kjøkkenet. Det vil si at man i stedet for å bytte ut hele kjøkkeninnredningen kan gjøre små endringer som vil gi det et nytt utseende og vare noen år til, forteller Gro. Og man skal slett ikke kimse av de små detaljene som utgjør en stor forskjell på funksjon og uttrykk. En av dem kan være å bytte fra messing til støpejernshåndtak eller endre fargen på listene mellom skuffene. Et annet grep mange velger å gjøre er å beholde skapene og bytte ut dørene, eller sette inn nye skuffer for mer effektiv oppbevaring.

Nye kampanjer Som alltid ligger Kvik i forkant av tidens trender hva angår design, utseende og ikke minst bærekraftig produksjon. Denne høsten er intet unntak for deg som enten skal kjøpe nytt eller oppsirkulere kjøkken, bad eller garderobe.

– Benkeplaten og vasken er prikken over i- en og også den delen av kjøkkenet som brukes mest. Hvis du bytter benkeplate, vil kjøkkenet få et helt nytt utseende. Husk at tre og laminat er de mest bærekraftige valgene for en benkeplate, og laminat er den mest økonomiske, påpeker Gro.

– Det som er litt spesielt av året er at håndtak er på full fart inn igjen. Man skal ikke lengre ha innfreste håndtak, men faktisk kunne velge mellom ulike utførelser som også er med å gjøre hvert enkelt kjøkken mer originalt, forteller Gro. – Det går også mye i natur, lys og mørkebrun eik med mer nøytrale benkeplater enn tidligere. Det skal se naturlig ut, folk vil bort fra plastikken, smiler hun.

Tar du turen innom butikken i Breivika får du også gode råd om styling av kjøkkenet ditt. Ny belysning, åpne hyller og ny spruteplate er blant detaljene som gir en solid oppsirkulering av hjemmets viktigste rom.

Denne høsten slippes også nye modeller hos Kvik som vil være utstilt i butikken. En av dem er Veda, med sitt minimalistiske utseende og utsøkte utvalg av håndtak og resirkulerte materialer. – Det er et elegant og tidløst kjøkken, ergonomisk og en fornøyelse å jobbe i, alt til en overraskende lav pris. Enten du foretrekker ekte tre eller en glatt, matt overflate, er alle Vedas dører laget av resirkulert MDF, så det er et bærekraftig valg også, forteller Gro. Når kulda i større grad fester grepet velger også mange å gjøre endringer på innsiden av hjemmet. Kjøkken, bad eller garderober; kjøpe nytt eller oppsirkulere? – Mange planlegger kjøp i november, og ikke minst “black friday” som faktisk har blitt en stor handledag hos oss. Vi har mye spennende som skjer, og ikke minst mange dyktige rådgivere som sitter klare for å gi kundene gode råd. Vi er lidenskapelige for faget og hjelper deg med realisering av drømmen om det perfekte kjøkkenet, et stilig bad eller praktiske garderobeløsninger. Bestill det møtet du foretrekker på booking.kvik.no. Alle møtetyper er gratis og uforpliktende, avslutter Gro A. Hatlemark hos Kvik kjøkken i Ålesund.

Daglig leder hos Kvik Ålesund, Gro A. Hatlemark.

SIDE 35

www.bymagasinet.net


DIY

Hjemmekontor med høy trivselsfaktor Med et hyggelig hjemmekontor og selvlaget skrivebord, får du en god start på høsten! Foto: TROND WALSØ Tekst: LADY JOTUN Styling: ELISABETH ØNSETH

Styling: Bordben fra Habitat. Stol: In between fra &tradition. Lampe: Fellow fra Space Copenhagen. Bolle: VVD keramikk designet av Vincent van Duysen. Keramikk-kopp: Suvenir fra Serifos.

SPALTE

SIDE 36


Nytt skrivebord til kontoret Selv om mye er av hverdagslivet er vendt tilbake til normalen er pandemien fortsatt et faktum, og mange av oss jobber hjemmefra. – Hva med å bruke noen dager til å pusse opp hjemmekontoret denne høsten? – Uansett hva du skal i gang med i høst; lag en arbeidsplass du vil trives med og som gir deg energi i arbeidsdagen din. – Da er det bare å glede seg til høstsemesteret på hjemmekontoret!

Det beste med et selvlaget skrivebord er at du kan tilpasse målene og fargen selv! Dette skrivebordet er laget av en mdf-hobbyplate, som ble skåret ut i 60 cm (dybde) og 160 cm (lengde). Bordet er malt i den deilige, sjokoladebrune fargen 10385 Belgian Brown med LADY Supreme Finish Halvblank. Møbler av treverk bør alltid grunnes først med to strøk Jotun Kvist- og Sperregrunning, da sikrer du et varig og fint resultat. Veggen er malt i LADY Wonderwall 11173 Humble Yellow.

Skap hygge på kontoret Vakre omgivelser gir en følelse av harmoni i en travel hverdag!

NYHET! LADY Wonderwall Markedets mest robuste veggmaling – nå enda mattere! LADY Wonderwall gjør det enkelt å holde veggen pen over tid. De unike egenskapene gir en vakker, robust og flekkavvisende overflate som holder seg vakker lenge. Varig vakre, matte vegger!

LADY Supreme Finish Skrivebordsplaten er malt med LADY Supreme Finish Halvblank 10385 Belgian Brown. Vegg: LADY Wonderwall 11173 Humble Yellow. Bordbena er fra Habitat.

LADY Supreme Finish suverene utflyt gir panel, listverk, møbler, dører og vinduskarmer en jevn og vakker overflate. Resultatet fremstår som både sanselig og uovertruffent perfekt.

for mer info og fargeglede: www.jotun.no

SIDE 37

www.bymagasinet.net


SIDE 38


Foto: Mona Gundersen

Høstens nyheter, katalog og utstilling er på plass hos Slettvoll Ålesund. Velkommen! SLETTVOLL ÅLESUND

Smibakken 3, Breivika

TELEFON

46 62 30 01

ÅPNINGSTIDER

SIDE 39

10.00 – 18.00, lørdag 10.00 – 16.00

SLETTVOLL.NO

www.bymagasinet.net


SVANEKJØKKENET

Mer enn

et kjøkken

Kan man falle pladask for et kjøkken? I så fall måtte det være etter å ha tatt turen innom Svanekjøkkenet i Breivika. Det sies at skjønnheten kommer innenfra, men det ytre tar oppmerksomheten først. Så hva med et kjøkken som gjør begge deler? Tekst RUNAR ANDERSEN foto SVANEKJØKKENET Hjertet i hjemmet har en sentral plass i hverdagen og benyttes til alle anledninger. Da må det kunne oppfylle en rekke krav til både bruk og estetikk samt det lille ekstra som skaper begeistring hos dem som skal bruke det. Dette har vært fokus fra dag èn siden Svanekjøkkenet såg dagens lys i Norge og med øye for detaljer og innovativ teknologi har produsenten evnet å treffe sin egen målgruppe.

Kjøkken anno 2021

En av dem er Marita Bett Aakre som eier en av landets eldste og best bevarte gårdstun. For henne var målet å få et kjøkken som skulle vare livet ut. Men Svanekjøkkenet hun valgte skulle by på en hel del mer enn som så.

I over 400 år har disse bygningene huset mennesker og buskap i samspill for livet og kommende slekter. Etter over 20 år med restaureringsarbeid åpnet Marita og familien tunet for besøkende sommeren 2010.

– Når jeg først skulle bygge nytt og ha et nytt kjøkken var det viktig å gå for kvalitet. Jeg ville ha et kjøkken som jeg skulle slippe å bytte ut i min levetid. Hele konseptet med å bygge Villa Åkre handler om at jeg skal sette mitt avtrykk på denne historiske plassen. Folk skal i ettertiden tenke at det var sånn tidsånden var i 2021, smiler Marita i det vi møter henne på Bakketunet på Bjørke.

Funkisboligen som stod ferdig denne sommeren er åpent for publikum under gitte tidspunkt gjennom sesongen som går fra juni til august. Og nettopp her var det kjøkkenet skulle inn. Et kjøkken som skulle vare og vare - og vare.

Den nye funkisinspirerte boligen har hun fått reist få meter fra det freda Bakketunet med sine seks ærverdige bygninger der tømmeret i de eldste husene er datert tilbake til 1549. Dette er derfor det eldste helhetlige gårdstunet på Sunnmøre med, etter sigende, den eldste grindløa i landet.

– Jeg kom tilfeldigvis over Svanekjøkkenet og den nylanserte MS12 Raw Limited Edition i fjor høst. Når jeg fikk se det kjøkkenet falt jeg pladask for det, med sine trefronter med et rått, mørkt uttrykk. Jeg tenkte at de hadde alle frontene jeg ville bruke, og jeg

g REDAKSJONELL ARTIKKEL

SIDE 40


SIDE 41

www.bymagasinet.net


SVANEKJØKKENET

1. Perfekt match mellom ovner fra AEG og Svane sine sorte S19 fronter 2. Kjøkkenmonteringen utføres av Svanekjøkkenets dyktige team 3. Marita foran det nye funkishuset på Bakketunet på Bjørke

REDAKSJONELL ARTIKKEL

SIDE 42


likte fargenyansene i treverket, forteller Marita. Hun lagde selv en skisse over hvordan hun kunne tenke seg kjøkkenet i den nye boligen. Forslaget leverte hun til Svanekjøkkenet i Ålesund. Resten er historie - som de sier.

S19 i farge sort, fløyelsmyk og matt. Sort matt stålramme overskap med hylleplater i S19 sort sørger for at alt henger sammen. Ifølge daglig leder hos Svanekjøkkenet i Ålesund, Tord Lejon, er dette et prakteksemplar som passer perfekt i sine omgivelser.

– Designerne der landet prosjektet på en forbilledlig måte. Det ble akkurat slik jeg hadde tenkt og ville ikke forandre på noe, smiler Marita fornøyd.

– AEG ovner som matcher frontene 100% i farge og matthet. Dekton benkeplate som tåler alt, også som backsplash. Kokende vannkran fra Quooker, selvfølgelig sort matt, AEG platetopp med testvinnende kullfilter løsning, drainvask til urter, oljer eller bobler på is, vinskap. Hva mer kan jeg si, dette kjøkkenet har det meste. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med kunden som strakk seg langt for oppnå kjøkkendrømmen. Resultatet har blitt et aldeles nydelig kjøkken som matcher huset perfekt. Og som vi er veldig stolte av å levere, smiler Tord.

Samtidig ble det en positiv overraskelse med den nye teknologien som i dag har inntatt hjemmets viktigste rom. – Det å få kokende vann rett fra springen er utrolig praktisk. Samtidig gjør de ulike produktene fra AEG det så mye enklere å kokkelere på kjøkkenet. Man ser fort de store kontrastene mellom det som skjer her og hvordan man måtte gjøre det før ute på tunet, forteller hun.

Eieren selv er også godt fornøyd med både prosessen og resultatet. – Det har vært en helt super prosess. Estetisk sett ble det prikken over i´en i det nye huset. Rett og slett kjempefornøyd, avslutter Marita Bett Aakre på Bakketunet, på Åkre.

Estetisk står kjøkkenet som et smykke i sentrum av den nye funkisboligen. Det har fantastiske skap med heltre eikeramme og helfinerte skrog. Heltre eik i lamellfronter som alt er i fargen RAW. Liketil bestikkinnlegget er i massiv eik i samme farge. Langs vegg har hun fått levert høyskap og benkeskap med den supersterke og superfine

Og vil du besøke tunet går sesongen fra juni til august. Sjekk også ut nettsiden hennes på bakketunet.com.

