Roskilde Teater program 2024/2025

Page 1

BESTY RELSE

Formand: Lars Olsen, Smedegårdsparken 8, 4000 Roskilde.

Mobil 23 72 26 15

Næstformand: Lisbeth Birde Wiese, Hyrdehøj 50, 4000 Roskilde

Leder af familie- og børneteatret: Mette Holm, Låddenhøj 81, 4000 Roskilde

Øvrige medlemmer: Birgit Cady Larsen, Irishaven 2, 4070 Kr. Hyllinge

Elin Lindhardt, Skovbogade 21A, 4000 Roskilde

Henrik Christiansen, Ibsgården 70 b, Himmelev, 4000 Roskilde

Marianne Jørgensen, Munksøgård 66, Himmelev, 4000 Roskilde

Signe Holm, Høkerstræde 10, Veddelev, 4000 Roskilde

Søren Dyck-Madsen, Tønsbergvej 6, Himmelev, 4000 Roskilde

Susanne Buus, Pulsen 71, Musicon, 4000 Roskilde

Suppleanter:

Anni Rasmussen, Tingvej 49A, Vindinge, 4000 Roskilde

Mette Nielsen, Låddenhøj 87, 4000 Roskilde

Kontakt til Roskilde Teater

Mail: info@roskildeteater.dk eller vedr.

billetter: billet@roskildeteater.dk.

TELEFON: 23967205

DER ER INGEN FAST TELEFONTID.

SIDE // 2
I ROSKILDE TEATER  ROSKILDE TEATER Roskilde Teater ROSKILDETEATER.DK f Følg os på facebook//roskildeteater
ROSKILDE TEATER SIDE // 3 FORSIDEFOTO: Det Kongelige Teater // EKS BAGSIDEFOTO: Teater Baglandet // CIRKEL VELKOMMEN 4 GENERALFORSAMLING 6 VOKSENTEATER 7 KALENDER 21 BILLETBESTILLING 24 BØRNETEATER 32 PRAKTISK INFO Spillesteder ............................................................................. 38 Priser ....................................................................................... 39 Skoler / Gruppesalg ................................................................. 40 Samarbejdspartnere .............................................................. 41 GUNDSØ TEATER OG MUSIK 42 GADETEATER I VERDENSKLASSE 43
INDHOLD
ANIMALS // Meridiano Teatret >> SIDE // 4 VELKOMMEN TIL DEN NYE TEATERSÆSON 2024/25. KÆRE PUBLIKUM

Når vi offentliggør programmet for en ny sæson, er det altid spændende at registrere publikums reaktioner. Hvilke forestillinger sælger godt, hvilke sælger kun få billetter, og hvordan ser det samlede salg ud i forhold til tidligere år? Og det er interessant at høre publikums mange personlige kommentarer, når vi møder jer i teatersalen eller rundt i Roskilde. Bestyrelsen har udvalgt forestillingerne efter indgående drøftelser af bl.a. relevans og kunstnerisk kvalitet. Ingen forestilling figurerer i repertoiret ved en tilfældighed.

I den forløbne sæson har det været en fornøjelse at opleve den store opbakning til vore aktiviteter og det meget fine billetsalg. Når vi - få gange - i løbet af sæsonen har siddet i teatersalen og glædet os over endnu en dejlig forestilling, og der kun er et fåtal af publikummer i salen, tænker vi over, hvordan vi kan blive bedre til at kommunikere til jer om vigtigheden og det store oplevelsesmæssige potentiale i kommende forestillinger. Forestillingerne spiller næsten altid kun én gang i Roskilde, så mund til mund-ros fra de, der oplevede forestillingen, rækker ikke langt.

I 2024/25 får vi besøg af tre af de førende dansekompagnier i Danmark, Dansk Danseteater, Granhøj Dans og Uppercut Danseteater. En god anledning til at se moderne dans på højt niveau og samtidig blive mindet om, at Roskilde i hverdagen er utrolig forkælet ved at have Åben Dans som egnsteater.

I kan opleve store klassikere (herunder to gange Shakespeare), ny dansk dramatik, dejlige musikforestillinger og intime cabaretter. Glæd jer også til at møde suveræne Tommy Kenter og AnnMari Max

Hansen i et humoristisk, musikalsk show. Et tema i flere forestillinger er krig og udøvelsen af magt. Det Kongelige Teater er sørgeligt aktuel med I TILFÆLDE AF … Det er teater til tiden, der kan hjælpe os til at forstå og give stof til samtaler.

Repertoiret omfatter 42 forestillinger, 30 i voksenteatret og 12 i familie- og børneteatret. Hertil kommer skoleforestillinger og gadeteater. Der er noget for enhver smag.

I skal være opmærksom på samarbejdet med Gundsø Teater og Musik. Et medlemskab i Roskilde Teater gælder også som medlemskab i GTM og giver derved mulighed for at vælge flere forestillinger i dit abonnement.

Endelig vil jeg gerne rette en stor tak til Roskilde Kommune for interesse, konstruktivt samarbejde og for økonomisk støtte til foreningens drift og særarrangementer.

Vi glæder os alle til en rigtig dejlig teatersæson – god fornøjelse.

PÅ BESTYRELSENS VEGNE // LARS OLSEN, FORMAND

ROSKILDE TEATER SIDE // 5

GENERAL FORSAMLING

ROSKILDE TEATER AFHOLDER

ORDINÆR GENERALFORSAMLING

ONSDAG 4. SEPTEMBER 2024, KL. 18.00 I SALEN PÅ

ROSKILDE BIBLIOTEK, DRONNING MARGRETHES VEJ 14, 4000 ROSKILDE.

Dagsorden ifølge vedtægterne. Alle, der har købt medlemskab for sæson 2024/25, har adgang til og stemmeret ved generalforsamlingen.

Tilmelding til generalforsamlingen bedes foretaget på info@roskildeteater.dk senest onsdag den 28. august 2024. Efter generalforsamlingen vil der være mulighed for at overvære Det Kommende Teater med DE FIRE ÅRSTIDER. Deltagere i generalforsamlingen har gratis adgang til forestillingen.

DE FIRE ÅRSTIDER

ONSDAG 4. SEPTEMBER KL. 19.30 // KOMMENDETEATER.DK

En kalejdoskopisk refleksion over årets, naturens og menneskelivets gang. I rammen af årstidernes skiften kan man derfor glæde sig til at opleve tekster af bl.a. Grundtvig, Ingemann, Blicher, Aakjær, Tove Ditlevsen, Frank Jæger, og mange af dem illustreres i et nyt og til tider overraskende lys. Skuespilleren Søren Ruby giver teksterne liv og nærvær, mens Duo al Dente spiller musik fra mange tidsaldre. Som medlem af Roskilde Teater har du gratis adgang til forestillingen, hvis du deltager i foreningens generalforsamling samme dag kl. 18.00.

Spillested: Roskilde Bibliotek, Salen // Medvirkende: Søren Ruby (skuespiller), Per Weile Bak (ærkelut og bas), Kirsten Lund Jensen (blokfløjte)

SIDE // 6
3 PRISKATEGORI

BENCHED

MANDAG 16. SEPTEMBER KL. 18 // UPPERCUTDANSETEATER.DK

+ PILGRIM

- Dansesolo under åben himmel

KØB BILLET

TIL BENCHED

OG FÅ EN EKSTRA

UNIK DANSESOLO

MED I KØBET!

En legende og gnistrende bevægelsesglæde strømmer fra scenen, når 5 kraftfulde dansere fortæller historien om at sætte sig til rette, om at sidde på tværs, om at blive sat af. Om at tage, skabe og give plads, og helst huske at gøre det inden du ”falder på røven”, der hvor bænken ender. En medrivende danseforestilling om at finde et ståsted i en kaotisk verden.

”BENCHED emmer af energi. Man må nærmest kæmpe for at blive siddende på stolen” — (CPH CULTURE)

Spillested: Lynghøj Teatersal

Dansere: PILGRIM: Mark Philip, BENCHED: Mark Philip, Adam Tocuyo, Patric Afuale Eirup, Jens Schyth Brøndum

og Kristián Mensa

Ide, koncept og koreografi: Stephanie Thomasen

Scenografi: Johan Kølkjær

VOKSEN TEATER // SEPTEMBER 2024 SIDE // 7
2 PRISKATEGORI

JEG FORTRYDER INTET...VEL?

