Page 1

Te daré la tierra / Chufo Lloréns s.XI La Barcelona medieval abriga entre sus murallas dos historias, ambas marcadas por el amor y la ambición.

Les torres del cel / Coia Valls s.XI Una visió dels inicis del monestir de Santa Maria de Montserrat, dels primers temps de l’Scriptorium, a través d’uns personatges que conformen el fresc extraordinari d’una terra de frontera

El Mestre de Taüll / Joan Agut s.XII La primavera del 1123, un grup de pintors arriba als dominis del senyor d'Erill amb l'encàrrec de pintar les esglésies de Santa Maria i Sant Climent de Taüll, a la vall de Boí.

Rere els murs / Núria Esponellà s.XII Fustigat per la tramuntana, el Monestir de Sant Pere de Rodes s'alça imponent sobre els penya-segats del cap de Creus. El Mestre Peire, un dels escultors de més renom del segle XII, haurà d'esculpir la monumental portada de marbre de Sant Pere.


El Confident dels reis / Assumpció Cantalozella s. XIII Aventures i emocions, història i llegenda, poderosos sense poder en una novel·la que recrea el moment en què Catalunya ha d’abandonar el nord i girar els ulls cap al sud.

El Llegat de la vall / Jordi Badia, Luisjo Gómez s.XIII Un viatge en el temps que ens durà fins a les persecucions càtares del segle XIII, l'aixecament dels murs de les esglésies romàniques a principis del segle XX i la Guerra Civil.

El Mercader: el despertar d'una nova Barcelona / Coia Valls s.XIV Al segle XIV, Barcelona és una ciutat plena d’oportunitats, el centre comercial de la Corona d’Aragó, capaç d’il·lusionar els qui hi arriben per primera vegada.

El Monestir de l'amor secret / Maria Dolors Farrés s.XIV El monestir de l'amor secret porta el lector al cor del segle XIV i a les interioritats d'un monestir d'Osona.

Terra d'oblit : el vell camí dels càtars / Antoni Dalmau s.XIII Llenguadoc, primera meitat del segle XIII. Una croada militar promoguda pel papa de Roma assola el país a sang i a foc, i és que un moviment religiós considerat herètic per l’Església catòlica s’ha escampat de manera terriblement perillosa.

La Filla de l'hostalera / Anna Tortajada s.XIV Es recrea, amb la veu propera i evocadora de les rondalles d'abans, la fundació d'Arraona, l'origen de l'actual Sabadell al segle X dC i, especialment, quatre segles més tard, el seu creixement i expansió comercial, de la mà dels amors i peripècies de dues dones.

Tirante el Blanco / Vicente Aranda Basada en la novela epónima del escritor medieval Joanot Martorell se centra en las aventuras de Tirante en Constantinopla dejando de lado sus orígenes. Telèfon: 93/560-62-22 http://www.facebook.com/biblioteca.santaperpetua https://twitter.com/bstperpetua Horaris Matins: Dimecres, dijous i dissabtes, de 10 a 14 h. Tardes: De dilluns a divendres, de 16 a 20,30 h.

Catalunya, orígens, esplendor i crisi (s. IX - XV)  

Guia de lectura del primer mòdul del curs "Història de Catalunya i la vida quotidiana" impartit pel CREM.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you