SIDE 43

www.bymagasinet.net


Lys. Form. Beliggenhet. Husplaner? Ta kontakt med LERVIK arkitekter.

LERVIK arkitekter as 951 11 821 / hilde@lervik.no www.lervik.no

FOTO: Espen A. Istad // Studio Istad

SIDE 44


BMW iX xDrive40 og BMW i4 M50 - Lansering nærmer seg! BMW iX40 med firehjulstrekk- Kjøp fra kr 699.900,Opptil 425 km (WLTP)* Utstyrspakken Charged «Basis utstyrt» inneholder blant annet: - Comfort Access system - Parkeringsassistent Plus - Varmepakke Comfort - Hengerfeste

BMW i4 M50 med firehjulstrekk - Kjøp kr 599.900,Opptil 510 km (WLTP)* Utstyrspakken Fully Charged «Meget godt utstyrt» inneholder i tillegg blant annet: - Innovasjonspakke - Kjørerassistent - Laserlys - M-Sport - BMW Live Cockpit Professional - Head Up Display - Active Cruise Control - Solbeskyttede ruter

*Rekkevidde vil bekreftes på senere tidspunkt. Priser er inkludert frakt og levering.

Bavaria Ålesund Digernes Næringsområde 8 6260 Skodje T: 70 17 85 85 bavaria.no

En del av Hedin Automotive


SIDE 46


FULLSTENDIG SJELERO

FOTO Espen A. Istad // Studio Istad STYLING BySunde TEKST Bymagasinet

SIDE 47

www.bymagasinet.net


BOLIG E N Husets genuine plassering nedfelt i skråningen, får naturen komme tett på og spille på lag med arkitekturen. Prosjektet på Vestre ble utviklet med tanke om en enkelhet og et særpreg som ikke tar oppmerksomheten vekk fra de spektakulære omgivelsene. Huseier Jon Egil Sollied hadde forelsket seg i stilen til noen av LERVIK arkitekters andre bygg. Arkitekten Hilde Lervik Langås fremhever idéfasen og dialogen med kunden som viktig for å skape et hus med gode rom å være i.


Husets utførelse åpnes mot det sunnmørske landskapet, som gir en opplevelse av nærhet til naturen. Fasaden har liggende panel i impregnert trevirke, som harmonerer med omgivelsene.

SIDE 49

www.bymagasinet.net


Gode lysforhold gir en følelse av velvære og sollyset tilfører varme og øker trivselsfaktoren. Vinduene i boligen har moderne rettkantprofil innvendig og er malt i farge klassisk hvit NCS S0500N. Alle vinduer og skyvedører er levert av NorDan.

SIDE 50


SIDE 51

www.bymagasinet.net


Foto denne siden: Kamilla Utgård

SIDE 52


Skyvedør fra NorDan åpner opp ditt hjem og visker ut skillet mellom inne og ute

SIDE 53

www.bymagasinet.net


SIDE 54


Kjøkkenmodellen er den tidløse Next hvit fra HTH med integrerte grep og en lakket overflate. Benkeplaten er i laminat Grå Trend med underlimt vask fra Intra. Legg merke til det hendige vinskapet fra Temptech.

SIDE 55

www.bymagasinet.net


SIDE 56


Kjøkkenet er formet i en L med praktisk barløsning på enden mot spisestuen. Denne løsningen utvider arbeidssonen på kjøkkenet, og inviterer til mingling og hyggelig samvær rundt matlagingen.

SIDE 57

www.bymagasinet.net


SIDE 58


På kjøkkenets bakvegg dekker skapene veggen fra gulv til tak. Integrerte hvitevarer fra Miele og AEG. Nisjen med integrert belysning er både utstillingsplass for kjøkkenartikler og er praktisk til å sette kaffekoppen oppå.

SIDE 59

www.bymagasinet.net


Kjøkkenøya er uno form Classic natur eik, her kombinert med en høyskapsvegg i HTH VH7 sort eik finèr. Benkeplatene er i matt sort homogenlaminat med underlimet vask. Quooker blandebatteri og hvitevarer er også levert av HTH & uno form Molde.

SIDE 60SIDE 62


Søyleløst rekkverk gir et minimalistisk uttrykk på huset, samt minimalt av vedlikehold.

SIDE 63


SØK SKOLEPLASS PÅ VIGO INNEN 1. MARS SKOLEÅRET 2022/2023

VÅRE UTDANNINGSPROGRAMMER - Studiespesialisering

- Studiespesialisering med fokus på energi, miljøteknologi og naturressurser

- Studiespesialisering med toppidrett

- Informasjonsteknologi og medieproduksjon

- Studiespesialisering med juss

- Medier og kommunikasjon

- Studiespesialisering internasjonalt fokus

- Salg, service og reiseliv

- Studiespesialisering med e-sport

- Påbygging til generell studiekompetanse

SIDE 64


Design, funksjon & valgfrihet. SIDE 65

www.bymagasinet.net Foto: Espen A. Istad


MØBLER & MILJØ

25 ÅR MED VARIGE VERDIER. DET ER BÆREKRAFT Det har gått 25 år siden Møbler & Miljø åpnet dørene for første gang. Butikken presenterte et møbelkonsept basert på kvalitet og med blikk for tidløst design. I vår tid kalles det bærekraftig forbruk. Slik har det alltid vært hos møbelbutikken på Moa Park. Tekst og foto RUNAR ANDERSEN

– Vi opplever at vi er mer aktuelle enn noen gang før. Det viste også annerledesåret 2020 hvor vi oppnådde rekordhøy omsetning. Varige verdier med fokus på kvalitet og god design blir stadig mer etterspurt, forteller daglig leder Frode Nakken høs Møbler & Miljø på Moa. Møbler & Miljø AS ble etablert høsten 1996 av Signe Berit og Jon Inge Lervåg. Ekteparet mente det burde finnes en møbelforretning i dette møbeldistriktet som satset på møbler i høy kvalitet og god design skapt av ledende designere fra både inn- og utland. 25 år etter er dette fremdeles filosofien til forretningen som i takt med samfunnets bærekraftsfokus opplever en økende bevissthet på hva man vil ha i hjemmet. Når “bruk og kast”-mentaliteten er en saga blott blir varige verdier viktig - i alle ledd.

REDAKSJONELL ARTIKKEL

– Dette er noe vi har vært opptatt av fra starten, og som vi nå ser både kunder og leverandører har stort fokus på. Ikke bare på miljøsiden, men også de viktige verdiene som skapes i ulike lokalsamfunn takket være møbelprodusentene. Her i nærområdet har vi mange eksempel på hvordan lokal møbelindustri har bidratt til arbeidsplasser og verdiskapning, forteller Frode.

Varige verdier Om man tenker langsiktig så formes gjerne stilen i hjemmet der etter. Kortsiktige trender som kommer og går blir mindre viktig, og de store linjene med utgangspunkt i materialkvalitet og tidløst design blir det rådende.

SIDE 66


– Ser man på noen av de mest moderne møblene i dag så henter de inspirasjon fra de store klassikerne som kom på banen for femti og seksti år siden. Dette er møbler med design som har særdeles god kvalitet, de er funksjonelle, bygd i kvalitetsmaterialer og ikke minst svært behagelig å sitte i eller ved. Tenk langsiktig, velg gode materialer, varig design, og velg farger som overlever trender på de store møblene. Da kan du heller sprite opp stemningen med puter, pledd og ulike interiørartikler, fortsetter Frode. Det gjennomgående i sortimentet hos Møbler & Miljø er god formgiving, høy kvalitet og gode naturlige materialer. Majoriteten av utvalget i sofa og lenestoler består av skinn eller naturlige ullstoff i uslitelig kvalitet. Det er flere sterke merkevarer fra både Skandinavia og Europa i sortementet utstilt i forretningen. Ett av dem er den lokale møbelprodusenten LK Hjelle. – LK Hjelle er en viktig leverandør for Møbler & Miljø. Og at de er lokale synes vi er utrolig kjekt. LK Hjelle har fabrikk i Sykkylven og benytter seg av lokale underleverandører. De tilbyr også et stort utvalg av norsk produsert stoff av ypperste kvalitet. Det kaller jeg bærekraftig drift forteller Frode, som synes det er kjekt å kunne anbefale norske produsenter og norsk design. – Vi har ikke lokale leverandører først og fremst fordi de er lokale, men fordi de er så innmari dyktig, presiserer han.

Spisestue som varer Slik spisestua var familiens samlingspunkt rundt måltidene har den også blitt en del av hverdagslivet i norske hjem. I dag er det kanskje ikke så vanlig å samles i sofaen rundt tv´en lengre sånn som før i tiden. Med hver sine nettbrett, mobiltelefoner og andre ting så har vanene i hjemmet endret seg betraktelig.

I utvalget har Møbler & Miljø mer enn 20 spisebord utstilt til enhver tid. I samme kategori finner man også rundt 40 ulike typer spisestoler å velge i. Alle spisestuene er i høy kvalitet og bygd i solide materialer. På spisestuer er det mest dansk møbeldesign og handverk butikken viser, men også noen norske. Spisestua er flerbruks, det er også viktig for kundene. Blant produsentene finner vi merkenavn som Naver, Skovby, Carl Hansen, Fritz Hansen, Dk3 og Tonning & Stryn

– Men spisestuen har blitt en tidløs timeout for hele familien, smiler Frode. – En flott spisestue appellerer. Det treffer kunden. De vil ha en spisestue som dekker ulike behov og hvor de kan ha plass til alle. Spisestuen skal fungere både til hverdag og til fest. I den grad noe er flerbruks så er det spisebordet, fastslår Frode.

– Kundene ønsker solide materialer og løsninger som kan utvides. Majoriteten av bordene vi selger er i massiv eik med mulighet for utvidelse. Vi får ofte høre kunder sier “For et flott bord. Hvor stort kan det bli?”. Det sier sitt. Det skal kunne være plass til mange, smiler daglig leder.

Lyset avgjør Prikken over i´en i møbleringen av hjemmet er selvsagt belysningen – det har bidratt til å sette Møbler & Miljø på kartet når det gjelder stilfulle lamper fra kjente leverandører. Siden møbler og belysning på mange måter er uadskillelig har butikken koblet seg opp mot en rekke kvalitetsleverandører som tilbyr ulike lamper til hjemmet. Blant dem finner man Louis Poulsen, Northern, Flos og Foscarini - i tillegg til en rekke andre. Butikken som ligger vis-a-vis helsehuset på Moa har et stort areal med mange spennende utstillinger. Alt fra spisestuer til sofaer, belysning, interiør, tepper og garderobeløsninger er presentert i utvalget - og kvaliteten er garantert. Dette er løsninger du absolutt bør ta med i beregningen når høstens investeringer skal gjøres. 25 år skal både markeres og feires. Og med et samfunn som sakte, men sikkert går tilbake til normalen inviterer Møbler & Miljø alle nye og eksisterende kunder til feiring når senhøsten slår inn. – Vi har et bredt utvalg fra både internasjonale, nasjonale og lokale aktører. Kom gjerne innom butikken for en møbelprat og litt inspirasjon til hjemmet, avslutter daglig leder Frode Nakken hos Møbler & Miljø på Moa.

SIDE 67

www.bymagasinet.net


SIDE 68


2021 SESONGENS

JULEBORD GUIDE

Det er den tiden på året, og tradisjonen tro ønsker vi å gi deg anbefalinger til de beste julebordopplevelsene. God stemning og unike smaksopplevelser er en selvfølge! Husk å være tidlig ute med å reservere bord - så er du sikret plass den kvelden du ønsker. God førjulstid. 