ONSDAG 18. SEPTEMBER KL. 19.30 // CAFELIVA.DK

DRØMMEN – VELFÆRD, VIRKNER OG KRAG

ONSDAG 25. SEPTEMBER KL. 19.30 // TEATERGRAD.DK

Med udgangspunkt i sangerinden Edith Piafs righoldige sangrepertoire, oversat af Jesper Kjær, fortælles og synges en historie om et helt almindeligt kvindeliv anno 2023. Forestillingen sætter fokus på generationen, der blev født i 70'erne, voksede op i 80'ernes armod og 90'ernes individualisme. Handlingen foregår i en frisørsalon.

Anmelder Anne Lisberg skriver: ”Rikke Buch Bentzen udfylder rollen fornemt med sin store, varme stemme og sin bevægelige mimik”.

Spillested: Gimle // Medvirkende: Rikke Buch Bentzen, skuespiller og sanger akkompagneres af pianisten, arrangøren og kapelmesteren Nicolai Mailand // Manuskript og instruktion: Jacob Morild

I et fly sidder to danske kendisser så langt fra hinanden, som man nu kan i et fly i 1959. Faktisk skal ingen se dem sammen. Det er starten på den musikdramatiske historie om et samfund i forandring - og et ægteskab, hvor der bag den idylliske facade lurer både personlige dæmoner og politiske udfordringer. Det er tiden, hvor kvinderne forlod køkkenet og trak i arbejdstøjet, og det danske velfærdssamfund blev skabt med nye idealer og forventninger om selvrealisering, fri sex, hash og frihed fra autoriteter.

Introduktion kl. 18.30 v. Rikke Rottensten // Spillested: Festsalen på Himmelev Skole // Medvirkende: Lise Lauenblad, Rolf Hansen, Malou Takibo og Martine Madsen // Instruktør: Stine Schrøder Jensen // Dramatiker: Thomas Markmann

SIDE // 8 // VOKSEN TEATER // SEPTEMBER 2024
2 PRISKATEGORI 2 PRISKATEGORI

LOVE ME KENTER

En musikalsk forestilling i lyst og nød. Glæd jer til en blanding af vidunderlige sange og skønne sketches. En forestilling om ægteskabet i forskellige stadier af harmoni og gru. Nu i et nyt musikalsk show LOVE ME KENTER som Tommy Kenter og AnnMari Max Hansen selv har skabt. En forestilling med humor, dejlige sangnumre og længere dramatiske sketches om livet i lyst og nød og ægteskabets forunderlige faser. Underholdende og forhåbentlig også med lidt stof til eftertanke. LOVE ME KENTER er en forrygende forestilling med musik, komik og alvor og med et kig ind i mere modne relationer. Det hele bliver krydret med musikalsk ledelse ”på alle tangenter” af de to erfarne og vidunderlige musikere Jens Krøyer og Esben Just.

Spillested: Lynghøj Teatersal // Medvirkende: Tommy Kenter og AnnMari Max Hansen // Tekst: AnnMari Max Hansen, Tommy Kenter // Instruktør: Martin MieheRenard // Musik: Jens Krøyer, Esben Just

VOKSEN TEATER // OKTOBER 2024 SIDE // 9
ONSDAG 9. OKTOBER KL. 19.30 // LOVEMEKENTER.DK
1 PRISKATEGORI

THIS IS NOT ROMEO AND JULIET

TIRSDAG 1. OKTOBER KL 19.30 // GRANHOJ.DK

Salg af kaffe og kage fra kl. 14

KOPPEL & SØN SYNGER DE STORE MESTRE

SØNDAG 20. OKTOBER KL. 15 // OPERETTEKOMPAGNIET.DK

Alle kender William Shakespeares drama om Romeo og Julie.

I THIS IS NOT ROMEO AND JULIET er det lidt anderledes. Her er der både Et meget ungt par - Et modent par - og Et musikalsk par. Altså 4 dansere og to musikere, men der bliver også byttet lidt rundt på relationerne! Det handler om den store kærlighed og om døden som en forhindring. Musikken er kendte toner fra både ballettens, filmens og operaens verden – bl.a. af Prokofiev, Mancini og Gounod.

Introduktion kl. 18.30 v/ Palle Granhøj // Spillested: Lynghøj Teatersal Medvirkende: Sofia Pintzou, Dominyka Markeviciute, Dalia Dedinskaite, Marius Pinigis, Povilas Jurgaitis, Gleb Pysniak // Iscenesættelse, lys og teknik: Palle Granhøj

“Dette kan ikke beskrives … det skal opleves!”

Jonathan og Thomas Peter Koppel har allerede optrådt sammen henved 150 gange. Deres seneste indspil er et potpourri kun til benefice for de fornemste af melodimagerne inden for den klassiske verden og deres opusser af absolut ædleste støbning. Med blot to sangere, en pianist og en guitarist, personificeret gennem forskellige karakterer og små overraskende sketches, tages publikum ud på en rejse, hvor der er noget for både øjne og ører, lige dele tårefremkaldende og lyttefrydende.

Spillested: Guldaldersalen // Medvirkende: Jonathan Koppel & Thomas Peter Koppel (tenorer), Miles Lallemant (piano) og Allan Sjølin (guitar)

SIDE // 10 // VOKSEN TEATER // OKTOBER 2024
2 PRISKATEGORI 2 PRISKATEGORI

ARENDT – AT SE I MØRKE

MANDAG 28. OKTOBER KL. 19.30 // ODENSETEATER.DK

Den aldrende filosof Hannah Arendt er i København i 1975 for at modtage Sonningprisen. Mens hun er i gang med at skrive sin takketale, strømmer erindringerne frem. Mennesker hun har mødt. Valg hun har truffet. Politiske teorier hun har formet i løbet at sit dramatiske liv. På flugt fra nazisterne i 1930’ernes Berlin, i fransk fangelejr, statsløs i USA. Som korrespondent for The New Yorker fulgte hun processen mod topnazisten Adolf Eichmann.

I sin søgen efter en sandhed bag Holocaust insisterer Arendt på, at det moralske ansvar ikke kan gøres op i sort og hvidt, men at nuancerne skal frem. Hun genskaber på scenen sin teori om ondskabens banalitet. Trods turbulente og polariserede tider har Arendt et håb for menneskeheden og en tro på det vigtige i at se lyset i mørke tider.

INTRODUKTION KL. 18.30 VED JES NYSTEN

Spillested: Lynghøj Teatersal // Medvirkende: Ina-Miriam Rosenbaum, Benjamin Kitter, Klaus T. Søndergaard // Instruktør: Anne Zacho Søgaard // Musik og lyddesign: August Rosenbaum

VOKSEN TEATER // OKTOBER 2024 SIDE // 11
1 PRISKATEGORI

DE URØRLIGE

FREDAG 1. NOVEMBER KL. 19.30 // FOLKETEATRET.DK

Oplev en af fransk films største succeser i Folketeatrets opsætning med en stjernebesætning bestående af bl.a. Preben Kristensen, Arian Kashef og Troels Malling.

Philippe er mangemillionær og bor i Paris' fineste kvarter. Efter en alvorlig ulykke er han lam fra halsen og ned og bundet til sin kørestol. Driss er arbejdsløs, småkriminel og bor i en forstadsghetto. Da Philippe vil ansætte en ny hjælper, søger Driss modvilligt jobbet og forventer et nej, som han er vant til, da han helst vil forblive på kontanthjælp. Men Philippe, der savner forandring i hverdagen, overrumples af Driss' humor og energi og ansætter ham.

I mødet mellem de to meget forskellige mænd vokser et enestående venskab frem, og med humoren i deres samspil giver de hinanden et skub fremad i livet.

