Page 1

Guia de Mares i Pares Aquesta guia està especialment pensada perquè les mares i els pares puguin trobar informació sobre creixement, educació i lleure, entre d'altres temes d'interès, relacionats amb els seus fills. Ofereix informació a través de les següents temàtiques: 1. Embaràs, part i lactància 2. Nadons 3. Educació i família 4. Nutrició infantil 5. Salut 6. El lleure

El Racó de Mares i Pares és un fons especial que es troba a l'àrea infantil. Les etiquetes dels lloms dels llibres, porten adherit un triangle de color taronja. (El conjunt de números i lletres d'aquestes etiquetes s'anomena: la Signatura)


1. Embaràs, part i lactància "Què es pot esperar quan s'està esperant" Heidi Murkoff i Sharon Mazel (Signatura: 618 Mur) Aquest llibre és considerat "la bíblia de l'embarassada". En ell s'explica mes a mes tot el procès de l'embaràs i el part: que se sent a la panxa, l'evolució del nadó, els problemes que poden sorgir, les visites al metge, etc... "50 cosas que debes saber sobre tu embarazo" Dra.Maite Peña i Dra. Alma Dono (Signatura: 618 Pen) Aquest llibre ofereix una explicació detallada sobre diversos aspectes de l'embaràs, el part i la lactància: les proves i controls mèdics, les possibles complicacions durant la gestació, com afrontar el part, i els canvis corporals un cop s'ha donat a llum. "El desig de ser mare. Guia per a una reproducció assistida" Anna Gimeno (Signatura: 618 Gim) Anna Gimeno, mare després d'una fecundació in vitro, fa un recorregut per un procés de reproducció assistida i n'aborda els aspectes mèdics, psicològics, legals, econòmics i socials. "Manual práctico de preparación al parto. Curso concebido para la mujer y su pareja" Hanna Fischer (Signatura: 618 Fis) Curs de preparació al part pensat per a la dona i la seva parella, on no només es transmeten els coneixements tècnics, sino que també es dóna el recolzament necessari a les mares des de l'experiència.


"Vincles" Àngels Torra i Rifà, i Míriam Tirado i Torras (Signatura: 618 Tor) Un manual per preparar l'arribada d'un fill. Reflexions i consells a l'entorn de la gestació, el part, la lactància i l'inici de la criança, en un llenguatge planer i sincer que pretén engrescar els futurs pares i mares a iniciar aquesta etapa de la vida. "Kundalini yoga para el embarazo" Gurmukh Kaur Khalsa (Signatura: 618 Gur) Descobreix el potencial natural de l'embaraç i el part a travès del kundalini ioga i la meditació, i converteix-te en una dona generosa, bella i feliç. "Gimnasia para embarazadas : con ejercicios para la recuperación" Miriam Wessels i Heike Oellerich (Signatura: 618 Wes) Programa d'exercicis suaus i complerts que ajudaran a la dona a sentir-se bé durant l'embaràs. Prepara de forma òptima pel part, i dóna exercicis per una ràpida recuperació posterior.

"La nueva experiencia de dar a luz" Sheila Kitzinger (Signatura: 618 Kit) Lectura per a aquelles persones que desitgin viure el seu part de forma conscient, natural i feliç. "Parir en movimiento" Blandine CalaisGermain i Núria Vives Parés (Signatura: 618 Cal) Aquest llibre mostra, de forma innovadora, com la pelvis de la dona pot moure's i transformar-se durant el part i així facilitar el pas del nadó. Proposa els mitjans pràctics (moviments i posicions) per portar a terme aquesta transformació. "El Gran libro de la lactancia" Marvin S. Eiger i Sally Wendkos Olds. (Signatura: 618 Eig) Guía clàssica sobre la lactància, on es parla dels seus beneficis, dels problemes que poden sorgir, les millors postures, com extreure i conservar la llet, etc. "Un Regalo para toda la vida : guía de la lactancia materna" Carlos González (Signatura: 618 Gon) Llibre que tracta de donar informació pràctica a aquelles mares que desitgen donar el pit als seus nadons.


2.