Storfjord Hotel / Foto: The Ingalls Photo S I D69 E 69

www.bymagasinet.net


HOTEL BROSUNDET JULEBORD I STEMNINGSFULLE OMGIVELSER Hotel Brosundet inspirerer alle sanser. Her, midt i Ålesund sentrum og sjarmerende Apotekergata finner du en forførende og kontinental opplevelse. I julen samles man foran hotellets storslagne peis som ruver himmelhøyt i hotellets stue. Et yndet samlingspunkt både før og etter kveldens høydepunkt som er Restaurant Apotekergata No. 5 sin personlige julemeny. Bestill julebord på hei@brosundet.no | 70 10 33 00 brosundet.no

STORFJORD HOTEL EN STORSLÅTT OPPLEVELSE Vi pynter til et norskt juleeventyr både innendørs og ute på tunet. Ta inn stemningen i hotellets vakre stuer og kjenn duften fra kjøkkenet som forbereder kveldens tradisjonelle juletallerken mens du nyter en deilig stund foran den sprakende peisen. La deg friste av hotellets velværeavdeling eller innbydende turstier og gi deg selv en velfortjent pause i en hektisk førjulstid. Kontakt oss gjerne for en hyggelig prat og et tilbud på info@storfjordhotel.com | 70 27 49 22 storfjordhotel.com

APOTEKERGATA NO.5 JULESTEMNING I BROSUNDET Velkommen til restauranthuset Apotekergata No. 5, hvor lokale tradisjoner møter internasjonale impulser. Kjøkkenet presenterer to spennede menyer og du kan velge mellom kjøkkensjefens håndplukkede smaker eller en tradisjonell julemeny servert på vår måte. Kombiner ditt juleselskap med en overnatting hos Hotel Brosundet og la opplevelsen vare til neste morgen og avsluttes med en deilig hotellfrokost. Bestill julebord på hei@apotekergata5.no | 70 11 45 00 apotekergata5.no


KOKK`N ROLL LEVERANDØR AV MATOPPLEVELSER AV HØY KVALITET Vi tilbyr skreddersydde menyer tilpasset ditt behov, servert der du ønsker oss. Tradisjonsrike menyer bygget på lokal matkultur og norske råvarer. Vi leverer over hele fylket og tilbyr leveranser med eller uten kokketjenester. Alle våre menyer er støttet opp av vår egenproduksjon og dyktige fagfolk. Nytt fra i år har vi tilegnet oss vårt eget fantastiske selskapslokale på den ærverdige Snorrebuda, midt i hjertet av Ulsteinvik. Uansett hvordan du ønsker din julefeiring, så garanterer vi å levere deg den aller beste matopplevelsen. Mer info: post@kokknroll.no | 413 78 888 kokknroll.no/julemenyer

ZUUMA EN ANNERLEDES FØRJUL Velkommen til oss for en litt annen julestemning. Nyt sushi og asiatiske småretter samtidig som vinterstormen pisker i havet utenfor moderne lokaler i Skansegata 20. Vi har skjerpa knivene for å gi deg den beste førjulsmaten vi kan tilby. Vi tar imot bookinger om du er alene, eller om du skal dele kvelden med venner, kolleger eller familie. Til denne covid-julen må vi ta hensyn til smittevernsreglene, kontakt oss gjerne på mail hvis du ønsker å vite om vi har et tilbud for nettopp deg: post@zuuma.no www.zuuma.no

BRATTVÅG FJORDHOTEL HJEMMELAGET JULEMAT OG HJERTELIG VERTSKAP Vi ser frem til å være vertskap for forventningsfulle gjester til årets julebord sesong. Vi starter denne magiske tiden med en jule-inspirert a la carte meny fra uke 45. Julebuffet med dessertbord har vi hver fredag og lørdag fra uke 45 til uke 50. Vi tilbyr pakkeløsninger på julebord med overnatting, og kan også skreddersy med kurs og konferanse dersom det er behov for noe faglig før årets julebord. Ta kontakt for et hyggelig tilbud. Booking: post@brahotell.no | 70 21 05 55 www.brahotell.no


FISKETORGET SJØMAT I VERDENSKLASSE I vår restaurant kan du nyte et godt førjulsmåltid basert på vår allsidige meny. Vi tilbyr sushi og andre velsmakende fisk- og kjøttretter, alt basert på lokale råvarer. Restauranten har alle rettigheter og kan også arrangere lukkede lag. Vi tilbyr både julebord i restauranten og som catering. Bestilling: 993 43 030 | catering@fisketorget-delikatesse.no fisketorget-delikatesse.no

SPJELKAVIK PANORAMA FEST I JULEPYNTEDE LOKALER Spjelkavik Panorama har lokaler som passer perfekt til feiring av julebord. Vi tilbyr julepyntede lokaler, tradisjonsrik, hjemmelaget julemat og et musikkanlegg som garanterer rykning i dansefoten. Våre gjester vil også ha tilgang til store balkonger med utsikt til fjord og fjell. post@spjelkavikpanorama.no | 70 17 27 09 spjelkavikpanorama.no

FINNØY HAVSTUER

HAVHOTELLET FOR HELE FAMILIEN Vi tilbyr tradisjonsrike førjulshygge som lutefiskaften 20. november og årets julemarked 28. november med brukskunst, håndverk og salg av mathandverk som svine- og fåremår, leverpostei, julepålegg og sild. Vi ønsker velkommen til julebords helger i uke 47, 48, 49 og 50. Vi serverer en juleinspirert tre-retter fredag og vårt store julebord lørdag. På menyen finner vi bla. egenproduserte pølser, ribbe og pinnekjøtt fra lokale leverandører eller lutefisk med tradisjonelt tilbehør. Velkommen til førjulshytte på Havhotellet. Kontakt: 71 27 58 50 | post@havstuene.no classicnorway.no


JULEBORD I ØYGARDSHALLEN ETTER DINE ØNSKER Det er noe eget med Giske; kreativt og eksotisk, naturen og havet, og vintermørket som hviler over øya. Neste stoppested mot vest er Shetland og Færøyene - og julebordet. Med pynta bord, scene, dansegulv og fristende lukt av julemiddag fra kjøkkenet ligger alt til rette for en førjulskveld i du sent vil glemme. Vi tar imot bookinger for grupper på 70 til 200 personer. oygardshallen.no | event@momentium.no

GRAND HOTEL ET AV NORGES BESTE AKTIVITETSHOTEL Velkommen til Åndalsnes og et julepynta Grand Hotel. Vi serverer juleinspirerte menyer og tradisjonell julebuffet med gode, lokalproduserte råvarer på de dagene det er konserter / show i Rauma kulturhus. 6. november - Storbandshow med Knut Marius Djupvik, 4. Desember - Meg og Dolly. Hanne Sørvaag elsker Dolly Parton og 11. Desember - Ørjan Burøe- Store Gutter Gråter ikke. Hva med å legge inn en aktivitet med Romsdalsgondolen, en fottur til Rampestreken eller litt teambuilding? Kontakt oss på 71 22 75 00 | post@grandhotel.no classicnorway.no

DEVOLDFABRIKKEN DER OVER 100 000 JULELYS GLITRER Å besøke Devoldfabrikken i førjulstiden er en eventyrlig opplevelse! Både den 48 meter høye pipa som kjennetegner fabrikken og klokketårnet vil glitre av julelys og spre juleglede for alle rundt. Med sin unike industrihistorie og lune atmosfære ønsker Devoldfabrikken deg og ditt følge velkommen til et uforglemmelig julebord i stemningsfulle selskapslokaler. Nyt god mat og drikke i en unik atmosfære. Julelysene på fabrikken tennes 18. november, vi er da klar til å ta imot dere på vår julekledde fabrikk. For mer info/tilbud: 96 90 18 64 | arrangement@devoldfabrikken.no devoldfabrikken.no


VALLDAL FJORDHOTEL ET PUSTEROM I HVERDAGEN Kom og opplev julestemning i vakre Valldal, med stemningsfylt skomakergate og et julepynta hotell der alle 7 kakesortene er bakt og all den beste julematen står klar for deg og din gruppe. Julebords helger hos oss er: 26. -28. november. 3.-5. og 10.-12. desember. Kom innom og nyt en god kopp kaffe og hjemmebakte julekaker i Adventstiden fra kl. 11.00. Kontakt oss for tilbud på 70 33 46 00 | post@valldalfjordhotell.no classicnorway.no

GLOPPEN HOTEL NATUR, LORDAR OG UREIST MAT Hos oss på Gloppen Hotell handlar det om den gode julematen, kanskje den aller beste. Heimelaga med lokalproduserte råvarer og tillaga av kokkar med genuin interesse av å gje deg den beste matopplevinga. Med julepynta lokale er julestemning garantert. Vi skreddarsyr ditt julebord etter ønske. Vi tilpassar meny, aktivitetar og underhaldning. Kontakt oss på 57 86 53 33 | post@gloppenhotell.no classicnorway.no

SAGAFJORD HOTEL I EVENTYRLIGE OMGIVELSER

Velkommen til stemningsfull førjulstid på Sagafjord Hotel Vi tilbyr nydelig, hjemmelaget, julemat hver dag fra midten av november - og skreddersyr gjerne julebord for deg og dine. Lørdagene 27. november og 4. desember har vi stor, tradisjonsrik, julebuffet med varme og kalde retter, kaker og desserter. Vi har gode tilbud på overnatting i forbindelse med bestilling av julebuffet. Hos oss kan du senke skuldrene og nyte et nydelig måltid sammen med familie og venner i flotte omgivelser. I tillegg får du en storslagen utsikt over Hjørundfjorden og Sunnmørsalpene! Ta kontakt med oss på 70 04 95 00 | info@sagafjordhotel.no classicnorway.no


XL DINER MED FISK I HØYSETET Senk skuldrene, nyt deilige lokale råvarer og en fantastisk utsikt mot Brosundet i Ålesund. Lutefisken er en populær favoritt i førjulstiden, eller du kan velge blant andre velkjente klassikere fra en av Europas beste bacalaorestauranter. Med nytt og utvidet vinkart og en søt avslutning fra dessertmenyen gleder vi oss til å gi deg den ekte førjulsstemningen. Se meny og bestill bord på www.xldiner.no | 70 12 42 53 xldiner.no

HAPPY ELEFANTE SAMLINGSPLASS OG PUSTEPAUSE FRA HVERDAGEN Liker du det litt uformelt, med smakfulle retter og deilig drikke i hyggelig lag? Da er Happy Elefante stedet for deg! Her kan du slappe av med god musikk, underholdning og gode venner og spille dart eller shuffle om du ønsker det. Vil dere ha et sted for dere selv, kan vi ordne det også – velkommen! Se meny og bestill bord på www.elefante.no | 70 12 80 08 elefante.no

KULINARISK SPISKAMMER EN FØRJULSKVELD SLIK DU ØNSKER DET Har du lyst til å glede venner, familie og kolleger med et skreddersydd juleselskap akkurat slik dere ønsker det? Hos Kulinarisk Spiskammer kan dere komme til dekket bord og nyte deilig mat og drikke i et stemningsfullt lokale. Enten du ønsker et tradisjonelt julebord eller ønsker noe nytt og annerledes står vi klare til å gi deg en avslappende og deilig førjulskveld. Se meny og bestill på www.kulinariskspiskammer.no | 40 00 09 70 kulinariskspiskammer.no

www.bymagasinet.net


ØKONOMI

PÅDRIVER FOR SKAPERGLEDE

Slik er Sparebanken Møre Sparebanken Møre er ikke som andre banker, og vil heller ikke være det eller bli det. Her forklarer leder for Divisjon personmarked Elisabeth Blomvik deg hvorfor og hvordan. Tekst TURID SAND, SPAREBANKEN MØRE foto SPAREBANKEN MØRE / SCREAM MEDIA / TONY HALL

Sparebanken Møre har hatt en sterk kundevekst de siste årene og har nå over 100 000 privatkunder. Tre år på rad har bankens Kundeservice blitt kåret til Norges beste i bankbransjen.

ikke minst, hvert år går halvparten av bankens overskudd tilbake til lokalsamfunnet, sier Elisabeth Blomvik.