Spillested: Lynghøj Teatersal // Medvirkende: Preben Kristensen, Arian Kashef, Troels Malling m.fl. // Instruktør og dramatisering: Kim Bjarke

SIDE // 12 // VOKSEN TEATER // NOVEMBER 2024
1
PRISKATEGORI

FEM KVARTER VED 200 GRADER

ONSDAG 6. NOVEMBER KL. 19.30 // SVALEGANGEN.DK

EVY KONIGSBERG

SØNDAG 10. NOVEMBER KL. 16 // GRUPPE38.DK

Hygge er udgangspunktet med jokes og venskabelige drillerier, når Toke, svigerfar og farmand skal forberede påskemåltidet i Ødegården, så alt er klart, når kvinderne dukker op. Men de tre gode mænd har vidt forskellige syn på klima, økologi, landbrug og ja… tilværelsen generelt. Og før gryden er kommet i kog, er det både påskens kulinariske og religiøse indhold, som er i spil. Klimaet presser sig på, mens kærlighed og fred trækker i den anden ende. Hvad ligger bag mændenes uforsonlighed, og vil det lykkes den umage trio at få noget i ovnen?

Spillested: Lynghøj teatersal // Medvirkende: Bue Wandahl, Thomas Jacob Clausen og Bo Stendell Larsen // Instruktion: Hans Rønne

Et musikalsk portræt af en bramfri, følsom, forskrækkelig og helt vidunderlig kvinde – fuld af skæv humor og alle mulige nuancer af et menneske. En lykkelig kvinde, der drages af ulykken, en ulykkelig kvinde, der drages af lykken. En kvinde, der stepper, når det er nødvendigt. En kvinde der taler som et barn, som en mand, som en kvinde. EVY KONIGSBERG er en underholdende, humoristisk præsentation af en vanskelig kvinde med et vanskeligt sind – og et voldsomt sprog.

Spillested: Kunstmedjen, Musicon // Medvirkende: Bodil Alling // Musikere: Philip Ørnø, Sven Ørnø, Kenneth Plon, Søren Søndberg, Jamie Ryan

VOKSEN TEATER // NOVEMBER 2024 SIDE // 13
2
2
PRISKATEGORI
PRISKATEGORI

NÆSTE ÅR BLIVER ØLLET BEDRE

TORSDAG 14. NOVEMBER KL. 19.30 // FOLKETEATRET.DK

De to venner, Orla og Jørgen, spillet af Jesper Asholt og Thomas Mørk, har i årevis arbejdet på at raffinere både vin- og ølbrygning i håb om at vinde den lokale konkurrence. Den lidenskabelige interesse for hjemmebrygning drukner sorger og bekymringer om børnene, der tager afstand fra deres fædre, konerne der er utro, og cheferne der tyranniserer. I iveren efter at få øllet til at blive bedre prøvesmager de på livet løs, og i et bedugget øjeblik sender de hinanden på en fantasirejse til Sydfrankrig, hvor vinglasset aldrig er tomt, og kvinderne altid er varme. Virkeligheden er dog – langt køligere… Orla og Jørgen gør ikke stort væsen af sig, men de gør indtryk! Erling Jepsens forestilling er præget af en underfundig og underspillet humor, selvom temaerne er alvorlige.

Spillested: Lynghøj Teatersal // Medvirkende: Thomas Mørk og Jesper Asholt // Instruktør: Joy-Maria Frederiksen // Dramatiker, forfatter: Erling Jepsen

SIDE // 14 // VOKSEN TEATER // NOVEMBER 2024
1 PRISKATEGORI

I TILFÆLDE AF…

FREDAG 22. NOVEMBER KL. 19.30 // KGLTEATER.DK

Det Kongelige Teater fortæller med britiske Howard Barkers stykke om opdigtede krige, der sagtens kan minde om de mange krige, der udspiller sig over hele verden. Vi møder forskellige mennesker og mærker, hvordan krig på en grotesk og nogle gange rørende måde griber ind i deres liv og forandrer for altid. Mennesker, der kæmper for at få kontrol over deres tilværelse, imens de konfronteres med krigens grusomme logik og presses til det yderste af deres følelseslivs grænser. I Barkers poetiske og groteske univers er de sat i situationer, hvor de kun kan gøre det forkerte, imens de panisk holder fast i deres værdighed i håbet om at overleve som hele mennesker.

Krig, magt og overlevelse: Hvad er der tilbage af menneskeligheden, når civilisationens fundament krakelerer?

Spillested: Lynghøj Teatersal // Medvirkende: Marina Bouras, Tom Jensen, Alexander Bryld Obaze, Karla Rosendahl // Dramatiker: Howard Barker Iscenesættelse: Henrik Grimbäck

Scenografi og kostumedesign: Christian Friedländer

VOKSEN TEATER // NOVEMBER 2024 SIDE // 15
1
AFTERTALK MED SKUESPILLERNE
PRISKATEGORI

PÅ LOFTET SIDDER KRISEN

TIRSDAG 26. NOVEMBER KL. 19.30 // CAFELIVA.DK

PÅ PLETTEN – NÅR RADIOEN RYKKER UD

TORSDAG 5. DECEMBER KL. 19.30 // TOBIASTRIER.DK

Samtlige julens traditioner, fortællinger, religiøsitet og baggrunde kastes skævt op i luften uden nogen som helst garanti for, hvor de lander. Atter krig på europæisk jord, klimakrise med udsigt til jordens undergang og i det Mellemøsten, hvor Jesus voksede op, bli’r alting værre og værre. MEN den største krise i de små hjem er nu engang: SÅ er det jul igen. Succesholdet fra Liva fabulerer på en sort-satirisk, crazy-musikalsk måde over den stundende højtid. Er det f.eks. krænkende at ønske ”En hvid jul”?

Spillested: Gimle // Medvirkende: Morten Wedendahl, Karsten Jansfort, Jacob Morild og Thomas Pakula // Tekster: Jacob Morild

Vær med På Pletten når radioværterne Torben (Tobias Trier) og Vanja (Winnie Kristine Christensen) sender direkte radio fra Blomsterbutikken Valmuen i provinsbyen Fjordby. Kom tæt på det pulserende hverdagsliv med forviklinger, obskure optrin og masser af sjove karakterer i et genkendeligt, morsomt og vanvittigt miljø. Skeletterne vælter ud af skabene, og ikke to dage er ens. Sangene, som bliver spillet i radioprogrammet, fremføres live på scenen af de to skuespillere.

Spillested: Kunstsmedjen // Medvirkende: Tobias Trier, Winnie Kristine Christensen // Idé og tekst: Tobias Trier, Winnie Kristine Christensen // Komponist og lyddesigner: Tobias Trier

SIDE // 16 // VOKSEN TEATER // NOVEMBER/DECEMBER 2024
2 PRISKATEGORI 3 PRISKATEGORI

JEG SKRIVER SJOVE DIGTE

JEG SKRIVER OSSE TRISTE

DE FØRSTE LÆSER ANDRE FOLK

SELV LÆSER JEG DE SIDSTE

SIGNES SOKKER

TIRSDAG 14. JANUAR KL. 19.30 // ANDREANDERSEN.DK

RÆK MIG DIN HÅND

TORSDAG 16. JANUAR KL. 19.30 // JUNGHANS.DK

En hyldest til Halfdan Rasmussen

Følg med André Andersen på en tidsrejse gennem Halfdan Rasmussens farverige univers. Vi starter i Saunte i Nordsjælland, kommer forbi barndommen på Christianshavn, De unge kunstneres klub, skilsmisse, ny forelskelse, sygdom og alderdom og slutter igen i Saunte. Halfdan Rasmussen elskede ord, og ordene elskede ham. Efter Signes død skrev han til sin ven ”Jeg har taget SIGNES SOKKER på, så vi kan være på god fod med hinanden og snuble over de samme rødder”.

Spillested: Kunstsmedjen // Medvirkende: André Andersen // Instruktion: Sune Svanekier // Scenografi: Rasmus Finsen og Nikolaj H Trap

Dramatiseret fortælling om Danmarks vildeste kunstnerpar: billedhuggeren Anne Marie Carl Nielsen og komponisten Carl Nielsen, hvis musik fletter sig ind og ud mellem ordene. Hovedvægten er på Anne Maries arbejde, virke og person med Carl som ligeværdig medspiller. De forsøger at skabe sublim kunst og samtidig bevare ægteskabet. I en tid, hvor kun de færreste kvinder arbejder uden for hjemmet, må Carl blive hos børnene, mens Anne Marie rejser bort i måneder for at udføre sin kunst. Hun vil ikke opgive sin kunst. Han vil ikke opgive hende.