Nadons

"50 cosas que debes saber sobre un recién nacido" Dr.Manuel Silveira (Signatura: 613.95 Sil) Llibre on es dóna una àmplia informació sobre l'última fase de l'embaràs, el part i sobretot els aspectes bàsics de la cura dels nadons: l'alimentació, la higiene, les vacunes, les cures, etc... "El bebé mes a mes (del nacimiento al primer cumpleaños)" Claudia Vargas (Signatura: 613.95 Var) Una completa guia destinada a facilitar la vida de les mares. Estructurat de forma senzilla, el llibre descriu de manera detallada el desenvolupament dels nadons a llarg del seu primer any de vida. "1000 trucos para criar a tu bebé" Christilla Pellé-Douël (Signatura 613.95 Pel) Llibre que aglutina consells, trucs i recomanacions sobre tot el món que envolta la vida dels nadons: la son, l'alimentació, el joc, els hàbits, les rutines, els perills, etc... I tot explicat de forma divertida, senzilla i pràctica. "Bebé, claves para crecer feliz" Carla Nieto Martínez (Signatura: 613.95 Nie) Obra que reuneix idees i consells per l'estimulació dels nadons, tant des del punt de vista psicomotriu, com del llenguatge o artístic. A més a més, ofereix claus perquè el nadó se senti segur i confiat. "Gemelos : una práctica guía ilustrada para abordar el embarazo, el parto y el primer año de vida de tus bebés" Dra. Carol Cooper i Katy Hymas (Signatura: 613.95 Coo) Llibre que pot ajudar a tots aquelles persones que estiguin esperant o tinguin bessons.


3.

Educació i família

"Bésame mucho : cómo criar a tus hijos con amor" de Carlos Gonzàlez (Signatura 155.4 Gon) Llibre que ajuda als pares a entendre més i millor els seus fills mitjançant exemples ¿Perquè els hi costa dormir? ¿Perquè tenen rebequeries? ¿Perquè ploren? "Madres demasiado madres : para no criar pequeños tiranos e hijos consentidos" Osvaldo Poli (Signatura: 173 Pol) L’autor ens descriu els virus psicològics que indueixen les mares a caure en l'error d'estimar "massa" els seus fills i suggereix estratègies y mètodes per guarir aquest amor excessiu, ensenyant els fills a no tenir por d'estimar. "Ser padre : desear, esperar y crecer con tu hijo" Anna Oliverio Ferraris (Signatura: 173 Oli) Fins avui un llibre de preparació al part, al naixement i a les primeres fases del desenvolupament infantil, es dirigia quasi exclusivament a les dones. Els homes eren ignorats. No obstant, un nombre cada vegada més gran d’ells, se senten amb la necessitat d’obtenir informació i consells dirigits específicament als pares. En aquest manual hem volgut donar resposta a les seves preguntes e inquietuds. "Qualitat de vida : educació i respecte per al creixement interior de nens i adolescents" Rebeca Wild (Signatura: 371 Wil) Rebeca Wild exposa en aquesta obra, com a fruit de la seva experiència, un enfocament pedagògic innovador que troba referència en autors com Montessori, Piaget o Maturana, entre d’altres.