Nær, engasjert og handlekraftig

TEFT er Sparebanken Møre sitt samfunnsengasjement.

– Vi har 140 autoriserte rådgivere fordelt på hele 27 kontor på Nordvestlandet. Vår strategi er mange lokalkontor, tilstedeværelse, solid kompetanse i kontornettet og stort lokalt engasjement. Å være til stede og engasjert i lokalmiljøene vi er en del av, er viktig for oss. Og

SPALTE

SIDE 76

Millioner tilbake til lokalsamfunnet Siden TEFT-stipend ble delt ut første gang i 2007, har Sparebanken Møre delt ut nærmere 13 millioner kroner til nærmere 400 lokale talenter.


– Når de store hendelsene i livet står for tur ser vi at de fleste ønsker å møte oss fysisk. Da skal det være trygt og enkelt å snakke med en rådgiver som kan svare på alle spørsmål, og som også kan ta opp problemstillinger som man ikke tenker på selv i ulike faser i livet, mener Elisabeth.

Må være på plass Digitale tjenester i bank er litt som melk og brød i en dagligvarebutikk. De digitale varene må være på plass som en del av den totale kundetilfredsheten. – Vi gjør stadig små og større justeringer på de digitale tjenestene for å kunne levere det kundene våre forventer – og helst litt til. I dag kan kundene våre for eksempel raskt og enkelt søke om økning av boliglånet fra mobilen. Man kan gjøre endringer på eksisterende lån, åpne og avslutte kontoer, bestille og sperre kort, og mye mer, sier Elisabeth. Utviklingen av digitale tjenester går raskt, og kan kopieres. Det som er krevende å kopiere er de gode kundeopplevelsene og relasjonene rådgiverne i Sparebanken har til kundene sine.

Gjensidig kjennskap – Mange av talentene har blitt store stjerner som Sigrid Raabe, Karsten Warholm, Sebastian Foss Solevåg, Synnøve Solemdal og Magnus Emaka Einang, konstaterer Elisabeth. Banken jobber hver dag for å bidra til at Nordvestlandet skal være en attraktiv plass for utvikling og skaperkraft. NÆRINGSTEFT, som er både en kunnskapsreise og konkurranse for gründere og nyskapere med nærmere 2,5 millioner kroner i potten årlig, er et eksempel på dette.

– Godt bankhåndverk blir enda bedre når man er tett på og kjenner kunden, og kunden kjenner oss. Så lenge vi er konkurransedyktige på produkt, tjenester og priser, bidrar vår lokalkunnskap til å gi enda bedre rådgivning til kundene og er derfor et sterkt konkurransefortrinn, mener leder for Divisjon personmarked i Sparebanken Møre, Elisabeth Blomvik.

– For ikke å snakke om TEFT-midlene som går til lag, organisasjoner, dugnadsgjenger og ildsjeler som har fått bidrag til å realisere sine planer, lage turstier og samlingsplasser i både by og bygd.

Kvalitet og rask respons – Vi ser at samfunnsengasjementet betyr stadig mer for nye og eksisterende kunder. Men, den totale kundeopplevelsen vi klarer å skape, er det aller viktigste for kundetilfredsheten. Kundeundersøkelsene våre viser at tilgjengelighet, kvalitet i rådgivningen og rask respons både personlig og digitalt, er viktig for den totale kundetilfredsheten, forteller Elisabeth som mener at nettopp dette er bankens store styrke.

Digitale løsninger og personlige relasjoner Også Sparebanken Møres kunder ønsker å bruke digitale løsninger til sine daglige banktjenester, men de fleste mener at de digitale løsningene aldri kan erstatte den personlige kontakten og personlig rådgivning. – Dette har vi også merket i perioder der vi har begrenset fysiske møter på grunn av pandemien.

SPAREBANKEN MØRE - 27 kontor på Nordvestlandet - 343 årsverk

« Godt bankhåndverk blir enda

- Forvaltningskapital på 82,8 milliarder kroner

bedre når man er tett på og kjenner kunden, og kunden kjenner oss»

- 140 autoriserte rådgivere på personmarkedet - Nordvestlandets største næringslivsmiljø - Formuesrådgivning og kapitalforvaltning i eget hus - Møremegling er bankens egen eiendomsmegler

SIDE 77

www.bymagasinet.net


No Compromise

HTH Kjøkkenforum Ålesund | Klaus Nilsens Gate 8 | 6003 Ålesund SIDE 78


Noen ideer holder lengre enn andre. De setter varige spor og

En visjonær idé om en kube. En form. Om ny og større flek-

blir en signatur for sin tid. Gjennom generasjoner. Uten å følge

sibilitet.Om kompromissløs kvalitet. Og om enkle og tidløse

moteretninger og flyktige trender. Fordi de er laget av dette

linjer som ved å ha holdt seg på toppen i mer enn 50 år, er en

spesielle som skaper en klassiker. Arne Munch fikk nettopp

flott eksponent for begrepet bærekraftig design.

en slik idé, da han i 1968 satte seg ned med millimeterpapir Det originale…

og tegnet Danmarks første formkjøkken.

SIDE 79

www.bymagasinet.net


AKADEMIET VGS

ELEVEN I FOKUS Akademiet har de siste 15 årene vokst seg til Norges største private videregående skole. De mener dette ikke har skjedd ved en tilfeldighet. Gjennom å se hver enkelt elev, både faglig og sosialt, har de lykkes med å gi eleven det de trenger til videre studier, og også til å lykkes i sitt liv. Assisterende rektor ved Akademiet Ålesund, Ole Martin Tonheim, forklarer hvordan de legger opp dette i praksis. Tekst og foto BJØRN SINDRE HØYDALSVIK

Individfokus Akademiet Ålesund, med sine omtrent 390 elever, er flott plassert i byens «Glasshus» med utsikt over Molja og Brosundet. Slike omgivelser er det lett å trives i og det er tydelig å se i mylderet av elever i gangene og i de små stuene som er plassert rundt om i bygget. De har til og med Ålesunds eneste Starbucks i kjelleren. Akademiet har søkere fra et stort område, flere pendler fra nabokommunene, og de har jobbet mye med at alle skal trives uansett sosial bakgrunn, stor eller liten familie. Bygd eller by. – Vi har et stort individfokus. De som kommer til oss har sin egen historie og skal fortsette å skrive på den her hos oss, forklarer Ole Martin Tonheim, assisterende rektor ved Akademiet Ålesund. – Vi gir eleven medbestemmelse, både hva de ønsker å fordype seg i og hvilken metode

REDAKSJONELL ARTIKKEL

som fungerer for dem. Det betyr også å gi dem råd i å tenke på hva de gjør på utenom skolen og fritidssysler. Vi prøver å se heile mennesket, ikke bare fag. Dette er en av grunnene til at vi serverer frokost hver morgen. Både sosialt og viktig for kroppen.

Kaospiloter – Det vi forteller våre nyansatte lærere - spesielt de som er nyutdannede - er å tørre å være kaospiloter, fortsetter Tonheim. Med det mener han det at elevene i større grad må sleppes fri i læringsarbeidet. Mange elever har allerede gode strategier for å lære, men har ikke erfart at disse også kan brukes på skolen. – Som lærer kan det føles tryggest å forberede alt. På den måten kan vi skape oss en illusjon om at vi har kontroll og vil bruke mye tid på gjen-

SIDE 80


Fornøyde elever Ute i fellesarealet møter vi en gjeng elever som har samlet seg i en av de mange «stuene» som har blitt satt opp av gamle møbler kjøpt på bruktmarked. Nikolai, som går 2MK, forteller at lærerne og spesielt kantinedama bidrar til smil og glede hver dag.

– Hver lærer bryr seg, alle skal trives her. De engasjerer seg ikke bare om fag, men også bidrar til et godt miljø, fortsetter han. Tale, også i 2MK, følger opp med at timene er godt lagt opp, med fleksibilitet til den enkelte eleven. – Jeg gleder meg til hver dag, sier hun med et smil.

Arbeidslyst og arbeidsglede Akademiet hører stadig elever som mangler motivasjon og som søkte seg til skolen som en siste utvei. Men Ole Martin sier motivasjon ikke er noe de ønsker å ha fokus på, de tror ikke motivasjon er noe som kan læres eller fremtvinges. I stede vil de jobbe mot arbeidslyst og arbeidsglede.

nomganger på tavla eller på å jobbe med forhåndsdefinerte problemer. Akademiet velger å snu på det. Tørre å ikke la alt være forberedt. Å tillate at læringen foregår mindre foran tavlen og mer i hele klasserommet enten i små grupper eller en til en.

– Vi tror at alle har en innebygget lyst til å lære, så vi må finne måter de trives med og ikke sette for strenge rammer for dette. Og at det de lærer er meningsfylt for dem. Da kommer motivasjonen av seg selv. Dette sammen med at de holder en sunn balanse i livet mellom venner, fritid, mat og ikke minst søvn – så er det store muligheter. Det er lett å se at Akademiet Ålesund gjør det de kan for at hver enkelt elev skal trives og blomstre. Som de selv sier – Eleven i fokus.

– Den tiden vi sparer i forberedelse og foran tavlen, den bruker vi til å veilede hver enkelt elev der den eleven er, forklarer Ole Martin. Han erkjenner at denne måten å undervise på er krevende, men gir gode resultater. Det betyr også at lærerne har stor grad av autonomi og det er bevisst. – Vi vil at de skal spille seg selv gode, bruke de sidene de er gode på til det fulle. Det betyr at ingen lærer underviser likt og vi ser litt ulik praksis, men det mener vi er positivt.

Engasjerte lærere Og elevene Bymagasinet snakket med trekker alle frem lærerne som den største grunnen til at de trives på Akademiet. – Vi får alle en veldig bra oppfølging av lærerne, sier Maia i klasse ST1A . Hun og resten av klassen er akkurat ferdig med gjennomgang av fagstoff og sitter nå og jobber selvstendig, mens læreren går rundt og hjelper. – Men vi må ikke glemme eleven i dette her. Eleven selv er den viktigste i det å lære. Vår jobb er å legge til rette. Det betyr for eksempel å fokusere mer på å spørre hva de har lært, i stede for hvor mange timer de har jobbet med faget, skyter Ole Martin inn.

www.bymagasinet.net


KVALITETSBOLIGER TIL SALGS

Enebolig, Losjebrauta, Valderøya

Nedregjerdet Tomannsbolig

Leiligheter Skaret Valderøy 90 - 130 m2

Eneboliger Nedregjerdet, Valderøya

Tomannsbolig Ågnegjerdet, Vigra

Fokus Bygg

SIDE 82 www.fokusbygg.no

Ta kontakt for detaljer og priser tlf. 948 23 227 eller post@fokusbygg.no


– Alle fortjener et pent bad

Rørleggermester Trond E. Madsen AS Vi er totalleverandør av våtromstjenester. Vi tar oppdrag i Ålesund, Langevåg, Skodje, Ellingsøy, Valderøy og Vigra.