Spillested: Palæfløjen // Medvirkende: Maria Junghans (manuskript), Karoline Leedo (tværfløjte), Mikkel Egelund Nielsen (guitar)

VOKSEN TEATER // JANUAR 2025 SIDE // 17
3 PRISKATEGORI 2 PRISKATEGORI

RESTAURANT EUROPA

ONSDAG 22. JANUAR KL. 19.30 // AKUT360.COM

DET SIDSTE MÅLTID

TORSDAG 30. JANUAR KL. 19.30 // GLIMT.INFO

Scenen er sat på en hæderkronet restaurant med et farverigt klientel af forretningsfolk og dekadente bohemer. Lige så broget er personalet, ikke mindst vores hovedperson den aldrende tjener, der pedantisk holder på traditionerne. Da nye kunder gør deres entre, bliver kursen mod katastrofen sat. RESTAURANT EUROPA er en satire over et kontinent med værdier i skred. Alt sammen balstyrisk bragt til live i en underfundig og foruroligende monolog af den vildfarne tjener, der desperat kæmper mod den tiltagende opløsning.

Spillested: Kunstsmedjen // Medvirkende: Jacque Lauritsen // Instruktør: Andreas Dawe // Scenograf: Julie Forchhammer

Hvordan endte vi her? Vi er blevet inviteret til et sidste måltid. Vi ved ikke rigtig hvorfor, eller hvad der sker efter dette, men vi er her af en grund. Med akrobatik, fysisk teater, dans, livemusik og masser af humor bliver publikum ført ind i en helt speciel atmosfære, hvor alt og intet kan ske… hvorfor ikke? Ingen af os vil nogensinde se hinanden igen. Det sidste måltid er ikke madteater, men i løbet af forestillingen er der en række serveringer. Ikke nødvendigvis mad, men serveringer der alle spiller sammen med karakterernes historier gennem syn, hørelse, smag og lugt.

Spillested: Lynghøj Teatersal // Medvirkende: Fridamy Roth, Karl Dahl, Ambre Ros, Antoine Dupeyrot, Lars Lindegaard Gregersen

SIDE // 18 // VOKSEN TEATER // JANUAR 2025
3 PRISKATEGORI 3 PRISKATEGORI

RONJA RØVERDATTER

ONSDAG 5. FEBRUAR KL 18 // FOLKETEATRET.DK

ASTRID LINDGRENS VIDUNDERLIGE FAMILIEKLASSIKER

OM KÆRLIGHED, MOD OG VENSKAB.

En uvejrsnat fødes to børn i to rivaliserende røverbander: Den viljestærke Ronja hos Mattisrøverne og den følsomme Birk hos Borkarøverne. Samme nat slår lynet ned, og en dyb kløft deler Mattisborgen. Borkarøverne flytter ind i den tomme del af borgen til stor ærgrelse fra Mattisrøverne, for de to røverkonger Mattis og Borka er uvenner. Ronja føler sig ikke tilpas i røverlivet og søger ud i skoven. Her lærer hun at begå sig blandt rumpenisser, skovhekse, grådværge og andre under- og overjordiske væsner. Hun møder også Birk, og de bliver nære venner. Sammen beslutter de sig for at vende ryggen til røverlivet og standse fjendskabet mellem de voksne.

Spillested: Lynghøj Teatersal

Medvirkende: Monica Isa Andersen, Sigurd Thomasen, Charlotte Guldberg, Rasmus Fruergaard, Jakob Højlev Jørgensen, Ari Alexander, Linnea Voss, Morten Christensen, Rasmus Kirkegaard Faartoft m. fl.

Kapelmester: Lasse Schmidt // Instruktør: Mads M. Nielsen

Dramatiker: Annina Enckell på baggrund af Astrid Lindgrens roman

VOKSEN TEATER // FEBRUAR 2025 SIDE // 19 MUSIK AF SEBASTIAN 1 PRISKATEGORI

Salg af kaffe og kage fra kl. 14

ANNE FRANKS DAGBOG

SØNDAG 9. FEBRUAR KL. 15 // JANGMARK.DK

MATILDA-EFFEKTEN

MANDAG 24. FEBRUAR KL. 19.30 // LIMFJORDSTEATERET.DK

ANNE FRANKS DAGBOG er et af de vigtigste vidnesbyrd om udslettelsen af Europas jøder under Anden Verdenskrig. Familien lever under jorden, men bliver afsløret i 1944. Anne dør i koncentrationslejr, kort før hun fylder 16 år. Kun en måned før befrielsen. Annes far overlever og læser som den første dagbogen, der viser en livlig, klarsynet ung pige med længsler, drømme og håb.

I denne koncertfortælling veksler Nis Bank-Mikkelsens oplæsning med ordløs sang: traditionelle, udtryksfulde klezmernumre og smukke Bach-koraler.

Spillested: Guldaldersalen // Medvirkende: Nis Bank-Mikkelsen

Musikere: Jens Schou, klarinet og Anders Singh Vesterdal, harmonika

Mød nogle af historiens hidtil oversete videnskabskvinder i poetisk dukketeater for voksne. Hør om den drivkraft og de omkostninger, der lå bag deres banebrydende bedrifter – og om de opdagelser, de aldrig selv fik æren for, men blev tilskrevet deres mandlige forskerkolleger. Det kaldes for Matilda-effekten efter 1800-tals aktivisten Matilda Joslyn Gage. Inge Lehmann opdagede jordens kerne, Marie Hammer samlede kontinenterne, Lene Hau standsede lyset, og Lise Meitner skabte grundlaget for kernefysik.

Introduktion kl. 18.30 v/ Lisbeth Birde Wiese // Spillested: Lynghøj Teatersal // Dukkeførere og performere: Pernille Nedergaard Haugesen og Astrid Kjær // Instruktør: Astrid Lindhart