"Com hem de parlar perquè els fills escoltin i com hem d'escoltar perquè els fills parlin" d'Adele Faber (Signatura 173 Fab) Llibre que dóna la informació i pautes necessàries per ser més eficaços en la comunicació i l'educació amb els nostres fills. "Castigat! : és necessari? : alternatives educatives, enginyoses i eficaces" Maria Luisa Ferrerós (Signatura 155.4 Fer) Ja no sabem que ens hem d'inventar per tal que els nostres fills compleixin les seves obligacions (mínimes, per cert): que facin els deures, que es dutxin, i un llarg etc. El càstig és una eina, però la majoria de pares es queixen de que ja no funciona ni això, i reconeixen que ja no saben què fer perquè els seus fills reaccionin. Però ¿és educatiu? ¿I efectiu? Consejos de supervivencia para padres adoptivos" Christel Rech-Simon (Signatura 362.7 Rec) Els pares adoptius necessiten consells diferents als que es donen als pares dels nens adoptats? Es tracta realment de la seva “supervivència, com suposa el títol una mica dramàtic d’aquest llibre? Nosaltres pensem que la resposta a totes dues preguntes és que “sí”. "Prevenir el fracàs escolar des de casa" Ramón Casals (Signatura: 371.2 Cas) L’escola no comença ni acaba en ella mateixa. El que es viu a casa condiciona d’una manera important la vida escolar de filles i fills. La relació pares-fills, el grau de confiança mútua, el temps compartit, l’educació en la responsabilitat o el vincle afectiu que s’estableix entre pares i fills influeix i molt en l’actitud envers l’estudi. "El Bebé con discapacidades : del acogimiento a la integración" Janine Lévy (Signatura 371.9 Lev) Aquest llibre descriu una experiència humana. Als pares se'ls ha de recolzar i acompanyar en la seva dolorosa evolució, plena d'obstacles i d'incomprensions; al nen, tan aviat com sigui posible, se l'ha d'observar, protegir i ajudarlo a evolucionar. Per suposat, sense necessitat de sobreestimular-lo, ni de convertir-lo en l'objecte de tota la nostra atenció, doncs també ell, com qualsevol altre nen, té dret a disfrutar de la seva infantesa. "Los niños no vienen de París" Monte Doménech (Sgnatura: 613.8 Dom) Obra que ofereix pautes perquè els pares s'atreveixin a tractar la sexualitat amb els seus fills, amb delicadesa, però també amb claredat.


4.

Nutrició infantil

"Monstres supersans : [hàbits saludables per tota la vida]" Valentí Fuster (Signatura: I613 Fus) El Monstre de les Galetes, Elmo, Coco, Epi, Blai i els teus amics de Barri Sèsam t’acompanyen en un llibre sobre hàbits saludables dedicat als nens. Tan divertit com seriós. Per ser llegit en veu alta, a la classe, o en veu baixa al llit. Tan ple de respostes com de preguntes. Monstruosament útil, perquè els bons hàbits en alimentació, activitat física i higiene han d’ adquirir -se com més aviat millor. Un llibre per menjar-se’l a mossegades. "Què han de menjar els nostres fills?: guia per una bona nutrició infantil" Marta Figueras (Signatura: 613.2 Fig) Els actuals canvis alimentaris de la nostra societat, juntament amb el nou estil de vida sedentari , poden tenir repercussions negatives sobre la qualitat de vida dels fills; per tant, cal prendre mesures i destacar la importància que una alimentació sana té durant la infantesa. Una bona educació nutricional des de les primeres etapes de la vida és essencial per adquirir uns hàbits alimentaris correctes i tenir més garanties que aquests hàbits es consolidin i es mantinguin a mesura que els infants van creixent. "Niños en forma : guía práctica para evitar el sobrepeso infantil" Mary L. Gavin (Signatura: 613.8 Gav) Consells de nutrició dividits en grups d'edats, des de nadons fins a l'adolescència. Igual que mostren les necessitats físiques en cada etapa de la vida. "Nutrición infantil : consejos y recetas para una buena alimentación : [de 3 a 16 años]" Paloma Gómez Borrero (Signatura: 613.2 Gom)


5.

Salut

"Guía completa de primeros auxilios para padres" Jorge Mateu Sancho (Signatura: 614.8 Mat) L’ objectiu primordial que s'han proposat els autors d’aquesta guia és donar conèixer a tots els pares i a totes aquelles persones que tenen cura de nens i nenes de totes les edats la informació urgent i precisa en un moment donat. Es a dir, els primers auxilis a fer de manera eficaç en cas de determinat accident, fins que arribi l’ajuda mèdica o el nen sigui traslladat al servei d’urgències o centre hospitalari mes proper. "¿Qué me pasa, mamá? : las soluciones a los problemas de salud más habituales de tu hijo : [0-12 años]" Dr. Juan Casado (Signatura: 613.95 Cas) Llibre escrit per ajudar els pares i mares. Els ensenyarà a entendre els símptomes i els problemes de salut que poden presentar els fills, i els orientarà cap a quina és la decisió més convenient. Així com: com es pot començar el tractament des de casa, quan sol·licitar ajuda i, especialment, quan s'ha d'anar a urgències. "Las alergias alimentarias en la infancia" José Ignacio Sierra (Signatura: 613.2 Sie) Les al·lèrgies provocades per un o diversos aliments no deixen d’augmentar, sobretot a la població infantil dels països desenvolupats. Aquest llibre recopila tota la informació necessària sobre les reaccions al·lèrgiques provocades per aliments tan importants en el creixement com la llet, els ous, els cereals i les fruites i proporciona les correctes pautes per a prevenir possibles crisis. És també una bona eina per a detectar–les en nens sense diagnosticar.