930 21 950 Rørleggermester Trond E. Madsen AS . Storevågen 73 . Ålesund, 6020 . madsen@rormester.no SIDE 83

www.bymagasinet.net


BEST RETAIL NORGE

Multibrandstore til byen Denne høsten lanseres et spennende multibrand konsept i sentrum av Ålesund. Fire hundre kvadrat med et stort utvalg merkeklær skal fylle et etterlengtet tomrom i det sunnmørske motemarkedet. Tekst RUNAR ANDERSEN Foto VERO MODA / OBJECT COLLECTORS / NAME IT

Midt i sentrum, nærmere bestemt i Ålesund Storsenter vil du fra denne høsten kunne boltre deg i byens nye multibrand store. Det er de tre merkevarebutikkene Object, Jack and Jones og Vero Moda som nå skal dele lokale sentralt i kjøpesenterets andre etasje. – Multibrand butikker er et konsept som har blitt prøvd ut av de andre butikkene i kjeden, og det har fungert veldig bra. Vi får mange merker i en og samme butikk og vi kommer til å dekke en stor kundegruppe fra de yngre til de godt voksne, forteller distriktssjef region Ålesund, Monica Vestre.

REDAKSJONELL ARTIKKEL

SIDE 84

Tre i èn Over hele landet har fremveksten av multibrand butikker vært stor de siste årene. En felles butikk for shopping av klær til både han og henne har åpenbart fått resonans blant landets befolkning. Derfor har man også nå sett muligheten til å etablere en slikt konsept i en by hvor de riktige plaggene er viktig for mange. – Vi har en Vero Moda butikk på Moa der mange av mannfolka er med damene sine for å handle. Den store puffen ved prøveromma er


Merker som BestKids har i sitt sortiment: name it, jack&jones, kids only, joha, gullkorn design, hust&claire, lillelam, skogstad, reima, wheat, kattnakken, didrikson, kivat, sebra, stokke, britax, tinkafu, easygrow, babybjørn, ergobaby, prikken over i’en, på stell, avent, lilleba, lil athelier

– Vi har fått tilbakemeldinger på at Vero Moda og Jack & Jones er savnet i byen, siden begge butikkene har vært der for noen år tilbake. Nå er vi kommet for å bli, lover distriktssjefen, som har stor tro på høstsesongen som nå er i gang. De tre butikkene forenes nå under samme tak og blir dermed et fullverdig motehus for både han og henne. Med høstens inntog av nye trender legges det med andre ord til rette for samstemt shopping når han og henne skal friske opp garderoben.

Satser på Ålesund Siden oppstarten for snart 30 år siden har Best Retail Norge AS vokst til å bli én av de ledende innenfor sitt segment i Midt-Norge. Fra hovedkontoret i Trondheim drives butikker med merkeklær fra Jack & Jones, Vero Moda, Object Collectors Item, VILA og Selected femme. I tillegg barneklær hvor Name It er hovedleverandør. – Best Kids tilhører også samme kjede og befinner seg i egne lokaler på grunnplanet i senteret. Her tilbyr vi et stort utvalg av moderne og rimelige klær til barn opp til 14 år. Vi har et øye for det som skjer i motebildet hos de yngre, og tilbyr mulighetene til å skape individuelle looks basert på de siste trendene, forteller Sandra Kragseth som er butikksjef i Best Kids.

populær hvor de kan slappe av når kvinnene prøver klær. Kun kaffien som mangler sier de! Nå i byen kan de ta shoppingen sammen i samme butikk, smiler Monica. Jack & Jones tilbyr både elegante og røffe styles og har et stort utvalg av jeans. Fra trendy jeans styles til fancy skjortejakker, klassiske chinobukser og elegante dresser. Merket har også undertøy, sko og tilbehør for menn. Jack & Jones er i dag én av Europas ledende produsenter av herreklær – med over 1.000 butikker i 38 land – og klærne selges av tusenvis av engrospartnere over hele verden.

Kvalitetsklær for begge kjønn – med moteriktig, skandinavisk design – danner grunnlaget for den snart tre tiår lange suksessen. Nå satses det altså videre i Ålesund med et nytt konsept som har vist seg å være svært levedyktig rundt omkring i landet. Med et stort team av kompetente medarbeidere får byen med dette en frisk pust på vei inn i den kaldere årstiden. – Vi føler oss heldige som er en del av en kjede som virkelig satser i disse tider. Best Retail Norge/Bestseller begynner å bli en stor aktør her i Ålesundregionen, to Vero Moda butikker, en Object, en J&J butikk og to barnebutikker under navnet Best Kids. Nå gleder vi oss stort til åpningsdag og håper vår nye butikk blir godt mottatt, avslutter Monica Vestre.

Hos Vero Moda finner man trendy klær til riktig pris og muligheten til å følge moten på sine egne premisser. De tilbyr det siste innen mote for unge og voksne kvinner og blant merkene i butikken er Vero Moda, Noisy May og Pieces. Object Collectors Item så dagens lys i 2003; i krysningspunktet mellom en direkte, urban holdning og en leken, munter og litt småfrekk stil. Stilen kan beskrives som en miks av skandinavisk gatestemning og multikulturell inspirasjon – ispedd en anelse realisme og motetwist. – Object har klassiske klær med god kvalitet. Der finner man merker som Selected Femme og Object som er en litt dyrere prismiks. Merker som Vila, YAS, Only, Jacqueline d Young er også å finne i utvalget, forteller Monica og fortsetter:

SIDE 85

www.bymagasinet.net


garpcity.no

En litt smartere hverdag Vår hverdag blir smartere og smartere. For litt siden var smarthjem noe for spesielt interesserte, nå er utviklingen slik at det nesten er standard i nybygde hjem. Sammen med Rackit.no kan vi gi deg optimal beskyttelse mot brann og innbrudd, i en komplett smarthus plattform. I tillegg kan vi tilby smarte løsninger, alt fra solskjerming til inngangsdør og magnetkontakter i vinduet. Alt styres fra en app, og alt passer sammen med NorDan produkter. nordan.no

Miljøprodukter fra Bunker Oil Vi jobber hele veien med å gjøre våre produkter bedre for miljøet og for deg. Bunker Oil er en av Norges beste på avansert BIO drivstoff – det er vi stolte av! Se oversikt over våre stasjoner på www.bunkeroil.no

HVO 100 SYNTETISK BIODIESEL

Spylervæske uten emballasje

Avansert biodrivstoff

Spar miljøet for plast, enkelt og billig!

Bedre drivstoff, mer energi, mindre utslipp!

Like lett som å tanke drivstoff! Høykvalitets spylervæske som effektivt fjerner trafikkfilm fra frontruta.

HVO 100 er biodiesel fra bærekraftig biomasse laget av restavfall fra skog, plast, vegetabilsk olje og animalsk fett fra slakteavfall. Helt fri for palmeolje!

Fås hos Bunker Oil i Nørvevika, Skarbøvika og Breivika.

DIN FREMDRIFT – VÅR DRIVKRAFT

HVO 100 – et miljøvennlig alternativ til tradisjonell diesel.

Vi tar miljøansvar, og er sertifisert Miljøfyrtårn og miljøledelse ISO 14001. Dette sikrer at vi tenker miljø og jobber systematisk med miljøtiltak i vår hverdag. SIDE 86


kremmergaarden.no

mandag - fredag

09.00 - 19.00

lørdag

10.00 - 18.00

Klær til liten og stor Tørst?

Sulten?

Blomster og dekorasjoner

Kosmetikk og hudpleie

Interiør og tekstiler

Klær til liten og stor

Vesker og tilbehør

Bøker og magasin

DIN HANDLEGATE INNE – MIDT I BYEN I Kremmergaarden finner du alt du trenger til hverdagens

små og store øyeblikk. Finn det du mangler til helgens festligheter eller bare stikk innom for en kopp kaffe.

KLÆR / KAFÉ / APOTEK / BAKER / KOSMETIKK / TILBEHØR / VINMONOPOL / DAGLIGVARE / BLOMSTER / INTERIØR / HÅR SIDE 87

www.bymagasinet.net


ASECO

Smykk deg i høst Høsten er tiden for mote og nye trender. Smykkene står sentralt og er kanskje den enkleste måten å gi antrekket nytt liv på. Et anheng, et armbånd eller ørepynt og vips: trendy på tre sekunder. Tekst RUNAR ANDERSEN foto PILGRIM / VOSSASYLV / BYMAGASINET

Uansett hvordan man ser det så har smykker til alle tider vært en tidløs investering. De får frem det vakre, gir deg et personlig preg og kan brukes i det uendelige. Som alle andre trender svinger motebildet mellom år og årstider. Likevel består den klassiske stilen med rene linjer, edle metall og verdifulle steiner. – Det er ikke gull alt som glimrer her, men nesten, smiler Victoria Åkre hos Aseco i sentrum av Ålesund. Etter å ha lagt i mange år på byens beste butikkhjørne på gateplan, flyttet den tradisjonsrike gullsmedbutikken for 6 år siden inn i Ålesund Storsenter. Nå har de flyttet 50 meter lengre bort og inn i det fineste butikkhjørnet på Storsenteret. Tredje generasjon er nå på vei inn i forretningen, som i dag har byens største utvalg innen smykker, dåpsgaver og bunadsølv.

En verdensvid pandemi med avslappet klesstil har også satt sitt preg på motebildet. Flerradige smykker, gjerne kombinert med stener i ulike prisklasser har blitt populære. Og trenden fortsetter. Smykker kan ofte være redningen dersom du ønsker å gjøre litt mer ut av et antrekk. Prikken over i-en trenger ikke nødvendigvis å være mer enn et par øredobber, et chunky halskjede eller noen søte ringer å pynte hendene med. – Trenden denne høsten bærer stikkordet lag på lag. Dette kommer til syne både på klesfronten og smykkesiden. Mange vil pynte opp med toradige og treradige smykker, gjerne kombinasjoner med gull, sølv og stener. Glem minimalisme og gamle regler om å ikke blande gull og sølv, nå vil vi kjøre på med alt som er fint, smiler Victoria.

Senter i senteret Sentralt i Ålesund storsenter har gullsmeden nå etablert seg i nye lokaler. Her finner du et solid utvalg av høstens trender i tillegg til klassisk tidløs besmykning. Utvalget er stort og rommer ulike merkevarer som favner fra de yngste til de modne. Både han og henne er representert i hyllene som inspirerer til en lekker høstsesong med gull, edelstener og armbåndsur.