SIDE // 20 // VOKSEN TEATER // FEBRUAR 2025
2 PRISKATEGORI 3 PRISKATEGORI

UPPERCUT

DANSETEATER

// Benched

24/25 KALENDER
VOKSEN TEATER DATO TID PRODUCENT FORESTILLING PRIS SPILLESTED SIDE 04. sept. 19.30 Det Kommende Teater De fire årstider 3 Roskilde Bibliotek, Salen 06 16. sept. 18.00 Uppercut Danseteater Benched 2 Lynghøj Teatersal 07 18. sept. 19.30 Café Liva Jeg fortryder intet...vel? 2 Gimle 08 25. sept. 19.30 Det Flydende Teater Drømmenvelfærd, Virkner og Krag 2 Himmelev Skole 08 01. okt. 19.30 Granhøj Dans This is not Romeo and Juliet 2 Lynghøj Teatersal 10 09. okt. 19.30 Kentex Entertainment Love Me Kenter 1 Lynghøj Teatersal 09 20. okt. 15.00 OperetteKompagniet Koppel & Søn synger 2 Guldaldersalen 10 28. okt. 19.30 Off Off Production Arendtat se i mørke 1 Lynghøj Teatersal 11 01. nov. 19.30 Folketeatret De urørlige 1 Lynghøj Teatersal 12 06. nov. 19.30 Teatret Svalegangen Fem kvarter ved 200 grader 2 Lynghøj Teatersal 13 10. nov. 16.00 Teatret Gruppe 38 Evy Konigsberg 2 Kunstsmedjen 13 14. nov. 19.30 Folketeatret Næste år bliver øllet bedre 1 Lynghøj Teatersal 14 22. nov. 19.30 Det Kongelige Teater I tilfælde af... 1 Lynghøj Teatersal 15 26. nov. 19.30 Cafe Liva På loftet sidder krisen 2 Gimle 16 05. dec. 19.30 Tobias Trier På plettennår radioen rykker ud 3 Kunstsmedjen 16 14. jan. 19.30 André Andersen Solo Signes sokker 3 Kunstsmedjen 17 16. jan. 19.30 Part Of A Story Ræk mig din hånd 2 Palæfløjen 17 22. jan. 19.30 AKUT 360 Restaurant Europa 3 Kunstsmedjen 18 SÆSON
2024/25
30. jan. 19.30 Glimt Det sidste måltid 3 Lynghøj Teatersal 18 05. feb. 18.00 Folketeatret Ronja Røverdatter 1 Lynghøj Teatersal 19 09. feb. 15.00 Jangmarks Agentur Anne Franks Dagbog 2 Guldaldersalen 20 24. feb. 19.30 Limfjordsteatret Matilda-effekten 3 Lynghøj Teatersal 20 28. feb. 19.30 MusicalDanmark 1991 1 Lynghøjskolen 25 06. mar. 19.30 Meridiano Teatret Animals 2 Lynghøj Teatersal 26 10. mar. 19.30 Folketeatret Kong Lear 1 Lynghøj Teatersal 27 14. mar. 19.30 Figaros HMS Pinafore 1 Lynghøj Teatersal 28 20. mar. 19.30 Parkteatret Energi 3 ARGO 29 24. mar. 19.30 Dansk Danseteater Leaning Tree 2 Lynghøj Teatersal 30 03. april 19.30 Det Kongelige Teater EKS 1 Lynghøj Teatersal 30 23. april 19.30 Lars Sennels Nils Klims underjordiske rejse 1 Lynghøj Teatersal 31 BØRNE TEATER 15. sept. 10.00 Teater Baglandet Cirkel Kunstsmedjen 33 29. sept. 15.00 Teater Next Vinden i piletræerne Lynghøj Teatersal 33 06. okt. 10.00 Comedievognen Alfons Åberg Gimle 34 27. okt. 10.00 Mit Teater Da lilleræv blev storebror Lo Specchio 34 03. nov. 09.30 11.00 Teater My Vi skal gøre det igen Gimle 35 15. dec. 11.00 13.00 Teater Next God jul, Cirkeline Lynghøj Teatersal 35 25. jan. 10.00 Louise Schouw Sallys far Lynghøjskolen 36 05. feb. 18.00 Folketeatret Ronja Røverdatter Lynghøj Teatersal 36 15. feb. 09.30 11.00 Hvid Støj (PaP)-(Kas) Kunstsmedjen 37 16. mar. 10.00 Paolo Nani Fridas store rejse Gimle 37 Se mere om priskategorier på side 39.

SÅDAN BESTILLER

DU TEATERBILLETTER

PÅ NETTET: roskildeteater.dk. Log ind (hvis du har købt før) eller registrer dig –find forestilling, køb billet og eventuelt medlemskab. Ved køb opkræves et gebyr på 10 kr. pr. billet.

SÅDAN OPNÅR DU RABAT PÅ VOKSENFORESTILLINGER: Køb medlemskab (75 kr.) og billet til mindst tre forskellige voksenforestillinger, så udregnes abonnementsprisen automatisk, når billetterne ligger i indkøbskurven. Køb 1 medlemskab pr. person.

SÅDAN KØBER DU BILLET TIL BØRN ELLER UNGE UNDER 26 ÅR: Når billetten er i indkøbskurven, kan du ændre billettypen til ungdomsbillet. Tilsvarende hvis du køber en børnebillet.

SÅDAN FÅR DU GRATIS BILLET (Amdrupbillet) : Hvis du har købt medlemskab og billet til mindst fire forestillinger, kan du sende en mail til billet@roskildeteater.dk med navn og ønske til en forestilling i priskategori 3. Ca. 10 % af billetterne i denne priskategori er reserveret til Amdrupbilletter. De uddeles efter princippet ”først til mølle”. Se roskildeteater.dk.

ØNSKER DU IKKE AT KØBE PÅ NETTET: Du kan sende en bestilling med posten. Det koster et gebyr på 50 kr. Udfyld nedenstående blanket og skriv hvilke billetter du ønsker på oversigten over forestillinger på midtersiderne. Skriv antal billetter, f.eks. 2 voksen og 2 børn/unge, og hvis det er en forestilling i Lynghøj Teatersal, om du ønsker A, B eller C billetter (A er de dyreste nærmest scenen).

Antal medlemskaber á 75 kr Kørestolsbruger

Mobil

Navn Adresse Postnummer

By Telefon

E-mail

Dato og underskrift (tilmeldingen er bindende)

Bestilling sendes til Roskilde Teater, Smedegårdsparken 8, 4000 Roskilde.

1991

FREDAG 28. FEBRUAR KL. 19.30 // FIRSERNE.DK

EN HYLDEST TIL 90'ERNES STØRSTE MUSIKÅR

1991 var 90’ernes mest succesfulde år i musikbranchen. Det var året, hvor rocken blev sluppet fri, hvor mesterværker blev skabt, og nye rekorder og standarder sat. 1991 var på alle måder et ekstraordinært år. Med ”1991” får du den musikalske historie om dette bemærkelsesværdige år - fortalt igennem musikken, krydret med anekdoter og sjove optrin og historier. Du får præsenteret over 30 af 1991’s største hits fra både Queen, Bryan Adams, George Michael, Elton John, U2, Prince, Metallica, R.E.M. og Ray Dee Ohh, Dizzy Mizz Lizzy og D.A.D. m.fl. Med stærke sangere og musikere på scenen bliver ”1991” en forrygende aften, som vil berøre og begejstre og uden tvivl ende i den store fællessang.

Spillested: Lynghøjskolen // Sangere og musikere: Jonas Rasmussen, Morten Bytofte, Lucas Hoang, Lene Nørrelykke m.fl. // Idé, koncept og manus: Michael Bentholm // Iscenesættelse: Peter Friis // Musikalske arrangementer : Niels Rahbech

VOKSEN TEATER // FEBRUAR 2025 SIDE // 25
1 PRISKATEGORI

ANIMALS

Skuespillere iført effektfulde dyremasker fortæller en bevægende historie om magtmisbrug, diskrimination og forfølgelse - og om ung forbudt kærlighed mellem dyr af forskellig race. Det er en dystopisk fabel inspireret af George Orwells ”Animal Farm/Kammerat Napoleon”.

ANIMALS er en nærmest 'nødvendig' forestilling til tiden, og billederne fra forestillingen brænder sig fast på nethinden og ind i hjertet. Meridiano Teatret minder os om demokratiets skrøbelighed, og fascismen får én på trynen.

Spillested: Lynghøj Teatersal // Medvirkende: Annevig Schelde Ebbe, Mette Alvang, Vika Dahlberg, Elise Müller // Dramatiker, instruktør, scenograf og videodesigner: Giacomo Ravicchio // Komponist og lyddesigner: Jérôme Baur // Parykmager: Karin Ørum // Kostumier: Sandra Møller Svendsen

TORSDAG 6. MARTS KL. 19.30 // MERIDIANO.DK
SIDE // 26 // VOKSEN TEATER // MARTS 2025 2 PRISKATEGORI

KONG LEAR

MANDAG 10. MARTS KL. 19.30 // FOLKETEATRET.DK

En ældre, magtfuld mand tager en forkert beslutning og falder fra magtens tinde uden helt at forstå, hvad der ramte ham. Den fortælling er evig relevant, og derfor spilles Shakespeares Kong Lear igen og igen overalt i den vestlige verden.

I Folketeatrets

aktuelle version kan Waage Sandø fejre sit 60-års skuespillerjubilæum som den gamle konge og patriark, der slipper tøjlerne og ser sin magt, sin familie og sin forstand smuldre. Da Lear vil fordele riget mellem sine tre døtre, tager han fejl af tomme ord om følelser overfor oprigtig kærlighed. Den yngste datter elsker ham af et ærligt hjerte, men hun hverken kan eller vil overbyde sine ældre søstres hykleri, og hun forvises derfor.