6.

El lleure

"El gran llibre dels jocs" Josep M. Allué (Signatura: 793.4 All) Jugar és una de les millors activitats de què podem gaudir en el nostre lleure en família. Aquesta obra aplega 250 idees seleccionades per la seva senzillesa, el seu atractiu i el seu grau de diversió. "Juegos del mundo en familia" Jim Glenn i Carey Denton (Signatura: 793 Gle) Aquest llibre és una guia ideal tant per descobrir nous jocs com per recordar-los. Totes les regles dels jocs s'indiquen amb instruccions senzilles, pasd a pas, acompanyades de les seves estrategies. "La naturaleza un lugar de recreo" Fiona Danks i Jo Schofield (Signatura: 796.1 Dan) Llibre replet de jocs, treballs manuals i aventures per animar a les families a disfrutar dels entorns naturals. "Juegos para fomentar la actividad física en los niños" Julia E.Sweet (Signatura: 793.4 Swe) Encara que els pares i mares sàpiguen que l'activitat física ajuda als nens i nenes a estar millors, tan físicament com emocionalment, molts cops és difícil ensenya'ls-hi a mantenirse actius. Aquest llibre dóna pautes i idees innovadores i divertides per aconseguir aquest objectiu. "Jocs per viatjar" Pic Vasco (Signatura: I793.4 Vas) Recull de jocs per fer els viatges amb infants més divertits i entretinguts.


"Juegos de relajación" Micheline Nadeu (Signatura: 796.11 Nad) Mitjançant aquest recull de jocs de relaxació divertits i eficaços, els adults podràn ensenyar als seus fills els efectes beneficiosos de la relaxació. "Juegos de todas las culturas" VV.AA. (Signatura: 793 Jue) En aquest llibre es pot trobar una amplia recopilació de jocs, músiques i dances de diverses cultures, pensada sobretot per l'àrea de l'educació física. "Tat!" Marta Badia Solé i Àngels Vidal Mombrú (Signatura: I784 Bad) Recull de moixaines, jocs i cançons infantils procedents del folklore català. "Cantem i dormim" Toni Giménez i Subi (Signatura: I784 Gim) Aquesta obra és una selecció de cançons de bressol de diferents tradicions i cultures. L'objectiu de la tria és crear un moment especial, de contacte directe amb el nadó, facilitant així la dormida dels més petits. "El gran libro de las nanas españolas" Edició de Carme Riera (Signatura: 784 Gra) La primera antologia de cançons bressol que inclou des de les non-non populars anònimes fins a les d'autors coneguts. "100 planes que deberías hacer con tus hijos" Arnau Mas amb pròleg de Núria Roca (Signatura: 793.4 Mas) Jugar amb els fills és casi tan important com alimentar-los bé, però molts cops als pares se'ls hi acaben les idees. Aquest llibre ofereix 100 plans divertits i variats per compartir amb família i estimular la imaginació i creativitat dels infants. "Prendas de punto para bebé" Debbie Bliss (Signatura: 746 Bli) Conjunt de 50 models de punt per realitzar als nadons: mantetes, ossets, patucos, xals, abrics, etc... Ideal per a aquelles persones que els hi agrada teixir a mà. "Crear espacios para niños. Proyectos originales para habitaciones infantiles" VV.AA. (Signatura: 747 Cre) Consells pràctics per decorar i dissenyar habitacions per nens i nenes de totes les edats.


Guia de pares i mares  

Guia de lectura de la Biblioteca de Santa Eulàlia de Ronçana

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you