– Det vi har solgt mye av så langt i høst er panzer kjeder og øreringer i gull og sølv. I tillegg har allianse- og enstensringer fått sin renessanse, forklarer Victoria. g REDAKSJONELL ARTIKKEL

SIDE 88


Aseco har flyttet inn i nye lekre lokaler på Ålesund Storsenter, midt i hjertet av byen

Blant høstens populære smykker finner vi merker som Luca Lorenzini, Pilgrim og Sif Jakobs. Populært er også butikkens nye serie i sølv til ungdom fra Caia Jewelry. Klassisk består Midt i brisen av skiftende trender står den klassiske og tidløse moten som gjerne får sitt øyeblikk i rampelyset når høstmørket senker seg og julebordsesongen tar til. Gult eller hvitt gull og diamanter står fortsatt sterkest hos både han og henne når høytidsstundene finner sted. – Vi har et godt utvalg for dem som vil kle seg fint til julebordet. Diamanter er jo et eksempel på besmykning som aldri går av moten og kombineres gjerne med gult eller hvitt gull. Rosé gull er også innenfor det klassiske, selv om det kanskje regnes som litt mer trendy og iøynefallende, fortsetter Victoria og tar oss gjennom det store utvalget i butikken. Lokalene er innbydende og du kan boltre deg i et stort utvalg fra det klassiske og elegante til det utfordrende og fargerike. Smykker, øreringer, armbånd og klokker er rikelig presentert fra gulv til tak. Produktene spenner fra de rimelige variantene til kostbare smykker med edle stener. Og nettopp diamanter har vært en viktig vare siden åpningen i 1965. Her har de mål om alltid å være best på pris og service.

Christine hos Aseco

– Lokalet her er bedre utnyttet enn tidligere. Det er stort og åpent og vi tenkte oss nøye om for å få det beste ut av arealet. Det var viktig for oss at det var lyst og luftig, åpent og innbydende, forteller Victoria. Butikken er også blant de største i landet på bunadssølv. Det er en tradisjon de fortsatt skal holde. – Vi er faktisk landets største på bunadsølv fra Vossasylv, tro det eller ei, her i Ålesund. Vi har også prisgaranti, noe som har gitt oss mange nye kunder gjennom årenes løp, forteller Victoria. Butikken har også egen gullsmed som de deler med avdelingen på Amfi Moa. Det gir deg muligheten for rask reparasjon eller tilpasning av produktene. – Her er noe for enhver smak til alle aldre og kjønn. Vi ønsker alle hjertelig velkommen i den nye butikken sentralt i Ålesund Storsenter, avslutter Victoria Åkre hos Aseco.

SIDE 89

www.bymagasinet.net


Miele. For alt du er glad i. Velkommen til Mieles Kjøkkenopplevelse. Din drøm om det perfekte kjøkken kommer til virkelighet med Mieles hvitevarer. Enten det er matlaging, kjøling eller rengjøring tilbyr Miele de perfekte løsningene, fremragende kvalitet, banebrytende teknologi og lekkert design. Bli inspirert og utforsk opprinnelsen til det ekstraordinære på www.miele.no

Miele. Immer Besser. SIDE 90


HTH Alesund / Klaus Nilsens Gate 6 / 6003 Ålesund / Tlf 70 10 33 33

SIDE 91

www.bymagasinet.net


NORHUS

Drømmebolig til fingerspissene Var det mulig å få drømmeboligen uten å måtte flytte så altfor langt? Å se muligheter handler vel så mye om hvem du har på laget som hvilke utfordringer du møter. Camilla og Stig Ove valgte Norhus. Det skulle vise seg å bli mer enn de hadde forventet. Tekst RUNAR ANDERSEN foto NORHUS

– Vi hadde et genuint ønske om først å fremst å få bo i dette området, smiler Camilla Halkjelsvik, som sammen med ektemannen Stig Ove Vatnehol nylig har overtatt eneboligen i Vegsund.

mannsboligene. Men den planlagte boligen harmonerte ikke med drømmene til paret som nå hadde fått blod på tann. De hadde funn- et en annen bolig fra samme leverandør de likte godt. Men var det mulig?

Et steinkast unna hadde de tilbakelagt mange år i en større enebolig. De trivdes godt i strøket men ønsket å møte neste sesong i livet med noe nytt. Med barn som ble voksne og etterhvert flyttet ut var tanken å få noe nytt, ikke for stort og ikke for lite.

– Vi fikk se hustypen Cortado, som i dag har skiftet navn til Frøya. Den var allerede bygget på en tomt i nabokommunen, og vi falt pladask for hustypen. Norhus var positive, men måtte undersøke saken nærmere. Kravet om avstand gjorde at de prosjekterte tomannsboligene like ved måtte flyttes lengre vekk. Men Norhus innfridde og strakk seg langt for å møte ønsket vårt, smiler Camilla.

– Vi var faktisk å kikket på noen tomannsboliger som skulle bygges like ved. Vi tenkte at det nok ble i trangeste laget for oss, men kontaktet Norhus for å sondere terrenget. Det skulle vise seg å bli vinn-vinn for oss. Like ved lå det en tomt regulert for enebolig, og den var eid av samme selskap. Da begynte det å boble, forteller Camilla entusiastisk. Norhus hadde planlagt bygging av enebolig på tomten vis-a-vis to-

Slik de ville ha det Boligtypen fra Norhus hadde gode planløsninger og matchet tanken om å få majoriteten på grunnplanet. Et hus de ville bli gamle i var grunntanken, med løsninger som ikke gikk på kompromiss med noe som helst.

– Vi hadde jo hatt en større enebolig gjennom mange år. Nå skulle vi bygge igjen og få løsninger som var skreddersydde etter våre ønsker og behov. Vi stod fritt til å velge alt selv av både løsninger og produkter. Norhus har en rekke samarbeidspartnere som har vært fantastiske i hele prosessen, selv når vi hadde ønsker som kanskje ikke var de enkleste å få til, forteller Stig Ove. Med hovedvekten på grunnplanet gjorde paret ulike endringer for å ha alt det nødvendige i hovedetasjen. Ene dusjen ble tatt bort for å

REDAKSJONELL ARTIKKEL


gjøre plass til et større walk-in closet på soverommet. Det ble gjort endringer på vinduer for å slippe inn mer lys. Større dusj på hovedbadet, utenpåliggende skyvedør fra hovedsoverom til bad og dobbel glassdør fra stua ut mot terrassen. Gjennomtenkte belysningsløsninger på soverom og kjøkken i tillegg til ekstralys i trapp. Vannbåren varme og teknisk rom ombinert med vaskerom på en praktisk måte, for å nevne noe. – Vi opplevde villighet fra Norhus hele veien og det var en positiv stemning gjennom hele prosessen. I tillegg fikk vi muligheten til å bidra slik vi ønsket selv, som med garasjen som vi bygget selv, fortsetter Stig Ove. I forkant hadde Norhus sørget for god bearbeidelse av tomten. Massen fra tomannsboligene like ved ble brukt til å heve grunnplanet med en meter. Bonusen var utsikt mot Sunnmørsalpene og fra soverommet like inn i Hjørundfjorden.

– Og så fikk jeg kjøkkenet jeg alltid har drømt om. Med en stor øy hvor vi kan spise, bake og være sosiale, smiler Camilla. De karakteristiske vegglampene på kjøkkenet myker opp stemningen på en unik måte. Fargen på kjøkkenet bryter harmonisk med det minimalistiske og med takvinduer kan du nyte dagslyset til det fulle. – Nå har det vært egeninnsats på malefronten og til neste sommer skal vi ferdigstille uteområdet. Nå skal vi nyte høsten og den rolige årstiden innendørs, avslutter Camilla og Stig Ove.

Frøya fra Norhus Hustypen Frøya er en spennende og ettertraktet bolig, med vinkler som gjør huset lekent og lett å like. Takvinduene over kjøkkenet i kombinasjonen med store vinduer i front slipper inn masse deilig dagslys, på samme måte som på loftstuen. Har tomten din et godt utgangspunkt kan utsikten bli magisk herfra! På kjøkkenet og halve stuen er det høyt under taket, noe som gir en fantastisk romfølelse, men som også gjør at resten av stuen får et annet preg der man skaper en koselig og rolig stemning. Boligen har 4 soverom og 2 bad i tillegg til WC. Den har også vaskerom i tilknytning til kjøkken og entre, noe som mange liker godt med tanke på å bruke dette som en grov inngang.

SIDE 93

www.bymagasinet.net


FLISER OG VAKRE ROM

HOS FAGFLIS

FINNER DU FLISER TIL DITT PROSJEKT

Følg oss på Facebook | fagflisalesund

SIDE 94

w w w.fa gfl i s. no


Flis Form AS | Nørvevika 40, 6008 Ålesund T: 70 10 22 64 SIDE 95

www.bymagasinet.net


AKADEMIET PRIVATIST

Veien til drømmeyrket Veien til drømmeyrket er kortere enn du tror. Mangler du studiepoeng kan løsningen være å ta opp fag som privatist. Tekst AKADEMIET / BJØRN SINDRE HØYDALSVIK Foto AKADEMIET

Å ta fag ved Akademiets privatistskole og Nettstudier lett kombineres med jobb og familieliv. Skolen tilbyr eksamensrettede kurs som kan gjennomføres på nett, LIVE i et digitalt klasserom eller med fysisk oppmøte i et klasserom. Valget er ditt. Du kan også kombinere de ulike undervisningsformene. – Uansett hvordan du velger å studere, så handler dette mest om å oppleve mestringsfølelse og motivasjon til å klare studiene. Rådet mitt er å prate med en av skolens rådgivere for å legge opp et godt tilpasset studieløp, sier Kjetil Viste Levik, rektor og realfagslærer ved Akademiet Privatistskole Trondheim. Rådgivningen er helt gratis og varer gjennom hele studietiden.

Fleksibelt og skreddersydd studieopplegg

mangler studiekompetanse og ønsker å studere ved høyskole eller universitet. Da trenger de allmennfaglig påbygging. Akademiet Privatistskole og Nettstudier har også voksne studenter som ønsker generell studiekompetanse. En av mest populære pakkene blant privatistene er 23/5, som er for de som er over 23 år med fem års arbeidspraksis. Den består av seks fag som kan tas i løpet av bare ett år om du ønsker det. Dette studieopplegget gir generell studiekompetanse, og dermed muligheten til å kunne ta høyere utdanning.

Det digitale klasserommet Akademiet LIVE er nytt i år. Her logger du på og følger undervisningen på nett i et digitalt klasserom. Hvert fag har livesendte undervisningsøkter til faste tider, og her kan du få samme oppfølgingen som om du var tilstede i et fysisk klasserom.

Noen ønsker å forbedre karakterene sine i ett eller flere fag, andre har

REDAKSJONELL ARTIKKEL

SIDE 96


Under økten kan du kommunisere direkte med læreren og medstudentene, enten via chatten eller én til én hvis du for eksempel vil stille læreren spørsmål. – LIVE undervisning passer utrolig godt for alle som ikke har mulighet for å delta i klasseromsundervisning, eller liker å jobbe hjemmefra – og som ønsker struktur med faste studieøkter og en timeplan, forteller rektor Annette Høisæter, avdelingsleder ved Akademiet Privatistskole Bergen. Tilbakemeldinger fra studenter som har valgt LIVE undervisning, er at de også ble godt kjent med læreren og medstudentene sine. – Jeg valget LIVE undervisning fordi det er så fleksibelt. Hvis jeg må på jobb eller trenger repetisjon på et tema, er det lett å finne igjen zoom-undervisningene som er tatt opp på video, sier studenten Eldrich Ley.

Studere akkurat når og hvor du vil Med Akademiet Nettstudier får du et skreddersydd opplegg for deg, med tett kontakt med læreren, gratis rådgivning og drilling opp mot eksamen. Du trenger litt mer selvdisiplin og struktur, til gjengjeld får du stor fleksibilitet.