Introduktion kl. 18.30 v. DPhil Karsten Klejs Engelberg // Spillested: Lynghøj Teatersal // Medvirkende: Waage Sandø, Marie Boda, Martin Elung-Jensen, Niels Skovgaard Andersen m.fl. // Oversættelse: Niels Brunse // Bearbejdelse og instruktion: Vibeke Wrede // Scenografi: Peter de Neergaard

ET KLASSISK DRAMA

VOKSEN TEATER // MARTS 2024 SIDE // 27
1 PRISKATEGORI
OM MAGT OG KÆRLIGHED
AF SHAKESPEARE

HMS PINAFORE

FREDAG 14. MARTS KL. 19.30 // FIGAROS.DK

I Gilbert & Sullivans operette HMS Pinafore er kaptajnens datter, Josephine, forelsket i den simple sømand Ralph Rackstraw. Josephines far mener dog, at hun skal gifte sig med admiralen, Sir Joseph Porter. Men snart erklærer Josephine og Ralph deres kærlighed til hinanden og planlægger at stikke af. Kaptajnen opdager denne plan, og så har vi balladen... Hvordan skal det dog ikke ende?

Nu vender Figaros og Den Ny Opera skuden, og i den nye version har det gamle sejlskib været igennem en større ombygning og er nu på vej ud i verdensrummet som His Majestys Spaceship Pinafore. Gilbert & Sullivans dejlige musik er selvfølgelig stadig med ombord, ikke mindst Admiralens vise.

Efter en tur i Figaros komiske vridemaskine er der garanti for en morsom og musikalsk aften.

Spillested: Lynghøj Teatersal // Instruktion og medvirkende:

Lisbeth Kjærulf, Hans Dueholm, Karsten Jansfort, Allan Dahl Hansen

Manuskript: Figaros - usædvanligt frit efter Gilbert & Sullivan

SIDE // 28 // VOKSEN TEATER // MARTS 2025 1 PRISKATEGORI

ENERGI

TORSDAG 20. MARTS KL. 19.30 // PARKTEATRET.DK

Besøg Energitårnet på ARGO kl. 10 eller kl. 17 og oplev forestillingen ENERGI kl. 19.30 - eller kom blot til forestillingen.

Ny dansk dramatik der med humor, indsigt og fakta ønsker at sætte det globale klimaperspektiv og placeringen af nødvendige nye energianlæg til diskussion. Med udgangspunkt i historien om Kyndby Huse, der i 1970'erne var udpeget som mulig lokalitet til et A-kraftværk, kommer vi tæt på et lokalsamfund, der holder borgermøde om placeringen af anlægget - og du er tilhører til borgermødet. Vil du glæde dig over et lavere CO2 aftryk? Eller frygte de lokale omkostninger ved et udslip?

I forbindelse med billetkøb til forestillingen kan du også reservere gratis adgangstegn til rundvisning i Energitårnet på ARGO. Der åbnes for tilmelding til rundvisning mandag 3. marts.

Læs om tidspunkter, program og adgangs- og sikkerhedskrav på roskildeteater.dk/ENERGI.

Spillested: ARGO, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde

VOKSEN TEATER // MARTS 2025 SIDE // 29
3 PRISKATEGORI

LEANING TREE

MANDAG 24. MARTS KL. 19.30 // DANSKDANSETEATER.DK

EKS

TORSDAG 3. APRIL KL. 19.30 // KGLTEATER.DK

Bliv blæst omkuld af et af Nordeuropas toneangivende dansekompagnier i dette forunderlige værk, hvor danserne trodser tyngdeloven som vægtløse ånder. I den anmelderroste forestilling leger Dansk Danseteater med illusionen om, hvad der er virkeligt, og hvad der er kunstigt. Koreograf Fernando Melo lader danserne indgå i en scenografi med enkle forsvindingsnumre og fascinerende tricks, hvor fysikkens love tilsyneladende brydes. I samme ånd har komponist Signe Lykke skabt et symfonisk værk, der både overrasker og fascinerer.

Introduktion kl. 19.00 v/ Dansk Danseteater // Spillested: Lynghøj Teatersal // Medvirkende: Dansk Danseteaters dansere // Koreograf: Fernando Melo // Komponist: Signe Lykke

Det Kgl. Teaters nye psykologiske dramakomedie om mennesker der har skabt sig et liv, de overhovedet ikke vil være i. På overfladen lever Sibylle og Daniel et perfekt, lidt kedeligt familieliv med gode jobs, lækker lejlighed og to børn. Da Daniels ekskæreste Franziska dukker op, eksploderer det dårlige parforhold, hvor selverkendelsen er lig nul, og børnene er en del af forældrenes kamp. De har alle tre uden at tænke over det fanget sig selv i en livsfælde, og pludselig bliver hjemmet det farligste sted at være.

Spillested: Lynghøj Teatersal // Medvirkende: Birgitte Hjort Sørensen, Mikkel Arndt og Julie Agnete Vang // Dramatiker og forfatter: Marius Von Mayenburg // Iscenesætter: Thomas Bendixen // Scenograf: Jonas Fly

SIDE // 30 // VOKSEN TEATER // MARTS/APRIL 2025 2 PRISKATEGORI 1 PRISKATEGORI

NIELS KLIMS UNDERJORDISKE REJSE

ONSDAG 23. APRIL KL. 19.30 // TRIOCONBRIO.DK

Fremragende og magisk fortolkning af Ludvig Holbergs roman om Niels Klim der ved et uheld falder dybt ned i jordens indre og møder sære fantasiskabninger og urimelige samfundsindretninger. De minder en del om det, både Holberg og vi andre har mødt på jordens overflade. Samtidig er det beretningen om et drømmende – og misforstået – menneske, vel nok Holbergs mest nuancerede portræt.

Søren Sætter-Lassen får Holbergs muntre persongalleri til at stå lyslevende på scenen i dialog med Trio con Brio Copenhagen, et af Danmarks førende kammermusikensembler. De har udvalgt og bearbejdet klassiske musikværker, der understøtter stemningen i Holbergs science fiction-fortælling og fører den videre, når ordene slipper op.

Spillested: Lynghøj Teatersal // Medvirkende: Søren Sætter-Lassen (fortæller), Soo-Jin Hong (violin), Soo-Kyung Hong (cello), Jens Elvekjær (klaver)

VOKSEN TEATER // APRIL 2025 SIDE // 31
UNIK OPLEVELSE!
PRISKATEGORI
1

VELKOMMEN TIL FAMILIE- OG

BØRNE

ALDERSGRUPPEN ER NÆVNT VED HVER ENKELT FORESTILLING OG SKAL RESPEKTERES.

Gem slik, kommentarer og fotografering til efter forestillingen.

FOR DE LIDT

STØRRE BØRN OG

UNGE ER DET RELEVANT AT SE PÅ SIDERNE FOR VOKSENTEATER.

SIDE // 32
TEATER teaternext.dk // VINDEN I PILETRÆERNE

CIRKEL

SØNDAG 15. SEPTEMBER KL. 10 // ALDER: 2,5 -6 ÅR

VINDEN I PILETRÆERNE

SØNDAG 29. SEPTEMBER KL. 15 // ALDER: FRA 5 ÅR

CIRKEL er en nonverbal forestilling, som leger med det cirkulære og de uendelige kredsløb i naturen og i hverdagslivet. Et enkelt og alligevel forunderligt lydbillede styrer forestillingens indhold, hvor Sofie Pallesen med mimik og kropssprog holder publikum fast gennem hele forløbet.

Der er på en gang en legende lethed og en fin ”hvad sker der nuundren”, som smitter på grund af Pallesens gode nærvær og sarte nysgerrighed — Teateravisen

Spillested: Kunstsmedjen

Medvirkende og idé: Sofie Pallesen

Instruktion: Solveig Weinkouff

TEATERBAGLANDET.DK

VINDEN I PILETRÆERNE er den klassiske fortælling om vennerne Rotte, Tudse, Muldvarp og Grævling. Historien om venskab og loyalitet, eventyr og opdagelser. VINDEN I PILETRÆERNE er en visuel smuk og sanselig forestilling med vigtige tematikker om venskab, tolerance og fællesskab. Teater Next har sat alle sejl for at give børn og voksne i alle aldre fra fem år en teateroplevelse udover det sædvanlige.

Spillested: Lynghøj Teatersal

Medvirkende: Cecilie Bogø Bach, Mikkel Baden-Jensen, Sara Line

Møller Olsen og Christian Bergman

TEATERNEXT.DK

BØRNE TEATER // SEPTEMBER 2024 SIDE // 33

ALFONS ÅBERG

SØNDAG 6. OKTOBER KL. 10 // ALDER: 3-8 ÅR

DA LILLERÆV BLEV STOREBROR

SØNDAG 27. OKTOBER KL. 10 // ALDER: 3-8 ÅR

Comedievognens populære dramatisering af Gunilla Bergströms

elskede børnebøger om den energiske lille fyr med den livlige fantasi. Forestillingen baserer sig på flere af disse hverdagshistorier om Alfons og hans rare og distræte far. "Selvfølgelig er der ikke spøgelser til", siger Alfons. "Og heller ingen uhyrer eller mystiske marsmænd. Selvfølgelig ikke! Kun i fjernsynet og på film og i eventyrbøgerne." Men sommetider glemmer Alfons det.

Da Lilleræv bliver storebror, stjæler hans nye lillesøster mors tid og kærlighed. Lilleræv griber til utraditionelle metoder og får fru

Hjort til at sparke sine tænder ud, så han kan se lille og nuttet ud igen. Hvordan forsvarer en tandløs ræv sig i den farlige skov?

Heldigvis hjælper fru Hjort Lilleræv med at genvinde kærligheden.

Helstøbt og orange lillebrorræv-fortælling — Teateravisen

Spillested: Lo Specchio

Spillested: Gimle

Medvirkende: Thomas Knuth-Winterfeldt, Mikkel Hansen og Niels Jørgensen

COMEDIEVOGNEN.DK

Medvirkende: Tina Steen Jensen

og Tine Grauengaard

Instruktion og scenografi: Hans Nørregaard

SIDE // 34 // BØRNE TEATER // OKTOBER 2024
MITTEATER.COM

VI SKAL GØRE DET IGEN

SØNDAG 3. NOVEMBER KL. 9.30 OG 11 // ALDER: 3-8 ÅR

GOD JUL, CIRKELINE

SØNDAG 15. DECEMBER KL. 11 OG 13 // ALDER: 3-8 ÅR

“Igen, igen!" “Vi skal gøre det igen.”

Alle kender de helt særlige øjeblikke, som man ønsker aldrig vil ende. VI SKAL GØRE DET IGEN er en fortælling om at ville opleve de lykkelige øjeblikke én gang til. Vi er i et legende univers, der hylder den store glæde i de små intense hverdagsoplevelser med længsel efter, at alt det bedste aldrig slutter. En forestilling om alle de mange krumspring, vi gør for at få øjeblikket til at vare ved.

Det er juleaften tidligt om morgenen. Cirkeline sidder i sin tændstikæske og kigger ud på stjernerne. Sådan begynder juleeventyret om Cirkeline og hendes musevenner, Frederik og Ingolf, der kaster sig ud i juleforberedelserne. Men selvfølgelig både synger og leger de også. Senere drager de tre venner ud i skoven efter juletræet.

Det er koldt, og sneen falder hvid. I skoven møder vi den skurkagtige kat, de sjove skovnisser, og sidst, men ikke mindst, snemusen Knud med den røde tud. Og så bliver det endelig juleaften.

Spillested: Gimle

Medvirkende: Mette Rosleff og Jakob Kirkegaard

Instruktion: Nina Kareis Livingstone

TEATERMY.DK

Spillested: Lynghøj Teatersal

Medvirkende: Tre skuespillere fra Teater Next

Instruktion: Lisbet Lipschitz

BØRNE TEATER // NOVEMBER/DECEMBER 2024 SIDE // 35
TEATERNEXT.DK

SALLYS FAR

LØRDAG 25. JANUAR KL. 10 // ALDER: FRA 4 ÅR

RONJA RØVERDATTER

ONSDAG 5. FEBRUAR KL 18 // ALDER: FRA 6 ÅR

Sallys far er sygt pinlig. F.eks. når han får den skøre idé, at han vil være youtuber, eller når han beslutter sig for, at han ikke gider at være voksen, så han og Sally må bytte roller. Han er også en vildt dårlig taber, og når han får mandeinfluenza, er det Sally, der må sørge for, at han får kiks og kakaomælk. Men kedelig – DET er Sallys far ikke! Forestillingen er baseret på bøgerne om ”SALLYS FAR” af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen

Spillested: Lynghøjskolen

Medvirkende: Morten Bo Koch, Marianne Gonnov Bøgelund, Kristian Holm Joensen, Anton Sager

Ronja Røverdatter, røverkongens datter. Hvor er hun?

Ja, hvor er hun? Ude midt i skoven synger hun med fuglene foroven - Ha-ja-ja-ja-jah...

Folketeatrets store familieforestilling er Astrid Lindgrens legendariske eventyr om Ronja Røverdatter. Sebastians smukke sange bærer historien om Ronja og Birk, der med deres venskab standser fjendskabet mellem de voksne. Se mere side 19.

LOUISESCHOUW.DK

Spillested: Lynghøj Teatersal

SIDE // 36 // BØRNE TEATER // JANUAR/FEBRUAR 2025
FOLKETEATRET.DK ÅRETS FAMILIEFORESTILLING

[PAP]-[KAS]

LØRDAG 15. FEBRUAR KL 9.30 OG 11 // ALDER: ½ - 5 ÅR

FRIDAS STORE REJSE

SØNDAG 16. MARTS KL. 10 // ALDER: FRA 6 ÅR

Ro afsted i bølgegang eller oplev en frodig skov af træer vokse frem for øjnene af dig, før den i ét nu forvandles til et nyt landskab. En fantasifuld, forunderlig og foranderlig leg, der har sin helt egen logik og sit helt eget tempo. Med sig selv, hinanden og med papkasser bygger skuespillerne Anna og Kasper universer, som de sammen med publikum oplever og forstår igennem legens uendelige muligheder. En musikalsk og nærværende forestilling for de mindste og deres voksne.

Spillested: Kunstsmedjen

Medvirkende: Anna Ur Konoy og Kasper Daugaard Poulsen

HVID-STOJ.DK

En morgen, da Frida vågner og kommer ud af frakken, hun bor i, modtager hun et brev med en invitation til at besøge en gammel ven, som er flyttet til et fremmed land på den anden side af jorden. Frida pakker sin kat, sin hane, sin specielle kuffert og tager afsted. Rejsen bliver vanskeligere, mere udfordrende, spækket med overraskelser og meget mere magisk end forventet. Oplev Clara Luna M Nani i denne finurlige forestilling om venskabets kraft.

Spillested: Gimle

Medvirkende: Clara Luna M Nani

Instruktion: Frede Guldbrandsen, Paolo Nani

BØRNE TEATER // FEBRUAR/MARTS 2025 SIDE // 37
PAOLONANI.COM

I LYNGHØJ TEATERSAL ER DER NUMMEREREDE

PLADSER I PRISKATEGORI 1 OG 2. I ALLE ANDRE SALE

SPILLESTEDER - 4000 ROSKILDE PRAK TISKE

ER PLADSERNE UNUMMEREREDE.

OPLYS NINGER

NYHEDSBREV: ROSKILDE TEATERS

NYHEDSBREV SENDES PÅ MAIL CA.

EN GANG OM MÅNEDEN. TILMELD DIG

NYHEDSBREVET PÅ

ROSKILDETEATER.DK

Lynghøj Teatersal // Lynghøjen 107, Svogerslev

Laboratoriet // UNDER OMBYGNING

Gimle // Helligkorsvej 2

Guldaldersalen, Hotel Prindsen // Algade 13

Kunstsmedjen // Bagtæppet 8, Musicon

Roskilde Bibliotek, Salen // Dronning Margrethesvej 14

Himmelev Skole // Ollerupvej 5

Lo Specchio // Eriksvej 13

ARGO // Håndværkervej 70

GADETEATER // Stændertorvet og Palæhaven, se side 43.

VARIGHED OPLYSES PÅ ROSKILDETEATER.DK UNDER DEN PÅGÆLDENDE FORESTILLING.

SIDE // 38

PRISER

Billetter købes på Roskilde Teaters hjemmeside: roskildeteater.dk. Der opkræves et gebyr på 10 kr. pr. billet.