– Den største fordelen med nettstudiene er at du kan studere hvor og når du vil, noe som passer bra for eksempel ved siden av en jobb. Du vil fortsatt ha tett kontakt med læreren din, få grundige tilbakemeldinger på innleverte oppgaver og få en prøveeksamen, sier Sigurd Kvammen, rektor ved Akademiet Nettstudier. Jan-Ove Smistad har tatt flere fag ved Akademiet Nettstudier for å forbedre karakterene sine slik at han kan komme inn på drømmestudiet sitt, psykologi. – Jeg valgte nettstudier for å kunne styre studieløpet mitt selv. Sammenlignet med klasseromsstudier er det i mye større grad ditt eget ansvar å få med seg fagstoffet. Personlig har dette motivert meg til å arbeide hardere for å nå mine faglige mål, sier Jan-Ove.

Tett på andre i klasserommet De fleste klasseromskursene varer i 12 uker og passer for alle som liker å ha undervisning til faste tider. Fordelen med denne måten å studere på, er å kunne møte andre som er i samme situasjon.

– De fleste blir godt kjent med både læreren og medstudentene, mange møtes også utenfor studieøktene for å jobbe i kollokvier eller gjøre noe sosialt, forteller Kjetil Viste Levik. Studieøktene er lagt opp slik at hvert fag har en fire-timers økt én gang i uken. Enten man ønsker å forbedre karakter i enkeltfag, eller gjøre fulle studieløp så er Akademiet Privatist og Nettskole det rette valget.

SIDE 97

www.bymagasinet.net


DRESS HØSTENS FRISLID

NYHETER FINNER DU 2600,2600,DRESS HOS OSS DRESS DRESS 2600,FRISLID FRISLID MARINE OG MELLOMBLÅ

FRISLID

MARINE MARINEOG OG MELLOMBLÅ MELLOMBLÅ

DRESS 2600,FRISLID MARINE OG

MELLOMBLÅ 2600,MARINE OG MELLOMBLÅ

DRESS FRISLID

2600,-

t n a m t t r n n a a fi n m m o r r fi fi K n n o o K K 2016 2017 MARINE OG MELLOMBLÅ

t n a m r t fi n firomna 2017 KonK

2016 2016 2017 2017 VICTHU THU N EM HAR ET STORT U T VALG VIC VIC THU NNEM EM HAR HAR ET ET STORT STORT UUTTVALG VALG I I AN TREKK TREKK TIL TILTIL KO KONKO NFIRMAN FIRMAN TEN TEN TEN IAN AN TREKK N FIRMAN 2016 2016 2017

t n a m r fi n o K

EM ET HAR ET STORT VIC VIC THU THU N EM N HAR STORT U T VALG U FTFR RVALG I SI SL LI D ID FRISLID 2016 2017 I ANITREKK TIL KO N FIRMAN TEN ANVIC TREKK TIL KO N FIRMAN TEN VICVicTHUNEM THUNEM F FR RI SI SL LI D ID Thunem VIC THUNEM ISLID KONGENS KONGENS GT.1 1THU N EM HAR ET STORT U FTRVALG Kongens VIC gt. 1GT. KONGENS GT. 1 TLF: TLF:70 10 03 031616 Tlf:70 7010 10 03 16 I 10–19 AN TLF: 70 10 03 16TREKK TIL KO N FIRMAN TEN 10–17 10–17(16), (16),TORS TORS 10–19 Vic Moa 10–17 (16), VIC Amfi THUNEM Moa øst KONGENS Tlf: 70 14 91 75GT. 1

®

®

®

®

®

®

F R I S L I D®

TORS 10–19

F R I S L I D®

VIC THUNEM

F R I S L I D®

F R I S L I D®

TLF: 70 10 03KONGENS 16 GT. 1 10–17 (16), TORS 10–19

FRISLID

TLF: 70 10 03 16 VIC THUNEM SIDE 98 10–17 (16), TORS 10–19 KONGENS GT. 1 TLF: 70 10 03 16

FRISLID


HUSKATALOG www.norhuskjeden.no

VILLA WELHAVEN

PAROS VENTURA

GAIA

CORTADO

VISTA

OPERA

FRØYA

Ønskjer du å byggje nytt hus? Ta kontakt med oss for ein hyggeleg husprat, og bestill den inspirerande katalogen på www.norhusnorge.no.

Ønskjer du å byggje nytt hus? Ta kontakt med oss for ein hyggeleg husprat, og bestill inspirerande www.norhuskjeden.no Norhus har voreden etablert i Ørsta i 20 år ogkatalogen har lenge vore på av dei største utbyggjarane i Sunnmøre- og Nordfjordregionen. Huskolleksjonen vår består av 35 arkitektteikna einebustadar innanfor dei fire husseriane Continental, Uniårog Kvavore er ditt favoritthus? Når du hari funne husetog duNordfjordregionen. ynskjer å byggje, Norhus harKlassisk, vore etablert i Ørsta i 20 og Trend. har lenge av dei største utbyggjarane SunnmøreHuskolleksjonen vår bestårbustaden av 42 arkitektteikna einebustadar innanfor dei fem husseriane Trend, kan Norhus kundetilpasse slik at du får draumehuset du alltid har ynskja deg.Klassisk, Du har Continental, draumane, vi har Uni og Uni+. Kva er ditt favoritthus? Når du har funne huset du ynskjer å byggje, kan Norhus kundetilpasse bustaden slik løysinga! at du får draumehuset du alltid har ynskja deg. Du har draumane, vi har løysinga! VIDAR LOE

VIDAR LOE Salsansvarleg hus og hytter Salgssjef ferdighus

Tlf. 934 33 090 e-post:vidar.loe@norhuskjeden.no

Tlf: 934 33 090 e-post: vidar.loe@norhuskjeden.no

BESTILL HUSKATALOGEN BESTILL HUSKATALOGEN PÅ PÅNORHUSNORGE.NO NORHUSKJEDEN.NO

NORHUS SUNNMØRE AVD. ØRSTA

AVD. ÅLESUND

Indrehovdevegen 64 64 • Hovdebygda Indrehovdevegen • 6160 6160 Hovdebygda Tlf: 70 70 06 0650 500000• �post@norhuskjeden.no orsta@norhusnorge.no Tlf:

Lerstadvegen 540 Ålesund Brusdalsvegen 20 •• 6018 6011 Ålesund Tlf: 70 7006 0650 500000• �post@norhuskjeden.no aalesund@norhusnorge.no SIDE 99 Tlf:

www.norhusnorge.no www.norhuskjeden.no www.bymagasinet.net


STIL

Jean Paul strikket genser 1499 kr VIC Moa,VIC Thunem Herre

Jean Paul merino beanie 399 kr VIC Moa,VIC Thunem Herre

Sweatbukser for menn 499,95 kr Strikket pullover, kvalitetsstrikk til hverdagsbruk 399,95 kr Jack & Jones

Jean Paul multistripet strikkegenser, 799 kr VIC Moa,VIC Thunem Herre

Strikket genser m. glidelås, 499,95 kr Sisters Point Kremmergaarden

Jean Paul skjortejakke, 1999 kr VIC Moa,VIC Thunem Herre Rains Rolltop ryggsekk 899 kr Morris Kremmergaarden

Klassiske cargobukser, avsmalnet passform twill-vevd stoff 599,95 kr Jack & Jones

Skjortejakke i ullmiks, 599 kr Lindex Kremmergaarden

MYK HØST

Vi tar med oss en comfy-looken fra tiden med hjemmekontor inn i den nye hverdagen. Perfekt til litt kaldere høstdager.

SIDE 100

Klassisk pufferjakke i slitesterk nylon 499,95 kr Jack & Jones


5,7 Fra

SEND PAKKER FRA HJEM TIL HJEM! Har du solgt noe brukt på Finn eller Tise eller skal du sende en gave til bestemor? Null stress! Med meg-til-deg tjenesten fra Helthjem kan du sende og motta pakker fra eget hjem. Forsikring inkludert. Bestill på: helthjem.no

SIDE 101

www.bymagasinet.net


PRIVATMEGLEREN

Megler blåser nytt liv i byen Innseilingen til Ålesund får nytt liv med et spennende prosjekt lansert av PrivatMegleren. Et nytt boligkompleks med havet som nærmeste nabo og sentrum et steinkast unna. Klarer du å gjette hvor? Tekst RUNAR ANDERSEN / PRIVATMEGLEREN Foto BJØRN SINDRE HØYDALSVIK / PRIVATMEGLEREN

Det har gått flere tiår siden nye boligprosjekter så dagens lys i området rundt Steinvågneset i Ålesund. Nettopp derfor var interessen særdeles stor da det ble kjent at 70 moderne leiligheter skulle se lyset fra morgensola over Sunnmørsalpene i 2022. En rekke muligheter åpner seg for dem som ønsker sentral beliggenhet og nærhet til den røffe norskekysten. Og det i et område som mange mener er selve indrefileten i ytre bydel. – Det er svært etterlengtet. Det merkes også på responsen fra publikum. Vi har mange på lista allerede og prosjektet åpner muligheter for kjøpere i flere aldersgrupper, forklarer daglig leder i PrivatMegleren Ålesund, Hanne Vadset Knotten. Det er ingen hemmelighet at området rundt Steinvågneset byr på en rekke muligheter for dem som er glad i livet utendørs. Flere turløyper via Tueneset rundt fjellet mot Hessa. Fjellturer til Sukkertoppen med etablerte klatrefelt like ved. Spennende turer for store og små til Tueneset kystfort, og ikke minst Atlanterhavsparken med et mylder av tilbud for hele familien. Området er attraktivt på mange måter, men mulighetene har vært begrenset for dem som ønsker å etablere seg i leilighet. – I denne bydelen har det ikke blitt bygd leiligheter på flere tiår. Steinvågneset blir dermed et moderne tilskudd til en bydel som trenger boliger

REDAKSJONELL ARTIKKEL

og er i vekst. Her blir det leiligheter fra ettroms til fireroms og dermed passer de fleste, fortsetter Knotten.

Moderne boliger Leilighetene på Steinvågneset bygges i en fin fordeling mellom to, tre og fireroms boenheter fordelt på tre bygg. Det blir lagt stor vekt på gode fellesområder som alle kan bruke med tursti langs sjøen, lekeplass og sitteplasser. Et steinkast unna vannkanten byr på mange fine opplevelser året rundt. Og i tillegg etableres felles underjordisk parkeringsanlegg for alle blokkene så du kan gå tørrskodd inn fra bilen når stormene treffer Sunnmøre. Det er selvsagt også heis i byggene. Utsikten er unik og byr på den spektakulære tinderekka med Sunnmørsalpene i øst og Valderhaugfjorden mot Nordøyane like inn i stua.

– Det er et eksepsjonelt sted å ha bolig, med storhavet og innseilingen til byen rett utenfor vinduene. Prosjektet er 100% dedikert til boligformål og får ingen næringslokaler. Leilighetene passer beboere i alle aldre og livsfaser, også de unge som kanskje vil ha nærhet til byen uten å bo i selve bykjerna, forteller Knotten.

SIDE 102


Utformingen på leilighetene er ulike og unike med mange spennende løsninger. Det vektlegges at alle skal ha en flott utsikt og at areal er godt utnyttet. Romslige balkonger og store glassflater er andre element som verdsettes.