Roskilde Teater er en forening. Ønsker du medlemskab, koster det 75 kr. at blive medlem. Du får automatisk billetter til abonnementspris (3040% billigere end løssalgsprisen), når du har købt medlemskab og billet til tre forskellige voksenforestillinger. Køb 1 medlemskab pr. person.

Børne- og ungdomsbillet: I indkøbskurven har du mulighed for at ændre billettypen til børne- eller ungdomsbillet. Yderligere oplysninger om bl.a. login og billetkøb kan du se under fanen Billetkøb samt i denne brochure s. 24. Resterende billetter til en forestilling sælges i døren til løssalgspris. Ved spørgsmål om billetter kontaktes: billet@roskildeteater.dk

GRUPPERABAT

Grupper på 10 personer eller flere kan købe billetter til abonnementspris. Kontakt billet@roskildeteater.dk

SKOLEKLASSER

Skoleklasser i Roskilde Kommune – se s. 40

Skoleklasser uden for Roskilde Kommune samt Ungdomsuddannelser kan opnå ekstra grupperabat. Kontakt billet@roskildeteater.dk

Billetsalget for sæson 2024/25 åbner onsdag den 1. maj 2024 kl. 8.00.

Priskategori er angivet ved den enkelte

forestilling og i kalenderen på midtersiderne.

PRISKATEGORI 0 Abonnement

PRISKATEGORI 1

PRISKATEGORI 2

PRISKATEGORI 3

BØRN/UNGEFORESTILLINGER

ROSKILDE TEATER SIDE // 39
Unge u. 26 år Løssalg A 200 kr. 115 kr. 310 kr. B 170 kr. 110 kr. 260 kr. C 140 kr. 90 kr. 210 kr.
Abonnement
Abonnement Unge u. 26 år Løssalg A 170 kr. 100 kr. 260 kr. B 150 kr. 90 kr. 230 kr. C 125 kr. 80 kr. 190 kr.
Unge u. 26 år Løssalg A 250 kr. 165 kr. 360 kr. B 220 kr. 160 kr. 310 kr. C 190 kr. 140 kr. 260 kr.
Abonnement Unge u. 26 år Løssalg A 125 kr. 75 kr. 180 kr.
Unge u. 26 år Løssalg A 60 kr. 110 kr.

UPPERCUT

DANSETEATER

// Benched

TEATER FOR SKOLER

For folkeskoler i Roskilde Kommune: I samarbejde med Skole & Klub i Roskilde Kommune arrangerer Roskilde Teater forestillinger i skoletiden.

Mandag d. 16. september // BENCHED // Uppercut Danseteater // 5.-9. kl.

Tirsdag d. 12. november // JUNGLEBOGEN // Teatergruppen BATIDA // 2.-5. kl.

Fredag d. 24. januar // SALLYS FAR // Louise Schouw Teater // 0.-2. kl.

Fredag d. 7. marts // ANIMALS // Meridiano Teatret // 8.-10. kl.

Læs mere og bestil billetter på https://roskildeskolebooking.billetten.dk/ Booking fra 1. juni. Billetpris 20 kr. for skoler i Roskilde Kommune.

For andre skoler i Roskilde og omegn: Forestillingerne i skoletiden er forbeholdt folkeskoler i Roskilde Kommune; men vi modtager gerne klasser fra andre skoler til weekend - eller aftenforestillinger. Har det interesse, find da en forestilling i dette katalog eller på vores hjemmeside roskildeteater.dk, hvor der også kan købes billetter til ungepris.

Du kan også skrive til billet@roskildeteater.dk og oplyse forestillingens navn og antal ønskede billetter. Der kan opnås ekstra rabatter for skoleklasser.

SIDE // 40

ROSKILDE TEATER ER MERE END TEATER!

Vi samarbejder med Roskilde Bibliotek og Folkeuniversitetet i Roskilde om arrangementer, der udvider teaterhorisonten – f.eks. et centralt tema, en kunstner, en historisk person eller begivenhed. Hold øje med vores nyhedsbreve, hjemmeside og Facebook.

Vi samarbejder med Aaben Dans og Kunstsmedjen om at få teaterliv og oplevelsesrige dage til Musicon.

Vi arrangerer

• introduktioner til flere af sæsonens forestillinger, typisk en time før selve forestillingen.

• artist-talk efter en forestilling, hvor vi tænker, at oplæg og fælles refleksion kan forstærke oplevelsen.

• i samarbejde med Prindsen kaffebord i forbindelse med to forestillinger i Guldaldersalen: KOPPEL OG SØN SYNGER DE STORE MESTRE søndag 20. oktober 2024 kl. 15.00 og ANNE FRANKS DAGBOG søndag 9. februar 2025 kl. 15.00.

• forestillinger sammen med Gimle for Børn.

Vi afprøver teateroplevelser i lokale rammer i dialog med byens andre foreninger og interessegrupper. Også i denne sæson samarbejder vi med

Roskilde Kunstforening: RÆK MIG DIN HÅND om Anne-Marie Carl Nielsen og Carl Nielsen spiller i PALÆFLØJEN torsdag 16. januar 2025 kl. 19.30. ENERGI spiller på energi-anlægget ARGO torsdag 20. marts 2025 med mulighed for gratis rundvisning i Energitårnet kl. 10.00 eller kl. 17.00.

Vi er en non-profit forening, der drives på frivillig basis.

ROSKILDE TEATER ER EN LEVENDE DEL AF KULTUREN I ROSKILDE

TURNÉNET VÆRKET

Roskilde Teater er med i Turnénetværket. Se mere om Turnénetværkets forestillinger på www.turneteater.dk

ROSKILDE TEATER SIDE // 41

SOM MEDLEM AF ENTEN ROSKILDE

TEATER ELLER GUNDSØ TEATER OG MUSIK

KAN DU SAMMENSÆTTE DIT

ABONNEMENT MED FORESTILLINGER

FRA BEGGE TEATERFORENINGER GUNDSØ TEATER OG MUSIK: FORESTILLINGER OG ARRANGEMENTER I 2024-2025

2024

07.09. Generalforsamling // The Bæverdings

05.10. Back Stage, Komik i Kulissen

// Søren Dahl og Karen-Marie Lillelund

23.11. Bodils Jul! // Jangmarks Agentur og Bodil Jørgensen

// OperetteKompagniet

// Tommy Kenter og Ann-Mari Max Hansen

// Figaros og Den Ny Opera

// Thomas Høj Falkenberg

SPILLESTEDER:

Jyllinge Skole og Hellig Kors Kirke

SE MERE PÅ GTM’S HJEMMESIDE

gtm.billetexpressen.dk

SIDE // 42

Onsdag 17. juli kl. 16 / Palæhaven

MR. ZAP, THE CLOWN // Asgauer Zapshow

(for børn fra 4-99 år)

Onsdag 24. juli kl. 16 / Stændertorvet

CAMELI ORCHESTRA// Nycirkus fra Glimt (for alle)

Onsdag 31. juli kl. 16 / Stændertorvet

INTERNATIONALT GADETEATER (for alle)

Onsdag 7. august kl. 16 / Stændertorvet

INTERNATIONALT GADETEATER (for alle)

Onsdag 14. august kl. 16 / Stændertorvet

BALDER OG DRAGEN // Dansk Rakkerpak (for alle)

Lørdag 24. august kl. 16 / Musicon

OPLYSES SENERE

Onsdag 28. august kl. 16 / Palæhaven

GRÆSHOPPESALSA // Flyvende Prinsesse

(for børn fra 4-9 år og deres forældre)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev på roskildeteater.dk og få yderligere information.

Følg os på facebook //roskildeteater

roskildeteater.dk

GADETEATER I BYMIDTEN OG PÅ MUSICON

ONSDAGE I JULI OG AUGUST KL. 16

ROSKILDE TEATER

PRÆSENTERER

I SAMARBEJDE MED

ROSKILDE KOMMUNE

GRATIS GADETEATER FOR BØRN OG VOKSNE

ROSKILDE TEATER SIDE // 43

BØRNE TEATER

Roskilde Teater ROSKILDETEATER.DK

TEATER
ROSKILDE
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.