Blåser nytt liv i sentrum Med prosjektet på Steinvågneset bidrar PrivatMegleren nok en gang til å blåse liv i sentrum. Dette er noe meglerkontoret i Ålesund brenner for med ansatte som er lidenskapelig opptatt av boligmarkedet på Sunnmøre. Det har også folket i byen fått merke på mange måter, med kompetente meglere som ikke er redd for å gjøre det lille ekstra når jobben skal gjøres. – Teamspiriten her på kontoret er helt unik og vi har kultur for å heie på hverandre. Det å være megler er som ekstremsport. Vi arbeider veldig mye og det at man trives sammen på jobb og har det bra er utrolig viktig. Det legger vi mye vekt på, forteller Knotten. De seks meglerne på kontoret i Ålesund skårer høyt blant kundemassen i området. En stor andel oppdrag kommer på anbefalinger fra andre, noe som gjenspeiler det markedet setter pris på. På tolvte året er det fremdeles ingen andre som selger like mye per megler som PrivatMegleren i Ålesund, som er et frittstående kontor eid av meglerne, og kjeden eies av Nordea. Alle våre meglere har lang erfaring og sterk tilknytning til lokalmiljøet.

Fokus på det unike

Meglerkjeden PrivatMegleren eies av Nordea og har 75 kontorer i hele Norge. Som kunde gir det deg muligheten for å benytte bankens ulike tilbud i hele prosessen. Nordea bistår gjerne med finansiell rådgivning og finansieringsbevis i forbindelse med kjøp og salg av bolig, fritidsbolig eller nyoppført prosjekter.

PrivatMegleren sitt konsept handler om å lete frem det unike ved enhver eiendom. Det kalles for “det gylne kvadrat” og det er nettopp dette som må synliggjøres for at en bolig skal kunne presenteres på beste måte for potensielle kjøpere. Sammen med en gjennomarbeidet salgsprosess med engasjerte meglere gis det beste utgangspunkt for et vellykket boligsalg.

– Vi lever av fornøyde kunder og har ikke råd til å miste noen. Alle våre kunder får anledning til å legge igjen en besvarelse ift. hvor fornøyde de er etter at salgsprosessen er avsluttet. Her skårer vi veldig høyt og det skal vi fortsette med i fremtiden, avslutter daglig leder Hanne Vadset Knotten hos PrivatMegleren i Ålesund.

SIDE 103

www.bymagasinet.net


ACCESSORIES

Ring og ørepynt forgylt sølv med perlemor 999 kr og 1999 kr Nettgullsmeden

Anheng Ut på tur Espeland, 525 kr Gullsmed Stamnæss

Edox automatic Sky Diver Neptunian 17690 kr Urmaker Nelvik

Edox 1000 m, 16990 kr Urmaker Nelvik Ørepynt fra Morellato Venezia 1 099 kr Nettgullsmeden

Versus Versace armbåndsur, 3 495 kr Nettgullsmeden TediaBea fra JWLS, 299 kr Nettgullsmeden

Anheng Redd en bie Espeland, 529 kr Gullsmed Stamnæss

Versace

OKTOBER . MOOD La en accessories i gull eller sølv fange oppmerksomheten. Brett opp skjorta så uret får skinne i høstmørket. Edox Chronoffshore 1, 17990 kr Urmaker Nelvik

Versace armbåndsur 8 750 kr Nettgullsmeden

Armbånd fra Coeur de Lion fra 1750 kr Gullsmed Stamnæss

SIDE 104


TA OPP FAG FRA VGS KOM INN PÅ UTDANNINGEN DU ØNSKER DEG Trenger du bedre karakterer for å komme inn på utdanningen du ønsker deg? Mangler du studiekompetanse eller realfag? Akademiet Privatistskole Ålesund tilbyr eksamensrettede privatistkurs for deg som skal ta eksamen fra vgs som privatist.Vi har undervisning både på dag- og kveldstid, du kan også velge å følge undervisning på nett.

Ønsker du hjelp med hvilke fag og karakterer du trenger for å nå dine mål? Kontakt oss for gratis rådgivning på telefon, mail, chat med våre rådgivere på akademiet.no – besøk oss på skolen i Ålesund sentrum.

982 33 111 privatist.alesund@akademiet.no Molovegen 5 akademiet.no SIDE 105

www.bymagasinet.net


INSPIRASJON

TRENDER

Barnestolen Charlie Chair fra Ecobirdy er laget av gjenvunnet plast

I TIDEN

SPALTE

Et år med pandemi og sosial nedstenging har satt sitt preg på mote- og interiør- trendene. Fokuset er mer rettet mot det private og nære, og hjemmet står i fokus. Vi er mer hjemme enn før, og det har skapt et sterkere fokus på hva vi omgir oss med av møbler, tilbehør, materialer og farger. Tekst BYMAGASINET foto PRODUSENTENE

SIDE 106


Trendsetterne har merket seg hvilke strømminger som vil dominere interiøråret 2021. Her er noen eksempler: Marineblå fargetrend Gjennom fire generasjoner og snart 130 år har familien Stam«Blue is the new black» Den litt mørkere marineblå fargen vil bli mer fremtredende i interiøret. Den gir en elegant og sofistikert ro og skaper moderne miljø.

Lyst treverk Med inspirasjon fra den skandinaviske tradisjonen vil lyst treverk bli et populært materiale i interiøret. Det vil få et litt mer utbredt bruksområde som ikke bare omfatter gulv men også dekke av vegger og tak. Den naturlige rå fargen og taktiliteten i treverket blir et «høydepunkt» i multifunksjonelle rom som f.eks. kjøkkenet.

Bærekraftig og moderne design Det blir mer fokus på bærekraftige, miljøvennlige og bestandige materialer. Innovative designere utvikler flere design av resirkulerte materialer som bl.a bioplast.

«Statement» dekor Vi vil ha moderne, rene flater og sofistikerte rom der detaljer i interiøret blir blikkfang med innslag av spesielle dekorelement. Materialer, møbler og tilbehør skal helst ha et luksuriøst preg med innslag av håndlagde e og «rene» materialer.

Ta naturen med inn Ro og harmoni skapes best ved å hente fargeinspirasjon og naturlige element fra naturen inn i stua. Innred med planter og style boligen med tepper og dekor som er laget av naturens egne materialer.

Lyst treverk på tak og vegger gir et levende og moderne uttrykk.

SIDE 107

www.bymagasinet.net


Ta EU-kontrollen hos NAF Fast timeavtale Kaffe mens du venter Medlemsrabatt Vi utfører også: Oljeskift • Vindusviskerskift • Lyktpolering naf.no / tlf: 23 21 31 00

SIDE 108


Foto: Einar Engdal

SPORT

Vi utdanner deg til FREMTIDENS YRKER Vi vil gi våre studenter et best mulig faglig tilbud med tett oppfølgning av hver enkelt student. Forelesninger på nett, et internasjonalt studie- og forskningsmiljø og utplassering i bedrift. Et nært og sosialt studiemiljø, med kort vei til naturopplevelser i verdensklasse. Hos oss kan du ta en bachelor eller master innen: sykepleie, vernepleie, logistikk, økonomi, sport, juss, samfunnsfag og IT.

SØKNADSFRIST 15. APRIL I www.himolde.no

SIDE 109

www.bymagasinet.net


SIDE 110


FM 104,5

DAB+

Vi holder deg oppdatert på lokale nyheter, vær og trafikk.

Følg Radio Ålesund på Facebook: facebook.com/RadioAalesund

Følg Radio Ålesund på Twitter: @RadioAlesund

Følg Radio Ålesund på Instagram: @radioaalesund #radioaalesund

Gratis i AppStore og Google Play. Radio Ålesund App.

Kontakt oss gjerne på mail: post@radioaalesund.no

Har du et trafikktips, musikkønske, hilsen eller andre tips? Ring: 70 11 10 54

SIDE 111

www.bymagasinet.net


SIDE 112


Anheng kun

Veil. 6990,-

498,-

Nå kun

4990,-

Anheng Hvittgull med 0,10ct TWSI diamanter

Anheng i sølv Med zirkoner og ferskvannsperle

Vi har åpnet i nye lokaler 50 M LENGER BORT I GANGEN, PÅ ÅLESUND STORSENTER (tidligere Urban sine lokaler)

velkommen innom

!

Ørepynt kun

498,Veil. 4990,-

Nå kun

3990,Trillenniumsringen Hvittgull med 0,10ct TWSI diamanter

Ørepynt i sølv Med zirkoner og ferskvannsperler

Veil. 4790,-

Nå kun

MANGE GODE TILBUD I VÅRE BUTIKKER

3290,-

Alliansering 0,03ct diamant TWSI

AMFI Moa nord, Tlf 70 14 37 10 . Ålesund Storsenter, Tlf 70 12 54 31 www.gullringen.no

SIDE 113

www.bymagasinet.net


LESERGUIDE

A

G

N

NAF 08505

Sparebanken Møre 7301

Akademiet Privatist www.akademiet.no

Grand hotel Bellevue 71 22 75 00

Nettgullsmeden 70 14 63 95

Spjelkavik Panorama 70 17 27 09

Gullsmed Stamnæss 70 12 10 66

www.nettgullsmeden.no

Storfjord hotel 70 27 49 22

H

Norema kjøkken 61 31 87 60

Svane Kjøkken 950 37 253

Norsol 930 01 616

T

Akademiet VGS 70 13 42 10 Aseco 70 12 54 31 Apotekergata 5 70 11 45 00

B

Gloppen hotel 57 86 53 33

Helt Hjem www.helthjem.no

Bavaria 70 17 82 10 By Sunde www.bysunde.com Bestseller www. bestretail.no Brattvåg fjordhotel 70 21 05 55 Bunker oil www.bunkeroil.no Hotel Brosundet 70 10 33 00

D

HTH Kjøkken Ålesund 70 10 33 33 Høgskolen i Molde 71 21 40 00

K

Kokk´n Roll 484 81 193 Kremmergaarden 70 10 04 70 Kvik Kjøkken Ålesund 70 15 30 00

Devoldfabrikken 70 30 11 11

F

L

Langlo 70 26 86 00 / www.lamglo.no

Fagflis 70 10 22 64 Fisketorget 993 43 030 Finnøy Havstuer 71 27 58 50 Fokus Bygg 930 64 588

LERVIK arkitekter 951 11 821

M

Miele Norge 70 10 33 33 Møbler & Miljø 70 14 66 40

Norhus 70 06 50 00 www.norhuskjeden.no

Teatret Vårt 71 24 02 80

NorDan www.nordan.no

U

P

Urmaker Nelvik 70 10 70 30

Porsche Center Ålesund 70 30 06 66

Uno form 70 10 33 33

Privatmegleren 70 13 23 70

V

R

VIC Thunem 70 10 03 16

Radio Ålesund 70 11 10 50 Rørleggermester Trond.E Madsen 930 21 950

Valldal fjordhotel 70 33 46 00 VIC Moa Herre 70 14 91 75

Z

S

Zuuma 70 12 70 70

Slettvoll 466 23 001

Øygardshallen 986 33 510

Sagafjord hotel 70 04 95 00

Ø

Stryntrappa 73 20 09 21

Neste utgave

Foto: Per Heimly

26. nov. 2021


Andreas Engesvik for

Anti-magnetic. 5-day power reserve. 10-year warranty. The new Aquis Date is powered by Oris Calibre 400. A new movement. The new standard

Aquis Date Calibre 400

Escalia Pilar – en vakker og funksjonell kvalitetstrapp i eik, laget for å vare. Lenge.

escalia.no SIDE 115

ETABLERT 1928 Storgata 2, Ålesund Tlf. 70 10 70 30 firmapost@urmakernelvik.no

www.bymagasinet.net


DE EKSKLUSIVE MERKEVARENE FÅR DU hoS oSS og I VÅR NEttbUtIKK

NETTGULLSMEDEN MOA AMFI MOA SYD Ⅰ 70 14 63 95 (siste butikk før gangbroa mot nord, tidligere Moa ur og gull)

www.nettgullsmeden.no SIDE 116